Zavřít
Hovězí maso

Hovězí maso

Nejnovější články na Seznamu na téma Hovězí maso
  • České noviny

    Ve 2. čtvrtletí strmě vzrostly ceny zemědělských výrobců, výroba masa klesla

    Před 2 dny
    Výroba masa ve druhém čtvrtletí pokračovala v mírném poklesu. Meziročně se snížila o 2,7 procenta na 113.089 tun. Nejvíce klesla výroba hovězího masa, nejméně výroba drůbežího. Výrazně se zvýšily ceny zemědělských výrobců jatečných zvířat. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vepřové maso pro malé děti do 1 roku: Pro batole je nejlepší vepřová panenka, kotleta nebo kýta. Jak maso správně připravit?

    Před 3 dny
    S masovými příkrmy se začíná hned po jednodruhových zeleninových. U nekojených dětí je vhodné maso zavádět od ukončeného 5. měsíce, u těch kojených přibližně v 7. měsíci života. Mezi prvními pokusy obvykle bývá kuřecí, rybí a hovězí maso, ale ani vepřovému není třeba se vyhýbat, pokud zvolíte správnou část zvířete.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování levou zadní: Jak na šťavnatý hamburger podle Zdeňka Pohlreicha? Pomůže malý trik s důlkem

    Před 21 dny
    Burger na grilu je skvělou možností, jak si užít mleté maso. Stačí ho smíchat s vhodným kořením a správně připravit. Přečtěte si, co radí známý kuchař Zdeněk Pohlreich.
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Vzdejte se čokolády a zachraňte planetu: 7 potravin, jejichž konzumací ji doslova likvidujeme

    Před 24 dny
    Efektivita využití pozemských zdrojů je klíčovou součástí naší budoucnosti coby lidstva. A všichni k tomu můžeme přispět tím, že alespoň trochu zrevidujeme naše běžné návyky.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Vědci našli mikroplasty už i v krvi a mase krav a vepřů. Byly i v mléku

    Před 1 měsícem
    Částice mikroplastů byly nalezeny v krvi hospodářských zvířat, ale i ve výrobcích v supermarketech a na nizozemských farmách. Dopady na zdraví zvířat i lidí zatím nejsou známy.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chorvatsko na talíři: Jak připravit hovězí pašticadu, tradiční dalmatské jídlo? Chce to sušené švestky, víno a zeleninu!

    Před 1 měsícem
    Pokud na dovolené v Chorvatsku zavítáte do Dalmácie a vychutnáváte si místní kuchyni, nejspíš už jste měli pašticadu. Připravte si tento vynikající pokrm i doma. Počítejte s delší přípravou, které ale rozhodně nebudete litovat.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Pikantní minutkový kuřecí guláš, který si vás získá svou chutí

    Před 1 měsícem
    Guláš se nejvíce připravují z hovězího a vepřového masa, ale z kuřecího masa je také dobrý. Příprava minutkového kuřecího guláše zabere přibližně 30 minut a guláše jsem uvařil 4 porce. Suroviny: kuřecí prsa 400 g, uzené maso 100 g, cibule 150 g, česnek 2 stroužky, strouhanka 2 lžíce, pivo 0,05 l, vývar 0,5 l, kečup 2 lžíce, olej, paprika ½ lžíce, pepř, chilli a sůl.
     Komentáře
  • TopRecepty

    10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření

    Před 1 měsícem
    Různé druhy vývarů bývají u malých dětí velmi oblíbené. Navíc jim dodávají spoustu živin a potřebných tekutin. Víte, jak uvařit dokonalý vývar z hovězího masa? S našimi tipy už se vám vždy povede!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Špindlerovský guláš je jídlo pro fajnšmekry. Asi proto chutná i Zdeňku Pohlreichovi

    Před 1 měsícem
    Gulášů existuje nepřeberné množství. S nadsázkou se dá říci, že každá rodina má ten svůj, který nikomu neprozrazuje. Obvykle se guláš připravuje z kližky, ale na Špindlerovský potřebujete pravou svíčkovou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Grilovací sezóna je tady: Chytrý Pohlreichův trik, aby bylo maso plné šťávy

