Zavřít
Losos

Losos

Nejnovější články na Seznamu na téma Losos
  • Kupi Magazín

    Recept na zapečené avokádo s vejcem a uzeným lososem

    Před 6 dny
    Většina lidí netuší, jestli je avokádo ovoce či zelenina. Z botanického hlediska se však řadí mezi ovoce, konkrétně coby plod hruškovce přelahodného. Pokud milujete jeho máslovou chuť a konzistenci, doporučujeme vyzkoušet pečené avokádo s uzeným lososem, koprem a vejcem. Rychlá a zdravá varianta tohoto receptu vás překvapí svou jednoduchou přípravou a dokonalou chutí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pečený losos s pampeliškovým pestem

    Před 7 dny
    Pampeliška je jednou z nejúčinnějších čisticích rostlin, kterou vám příroda během jara láskyplně nabízí, a její největší výhodou je to, že ji potkáte doslova na každém kroku.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Levné sushi po česku. Místo lososa tam dáte párek

    Před 18 dny
    V dnešní době se počítá každá koruna a tradiční sushi může být pro někoho již čárou přes rozpočet. Vyzkoušejte tedy levnou verzi takzvaného sushi po česku. Rolky budou vypadat podobně, ale pomůžeme si levnějšími surovinami, kdy například losos nahradí párek.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Omeleta s avokádem a uzeným lososem

    Před 29 dny
    Hledáte novou a neotřelou inspiraci pro přípravu své běžné snídaně? Zkuste něco nového, co vás zasytí na dlouhou dobu a co neobsahuje tzv. prázdné kalorie.
     Komentáře
  • Extra LIFE

    Superpotraviny, které zpomalují stárnutí po čtyřicítce: Dietoložka doporučuje lososa, brusinky a pistácie

    Před 1 měsícem
    Stárnutí je krásná věc. A jako každá jiná fáze života, i stárnutí má co nabídnout. Ale rovněž musíme říct, že také přináší některé komplikace. Třeba tělo prochází různými změnami, jež nejsou vždy vítané. Víte, které superpotraviny vám pomohou zpomalit stárnutí?
     Komentáře
  • Skutečnost

    Losos ve spárech obchodníků: Není růžová jako růžová!

    Před 1 měsícem
    Pokud si v obchodě vybíráte lososa podle nejvýraznější narůžovělé barvy pak byste možná měli zbystřit. Výsledný odstín totiž může být dílem prodejců.
     Komentáře
  • V jednom hrnci

    Použijte čínskou polévku jinak. Z jejich nudlí se dá udělat famózní oběd

    Před 1 měsícem
    Nudle z čínské polévky s lososem jsou opravdovou rychlovkou k obědu. Krabaté instantní nudle z asijských polévek zalijete na pár minut horkou vodou. Do hrnce s olejem dáte nakrájený pórek, mražené kousky lososa a připravené nudle. Za pár minut máte hotové luxusní a chutné jídlo. Recept ve videu je pro 3 strávníky.
     Komentáře
  • Tipy pro lepší domov

    Losos s květákovým pyré s wasabi

    Před 1 měsícem
    Tak jsme si v redakci lámaly hlavu, co uvaříme manželům na Valentýna. Po tolika letech společného soužití už jsme ochutnali všechno možné a letos jsme zkrátka chtěly ohromit. Ze všech možných nápadů nakonec vyhrál losos s květákovým pyré s wasabi. Je to neotřelá kombinace a taková dobrota! Recept je velmi jednoduchý, za hodinku máte na stole. A věříme, že s velkou pochvalou! Dobrou chuť a krásného Valentýna...
     Komentáře
  • VipShow

    Fanoušci Gwyneth Paltrow byli pohoršeni receptem na její detoxikační salát

    Před 2 měsíci
    Gwyneth Paltrow (50) čelila reakcím poté, co ve středu na oficiálním účtu Goop na Instagramu zveřejnila video s přípravou "detoxikačního" salátu z lososa, píše web Page Six.
     Komentáře
  • Ekolist

