Zavřít
Hořčice

Hořčice

Nejnovější články na Seznamu na téma Hořčice
  • Zdraví na talíři

    „Jaro volá!“ Lahodná zeleninová pomazánka, kterou budete chtít dělat stále dokola

    Před 2 dny
    Pomazánky jsou jednoduché, levné a přitom velice chutné. Do této kategorie patří rozhodně i naše zeleninová pomazánka, která vás velice překvapí svou chutí. Díky mnžoství zeleniny vás zároveň příjemně navodí na jaro. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Proženy

    Zase králík? S hořčicovou omáčkou na víně je lepší než svíčková

    Před 4 dny
    Králík na hořčici je klasický francouzský recept. Omáčka trochu připomíná svíčkovou, díky ostré hořčici a bílému vínu je ale výrazně svěžejší a jiskrnější a do teplejšího počasí se výborně hodí.
     Komentáře
  • Receptovník

    Přípravu sleďů usnadní šťáva z nakládaných okurek. Rybí maso bude křehké a bez zápachu

    Před 5 dny
    Sleď patří mezi nejoblíbenější druhy ryb. Konzumují se po celý rok a existuje mnoho druhů receptů pro jejich přípravu. Připravte si chutné sledě pomocí suroviny, která obvykle skončí ve dřezu. Dodá jídlu neobvyklou chuť, která vás určitě překvapí. Zdravé sledě Důležité je, že sleď je extrémně zdravá ryba. Chrání nás před aterosklerózou, nemocemi nervového systému, zlepšuje koncentraci, srdeční práci a mozek.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Hořčice: Na bolavá kolena i pro zmírnění zánětu v těle

    Před 7 dny
    Hořčice se běžně vyskytuje v indické kuchyni. Jistě znáte její výraznou chuť a lehce štiplavé aroma. Její účinky na zdraví mají veliký potenciál.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Hrst semínek hořčice, trocha vody a vzpruha ve formě hnojiva pro rostliny je na světě

    Před 7 dny
    Hořčice je známá jako skvělé dochucovadlo, ovšem použít ji lze i při péči o pokojové rostliny. A to hned několika způsoby.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Domácí hnojiva povzbudí pokojovky k růstu. Vyzkoušet lze hořčici, želatinu nebo aloe vera

    Před 7 dny
    Správně zvolená poloha, ideální teplota a pravidelné zavlažování. Při pěstování pokojových rostlin většinou na tyto kroky nezapomínáme. O dost horší to ovšem bývá s hnojením, které je důležité pro správný vývoj mnoha druhů.
     Komentáře
  • Proženy

    Pečený králík s česnekem? Zapomeňte! Zkuste lehčí ragú s těstovinami

    Před 11 dny
    Tenhle toskánský recept jsem nedávno vyzkoušela poprvé a okamžitě se zařadil mezi ty nejoblíbenější. V Itálii se obvykle připravuje z chuťově výraznějšího zajíce, ale i s běžnějším králíkem chutná výborně. Lahodnou omáčku dotáhne k dokonalosti trocha smetany a hořčice.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Uhnívání a vadnutí semenáčků zeleniny se stane minulostí: Stačí obyčejná hořčice

    Před 16 dny
    Uhnívání a vadnutí semenáčků zeleniny se stane minulostí: stačí použít hořčici. Semena hořčice jsou cenově dostupným a účinným přírodním hnojivem, které se používá pro zlepšení kvality půdy a podporu růstu rostlin. Kromě toho mohou být semena hořčice využita také k přípravě přírodních prostředků proti škůdcům a chorobám.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Chutný domácí vlašský salát, který určitě potěší při odpolední svačince

    Před 18 dny
    Vlašský salát: 1kg brambory oloupané vařené 200g salám nebo šunka 200g mrkev a celer 180g okurky sterilované 150g majonéza 200g hořčice 20g citonová šťáva 10g cukr 15g hrášek srerilovaný 30g vorčestr sůl
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejkřupavější česnekový kuřecí řízek v sýrovém kabátku, který zůstává uvnitř vláčný

