Dezert našeho mládí. Puding, BeBe sušenky a čokoláda
Před 19 hodinamiPokud se vám některé BeBe sušenky zlomí, použijte je na dolní vrstvu. Zalijte řidším pudingem. Položte další vrstvu sušenek a poté už jen zalijte čokoládou zředěnou olejem, aby byla měkká. Přes noc v lednici se dezert krásně rozleží a druhý den chutná skvěle. Nezapomenutelná vůně bebeček provoní celý váš byt.Nízkotučnou čokoládu lze vytisknout na 3D tiskárně
Před 1 dnemDoby, kdy z tiskárny padaly jen dokumenty, jsou dávno pryč. Teď už si můžeme tisknout i potraviny! Co byste řekli na čokoládu, která chutná jako ta klasická, ale obsahuje mnohem méně tuku?Jak správně připravit kakao? Existuje mnoho variant a my známe ty nejlepší
Před 5 dnyJaký je váš nejoblíbenější nápoj z dětství? Přeslazený čaj z várnice ve školní jídelně to asi nebude, ale jiní si bezesporu ihned vybaví kakao. Pro mnohé je tento nápoj známější než horká čokoláda. Dlouho jste ji nepili? Je velmi zdravá a příprava je přitom snadná. Existuje mnoho variant a my si představíme ty nejlepší.Ekzém, astma nebo průjem? Alergen nikl potrápí i v elektronice nebo čokoládě
Před 5 dnyNepříjemné svědění, zarudlá pokožka, mokvající puchýřky. Alergie na nikl se však zdaleka nemusí projevit jen na kůži. Přecitlivělost se může ozvat také bolestmi kloubů, padáním vlasů, astmatem nebo třeba střevními obtížemi. Nikl totiž není jen součástí často skloňované bižuterie, nachází se například i v příborech, obroučkách brýlí, zubních rovnátkách, kabelech, játrech nebo třeba oblíbené čokoládě. Jak působí v lidském těle? Dá se dnes citlivost na nikl léčit? A mohou vůbec alergici nosit šperky?Sommer daroval De Ligtovi za jeho zákrok proti PSG 700 kg švýcarské čokolády. Nakonec putovala na charitu
Před 5 dnyTohle je speciální dárek. Matthijs De Ligt zachránil „zadek“ Yannu Sommerovi minulý týden proti PSG, když švýcarský brankář zbytečně kličkoval a nizozemský stoper poté vykopl míč z brankové čáry. Za to si zasloužil 700 kilo švýcarské čokolády.Retro sladkosti: Jaké dobroty mlsaly naše babičky a známé jsou i dnes
Před 6 dnyKaždá generace má své oblíbené sladkosti, na které s láskou vzpomíná i v dospělosti, i když už se řadu let nevyrábějí. Existují ale také sladkosti, které společně s námi stárnou a některé z nich už dokonce dosáhly stovky.Spotřebitelé pozor: Pokud cena vašeho oblíbeného výrobku neroste, výrobce možná zmenšil balení
Před 6 dnyLibujete si, že ceny prakticky všech výrobků rychle rostou, ale váš oblíbený výrobek je stále k mání za stejnou nebo obdobnou cenu? Tak zbystřete. Je dost možné, že výrobce nenápadně zmenšil balení tak, aby pro něj byl prodej stále stejně výhodný.Čokoládové řezy na plech podle Josefa Maršálka: Příprava zabere 5 minut, vláčnost zajistí kefír i správné kypřidlo
Před 9 dnyPoslední díl pořadu Buchty po ránu, který uvádí cukrář Josef Maršálek s herečkou Terezou Bebarovou potěšil určitě všechny milovníky čokolády. Snad všemi zbožňovaný „pokrm bohů“, jak se čokoláda označuje, byl jeho hlavní hvězdou. Pokud nemáte času nazbyt, pusťte se třeba do rychlých čokoládových řezů.Oblíbená čokoláda změní obal. Toblerone se musí vzdát Matterhornu, bude se totiž vyrábět na Slovensku
