Zavřít
Hovězí maso

Hovězí maso

Nejnovější články na Seznamu na téma Hovězí maso
  • Prima Fresh

    Lahmacun: Turecká pizza s mletým hovězím masem a paprikou

    Před 9 hodinami
    Už jste někdy slyšeli o turecké pizze? Jde o velkou lahůdku, na které si pochutnají především fanoušci mletého masa. Je jím totiž doslova zaskládaná. Dále pak nechybí zelenina, koření a samozřejmě bylinky.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Který národ připravuje nejlepší masové kuličky na světě? Pár favoritů by bylo

    Před 1 dnem
    Dánsko, Řecko, Itálie, Turecko, Spojené státy. Všude tam se připravují tradiční masové kuličky. Po světě ale jejich slávu nejvíce šíří švédská IKEA, která nabízí i veganskou variantu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pohlreichův souboj restaurací: Ve čtvrtém díle postoupili kamarádi ze školky. Pražský Dock House zaválel nejen steakem a hamburgerem

    Před 2 dny
    Milujete hamburgery? A víte, kam zajít na autentickou americkou kuchyni plnou vůně šťavnatého masa? V posledním díle Pohlreichova souboje restaurací se proti sobě postavily dva podniky, které se specializují na americkou kuchyni – pražský Dock House a poděbradská Obora.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Letem masovým světem: Vše co potřebujete vědět o hovězím. Jak ho vybrat, jak zamrazit i na co se která část při vaření nejlépe hodí

    Před 4 dny
    V naší kuchyni má nezastupitelnou úlohu. Guláš z jiného masa může být dobrý, ale něco mu chybí. Poctivá svíčková omáčka kvalitní hovězí maso potřebuje. Šťavnatý burger z mletého hovězího masa se rozplývá v ústech. A znáte snad lepší vývar než ten hovězí?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Hebká a jemná svíčková pečeně na smetaně

    Před 5 dny
    V dnešním díle o vaření uvařím dokonalou svíčkovou. Vařím 10 porcí a příprava tohoto národního pokladu zabere 3 hodiny. Suroviny: slanina 150 g, hovězí maso 1 kg, cibule 1 ks, střední petržel 3 ks, mrkev 4 ks, celer ¼ až 1 ks dle chuti, hladká mouka 1 lžíce, smetana 12% 500 ml, voda 0,8 l, hořčice plnotučná 1 lžíce, citron 1 ks, brusinky, rostlinný olej, sádlo, máslo, bobkový list 4 lístky, nové koření 10 kuliček, tymián, pepř 12 kuliček, pepř, sůl, cukr a ocet.
     Komentáře
  • Žena-in

    Bílkoviny: Jak si jednoduše zajistit jejich dostatek v potravě

    Před 9 dny
    Bílkoviny jsou společně se sacharidy a tuky základními a nezbytnými složkami naší potravy. Naše tělo potřebuje přijímat bílkoviny z potravy, aby z jejich aminokyselin stavělo vlastní bílkoviny, hormony a další látky. Víte, jak mu tyto stavební kameny jednoduše dopřát?
     Komentáře
  • Aktuálně

    Mléko zdražili zemědělci, hovězí maso obchodníci. Kdo se nejvíc podílí na růstu cen

    Před 10 dny
    Aktuálně.cz přináší velké srovnání toho, které zboží nejvíce zdražilo u zemědělců, zpracovatelů a prodejců.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu

    Před 13 dny
    Bresaola je takovým klenotem mezi uzeninami. Má hodně blízko k pršutu, stejně jako tento masný výrobek se totiž připravuje sušením. Často se jí i říká Beef Prosciutto. V zemi svého původu v Itálii ji nejčastěji podávají jako delikátní předkrm podobně jako hovězí carpaccio.
     Komentáře
  • Echo24

