Zavřít
Polenta

Polenta

Nejnovější články na Seznamu na téma Polenta
  • Kondice

    Rychlý zdravý oběd či lehká večeře: Zapečená polenta se sýrem

    Před 7 dny
    Žlutá kukuřičná krupice vás překvapí svou chutí. Polenta je surovina, která si v posledních letech získává stále větší pozornost. Působí nenápadně, ale v kuchyni dokáže doslova čarovat. V Itálii má staletou tradici a i v českých kuchyních se zapečená polenta se sýrem stává hitem restaurací.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vynikající celerový salát je hitem oslav: Nadchne vás chuť ananasu a kukuřice, nesmíte však přípravu uspěchat

    Před 18 dny
    Celerový salát je jednoduchý pokrm, který spojuje výraznou chuť celeru s jemnějšími a sladšími přísadami. Díky snadné přípravě, dostupným surovinám a vyvážené chuti se hodí do běžného jídelníčku i na rodinné oslavy.
     Komentáře
  • Mangazine

    Pizza je jen začátek: průvodce jídly, která vás v Itálii dostanou

    Před 1 měsícem
    Itálie bez klišé. Od neapolské pizzy přes risotto a ossobuco po gelato. Co ochutnat, jak to má chutnat a proč na talíři vítězí jednoduchost.
     Komentáře
  • Apetit

    Polenta: Italský poklad, který u nás stojí v koutě. Připravíte z ní skvělou snídani, přílohu i pizzu

    Před 1 měsícem
    Polenta je jídlo, které v Itálii milují už stovky let. Vyrábí se z kukuřičné krupice, je přirozeně bezlepková a můžete ji připravit na nespočet způsobů. Jako krémovou kaši, grilovanou přílohu, alternativu k těstovinám i sladkou snídani. Možná vás překvapí, jak snadno se připravuje a jak moc se dá obměňovat. Dejte polentě šanci!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Salát ze surimi tyčinek: Jednoduchou východoslovanskou specialitu připravíte během chvilky a ještě rychleji zmizí ze stolu

    Před 6 měsíci
    S krabím masem sice nemají nic společného, jako jeho náhražka fungují ale surimi tyčinky skvěle. A to platí i pro tento svěží salát s okurkami, vajíčky a kukuřicí, jemuž dodávají lehce krabí či krevetovou příchuť. Na letní party nebo grilovačku je jako dělaný.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč

    Před 6 měsíci
    Není to jen žluté lepidlo pod ragú v hipsterské restauraci. Z kaše uvařené z kukuřičné krupice se dají udělat křupavé hranolky, vláčné koláče i nadýchaný korpus. Plus skrytý bonus, který ocení rodiče: Děti ji milují, aniž by tušily, že je vlastně zdravá. Jak s kukuřičnou kaší pracovat, aby všem chutnala?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Restovaná kuřecí játra na víně se šalvějí a parmezánovou polentou

    Před 10 měsíci
    Proč by kuřecí játra měla dostat ve vašem jídelníčku šanci? Skrývají v sobě zdraví prospěšné látky, které vaše tělo rozhodně může ocenit. V dnešním receptu dáme této známé pochoutce nový nádech – játra zkombinujeme s aromatickou šalvějí a vytvoříme pokrm, který je stejně elegantní jako rychlý na přípravu. Je čas změnit pohled na „obyčejná“ játra a dopřát jim místo na vašem stole. Přesvědčte se sami!
     Komentáře
  • Kondice

    Kuřecí játra jsou levnou pochoutkou, navíc obsahují vitaminy a železo

    Před 10 měsíci
    V lednu má většina z nás pocit, že je jedna kapsa děravá a druhá vysypaná. Vánoce, ale i dovolená na horách nebo pololetní kroužky pro děti nám daly zabrat, a tak hledáme způsob, jak ušetřit na jídle a přitom neslevit z jeho nutriční hodnoty. Játra pořídíte za lidovou cenu a přitom jsou jednou nejdostupnějších a nejvýživnějších surovin.
     Komentáře
  • Sports24

    Goggia je zpět. Po zlomenině nohy rovnou na stupně vítězů v super-G

    Před 11 měsíci
    Italka Sofia Goggia se po únorové zlomenině pravé nohy vrátila do závodního kolotoče. A rovnou na vrchol. V neděli vyhrála super-G žen v coloradském Beaver Creeku a připsala si 25. vítězství ve Světovém poháru.
     Komentáře
  • Sport deník

    Kukuřičná kaše je plná živin. Jíst se dá slaná i sladká

    Před 1 rokem
    Nekonečně všestranná surovina, která se však v českých krajích netěší takové oblibě. Přitom v sobě ukrývá velký potenciál, a to nejen díky vysokému obsahu zdraví prospěšných látek, ale i díky lahodné chuti a neuvěřitelné variabilitě.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Křupavé polentové tyčinky se sýrovým dipem. Lehká a zdravá svačinka i snack jen tak k televizi

