- Před 15 hodinamiV podzimní kuchyni nesmí chybět dýně, kraluje našim kuchyním několik měsíců. Je dobré vědět, že některé druhy můžeme konzumovat i syrové. Podává se ve formě carpaccia, jako přísada do salátů, koktejlu nebo džusu. Je to příjemné zpestření mnoha jídel, ale také nutričně zdravá bomba.
Podzimní pečení: vychutnejte si sezónní produkty v netradičních kombinacích
Před 1 dnemZatímco teplé objetí léta ustupuje chladnému a svěžímu vzduchu září, naše chuťové buňky začnou toužit po uklidňujících příchutích podzimu. Je ideální čas vkročit do kuchyně a vydat se na dobrodružství spojené s pečením, které oslavuje štědrost sezóny. Galette z dýně a šalvěje Jednou z typických příchutí podzimu je máslová dýně. Tato všestranná zelenina propůjčuje svou smetanovou sladkost bezpočtu pokrmů a v kombinaci se zemitým aroma čerstvé šalvěje vytváří harmonický chuťový profil, který je ideální pro tuto sezónu. Galette je rustikální pečivo, které zdůrazňuje tyto nádherné podzimní chutě. Kůrka obklopuje plátky pečené máslové dýně, karamelizovanou cibuli, kozí sýr a kapku medu.Dýně v octovém nálevu vás v zimě příjemně zahřeje
Před 2 dnyV obchodech i na trhu najdeme desítky druhů dýní. Všechny mají jedno společné: jsou pro náš organismus velmi zdravé. Můžete si z nich připravit obrovské množství pokrmů. Navíc obsahují nespočet vitamínů, minerálů a antioxidantů, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Víte, jak zavařit na podzim dýni, aby vám vydržela po celou zimu? Co budete potřebovat? Dýně je čistě podzimní záležitost. Jakmile si ji zavaříte, můžete si její chuť i zdravotní přínosy užívat po celý rok. Postup je přitom velmi jednoduchý.Nejkrásnější dekorace z dýní: Vyrobte z nich svícny, vázy nebo je pomalujte
Před 2 dnyPomalu už se blíží se Halloween, svátek s úžasně tajemnou atmosférou, a pro všechny, kteří rádi zdobí byt sezónními dekoracemi, přichází čas na další příjemnou změnu. Vaše bydlení mohou právě teď ovládnout dýně!Výstava dýní v botanické zahradě se letos inspiruje asijskou kulturou
Před 2 dnyBotanická zahrada v pražské Troji nabídne návštěvníkům od 13. do 31. října šestnáctý ročník přehlídky dýní a dýňových dekorací. Výstava zároveň připomene asijskou kulturu, informovala Botanická zahrada Praha v tiskové zprávě. Součástí výstavy bude doprovodný program – podzimní workshopy, dlabání dýní nebo oslavy Halloweenu.Jaký je podle vás podzim? Voní po perníku a chutná jako dýňové latté
Před 2 dnyCo se vám vybaví, když se řekne podzim? Jsou to vůně nebo chutě? Jedná se o vaše oblíbené roční období, nebo jsou to pro vás nejhorší tři měsíce v roce? Osobně šustění spadaných listů pod nohama i deštivé dny podzimu miluji. Ale jak jste na tom vy?Bezmasé recepty, které obohatí podzimní kuchyni
Před 3 dnyZáří není jen začátek podzimu, je to také ideální čas vydat se na bezmasé kulinářské dobrodružství. Ať už jste oddaný vegetarián, nebo jen chcete prozkoumat možnosti rostlinné stravy, existuje svět lahodných vegetariánských receptů, které na vás čekají.Voňavé dýňové karí podle Adama z MasterChef Česko: Je to tak jednoduché a chutné, že to zvládne úplně každý, říká
