Zavřít
Mléčné výrobky

Mléčné výrobky

Nejnovější články na Seznamu na téma Mléčné výrobky
  • Žena-in

    Bílkoviny: Jak si jednoduše zajistit jejich dostatek v potravě

    Před 1 hodinou
    Bílkoviny jsou společně se sacharidy a tuky základními a nezbytnými složkami naší potravy. Naše tělo potřebuje přijímat bílkoviny z potravy, aby z jejich aminokyselin stavělo vlastní bílkoviny, hormony a další látky. Víte, jak mu tyto stavební kameny jednoduše dopřát?
     Komentáře
  • Proženy

    Mléčné výrobky, které byste už po padesátce jíst neměli a které určitě ano

    Před 9 dny
    Zatímco část lidí má pocit, že mléčné výrobky s výjimkou másla a sýrů jsou pro malé děti, jiní milují jogurty a mléko včetně ochucených produktů bez ohledu na věk. Proto je dobré vědět, které jíst bez obav a které raději omezit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Správné skladování sýrů

    Před 20 dny
    Každé malé dítě ví, že mléčné výrobky mají tendenci se rychle kazit. Proto je důležité sýr správně skladovat. Protože jen při optimálním skladování si může co nejdéle uchovat své zvláštní aroma a čerstvost. A jak už tušíte, tenký sýrový papír není tím nejlepším řešením.
     Komentáře
  • Žena-in

    Jogurt, kefír, kyška nebo acidofilní mléko. Každý kysaný mléčný produkt dá tělu něco jiného

    Před 20 dny
    Mléko našemu tělu prospívá, ale ještě více mu svědčí, pokud projde procesem fermentace. Jenže kysaných mléčných výrobků je v regálech obchodů tolik, že se v nich vyzná málokdo. Pojďme si v tom udělat jasno.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Probiotické potraviny dělají dobře i na duši

    Před 23 dny
    Chcete silnější imunitu, abyste byli odolnější vůči útokům zákeřných bacilů? Pak si častěji dávejte chlorellu, zelí a jogurt. Tím zlepšíte i stav svých kosti, zabojujete proti depresím a zvýšíte ochranu před rakovinou.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Alternativní zdroje vápníku: nemusíte spoléhat na mléko!

    Před 1 měsícem
    Vápník je naprosto nezbytnou minerální složkou lidského těla. Hraje velmi důležitou roli při fungování kosterního systému, podílí se na srážení krve, vedení vzruchů v nervosvalovém systému, reguluje činnosti srdce a krevní tlak. Z tohoto důvodu je třeba zaměřit se na dostatečný příjem tohoto prvku. Mezi hlavní zdroje vápníku patří mléko a výrobky z něj. Pokud ale patříte mezi osoby, které nechtějí konzumovat živočišné produkty nebo vám konzumace mléka nedělá dobře, musíte zvolit alternativní zdroje vápníku.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Skyr je islandský poklad plný bílkovin. Už ho máš v jídelníčku?

    Před 1 měsícem
    Už jsi o něm určitě slyšela. Možná jsi ho ale ještě neochutnala. Pokud se snažíš zhubnout nebo prostě jen chceš další zdroj bílkovin v jídelníčku, dej mu šanci!
     Komentáře
  • Novinky

    Opustil úspěšnou firmu a farmaří. Jako jeho předci

    Před 1 měsícem
    Před šesti lety začal Petr Čech hospodařit na malé farmě v Pavlovicích u Přerova. Bývalý policista a pak také téměř dvacet let majitel úspěšné firmy specializované na podlahy se chtěl vrátit ke kořenům svých předků. Dnes jsou jeho mléčné výrobky, zejména pak čerstvé sýry, vyhlášené v širokém okolí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Domácí korbáčiky vytvoříte za pár korun z mozzarelly. Jde to i pomocí syřidla

