Zavřít
Ústřice

Ústřice

Nejnovější články na Seznamu na téma Ústřice
  • Jímeto

    Bára Jánová může jíst jako Hulk, ale nepřibere. Klidně si dá i ústřice k snídani

    Před 18 dny
    Herečka Bára Jánová již od dětství bojuje s kritikou své postavy. Neustále jí někdo má potřebu sdělovat, že je moc hubená. Ona sama přitom jídlo miluje a nemá problém posnídat třeba i ústřice. Slavní lidé nemají lehký život. Jsou stále na očích a všichni mají potřebu se k nim vyjádřit. Lidská duše je citlivá Své o tom ví i herečka Bára Jánová, která je vystavena body shamingu kvůli své štíhlé postavě. O co se jedná? Jednoduše řečeno o kritiku za vzhled, která může přejít až v šikanu. A právě to se stalo v jejím případě. Zatímco jiným se smějí za obezitu, jí se smějí za to, že je hubená. A otázky na jídlo jí velmi ubližují. „Když je slyším, stáhne se mi žaludek ještě mnohem víc.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Esenciální prvek v prevenci diabetu: Měď najdete v mase i rostlinách

    Před 29 dny
    Měď je esenciální stopový prvek, který se nachází zejména v jádru buněk a v mitochondriích. Její nedostatek nebo nadbytek může vést k více či méně závažným patologickým poruchám. Pro diabetiky je důležitá v rámci zachování vyrovnaného metabolismu cukrů a tuků i jako pomocník prevence vzniku komplikací onemocnění.
     Komentáře
  • Žena-in

    Ústřice buď milujete, nebo nesnášíte. Mají žábry a precizně filtrují vodu aneb fakta, která mohou překvapit

    Před 1 měsícem
    Světový den ústřic připadá na 5. srpna. Ačkoliv nevypadají vábně, je to podle některých opravdová pochoutka. Ať už je máte, nebo nemáte rádi, přečtěte si zajímavá fakta, která o nich kolují.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Po žahnutí medúzou se můžete i utopit. Při konzumaci ústřic hrozí nákaza, varuje Prymula

    Před 2 měsíci
    Žahnutí některými druhy medúz může vážně ohrozit i dospělého člověka. Tělo reaguje na bolest šokem, což může vést i k utopení, varoval epidemiolog Roman Prymula v Novém dni na CNN Prima NEWS. Upozornil také na rizika spojená například s pojídáním škeblí, koupáním v tuzemských rybnících či exotickými horečkami.
     Komentáře
  • Novinky

    Moře u pobřeží Británie je anomálně teplé. Hrozí masivní úhyn ryb a ústřic

    Před 3 měsíci
    Neobvykle vysoké teploty vody u pobřeží Spojeného království představují vážnou hrozbu pro mořské živočichy. S pokračujícím létem by mohly vést k masovému úhynu ryb a ústřic, varovali vědci podle listu The Guardian.
     Komentáře
  • Ekolist

    Mořské živočichy ohrožuje vlna veder u břehů Spojeného království a Irska

    Před 3 měsíci
    Bezprecedentní vlna mořských veder u pobřeží Spojeného království a Irska představuje vážnou hrozbu pro živočišné druhy. Přetrvávající vysoké teploty by v létě mohly vést k masovému úhynu ryb a ústřic, uvedl list The Guardian s odkazem na varování vědců.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Ústřice: Gurmáni je milují, ale pozor, touto delikatesou dostanete do těla velké množství mikroplastů

    Před 3 měsíci
    Mikroplasty v oceánech jsou ještě větším problémem, než za jaký je odborníci až doposud považovali. Zdá se totiž, že jsou mistry převleku a do trávicího ústrojí ústřic se dokážou dostat lstí. Dokážete si tipnout, kolik mikroplastů člověk kvůli plodům moře za jeden jediný rok sní?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Ústřice: Gurmáni je milují, ale pozor, touto delikatesou dostanete do těla velké množství mikroplastů

    Před 3 měsíci
    Mikroplasty v oceánech jsou ještě větším problémem, než za jaký je odborníci až doposud považovali. Zdá se totiž, že jsou mistry převleku a do trávicího ústrojí ústřic se dokážou dostat lstí. Dokážete si tipnout, kolik mikroplastů člověk kvůli plodům moře za jeden jediný rok sní?
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Ústřice byly pochoutkou francouzských králů, lidé je ale jedli už dříve

