Zavřít
Rajčata

Rajčata

Nejnovější články na Seznamu na téma Rajčata
  • Prostřeno

    Rajčata nechte dozrát společně s banánem

    Před 1 dnem
    Díváte se do svých skleníků a venkovních kontejnerů s rajčaty a říkáte si, že je to každý rok stejné. Když se vegetační období blíží ke konci, růst se zpomaluje. Na konci sezony vám tak zase pravděpodobně zůstane banda zelených rajčátek. Jak je nechat dozrát? Povolejte banán!
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak na nakládaná rajčata: I v malé skleničce můžete získat famózní chuť

    Před 4 dny
    Zužitkujte i to nejmenší množství nadbytečných rajčat rychlým a chutným způsobem. Stačí je jen naložit za pomoci těch správných ingrediencí.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Fermentovaná rajčata se zelím: Delikátní uchování na zimu

    Před 5 dny
    Vyzkoušejte tento vynikající a jednoduchý recept a naložte rajčata se zelím. Takto si je budete moci vychutnávat celou zimu. Výsledek zaručeně potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rajčata a brouci: ne vždy se jedná o nežádoucí situaci

    Před 6 dny
    Je chybou považovat všechny brouky za „špatné“. Někteří mohou být pro rostliny, jako jsou rajčata, dokonce i prospěšné. A to například tím, že se postarají o škůdce, které by jinak mohli rajčatům ublížit. Zde je přehled brouků, které rajčatům neublíží, ale přinesou jim prospěch.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak vyzrát na plíseň na rajčatech? Stačí vyzkoušet účinné a jednoduché triky

    Před 7 dny
    Rajčata z vlastní zahrady jsou chutná a šťavnatá. Nabízí pestré zpracování a využití. Jenže co dělat, pokud zjistíte, že jsou napadená plísní? Poradíme snadné a účinné triky. Však podstata spočívá v jednoduchosti.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Kdy je třeba přestat se zálivkou rajčat, aby se nasazené plody co nejvíce nalily a dozrály. Sledujte kondici plodů i venkovní teploty

    Před 9 dny
    Kdy je třeba přestat se zálivkou rajčat, aby se nasazené plody co nejvíce nalily a dozrály – určit časový termín je poměrně jednoduché.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Rajčata, která nejsou vhodná pro zavařování: Ta, která plně nedozrála, nemají v zavařovačce co dělat

    Před 9 dny
    Aby se vám zavařování rajčat povedlo vždy na jedničku, začněte ho už na záhonku. Musíte je totiž sklidit ve správném stadiu zralosti.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat

    Před 9 dny
    S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zavařování celých rajčat: jednoduchý postup, který zvládne každý

    Před 11 dny
    Kečup a protlak jsou skvělými způsoby, jak zpracovat úrodu rajčat. Zavařování celých rajčat ale není o nic náročnější! Ve skutečnosti se jedná o tu nejméně pracnou metodu, jakou můžete s rajčaty dělat. Pokud to uděláte správně, můžete svá rajčata uchovávat celé roky. Existují dvě možnosti. V té první ohřejete rajčata a pak je zavaříte. Ve druhé pak vkládáte do sklenic syrová rajčata a zavaříte. Jaký je mezi nimi rozdíl?
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Nakládaná rajčata s česnekem: Jedna z možností, jak využít letošní úrodu rajčat

    Před 11 dny
    Jestli se vám podařilo vypěstovat opravdu velkou úrodu rajčat, pak byste měli vyzkoušet některý z těchto receptů. Na nakládaných rajčatech si zaručeně pochutnáte.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rajčata zavařená po nakrájení: jednoduchý návod, jak na to

    Před 12 dny
    Zavařování rajčat není náročné, ale vyžaduje to určitý čas. Je to skvělý způsob, jak využívat rajčata klidně i v zimě. Loupání rajčat je na každém. Obvykle ale rajčatová slupka v pokrmech vadí, což je důvod, proč se celá spousta lidí rozhodně pro jejich oloupání. Málokdo ví, že loupání rajčat je ale prospěšné také z hlediska bezpečnosti: zbavením slupky minimalizujeme počet bakterií, kvasinek a plísní. A to zvyšuje dobu skladování. Takže tato malá práce navíc se rozhodně vyplácí.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Proč rajčata praskají a jak tomu zabránit – pomůže zavedení rutiny i pomocník z kuchyně