    Před 1 měsícem
    Když pořádáte párty, chce to pohoštění pro dva druhy lidí. Ti první milují sladké a potěší je jakékoli dezerty a zákusky. Pak jsou tu ale milovníci slaných křupek, krekrů a především sýrů, pro které je největším potěšením sýrový talíř. A na něm by neměly chybět ani korbáčiky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Holandsko je už tradičně označováno jako království sýrů. Město Alkmaar je centrem tohoto království

    Před 1 měsícem
    O věhlas města Alkmaar se postaraly hlavně sýrařské trhy, které se zde pořádají od jara do podzimu už od roku 1593. Na náměstí Waagplein jsou tak k vidění samé žluté bochníky milované goudy už od ranních hodin. Oficiálně se trh otevírá v deset hodin úderem zvonu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Makové mléko má více vápníku než to obyčejné. Vyrobte si ho doma jen ze dvou surovin

    Před 1 měsícem
    Mnoho lidí se pokouší běžné mléko nahradit různými alternativami. Existuje například mléko kokosové, mandlové nebo sójové. Ta si někdo dopřává ze zdravotních důvodů, jiný zkrátka proto, že se pokouší běžné mléčné výrobky omezovat. Už jste ale slyšeli o mléku makovém?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Mléka do škol ubylo. Potravináři chtějí víc, část dětí ho má jako munici

    Před 2 měsíci
    Na mléko dodávané zdarma do škol v letošním školním roce nezbyly peníze. Vláda tak projekt osekala na půlku. Potravináři chtějí ale původní podporu. Školy si projekt chválí, upozorňují ale také na plýtvání.
     Komentáře
  • Vitalia

    Hubnete? Pak byste měli vědět, že ochucený skyr má méně bílkovin než neochucený

    Před 2 měsíci
    Skyry jsou na českém trhu už sedmým rokem, a přestože máme jen dva výrobce, různých příchutí je více než deset. Víme, jaké jsou nejnovější i proč v některých najdete méně proteinu. Hledáte mléčné zdroje bílkovin pro svůj jídelníček? Poohlédněte se v obchodě po syrečcích, řeckém jogurtu, tvrdém méně tučném sýru (30 procent a méně tuku v sušině) nebo po skyru. Tento islandský fermentovaný výrobek, o jehož existenci na českém trhu jsme vás informovali brzy po jeho zavedení na trh, má z mléka na sto gramů hmotnosti až dvanáct gramů bílkovin (záleží na výrobci).
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lednovým hitem hubnutí je skyr: Je přímo nabitý bílkovinami a vápníkem, což z něj činí ideální "zeštíhlující" potravinu

    Před 2 měsíci
    V obchodech jej najdete mezi kelímky s jogurty. Skyr ale tak úplně jogurt není. Tato islandská specialita má spíš blíž tvarohu hlavně co do obsahu bílkovin, jeho plusem však je lahodnější chuť. To mu zajistilo v poslední době oblibu hlavně mezi sportovci, zařadit ho do jídelníčku ovšem prospěje i ostatním.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sýrové kuličky nesmí na svátečním stole chybět. Připravte si je v několika variacích

    Před 2 měsíci
    Cukroví už je dávno napečené, teď ale spíš člověk přemýšlí, čím ze slaných jídel vylepšit vánoční tabuli a co připravit na silvestrovské pohoštění. Jednou z oblíbených pochutin jsou sýrové koule, které se dají připravit na několik způsobů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Provola je jeden z mnoha italských sýrů, který nesmí chybět na stole, ale ani při vaření

    Před 3 měsíci
    Provola je oblíbený měkčí sýr vyrobený z plnotučného buvolího mléka v kombinaci s mlékem kravským. Často je také jen z kravského mléka. V obchodech ho najdete i v různých barvách – od bílé až po slámově žlutou.
     Komentáře
  • Ansu

    Nevábná tekutina na povrchu jogurtu: Měli byste ji vylít a nebo zamíchat?

