Zavřít
Vegan

Vegan

Nejnovější články na Seznamu na téma Vegan
  • Toprecepty

    Jak připravit a dochutit majonézu z tofu. Zkuste i další alternativy klasické majonézy

    Před 19 hodinami
    Majonéza je oblíbená omáčka, která skvěle chuťově doladí saláty a pomazánky, po ochucení se uplatní jako dip a výborná je také do sendvičů a burgerů. Využití je ale mnohem širší. Skvělou alternativou klasické majonézy je tofu majonéza, která se připravuje bez vajec.
     Komentáře
  • Moje psychologie

    Manuál šťastného flexitariána: Jak si více užít rostlinnou stravu

    Před 1 dnem
    Nemusíte v tom být u rodinného stolu sami. Cesta k preferenci živočišné stravy i k veganství vede přes tolerantní trend flexitariánství. A jestli u něj náhodou zůstanete? Proč ne. Žijeme na místě, kde si můžeme dovolit, aby jídlo bylo radost.
     Komentáře
  • BetterLife

    Čokoládová bublanina s ovocem podle Jana Bendiga, který míří do Prostřeno

    Před 4 dny
    Dnes večer čeku v Prostřeno! na hosty Jan Bendig a jako dezert se bude podávat čokoládová bublanina s ovocem. Máme pro vás recept.
     Komentáře
  • BetterLife

    Prostřeno příští týden ve znamení Vánoc u slavných: Spojení víry a odvážných fotek, zpěvák Bendig a vaření s cigaretou

    Před 8 dny
    Světýlka, marikle i dojetí. Vánoční týden v Prostřeno! přinese silné momenty, nečekané zvraty, veganství, zpěv i překvapivou atmosféru.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Seitan: Rostlinné maso pro vegetariány a vegany je zajímavou alternativou

    Před 1 měsícem
    Seitan je označován jako "pšeničné maso". Pro svůj rostlinný původ, texturu masových vláken a schopnost nasát do sebe jakoukoliv marinádu, ho řadíme mezi potraviny pro vegany, vegetariány a strávníky, kteří nejí maso.
     Komentáře
  • GymBeam

    Lahůdkové droždí: Chuť sýra bez mléka! Jak ho přidat do jídelníčku pro maximum benefitů?

    Před 2 měsíci
    Objevte lahůdkové droždí – veganský nutriční zázrak s vysokým obsahem bílkovin a vitamínů, který chutná jako sýr a promění vaše pokrmy v gurmánský fitness zážitek. Tato superpotravina je kompletní zdroj bílkovin a hodí se do omáček, na těstoviny i popcorn. The post Lahůdkové droždí: Chuť sýra bez mléka! Jak ho přidat do jídelníčku pro maximum benefitů? appeared first on GymBeam Blog.
  • GymBeam

    Fitness recept: Tofu ve sladkokyselé omáčce

    Před 3 měsíci
    Jestli něco na talíři nesmí chybět, pak je to sladkokyselá kombinace chutí! Tento veganský recept je toho jasným důkazem a ukáže vám, že i bez masa se dá vykouzlit skvělé jídlo plné bílkovin. The post Fitness recept: Tofu ve sladkokyselé omáčce appeared first on GymBeam Blog.
  • elikatesy.cz

    Veganské cheesecake řezy

    Před 3 měsíci
    Recept na svěží veganské cheesecake řezy s ovocným mramorováním a s domácími bezlepkovými sušenkami. Skvělý dezert na léto.
     Komentáře
  • Ecoista

    Eco Fejeton: Jak jíst maso bez výčitek a být skoro-vegetarián

    Před 4 měsíci
    Jako lev z animovaného filmu Madagaskar nevidím mírnou ovečku pasoucí se na louce, vidím maso. Neměla jsem sice snídani, ale i tak jsem svou masožravostí zaskočená. Ovečky jsou dvě, mile spásají přerostlou trávu, ale já při pohledu na ně vidím flák, který se opéká na rožni.
     Komentáře
  • Apetit

    Tajemství chutného tofu? Marináda! Naučte se marinovat tofu krok za krokem

    Před 5 měsíci
    Marinování tofu je klíčovým krokem k tomu, aby se z této nevýrazné suroviny stal chuťově bohatý a atraktivní pokrm. Marináda dokáže tofu proměnit v pochoutku, která osloví i ty, kdo s rostlinnou stravou jen laškují. A i když jste zarytí masožravci, správně připravené tofu dovede potěšit i vás.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Agar: rostlinná želatina, která pochází z hlubin oceánu