    Místo mraženého masa živé konzervy. Stát mění systém krizových zásob

    Před 16 dny
    Vláda mění systém hmotných rezerv, které má stát připraveny ve skladech pro případ krize. Nově by Správa státních hmotných rezerv nemusela všechny zásoby přímo kupovat a skladovat, ale pouze rezervovat u dodavatele, což by mělo uchovávání i výrazně zlevnit. Místo masa v mrazácích by tak mohly být pro potřeby ČR zamluveny třeba zvířata na pastvinách. Vláda si bude muset každé dva roky vyhodnotit bezpečnostní rizika a stanovit priority, podle kterých se budou krizové rezervy připravovat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalé a šťavnaté hovězí na houbách? Chuť vylepší slanina, česnek i sklenka bílého vína

    Před 18 dny
    Máte ještě zásoby hub z minulého roku? Vyzkoušejte hovězí plátky na houbách. Ať už jsou ze zavařených, zamražených, nebo sušených hub, dají se připravit v troubě i v papiňáku. Připravte si tu nejlepší variantu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Irish stew aneb Guláš šmrncnutý Irskem: Voní česnekem, pivem a slaninou a s čerstvým chlebem chutná božsky

    Před 21 dny
    Jaro si dává načas, proto nám ještě mnohdy přijdou vhod pokrmy, které nás trochu zahřejí. A přesně takový je irish stew – vynikající dušené masové ragú, v němž se odráží půvab jednoduchosti irské kuchyně. A protože se blíží nejdůležitější irský svátek, Den sv. Patrika, je ideální čas si je připravit.
     Komentáře
  • Proženy

    Odhoďte předsudky: býčí žlázy jsou lahodné, levné a téměř bez tuku. Jak je vybrat a zpracovat?

    Před 23 dny
    Dnes večer startuje první díl nové kuchařské show Pohlreichův souboj restaurací. Už teď si asi lze tipnout, který pokrm vzbudí nejvíc emocí. Při zmínce o býčích žlázách, varlatech – nebo chcete-li býčích koulích – totiž udělají nějakou grimasu i ti nejotrlejší strávníci.
     Komentáře
  • Ansu

    Jak poznat, jestli je mleté hovězí maso zkažené?

    Před 29 dny
    Asi všichni už jsme někdy zažili, že jsme si koupili mleté hovězí maso, strčili jej do lednice a zapomněli na něj. Za několik dnů si vzpomeneme, otevřeme balíček a nedokážeme posoudit jestli je mleté hovězí maso zkažené nebo se ještě sníst dá. Poznat to lze poměrně jednoduše.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cibulová omáčka 5x jinak: Klasická M. D. Rettigové, ošizená bez vývaru, luxusní s jehněčím nebo ta podle Jamieho Olivera

    Před 30 dny
    Pro nás je to jedna z typicky českých omáček, jejíž největší předností je rychlost a jednoduchost a která báječně doplňuje vařené hovězí maso. Není vůbec obyčejná, jak by se na první pohled zdálo. Víte, že ji připravuje i britská kuchařská celebrita Jamie Oliver?
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Skutečně křehké maso je snem každého labužníka. Jedlá soda dokáže vylepšit jeho texturu

    Před 1 měsícem
    Připravit maso není na první pohled nic náročného. Abyste ale uvařili dokonalý masitý pokrm, je potřeba dodržovat určitá pravidla. Toto vám pomůže chuť masa ještě vylepšit.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Tradiční česká sekaná v podání dědy v kuchyni, kterou si jistě oblíbíte

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Sekaná pečeně: hovězí maso mleté 400g vepřové maso mleté 400g vejce 1kus slanina 100g cibule 80g česnek 20g mouka hladká 40g sůl 20g pepř majoránka studená voda s kousky ledu
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny, které mají více železa než hovězí maso

    Před 1 měsícem
    Jste unavení, malátní a trpíte na chlad v končetinách? Pak vám chybí železo. Pochutnejte si na fazolích i dýňových semínkách!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!

