Zavřít
Pistácie

Pistácie

Nejnovější články na Seznamu na téma Pistácie
  • Prima inspirace

    Pistáciové stromečky z pistáciového pudinku – krásne zelené vánoční cukroví

    Před 2 dny
    Hledáte cukroví, které na vánočním stole doslova zazáří? 🌲💚 Pistáciové stromečky jsou nádherné, voňavé a chuťově jedinečné. Díky pistáciovému pudinku mají krásnou barvu i nezaměnitelnou chuť — a přitom je jejich příprava velmi jednoduchá. Ideální pro všechny, kteří chtějí zkusit něco nového, ale pořád vánočně kouzelného. Pistáciové stromečky z pistáciového pudinku Ingredience: 300 g polohrubé […] The post Pistáciové stromečky z pistáciového pudinku – krásne zelené vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • NašeTéma

    Originální vánoční cukroví: Nepečené pistáciové kuličky s bílou čokoládou

    Před 3 dny
    Zkuste letos vánoční cukroví ozvláštnit něčím netradičním. V těchto kuličkách se skvěle snoubí chuť sladké bílé čokolády, hřejivé vanilky a výrazné pistáciové aroma.
     Komentáře
  • Cooky

    Chlebovo-pudinkový dezert: Vrstvený 10minutový nepečený zákusek pro všechny milovníky rychlých a chutných dobrot

    Před 5 dny
    Chcete-li luxusnější výsledek, opečte toastový chléb na suché pánvi, než jej začnete namáčet do mléka a vrstvit.
     Komentáře
  • Cooky

    Nepečené kuličky z pistácií: Pistáciové energetické kuličky, které se rozplývají v ústech a mají nádhernou zelenou barvu

    Před 7 dny
    Pistáciové energetické kuličky podle receptu s postupem – nepečená zdravá svačinka z pistácií, datlí a kokosu, jemně doslazená medem, ideální do práce i na cesty a krásně zelená díky pistáciím.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Z jediného těsta můžete hravě upéct hned čtyři druhy cukroví

    Před 7 dny
    Recept na 4 Druhy Cukroví z Jednoho Těsta : 🔗Základní těsto: * 100 g jemného cukru * 200 g studeného rostlinného másla * 300 g hladké mouky * Špetka soli * 1 lžička vanilkového extraktu Postup: 1. Zpracuj těsto:Všechny ingredience vlož do kuchyňského robota s hnětacím hákem a nechej zpracovat, dokud nevznikne hladké těsto. 2. Rozděl na 4 díly:Každý díl obohať jinou příchutí. (Přesné množství přidej podle chuti – cca 1–2 hrsti nebo 1–2 lžíce). Příchutě: * Kokos a vanilka: Přidej 2 lžíce strouhaného kokosu a trochu vanilky. * Vlašské ořechy a skořice: Vmíchej 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů a špetku skořice. * Pistácie a brusinky: Přidej 2 lžíce mletých nebo nasekaných pistácií a sušených brusinek. * Kakao a čokoláda: Vmíchej 1 lžíci kakaa a nasekané kousky hořké čokolády. 3. Ztuhnutí:Každý díl těsta vytvaruj do válečku, zabal do potravinové fólie a dej ztuhnout do lednice (ideálně přes noc, ale stačí i hodina). 4. Pečení:Válečky nakrájej na kolečka a peč na 180 °C asi 10–12 minut, dokud nezačnou okraje lehce zlátnout. Dokončení: * Vlašské ořechy: Po vychladnutí pocákej rozpuštěnou čokoládou. * Kakao a čokoláda: Ještě teplé posyp špetkou mořské soli. * Pistácie: Ještě teplé obal v mletých pistáciích.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pistáciové croissanty z listového těsta

    Před 17 dny
    Pistáciové croissanty jsou rychlá a zároveň luxusní sladkost, která potěší všechny milovníky pistácií. Díky listovému těstu jsou extra křupavé a pistáciový krém se postará o jemnou, bohatou a nezaměnitelnou chuť. Recept je jednoduchý a ideální, když chcete připravit efektní dezert bez zdlouhavého kynutí. Hotové croissanty se plní pistáciovým krémem, takže jsou krásně vláčné a voňavé. […] The post Pistáciové croissanty z listového těsta appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pistáciové cukroví z pudinku

