Zavřít
Čokoláda

Čokoláda

Nejnovější články na Seznamu na téma Čokoláda
  • Jsme kočky

    Jahody, med a goji: rozpal svého miláčka afrodiziaky!

    Před 17 hodinami
    Je pořád unavený z práce, ale ty toužíš po nekonečné noční jízdě? Dala bys všechno za to, aby ti dal do těla jako dřív? Vsaď na afrodiziaka, která se tváří maximálně nenápadně! Patří k nim jahody, skořice, bylinky nebo dokonce čokoláda.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Rychlý nepečený dezert. Už za 10 minut z mléka a čokolády

    Před 22 hodinami
    Našli byste rádi nějaký rychlý nepečený dezert? Tento článek vám ukáže, jak udělat nepečený dezert, který si připravíte už během deseti minut ze dvou hlavních surovin, kterými jsou mléko a čokoláda. Bez ohledu na vaše kulinářské zkušenosti vám návod pomůže vytvořit čokoládový mousse dezert, který oslní všechny milovníky čokolády ve vašem okolí. Tak pojďme na to.
     Komentáře
  • Epeníze

    Prodejům čokolády se v Česku daří

    Před 2 dny
    Čokoláda je mezi cukrovinkami a sladkostmi nesmrtelnou klasikou. Její konzumací občas hřeší většina z nás. Nemusí to být nutně špatně, i lékaři upozorňují, že na čokoládě v omezeném množství je leccos pozitivního. Jak jsou na tom ve vztahu k čokoládě Češi?
     Komentáře
  • Proženy

    Nejmódnější barvy sezóny: Kromě červené se bude nosit barva mléčné čokolády nebo másla

    Před 4 dny
    Nadvláda růžové je sice u konce, návrhářům se ale podařilo najít její důstojnou náhradu. Červená nicméně není jedinou barvou, která se na přehlídkách ve velkém opakovala. Kterých pět odstínů ovládne (pod)zimní sezonu?
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Pozor, návykové: Čokoládové muffiny s malinami a čokoládou

    Před 7 dny
    Super jednoduché, ale moc dobré. Základ tmavého těsta s kakaem a extra porcí čokolády. Do formy i na dvakrát přidané čerstvé maliny. Těsto můžete upéct i klasicky na plechu nebo ve formě. Funguje univerzálně. Suroviny: 110 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 g cukru, 100 g čokolády, 125 g malin, 3 lžíce kakaa. 2 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Mlsání na víkend: Malinová buchta s bílou čokoládou

    Před 7 dny
    Malinová buchta s bílou čokoládou je dokonalou kombinací sladkosti a svěžesti, která vás okouzlí na první kousnutí. Zkuste tento jednoduchý recept a nechte se unést kombinací sladkého ovoce a krémové čokolády.
     Komentáře
  • Hana Strejcová
    naSeznam Médium

    Retro cukrovinky: Za socialismu jsme mlsali Atlasky či Lipo. Mnoho sladkostí se jim dnes nevyrovná

    Před 8 dny
    Za minulého režimu rozhodně nebyl takový výběr sladkostí, jako máme v obchodech dnes. Avšak některé cukrovinky byly natolik oblíbené, že na ně mnozí lidé stále vzpomínají. Některé, jako například Deli, Lipo, Pedro nebo Tatranky, se vyrábí dodnes.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

    Před 8 dny
    O neobvyklou barvu se postará kakao v těstě. Chuťově ho podpoří čokoládový krém na způsob domácí pařížské šlehačky. Podle chuti můžete náplň obohatit kousky banánu. Jednoduché, a přitom maximálně efektní.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Toto jsou nejpopulárnější druhy slaných a sladkých pečiv z celé Evropy. Které české zabodovalo?