Před 9 dnyToblerone bez Matterhornu. To je budoucnost této oblíbené cukrovinky. Americká firma Mondelez, která čokoládu s oříšky a medem vyrábí, oznámila koncem loňského roku přesun výroby na Slovensko, a tak musí podle švýcarských zákonů hora z obalu zmizet. Podle dostupných údajů ji nahradí obecnější zobrazení Alp. Výroba v Bratislavě by měla být zahájena v červenci.Okolo čokolády koluje mnoho mýtů i polopravd. Dopřát bez výčitek si ji ale může každý
Před 10 dnyHořká čokoláda je vyhledávanou pochoutkou mnoha mlsounů. Neobejdou se bez ní ovšem ani cukráři a cukrářky. Je nedílnou součástí sladkých, ale i některých slaných pokrmů. Víte, jakými mýty a pravdami je tato dobrota obestřena? Pravdy o hořké čokoládě Zde je výčet několika výroků o hořké čokoládě, které můžeme nazvat pravdivými: Konzumace čokolády zahání smutek.Cena kakaových bobů od nového roku roste. Češi mění tabulkové čokolády za levnější alternativy
Před 11 dnyCena kakaových bobů na burze od nového roku roste. Hlavním důvodem je suché počasí v západní Africe, která je největším producentem kakaových bobů na světě. Cenu výrobků teď ale zvedá především inflace. Podle čísel společnosti Nielsen, která čerpá z dat pokladních systémů obchodníků, se ale Češi cukrovinek nevzdávají.Nechám mu u dveří náklaďák čokolády! Gólman Bayernu děkoval parťákovi, že napravil jeho hrubku
Před 12 dnyByl to dost možná klíčový moment středeční odvety osmifinále Ligy mistrů v mnichovské Allianz areně. Za bezbrankového stavu přišel brankář Bayernu Yann Sommer o míč, záložník Paris St. Germain Vitihna ho vzápětí poslal do prázdné brány. Jenže těsně před brankovou čarou ho vykopl stoper bavorského týmu De Ligt. Bayern nakonec díky gólům Choupo-Motinga a Gnabryho zvítězil 2:0 a postoupil do čtvrtfinále.Carole Matthewsová: Čokoládové nebe
Před 13 dnyOblíbená britská spisovatelka Carole Matthewsová (nar. 1960) je autorkou románů, z nichž se staly světové bestsellery. Nechybí v nich humor, vtip, romantika, ale i dramatické zvraty.Z obalu čokolády Toblerone zmizí hora Matterhorn. Důvodem je přesunutí části výroby na Slovensko
Před 13 dnyZ obalů čokolády Toblerone brzy zmizí obrázek ikonické alpské hory Matterhorn, protože americký výrobce Mondelez brzy přesune část produkce na Slovensko a švýcarské zákony v takovém případě neumožňují využívat v marketingu národní symboly alpské země. Informoval o tom list Aargauer Zeitung.Skryté cukry v potravinách
Před 15 dnyVynecháváte často cukr a jíte méně čokolády? To je dobré pro zdraví. Jenže cukr v potravinách je někdy velmi dobře ukrytý.Z Toblerone musí zmizet Matterhorn. Výroba čokolády se přesouvá na Slovensko
Před 15 dnyZ obalů čokolády Toblerone brzy zmizí obrázek ikonické alpské hory Matterhorn. Americký výrobce Mondelez brzy přesune část produkce na Slovensko a švýcarské zákony v takovém případě neumožňují využívat v marketingu národní symboly alpské země. Informoval o tom list Aargauer Zeitung.Z čokolády Toblerone zmizí Matterhorn, je za tím Slovensko