Před 5 dnyČtvrtý díl soutěže MasterChef Česko je za námi. Zazářil v něm Adam Rundus, který, slovy porotce Přemka Forejta, připravil nejlepší jídlo první výzvy a pelášil tak rovnou na balkon. Adamovo dýňové karí nás tak zaujalo, že jsme ho poprosili o recept.Patizon: Objevte zeleninu ve tvaru UFO, která má řadu zdravotních benefitů a mnoho variací v receptech
Před 5 dnyPatizon, který mnozí znají spíše jako tykev, má mnoho společného s dýní. Zejména obsah velmi důležitých látek a velmi rozmanité využití v rámci vaší kuchyně. Svým tvarem připomíná talíř UFO a má mnoho různých barevných odrůd. Ať však koupíte jakoukoliv, vždy dostanete velkou porci zdraví a výborné chuti. Mnoho benefitů pro vaše zdraví Tuto potravinu znali již indiánští praobyvatelé Ameriky a lze tedy říci, že byla tykev známá již před sedmi až devíti tisíci lety. Patizon obsahuje vysoký podíl provitaminu A neboli beta-karotenu, který podporuje metabolismus železa, zdraví tkání, noční vidění, imunitu a růst. Dále je významným zdrojem draslíku, který je důležitý pro správné fungování nervové soustavy.Pět nejlepších jídel z dýně hokaido: Polévka ochucená tymiánem, pečená dýně se sýrem i lahodná omáčka na těstoviny
Před 5 dnyDýně hokaido je velmi snadná na přípravu a vždy získáme výborný pokrm. Připravte si 5 nejlepších jídel z dýně Hokkaidó a vychutnejte si sezónu této skvělé zeleniny v různých obměnách.Inspirace na podzimní truhlíky
Před 6 dnyKrásná podzimní dekorace pro váš dům či byt. Tip, jak truhlíky aranžovat rychle a jednoduše.Jak spotřebovat celou dýni? Nevyhazujte semínka ani slupky, vše se dá využít
Před 7 dnyZačíná období dýní a většina lidí uvažuje nad tím, jak letošní nadílku zpracuje. Existuje celá řada receptů, mnohdy při nich ale využijeme jenom část této zeleniny a zbytek se pak vyhodí. My vám poradíme, jak neplýtvat a spotřebovat dýni úplně celou. ZdrojRetro hit: Dýňový kompot à la ananas voní skořicí a hřebíčkem, důležité je dýni předem marinovat v octovém nálevu, aby nezměkla
Před 7 dnyPřinesli jste si domů dýni a na polévku nemáte chuť? Připravte si oblíbený hit 80. let, dýňový kompot à la ananas. Sladkokyselý kompot je velmi oblíbený díky své šťavnatosti a aroma ananasu. Dá se využít do pohárů, ale třeba i do alkoholové bowle.Týdenní úsporná kuchařka 42.díl: Jak vařit levně během podzimu? Vsaďte na dýni, celer i spadaná jablka, radí Katka
Před 7 dnySuroviny jsou v poslední době čím dál tím dražší a navíc nemám příliš čas trávit dlouhé hodiny u plotny. Protože mám dvě děti, baví mě vařit rychlá jídla z pár surovin, která příliš neprovětrají peněženku. Každý týden vám představím sedm jídel, které si můžete uvařit. Tento díl se nese ve znamení podzimní zeleniny, která posiluje naši obranyschopnost.Jak se vyznat v dýních: Od nákupu po zpracování a uchovávání. Naučte se to, vydrží vám i rok
Před 7 dnyJeště před dvaceti lety u nás o dýních skoro nikdo nic nevěděl. Ale pak se rozpoutala dýňová horečka a dnes už si bez těchto nádherně bachratých a pestrobarevných plodů podzim nedokážeme představit.Dýně i cuketa vyniknou v netradičních receptech připravených v troubě