    Před 5 měsíci
    Agar si oblíbíte zejména v případě, kdy se chcete vyhnout živočišné želatině. Jinak se ale dá použít stejně: na výrobu želé, dortíků, pudinků i slaných pokrmů. A jak na to? Agar nejprve rozpusťte v horké tekutině. Může to být džus, voda, ovocná šťáva, rostlinné mléko. Míchejte opravdu důkladně – přece nechcete ve svém výrobku hrudky! Pak přiveďte k varu a krátce povařte. Jakmile vychladne, stane se z vaší tekutiny pevný a průhledný gel.
     Komentáře
  • fZone

    Je rostlinná strava automaticky udržitelnější? Neplatí to u všech potravin – Vyvracíme nejčastější mýty

    Před 6 měsíci
    Veganská strava může být z pohledu ekologie šetrnější, pokud jíme z místních zdrojů. Problém je například avokádo, které spotřebuje velké množství vody. Diskutabilní je i sója, jelikož její pěstování vede k odlesňování.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vegani častěji trpí nutričními nedostatky

    Před 6 měsíci
    Veganská strava, opěvovaná pro své zdravotní benefity, může skrývat nečekanou zradu v podobě nutričních nedostatků. Jak je to možné, když rostlinné potraviny mají prospěšných látek na rozdávání?
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na veganské Velikonoce aneb Užijte si tradiční svátky bez vajec i masa

    Před 7 měsíci
    Jestli něco k oslavám Velikonoc patří, tak tradiční dobroty. Ale jak si pochutnat, když se stravujete vegansky a ve většině oblíbených velikonočních dobrot najdete vajíčka, maso apod.? Nechte to na nás, máme pro vás zajímavé alternativy.
     Komentáře
  • Moje psychologie

    Přátelé, pohyb a jeden tip týkající se stravy: Kde přesně leží klíč k dlouhověkosti

    Před 7 měsíci
    Elixír mládí, elixír věčného života, lidé jsou po věky touto představou posedlí a nejednou ruinovala i královské truhlice. V současné době jsme jí blíže, než kdykoli předtím, a je zřejmé, že něco máme ve svých rukách. Dlouhověkost čili longevity je silným trendem naší doby.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    10 změn, které sníží cholesterol: Pohyb, ryby a méně tuku. Vegetariáni jsou ve výhodě

    Před 8 měsíci
    Vysoký cholesterol je jeden z hlavních faktorů vzniku srdečních onemocnění, která v Česku stojí za polovinou úmrtí celkové populace.
     Komentáře
  • GymBeam

    Pistáciové máslo: Nový král mezi oříškovými krémy. Jaký vliv má na zdraví a hubnutí?

    Před 9 měsíci
    Už jste někdy ochutnali pistáciové máslo? Jeho výjimečná chuť a krémová konzistence za to rozhodně stojí! Navíc vás překvapí také obsahem prospěšných látek a účinky na zdraví. Více o nich i o tom, jak ho snadno zařadit do jídelníčku, vám prozradí tento článek. The post Pistáciové máslo: Nový král mezi oříškovými krémy. Jaký vliv má na zdraví a hubnutí? appeared first on GymBeam Blog.
  • GymBeam

    Fitness recept: Veganské špenátové lasagne

    Před 9 měsíci
    Lasagne s boloňskou omáčkou známe asi všichni. Pojďme se proto dnes pustit do méně tradiční veganské verze, které chuťově dominuje špenát a houby. A samozřejmě nemohou chybět ani žampiony či lahůdkové droždí, které chuťově nahradí parmezán. Tak schválně, kdo by této dobrotě odolal? Budeme potřebovat: Postup: Lasagne si dáme předvařit do osolené vody, dokud nebudou... The post Fitness recept: Veganské špenátové lasagne appeared first on GymBeam Blog.
  • Apetit

    Ellen Pompeo v seriálu Chirurgové kraluje na operačním sálu. Doma kraluje kuchyni a s celou rodinou si užívá veganskou stravu