    Před 1 rokem
    Připravte si svačinku, která potěší nejen vás, ale i vaše nejmenší. Polentové tyčinky jsou skvělou volbou pro ty, kteří touží po něčem lahodném a zároveň zdravém. Pokud náš recept vylepšíte o BIO potraviny, povýšíte tuto pečenou dobrotu na vyšší level. Podívejte se na náš jednoduchý návod a zjistěte, jak si připravit křupavé a lahodné polentové tyčinky doplněné sýrovým dipem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou z čerstvého mléka Lehké ráno

    Před 1 rokem
    Radit našincům co udělat s houbami je trochu jako nosit dříví do lesa… Ale zkuste třeba méně obvyklou přípravu podle italského způsobu, určitě obohatí váš repertoár. Polenta je zajímavou, byť v Itálii běžnou kamarádkou hub, a při letošní úrodě si opravdu můžete dovolit zaexperimentovat.
     Komentáře
  • Vitalia

    Kalorická hodnota příloh se dá snížit, přitom budete mít stále plný talíř a zhubnete

    Před 1 rokem
    Ať už se snažíte zhubnout, nebo jen chcete omezit příjem zbytečných kalorií, poradíme vám, jak ponechat objem jídla na talíři stejný, ale přitom snížit jeho energetickou hodnotu. Nebo přílohy přidat, ale vydatnost jídla zvýšit jen málo. Žádná kouzla a čáry, jen vaření s nápady. Přílohy nevynechávejte, nabádá nás společnost STOB. Jídelníček bez příloh jednoduše nefunguje. Hubnoucí se během stravování bez příloh cítí nedojedení, jejich tělo stále po něčem baží, což může končit večerním či nočním přejídáním. Problémem jsou i nezvladatelné chutě na sladké.
     Komentáře
  • Vegmania

    Kaše – nuda na talíři nebo božská mana?

    Před 1 rokem
    Věděli jste, že kaše jsou předchůdkyněmi pečiva? V minulosti byla kaše základem stravy, a to i v českých zemích. Přestože byly kaše doménou spíše chudších obyvatel, znali ji i na královském dvoře.... více Článek Kaše – nuda na talíři nebo božská mana? se nejdříve objevil na Vegmania.cz.
  • Bydlíme kvalitně

    Polenta: Itálie na talíři slaná i sladká, místo bramborové kaše i kroket

    Před 1 rokem
    Pokud milujete italskou kuchyni a rádi si domů kousek báječné Itálie vnesete prostřednictvím nějaké té dobroty, vyzkoušejte polentu. Poradíme vám, jak ji připravit, aby na ni strávníci nikdy nezapomněli.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Polenta e osei: Italský dezert z piškotového těsta s jemným máslovým krémem a zdobený marcipánem je vláčný a chutná božsky

    Před 2 roky
    Léto, prázdniny a vůbec doba dovolených přímo vyzývá k tomu ochutnat nějaké speciality. Pokud jste cestovali do italského Bergama, možná vás tam zaujal jeden neobvyklý dezert – polenta e osei. A nyní si ho můžete připravit i doma, stejně jako ti, kteří v létě zamířili jinam než do Itálie.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jednoduchá cizrna na chalupu s cuketou a paprikami

    Před 2 roky
    Rychlovka nejen na chalupu – bez masa a velmi ekonomicky, pokud je zrovna zelenina v sezóně. Na zahuštění používám svoji oblíbenou polentu – můžete klasickou i instantní (s tou to jde rychleji). V poslední fázi míchat, polenta se ráda připaluje! :) Suroviny: 1 plechovka cizrny, 1 cuketa, 1 cibule, 1 paprika, 1 lžíce protlaku, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polenty, 2 lžíce oleje, 1 lžička oregana, 2 lžičky mleté papriky, ½ lžičky římského kmínu a sůl.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Oblíbená jarní zelenina s nevšední přílohou: Krémová polenta se zeleným chřestem.

    Před 2 roky
    Zelený chřest je vyhledávanou jarní zeleninou, nedostupnou mimo svou sezónu. Vychutnejte si jeho přirozenou chuť, a připravte ho jednoduše uvařený. Podávat ho můžete na hedvábně jemné polentě provoněné máslem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pečená polenta se sýrem feta, bešamelem a rajčaty s kořením za'atar podle Ottolenghiho

    Před 2 roky
    Na první pohled připomíná obrovskou pizzu. S mozaikou rajčat a zlatavými okraji vypadá tato polentová placka velmi dekorativně, jakmile se do ní ale zakousnete, kochání briskně změníte za libozvučné pomlaskávání.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Slovenská polenta aneb Kukuričanka: Výborná je jak sladká s cukrem a skořicí, tak slaná s bryndzou a osmaženou slaninou

    Před 2 roky
    Máte v oblibě kaše všeho druhu? Pokud si chcete zpestřit snídani nebo dětem večeři, co si třeba připravit místo klasické krupičky kaši z kukuřičné mouky? Na Slovensku se jí říká kukuričanka a patří k oblíbeným rychlým a levným pokrmům. Tak proč ji nevyzkoušet?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Obilniny ke snídani. Pomohou při zdraví i hubnutí