    Před 9 dny
    Sladké a slané pečivo. Po celé Evropě se pečením nebo smažením připravuje v nejrůznějších podobách, tvarech, příchutích, náplních i konzistencích. A magazín TasteAtlas zveřejnil začátkem září žebříček stovky nejoblíbenějších z nich, které pochází ze zemí napříč celou Evropou. Tipnete si, které dvě české ikony se na seznamu objevily, které pečivo skončilo v první desítce a které jednoznačně zvítězilo?
     Komentáře
  • Žena-in

    Čokoláda povzbudí, ale může ve výjimečných případech i zabíjet. Roste na stromě a je silně spojená s Titanicem

    Před 10 dny
    Dnes, 13. září, slavíme mezinárodní den čokolády. Přečtěte si o ní zajímavosti, které vás možná překvapí. A na oslavu si nezapomeňte dát řádek čokolády, která je v hořké formě zdravou dobrotou.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Čokoláda našemu tělu prospívá. Zlepšuje paměť, chrání kůži i snižuje tlak

    Před 10 dny
    Člověk sní za rok v průměru jeden kilogram čokolády, vyplývá to ze série statistik marketingového experta Brandona Gailla. Tato sladká dobrota je populární už dlouhá léta a pochopitelně se tak dočkala vlastního mezinárodního dne, který připadá na 13. září. V dnešní době si lidé dávají pozor spíše na to, co negativního jim může její konzumace přinést, přitom ale má i prokazatelné benefity.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Oslavte Mezinárodní den čokolády: Tipy, jak poznat opravdu kvalitní čokoládu

    Před 10 dny
    Čokoláda je pochoutka oblíbená mezi všemi věkovými kategoriemi, zejména mladší ročníky se po ní však mohou utlouct. Oslavte Mezinárodní den čokolády s celou rodinou a odměňte se kouskem kvalitní čokolády. V článku se dozvíte, jak vybrat tu nejlepší pro vaše zdraví i chuťové pohárky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Wuzetka: Zkuste tradiční polský dort, který má symbolizovat významnou varšavskou silnici

    Před 11 dny
    Wuzetka, polský dort ze dvou vrstev piškotu a nadýchané šlehačky mezi nimi, má podle jedné z teorií symbolizovat silnici. Po ochutnání si určitě najde cestu i do vašeho seznamu nejoblíbenějších receptů.
     Komentáře
  • Apetit

    Poctivá čokoláda od malých českých výrobců: Míša Dohnálková miluje čokoládu už od útlého dětství

    Před 11 dny
    Čokoláda má dlouhou tradici ve Švýcarsku a v Belgii. Za kvalitní čokoládou ale tak daleko kvůli tomu nemusíte. I v Česku je spousta malých výrobců, kteří čokoládu dělají s láskou a péčí. Které to jsou?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Dunajské vlny na první pohled vypadají jako obyčejné řezy, když je ale nakrájíte, čeká vás překvapení

    Před 13 dny
    Asi nejvděčnějším moučníkem, který můžete nabídnout návštěvě, jsou různé řezy na plech. Mohou být z různých druhů těst, s krémem či jen s čokoládovou polevou a někdy je vylepšuje i ovoce. Dunajské vlny patří k těm efektnějším moučníkům. Jejich příprava je však kupodivu poměrně snadná.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Muž v Brně vylezl z vězení a chtěl za čokoládky dostat drogy. Plán zkazil sekuriťák

    Před 15 dny
    Dobrotu za dobrotu toužil vyměnit muž v centru Brna, který si opatřil v obchodním centru dvacet čokolád, aby získal dávky psychotropních látek. Do plánu notorického potížisty se zkušenostmi z vězení ale hodili pomyslné vidle sekuriťák, strážníci i policisté, kvůli nimž nezískal pamlsky ani drogy.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Na jihu Čech havaroval kamion s čokoládou. Uniklo přibližně 800 litrů nafty

    Před 15 dny
    Dopravní nehoda kamionu komplikuje provoz na jihu Čech. Ve směru ze Štěpánovic do Třeboně řídí policisté dopravu kyvadlově. To potrvá zhruba do páteční 12. hodiny. Uniklo přibližně 800 litrů nafty.
     Komentáře
  • Kondice

    Rozhovor: Jím klidně i v noci, přiznává Jana Plodková

    Před 18 dny
    Pojem zdravý životní styl znamená pro herečku Janu Plodkovou hlavně naslouchání svému tělu. Když má chuť na čokoládu, tak si ji dá, ale zároveň se hodně hýbe.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jednoduchý mražený dezert: Čokoládové kostky s malinami a pistáciemi

    Před 22 dny
    Když má člověk doma tvořítka na led, může s nimi opravdu kouzlit! Jde v nich uchovávat bylinky, připravit si kostky mražené kávy nebo právě mražený dezert z čokolády, malin a pistácií.
     Komentáře
  • Vitalia