    Před 1 rokem
    Seriály z lékařského prostředí se těší obrovské popularitě – přinášejí adrenalin, emotivní příběhy a dramatický boj o život i lásku. Mezi takové patří i Chirurgové, kteří v roce 2005 katapultovali Ellen Pompeo na výsluní díky roli mladé lékařky Meredith Grey. Od té doby zůstává ikonou seriálu i inspirací – nejen svou vytrvalostí na obrazovce, ale i tím, jak dokáže skloubit náročnou práci s rodinným životem a péčí o zdraví své i svých blízkých.
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí veganský sýr je levnější, zdravější a plný chuti! Přípravu zvládne každý

    Před 1 rokem
    Chcete omezit živočišné produkty nebo jen přemýšlíte, čím obohatit svůj jídelníček? Veganské sýry jsou skvělou alternativou k těm klasickým, ale ty z obchodu bývají poměrně drahé. Dobrá zpráva? Domácí veganský sýr si můžete připravit za zlomek ceny a z běžně dostupných surovin. Jak na to?
     Komentáře
  • Ecoista

    Ben Cristovao: Vlak je lepší než letadlo a proč jít na koncert s vlastní láhví

    Před 1 rokem
    Už osm let je vegan, ale veganství nikomu nenutí. Koncerty pořádá tak, aby byly blízko vlaku, kterým on sám cestuje raději než letadlem. Aktuálně se snaží o to, aby jeho show jela z velké části na čistou energii, a fanouškům chce nabídnout, aby si pití na koncertech čepovali do svých láhví. Ben Cristovao se na udržitelnost nedívá jako na něco, čím buduje svou image. „Nemám z toho vůbec nic, spíš jsem trochu freak,“ říká se smíchem.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    V obchodech je nová Nutella. Prozradí ji zelené víčko a vznikla přímo na přání zákazníků

    Před 1 rokem
    V obchodech je nová Nutella Prozradí ji zelené víčko a vznikla přímo na přání zákazníků. Nutella je již desítky let známá a mnozí si ji oblíbili pro její krémovou konzistenci, neodolatelnou chuť lískových oříšků a jemný čokoládový nádech.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Veganská strava snižuje biologický věk

    Před 1 rokem
    Zvažujete přechod na veganskou stravu? Na misku vah pro a proti teď asi přibyde další důvod, proč do toho jít. Tenhle rostlinný jídelníček vás biologicky omladí už za pouhé dva měsíce. Také s ním shodíte celá dvě kila!
     Komentáře
  • Marianne

    Nejíte maso? Objevte způsoby, jak plnohodnotně nahradit potřebné bílkoviny

    Před 1 rokem
    Ať už se rozhodnete nejíst maso z jakéhokoli důvodu, je důležité zajistit, aby vaše tělo nezůstalo bez potřebných živin, zejména bílkovin. Naštěstí existují potraviny, které nejenže plnohodnotně nahradí bílkoviny, ale také obohatí vaši stravu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ben Cristovao v zástěře: Bezmasý hot dog z tofu připraví i začátečník za pár chvilek, s křupavou cibulkou chutná božsky

    Před 1 rokem
    Zpěvák Ben Cristovao má aktuálně náročné období. Po nehodě na motorce musel zrušit své vystoupení a zotavuje se doma. V rekonvalescenci by mu mohla pomoci i zdravá strava. O Benovi je totiž známo, že je už 8 let veganem. Nám v květnu ukázal, jak připravuje hot dog s tofu, je to lahůdka!
     Komentáře
  • EnergoZrouti

    Náhražky masa mají pomoci klimatu, podle vědců ale škodí zdraví

    Před 1 rokem
    Lepší pro životní prostředí i pro zdraví. Přesně tímto způsobem označují výrobci náhražek masa z rostlinných zdrojů své výrobky. Jak však ukazuje studie vědců z Brazílie, mnoho z těchto ultra zpracovaných produktů může zdraví spíše škodit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Přínosy tofu ocení vegetariáni i masožravci

    Před 1 rokem
    Vznik tofu je stejně zajímavý jako jeho „vedlejší účinky“. Věděli jste, že umí dát do latě střevní mikrobiom, zrak, imunitu i trávení?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Veganské potraviny nejsou rozhodně tak zdravé, jak se tváří