    Před 12 dny
    Proč rajčata praskají a jak tomu zabránit – pomůže zavedení rutiny i pomocník z kuchyně. Půvab šťavnatých rajčat na zahradě je nepopiratelný, ale cestu k jejich dokonalé zralosti může někdy zhatit nepříjemný jev: praskání.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Září: sejeme špenát, sbíráme chilli papričky a plánujeme záhony

    Před 13 dny
    Na zahrádce ještě sklízíme rajčata, papriky či tykve. Můžeme ještě vysít špenát pro podzimní sklizeň nebo naopak jeho mrazuvzdorné kultury.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Nejplodnější a nejchutnější odrůdy rajčat, kterým se u nás letos obzvlášť dařilo: Zapište si je na příští sezónu

    Před 14 dny
    Všimli jste si, že se každý rok na zahradě daří něčemu trochu jinému? Shodli jsme se, že letos byl rajčatový rok. Rostliny na záhonech dlouho vydržely bez náznaku plísně a plodily jak o život. A rádi se s vámi podělíme o ty, co nás odměnily nejsladšími a nejkrásnějšími rajčátky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rajčata vyhrávají v boji proti rakovině a zánětu

    Před 15 dny
    Věděli jste, že se dnes po celém světě pěstuje přes 7 500 různých druhů rajčat? Pravděpodobně jste již slyšeli, že z botanického hlediska jsou rajčata ve skutečnosti ovoce a ne zelenina. Jinaki jsou však technicky považována za bobule. Rajčata jsou jednou z těch snadno použitelných protizánětlivých potravin, které naštěstí také skvěle chutnají.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Přebytky rajčat? Vyzkoušejte některý z receptů na domácí kečup, třeba i paleo

    Před 15 dny
    Taky si při čtení složení kečupů v obchodě říkáte, kde jsou ta rajčata anebo proč jich tam je tak málo? Nejste sami, mám to úplně stejně. Sice jsem našla i kečupy, kde jsem byla se složením spokojená, ale jejich cena mě odradila. Ke kvalitnímu kečupu vede i jiná cesta, která začíná v kuchyni.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Když zelená rajčata nechtějí dozrát, pomůže osvědčené lidové hnojivo s draslíkem a další triky

    Před 17 dny
    Když zelená rajčata nechtějí dozrát: Pomůže osvědčené lidové hnojivo a další triky. Pomalé dozrávání rajčat může být pro mnoho začínajících zahrádkářů frustrujícím a matoucím problémem. Jak dny ubíhají, netrpělivě očekávaný pohled na zářivě červená rajčata na keřích totiž zůstává zdánlivě nedosažitelný. A proč tomu tak je?
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Okurky či tykve v září; jak prodloužit jejich plodnost a dál sklízet?

    Před 18 dny
    Nejen okurky, rajčata či lilky můžeme sklízet do prvních mrazíků. Proto dál podle potřeby pravidelně zaléváme a také hnojíme.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mleté masové kuličky v rajčatové omáčce: Prorostlejší maso dodá šťavnatost, typickou chuť omáčce pak špetka skořice

    Před 19 dny
    Rajčatová či rajská omáčka neodmyslitelně patří k pozdnímu létu. Nemusíme ji ale podávat jen s vařeným hovězím nebo s plněnými paprikami. Výborná je také rajská omáčka s kuličkami z mletého masa.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí

    Před 19 dny
    Rajčata, která jsme si sami vypěstovali, báječně chutnají a nádherně voní sluncem. Co ale s nimi, když máme velkou úrodu a lečo nebo rajská omáčka se nám už přejedly? Možností je rajčata zavařit.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    I v září je čas: Rajčata rychle dorostou požadovaných rozměrů, pomůže obyčejný popel

    Před 19 dny
    Dopřejte rajčatům v době plození tuto extra výživnou zálivku. Podpoříte jejich imunitní systém a zajistíte si bohatou úrodu.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Hrozí, že rajčata nestihnou dozrát? Překvapte je. Zčervenají a neztratí chuť

    Před 20 dny
    Začínající podzim, který přírodě ubírá teplo i sluníčko, signalizuje, že se sezona rajčat chýlí ke konci. Jejich plody zrají pomaleji a některé nedozrají vůbec. Jak podpořit zrání rajčat? Existují způsoby, jak na podzim zrání rajčat na keřích urychlit. A co udělat s otrhanými zelenými rajčaty, aby dozrála doma? Některé metody se vám možná budou zdát trochu devastující, ale rostliny rajčat na ně budou reagovat dobře.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Využití síly kvasinek a mléka: přírodní řešení plísně u rajčat a okurek. I malá investice vám zachrání úrodu na dlouhé týdny

