Zavřít
Čokoláda

Čokoláda

Nejnovější články na Seznamu na téma Čokoláda
  • StyleUp

    Okolo čokolády koluje mnoho mýtů i polopravd. Dopřát bez výčitek si ji ale může každý

    Před 22 dny
    Hořká čokoláda je vyhledávanou pochoutkou mnoha mlsounů. Neobejdou se bez ní ovšem ani cukráři a cukrářky. Je nedílnou součástí sladkých, ale i některých slaných pokrmů. Víte, jakými mýty a pravdami je tato dobrota obestřena? Pravdy o hořké čokoládě Zde je výčet několika výroků o hořké čokoládě, které můžeme nazvat pravdivými: Konzumace čokolády zahání smutek.
     Komentáře
  • Refresher

    Z obalu čokolády Toblerone zmizí hora Matterhorn, výroba se stěhuje k našim sousedům

    Před 26 dny
    Švýcarské úřady nařídily, že z obalu známé čokolády Toblerone musí zmizet charakteristický obrázek vrcholu hory Matterhorn. Výroba se totiž přesune na Slovensko.
     Komentáře
  • Frekvence 1

    Další konec, se kterým se musíme smířit. Z čokolády Toblerone zmizí ikonická hora

    Před 26 dny
    Dnešní svět je zvláštní, chtělo by se říct. Z obalů čokolády Toblerone zmizí známá švýcarský vrchol Matterhorn. Americká společnost Mondelez loni oznámila, že výrobu přesouvá na Slovensko. A kvůli tomu nemůžu hora na obalu být. Informaci přinesl list Aargauer Zeitung.
     Komentáře
  • TN

    Už žádný Matterhorn: Čokoláda Toblerone musí změnit symboly na obalu

    Před 28 dny
    Kvůli rozšíření výroby čokolád Toblerone na Slovensku už nebude moci být na obalu žádný ze známých symbolů, na které jsme zvyklí. Má zmizet hora Matterhorn či švýcarský kříž.
     Komentáře
  • Náš region

    Semilské muzeum provoněla čokoláda

    Před 30 dny
    Od konce ledna mohou návštěvníci semilského muzea zhlédnout výstavu o nejoblíbenější dobrotě světa – čokoládě – a následně si ji také vychutnat v podobě horkého šálku v pěti možných variantách. Výstava je interaktivní a navštívit ji můžete do 2. června.
     Komentáře
  • Hanácké novinky

    Legendární Kofila slaví 100 let. Chystá limitovanou edici a vyznání osobností

    Před 1 měsícem
    Čokoládová tyčinka Kofila míří do nového století v obalech talentovaných studentů grafického designu. Originální kombinaci jemné kávové náplně s mléčnou čokoládou totiž lidé milují právě teď rovných sto let. Příběh oblíbené tyčinky se začal psát již v roce 1923, tehdy pod značnou Orion.
     Komentáře
  • BusinessNews24

    Consumer Reports vyzývá výrobce tmavé čokolády, aby snížili hladiny olova a kadmia ve výrobcích

    Před 2 měsíci
    Consumer Reports v pondělí vyzval čtyři výrobce čokolády, aby se do Valentýna zavázali snížit množství olova a kadmia ve svých produktech z tmavé čokolády poté, co testování odhalilo škodlivé hladiny těžkých kovů.
     Komentáře
  • Vlasta

    Proč lidé milují čokoládu: Důvodem je pocit na jazyku. Pozor ale na bílou

    Před 2 měsíci
    Taky tak milujete pocit, kdy se vám čokoláda rozpouští na jazyku? Podle vědců je právě tahle slast důvodem, proč si lidé cukrovinku z kakaových bobů tak moc oblíbili. Co za tím stojí? A proč je lepší vyhnout se bílé čokoládě?
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Tajemství chuti: Vědci už tuší, v čem tkví neodolatelná chuť čokolády

    Před 2 měsíci
    Studie vědců z univerzity v anglickém Leedsu odhaluje, v čem tkví neodolatelná chuť čokolády. Objev by mohl posloužit k vytvoření zdravějšího, nízkotučného výrobku, který by byl stejně dobrý jako sladkost s vysokým obsahem tuku.
     Komentáře
  • fZone

    Co dělá z čokolády takový požitek? Může za to její rozpouštění v ústech

    Před 2 měsíci
    Vědci zjistili, že kýžený požitek se dostaví poté, co tuk z čokolády obalí jazyk. Po rozpuštění tuku se uvolní částice kakaa, které dodají hmatový vjem. Studie by mohla vést k vytvoření méně tučné čokolády, kde by byl tuk pouze na jejím povrchu.
     Komentáře
  • Asenior

    Čokoláda – škodí, nebo prospívá zdraví?