    Před 1 měsícem
    Pudinkové pistáciové cukroví slepované bílkovým krémem jsou lahodnou sladkostí, která spojuje jemnost pistácií a lahodný bílkový krém do jednoho dokonalého sousta. Pistácie dodávají cukroví nejen jedinečnou chuť, ale také krásnou zelenou barvu, která se skvěle hodí na sváteční stůl. Bílkový krém, který jednotlivé kousky spojuje, cukroví jemně osladí a zároveň mu dodá nadýchanou konzistenci. Cukroví […] The post Pistáciové cukroví z pudinku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Podzimní craquelin s pistáciovým krémem

    Před 1 měsícem
    Elegantní a křupavé větrníčky s barevnou craquelin vrstvou, které ukrývají jemný pistáciový krém z mascarpone a smetany. Tento dezert kombinuje lehké odpalované těsto, máslový křupavý povrch a svěží chuť oříšků – dokonalá harmonie chutí a textur. Skvělé na podzimní stůl i sváteční příležitosti. Podzimní craquelin s pistáciovým krémem Craquelin (křupavá vrstva): 3 lžíce hladké mouky […] The post Podzimní craquelin s pistáciovým krémem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Pět druhů ořechů s největším obsahem hořčíku: Sáhněte po kešu i vlašských

    Před 1 měsícem
    Hořčík se v těle podílí na obrovském množství procesů – je to takový malý strážce našeho zdraví, bez kterého by naše tělo nefungovalo tak, jak má.
     Komentáře
  • Garáž

    V inzerci se objevila jedničková Škoda Fabia za cenu, za kterou by se prodávat opravdu neměla. Prý to má důvod

    Před 1 měsícem
    Jak jste si všimli podle fotek, nějakou tu tisícovku navíc by k ceně mohla přidat vzácná a slavná pistáciová barva. Jenom o ní ale tenhle kombík není…
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    Pistáciová Fabia kombi 2.0 MPI
    +
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Fotky: „Už se nedá nic dělat.“ Kolébka řeckých pistácií mizí

    Před 2 měsíci
    Pěstitelé pistácií na řeckém ostrově Aegina se obávají, že v jejich řemesle už nikdo nebude pokračovat. Stromy jsou ohrožené klimatickými změnami i turismem, který vyžaduje pozemky pro stavbu dalších domů.
    „Pistácií je málo,“ říká agentuře AFP sedmačtyřicetiletý albánský dělník Daso Shpata pod žhavým sluncem na řeckém ostrově Aegina.

(Sklizeň pistácií na řeckém ostrově Aegina, 25. srpna.)
    Úrodu snižují klimatické změny, ale místní přiznávají i další potíže. Děti často nechtějí pokračovat v rodinném podnikání a sady ustupují vznikajícím novým prázdninovým domům.
    „Není žádné místo, kde by se na Aegině dalo zasadit více stromů, není kam… Kácí se stromy a staví se domy,“ řekl devětasedmdesátiletý důchodce agentuře AFP.
    „Pěstování pistácií, jak ho známe, již není životaschopné,“ řekla AFP Eleni Kypreou, majitelka sadu na ostrově Aegina. Stromy potřebují „určitý počet hodin s teplotou pod 10, 12 stupňů Celsia. Aby mohly spát, odpočívat. Pokud je tedy zima mírná, není to dobré,“ dodala.
    „Pokud chceme stromy zachránit, musíme zjistit, co potřebují… Jinak z nich budou jen exponáty do muzea,“ dodala.
    Aegina zdaleka není největším producentem pistácií, tím jsou Spojené státy a Írán, které každoročně produkují několik set tisíc tun.
    Ale ostrov s velkým počtem turistů, jen hodinu jízdy trajektem z Athén, má údajně nejchutnější pistácie v Řecku.
    Podle řeckého statistického úřadu vyprodukovalo Řecko v roce 2023 téměř 22 000 tun pistácií. Podíl ostrova Aegina klesl z více než 2 600 tun na 2 300 tun.
    Počet stromů v produktivním věku a hektarů využívané půdy neustále klesá. „Poslední dva roky sklizně byly špatné hlavně kvůli klimatickým změnám,“ řekl Kostas Peppas, předseda družstva producentů pistácií na ostrově Aegina.
    Mnozí pěstitelé se obávají, že patří k poslední generaci na ostrově.
    „Říkají, že je lepší prodat svou půdu, vydělat milion eur a do konce života odpočívat,“ řekl reportérům jeden z pěstitelů Thanasis Lakkos. On sám je ve 53 letech odhodlaný pokračovat, ale jeho syn rodinnou firmu převzít nechce. „Je to smutné, situace se zhoršuje, ale nedá se s tím nic dělat, tradice vymizí,“ dodal.
    „Říkají, že je lepší prodat svou půdu, vydělat milion eur a do konce života odpočívat,“ řekl reportérům jeden z pěstitelů Thanasis Lakkos. On sám je ve 53 letech odhodlaný pokračovat, ale jeho syn rodinnou firmu převzít nechce. „Je to smutné, situace se zhoršuje, ale nedá se s tím nic dělat, tradice vymizí,“ dodal.
    +
     Komentáře
  • Prostřeno

