Zavřít
Polévka

Polévka

Nejnovější články na Seznamu na téma Polévka
  • Prima Fresh

    Poctivá domácí česnečka s bramborem

    Před 6 hodinami
    Hledáte zázračnou polévku, která posílí váš organismus? Máme ji tu! Česnečka podpoří obranyschopnost a navíc je jednoduchá a rychlá na přípravu. Zkrátka sen.
     Komentáře
  • Munipolis

    Středa 29. 3.

    Přesnídávka: domácí bábovka,banán,kakao (1-P,3,7), Oběd - polévka: Hrstková polévka (1-P), Oběd - hlavní jídlo: přírodní kuřecí plátek,brambor,citrónový nápoj (7), Svačina: chléb s ramou,hruška,mléko (1-P,Ž,6,7), Pitný režim: Čaj

     Komentáře
  • Munipolis

    Pondělí 27. 3.

    Přesnídávka: krupicová kaše s kakaem,mléko,čaj (1-P,7), Oběd - polévka: rajská polévka s mušličkami (1-P,7,9), Oběd - hlavní jídlo: koprová omáčka,vejce,brambor,čaj (1-P,3,7), Svačina: lučinová s rajčaty,chléb,jablko,čaj (1-P,Ž,6,7), Pitný režim: Čaj

     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jarní kopřivová polévka s medvědím česnekem

    Před 2 dny
    Ty krásné, mlaďoučké. šťavnaté, tmavě zelené rostlinky kopřiv, které volně rostou skoro všude kolem, jsou spolu s medvědím česnekem jedněmi z prvních poslů přicházejícího jara. Jejich využití v kuchyni je mnohostranné, obsahují navíc spoustu užitečných látek, které dodají tělu mnoho dobrého.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Konzumace polévek je oblíbeným lidovým zvykem už odpradávna. Vliv na regulaci váhy a imunitní systém nelze popřít

    Před 2 dny
    Pokud máte chuť na zdravé a příjemné jídlo, nebo jen toužíte po teplém pokrmu, je polévka přesně to pravé. Je snadným, rychlým a chutným způsobem, jak do svého jídelníčku zařadit více živin.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní brokolicová polévka s čedarem. Pochutnáte si a budete ji chtít vařit pořád

    Před 3 dny
    Brokolicová polévka s čedarem skvěle chutná a příprava je jednoduchá. Na vynikající brokolicovou polévku podle tohoto receptu budete potřebovat: brokolice 500 g, čedar 200 g, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, máslo 30 g, česnek 2 stroužky, hladká mouka 2 lžíce, vývar 1 l, plnotučné mléko 0,5 l, paprika ½ lžičky, muškátový oříšek, pepř a sůl 1 až 2 lžičky.
     Komentáře
  • Proženy

    Rajská polévka jako hlavní chod: Zkuste ji po mexicku s kuřetem

    Před 3 dny
    V jednoduché verzi můžete tuhle legendární polévku servírovat jako první chod, s kousky pošírovaného kuřete jako lehkou večeři, ale pozor! Neobejdete se bez klíčové suroviny: papričky ancho jí dodají hlubokou chuť a mírnou ostrost. Bez nich uvaříte sice dobrou, ale „obyčejnou“ rajskou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Výbornou jarní polévku skvěle dochutí nejen kořenová zelenina, ale i muškátový oříšek a vajíčko

    Před 3 dny
    Jaro je teprve pár dnů, ale na jeho působení se většinou velmi těšíme. Jarní polévka je další drobnou změnou, kterou v tomto období děláme. Připravte si tu nejlepší z darů přírody.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Co je to slzovka a jak ji využít v kuchyni?