    Před 2 měsíci
    Jedni tvrdí, že jde pomalu o zdravotní zázrak, druzí se jí vyhýbají téměř obloukem. Je to přece sladkost, tak jakápak zdravotní prospěšnost?
     Komentáře
  • Proženy

    Chutnají božsky a hotové jsou za chvilku: Čokoládové šuhajdy s ořechovou náplní

    Před 3 měsíci
    Na Slovensku, odkud pochází, se jim říká šuhajdy, vy je můžete znát i jako šohajdy nebo dokonce šohajky. Spolu se Shakespearem se ale ptám: „Co je po jméně?“ Čokoládové košíčky s vynikající ořechovou náplní chutnají stejně dobře, ať už jim říkáte jakkoliv.
     Komentáře
  • Proženy

    Ještě lepší linecké: Košíčky s náplní z hořké čokolády chutnají božsky

    Před 3 měsíci
    Linecké košíčky s bohatou čokoládovou náplní jsou půvabné a velmi chutné, patří k ozdobám mísy s vánočním cukrovím. Příprava je trochu složitější, s námi to ale zvládnete.
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Proč čokoláda někdy zbělá: „Tukový květ“ neznamená, že je prošlá. Navíc se dá vrátit do původního stavu

    Před 3 měsíci
    Někdy se stane, že tmavá nebo mléčná čokoláda získá skvrnité bílé tečky. Tento projev může mnoho lidí vyděsit. Pak se nabízí samozřejmě otázka, zda se dá stále jíst.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    S vůní čokolády: První vánoční kolekce vznikaly už v 19. století

    Před 3 měsíci
    Specialitou českých Vánoc jsou čokoládové kolekce. S jejich masovou produkcí začala na přelomu 19. a 20. století vinohradská firma Františka Maršnera, ty úplně první ale vyrobil už roku 1892 Adolf Glaser, majitel Velimské továrny na čokoládu...
     Komentáře
  • OnlyU

    Připravte si doma hustou horkou čokoládu. Nepleťte si ji s kakaem, důležitá je kvalita ingrediencí

    Před 3 měsíci
    Horká čokoláda je oblíbená především u dětí, v zimním období ji ale mnohdy po návratu z chladné zimy do tepla domova ocení i dospělí. Zvlášť kolem Vánoc je hustý tmavý nápoj něčím, co dokáže velmi zpříjemnit večer. Nepleťte si ale s horkou čokoládou obyčejné kakao.
     Komentáře
  • VisitChef

    Babka, Boulou a Blintzes: Fascinující story o židovské čokoládě

    Před 3 měsíci
    Ani čokoláda snad nemůže být sladší než tahle story. Kniha z rukou čokoholika se zabývá židovskou historií čokolády: odkud a kam čokoládová cesta vedla a jak se prosadila v kuchyních ve Francii, Německu, nebo třeba Curaçau.
     Komentáře
  • Jímeto

    Domácí tabulka čokolády: Efektní dárek hotový raz dva, s nímž uděláte hodně parády

    Před 3 měsíci
    V obchodech už je několik týdnů k mání bezpočet vánočních sladkostí a cukrovinek, které lákají zejména různobarevností obalů. Jsou sice vděčným dárkem nebo malou pozorností, v době inflace to ale není pro naši peněženku zrovna nejlepší volba. Hodně parády jde udělat i s obyčejnou čokoládou, stačí si s ní jen v kuchyni trochu vyhrát.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Čokoláda – Zdroj minerálů a antioxidantů

    Před 4 měsíci
    Existuje jen málo lidí, kteří si čas od času nedopřejí tuto skvělou pochoutku. Málokdo ale ví, jaké má čokoláda ve správné dávce a formě přínosy pro zdraví a naše tělo. Takže pokud někdo tvrdí, že mlsat dobrou čokoládu je nezdravé, přesvědčuje nás o pěkném nesmyslu.
     Komentáře
  • Feminela

