Zavřít
Zavařovací sklenice

Zavařovací sklenice

Nejnovější články na Seznamu na téma Zavařovací sklenice
  • Cooky

    Domácí zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě: Vyměnila jsem už dávno kupovanou konzervu za domácí sklenici plnou poctivé chuti

    Před 15 dny
    Jestliže kupujete občas maso v konzervě, tak na zkuste toto domácí. Protože pro vás máme něco lepšího: Domácí zavařené maso ve vlastní šťávě.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vyrobte si krásnou podzimní dekoraci ze zavařovací sklenice, provázku a juty

    Před 1 měsícem
    Podzimní dekorace dokážou domovu přidat útulnost a teplé tóny, které jsou typické pro toto roční období. Zkuste si vyrobit jednoduchou, ale efektní dekoraci, která kombinuje přírodní materiály, jako je juta, provázek a vřes. The post Vyrobte si krásnou podzimní dekoraci ze zavařovací sklenice, provázku a juty appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Vepřovky do sklenice: Zavařené vepřové, které chutná a dlouho vydrží

    Před 3 měsíci
    Udělejte si dlouhotrvající svačinku, večeři nebo ingredienci na další vaření. Připravte si s námi zavařené vepřové.
     Komentáře
  • Náš dům

    Otevírání zavařovacích sklenic bude hračka díky těmto jednoduchým trikům

    Před 6 měsíci
    Dostali jste chuť na kyselé okurky, ale sklenice nejde otevřít, protože víčko na ní drží jako přibité? Tuto zapeklitou situaci vyřešíte během pár vteřin, aniž byste museli použít hrubou sílu nebo speciální pomůcku, která není zrovna po ruce.
     Komentáře
  • Náš dům

    Proč nevyhazovat víčka ze zavařovací sklenice? Můžete je prakticky využít doma i venku

    Před 8 měsíci
    Máte doma zavařovací sklenice? Nebo vám zkrátka přebývají víčka od zavařovaček? Nevyhazujte je. Můžete je prakticky využít doma i na zahradě. Jak?
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Odhalte spolu s námi tajemství zavařovací sklenice. Budete překvapeni, jak moc hluboké je

    Před 1 rokem
    Zavařovací sklenice v podobě, jak je známe dnes, jsou výsledkem dlouhého vývoje. Už dávno přestaly sloužit pouze k uchování domácích dobrot. Dnes jsou rovněž i stylovým doplňkem našich domovů, inspirují umělce a designéry a skrývají v sobě velmi zajímavou historii. Pojďte s námi nahlédnout do světa těchto všestranných skleněných nádob a objevit jejich mnohostranné využití.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak odstranit ze sklenic zápach a nevzhledné etikety? Pomůže ocet, soda, olej i hořčice

    Před 1 rokem
    Máte doma sklenice, které nevoní, popřípadě mají nevzhledné etikety? Není třeba je vyhazovat. Poradíme, co pomůže od zápachu i to, jak se zbavit etikety a zbytků lepidla po ní.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    7 prima tipů na recyklaci skla: Druhý život zavařovacích sklenic

    Před 1 rokem
    Máte rádi kompoty, džemy, čalamády paštiky a jiné ve skle zakonzervované dobroty? Pak máte doma nejspíš už docela slušnou zásobu větších či menších zavařovacích sklenic. Co sklo recyklovat a dát mu druhý život? Máme pro vás 7 prima tipů na recyklaci – ze zavařovaček se dají vytvořit užiteční pomocníci do domácnosti i zajímavé dekorace.
     Komentáře
  • Adbz

    Zápach ze zavařovacích sklenic dostane kávová sedlina či lžička jedlé sody

    Před 1 rokem
    Zavařování patří mezi nejoblíbenější způsoby uchování plodin. Odstranit nepříjemný odér ze zavařovacích sklenic pomůže soda, prášek do pečiva i káva.
     Komentáře
  • Adbz