    Před 5 měsíci
    Milovníci ústřic vědí, kde si na této specifické lahůdce mohou pochutnat. Jednou z možností, jak najít ty nejlepší ústřice, je dovolená ve Francii. S přibližně 5000 km pobřeží je z čeho vybírat.
     Komentáře
  • TN

    Vylovte perlu a vydělejte desetitisíce. Farma nabízí nevšední zážitek

    Před 6 měsíci
    Speciál pořadu Experti na cestách zavedl diváky do emirátu Rás al-Chajma na netradiční farmu, která v sobě ukrývá tajemství jediných drahokamů na světě, které vznikají uvnitř živého organismu. Na perlové farmě můžete zblízka pozorovat a také si osahat kus podmořského světa.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Eva Leimbergerová o životě s Francouzem: Pořád by jedl ústřice, mám na to alergii

    Před 7 měsíci
    Eva Leimbergerová (40) je známá z řady televizních seriálů, hraje ve filmech i v divadle. Neváhala zkusit štěstí ani v cizině, kde se naučila francouzsky. V Česku si poté našla přítele z Francie.
     Komentáře
  • VipShow

    Miss válka a genocida. Lynčují lidé na sítích ruskou modelku Annu Linnikovou

    Před 8 měsíci
    Ruská miss Anna Linniková (22) se na sociálních sítích stala terčem ostré kritiky rozzuřených lidí. Mnozí mají pocit, že její život na vysoké noze, pojídání ústřic a nakupování je výsměchem do tváře těm, kteří umírají ve válce na Ukrajině.
     Komentáře
  • VisitChef

    Skotská whisky Talisker a ústřice? Pojďte se podívat, jak to jde dohromady

    Před 8 měsíci
    Máme tu hodně neobvyklý a přitom exkluzivní způsob, jak spojit single malt whisky s lahodnými mlži. Šéfkuchař Ricardo Chaneton ve své michelinské jednohvězdě Mono v Hongkongu snoubí skotskou a čerstvé ústřice. Na konci tohoto snoubení je luxusní gurmánský zážitek…
     Komentáře
  • Žena-in

    Jak se dát po Silvestru rychle do kupy? Slavná kuchařka radí prérijní ústřici, Gwyneth Paltrow nedá dopustit na epsomskou sůl

    Před 8 měsíci
    Těžká rána opilcova, říká se. Ale on člověk nemusí být ani opilec, stačí když to někdy trochu přežene, nebo mu to moc nesedne, a druhý den se mu na krku houpe ne moc roztomilá opička. Své zkušenosti s ní mají i celebrity, protože zrovna v Hollywoodu není o večírky nouze. Jaké jsou podle nich ty nejlepší léky na kocovinu?
     Komentáře
  • Archspace

    Vánoční stánek od Jung Architekti vás vezme k moři. Stačí přivonět k ústřici

    Před 9 měsíci
    Trojice architektek navrhla interiér vánočního stánku U Kláry a Báry na Dominikánském náměstí v Brně. Nabízí šampaňské i francouzské ústřice.
     Komentáře
  • Dotyk

    Žena se potápěla v moři a našla truhlu s obřím zlatým pokladem. Domorodci ho ale rozkradli

    Před 9 měsíci
    Indonésie je zemí plnou překvapení, rituálů, magie a tajemných obřadů. Zlato je zde však evidentně nejen na zemi, v chrámech a nejrůznějších barevných ceremoniálech, ale dokonce i ve vodě. O tom se přesvědčili obyvatelé starověkého Acehu, když našli ve vodě zlatý poklad.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Doklad pradávného moře na Prostějovsku: ve výkopu pro kabely se našly hřebenatky či ústřice

    Před 9 měsíci
    Připomínku třetihorního moře nalezli archeologové v Brodku u Prostějova, vrstva sedimentů se odkryla při výkopových pracích. Zkameněliny nalezené na Prostějovsku dokládají mořskou záplavu této lokality v době před zhruba dvaceti miliony let.
     Komentáře
  • Apetit

    Nejdražší lahůdky 20. století: Některé jste už možná ochutnali, sendvič za tři tisíce měl málokdo

    Před 10 měsíci
    Chtěli byste ochutnat ty nejdražší pochoutky, které se na naší planetě v průběhu 20. let objevily? Připravte se na to, že za ně v restauraci zaplatíte horentní sumy. Humr, ústřice, žabí stehýnka, foie gras, hovězí Wellington nebo pravý kaviár jsou jídla, která běžní lidé ochutnají jen párkrát za život. Víte, kde je původ jejich fenoménu?
     Komentáře
  • Ženy sro

    Kam na mušle v Praze: užijte si sezónu slávek, ústřic a hřebenatek

    Před 11 měsíci
    S nástupem podzimu se o slovo hlásí sezóna mušlí. Užijte si ji na plné pecky i v Praze! Koncem září přichází do pražské metropole oblíbený food festival Prague Mussel Week (26. 9. – 2. 10. 2022), jež potěší každého, kdo si po návratu z dovolené rád posteskne, že mu chybí čerstvé mořské plody, mušle a ryby. Jeho cílem je ukázat všem, že mušle nejsou jen luxusním a nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí jídelníčku.
     Komentáře
  • Apetit

    Ústřice: Proč se z jídla chudých stala luxusní pochoutka?

