Zavřít
Petržel

Petržel

Nejnovější články na Seznamu na téma Petržel
  • Zdraví na talíři

    Nejlepší rybí prsty za pár minut: takové v obchodě nenajdete

    Před 1 dnem
    Rybí prsty se již tradičně kupují jako předsmažené a hluboce zmrazené. To je ale škoda, protože se dají udělat i v domácích podmínkách jednoduše a za pár minut. Vše je přitom z čerstvých surovin a chuť je díky tomu jedinečná. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Petržel už začíná prosit o výsadbu. Bohatou úrodu zajistí pravidelná péče a hnojení

    Před 2 dny
    Petržel listová je oblíbeným kořením pro dochucení téměř jakéhokoliv pokrmu. Vypěstujte vlastní rostliny a dopřejte si zásobu čerstvé petržele. Takto bude vaše úroda opravdu bohatá.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Bylinky jako zelené koření

    Před 3 dny
    Bylinky, ať pěstované doma, na zahradě, v květináči nebo na záhoně, mají jedno společné – pomáhají nám stravovat se zdravě. Díky bylinkám, které využijeme při dochucování doma připravených pokrmů, můžeme plně nahradit sůl. I když je sůl pro lidský organismus nepostradatelná, všeobecně je dobře známo, že jsme jako národ doslova přesolení. A právě bylinky nám pomohou snížit spotřebu soli.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Petrželka je vhodná pro zasazení hned zkraje jara. Občasné mrazíky jí neublíží

    Před 10 dny
    Petržel je populární dvouletá rostlina, která vytváří působivé a bohaté trsy hustých a intenzivně voňavých listů. Mnoho amatérských kuchařů ji používá často do mnoha jídel. Nic vám nebrání přidat petrželku i do salátů a konzumovat ji čerstvou. Tato rostlina je nenáročná, ale je dobré znát několik triků, díky kterým budete mít bohatou úrodu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slovácká zasmaženica: Dříve nahrazovala drahé masové vývary, proto se jí říkávalo i falešná slepičí. Je levná, plná zeleniny a skvěle zasytí

    Před 11 dny
    Zítra tu máme první jarní den, je proto na čase trochu jarně naladit i náš jídelníček. Inspiraci můžete hledat i v minulosti, třeba v původní kuchyni Slovácka. Tam totiž v tomto období s oblibou vařili polévku zasmaženici. Byla plná zeleniny, ale díky drobence i zasytila.
     Komentáře
  • Novinky

    Petržel má v kuchyni mnohé využití. Jak ji pěstovat na zahradě i doma v květináči

    Před 12 dny
    Kadeřavá petržel je v české kuchyni mnohým známá coby dekorace ve studené kuchyni – například na chlebíčcích – používá se ale také do nádivky, polévek nebo omáček. Aromatičtější je nicméně nať petržele kořenové. Nať obsahuje velké množství minerálních látek, nadprůměrné množství draslíku, vápníku, železa, hořčíku a zinku. Je bohatá na vitamin A, vitamin C, karoteny a éterické silice, které jsou pro petržel typické. Poradíme, jak petržel pěstovat.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zahřejte se horkou polévkou! Výběr těch nejlepších z kořenové zeleniny

    Před 15 dny
    Kořenová zelenina patří pravděpodobně mezi nejvyužívanější druhy. Je to totiž nejen mrkev, petržel a celer, ale také řepa, ředkvičky nebo třeba křen. Právě v chladnějším období bychom se na ni měli soustředit a uvařit si z ní třeba hrnec chutné polévky. Chybí vám inspirace? Nevadí, u nás si určitě vyberete!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak nejlépe oživit zvadlé listy zeleniny a salátů? Pomůžou lednice, utěrka, voda, hluboký talíř i obyčejný igelitový sáček

