Zavřít
Polévka

Polévka

Nejnovější články na Seznamu na téma Polévka
  • Dům a zahrada

    Geniální toskánská polévka ze zajímavých ingrediencí

    Před 9 hodinami
    Z italských polévek je u nás populárnější minestrone, ale až ochutnáte její příbuznou ribollitu, určitě se u vás v kuchyni zabydlí také. Je plná zeleniny, fazolí, voňavých bylinek a zužitkujete do ní starší pečivo, které už nikdo nechce jíst.
     Komentáře
  • Receptovník

    Papírové utěrky udrží cukr sypký a polévku zbaví nadměrného tuku

    Před 15 hodinami
    Papírové utěrky patří mezi největší vymoženosti moderní doby. Říkáte si, jak jen to naše babičky v domácnosti dělaly, když neměly po ruce roli papírových utěrek? Jak mohly udržovat linku v čistotě, když tihle pomocníci neexistovali? Papírové utěrky jsou praktické při udržování čistoty v kuchyni, ale pomohou i v dalších situacích. Jsou velmi úspěšné v boji s vlhkostí a dokážou skvěle absorbovat tekutiny. Jak jejich potenciálu tedy využít? S těmito radami už nevyhodíte zbylý cukr ani příliš mastnou polévku.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recepty na lahodné podzimní krémové polévky: Vyzkoušejte bramborový nebo petrželový krém

    Před 21 hodinami
    Zahřejte se a uvařte si jednu z našich výtečných krémových polévek, do kterých se zamilujete na první lžíci. Jsou hutné, syté a dokonale lahodné. Jejich příprava je jednoduchá, inspirujte se některým z našich receptů. Dáte si petrželkový nebo bramborový krém? Dobrou chuť!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit dokonalou kulajdu? Tučnější smetana, pečené brambůrky a ztracené vejce posunou chuť do nebeských výšin

    Před 1 dnem
    Kulajda je jednou z nejtypičtějších podzimních polévek. Jde totiž o polévku houbovou, takže k podzimu neodmyslitelně patří. A pokud byste na houby v lese neměli štěstí, snadno do ní můžete dát i hlívu, žampiony nebo třeba houbičky nakládané v octě. Ty jí totiž dodají na pikantnosti.
     Komentáře
  • Proženy

    Co vařit o víkendu: Kysané zelí nepatří jen do segedínu. Zkuste polévku, pomazánku i pořádný oběd

    Před 1 dnem
    Recepty z kysaného zelí jsou pokladem pro všechny milovníky této kvašené delikatesy. Zkuste klasické oblíbené, ale i netradiční pokrmy, které vám dokážou, že kysané zelí je mnohem víc než jen příloha.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Pivní polévka se slaninou a sýrem: Milovníci zlatavého moku se po ní můžou utlouct

    Před 2 dny
    Také z piva se dá uvařit lahodná a voňavá polévka. Se slaninou, sýrem a křupavým prvkem chutná dokonale. Ingredience jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Restaurace a hospody odhalily tržby. Mementem doby se stala polévka

    Před 3 dny
    ANALÝZA: Redakce PrahaIN.cz získala analýzu společnosti Dotykačka, která se věnovala létu v gastro byznysu. Pro české podnikatele přinesla tvrdá data. Letošní tržby jsou menší než ty loňské, návštěvníci podniků mění své zvyklosti a šetří. Nejhůře jsou na tom v podnicích orientovaných na noční život. Společnost se věnovala i tomu, zda a jak velké dávají Češi spropitné.
     Komentáře
  • OnlyU

    Kvalitní cibulačka se nesmí uspěchat. Naučte se tu francouzskou a pěkně tmavou

    Před 3 dny
    K francouzským pokrmům, které minimálně jednou za čas připravuje doma každý z nás, patří rozhodně cibulačka. Vynikající polévka plná vitamínů zahřeje i zasytí. Mnoho lidí ale při její přípravě dělá chyby. Jak připravit cibulačku, která bude skutečně silná, pěkně tmavá a bude chutnat přesně jako ta francouzská? Zdroj
     Komentáře
  • Jímeto