    Před 1 měsícem
    Pokud jste již někdy byli v rakouských Alpách, určitě jste na gröstl v nějaké restauraci narazili, hlavně, pokud jste zavítali do Tyrolska. I když jde jen o obyčejné pečené brambory doplněné masem či uzeninou a vajíčkem, je to legendární jídlo, které zachutná i nám!
     Komentáře
  • Receptovník

    Hovězí, které se rozplyne na jazyku: trik spočívá v koření, které dodá víc než chuť

    Před 1 měsícem
    Správně připravené hovězí maso je specialita, která se rozplyne v ústech a je schopna porazit i jiné pochoutky. Bohužel mnoho amatérských kuchařů dělá chyby, kvůli nimž se vynikající maso stává tvrdým, gumovým a jednoduše nekonzumovatelným. Díky jednomu koření bude vaše maso chutnat výborně vždy.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Prokoukněte triky řezníků. Poradíme vám, jak poznat čerstvé maso

    Před 1 měsícem
    Koupit balíček masa je jednoduché. Koupit balíček čerstvého a kvalitního masa už je úkol pro zdatné a ostřílené nakupující. Ukážeme vám, jak správně nakupovat maso, jak odhalit triky řezníků a na co se zaměřit při výběru masa.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Nejoblíbenější česká omáčka. Co všechno víme a nevíme o svíčkové?

    Před 1 měsícem
    Česko je omáčkovou velmocí. V tradičních kuchařských knihách najdete recepty na desítky omáček, od koprové a křenové až po rajskou či houbovou. Žádná z nich ale nemá tak výsostné postavení, jako omáčka svíčková.
     Komentáře
  • iReceptář

    Slavné masové koule s rajskou si snadno uvaříte doma. Lepší než z restaurace

    Před 2 měsíci
    Masové koule s rajskou omáčkou jsou mňamka, kterou milují děti i dospělí a většinu lidí napadnou ony oblíbené kuličky s koprem, které se prodávají v jednom z nábytkářských řetězců. Snadno si je ale připravíte i doma a levněji. Jak na to?
     Komentáře
  • iRozhlas

    Výběr z médií: rušení stád skotu, úbytek realitních kanceláří a obcházení rejstříku proti hazardu

    Před 2 měsíci
    Ve čtvrtek se v českém tisku dočtete, jakým způsobem se podle E15 proměňuje realitní trh. Hospodářské noviny upozorňují, že lidé, kteří jsou na antihazardním rejstříku, se jej naučili obcházet. Čeští farmáři očekávají pokles zájmu o hovězí maso, informuje Mf Dnes. Ministerstvo zemědělství kvůli malému zájmu přestane vydávat rybářské lístky na jeden a tři roky. Více se dočtete ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Klasická domácí rajská omáčka s hovězím masem a knedlíky, která vás pošle do kolen

    Před 2 měsíci
    Suroviny 5 porcí Rajská omáčka s hovězím masem: hovězí maso přední 800g mrkev, celer, petržel 120g mouka hladká 50g rajský protlak 140g máslo 60g cibule 50g citronová šťáva 30ml cukr 70g sůl, bobkový list, celý pepř a bobkový list
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak zpracovat uzený hovězí jazyk: Jednoduchý postup zaručí dokonale šťavnaté maso, fígl se studenou vodou pak pomůže při loupání

    Před 2 měsíci
    Pro jednoho část zvířete, kterou by nikdy nepozřel, protože už ji někdo v puse před ním měl, pro druhého opravdová delikatesa pro slavnostní příležitosti. Hovězí jazyk má bezesporu své odpůrce, které se ovšem pokusíme přesvědčit, že při správné přípravě nepoznáte na vzhledu ani chuti, že nejde o pokrm z luxusní restaurace.
     Komentáře
  • iReceptář

    Geniálně jednoduché triky šéfkuchařů, jak poznat čerstvé maso. Znáte je?