    Farma Povodí Odry v Kružberku na Opavsku chová pstruhy s masem podobným lososům

    Před 2 měsíci
    Státní podnik Povodí Odry vyprodukuje ročně přes 100 tun pstruhů. Okolo 80 tun připadá na pstruží farmu nacházející se pod hrází přehrady Kružberk na Opavsku, která kromě klasických duhových pstruhů chová i takzvané "lososové" pstruhy. Jsou podstatně větší a díky speciálnímu krmivu mají maso podobné lososům. ČTK a Právu to řekl vedoucí rybného hospodářství Povodí Odry Ivo Jedlička.
     Komentáře
  • Marianne

    Vydejte se s námi za lososy i překrásnou přírodou z Čech až na samý konec světa

    Před 2 měsíci
    Zhruba dva tisíce kilometrů směrem od Prahy na sever a ještě dvěstě kilometrů nad polárním kruhem leží souostroví Vesterály, ze sedmdesáti procent obklopené mořem. Tady, nedaleko městečka Stokmarknes, v jeho průzračně čisté vodě chovají lososy.
     Komentáře
  • Na Kafeečko

    Nutriční terapeutka: Budete-li chodit 4x týdně do fitka a zakazovat si jíst, nezhubnete

    Před 2 měsíci
    Pozvání do novoročního dílu talk show Miluše Bittnerové Na kafeečko přijala výživová poradkyně slavných Lada Nosková. Pod její taktovkou úspěšně zhubly Veronika Freimanová, Kamila Špráchalová nebo Jitka Asterová. Proč bychom si jídlo měli nosit do práce v krabičkách? A jak ona sama dokázala zhubnout po porodu 15 kilo?
     Komentáře
  • BRGRS

    Takový jste ještě neochutnali. Připravte si lahodný burger s lososem a sýrem

    Před 2 měsíci
    Milovníci lososa a sýru si přijdou v této epizodě na své. Limetka a klasická zelenina už jen podtrhnou tyto výborné chutě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jednoduchá finská polévka: Losos patří mezi nejzdravější potraviny. Využijte jeho přínosy

    Před 2 měsíci
    Losos, oblíbená tučná ryba, je nejen plný živin, ale může také snižovat rizikové faktory některých onemocnění. Poté, co si představíme pár z těchto zdravotních přínosů, si ukážeme recept na lososovou polévku.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Jednohubky s lososem, nivou, šunkou a sardelovým očkem

    Před 3 měsíci
    Jednohubky s lososem, nivou, šunkou a sardelovým očkem: rohlíky, máslo, cibule, petrželka, šunka, niva, sardelová očka, okurka sterilovaná, okurka salátová, paprika a uzený losos
     Komentáře
  • TopRecepty

    Gravlax z lososa podle Gordona Ramsayho zvládnete snadno i doma. Skvěle ochutí a ozdobí silvestrovské chlebíčky

    Před 3 měsíci
    Marinovaný losos gravlax, kterého možná znáte z restaurace řetězce Ikea, je tradiční skandinávský pokrm připravovaný z čerstvé syrové ryby, proto je třeba při jeho přípravě dodržet přísná hygienická pravidla. Odměnou bude lahodná a jemná ryba, která se skvěle hodí na zdobení silvestrovských chlebíčků či jednohubek. Zkuste jej třeba podle slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak poznat v obchodě kvalitního uzeného lososa? Roli hraje barva i označení na obalu, všímat si musíme i metody uzení

    Před 3 měsíci
    Uzený losos je vynikající a zdravá delikatesa. Hodí se na obložení chlebíčků, na jednohubky, do pomazánek, můžete jej použít i do sushi místo čerstvého a nebo z něj udělat tatarský biftek a aspoň neriskujete se syrovou rybou. I tak je ale dobré se při nákupu dívat, co kupujete.
     Komentáře
  • Jímeto

    Princezna Diana si udržovala dokonalou figuru. Její oblíbené jídlo byla topinka s lososem

    Před 3 měsíci
    Být součástí královské rodiny není vždy úplně to, co by si měl člověk přát. Mnoho lidí má za to, že mají tito lidé doslova na růžích ustláno. Jenomže to nemusí být pravda. Třeba taková princezna ...
     Komentáře
  • Zítřek

    Tipy, jak přežít Vánoce ve zdraví: Na co si dát v jídelníčku pozor?

