Zavřít
Hovězí maso

Hovězí maso

Nejnovější články na Seznamu na téma Hovězí maso
  • TopRecepty

    Pažitková omáčka: Rakouská pikantní omáčka s křenem se podobá majonéze a báječně doplňuje šťavnatou hovězí špičku

    Před 3 dny
    Máte rádi pažitku? Z této bylinky, kterou v obchodech seženete po celý rok, se dají dělat různé dipy. Pokud ale rádi experimentujete, můžete vyzkoušet speciální "schnitlauchsauce". Je pikantní, úžasně krémová, zahuštěná toastovým chlebem a speciální chuť jí dodává vývar.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Tradiční maďarský hovězí guláš s paprikou

    Před 8 dny
    Co získáte, když zkombinujete jemné hovězí maso s lahodnou zeleninou, bylinkami a kořením? Lahodný maďarský guláš!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Staronovým hitem mezi burgery je smash burger: Dá se totiž snadno připravit i bez grilu jen doma na pánvi

    Před 8 dny
    Trend burgerových restaurací amerického stylu nás naučil, že pravý burger má být pořádně silný, propečený akorát tak dorůžova a uvnitř šťavnatý. Smash burger je jeho pravým opakem, je totiž tenký a dokonale propečený. Přesto si našel spoustu příznivců a hlavně jeho domácí příprava je mnohem snazší.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou

    Před 11 dny
    Vídeňská, respektive rakouská kuchyně, to není jen vídeňský řízek nebo sachr. Vídeňské restaurace nabízejí ještě jednu specialitu – Tafelspitz. Česky se tomuto kousku hovězího říká tabulová špička a proslavila se hlavně jako oblíbené jídlo císaře Františka Josefa I.
     Komentáře
  • Jímeto

    Maso z plemene Angus: Proč je toto hovězí jemné, měkké a šťavnaté

    Před 12 dny
    Není hovězí jako hovězí. Maso pocházející z dobytka plemene Angus je považováno za jedno z nejchutnějších a zároveň nejžádanějších na světě. V čem přesně se plemeno liší od ostatních krav? A jak jsme na tom s chováním plemene Angus u nás?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalou křenovou omáčku podle Viléma Vrabce: Skvělé chuti pomůže vývar, žloutek i smetana

    Před 12 dny
    Křenová omáčka je jednou z klasických smetanových omáček, které jsou s českou kuchyní neoddělitelně spjaté. Na rozdíl od rajské, houbové nebo koprovky sice trochu upadla do zapomnění, v minulosti ale byla jednou z těch tradičních a podávala se nejen k mnoha druhům mas, ale třeba i jen s knedlíkem a vajíčkem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na ten nejlepší hospodský guláš? Zásadní je správný poměr cibule a masa a taky použití jedné tajné přísady

    Před 18 dny
    To, že my Češi jsme národ pivařů, nám asi už nikdo moc neodpáře. A jestli se něco k pivu hodí, tak je to poctivý hospodský guláš. Snadno jej uvaříte doma na sporáku nebo upečete v troubě, pokud si ale troufnete, můžete si jej připravit přímo v kotlíku nad ohněm. Ten mu totiž dodá tu správnou vůni a hlavně takové venkovní vaření bude příjemným zakončením léta.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Chilli con carne - chutný a vyvážený pokrm oblíbený po celém světě

    Před 18 dny
    Chilli con carne je pikantní, dušená lahůdka plná masa, fazolí, rajčat a koření. V našem podání chuťově vychytaná a nutričně vyvážená. Navíc je to jídlo z jednoho hrnce, takže odpadá následné mytí hromady nádobí. Jednoduše recept, který potěší.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Semifinalista MasterChefa Pepa Nemrava radí, jak na znojemskou omáčku: Maso dobře prošpikujte a okurky dejte až nakonec

    Před 20 dny
    Omáčky jsou doménou českých kuchyní a většina domácností je na jídelníček zařazuje pravidelně. Kromě těch nejznámějších, mezi které patří například rajská či svíčková, je oblíbená také znojemská. Její nakyslá chuť totiž perfektně sedí k použitému hovězímu masu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Hovězí maso s exotickým nádechem granátového jablka