    Před 3 měsíci
    Odstraníte víčko od jogurtu a naskytne se vám pohled na zvláštní tekutinu, která se nachází na povrchu samotného mléčného produktu. Mírně znejistíte, protože nevíte, jestli náhodou není zkažený. Je vám to povědomé? Teď se konečně dozvíte, co vlastně tato tekutina je a jestli ji máte odstranit či do jogurtu pořádně zamíchat.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vysoká konzumace sýra může vést až ke zdravotním komplikacím. Jak rozpoznat první známky?

    Před 3 měsíci
    Kdo by nemiloval sýr. Máme ho rádi tavený, který si mažeme na rohlík či chleba s máslem. Tvrdou kostku sýra si strouháme na špagety nebo rizoto.
     Komentáře
  • Jímeto

    Podmáslí snižuje krevní tlak i cholesterol. Udělejte si z něj skvělý dresink

    Před 4 měsíci
    Podmáslí vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla nebo smícháním mléka s bakteriemi produkujícími kyselinu mléčnou. Využití nachází v mnoha receptech a někdo ho pije i samotné. Jaké jsou jeho účinky na lidský organismus?
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak se liší čerstvé a stolní máslo a kdy kupujeme máslo rozmrazené?

    Před 4 měsíci
    Když v obchodě uvidíte produkt s názvem „čerstvé máslo“, můžete si být jisti, že bude mít lahodnou smetanovou chuť a že bylo vyrobeno nejdéle před dvaceti dny. Jak je to ale v případě potraviny nazvané jen „máslo“ nebo „stolní máslo“? „Dříve se říkalo: jednička máslo je na namazání, dvojka na pečení, a to bylo logické, zákazník věděl, do čeho jde,“ vzpomíná Jiří Kopáček, předseda Českomoravského svazu mlékárenského.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pijete kávu s mlékem? Snížíte tím její kyselost, někomu ale může mléko v kávě i uškodit

    Před 4 měsíci
    Nedokážete si představit den bez svého oblíbeného cappuccina nebo si někdy na chuť přidáte do kávy trochu mléka? O mléku a jeho interakci s kávou koluje mnoho více či méně pravdivých informací. Pojďme se tedy podívat, ...
     Komentáře
  • Jímeto

    Feta a balkánský sýr se liší původem i složením. Pro někoho je feta dokonce stravitelnější

    Před 4 měsíci
    Sýry patří mezi nejoblíbenější potravinu na světě a je známo přes 1800 druhů sýrů. Denně se vyrobí na světě doslova miliony tun sýrů. A mezi velmi oblíbené přírodní sýry patří řecká feta, kterou hodně lidí nahrazuje levnějším balkánským sýrem a kvůli poměrně velké slanosti mezi nimi nevidí rozdíl.
     Komentáře
  • Jímeto

    Máslové tabule jako výborné pohoštění i předražený trend

    Před 5 měsíci
    Na instagramu a TikToku se objevil další nový trend. Jde o tzv. máslové tabule, které vybízejí k tomu, aby si lidé na prkénko namazali máslo, doplnili ho svými oblíbenými chutěmi a pak nabrali na chleba.
     Komentáře
  • Jímeto

    Cottage dokáže zasytit, nabízí i zdravotní výhody. Ochutnejte chutné cottage housky

    Před 5 měsíci
    Ať už se snažíte zhubnout, chcete si udržet štíhlou linii, nebo se jen snažíte stravovat zdravě, měli byste si pro sebe vybírat takové suroviny, které obsahují málo kalorií, a přesto vás dokážou zasytit. Jednou z takových potravin je cottage.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Dopřejte si zakysaný mléčný výrobek každý den. Hodit se bude skvěle i do těsta na kakaové řezy s kokosem!