Před 8 dnyS podzimem přichází i sezónní zelenina. Typicky jde o cuketu a dýni. Nepatří mezi dvakrát oblíbené druhy zeleniny. Nejlepší varianta, jak využít sezónní zeleninu, je pečení. Zelenina přirozeně obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Pozor je třeba dát na to, že při vaření se obsah těchto látek může snížit.Originální nápady, jak využít v kuchyni dýni naslano i nasladko
Před 8 dnyDýně je královnou podzimu, často se však její využití smrskne na vaření krémové polévky. Přitom je to velmi variabilní surovina, s kterou se dá v kuchyni přímo kouzlit. Nechte se inspirovat zajímavými recepty, které rozšíří rodinný repertoár.Použijte dýni pro vytvoření podzimní dekorce
Před 9 dnyCo říkáte na kombinaci dýně s květy? Možná je nečekaná a neobvyklá, ale určitě vás svým vzhledem příjemně překvapí, zvláště když chcete mít doma jedinečnou dekoraci, která ukazuje, že podzim už je tady. Vyzkoušejte s námi letos něco nového.Zbylé dýně nevyhazujte. Poradíme, jak z nich vyrobit domácí kosmetiku
Před 9 dnyDýňová sezóna dokáže potěšit i potrápit. Ať už vám dýně rostou na zahradě, dostali jste je od blízkých nebo jste je koupili v obchodě, někdy je těžké všechny zpracovat. Možná už jste si dopřáli dýňové polévky, omáčky, koláče nebo je i zavařili či zamrazili. Pokud vám stále zbývá dostatek dýní nebo je vám líto vyhazovat zbytky, které jste nevyužili při vaření, nezoufejte. Dýně nemusíte jen konzumovat, ale také z nich můžete vytvořit přírodní kosmetiku, která je levná a účinná.Hokkaido, máslová nebo špagetová aneb Jak využít nejznámější druhy dýní v kuchyni
Před 10 dnyV podzimní sezóně se v obchodech rozšiřuje nabídka dýní, zejména od lokálních pěstitelů, například z Jižní Moravy nebo Polabí. Jaké jsou nejoblíbenější druhy dýní, k čemu se hodí a jaké mají benefity pro naše zdraví?Zkuste udělat dýně nasladko. Domácí dýňové džemy jsou hitem sezony
Před 11 dnyDýně si získávají stále více obdivovatelů, možná i proto, že příjemně oříšková chuť vynikne nejenom v pokrmech slaných, ale taky ve sladkých, vynikající je třeba domácí dýňový džem. Prozradíme vám, které druhy dýní se na sladké džemy nejvíce hodí, a přidáme i osvědčené recepty.Jak poznat, že jsou dýně zralé?
Před 12 dnyDýně si v posledních letech získávají stále větší oblibu. Pěstitelé jsou hrdí na dýňové giganty, které se jim urodily na zahradě, a gurmáni si zase pochutnají na dýňové polévce z odrůdy hokkaidó. Jak ale poznat, že jsou dýně zralé? Poradíme vám, kdy je sklízet.Jednoduchá dýňová polévka se smetanou, kterou zvládne úplně každý
Před 12 dnyI ta nejjednodušší dýňová polévka má své kouzlo. Tento recept si ale určitě oblíbíte nejen pro jeho rychlou přípravu, ale i pro dokonalou chuť. Stačí vám dýně hokkaidó, pár základních surovin, které jsou snad v každé domácnosti, a mixér. Podle našeho videoreceptu zvládne připravit tuto dokonalou podzimní polévku úplně každý.Tip na středeční menu, které bude za hodinu na stole a nezruinuje peněženku
Před 13 dnyStále a dokola přemýšlíte o tom, co budete vařit, aby si pochutnala celá rodina, ale zároveň, aby byl oběd vydatný a levný? Máme pro vás tip na zítřejší menu.Maďarské kyselo: Dýňovou polévku na tenhle způsob jste nejspíš ještě nejedli
