Zavřít
Losos

Losos

Nejnovější články na Seznamu na téma Losos
  • Novinky

    Do novozélandského baru se zatoulalo lachtaní mládě, obsluha mu nabídla lososa

    Před 2 dny
    V baru na severu novozélandského Jižního ostrova se v neděli 30. listopadu objevil nezvyklý host. Lachtaní mládě prohopsalo podnikem a uvelebilo se pod myčkou na nádobí. Nakonec se nechalo nalákat na lososa a ochranáři jej poté odvezli do bezpečí na nedaleký menší ostrov.
     Komentáře
  • Apetit

    Od candáta po tuňáka: Video seriál, ve kterém vás Marek Raditsch provede světem ryb krok za krokem

    Před 6 dny
    Šéfkuchař Marek Raditsch, který sbíral cenné zkušenosti v michelinských restauracích v Dánsku, Norsku i New Yorku, vás v novém video seriálu provede celým světem ryb. Ukáže, jak poznat skutečně čerstvou rybu, správně ji zpracovat, porcovat a připravit tak, abyste ji konečně začali jíst častěji a s radostí. Naučte se vše od české klasicky v podobě kapra či candáta až po tuňáka nebo lososa!
     Komentáře
  • ELLE

    Séra z lososů, krémy ze šneků: Ve skincare vládne divočina. Víme, co doopravdy funguje

    Před 13 dny
    Od lososí DNA po šnečí mucin – svět krásy se vrací k ingrediencím, které jsou pleti evolučně nejbližší. Trend zvaný primal cosmetics staví na myšlence, že biologicky podobné látky dokážou s pokožkou komunikovat přesnějším jazykem než botanické extrakty. Výsledkem je skincare, která působí divoce, zvláštně… a překvapivě účinně.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí sushi rolky

    Před 18 dny
    Sushi v domácí verzi je překvapivě jednoduché na přípravu a přitom působí slavnostně. Kombinuje jemnou rýži ochucenou rýžovým octem, čerstvou zeleninu, rybu nebo avokádo a křehkou řasu nori. Stačí trochu trpělivosti při rolování – a můžete si vychutnat chuť Japonska přímo doma. Domácí sushi rolky Na sushi rýži: 250 g sushi rýže 3 lžíce rýžového […] The post Domácí sushi rolky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Slaný vánoční věnec – nejkrásnější pohoštění, které můžete letos udělat. Jen listové těsto, pár surovin z lednice a 15 minut práce

    Před 20 dny
    Slaný vánoční věnec je nápaditou pochoutkou plnou rozmanitých chutí. Zaujme nejen svým originálním vzhledem, ale také skvělou chutí.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vyzkoušejte tuto skvělou variantu lososa na smetaně a sýru – Snadná a rychlá příprava!

    Před 20 dny
    Pokud hledáte inspiraci na víkendový oběd a milujete lososa stejně jako já, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme lososa na smetaně a sýru. Příprava této dobroty je velice snadná a to především díky našemu FOTO receptu. Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat lososa na smetaně a […] The post Vyzkoušejte tuto skvělou variantu lososa na smetaně a sýru – Snadná a rychlá příprava! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Víkendový oběd, který si zamilujete – Vyzkoušejte tuto dobrotu!

    Před 21 dny
    Tento recept na těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou je skvělou volbou pro všechny, kteří si rádi dopřejí lahodný a rychlý pokrm. Náš recept se zaměřuje na skvělou chuť oceánského lososa, který dává těstovinám a smetanové omáčce velmi bohatou a lahodnou chuť. Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto skvělé […] The post Víkendový oběd, který si zamilujete – Vyzkoušejte tuto dobrotu! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Novinky

    Filmové premiéry: Podfukáři 3, Bubák, Běžící muž, Mlátička a Severní pohádka

    Před 26 dny
    Chcete se bát, anebo bavit? Tento čtvrtek se můžete v českých kinech zmíněných emocí doslova nasytit. Dávku humoru slibují v premiérách američtí Podfukáři 3, český Bubák vsadil na mix pohádky a hororu, čistý thriller nabídne Běžící muž a pro děti je v nabídce Severní pohádka, klasika, která nikdy neomrzí.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Fantastický lososa na másle s citronem a česnekem – Tip na super oběd!