    Před 5 měsíci
    Mléko a výrobky z něj jsou od pradávna považovány za zdroj důležitých živin. Některé novodobé stravovací směry by s tím možná nesouhlasily, ale pravdou je, že mléčné výrobky jsou vzhledem ke svému poměru živin, vitamínů a minerálů ideální potravinou, kterou byste měli konzumovat každý den. Jak je to však se zakysanými produkty? Zjistěte společně s námi jejich benefity a zakomponujte je třeba do kakaových řezů!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Minimální trvanlivost vs. datum spotřeby: Kdy už jídlo může být nebezpečné

    Před 6 měsíci
    Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se buď znehodnotí, nebo vyhodí. Potravin se přitom lidé mnohdy zbavují zbytečně, jen kvůli datu na obalu, kterému ale možná ani pořádně nerozumnějí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Čerstvé domácí máslo je hotové za pár minut. Spočítali jsme, zda se vyplatí nejen chuťově, ale i finančně

    Před 6 měsíci
    Milujete krásně vonící lahodné čerstvé máslo na pečivu s křupavou kůrkou? Dopřejte si ho tak často, jak dlouho vám bude dělat lepší den. Vyrobit domácí máslo není nijak složité a jako bonus získáte zdravé podmáslí, které lze použít na lepší trávení nebo do mnoha receptů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Absolutně nejlepší sýry do burgerů. Na eidam třicítku zapomeňte

    Před 6 měsíci
    Milujete hamburgery? Zaskočit si na ně do fast foodu nebo do specializované restaurace je dneska snazší než kdykoli dřív.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kde se vzal pribináček a jak si ho můžete snadno vyrobit doma

    Před 6 měsíci
    Pribináček máme všichni spojený s dětstvím, kdy to byla oblíbená pochoutka na svačinu. Ačkoli tuto dobrotu stále mnozí vyhledávají i v dospělosti, možná už jim nechutná tak, jak si pamatují z dětství.
     Komentáře
  • Rozum v troubě

    Mléko, do rakve víko? Zatracovat ho je nesmysl. Tohle jsou nejčastější mýty

    Před 6 měsíci
    Poslední dobou je v módě mléko zatracovat a přisuzovat mu nezdravé, ne-li škodlivé dopady na lidský organismus. Ale ono to tak žhavé nebude. Pojďme se podívat na nejčastější mýty, které o mléku kolují.
     Komentáře
  • Náš region

    Bude máslo levnější? Mlékárny zdražují a od vlády chtějí pomoc s energiemi

    Před 6 měsíci
    Ceny mléčných výrobků v Česku budou kvůli rostoucím výrobním nákladům dál stoupat, jejich odbyt se letos naopak snižuje. Další zdražení ohlásila řada mlékáren od…
     Komentáře
  • Jímeto

    Osvěžte svůj salát domácím balkánským sýrem. Vaši hosté budou nadšení

    Před 6 měsíci
    Jsou hned tři důvody, proč si udělat balkánský sýr doma, pokud patříte k lidem, kteří mají tuto slanou pochoutku rádi.
     Komentáře
  • Vitalia

    Intolerance laktózy má několik typů. Některé mléčné výrobky způsobují menší obtíže než jiné

    Před 6 měsíci
    Křeče v břiše, nadýmání, průjem. Někteří z nás si zkrátka nemohou bez následků pochutnat na šlehačce, sýrech nebo třeba mléčných koktejlech. Tento problém je v populaci rozšířenější, než by se mohlo zdát a může souviset i s některými dalšími onemocněními trávicího traktu. Při nesnášenlivosti laktózy lidské tělo nemůže správně rozložit cukr, který se nachází v mléce. Ten je tedy také v mléčných výrobcích, jako jsou třeba sýry, smetanová zmrzlina nebo mléčné dezerty.
     Komentáře
  • Vitalia

    Střevní mikrobiom má velký vliv na lidské zdraví. Jak ho udržet v dobré kondici?