Před 13 dnyZačíná období dýní. Do Halloweenu je sice ještě daleko, pokud ale máte na zahrádce dýně hokaido, začátek září je obvykle nejvhodnější dobou k jejich sklizni. U nás je letos úroda opět vydařená, naštěstí už po letech zkušeností dobře víme, co se všemi kousky dělat. ZdrojPlacičky z dýně hokaido: Vynikající a rychlý oběd, který zvládne každý
Před 13 dnyPřemýšlíte, jak upravit dýni k obědu či večeři, aby si pochutnala celá rodina? Vyzkoušejte vynikající a křupavé placičky. Jsou jednoduché a zachutnají snad každému strávníkovi.Dýně na několik způsobů. Prozkoumejte inspiraci na voňavé polévky, skvělé rizoto, ravioly i zmrzlinu
Před 13 dnyDýně je velmi univerzální surovina a můžete z ní vykouzlit celou řadu zajímavých pokrmů. Seznamte se s tipy na voňavé polévky, rizoto nebo ravioly.Dýňová omáčka udělá z obyčejných těstovin luxusní jídlo. Zjemněná smetanou a s parmazánem chutná božsky
Před 14 dnyDýně se stává stále častější součástí našeho jídelníčku. Pro svou neutrální chuť se dá použít do sladkých i slaných pokrmů, perfektní a oblíbenou je například polévka z této vitaminové bomby. Skvěle však chutná i dýňová omáčka, kterou můžete servírovat třeba k těstovinám.Dýně si můžeme snadno vypěstovat, v obchodě je důležité sledovat kvalitu
Před 14 dnyVévodí podzimu a chutná skvěle v polévkách, k masu i ve sladkých jídlech. Řeč je o dýni, která získává na popularitě zejména v posledních letech.Jak uskladnit dýně a na co nezapomenout, aby vydržely opravdu až do jara
Před 14 dnyChtěli byste, aby vám dýně vydržely až do jara? Určitě mohou. Důležité ale bude, abyste dodrželi několik ověřených pravidel, které pomohou uchovat dýně na dlouhé měsíce.Recepty z dýně: Způsoby, jak ji můžete uchovat klidně déle než jeden rok
Před 15 dnyDýně je plod, který se dá poměrně dobře uchovávat, když k tomu máte dostatek prostoru. Stačí ji umístit někam, kde je sucho, tma a chlad a vydrží vám klidně celou zimu. Pokud tyto prostory nemáte, nebo si chcete dýni připravit vhodným způsobem, máte i jiné možnosti. Dýňový kompot nebo dýňová marmeláda jsou jen některé z nich.Vytvořte si netypické dekorace z dýní, dejte jim kabátek
Před 16 dnyChcete mít letos doma netypické dekorace z dýně? Pokud máte doma několik dýní, které ještě nejsou dostatečně zralé na kompost, ale nechcete je vyhazovat ani z nich tvořit vyřezávané dekorace, zkuste jim dát nápadný kabátek z recyklovaných háčkovaných deček a sledujte, jak tyto dýně ožijí.Dýně v octovém nálevu obohatí jídelníček o nové chutě
Před 17 dnyV obchodech i na trhu najdeme desítky druhů dýní. Všechny mají jedno společné. Jsou pro náš organismus velmi zdravé. Můžeme si z nich připravit obrovské množství pokrmů. Navíc obsahují nespočet vitamínů, minerálů a antioxidantů, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Víte, jak zavařit na podzim dýni, aby vám vydržela po celou zimu? Co budete potřebovat? Dýně je čistě podzimní záležitost. Jakmile si ji zavaříte, můžete si její chuť i zdravotní přínosy užívat po celý rok. Postup je přitom velmi jednoduchý.Inspirace pro podzimní truhlíky
Před 17 dnyTruhlíky můžete mít krásně pestré až do konce roku. Stačí, když nahradíte dožívající letničky podzimní výsadbou. Které květiny ještě váš balkon či terasu rozzáří?Dýně a jejich sklizeň: není to nic složitého. Tipy pro její skladování