    Frittatensuppe: Uvařte si rakouskou polévku s nudlemi z palačinkového těsta

    Před 4 dny
    Frittatensuppe je tradiční rakouské jídlo, které kombinuje palačinky a masový vývar. Ano, i když se to zdá velmi nezvyklé, skutečně jde o polévku dělanou s nudlemi z palačinkového těsta.
     Komentáře
  • Recepty krok za krokem

    Hustá a vydatná polévka s pórkem. Ideální s přicházejícím podzimem

    Před 4 dny
    Léto už se pomalu loučí a tak je na čase začít připravovat jídlo, které nás více zasytí a zahřeje. Tahle pórková polévka splní oba faktory a ještě je levná na přípravu .
     Komentáře
  • Jímeto

    Kozí voda: Polévka, která má ženichovi zajistit sílu na svatební noc

    Před 4 dny
    Kozí voda je tradiční jamajské jídlo, které možná na první pohled nevypadá lákavě, pro místní jde ale o nenahraditelnou pochoutku.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak uvařit lahodnou polévku, která zasytí: Myslete na bílkoviny

    Před 4 dny
    Chvíle na talíře plné bohaté polévky přicházejí se sychravým počasím. I přes léto je ale můžete připravit jako jednoduchou večeři nebo oběd. Vyzkoušejte naše syté polévky s pořádnou porcí bílkovin, které podpoří trávení a posílí imunitní systém.
     Komentáře
  • Receptovník

    Základem dobrého vývaru je zelenina a maso přidané ve správný čas

    Před 5 dny
    Hlavně v zimních měsících Češi milují polévky. A největší slabost máme pro silné vývary, které jsou plné důležitých minerálů a látek. A navíc velmi chutné.
     Komentáře
  • Knihobaze

    Jack Canfield, Mark Victor Hansen a Amy Newmarková: Slepičí polévka pro duši – O zkušenosti stáří

    Před 5 dny
    Další vydatná porce Slepičí polévky pro duši, tentokrát zaměřená na zkušenosti stáří, vypráví nejlepší příběhy k zamyšlení, zasmání i poučení. O své příhody a poznání, jež jim v životě pomohly, se dělí několik autorů.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Vítr, proč se říká kulajdě kulajda? A umíte ji správně uvařit?

    Před 5 dny
    Kulajda právem patří mezi poklady tradiční české kuchyně. Krémové polévce z brambor, hub, smetany a kopru odolá málokdo. Tak vyrazte na houby a uvařte jí plný hrnec.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Nejlepší pravá kulajda s houbami a koprem. Naprosto úžasná polévka

    Před 5 dny
    Kulajda je tradiční hustá polévka. Receptů je na ní opět zase spousty, ale mně nejvíce chutná s houbami. Kulajda je vynikající jídlo, můžete ji podávat i jako hlavní chod. Kulajda je vynikající díky své unikátní chuti, řekněme, sladko kyselo slané. Suroviny: brambory 400 g, sušené houby 3 hrsti, smetana 33% 250 ml, vejce 2 ks, hovězí vývar 1 litr, voda 2 dl, cukr 1,5 až 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, rostlinný olej 1 lžíce, máslo 2 lžíce, kmín celý 1 lžička, ocet 1,5 až 2 lžíce, kopr, nové koření 10 kuliček, bobkový list 3 listy, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak na sušení hub. Přehledná pravidla pro všechny

    Před 5 dny
    V lese aktuálně roste spousta hub. Sezóna je na vrcholu a rozhodně se vyplatí uchovat úrodu na zimu, kdy houby pochopitelně k dispozici nebudou. Jedním z nečastějších způsobů uchování hub je nepochybně sušení. Nejde totiž o žádný složitý proces a sušené houby vydrží velmi dlouhou dobu. Použít se pak dají jak třeba pod maso, tak do polévky, případně na omáčku. Fantazii se meze nekladou. Sušení hub má svá pravidla, která se vyplatí dodržovat. Jen tak totiž dokážete houby usušit tak, aby byly maximálně použitelné.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na zdravou francouzskou cibulovou polévku