    Před 1 rokem
    Oslovilo vás veganské „falešné“ maso, sýr nebo hrachové mléko? Co pochutiny určené pro odpůrce živočišných produktů ve skutečnosti obsahují, to byste možná snad ani nechtěli vědět. Trpí jimi hlavně srdce!
     Komentáře
  • Reportér Magazín

    Frčí u nich vinná klobása, tlačenka nebo „holanďák“. Maso v nich ale nehledejte

    Před 1 rokem
    V pražském obchodě Bezmasna prodávají české „masové“ klasiky, které však s živočišnou výrobou nemají nic společného. Jedná se o čistě rostlinné verze známých potravin.
     Komentáře
  • Vegmania

    Vegan na cestách

    Před 1 rokem
    Léto volá po cestování a před vegany se vynořují otázky ohledně stravování na jejich cestách. Jak vyřešit plnohodnotnou stravu při pobytu u moře, stanování nebo na několikadenní túře bez možnosti doplnit zásoby?... více Článek Vegan na cestách se nejdříve objevil na Vegmania.cz.
  • Deník

    Tlačenka či tatarák bez masa? V Praze otevřelo první veganské řeznictví v ČR

    Před 1 rokem
    V centru Prahy otevřelo první veganské řeznictví v Česku, které nabízí tradiční české pochoutky jako vinnou klobásu či tlačenku, ovšem výhradně z rostlinných surovin. Podnik Bezmasna, za nímž stojí Diana Kahleová a David Hůlka, se zaměřuje na výrobu rostlinných alternativ klasických řeznických produktů, čímž reaguje na rostoucí poptávku po vegetariánských a veganských jídlech.
     Komentáře
  • Jímeto

    Paul McCartney je vegetariánem dlouhé roky. Maso zakázal i svému psovi

    Před 1 rokem
    Spousta celebrit je známá svým zvláštním jídelníčkem. Někteří jedinci upřednostňují konkrétní jídla či konkrétní diety, jiné se jednoduše řídí svým přesvědčením nejíst některé potraviny. Paul McCartney je už několik let vegetariánem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zpěvák Ben Cristovao je veganem z přesvědčení. Zvířata žijí v nekřesťanských podmínkách, říká slavný influencer

    Před 1 rokem
    Zpěvák a sportovec Ben Cristovao patří mezi známé osobnosti, které se aktivně zasazují za práva zvířat. On sám přestal jíst maso ze dne na den, byla to taková léčba šokem. Nikomu ale svoji cestu nevnucuje, jak prozradil pro Toprecpety.cz.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji

    Před 1 rokem
    Petr Jákl jako jeden z mála Čechů uspěl i v Hollywoodu. Ať už jako kaskadér a herec, tak především v roli producenta. Bývalý reprezentant v judu, který se prosadil i jako režisér v rozhovoru pro Toprecepty.cz prozradil, jak se změnilo jeho stravování od doby, kdy skončil se sportem, kdo u nich doma vládne kuchyni i jaké má vzpomínky na vaření svého táty, slavného kaskadéra.
     Komentáře
  • Marianne

    Jídelníček podle Anne Hathaway: Ke zdraví jí dovedlo dočasné veganství i respektování duševní pohody

    Před 1 rokem
    Půvabná Anne Hathaway je vždy nepřehlédnutelná, a je úplně jedno co má na sobě. Pozornost k sobě poutá díky čokoládovým očím, hustým zdravým vlasům i krásné postavě, kterou má maminka dvou dětí téměř stejnou už přes dvacet let. Udržuje se fit cvičením i zdravým jídelníčkem, ale příliš to nepřehání. Víme, v čem spočívá její recept na zdraví.
     Komentáře
  • Marianne

    Kvíz: Otestujte se, jak dobře znáte významné mezinárodní a světové dny

    Před 1 rokem
    Každý z nás jistě dobře zná některé významné dny, jako je například Mezinárodní den dětí připadající na 1. června nebo Den matek, který si připomeneme v neděli 12. května. Které další znáte? To se dozvíte, když si uděláte náš kvíz.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá

    Před 1 rokem
    Před časem jsme psali článek o tom, jak se dá využít obyčejný nálev z konzervované cizrny. Jednou z mnoha možností je i majonéza, na níž nepotřebujete vajíčka. A protože nás zajímalo, zda to opravdu funguje, rozhodli jsme se udělat majonézu z cizrnového nálevu také a zjistit, zda se opravdu podobá té klasické z vajec.
     Komentáře
  • Ecoista