    Před 2 měsíci
    Poznáte čerstvé maso? Matou vás data o porážce a nevíte, do kdy byste měli takový kousek masa zpracovat? Jaké triky používají profíci?
     Komentáře
  • Nápady návody

    Umíte kupovat maso u řezníka? Naučíme vás, jak nakoupit vepřové a hovězí

    Před 2 měsíci
    Když přijde neznalý k řezníkovi do masny, tak kolikrát ani neví, co vlastně koupit. Zahltí ho pohled na různé druhy masa, které jsou v nabídce. Každé maso se přitom hodí na něco jiného, takže je důležité vědět, jaký je mezi nimi rozdíl. V článku vás naučíme nakupovat vepřové a hovězí maso.
     Komentáře
  • iReceptář

    "Obyčejná" gulášová polévka: V podání šéfkuchaře Sapíka je to mistrovské dílo

    Před 2 měsíci
    Zahřejte se v zimních dnech českou klasikou. Gulášová polévka vám nejen rozproudí mízu v těle, ale také vás příjemně zasytí. A když si ji uděláte podle mistra kuchařů Jaroslava Sapíka, vaše chuťové buňky budou jen jásat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Palapaisti aneb Dušené hovězí s mrkví: Vynikající finské jídlo z jednoho hrnce zasytí a zahřeje

    Před 2 měsíci
    Vzpomínáte na vepřové s mrkví ze školní jídelny? Pokud byste rádi zkusili jeho lehčí variantu, připravte si třeba palapaisti. Dušené hovězí s mrkví je pod tímto názvem populární ve Finsku, přičemž jde o dokonalý pokrm do mrazivých zimních dnů. S nimi ostatně mají v této severské zemi dostatek zkušeností.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Domácí sekaná bez prasklin, nad kterou bude slintat celá rodina

    Před 3 měsíci
    Sekaná je vynikající jídlo. Na přípravu domácí sekané budete potřebovat následující suroviny. 🔥Suroviny: 1 kg mletého masa (vepřové/hovězí), 2 ks cibule menší, sůl, 3 stroužky česneku, 3 ks vejce, 0,1 l mléko, majoránka, strouhanka, pepř mletý a plnotučná hořčice.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Luxusní hovězí: Cena kila masa na cestě od farmáře na pulty vzroste o 228 korun

    Před 3 měsíci
    Češi výrazně omezují spotřebu hovězího masa. Podle ekonomů je na vině vysoká cena, a hovězí se tak může stát luxusním zbožím, které budou lidé kupovat pouze na svátky. Kdo může za to, že je drahé, a kdo nejvíc vydělává? O tom se přou zemědělci s obchody. Než se totiž kilo masa dostane od farmáře přes jatka až na pulty, naroste jeho cena o 228 korun.
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty z hovězího masa: tatarák, stroganoff, žebra a trhané maso

    Před 3 měsíci
    Hovězí je druh masa, u kterého obzvlášť záleží na tom, abychom zvolili správný způsob přípravy. Šéfkuchař pražské vinárny Tři Grácie Martin Žáček ví dobře, jak na to!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Fotky: Tak se vyrábí „lék“ na lepší plodnost zvířat. Ochránci zuří

    Před 4 měsíci
    Ochránci zvířat na Islandu už přes rok intenzivně bojují proti „krevním“ farmám. Zemědělci tam chovají koně jen proto, aby z jejich krve získali speciální hormon, který pak zvyšuje plodnost dalších hospodářských zvířat.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Uvařte si poctivou rajskou omáčku k nedělnímu obědu

    Před 4 měsíci
    Kdo by ji nemiloval – omáčku, kterou jsme mohli jíst nejen u našich babiček nebo na návštěvách, ale dokonce i ve školních jídelnách. Rajská omáčka je klasika, která nikdy neomrzí.
     Komentáře
  • Sports24