    Před 1 rokem
    Ústřice jsou dnes symbolem luxusu. Ne vždy tomu tak však bylo, ještě před 200 lety se tito mořští mlži rozdávali zdarma v nejobyčejných bistrech po celé Anglii. Jak je tedy možné, že dnes za ně zaplatíte několik set, někdy i tisíce korun?
     Komentáře
  • Dotyk

    Chudá lovkyně ústřic vytáhla z vody obří zlatý poklad. Dopadlo to s ním špatně

    Před 1 rokem
    V asijských zemích je sběr ústřic anebo perel často jediným zdrojem obživy a domorodci si mnohdy ani neuvědomují, jak moc by jim jejich úlovky záviděl Evropan nebo Američan. O práci se to už ale říct nedá, jelikož je velmi náročná. Při sběru ústřic se ale občas stane něco ještě podivnějšího. Například v roce 2013 narazil sběrač ústřic na skutečný poklad.
     Komentáře
  • Trendwatcher

    První rostlinná náhražka ústřic je tu. Startup dokončil prototyp

    Před 1 rokem
    Americký startup Pearlita Foods představil prototyp první rostlinné alternativy ústřic na světě. Alternativ masa přibývá a lidé, kteří preferují rostlinnou stravu, si konečně mají z čeho vybírat. Kromě náhražek hovězího, vepřového a kuřecího masa začínají na pulty obchodů postupně přibývat i alternativy ryb a krevet. Dosud ale nikdo neuvedl na trh náhražku ústřic.
     Komentáře
  • Newstream

    Biohacking: Jíst ústřice se vyplatí. Obsahují zinek, který snižuje riziko rakoviny

    Před 1 rokem
    Ačkoli věda zatím nezná přesné mechanismy, kterým zinek brání vzniku celé řadě nemocí, jeho účinnost potvrzuje celá řada studií. A zdaleka to neplatí jen pro sezonní respirační choroby, ale i mnohem vážnější onemocnění.
     Komentáře
  • OnlyU

    Módní policie: Adam Mišík oblékl síťované tričko a kožené kalhoty. Ideální outfit do baru Modrá ústřice

    Před 1 rokem
    Adam Mišík se po týdnu u moře po boku své milované Natálie Jiráskové vrátil do Čech a zúčastnil se premiéry filmu Bullet Train ve velmi zajímavém modelu.
     Komentáře
  • VisitChef

    A je to venku, první alternativa ústřic je na světě!

    Před 1 rokem
    Společnost Pearlita oznámila, že se brzy můžeme těšit na pultech našich obchodů na úplně první alternativu ústřic.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    8 snídaní historických osobností. Kdo si dopřál doutník, pivo nebo ústřice?

    Před 1 rokem
    Pokud den začínáte vydatnou snídaní, jste nejspíš na nejlepší cestě stát se úspěšným člověkem. Mnozí z největších politiků, umělců a vědců vydatnou snídani nevynechávali. Snídaně je zkrátka považována za motor celodenní energie. Chutě těchto osobností navíc byly celkem pestré. Podívejte se, co snídali slavní
     Komentáře
  • Jímeto

    Za americkou epidemii noroviru mohou ústřice z Kanady. Jaké mohou být dopady na Českou republiku?

    Před 1 rokem
    Podle serveru Daily Mail stojí za americkou epidemií noroviru infikované ústřice dovezené z Kanady. Ústřice však nejsou jediným zdrojem nákazy a i v České republice se objevují ohniska této nemoci. Norovirová epidemie Úřady ve Spojených ...
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro vaření s Kristinou: Co milovala prvorepubliková smetánka? Hitem byly ústřice!