    V menzách Karlovy univerzity bude brzy půlka jídel bezmasých – díky ProVeg

    Před 1 rokem
    Češi jedí třikrát více masa, než je zdravé pro člověka i pro planetu. Pokrmy s masem jsou přitom stále často jedinou volbou i v univerzitních menzách, ačkoli mladí strávníci už čím dál více dávají přednost rostlinné stravě. S touto bariérou se českým menzám snaží pomoci nezisková organizace ProVeg.
     Komentáře
  • Extra v terénu

    Ben Cristovao promluvil o vztahu s krásnou Domi Alagiou. Rád s ní trávím čas, pochvaluje si zpěvák

    Před 1 rokem
    Zpěvák Ben Cristovao (36) se po dlouhé době objevil ve společnosti, a to na sportovní akci Puma, kde se představovaly nové fotbalové dresy české reprezentace. Právě tam se v rozhovoru pro eXtra.cz rozpovídal o tom, jak to má s influencerkou Dominikou Alagiou, s níž je nějakou dobu spojován. Kromě toho také promluvil o lékařském zákroku, který podstoupil jen pár hodin před akcí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chcete sedět na sluníčku? Připlaťte si! Některé restaurace dostaly povolení účtovat zvláštní příplatek. A je toho víc

    Před 1 rokem
    Patříte mezi ty, kteří sedí v restauraci raději u okna, nebo naopak jsou schování uvnitř podniku, aby na ně nebylo vidět? Nebo dokonce preferujete sezení na sluníčku či naopak ve stínu? Ve Španělsku vás tento požadavek bude nově stát peníze navíc.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    6 veganských potravin, které jsou doslova nabité bílkovinami

    Před 1 rokem
    6 veganských potravin, které jsou doslova nabité bílkovinami. Vegan a vegetarián je rozdíl, znáte jej? Vegetarián nejí maso a vegan nejí maso a ani produkty živočišného původu. Taková veganská strava pro tělo zdravého člověka může nabídnout jistě mnoho benefitů: Od nízkého obsahu kalorií, až po vysoký obsah antioxidantů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jídelníček Billa Clintona: Dříve miloval cheeseburgery a grilované vepřové, po bypassu dává přednost květáku a quinoe

    Před 1 rokem
    U příležitosti čtvrt století vstupu naší země do NATO přiletěl do Prahy bývalý prezident USA Bill Clinton. Možná trochu zamotal hlavu těm, kteří mu připravují jídlo. Od té doby, kdy odešel do prezidentského důchodu, totiž Bill Clinton ze zdravotních důvodů výrazně změnil jídelníček.
     Komentáře
  • Vogue

    Je tohle víno vegan? Pardon, co je to za otázku? Víno je přece z hroznů

    Před 1 rokem
    Nalejme si čistého vína: Ne každé víno je veganské. Viktorie Sapoušková se tentokrát podívala pěkně na dno sklenice a ještě dál.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jackfruit: Gigant mezi ovocem, který zvládne nahradit i maso

    Před 1 rokem
    Jackfruit neboli žakie je největší stromové ovoce na světě, vážit může i více než 10 kilogramů. Má jemně sladkou chuť, která prý připomíná kombinaci jablek, ananasu, manga a banánů. Kvůli jeho textuře se jackfruit využívá jako náhrada masa.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Veganské ženy mají vyšší riziko těhotenských komplikací

    Před 1 rokem
    Rostlinná veganská strava je prý zdravá, ale na druhou stranu zvyšuje pravděpodobnost těhotenských komplikací. Děti se kvůli ní rodí s podváhou, za což údajně může omezený příjem bílkovin během celého požehnaného stavu.
     Komentáře
  • Nespěchej

    První veganský fotbalový klub na světě aneb Neznamená méně masa méně gólů

    Před 1 rokem
    Forest Green Rovers jsou slavným fotbalovým klubem - ale ne pro své sportovní úspěchy. Klub z jihu Anglie před lety přešel zcela na veganskou stravu. Pokud jde o udržitelnost, jsou prvotřídní i v jiných ohledech. Jak dlouho jim „to vydrží“? Neznamená nakonec bezmasá strava sestup klubu v tabulce do nejnižších pater?
     Komentáře
  • Toprecepty

