Připravte si jednoduché punčové řezy, které chutnají jako z cukrárny
Před 1 dnemPunčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a mají zcela specifickou chuť. Krásně odleželé jsou svěží a voní rumem. Připravte si s námi ty poctivé, domácí, a pohrajte si s barvami i polevou.Fotogalerie: Po roce 1848 byl největší českou vesnicí v okrese, Němců zde žilo jen jedno procento
Před 4 dnyObec Postřelmov leží u silnice mezi Šumperkem a Zábřehem. Je to spíš malé město s téměř 3000 obyvateli s dobrou občanskou vybaveností a mnoha zajímavostmi, však sem často zajíždí lidé nejen z výše uvedených měst.Tajemství perfektního čokoládového krému. Ganache jako od cukráře: Kompletní průvodce poměry, tipy a 9 nejčastějšími chybami
Před 6 dnyGanache – kouzelné slovo, které ve světě cukrařiny znamená jistotu. Lesklý čokoládový krém, na jehož přípravu vám postačí čokoláda, smetana a trocha zručnosti. Pokud ho uděláte správně, výsledek bude jako z cukrárny. Pojďme si říct, jak ganache funguje, kdy zvolit jakou čokoládu a jak se vyhnout chybám, které ji dokážou pokazit.Nejlepší sladkosti ze supermarketu. Tyhle stojí pár korun a chutnají podle Čechů lépe než z cukrárny
Před 6 dnyZapomeňte na snobské makronky a předražené větrníky z rádoby luxusních cukráren, které si účtují za miligram cukru cenu zlata. V supermarketech totiž existují skryté poklady, které stojí pár korun, ale jejich chuť překoná spoustu dražších cukrárenských dezertů. Tady je výběr těch, které Češi kupují znovu a znovu.Škola Sjednocení naladila na Vánoce jarmarkem a vyhlášenou cukrárnou
Před 7 dnyDo sváteční atmosféry se začala ladit Základní škola Sjednocení. Žáci i učitelé připravili Vánoční jarmark, na kterém nechyběly vlastnoručně vyrobené dekorace ani sladké dobroty ze školní cukrárny.Velký test větrníků v Praze: Pod dohledem šéfcukrářky jsme našli skvělý za 69 Kč a tři překvapení. Známé firmy zklamaly
Před 8 dnyMilujete větrníky? S šéfcukrářkou Andreou Annie Kubiňanovou jsme se rozhodli otestovat devět větrníků z nejvyhlášenějších cukráren v Praze. Kdo nás mile překvapil, kdo naprosto pohořel a z koho jsme si sedli na zadek? Přečtěte si v našem testu. Jen pozor, nejspíš si pak budete chtít hned jeden zákusek taky objednat.V Kozlovicích pečou přes dvacet druhů cukroví. Kilová krabice za 890 korun
Před 9 dnyLotus či raffaello kuličky, laskonky, pařížské rohlíčky s čokoládou nebo malinové cukroví. V Cukrárně Lucie v Kozlovicích na Frýdecko-Místecku, která už pětadvacet let funguje jako malá rodinná cukrárna, začínají být předvánoční přípravy v plném proudu. Zákazníci si zde mohou objednat více než dvacet druhů cukroví, které majitelka a cukrářka Marcela Weissmannová peče společně se svou dcerou a kamarádkou přímo v provozovně.Zapomeň na cukrárnu – tady je 12 receptů na domácí věnečky, které se povedou hned na první pokus.
