Zavřít
Skladování

Skladování

Nejnovější články na Seznamu na téma Skladování
  • Vlasta

    Největší chyby při skladování cukroví: Pro zachování chuti zapomeňte na balkon i jednu velkou krabici

    Před 1 dnem
    Ať už cukroví pečete s láskou, nebo ho vnímáte jen jako součást předvánočního maratonu, jedno je jisté. Jakmile je hotové, chcete, aby zůstalo co nejdéle nadýchané a křehké.
     Komentáře
  • Techzprávy

    Trik s jablkem a další tipy: Jak uchovat brambory čerstvé celé týdny

    Před 1 dnem
    Plastové sáčky a krabice jsou pro skladování brambor tím nejhorším řešením. Pokud chcete, aby vydržely co nejdéle čerstvé a bez klíčků, vyzkoušejte osvědčené triky odborníků – třeba s jablkem nebo větranou nádobou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Skladování vánočního cukroví může být oříšek. Víte, jaké nádoby zvolit a kam je v bytě umístit, abyste si nezkazili Vánoce?

    Před 1 dnem
    Správné zacházení s hotovým cukrovím rozhoduje o tom, jak dlouho si udrží chuť i vůni. Základem je pořádek, čistota při přípravě, promyšlené uložení a správné skladovací podmínky. Zda jste si jistí, jak na to, zjistíte v našem kvízu.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Nejlepší způsoby, jak skladovat ořechy: Aby vydržely čerstvé i roky, dejte je do mrazáku

    Před 2 dny
    Ořechy milujeme. Jsou zdravou pochoutkou, ale i zásobárnou tuků, které nám, na rozdíl od jiných, v rozumném množství prospívají. Víte ale, jak je správně skladovat, aby si zachovaly svou čerstvost?
     Komentáře
  • Žena-in

    Odborník radí, jak udržet banány čerstvé až dva týdny. Prvním krokem je nebalení do sáčku

    Před 2 dny
    Máte rádi zralejší nahnědlé banány, anebo dáváte přednost těm zelenějším? Banány patří mezi potraviny, s kterými se nejvíc plýtvá. Většina lidí ty nahnědlé už nejí a vyhazuje je. Jejich životnost ale můžete prodloužit.
     Komentáře
  • Receptovník

    Máslo v mrazáku: Tajemství delšího trvání!

    Před 3 dny
    Máslo máme v lednici asi všichni. Používáme ho nejen na chléb, ale také na pečení nebo při vaření.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Skladování zázvoru: Poradíme vám, jak uchovat čerstvost, chuť i jeho esenciální oleje co nejdéle

    Před 4 dny
    Zázvor je zázrak z Dálného východu. Polévce dodá jemnou štiplavost, v čaji zahřeje i v tom největším nečase a v kuchyni funguje jako ostřič sladkých i slaných pokrmů. Jak ho ale správně uchovávat? Lednička není správná odpověď.
     Komentáře
  • Magazín POSITIV

    NOVIKO Animal Health otevřelo distribuční centrum ve Zdicích

    Před 5 dny
    NOVIKO Animal Health otevřelo ve Zdicích nové distribuční centrum, které posílí export značek Calibra a Covetrus a nabídne moderní skladové zázemí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na domácí uzení masa? Dbejte na správnou přípravu i vhodné skladování

    Před 5 dny
    Uzení metodou studeného kouře patří mezi nejstarší techniky pro uchování masa, postup vyžaduje dostatek času i trpělivosti, aby se pochoutky vydařily. Klíčové kroky jsou v naložení masa a následném uzení při správné teplotě.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak uchovat jablka čerstvá co nejdéle? Vše začíná sklizní, roli hraje třídění i správné skladování

    Před 5 dny
    Podzimní sklizeň jablek je radost. Ale co dělat, když jich máte víc, než stihnete sníst? Správné skladování není žádná velká věda. Dobře uložená jablka mohou zůstat čerstvá až devět měsíců, v ideálních podmínkách dokonce rok. Klíčem k úspěchu je správný čas sklizně, důkladné třídění a vhodné podmínky při uskladnění.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků

    Před 5 dny
    Čerstvě upečený nebo právě zakoupený chléb je jednou z nejpříjemnějších vůní domova. Jakmile však leží pár dní na kuchyňské lince, rychle ztrácí své kouzlo – kůrka měkne, střída gumovatí a celková chuť mizí. Přitom není ... více Příspěvek Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků pochází z Pestrá Zahrada
  • Abeceda zahrady a bydlení