    Před 6 dny
    Polévka je skvělý a lahodný pokrm. Je to tak snadný způsob, jak začít s vícechodovým jídlem nebo ve spojení s chlebem a salátem jednoduchým obědem či večeří. A není lepší – a jednodušší – polévka než tento recept na cibulovou polévku.
     Komentáře
  • Apetit

    Na menu první čínské restaurace v Československu byla polévka z vlaštovčích hnízd. Její šéfkuchař dnes pracuje v Hostivicích

    Před 7 dny
    Dnes máme na výběr z více než dvou desítek tisíc restauračních zařízení, které nabízejí českou kuchyni, ale i velký výběr kuchyní ze všech koutů světa. Za socialismu se sem tam objevila kuchyně francouzská nebo čínská, převažovala ale tradiční česko-slovenská. Připravili jsme pro vás malé retro okénko do dob minulých, díky kterému můžete nahlédnout do restaurací, které se tehdy těšily popularitě.
     Komentáře
  • Babinet

    Přesolené jídlo nevyhazujte. Zachránit ho můžete cukrem, bramborou nebo bílkem

    Před 9 dny
    Stačí chvíle nepozornosti, roztěkanosti, spěchu a nebo jen špatně odhadnuté množství či dosolování na poslední chvíli, případně povolené víčko solničky a je to tady, karambol v kuchyni, o který nikdo nestojí. Přesolené jídlo, nejčastěji to bývá polévka či omáčka, ale týká se to i dalších jídel.
     Komentáře
  • iReceptář

    Posúch: Slovenský smetanový koláč naslano

    Před 10 dny
    Není nad to, když strávníkům s kručícím žaludkem připravíte něco sytého, dobrého a ještě za pár korun. Vyzkoušejte delikatesu našich sousedů, slovenský koláš posúch. Skvělé je, že ho připravíte za pár korun. Chutná přitom fantasticky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    6 super nápadů, jak proměnit instantní ramen polévku ve skvělé jídlo

    Před 10 dny
    Ruku na srdce, kdo z nás občas nesáhne v obchodě po instantní nudlové polévce? Víme, že to není zrovna zásobárna zdraví, ale když je hlad největší, času se nedostává a peněženka je poloprázdná, je to oblíbené řešení všech těchto potíží. A s našimi tipy to nemusí být jen nouzovka!
     Komentáře
  • Novinky

    Tvrdá data: Hospody zdražily za poslední roky o třetinu, nejvíc polévku a guláš

    Před 10 dny
    Za čtyři roky se ceny v hospodách a restauracích zvýšily o 36 procent. Srovnání cen z letošního srpna s cenovou hladinou roku 2019  plyne z tzv. gastroindexu, který v úterý zveřejnila společnost Dotykačka. Index vychází z cenového srovnání pěti desítek položek v různých typech provozoven a mimo jiné ukázal, že nejvýrazněji podražily polévky, burgery a guláše.
     Komentáře
  • Refresher

    České polévky ovládly evropský žebříček těch nejlepších

    Před 10 dny
    Česko obsadilo hned několik pozic v žebříčku nejlepších polévek. Která je tvoje nejoblíbenější?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Polévka z pečených paprik báječně chutná, je snadná na přípravu a kromě paprik potřebujete jen pár ingrediencí

    Před 11 dny
    Papriky dozrávají a nemusíme je dávat jen do salátu. Skvělé jsou i grilované či pečené. Lahodná je také polévka z pečených paprik, která je příjemnou změnou. Připravte si ji k obědu nebo večeři.
     Komentáře
  • iGlanc

    Dýně na několik způsobů. Prozkoumejte inspiraci na voňavé polévky, skvělé rizoto, ravioly i zmrzlinu