    Děti nechtěně snědly „cukrovinku“ s THC, vypadala jako kinder čokoláda

    Před 23 dny
    Dávejte si pozor, co jí vaše děti. Takový vzkaz vyslala rodičům policie. Na Mostecku totiž řeší případ, kdy děti venku našly cukrovinku připomínající oblíbenou čokoládu. Jenže šlo o drogu. Nedávno jsme na Vitalia.cz popisovali fenomén nazvaný edibles. Tedy produkty, které se tváří jako potraviny, ve skutečnosti jsou ale drogami. Jde třeba o želé bonbóny, čokoládu, ale i kávu nebo alkohol s obsahem zakázaného THC či zatím legálního HHC a kratomu.
     Komentáře
  • Betynka
    naSeznam Médium

    Od rituálního nápoje k oblíbené pochoutce králů: Historie čokolády sahá až do starověku

    Před 26 dny
    Čokoláda je sladká a neodolatelná. Ale za dobrodružstvím pro chuťové buňky leží fascinující historie, která se táhne tisíce let zpět. Od rituálního nápoje a afrodiziaka, se stala oblíbenou pochoutkou králů.
     Komentáře
  • Femina

    Mlsání bez výčitek: 3 recepty na dobroty, po kterých nepřibereš

    Před 26 dny
    Držet dietu, když tě čeká oslava nebo grilovačka, je prostě peklo. Tolik by sis chtěla dopřát nějaký ten dortík nebo jinou dobrotu, ale bojíš se, že ztracená kila půjdou zase zpátky nahoru. Nemusí. Můžeš mlsat, a přitom nepřibrat. Jde to a snadno! Tady máš tři super recepty, po kterých nepřibereš.
     Komentáře
  • Vlasta

    Pravda o čokoládě. To, že čím vyšší procento na obalu, tím větší kvalita čokolády, je mýtus

    Před 27 dny
    Bez čokolády se výroba některých domácích dezertů neobejde. Jak ale vybrat tu nejlepší? A opravdu jsou ty vysokoprocentní tak kvalitní?
     Komentáře
  • Lifee

    Móda z finále Muže roku: Žilková v třpytivých šatech od přítele, Kotvald ve flitrech a Mangombe za banán v čokoládě

    Před 28 dny
    Mužem roku 2023 byl v Náchodě zvolen student dvou vysokých škol František Knobloch (23). Herečka Veronika Žilková (61) se pro tuto příležitost nechala obléknout svým přítelem, Petr Kotvald (64), Leona Machálková (56) nebo Michaela Pecháčková (19) zase vsadili na flitry. Přítelkyně Pepy Kůrky (31), Angie Mangombe (25), se označila za banán v čokoládě. Co dalšího celebrity oblékly?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Josef Maršálek ukázal, jak na výtečnou bílkovou roládu: Kouzlo je v dobře zvoleném počtu vajec, prozradil populární cukrář

    Před 29 dny
    Rolády patří mezi velmi oblíbené moučníky. Proto se Josef Maršálek rozhodl, že divákům pořadu Buchty po ránu předvede, jak tento moučník vytváří on. Zároveň se pokusil rozptýlit mýty, které se šíří okolo přípravy želatiny.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Jakub Prachař by chtěl být švábem. Na Saře Sandevě ho nejvíce zaujal zpěv lidovek

    Před 30 dny
    Jakub Prachař se čas od času objeví proti své vůli na stránkách bulváru. Své soukromí si proto poslední dobou ale pečlivě střeží. Nyní webu Prima Ženy prozradil, proč by chtěl být švábem a co ho na jeho partnerce Saře Sandevě nejvíc zaujalo.
     Komentáře
  • Frews

    12 znaků toho, že jste inteligentnější, než si myslíte

    Před 1 měsícem
    Někteří lidé si o sobě myslí, že snědli moudrost světa a jiní si o sobě vůbec nedovolí tvrdit, že něco ví nebo umí. Jaké jsou tedy znaky inteligence, díky kterým můžete přestat o své chytrosti pochybovat? To se dozvíte v našem článku.
     Komentáře
  • Extra

    Krainová sepsula kritiky svého svlékání na síti pro dospělé: Smutní moralisti, dejte si čokoládu