    Porce pistácií každý večer podporuje zdraví střev

    Před 3 měsíci
    Pistácie pocházejí z oblasti Středního východu a Střední Asie, kde se pěstují už tisíce let. Co se stane s vaším tělem, když si jich pár dáte každý večer?
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Váha netřeba. Tuhle hrnkovou cuketovou buchtu si zamiluje celá rodina

    Před 3 měsíci
    ✨Dneska si spolu upečeme jednoduchou hrnkovou cuketovou buchtu – vláčnou, nadýchanou a hotovou raz dva! Žádné složité odměřování, stačí hrnek, pár základních surovin a výsledek vás překvapí. 🍰🥒 Plech - 39 x 29 cm 1 hrnek = objem 300 ml Ingredience 3 vejce 2 hrnky cukru 1 hrnek oleje 1 lžička skořice 4 lžíce kakaa 2,5 hrnku polohrubé mouky 1 balíček kypřícího prášku 2 hrnky nastrouhané cukety na hrubo poleva 250 ml šlehačky 200 - 250 g čokolády 90% může být i 1 lžíce rumu ozdoba 70 g ořechů - já dala pistácie Máslo na vymazání plechu a hrubou mouku na vysypání plechu. Pečeme na 160 ºC horký vzduch cca 35 minut. DŮLEŽITÉ! Pokud se vám video líbilo, můžete se jednoduše podílet na vývoji kanálu! ► Sdílejte toto video s přáteli na sociálních sítích! ► Ohodnoťte video! 👍 Velice důležité pro doporučování videa ostatním! ► Napište komentář nebo alespoň smajlíka! ► Odebírejte kanál! ► Děkuji a mějte se krásně 🙋‍♀️
     Komentáře
  • GymBeam

    Fitness recept: Jahodový dort s pudingovým krémem

    Před 4 měsíci
    Tento dort je jako stvořený pro chvíle, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného. Kombinace jemného korpusu, pudingového krému a svěžích jahod vytváří dokonale sladěný celek, který zaujme nejen chutí, ale i svým vzhledem. The post Fitness recept: Jahodový dort s pudingovým krémem appeared first on GymBeam Blog.
  • GymBeam

    Fitness recept: Salát podle Jennifer Aniston

    Před 5 měsíci
    Tenhle salát podle populární herečky je jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne každý. Kombinaci quinoy, zeleniny, cizrny, bylinek a fety je ideální nejen do horkých letních dnů. The post Fitness recept: Salát podle Jennifer Aniston appeared first on GymBeam Blog.
  • Traveler
    naMédium

    Tahle italská pochoutka vás dostane: Toskánská placka schiacciata je stejně oblíbená jako pizza

    Před 5 měsíci
    Italská gastronomie je jednou z nejoblíbenějších na světě. Většinou se ale u nás mluví jen o těstovinách a o pizze. Za pravým gastronomickým zážitkem si musíte zajet přímo do srdce krásné a slunné Itálie.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Zelené zlato z Íránu. Milovníky sladkého může válka zasáhnout ještě víc

    Před 5 měsíci
    Eskalace konfliktu mezi Íránem a Izraelem může na světovém trhu zvýšit cenu pistácií. Ty již nyní trhají rekordy v důsledku obliby dubajské čokolády.
     Komentáře
  • Náš region

    Nebezpečné pistácie z Íránu: Celníci zachytili rakovinotvornou zásilku

    Před 5 měsíci
    Celníci a inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zadrželi v celním skladu v Rudné u Prahy zásilku více než 12 tun pistácií z…
     Komentáře
  • Marianne

    Trendy letní nehty 2025 v nejžádanější barvě: Inspiraci najdete ve zmrzlině z dětství i v japonském čaji

    Před 6 měsíci
    Jakou manikúru zvolit na jaro a léto? Samozřejmě takovou, která hraje veselými a jemnými barvami. Vždyť právě tato sezóna si o podobné odstíny přímo říká. Letos navíc díky popularitě pistácií a japonského zeleného čaje matcha jednoznačně vévodí konkrétní odstín zelené. Ano, pistáciové vlně nelze uniknout – a proniká i do světa krásy. Vyzkoušíte manikúru v barvě, která dominuje roku 2025?
     Komentáře
  • Marianne

    Sytě zelená je passé: V létě 2025 ji vystřídá barva nejoblíbenějších oříšků. Jak ji nosit?