    Před 3 dny
    Jedna z nejstarších bezlepkových plodin, která je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny a nabízí spoustu benefitů i v rámci běžné konzumace. Přečtěte si, proč se vyplatí ji čas od času zařadit do jídelníčku i přes její poměrně vysokou cenu. I proč je ideální pro ty, kteří se snaží zhubnout, nemohou lepek, mají problémy se zažíváním či vysokým cholesterolem.
     Komentáře
  • Cesty a výlety

    "Mají polévku za 15 korun, ale já z důchodu velikonoční beránky neupeču", smutní důchodkyně Věra

    Před 3 dny
    Komentář: Ceny potravin v českých obchodech nutí důchodce, ale nejen je, velice pečlivě počítat a zvažovat, které potraviny si mohou dovolit. Velikonoce pak dají peněženkám zákazníků skutečně pořádně zabrat.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Facky a polévání vroucí polévkou. Šéfkuchař v Pohlreichově souboji restaurací popsal brutální praktiky svého bývalého nadřízeného

    Před 4 dny
    V nové epizodě Pohlreichova souboje restaurací, který se tentokrát bude věnovat moderní české gastronomii, nebude ani tentokrát nouze o dramatické okamžiky. Jeden ze soutěžících šéfkuchařů, jak ukazuje video, přizná děsivé praktiky jednoho z nadřízených, pro kterého pracoval v počátcích své kulinářské kariéry. Proto se sám dnes snaží ke své profesi přistupovat jinak. "Výjimečnost tvoří především to, že posloucháte vaše nitro a nepodlehnete názorům svého okolí," uvedl v tiskové zprávě pro ŽivotvČesku.cz sympatický mistr kuchařského řemesla.
     Komentáře
  • Apetit

    Tradiční maďarská polévka Jókai bableves: Prostá polévka, kterou připravíte k večeři raz dva

    Před 4 dny
    Maďarský buditelský spisovatel Jókai pocházel z Komárna a miloval tuhle polévku, nyní zvanou Jókai bableves, která dodnes patří mezi desítku nejoblíbenějších maďarských jídel. Pojďte si ji s námi připravit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lékařka varuje: Na první pohled vypadají zdravě, ve skutečnosti jde o kalorické bomby. Na tyto potraviny při dietě pozor!

    Před 4 dny
    Snažíte se zhubnout, máte pocit, že se stravujete dietně, ale kila stále z nějakého neznámého důvodů nemizí? Na vině jsou možná nevhodně zvolené potraviny, o nichž si myslíme, že jsou dietní, ve skutečnosti jsou ale plné cukrů nebo tuků. Možná vás překvapí, čím vším si takto nevědomky škodíme.
     Komentáře
  • Vlasta

    Jak zužitkovat zbytek guláše: Připravte ďábelské topinky, pastýřský koláč nebo polévku

    Před 4 dny
    U omáčkových pokrmů se stane, že je jich najednou moc. Třeba když myslíte, že na nedělní oběd dorazí všechny děti a najednou jste u stolu jen dva. Můžete stereotyp narušit přílohou, ale co takhle udělat z guláše úplně nové jídlo? Jde to?
     Komentáře
  • StyleUp

    Zeleninové polévky postaví na nohy při nemoci, zdravé jsou ale po celý rok

    Před 5 dny
    Není vám nejlépe a potřebujete se brzy dostat z nachlazení? Poradíme, jaké zeleninové polévky si uvařit, abyste se postavili na nohy co nejdříve. Už naše babičky si bez polévek nedovedly představit oběd nebo večeři. Někteří je dnes už nevaří vůbec, stačí jim hlavní chod.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slovácká zasmaženica: Dříve nahrazovala drahé masové vývary, proto se jí říkávalo i falešná slepičí. Je levná, plná zeleniny a skvěle zasytí

    Před 5 dny
    Zítra tu máme první jarní den, je proto na čase trochu jarně naladit i náš jídelníček. Inspiraci můžete hledat i v minulosti, třeba v původní kuchyni Slovácka. Tam totiž v tomto období s oblibou vařili polévku zasmaženici. Byla plná zeleniny, ale díky drobence i zasytila.
     Komentáře
  • Receptovník

    Polévková dieta tělo pročistí, dodá důležité živiny a pomůže zhubnout

    Před 7 dny
    Polévková dieta je velmi populární již řadu let, a to hlavně na jaře. Není divu, protože umožňuje zhubnout rychle a cítit se lehčí. Každá mince má však dvě strany a tak je to i s polévkovou stravou, která může mít velmi rychlý jojo efekt. Zdravé polévky Polévky jsou považovány za jedno z nejzdravějších a nejvýživnějších jídel.
     Komentáře
  • Apetit