    Bílý povlak na čokoládě vyvolává obavy. Jeho přítomnost má přitom jednoduché vysvětlení

    Před 4 měsíci
    Čokoláda jistě patří mezi nejčastěji kupované sladkosti. Je obtížné odolat její lahodné chuti. Často se však může stát, že čokoládu otevřeme a všimneme si na jejím povrchu bílého povlaku. Snadno můžeme zaváhat, zda je tato čokoláda vhodná ke konzumaci.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Jak vybrat správnou čokoládu na vaření: všímejte si podílu kakaa i cukru

    Před 4 měsíci
    Čokoláda není jen oblíbený pamlsek, některé jsou přímo určené na vaření. Pokud se pomalu chystáte na vánoční pečení, poradíme vám, co byste měli vědět předem.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Čas na horkou čokoládu: Místo prášku si ji však připravte ze surovin, které máte doma

    Před 4 měsíci
    Zima je ideálním obdobím, kdy si rádi dopřáváme různé druhy zejména horkých nápojů. A jelikož jde zahřátí v podobě teplého nápoje ruku v ruce i s chutí, příležitost udělat si jeden z těch nejoblíbenějších si rozhodně nenechte ujít. Horká čokoláda je totiž v kurzu každý rok.
     Komentáře
  • Proženy

    Naprosto boží! Čokoládový dortík jen ze 4 ingrediencí

    Před 4 měsíci
    Snažíte se zařazovat víc čistě rostlinných jídel? Ať už jste příznivci veganství, nebo ne, tento božský čokoládový koláč ze čtyř surovin si zamilujete!
     Komentáře
  • Trendwatcher

    Jaká čokoláda je na světě ta nejoblíbenější? Finské Valio to zjistilo

    Před 5 měsíci
    Mlékárenská a potravinářská společnost Valio vytvořila pomocí umělé inteligence koncept tabulky mléčné čokolády, která má být údajně tou nejlepší na světě. Koncept čokolády nazvaný „The Bar“ vznikl díky kombinaci lidských a počítačových schopností.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč byste čokoládu neměli kousat, ale cucat. Je to důležité

    Před 5 měsíci
    Čokoláda není sladkostí, kterou bychom si museli nutně upírat. Nekousejte ji a vychutnejte si plně její báječnou chuť. I to, jak jíme, je důležité. Proč bychom neměli čokoládu kousat?
     Komentáře
  • Čtidoma

    Sladká pochoutka, která vám pomůže s hubnutím

    Před 5 měsíci
    Dokonce ani v momentě, kdy se snažíme shodit několik přebytečných kil, se nemusíme vzdát některých druhů našich oblíbených dezertů, jeden z nich vám dokonce může s hubnutím pomoci. Je ale důležité to s ním nepřehánět.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Jak se jednoduše zbavit chutě na čokoládu

    Před 5 měsíci
    Chuť na čokoládu není vůbec nic neobvyklého, naopak, je jednou z těch nejběžnějších. Čas od času se naše tělo o tuhle sladkou pochoutku zkrátka přihlásí, ale proč? Problém nastává v případě, kdy naše tělo vyžaduje tuto sladkost plnou kakaa příliš často. Naštěstí se jí ale můžete lehce zbavit.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Čokoláda: Zaručený povzbuzovač dobré nálady. Jaké hormony naše tělo uvolňuje při její konzumaci?

    Před 5 měsíci
    Od dortů po zmrzliny je čokoláda nejoblíbenější sladkostí, pro kterou se rozhodne každý. Ať už jsme měli jakékoli trápení, čokoláda nám vždy pomohla. I malé sousto čokolády stačí k posílení našeho duševního zdraví, naše obavy se rozplynou, zatímco se čokoláda rozpouští v ústech. Přemýšleli jste někdy proč? Čokolády ovlivňují fungování našeho mozku tím, že uvolňují určité množství neurotransmiterů, které jsou zodpovědné za vysílání šťastných signálů a uvolňují hormony dobré nálady.
     Komentáře
  • Receptovník

    Bílý povlak na čokoládě vyvolává obavy. Vzniká přitom z jednoduchého důvodu

    Před 6 měsíci
    Čokoláda je milovanou surovinou po celém světě. Jde o jednu z nejposvátnějších pochoutek, bez které většina z nás nedokáže žít. Bez ohledu na to, v jaké formě si čokoládu kupujete, může se na ní někdy vytvořit bílý povlak. Většina lidí netuší, co to znamená. A ještě méně lidí ví, jestli mohou čokoládu bezpečně sníst, nebo ne. Na všechny otázky vám dnes odpovíme. Proč jíst pravidelně čokoládu v malém množství? Čokoláda je jednoduše vynikající.
     Komentáře
  • Vitální senior