    Jak vybrat ten pravý vánoční stromek? Musí mít zelené jehličí a vonět po lese

    Před 6 dny
    Smrk, jedle nebo borovice? Ať už dáváte přednost jakémukoli vánočnímu stromku, důležité je vědět, na co se při jeho nákupu zaměřit. Máme pro vás několik praktických tipů, díky nimž si vyberete opravdu kvalitní stromek, který vám zůstane krásný až do nového roku.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Čepro staví nádrže za miliardu. Uskladní tam benzin a naftu Němcům

    Před 6 dny
    Státní správce ropných produktů Čepro buduje šest obřích nádrží v celkovém objemu 60 milionů litrů. Sloužit budou ale pro skladování zásob Německa.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho vydrží nepečené cukroví? Záleží na surovinách. Některé druhy je třeba sníst hned, ty s alkoholem do tří týdnů

    Před 9 dny
    I bez trouby si můžete vykouzlit sladké Vánoce. Nepečené cukroví je rychle hotové a velmi dobré. S malým úsilím sklidíte velkou pochvalu. I nepečené cukroví má však svou trvanlivost a nechceme-li si zadělat na zdravotní obtíže nebo zažít zklamání ze zkažených kousků, vyplatí se znát všechny zásady jeho správného skladování.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Míša Landová poradila, jaké máslové krémy použít na cukroví: Vyhněte se pudinkovým a žloutkovým, zkazí se, říká cukrářka

    Před 9 dny
    Máslové krémy jsou při přípravě vánočního cukroví spolehlivou volbou kvůli dlouhé trvanlivosti a stabilnímu chování při skladování. Podle cukrářky Míši Landové mají mnoho výhod, včetně toho, že jsou odolné a dobře drží tvar. Jak na nejlepší krémy, prozradila porotkyně pořadu Peče celá země webu Toprecepty.cz.
     Komentáře
  • iREPORT

    Úvod do letních odrůd jabloní

    Před 10 dny
    Co jsou letní odrůdy jabloní? Jedná se o nejrychleji dozrávající odrůdy, obvykle od konce července do poloviny srpna. Plody jsou křupavé a aromatické, s tenkou slupkou. Nejlépe chutnají hned po sklizni; při skladování vydrží...
  • Náš dům

    Jak rozpustit zcukernatělý med? Pomůže topení i trouba

    Před 11 dny
    Kvalitní med je zdravou náhražkou rafinovaného bílého cukru. Používáme ho jako sladidlo do čaje i nejrůznějších moučníků. Možná se vám někdy stalo, že med zcukernatěl. Tím se ovšem nemění jeho kvalita, a proto ho rozhodně nevyhazujte. Poradíme vám pár triků, jak mu navrátit původní konzistenci.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Ne všechny potraviny patří do lednice. Kterým najít jiné místo ke skladování?

    Před 11 dny
    Lednice je naprosto skvělý vynález, díky kterému můžete uchovávat své potraviny déle čerstvé. Ale ne všechny tuto péči ocení. Proč? Lednice totiž není jenom chlad, ale také vlhkost. Nechte je v těchto podmínkách a můžete pozorovat rychlejší kažení svých potravin. Ale kterých? To se vám pokusíme shrnout v tomto článku. Zaměříme se zejména na potraviny, u kterých chybujete nejčastěji.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak uchovat vánoční cukroví bez plastových krabiček? Poradíme vhodné alternativy

    Před 11 dny
    Mnoho z nás se snaží plasty v domácnostech udržovat na nejnutnějším minimu, a tak se může stát, že nemáme (a nechceme mít) k dispozici ani plastové krabičky na vánoční cukroví. Prozradíme vám, jak a čím je nahradit.
     Komentáře
  • EnviWeb.cz

    Kulatý stůl Food Waste Institutu na Mendelově univerzitě: Společně proti plýtvání potravinami

    Před 13 dny
    13. listopadu 2025 se na půdě Mendelovy univerzity v Brně uskutečnilo podzimní setkání Food Waste Institutu (FWI) zaměřené na obaly, skladování a jejich roli v omezování potravinového odpadu. Akce proběhla pod záštitou Ministerstva životního prostředí, ministra zemědělství v demisi Marka Výborného a
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Jak zazimovat zahradní nářadí? Praktický průvodce, díky kterému vám vydrží déle