Před 17 dnyNetrpělivě čekáte na chvíli, kdy už budete moci dýni konečně sklidit? Pěstování dýně je časově náročné, takže si to nechceme zkazit tím, že ji sklidíme v nesprávný okamžik. Proto je třeba někam si poznačit datum, kdy jste dýni sázeli. Už jen doporučení výrobce, po jak dlouhé době můžete oranžové plody odtrhnout, se může hodit. Pokud ji utrhnete v nevhodnou chvíli, může se to projevit na její chuti a kratší době skladování.Dýně beze zbytku: Recept na výtečný krém
Před 18 dnyEspuma ze spálené dýně s praženými dýňovými semínky a dýňovými křupinkami zní jako špatný recept nešikovného kuchaře. A přitom se jedná o pochoutku, která vás připraví o řeč.Recept na pikantní pečená dýňová semínka
Před 19 dnyUž jste někdy zkoušeli připravit domácí pečená dýňová semínka? Nejen, že skvěle chutnají, ale pro své antiparazitní účinky se používají již po staletí. Navíc jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálů.Enormně velké cukety a dýně zařídí v září hnojiva s draslíkem
Před 20 dnyAby vám letos úrodu dýní a rajčat záviděli všichni sousedé, pak si ji nezapomeňte správně pojistit. Pomoci vám může draslík.Zralou dýni poznáme v obchodě podle barvy nebo dutého zvuku
Před 20 dnyDýně jsou symbolem podzimu a objevují se na trzích, v samoobsluhách i na zahrádkách malých pěstitelů. Jsou totiž oblíbenou zeleninou, která výtečně chutná. Navíc je nadmíru zdravá, protože obsahuje velké množství prospěšných látek.Okurky či tykve v září; jak prodloužit jejich plodnost a dál sklízet?
Před 21 dnyNejen okurky, rajčata či lilky můžeme sklízet do prvních mrazíků. Proto dál podle potřeby pravidelně zaléváme a také hnojíme.Týdenní úsporná kuchařka 40. díl: Cuketu pomalu střídají recepty z dýně
Před 21 dnyCuketová sezona pomalu ale jistě předává žezlo té dýňové a proto oranžové krásky nesmí v úsporné kuchařce chybět. Nezapomněli jsme ani na další druhy zeleniny, ze kterých si snadno připravíte salát, studenou polévku nebo rajčatový hit sociální sítě TikTok.Dýně existuje mnoho druhů, sáhnout se vyplatí po lokálně vypěstovaných
Před 23 dnyDýně si cestu do českého jídelníčku prokousávají pozvolna, což je velká škoda pro tuzemské strávníky. Většina z nás je tak zná hlavně jako základní rekvizitu amerického Halloweenu.Kdy se sklízí dýně? Poradíme i to, jak ji správně uchovat a zpracovat
Před 23 dnyKonec srpna, září a říjen – to je období dýní. Přesný čas jejich sklizně vždy závisí především na odrůdě a pěstebních podmínkách, které na svých zahrádkách máte. Obecně ale začínají dýně dozrávat s blížícím se koncem léta. Jak poznat, že jsou plody zralé? Kam je uskladnit, aby vydržely zimu? A co všechno je možné z dýní připravit?Dýně jezte klidně každý den. Hokaido má pozitivní účinky na zdraví, pohodu i krásu
Před 23 dnyNejpopulárnější jedlou tykví u nás je s největší pravděpodobností dýně hokaido. Je krásně barevná, má příjemně nasládlou, lehce oříškovou chuť, je tak akorát velká a před konzumací ji nemusíme loupat. Navíc má léčivé, regenerační i zkrášlující účinky. Jak tedy může dýně hokaido prospět našemu zdraví?Samosběr zeleniny u Olomouce se odkládá, pole jsou bahnitá