Před 11 dnyMilujete jemné, nadýchané a poctivo plnené venčeky? V tom prípade je táto zbierka pre vás ako stvorená. Každý recept je iný – niektoré venčeky sú plnené ľahkou šľahačkou, iné zas pistáciovým krémom. Každý si tak príde na svoje.Dorty změnily ženě z Lounska život. Opustila kancelář, otevřela si cukrárnu
Před 13 dnyKateřina Krušinová z Dobroměřic pracovala dlouhá léta v kancelářích, lidé ji mohli potkávat také v lounské pobočce T-Mobilu. Na rodičovské dovolené začala péct dorty, v následujících obdobích covidových uzávěr, kdy byla s malými dětmi opět doma, na svou zálibu získala více času. K pečení pro rodinu postupně přibývaly dorty pro kamarádky, známé, sousedy. Práce s moukou, vajíčky, cukrem, čokoládou, máslem, šlehačkou a dalšími cukrářskými ingrediencemi ji naplňovala, k původnímu zaměstnání se nevrátila. Výrobu dortů z rodinného domu v Dobroměřicích, kam se rodina přestěhovala z Loun, přesunula loni v září do větších prostor bývalé kuchyně školy.Tohle si zamilujete: ovocné košíčky s pudinkem, které chutnají jako z cukrárny
Před 15 dnyOvocné košíčky s vanilkovým pudinkem představují lahodnou a vizuálně atraktivní pochoutku, která oslní na každém stole. V kombinaci s čerstvým ovocem a zářivou želatinou tvoří tyto košíčky dokonalý dezert pro jakoukoliv příležitost. Připravte si spolu s námi tento jednoduchý, ale efektní recept. Co budeme potřebovat Těsto: 300 g hladké mouky 200 g másla 100 g […] The post Tohle si zamilujete: ovocné košíčky s pudinkem, které chutnají jako z cukrárny appeared first on Prima Inspirace.Punčové řezy: Oblíbený retro zákusek vyžaduje delší přípravu, ale podle postupu krok za krokem bude jako z cukrárny
Před 22 dnyTaké je milujete? Krásně voňavé po rumu a vesele barevné punčové řezy patří mezi retro zákusky, které najdeme v klasických českých cukrárnách, kde se tak trochu zastavil čas. S naším postupem krok za krokem si je však můžete přichystat i doma a sklidit zasloužený obdiv.Štědrost potřebuje protějšek, jinak se mění v boj o převahu
Před 22 dnyV předvečer Dušiček jsme s manželkou navštívili, stejně jako většina našich spoluobčanů, hřbitov. Je dobře připomínat si ty, kteří nás předešli na druhou stranu existence, zvláště pak ty, o kterých smíme oprávněně…Z Tinderu do cukrárny: Láska, která se proměnila v byznys za 13 milionů korun ročně
Před 23 dnyKdyž se Kai Yang Chan a Jiayi Zhuo před šesti lety poprvé setkali na Tinderu, asi netušili, že kromě romantiky vzniká i budoucí podnik. Dnes jako manželé vedou v Singapuru pekárnu CakeInspiration, která v roce 2024 utržila více než třináct milionů korun a letos očekává další růst. Jejich příběh je moderní pohádkou o lásce, rodině a pořádné dávce máslového krému. Ale především je to lekce o tom, jak generace Z mění podnikání v globálně propojené době.Špína v oblíbené cukrárně. Inspektoři podnik zavřeli, objevili řadu problémů
Před 27 dnyStátní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v pátek uzavřela cukrárnu v centru Hradce Králové. Při kontrole byla odhalena řada přestupků proti hygienickým požadavkům. Inspektoři o tom informovali na svém webu Potraviny na pranýři.Kremrole z listového těsta plněné vanilkovým krémem: Zkuste místo sněhu trubičky naplnit krémem, stojí to za to
Před 1 měsícemKdo by nemiloval kremrole? Vyzkoušejte recept krok za krokem na křehké trubičky plněné vanilkovým krémem. Dezert jako z cukrárny, který vás vrátí do dětství.Objednávky cukroví 2025: Kolik zaplatíte, na co si dát pozor a jak poznat, že bude opravdu dobré