    16 skvělých receptů na hráškovou polévku

    Před 7 dny
    Hrášková polévka je svěží a jarní varianta hrachové, kterou máme spíše spojenou se zimou. Hrášek můžete použít mražený a do 30 minut máte polévku, kterou oslníte každou návštěvu. Zkuste ji posypat sedmikráskami, vložit do ní uzeného lososa nebo zakysanou smetanu. Variant existuje opravdu mnoho.
     Komentáře
  • Novinky

    Unikátní Warholovo muzeum na Slovensku je v havarijním stavu

    Před 7 dny
    Východoslovenské město Medzilaborce se může pochlubit jediným Muzeem moderního umění Andyho Warhola v Evropě. Technický stav budovy se však stále zhoršuje a při deštích nebo oblevě do ní zatéká voda. Z nejohroženějšího místa museli zaměstnanci odstranit obrazy a v místnosti rozestavit kbelíky. Střecha prošla opravou před třinácti lety, ale dnes je na několika místech děravá.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Královské chutě: Kateřina Medicejská přivezla z Itálie chřest, cibulovou polévku či makronky a naučila jíst Francouze vidličkou

    Před 7 dny
    Kateřina Medicejská ovlivnila v 16. století nejen francouzskou politiku, ale i francouzskou kuchyni. Italka, která se provdala za francouzského krále Jindřicha II., si na pařížský dvůr přivezla osobní kuchaře a cukráře.
     Komentáře
  • Menutovka

    Jarní super polévka zasytí díky důmyslným ingrediencím i náročné jedlíky

    Před 8 dny
    Což takhle dát si... špenát? Jaro má zelenou, a tahle polévka se navíc bude hodit i na Zelený čtvrtek – je totiž i o něco slavnostnější než obyčejný krém. Nechybí v ní vydatné ingredience jako šunka, sýr a těstoviny, takže je vhodná i pro nenasytné jedlíky. Ingredience na 6 porcí · větší cibule nebo ½ pórku · 25 g másla · 3–4 stroužky česneku · 500 g špenátových listů · hrst bramborových gnocchi · 1 l kuřecího vývaru · minimálně 150 g tučné zakysané smetany plus další k podávání · sůl · pepř · worcesterová omáčka K servírování · 6 plátků sušené nebo schwarzwaldské šunky · 90 g sýra s modrou plísní nebo jiného oblíbeného, který drží pevný tvar · směs semínek (možno vynechat) Postup Omyjte hromadu (500 g) velkých špenátových listů, ve velkém hrnci rozpusťte máslo, osmahněte dosklovata cibulku nebo pórek, přidejte česnek v celku. Do plátku schwarzwaldské šunky zabalte špalíček svého oblíbeného sýra – čerstvého, kozího, s modrou plísní – ty krásně se špenátem ladí. Pokrájejte zabalené na malé kostičky a odložte do lednice. Do hrnce vlijte po dně vývar a 5 minut povařte. Připravte si kupované gnocchi, rozkrojte je napůl. Do hrnce přidejte špenát a nechte podusit. Míchejte dvě až tři minuty, než listy slehnou. Vložte do mixéru a ještě zalijte vývarem. Přidejte lžičku soli a rozmixujte. Lehce ohřejte a dochuťte solí a pepřem, můžete také zakápnout worcesterem. Až bude polévka vařit, přidejte i gnocchi, těm stačí tři minutky. Finalizujte tučnou zakysanou smetanou. Zbytek můžete přidat přímo doprostřed talíře s polévkou a zasypat semínky. Šunkové rolky podávejte zvlášť, ať si je každý může vhodit do polévky sám v libovolném množství.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Taktik Robert doplatí na své věčné rýpání. Co všechno mu hosté u stolu vyčtou?