    Před 25 dny
    Řízek je jedním z nejpopulárnějších jídel u nás. Mimo klasickou variantu existuje i mnoho různých alternativ. Náš recept je nejchutnější variantou kuřecího řízku, protože nabízí křupavý sýrový povrch, ale vláčný vnitřek. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Kečup a hořčice: Tyto pochutiny mohou stát za vysokou hladinou krevního tlaku

    Před 1 měsícem
    Hořčice a kečup jsou jedny z nejoblíbenějších omáček vůbec. Skvěle se hodí k nespočtu druhů potravin a najdeme je téměř v každé lednici. Řada z nás si ale neuvědomuje, že nám jejich pravidelná konzumace může způsobit celou řadu zdravotních problémů.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Křupavý a šťavnatý cordon bleu překoná i klasický řízek

    Před 1 měsícem
    V minulých letech se sna v každé hospodě servíroval cordon bleu alias řízek s tajemstvím šéfkuchaře. My jsme přinesli nový a odlehčený recept, který si každý musí pro sovu křupavost zamilovat. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • EgoMan

    Místo drahých krémů je lepší napatlat na sebe hořčici. Změnu pocítíte ihned

    Před 2 měsíci
    Hořčice se nejvíce pojí s použitím v kuchyni, ale tato žlutá pasta dokáže také zmírnit bolest. Bude užitečná hlavně při bolesti zad a kloubů.
     Komentáře
  • Menutovka

    Je neuvěřitelné chutná. Avokádová majonéza skvěle nahradí tu klasickou

    Před 2 měsíci
    Velmi jednoduchá majonéza pro ty, kdo chtějí vstoupit do nového roku ve zdravějším stylu. Opravdu skvěle chutná a každá návštěva si ji oblíbí.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kečup, majonéza, hořčice. Oblíbené doplňky jsou překvapivě zdravé, vždy rozhodne etiketa

    Před 2 měsíci
    Mnoho z nás si nedokáže představit život a pokrmy bez přídavků, jako je kečup, majonéza, hořčice nebo křen. Myslíte, že jsou tyto složky dobré pro vaše zdraví? Ukázalo se, že hodně záleží na složení. Měli byste se proto vždy dívat na složení produktu, které je napsané na každé etiketě. Možná zjistíte, že konzumujete nezdravé složky, i když si to neuvědomujete. A u jiné značky to může být úplně jinak.
     Komentáře
  • Adbz

    Zápachu se zavařovacích sklenic se lze zbavit pomocí hořčice. Stačí dát jednu čajovou lžičku na dno a zalít vodou

    Před 2 měsíci
    Použité zavařovací sklenice mohou zapáchat i po důkladném umytí v myčce na nádobí. Naštěstí však existuje jednoduchý trik, díky kterému budou opět vonět.
     Komentáře
  • Adbz

    Aby tatarák neztmavl: Šéfkuchař prozradil postup, který ho nikdy nezklamal

    Před 2 měsíci
    Hovězí tatarák patří k nejoblíbenějším předkrmům. Bohužel ho připravuje mnoho lidí špatně, kvůli čemuž syrové maso rychle zhnědne.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rychlé saláty do půl hodinky

    Před 2 měsíci
    Od sekaného salátu s ředkvičkami po fazolový a rajčatový salát – zde najdete lahodné saláty, které jsou připraveny v rekordním čase. Na žádný salát nepotřebujete více než 30 minut!
     Komentáře
  • iReceptář

    Chlebíčky podle šéfkuchaře: Má skvělé pravidlo, aby se chutě netloukly. Důležité

    Před 2 měsíci
    Chlebíčky, chuťovky a obložené sendviče přijdou k chuti nejen během silvestrovské oslavy. Když se pustíte do jejich domácí přípravy, je to ideální chvíle na vylepšení klasiky, třeba jen změnou pečiva. Inspirovat se můžete třemi recepty šéfkuchaře Michala Suchánka.
     Komentáře
  • Menutovka