    Před 1 měsícem
    Modelka Simona Krainová opět pobouřila veřejnost, když oznámila, že si založila svůj účet na platformě pro dospělé. Fanoušci si tak budou moci zakoupit její odvážné snímky. Tímto krokem kráska vyvolala řadu bouřlivých reakcí. Z hejtů si ale těžkou hlavu nedělá, jak prozradila na svém Facebooku.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Čokoláda: Jen malý kousek vás může udělat šťastnými

    Před 1 měsícem
    Čokoláda je jednou z nejrozšířenějších sladkých pochoutek na světě a není divu, že odvětví čokolády může být v potravinářském průmyslu skutečným monstrem. Podle odhadů se na celém světě ročně spotřebuje 7,2 milionu tun čokolády. Na čokoládu se mnohdy nahlíží jako na zdroj tuků a vzniku cukrovky. Přestaňte na ni zahlížet tak špatně!
     Komentáře
  • SportyŽivě

    Jediný Keňan v historii ligy: Neuměl vařit, jedl jen čokolády. Spořádal jich i deset najednou

    Před 1 měsícem
    Je dosud jediným hráčem narozeným v Keni, který hrál českou nejvyšší soutěž. Reprezentant své země Patrick Oboya však byl v tuzemských podmínkách zjevením.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Čokoládová krize zasáhne i letošní Vánoce. Čokoláda bude zdražovat, balení zmenšovat

    Před 1 měsícem
    Na seznam potravin, které v posledním roce skokově zdražily, se nyní přidala i čokoláda. A prognózy nepotěší ani dospělé, ani děti. Její cena by totiž měla růst přes Vánoce až do nového roku. Důvodem je nejen nedostatečná úroda kakaa, ale i drahý cukr. Máme se obávat nejhoršího a nakupovat čokoládu do zásoby, nebo není situace tak vážná?
     Komentáře
  • Euro

    Hořké vyhlídky pro hořkou čokoládu. Ceny kakaa v současnosti prudce rostou, výrobci se obávají o své zisky

    Před 1 měsícem
    Kvůli vysoké inflaci a malé úrodě kakaových bobů se letos cena kakaa vyšplhala do rekordních výšinVýrobci čokolády tedy budou muset zvážit, jak budou na situaci reagovat. V úvahu připadá snížení marží nebo zvýšení prodejní cenyV případě dalšího zdražení čokolády je ale pravděpodobné, že lidé její konzumaci omezí. Už nyní ostatně výrazně rostou prodeje levnějších privátních značek Největší světoví výrobci čokolády s obavami vyhlížejí příští rok. Zdá se totiž, že období obrovských zisků způsobené vysokou poptávkou by mohlo už brzy skončit. V poslední době výrazně rostou ceny kakaa, které se aktuálně pohybují na 46letých maximech. Podobně je pak na tom i cukr, jehož cena dosahuje nejvyšších hodnot za posledních deset let. Čokoláda by tedy v nejbližších měsících mohla zdražit, přičemž nejvyšší nárůst může postihnout kvalitní hořkou čokoládu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ganache: Na úžasný čokoládový krém stačí pouhé dvě ingredience. O jeho původu ale panují nejasnosti

    Před 1 měsícem
    Čokoládový krém ganache přesně vystihuje věta: V jednoduchosti je krása. Pouhé dvě ingredience vykouzlí neodolatelnou polevu či náplň, bez níž by se neobešla spousta skvělých receptů.
     Komentáře
  • Novinky

    Město pro zamilované. Francouzský Colmar je jako z pohádky

    Před 1 měsícem
    Sedmdesátitisícové francouzské město Colmar ležící u hranic s Německem bylo v minulosti střídavě součástí obou států. Mělo to svá pozitiva i negativa. Vliv Francie i Německa na život v Alsasku je patrný dodnes, naštěstí už hlavně v pozitivním duchu. Blízkost Německa vytváří svéráznou a pro mnohé i zajímavou směs obou kultur.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Jedlé dárky pro diabetiky: Flaškou neurazíte, oříšky nadchnete a cukrem překvapíte