    Před 28 dny
    Hledáte nápad na zdravý, rychlý a chutný oběd či večeři? Vyzkoušejte tohoto lahodného lososa na másle s citronem a česnekem, který bude na vašem stole do 20 minut! Tato jednoduchá úprava lososa je nejen rychlá, ale také mimořádně chutná a šťavnatá. Losos připravený na másle s voňavými bylinkami a citronem si zamiluje celá vaše rodina. […] The post Fantastický lososa na másle s citronem a česnekem – Tip na super oběd! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Losos s hráškovým pyré je luxusní večeře. Přípravit jde přitom rychle

    Před 1 měsícem
    Losos s hráškovým pyré uspokojí chuťové pohárky i náročnějším strávníkům. Jeho příprava přitom nezabere víc než půl hodiny. Skvěle se tak hodí jako rychlá, ale vydatná večeře nebo jako snadný oběd.
     Komentáře
  • Forum 24

    Taková ryba nemá na talíři co dělat. Norsko vyváží „prvotřídního“ lososa plného ran a bakterií

    Před 1 měsícem
    S nálepkou „prvotřídní“ se z farem v Norsku dostávají do Evropy lososi pochybné kvality, zjistila norská veřejnoprávní televize NRK. Její redaktoři dva dny přihlíželi otevírání zásilek v jedné ze spol…
     Komentáře
  • Tiscali

    Za chvíli ji uvidíte v každé reklamě. Nová královna zdravých ryb, makrela

    Před 1 měsícem
    Vítězí tam, kde jiné druhy ryb selhávají: je výživná, snadno dostupná a nezatěžuje oceány.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Krémové těstoviny s lososem: Rychlý recept na smetanovou omáčku

    Před 1 měsícem
    Vážení přátelé, přinášíme vám skvělý recept na velmi chutné a lahodné těstoviny s lososem. Příprava těchto těstovin je velmi jednoduchá a rychlá a zvládne ji každý. Určitě si je udělejte! Nebíčko v ústech. Co budeme potřebovat: 1 cibule rostlinný olej – na smažení 20 g másla 300 g lososa sůl – podle chuti černý pepř […] The post Krémové těstoviny s lososem: Rychlý recept na smetanovou omáčku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Flowee

    Injekce z lososího spermatu: Nová posedlost krásou, nebo šílenství s riziky?

    Před 1 měsícem
    Touha po věčném mládí žene lidi k čím dál bizarnějším experimentům. Nejnovějším hitem jsou injekce s lososím spermatem. S pletí prý dělají divy. Bohužel ne vždy v pozitivním slova smyslu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Dýňová polévka s lososem: Krémová dobrota, která vás v chladných dnech zahřeje a zasytí na dlouhou dobu

    Před 1 měsícem
    Voňavý dýňový krém je jistota každého podzimu, ale v téhle verzi dostává nový rozměr. Kombinace jemné, husté polévky a grilovaného kousku lososa je překvapivě jednoduchá, přitom působí naprosto luxusně. Připravte si ji doma a uvidíte, že i obyčejná miska polévky může chutnat dokonale jako z oblíbeného bistra.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Lososová pomazánka: zachutná, zasytí a dodá zdravé tuky. Máme pět neodolatelných receptů

    Před 1 měsícem
    Rychlá příprava, jemná chuť, zasycení na celé hodiny i doplnění zdravých tuků. Tohle všechno lososová pomazánka splňuje a nabízí. Který z našich pěti receptů vyzkoušíš?
     Komentáře
  • Cooky

    Milujete uzeného lososa? Zkuste gravlax: Skandinávskou specialitu z lososa a červené řepy