Před 1 měsícemMožná máte kamarádku, která vám každý rok pošle krabičku svého lineckého, nebo maminku, která peče tak, že by z fleku mohla otevřít vlastní cukrárnu. Ale možná letos přemýšlíte, že si cukroví jednoduše objednáte. V cukrárnách už visí nabídky, zkušení cukráři hlásí „vyprodáno“ a facebookové skupiny se plní inzeráty typu „domácí cukroví, 500 Kč/kg“. Jenže co z toho skutečně stojí za to? A na co si dát pozor, aby vás nečekalo vánoční zklamání v krabici?Videorozhovor: „Synovi jsme sladké z obchodů nedávali,“ říká vyhlášená cukrářka Martina Klusáková
Před 1 měsícemZ vedoucí banky se Martina Klusáková stala majitelkou vyhlášené cukrárny Cukrle v Šumperku. Tuhle změnu přitom vůbec neplánovala, a už vůbec nepočítala s tím, že jí úspěšný byznys pomůže nastartovat covid. Vedle nadšených reakcí zákazníků ji motivuje i ocenění Regionální potravina, které získala její medová zmrzlina.Navštívili jsme psí cukrárnu: Čenda si dopřál psí haffin a domů si odnesl zdravé sušenky
Před 1 měsícemKočičí kavárny už jsou v Praze poměrně běžné, redaktorka magazínu Lifee.cz si ale s pejskem Čendou oblíbila vůbec první psí cukrárnu, kde vlastnoručně pečou voňavé psí sušenky, vyrábí lahodné psí dorty a haffiny (psí muffiny). Spolu s pejskem si zde můžete během procházky dopřát i šálek dobré kávy.Stačí jedna surovina navíc a bábovka bude vláčná jako z cukrárny
Před 1 měsícemBábovka je královnou nedělních moučníků, ale někdy se bohužel promění v suchou katastrofu. Drolí se, lepí se na patro a b...Od větrníku po Sachr dort: Upečte si doma luxusní zákusky jako z cukrárny! 5 receptů, se kterými budete na sebe pyšní
Před 1 měsícemVětrník, špička, punčák, indiánek… Když se to řekne nahlas, zní to skoro jako kouzelné zaklínadlo. Jenže tahle kouzla zvládne každý z nás — v kuchyni, s mixérem v jedné ruce a šlehačem v druhé. Otevřete si vlastní domácí cukrárnu a dopřejte si chvíli, která chutná po vzpomínkách na ty nejlepší zákusky.Cukrářka Iveta Fabešová má trik na drobné poranění při pečení: Poradila mi ho maminka
Před 1 měsícemIveta Fabešová je nekorunovanou královnou českých cukrářek a mnohé její dezerty, třeba legendární citrón, touží v její cukrárně ochutnat snad každý. V rozhovoru pro magazín Lifee.cz prozradila, jak si ve svém sladkém království udržuje štíhlou postavu, nebo jak vypadá její péče o pleť. Přidala také trik, jak při pečení snadno vyzrát na spálení kůže.Věnečky z odpalovaného těsta, které krásně vyběhnou a jednoduchý žloutkový krém. Potěcha jako z cukrárny s minimem námahy
Před 1 měsícemUž jste zkusili kdejaký recept na odpalované těsto? Věřím tomu. Ale co si tentokrát upéct věnečky po domácku - jako malé sladké jednohubky, co potěší každého mlsouna? Mini dezerty, které zmizí dřív, než stihnou vychladnout.Na kolik letos vyjde cukroví? Výrobci zahájili vánoční sezónu, narážejí však na problém
Před 1 měsícemCeny vánočního cukroví letos zůstanou téměř stejné jako loni. Lidé si za kupované cukroví připlatí nanejvýš jedno až dvě procenta, domácí pečení by naopak mohlo vyjít mírně levněji. Řekl to ředitel Svazu pekařů a cukrářů Bohumil Hlavatý. Výrazné změny proto Hlavatý neočekává ani u objemu prodaného cukroví nebo nejžádanějších druhů. Cukráři se na vánoční sezónu už chystají a začínají přijímat první objednávky – narážejí však na nedostatek brigádníků, uvedl Hlavatý.V Brodě staví azylový dům, starý už nestačí. Nový bude místo slavné cukrárny
Před 1 měsícemRadikální proměna čeká dům naproti kostelu u svaté Kateřiny, kde v minulosti byla řadu let i vyhlášená cukrárna. Budovu získala Oblastní charita v Havlíčkově Brodě. Přestavuje ji na azylové zařízení pro matky s dětmi.Otestovali jsme dorty z brněnské cukrárny Sorry - pečeme jinak. Jaký nám chutnal nejvíc?