    Před 1 měsícem
    Grilovací sezóna je v plném proudu a mnozí každý víkend na své zahradě rozpalují grily, aby mohli sebe i své přátele pohostit nějakou tou dokonale upečenou lahůdkou. Jenže se často stává, že i když maso dopředu naložíte do skvělé marinády a opékáte jej z každé strany tak, jak radí nejrůznější kuchařky a postupy, je nakonec steak suchý a chybí mu vytoužená chuť. Možná se nevědomky dopouštíte zásadní chyby. Zkuste se řídit pokyny Zdeňka Pohlreicha a užijte si maso plné dokonalé vůně a lahodné šťávy.
     Komentáře
  • Těhotnej kuchař

    Rajská omáčka s hovězím masem, ze které budete slintat už při vaření

    Před 2 měsíci
    Rajská patří mezi Čechy k nejoblíbenějším omáčkám, a to hlavně mezi dětmi. Když se navíc udělá poctivě v troubě s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem, dokáže vykouzlit úsměv na rtech.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak dlouho můžete skladovat maso v lednici a mrazáku, aby se nezkazilo

    Před 2 měsíci
    Často se stane, že nestihnete spotřebovat čerstvé maso a přemýšlíte, co s ním. Můžete ho zmrazit, jenže ani v mrazáku nemůže zůstat maso věčně. Jak skladovat maso v mrazáku?
     Komentáře
  • fZone

    V USA postaví největší bioreaktory pro výrobu masa z buněk

    Před 2 měsíci
    Společnost Good Meat postaví v USA deset bioreaktorů. Bude schopna vypěstovat 13 000 tun kuřecího a hovězího masa ročně. Společnost jako první získala regulační souhlas pro prodej buněčného masa.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Z jednoho pekáčku: Tahle jídla jsou skoro bez práce. Dáte si kuře s rýží nebo hovězí s nudlemi?

    Před 2 měsíci
    Příprava pokrmů z jednoho pekáčku je velmi oblíbená. Kdo by nechtěl si ušetřit čas a někdy i množství nádobí a připravit jídlo z jednoho hrnce. Vyzkoušejte naše tři jednoduchá skvělá jídla.
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Mňam aneb Prima vařečka - Mleté maso

    Před 2 měsíci
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam anbeb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Plány na českou soběstačnost v jídle jsou utopie. Závislost na dovozu roste

    Před 2 měsíci
    Podle strategie chce být Česko v roce 2030 přiměřeně potravinově soběstačné. Vývoj však ukazuje, že je to spíš utopie. Závislost na dovozech roste. V některých obchodních řetězcích je až 90 procent potravin ze zahraničí.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Recept na luxusní šípkovou omáčku s hovězím masem

    Před 2 měsíci
    Nejlepší hovězí maso se šípkovou omáčkou. Díky špikování je maso šťavnaté a chutnější. Podáváme s karlovarským nebo houskovým kynutým knedlíkem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na pomalé dušení v troubě: Tyhle fígle udělají delikatesu i z „podrážky“

    Před 2 měsíci
    Dušení v troubě je skvělou možností, jak i z trochu tužších částí masa vyčarovat parádní šťavnatou delikatesu. Připomeňte si s námi hlavní zásady této kuchyňské úpravy.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Šťavnaté karbanátky, které budete ujídat i za studena

    Před 2 měsíci
    Karbanátek je vynikající jídlo které mám opravdu rád. Jejich příprava podle tohoto receptu zabere přibližně 60 minut. Dobrou chuť.
     Komentáře
  • Náš region

    Regionální potravinou na jihu Čech jsou květový med, pivo i hovězí

    Před 2 měsíci
    Květový med, hovězí maso nebo nakuřovaný pivní speciál získají letos ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje. Z 60 nominovaných výrobků od 25 producentů vybrala komise…
     Komentáře
  • TopRecepty

    Večer budou v pořadu Prostřeno létat španělští ptáčci. Připravte si ty poctivé prvorepublikové

    Před 2 měsíci
    Ve čtvrtek se v Prostřeno předvede Filip. Ten se zatím prezentoval jako velký kritik ostatních, tak dnes má možnost ukázat, jak si on rozumí s kuchařským náčiním. Jako hlavní chod podává španělské ptáčky. Nerozletí se mu?
     Komentáře
  • Facts

    Nemusíte přestat jíst maso, abyste zachránili planetu - stačí jíst méně

    Před 3 měsíci
    V dubnu zveřejnil Mezivládní panel pro změnu klimatu rozsáhlou zprávu, která zkoumá, jak by lidé mohli zmírnit nejhorší dopady změny klimatu.
     Komentáře
  • Peníze

    Soběstačnost Česka klesá. Měli bychom dost potravin?