    Blesková domácí majonéza z mixéru je hotová za minutu

    Před 2 měsíci
    Domácí majonéza? Žádný problém. Stačí vám ponorný mixér, správná úzká sklenice a minutka času. Ingredience: 150 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový) 1 celé čerstvé vejce 1 žloutek necelá lžička soli lžička dijonské hořčice čerstvě mletý pepř 2–3 lžičky bílého vinného octa Postup: Do úzké sklenice rozklepněte vajíčko a přidejte ještě jeden žloutek, necelou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, dvě lžičky bílého vinného octa a jednu lžičku dijonské hořčice. Zalijte řepkovým nebo slunečnicovým olejem (měl by být neutrální chuti, olivový olej není příliš vhodný). Další ingredience můžete doplnit dle chuti a potřeby: wasabi prášek, uzenou mletou papriku či lanýžový olej. Opatrně ponořte mixér a vše rozmixujte na vysokou rychlost, ideálně turbo výkon. Do půl minuty je hotovo. Ochutnejte a je to. Odteď se můžete chlubit vlastní domácí majonézou!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tataráček z lososa a rajčat, ochucený dijonskou hořčicí a koprem

    Před 2 měsíci
    Znáte tatarák jen z hovězího masa? Pak určitě musíte zkusit tento lososový. Je ochucený čerstvými rajčátky, jarní cibulkou, koprem a dijonskou hořčicí, která celému jídlu dává šmrnc. Příprava je navíc velice jednoduchá a pohoštění tak máte na stole vcukuletu.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Bramborový salát podle celebrit. Pohlreich, Boušková či Janda prozradili své recepty

    Před 3 měsíci
    Při přípravě štědrovečerního bramborového salátu se řada rodin drží vlastních osvědčených postupů. Jaký recept má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, muzikant Petr Janda z Olympicu, herečky Jana Boušková, Petra Černocká nebo zpěvačka Heidi Janků?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Rychlá celerovo-sýrová pomazánka se stane hvězdou každé oslavy

    Před 3 měsíci
    Nejen na Vánoce a Silvestra, ale při každé oslavě potřebujeme mít nějaké vhodné, jednoduché, levné a hlavně neokoukané pomazánky, které zachutnají všem. Přesně takto by se dala popsat naše sváteční sýrová pomazánka s celerem. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dijonská hořčice je úžasnou surovinou pro vaření

    Před 3 měsíci
    Pokud ji v obchodě uvidíte, navíc v akci, berte ji všema deseti. Dijonská hořčice zdražuje a je jí čím dál méně, což je velká škoda. Je totiž výborným pomocníkem při vaření!
     Komentáře
  • Stand-upy

    „S hypotékou se nemůžete rozvést, nebo ji opustit," komik Šimon Ferstl lituje svého rozhodnutí

    Před 3 měsíci
    Co se Šimonovi podařilo získat a jak vnímá rovnoprávnost?
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Důmyslné využití hořčice mimo kuchyni. Levná surovina, která svými účinky vydá za drahé prostředky z obchodu

    Před 3 měsíci
    Hodí se k salátům, masovým pokrmům a sendvičům. Hořčice se však nepoužívá jen v kuchyni. V minulosti se užívala k léčbě obtížně se hojících ran.
     Komentáře
  • Jímeto

    Domácí hořčice: Bleskově hotová a vždy po ruce. Výborná i jako dárek pro milovníky ostrého

    Před 3 měsíci
    Češi jsou fanoušky hořčice a v pomyslném souboji mezi ní a kečupem jako omáčce k párku by to bylo asi pořádně zajímavé. Zatímco dělání domácího kečupu jsme si hlavně v létě osvojili, abychom zužitkovali úrodu ze zahrádky, u hořčiče už to není tak valné. Přitom její výroba v domácích podmínkách je extrémně jednoduchá a není závislá na sezóně.
     Komentáře
  • Příbram