    Před 21 dny
    Dopřejte si hovězí maso s nádechem exotických dálek. Příprava sice zabere trochu času, ale za to všechno zvládnete v jednom hrnci, a i úplný začátečník v kuchyni s ním dokáže ohromit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadměrné padání vlasů zastaví konzumace těch správných potravin

    Před 24 dny
    Registrujete při každém česání podezřele velké ztráty vlasů? Nestačíte zbytky svého původně objemného účesu sbírat z podlahy? Nejvyšší čas nasadit léčbu v podobě vajec, tuňáka, fazolí a hovězího masa!
     Komentáře
  • Jímeto

    Hanky panky: Jídlo s nelichotivými přezdívkami. Chuťově je ale vynikající

    Před 29 dny
    Hanky panky je předkrm, který se podává především v zahraničních zemích. Někdy se mu přezdívá také „polská chyba“ nebo „polská katastrofa“. Ačkoli to lákavě příliš nezní, ve skutečnosti jde o velmi chutné jídlo, které si oblíbíte. Toto jídlo spojuje mleté hovězí maso, klobásu a sýr, to všechno na opečeném toustu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie

    Před 1 měsícem
    Také si myslíte, že rychlost a guláš nejdou úplně dohromady? Není to pravda. Víme, jak snadno připravit doslova za pár minut guláš ze zadního hovězího, který určitě uchvátí každého strávníka.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Hovězí maso na houbách je česká klasika. Libová loupaná plec je zárukou báječné šťavnatosti, chuť a vůni dodají čerstvé houby

    Před 1 měsícem
    Konečně rostou a z lesa nosíme košíky voňavých hub. Tak proč si z nich nepřipravit naši tradiční klasiku, hovězí maso na houbách? Báječný oběd nebo večeři si můžeme vychutnat s bramborovou kaší nebo hezky česky s knedlíkem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Císař František Josef I. miloval obyčejný chléb a kyselé mléko, neodolal vařenému hovězímu masu „tafelspitz“

    Před 1 měsícem
    Na trůně seděl dlouhých sedmašedesát let. Do historie se císař František Josef I. zapsal jako pilný a trochu nudný úředník, kterého poddaní zrovna v lásce neměli. Předposlední rakousko-uherský císař, který se narodil 18. srpna 1830, byl přitom nenáročný muž, a to i v jídle.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Virální hit z Tik Toku: Recept na Big Mac smash burger tacos krok za krokem

    Před 1 měsícem
    Sociální síť ovládl nový recept. Tentokrát je opravdu povedený a určitě stojí za vyzkoušení. Představte si všechny chutě oblíbeného Big Mac burgeru, ovšem s bleskovou přípravou a v podobě zábavných tacos. Tahle vtipná kompilace se nestala virální náhodou…
     Komentáře
  • Svitavský deník

    Kilo za 2,5 tisíce? To stojí hovězí z plemene wagyu, které chovají u Litomyšle

    Před 1 měsícem
    Za nejkvalitnější hovězí maso na planetě se považuje vyhlášené japonské plemeno wagyu, které se občas nazývá „kaviárem mezi hovězím masem“. Jeho unikátnost je daná typickým mramorováním, a tak má nezaměnitelnou chuť, vůni, křehkost a šťavnatost. Japonský skot chovají i v Česku, například na farmě Wagyu Horky u Litomyšle.
     Komentáře
  • Voxpot

    Argentina dočasně zakazuje vývoz hovězího masa kvůli stabilizaci pesa

    Před 1 měsícem
    Buenos Aires – Argentina oznámila, že do konce srpna zastavuje veškerý vývoz hovězího masa. Rozhodla se tak po překvapivém vítězství pravicového populistického kandidáta Javiera Mileiho v primárkách. Informuje o tom zpravodajský web Quartz. Podle agentury Bloomberg pozastaví největší světový producent hovězího masa veškeré dodávky, zatímco vláda bude vyjednávat o nových cenách. Toto rozhodnutí je součástí […] The post Argentina dočasně zakazuje vývoz hovězího masa kvůli stabilizaci pesa appeared first on VOXPOT
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    V Lidlu, Albertu i Bille se prodávalo falšované maso. Obsahovalo výrazně méně hovězího