    Před 3 měsíci
    Žádná země EU není sama o sobě zcela potravinově soběstačná. Hnát se za stoprocentní soběstačností není podle ekonomů žádoucí, znamenalo by to za menší výběr za vyšší ceny. Podstatná jsou čísla za společný trh.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vepřová panenka podle Zdeňka Pohlreicha: Nadívaná mandlemi chutná úžasně

    Před 3 měsíci
    Přemýšlíte, čím pohostit rodinu při nedělním obědě? Vepřová panenka je ta nejlepší volba. Vyzkoušejte nadívanou mandlemi, tak jak ji připravuje Zdeněk Pohlreich. Zvládnete to i vy, není náročná na přípravu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Prostřeno se syrovým masem. Naučte se s námi poctivý tatarák i ten falešný z řepy nebo z lilku

    Před 3 měsíci
    Jitka bude dnes v Prostřeno podávat tatarák po italsku. Tuhle pochoutku někteří zatracují a jiní na ní nedají dopustit. Čím se liší ten italský od toho českého a jak si toto jídlo připravit doma a třeba i bez masa?
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Hovězí maso v lahodné omáčce z cibule, slaniny a hořčice

    Před 3 měsíci
    Přírodní hovězí maso na cibulce a hořčici. Skvělý tip na jednoduchý oběd! Příprava hovězího je jednoduchá a časově nenáročná. Ve zkratce, hovězí maso nakrájíte, osmahnete slaninu, podusíte s cibulkou a česnekem, přidáte dvě lžíce dijonské hořčice, zalejete kvalitním hovězím vývarem a dusíte do měkka. Dobrou chuť, Brepta.
     Komentáře
  • inStory

    Vyrobte si domácí bujónovou kostku neboli masox. Je chutný, zdravý, zcela bez glutamanu a éček

    Před 3 měsíci
    Zeleninový, hovězí nebo kuřecí vývar je základem mnoha omáček, polévek a dalších receptů. Kvůli úspoře času jsou však tyto pravé vývary často nahrazovány bujónovou kostkou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vyrobit domácí masox: Je mnohem chutnější a stokrát zdravější než kupovaný

    Před 3 měsíci
    Vaříte s oblibou polévky a omáčky a běžně do nich používáte bujón v kostce? Zajímali jste se někdy o to, co vlastně tento produkt obsahuje? Zkuste to někdy, budete překvapeni, protože tahle kostička možná způsobuje některé vaše zdravotní potíže. Přitom si ji můžete vyrobit doma sami.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Večeře jako v luxusní restauraci: Steak Chateaubriand býval symbolem rozmařilosti! Troufnete si na jeho přípravu?

    Před 3 měsíci
    Chateaubriand je synonymem kuchyňské „haute cuisine“, tedy gastronomie nejvyšší úrovně. Není to jen „kus“ masa, tady jde o perfektní přípravu. Poradíme vám, jak dosáhnout dokonalosti i v domácích podmínkách.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jídelníček pro růst svalové hmoty

    Před 3 měsíci
    Potřebujte získat svalovou hmotu, ale nevíte, jak na to? Samozřejmě, že s pomocí těch správných potravin. Mezi ty nejlepší přitom patří hovězí maso nebo sója. A na co dalšího je spolehnutí?
     Komentáře
  • iReceptář

    Znáte svíčkovou omáčku z trouby? Je lepší než klasická a téměř bez práce

    Před 4 měsíci
    Nesmí chybět na žádném svátečním stole, a platí co rodina, to recept. Řeč je o tradičním českém pokrmu hovězí svíčkové. Zkuste si ji s námi tentokrát připravit v troubě. Budete překvapeni, jak je skvělá.
     Komentáře
  • iReceptář

    Luxusní hovězí roštěná podle Zdeňka Pohlreicha: Nejjednodušší postup je nejlepší

    Před 4 měsíci
    Děláte rádi hovězí? A co tahle roštěnou? Ne vždycky vám vyjde? Podívejte se s námi, jak připravuje roštěnou šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Třeba si všimnete právě nějakého drobného detailu, který vám zatím unikal, a přitom je roštěnou tak jednoduché připravit.
     Komentáře
  • Asenior