    VIDEO: Eliška testuje veganské restaurace v Praze. Tlačenka bez masa, nekachna i veganský koblížek stojí za ochutnání

    Před 1 rokem
    Zdravě jíst - zdravě žít? Máte-li v lednu tohle předsevzetí, pak určitě zaměřte svoji pozornost na vegetariánské či veganské podniky. Tři z těch pražských otestovala na vlastní ústa naše recenzentka Eliška. Budete se divit, jaké poklady objevila!
     Komentáře
  • Jímeto

    Veganská štědrovečerní večeře: Bramborového salátu se vzdávat nemusíte a rybu nahraďte tofu

    Před 1 rokem
    Máte v rodině někoho, kdo jí pouze čistě přírodní stravu? Na Vánoce se možná kvůli jednomu členovi rodiny nechcete omezovat, a proto přemýšlíte, jak to vymyslet se štědrovečerní večeří. Je to přitom úplně jednoduché.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Iris vyrůstala v děcáku, ale nikdy se nevzdala. Dnes pro Kuchařky bez domova peče cukroví, po kterém se jen zapráší

    Před 1 rokem
    Sváteční čas je jedinečnou možností pomoci lidem, kteří se ocitli v nelehké životní situaci. Právě o to se snaží i projekt „Kuchařky bez domova“, který nabízí pomocnou ruku ženám, k nimž nebyl život vždy přívětivý. Na novou životní etapu připravují i paní Iris, která statečně bojuje se svými trablemi.
     Komentáře
  • Jímeto

    Veganské cukroví: Tyto 3 recepty letos musíte vyzkoušet

    Před 1 rokem
    Chcete letos na Vánoce připravit zdravé cukroví, které budete moci nabídnout i svým přátelům veganům? Existuje několik druhů, které se dají připravit zcela bez másla i mléka. Udělejte si letos cukroví tak trochu jinak a inspirujte se našimi recepty. Veganská strava je čím dál oblíbenější. Pokud vy sami jí nedáváte přednost, určitě máte ve svém okolí někoho, kdo živočišné produkty nejí. Proto se vyplatí alespoň pár druhů veganského cukroví na Vánoce připravit. Raw kuličky Ve vodní lázni rozehřejte půl hrnku kokosového oleje. Ten potom dejte do mixéru a přidejte k němu strouhaný kokos. Dále budete potřebovat tři lžíce agávového sirupu. Směs potom mixujte, dokud nevznikne pevná hmota. Z té tvarujte kuličky, které potom obalte v nastrouhaném kokosu. Použít můžete také nadrcené mandle. Cukroví dejte do papírových košíčků. Skořicové sušenky Na přípravu tohoto veganského receptu budete potřebovat 200 gramů hladké mouky, sůl, prášek do pečiva, skořici, kakao, 100 gramů veganského másla, 100 gramů cukru, 3,5 gramů psyllia a 2 lžíce rostlinného mléka. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, mlékem a psylliem. Vše pak vmíchejte do mouky. Z těsta vyválejte plát a vykrájejte pomocí vánočních formiček sušenky. Ty potom pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nakonec je ještě obalte v cukru smíchaném se skořicí a nechte je minimálně týden změknout v chladnějším prostředí. Florentýnky Na florentýnky si připravte 100 gramů kandované pomerančové kůry, 20 gramů nasekaných lískových ořechů, 20 gramů nasekaných pistácií, 30 gramů sušených brusinek, 100 gramů mandlí, 50 gramů cukru, agávový sirup a 60 gramů aquafaby (neslaného nálevu z cizrny). Do mísy dejte pomerančovou kůru, ořechy a brusinky a vše promíchejte. Agávový sirup svařte s aquafabou a smíchejte se sypkými ingrediencemi. Pomocí kulatého vykrajovátka vytvořte ze směsi na plech kolečka. https://www.jimeto.cz/linecke-cukrovi-nesmi-na-vanoce-chybet-pavla-saudkova-ma-svuj-osvedceny-recept/ Ty se pečou asi 12 až 15 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Mohou se trochu roztéct, takže jejich tvar nebude dokonale kulatý. Florentýnky můžete namáčet v rozpuštěné čokoládě nebo konzumovat samotné. Zdroj: Apetit, Vegan, Sunfood, Novinky Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sojanéza veganům zachraňuje Vánoce: Bez téhle falešné majonézy si totiž bramborový salát nedají