    Před 6 měsíci
    Módní svět má zkrátka slabost pro barvy inspirované jídlem – ať už budeme jmenovat máslově žlutou, čokoládově hnědou, Mocha Mousse nebo švestkovou. Letos se do této kategorie přidává další lahodný odstín – pistáciově zelená. Není tak tmavá jako olivová či lesní zeleň, ani tak výrazná jako takzvaná kermit green, naopak je sytější než mátová. Tento živý tón si postupně nachází cestu do našich šatníků. Zjistěte, jak barvu oblíbených oříšků kombinovat a nosit v roce 2025.
     Komentáře
  • Události247

    Kvůli dubajské čokoládě je na světě nedostatek pistácií. O plněnou čokoládu je i nadále velký zájem

    Před 7 měsíci
    O zdražování a nedostatku nejrůznějších komodit vás na Událostech247 informujeme poměrně často. Teď však přibyla jedna nová.
     Komentáře
  • GymBeam

    Fitness recept: Dort s příchutí dubajské čokolády

    Před 7 měsíci
    O dubajské čokoládě slyšel dnes už snad každý. Co takhle zkusit i tento dort, který v sobě spojuje virální kombinaci čokolády a pistáciového krému? Nadýchaný kakaový korpus, jemná oříšková pomazánka, čokoláda a křupavé pistácie, tenhle dezert má prostě úplně všechno. Na korpus budeme potřebovat: Na pistáciovou náplň budeme potřebovat: Na čokoládovou náplň budeme potřebovat: Na... The post Fitness recept: Dort s příchutí dubajské čokolády appeared first on GymBeam Blog.
  • Novinky

    Světu došly pistácie, může za to dubajská čokoláda

    Před 7 měsíci
    Fenomén dubajské čokolády vyvolal celosvětovou krizi v dodávkách pistácií, kterých je teď na trhu nedostatek. Světové ceny pistáciových jader kvůli vysoké poptávce po čokoládě plněné krémem z pistácií a kadaif vzrostly meziročně o třetinu.
     Komentáře
  • Žena-in

    Dubajská sklenička: harmonie chutí v každé vrstvě

    Před 8 měsíci
    Dezert, který si žádá víc než jen jednu lžičku! Recept na motivy populární dubajské čokolády kombinuje křupavé pistáciové cookies, tvaroh a rozpuštěnou hořkou čokoládu, která spojuje všechny vrstvy v jednu neodolatelnou sladkou symfonii. Každé sousto je jako malý luxus, který si můžete dopřát bez výčitek. Navrch drcené pistácie, které přidají ten správný křupavý efekt. A i když to zní a chutná jako luxusní záležitost, je to vlastně velmi jednoduché – stačí vrstvit a nechat v lednici pár minut.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Andělská čokoláda je nový hit: S náplní z cukrové vaty předčí Angel Hair Chocolate i slavnou dubajskou verzi

    Před 8 měsíci
    Dubajská čokoláda sice frčí pořád, pomalu však její místo zaujímá jiná čokoládová pochoutka, naplněná tureckou verzí naší cukrové vaty. Čokoláda Angel Hair chocolate se specifickou náplní je aktuální virální hit.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Skořápky z pistácií nevyhazujte: Využijete je nejen jako bič na slimáky

    Před 8 měsíci
    Dáte si s chutí skvělé solené pistácie třeba jen tak večer k televizi? Aby ne, jejich chuť je vynikající a nějaké to loupání také určitě omrzíte. Odpadu v podobě skořápek vám ale určitě zbude hodně. Tradičně se vyhazují do koše, v lepším případě do kompostu. Je to ovšem škoda, protože mají na zahradě spousty různého využití. Podívejme se tedy podrobně na to, jak se mohou takové skořápky z pistácií hodit.
     Komentáře
  • Náš dům

