Zavřít
Mléčné výrobky

Mléčné výrobky

Nejnovější články na Seznamu na téma Mléčné výrobky
  • Seznam Zprávy

    Česko zaplavilo levné máslo. Je nezávadné, ale do mrazáku by už nemělo

    Před 2 dny
    Čtvrt kila másla do třiceti korun si Češi pravděpodobně moc dlouho neužijí. Po vyprodání mrazírenských zásob, které na trh dodaly evropské země, se nejspíš vrátí na původní cenu. Zlevněný výrobek je podle expertů nezávadný.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Češi jedli loni více masa či sýrů, spotřeba alkoholu meziročně klesla

    Před 4 dny
    Konzumace masa a sýrů stoupla, naopak u ovoce, mouky a cukru klesla. Češi omezili alkohol a začali víc pít minerální vody a nealkoholické nápoje, píše ve zprávě Český statistický úřad.
     Komentáře
  • Rungo

    Fermentované potraviny – proč nestačí jen „kysané“ na obalu

    Před 10 dny
    Jogurty, kimchi, kefíry, kvašené okurky, kombucha a další fermentované potraviny zažívají boom. Ale co vlastně znamená, že je něco fermentované? A mají všechny kysané produkty automaticky probiotické účinky? Nová studie…
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Něco se musí stát, mléko za 11,90 Kč nedává smysl, říká šéf Lactalisu

    Před 13 dny
    „Některé výrobky opravdu dnes nejsou bez promocí prodejné a je to něco, o čem se budeme muset bavit,“ říká v rozhovoru Michal Brada, šéf mlékárenské skupiny Lactalis CZ.
     Komentáře
  • Jana Jane
    naMédium

    Co mají společného oravské korbáčky a kubánské doutníky

    Před 1 měsícem
    Mezi typická slovenská jídla patří bryndzové halušky a sýrové korbáčky. Korbáčky jsou slovenským pokladem, který je na seznamu chráněných zeměpisných označení Evropské unie. Jako například české pívo.
     Komentáře
  • Novinář v domácnosti
    naMédium

    Máslo, nebo směsný tuk? Pozor na máslo, které se za něj jen vydává

    Před 1 měsícem
    Možná už za pár týdnu začne pečení vánočního cukroví, nebo alespoň shánění důležitých surovin. Dejte se velký pozor na máslo, která vlastně není máslo. Jen tak vypadá, ale chybí mu důležitý detail.
     Komentáře
  • Apetit

    Dáváte máslo do lednice? Jeden jednoduchý trik zajistí, že bude roztíratelné a čerstvé týdny!

    Před 1 měsícem
    Máslo je nenahraditelným zlatým pokladem každé kuchyně. Bez něho si jen těžko představíme vaření, pečení nebo třeba zdánlivě obyčejnou snídani. Má však jednu nevýhodu – jeho trvanlivost je omezená, navíc nevydrží mimo lednici. Nebo ano? Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak jeho čerstvost prodloužit a mít ho po ruce vždy v té nejlepší kondici.
     Komentáře
  • Apetit

    Ghí: Zázračný elixír z ájurvédy, který si zamilujete i v moderní kuchyni. Usmažíte na něm i řízek

    Před 2 měsíci
    Ghí (také známo jako ghee nebo přepuštěné máslo) je opěvovaný tuk pocházející z ájurvédské tradice. Čím se je ghí tak výjimečné, jak jej připravit doma a co vše se dá z přepuštěného másla připravit? Objevte s námi tisíciletou tradici ájurvédského elixíru života, kterému jsou připisovány regenerační a vyživující vlastnosti.
     Komentáře
  • Apetit

    Víte, proč je parmazán tak drahý? Důvody vás překvapí!