Před 24 dnyOčekávaný restart samosběru zeleniny ve Vojnicích nedaleko Olomouce se o týden odkládá. Důvodem je nepřiznivé počasí, po vydatných deštivých srážkách jsou pole podmáčená. V závěru srpna vzbudila dostupná možnost nákupu lokálních výpěstků značný rozruch. Zájem mnohonásobně překonal předchozí ročníky a kapacity místa, došlo i k dopravnímu kolapsu.Bohatá sklizeň na Liberecku. Vedle dýní a okurek se muži urodilo konopí
Před 27 dnyPěstírnu konopí odhalili kriminalisté u rodinného domu v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku. Na kompostu tam zajistili 97 rostlin vysokých od metru po 230 centimetrů, které tam nejspíš zasel jednatřicetiletý muž. Obviněn zatím nebyl.Dýně existuje mnoho druhů, hodí se pro různé recepty i dekoraci
Před 28 dnyLéto se pomalu chýlí ke konci a přichází podzim známý také jako období dýní. Tato surovina je oblíbená jak v kuchyni, tak při dekoraci bytu. Právě tento zvyk jsme přebrali z amerického svátku zvaného halloween. Jak ale vybrat ten správný druh a co je dobré o různých typech dýně vědět? To a ještě více se dozvíte v dnešním článku.Je potřeba loupat patizon a jak se do něj dostat? Záleží, jak je starý a co z něj plánujete uvařit
Před 28 dnyDíky svému vzhledu bývá patizon často součástí podzimní výzdoby. Skvěle však lahodí nejen oku, ale i chuti a našemu tělu. Také vzpomínáte na patizonové řízky u babičky na závěr letních prázdnin? Objevte kouzlo patizonu, naučte se jej připravovat a dopřejte si spoustu zdravotních benefitů této divukrásné tykve.Samosběry 2023: Vydejte se pro dýně hokaido i máslové, melouny, patizony či oblíbené cukety
Před 1 měsícemV posledních letech vzrostla obliba cuket či dýní hokaido přímo raketově, a tak není divu, že se adekvátně rozšířila i nabídka těchto druhů zeleniny u našich domácích pěstitelů. Dokonce se můžete vydat i na samosběr a oblíbené lahůdky si tak pořídit za velmi lidové ceny. Jen záda při tom dostanou trochu zabrat, ale ta čerstvá chuť za to určitě stojí.Pečená plněná dýně hokkaido: Masová náplň se pomalu dusí pod dýňovou pokličkou a se sýrem chutná fantasticky
Před 1 měsícemDýně hokkaido je v sezóně cenově dostupná a lze ji připravit jako hlavní chod, přílohu i nasladko jako zdravý dezert. Plněná dýně pečená vcelku vystačí na oběd pro celou rodinu a není k ní třeba chystat další přílohu.Dýňový sirup připravíme ze zbylých semínek a slupek
Před 1 měsícemDýně jsou úžasnou surovinou, kterou můžete využít na milion způsobů. Na koláče, omáčky, polévky, nebo dokonce dýňové latté. Slupka a jadérka zůstávají vždy po vaření a většinu času končí v koši. To je velká chyba, protože je můžete použít k přípravě dýňového sirupu, který může být skvělým doplňkem jídel a dezertů. Vlastnosti sirupu Dýňový sirup je bohatým zdrojem vitamínů a karotenu. Perfektně zvyšuje imunitu a pomáhá ji udržet v rovnováze. Pomáhá bojovat proti vysokému cholesterolu, snižuje otoky kotníků a nohou v důsledku problémů s krevním oběhem. Sirup je vhodný i pro obézní lidi, kteří chtějí zhubnout.Cukety a dýně potřebují draslík. Dodáte jim ho kompostem i slepičinci
Před 1 měsícemPěstujete na zahradě cukety a dýně? Pokud se o ně chcete dokonale postarat, dodávejte jim pravidelně hnojivo bohaté na draslík.Sýrové obžerství. Vyzkoušejte tři domácí bláznivá fitness jídla