    Před 1 měsícem
    Gravlax – marinovaný losos připomíná chutí a strukturou uzeného lososa. Červená řepa dodá výjimečnou chuť a barvu. Postup je velmi snadný a rychlý a zvládnete ho s přehledem podle tohoto receptu.
     Komentáře
  • Kondice

    Rychlá svačina do práce i do školy: Sendvič s lososem, hummusem či mozzarellou

    Před 1 měsícem
    Rychlé sendviče nejsou jen řešením. Jsou malým jedlým hřištěm pro vaši fantazii, kde se snoubí čerstvé suroviny a pár minut práce v něco, co potěší chuť i oko. S pár chytrými tipy se z nich stane malý gurmánský zážitek, který připravíte doslova za pár minut – ať už doma, nebo na pikniku.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Rychlý a chutný oběd, který si zamiluje celá rodina: Losos na smetaně a sýru!

    Před 1 měsícem
    Pokud hledáte inspiraci na víkendový oběd a milujete lososa stejně jako já, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme lososa na smetaně a sýru. Příprava této dobroty je velice snadná a to především díky našemu FOTO receptu. Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat lososa na smetaně a […] The post Rychlý a chutný oběd, který si zamiluje celá rodina: Losos na smetaně a sýru! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Techzprávy

    Jak lososa zbavit kůže i bez nože? Stačí vám vařící voda a minutka času

    Před 2 měsíci
    Odstranění kůže z lososa bez použití nože je možné díky babičkovskému triku, který nikdy nezklame. Tyto babičky, opravdové mistryně kuchyně, věděly, jak co nejlépe využít dostupné suroviny, a vytvářely lahodné pokrmy pomocí jednoduchých, ale účinných technik. Kuchyně byla jejich doménou a s trochou vynalézavosti dosahovaly úžasných výsledků.
     Komentáře
  • Maminka

    Vejce pětkrát jinak. Zkuste je se slaninou, lososem i v salátu

    Před 2 měsíci
    Vajíčka k snídani, obědu nebo večeři? Rozhodně ano. Jsou totiž rychle připravená, chutná a plná bílkovin. Nutriční specialistka vysvětluje, proč by vejce neměla chybět v dětském jídelníčku. A my pro vás máme hned několik nápadů, jak je podávat celé rodině.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pánev s cuketou a lososem: Nenáročná večeře, po které vám večer nebude těžko

    Před 2 měsíci
    Jedna pánev, dvě varianty, nulový stres. Pokud máte doma cuketu a lososa, můžete si připravit jednoduché, ale opravdu chutné jídlo bez zbytečného nepořádku. Vybrat si můžete mezi svěžím citrónovo-bylinkovým nebo výraznějším středomořským stylem.
     Komentáře
  • kroniQa

    Neobvyklé chování kosatek se po letech vrátilo do Pugetova zálivu

    Před 2 měsíci
    Chování kosatek u Washingtonu překvapilo vědce. Po letech se vrátily k nošení lososů na hlavě, poprvé zaznamenanému už v roce 1987.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Cuketové domácí noky s rajčatovou omáčkou a lososem

    Před 2 měsíci
    Lehký a zdravý oběd či večeře, který potěší i ty nejnáročnější gurmány. Jemné domácí noky z cukety a rýžové mouky se podávají s voňavou rajčatovou omáčkou plnou zeleniny a šťavnatým kouskem pečeného lososa. Skvělá kombinace chutí, která je navíc bezlepková a bohatá na bílkoviny i zeleninu. Příprava: 25 minut Vaření: 25 minut Celkem: cca 50 […] The post Cuketové domácí noky s rajčatovou omáčkou a lososem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na sushi v pohodlí domova? Připravíme si pár ingrediencí a zábava může začít

    Před 2 měsíci
    Sushi je tradiční japonský pokrm z rýže, řas, ryb a zeleniny. V překladu znamená "kyselá rýže". V minulosti se sushi vyrábělo dlouhým kvašením rýže a ryb, v současnosti se ochucuje sladkokyselým rýžovým octem.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Nejtlustší z nejtlustších. Porovnejte nejtučnějšího medvěda s jeho rivaly