    Před 3 měsíci
    Napadlo vás někdy, kolik stojí celé kolo parmezánu? Ne? Pak vězte, že byste za něj zaplatili víc než tisíc dolarů! A víte, kolik váží? Rovných čtyřicet kilogramů. A tušíte, proč je parmezán tak drahý? Že ne? Tak čtěte dál.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Patří sýr, máslo nebo mléko do mrazáku? Stačí to udělat správně. Pozor na zrající sýry

    Před 3 měsíci
    Patří sýr do mrazáku? Jak který! A rovnou si projdeme všechny mléčné výrobky. Ja je to se zamražováním tvarohu, másla nebo dokonce mléka?
     Komentáře
  • RNDr. Štefan Novota
    naMédium

    Předvolební kampaň hnutí ANO jako snůška lží a manipulací

    Před 3 měsíci
    Pojďme si na konkrétním příkladu ukázat, jak vede předvolební kampaň hnutí ANO. Stále slyšíme, že „za Babiše bylo líp“ a že je současná vláda neschopná. Hlavním důkazem má být nebývalá drahota, za kterou současnou vládu obviňuje.
     Komentáře
  • Žena-in

    Zmrzlina pod lupou: sladký dezert, nebo nečekaný lék

    Před 3 měsíci
    Zmrzlina patří mezi nejoblíbenější dezerty na světě. V létě osvěží, v zimě potěší, a pro mnohé z nás je spojena s dětstvím, relaxací nebo malou každodenní odměnou. Není proto divu, že se vědci i veřejnost opakovaně ptají: může mít tato sladká pochoutka kromě potěšení také nějaké zdravotní benefity? Anebo jde jen o kalorickou bombu, které bychom se měli co nejvíce vyhýbat?
     Komentáře
  • Žena

    „V kilogramu zrajícího sýra jsme identifikovali asi 1857 plastových částic,“ uvedli autoři výzkumu

    Před 3 měsíci
    Mikroplasty už nejsou jen problémem oceánů. Vědci odhalili, že se nacházejí i v našich oblíbených mléčných výrobcích – od sýrů až po jogurty. Studie upozorňuje na tisíce plastových částic v každém kilogramu potravin a varuje před jejich vlivem na zdraví. Jak se jim můžete vyhnout a co doporučují odborníci?
     Komentáře
  • ČT24

    Zdražila mouka, levnější jsou naopak brambory nebo jogurt

    Před 3 měsíci
    Ve srovnání s červencem tento měsíc téměř o devět procent zdražila pšeničná hladká mouka, naopak konzumní brambory zlevnily o 29,6 procenta a bílý jogurt o 15,7 procenta. Vyplývá to z informací, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). U dalších sledovaných položek byl rozdíl v ceně podle statistiků mírnější.
     Komentáře
  • Babyweb

    Dieta v době kojení

    Před 3 měsíci
    V době kojení stoupají nároky na metabolismus ženy. Kvalita a množství stravy kojící ženy ovlivňují nejen zdraví matky, ale především zdraví dítěte.
     Komentáře
  • CHARLIEHO FITNESS
    naMédium

    Normální vs. light: Nízkotučné mléčné výrobky nejsou zdravější než ty bez úprav, tvrdí dnešní věda

    Před 4 měsíci
    Plnotučné mléčné výrobky? Dlouho jsme je brali podle různých doporučení jako nepřítele srdce. Jenže nejnovější výzkum říká něco jiného - jejich démonizace byla možná zbytečná. Tuk v mléce totiž není automaticky špatný. Spíš záleží, odkud pochází.
     Komentáře
  • Žena-in

    Přepálili jste to? Nezoufejte. I příliš pikantní jídlo se dá zachránit tukem, cukrem nebo třeba kyselinou

    Před 4 měsíci
    Určitě se vám to taky stalo. Chtěli jste jídlu dodat šmrnc, a tak jste přidali chilli nebo pálivou omáčku, ale neodhadli jste adekvátní množství a potom vám mohla uhořet pusa? Dobrou zprávou je, že příliš pálivé jídlo nemusíte hned vyhazovat nebo u jeho konzumace trpět, existuje několik osvědčených způsobů, jak situaci zachránit. Jejich použití ovšem samozřejmě záleží na typu pokrmu. A ne každý je univerzální.
     Komentáře
  • Moje zdraví

    Intolerance laktózy a alergie na mléko. V čem je rozdíl?