    Před 2 roky
    Vegani se zdržují konzumace jakýchkoli živočišných produktů, včetně masa, ryb, vajec, mléčných výrobků a medu. Když se blíží Vánoce a s nimi i příprava bramborového salátu, vegani musí být opatrní, aby se vyhnuli běžné používaným ingrediencím.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Veganské kosmetické produkty hýbou světem

    Před 2 roky
    Veganský krém, make-up nebo šampon? Co je v těchto produktech vlastně obsaženo a jaké to může mít účinky? Pojďme veganské kosmetice nahlédnout pod pokličku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Podzimní dýňová bábovka: Varianta bez vejce pro vegany je nádherně nadýchaná a překvapí neuvěřitelnou vláčností

    Před 2 roky
    Bábovka přijde k chuti v každém ročním období. Variant její přípravy i různých ingrediencí, které se do těsta přidávají, je nespočet. Teď na podzim se ale přímo nabízí využít dýni hokaido, kterou si vypěstovala spousta zahrádkářů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ben Cristovao představil sledujícím veganské chlebíčky. Sám maso nejí, protože nedokázal zabít slepici

    Před 2 roky
    Ben Cristovao je bojovníkem za práva zvířat. Jí čistě veganskou stravu, nebylo tomu tak ale vždycky. K tomu, aby se vzdal masa a dalších živočišných produktů, ho přivedla netradiční situace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čočkové tofu nadchne nejen vegetariány: Podle tohoto jednoduchého receptu ho zvládnete připravit jako nic

    Před 2 roky
    Tofu je jednou z nejoblíbenějších náhražek masa. To klasické se vyrábí ze sóji, co ale dělat, když sóju z nějakého důvodu nechcete konzumovat? Řešením je tofu z červené čočky. Jeho chuť je možná ještě lepší než toho sójového a ani pro něj nemusíte do obchodu. Poměrně snadno ho totiž vyrobíte i sami doma.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní guláš z hlívy ústřičné - lahůdka nejen pro vegany

    Před 2 roky
    Hlíva ústřičná je vynikající surovina nejen do polévek a omáček, ale také do guláše. Hlíva ústřičná má vynikající chuť a úžasné se hodí k zelenině. Příprava guláše z hlívy ústřičné zabere přibližně 40 minut a uvařil jsem 4 poctivé porce. Guláš můžete podávat s pečivem a nebo jen tak bez ničeho :)
     Komentáře
  • Prostřeno

    Sója je nadupaná bílkovinami

    Před 2 roky
    Sójový jogurt, sójové mléko, tofu párky - maso a mléčné náhražky vyrobené ze sóji jsou oblíbené nejen u veganů a vegetariánů. Jsou ale skutečně zdravé?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Veganům vstup zakázán, ať si jdou jinam, vzkázal šéfkuchař vyhlášené restaurace Fyre. Reagoval tak na kritiku svého menu

    Před 2 roky
    Jedna špatná recenze, kritizující nabídku jídel oblíbené australské restaurace, způsobila, že se do ní v současnosti nepodívají žádní vegani. Zakázat jejich vstup se rozhodl šéfkuchař John Mountain, který své rozhodnutí okomentoval velmi zostra a vzkázal, že si mají vegani najít jinou restauraci, protože on na ně „kašle“.
     Komentáře
  • Whatnews

    Jemná péče o tělo. Tipy na přípravky pro suchou pokožku i pro zklidnění smyslů

    Před 2 roky
    Zajímalo nás, jaká kosmetika dokonale opečuje tělo a neuškodí při tom citlivé pokožce ani přírodě. Jaké produkty jsme objevili?
     Komentáře
  • Whatnews

    Jemná péče o tělo. Tipy na přípravky pro suchou pokožku i pro zklidnění smyslů

    Před 2 roky
    Zajímalo nás, jaká kosmetika dokonale opečuje tělo a neuškodí při tom citlivé pokožce ani přírodě. Jaké produkty jsme objevili?
     Komentáře
Reklama