    Před 1 měsícem
    Co dát diabetikovi k narozeninám, svátku nebo výročí? To jsou témata, která mnohé z vás trápí. Většinou se totiž v hlavě vynoří otázka, zda to budoucí obdarovaný vůbec může. Řekněme si popravdě, že dát diabetikovi bonboniéru je tak trochu jako dát nevidomému knihu k přečtení, i přesto však existuje mnoho jiných možností, kterými diabetika potěšíte. Pojďte se společně podívat na ty nejlepší jedlé dárky pro diabetiky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Domácí příprava originálních amerických cookies sušenek

    Před 1 měsícem
    Věděli jste, že původní recepturu vytvořila na konci třicátých let Ruth Wakefield, která provozovala restauraci Toll House ve Whitmanu ve státě Massachusetts? Lahodná směs křupavých sušenek a rozpuštěných čokoládových kousků se poprvé objevila v její kuchařské knize z roku 1938 „Tried and True“.
     Komentáře
  • Na baru

    Dokonalá hra chutí: Rum, limetková šťáva a kakaový likér jako famózní drink Mulata

    Před 1 měsícem
    Jeden ze světově známých twistů na Daiquiri. Tmavý kakaový likér přidá koktejlu příjemnou sladkost s tóny kakaa a tmavé čokolády. Koktejl byl údajně vytvořen ve 40. letech 20. století barmanem Jose Maria Vazquez v baru El Floridita na Kubě. Nápoj byl původně vyráběn s Bacardi Elixírem, likérem vyráběným infúzováním švestek do rumu. Od 70. let se míchá s kakaovým likérem, jak ho ukazuji já.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cukrářka Iveta Fabešová nabídla recept na bábovku z mléčné čokolády a říká: Je motivující, když „hobíci“ dohánějí profíky

    Před 1 měsícem
    Iveta Fabešová se do povědomí veřejnosti zapsala v roce 2010 díky kulinářské show Na nože! Přestože ji nevyhrála, mnoho diváků si více pamatovalo sympatickou kuchařku, milující pečení sladkého, než ostatní účastníky. I to dnes již slavné cukrářce pomohlo se dostat na vrchol, na němž se úspěšně drží již několik let.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Mlsání na víkend: Dokonalá kefírová buchta bez vajec

    Před 1 měsícem
    Milujete jednoduché recepty? Tak tady jeden osvědčený a naprosto skvělý je! Hrnková kefírová buchta vás nadchne snadnou přípravou i dokonalou chutí. Pokud patříte k těm, kteří v kuchařkách sahají po těch nejjednodušších receptech s co nejmenším počtem surovin, zbystřete. Tahle lahodná hrnkovou kefírová buchta patří ke zlatým klenotům, o jejíž recept se určitě rádi podělíte.
     Komentáře
  • Extra

    GLOSA: Pět let vězení pro úřednici za přijetí tašky rajčat, zkorumpovaní politici jsou volní. Slovenské soudy předvedly další frašku

    Před 1 měsícem
    Slovenská spravedlnost zřejmě není slepá. Obrovské kauzy týkající se skandálů politiků prokuratura zakazuje, řadové úřednici, která přijala čokoládu a rajčata v ceně několika stokorun, napařil soud pět let nepodmíněně. Generální prokuratura přitom bezdůvodně zrušila trestní stíhání několika vlivných politiků. Týká se to třeba bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka i premiéra Roberta Fica. Ti byli obvinění ze zneužívání policie a finanční správy vůči svým politickým soupeřům.
     Komentáře
  • Kreativní dům

    Rychlý nepečený dezert. Už za 10 minut z mléka a čokolády

    Před 1 měsícem
    Hledáte nějaký rychlý nepečený dezert? Dnes si ukážeme, jak udělat nepečený dezert, který si připravíte už během deseti minut ze dvou hlavních surovin, kterými jsou mléko a čokoláda. Bez ohledu na vaše kulinářské zkušenosti vám návod pomůže vytvořit čokoládový mousse dezert, který oslní všechny milovníky čokolády ve vašem okolí. Tak pojďme na to.
     Komentáře
  • Novinky

    „Von mě žďuchnul a práskl mě.“ Brněnští strážníci lapili loupežníky z podchodu

    Před 1 měsícem
    Přímo před kamerami dohledového centra se v noci na neděli pustili v podchodu u brněnského hlavního nádraží do strkanice tři muži. Pracovníky u kamer zaujal už začátek interakce mezi muži, při kterém nechyběla vzrušená gestikulace. Dva mladší muži pak začali staršího chodce odstrkovat, a nakonec ho oba v rychlém sledu udeřili do obličeje, až napadený upadl.
     Komentáře
  • Novinky.cz: Krimi