    Před 21 dny
    Využití síly kvasinek a mléka: přírodní řešení plísně u rajčat a okurek. I malá investice vám zachrání úrodu na dlouhé týdny. Mezi časté problémy, se kterými se zahrádkáři potýkají, patří napadení plodin, jako jsou rajčata a okurky, plísněmi. V boji proti těmto hrozbám se z kuchyňské spíže vynořuje překvapivý spojenec: kvasnice.
     Komentáře
  • Novinky

    Rychlá večeře z rajčat? Vyzkoušejte španělský toast

    Před 25 dny
    Přetéká vaše zahrada domácími rajčaty a vy už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte jednoduchý toast „pan con tomate“, na který vám stačí jen pár ingrediencí a jeho příprava nepotrvá déle než deset minut.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zavařená rajská omáčka podle Těhotnýho kuchaře: Zužitkujete kromě rajčat i kůrky parmazánu a v zimě jenom sáhnete po sklenici

    Před 25 dny
    Úroda rajčat je letos opravdu skvělá, a proto je důležité rozmyslet, co všechno z domácích či koupených rajských uvařit. Kdo už vyzkoušel všechny recepty a stále má v zásobě dost oblíbené zeleniny, může si na zimu nachystat skvělou rajčatovou omáčku.
     Komentáře
  • Deník

    Splašené ceny rajčat a kečupů klesají. Ve slevách téměř o polovinu

    Před 25 dny
    Rajčata i kečupy jsou pro mnoho lidí drahé. Vyhlíží proto hlavně ty zlevněné. Podle odborníka situaci ovlivnilo loňské splašení cen, na které doplatili hlavně spotřebitelé.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rajčata jsou pochoutkou i pro ptáky. Tipy, jak si uchránit úrodu

    Před 26 dny
    Rajčata jsou rostliny, které není těžké pěstovat. Mají ale své vrtochy, jako je například náchylnost k plísním, ke změnám teplot či k praskání. Kromě toho je mohou ohrožovat také škůdci, jako jsou například slimáci nebo ptáci. To se potom vyplatí mít v záloze triky, které vám mohou pomoci ochránit sladké plody před jejich nájezdy. Zde je několik tipů, jak chránit plody před ptáky.
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní úsporná kuchařka 39. díl: Rychlé zeleninové pokrmy i jídla na cestu

    Před 26 dny
    Přinášíme vám další várku levných receptů, podle kterých můžete vařit, nebo se jimi alespoň inspirovat. Objevíte v nich sezónní zeleninu, jako cuketu, okurky, rajčata, ale také bylinky. Určitě oceníte návod na studenou okurkovou polévku, luxusní lečo nebo třeba slané tuňákové muffiny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka

    Před 26 dny
    Doba salátová se pomalu chýlí ke konci stejně jako letní období, kdy máme kvůli horku na saláty největší chuť. Toužíte-li již po něčem vydatnějším, je salát niçoise tím pravým. Kromě zeleniny jsou v něm totiž navíc brambory, tuňák a vajíčka vařená natvrdo.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Zrychlené dozrávání rajčat podáním pomocné ruky: Mezi snadné kroky patří zálivka nebo stříhání listů

    Před 26 dny
    Každý zahrádkář se těší, až mu dozrají první sezónní rajčata a bude si na nich moct pochutnat. Dozrávání rajčat však můžete některými kroky urychlit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rajská polévka jako od babičky: Z čerstvých rajčat chutná božsky, voní skořicí a hřebíčkem a sladký nádech podpoří zkaramelizovaný cukr

    Před 27 dny
    Je jednou z nejoblíbenějších dětských polévek, vždyť chuťově připomíná vůbec nepopulárnější dětské jídlo – rajskou omáčku. K rajské polévce sice maso a knedlík nedostanete, když do ní ale přidáte těstoviny nebo rýži, klidně vám nahradí i hlavní chod.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak správně skladovat rajčata: Při ideální teplotě 10 °C vydrží čerstvá po rekordní dobu

    Před 28 dny
    Domácí rajčata mají jedinou chybu – nehodí se k dlouhodobému uskladnění. Zjistěte, jak s nimi naložit, abyste jejich trvanlivost protáhli na co nejdelší dobu.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Video: návod, jak dosáhnout maximální sklizně rajčat a paprik. Zastřihněte jim vrcholy, jinak se zbytečně obíráte o úrodu

    Před 28 dny
    Byť se o smyslu zaštipování rajčat a vyštipování květů paprik vedou sáhodlouhé diskuse, neoddiskutovatelným faktem je, že v našich podmínkách všechny plody nedozrají. A když jim “zatípneme tipec”, dosavadní plody spíš dozrají a hlavně i narostou.
     Komentáře
  • Proženy

    Co vařit o víkendu: Recepty z paprik jsou jasná odpověď!