    Před 8 dny
    Pátečního vaření se v soutěži amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje ujme hostitel Robert. Pětačtyřicetiletý dělník bydlí v domě se zahradnictvím, ve kterém i pracuje. Do pořadu jej přihlásili kamarádi z hospody, protože umí dobře vařit. Jídlo ale nebude jediná věc, která bude pro hosty důležitá.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Aby lžíce už nikdy nespadla do misky horké polévky: Palčivý problém vyřeší obyčejný kolíček

    Před 9 dny
    Zkuste využít ideální místo na odkládání lžíce během ochutnávání pokrmů, které už jednoduše opravdu nejde přehlédnout.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Lahodná sladko-kyselá asijská polévka s penízovkou sametonohou

    Před 9 dny
    Rychlá polévka s houbičkou enoki, která vás příjemně zasytí a opravdu si pochutnáte. Dopřejte si netradiční lahůdku, která jistě najde ve vašem repertoáru oblíbených receptů svoje místo.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět možností, jak využít řeřichu: Připravte si polévku, pomazánku, salát nebo skvělý slaný koláč

    Před 9 dny
    Řeřicha je velmi aromatická bylinka, kterou si snadno vypěstujeme. Využít ji můžeme do pomazánky, polévky, do koláče, ale i třeba jen na posyp. Připravte si jídlo s řeřichou a vychutnejte si její výjimečnou chuť.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zahřejte se horkou polévkou! Výběr těch nejlepších z kořenové zeleniny

    Před 9 dny
    Kořenová zelenina patří pravděpodobně mezi nejvyužívanější druhy. Je to totiž nejen mrkev, petržel a celer, ale také řepa, ředkvičky nebo třeba křen. Právě v chladnějším období bychom se na ni měli soustředit a uvařit si z ní třeba hrnec chutné polévky. Chybí vám inspirace? Nevadí, u nás si určitě vyberete!
     Komentáře
  • Novinky

    Ruský, nebo ukrajinský? Válčí se i o boršč

    Před 10 dny
    Krátce před ruskou invazí na Ukrajinu se ukrajinský boršč dostal do trojice nejchutnějších polévek světa. V žebříčku zveřejněném americkou televizí CNN se loni v lednu umístil na třetím místě po nigerijské rybí pochoutce banga a proslulé vietnamské pho. Předběhl francouzskou bujabézu i španělské gazpacho.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pórková polévka na francouzský způsob: potěší bohatou chutí a podpoří hubnutí

    Před 10 dny
    Pórek je bratrancem česneku a cibule, přitom má mírnější chuť, která se hodí jako doplněk k masu i k těstovinám. Bílá spodní část se nachází spolu s kořenem v zemi, ta je sladší, zelená naopak chuťově výraznější. Výhod pórku se využívá při vaření pórkové polévky, která má skvělé aroma, navíc podle Francouzek napomáhá hubnutí. Proč zařadit tento druh zeleniny do jídelníčku a jaké zdravotní benefity přináší? A jak se připravuje známá francouzská pórková polévka?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Miso polévka s rýžovými nudlemi, mořskou řasou a houbami shitake

    Před 10 dny
    Vyzkoušejte skvělou polévku inspirovanou japonskou kuchyní, na které si můžou pochutnat i vegani. Je plná zdravých a velmi chutných ingrediencí, nechybí v ní fermentovaná miso pasta, houby shitake a mořské řasy, což z ní činí přímo koktejl dlouhověkosti.
     Komentáře
  • iBydlení

    Máte rádi brokolici? Tato krémová polévka vám určitě zachutná!

    Před 11 dny
    Brokolice je pro naše zdraví velmi důležitá. Tato krémová polévka není postavená na jíšce a rozvařené brokolici. Barvou se ani trochu neblíží zelené, není to ta, kterou známe z dětství, ze školní jídelny nebo školních výletů. Liší se tím, že můžete k cibuli přihodit i stroužek česneku nebo pár lístků máty a petržele.
     Komentáře
  • iBydlení

    Jak na zdravou a chutnou polévku? Zkuste třeba tu z červené čočky a kokosového mléka

    Před 11 dny
    Červená čočka by podle odborníků neměla chybět v kvalitní stravě. Kromě toho je bohatá na důležité živiny, dobře stravitelná, jednoduchá a rychlá na přípravu. Tato polévka je s červenou čočkou, se kterou se skvěle pracuje, protože není třeba jí namáčet, a tak i tohle je jedno z jídel, na kterém si určitě pochutnáte.
     Komentáře
  • Proženy

    Kuřecí vývar, jak ho neznáte: Přidejte citron a rýži

    Před 12 dny
    Ač to zní poněkud zvláštně, kombinace silné drůbeží polévky s citronem chutná skvěle! Řecká polévka Avogolemono s rýží vydá rozhodně za plnohodnotný chod.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Slovenská polévka šajtlava: Plná brambor a zelí zasytí nejen horaly