Před 15 dnyZ obalů čokolády Toblerone brzy zmizí obrázek ikonické alpské hory Matterhorn, protože americký výrobce Mondelez brzy přesune část produkce na Slovensko a švýcarské zákony v takovém případě neumožňují využívat v marketingu národní symboly alpské země. Informoval o tom list Aargauer Zeitung.Obaly Toblerone přijdou kvůli výrobě na Slovensku o Matterhorn
Před 15 dnyZ obalů čokolády Toblerone brzy zmizí obrázek ikonické alpské hory Matterhorn, protože americký výrobce Mondelez brzy přesune část produkce na Slovensko a švýcarské zákony v takovém případě neumožňují využívat v marketingu národní symboly alpské země. Informoval o tom list Aargauer Zeitung.Z čokolády Toblerone zmizí Matterhorn
Před 15 dnyNa obalech Toblerone bude nyní uvedeno „založeno ve Švýcarsku“, nikoli „ze Švýcarska“.Z Toblerone zmizí Matterhorn, protože se část výroby přesune mimo Švýcarsko
Před 15 dnyZ obalů čokolády Toblerone brzy zmizí obrázek ikonické alpské hory Matterhorn, protože americký výrobce Mondelez brzy přesune část produkce na Slovensko a švýcarské zákony v takovém případě neumožňují využívat v marketingu národní symboly alpské země. Informoval o tom list Aargauer Zeitung.Pozitiva nezdravých potravin
Před 16 dnyPlnotučné sýry, čokoláda nebo přírodní arašídové máslo. Vážně jsou tyhle věci nezdravé a škodí? Jak se to vezme. Překvapivě mají spoustu pozitiv!Žena při rekonstrukci domu objevila stoletou čokoládovou tyčinku
Před 16 dnyEmma Youngová z města Plymouth v jižní Anglii renovovala ve svém domě ze 30. let minulého století koupelnu. Po odstranění původních dlaždic na ní čekalo opravdové překvapení. Pod podlahou našla čokoládovou tyčinku oblíbené britské značky Cadbury z doby vlády krále Jiřího V., uvedl zpravodajský server Daily Mail.Jak na domácí čokoládu? Vyzkoušejte recept na tu klasickou i její bílou variantu
Před 16 dnyČokoládu miluje snad každý, od dětí až po dospělé. Co takhle ale vyzkoušet domácí, ručně vyráběnou čokoládu, místo té kupované? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na klasickou nebo bílou čokoládu.Alternativní využití formy na led potěší každou praktickou ženu. Pojme totiž vejce, jogurty i čokoládu
Před 17 dnyDomácnosti jsou plné věcí, které jsme si zvykli používat jen jedním způsobem. Jedním a žádným jiným. Nebo si to minimálně myslíme, dokud nám někdo neukáže opak.Už žádný Matterhorn: Čokoláda Toblerone musí změnit symboly na obalu
Před 17 dnyKvůli rozšíření výroby čokolád Toblerone na Slovensku už nebude moci být na obalu žádný ze známých symbolů, na které jsme zvyklí. Má zmizet hora Matterhorn či švýcarský kříž.Jablka, mango a kiwi ano, alkohol a čokoládu nikdy! Na jaké potraviny si u psů dát pozor a které mohou?
Před 17 dnyPsí oči. To je pojem, který známe snad všichni, co doma vlastníme hafany. Když na nás pes upře své oči, máme sto chutí se z toho rozbrečet. Ta prosba a touha o kousek naší dobroty. Jenže existují potraviny, které pro naše čtyřnohé krasavce vhodné nejsou. Které? Odpověď přináší web Můjchlupáč.cz.Co je v čokoládě, která chutná jako mazanec?