    Před 1 měsícem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) informovala na sociálních sítích spotřebitele začátkem srpna o výsledcích svých průběžných kontrol kvality a bezpečnosti. A závěry byly šokující. Hned ve třech řetězcích se v nedávné době prodávalo mixované mleté maso, které obsahovalo mnohem méně hovězího podílu. A to dokonce o desítky procent. Výrobci ovšem se závěry nesouhlasí. O jaké značky šlo?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Steak připravíte chutně i doma. Vysoká kuchařská škola není třeba

    Před 1 měsícem
    Přípravě steaku se mnozí doma vyhýbají v obavách, že se jim nepodaří kvalitní kus masa připravit stejně, jako ve vyhlášené restauraci. Pokud si osvojíte pár pravidel, bude se vám domácí příprava steaku dařit. Poradíme vám s přípravou steaku doma i s recepty na steakové omáčky.
     Komentáře
  • Echo24

    Šizené mleté maso a stamilionové státní dotace. Tak hospodaří nejen Kostelecké uzeniny

    Před 1 měsícem
    O desítky procent méně podílu hovězího masa. Takové výsledky zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) u mletého masa z produkce Kosteleckých uzenin a podniku Maso uzeniny Polička. Výrobky prodávají řetězce Lidl, Albert a Billa. Případ je kuriózní i v tom, že obě firmy, první jmenovaná spadající do holdingu Agrofert, čerpaly od státu stovky milionů korun na dotacích.
     Komentáře
  • Vitalia

    Inspekce našla v prodeji mleté maso, které obsahovalo místo 50 % hovězího masa jen 13 %

    Před 1 měsícem
    Potravinářská inspekce zjistila několik případů klamavě označených výrobků z mletého masa v obchodních řetězcích. Víme, o jaké výrobky jde a o jak velké rozdíly šlo. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v rámci průběžných intenzivních kontrol kvality a bezpečnosti zjistila, že níže uvedené výrobky prodávané v řetězci Lidl, Billa a Albert obsahovaly méně hovězí bílkoviny ve výrobcích z mletého masa, než bylo deklarováno na obalu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Inspekce varuje před šizeným mletým masem: Obsahuje jen 13 % hovězího, může tak pokazit domácí burgery i sekanou

    Před 1 měsícem
    Alarmující případ sníženého obsahu hovězího v mletém mase odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve třech řetězcích supermarketů. Zdravotně je sice prodávaný výrobek nezávadný, ale dokáže pokazit kdejaké vaření či grilování. Místo 50 procent hovězího se totiž v mletém objevilo jen něco málo přes 13 procent.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Inspekce odhalila šizené mleté maso na jihu Čech. Testem neprošel výrobek z Lidlu i Billy

    Před 1 měsícem
    Potravinářská inspekce zjistila několik případů klamavě označených výrobků z mletého masa v obchodních řetězcích. Hned dva případy zaznamenala v Jihočeském kraji, kdy v balení mletého masa nabízel prodejce menší podíl hovězího masa, než kolik bylo uvedeno na etiketě.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování má své zásady: Maso musí před přípravou odpočívat, přemíra tuku škodí chuti, stejně jako vidlička

    Před 1 měsícem
    Počasí opět láká k vytažení grilu a uspořádání nějaké pořádné kulinářské akce. Před začátkem je ovšem vhodné si připomenout několik věcí, které jsou velmi důležité a mnoho lidí si je přesto vůbec neuvědomuje.
     Komentáře
  • Echo24