Před 1 měsícemKdyž vás v Brně začne honit mlsná na sladké, nejlepším místem, kam zamířit, je cukrárna Sorry - pečeme jinak. Tedy samozřejmě v případě, že netrváte na klasických moučnících. Tady totiž opravdu pečou trochu jinak, a tak jsme se vydali jejich neobvyklé dorty ochutnat.„Nevidím rozdíl v chutích jednotlivých českých generací,” říká cukrář Lukáš Skála
Před 1 měsícemLukáš Skála vybudoval v Praze cukrárnu, která se stala synonymem pro kvalitu, tradici a estetiku v její nejčistší podobě.Domácí linecké se letos vyplatí víc než dřív. Cukráři přiznávají skrytý problém
Před 1 měsícemCeny vánočního cukroví letos zůstanou téměř beze změny oproti loňsku. Kupované linecké, perníčky či vosí hnízda podraží maximálně o jedno až dvě procenta, domácí pečení by naopak mohlo vyjít o něco levněji.Svaz: Kupované cukroví zdraží jen mírně, domácí může vyjít levněji
Před 1 měsícemPraha - Ceny vánočního cukroví letos zůstanou téměř stejné jako loni. Lidé si za kupované cukroví připlatí nanejvýš jedno až dvě procenta, domácí pečení by naopak mohlo vyjít mírně levněji. ČTK to řekl ředitel Svazu pekařů a cukrářů Bohumil Hlavatý. Výrazné změny proto Hlavatý neočekává ani u objemu prodaného cukroví nebo nejžádanějších druhů. Cukráři se na vánoční sezonu už chystají a začínají přijímat první objednávky – narážejí však na nedostatek brigádníků, uvedl Hlavatý.Móda z akce v pražské cukrárně: 50 odstínů šedi Ivety Lutovské a švihák Martin Maxa
Před 1 měsícemV nově otevřené cukrárně Ivety Fabešové se konalo slavnostní představení nového krému proti vráskám a půvabná majitelka hosty vítala v neformální a pohodlné kombinaci džínové košile a světlých kalhot. Aneta Vignerová se zahalila do černé a pochlubila se kvalitní koženou bundou, Iveta Lutovská oblékla vyladěný komplet v šedé barvě.Ceny cukroví 2025: U Pohlreicha vychází kilo na 2105 Kč, Maršálek má vyprodáno a za 549 Kč pořídíte krabičku u amatérů
Před 1 měsícemUž nyní, v půlce října, se v mnoha cukrárnách i u známých cukrářů přijímají objednávky na vánoční cukroví. Zmapovali jsme za vás, na kolik vyjde letos kilo a musíme rovnou prozradit, že rozdíly jsou propastné! Mrkněte se, jaké jsou ceny ve vašem okolí a co se vlastně nabízí.Pop-up Furiant oslavuje českou cukrařinu. A každý den hlásí vyprodáno
Před 1 měsícemSoučasný gastronomický hit v Praze se jmenuje Furiant. Dají vám tady rýžový nákyp, větrník, krupicovou kaši a k tomu kávu do hrnečku s Krtečkem. Už jste vyzkoušeli?V Přerově končí jediný obuvník. Nový majitel Velké Dlážky chystá rozsáhlou rekonstrukci
Před 1 měsícemNa Velké Dlážce v Přerově definitivně končí oblíbený obuvník a další zdejší obchody. Zanedbaný objekt koupil nový majitel, který chystá rozsáhlou rekonstrukci. Obuvníkovi nabízelo náhradní prostory například i město, ale nevyšlo to. Na Velké Dlážce bude Radegastovna, bistro, bufet nebo cukrárna s pečivem.Co bude s ikonickou jihlavskou cukrárnou? Lidé na sítích mluví o jejím konci
Před 1 měsícemUž dlouhou historii má na svém kontě jihlavská Cukrárna U Brány, která má adresu v ulici Matky Boží. Na sociálních sítích se tento týden objevila zpráva o tom, že tento ikonický podnik k 31. prosinci ukončí svůj provoz.Ostravan: Dezert, který vymizel z pultů cukráren, ale doma se na něj nezapomíná
Před 1 měsícemCo tak si upéct léty zapomenutý retro dezert Ostravan. Jestlipak si na něj někteří z vás pamatují. Stará dobrá retro klasika, která v domácnostech ale stále žije.Robin Nguyen hledá nejlepší větrník v Praze: Kdo zvládl karamelový krém i nostalgii dokonale?