Před 1 měsícemMáte rádi měkký, rozehřátý, tekoucí sýr jako hlavní složku jídla? Potom musíte vyzkoušet tyto 3 nejoblíbenější šílená sýrová jídla, která v dietě opravdu miluju.Tipy pro pěstování dýní, díky nimž si budete moci užít opravdu maximální úrodu. Vyroste vám i ta modrá
Před 1 měsícemTipy pro pěstování dýní, díky nimž si budete moci užít opravdu maximální úrodu: Dýně nejsou ve střední Evropě tak úplně typické, přesto vám některé jejich druhy vyrostou i v našich podmínkách. A vařit z domácích dýní je jedna velká radost, třeba lahodný dýňový krém připravíte za pár minut a skvěle vás zasytí. Kromě toho i k nám postupně proniká americký svátek Halloween, který se bez vydlabaných dýní ve tvaru šklebících se obličejů neobejde. Jak dýně vypěstovat, to vám prozradíme v našem dnešním článku.Žluté listy okurek po deštích: Může to být plísní, ale i nedostatkem vitamínu B9
Před 1 měsícemOkurky jsou žádanou letní zeleninou. Proto je noční můrou všech pěstitelů této zeleniny plíseň. Jak se dá včas rozeznat a zastavit?Každý druh dýně se hodí pro konkrétní způsob využití
Před 1 měsícemRádi byste využili dýni k vytvoření okouzlující svíčky nebo chutné polévky? Je důležité se seznámit se všemi informacemi o dýních, abyste dokázali využít jejich potenciál pro konkrétní účel. Některé druhy dýní jsou ideální pro přípravu lahodných nudlí, zatímco s jinými nemusíte přemýšlet a klidně je můžete použít se slupkou. Na trhu existuje mnoho různých druhů dýní, ale v našem regionu se obvykle prodává pouze několik z nich.Papuánci z kmene Dani: Sekání prstů, sexuální abstinence a pouzdro z tykve na mužském přirození
Před 1 měsícemKmen Dani žijící na Nové Guineji praktikuje dodnes krvavý rituál, při němž si ženy postupně usekávají články prstů na rukou. Muži chodí zcela nazí, pouze s přirozením zakrytým vydlabanou tykví, které se říká koteka. Sexuální půst drží i pět let.Arnold Schwarzenegger si výjimečně dá vídeňský řízek, většinou ale jí veganská jídla a miluje dýňovou polévku
Před 1 měsícemJeden z nejúspěšnějších kulturistů v historii, ale také slavný herec a americký politik Arnold Schwarzenegger po celý život podřizuje svůj jídelníček budování a udržování svalů. Překvapivě však téměř nejí maso a dává přednost rostlinné stravě.Farmář Daniel Pech poradil, jak poznat kvalitní česnek. Sám ho na Vysočině pěstuje a prodává za 75 korun za kilo ve stánku u pole
Před 2 měsíciProdej zeleniny a ovoce přímo od pěstitele je v současnosti velkým tahákem. Přesvědčili se o tom i na Farmě Pech, kde se pustili do pěstování česneku i brambor a letos si přibrali i melouny a dýně hokaido. Jak se rodina z Vysočiny dostala ke své práci a co všechno to obnáší, se dozvíte v našem článku.Rostliny, které je třeba zasadit pro podzimní sklizeň
Před 2 měsíciKlíčem k naplánování podzimní zahrady je dostat všechny vybrané rostliny včas do země. Ve většině zón to znamená výsadbu koncem července nebo začátkem srpna. To dává rostlinám dostatek času na to, aby se vyvinuly a obrnily před příchodem mrazu. Ujistěte se, že znáte obvyklé datum, kdy začne mrazivé počasí, abyste mohli vysévat nebo přesazovat dostatečně s předstihem a aby rostliny měly dost času na dozrání.