    Na obranu hovězího

    Před 2 měsíci
    Jednou z nejsilnějších scén v knize rozhovorů Niny Špitálníkové s uprchlíky ze Severní Koreje je pojídání veverky. Malému klukovi se v lese podaří zabít veverku. Nikdo cizí ho při tom neviděl, což je důležité – režim pytlačení zakazuje pod přísnými tresty. Kluk veverku propašuje domů, kde rodina následně vypraví hostinu. I po mnoha letech vzpomíná, jak pomalu a slavnostně jedli veverčí pečínku a jak se bál, aby k nim nevtrhla kontrola a veverku jim nevzala – „bylo to jediné maso, které jsme ten…
     Komentáře
  • TopRecepty

    Velké srovnání cen internetových prodejců potravin: Ušetřit se dá i bez akcí, stačí dobře vybrat obchod

    Před 2 měsíci
    Nakupování potravin on-line se stalo hitem především v době, kdy se svět potýkal s pandemií covid-19. Mnoho lidí si v tu dobu oblíbilo pohodlný způsob zásobení své lednice i spíže a v nastaveném trendu pokračují. Redakce magazínu Toprecepty proto udělala průzkum, jak si který on-line obchod vede v cenách běžných potravin i kolik zaplatíte za doručení.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelní rozmary slavných: Herec Robin Williams alias Táta v sukni ujížděl na donutech a neodpustil si hovězí na zelenině

    Před 2 měsíci
    Hlavní hrdina trpké komedie Táta v sukni se narodil 21. července 1951. Herec Robin Williams byl podle svých fanoušků sympatický chlapík nejen na plátně. Ačkoli ve své slavné roli se coby pomocnice v domácnosti naučí vařit, ve skutečnosti to nikdy neuměl.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Neskutečně měkké hovězí maso s výbornou omáčkou a bramborem

    Před 2 měsíci
    Nechte se hýčkat tímto neskutečně měkkým hovězím masem, které je podáváno s výbornou omáčkou a dokonale připravenými brambory. Tato lahodná kombinace ingrediencí přinese do vašeho jídelníčku neodolatelnou chuťovou explozi. Seznam ingrediencí: Hovězí maso Sůl a pepř Hladká mouka Olej Voda Brambory Kmín Pažitka a petrželka Směs koření na brambory Tatarská omáčka
     Komentáře
  • Gulu

    9 nejzdravějších potravin, které můžete jíst, abyste zhubli

    Před 2 měsíci
    Díky moderní medicíně nebyla průměrná délka života lidí nikdy vyšší. Jedním z negativních aspektů modernizace a technologií je však zvýšená dostupnost vysoce zpracovaných nezdravých potravin.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší maso na gril? Rychlé kuře, vepřové jako klasika nebo hovězí pro zkušené

    Před 2 měsíci
    Nezáleží na tom, jestli grilujete jednou za čas nebo je to v době dovolených váš nejoblíbenější letní sport. Pokud má mít grilovačka dobrý výsledek, záleží hlavně na tom, jaké suroviny použijete. Poradíme, jak si vybrat to nejlepší maso.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalý grilovaný hovězí steak? Rozhoduje výběr masa, rychlé zatáhnutí a odpočinek pod alobalem

    Před 2 měsíci
    Uvnitř měkký a šťavnatý, na povrchu křupavý – ugrilovat perfektní hovězí steak není složité, je však třeba dodržet základní pravidla práce s tímto zlatým hřebem grilovačky. Zásadní chybu totiž můžete udělat už samotným výběrem masa.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Originální bavorská sekaná je jemná jako salám, lehkou pikantnost dodá zázvor a šťavnatost zajistí ledová tříšť

    Před 3 měsíci
    Snad žádné jídlo kromě řízku se nehodí na cesty tak jako sekaná. Pokud vás ta česká už nebaví, zkuste třeba bavorskou. Je podobně jako ta naše celkem je snadná na přípravu, vynikající je teplá i studená a stejně dobře chutná s chlebem a kyselou okurkou i v housce. A nebo si ji můžete dát stylově s bavorským preclíkem.
     Komentáře
  • OnlyU

    I vy můžete servírovat krásně šťavnatou sekanou. Stačí vědět, co do ní přidat

    Před 3 měsíci
    Sekaná patří mezi základní výbavu většiny kuchařek, což ovšem neznamená, že se nedá zkazit. Suchá sekaná zklamala nejednoho strávníka. Naštěstí existuje několik užitečných rad, díky kterým bude sekaná křehká a šťavnatá. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mexický guláš: Omáčku báječně doplní sterilovaná kukuřice, zjemní ji lžíce másla a božsky chutná s rýží