    „Von mě žďuchnul a práskl mě.“ Brněnští strážníci lapili loupežníky z podchodu

    Před 1 měsícem
    Přímo před kamerami dohledového centra se v noci na neděli pustili v podchodu u brněnského Hlavního nádraží do strkanice tři muži. Pracovníky u kamer zaujal už začátek interakce mezi muži, při kterém nechyběla vzrušená gestikulace. Dva mladší muži pak začali staršího chodce odstrkovat, a nakonec ho oba v rychlém sledu udeřili do obličeje, až napadený upadl.
     Komentáře
  • Jímeto

    Depresivní čokoládový dort: Připravte si skvělý dezert, který ukazuje na kus historie

    Před 1 měsícem
    V době krize si musí lidé vystačit s málem, a tak se v nich probouzí kreativita. Aby si přes nuzné podmínky během Velké hospodářské krize alespoň na chvíli osladili život, vymysleli depresivní čokoládový dort.
     Komentáře
  • Feminela

    Bílá vrstva na čokoládě neovlivňuje její kvalitu

    Před 1 měsícem
    Čokoláda je oblíbenou pochoutkou, kterou si užívají lidé po celém světě. Možná jste se občas setkali se zvláštním pohledem – na povrchu čokolády se objevila tenká bílá vrstva. Tento fenomén často vyvolává otázky a zvědavost.
     Komentáře
  • Peníze

    Čokoláda zase zdraží, Vánoce zhořknou

    Před 1 měsícem
    Cena kakaových bobů vzrostla na dvanáctileté maximum: čeká se, že v západní Africe se neurodí. Kontinent přitom zajišťuje dvě třetiny světových dodávek.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Čokoláda na pultech zdražuje nebo je menší. Může za to nedostatek kakaa i drahý cukr

    Před 1 měsícem
    Čokoládový trh naráží na problém. Po čokoládě je stále vysoká poptávka, ale kakaových bobů, které jsou k výrobě čokolády potřeba, je nedostatek.
     Komentáře
  • Echo24

    Jak Willy Wonka založil továrnu na čokoládu. „Podívaná jako z Harryho Pottera“

    Před 1 měsícem
    Fantasy snímek Wonka s hollywoodskou hvězdou Timothéem Chalametem vypráví o začátcích zakladatele továrny na čokoládu a slibuje "podívanou jako z Harryho Pottera." Film o vzestupu zakladatele čokoládovny Willyho Wonky vychází z kultovního románu Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu. Mladý Wonka dostal za úkol vytvořit tu nejlepší kakaovou sladkost na světě a musí se postavit čokoládovému kartelu, přibližuje snímek hollywoodský magazín Variety.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Bohatá historie čokolády: Rituální nápoj, afrodiziakum, lék na žaludek i oblíbená pochoutka králů

    Před 1 měsícem
    Pod pojmem čokoláda si dnes většina z nás vybaví tabulku čokolády nebo jinou sladkost. Během své dlouhé historie však byla čokoláda konzumována především jako hořký nápoj. Moderní výzkumy dokládají znalost kakaa už v době před 3 500 lety.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cuketovo-kokosový moučník s čokoládovou polevou: Vláčný dezert voní kokosem a kořením a zvládne ho i začátečník

    Před 1 měsícem
    Přemýšlíte, co s cuketami? Pokud máte rádi sladké, upečte si z ní buchtu. Cuketa má své místo i jako ingredience výborných letních moučníků. Přesně takový je i cuketovo-kokosový dezert s čokoládovou polevou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pohár Míša – oblíbený tvarohový dort ve skleničce

    Před 1 měsícem
    Milovaný Míša dort může mít různé podoby, a jednou z nich je i tato výsostně letní, v orosené sklence.
     Komentáře
  • Faei

    Zdraží čokoláda. Cena kakaových bobů prudce roste, je už skoro na historickém rekordu

    Před 1 měsícem
    Milovníci čokolády se musí připravit na výrazné zdražení. Burzovní cena kakaových bobů, z nichž se čokoláda vyrábí, totiž nyní prudce roste, na historicky nominálně takřka rekordní úroveň.
     Komentáře
  • Newstream