Před 17 dnyNa českém trhu máme dvě sladké novinky, které potěší milovníky netradičních chutí, nebo ty, kteří rádi věnují svým přátelům originálně balené a chuťově vytříbené dárky. Většina lidí od čokolády očekává něco pozitivního, protože ji mají rádi a jistě již také četli či slyšeli mnoho pochvalného o jejím vlivu.Semilské muzeum provoněla čokoláda
Před 18 dnyOd konce ledna mohou návštěvníci semilského muzea zhlédnout výstavu o nejoblíbenější dobrotě světa – čokoládě – a následně si ji také vychutnat v podobě horkého šálku v pěti možných variantách. Výstava je interaktivní a navštívit ji můžete do 2. června.Kofila nechala zmodrat mouřenína. „Někdo taky spočítal pětapadesát pohlaví, já skončil u dvou,“ glosuje Vítězslav Jandák
Před 20 dnyRozhodnutí firmy Nestlé změnit barvu ikonického obrázku mouřenína na obalu čokolády Kofila vyvolává nekončící diskuse. Výměna názorů na sociálních sítích se rozhořela poté, co známý novinář a někdejší emigrant Jaroslav Lenert zveřejnil povzdechnutí s poněkud hořkým nádechem. Podle jeho názoru jde patrně o módu přehnané korektnosti, která je úplně zbytečná. PrahaIN.cz s ním rovněž hovořila.Sex, čokoláda a Jarda Jágr: Toto jsou nejbizarnější reklamy 90. let
Před 21 dnyPo čtyřiceti letech totality se v reklamních agenturách roztrhl pytel s kreativitou. Podívej se na skvosty, které se běžně objevovaly na televizních obrazovkách.Jahodová horká čokoláda na zahřátí duše
Před 21 dnyŽe čokoláda a jahody dokonale ladí, už jsme zjistili asi všichni. Ale zkusili jste někdy jahodovou horkou čokoládu?Od animáku až po horor: 15 nejlepších filmů o jídle, které byste jako správní gurmáni rozhodně měli vidět!
Před 22 dnyKaždý milovník dobrého jídla ocení film se svou oblíbenou tematikou. Těchto 15 úspěšných snímků, seřazených podle hodnocení uživatelů Česko-Slovenské filmové databáze, stojí za to shlédnout. Připravte si domácí kino a dostatek pochutin. U těchto filmů totiž budete mít zaručeně hlad.Ti, kdo tvrdí, že štěstí si za peníze nekoupíte, asi nikdy neutráceli za čokoládu
Před 22 dnyDámy z Čokoládového klubu musí vyřešit spoustu problémů: zachránit vztah svého dodavatele čokoládových delikates, předat zásilku drog a nenechat se přitom zabít či užít si svatbu, ze které utekl ženich. Vše s humorem, šarmem a spoustou čokolády.Škola pečení: Bleskový čokoládový dort jako od cukráře
Před 22 dnyOhlásila se nečekaná návštěva? Zapomněli jste na něčí narozeniny? Nevadí. Bleskový čokoládový dort vás zachrání. Jeho příprava je velmi snadná, chuť nepřekonatelná. S tímhle cukrářským majstrštykem zabodujete vždy.Kvalitní čokoláda je afrodiziakem, pochoutkou i lékem. Navštivme spolu 7 muzeí čokolády z celého světa
Před 23 dnyPatříte k milovníkům čokolády a rádi mlsáte i očima? Byli jste někdy v nějakém muzeu čokolády? Pokud ne, pak vás třeba naše tipy inspirují a vy do světa této božské lahůdky zavítáte. Určitě bude dobré, když se na cestu vyzbrojíte dostatečnou zásobou čokoládových tabulek, protože vás bude honit mlsná.Jídelní rozmary slavných: Scarlett Johanssonová si před cvičením dává čokoládu a miluje nadýchané banánové muffiny
Před 23 dnyHerečka s dánskými kořeny a máma dvou dětí se snaží stravovat dietně a lehce. Když tráví čas na natáčení, vybírat si moc nemůže. Někdy je dokonce nepříjemně překvapená skladbou jídelníčku pro filmový štáb.Zdravé mlsání: Prospívá čokoláda lidskému zdraví, nebo mu spíše škodí?