    Před 3 měsíci
    Vánoce se často nesou ve znamení konzumace tučného i sladkého jídla a přejídání se. Zároveň v této době mnoho lidí omezuje fyzické i sportovní aktivity. To vše může vést nejen k akutním žaludečním potížím, ale i k závažnějším problémům, jako je zvýšený cholesterol. Ten je „vstupní branou“ k závažným kardiovaskulárním onemocněním, jako je infarkt či mrtvice. Lékařka Eva Kociánová radí, na co si dát (nejen) během vánočního hodování pozor.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Inflace i práva zvířat. Cesta kapra na vánoční stůl je trnitější, Češi ale zvyky drží

    Před 3 měsíci
    Cestu kapra na štědrovečerní tabuli letos komplikuje hned několik překážek. I přesto vánoční tradice z českých stolů nezmizí, míní odborníci.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Ledecká si konečně užívá vánoční atmosféru. Na Štědrý den si dá lososa

    Před 3 měsíci
    Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká měla tentokrát víc času na předvánoční přípravy.
     Komentáře
  • Extra

    Sváteční mňamka Jiřího Babici: Skoro uzený vánoční losos za hubičku

    Před 3 měsíci
    Kuchař Jiří Babica má své příznivce i odpůrce, ti první jistě uvítají jeho tajný recept na svou oblíbenou domácí vánoční pochutinu, který poskytl eXtra.cz. Jde o předkrm před svátečním hlavním jídlem a je to prý mňamka.
     Komentáře
  • Femina

    Pět vánočních receptů z celého světa, které jsou překvapivě zdravé

    Před 3 měsíci
    Máš ráda změnu a tradice nejsou pro tebe zrovna to pravé ořechové? Už dlouho přemýšlíš, že by sis nějak ozvláštnila sváteční menu, ale nevíš, jak na to? Nech se inspirovat recepty z celého světa, které jsou nejen chutné, ale také zdravé a jako bonus po nich ani nepřibereš.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vyměňte o letošních Vánocích tradičního kapra za lososa. Lze jej připravit nasladko na několik způsobů

    Před 3 měsíci
    Někteří lidé na Vánoce nahrazují kapra kuřecím řízkem. Činí tak většinou proto, že má kapr velmi typickou rybí chuť, která se u jiných ryb neprojevuje tak silně.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Konzumace lososa nemá pouze klady

    Před 3 měsíci
    Je to pravděpodobně nejoblíbenější ryba na světě. Je ale losos tak zdravý, jak se o něm říká?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pečený losos s bramborami a bazalkovým dipem je ideální zdravou večeří

    Před 3 měsíci
    V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. A není divu! Jeho narůžovělé maso chutná skvěle a když se ještě trochu okoření, jde o gurmánský zážitek. Příprava je navíc snadná a zvládne ji každý. Zkuste to podle našeho návodného videa!
     Komentáře
  • BRGRS

    Nevšední kombinace: Burger s lososem, krevetami a granátovým jablkem

    Před 4 měsíci
    Milujete lososa? Tak proč si nepřipravit výborný burger s lososem a krevetami! Perfektní spojení ryb, mořských plodů a milovníků burgerů.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak vypadá budoucnost gurmánských lahůdek? Losos a krevety z 3D tiskárny, foie gras ze zkumavky