    Slupky od pistácií už nebudete vyhazovat. Využijete je na zahradě

    Před 8 měsíci
    Pistácie se staly velmi oblíbenou pochutinou, kterou si mnozí z nás dopřávají, aby si například zpříjemnily večerní chvilky u oblíbeného televizního pořadu. V obchodech nalezneme jak slané, tak přírodní varianty těchto zelených oříšků. Kdo je jejich milovníkem, pak ví, že po konzumaci zbyde hromada skořápek. Většina z nás si neláme hlavu a vyhodí je do koše. Věděli jste, že se dají ještě využít například na zahradě? Poradíme vám, jak tento rádoby odpad efektivně zužitkovat.
     Komentáře
  • Novinky

    Když kulinářskému i módnímu světu velí pistáciová

    Před 8 měsíci
    Pistácie jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů na světě. V dnešní době tyto zelené poklady plné chuti, historie a zdraví prospěšných látek inspirují cukráře, kuchaře, baristy, ale i módní návrháře a designéry.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Mátově zelená je passé, barvou roku je jiná zelená. Italky si letos zamilovaly nádhernou retro barvu s nádechem elegance

    Před 8 měsíci
    Také to máte tak, že když se podíváte na ženu v elegantní pistáciové barvě, dýchne na vás okamžitě závan starých časů? Pistáciová má mnoho odstínů a dokáže vykouzlit outfit pro jakoukoli příležitost. I proto se pistáciová zelená stává nepostradatelnou barvou roku 2025, nahrazující mátově zelenou a přinášející nový svěží nádech do světa módy. Inspirujte se italským stylem a objevte, jak tuto elegantní barvu začlenit do svého šatníku bez ohledu na věk.​
     Komentáře
  • Epeníze

    Dubajská čokoláda roztočila ceny pistácií: Ořechy zdražily o 60 procent

    Před 8 měsíci
    Pistácie už nejsou jen drahou pochoutkou, ale luxusem. Kvůli dubajské čokoládě a virálnímu trendu na sociálních sítích vystřelily ceny pistácií od začátku roku 2025 až o 60 procent. Na trhu chybí, ceny rostou a kdo je chce, musí sáhnout hluboko do kapsy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Domácí pistáciové máslo nejen na dubajskou čokoládu: Cenově vyjde na polovinu a příprava je snadná

    Před 9 měsíci
    Arašídové nebo mandlové máslo už je klasika, v poslední době ale „frčí“ máslo pistáciové. Nejvíc ho nyní proslavila dubajská čokoláda, po níž všichni touží, má však nesčetně dalších možností využití. A kromě skvělé chuti nejvíc láká svou jasně zelenou barvou.
     Komentáře
  • GymBeam

    Pistáciové máslo: Nový král mezi oříškovými krémy. Jaký vliv má na zdraví a hubnutí?

    Před 9 měsíci
    Už jste někdy ochutnali pistáciové máslo? Jeho výjimečná chuť a krémová konzistence za to rozhodně stojí! Navíc vás překvapí také obsahem prospěšných látek a účinky na zdraví. Více o nich i o tom, jak ho snadno zařadit do jídelníčku, vám prozradí tento článek. The post Pistáciové máslo: Nový král mezi oříškovými krémy. Jaký vliv má na zdraví a hubnutí? appeared first on GymBeam Blog.
  • Toprecepty

    Udělali jsme cheesecake à la dubajská čokoláda: Dokonale propojuje chutě virální cukrovinky a nechybí v něm křupavé kataifi

    Před 9 měsíci
    Ještě nedávno byla u nás dubajská čokoláda tou zvláštní drahou exotickou cukrovinkou z daleké Dubaje, nyní dobývá i Českou republiku. Pokud by vás ale obyčejná tabulka čokolády nudila, cheesecake s příchutí dubajské čokolády, je ideálním řešením. Tento netradiční dort vás dostane.
     Komentáře
  • Žena-in

    Kde se vzala virální dubajská čokoláda? Začalo to jako malý projekt těhotné ženy, která chtěla uspokojit své touhy

    Před 9 měsíci
    Jistě už jste zaznamenali popularitu dubajské čokolády, kterou lidé milují a shánějí ji všude, kde se dá a pořád je vyprodaná. Dokonce ji některé firmy začaly kvůli tomuto trendu vyrábět. Kde se ale vůbec tento trend vzal?
     Komentáře
  • Deník