    Otevření pevně uzavřené zavařovací sklenice bez velké námahy. Když to nejde rukou, vezměte si na pomoc lepicí pásku

    Před 1 rokem
    Zavařovací sklenice změnily způsob uchovávání potravin. Nabízíme užitečné rady, jak snadno odšroubovat zaseknuté víčko pomocí různých triků.
     Komentáře
  • Adbz

    Odstranit etikety ze sklenic i lahví lze snadno. K ruce stačí vzít tuk a za několik vteřin máte hotovo

    Před 1 rokem
    Pokud doma recyklujete zavařovací sklenice, pak byste měli znát tento jednoduchý trik. S jeho pomocí se snadno zbavíte všech přilepených etiket během chvilky.
     Komentáře
  • Adbz

    Uchovejte si chutě po celý rok. Efektivní metoda sterilizace sklenic v troubě

    Před 1 rokem
    Už naše babičky zavařovaly ovoce a zeleninu na další rok. Nechte se inspirovat jejich radami a při zavařování využijte klasickou troubu.
     Komentáře
  • Adbz

    Skladování vánočních perníčků, aby vydržely co nejdéle. Nejlépe poslouží zavařovací sklenice

    Před 1 rokem
    Tento způsob skladování vánočních perníčků vám zajistí, že zůstanou dokonale chutné a měkké až do Vánoc. Poslouží vám i obyčejná zavařovačka.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak se zbavit lepidla, které zbylo po samolepkách: Pomůže jakýkoliv tuk

    Před 2 roky
    Abyste se zbavili zbytků lepidla, které zůstalo na sklenicích po použitých samolepkách, vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Zvládnete to bez drhnutí i agresivní chemie.
     Komentáře
  • Adbz

    Už žádné tvrdé máslo: Použitím zavařovačky změkne během 2 minut

    Před 2 roky
    Nezdržujte se při pečení čekáním, až máslo povolí, a použijte některou z jednoduchých metod, které jeho změknutí o dost urychlí.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Časté chyby mohou pokazit celý proces zavařování. Je třeba kontrolovat dřevěné nástroje i stav plodů

    Před 2 roky
    Zavařování patří mezi oblíbené způsoby, jak zpracovat velké množství čerstvého ovoce a zeleniny a uložit ho na vhodné místo k pozdějšímu použití. Této chybě byste se ale měli vyhnout.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Uchovávání česneku snadno a rychle: Zavařovací sklenice udrží stroužky ve svěží kondici

    Před 2 roky
    Zaměřte se na správný způsob skladování česneku, aby se vám v průběhu roku nezkazil nebo aby nedošlo ke zhoršení jeho chuti či kvality. Stačí dodržovat tato pravidla.
     Komentáře
  • Adbz

    Chyby, které mohou pokazit celou várku nakládaček: Použití jemné soli, ponechání konců či přerostlé okurky

    Před 2 roky
    Naložené a zavařené okurky jsou klasickou pochutinou v mnoha rodinách. Recept se dědí z generace na generaci, ale i tak je třeba se některých chyb vyvarovat.
     Komentáře
  • Adbz

    Zavařeninová sklenice se dá jednoduše otevřít otvírákem na pivo. Dalším fíglem je horká voda

    Před 2 roky
    Otevírání zavařeninových sklenic už nebude tak bolestivé, protože existují triky, které vám to zjednoduší. Jedním z nejúčinnějších je použití otvíráku na pivo.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Zavařovací sklenice nevyhazujte, sprejem z nich vykouzlíte opravdovou nádheru

    Před 2 roky
    Ve skoro každé domácnosti se postupem času hromadí věci, které se mohou někdy hodit. Ale co když takové "někdy" nikdy nepřijde? Pak je načase udělat generální úklid a všechno vyhodit. Avšak zde zastavte: zavařovací sklenice se opravdu hodí, a to třeba na výrobu vázy pomocí spreje.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dejte sbohem zápachu ze sklenic z původního obsahu