    Před 6 měsíci
    Mikroflóra ve střevech hraje důležitou roli v tělesném i duševním zdraví. Dalo by se říct, že nerovnováha střevního mikrobiomu může vážně narušit celkové fungování organismu, od ztráty energie až po padání vlasů. K získání a udržení dobrého stavu střev pomůže dodržování několika pravidel. Stále více výzkumů naznačuje, že zdraví střev ovlivňuje mnohem větší část lidského těla než jen trávicí systém. Hraje významnou roli v celkovém zdravotním stavu člověka, od pokožky až po hladinu energie.
     Komentáře
  • ZdravéRady

    Překvapivé potraviny, které způsobují vzplanutí růžovky

    Před 7 měsíci
    Trpíte růžovkou? Pokud ano, víte, že její vzplanutí může způsobit prakticky cokoli.
     Komentáře
  • Jímeto

    Poznejte výhody sýru Jarlsberg. Je bohatý na vitamíny i aminokyseliny

    Před 7 měsíci
    Sýry neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku. Každému může chutnat něco trochu jiného – někdo neodolá klasice v podobě eidamu, další miluje hermelín a jiný si pochutná na vysokoprocentním sýru, jehož chuť může být příjemně nasládlá. Všichni ...
     Komentáře
  • Jímeto

    Milujete čerstvý sýr? Vyrobte si jej doma. Je to jednodušší, než si myslíte

    Před 7 měsíci
    Milujete čerstvý sýr, ale jeho rostoucí ceny vás odrazují od jeho koupě? A napadlo vás, že si jej můžete vyrobit doma? Možná vás překvapí, že je to velmi jednoduché.
     Komentáře
  • Vitalweb

    První pomoc na spáleniny od sluníčka – jaké přírodní produkty rychle pomohou s hojením?

    Před 7 měsíci
    Spáleniny od slunce nejsou nic příjemného. Přitom si je odnesete domů z pobytu u vody nebo letního volejbalu velmi snadno. Naštěstí je můžete ošetřit přírodními prostředky, které máte ihned po ruce. Jaké fungují nejlépe?
     Komentáře
  • Vitalia

    Limitované edice mléčných výrobků se na trhu objevují dvakrát ročně. Poznáte je?

    Před 7 měsíci
    Limitované edice mléčných výrobků nejsou v Česku letitou stálicí, spíše novinkou, která se ale dobře ujala. Proto s nimi dnes i dvakrát ročně oživuje své portfolium prakticky každá mlékárna. Limitované edice jsou v potravinářství poměrně novým trendem, dokáží upoutat zákazníkovu pozornost, přinést do jeho života nové chutě a zase tak trochu připomenout, že daný výrobce neusnul na vavřínech, že inovuje, jde s trendem. Limitované příchutě přinášejí výrobci limonád, oplatek, ale nejvíce asi výrobci mlékárenských výrobků. Proč výrobci limitky do portfolia zařazují a jak často? A jaké limitované edice jsou k mání v zahraničí?
     Komentáře
  • Jímeto

    Nevyhazujte kyselé mléko, ještě ho použijte na vaření a pochutnejte si

    Před 7 měsíci
    Plýtvání potravinami je bohužel každodenní problém, nad kterým se mnoho lidí vůbec nepozastavuje. Asi každému už se někdy stalo, že v lednici našel prošlou potravinu, kterou nestihl spotřebovat, a tak letěla do koše. Jsou situace, kdy není ...
     Komentáře
  • Jímeto

    Máslo můžete nechat mimo lednici. Nesmíte však překročit jasně stanovený čas

    Před 7 měsíci
    Pro většinu lidí je máslo základní položkou na nákupním seznamu a doma jim zkrátka nesmí chybět. Mažeme si ho na pečivo, přidáváme jej do moučníků nebo si s ním poléváme ovocné knedlíky. Menším nešvarem je fakt, že pokud máslo uložíme do lednice, ztvrdne a namazat si ho pak třeba na chleba je docela oříšek.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kefír lze vyrobit i bez mléka

    Před 8 měsíci
    Kefír je fermentovaný výrobek, jedna z nejvýznamnějších probiotických potravin s neuvěřitelně léčivými účinky při poškození střevní sliznice a mikroflóry. Dopřáváte si ho pravidelně? Od dnešního dne byste měli, zvlášť pokud vás trápí například alergie!
     Komentáře
  • Vitalia

    Které vitamíny a další látky podporují zdravý imunitní systém?