    Dubajská čokoláda je v Česku už dostupnější. Začali ji vyrábět i domácí výrobci

    Před 10 měsíci
    Vyprodáno. O naskladnění vás budeme informovat. Pozor, limitované množství. Dubajská čokoláda, exotická originální pochoutka, která v sobě mísí čokoládu, pistáciovou hmotu a speciální těsto, je celosvětovým hitem. I přes vysokou cenu, která se šplhá do několika stovek korun za tabulku, zájem o ni výrazně převyšuje poptávku a zákazníci stále hledají nové obchody, kde se dá koupit. Dovážení čokolády ze zahraničí ale dlouho nedovolovalo český trh zasytit tak, aby si všichni zákazníci přišli na své, a doslova se na ni muselo čekat. Teď ale bude čokoláda dostupnější. Do její výroby a prodeje se pustilo několik tuzemských firem. Přesto upozorňují, že technologicky je výroba čokolády složitá a cena se zatím dolů nepropadne.
     Komentáře
  • Proženy

    Dubajská čokoláda pobláznila svět: luxusní sladkost vznikla díky těhotenským chutím. Je drahá, tak si ji udělejte doma

    Před 10 měsíci
    Jen málokdo v poslední době nezaznamenal rostoucí oblibu dubajské čokolády – luxusní sladkosti, v níž se spojuje chuť mléčné čokolády a speciální náplně. Protože je o ni obrovský zájem, není lehké ji sehnat. A až se vám to povede, připravte se na poněkud vyšší cenu. Vyplatí se to? Ochutnali jsme čokoládu v redakci a na konci článku najdete recept, jak si ji můžete připravit doma.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Pistácie se kdysi používaly pro vášeň, ale i na zácpu. Pomáhají také diabetikům

    Před 11 měsíci
    Zelené zdraví. Tak by se daly označit pistáciové oříšky, které si většina z nás kupuje na mlsání – a často ani netušíme, jak zdravé jsou. Znáte historii léčebného využití pistácií? Kromě zajímavých informací o jejich využití v různých dávných kulturách pro vás máme i recept na skvělé pistáciové kuličky, které jsou vhodnou volbou i pro diabetiky.
     Komentáře
  • Žena-in

    Voňavá pistáciová kolečka s pomerančem od Martiny Kynstlerová, účastnice soutěže Peče celá země

    Před 11 měsíci
    Vánoce jsou za chvíli tady a co by to bylo za svátky, bez vůně čerstvě upečeného cukroví? “Dnes už se však více než o kulinářskou tradici, jedná o umění spojit lásku, trpělivost a kreativitu v jednom,” říká cukrářka Martina Kynstlerová, kterou můžete znát ze známého kulinářského televizního pořadu Peče celá země.
     Komentáře
  • ReFresh
    naMédium

    Dubajská čokoláda: Hit, který chce ochutnat každý. Přitom je tak jednoduché si ji vyrobit doma

    Před 11 měsíci
    Vzniklo to jako hit na sociálních sítích, doslova rychlostí světla se ale fascinace dubajskou čokoládou dostala do povědomí široké veřejnosti. A dnes tisíce lidí touží tuto na první pohled lahodnou delikatesu ochutnat. Udělat si ji lze ale i doma.
     Komentáře
  • Žena-in

    Nová variace staré vánoční klasiky: Pistáciové linecké cukroví

    Před 11 měsíci
    Linecké těsto je jednoduché a oblíbené díky poměru surovin 3:2:1 (mouka, máslo, cukr), což zajišťuje jeho křehkost. Postupně se cukroví rozšířilo do mnoha zemí, kde vznikly různé variace, například použití skořice, citronové kůry, nebo dokonce mandlí a pistácií. A právě takový recept vám dnes přinášíme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem

    Před 1 rokem
    Dubajská čokoláda poslední týdny válcuje svět internetu i ten reálný svět. V Německu se na ni stojí fronty od tří hodin ráno a na Instagramu influenceři pomalu nedělají nic jiného, než že tuhle sladkost ochutnávají, nebo ji v různých variantách připravují. Nám se přímo z Dubaje ozval Čech Stanislav Krámský, který ikonickou čokoládu v místě vzniku ochutnal!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dubajská čokoláda: Na tenhle „zázrak“ se v Německu stojí fronty od tří od rána. U nás je téměř k nesehnání, ale máme recept