    Před 3 měsíci
    Guláš, to je oblíbená česká klasika. Někdo nedá dopustit na hovězí, jiný na vepřový, v některých rodinách se připravuje i z krůtího, ochutnat můžete také zvěřinový nebo jehněčí. Pro všechny je společný cibulový základ a směs koření. Stejně jako maso lze ovšem obměňovat i různé ingredience.
     Komentáře
  • Novinky

    Irsko chce kvůli ochraně klimatu vybít 200 tisíc krav, produkují příliš mnoho metanu

    Před 3 měsíci
    Irsko zvažuje porážku téměř 200 tisíc kusů hovězího dobytka jen proto, aby země splnila své závazky v boji proti klimatickým změnám. Vláda v Dublinu se už zabývá interním návrhem, aby v následujících třech letech farmáři s příslušnou kompenzací od státu vybili ročně 65 tisíc krav.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Poctivá rajská omáčka silné chuti s hovězím masem

    Před 3 měsíci
    Jak připravit rajskou omáčku která všechny překvapí? Podívejte se na recept! V letních měsících můžete samozřejmě použít čerstvá rajčata, v zimě si vystačíte s protlakem. Hovězí maso prošpikované zeleninou a špekem vás také překvapí svou výtečnou chutí. Jako přílohu podávejte klasicky knedlík nebo těstoviny. Dobrou chuť, Brepta.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Geniální houslista Paganini v dětství trpěl hlady. Jako dospělý si jídlo užíval do sytosti a miloval ravioli plněné spoustou masa

    Před 3 měsíci
    Niccolo Paganini je považován za největšího houslového virtuosa, jenž se kdy narodil. Ital, který byl mnohdy kvůli svému nadání označován za spojence samotného ďábla, však musel projít trnitou cestou. Odmala byl totiž trestán otcem za to, že není perfektní. Často se tak stávalo, že po sedmihodinovém tréninku ani nedostal najíst.
     Komentáře
  • Ansu

    Jídlo ve starověkém Egyptě: Co jedli Egypťané před mnoha tisíci lety

    Před 4 měsíci
    Jídlo ve starověkém Egyptě bylo důležitou součástí kultury a společnosti. I lidé v Egyptě měli před mnoha tisíci lety svá oblíbená jídla, která jedli každý den. Podobalo se našemu současnému jídlu možná víc, než bychom mohli tušit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Hovězí na česneku a na smetaně: Připravené v tlakovém hrnci je báječně šťavnaté, má výraznější chuť a za hodinu je hotové

    Před 4 měsíci
    Hovězí je druhem masa, které vyžaduje delší přípravu. Tu můžeme výrazně zkrátit, když použijeme tlakový hrnec. To jsme to udělali i při vaření hovězího na česneku se smetanovou omáčkou.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší marinády na grilované maso: K vepřovému zkuste zázvor, ke kuřeti koriandr s limetkou

    Před 4 měsíci
    Oheň a kouř propůjčí grilovanému masu nezaměnitelné aroma, jsou ale jenom částí tajemství dokonalého jídla. Důležitou roli hrají také marinády, směsi koření a bylinky, které použijete k nakládání.
     Komentáře
  • Babinet

    Rump, Flank, Rib Eye aneb Jaké maso je nejlepší na steak?