    Před 4 měsíci
    Zájem o rostlinné alternativy masa, ryb a mléčných výrobků v posledních letech rapidně stoupá, což potvrdila i nedávná rostlinná konference Plant Powered Perspectives, na které se představila řada zajímavých novinek. Mezi nimi nechyběl ani dlouho očekávaný losos z 3D tiskárny, který se konečně začal prodávat i u nás, nebo výrobce sýrů, jako je Želetava, Kiri či Veselá kráva, který oznámil, že polovina jeho sýrů bude v budoucnu veganská.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte si lepkavého lososa se smaženou rýží podle Marty Jandové

    Před 5 měsíci
    Zpěvačka Marta Jandová se po úspěšné kariéře v zahraničí vrátila před třinácti lety do Česka. Tady se jí také narodila dcera Marie, pro kterou velmi ráda vaří. Jeden z jejích oblíbených receptů si představíme v dnešním článku.
     Komentáře
  • Refresher

    Rybu bez lovu ochutnáš i v Česku. Zeptali jsme se šéfa Revo Foods, jak probíhá 3D tisk „lososa“

    Před 5 měsíci
    Není z moře, ale z 3D tiskáren. Redakce Refresheru si s šéfem vídeňského startupu Revo Foods popovídala o tom, jak se takový „losos“ tiskne.
     Komentáře
  • Apetit

    25 skvělých jídel s uzeným lososem

    Před 5 měsíci
    Uzený losos je surovina, která udělá i z obyčejného obloženého chlebíčku honosnou pochoutku. Nahlédněte pod pokličku jeho výroby a objevte naše tipy a recepty, jak si vychutnat uzeného lososa nejen jako sváteční předkrm, ale jako běžnou součást každodenních jídel.
     Komentáře
  • Události247

    Pro nákup do Polska? Ve snaze ušetřit lidé kupují i smrtící potravinu, bohužel o tom neví

    Před 5 měsíci
    Kvůli levnějším potravinám řada lidí míří nakupovat do Polska. V sousední zemi se ale objevil další nebezpečný produkt.
     Komentáře
  • Neposlušné Tlapky

    Orel bělohlavý loví lososa s naprostou přesností

    Před 5 měsíci
    Draví ptáci jsou ti nejkrásnější tvorové, které můžete pozorovat, zvláště když se vznášejí na obloze. Výjimkou nejsou ani orli bělohlaví. Jejich lovecké dovednosti jsou něčím, co byste si neměli nechat ujít.
     Komentáře
  • Vitalia

    Kde koupit pstruha a proč vlastně jíst i sladkovodní ryby

    Před 5 měsíci
    Právě teď vrcholí sezóna podzimních výlovů rybníků. Přímo na hrázích jde někdy po dvouleté covidové odmlce koupit kapry. Ale co když máte raději pstruhy, třeba proto, že u nich není tolik práce s kostmi? Prakticky veškerá tuzemská produkce pstruhů pochází z chovů z takzvaných průtočných systémů. Pstruhy si mohou spotřebitelé samozřejmě koupit přímo v obchodech, jde ostatně o druhou nejoblíbenější tuzemskou rybu po kaprovi.
     Komentáře
  • Proženy

    Je drahá a má kosti? Omyl! Tyhle ryby vyberte a ušetří vám nervy i peníze

    Před 5 měsíci
    Kapr na Vánoce a občas nějaké ty prsty nebo filé. Tak asi vypadá rybí jídelníček průměrného Čecha. Odpovídala by tomu roční spotřeba ryb na osobu, která je u nás jen kolem 6 kilogramů ročně, kdežto ve zbytku Evropy je průměr kolem 11, ve světě dokonce kolem 20 kilo.
     Komentáře
  • BRGRS

    Netradiční vymazlený burger z lososa s rajčatovou salsou

    Před 5 měsíci
    Že jste ještě burger s lososem neměli? To se nedivíme! Přišel nejvyšší čas to napravit. Ochutnejte tuto úžasnou variantu burgeru, tak jak ji neznáte.
     Komentáře
  • Ekolist