    Před 23 dny
    Co se zvadlými listy zeleniny? Zeleninu, která není v dobré kondici, nemusíme hned vyhazovat. Poradíme, jak ji oživit a co dělat, když omlazovací proces nebude příliš účinný.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Včasné březnové výsevy zeleniny

    Před 24 dny
    Existuje poměrně velké množství zeleniny, kterou je potřeba vysít v časných, již březnových termínech, abychom se dočkali odpovídající úrody a čerstvé zásoby vlastnoručně vypěstovaných vitamínů na našich talířích. Pojďme si povědět, o které druhy se konkrétně jedná.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Němečtí vědci zařadili petržel mezi jedovaté potraviny. Nedoporučuje se především těhotným ženám

    Před 28 dny
    Ve vývarech, v omáčkách, pod masem i v salátech. Petržel má v kuchyni své nezastupitelné místo a je považována za jeden z nejzdravějších druhů.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jaro se blíží: Co zasít jako první a kdy?

    Před 28 dny
    Plánujete letos pěstovat zeleninu a tápete, kdy začít? Klíčové je správné načasování. Časně vyseté rostliny trpí nedostatkem světla a ty, které zasejete se zpožděním, zbytečně oddálí sklizeň. Pojďme si tedy společně projít výsevní kalendář krok za krokem.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Petrželku rozhodně využijte od kořenů až po listy

    Před 29 dny
    Petržel je oblíbená kulinářská a léčivá bylina, která je uznávána jako jedna z funkčních potravin plných antioxidantů. Díky ní snížíte hladinu špatného cholesterolu a dokonce i zhubnete!
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Zasmaženica: Tradiční zeleninová polévka, které se nebudete moct nabažit

    Před 1 měsícem
    Osvědčený recept na tradiční jarní zeleninovou polévku, na Slovácku známou jako zasmaženica!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chudou krev obohatí zázračná potravina jménem petržel

    Před 1 měsícem
    Hlavním úkolem krve je zásobovat tělo kyslíkem, ale i rozvádět po celém organismu potřebné živiny, vitaminy, hormony a glukózu. K plnému zdraví je zapotřebí mít zdravou krev, proto bychom chudokrevnost neboli anémii neměli podceňovat.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nečekané potraviny pro pravidelnou menstruaci

    Před 1 měsícem
    Když se menstruace přestává řídit kalendářem, je třeba jí trochu „domluvit“. Přenechte tento úkol petrželce nebo zázvoru. Ovšem i taková papája má skvělé přesvědčovací schopnosti.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Vypěstujte si zeleninu na parapetu a užijte si její vitamíny ještě před příchodem jara

    Před 1 měsícem
    Také už se nemůžete dočkat jara a léta, až si pochutnáte na šťavnaté zelenině od místního pěstitele nebo z vaší zahrádky? Nač čekat, když si určitý druh zeleniny můžete vypěstovat nyní v únoru, a to ke všemu na parapetu? Stačí vhodně zvolená zelenina, substrát, ale také umístění, kde vám vše krásně vyroste. Společně se tedy podívejme na to, které druhy lze pěstovat i v domácích podmínkách.
     Komentáře
  • Apetit

    Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů

    Před 2 měsíci
    Tajemství a kouzlo kořenové zeleniny spočívá v tom, že ji koupíte čerstvou po celý rok a její chuť se nebude významně měnit. I v měsících, kdy zahrádky odpočívají, se tak na ni můžeme spolehnout a připravovat z ní nejrůznější dobroty. Od salátů přes polévky až po dušené pokrmy a omáčky. Mrkev, celer, petržel, pastinák sluší hovězímu, králíkovi i kuřeti. Společně s bramborami pak tvoří dokonalou harmonii třeba v polévce. Co teprv dušená mrkev či mrkvový salát nebo celerová pomazánka! Pojďte s námi objevit kouzlo kořenů, bulv a hlíz!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Připravte si lahodnou polévku z pečené zeleniny, která vás v zimním období zahřeje a doplní tělu vitamíny