Před 1 měsícemKdo by odolal jemnému těstu, vrstvám krému a lesklé karamelové glazuře? Větrník je česká cukrářská ikona, která přežila všechny trendy od cupcakeů po makronky. Jenže kde v Praze dnes ochutnáte ten opravdu nejlepší? Robin Nguyen si dal za úkol zjistit, kdo klasikou mezi zákusky umí okouzlit – a taky za kolik.Tvarůžkový tatarák podle receptu z Tvarůžkové cukrárny v Lošticích: Voní paprikou a na chlebu chutná skvěle
Před 1 měsícemPatříte k milovníkům tvarůžků? V tom případě máte určitě rádi i různé tvarůžkové dobroty. Kromě smažených tvarůžků a různých pomazánek se k nim rozhodně řadí i jedna specialita, a to tvarůžkový tatarák. A ten si nyní můžete udělat tak, jak jej připravují v místě, kde jej vymysleli – v Tvarůžkové cukrárně.„Do jaké cukrárny bych ráda dodávala zákusky? Ideálně do svojí,“ sdílela s námi Tereza Olbrichtová svůj sen
Před 1 měsícemCo vás napadne jako první, když se řekne: Peče celá země, Pískej konec a Sladká trojka? Ano, máte pravdu, sladkou televizní show, gastrodetektivku a výzvu Apetitu spojuje Tereza Olbrichtová. Žena, která má nakažlivou energii a kterou jsme samozřejmě pozvali na první ročník Apetit brunche a u té příležitosti ji náležitě vyzpovídali.Za kolik si pochutnáte u známého cukráře Josefa Maršálka? Udiví vás, kolik stojí kobliha
Před 1 měsícemNejen na jeho narozeninových dortech si pochutnávají známé osobnosti a pějí na sladké výtvory jen samou chválu. Josef Maršálek (43) je bezesporu kapacitou ve svém oboru a nedávno si společně se sestrou otevřel cukrárnu a pekárnu v malé vesničce. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a lidé neváhají ujet mnoho kilometrů, aby ochutnali neskutečné dobroty nejen z rukou mistra cukrářské branže. Kolik si myslíte, že například stojí kobliha, nad kterou se rozplýval také moderátor Marek Eben?Cukrárna s omítkou z vaječných skořápek ve Lvově je ukázkou tradice, inovace i vzkazem o odvaze
Před 1 měsícemV samém srdci historického centra ukrajinského Lvova funguje cukrárna Cukiernia, která od roku 2000 těší své hosty výjimečnými dezerty. Pozornost však přitahuje i něčím daleko neobvyklejším. Po rekonstrukci jsou její stěny pokryté omítkou z vaječných skořápek.„Peču srdcem.“ Josef Maršálek o návratu domů, českých tradicích a koblihách, kvůli kterým lidé jezdí přes půl republiky
Před 1 měsícemKdyž si Josef Maršálek promne ruce, tušíte, že se dočkáte něčeho opravdu dobrého. Co se v jejich rodinné pekárně prodává nejvíce? Na co si zajde raději do cukrárny, než by pekl doma? A co je jeho cukrářský rituál? Zeptali jsme se – a slavný pekař s úsměvem ochotně odpovídal.Ze studia korejštiny zběhla k pečení a teď vede cukrárnu 5* pražského hotelu. Andrea Kubiňanová jde vlastní cestou
Před 2 měsíciNa první pohled vypadá Andrea Kubiňanová jako typická cukrářka, přitom svou vytrvalostí a formou strčí leckterého sportovce do kapsy. Věnuje se dálkovým přechodům a miluje volnou přírodu. A také pečení, ke kterému se dostala náhodou na brigádě. Jedno rychlé rozhodnutí ji doslova vystřelilo do jiné galaxie.Jak chutná dort s příchutí chleba se škvarkama? V brněnské cukrárně Sorry-pečeme jinak za něj zaplatíte 169 Kč
Před 2 měsíciKdyž vás v Brně začne honit mlsná na sladké, nejlepším místem, kam zamířit, je cukrárna Sorry - pečeme jinak. Tedy samozřejmě v případě, že netrváte na klasických moučnících. Tady totiž opravdu pečou trochu jinak, a tak jsme se vydali jejich neobvyklé dorty ochutnat.Jednoduchý recept na fantastický dort, jako z cukrárny!