    Před 11 dny
    Dýně je velmi univerzální surovina a můžete z ní vykouzlit celou řadu zajímavých pokrmů. Seznamte se s tipy na voňavé polévky, rizoto nebo ravioly.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Starý chleba vám ještě velice dobře poslouží

    Před 11 dny
    Přecenili jste svoje síly a potřeby strávníků, nebo jste jen nestihli včas sníst dřív vláčný a voňavý, ale teď už tvrdý chleba. Co s ním? Zužitkujte ho do posledního drobečku!
     Komentáře
  • Špetka Valašska

    Valašská kyselica. Recept na klasiku z valašského kraje

    Před 11 dny
    Je sice chudá a bez masa, kam se hrabe na slováckou, ale v jednoduchosti je krása – a chuť! Jako hustá sloužila i jako hlavní jídlo, a protože se dělala i v době zabíjaček, nebylo nikdy špatné do polévky ukrojit i kousek toho uzeného.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dýňová omáčka udělá z obyčejných těstovin luxusní jídlo. Zjemněná smetanou a s parmazánem chutná božsky

    Před 11 dny
    Dýně se stává stále častější součástí našeho jídelníčku. Pro svou neutrální chuť se dá použít do sladkých i slaných pokrmů, perfektní a oblíbenou je například polévka z této vitaminové bomby. Skvěle však chutná i dýňová omáčka, kterou můžete servírovat třeba k těstovinám.
     Komentáře
  • Deník

    Rostou! Houbám se letos daří. Pozor, hojně vyskákaly i jedovaté závojenky

    Před 12 dny
    /FOTO, VIDEO/ Podle odhadů by letošní houbařská sezóna měla být bohatá. Počasí je ideální a po vydatných srpnových deštích přišla vlna teplých dnů. V lese s košíkem si ale i tento rok musí lidé dávat pozor, podle předsedkyně Houbařského spolku Lomnice nad Popelkou Jany Čapkové v lesích na Jičínsku a v Podkrkonoší vyskákaly také mnohačetné skupinky jedovatých hub včetně muchomůrek zelených nebo závojenek olovových. Jejich konzumace v houbové polévce nebo smaženici může v některých případech končit i smrtí.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Hlavní chod s polévkou za 85 korun? Podívejte se, že taková místa ještě existují

    Před 12 dny
    Ještě stále existují místa, kde vám na oběd bude stačit sto korun. Reportéři CNN Prima NEWS je objevili jak na vesnicích, tak kupodivu i ve velkých městech. Strávníci si v nich pochvalují nejen cenu, ale i kvalitu jídla.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Zkoušeli jste polévku z bílé ředkve? Je opravdu vynikající

    Před 15 dny
    Bílá ředkev je právě v sezoně, a pokud ji nepěstujete na zahradě, bez problémů ji seženete na trzích i v obchodech. Výborná je čerstvá i tepelně upravená – třeba v této jednoduché krémové polévce.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Frankfurtská polévka s párkem: Starý osvědčený recept

    Před 15 dny
    Frankfurtská polévka s párkem je tradiční lahůdka, která kombinuje bohaté chutě kmínu, majoránky a papriky s lahodným frankfurtským párkem. Tento starý a osvědčený recept přinese na váš stůl kousek kulinářské historie a jistě potěší všechny gurmány v rodině. Seznam ingrediencí: cibule sádlo kmín, pepř, majoránka, sůl mletá paprika frankfurtské párky vývar mléko, smetana hladká mouka petrželka
     Komentáře
  • Prostřeno

    Skvěle dochucená polévka zajímavými ingrediencemi

    Před 15 dny
    Babí léto a podzim mají jedno společné – konec dovolených a pokles teplot. Že vám to vůbec nevadí, protože se těšíte na syté, výživné polévky? Pak byste měli vědět, že i klasiky z kuchyně našich babiček můžeme netradičně vylepšit.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pravá česká pivní polévka: Uvařte si středověkou specialitu, která se podávala nemocným

    Před 16 dny
    Dnes potěšíme zejména milovníky piva, protože vám představíme recept na staročeskou pivní polévku. A jak název napovídá, základem bude pivo.
     Komentáře
  • Femina

    Svatební zvyklosti: Rýže zajistí plodnost, ale proč musíš mít něco nového i půjčeného?