    Před 2 měsíci
    Zimní období je ideální pro přípravu polévek všeho druhu. Zahřejí nás, potěší, zasytí, ale ty správné také tělu poskytnou vzpruhu a doplní některé vitamíny a minerály. Řeč samozřejmě není o polévkách z pytlíku, ale o těch, které si připravíme ze zeleniny z vlastní zahrádky nebo klidně i z té kupované. Připravili jsme pro vás recept na polévku z pečené zeleniny, která nejen zachutná, ale i zahřeje. Navíc lze využít zásoby, které máme uskladněné ve spíži či ve sklepě.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Petrželový čaj: Skvělý zdroj vitamínů a antioxidantů. Lze uvařit ze sušených, ale i čerstvých listů

    Před 2 měsíci
    Petrželový čaj je zdrojem vitamínů, minerálů, flavonoidů a slizovitých látek. Složky v něm obsažené jsou zodpovědné za její vlastnosti. Využijte jich.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Obyčejná petrželka pomůže ke krásné a zářivé pokožce

    Před 2 měsíci
    Obyčejná vzhledem, nesmírně užitečná svými účinky. Petržel kadeřavá se často podceňuje. Co všechno petrželka dokáže s pletí a proč se díky ní zbavíte i nechtěných pupínků?
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Výtečná a šťavnatá treska v měšci, recept podle Karolíny

    Před 2 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Pickles: Připravíte jej ze zásob a imunitní systém vám poděkuje

    Před 2 měsíci
    Znáte pickles a už jej máte doma v lednici? Že ne? Určitě neváhejte a připravte si ho. Název na vás možná působí novodobě a nejste si jisti, co si pro vás moderní doba připravila, ale nebojte se. Pickles neboli rychle kvašenou zeleninu připravovaly již naše milované babičky. Stačí vám k tomu zásoby vaší vypěstované zeleniny a můžete si připravit pochoutku, která bude plná vitamínů, probiotických látek a minerálů. A právě v zimním období, kdy na náš číhá nachlazení na každém rohu, se bude kvašená zelenina velmi hodit. Připravte si ji s námi, a to po vzoru našich babiček. Příprava je mírně zdlouhavější, ale výsledek bude stát za to.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Recepty z kořenové petržele – vymazlete tuhle opomíjenou zeleninu tak, aby zaplesali i zapřisáhlí masožrouti

    Před 2 měsíci
    Recepty z kořenové petržele: Petržel se v naší kuchyni využívá zejména do polévek. Velmi dobře však dokáže hrát i hlavní roli. Vyzkoušejte perfektní recepty, díky nimž si ji zamilujete.
     Komentáře
  • Tipy pro lepší domov

    4 jednoduché tapenády na Silvestra

    Před 3 měsíci
    Čeká nás Silvestr - oslava konce roku a s ním i pohoštění. Chcete se blýsknout? Nachystejte alespoň jednu z našich pěti tapenád. Nám nejvíc chutná ta hádanková, která vám?
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Recept na nádherné chlebíčky ze zbytku bramborového salátu, které jsou jak z lahůdkařství

    Před 3 měsíci
    Suroviny - 4 porce Chlebíčky obloha: šunka, okurky sterilované, rajčata, salám, petželka, vejce, paprika... Bramborový salát: brambory vařené oloupané 400g mrkev, celer, petržel vařené 150g okurky sterilované 130g cibule 50g majonéza 250g hořčice 15g vejce 1kus citronová šťáva 10g worcester sůl pepř
     Komentáře
  • Proženy

    Superpotraviny za pár korun: Posílí imunitu, upraví silnou menstruaci a poradí si s pálením žáhy

    Před 3 měsíci
    V létě je na dosah čerstvé šťavnaté ovoce, po kterém v horku s chutí sáhnete. Co ale v zimě, kdy na jablko nebo šťavnatou okurku nemáte ani pomyšlení, ale vitaminy vaše tělo potřebuje o to víc?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Úžasná květáková polévka s vajíčkem. Jakmile dojíte talíř, půjdete si pro další