    Před 2 roky
    Bylinková sezona oficiálně začala. První jarní druhy léčivých rostlin už se zamrazují, suší a konzumují. Leckdo zase dává přednost tinkturám a sirupům, které se uskladňují ve sklenicích. Také ty vaše přijaly pachy původního obsahu? Zbavte se jich s pomocí jednoduchého tipu, povolejte do akce hořčici!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Máte nadbytek ořechů? Zavařte je, tak vám vydrží i několik let

    Před 2 roky
    Měli jste letos nadbytek ořechů, které jste nestihli zpracovat do cukroví ani do buchet? Pokud jsou ořechy ve skořápkách uloženy v suchu a temnu, vydrží opravdu dlouho, ale ne všichni máme možnost je do takového prostoru umístit, aby se nám do nich nedostaly například myši nebo moli. Ovšem způsobů na uchování ořechů je více. Jedním z nich je zavření. Rádi vám poradíme s postupem, abyste si ořechy mohli užívat a pochutnávat si na nich i klidně za čtyři roky.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak správně sterilizovat sklenice? Návod pro začátečníky

    Před 3 roky
    Ve spoustě receptech na marmelády, džemy či jiné zavařeniny se často uvádí: sterilizujte. Co to vlastně je a jak tok udělat? Pokud budete správně sterilizovat sklenice, zajistíte, že budou prosty patogenů, které by mohly jejich obsah znehodnotit. Sterilizaci sklenic bychom měli provést před každým zavařením (pokud jste sklenice sterilizovali před týdnem, je dobré projít tímto procesem raději znovu). Tento proces může být sice krokem navíc, není však zbytečný.
     Komentáře
  • Náš dům

    Zapáchající zavařovací sklenice? Žádný problém, vyzrajete na ně jednoduše

    Před 3 roky
    Po některých zavařeninách zůstává ve sklenicích nepříjemný zápach. A takové zapáchající zavařovací sklenice pak je problém použít na jiné potraviny. Zdrojem zápachu jsou obvykle česnek, cibule nebo výrazné koření, které sice bylo vhodné například do okurek, nikoli však třeba do marmelády. Umýt je běžným prostředkem na nádobí bohužel nestačí. Naštěstí existuje velice jednoduchý způsob, jak se nežádoucího zápachu zbavit a využít tak své sklenice znovu a znovu.
     Komentáře
  • inStory

    Zavařování je symbolem prázdnin. V troubě to zvládnete i bez zkušeností

    Před 3 roky
    Ať už máte přebytek meruněk, švestek, jahod, nebo se chystáte do kempu a chcete si s sebou vézt sklenice se zavařeným obědem či večeří, nezbyde vám, než se naučit zavařovat. Pokud se ale obáváte klasického zavařování ve vodní lázni a nemáte s ním zkušenosti, zkuste zavařování v troubě, o kterém píše ve své tiskové zprávě MORA.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Skleník svépomocí vyrobíte i ze zavařovacích sklenic. Jak ho postavit?

    Před 3 roky
    Skleník svépomocí si můžete vyrobit doma i ze zavařovacích sklenic. Nemusí se však jednat jen o zavařovací sklenice, použít můžete jakýkoliv druh sklenic. Hlavním prvkem je, že se musí jednat o čiré sklenice. Pojďme se blíže podívat, jak postavit skleník ze zavařovacích sklenic.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sklenice a jejich opětovné používání je parketou českých hospodyněk. Takto z nich snadno odstraníte etiketu

    Před 3 roky
    Není žádným překvapením, že řada lidí využívá sklenice nejen pro skladování, ale často také pro kreativní účely. Jde například o skleničky od přesnídávek nebo kyselých okurek.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Sterilizace sklenic před zavařováním je důležitá. Podívejte, jak na to