Před 23 dnySnad neexistuje potravina, která by se v hledáčku vědců ocitala častěji než čokoláda. Různé výzkumy jí už přiřkly schopnost chránit srdeční systém, pomáhat s hubnutím, ba dokonce ovlivňovat naše libido. Mezi její složky ale patří i látky schopné vyvolat závislost...Výroba čokolády v Česku téměř vymizela, chybí mistři. Tradici se snaží obnovit v Děčíně
Před 23 dnyVůně čokolády byla v Děčíně cítit už od poloviny 19. století, kdy tu otevřeli první čokoládovnu. A o skoro 50 let později otevřeli druhou – pro mnohé známou pod jménem Diana. Ta ale v roce 1996 ukončila provoz. Před 16 lety se rozhodl na tradici čokoládovnictví ve městě navázat Jaroslav Vaňkát.„Vypadá to děsivě!" Filipínku zaskočí rýžový dezert se skořicí, který prý existuje jen v Česku
Před 23 dnyFilipínka ochutnává české dezerty a jogurty. Jak bude hodnotit český rýžový dezert? V ochutnávce budou tradiční varianty a dezerty; tvarohový krém, řecký jogurt, jahoda, pistácie. "Na Filipínách máme rýži místo chleba, jíme ji několikrát denně..."- PodcastNa Tenerife je cimbál exotika, vypráví folkloristka. Ukazuje tamní kulturu v ČeskuPřed 23 dny
·
27 minut
Rodačka z Nového Jičína Monika Srncová je na Tenerife jako doma. Žije tam už 18 let a s projektem Šuhajky přibližuje českou kulturu na Kanárských ostrovech. „Jak jsem tady strašně dlouho, tak mi chyběla česká hudba a lidové písně,“ popisuje houslistka a folkloristka, která na Kanárské ostrovy přivezla dokonce i cimbál. Zároveň propaguje tradiční muziku z Kanárských ostrovů po celé České republice. Nejenom o tom si s ní vyprávěl moderátor Vladimír Kroc přímo na Tenerife. 100 let od první Kofily. Čokoládová tyčinka s kávovým krémem patří k ikonám mezi cukrovinkami
Před 26 dnyJedni ji milují a druzí nenávidí. Ačkoli se jedná o čokoládovou tyčinku, děti ji příliš nemusí, ale pro mnoho dospělých je první volbou, a to i díky tomu, že v jejím složení najdeme kromě mléčné čokolády také kávovou pastu, které obsahuje 50 % mleté pražené kávy. A právě ta stojí za typickou výjimečnou chutí Kofily, kterou si vychutnáváme už více jak 100 let. A to nejen jako sladkou a rychlou svačinu do kapsy, ale také ve sladkých dezertech a drobném cukroví. Už jste ochutnali?Pražský byt prošel úžasnou proměnou. Inspiroval se čokoládou
Před 27 dnyJak to udělat, když chcete do obýváku promítnout nejoblíbenější sladkost? Můžete zvolit barvu čokolády třeba na doplňky. Nebo být originálnější a využít reprodukce starých čokoládových obalů místo obrazů.Táborské Muzeum čokolády a marcipánu potěší děti i dospělé
Před 27 dnyMilujete čokoládu? Klasickou tabulkovou, plněné pralinky, či snad tekutou horkou? Pakliže ano, byl by hřích vynechat návštěvu Muzea čokolády a marcipánu, kde si můžete nejen pořádně zamlsat, ale také se něco zajímavého dozvědět o původu této sladké a tolik oblíbené dobroty. Muzeum věnované této pochutině najdete i v Táboře.Zaháníte stres jídlem? Vybírejte správně! Pizza nepomůže, jiných 7 jídel ano