    Před 2 roky
    Mezi nejznámější obilniny, které si ke snídani dopřávají desetitisíce lidí denně, patří ovesné vločky. Rozhodně ale nejsou jediným druhem obilnin, které jsou zdravé a které bychom si mohli dopřát. Celozrnné výrobky ve formě obilnin zahrnují celou řadu produktů, které jsou nenáročné na přípravu a dochutit se dají naslano i nasladko! Začněte s následujícími.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

    Před 3 roky
    Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.
     Komentáře
  • Apetit

    Rychlá večeře na 17 způsobů: Vyzkoušejte recepty z lahodné polenty, které obohatí váš jídelníček

    Před 3 roky
    Zkuste polentu jako krémovou kaši k dušenému masu či zelenině, pevnou jako chutný předkrm s bylinkami a sýrem, grilovanou v křupavých kouscích nebo jednoduše jako jídlo pro zahřátí.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Už jste zkoušeli polentu? Připravte si polentovou kaši, hranolky nebo jablečný dezert

    Před 3 roky
    Polenta. U nás ne až tak známá ingredience, kterou by ovšem rozhodně byla škoda přehlédnout. Tato kukuřičná krupice se dá připravit na nejrůznější způsoby – své uplatnění nachází v mnoha receptech, které potěší nadšené kuchaře, milovníky zdravého vaření i jedlíky z celé rodiny. A co vy, dáte si ji radši nasladko, nebo naslano?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Už jste zkoušeli polentu? Připravte si polentovou kaši, hranolky nebo jablečný dezert

    Před 3 roky
    Polenta. U nás ne až tak známá ingredience, kterou by ovšem rozhodně byla škoda přehlédnout. Tato kukuřičná krupice se dá připravit na nejrůznější způsoby – své uplatnění nachází v mnoha receptech, které potěší nadšené kuchaře, milovníky zdravého vaření i jedlíky z celé rodiny. A co vy, dáte si ji radši nasladko, nebo naslano?
     Komentáře
  • Vitalia

    Polenta umí být mnohem víc než kaše z kukuřičné mouky

    Před 3 roky
    Univerzální bezlepková příloha k hlavním jídlům, kterou lze konzumovat i samostatně, za studena nebo za tepla – to je polenta. Ve své základní formě kukuřičná kaše tvoří standardní součást stravy zejména v Itálii, ale také na celém Balkánském poloostrově. Obvykle kukuřičná kaše, která slouží jako příloha, je považována za tradiční jídlo v Itálii, ale i dalších zemích jihovýchodní Evropy.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Polenta tě zatím míjela? Podzim je pro ni ideální čas

    Před 4 roky
    Že se neznáš s polentou? Nevadí. Napravíme. S fantastickou kukuřičnou kaší po italsku tě seznámíme tak, že si ji do kuchyně budeš chtít nastěhovat hned zítra.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kukuřičná kaše polenta je skvělá příloha. Dá se ochutit mnoha způsoby a jdou z ní udělat i netradiční hranolky

    Před 4 roky
    Jestliže jste polentu ještě nevařili, je načase to napravit. Velkou předností žluťoučké kukuřičné krupice je její univerzálnost. Můžete z ní připravit hladkou a tekutější kaši, nebo ji udělat hustší, nechat vychladnout, ztuhnout a pak opéct nebo osmažit. Navíc je vhodná i pro ty, kteří nemohou lepek.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Italský poklad jménem polenta. Je zdravá a kupodivu i dobrá

    Před 4 roky
    Polentu zná většina z nás jako jednoduchou kaši z kukuřičné mouky nebo krupice. Věděli jste ale, že tento původem italský zázrak se dá v kuchyni využít na mnoho způsobů a příprava není vůbec složitá? Hledáte-li navíc s přicházejícím podzimem inspiraci na vydatná a zdravá jídla, která zahřejí, objevili jste polentu právě včas!
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlá hovězí líčka s polentou a zeleninou: jako od šéfkuchaře!

    Před 4 roky
    Dopřejte si poctivé a vyvážené zimní jídlo bez lepku: šťavnatá hovězí či vepřová líčka, krémovou polentu se sýrem a barevnou pečenou mrkev. S malým zašvindlováním u masa máte navíc uvařeno do půl hodiny!
     Komentáře
  • Lifee

    Polenta není jen kaše: Bezlepková alternativa mouky je skvělá pečená i jako sladký dezert

    Před 5 roky
    Polenta není nic jiného než hrubě či jemně mletá kukuřičná mouka a pro celiaky je hotovým požehnáním. Z kukuřičné mouky totiž dokážete připravit řadu běžných pokrmů, aniž by vás ohrožoval lepek.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Zdravá a chutná polenta. Italové na ni nedají dopustit

    Před 5 roky
    Polentu zná většina z nás jako jednoduchou kaši z kukuřičné mouky nebo krupice. Věděli jste ale, že tento původem italský zázrak se dá v kuchyni využít na mnoho způsobů a příprava není vůbec složitá? Hledáte-li navíc s přicházejícím podzimem inspiraci na vydatná a zdravá jídla, která zahřejí, objevili jste polentu právě včas!
     Komentáře
Reklama