    Před 3 měsíci
    Květáková polévka skvěle chutná a příprava je jednoduchá. Na květákovou polévku podle tohoto receptu budete potřebovat: květák ½ většího nebo 1 menší cibule 1 ks, brambora 1 ks, petržel 2 ks, mrkev 2 ks, petržel nať, česnek jeden stroužek, vývar (hovězí) 2,5 l, vejce 2 ks, sádlo 10 g, muškátový oříšek, kmín, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Zmlsané dějiny

    Kapří jazyky s Romanem Vaňkem: Jak dnes uvařit delikatesu našich předků

    Před 4 měsíci
    Jestli chcete převážet živé kapry bez vody, opijte je kořalkou. Tento historický trik rybářů asi funguje, ale už je zakázaný. Proto si s Romanem Vaňkem a šéfkuchařem Jiřím Štiftem radši uvaříme jeden historický, luxusní recept pro smetánku, v kterém se během přípravy začal původní kapr poněkud ztrácet... 0:00 Co říká historie o převozu živých ryb 2:25 Co říká zákon 3:55 Historické recepty na kapra 5:18 Kapří jazyky 6:10 Představení šéfkuchaře Jiřího Štifta 6:50 Recept 8:23 Cena pokrmu závratně stoupá 11:20 Hostina Ingredience na matelote s kapřími jazyky: 6× kapří jazyk, voda, sůl, cibule, mrkev, celer, petržel, anglická slanina, máslo, česnek, bobkový list, tymián, černý pepř, hřebíček, 2× červené víno, 4× lžíce, jus lié, hladká mouka, 1× úhoř, sádlo, cibulky, hlavičky žampionů, mlíčí z kapra, artyčoky, citronová šťáva, 1× bílé víno, 6× rak, petržel.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Nevyklíčila vám loni kořenová zelenina? Vyřešte tento problém podzimním výsevem

    Před 4 měsíci
    Těšíte se každoročně na bohatou sklizeň kořenové zeleniny, výsledky se ale nedostavují? Mnohokrát to ale není chyba pěstitele, protože toto se děje i na půdách s dokonalou přípravou. Podzimní výsev vyřeší tento problém jednou provždy a my vám řekneme proč.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Počasí je zimní, ale právě teď je čas na setí mrkve a petržele. Na zahradě je třeba udělat i další práci

    Před 4 měsíci
    Počasí není nic moc, na nějaké venkovní aktivity to příliš nevypadá. Přesto musíme na zahradě ještě nějakou práci udělat. Příroda a zahrada se ukládá k spánku, ale my bychom usnout neměli. Všechno listí ještě nespadalo a co třeba skleník? Je připravený na jaro?
     Komentáře
  • Proženy

    Pažitku nedávat k mikrovlnce, bazalku nezalévat přes listy! Bylinky, jež lze doma pěstovat i v zimě

    Před 4 měsíci
    Potřebujete v zimě dochutit jídlo čerstvými bylinkami? Zajít do supermarketu a koupit si rostlinky v květináči je jednoduché. Jenže ty moc dlouho nevydrží a za pár dní jsou často zralé na vyhazov. Mnohem lepší je vypěstovat si vlastní – třeba na lince či na parapetu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyčistěte močové cesty od zánětu. Naši předci používali květák a petržel. Jak?