    Čokoládový podzim

    Před 6 měsíci
    Víte, co je nejlepším přítelem snad každé ženy? Ta nejčokoládovější čokoláda. V lepším případě čokoládová zmrzlina vylepšená o kapku likéru Grand Marnier, která v chladných dnech pohladí všechny smyslové buňky a zároveň vás zahřeje. Letošní podzim bude již šestým festivalem Čokoládových týdnů v Crème de la Crème.
     Komentáře
  • Vlasta

    Mezinárodní den čokolády: Jak poznat kvalitu? A kdy hrozí předávkování kakaem?

    Před 6 měsíci
    Mléčná, bílá, oříšková, s ovocem, nebo snad hořká s vysokým obsahem kakaa? Nabídka čokolád je obrovská a nad nejrůznějšími příchutěmi občas zůstává rozum stát i těm největším gurmánům. Jak ale poznat, zda je tabulka skutečně kvalitní, a nebudeme tak do sebe ládovat jen ochucený ztužený tuk? Při příležitosti Mezinárodního dne čokolády, který každoročně připadá právě na 13. září, si pojďme vysvětlit, jak odhalit levné náhražky.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Oblíbená pochoutka není tak nezdravá, jak se tvrdí. Pro celkové zdraví má nenahraditelné přínosy

    Před 6 měsíci
    Mléčná čokoláda se pojí se vzrůstem hmotnosti nebo vznikem civilizačních nemocí. Je tomu proto, že obsahuje hodně tuků a cukrů. Její hořká forma ale může být díky antioxidantům zdravá.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kde se vzala bílá čokoláda a z čeho se vlastně vyrábí?

    Před 6 měsíci
    Někdo ji miluje, jiní přesvědčivě tvrdí, že se o čokoládu vůbec nejedná. Ale chyba lávky – bílá čokoláda opravdu obsahuje kakao. Ovšem důležité je vybrat kvalitní kousek.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Mnoho lidí se obává sníst čokoládu s bílým povlakem. Vzniká přitom z nevinného důvodu

    Před 6 měsíci
    Čokoláda patří mezi nejoblíbenější sladkosti na celém světě, milují ji nejen děti, ale také dospělí. Najít ji můžete nejen v klasických dezertech, ale také se hodí do různých nápojů.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Bílý povlak na čokoládě mnohé odradí od konzumace. Víme, co znamená

    Před 7 měsíci
    Čokoláda je oblíbená a milovaná po celém světě. Jde o surovinu, která pochází z jedinečných plodů ovoce, a použít ji můžete v nejrůznějších dezertech. Skvěle ale chutná také samotná.
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Jak vybrat správnou čokoládu, aby pro nás měla zdravotní benefity

    Před 8 měsíci
    Milovníky čokolády mezi dětmi a dospělými nemusíme hledat dlouho, takových je nás určitě většina. Pokud ovšem mluvíme o čokoládě, ne každý má na mysli pravou vysokoprocentní čokoládu vyráběnou z kvalitních kakaových bobů.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Hnědé zlato: Prvními evropskými konzumenty čokolády byli mniši

    Před 8 měsíci
    Cesta čokolády evropskými dějinami byla trnitější, než by se mohlo na první pohled zdát…
     Komentáře
  • Flowee

    Čokoláda chutná nejlépe, když mírně roztaje. Ta nejkvalitnější se nerozpustí v ruce

    Před 8 měsíci
    Teplá čokoláda se v ústech pomalu vsakuje do jazyka a pohlcuje člověka svou intenzivní chutí. Tato teplá rozkoš má svůj vědecký základ
     Komentáře
  • Flowee

    Čokoláda je nejchutnější tehdy, když je mírně roztátá. Nejlépe se mísí se slinami

    Před 8 měsíci
    Teplá čokoláda se v ústech pomalu vsakuje do jazyka a pohlcuje člověka svou intenzivní chutí. Tato teplá rozkoš má svůj vědecký základ.
     Komentáře
  • WN24