    Před 2 měsíci
    Tlustí medvědi jsou úspěšní medvědi a veřejnost teď korunovala toho nejtučnějšího na Aljašce. Stal se jím medvěd Chunk z národního parku Katmai.
     Komentáře
  • 21. století

    Mořští vlci: Tuláci mezi vlnami

    Před 2 měsíci
    Na první pohled vypadají jako obyčejní vlci. Ale zdání klame. Na pobřeží Britské Kolumbie na západě Kanady žije jedinečná populace „mořských vlků“ – predátorů, kteří se místo lovu jelenů a bizonů vydali na úplně jinou cestu.
     Komentáře
  • Koktejl

    Na Aljašce volí nejtlustšího medvěda. Už jste hlasovali?

    Před 2 měsíci
    Amerika volí nejtlustšího medvěda. Na Aljašce medvědi loví lososy a snaží se nabrat kila na zimu. Sledují je u toho webkamery a lidé po celém světě volí medvěda, který je podle nich nejúspěšnější a nabírá nejvíc potřebných tukových zásob.
     Komentáře
  • National Geographic

    Co je vlastně řeka: Díl čtvrtý – medvědi, lososi a vlci jako architekti rovnováhy říční krajiny

    Před 2 měsíci
    Tento text je 4. dílem pětidílného seriálu, věnujícího se magickému kouzlu říčních krajin. Co je vlastně řeka? Kde se v ní vzala voda? Jak jsou řeky staré a proč v nich žijí tvorové, jimiž oplývají? Geolog, spisovatel a popularizátor vědy Václav Cílek vás řekou provede s nonšalancí sobě vlastní.
     Komentáře
  • Apetit

    Nejlepší nápady z lososa: Od pomazánek k večeři, na kterou nezapomenete

    Před 2 měsíci
    Losos je ryba, která si získala pověst krále kuchyně – nejen pro svou jemnou chuť a univerzálnost, ale také díky rychlé a snadné přípravě. Dokáže zazářit s křupavou kůrkou, s bylinkovou marinádou i v podobě svěží studené pomazánky. Zamilujete si ho marinovaného, po úpravě na pánvi, v troubě i na grilu. Skvěle ladí se smetanovými omáčkami, citrusy, čerstvou zeleninou i těstovinami. Hodí se pro rychlý oběd, efektní předkrm i vydatnou večeři. A vždy nabídne kombinaci gurmánského zážitku a zdravého jídla.
     Komentáře
  • Novinky

    Batáty a další potraviny, které pomáhají snížit hladinu cholesterolu

    Před 2 měsíci
    Po padesátce se naše tělo mění. Zpomaluje se metabolismus, kolísá hormonální nerovnováha a roste riziko kardiovaskulárních onemocnění. Jedním z faktorů, který ovlivňuje zdraví srdce je hladina cholesterolu, kterou lze významně ovlivnit i úpravou jídelníčku.
     Komentáře
  • InRybář

    Běžel za rybou kilometry! Rybář zdolal monstrózního lososa o váze přes 20 kilo

    Před 2 měsíci
    Tohle není klasická rybářská historka, kdy se velikost ryby s každým vyprávěním nafoukne o pár centimetrů. Tentokrát je vše zachyceno na videu, které bere dech. Záběr, sprint, zdolávání i vyčerpaný a dojatý rybář klečící na břehu s gigantickým lososem u nohou.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem

    Před 2 měsíci
    Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.
     Komentáře
  • Koktejl

    Pozor na oranžové řeky na Aljašce. Blíží se v nich průšvih

    Před 2 měsíci
    Aljaška už dávno není považovaná za ráj neposkvrněné přírody. V pohoří Brooks Range se řeky, které byly kdysi dostatečně čisté na pití, zbarvily do kalně oranžové barvy a stávají se toxické.
     Komentáře
  • Forum 24