    Před 1 rokem
    Dubajská čokoláda je aktuálně hit. V Německu se na ni stojí fronty od tří od rána, na Instagramu i jiných sociálních sítích můžete získat dojem, že nic jiného se teď nepřipravuje.
     Komentáře
  • Zajímavá videa

    Ujíždí na ní celý svět. Dubajská čokoška stojí majlant, my známe recept na levnější verzi

    Před 1 rokem
    Hit sociálních sítí posledních dní: dubajská čokoláda s pistáciovým krémem. Je prý tak dobrá, že si ji lidé vaří doma. Neodoláte!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hit internetu: Dubajská čokoláda dobyla sociální sítě. Přináší nádech exotiky a křupavost zalitou v čokoládě

    Před 1 rokem
    Už jste někdy slyšeli o dubajské čokoládě? V zahraničí se stala neskutečně populární a postupně se dostává i k nám. Všichni milovníci čokolády a hlavně čokoládových tyčinek ji naprosto zbožňují. Pokud vás tedy podobné vychytávky lákají, je nejvyšší čas ji vyzkoušet.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Fyzici přišli na ideální velikost nádoby na skořápky pistácií

    Před 1 rokem
    Pistácie patří mezi oblíbenou pochoutku již tisíce let. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, do čeho vyhazujete jejich skořápky? Vědci se v nedávné studii rozhodli přijít s odborným názorem.
     Komentáře
  • Novinky

    Jak na výtečnou domácí pistáciovou zmrzlinu bez zmrzlinovače

    Před 1 rokem
    Také patříte mezi milovníky poctivé smetanové pistáciové zmrzliny? Pak právě pro vás máme velmi jednoduchý recept, jak si tuto skvělou pochoutku vyrobit doma, a to pouze ze čtyř ingrediencí a bez nutnosti použití zmrzlinovače.
     Komentáře
  • Daniel Suchan
    naMédium

    Rád navštěvuji nejlevnější potraviny a necítím se vůbec divně

    Před 2 roky
    Nedávno jsem opět zabloudil do onoho obchodu, kde si i moje babička připadá podivně mladě a odnesl jsem si hned několik věcí s překročenou dobou minimální trvanlivosti. Nechutnaly vůbec špatně.
     Komentáře
  • Žena-in

    Souboj oblíbených ořechů: Pistácie se hodí do redukčního jídelníčku, jiné vám zase k hubnutí nepřispějí

    Před 2 roky
    Ořechy jsou oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Dají se zobat jen tak u televize, přidat do salátů anebo třeba do ovesné kaše. Každý má ty své oblíbené, ale ne každý ví, jak jsou které ořechy tučné a jaký mají vliv na lidské zdraví.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pistácie doslova zatočí s pochroumanou krásou

    Před 2 roky
    Mají vynikající chuť, jsou křupavé a jejich nutriční profil bývá působivý. Pistáciím člověk odpustí i to, že se před slupnutím musí vyprostit z tvrdé skořápky. Ony to ale svým konzumentům v dobrém vrátí. Co na ně říkají vlasy a pleť? Asi se budete divit!
     Komentáře
  • Novinky

    Škoda opět nabízí zelenou Pistachio, se slavnou „pistácií“ ale má málo společného

    Před 2 roky
    Automobilka Škoda vrací do nabídky odstín zelené s názvem Pistachio, který je podle ní legendární. Není to však pastelová „pistácie“ z prvních fabií, nýbrž metalický lak z roku 2019.
    Škoda Octavia v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Octavia v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Octavia v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Octavia Combi v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Octavia Combi v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Octavia Combi v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Superb v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Superb v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Superb Combi v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Superb Combi v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Superb Combi v odstínu zelená Pistachio
    Škoda Superb Combi v odstínu zelená Pistachio
    +
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Ořechy: Využijte jejich přínosů pro své zdraví

    Před 2 roky
    Najdete je na talíři s předkrmy, na různých akcích, v zeleninové směsi, smažené se zeleninou a na zmrzlinových pohárech. Nebo se používají do krémů. Zapékáme je v našich oblíbených pokrmech, koláčích a dortech. Jistě chápete, že ořechy hrají v našem životě velkou roli.
     Komentáře
  • Vitalia