Před 2 měsíciDnes si společně přichystáme fantastický nepečený smetanový dort s džemem, sušenkami a čokoládou. Pokud tedy hledáte nějakou tu inspiraci na pohoštění, které byste vzali sebou na oslavu, pak jste tu na správném místě! Příprava této smetanové dobroty je sice trošku zdlouhavější o to více si jej pak ale vychutnáte! Nemusíte se však bát! Díky přiloženému […] The post Jednoduchý recept na fantastický dort, jako z cukrárny! appeared first on Prima Inspirace.Nafoukané trubičky chutnají ještě lépe, než kremrole z cukrárny
Před 2 měsíciChtěli byste si doma vychutnat kremrole jako z cukrárny? S námi je budete mít ještě lepší. Základem je domácí listové těsto, které je sice pracné, ale bohatě se vám odmění nadýchaností a křehkostí. Trubičky jsou plněné sladkým bílkovým sněhem a jsou opravdu k nakousnutí.Sladké poklady v cukrárně Josefa Maršálka: Božská kobliha, ve které chtěl bydlet Marek Eben, vyjde na 35 korun
Před 2 měsíciCukrář Josef Maršálek před časem otevřel svoji cukrárnu a pekárnu v malé obci Kyžlířov v Oderských vrších. Denně zde o ni pečuje jeho sestra Zuzana Schmidtová, ale Josefa zde také můžete potkat - podobně jako my, když jsme se do podniku vypravili na výlet. Jaké zákusky byste podle Josefa měli stoprocentně vyzkoušet? A jsou zde k zakoupení také slavné koblihy s vanilkovou náplní, ve kterých si přál bydlet Marek Eben?Hledáte jednoduchý dort na narozeninovou oslavu? Vyzkoušejte tento skvělý Krtkův dort, jako z cukrárny!
Před 2 měsíciDnes jsme si pro vás připravili opravdovou dobrotu, která je u nás doma velice oblíbená. Konkrétně si připravíme fantastický „krtkův“ dort. Příprava této mňamky je velice snadná a časově nenáročná navíc BEZ pečení! Je tedy zapotřebí, aby náš dort po dokončení zůstal nějakou tu chvilku v lednice, kde nám hezky ztuhne. Pokud tedy hledáte novou […] Článek Hledáte jednoduchý dort na narozeninovou oslavu? Vyzkoušejte tento skvělý Krtkův dort, jako z cukrárny! se nejdříve objevil na Prima Inspirace.OBRAZEM: Precizní kremrole za 61 korun? Jedině v centru Prahy
Před 2 měsíciVůně čerstvě upečeného těsta, pohled na cukráře, kteří za sklem zdobí dortíky, a vitrína plná sladkých lákadel. Cukrář Skála v centru Prahy je místem, kde se tradice potkává s modernou – a to vše přímo před zraky hostů.Koňakové řezy: Nadýchaný dezert s chutí vaječného likéru jako z cukrárny
Před 2 měsíciDezert, který vypadá krásně a elegantně a hodí se jak na speciální příležitosti, tak jen tak. Vyzkoušejte koňakové řezy.Vyzkoušejte tento skvělý dort, jako z cukrárny – Tvarohový se sušenkami!
Před 2 měsíciDnes si společně přichystáme fantastický nepečený tvarohový dort s džemem, sušenkami a čokoládou. Příprava této smetanové dobroty je sice trošku zdlouhavější, ale o to více si jej pak ale vychutnáte! Díky přiloženému foto receptu a video návodu jej zvládne připravit téměř každý kuchařský začátečník! Oslovili jsme vás touto dobrotou? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte […] Článek Vyzkoušejte tento skvělý dort, jako z cukrárny – Tvarohový se sušenkami! se nejdříve objevil na Prima Inspirace.Káva s párou v Litoměřicích nabízí skvělou atmosféru i výborné dezerty do 90 korun: Jednu chybičku jsme ovšem našli
Před 2 měsíciDobrých kaváren a cukráren se v posledních letech urodilo jako hub po dešti. Dnes už ovšem nestačí nabízet pouze několik druhů kávy a pár zákusků, chce to i něco „navíc“. To si dobře uvědomili majitelé litoměřické „Kávy s párou“, která nabízí skutečně nevšední zážitek, za kterým se budete vracet.Mozartovy koule jsou předmětem velkého sporu. Autorem mohl být jiný cukrář, který je nabízel o 9 let dříve