    Obědvat jako kníže básníků Goethe aneb Jak uvařit lososa ve víně s růžičkovou kapustou

    Před 2 měsíci
    VAŘENÍ S PŘÍBĚHEM / Hovořit o národní či regionální kuchyni je poněkud ošidné. Existuje například specifická česká kuchyně? Anebo jde toliko o jednu z variant kuchyně středoevropské? Už mnoho let…
     Komentáře
  • Apetit

    Stačí 30 minut: Losos na pánvi s pórkem a zálivkou, která vás dostane

    Před 2 měsíci
    Šťavnatý losos, jemný pórek a svěží zálivka z červené cibule – kombinace, která se postará o dokonalý gurmánský zážitek i během všedního dne. Recept je rychlý, snadný na přípravu a přitom působí jako pokrm z luxusní restaurace. Stačí půl hodiny v kuchyni a na talíři se objeví jídlo plné výrazných chutí, které se krásně doplňují a lákají k experimentování s bylinkami, citrusy či pikantními akcenty.
     Komentáře
  • Cooky

    Plněná cuketová kolečka se šunkou a sýrem v trojobalu: Blesková večeře a oběd ze zahrádky

    Před 2 měsíci
    Cuketa se dá připravit na mnoho způsobů. Tentokrát si ji uděláme jako řízek v trojobalu. Maso v ní necháme v podobě šunky, případně šunku vynecháme a dostaneme verzi pro vegetariány. Přečtěte si recept s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • StyleUp

    Ryby: Skrytý nepřítel ve vašem talíři?

    Před 3 měsíci
    Ryby jsou velmi zdravé a důležité ve vyváženém jídelníčku. To je rozhodně pravda, ale musíte zvolit správné druhy ryb ke konzumaci. Některé druhy totiž zdravé vůbec nejsou. Kterým rybám byste se měli v jídelníčku vyhnout, a které z nich mohou být dokonce jedovaté?
     Komentáře
  • Nespěchej

    Losos jako největší omyl zdravé výživy, máme ovšem na výběr

    Před 3 měsíci
    Losos má zvláštní pověst. Nejprve byl považován za nejlepší rybí maso vůbec. V poslední době se ale objevují názory, že jde o nejtoxičtější rybí maso na trhu. V Čechách máme ale na výběr něco ještě lepšího, možná jste to netušili.
     Komentáře
  • Kondice

    Divoký losos má méně kalorií a víc živin než ten z farem

    Před 3 měsíci
    Losos patří mezi nejoblíbenější ryby na talíři. Jenže zatímco ten z farem může obsahovat antibiotika či pesticidy, divoký losos nabízí čistší maso, víc bílkovin i zdravých omega-3 kyselin. Jaký je mezi nimi rozdíl a který se vyplatí koupit?
     Komentáře
  • InRybář

    Česká rybářka chytala na Islandu lososy na svoje vlasy. A uspěla

    Před 3 měsíci
    Vyrobit si mušku z vlastních vlasů a potom na ni zkusit ulovit lososa. To všechno na Islandu. Česká muškařská hvězda Katka Švagrová do toho šla takříkajíc po hlavě.
     Komentáře
  • Ekonews

    Do krmiva nedáváme lososa z Norska, ale kapra od nás, uvádí jednatel prodejen Super zoo

    Před 3 měsíci
    Do nového krmiva jsme dali kapra z českých rybníků, bylinky z okolních polí a prodáváme je v recyklovatelných pytlích, popisuje jednatel českého řetězce s chovatelskými potřebami Super zoo Luboš Rejchrt svůj přístup k udržitelnosti. Řetězec s chovatelskými potřebami Super zoo má přes 400 prodejen ve čtyřech zemích.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Luxusní glazované lososové jednohubky: Příprava je rychlá a výsledek působí jako z luxusní restaurace