    Největší světová továrna na čokoládu v Belgii musela zavřít. Objevila se tam salmonela

    Před 9 měsíci
    Belgická továrna na čokoládu dočasně uzavřela své brány poté, co byla v jedné z výrobních šarží objevena salmonela.
     Komentáře
  • Jímeto

    Navrhli vědci dokonalou čokoládu? 3D tištěné bonbony přinášejí nový zážitek z jídla

    Před 9 měsíci
    S ubývajícím množstvím zdrojů se potravinářský průmysl čím dál více přesouvá do laboratoří. Kromě tvorby nových potravin se vědci soustředí i na vylepšení těch stávajících, třeba čokolády.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Za několik let se můžeme rozloučit s kávou, čokoládou, ale i dalšími pochoutkami

    Před 9 měsíci
    V blízké budoucnosti se nejspíše budeme muset rozloučit s pochoutkami, které milují statisíce lidí. Je mezi nimi káva i čokoláda, ale to zdaleka není všechno. Za několik málo let tedy mohou být poličky s tabulkami čokolády v obchodech prázdné, ale proč?
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Mlsat bez výčitek je snem snad každého z nás. S tou správnou čokoládou to jde

    Před 10 měsíci
    Jedna věc je rozhodně těžká – možná to znáte také – máte chuť na něco dobrého, ale nechcete mlsat běžné pochoutky, které najdete v každém obchodě. Není divu, jsou totiž plné cukru a mnoho z nich i palmového tuku.
     Komentáře
  • Extra LIFE

    Studie, na kterou jsme všichni čekali: Čokoláda snižuje riziko některých nemocí

    Před 10 měsíci
    Podle britského listu The Sun klesá díky pravidelné konzumaci čokolády riziko onemocnění srdce nebo rakoviny až o 16 procent.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    První veganská alternativní čokoláda bez kakaa je v prodeji

    Před 10 měsíci
    Jste striktní v tom, co jíte, ale chuti na čokoládu se nemůžete zbavit? Britský startup, který se zabývá technologiemi v potravinářství, uvedl na trh první čokoládu svého druhu na světě. Není v ní ani stopa po kakau, uvedl Vegconomist.
     Komentáře
  • Jímeto

    Horká čokoláda: Má bohatou historii a vyvolala dokonce i náboženské spory. Pochutnávali si na ní i Mayové

    Před 11 měsíci
    Známe ji asi úplně všichni a jen málokdo z nás jí dokáže odolat. Horká čokoláda přijde vhod nejen v chladných dnech, kdy přinese příjemné prohřátí se sladkou tečkou navrch. Je výborná i jen tak, kdykoli zrovna dostaneme chuť na něco hříšně sladkého.
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Nový druh čokolády potěší všechny mlsné jazýčky. Už jste ho ochutnali?

    Před 11 měsíci
    Mléčnou, hořkou a bílou čokoládu asi všichni dobře známe. Někteří z nás tuto sladkou dobrotu nevyhledávají, jiní se po ní mohou utlouct. Právě pro milovníky čokolády máme dobrou zprávu.
     Komentáře
  • Refresher

    Tereza Hlůšková tajnůstkaří: Stěhování do nového a výmluvné dva kartáčky v koupelně

    Před 11 měsíci
    Tereza Hlůšková (26) si plnými doušky užívá nabyté svobody a raduje se doslova z každé maličkosti. "Naplňující práce, nový byt, úžasní přátelé a užívání si rodiny," pochlubila se na sociálních sítích.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyrobte pro koledníky vlastní „kindervejce“ s překvapením. Děti se zblázní

    Před 11 měsíci
    K Velikonocům patří tradiční malování a zdobení vajíček. Chcete být letos originální? Připravte si pro koledníky plněné čokoládové vajíčko. Udělá určitě radost i vašim dětem a můžou je s vámi vyrábět. Rozjeďte to na svátky i s čokoládou a chybět nebude ani překvapení uvnitř.
     Komentáře
  • Proženy

    Velikonoční dobrota: Jednoduchá hnízda s čokoládovými vajíčky poslouží jako dekorace i koleda

    Před 11 měsíci
    Dnešní velikonoční tip využijete například při přípravě originální velikonoční nadílky pro děti nebo jako součást dekorace jarních dezertů. Postup je jednoduchý a efekt zaručený.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Mlsáte rádi čokoládu? Teď ji budete milovat ještě více. Víte proč?