    Před 14 dny
    Zahradní sezóna se chýlí ke konci a s ní i čas, kdy hrábě, sekačky nebo konev pracují na plné obrátky. Než je necháte odpočívat do jara, dopřejte jim trochu péče – správné uskladnění prodlouží životnost nářadí, ušetří peníze i nervy a na jaře se vám odmění bezproblémovým startem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak uskladnit cukroví? Poradíme, jak uchovat voňavé kousky podle druhu

    Před 15 dny
    Pouštíte se pomalu do pečení vánočního cukroví nebo máte dokonce už napečeno? I nejlépe upečený kousek cukroví může špatným uskladněním podlehnout zkáze. Každý druh potřebuje trochu jiné podmínky a my vám je prozradíme.
     Komentáře
  • Náš dům

    Skladování cibule: Pozor na chybu, které se dopouští téměř každý

    Před 15 dny
    Máte radost z vlastní bohaté úrody brambor a cibule? Pak pozor na to, že tyto dva oblíbené druhy zeleniny nelze skladovat společně. Proč tomu tak je?
     Komentáře
  • Bezpečnost potravin

    Kulatý stůl Food Waste Institutu na Mendelově univerzitě: Společně proti plýtvání potravinami

    Před 16 dny
    Tisková zpráva – 13. listopadu 2025 se na půdě Mendelovy univerzity v Brně uskutečnilo podzimní setkání Food Waste Institutu (FWI) zaměřené na obaly, skladování a jejich roli v omezování potravinového odpadu. Akce proběhla pod záštitou Ministerstva životního prostředí, ministra zemědělství v demisi Marka Výborného a Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Akce se zúčastnil i ministr […]
  • Kupi Magazín

    Kuřecí jen chvilku, hovězí déle aneb Přehled, jak dlouho vydrží maso v ledničce

    Před 16 dny
    Maso patří mezi potraviny, které se snadno kazí, a proto je důležité dbát na jeho správné skladování. Pokud ho běžně ukládáte do lednice, buďte obezřetní – příliš dlouho tam nevydrží. Chraňte se před nebezpečím spojeným se zkaženým masem a předcházejte možným problémům.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dechberoucí vánoční štóla: Upečte ji hned a na Štědrý den bude vláčná a voňavá. Při správném skladování vydrží týdny

    Před 16 dny
    Pocukrovaná vánoční štóla nádherně ozdobí sváteční stůl a zpříjemní odpolední kávu nebo snídani lahodnou chutí voňavého těsta s kandovaným ovocem. Upéct můžete kynutou nebo tvarohovou, po rozležení budou vláčné obě. Každá však potřebuje jiný čas a přípravu. Víme, jak dlouho vydrží vánoční štóla v obou variantách a jak ji skladovat, abyste si na ní mohli pochutnat během svátků.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Soud zrušil zastavení stíhání firmy Viktoriagruppe v kauze podvodu s naftou

    Před 18 dny
    Stíhání německé firmy Viktoriagruppe kvůli kauze podvodu s naftou může pokračovat, vrchní soud zrušil dřívější zastavení stíhání. Případ se týká skladování české nafty v německém Kraillingu.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Další stavba hal u Přerova. Logistický park má vyrůst u obří dálniční křižovatky

    Před 19 dny
    V sousedství nové rozlehlé mimoúrovňové dálniční křižovatky Přerov-sever a městské části Předmostí plánuje developerská společnost VGP výstavbu dvou rozlehlých hal pro skladování či případně lehkou výrobu. Jedná se o další projekt, který souvisí s vylepšením dopravní dostupnosti města v Olomouckém kraji po dostavbě posledního chybějící úseku D1 v České republice.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak správně skladovat ořechy, aby zůstaly čerstvé i roky: Tipy pro spíž, lednici i mrazák

    Před 19 dny
    Ořechy jsou pokladem snad každé spíže. Ať už pečete, vaříte, nebo si je jen tak zobete pro zdraví, jejich chuť a přínos jsou nezpochybnitelné. Mají ale i svou slabinu: vyžadují správné skladování. Jinak se z nich místo křupavé pochoutky stane žluklá a nevábně vonící hromádka neštěstí, kterou budete muset vyhodit.
     Komentáře
  • Náš dům