    Před 16 dny
    Rozbíjíme talíře, bryndáme po sobě knedlíčkovou polévku, procházíme deštěm rýže. Proč vlastně? Pojďme si přiblížit původ svatebních tradic, které ve větší či menší míře dodržujeme dodnes. Jsi-li pověrčivá, určitě se bez nich o svatebním dnu neobejdeš.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    5 způsobů, jak vylepšit obyčejnou houbovou polévku na gurmánskou úroveň

    Před 17 dny
    Koncem léta se na jídelních stolech objevuje oblíbená sezónní polévka. Ať už je rustikální s kousky, nebo dotažená do hladké dokonalosti, houbová polévka slibuje kvalitní jídlo, které mají Češi v oblibě. K výrobě této polévky nepotřebujete mnoho ingrediencí, nicméně některými jednoduchými triky ji pozvednete zase o level výš.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Droždí nepatří jen do pečení: Udělejte si z něj pomazánku, knedlíčky i polévku. Vše levně a rychle

    Před 17 dny
    Droždí má mnoho lidí spjato především s pečivem, při jehož výrobě bývá potřebnou součástí. Stejně platné je ovšem droždí i při přípravě dalších pochoutek, a to jak v teplé, tak studené kuchyni. Například lahodná pomazánka je oblíbenou večeří v mnoha domácnostech.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak uchovat polévku, aby dlouho vydržela. Navařte si jí bez obav i víc

    Před 18 dny
    Polévka je oblíbeným jídlem nemalého počtu lidí po celém světě. Je to výborný způsob, jak zahřát tělo a současně poskytnout výživu. Polévky se však mohou poměrně snadno zkazit, když nejsou správně skladovány. Jak uchovat polévku, aby vydržela kvalitní co nejdéle?
     Komentáře
  • Špetka Valašska

    Valašský guláš. Dobrota, ze které se budou všichni oblizovat

    Před 18 dny
    Maso dřív na Valašsku nebývalo každý den, ale i to bylo někdy potřeba. A pak přicházel na řadu guláš. Nejen z masa, ale i zeleniny a bylinek, no jedna báseň! Tradiční valašský guláš je ze skopového, ale můžete i jehněčí nebo vepřové použít. Vařit budete trochu déle, ale za ušima se budou všichni olizovat tak, že času u plotny litovat nebudete!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

    Před 18 dny
    Krémová dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní klasiky. Její příprava je jednoduchá a rychlá a mají ji rádi dospělí i děti. Její chuť ale může být trochu fádní. Proto se vyplatí vyzkoušet nové a výraznější dochucení, které polévce dodá švih. A až ochutnáte tuto variaci s pivem a sýrem, stane se určitě stálicí na vaší podzimní tabuli.
     Komentáře
  • Jímeto

    Rambulice: Udělejte si ovocnou polévku našich babiček. Zabráníte plýtvání

    Před 18 dny
    Když se poštěstí a většina úrody ze zahrady nezmrzne, tak na podzim bývá naopak přebytek některého ovoce. A naše babičky byly chytré ženy a uměly si s nadbytkem ovoce poradit.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Poctivá hrstková polévka

    Před 19 dny
    Když dojdou zásoby, na řadě je hrstková polévka! Dávaly se do ní snad všechny obiloviny a luštěniny které našim babičkám zůstaly ve spíži. I když neobsahuje žádné maso, je tato luštěninová polévka vynikající! A proč se jmenuje "hrstková"? Protože každé přísady dáváme tolik, kolik se nám vejde do hrsti 👌 Naše babičky věděly, co je dobré! Nezapomínejme na tyto krásné recepty! Brepta. Seznam ingrediencí: Kroupy, fazole Hrách, čočka Nové koření, pepř Mrkev, petržel,celer Cibule, sádlo Drcený kmín Brambor Ovesné vločky Česnek, majoránka, sůl Ocet
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak rychle zchladit vývar – nezkazí se a vydrží déle, než byste čekali