    Před 3 měsíci
    Tyhle jednohubky vás dostanou. Navenek mají jemně karamelizovanou kůrčičku, uvnitř šťavnatého lososa, který se rozplývá na jazyku. Přidejte svěží křupnutí chřestu a jemnou pikantní glazuru, která vás přenese rovnou do Asie.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Znáte PDRN? Mlíčí z lososa je kosmetickým hitem pro omlazení pleti. Milují ho Korejky i celebrity

    Před 3 měsíci
    Na sítích září tváře jako porcelán, ale co se skrývá za leskem? Nový trend v péči o pleť spoléhá na látku z rybí DNA. Funguje? Možná. Ale stojí to dost a rozhodně to není pro každého.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit tataráček z lososa? Chuť ryby podtrhne zálivka z hořčice a kopru

    Před 3 měsíci
    Tatarák z lososa a rajčat patří mezi jednoduché předkrmy, které omráčí každého strávníka. Maso z lososa má jemnou delikátní chuť a je potřeba ho dokonale dochutit. Skvěle se doplňuje s dijonskou hořčicí a citrónovou šťávou.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!

    Před 3 měsíci
    Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár minut. Oceníte je jako jídlo do krabičky do práce i jako vydatný studený oběd na cesty autem. Hlavně je milují i děti, takže si nepřiděláte zbytečnou práci. Jaké kombinace chutí fungují? Inspirujte se s námi a pochutnejte si.
     Komentáře
  • Omeletky

    27 min

    Podcast
    Miminko? Losos na grilu! Omeletky Haliny Pawlowské o omylech

    Před 3 měsíci

    ·

    27 minut

    Omeletky jsou dnes naplněny omyly. Byla jsem v restauraci s těhotnou kamarádkou. Prohlížely jsme si jídelní lístky, servírka si všimla kamarádčina bříška a zeptala se, kdy se dítě narodí. Kamarádka jí řekla termín. „Už víte, co to bude?" zeptala se servírka. „Samozřejmě," odpověděla kamarádka. „Losos na grilu." Halina Pawlowská nabídne recept polévku s vůní pražených oříšků a přečte svoji povídku Labutí rybníček. Uslyšíte i příspěvek Petry Hurychové Masáž sebevědomí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

    Před 3 měsíci
    Ve své kulinární show nabídla Karolína, domácí kuchařka, recept na pečeného lososa s nevšedním koprovým pestem a k tomu křupavé bramborové lupínky pečené v troubě.
     Komentáře
  • Techzprávy

    Desítky let staré plechovky s lososem vědcům odhalily ekologickou historii světových oceánů

    Před 4 měsíci
    Překvapivý zvrat ve vědeckém výzkumu proměnil to, co se zdálo být pouhou kontrolou kvality v potravinářském průmyslu, v cenné okno do ekologické minulosti našich moří. Klíčem se staly konzervy lososa, některé z nich staré více než čtyři desetiletí, které v sobě skrývaly nečekané tajemství.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Levné a zdravé: Sardinky a šproty překvapí výživnou silou. Porazí i větší a dražší rybí konkurenty

    Před 4 měsíci
    Všichni znají ten příběh: chcete být zdraví, tak jezte lososa. Máte problémy se srdcem? Treska je řešení. Ale co kdyby vám někdo řekl, že ty nejmenší rybky ve vašem talíři jsou vlastně supermani mořského světa, zatímco ty drahé celebrity jsou spíš přeceňovaní influenceři? Sardinky a šproty totiž skrývají sílu, která by mohla překvapit i odborníky na výživu.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Vynikající losos s Enoki

    Před 4 měsíci
    Jednoduchý recept, jak si doma připravit rybu s houbou enoki.
     Komentáře
  • Cooky

    Neobyčejná rybí polévka z lososa: Finská polévka lohikeitto s lososem je severská kulajda

    Před 4 měsíci
    Finskou polévku lohikeitto s lososem, smetanou a koprem připravíte podle tohoto postupu krok za krokem za 40 minut. Spolehlivě zahřeje v chladných dnech.
     Komentáře
  • Techzprávy