    Před 4 měsíci
    „Nemohu pít mléko, mám na něj alergii,“ slýcháme v dnešní době stále častěji. Mnohdy jsou tato přesvědčení ale mylná, protože se může jednat „jen“ o intoleranci (nesnášenlivost), případně ani o jedno. Jak to tedy doopravdy je s mléčnými výrobky a laktózou neboli mléčným cukrem v nich obsaženém?
     Komentáře
  • Dáma

    Rostlinné mléko si můžete udělat sami: Recepty na sójové, rýžové, konopné a další

    Před 4 měsíci
    Ať už jste se rozhodli pro veganství, nebo trpíte alergií či intolerancí na mléčné výrobky, nikdy není na škodu zpestřit si jídelníček rostlinným mlékem. Navíc si ho snadno vyrobíte doma! Jak na to?.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Potraviny, které mají víc bílkovin než šunka. Parmezán porazil i Cottage. Zjistěte, jak si vedou mléčné výrobky

    Před 5 měsíci
    Zdrojem bílkovin není jenom maso. Pokud jste na dietě, nemusíte se ládovat jenom kuřecím a vejci. Přidejte do jídelníčku mléčné výrobky.
     Komentáře
  • Proženy

    Mléčné výrobky při tréninku i dietě. Které podpoří růst svalů a potěší nízkým obsahem kalorií?

    Před 5 měsíci
    Obyčejné mléko vám nechutná, dokonce máte pocit, že jako dospělý člověk se bez něj pohodlně obejdete? Pokud máte v jídelníčku jiné zdroje vápníku a bílkovin, pak tento nápoj klidně ponechte dětem. Nevzdávejte se ale mléčných výrobků. Výborně zasytí, ocení je sportovci i dietářky a v letních parnech dokonce pomohou s ochlazením.
     Komentáře
  • ČT24

    Etikety potravin obsahují spoustu údajů. Jak jim rozumět?

    Před 5 měsíci
    Lidé si v obchodech často kupují potraviny, aniž by věděli, z čeho jsou složeny. Přitom výrobci mají povinnost na obalech uvádět velké množství informací. Odborníci upozorňují, že je dobré etikety na potravinách číst, protože se může stát, že zakoupené výrobky mohou zklamat, nebo dokonce kvůli alergiím ohrozit na životě.
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí mascarpone přímo z vaší kuchyně? Žádný problém! Potřebujete jen dvě suroviny a trochu času

    Před 5 měsíci
    Tiramisu si jde jen těžko představit bez mascarpone, to ale patří i do řady dalších dezertů a slaných receptů. Jemný krémový sýr původem z italské Lombardie je běžně dostupný v obchodech, ale jeho domácí příprava je překvapivě jednoduchá a vyžaduje pouze dvě suroviny: smetanu ke šlehání a citronovou šťávu. Výsledkem je čerstvý a lahodný sýr, který může předčit i ten kupovaný.
     Komentáře
  • Apetit

    Skyr, jogurt, tvaroh nebo ricottu? Víme, kolik mají proteinů i kdy je můžete zaměňovat v receptech

    Před 5 měsíci
    Každý mléčný výrobek má v kuchyni i jídelníčku své místo – záleží jen na tom, co od nich čekáte. Potřebujete bílkoviny? Sáhněte po skyru nebo tvarohu. Toužíte po jemnosti a krémovitosti? Ricotta je ideální. Chcete podpořit trávení a doplnit vápník? Jogurt je jasná volba. Porovnejte jejich vlastnosti a zjistěte, jak je chytře využít i vzájemně nahradit.
     Komentáře
  • Vitalia

    Sýrová omáčka, žervé a Salko vyhrály soutěž o nejlepší výrobek z mléka

    Před 6 měsíci
    I když novináři před měsícem hodnotili mlékárenské výrobky a superlativy nešetřili hlavně u zmrzliny litovelské mlékárárny Brazzalle Moravia, hlasy nakonec dali čerstvému termizovanému sýru. Jaké výrobky jsou pak dle odborné poroty nejlepšími mlékárenskými výrobky roku 2025?
     Komentáře
  • Apetit

    Není jogurt jako jogurt. Kdy použít klasický, do čeho dát skyr a co je nejlepší s řeckým?