    Před 29 dny
    Papriky mají jak pestrou škálu barev, tak chutí. Úplně se nabízejí, abyste si z nich připravili nějakou zeleninovou pochoutku. A proč zůstat jen u jedné? Od pomazánky po plněnou klasiku, v našich tipech na víkend si zajisté vyberete.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak vám zaručeně dozrají rajčata? Zapomeňte na okna či papírové sáčky

    Před 29 dny
    Je vám líto, když vidíte ještě mnoho rajčat, která zkrátka už nestihla dozrát? Vždy skončila vyhozená? Nebo jste to doposud řešili, že jste nechávali rajčata dozrát na okně či v papírových sáčcích? Tak věřte, že jsou mnohem lepší a efektivnější způsoby. Dozvíte se v článku.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Znáte už pečený kečup? Může být příjemnější variantou

    Před 1 měsícem
    Pečený kečup má lepší chuť než ten klasický. Důvodem je to, že je pečený – když totiž uvaříte zeleninu a upečete, hned poznáte ten rozdíl. A schválně, jaká zelenina vám chutná víc? Ta vařená nebo pečená? Je jednoduchý na přípravu, takže rozhodně nebudete dělat jen jednu várku! Pokud se pro domácí kečup rozhodnete, určitě vyzkoušejte ten pečený.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro rajčatový salát: Potřebujeme krásně vyzrálé plody, dobře ochucenou zálivku z oleje a octa, navrch pak jemně nakrájenou cibulku

    Před 1 měsícem
    Ať už naše rajčata mají jakýkoliv tvar, velikost a barvu, krásně jim to sluší v salátu. Rajčatový salát z plodů dobře vyzrálých na sluníčku nemá chybu a báječně chutná.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Lidové hnojivo pro rajčata: Krásné a zdravé plody zařídí mléko

    Před 1 měsícem
    Pokud chcete pohnojit svá rajčata, nemusíte do obchodu pro drahé hnojivo. Všechno potřebné totiž najdete doma ve své lednici.
     Komentáře
  • Topi Pigula
    naSeznam Médium

    Je rajče ovoce nebo zelenina? Rozhodl o tom soud

    Před 1 měsícem
    To, že si rajče dáváme do zeleninových salátů a nikoliv do dezertů, nic neznamená. O tom, zdali je rajče ovoce, nebo zelenina, rozhoduje soud.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Recept na skvělý rajčatový džem: Provoněný skořicí a hřebíčkem a dochucený špetkou pepře chutná fantasticky

    Před 1 měsícem
    Máte keříky na zahradě doslova obsypané rajčaty, spíž plnou kečupů a protlaků a už nevíte, co s dalšími plody? Tak vyzkoušejte tuto rajčatovou marmeládu. Vzhledem k tomu, že jsou rajčata často označována i jako ovoce, k úpravě na sladko se výborně hodí.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    2 recepty na cuketovou čalamádu do zásoby: Vychutnejte si ji například pod masem

    Před 1 měsícem
    Pokud se vám podařilo vypěstovat bohatou úrodu cuket, jistě je potřebujete nějak zužitkovat, aby nezplesnivěly či neshnily. Zkuste z nich připravit vynikající čalamádu, která bude chutná nejen na…
     Komentáře
  • Deník magazín

    Zuzana ráda experimentuje. Letos vypěstovala obří rajčata, jedno váží 700 gramů

    Před 1 měsícem
    Na své zahrádce pěstuje Zuzana Baštová Velková klasické, ale i netradiční odrůdy rajčat. S manželem si pochutnávají například na černých či liči rajčatech. Letos se však na keřích jedné z odrůd urodily opravdu obrovské plody. Jedno rajče tak vystačí na večeři pro dva lidi.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak porazit bakteriální vadnutí rajčat: Měď ho zlikviduje za 10 dní