    Svatá Lucie před Vánoci kontrolovala pořádnost hospodyněk. Pokud neměly naklizeno, tvrdě je potrestala

    Před 3 měsíci
    V některých krajích bylo dokonce zvykem, že Lucky přepadaly muže přímo v hospodě u piva a natíraly je hořčicí, kolomazí, zasypávaly je moukou a šťouchaly je vařečkami.
     Komentáře
  • OnlyU

    Domácí hořčice: K párku, do dresinků či sendvičů. V lednici vydrží až 6 měsíců

    Před 3 měsíci
    Hořčice je u nás v Česku nejvyužívanější omáčkou a dochucovadlem. Nejčastěji ji přidáváme k párku v rohlíku nebo do různých dresinků či sendvičů. Běžně využíváme plnotučnou hořčici žluté barvy. Milovníci pikantnosti a křenové chuti nedají dopustit na hořčici kremžskou, ve které tyto chutě dominují. Hořčici různých chutí můžeme koupit v každém obchodě s potravinami. Výroba lahodné hořčice v pohodlí domova ale není vůbec nic těžkého!
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak se do našich jídelníčků dostala hořčice? Původně sloužila jako lék

    Před 3 měsíci
    Hořčice patří mezi nejstarší známá koření. Hojně ji využívali Římané, ale archeologické nálezy prokázaly, že se již mnohem dříve používala v Indii a v Egyptě. Do Evropy tak nejspíš přicestovala právě z Egypta. Z hořčičných semínek pak v průběhu času vzniklo hned několik druhů hořčice.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Vláčný a křupavý: Vylepšený chleba ve vajíčku, kterého se nebudete moct nabažit

    Před 4 měsíci
    Chleba ve vajíčku je klasické jídlo. Náš recept vykouzlí vláčný chléb s i křupavou kůrkou. Jedná se o dokonalou svačinku i večeři. Recept najdete na konci pořadu.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Prsa své oběti snědl s hořčicí. Kanibal Hojer zabil pět žen, před svou smrtí řval hrůzou

    Před 4 měsíci
    Ladislav Hojer byl asi nejděsivějším sériovým vrahem, který řádil na našem území. Ženy vraždil kvůli sexuální deviaci a odřezané ostatky jedné z obětí dokonce uvařil a snědl. Patřil mezi několik posledních odsouzenců, kteří si v Československu vyslechli rozsudek smrti.
     Komentáře
  • Befity

    Hořčičné listy patří do dietního jídelníčku

    Před 4 měsíci
    Hubnutí s pomocí hořčice? To jde jako po másle! Nejde však o tu, co máte v kelímku v lednici. Zkuste raději listy, které skvěle chutnají v polévkách i s masem!
     Komentáře
  • Menutovka

    Delikatesní pomazánky z pečeného bůčku

    Před 4 měsíci
    Zbyl vám v lednici bůček? Svádí k tomu, aby se z něj stala výborná pomazánka... a my si ukážeme rovnou dvě! A jak připravit bůček na božský způsob, se dozvíte tady. Ingredience na světlou bůčkovou pomazánku: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 5 okurčiček cornichons, velká jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1–2 lžíce plnotučné hořčice (nebo 1 lžička dijonské), 4 lžíce fermentovaného tvarohu nebo lučiny či tavený sýr dle chuti, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř. Červená bůčková pomazánka: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 1 lžička mleté papriky (podle chuti lahůdková, uzená nebo pálivá), 4 vrchovaté lžičky ajvaru, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Recept podle Karolíny: Svěží salát z čekanky a jižního ovoce

    Před 4 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Víte, že i na podzim je důležité správně hnojit? A víte také čím?