    Před 1 rokem
    Praha, Paříž, Vídeň patřily mezi válkami ke kulinárním metropolím. Výhodná poloha uprostřed Evropy, bohatství plynoucí z průmyslu a obchodu, rozvinuté zemědělství a úzké vazby na Francii i Rakousko vedly v Praze ke vzniku mnoha luxusních podniků, kde si tehdejší smetánka hýčkala své jazýčky.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Štědrovečerní večeře ve světě: Někde slaví s kaviárem a ústřicemi, jinde s pečeným pávem

    Před 1 rokem
    Rybí polévka, smažené řízky, kapr, bramborový salát a také cukroví. Přesně tyto pochutiny zdobí štědrovečerní tabuli téměř v každé české domácnosti. Na čem si ovšem pochutnávají lidé ve světě? V Argentině například připravují pečeného páva, ve Francii si zas libují v ústřicích či uzeném lososu.
     Komentáře
  • Zítřek

    Šéfkuchař Marek Raditsch: Orlando Bloom a Katy Perry byli perfektní hosté. Rád vzpomínám i na Kim Kardashian a Rolling Stones

    Před 1 rokem
    Bývalý porotce soutěže MasterChef Česko, dlouholetý šéf skupiny restaurací Kampa Group v Praze a v neposlední řadě pyšný otec a manžel. Marek Raditsch patří k české gastronomické špičce. V rozhovoru pro Zítřek se rozpovídal nejen o vaření, surovinách, vládních opatřeních a soukromí, ale zavzpomínal také na hvězdné hosty, které měl možnost obsluhovat.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravotní rizika spojená s konzumací mořských plodů

    Před 1 rokem
    Máte rádi ústřice? Nebo si s chutí dopřáváte krevety? Co když vám zadělají na cukrovku, revma nebo diabetes? Stát se prý může!
     Komentáře
  • Ekolist

    Na západním pobřeží Francie se přemnožily chobotnice, rybáři jich mají plné sítě

    Před 1 rokem
    Když se letos na podzim rybáři z La Rochelle v západní Francii vracejí do přístavu, ať už lovili při pobřeží nebo na otevřeném moři, všichni přicházejí se stejným úlovkem - jejich sítě jsou plné chobotnic. V předchozích letech se objevovaly v jednotkách kusů, letos jich jsou doslova tuny. Situace je stejná na celém pobřeží už od letošního jara a početné populace nenasytných tvorů mohou mít dopad i na další mořské živočichy jako ústřice nebo kraby, kteří jsou jejich potravou, píše AFP.
     Komentáře
  • Novinky

    Ve Francii se přemnožily nenasytné chobotnice, plení populace krabů a ústřic

    Před 1 rokem
    Když se letos na podzim rybáři z La Rochelle v západní Francii vracejí do přístavu, ať už lovili při pobřeží nebo na otevřeném moři, všichni přicházejí se stejným úlovkem - jejich sítě jsou plné chobotnic. V předchozích letech se objevovaly v jednotkách kusů, letos jich jsou doslova tuny.
     Komentáře
  • Mužská věc

    Jak mi ústřice pomáhají ze skafandru

    Před 2 roky
    Tonda mi otevíral ústřice a do okýnka dával instrukce lidem na ulici, kteří ještě nikdy ústřici nejedli a chtěli to dnes zkusit. To dnes bylo na konci července, kdy Radan Šprongl otevřel ústřicové bistro v Míšeňské ulici kousek od Karlova mostu v Praze.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Zkáza na pobřeží Kanady. Extrémní vedra uvařila v moři tisíce škeblí, ústřic i slávek

    Před 2 roky
    Extrémní vedra proměnila kanadské pobřeží ostrova Denman na hřbitov mořských živočichů.
     Komentáře
  • Proženy

    Afrodiziaka: Co podle vědců opravdu funguje? Za ústřice byste utráceli zbytečně!

    Před 2 roky
    Léto je tady. Všechno to flirtování a poznávání cizokrajných kuchyní, i když možná jen v Česku, je tak sexy! Máte ambice ochutnat něco, co přispěje ke zlepšení vašeho milostného života? Pak se nenechte napálit a nesáhněte vedle. Třeba investice do ústřic je úplně zbytečná!
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Humr a ústřice: Dříve podřadné jídlo, dnes gurmánská lahůdka

    Před 2 roky
    Přiznejme si, každý z nás si čas od času rád nacpe břicho vybranými lahůdkami. Co však dnes považujeme za vybranou delikatesu, by v minulosti nejedli ani trestanci.
     Komentáře
  • Novinky