    BLOG: Pedagogický fígl

    Před 4 měsíci
    Moje máma se léta pohybovala ve školství: nejprve jako učitelka mateřské školky, posléze jako vychovatelka v družině. V obou rolích ji její svěřenci milovali a ona s nimi vycházela až neuvěřitelně.
     Komentáře
  • iReceptář

    Křenová omáčka podle Kluků v akci: Poctivá, vychucená a pekelně dobrá

    Před 5 měsíci
    Češi milují omáčky a je jedno, jestli se jedná o svíčkovou, rajskou nebo třeba křenovou. A právě na tu posledně jmenovanou se dnes zaměříme. Vaše chuťové buňky může potěšit křenová omáčka připravená podle receptu od Kluků v akci.
     Komentáře
  • iReceptář

    Takto se má připravovat správně vídeňský guláš. Děláte ho správně?

    Před 5 měsíci
    Guláš se považuje za národní jídlo, ale je pouze důkazem historické příslušnosti k Rakousku-Uhersku. Dušené ragú z hovězího masa s paprikou vzniklo až v 17. století, když se do Uher dostal pepř a papriky. Vídeňský guláš se od toho českého příliš neliší, uvádím ho ale proto, že je zřetelně starší. Guláš se totiž ve střední Evropě začal vařit až s usídlením uherské jednotky vojáků ve Vídni na začátku 19. století.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na legendární hovězí Stroganov? Naučte se tento luxusní minutkový guláš jako profík!

    Před 5 měsíci
    Recept spojený se jménem ruského šlechtice Stroganova se připravuje podle různých receptů. Všechny mají společný základ v podobě osmažených proužků kvalitního hovězího masa, ideální je svíčková, a smetanové omáčky. Ta se liší recept od receptu. Víte, jak tento světoznámý pokrm uvařit?
     Komentáře
  • Vaříme světově

    Vyzkoušejte perfektní vydatný pokrm s hovězím masem

    Před 5 měsíci
    Recept na exotický chutný salát s hovězím masem, nudlemi a zeleninou Bún bò Nam Bô. Bún je vietnamský název pro nudle bo je název pro hovězí maso, nam bo je vietnamský název pro bývalou francouzskou kolonii Kočinčínu, odkud jídlo pochází.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Španělský ptáček snadno a skvěle

    Před 5 měsíci
    Příprava české klasiky není složitá, jen poněkud zdlouhavá. Základem úspěchu je vhodné hovězí maso a vaše trpělivost.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak dlouho vydrží v ledničce jednotlivé druhy masa a jak dlouho vydrží mimo ni?

    Před 6 měsíci
    Lednice se stala přirozenou součástí každé domácnosti a je jedním z nepostradatelných spotřebičů. Nejen že zachovává potraviny čerstvé, ale především prodlužuje jejich trvanlivost. Nakupujete někdy maso do zásoby? Nevadí! Jen je dobré mít na paměti, jak dlouho vydrží čerstvé. Nejcitlivější je mleté, choulostivá je i drůbež.
     Komentáře
  • Týdeník Hrot

    Pavel Maurer: Co kdyby Indie přestala uctívat krávu?

    Před 6 měsíci
    Představte si, že v celé Indii přestanou uctívat krávu a více než miliarda lidí začne jíst hovězí! Tedy spíše “jen” půl miliardy, protože asi 40% Indů se hlásí k vegetariánství. Každopádně, když by si každý Ind – masožravec dal čtyřikrát týdně hovězí, odhaduji, že by ročně klidně spořádali “Mount Everest hovězího masa”. Jenže kde to maso seženou?
     Komentáře
  • Pikant

    Tajemství dokonale šťavnatého steaku nehledejte pouze v dobrém mase. Důležité je znát i trik s utěrkou

    Před 6 měsíci
    Voňavý, zvenku opečený s klasickými tmavými rýhami od grilovací pánve, uvnitř plný šťávy. Dobře připravený steak je prostě delikatesa.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Jak udělat dokonalý hovězí steak filet mignon, který bude chutnat lépe než v luxusní restauraci

    Před 6 měsíci
    Udělat dokonalý hovězí steak, který nebude chutnat jako podrážka, umí jen málokdo. Přitom na postupu není nic složitého.
     Komentáře
  • iReceptář

    Smíte sníst podruhé rozmražené maso? Co vám hrozí, když ho sníte?