    Týden tlustých medvědů má vítěze, aljašský obr váží 635 kilogramů

    Před 5 měsíci
    Aljašský Týden tlustých medvědů má po šestidenním klání vítěze. Soutěž opanoval 635 kilogramů vážící medvěd 747, který získal 68 105 hlasů. O tom, kdo bude prohlášen nejmohutnějším medvědem hnědým v aljašském národním parku Katmai, každoročně hlasují on-line lidé z celého světa. Děje se tak na podzim, kdy se dny krátí, padá listí a medvědi se snaží spořádat co nejvíce lososů, než se uloží k zimnímu spánku. Na druhém místě s 56 876 hlasy letos skončila medvědice 901.
     Komentáře
  • Apetit

    Tvarůžkový, lososový, houbový i klasický: 12 receptů na tatarák

    Před 5 měsíci
    Za řadu let své existence získal tatarák mnoho podob. Ten pravý tatarský biftek je samozřejmě z hovězího, ale ‚tatarákem‘ nazýváme také chuťovky, které ocení i vegetariáni a vegani. Tatarák může být z lososa, avokáda, hub a neobvyklý není ani tvarůžkový tatarák! Inspirujte se naším výběrem a připravte si ho dle vašeho gusta!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Týden tlustých medvědů má vítěze. Nacpal se vážně obdivuhodně, podívejte se

    Před 5 měsíci
    Aljašský Týden tlustých medvědů má po šestidenním klání vítěze. Soutěž vyhrál 635 kilogramů vážící medvěd. Redakce Seznam Zpráv získala svolení autorů publikovat snímky, které ukazují, co udělá s medvědí figurou nálož lososů.
     Komentáře
  • Novinky

    Týden tlustých medvědů má vítěze, aljašský obr váží 635 kilogramů

    Před 5 měsíci
    Aljašský Týden tlustých medvědů má po šestidenním klání vítěze. Soutěž opanoval 635 kilogramů vážící medvěd s identifikačním číslem 747, který získal 68 105 hlasů. O tom, kdo bude prohlášen nejmohutnějším medvědem hnědým v aljašském národním parku Katmai, každoročně hlasují online lidé z celého světa. Děje se tak na podzim, kdy se dny krátí, padá listí a medvědi se snaží spořádat co nejvíce lososů, než se uloží k zimnímu spánku. Na druhém místě s 56 876 hlasy letos skončila medvědice s číslem 901.
     Komentáře
  • Ekolist

    Počty lososů migrujících do Česka se posledních 20 let nemění

    Před 5 měsíci
    Do Česka se každoročně vrátí pouze desítky dospělých lososů, kteří migrují z moře do sladkovodních řek, aby se zde rozmnožili. Největší překážkou jsou pro ně jezy a další uměle vytvořené překážky na tocích řek. Počty vracejících se lososů jsou posledních zhruba 20 let stejné, uvedl jednatel Severočeského územního svazu Českého rybářského svazu Tomáš Kava. Rybáři o návrat lososa na území Česka usilují opět již od roku 1998 a dodnes uměle vysadili přes 4,1 milionu plůdku. První návrat dospělého lososa se potvrdil v roce 2002 v řece Kamenici v Ústeckém kraji, lososi tam připlouvají z moře přes Labe.
     Komentáře
  • České noviny

    Počty lososů migrujících do Česka se posledních 20 let nemění

    Před 5 měsíci
    Do Česka se každoročně vrátí pouze desítky dospělých lososů, kteří migrují z moře do sladkovodních řek, aby se zde rozmnožili. Největší překážkou jsou pro ně jezy a další uměle vytvořené překážky na tocích řek. Počty vracejících se lososů jsou posledních zhruba 20 let stejné. Novinářům to dnes řekl jednatel Severočeského územního svazu Českého rybářského svazu Tomáš Kava. Rybáři o návrat lososa na území Česka usilují opět již od roku 1998 a dodnes uměle vysadili přes 4,1 milionu plůdku. První návrat dospělého lososa se potvrdil v roce 2002 v řece Kamenici v Ústeckém kraji, lososi tam připlouvají z moře přes Labe.
     Komentáře
  • Neposlušné Tlapky