    Americká restaurace nabízí v menu laboratorně vypěstovaného lososa

    Před 4 měsíci
    Poprvé v historii zařadila restaurace ve Spojených státech do svého jídelního lístku lososa plně vypěstovaného v laboratoři.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve

    Před 4 měsíci
    Dopřejte si dokonalý balanc chutí, výživy a jednoduché přípravy. Tento recept spojuje máslově jemného divokého lososa, který vyniká nejen svou výraznější chutí, ale i vyšším obsahem omega-3 mastných kyselin a nižším množstvím tuku oproti chovaným rybám. V kombinaci s voňavou kokosovou rýží a svěží mangovo-avokádovou salsou vytvoříte jídlo, které vás přenese na tropický ostrov – a navíc podpoříte své srdce i imunitu. Skvělá volba pro zdravý oběd nebo efektní večeři, která nezklame.
     Komentáře
  • Žena-in

    Kousky lososa na jemné máslovém pórku a bramborách

    Před 4 měsíci
    Ryba na talíři? Ale samozřejmě! Je to zdravé, je to chutné, je to rychlé. Ideální letní jídlo. Zkuste použít nové brambory, které se s lososem a máslovým pórkem skvěle doplňují.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Dokonalá svačinka i náhrada za chlebíčky: Skvělá pomazánka s tvarohem a lososem

    Před 5 měsíci
    Hledáte recept na pomazánku, která je zdravá, moc dobrá a zároveň oslní vaše hosty? Pak jste na správné adrese! Její příprava je blesková, ingredience snadno dostupné a chuť dokonalá.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Pochoutky pro zdravé srdce aneb správné jídlo místo pilulek

    Před 5 měsíci
    Už žádné pilulky – správně zvolená strava vám může pomoci předejít různým zdravotním obtížím. Srdeční onemocnění jsou stále častější, ale naštěstí tuto chorobu můžete ovlivnit také svou stravou. To, co (a kdy) si dáme na vidličku, totiž hraje hlavní roli. Hypertenze, ucpané cévy, infarkt nebo mrtvice – to všechno se dá pomocí správného jídelníčku výrazně držet na uzdě.
     Komentáře
  • Apetit

    Salmon Rice Bowl: Hit TikToku i dokonalá symfonie chutí v jediné porci. Nevěříte? Máme pro vás recept, který vás přesvědčí

    Před 5 měsíci
    V posledních letech se Salmon Rice Bowl stal opravdovým fenoménem. Slogan „snadné, zdravé a chutné“ jej vystihuje dokonale. Jde o misku rýže s křehkým lososem, zeleninou a nesmí chybět ani omáčka. Populární je tento pokrm především díky videím influencerky Emily Mariko, která z obyčejného zbytku lososa a rýže vytvořila virální trend.
     Komentáře
  • ELLE

    PDRN, SPF a kolagen: Největší trendy léta v korejské kosmetice pro pleť, která nikdy nevypadala lépe

    Před 5 měsíci
    Když se potká věda, skincare a estetika doby TikToku, vznikne koktejl, který vám letos možná totálně promění beauty rutinu. Korejská kosmetika znovu diktuje směr. A rozhodně to není jen o roztomilých obalech a pleti jako sklo. Připravte se na spermie z lososa, overnight masky nebo na make-up, co zároveň pečuje.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Nejenom losos! Tučné mořské ryby bychom měli zařadit do svého jídelníčku

    Před 5 měsíci
    Ať je vám patnáct nebo osmdesát, ať zrovna držíte dietu, nebo si dopřáváte bez výčitek – tučné mořské ryby jsou tu pro každého! Hledáte zdroj omega-3 mastných kyselin? Šup s mořskou rybou na talíř! Vitamíny A a D? I ty můžete najít v mořských rybách. Věděli jste, že omega-3 kyseliny chrání srdce a pomáhají vašemu metabolismu běžet jako po másle? Takže hurá na lososa, makrelu nebo sardinky – klidně jednou týdně.
     Komentáře
Reklama