    Před 4 měsíci
    Venku přituhuje a nejrůznější nachlazení, ale i záněty močových cest budou zanedlouho na denním pořádku. Zapomeňte na antibiotika a vyzkoušejte následující recept na ozdravnou kúru, která vám pomůže vyčistit močové ústrojí, ledviny i prostatu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vypadá jako petržel, obsahuje však prudký jed. Splést si ji může i zkušený zahradník

    Před 4 měsíci
    Tetlucha kozí pysk je poměrně neznámým druhem rostliny, který může způsobit obrovské zdravotní problémy. Její listy přitom vypadají jako listy petržele. Petržel je pro lidské tělo přínosná a velmi zdravá, ale listy tetluchy vás mohou zabít. Jak rostliny od sebe rozpoznat a co dělat v případě otravy touto jedovatou rostlinou? Kde se tetlucha kozí pysk nachází? Při pěstování rostlin musíte počítat s plevelem, který je zapotřebí pravidelně odstraňovat.
     Komentáře
  • Proženy

    Dejte je na písek, některé kousky nechte klidně i v zemi: Jak na sklizeň kořenové zeleniny

    Před 4 měsíci
    Jestli máte mrkev a petržel pořád venku na zahradě, je nejvyšší čas sklízet. Kořenovou zeleninu můžete uložit do sklepa do písku. Část může zůstat na záhonech. Jak nakládat s úrodou obezřetně, aby vám neshnila?
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Výsadba petržele před zimou přesně tak, jak se má dělat: Starodávný postup stále funguje, na jaře zařídí záplavu zelených lístků

    Před 4 měsíci
    Petržel je třeba vysít ještě před zimou. Jedině tak na jaře rychle vzejde a krásně se zazelená. Zopakujte si důležité zásady.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zkušená zahradnice radí, jak na podzimní výsev mrkve a petržele pro větší úrodu

    Před 4 měsíci
    Víte, že některým druhům zeleniny vyhovují chladné zimní teploty i dostatek vody, které studenější měsíce roku skýtají? Chcete vysít petržel nebo mrkev ještě teď? Podívejte se, jak na to. Výsev mrkve a petržele je docela prostý.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Chytré hospodyňky dávají do trouby před pečením cukr: Moudrý krok posouvá pečení na úplně novou úroveň

    Před 4 měsíci
    Ne vždy naše domácí spotřebiče ukazují přesně. Ovšem u trouby si můžete snadno ověřit, zda teplota uvnitř odpovídá ukazatelům.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Mocný čaj na sražení nepříjemných otoků a podporu funkce mozku. Zdravotní přínosy petržele zná málokdo

    Před 4 měsíci
    Petrželka je známá především pro své využití v kuchyni. Je aromatická a pokrmům dodává lahodnou chuť. Její výhody lze však využít i v léčbě několika zdravotních problémů.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Víte, jak vybrat pastinák a petržel v obchodě?

    Před 5 měsíci
    Petržel a pastinák. V rámci nákupu je snadno smícháte, ale rychle si všimnete rozdílu. Chuťově se velmi liší. Řekneme vám, jak tyto dvě kořenové zeleniny rozeznat od sebe pohledem a na co si dát pozor při jejich nákupu.
     Komentáře
  • Befity

    Petrželový nápoj urychluje hubnutí

    Před 5 měsíci
    Přišel čas na předletní rýsování křivek? Zvyšte své dietní šance tím, že dvakrát denně uhasíte žízeň drinkem, který dokáže spalování kalorií pěkně nakopnout.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Bazalka, petržel a pažitka: Jak je vypěstovat snadno doma?

    Před 5 měsíci
    Maso se jen rozpadá, omáčka se tentokrát obzvlášť povedla, těstoviny vařené přesně al dente. Chybí jen pověstná třešnička na dortu v podobě čerstvé bazalky. Jak si ji úspěšně vypěstovat doma? Jaká nebezpečí jí na okně hrozí?
     Komentáře
  • Pěstujme

    Podobá se petrželce, může přitom zabít. Jedovatou bylinu dokáže rozpoznat málokdo

    Před 5 měsíci
    Tetlucha kozí pysk – název může málo napovědět těm, kteří o rostlinách moc nevědí, ale vzhledově se podobá obyčejné petrželi. Zatímco petržel přináší našemu tělu jen výhody, tetlucha může člověka i zabít.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Petržel: Mocná rostlina, jejíž léčivé vlastnosti znaly již naše babičky. V současnosti se na ně už skoro zapomnělo