    Lukáš Kovanda: Kakao a čokoláda zdražují. Pozor na nenápadně zmenšovaná balení cukrovinek v obchodech

    Před 1 měsícem
    Zdraží čokoláda i výrobky z ní. Čeští spotřebitelé si proto musí v obchodech dát pozor na nenápadně zmenšovaná balení čokoládových cukrovinek. Cena kakaových bobů totiž prudce roste, je už takřka na historickém rekordu, upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Znáte čokoládu s burizony? Ta nejslavnější chorvatská se jmenuje Mikado, krásně křupe a u nás ji seženete jen zřídka

    Před 1 měsícem
    Ti šťastnější, kteří si mohli užívat dovolenou na Jadranu si čokoládu Mikado v minulých dobách vozili z bývalé Jugoslávie a mnozí si ji stále kupují v současném Chorvatsku. Chuť této čokoládové pochoutky je totiž jedinečná díky jedné speciální ingredienci – pufované rýži.
     Komentáře
  • StyleUp

    Čokoládový nápoj zlepší náladu a dodá energii

    Před 1 měsícem
    Máte náladu pod psa? Žádný problém, čokoládový nápoj to vyřeší za vás. Jak jistě víte, během špatné nálady se všichni snažíme sáhnout po něčem sladkém. Cukr je to, co nám pomáhá zvednout náladu. Na tom je sice něco pravdy, ale třeba obyčejné bonbony nebudou mít takový výsledek jako čokoláda. Čokoláda obsahuje kombinaci složek, které mají vyšší účinnost než jen obyčejný cukr. Proč tedy zrovna čokoláda a jaký je recept na onen kouzelný nápoj?
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte si lahodný čokoládový sirup. Zvládne to každý, v lednici vydrží týdny

    Před 1 měsícem
    Čokoládový sirup má v kuchyni mnoho využití. Můžete si s ním osladit kávu, polít zmrzlinový pohár, buchtu nebo třeba palačinky. Jak si ho připravit doma, aby vám čokoláda zůstala ve džbánku vždy tekutá a připravená k použití? Zvládne to každý.
     Komentáře
  • Feminela

    Bílý povlak na čokoládě je přirozený jev a není zdraví závadný

    Před 1 měsícem
    Čokoláda je jednou z nejoblíbenějších sladkostí. Někdo dává přednost mléčné čokoládě, jiný má raději hořkou. Tuto pochoutku mají rády děti i dospělí. Čokoláda je dokonce i zdravá, zejména tehdy, když obsahuje vysoké procento kakaového másla.
     Komentáře
  • Epicwoman
    naSeznam Médium

    Na půdě jsme našli 20 let starou čokoládu

    Před 1 měsícem
    Čím starší, tím lepší? V případě rumu asi ano. Alespoň tak se to říká, ale protože rumu neholduji, nemohu to posoudit. Zjistila jsem, že u čokolády toto pravidlo určitě neplatí.
     Komentáře
  • Novinky

    Fanoušek Willyho Wonky má sbírku v hodnotě 4 milionů. Z chystaného filmu si odnesl kus lodi

    Před 1 měsícem
    Čtyřiačtyřicetiletý Nick Anderton už 18 let sbírá předměty spjaté s Willy Wonkou. Fiktivní postavě věnoval doma celé křídlo, ve kterém skladuje kolem dvou a půl tisíc tematických předmětů v hodnotě přes čtyři miliony korun. Podle agentury AP vlastní například otisk ruky Gene Wildera, který ztvárnil původního Wonku v roce 1971, nebo originální tabulku Wonka čokolády.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Češi v zahraničí: Ve Francii ochutnejte polévku bouillabaisse a domů si přivezte baskické uzeniny nebo čokoládu, říká Alice Muthspiel

    Před 1 měsícem
    Francouzská gastronomie ve vyhlášená po celém světě a je brána mezi jednu z nejlepších. To potvrzuje i Alice Muthspiel, která žije již téměř čtvrtstoletí v Paříži. Jak sama říká, jako tisková atašé multikulturních festivalů pochopila krásu a rozmanitost této země, o níž vypráví i čtenářům serveru Toprecepty.cz.
     Komentáře
Reklama