Před 1 měsícemNebýt ve stresu je fajn, a pokud k tomu může přispět i to, co si nandáváte na talíř, tak proč ne. Asi vás nepřekvapí, že tabulka čokolády, zmrzlina ani pizza na seznamu antistresových jídel nebude, ačkoli právě jimi někdy únavu a emoční nelad zajídáme. A pozor, existují i potraviny, které stres a jeho dopady zhoršují.Lahodné brownies pro milovníky čokolády
Před 1 měsícemBrownies z kosového mouky s kousky čokolády. Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů. (záleží na formě a výkonu trouby)Postrach nacistů: Sniperku Ljudmilu Pavličenko chtěli nejdřív zabít, pak podplatit horou čokolády
Před 1 měsícemSovětské sniperce Ljudmile Pavličenko hrozili nacisté roztrháním na 309 kusů, což bylo její skóre zlikvidovaných Němců. Ona na výhružku zareagovala jen úsměvem. Potěšilo ji však, že znají přesný počet jejích smrtících zásahů. Nepolevila, ani když jí později slíbili spoustu čokolády za přechod na stranu nacistů.Chutný potravinový doping pro výkonnější mozek
Před 1 měsícemMíváte potíže s koncentrací i pamětí? Jste navíc neustále unavení? Vězte, že to spolu může souviset. Právě proto byste si měli pochutnat na tmavé čokoládě, a to nejlépe ihned! Ovšem i kurkumu, oregano nebo avokádo se vyplatí zahrnout do stravy. Z jakých důvodů?Sláva české čokolády ve světě. Orion sbíral ceny jak na běžícím pásu, máme i světový unikát
Před 1 měsícemKofila, kočičí jazýčky, rumové pralinky, banánky v čokoládě... Značka Orion měla věhlas po celém světě a sbírala ceny jak na běžícím pásu. Ano, české země bývaly čokoládovou velmocí. V meziválečném období se k nám dokonce dováželo více zásob kakaových bobů než do Švýcarska! Začalo to na konci 19. století a čokoládový rozmach je spojen se jménem František Maršner, který s manželkou vařil na Vinohradech turecký med a další orientální cukrovinky. Později z toho byla fabrika na čokoládu a první vánoční čokoládové figurky na světě, které vznikly roku 1897. Z Maršnerových závodů pak ve 20. letech vznikla firma Orion. Co se dělo po válce, je vám asi jasné... znárodnění a nahrazování kvalitních surovin levnými náhražkami. Na slávu nenavázala ani porevoluční historie a Orion dnes patří nadnárodnímu koncernu.Jak na čokoládové brownies, aby zůstaly krásně vláčné s křupavým povrchem: Roli hrají správný poměr surovin, ale i velikost formy
Před 1 měsícemAmerický dezert brownie je oblíbený pro plnou chuť čokolády. Není na něm nic složitého, když víte, jak docílit toho, aby zůstal na povrchu pevný a uvnitř vlhký. Zjistěte, jak upéct luxusní brownie.Původní mouřenín z Kofily se letošního jubilea nedožil, na obalech zmodral
Před 1 měsícemV letošním roce slaví Kofila, legendární čokoládová tyčinka s kávovou příchutí, sté výročí. To už ale neoslaví původní mouřenín, který desítky let představoval hlavní motiv křiklavě žlutého obalu. Na nových designových obalech, které v rámci výročí vznikly na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, je postavička vyobrazena v modré barvě.Potraviny jako afridiziaka: Které působí stimulačně a rozproudí vášeň?