    Ty nejlepší pistácie? Jsou tmavě zelené a uskladněné v lednici

    Před 2 roky
    Poznat zralé a dobré pistácie je snadné, jejich kvalitu poznáte i skrze sáček, v němž se obvykle prodávají. Poradíme jak. Bonusem budiž informace o tom, jaké benefity pistácie představují pro naše těla a jak je skladovat, aby dlouho vydržely. Každý suchý plod má svá specifika, nezaměnitelnou chuť i potenciální rizika. Podívali jsme se pod skořápku pistáciového oříšku, který díky své luxusní chuti dlouhodobě patří mezi jedny z nejoblíbenějších suchých plodů.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků

    Před 2 roky
    Mají specifickou a nezaměnitelnou chuť, jsou plné bílkovin, zdravých tuků a udržují srdce v dobré kondici. Pozvat domů byste si je měli i tehdy, pokud toužíte nějaké to kilo shodit. Ve vašem úsilí vás totiž skvěle podpoří.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Skvělé nepečené pistáciové kuličky

    Před 2 roky
    👩‍🍳Ingredience: 160g rostlinného másla, 50g moučkového cukru, 240g piškotů (jahelné piškoty nebo klidně domácí), nebo nepovedené cukroví, nebo sušenky,100g sušeného sojového nápoje (nebo sušené kokosové mléko) 100g nesolených pistáciových oříšků, 3 lžíce pampeliškového medu, nebo jiného sladidla, rum na dochucení, nesolené pistáciové oříšky 🎄Nejdříve vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme sušený rostlinný nápoj, rozemleté piškoty, nasekané nebo nastrouhané pistácie a pampeliškový med. Můžeme přidat i rum. 🎄Vypracujeme těsto, pokud se těsto bude hodně rozpadat, přidáme máslo nebo sladidlo. Těsto necháme alespoň hodinu v ledničce odpočinout. 🎄Z těsta tvoříme kuličky, těsto se drolí, takže kuličky vytvoříme spíše mačkáním těsta k sobě. Do kuličky můžeme vložit celou pistácii a obalíme v rozemletých, nebo nastrouhaných pistáciích.
     Komentáře
  • Žena-in

    4 důvody, proč si pochutnat na pistáciích. Jeden z nich je méně kalorií než u většiny jiných oříšků

    Před 3 roky
    Honí vás mlsná nebo hledáte zdravé zobání k televizi, vínu či třeba k posezení s přáteli? Oříšky potěší téměř každý jazýček, a navíc se skvěle hodí k vínům a sýrům. Co však takové pistácie? Ty mají mnoho předností, kterým jsme se podívali na zoubek.
     Komentáře
  • Žena-in

    Zobejte ořechy a uděláte radost svému tělu: druhy a zázračné zdravotní přínosy

    Před 3 roky
    Ořechy jsou velmi zdravé plody, které jsou zdrojem výživných látek a olejů. Zařaďte je do svého jídelníčku a můžete se těšit ze zdravotních přínosů. Které druhy jsou nejoblíbenější a jaké zdravotní benefity přinášejí?
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Zelený poklad ukrytý v tvrdé ulitě aneb Zdravotně prospěšné účinky konzumace pistácií

    Před 3 roky
    Pistácie jsou nejen chutné, ale především plné prospěšných látek, které podpoří vaše celkové zdraví. Přestože se řadí mezi dražší potraviny, jejich zařazení do jídelníčku se vám vyplatí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pistácie v létě zajistí výživu pro pleť a vlasy

    Před 3 roky
    Pistácie, známé pod názvem „pista“, jsou oříšky bohaté na mnoho živin. Jak vám mohou pomoci s krásou, respektive vlasy a pletí? Tohle jsou důvody, proč si je spojit s létem!
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Pistáciové skořápky nevyhazujte. Vyrobíte z nich svícny i květy, které neuvadnou

    Před 3 roky
    Zamilovali jste si pistácie? Tvrdé skořápky, které chrání křehký zelený oříšek, nevyhazujte. Pokud máte chvilku volného času, náladu a chuť tvořit, máme pro vás tipy na dekorace, které z nich snadno vyrobíte.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Zařaďte do svého každodenního jídelníčku pistácie. Dodají vám denní dávku vitamínů

    Před 3 roky
    Lidé jedí pistácie už dlouho. Zmínky o těchto lehce sladkých oříšcích se objevují už ve Starém zákoně! Pistácie, což jsou jedlá semena stromu pistácie, byly kdysi symbolem společenského postavení a pochoutkou pro měšťany, ale dnes se hojně pěstují a jsou dostupné v podstatě každému, kdo si chce dát výživnou svačinku.
     Komentáře
Reklama