    Před 3 roky
    Před každým zavařováním by měla proběhnout vždy sterilizace sklenic. Pokud tak neučiníte, riskujete, že se vám zavařenina začne časem kazit. Sterilizace ničí veškeré bakterie a zabraňuje tak množení bakterií v zavařeném jídle, jeho následnému zkažení a tvoření plísní.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dejte sbohem zápachu sklenic z původního obsahu

    Před 4 roky
    Bylinková sezona oficiálně začala. První jarní druhy léčivých rostlin už se zamrazují, suší a konzumují. Leckdo zase dává přednost tinkturám a sirupům, které se uskladňují ve sklenicích. Také ty vaše přijaly pachy původního obsahu? Zbavte se jich s pomocí jednoduchého tipu, povolejte do akce hořčici!
     Komentáře
  • inStory

    Jak odstranit zbytky lepidla ze sklenic, lahví či z lidské kůže

    Před 4 roky
    Také vás občas trápí, když nemůžete z nových zavařovacích sklenic nebo lahví od nápojů sundat etikety, anebo když po sobě zanechají lepidlo, které nejde umýt? Máme pro vás vyzkoušené triky, které se v praxi osvědčily. .
     Komentáře
  • inStory

    Na balicím papíře můžete ušetřit. Dárky lze krásně zabalit pouze tím, co najdete doma

    Před 4 roky
    Většina domácností si nevystačí s jednou rolí balicího papíru, takže jich musí koupit hned několik, což se už docela prodraží. Letos ušetříte, protože si ho nemusíte kupovat vůbec.
     Komentáře
  • inStory

    Zahrádka ve sklenici nevyžaduje pravidelnou péči a svou krásou vás nadchne

    Před 5 roky
    Miniaturní ekosystém neboli zahrada v láhvi je ideální variantou pro líné botaniky. Vyrobíte si ji snadno sami a nemusíte se o ni skoro vůbec starat.
     Komentáře
  • inStory

    Odstraňte ze zavařovacích sklenic nálepky i s lepidlem. Bez zbytečné námahy

    Před 5 roky
    Skladujete doma sklenice, které plánujete použít třeba na zavařování? Vždy jsou na nich nalepené nějaké etikety, které nejdou jednoduše odlepit. Když už se vám je podaří něčím seškrábat, zbude po nich lepidlo. Poradíme vám, jak nálepky i s lepidlem hravě odstranit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Elektrický zavařovací hrnec zvládne i sýry nebo sirupy

    Před 5 roky
    Úroda z vlastní zahrádky potěší, ale někdy přidělá i starosti. Co s přebytky, které jste v potu tváře vypěstovali? Stará, ale osvědčená technika zavařování zajistí dostatečné zásoby domácích pochutin na zimu. Moderní zavařovací hrnce přitom práci co nejvíce usnadní a kromě konzervace potravin toho zvládnou daleko více.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí masové konzervy musíte zavařit dvakrát

    Před 5 roky
    Běžně zavařujete ovoce, zeleninu i houby? Zkuste konzervované maso ve vlastní šťávě a rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené maso je lahodné a šťavnaté, příprava je snadná, ale má přísná pravidla.
     Komentáře
  • inStory

    Tipy, jak originálně zabalit vánoční dárky

    Před 5 roky
    Balení dárků je pro někoho příjemná a radostná činnost. Pokud i pro vás, dejte si na balení dárků záležet a své blízké tím mile překvapíte.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Za dózy na potraviny není nutné utrácet velké sumy peněz, stačí použít to, co již máte doma

    Před 6 roky
    Dózy na potraviny vypadají moc hezky, ať už je máte viditelně na poličce nebo ukryté ve skřínce. Mimo jiné ty průhledné umožňují lepší kontrolu potravin a přehlednost. K uskladňování potravin lze použít v podstatě cokoliv. Zavařovací sklenice, plastové PET láhve a mnoho dalšího. Stačí jen odlepit původní nálepky, nádobky pečlivě umýt, usušit a klidně si je můžete i ozdobit.
     Komentáře
Reklama