    Místo luxusu studentské koleje. Messi a spol. poplují v Kataru proti proudu

    Před 4 měsíci
    Už v neděli nás přivítá jedna z nejočekávanějších sportovních akcí. Fotbalový nadšenci zasednou k televizi a po čtyřech letech budou opět fandit svým favoritům. Většina týmů bude po celou dobu mistrovství ubytována v těch nejluxusnějších pětihvězdičkových hotelech. Výjimkou je ale fotbalová reprezentace Argentiny v čele s Messim. Ta se totiž rozhodla, že noci stráví na studentských kolejích. A důvod? Chce mít dostatek prostoru na tradiční grilování hovězího masa.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejlepší gulášová polévka z mletého masa. Její chuť vás dostane do kolen

    Před 4 měsíci
    Gulášová polévka má mnoho podob, my jsme však zvolili tu nejtradičnější, a to z mletého masa, které je rychle hotové a dá polévce nezaměnitelnou chuť. Díky tomu si na této polévce skutečně pochutnáte a odměnou vám budou prázdné talíře. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelní rozmary slavných: Matt Damon nemá rád růžičkovou kapustu a miluje pálivé tacos s hovězím masem

    Před 4 měsíci
    Hlavní hrdina filmu Talentovaný pan Ripley Matt Damon přiznává, že talent na vaření rozhodně nemá. Objevil ale tajemství, jak přimět své čtyři dcery, když ještě byly malé, aby jedly zeleninu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte si tatarák podle Michala Davida. Do receptu přidává tajnou ingredienci

    Před 5 měsíci
    Když se řekne tatarák, někdo se olízne až za ušima a hned si představí oblíbenou dobrotu, jinému se naopak znechucením zkřiví tvář.
     Komentáře
  • TopRecepty

    I z nejlevnějších částí masa se dají vyrobit skvělé pokrmy. Připravte játra à la svíčková nebo luxusní pečeni z kližky

    Před 5 měsíci
    Dochází vám nápady na recepty s masem, na kterých si všichni pochutnají a zároveň na nich ušetříte co nejvíce? Začněte se soustředit na druhy masa, které vyjdou finančně nejlépe, a také na způsob přípravy, jímž můžete znásobit počet porcí a ušetřit ještě více. Přesvědčíme vás, že nejlevnější z daleka neznamená nejhorší.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč nakládaly hospodyně v minulém století hovězí do kyselého mléka? Skvělý trik

    Před 5 měsíci
    Hovězí maso je zdlouhavé na přípravu. Jak při ní naše babičky využívaly kyselé mléko a jiné běžně dostupné suroviny? Měly několik geniálních triků.
     Komentáře
  • Adbz

    3 kroky ke šťavnaté pečínce: Ověřená metoda michelinských kuchařů, jak si poradit s velkým kusem masa jakéhokoli druhu

    Před 5 měsíci
    Konzumace masa v jakékoliv podobě je v Česku běžným standardem. Nejí ho pouhé čtyři procenta lidí. Když přemýšlíte, čím pohostit návštěvu, je maso výtečnou volbou.
     Komentáře
  • Ekolist

    Těžba bitcoinů už je pro klima větší problém než hovězí maso

    Před 5 měsíci
    Kryptoměna Bitcoin prodělala vzestupy a pády, ale na popularitě zatím neztrácí. Výzkumníci z univerzity v Novém Mexiku se nyní pokusili ve své studii vyčíslit, na kolik dnes přijde vytěžení jedné virtuální mince. Hodnotili přitom ekvivalent uvolněných emisí i dolarový zisk. Zjistili, že těžba bitcoinů způsobuje větší škody na klimatu než produkce hovězího masa, a téměř stejné škody jako ropa.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Demi glace je ten nejlepší základ pro všechny druhy omáček: Jak jej připravit, aby měl opravdu silnou chuť?

    Před 6 měsíci
    Už jste někdy slyšeli o demi glace? Pokud jste již někdy vařili domácí vývar a nechali jste vodu hodně vyvařit, tak jste se mu tak trochu přiblížili. Demi glace je něco mezi šťávou, vývarem a omáčkou. Jde totiž o opravdu hodně zredukovaný a navíc ochucený vývar, který využijete nejen při přípravě polévek, ale i omáček.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Jak správně nakrájet které maso? Jak vykostit kuře či rybu? Naučíme vás šikovné triky!