    Před 12 dny
    Kdysi se vařívala v hornatých oblastech Slovenska, kde se dařilo hlavně bramborám a zelím. Proto by právě tyhle dvě suroviny měly být v polévce dominantní. A samozřejmě nesní chybět uzená slanina, která polévce propůjčí skvělou chuť i vůni. Základní recept najdete v našem videu, ale polévku si můžete doladit dle libosti, třeba sušenými houbami.
     Komentáře
  • Cesty a výlety

    I obyčejná gulášovka s rohlíkem „na stojáka“ už začíná být luxusem

    Před 12 dny
    Bývala to levná svačinka, na které si pochutnávali nejen různí řemeslníci, ale také ti, kteří měli trochu hlouběji do kapsy. Dnes však tahle dobrota může stát i více než 60 korun. Za to bývaly ještě nedávno polévky dvě.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak tvarovat knedlíčky do polévky, aby vypadaly jeden jako druhý – pomůže šikovný trik

    Před 12 dny
    Jak tvarovat knedlíčky do polévky: Knedlíčky jako zavářka nebo vložka do polévky mohou být různé. Nejčastěji asi připravujeme ty játrové, ale výborné jsou i drožďové, vajíčkové nebo krupicové. Tvarovat se dají různě, od klasických kuliček po noky, obrknedlíky počítané jeden na porci či drobné nočky.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Svěží brokolicová polévka je ideální pro hubnutí

    Před 13 dny
    Brokolicová polévka nepatří jen k jaru, ale je vhodná kdykoliv. V této úpravě je navíc extrémně chutná a svěží a je proto ideální jarní polévkou. Vyzkoušejte tuto porci vitamínů za pár korun z jednoho hrnce. Brokolice je zelenina, kterou by jistě měl do svého jídelníčku zařadit každý, kdo chce zhubnout. Obsahuje totiž mnoho vlákniny a mimo to i vitamin C, draslík či hořčík.
     Komentáře
  • Přehledně 24

    Babiš se čílil nad cenami polévky a nad platy politiků. Sám přitom zaměstnává za minimální mzdu, kritizují lidé

    Před 13 dny
    Andrej Babiš na mimořádné schůzi Sněmovny žádal zmražení platů veřejných činitelů a poukazoval na nízké ceny jídel ve sněmovní jídelně. Program schůze však nebyl odsouhlasen, Babišovy argumenty tak vyzněly doztracena. Reakcí se však Babiš dočkal od svých podporovatelů i odpůrců na sociálních sítích.
     Komentáře
  • Epeníze

    Bramboračka za 12 korun: Poslanecký bufet jako výsměch obyčejným lidem

    Před 14 dny
    Ceny v různých závodních jídelnách a restauracích doslova raketově vystřelily nahoru. Jen v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky se v tomto ohledu zastavil čas. Ceny nabízeného sortimentu v poslanecké kantýně jsou ale veřejné a poslanci jako takoví by se měli stydět. Vždyť obyčejní lidé na jídla za takto směšné ceny nemohou dosáhnout. Na důchodcích se šetří, zatímco platy poslanců šly nahoru. Poslanecký bufet je jakousi třešničkou na nechutném dortu.
     Komentáře
  • České noviny

    Desátý ročník VeganFestu v Brně zahájilo plné Divadlo Husa na provázku

    Před 14 dny
    Plné Divadlo Husa na provázku v Brně zahájilo desátý ročník VeganFestu. Přišlo odhadem 300 lidí, řekl ČTK Martin Štrunc z pořadatelského Kolektivu pro zvířata. Příchozí mohou ochutnat veganské pokrmy od chlebíčků přes polévky až po sladké. Součástí programu jsou i přednášky nebo workshopy s veganskou tematikou. Festival končí 19. března a na každý den má program.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Levné kuchtění podle Přemka Podlahy: Falešná svíčková z brambor nebo mrkvové šátečky chutnají skvěle

    Před 14 dny
    Levné nenáročné vaření bylo oblíbeným tématem televizních Receptářů. Mnohé z těchto receptů mají své využití i dnes. Úsporné recepty byly také v každé „receptářové“ publikaci. Pojďme se podívat, jaké dobroty před více než třiceti lety byly hitem nejen tohoto pořadu.
     Komentáře
  • Knihobaze