    Před 5 měsíci
    Petržel je velmi užitečná rostlina, která disponuje řadou zdravotních přínosů, z nichž může těžit naprosto každý. Zde najdete ty nejlepší z nich.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dokonalá omáčka chimichurri: Skvělá je k jehněčímu nebo kuřecímu masu a jednoduše se připravuje

    Před 5 měsíci
    U nás jsme sice zvyklí podávat k masovým specialitám spíš majonézové nebo smetanové omáčky, V Argentině se neobejdou bez chimichurri. Tato omáčka plná bylinek je v jihoamerické kuchyni téměř legendárním dochucovadlem. Báječně totiž pozvedne chuť každého steaku, nejen toho argentinského.
     Komentáře
  • iReceptář

    Takhle si naše babičky ulevovaly od bolesti nohou. Stačí vhodit petržel do vody

    Před 5 měsíci
    Pokud řešíte častou bolest nohou, moc dobře víte, že jde o značně nepříjemnou záležitost. Máme pro vás rady, jak si jednoduše ulevit. A nemusíte hned běžet do lékárny, postačí vám petržel, anebo rýžová voda.
     Komentáře
  • Prima Living

    Mrkev a petržel na podzim sklízíme, ale taky vyséváme. Jak kořenovou zeleninu pěstovat

    Před 5 měsíci
    Na podzim se kořenová zelenina sklízí, to asi není potřeba připomínat. Ovšem že bychom měli mrkev a hlavně petržel zároveň vysévat, to už za připomenutí stojí. Pádným důvodem je fakt, že mrkev a hlavně petržel klíčí pomalu a i zkušenému zahrádkáři se občas při jejich pěstování nezadaří. My sice zázračný a stoprocentní recept nemáme, ale několik dobrých rad ano.
     Komentáře
  • MůjLife

    Petrželka je všestranná bylinka. Jak ji nahradit, když v kuchyni chybí?

    Před 5 měsíci
    Petržel je jemná a všestranná bylina, která mnoha pokrmům dodává svěží, bylinkovou chuť.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Božská chuť z jednoho hrnce. Vepřové s pivem na kořenové zelenině

    Před 5 měsíci
    V tomto jídle se snoubí vše, co je dobré. Vepřové vypečené do křupava ochucené rozpečenou zeleninou a to vše se vznáší v pivním oblaku. Jde zkrákta o nebeskou symfonii. Až ochutnáte toto umělecké dílo zjistíte, že se bez něj již neobejdete.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Oteklé nohy potřebují rychlou úlevu. Nečekaný lék najdete ve známé zelenině

    Před 5 měsíci
    Otoky nohou po celém dni mohou být velmi nepříjemným a bolestivým příznakem nemoci. V mezibuněčných prostorech se totiž hromadí přebytečná voda, která není z dolních končetin správně odváděna.
     Komentáře
  • Pikant

    Chladné počasí vás od pěstování zeleniny nemusí odrazovat. Některé plodiny lze sklízet i na podzim

    Před 6 měsíci
    Pro mnohé zahradnická sezóna pomalu ale jistě se začátkem podzimu končí. To však nemusí být váš případ.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Výrazné přínosy petržele mají tuhý kořínek

    Před 6 měsíci
    Petržel je oblíbenou pěstovanou bylinkou, kterou si můžete koupit v obchodě, kde je dostupná po celý rok. Jedná se o levnou a dostupnou rostlinu, která je vysoce výživná a obsahuje dostatek vitaminů a antioxidantů, které mohou výrazně zlepšit naše zdraví.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vyrobit srdeční víno: Zapomenutý zázrak našich předků pro kardiaky a tlakaře