    Skladujete olej na správném místě? Pozor na světlo a teplo

    Před 20 dny
    V každé kuchyni nalezneme minimálně jeden druh oleje, a to řepkový nebo slunečnicový. Bez tohoto produktu byste nepřipravili téměř žádné teplé jídlo. Pro studenou kuchyň využíváme nejčastěji olej olivový, který v našich kuchyních takřka zdomácněl. Olej, podobně jako jiné potraviny podléhají zkažení a je nutné ho správně skladovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Skladování česneku bez plísně a vysychání. Čerstvý vydrží celou zimu i v bytě

    Před 20 dny
    Česnek patří v české kuchyni k tradičním surovinám. Platí to ale nejen u nás, tato plodina je celosvětově jednou z nejstarších a nejpoužívanějších.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak a v čem skladovat perníčky, aby byly měkké? Přinášíme hned několik tipů

    Před 21 dny
    Perníčky jsou vánoční klasikou, která se peče v první vlně pečení cukroví před Vánoci, aby měly dost času na rozležení. V čem a kde je ale skladovat, aby byl úspěch jejich změknutí zaručen? Poradíme vám.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Nejlepší způsob jak sklidit a skladovat křen až do jara

    Před 21 dny
    Podzim je na zahradě ve znamení sklizně a posledních příprav na zimu. Jednou z plodin, která čeká na svou chvíli, je křen selský. Tento kořen plný síly, vitamínů a pikantní chuti si zaslouží správné zacházení ... více Příspěvek Nejlepší způsob jak sklidit a skladovat křen až do jara pochází z Pestrá Zahrada
  • Techzprávy

    Skrytá chemie vaší lednice: Jak ovlivňuje chuť potravin

    Před 23 dny
    Podivná pachuť jídla z lednice má vědecké vysvětlení – za vše může přenos pachů, chladicí plyny a špatné skladování. Pokud chcete, aby vaše jídlo chutnalo tak, jak má, vyplatí se dodržovat několik jednoduchých pravidel.
     Komentáře
  • Náš dům

    Listopadová sklizeň celeru zvýrazní jeho chuť

    Před 24 dny
    Na polích leží i v listopadu poslední zbytky letošní úrody. jedná se například o celer. Tato kořenová zelenina má totiž dlouhé vegetační období, a proto ji sklízíme až teď.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Skladování ovoce krok za krokem: Od sklizně až po kontrolu během zimy

    Před 24 dny
    Skladování ovoce nemusí být věda – ani nutně potřebujete sklep. Stačí dodržet pár osvědčených zásad a vaše jablka či hrušky vydrží čerstvé klidně až do jara. Poradíme vám, jaké podmínky jsou ideální, čemu se vyhnout a jak ovoce uchovat i v bytě, garáži nebo na balkoně.
     Komentáře
  • Gardening

    Jak udržet jablka čerstvá celou zimu: tajemství správného skladování

    Před 24 dny
    Jablka jsou oblíbeným ovocem, které se v naší zemi pěstuje ve velkém. Chcete-li, aby vydržela přes zimu, musíte jim vytvořit příznivé podmínky. Hlavní věcí je zajistit přiměřenou vlhkost, teplotu a cirkulaci vzduchu. Díky tomu budou mít plody možnost klidně dozrát. Zdroj
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Záhady skladování: Jak si zajistit čerstvá jablka a mrkev i v mrazu?

    Před 24 dny
    Zapomeňte na zimní nudu a užijte si plody ze své zahrádky po celý rok!
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí jablka do buchet a koláčů vydrží dokonale čerstvá až do jara: Stačí zajistit nízkou teplotu a mírnou vlhkost

    Před 25 dny
    Jabloně se letos pod úrodou doslova prohýbaly. Je důležité vědět, jak skladovat jablka přirozeně, dlouhodobě a přitom bez zásahů chemie.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Skliďte plody zimy: Jak správně uskladnit ovoce a zeleninu, aby vydržely déle!

    Před 25 dny
    Nenechte úrodu z vaší zahrady napospas zimním chladem! Zdroj
     Komentáře
  • Garáž

    Sklad s náhradními díly o ploše 14 fotbalových hřišť: Navštívili jsme logistické mraveniště Škody, díly vám doručí přes noc

    Před 26 dny
    Když mechanik autorizovaného servisu Škoda brzy ráno rozbaluje krabici s vašimi brzdovými destičkami, filtry, nebo snad novým nárazníkem (ta srnka vážně nebyla vidět!), za doručením náhradních dílů stojí precizní, ale co možná nejkratší proces. V Mladé Boleslavi jsme nakoukli pod pokličku a zjišťovali, co všechno takové cestě předchází.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    Jak skladovat česnek na zimu: Který způsob je pro vás nejlepší?