    Pavla Momčilová: Polévkové štěstí

    Před 14 dny
    Uznávaná propagátorka zdravého životního stylu a přírodní výživy pro děti i dospělé, Pavla Momčilová (nar. 1941), je autorkou desítek kuchařek a publikací zaměřených na stravu, která nejen chutná, ale je zároveň našemu organismu prospěšná.
     Komentáře
  • Prachatický deník

    K zaplacení oběda a pití v restauraci na Prachaticku dvě stovky nestačí

    Před 14 dny
    Řízek, ať už kuřecí nebo vepřový, v polední nabídce restaurací na Prachaticku, je vždy sázka na jistotu. Příloha je strávníkům tak nějak jedno. Může to být salát, brambor či bramborová kaše. Češi řízek prostě milují.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalou brokolicovou polévku: Díky těmto snadným fíglům bude výsledek perfektní

    Před 16 dny
    Brokolice nepatří k úplně nejpopulárnějším druhům zeleniny, o to víc je ale prospěšnější pro naše zdraví. Pokud jí příliš nemusíte, ideální možností, jak si ji dopřát ke polévka. V lahodné krémové podobě vám brokolice určitě zachutná, a navíc vás díky své zelené barvě jarně naladí.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Krémová a svěží jarní brokolicová polévka, po které vylížete hrnec

    Před 16 dny
    Brokolicová polévka nepatří jen k jaru, ale je vhodná kdykoliv. V této úpravě je navíc extrémně chutná a svěží a je proto ideální jarní polévkou. Vyzkoušejte tuto porci vitamínů za pár korun z jednoho hrnce. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Staročeská hrstková polévka: Chutná výborně a dobře zahřeje i zasytí

    Před 17 dny
    Hrstková polévka je vhodná nejen pro chladné období. Příprava vyjde jen na pár korun. Chutí velice mile překvapí. Ingredience jsou uvedeny na konci videa.
     Komentáře
  • Apetit

    Kyselica: sytá a bohatá polévka, jejíž příprava nikoho nezruinuje

    Před 19 dny
    Základem každé kyselice je kysané zelí, anglická slanina, klobása, brambory a zakysaná smetana. V některých domácnostech se dříve kyselica podávala pravidelně na oběd, k večeři i k snídani. Přidává se do ní sladká paprika, díky které má polévka oranžovou barvu. Někteří ji možná znají pod názvem zelňačka.
     Komentáře
  • Apetit

    Těstovinové večeře na týden: Vydatná polévka, bleskový kuskus a další

    Před 19 dny
    Dát si těstoviny pětkrát jinak neznamená jen uvařit pět druhů italské pasty s pěti různými omáčkami. Těstoviny se jedí po celém světě, a tak do nich kromě pilířů italské kuchyně patří také severoafrický kuskus, asijské rýžové nudle či naše nočky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kuřecí polévka ze Santa Fé s pikantní salsou

    Před 19 dny
    Ano, Nové Mexiko je severoamerickým státem, ale jeho kuchyně je prostě mexická a v USA plošně zbožňovaná. Od běžných polévek ji odlišují nejen obvyklejší doplňky, ale i skvělá salsa (jejíž přebytek vám poslouží jako chuťovka třeba ke grilovaným jídlům).
     Komentáře
  • Česko živě

    Had bez hlavy zabil kuchaře. Může za to reflex zvířete

    Před 20 dny
    Mrtvý had zabil kuchaře, který ho chtěl uvařit. Stalo se to v čínské provincii Guang-tung. Kobra siamská zabíjela ve chvíli, kdy už měla hlavu odseknutou od těla. Podle odborníků může být tento druh hada nebezpečný až hodinu po usmrcení.
     Komentáře
  • Filipínka zkouší české jídlo a pití

    Přeslazená rajská a kyselá kulajda. Cizinka hodnotí české polévky

    Před 21 dny
    Cizinka je v šoku ze sladké rajské polévky. "Neměl by to být spíš dezert?" Dále uvidíte ochutnávku kulajdy. "Z té kyselosti jsem překvapena, je to neobvyklé pro polévku".
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Vasův běh: 90 km, borůvková polévka a v cíli „kranskulla“