    Před 8 měsíci
    Fungování imunitního systému lidského těla je nesmírně složité. Jeho úkolem je bránit organismus před infekcemi i patogeny a nevyvážený životní styl může jeho práci pořádně ztížit. Jak lze podpořit správnou funkci imunitního systému a které vitamíny a jiné látky jsou v tom dobrými pomocníky? Svět není sterilní. Každý den je lidský organismus vystavený velkému počtu škodlivých mikroorganismů, které mohou zapříčinit různá onemocnění, od lehkých po ta nejtěžší. Proto se snažíme udělat vše pro to, abychom se před nemocemi ochránili.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zajímavé schopnosti jogurtu

    Před 8 měsíci
    Kdy jste si naposledy dali jogurt? Možná je načase jeho spotřebu trochu navýšit. Věděli jste, že zlepšuje kvalitu vlasů a léčí průjem i kvasinkové infekce? Ovšem má co mluvit také do regulace vysokého cholesterolu!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Variace vyzrálých plísňových sýrů

    Před 9 měsíci
    Jedni je milují a druzí nenávidí. Plísňové sýry jsou však velkou delikatesou. Tyto druhy sýrů byly vždy spíše doménou labužníků a také známkou jistého luxusu podobně, jako kaviár.
     Komentáře
  • Vitalia

    Soutěž o nejlepší mlékárenský výrobek vyhrála česká klasika

    Před 9 měsíci
    V soutěži o mlékárenský výrobek roku bodovaly zejména velké průmyslové mlékárny, menší výrobci se na příčkách vítězů neobjevují. Důvodem je i to, že své produkty nepřihlásili. Ocenění získaly AGRO-LA, OLMA, Mlékárna Hlinsko, Madeta, Savencia Fromage & Dairy, Brazzale Moravia a Polabské mlékárny. Českomoravský svaz mlékárenský (ČMSM) vyhlásil letos opětovně 1. června výsledky v pořadí již 19. ročníku soutěže Mlékárenský výrobek roku, v němž odborná porota nakonec hodnotila 53 mlékárenských produktů od 21 tuzemských mlékáren a dalších 26 produktů v soutěži o nejlepší novinku roku 2022.
     Komentáře
  • Jímeto

    Veganské mléko: Po staletí se konzumuje v různých částech světa. Má své benefity i nutriční výhody

    Před 9 měsíci
    Veganské mléko je známé také jako rostlinné mléko a z různých důvodů se konzumuje po staletí v různých částech světa.
     Komentáře
  • Jímeto

    Bez bakterií a plísní by nebyl ani sýr. Jeho konzumací do sebe dostáváte celé společenství mikroorganismů

    Před 10 měsíci
    Když vezmete do ruky kus sýra, držíte ve skutečnosti obrovskou mikrobiální společnost. Právě mikrobi stojí za vznikem sýru, jeho barvou a chutí a díky nim existuje nepřeberné množství jeho druhů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na výrobu domácího jogurtu bez jogurtovače? Teplota a trpělivost jsou hlavní zbraně

    Před 10 měsíci
    Chcete vyzkoušet výrobu domácího jogurtu, který je ekonomičtější, ekologičtější i zdravější, než ten kupovaný? Stačí vám k tomu jen dvě ingredience a trocha trpělivosti.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pule: Sýr z oslího mléka je nejdražší na světě. Za jeho výrobou stojí 100 ohrožených a ručně dojených oslů

    Před 10 měsíci
    Pule neboli „magareći sir“ je srbský sýr vyrobený z mléka balkánského osla. Pule je nejen extrémně vzácný, ale také nejdražší sýr na světě. Pochází z oslí rezervace Zasavica, z farmy, kde se ručně dojí asi 100 ohrožených balkánských oslů.
     Komentáře
  • Žena-in

    Nezapomínejte na mléčné výrobky. Zařaďte je do jídelníčku a připravte si chutné a výživné svačinky