    Před 11 měsíci
    Mnoho lidí z celého světa ji oceňuje pro její jedinečnou chuť a vůni. Tato oblíbená sladká pochoutka zlepšuje náladu a dodává tělu mnoho cenných látek. Jak uvádí web msn.com, výsledky nejnovějších studií potvrzují, že čokoláda má příznivý vliv i na kognitivní funkce (např. pozornost, paměť, logika, orientace, komunikace, pozn. red.).
     Komentáře
  • inStory

    Jak odolat čokoládě a čím ji nahradit? Pomůže hořčík, zdravé sladkosti nebo ideálně dvoutýdenní detox

    Před 11 měsíci
    Čokolády se zkrátka nemusíte vzdávat úplně, je ale dobré mít její konzumaci pod kontrolou. A to se mnohdy nedaří, protože na čokoládě vzniká snadno závislost, což už věda dávno prokázala.
     Komentáře
  • Feminela

    Okolo čokolády koluje mnoho mýtů i polopravd. Dopřát bez výčitek si ji ale může každý

    Před 1 rokem
    Hořká čokoláda je vyhledávanou pochoutkou mnoha mlsounů. Neobejdou se bez ní ovšem ani cukráři a cukrářky. Je nedílnou součástí sladkých, ale i některých slaných pokrmů. Víte, jakými mýty a pravdami je tato dobrota obestřena?
     Komentáře
  • Techsvět

    Švýcarská čokoláda „ztrácí chuť“. Brzy ji asi nahradí jen laboratorně naklonovaný originál

    Před 1 rokem
    Vědci dokážou proměnit jediný kakaový bob v celou továrnu na čokoládu, píše server Freethink.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejjednodušší dezert nejen pro zamilované: za pár minut máte hotovo, a skoro bez práce

    Před 1 rokem
    Dnešní recept vlastně není ani tak recept, ale spíš tip, jak snadno, rychle a hlavně efektně připravit sladký dárek k svátku zamilovaných. A ač třeba nejste zdatní cukráři (třeba jako já, opravdu), jahody v čokoládě zvládnete levou zadní. A aby byly opravdu dokonalé, kromě cukrového zdobení použijte tří druhy polev – bílou, mléčnou a netradiční růžovou z ruby čokolády.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Někdo to rád sladké! Hořká čokoláda pomáhá při hubnutí a připravíte z ní skvělé dezerty!

    Před 1 rokem
    Napadlo vás, že kdo má chuť na sladké a dává přednost čokoládě před šlehačkovým dortíkem nebo ovocnými bonbóny, dělá něco pro své zdraví? Zapomeňte ale na mléčnou čokoládu! Ta hořká má mnohem vyšší obsah kakaa a méně tuku a cukru. Proto ji můžete úspěšně využít při shazování nadbytečných kil. Ale umí toho víc!
     Komentáře
  • WN24

    Zdravotní přínosy čokolády

    Před 1 rokem
    Kakaové a čokoládové produkty se pro své zdraví prospěšné účinky používají jako lék v mnoha kulturách po staletí. Objevte je i vy. A dejte si čokoládu bez výčitek.
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlý a snadný moučník: připravte si šťavnatý makovec s čokoládovou polevou

    Před 1 rokem
    Jednoduché makové řezy na plech jsou rychlé a chutnají skvěle. Vylepšete je čokoládovou polevou a během chvilky se po nich jen zapráší!
     Komentáře
  • Prima Living

    Kakao popíjeli už staří jihoameričtí indiáni. Až Španělé ho začali sladit

    Před 1 rokem
    Napadlo vás někdy, jak dlouho se vánoční pečení muselo obejít bez oblíbeného kakaa a čokolády? Než se dostalo na náš stůl, muselo urazit dlouhou cestu. Do Evropy přivezli kakaové boby z Jižní Ameriky staří Španělé, ale první továrna na čokoládu byla založena r. 1606 v Itálii, ve Florencii.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vyrobit nejlepší domácí čokoládu: Toto je přesný postup krok za krokem

    Před 1 rokem
    Hořká, mléčná, bílá či s ořechy nebo dokonce ovocnými kousky? Čokoláda patří mezi nejoblíbenější sladkosti. Věděli jste, že si ji můžete snadno a poměrně rychle připravit i doma?
     Komentáře
Reklama