    Před 4 měsíci
    Maso je považováno za nezbytnou součást vyváženého jídelníčku. Řeč je o hovězím mase bohatém na bílkoviny s nízkým obsahem tuku. Takové maso je plné vitamínů a minerálů potřebných pro správné fungování lidského organismu. Každý dobrý řezník by vám měl s výběrem vhodného kusu na steak poradit. Z krávy lze totiž na steak použít hned několik partií. Každý steak pak bude jiný, záleží na vaší chuťové preferenci.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jemná rajská omáčka s hovězím masem: Pokrm, který vás na chvíli vrátí do dětství

    Před 4 měsíci
    Rajskou omáčku si pamatujeme od dětství, mnozí z nás ji ale připravují dodnes. Správná rajská musí být sametově jemná a provoněná kořením. Podáváme ji s vařeným hovězím masem a knedlíkem nebo těstovinami.
     Komentáře
  • Brněnský deník

    V Brně začal Burger Street Festival. Láká na hovězí maso i speciality, podívejte

    Před 4 měsíci
    /FOTO, VIDEO/ Vůně hovězího masa s křupavou krustou a pečiva opékaného na másle zpestřuje od pátku procházku brněnským náměstím Svobody. V samotném srdci Brna totiž začal známý Burger Street Festival s širokou nabídkou nejen oblíbeného masa v housce. Návštěvníci si na místě vychutnají například poctivé hranolky z českých brambor, sladkou tečku si dopřejí formou makronek od brněnských cukrářek. Akce potrvá v centru města do nedělního večera.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Tisíce korun za kilo hovězího masa? To není strašení drahotou, ale realita, která za to stojí

    Před 4 měsíci
    Připadá vám maso, a nejen maso, dnes opravdu drahé? Tak to jste ještě asi neochutnali wagyu kobe, to skutečně nejdražší hovězí na světě. Podle statistik totiž může v průměru stát až čtyři stovky dolarů za kilogram, při současném kurzu tedy něco kolem osmi a půl tisíce korun. A to nejkvalitnější ještě mnohem více. A přesto by bylo dobré jej někdy ochutnat…
     Komentáře
  • TopRecepty

    Španělské ptáčky z vepřové kýty jsou křehčí než klasické z hovězího masa a báječně šťavnaté. Hotové jsou za pouhou hodinu

    Před 4 měsíci
    Španělský ptáček je oblíbená česká klasika, která se připravuje z hovězího masa. A protože je tento pokrm časové náročný, můžeme ho zrychlit tím, že místo hovězího použijeme vepřové maso.
     Komentáře
  • Proženy

    Je čas rozpálit gril, sezona začíná! Nejlepší recepty i s přílohami

    Před 4 měsíci
    Vypadá to, že nás konečně čeká teplý prosluněný víkend. A to je ten správný čas vytáhnout gril a užít si posezení s přáteli. Oheň a kouř dodají jídlu skvělou chuť, které se vám nepodaří dosáhnout žádným jiným způsobem. Jak na to krok za krokem a jak na nejlepší recepty?
     Komentáře
  • Techsvět

    Pěstování umělého masa škodí životnímu prostředí 25x více než tradiční chov. Investováno do procesu však už bylo 42 miliard

    Před 4 měsíci
    Umělé maso mělo být ekologičtější než maso přírodní. Nejnovější výzkumy ukazují, že může být pro životní prostředí 25krát horší než standardní produkce hovězího masa. Vědci mají stále co dělat, aby bylo maso ze zkumavky pro přírodu prospěšné.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vaření v tlakovém hrnci. Nebojte se papiňáků, jsou bezpečné a ušetří vám čas i peníze

    Před 4 měsíci
    Pokud chcete mít jídlo rychle uvařené nebo připravit šťavnaté hovězí maso za několik desítek minut, rozhodně byste s koupí papiňáku neměli otálet. A nemusíte se ani ničeho bát, dnešní tlakové hrnce jsou bezpečné a mají hned několik bezpečnostních pojistek.
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Stručná historie nejkvalitnějšího hovězího masa z Argentiny

    Před 4 měsíci
    Pověstné hovězí maso se zrodilo na úsvitu argentinské historie, stejně jako jeho příprava označovaná jako asado. Příběh vznikl spojením dobyvatelů, guachos (pastevců) a politických intrik.
     Komentáře
  • Voxpot