    Před 6 měsíci
    Jogurt máte možná v lednici pořád. Ale víte, který se hodí do marinády, na snídani a který spíš do koláče? V tomhle článku si uděláme jasno. Ukážeme vám, jaké typy jogurtů se dají koupit, čím se liší – a hlavně jak z nich vytěžit maximum. Jogurt je totiž surovina, která se umí přizpůsobit. Stačí vědět, po kterém sáhnout.
     Komentáře
  • Vitalia

    Parmazán není parmazán, hermelín není hermelín. Takhle restaurace šidí zákazníky

    Před 6 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce vydala Výroční zprávu o své činnosti SZPI za rok 2024, v níž detailně popisuje, jaké prohřešky v loňském roce objevila jak v restauracích, tak v obchodech. Nač si dát pozor?
     Komentáře
  • Vitalia

    Proteinová zmrzlina s čočkovou moukou nadchla. Pribináček nezaujal

    Před 6 měsíci
    Stejně jako v letech minulých, i letos se, a to už po dvaadvacáté hlasovalo v soutěži o nejlepší mlékárenský výrobek roku. Jaké novinky se přihlásily do letošního ročníku, jak porotcům chutnaly a kdo má tedy největší šance na výhru?
     Komentáře
  • Apetit

    Jak zpracovat podmáslí? Využijte ho například při pečení, do polévek i omáček

    Před 6 měsíci
    Podmáslí je často opomíjenou, avšak velmi cennou surovinou, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě másla. Jeho využití v kuchyni je široké a přináší nejen chuťové, ale i nutriční výhody. Ačkoli mnohdy končí vylité jako odpad, má mnoho výhod, které v kuchyni ocení jak gurmáni, tak i běžné hospodyňky. Zkuste ho přidat například do marinád, moučníků či smoothie.
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí sýr zvládne každý: Začněte u ricotty, na mozzarellu si (časem) troufnete taky

    Před 6 měsíci
    Sýr si běžně kupujeme zabalený ve fólii nebo na váhu u pultu. Víte ale, že ho zvládnete vyrobit i doma – a bez toho, abyste přestavěli kuchyň na miniaturní mlékárnu? Stačí základní suroviny, trocha trpělivosti a správný recept. Výsledkem budete překvapeni!
     Komentáře
  • Apetit

    Kvíz: Výrobky mléčné, jsou blahodárné a věčné! Od kefíru po parmazán, od ghí po mascarpone. Otestuje mléčné znalosti!

    Před 6 měsíci
    „Výrobky mléčné, to je marné, jsou blahodárné a věčné,“ zpívá se v písni Zdraví z Posázaví od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. A je to svatá pravda, mléčné výrobky jsou nejen chutné, ale jsou i zdrojem důležitých živin i vitamínů, navíc mají široké použití ve studené i teplé kuchyni. Vyznáte se v nich ale opravdu?
     Komentáře
  • Lina Klimarová
    naMédium

    Mléčné bary nejsou jen český vynález. Dosud fungují v Polsku, do jednoho jsem zašla

    Před 7 měsíci
    Pokud patříte ke starším ročníkům, jistě máte v živé paměti mléčné bary neboli mlíčňáky. Přijde vám to jako dávná minulost? Potom byste měli vědět, že mléčné bary dosud fungují za podpory státu v sousedním Polsku.
     Komentáře
  • Babyweb

    Jahelná kašička s dýní a jablkem

    Před 8 měsíci
    Proč jáhly? Dnes trochu opomíjené jáhly, mají spoustu benfitů. Především jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a zároveň patří mezi obiloviny s nejnižším rizikem vzniku alergie. Máte-li tedy v rodině celiakii, nebo alergie, je velice výhodné sáhnout po této bezpečné potravině. Jáhly samotné mají výbornou jemně oříškovou chuť. I proto se dobře kombinují s dalšími potravinami a hodí se do sladkých, ale také […]
     Komentáře
  • Apetit