    Řidič kamionu našel mezi zuby svého syna perlu za miliony

    Před 2 roky
    Štěstí se usmálo na thajského řidiče kamionu, 40letého Monthiena Jansuka. Na tržišti v thajské provincii Chonburi si 10. února koupil ústřice za 50 bahtů, tedy asi 35 korun. Když si pak na nich se svou 44letou ženou Wasanou a se svým synem pochutnával, našel v nich vzácnou perlu za miliony.
     Komentáře
  • Moulík

    Kocour, kterému slavný spisovatel osobně chodil pro ústřice

    Před 2 roky
    Samuel Johnson (1709–1784) byl anglickým literátem 18. století. Známý je jistě i českým čtenářům, pro Brity jde ale o skutečného titána písma a kultury obecně. Vedle samotného spisovatele si ale získal slávu i jeho kocourek Hodge, který má v Londýně dokonce i sochu.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Brexit ničí skotské rybáře. Papírování komplikuje vývoz ústřic a humrů

    Před 2 roky
    Byrokracie spojená s novými pravidly vývozu na trh Evropské unie zasadila tvrdou ránu skotským rybářům. Export mořských plodů se prodlužuje, prodražuje a produkty ztrácí na čerstvosti. Koncoví zákazníci o ně pak ztrácí zájem.
     Komentáře
  • Bety

    Za dokonalé snoubení šampaňského a ústřic může glutamát

    Před 2 roky
    Mezi klišé snobských večírků patří šampaňské a ústřice. Oblíbené snoubení těchto potravin stojí na faktu, že obě obsahují poměrně hodně glutamátu. Dánští vědci zjistili, že právě glutamát stimuluje v jazyku nervové buňky pro umami chuť. Ta je vedle sladké, slané, kyselé a hořké pátou chutí, kterou člověk rozeznává.
     Komentáře
  • Bety

    Na erektilní dysfunkci pomáhají přírodní prostředky

    Před 2 roky
    Asi nastává nová doba – ta bez sexu. Celá polovina mužů od třiceti do šedesáti let si totiž kvůli erektilní dysfunkci nemůže erotiku naplno vychutnat. Prý se to změní díky hořké čokoládě, listové zelenině nebo červenému ženšenu!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Afrodiziakální potraviny pro noc plnou vášně

    Před 2 roky
    Chcete si s partnerem dopřát trochu romantiky a po večeři se oddat sexuálním hrátkám? Víme, které potraviny vám pomohou probudit touhu! Okořeňte váš apetit s pomocí chilli, nebo si pochutnejte na ústřicích. Uděláte jedině dobře!
     Komentáře
  • Lifee

    Prostřeno naruby: Vaří světový šampion v otvírání ústřic, šéf i kuchař s pikantní minulostí

    Před 3 roky
    Do nového školního roku trošku jinak. Tento týden se Prostřeno nenese v klasickém duchu. Místo amatérských kuchařů v něm vystupují mistři svého oboru. Kdo ze známých šéfkuchařů se v pořadu již objevil a kdo nás čeká dnes a zítra?
     Komentáře
  • České noviny

    Grabštejn rozšířil prohlídkovou trasu o dvě místnosti s nálezy

    Před 3 roky
    Na hradě Grabštejn na Liberecku se prohlídkový okruh rozšířil o místnosti věnované i archeologii. Je tam například pouzdro starší, než je první zmínka o hradě. Lidé uvidí také částečně odhalený portál přímo ve zdi, skořápky slanovodních ústřic nebo dělovou kouli z husitských válek. Jde o součásti druhého prohlídkového okruhu příhraničního hradu. Od července se rozšířil o dvě místnosti. Jsou tam archeologické nálezy, které byly na hradě objeveny během minulých let při rekonstrukcích, řekla ČTK kastelánka Iva Bártová.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Luxus uzamčený ve skořápce: Jak vypadá udržitelný lov ústřic?

    Před 3 roky
    Ústřice považujeme za delikatesu, nabízenou v nejdražších restauracích. Sklizeň pod hladinou však často ničí jejich přirozené prostředí a decimuje celé populace zmíněných mlžů. Existuje přitom udržitelnější způsob, jak si ústřice vychutnat.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Konzumace ústřic podporuje zdraví srdce, imunitu a zvyšuje sexuální touhu u mužů

    Před 3 roky
    Ne každý má rád ústřice. Ovšem ten, kdo je konzumuje, sklízí i zdravotní výhody, které sebou konzumace ústřic přináší, jako je: podpora hubnutí, zlepšení sexuální touhy (muži), zvýšení hladiny energie, posílení imunitního systému, zlepšení léčby akné, podpora zdravého zraku a zdravého spánku.
     Komentáře
Reklama