    Před 1 měsícem
    Rajčata jsou nejoblíbenější letní plodinou. Ani jim se ale nevyhýbají choroby a nemoci. Bakteriální vadnutí rajčat může ohrozit celou úrodu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slané müsli tyčinky jsou skvělé na cesty. Jsou výživné a na dlouhou dobu zasytí, jejich příprava je přitom úplně jednoduchá

    Před 1 měsícem
    Hledáte nějakou praktickou svačinku na letní výlety, která je zdravá, lehká, dlouho vydrží a nasytí vás i za pochodu? Pokud si na sladké nepotrpíte, řešením jsou slané müsli tyčinky. I tato pochoutka se dá totiž poměrně snadno připravit i naslano, a to dokonce v mnoha verzích.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak urychlit dozrávání rajčat? Je potřeba keře pravidelně zaštipovat, zastaví se tak růst, ale posílí se plody

    Před 1 měsícem
    Pěstební sezóna je v plném proudu a právě sklízíme plody své práce, například rajčata. Jedním z podpůrných kroků při pěstování tyčkových rajčat je jejich zaštipování. Podívejme se, co je myšleno zaštipováním a jak ho provádět, aby všechna pěstovaná rajčata stihla ideálně dozrát.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Srpnová práce na zahradě: Na co nezapomenout, co náš čeká a nemine

    Před 1 měsícem
    Léto se již pomalu, ale jistě chýlí ke konci, a tak je potřeba, abychom rostlinám dopřáli péči. Jakou přesně? A co nás čeká v srpnu na zahradě?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo

    Před 1 měsícem
    Přemýšlíte, jak zpracovat přebytek paprik ze zahrádky? Ideálním řešením je zeleninová pasta ljutenica, na níž jsme získali recept přímo od bulharské babičky Marie Shalamanovy, v jejíž rodině se tato omáčka z paprik, rajčat a lilku připravuje spoustu let a recept na ni se dědí z generace na generaci.
     Komentáře
  • Epeníze

    V obchodech je stále draho, speciálně zelenina

    Před 1 měsícem
    Při pohledu na současné ceny některých potravin v obchodech se zdá, že jsme uvězněni ve špatném snu. Místo toho, aby potraviny začaly zlevňovat, tak spíše zdražují. I když inflace pomalu klesá, tak v porovnání s předchozími lety, kdy byla inflace výrazně vyšší, je zdražování vysoké. Inflace klesla v červenci na 8,8 %, což nás řadí do horní části tabulky, ale ne na špici. Patří nám 9. místo. Nejhůře je na tom Maďarsko s 17,6 procenty a druhé Srbsko 12,5 %. Sousední Polsko má 10,8 %, Slovensko 9,68 %, Rakousko 7,00 % a Německo 6,17 %. Zvláštní je, že ceny potravin například v Polsku jsou daleko nižší než u nás. Lidé proto volí cestu za nákupy právě tam. Stát z tohoto důvodu ztrácí peníze.
     Komentáře
  • Proženy

    3 způsoby sušení rajčat a jejich (ne)výhody: v troubě, na slunci i v sušičce

    Před 1 měsícem
    Rajčata jsou sice nejlepší právě utržená, ale mohou být zpracována do trvanlivé podoby, která nás v zimních měsících přenese zpět do slunné zahrady. Sušení rajčat je nejen praktickým způsobem, jak snížit velikost zásoby, ale také příležitostí proniknout do světa intenzivní chuti a vůně.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Konzumujete popraskaná rajčata? V první fázi to není problém

    Před 1 měsícem
    Léto je v plném proudu a vyznačuje se poměrně vysokými teplotami. Ty vystřídaly předchozí deštivé období a spíše chladno, což se pochopitelně podepsalo i na různých plodinách ve vaší zahradě. Typická jsou v tomto ohledu především rajčata. Stopy na nich jsou poměrně patrné. Stačí se podívat na jejich povrch, který bývá často poměrně markantně popraskaný. Ne vždy se takovéto plody musí vyhodit. My se podíváme na situace, kdy je lze konzumovat, a to vcelku bez obav.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Španělská studená polévka gazpacho z rajčat příjemně osvěží i ochladí a s přidanými krutony i skvěle zasytí

    Před 1 měsícem
    Ať už jsme byli ve Španělsku letos, nebo před deseti lety, možná máme i voňavé vzpomínky. Jednou z nich může být studená polévka gazpacho. Chladné jídlo plné zeleniny je v horkých letních dnech přímo ideální.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rajčatový koláč zavoní kombinací skvělých sýrů a bazalky. Jednoduchou přípravu přitom zvládne i kuchařský amatér