    Rýžové, ovesné nebo kravské? Jak se vyznat v mléku a jeho alternativách

    Před 8 měsíci
    Někdo si bez kravského mléka neumí představit snídani, jiný ho vyměnil za alternativu z ořechů, sóji nebo ovsa. Mléko – a jeho rostlinné alternativy – jsou častým tématem debat nejen mezi nutričními odborníky, ale i mezi běžnými konzumenty. A každý má svou teorii. Jedni nedají dopustit na klasiku, druzí preferují rostlinné verze kvůli chuti, zdraví nebo životnímu stylu. Jak se v tom všem vyznat a které „mléko“ je to pravé právě pro vás?
     Komentáře
  • Apetit

    Zásoby, které se vždycky hodí: Jak správně mrazit potraviny a ušetřit čas i peníze

    Před 8 měsíci
    Mít dobře zásobený mrazák znamená mít malou pojistku pro hektické dny. Zachrání vás, když nestíháte nakoupit, ušetří čas při vaření a pomůže snížit plýtvání jídlem. Jen je potřeba vědět, co a jak správně zamrazit, aby si potraviny zachovaly chuť, strukturu i kvalitu. Připravili jsme pro vás přehled těch nejlepších zásob, které vám v mrazáku nikdy nesmí chybět.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Kritika za odebrání dotace Agrofertu. Nelze jen opsat zprávu OLAF, řekl soud

    Před 8 měsíci
    Státní zemědělský intervenční fond před téměř pěti lety nařídil, aby Českomoravský svaz mlékárenský vrátil dotaci 87,5 milionu, jež šla na propagaci mléčných výrobků. Jenže svaz pak podal žalobu k soudu. A nyní definitivně uspěl.
     Komentáře
  • Proženy

    Akné z čokolády je mýtus. Na vině ale mohou být jiné potraviny, které považujete za zdravé

    Před 8 měsíci
    Čokoláda je dlouhodobě považována za viníka akné, odborníci přitom tuto domněnku nikdy jednoznačně nepotvrdili. Samotné kakao totiž rozhodně není původcem potíží, naopak obsahuje antioxidanty, které mohou pleti prospívat. Skutečnými původci aknózní pleti budou spíše genetické a hormonální faktory. Ani stravu nelze opomíjet, viníky ovšem hledejte zcela jinde.
     Komentáře
  • Žena-in

    Nedostatek bílkovin může vést k únavě, slabé imunitě nebo zpomalení metabolismu. Máte jich dostatek?

    Před 8 měsíci
    Bílkoviny jsou klíčovou složkou naší stravy. Podporují růst a regeneraci svalů, správné fungování imunitního systému a udržují nás déle syté. Nejsou však jen záležitostí sportovců, jejich dostatečný příjem je důležitý pro každého z nás, od dětí až po dospělé. Jak zajistit, aby jich bylo v jídelníčku dostatek a kde všude je můžeme najít?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Cukrovka a mléčné výrobky: Mléko prospívá střevům, zatímco sýry ne. Skvělou volbou jsou zakysané výrobky

    Před 9 měsíci
    Mléko a mléčné výrobky jsou bohatým zdrojem důležitých živin. Různé mléčné výrobky ale mají různý vliv na lidské zdraví. Zatímco některé jsou pro lidské zdraví velmi zdravé, jiné nám neprospívají. Vědci teď například zjistili, že pití více mléka vede ke zvýšení počtu dvou typů bakterií, které podporují zdraví střev, zatímco vyšší konzumace sýra naopak snižuje úroveň prospěšných druhů bakterií.
     Komentáře
  • Babyweb

    Mýty o dětských příkrmech

    Před 9 měsíci
    Začínáte své dítě přikrmovat a vaše okolí vás zásobuje „zaručenými“ radami, které si však občas protiřečí? Nejčastější mýty o dětských příkrmech uvádíme na pravou míru.
     Komentáře
  • Apetit

    Vodní kefír je „živá voda“, kterou si okamžitě zamilujete. Vyrobte si tento osvěžující fermentovaný nápoj doma

    Před 9 měsíci
    Omrzely vás přeslazené limonády? Pak je tahle „živá voda“ přesně to, co hledáte. Vodní kefír je přirozeně perlivý, osvěžující fermentovaný nápoj. Vyrábí se zalitím kefírových zrn oslazenou vodou či jinou tekutinou bohatou na cukry, např. kokosovou vodou, kterou zrna prokvasí. Zkusíte si jej připravit doma?
     Komentáře
  • Proženy