    Před 10 měsíci
    Jaro je v plném proudu, vše kvete, je plné energie, a tak se jistě spousta z nás zamýšlí nad tím, jak našemu tělu v tomto období dopřát to nejlepší, abychom byli plní sil. Na přípravu složitých jídel mnohdy nezbývá moc času (vždyť venku je tak krásně!). Vsaďte proto na rychlé a snadné recepty, jež vás nejen zasytí, ale navíc dodají tělu dostatek energie i potřebné živiny.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sýr Chhurpi: Himálajský poklad byl vytvořen před tisíci lety v odlehlých oblastech. Lze ho jíst až 20 let

    Před 10 měsíci
    Odlehlá himálajská vesnice Parvathy Kund je zahalená do hustého závoje šedé mlhy a vypadá opuštěně. A právě zde si lze pořídit sýr, o kterém se říká, že je nejtvrdším sýrem na světě.
     Komentáře
  • inStory

    Pokud potřebujete zlepšit trávení, pleť a ještě trochu zhubnout, vyzkoušejte stravu bez mléčných výrobků

    Před 10 měsíci
    Mléko je sice zdravé, protože obsahuje vápník a bílkoviny, zároveň ale zatěžuje trávení, řadě lidí způsobuje alergické reakce, v lepším případě jen intolerance. Strava bez mléčných výrobků je proto řešením, jak zlepšit zdraví těla a ještě i zhubnout nějaké to kilo.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky

    Před 10 měsíci
    Rodina Poštulkových spojila tradiční české zákusky se sýrem typickým pro její region. Do Tvarůžkové cukrárny v Lošticích jezdí gurmáni z celého Česka.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ghí jako mírně dekadentní surovina, která vylepší i obyčejný pokrm, a ještě poslouží k masáži

    Před 10 měsíci
    Ghí je přepuštěné máslo a je nepostradatelné v indické kuchyni. Je to také šikovná přísada, kterou můžete mít po ruce pro další použití. Ghí se vyrábí pomalým dušením másla, dokud se všechna jeho vlhkost neodpaří a jeho mléčná sušina nezačne hnědnout.
     Komentáře
  • Jímeto

    Korsický roh hojnosti aneb gastronomické poklady, které stojí za objevení

    Před 10 měsíci
    Korsika je nazývána malým kouskem ráje, který zabloudil k moři. Nabízí nejen ideální klima, ale i divoce krásnou krajinu, vřelé lidi a velice osobitou a rozmanitou kuchyni.
     Komentáře
  • TopRecepty

    V domácím jogurtovači připravíte skvělé jogurty za pár korun. Podle čeho vyberete vhodný přístroj?

    Před 11 měsíci
    Jogurtovač je skvělým pomocníkem nejen pro milovníky jogurtů, ale také pro ty, kteří chtějí jíst zdravě. Díky jogurtovači si připravíte jogurt doma kdykoli a přesně podle své momentální chuti. A hlavně levně a bez použití jakýchkoli konzervantů, bez nichž se mnohé kupované jogurty prostě neobejdou.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sýr Torta del Casar: Pevná kůrka skrývá tekutý poklad. Ne nadarmo je přirovnávaný k misce plné tekuté sýrové pochoutky

    Před 11 měsíci
    Ve španělském regionu Extremadura vzniká neobyčejný sýr, který je vyhledávanou delikatesou všech labužníků oceňujících produkty z ovčího mléka.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jaké sýry si lze bez rizika dopřát během těhotenství

    Před 11 měsíci
    Nejkrásnější období v životě ženy je spojeno s celou řadou doporučení, co je v těhotenství vhodné jíst a co naopak ne. Jde především o potraviny, které by mohly způsobit vážné problémy nejen ženě, ale i nenarozenému dítěti.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sýr je nejčastěji kradeným jídlem ve světě. Ročně se ho ukradne přes 203 milionů kilogramů

    Před 11 měsíci
    Jídlo se krade dnes a denně po celém světě. Napadlo by vás ale, že nejčastěji kradenou potravinou je sýr? Podle statistik jsou ročně ukradena 4 procenta světového sýra.
     Komentáře
Reklama