    Před 6 měsíci
    Ne každý si umí s masem poradit jako profesionální řezník či kuchař. Někdy je to prostě formou pokus-omyl. Neuškodí, pokud vám ukážeme pár šikovných triků a tipů, jak s masem zacházet a jak do něho "říznout", aby výsledek byl jako od odborníka.
     Komentáře
  • Hospodářské noviny

    Lesy jsou důležitější než sója nebo hovězí maso. Evropa směřuje k omezení výrobků vedoucích k odlesňování

    Před 6 měsíci
    Evropský parlament v úterý přijal důležitý návrh, jenž se staví proti celosvětovému odlesňování. Zakazuje prodávat v EU výrobky a komodity spojené s ničením lesů a porušováním lidských práv. Europoslanci vychází z návrhu Evropské komise, který rozšířili a zpřísnili.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění

    Před 6 měsíci
    Pro někoho odvážní mořeplavci, ale také piráti a dobyvatelé ze severní Evropy. Vikingové, kteří v 8. a 9. století pořádali nájezdy na evropské země i na ruské území, měli na tehdejší dobu docela pestrý jídelníček.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rajská omáčka podle Pohlreicha: Šéf na ni používá čerstvá rajčata. Chutná božsky

    Před 6 měsíci
    Rajská omáčka s knedlíkem a kouskem hovězího masa je naprostou klasikou, která se pravidelně objevuje na nedělním stole v mnoha domácnostech. Nejčastěji se připravuje jen z rajského protlaku, případně konzervovaných rajčat. Zkoušeli jste ji ale už připravit z rajčat čerstvých? Právě na tuto variantu sází i Zdeněk Pohlreich.
     Komentáře
  • Ženy sro

    Křehké hovězí: čeho se držet, abyste na stůl dostali ten nejlepší kousek

    Před 7 měsíci
    Hovězí maso je pro svou jedinečnou chuť v našich kuchyních naprosto nenahraditelné. Zároveň je ale často upozaďované pro náročnější a zdlouhavější přípravu. Kámen úrazu mnohdy ale tkví už v samotném nákupu. Tuhý a starý kousek, ze kterého je i po hodinách dušení spíše žvýkačka než vynikající pokrm, je noční můra všech hospodyněk. Poradíme vám proto, jaké maso vybírat, kde nakupovat i jak rychle a efektivně připravit luxusní večeři jako z prvotřídní restaurace.
     Komentáře
  • Dopolední host

    25 min

    Podcast
    Cvrčci i sarančata už se přidávají třeba do sušenek. Hmyz je podle potravinářů stravou budoucnosti

    Před 7 měsíci

    ·

    25 minut

    Je libo cvrčka, saranče nebo moučného červa? Hmyz proniká z asijské kuchyně do jídelníčků lidí po celém světě. Má to své důvody – vedle ekologie chovu i obsah bílkovin, který je srovnatelný s kvalitním hovězím masem. Také tělíčko brouka obsahuje přibližně dvacet procent živočišných bílkovin.
     Komentáře
  • Byznys

    České lesy jsou plné krav, alespoň podle zemědělců

    Před 7 měsíci
    V tuzemských lesích „běhá“ 40 tisíc krav. Vyplývá to alespoň z oficiálních statistik, do kterých zemědělci zapisují „uprchlou“ a ztracenou zvěř. Realita je ale jinde a spíš než krávy se ztrácí maso nelegálně poražených zvířat.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    České lesy jsou plné krav, zemědělci totiž našli nový trik

    Před 7 měsíci
    V tuzemských lesích „běhá“ 40 tisíc krav. Vyplývá to alespoň z oficiálních statistik, do kterých zemědělci zapisují „uprchlou“ a ztracenou zvěř. Realita je ale jinde a spíš než krávy se ztrácí maso nelegálně poražených zvířat.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Křehké a lahodné hovězí. Jakých zásad se držet, abyste na stůl dostali ten nejlepší kousek?