    Zuřivý grizzly bojuje o mršinu velryby

    Před 5 měsíci
    Velryby a medvědi nejsou dvě zvířata, u kterých byste běžně očekávali, že se spolu setkají. Toto poutavé video, které bylo natočeno v národním parku Katmai na Aljašce, jenž je důležitým biotopem lososů a tisíců medvědů hnědých, zhlédly téměř dva miliony lidí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby

    Před 5 měsíci
    I když originální tatarský biftek by měl být z hovězího masa, zvykli jsme si na jeho jiné a o trochu chudší zeleninové verze. Kromě nich jsou ale poměrně oblíbené i tataráky z ryb, hlavně z lososa. V tomto případě jde ovšem o delikatesu rovnající se tomu ze svíčkové.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelní rozmary slavných: Sharon Stoneová pro krásnou postavu nepije alkohol a miluje lososa na asijský způsob

    Před 5 měsíci
    Ve svých čtyřiašedesáti letech Sharon Stoneová vypadá o generaci mladší. Hvězda Základního instinktu zřejmě objevila elixír mládí. Přitom před dvaceti lety prodělala mozkovou mrtvici a znovu se učila chodit a mluvit!
     Komentáře
  • Vitalia

    300 gramů lososa za 25 korun? Lidl přichází s novinkou, díky které se dá ušetřit

    Před 5 měsíci
    Po bedýnkách s ovocem a zeleninou za 25 korun láká řetězec Lidl na další projekt, který šetří peníze zákazníkům a zároveň omezuje plýtvání potravin. Loni v létě se v prodejnách Lidl zabydlely bedýnky v ovocem a zeleninou. Tříkilový mix toho, co vypadlo z původního sáčku, zbylo, nebo nemělo už perfektní kvalitu. Za 25 Kč.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Čtvrteční Prostřeno: Renata dnes nezlobila. Jen kdyby tušila, že ji studentka Lucie zrovna dnes připravila o výhru

    Před 6 měsíci
    Lucie je příjemná mladá žena, která rozdává kolem sebe dobrou náladu. Studuje posledním rokem na fakultě kultury obor učitelství druhého stupně a středních škol a bude z ní učitelka tělocviku a zeměpisu. Pracuje jako recepční ve fitness centru a bydlí v podnájmu v Olomouci s dalšími studentkami.
     Komentáře
  • WeboZdraví

    Antioxidant Astaxanthin: Posiluje imunitu a působí proti zánětům

    Před 6 měsíci
    Astaxanthin patří mezi karotenoidy. V přírodě jej můžeme najít například v řasách, lososech, humrech, krevetách, či v peří plameňáků.
     Komentáře
  • Euro

    IPC chce z Česka udělat rybářskou velmoc bez moře. Fjord Bohemia po odchodu ruského majitele projde restrukturalizací

    Před 6 měsíci
    Firma Fjord Bohemia se zabývá dovozem a zpracováním čerstvých ryb. Obsluhuje český retail i další subdodavatele z celé Evropy. Situaci v segmentu rybářství komplikují vysoké ceny energií i nutnost rychlé přepravy. Je proto velmi obtížné dosáhnout zisku. Firmu na jaře letošního roku koupila společnost Invest and Property Consulting (IPC) od ruského oligarchy a Putinova příznivce Sergeje Darkina, jemuž hrozily sankce.
     Komentáře
  • Living

    Recept: Penne s lososem, smetanou a koprem

    Před 6 měsíci
    Jednou ze stále častěji se objevujících čerstvých ryb na našem stole je bezesporu losos. Za posledních patnáct let v naší kuchyni zdomácněl a svou jedinečnou chutí si získal i leckterého rybího odpírače. Náš nový recept vychází z italské inspirace, která má jednu velikou přednost: dokáže i z malého množství vysoce kvalitní suroviny učinit jídlo pro celou rodinu při zachování exkluzivity a výlučnosti.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Podél Ohře na Lounsku u obce Obora vznikla nová naučná stezka