    Před 26 dny
    Není nad český česnek. Když už se člověku poštěstí a získá ho větší množství vhodné k uskladnění, nastává problém. Jak česnek uchovat tak, aby vydržel v dobré kondici co nejdéle? A jak se postarat o česnek určený k sadbě?.
     Komentáře
  • Apetit

    Stop! Které potraviny mají v kuchyni zákaz? Zjistěte, proč se vyplatí dbát na data spotřeby a dodržovat určitá pravidla při skladování

    Před 26 dny
    Ačkoli si v domácnosti pečlivě hlídáme, co nakupujeme, mnoho z nás stále skladuje potraviny, které by mohly vážně ohrozit naše zdraví. Nejde jen o data spotřeby, ale i o nečekaná rizika, která se skrývají v běžných produktech. Podívejme se, které potraviny by měly z našich kuchyní zmizet co nejdříve.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nízké teploty v lednici způsobují u okurek poškození mrazem a urychlují jejich kažení

    Před 26 dny
    Udržet okurky čerstvé dá bohužel hromadu práce. Většinou je nutné je spotřebovat do pár dní, jinak budou nepoužitelné. Podívejte se ale na to, jak okurky skladovat, aby zůstaly čerstvé a křupavé.
     Komentáře
  • Cooky

    Nejlepší způsoby, jak skladovat vlašské ořechy. Není třeba mrazák ani zavařování – cukroví se blíží a ořechy se budou hodit

    Před 26 dny
    Vlašské ořechy milují mnozí z nás. Mlsání či vánoční pečení si bez nich neumíme představit. Je ale potřeba je správně skladovat.
     Komentáře
  • Tecs

    Jak udržet baterii v kondici, když laptop odpočívá?

    Před 27 dny
    Dlouhodobé skladování baterie laptopu může být klíčové pro zachování její kapacity a prodloužení její životnosti, obzvláště když laptop neplánujete používat po dlouhou dobu.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Sklizeň celeru v listopadu má své výhody, a zná je málokdo

    Před 29 dny
    Celer patří mezi zeleninu s nejdelší vegetační dobou. Od výsevu v únoru až po podzimní sklizeň uplyne více než sedm měsíců. Ne náhodou jej mnozí zahrádkáři nechávají v půdě až do listopadu. Každý další týden ... více Příspěvek Sklizeň celeru v listopadu má své výhody, a zná je málokdo pochází z Pestrá Zahrada
  • Arecenze

    Jak dlouho vydrží máslo v lednici: Některé druhy přečkají až 3 měsíce, záleží však na teplotě

    Před 1 měsícem
    Díky uchovávání másla v lednici máte na jeho spotřebu podstatně víc času, než kdybyste ho měli celou dobu při pokojové teplotě.
     Komentáře
  • Náš dům

    Sezóna mandarinek je v plném proudu. Vybírejte kvalitní kousky

    Před 1 měsícem
    Mandarinky patří k oblíbeným citrusovým plodům, které konzumujeme hlavně v zimním období. Jsou sladké, šťavnaté a plné vitamínu C. Ovšem není mandarinka jako mandarinka. Plody v supermarketu mnohdy vypadají lákavě a po oloupání jsou buď kyselé nebo plné pecek. Pod slupku jednoduše nenahlédnete. Přesto existuje několik triků, podle nichž poznat chutné ovoce.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Zimní alchymie: Jak udržet zahradní nářadí svěží a připravené na jaro?

    Před 1 měsícem
    Zima se blíží a s ní i čas, kdy je potřeba zamyslet se nad správnou údržbou a skladováním zahradního nářadí. Zdroj
     Komentáře
  • Náš dům

    Skvělý trik pro uchování cibule: strčte ji do mrazáku

    Před 1 měsícem
    Cibule patří mezi základní potraviny a je součástí většiny připravovaných pokrmů. Problém nastává s dlouhodobým uskladněním této suroviny. Jakmile totiž cibuli necháte ve spíži, má tendenci za pár dní shnít a zplesnivět. Skladujte pouze pevné a suché kusy. Ty, na nichž se již objevila plíseň, rovnou vyhoďte.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Jak uchovat cibuli čerstvou a voňavou po celou zimu: Stačí obyčejná punčocha