    Nový prezident, starý problém. Kácení amazonského pralesa v Brazílii pokračuje

    Před 5 měsíci
    Brasília – Zájem o hovězí maso z Brazílie celosvětově roste. A zatímco ekonomice se daří, přírodní bohatství mizí. Web Deutsche Welle uvedl, že tempo kácení amazonského deštného pralesa nijak nepolevuje, i když nový prezident sliboval, že upřednostní blaho přírody před zisky. Brazílie v posledních letech zvyšuje dovoz hovězího masa. A to i přes fakt, že […] The post Nový prezident, starý problém. Kácení amazonského pralesa v Brazílii pokračuje appeared first on VOXPOT
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelníček na zámořských lodích 19. století: Při čtení se sbíhají chutě! Podávaly se lívanečky, smažený platýz, šampaňské i zmrzlina

    Před 5 měsíci
    Cestovat na zaoceánské lodi přelomu 19. a 20. století byl pro zámožnější klientelu zážitek nejen cestovatelský, ale zároveň i gurmánský. Pojďme se podívat pod pokličku do kuchyní těchto plavidel.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tajemství šťavnaté sekané je ve správném poměru vepřového a hovězího masa. Známe fígl, díky kterému při pečení nepopraská

    Před 5 měsíci
    Dobře připravená sekaná je oblíbená dobrota. Víte, jak připravit tu úplně nejlepší a dokonale šťavnatou? Co by v správné sekané nemělo chybět a na co naopak raději úplně zapomenout?
     Komentáře
  • Proženy

    50 nejlepších pečínek: Rychle i pomalu pečená drůbež a králík, vepřové, hovězí i jehněčí maso

    Před 5 měsíci
    Dozlatova udělaná vepřová pečeně, bůček, šunka i žebra, křupavé kuře na másle i se šťavnatou nádivkou, sváteční husa, voňavá kachna, krůta, jemný králík a jehněčí… Inspirujte se 50 nejlepšími a osvědčenými recepty na pečené maso a drůbež.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Česká klasika: Na hovězí roštěnou na česneku stačí jen 3 hlavní ingredience a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná božsky

    Před 5 měsíci
    Jemné hovězí maso a pikantní česnek, to je hovězí roštěná na česneku. Jídlo, většinou servírované se špenátem a domácími bramborovými knedlíky, je skutečná dobrota, která se může podávat i jako slavnostní oběd.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin

    Před 5 měsíci
    Domácí masový vývar z masa a kostí krásně voní, má zlatavou barvu a hlavně výborně chutná. Víte, na co se zaměřit při jeho přípravě a co by v něm rozhodně nemělo chybět?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Lahmacun: Turecká pizza s mletým hovězím masem a paprikou

    Před 6 měsíci
    Už jste někdy slyšeli o turecké pizze? Jde o velkou lahůdku, na které si pochutnají především fanoušci mletého masa. Je jím totiž doslova zaskládaná. Dále pak nechybí zelenina, koření a samozřejmě bylinky.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Který národ připravuje nejlepší masové kuličky na světě? Pár favoritů by bylo

    Před 6 měsíci
    Dánsko, Řecko, Itálie, Turecko, Spojené státy. Všude tam se připravují tradiční masové kuličky. Po světě ale jejich slávu nejvíce šíří švédská IKEA, která nabízí i veganskou variantu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pohlreichův souboj restaurací: Ve čtvrtém díle postoupili kamarádi ze školky. Pražský Dock House zaválel nejen steakem a hamburgerem

    Před 6 měsíci
    Milujete hamburgery? A víte, kam zajít na autentickou americkou kuchyni plnou vůně šťavnatého masa? V posledním díle Pohlreichova souboje restaurací se proti sobě postavily dva podniky, které se specializují na americkou kuchyni – pražský Dock House a poděbradská Obora.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Letem masovým světem: Vše co potřebujete vědět o hovězím. Jak ho vybrat, jak zamrazit i na co se která část při vaření nejlépe hodí

    Před 6 měsíci
    V naší kuchyni má nezastupitelnou úlohu. Guláš z jiného masa může být dobrý, ale něco mu chybí. Poctivá svíčková omáčka kvalitní hovězí maso potřebuje. Šťavnatý burger z mletého hovězího masa se rozplývá v ústech. A znáte snad lepší vývar než ten hovězí?
     Komentáře
Reklama