    Před 4 měsíci
    Rychlé zelené hnojení je oblíbený způsob, jak dodat půdě živiny, zejména dusík. Pokud potřebujeme zelené hnojení mít rychle, musíme vsadit na plodiny, které také rychle rostou. Vsaďte na jetel nebo hořčici a nešlápnete vedle.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Levný čisticí prostředek, který konečně účinně uklidí. Stačí použít obyčejnou hořčici

    Před 4 měsíci
    V dnešní době je velmi populární ekologická domácnost. Mnoho lidí se snaží používat co nejméně chemických čisticích prostředků. Ty potom nahrazují domácími čističi nebo ekologičtějšími výrobky. Jedlou sodu a ocet moc dobře jako pomocníka pro čištění domácnosti známe. Věděli jste, že pro čistou domácnost můžeme použít také hořčici?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejoblíbenější česká svačinka - tradiční rybičková pomazánka

    Před 5 měsíci
    Rybičková pomazánka je tradiční pomazánka a zároveň je jednou z nejoblíbenějších pomazánek u nás, protože ji dělá prakticky každý. My jsme se rozhodli ukázat vám lehčí variantu, na které si pochutnáte. Je levná, rychlá a extrémně chutná.
     Komentáře
  • To je fór!

    A tenhle znáte? Provařený vtip o tom, jak pán přijde do restaurace

    Před 5 měsíci
    Připomeňte si legendární pořad To je fór. Vybíráme pro vás ty nejlepší vtipy, abyste mohli každý den začít s dobrou náladou. Další díly plné vtipu a humoru najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zajímavé přednosti obyčejné hořčice

    Před 5 měsíci
    Že hořčice je dobrá jenom k masu a do pomazánek? Ale kuš! Vylepší nejen chuť připravovaných jídel, ale i vaše zdraví a účes. Reguluje totiž cholesterol, neutralizuje karcinogeny, tlumí bolesti a urychluje růst vlasů!
     Komentáře
  • Aktuálně

    Slovenská učitelka tělocviku popíjela vodku ze sklenice od hořčice, měla tři promile

    Před 5 měsíci
    Učitelka přijela do školy autem a když přijelo i auto policejní, naměřili jí 2,81 promile v krvi. Jejího popíjení si přitom všimli i žáci školy.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Hořčičné semínko umí jídlu dodat chuť i léčit nemoci, ale někteří by se mu měli obloukem vyhnout

    Před 5 měsíci
    Máte rádi hořčici? Mnoho lidí si bez ní nedokáže představit opékání buřtů, grilování nebo i řadu masových nebo bezmasých pokrmů. Za vším je nezaměnitelný chuť hořčičných semínek, ze které se hořčice vyrábí. Tato semínka jsou velmi drobná, ale jejich intenzivní chuť dodává mnoha pokrmům ten správný šmrnc, který aktivuje naše chuťové pohárky. Měli byste vědět, že nejde jen o pouhé koření, ale také o uznávaný lék, a proto si představíme, jak můžete tato semínka využít a proč byste je měli, nebo neměli konzumovat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Kuře na cibulovém zelí je pikantní díky hořčici a voní po citronu a česneku. Takhle snadno se dělá

    Před 5 měsíci
    Máte taky rádi kuře a už nevíte, jak ho upravit? Pak vás možná osloví tenhle recept. Kdysi jsem jej našla na Facebooku a zaujal mě natolik, že jsem se rozhodla jej vyzkoušet. Chuť i vůně byly úžasné, a proto nyní tuhle dobrotu předávám dál.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jednoduchý recept, jak udělat domácí hořčici

    Před 5 měsíci
    Řadíte se mezi milovníky hořčice? Pak vás dnešním článkem opravdu potěšíme. Vyrobte si doma svoji vlastní. Je to velmi snadné.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Hřibová roláda: Luxusní nedělní oběd