    Maso nejezte každý den! Čím nahradit v jídelníčku tolik potřebné živočišné bílkoviny? Není to složité

    Před 9 měsíci
    Je všeobecně zažité, že nejvíc bílkovin obsahují maso a ryby. Současně se ale nedoporučuje jíst ho každý den. Jak tedy tuto tolik potřebnou živinu nahradit, aby tělo nestrádalo? Budete se možná divit!
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Dostat všechen obsah z kelímku je hračka. Stačí do něj udělat malou dírku

    Před 9 měsíci
    V případě potravin balených v kelímcích může být obtížné vyjmout celý jejich obsah tak, aby neulpívaly zbytky na dně či stěnách. Jednoduchý trik však tento problém vyřeší.
     Komentáře
  • Vitalia

    Svačiny do škol už nebudou děti dostávat od září, ale až od listopadu. Víme proč

    Před 9 měsíci
    Ministerstvo nachystalo novou legislativu, která mimo jiné upraví dodávky svačin, které děti dostávají do škol v rámci projektů Mléko do škol a Ovoce a zelenina do škol. Zjistili jsme, co všechno se změní.
     Komentáře
  • Novinky

    Máslo konečně zlevnilo, ale jen mírně

    Před 10 měsíci
    Cena másla se závěrem loňského roku vyšplhala na historické maximum. V prosinci se průměrně pohybovala okolo 63 korun za kostku, takže běžně máslo stálo i 85 korun. Nyní začaly ceny po mnoha měsících klesat, ukázala data cenového srovnávače Kupi.cz. Mírné zlevňování by mohlo v následujících týdnech pokračovat, k výraznému snížení cen ale pravděpodobně nedojde.
     Komentáře
  • Náš dům

    Kazí se vám potraviny v lednici? Použijte tajné tlačítko

    Před 10 měsíci
    Domníváte se, že se vám v lednici rychleji kazí potraviny? Potom nepřehlédněte důležitou funkci, kterou nabízí tzv. tajné tlačítko. Proč ho nepřehlížet a jak správně potraviny skladovat v lednici?
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí čerstvý sýr z jogurtu, fermentovaný tvaroh a další skvělé základy na pomazánky

    Před 10 měsíci
    Pomazánky jsou skvělé nejen pro přípravu snídaní a svačin, ale i jako kreativní způsob, jak využít různé mléčné produkty. Základem každé kvalitní pomazánky je správně zvolený mléčný výrobek – od tvarohu přes smetanové sýry až po jogurty a domácí lučinu.
     Komentáře
  • Marianne

    Dnes je světový den tvarohu: Superpotravina, která pomáhá hubnout i vylepší pleť

    Před 10 měsíci
    Na 19. ledna připadá Světový den tvarohu. Tuto mimořádně všestrannou potravinu využijete nejen v kuchyni, ale i při léčbě různých zdravotních potíží. Tvaroh dokáže podpořit hubnutí, pomoci při popáleninách nebo třeba při bolesti kloubů.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Plnotučné versus odstředěné mléko: rozdíl mezi nimi není závratný

    Před 11 měsíci
    Mléko se považuje jako jeden ze základních zdrojů vápníku. Pravdou je, že jeho množství je stejné, ať už pijeme mléko odstředěné, polotučné nebo plnotučné.
     Komentáře
  • Babyweb

    Výživa kojící ženy

    Před 11 měsíci
    Výživa v období kojení je nejdůležitější v prvních šesti měsících pro matku i kojené dítě. Pozor! Nedostatek některých živin ve stravě matky se může u kojence projevit i drobnými vývojovými odchylkami.
     Komentáře
  • Vitalia

    Parenica, gorgonzola, brie. Ukažte, jak dobře se vyznáte v sýrech

    Před 11 měsíci
    Sýry jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Podle některých odhadů se jich na světě vyrábí až dva tisíce druhů. Jak dobře se v sýrech vyznáte? Zkuste si náš kvíz.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Intoleranci laktózy je třeba včas odhalit díky typickým příznakům. Patří mezi ně i plynatost a průjem