    Před 1 měsícem
    Rajčata, pokud je nemáte na vlastní zahrádce, nyní seženete ve velmi vysoké kvalitě i v obchodech. Dokonce i cena bývá v tuto roční dobu příznivá, a tak je dobré vyzkoušet lecjaké recepty, v nichž můžeme populární rajská jablíčka použít. Upečte si třeba netradiční koláč, který si po jeho konzumaci rozhodně oblíbíte.
     Komentáře
  • Proženy

    Sklizeň rajčat je tu! Co dělat, aby vydržela co nejdéle? Trhejte je se stopkou a nedávejte do lednice

    Před 1 měsícem
    Léto se přehouplo do druhé poloviny a sezona sklizně rajčat jak ve skleníku, tak na záhonu je v plném proudu. Pokud ale chcete mít úrodu bohatou a zdravou, je třeba dodržovat několik základních pravidel.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření

    Před 1 měsícem
    Máte rádi kořeněné aromatické pokrmy arabské kuchyně? Pokud rádi zkoušíte různé novinky a máte doma zrovna lilek, možná vás zaujme zaalouk. Tento marocký pokrm je důkazem toho, že z pár jednoduchých surovin se dá připravit neskutečná dobrota. Stačí, když ji správně okořeníte.
     Komentáře
  • Home

    Přebytky rajčat? S těmito tipy je udržíte dlouho čerstvá

    Před 1 měsícem
    Pěstujete-li rajčata, pravděpodobně jste se už setkali s několika názory na to, jak rajčata uskladnit. Každý z nás, ať si je natrháme v zahradě, nebo koupíme v obchodě, chce stejný výsledek – aby zůstala co nejdéle čerstvá. Jak tedy správně skladovat rajčata? Můžeme je uložit do lednice? Jak a kam uskladnit nakrájená rajčata? Dají se rajčata i zmrazit?
     Komentáře
  • Náš region

    Rajčatové slavnosti v Břeclavi se od svého založení čtyřnásobně rozrostly

    Před 1 měsícem
    Břeclavské Slavnosti rajčat.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Naděje, že sklizeň stlačí ceny ovoce a zeleniny, vzaly za své

    Před 1 měsícem
    Naděje, že sklizeň stlačí ceny ovoce a zeleniny, vzaly za své. Sezónní zelenina je dražší než loni, a tak čtyřčlennou rodinu vyjde letní zeleninové lečo o 23,2 koruny dráž než před rokem – o třetinu. Mohou za to papriky a rajčata.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šéfkuchař Pizza Nuova poradil, která rajčata se hodí na skvělé sugo: Seženete je celoročně i u nás, říká

    Před 1 měsícem
    Dobrá pizza se neobejde bez kvalitní rajčatové omáčky, které se říká sugo. Je to právě ona, která dokáže celý pokrm znehodnotit nebo ho naopak povznést. Jak pro Toprecepty.cz říká šéfkuchař jedné z 50 nejlepších pizerií v Evropě Tomáš Neradil, vše závisí na kvalitě rajčat.
     Komentáře
  • Náš dům

    Bílé puchýře na plodech rajčat: Poradíme, jak jim lze zabránit

    Před 1 měsícem
    Pěstování rajčat není nic extra složitého. Pokud ale chcete maximalizovat svou úrodu, čeká vás určité úsilí. Zcela zásadní je správná zálivka, jejíž množství je třeba přizpůsobit počasí. Stejně tak důležité je ale vybrat správné stanoviště, které je v tomto případě slunečné. Už jen splněním těchto dvou podmínek se můžete vyvarovat mnohých problémů se škůdci a nemocemi. Někdy se ale poškození plodů nevyhneme.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Domácí rajčatový džus se hodí do smoothie, polévek i omáček. Ve slavném koktejlu Bloody Mary hraje spolu s tabascem hlavní roli

    Před 1 měsícem
    Sezónu rajčat je třeba využít na maximum. Během celého roku se rajčatová omáčka, protlak i směsi s další zeleninou spotřebují do mnoha pokrmů, hodí se však i zásoby domácího rajčatového džusu, který je skvělou a zdravou přísadou do smoothie nebo také základní surovinou pro míchaný koktejl s vodkou Bloody Mary.
     Komentáře
Reklama