    Před 5 měsíci
    Hřibovou neboli houbovou roládu miluji. Tento recept je od mojí babičky. Příprava hřibové rolády zabere přibližně 80 minut. Suroviny: hovězí maso 500 g, houby cca 200 g, anglická slanina 50 g, kečup 1 lžíce, plnotučná hořčice 1 lžíce, vejce 3 ks, cibule 1 ks, mléko 1 dl, máslo 30 g, olej, petržel, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    I po měsících mohou rajčata chutnat stejně jako právě sklizená: Klíčem k zachování chuti je správné uskladnění podle profesionálních zahradníků

    Před 5 měsíci
    Uskladnit rajčata na zimu lze tak, aby chutnala jako čerstvá. Budete potřebovat jen několik šikovných triků.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Zahradní mechanizace vám pomůže připravit pozemek na další rok

    Před 5 měsíci
    Zima se blíží a s ní i poslední nutné práce na zahradě. Zeleninové záhony je nutné v této době připravit na další rok oráním. Na větším pozemku se neobejdete bez mechanizace. Pokud si pluh správně připravíte, bude práce s ním hračka a zaslouženého odpočinku se dočkáte raz dva.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Nedoceněná hořčice černá. Pověstná hořčičná placka ulevuje při bolestech kloubů nebo pomáhá při kašli

    Před 6 měsíci
    Hořčice je u nás velmi rozšířená jako koření a pikantní omáčka v kuchyni. Hořčice černá neboli Brukev černá má po usušení pikantní chuť a známe jí jakou součást dijonské nebo kremžské hořčice. Můžeme jí využít v kuchyni. Ale jako další bylinky má i příznivé účinky na naše zdraví. Pozor ale s touto rostlinou musíme opatrně! V požití většího množství může způsobit spíš problémy.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Za 10 Kč lze vyrobit čisticí prostředek, který překoná kdejaké produkty z obchodu. Stačí 1 všem dobře známá surovina

    Před 6 měsíci
    Kupování chemických přípravků je sice řešení, ale dost neekologické a zdravotně nebezpečné. Stačí použít jednu přírodní přísadu, která čištění vyřeší mnohem lépe.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Svěží svačinka: Chutně, rychle a jednoduše. Připravte si hanácký salát

    Před 6 měsíci
    Hanácký salát je jednoduchý a klasický salát, kterým si můžeme osvěžit každodenní nudné svačinky. Recept je přitom tak jednoduchý, že ho zvládne i každý chlap.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Extra chutná pomazánka z míchaných vajíček. Doma již nic jiného chtít nebudou

    Před 6 měsíci
    Každý zná míchaná vajíčka, ale již málokdo ví, že se z nich dá udělat velice jednoduchá a chutná pomazánka.
     Komentáře
  • Náš dům

    Zapáchající zavařovací sklenice? Žádný problém, vyzrajete na ně jednoduše

    Před 6 měsíci
    Po některých zavařeninách zůstává ve sklenicích nepříjemný zápach. A takové zapáchající zavařovací sklenice pak je problém použít na jiné potraviny. Zdrojem zápachu jsou obvykle česnek, cibule nebo výrazné koření, které sice bylo vhodné například do okurek, nikoli však třeba do marmelády. Umýt je běžným prostředkem na nádobí bohužel nestačí. Naštěstí existuje velice jednoduchý způsob, jak se nežádoucího zápachu zbavit a využít tak své sklenice znovu a znovu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šílené, ale kdysi oblíbené kombinace na chleba: Sádlo s hořčicí, máslo s maggi a cibulí a další socialistické pochoutky

    Před 6 měsíci
    V dobách, kdy nebyl takový výběr potravin a některé rodiny musely šetřit, vznikaly nejrůznější kombinace toho, co si lidé dávali na chleba. Zmapovali jsme, co bylo hitem před revolucí. Některé pochoutky navíc frčí dodnes!
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Muž v tramvaji pokydal jednu z cestujících hořčicí, rozhněvaná žena na něj poštvala policii