    Před 6 měsíci
    Mnozí, kteří si dopřávají skleničku vína denně, nelitují. Víno samo o sobě má v přiměřené míře pozitivní účinky na naše srdce i celkové zdraví. Slyšeli jste ale o srdečním vínu podle bylinkářky Marie Treben?
     Komentáře
  • iReceptář

    Takhle můžete petržel a kopr skladovat roky. Dělaly to tak i naše babičky

    Před 6 měsíci
    Jak snadno a rychle uchovat zelené bylinky? Máme pro vás klasický tip našich babiček, jak efektivně skladovat kopr i petržel, abyste se z nich mohli těšit celou zimu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pletete si pastinák s petrželí? Rozeznejte je jednou provždy pomocí několika jasných znaků

    Před 6 měsíci
    Mnoho lidí si je plete. Jakmile se vám do rukou dostane petržel a pastinák, možná stejně jako řada dalších lidí budete váhat, co je co.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Podzimní výsev zeleniny nejen pro ranou jarní sklizeň. Některou můžete sklízet ještě letos

    Před 6 měsíci
    Léto je sice pryč a zanedlouho se objeví první přízemní mrazíky, ale to neznamená, že na zahradě končí práce a že již nic jiného nelze vypěstovat. Naopak, mnoho druhů zeleniny, zejména té kořenové, lze vysít i na podzim pro časnou jarní sklizeň.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pověste si v kuchyni bylinky v láhvi vzhůru nohama. Porostou vám tak celé měsíce

    Před 6 měsíci
    Nemáte terasu ani balkón, ale toužíte po čerstvých a voňavých bylinkách? Pak pro vás máme způsob, jak si je vypěstovat přímo v kuchyni, a navíc k tomu nepotřebujete ani příliš místa. Podívejte se na podrobný videonávod, jak na to.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bezinkové posilující hnojivo na okurky zná málokdo: Skvělý životabudič zadarmo

    Před 7 měsíci
    Hnojivo z černého bezu je až zázračný životabudič. Dodá rostlinám okurek sílu a energii. Přitom není vůbec těžké vyrobit si ho z přírodních zdrojů!
     Komentáře
  • Pěstujme

    Libeček dodá pokrmům typickou chuť, zároveň se jedná o jednu z nejcennějších léčivek

    Před 7 měsíci
    Libeček mnoho lidí pěstuje jako bylinku, kterou pak využívá nejen do polévek, ale také omáček. Libeček je přitom rostlinkou příbuznou například s celerem nebo petrželí. Má výraznou vůni a také chuť.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Máte rádi petržel kudrnku? Jezte ji, jak je libo! Dle vědců má nespočet léčivých vlastností

    Před 7 měsíci
    Bylinka zemité vůně zvaná petržel kadeřavá neboli kudrnka je známá snad každému. Dodává slavnostní nádech chlebíčkům, zdobí polévky i saláty, oblíbená je i mezi zahrádkáři. Jen málokdo však ví, jakou léčivou sílu v sobě tato nenápadná rostlina ukrývá. Současné výzkumy poodhalují dosud neznámé ozdravné účinky petržele, a způsobují tak radostné pozdvižení mezi pěstiteli, lékaři i pacienty.
     Komentáře
  • Receptovník

    Petržel oddálí stárnutí a zharmonizuje celý organismus. Skvělá je ve formě šťávy i výživné masky

    Před 7 měsíci
    Petržel má mnoho zdravotních a kosmetických účinků. To vše díky vitamínu C a cenným minerálům, které obsahuje. Konzumace této byliny se doporučuje lidem na dietě a těhotným ženám, posiluje imunitní systém a cévy, má čisticí a omazující účinek a dá se aplikovat i jako kožní lék. Petržel pochází z oblasti Středomoří. Obsahuje zdraví prospěšné látky Největší výhodou petržele je, že obsahuje velké množství vitamínu C, který zodpovídá za posílení imunity a zpevňuje cévní stěny.
     Komentáře
Reklama