    Před 7 měsíci
    Hovězí maso je pro svou jedinečnou chuť v našich kuchyních naprosto nenahraditelné. Zároveň je ale často upozaďované pro náročnější a zdlouhavější přípravu. Kámen úrazu mnohdy ale tkví už v samotném nákupu.
     Komentáře
  • České noviny

    Ve 2. čtvrtletí strmě vzrostly ceny zemědělských výrobců, výroba masa klesla

    Před 7 měsíci
    Výroba masa ve druhém čtvrtletí pokračovala v mírném poklesu. Meziročně se snížila o 2,7 procenta na 113.089 tun. Nejvíce klesla výroba hovězího masa, nejméně výroba drůbežího. Výrazně se zvýšily ceny zemědělských výrobců jatečných zvířat. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vepřové maso pro malé děti do 1 roku: Pro batole je nejlepší vepřová panenka, kotleta nebo kýta. Jak maso správně připravit?

    Před 7 měsíci
    S masovými příkrmy se začíná hned po jednodruhových zeleninových. U nekojených dětí je vhodné maso zavádět od ukončeného 5. měsíce, u těch kojených přibližně v 7. měsíci života. Mezi prvními pokusy obvykle bývá kuřecí, rybí a hovězí maso, ale ani vepřovému není třeba se vyhýbat, pokud zvolíte správnou část zvířete.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování levou zadní: Jak na šťavnatý hamburger podle Zdeňka Pohlreicha? Pomůže malý trik s důlkem

    Před 8 měsíci
    Burger na grilu je skvělou možností, jak si užít mleté maso. Stačí ho smíchat s vhodným kořením a správně připravit. Přečtěte si, co radí známý kuchař Zdeněk Pohlreich.
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Vzdejte se čokolády a zachraňte planetu: 7 potravin, jejichž konzumací ji doslova likvidujeme

    Před 8 měsíci
    Efektivita využití pozemských zdrojů je klíčovou součástí naší budoucnosti coby lidstva. A všichni k tomu můžeme přispět tím, že alespoň trochu zrevidujeme naše běžné návyky.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Vědci našli mikroplasty už i v krvi a mase krav a vepřů. Byly i v mléku

    Před 8 měsíci
    Částice mikroplastů byly nalezeny v krvi hospodářských zvířat, ale i ve výrobcích v supermarketech a na nizozemských farmách. Dopady na zdraví zvířat i lidí zatím nejsou známy.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chorvatsko na talíři: Jak připravit hovězí pašticadu, tradiční dalmatské jídlo? Chce to sušené švestky, víno a zeleninu!

    Před 8 měsíci
    Pokud na dovolené v Chorvatsku zavítáte do Dalmácie a vychutnáváte si místní kuchyni, nejspíš už jste měli pašticadu. Připravte si tento vynikající pokrm i doma. Počítejte s delší přípravou, které ale rozhodně nebudete litovat.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Pikantní minutkový kuřecí guláš, který si vás získá svou chutí

    Před 9 měsíci
    Guláš se nejvíce připravují z hovězího a vepřového masa, ale z kuřecího masa je také dobrý. Příprava minutkového kuřecího guláše zabere přibližně 30 minut a guláše jsem uvařil 4 porce. Suroviny: kuřecí prsa 400 g, uzené maso 100 g, cibule 150 g, česnek 2 stroužky, strouhanka 2 lžíce, pivo 0,05 l, vývar 0,5 l, kečup 2 lžíce, olej, paprika ½ lžíce, pepř, chilli a sůl.
     Komentáře
  • TopRecepty

    10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření

    Před 9 měsíci
    Různé druhy vývarů bývají u malých dětí velmi oblíbené. Navíc jim dodávají spoustu živin a potřebných tekutin. Víte, jak uvařit dokonalý vývar z hovězího masa? S našimi tipy už se vám vždy povede!
     Komentáře
Reklama