    Před 1 měsícem
    Chcete, aby vaše cibule přežila zimu bez ztrát? Objevte tajemství skladování cibule, které zahradníci střeží. S našimi jednoduchými tipy zůstane zelenina čerstvá, pevná a připravená na vaši zimní kuchyni.
     Komentáře
  • Marianne

    Tajemství hospodyněk odhaleno: Jak uchovat cibuli čerstvou a voňavou až do jara

    Před 1 měsícem
    Cibule je nenápadná, ale v kuchyni naprosto nepostradatelná. Pokud jste si letos dopřáli vlastní úrodu, určitě nechcete, aby vám během zimy začala plesnivět nebo klíčit. Správné skladování cibule je jednoduchá alchymie, kterou zvládne každý, kdo zná pár osvědčených pravidel.
     Komentáře
  • Náš dům

    Proč dávat bobkový list do mouky? Trik, který pomůže předejít mnoha problémům

    Před 1 měsícem
    Bobkový list není jen koření, které používáme v kuchyni při vaření. Má mnohem rozsáhlejší využití. Proč je dobré dát bobkové listy do mouky? Věřte, že tento jednoduchý trik vyřeší nejeden problém.
     Komentáře
  • Šikulio Zahrada

    Jak na sklizeň a správné uskladnění bulvového celeru? Tohle opravdu nechcete pokazit

    Před 1 měsícem
    U celeru je potřeba trpělivost. Více než půl roku prostě jen čekáte a čekáte, jestli ty bulvy narostou. Trvá to dlouho a je dobré celer nechat co nejdéle na záhonech, ale zase ne moc. Pojďte zjistit, kdy nejpozději celer sklidit, co s ním po sklizni a jak ho správně uchovat. E-book Jak zavařovat bez chemie a umělých sladidel: https://www.sikulio.cz/e/jak-zavarovat-bez-chemie-a-umelych-sladidel-e-book-004
     Komentáře
  • EgoMan

    Tajemství vánoční magie: Jak jedna žárovka promění váš domov

    Před 1 měsícem
    Mnozí z nás nechávají zdobení domu o Vánocích na poslední chvíli.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jedna hodina mimo lednici může zkrátit životnost masa o polovinu

    Před 1 měsícem
    Maso patří mezi nejchoulostivější potraviny a nesprávné skladování může způsobit nejen ztrátu chuti, ale i zdravotní problémy. Stačí jediná hodina na kuchyňské lince a čerstvé maso začne ztrácet svoji trvanlivost. Odborníci proto radí uchovávat maso ... více Příspěvek Jedna hodina mimo lednici může zkrátit životnost masa o polovinu pochází z Pestrá Zahrada
  • Pestrá Zahrada

    Nejčastější chyby při skladování chleba, které zkracují jeho čerstvost

    Před 1 měsícem
    Chléb patří k nejstarším a nejrozšířenějším potravinám na světě a je nedílnou součástí mnoha kultur. Existuje nepřeberné množství druhů – od klasického bílého až po celozrnný nebo bezlepkový – a každý má svou specifickou chuť ... více Příspěvek Nejčastější chyby při skladování chleba, které zkracují jeho čerstvost pochází z Pestrá Zahrada
  • Naše krásná zahrada

    Jak předejít plesnivým dýním: Stačí ocet a správné skladování po sklizni

    Před 1 měsícem
    Plesnivá dýně dokáže zkazit nejen náladu, ale i celý stůl. Stačí pár chyb po sklizni – a oranžová ozdoba se promění v mazlavý nepořádek. Naštěstí existují jednoduché triky, jak plesnivým dýním předejít. Naučte se, jak s úrodou zacházet, aby vydržela krásná, voňavá a jedlá klidně až do zimy.
     Komentáře
  • Marianne

    Česnek v lednici? Obrovská chyba! Zjistěte, jak ho udržet čerstvý po dlouhé měsíce

    Před 1 měsícem
    Čerstvý česnek je základem mnoha skvělých jídel, ale jeho trvanlivost umí potrápit. Správným skladováním však můžete prodloužit jeho životnost o celé měsíce, zachovat si jeho typickou štiplavou chuť i cenné látky a předejít klíčení nebo plesnivění. Stačí dodržet několik osvědčených zásad.
     Komentáře
Reklama