    Před 6 měsíci
    Jak by se mělo maso správně rozmrazit a je vhodné ho konzumovat po případném druhém zmražení? Možná si říkáte, proč by ne?! Ale názory se různí. Je důležité, jak bylo maso rozmražené a na jak dlouho.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak dochutit svíčkovou omáčku: Toto přidávají porotci Masterchefa

    Před 6 měsíci
    Svíčková omáčka je česká klasika, na které si při svátečních příležitostech rád pochutná nejspíš každý z nás. Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s hovězím masem je prostě něco, na co český národ nedá dopustit. A co teprve, když vám poradíme, čím svíčkovou omáčku dochucují porotci Masterchefa!
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Proč by mělo být hovězí maso vyzrálé? Lze zralého masa docílit i v domácích podmínkách?

    Před 6 měsíci
    Zrání hovězího masa je jedním ze základních pilířů kvality masa a jeho kulinářské přípravy. Asi to všichni dobře známe, chceme se zakousnout do pěkného kousku hovězího masa, ale nějak to není ta správná chuť. Jakoby tomu něco chybělo. Problém bude nejspíš ve špatně vyzrálém mase. Není to přitom nic těžkého a můžete si to zkusit i doma. Jak na domácí zrání kvalitního hovězího jsme se zeptali řeznického mistra Martina Styka.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Po stopách tatarského bifteku. U zrodu nebyli Tataři, ale Francouzi

    Před 6 měsíci
    Historie tataráku není tak dlouhá, jak by se někdo mohl domnívat. Běžně tradovaná legenda o Tatarech, kteří si ráno dávali pod sedlo flákotu masa a večer si pochutnali na syrovém bifteku, je holý nesmysl.
     Komentáře
  • Naturhelp

    Jak si vyrobit domácí jerky?

    Před 6 měsíci
    Sušené maso je přirozenou potravinou, která je chutná a navíc se jedná o vynikající zdroj energie a bílkovin. Připravit si jej přitom můžete i doma a dokonce to nemusí být složité.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Hovězí jako luxus? Zemědělci se bojí, že výrazně podraží a budou muset omezovat chovy

    Před 6 měsíci
    Hovězí maso by mohlo být v budoucnu svátečním pokrmem. Podle Potravinářské komory by hovězí pod vlivem Green Dealu mohlo zdražit až o 60 procent. Zatímco europoslanci uklidňují, že prudkému zdražení ještě zabrání, zemědělci se bojí, že budou muset omezovat chovy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Gulášovka – rychlovka: Lidovka od Ládi Hrušky. Je úplně super. Zkuste ji!

    Před 6 měsíci
    Většina z nás má velmi ráda polévky, především pak ty klasické české. Mezi ně samozřejmě patří i gulášovka. Ta když se dobře připraví, patří mezi hotový klenot tuzemské gastronomie. Láďa Hruška vám poradí, jak gulášovku připravit levně a rychle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    12 nejlepších receptů na guláše: Dáte si klasický hospodský, fit kuřecí nebo mexický?

    Před 6 měsíci
    Co může v zimě zahřát lépe, než gulášek se šesti? Jestli tohle jídlo taky milujete, pak pro vás máme sbírku těch nejoblíbenějších gulášových receptů. Na své si zde přijde každý. Vybírejte!
     Komentáře
  • Olomoucký deník

    Na Poděbradech se stály fronty na tatarák. Lákala klasika, italský i houbový

    Před 6 měsíci
    Český, italský, belgický, asijský. A všechny z hovězího masa. Na Poděbradech u Olomouce si lidé o tomto víkendu vychutnávají pravé Tatarákové hody. V nabídce je nejen „klasika“. Chuťové pohárky na festivalu oblíbené pochoutky poškádlí i vegetariáni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak poznat na první pohled kvalitní hovězí a nenaletět trikům supermarketů?