    Před 6 měsíci
    Podél Ohře na Lounsku vznikla nová pěší stezka. Nabízí tři zastavení s informacemi a zábavnými kvízy pro děti. Lososí stezku vybudovala obec Obora ve spolupráci s destinační agenturou Dolní Poohří.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Výživný losos na kari

    Před 6 měsíci
    S příchodem září a poklesem venkovních teplot si to žádá něco chutného, výživného, co vás hezky zahřeje zevnitř. Souhlasíte? Pokud máte rádi jemně pikantní pokrmy, s nádechem orientu, které však nejsou náročné na přípravu, pak vás jistě potěšíme.
     Komentáře
  • Recepty krok za krokem

    Dokonalé těstoviny s krémovou omáčkou a lososem

    Před 6 měsíci
    Máte rádi čerstvé těstoviny v kombinaci s krémovou omáčkou a uzeným lososem? Dnešní recept vám ukáže, jak uvařit tohle vynikající jídlo.
     Komentáře
  • Feminela

    Rybí nesmí v jídelníčku chybět. Některé druhy ale na talíř nepatří

    Před 6 měsíci
    Ryby jsou velmi zdravé a důležité ve vyváženém jídelníčku. To je rozhodně pravda, ale musíte zvolit správné druhy ryb ke konzumaci. Některé druhy totiž zdravé vůbec nejsou.
     Komentáře
  • Trendwatcher

    Brána v norské řece pozná invazivní ryby a brání jim v průchodu

    Před 7 měsíci
    Norové se snaží zachránit populaci místního divoce žijícího lososa atlantského. Nyní jim v tom pomáhá speciální filtrační systém poháněný umělou inteligencí. Lovecká a rybářská asociace Berlevåg Jeger-og Fiskerforening (BJFF) se spojila s čínskou společností Huawei a úspěšně nasadila v norské řece Storelva systém, který pomocí umělé inteligence filtruje ryby.
     Komentáře
  • Ekolist

    Na řece v Norsku funguje zařízení, které zachycuje invazní druh lososa

    Před 7 měsíci
    Na norské řece Storelva bylo instalováno zařízení, které umožňuje lososům atlantským plout dál proti proudu, zatímco lososy tichomořské, kteří jsou v této oblasti invazním druhem, zadržuje. Automatický filtrační systém využívá umělou inteligenci, uvedl server Yahoo.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    S lososem, nebo s lanýžem? Kreativní topinky v Českém Krumlově

    Před 7 měsíci
    V poslední době se v Česku objevila řada netradičních kulinárních konceptů. Jedním z nich je českokrumlovská Topinka v  luxusním penzionu Ultra Premium Apartments.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dopřejte si nejvýživnější potraviny na planetě

    Před 7 měsíci
    Jíst s rozumem? To by se mělo. Co kdybyste si dnes dali lososa, kapustu, mořské řasy nebo hovězí játra? V obsahu prospěšných živin nemají tyto potraviny konkurenci!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Granátové jablko protáhne ucpané tepny

    Před 7 měsíci
    Z ucpaných tepen nekouká nic dobrého a mohou mít opravdu vážné následky. Chcete je udržet čisté a zdravé? Pak jim věnujte patřičnou pozornost a občas je „protáhněte“ česnekem, lososem a kurkumou!
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Autorka kuchařek zkazí lososa a šokuje foodblogery. Tohle ještě nejedli!

    Před 7 měsíci
    Čtvrteční hostitelka Kateřina je černou ovcí tohoto týdne. Ostatní foodblogeři o ní ještě nikdy neslyšeli a až u ní doma zjistí, čemu se vlastně věnuje.
     Komentáře
Reklama