Před 2 měsíciSladká legenda z Rakouska v ohrožení. Nový objev historika zpochybnil, kdo skutečně stojí za oblíbenými Mozartovými koulemi.Před 17 lety otevřeli v Lošticích malý podnik. Dnes dělají s tvarůžky langoše, dortíky i větrníky a jezdí za nimi davy
Před 2 měsíciPůvodně měli jen malé lahůdky nedaleko Olomouce. K běžné nabídce Zdeňka se svou dcerou Blankou tehdy vymyslely koláček a šáteček s tvarůžky, a tak začala vznikat unikátní tvarůžková cukrárna, do které se sjíždějí lidé nejen z Česka. Vyrazili jsme na místo taky, zjistit, jaká je nabídka i co Zdeňku kdysi k zajímavému nápadu vedlo.Recept na domácí "punčák", po kterém se jen zapráší. Těsto neobsahuje mouku a recept je vhodný i pro celiaky
Před 2 měsíciPatrně každý, kdo vyrůstal v československé domácnosti sedmdesátých a osmdesátých let, si vybaví kredenc s růžičkovými talířky na čestném místě. Bývaly symbolem sváteční chvíle, však je také často zdobil zlatý lem a doplňovaly elegantní šálky s tenkým ouškem. V mnoha rodinách se na nich servírovalo jen v neděli, kdy po polévce a svíčkové následoval zákusek z cukrárny: punčový řez, indiánek, věneček nebo třeba rakvička.Bratři a sestry: Venca pije první ligu, a Kateřina z cukrárny se chopila příležitosti a vyjela po něm
Před 2 měsíciBára se vydala do kostela, což udivilo babičku. Prý je to hezká hodina, kdy nemusí nic řešit a s nikým mluvit. Nakonec přece jen mluvila. Nedalo jí to, aby se farářky nezeptala, s kým vlastně Johanu má. To by mohl být klíč k tomu, kdo je jejím otcem. Jenže odpověď nedostala.Sofinka a kouzelná cukrárna se vrací se spoustou nových dobrodružství
Před 2 měsíciSpisovatel Tomáš Nídr sepsal dalších dvanáct příběhů z kouzelné cukrárny. Pokračování s názvem Sofinka a kouzelná cukrárna 2 je stejně sladké jako předchozí díl.Odpalované banánky s krémem, šlehačkou a čokoládou: Zákusek jako z prvorepublikové cukrárny
Před 2 měsíciProhlédněte si recept s postupem krok za krokem na odpalované banánky s krémem, šlehačkou a čokoládou a upečte na slavnostní stůl dezert jako z prvorepublikové cukrárny.Zaměstnanci Tiché cukrárny absolvovali jedinečný cukrářský kurz Mirror glaze
Před 3 měsíciHF Pastry Academy Zakladatelkou HF Pastry Academy je Helena Fléglová, která společně se svým týmem vede cukrářské kurzy na skutečně špičkové úrovni. Kurzy, které HF Pastry Academy nabízí, jsou určenyTři Syřani v Bavorsku napadli majitele cukrárny a zranili jeho desetiletou dceru. Odmítali zaplatit útratu
Před 3 měsíciTři syrští migranti, bratři ve věku 15 až 25 let, napadli v bavorském Hofu, asi 12 kilometrů od českých hranic, majitele cukrárny v jeho podniku poté, co odmítli zaplatit útratu. Při potyčce útočníci zranili desetiletou dceru cukráře, rovněž Syřana, a později i zasahující policisty.Sladký první školní den v Prostějově. Cukrárna Pepe's Pattiserie otevřela u D46
Před 3 měsíciHudba, balonky a zmrzlina pro děti zdarma. Zahájení provozu Cukrárny a kavárny Pepe's Pattiserie v Prostějově, se neslo ve velkém stylu. Premiérový otevírací den byl stanoven na pondělí 1. září, tedy datum, kdy odstartoval nový školní rok. V útulné provozovně v Obchodní galerii Arkáda u sjezdu z dálnice D46 se tak logicky dveře netrhly.Mozartovy koule předmětem sporu. Rakouský historik zpochybnil jejich autorství
Před 3 měsíciV Rakousku by mohl vypuknout nový spor o autorství slavných čokoládových pralinek Mozartovy koule (Mozartkugeln). Historik Gerhard Ammerer, který o pralinkách píše knihu, tvrdí, že nalezl v archivu inzerát, který zpochybňuje, že je jako první vytvořil cukrář Paul Fürst, píše agentura APA.






























































