    Před 19 dny
    Jak rychle zchladit vývar: Zažil to určitě už každý z vás. Uvařili jste skvělý vývar, na kterém si rodina při obědě pochutnala, ale zbytek se vám do druhého dne zkazil. Je to k vzteku a je to škoda a navíc pak musíte vařit novou polévku. Aby se vám toto již nikdy nestalo, poradíme několik triků.
     Komentáře
  • OnlyU

    Tarator: Studená balkánská polévka, kterou si můžete dopřát bez výčitek

    Před 19 dny
    Máte rádi polévky a přemýšlíte o nějaké nové, kterou jste ještě nezkoušeli? V létě jsou vynikající polévky studené a patří k nim i tarator, tradiční balkánské jídlo, které je někdy také označováno za tekutý salát. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Charlie Sheen je v jídle nenáročný. Stačí mu hamburger a miluje vydatnou kuřecí polévku podobnou našemu kaldounu

    Před 20 dny
    Proslavily ho role ve filmech Žhavé výstřely, Četa nebo v seriálu Dva a půl chlapa. Americký herec se španělskými kořeny Charlie Sheen 3. září oslaví 58. narozeniny. Otec tří dětí sice preferuje biopotraviny, ale rozhodně není jejich striktním propagátorem.
     Komentáře
  • OnlyU

    Žlutá řepa se od té červené liší chutí, ale má podobné využití. Zkuste ji do polévek i salátů

    Před 20 dny
    Ve spojení s řepou si pravděpodobně každý hned představí červenou barvu, která navíc nejde vyprat, když se od ní něco ušpiní. Víte ale, že existuje také řepa žlutá? Prozradíme vám, v čem se liší a jaké je její využití. Zdroj
     Komentáře
  • Žena-in

    Recept na víkend, který se bude hodit: knedlíčky a nočky do polévek

    Před 21 dny
    Aby byla polévka grunt, měla by také zasytit. Základ z vývaru, je jedno, zda hovězího, drůbežího či zeleninového, si skvěle rozumí se zeleninou. Někdy je to ale pro strávníky málo, a tak na scénu vstupují zavářky. Tou nejoblíbenější bývají knedlíčky a nočky. A možná vás překvapí, že perfektně ladí také s krémovými typy polévek.
     Komentáře
  • Vlasta

    Kukuřičná polévka s kešu a bylinkami: Živinami nabitý zázrak, který ocení vegani i bezlepkáři

    Před 21 dny
    Kukuřice je potravina, kterou zná lidstvo 5600 let. Pochází ze Střední a Jižní Ameriky, kde ji pěstovali staří Aztékové, Inkové a Mayové. Tyto pradávné civilizace ji považovaly za jednu z nejzásadnějších plodin pro přežití. Proč bychom měli kukuřici zahrnout do svého jídelníčku i my?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit máslovou jíšku k zahuštění polévky či omáčky?

    Před 21 dny
    Jíška či zásmažka k české kuchyni neodmyslitelně patří. Dodává hustotu a chuť některým omáčkám a polévkám. Bez jíšky by třeba bramboračka, rajská omáčka nebo koprovka nebyly to pravé. Jak ji připravit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Polévka z pečených rajčat je snadná na přípravu. Stačí správně upečená zralá rajčata a bylinky, chutná teplá i studená

    Před 22 dny
    Urodilo se vám hodně rajčat? Pokud už jste zaplnili sklenice kečupem a rajčatovou omáčkou, vyzkoušejte polévku. Polévka z pečených rajčat je ideální možností, jak využít zásoby rajčat.
     Komentáře
  • Zdravé Zprávy