    Před 21 dny
    V neděli startuje ve švédském Sälenu 99. ročníku Vasova běhu. Nejdelší běžkařský závod světa na 90 km letos pojede 15 800 závodníků a událost budou sledovat miliony televizních diváků po celém světě.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak zpracovat zbytky zeleniny a ušetřit tak při přípravě běžných pokrmů

    Před 22 dny
    Při přípravě zeleniny často zbývá velké množství odpadu, ať už se jedná o slupky, odkrojky, košťály, natě a podobně. Tyto zbytky pak končí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Mnoho lidí se v dnešní době snaží omezovat odpad na minimum podle trendu „zero waste“ (nulový odpad). Pojďme se tedy podívat na pár tipů, jak využít zbytky zeleniny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme za vás: Jedno kuře, nákup za 422 Kč, trocha přemýšlení při vaření a osm porcí výživných jídel na dva dny je na stole!

    Před 23 dny
    Vymyslet obědy na víkend, které zasytí celou rodinu, budou všem chutnat a ještě k tomu nezatíží rozpočet, nebývá jednoduché. Přinášíme vám inspiraci na víkendové obědové vaření, ve kterém díky použití některých společných surovin můžete něco ušetřit a navíc si pochutnat na dvou zcela odlišných pokrmech i s polévkou.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Houby na másle a parádní hustá brokolicová polévka

    Před 23 dny
    Ještě jedna zimní zelenina v polévce, než přijde jaro. Konkrétně brokolice v kombinaci s houbami. Ty opeču jako první na másle a přidám zas až na konec (jen malinko ohřáté). Vývar a mléko se nebojte nahradit podle situace, mouka není povinná.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tyrolská polévka s preclíky se jí na přilepšenou během půstu. Dokonalou chuť jí dodá speciální sýr, vynikající je ale i z parmazánu

    Před 23 dny
    Máte rádi vydatné krémové polévky, které zahřejí i v té největší zimě? Pokud zároveň milujete louhované preclíky, budete z preclíkové polévky přímo nadšeni. Nyní je na ni dokonce ten pravý čas, v Tyrolsku, odkud pochází, se vaří tradičně v období předvelikonočního půstu.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak skloubit péči o rodinu a práci? Vařte naše rychlovky, které zasytí

    Před 24 dny
    Máme pro vás spoustu zajímavých rychlých receptů, které zvládnete připravit za pár minut a spolehlivě nasytíte celou rodinu.
     Komentáře
  • Adbz

    Bublající mléko ani polévka nepřeteče díky troše oleje. Stačí jím potřít okraj hrnce či pánve

    Před 24 dny
    I když je vaření pro někoho způsob odreagování, patří spíše k rutinním záležitostem. Hospodyňky by vařily rády, ale vždy se zhrozí, když musí drhnout špinavý sporák.
     Komentáře
  • Lifee

    Katastrofy českých hvězd v kuchyni: Heidi Janků přiznala spálenou polévku, Linda Finková přiškvařená jablka

    Před 25 dny
    Máma na přechodu Vendula Pizingerová se předminulý týden přiznala k tomu, že zapomněla v troubě chleba a málem k ní museli dojet hasiči. Zeptali jsme se proto dalších známých osobností, zda se jim stalo něco podobného. Heidi Janků prozradila, že spálila kuřecí vývar, a moderátor Petr Vojnar po zkušenostech s vejci raději přenechává kuchyni partnerkám.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Vybíraví soupeři komplikují Tereze večer. Komu se nad polévkou udělá zle?

    Před 25 dny
    Speciál soutěže amatérských kuchařů se v úterý přesune k herečce Tereze Bílkové. Ta bude mít pro hosty připravenou bláznivou zábavu. Náladu jí však trošku pokazí Gal, která dodržuje speciální jídelníček. A nebudou to jediné výhrady, jež si bude muset vyslechnout.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Skvělá gulášová polévka s brambory, která potěší kdykoliv

    Před 25 dny
    Suroviny - 10 porcí Gulášová polévka: hovězí maso přední 500g brambory oloupané 600g cibule 200g paprička mletá 30g mouka hladká 100g sádlo 150g česnek 20g sůl, pepř, kmín a majoránka
     Komentáře
Reklama