Před 1 měsícemSvátek svatého Valentýna patří v mnoha zemích po celém světě k oslavám lásky a zamilovanosti. Čtrnáctý únor je ideální příležitostí k přípravě nevšedního gurmánského zážitku, který můžete ještě podpořit surovinami s afrodiziakálními účinky. Poradíme vám, které to jsou a jak je připravit.Prasátka i švábi. Valentýnské tradice, které vás překvapí
Před 1 měsícemSvátek svatého Valentýna se sice v našich končinách netěší zdaleka takové oblibě jako v Americe, ale přesto každý rok přibývá lidí, kteří si v tento den dávají malé dárky. K nejoblíbenějším patří především kytice rudých růží a bonboniéra ve tvaru srdce doplněné o přáníčko se zamilovaným vzkazem.Vyrobte si víceposchoďový květník, díky kterému ušetříte spoustu místa
Před 1 měsícemNemáte doma dost místa, ale přesto chcete pěstovat kytičky nebo jahody? Tento problém může vyřešit víceposchoďový květník. A není jen tak ledajaký. Je na míru a Míra Nosek vám předvede, jak si takového krasavce vyrobit.V továrně známého výrobce cukrovinek spadli dva lidé do kádě s čokoládou
Před 1 měsícemAmerický výrobce cukrovinek Mars Wrigley dostal ve Spojených státech kvůli bezpečnosti práce pokutu 14 500 dolarů (asi 322 tisíc korun). Dva zaměstnanci továrny v Pensylvánii tam loni spadli do nádrže s čokoládou a nemohli se dostat ven, zachraňovat je musela početná přivolaná pomoc. Informují o tom americká média.Čím potěšit svou lásku? Upečte to nejlepší brownies na světě
Před 1 měsícemBrownies je moučník obestřený mnoha legendami a tajemstvími. Mnozí mají dojem, že upéct ho je složité a náročné. Opak je pravdou. Zkuste ho podle tohoto naprosto skvělého a jednoduchého receptu a uvidíte, jak snadné to je.Muzeum v Semilech: výstava o čokoládě, tvorba Michala Machata a spokojenost s návštěvností
Před 1 měsícem„Pro některé národní památky je návštěvnost deseti tisíc osob možná slabá, pro semilské muzeum je to meta, kterou se podařilo pokořovat v její historii jen výjimečně,“ říká ředitel Muzea a Pojizerské galerie Semily Miroslav Šnaiberk. „Poprvé se tak stalo v roce 1987, až po sedmadvaceti letech od doby vzniku muzea, naposledy v roce 2013.“Ke stoprocentní čokoládě se musíte projíst, vysvětluje podnikatelka. Jak poznat kvalitní čokoládu?
Před 1 měsícemV roce 2015 založila čokoládovou manufakturu, v následujících letech si ze světa přivezla přes 50 medailí a v roce 2018 získala její tmavá čokoláda světové zlato. Jaká byla cesta Michaely Dohnálkové k výjimečné čokoládě? „Na začátku jsou kvalitní suroviny, kakaové boby, a pak také šetrné zpracování,“ vysvětluje zakladatelka manufaktury Míšina čokoláda.Domácí valentýnská bonboniéra. Vyzkoušejte čokoládové pralinky, které chutnají lépe než ty z obchodu
Před 1 měsícemDáváte před koupenými dárky přednost těm vlastnoručně a s láskou vyrobeným? Pokud navíc oba milujete čokoládu, vsaďte na domácí čokoládové pralinky. Překvapí vás hned dvakrát – poprvé tím, jak snadná je jejich výroba a podruhé svou senzační chutí a jemnou konzistencí. Úplně se rozplývají na jazyku, takže jakmile ochutnáte jednu, nebudete chtít přestat.Svatý Valentýn a co jste o něm nevěděli. Od kdy se daruje čokoláda a co znamená 12 růží
Před 1 měsícemDen svatého Valentýna, který se slaví 14. února, je synonymem pro lásku, růže, čokoládová srdíčka, milostné dopisy a valentýnská přání. Ať už patříte k vyznavačům tohoto svátku, nebo ho naopak tvrdě bojkotujete, den svatého Valentýna prostě nejde ignorovat.Domácí sprchový rituál s čokoládou a kokosem. Řiďte se nosem a zhluboka dýchejte
Před 1 měsícemMinilázně doma ve vaší koupelně! Udělejte si z hygienické nutnosti něco báječného, co vám zpříjemní každý den.