    Před 7 měsíci
    Policisté se občas musí zabývat případy, nad kterými by leckdo pozvedl obočí. Tentokrát řešili potyčku mezi dvěma cestujícími v plzeňské tramvaji. Vše začalo, když se chtěl třicetiletý muž po cestě nasnídat a upustil kelímek s hořčicí. Žlutá hmota naneštěstí zasáhla jednu z žen. Muž z vozu na následující zastávce vystoupil. Pokydaná žena to však nenechala jen tak a rozjela policejní pátrání.
     Komentáře
  • Novinky

    Ženu v tramvaji pokydal hořčicí, po Plzni ho honila policie

    Před 7 měsíci
    Nečekanou dohru měla nedělní snídaně třicetiletého muže v Plzni. K ranním hodům si vybral tramvaj na lince č. 2, jenže mu vypadl kelímek s hořčicí, která pošpinila cestující. Muž pak z tramvaje při nejbližší příležitosti utekl.
     Komentáře
  • Super

    Když nemáte hořčici, dejte tam kečup: Jak dopadl kontroverzní televizní kuchař Jiří Babica?

    Před 7 měsíci
    Na televizních obrazovkách jsme ho už dlouho neviděli. Proto jsme využili příležitosti, když jsme se s kuchařem Jiřím Babicou (61) potkali na narozeninového oslavě jeho kolegy Jaroslava Sapíka, abychom ho vyzpovídali. " Televizi bych se nebránil, stačí říct," řekl nám autor již legendárních hlášek ve stylu: Když nemáte hořčici, dejte tam kečup.
     Komentáře
  • Prima Living

    Semena černé hořčice jsou malý zázrak. Hořčičná placka mírní kašel a bolest kloubů

    Před 7 měsíci
    Brukev černou znáte asi spíše pod názvem hořčice černá nebo černohořčice. Usušená semínka téhle zajímavé rostliny se využívají jako pikantní koření, které nesmí chybět v nakládané zelenině nebo domácí kremžské hořčici, tak i v lidové medicíně. Proslulá hořčičná placka ulevuje při bolestech kloubů nebo pomáhá při kašli. Hodí se na přípravu klíčků i microgreens.
     Komentáře
  • Deník

    Francii dochází dijonská hořčice. Válka není hlavním důvodem, ten je složitější

    Před 7 měsíci
    Když se v těchto dnech projdete uličkou s kořením ve francouzských obchodech, možná vás překvapí prázdné regály. Francie se od května potýká s nedostatkem dijonské hořčice. Reakce místních se různí. Zatímco někteří se dočasně spokojili s alternativou v podobě konkurenční hořčice ze zahraničí nebo rovnou majonézy, jiní se odhodlaně vydávají do nejzapadlejších obchůdků, aby našli poslední sklenice milované žluté pochutiny. Objevili se dokonce lidé, kteří na internetu v žertu prodávají sklenici dijonské hořčice za zhruba 150 tisíc korun.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Báječné kuře na hořčici a rakouský bramborový salát

    Před 7 měsíci
    Seznam ingrediencí: Rakouský salát Brambory 900 gramů Pepř Červená cibule 1 ks Cukr 1 lžíce Sůl 1 lžička Vinný ocet 3 lžíce Kvasný lihový ocet 1 lžíce Jablečná šťáva 5 lžic Hovězí vývar 150 až 200 ml Slunečnicový olej 3 lžíce Pažitka a petrželka Kuře pečené na hořčici Kuřecí stehna Sůl a pepř Hrubozrnná hořčice Cibule 2 ks
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jednoduché a levné. Vyzkoušejte tataráček z romaduru a piva

    Před 7 měsíci
    Připravili jsem pro vás luxusní verzi klasického tataráčku, který v našem podání je z piva a romaduru. Jedná se o tu nejlepší kombinaci, kterou si můžete na topinku vůbec dát, a při tom je to jednoduché a levné. Vyzkoušejte a pochutnejte si.
     Komentáře
Reklama