    Petr Hašek prvně daroval krev na vojně za polévku a den volna

    Před 24 dny
    V úterý 29. srpna sestry transfuzní stanice Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi naposledy odebraly krev Petru Haškovi, dlouholetému dárci krve i plazmy. Za sebou má dvě stě odběrů krve a lituje, že s dárcovstvím nezačal dříve.
     Komentáře
  • OnlyU

    Klobásová polévka: Vynikající jídlo, které musí chutnat každému Čechovi

    Před 24 dny
    Když se řekne klobása, většina lidí si představí spíše kuchyni německou nebo maďarskou, a mnohdy také českou, protože i u nás se tato surovina používá při vaření docela často. Itálie nás ve spojení s klobásou asi jako první nenapadne. Přitom právě klobásová polévka, která ze země pochází, je vynikající a na přípravu velmi snadná. Zdroj
     Komentáře
  • Adbz

    Maggi může chuti vývaru uškodit. Naopak sójová omáčka ji podtrhne

    Před 26 dny
    Sójová omáčka je v mnoha kuchyních nedoceněnou surovinou. Dá se využít jako přísada do asijských jídel, ale také do českého vývaru.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Z okurky lze připravit chutná osvěžující polévka

    Před 26 dny
    Léto máme v plném proudu a s ním i „okurkovou sezonu“. Okurky mají pro naše zdraví a pohodu v horkých letních měsících mnohem větší přínos, než si mnozí z nás uvědomují. Lidé v Indii kupříkladu pěstují okurky pro potravinářské i lékařské účely již od starověku, a stejně populární jsou rovněž ve středomořské kuchyni.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rajská polévka jako od babičky: Z čerstvých rajčat chutná božsky, voní skořicí a hřebíčkem a sladký nádech podpoří zkaramelizovaný cukr

    Před 27 dny
    Je jednou z nejoblíbenějších dětských polévek, vždyť chuťově připomíná vůbec nepopulárnější dětské jídlo – rajskou omáčku. K rajské polévce sice maso a knedlík nedostanete, když do ní ale přidáte těstoviny nebo rýži, klidně vám nahradí i hlavní chod.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vyzkoušejte netradiční polévky z červené řepy nebo mrkve

    Před 27 dny
    Už jste přesycení klasického vývaru s nudlemi? I té největší dobroty se člověk jednou přejí. A pak vítá každou změnu! Necháte se inspirovat čtyřmi recepty, které do vaší kuchyně vnesou svěží vítr?
     Komentáře
  • OnlyU

    Mačanka: Uvařte si polévku ze severovýchodního Slovenska. Za 30 minut máte hotovo

    Před 27 dny
    Mačanka je staré lidové jídlo ze severovýchodního Slovenska. Někdy se jí říká také kysel. Tradičně patří ke štědrovečernímu menu, udělat si ji ale můžete prakticky kdykoli. Je chutná, zdravá a skvěle vás zasytí. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Deset nejstrašidelnějších jídel světa: Na hadí polévku, smaženou tarantuli nebo oční bulvy tuňáka si troufnou jen ti nejotrlejší

    Před 28 dny
    Doby, kdy smažená žabí stehýnka, želví polévka nebo žraločí steak vyvolávaly údiv, odpor nebo naopak zájem ochutnat, jsou dávno pryč. Spolu s možností cestovat se nám otevřely i gastronomické možnosti a rozšířily se naše kulinární obzory. Přesto pořád existují pokrmy, které nám mírně řečeno tak úplně nesedí.
     Komentáře
  • Zdravé Zprávy

    Kuchař Dragan: Italská cuketová polévka je lehká i lahodná

    Před 28 dny
    Cuketa je poměrně na pěstování nenáročná a cenově dostupná zelenina. Díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů se stala důležitou součástí zeleninových i masitých jídel. Naší dnešní kuchařskou volbou je italská cuketová polévka.
     Komentáře
Reklama