    Před 7 měsíci
    Je libo čestr? Aneb jak poznat kvalitní hovězí. Patříte mezi milovníky prvotřídního masa, které obsahuje hodnotné bílkoviny, je ideálním zdrojem železa i dalších minerálních látek, a navíc tak skvěle chutná? Tak to byste si měli opravdu dopřát jen pořádnou „kvalitku“.
     Komentáře
  • Týdeník Hrot

    Bez jihoamerických steaků. Ahold a Lidl začínají s bojkotem

    Před 7 měsíci
    Evropské supermarkety začaly aktivně bojovat proti odlesňování v Jižní Americe. V některých zemích přestávají prodávat výrobky z hovězího masa s jihoamerickým původem.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Oblíbená pochoutka z hovězího masa v pečené variantě

    Před 7 měsíci
    Co taková svíčková na smetaně? Máte ji rádi? Máme pro vás jeden méně známý recept, který ovšem povýší toto jídlo na skutečně nebeskou manu. Blíží se vánoční svátky a my si možná klademe otázku, čím uctíme rodinu a příbuzné na první nebo druhý svátek vánoční. Nebudeme doufat, že nám zbyde salát nebo kapr. Můžeme si už dopředu připravit tento slavnostní pokrm.
     Komentáře
  • Vitalia

    Prvně jim všechen hovězí vývar zkysl, dnes má chovatel značku kvality

    Před 7 měsíci
    Rodinný statek Naše hospodářství ve východočeských Osicích se specializuje hlavně na produkci vyzrálého hovězího masa. Z vlastního hovězího také vaří pomalu tažený vývar, za který získali značku Regionální potravina. Ve svém portfoliu mají především vysoce kvalitní vyzrálé hovězí maso. Vedle toho u nich na dvoře můžete zakoupit širokou škálu výběrových produktů z partnerských farem, které vynikají kvalitou a čerstvostí. Zakladatel malého rodinného statku Naše hospodářství Jakub Erler v jednom z Příběhů regionálních potravin přiznává, že je za něj velmi vděčný, ale pokud by věděl, jaké starosti ho v začátcích čekají, dnes už by takový elán neměl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak uvařit hovězí, aby bylo měkoučké a zbyl z něj ještě úžasný vývar?

    Před 7 měsíci
    Vaření hovězího masa patří mezi nejnáročnější procesy v kuchyni. Ne však proto, že by od kuchaře vyžadovalo nějaké zvláštní dovednosti, ale spíše kvůli dostatku času a pozornosti, bez kterých se neobejde. A právě proto se vyplatí vynaložené úsilí náležitě zúročit a kromě uvařeného masa získat také skvělý vývar. Víte jak na to?
     Komentáře
  • Techsvět

    Izraelská firma vytiskla steak z “pravého hovězího masa” vypěstovaného v laboratoři

    Před 8 měsíci
    Na začátku letošního roku jsme se dozvěděli, že dvě různé skupiny vyvinuly první laboratorně vypěstované maso. Nyní se k nim přidává izraelský startup MeaTech 3D, který přichází s vlastním "kultivovaným steakem", jak uvádí na svém webu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Gulášová polévka podle Pohlreicha. Lepší nevymyslíte!

    Před 8 měsíci
    Gulášová polévka bývá oblíbenou součástí českých rychlých večeří. Když nechcete stát dlouho u plotny, ale rádi byste rychle zasytili své děti, je gulášovka s křupavým rohlíčkem to pravé. A co teprve, když si ji připravíte podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
     Komentáře
  • Komora Plus

    Flashka, co odhalí masové podvodníky

    Před 8 měsíci
    Vypadá to jako miniaturní karta s USB konektorem. Akorát že neslouží k přenosu souborů, ale odhalí podvodníky s masem. Problém je to hlavně v Brazílii, kde nepoctiví obchodníci do drahého hovězího masa často přimíchávají levnější maso vepřové. Přičemž tuto přísadu utají. Podvod zatím prozrazují složité, zdlouhavé a hlavně nákladné PCR testy. Vynález českých vědců z Olomouce ale pančované hovězí maso prokáže v řádu minut.
     Komentáře
  • Faei

    V produkci masa jsme zcela nesoběstační

    Před 9 měsíci
    Češi jedí málo hovězího masa, protože je oproti vepřovému a drůbežímu masu cenově hůře dostupné. Stále přitom platí, že kdybychom maso přestali dovážet ze zahraničí, stála by se na něj fronta jako za minulého režimu.
     Komentáře
Reklama