    Před 1 rokem
    Pokud se u vás po konzumaci mléka a mléčných výrobků dostavují nepříjemné zažívací potíže, je možné, že trpíte intolerancí laktózy.
     Komentáře
  • Newstream

    Agropodnikatel Kincl kupuje mlékárnu Laktos

    Před 1 rokem
    Velkoobchod s potravinami Alimpex Food, který na český trh dodává i vlastní značky jako Dr. Halíř, Krajanka, Eiskaffee, Milkin nebo Polárka, kupuje společnost Laktos Praha, jediného akcionáře mlékárny Laktos. Jejich spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých stránkách. Spojení posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení a rozhodnutí vydá do 20 dnů.
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí kefír krok za krokem: Proč stojí za to vyzkoušet kefírovou houbu

    Před 1 rokem
    Stačí vám jen mléko a tibetská kefírová houba – za méně než den společně vytvoří kefír, nápoj plný prospěšných bakterií a enzymů, který posílí váš organismus. Domácí výroba je navíc jednoduchá a levná, tak proč to nezkusit?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Máslo ještě zdraží, může za to i nemoc modrého jazyka

    Před 1 rokem
    „Není pro mě překvapením, že je máslo na regále za 80 korun,“ říká šéf tuzemských mlékáren skupiny Lactalis Michal Brada. Dodává, že strmý vzestup cen ještě neskončil.
     Komentáře
  • Apetit

    Jennie Garth: Proslavila se jako Kelly Taylor, dnes mluví o menopauze a stárnutí. Jaké jsou její magické triky?

    Před 1 rokem
    Seriálovým hitem 90. let byl bezesporu Beverly Hills 90210, který mezi hvězdy vystřelil mimo jiné představitelku krásky Kelly Taylor, herečku Jennie Garth. Dnes je inspirací pro ženy 50+, kterým dodává motivaci: potýká se s menopauzou, má za sebou operaci kyčlí, ale stále je aktivní a bojuje za své zdraví. Co jí pomáhá?
     Komentáře
  • Proženy

    Šílené ceny másla: Proč je tak drahé a bude ještě dražší? Vyjádřili se chovatelé, výrobci i obchodníci

    Před 1 rokem
    Ceny másla raketově narostly, a protože se blíží čas pečení vánočního cukroví, spotřebitelé se bojí, aby ještě nestoupaly. Proč je máslo tak drahé a lze očekávat, že když si počkáte, tak zlevní?
     Komentáře
  • ČT24

    Máslo za skoro sedmdesát korun. Dopadá to i na pekárny a cukrárny

    Před 1 rokem
    Máslo dál zdražuje. Od začátku roku jeho cena vzrostla o třetinu a podle předběžného šetření statistiků už v některých obchodech stojí 250 gramů skoro sedmdesát korun. Komplikace to může způsobit nejen domácnostem, ale také pekařstvím a cukrářstvím. Ceny rostou i u dalších mléčných výrobků.
     Komentáře
  • Apetit

    Kouzlo domácího sýraření: Zuzana Hradílková vás na svých kurzech naučí, jak vyrobit různé druhy sýrů

    Před 1 rokem
    Zuzana Hradílková proměnila svou vášeň pro výrobu sýrů v umění, jež ráda sdílí s ostatními. Na svých kurzech po České republice ukazuje, jak si jednoduše vyrobit domácí sýry z běžně dostupných surovin. K tomu všemu vydala e-book „Nebojte se sýraření aneb Domácí sýr krok za krokem“, který vás provede každým krokem výroby. Přesvědčí vás, že si domácí sýraření může oblíbit úplně každý!
     Komentáře
  • Apetit

    Snídaně mohou být zábavnější! Vyzkoušejte lahodná ochucená másla, hodí se nejen na toasty

    Před 1 rokem
    Nudí vás toasty s obyčejným máslem? Zkuste něco nového a proměňte svá rána v gurmánský zážitek! Ochucené máslo je hit, který si můžete snadno připravit doma. Přinášíme vám pět receptů, které vaše snídaně promění ve skutečný požitek. Připravte se, bude to láska na první sousto!
     Komentáře
Reklama