Zavřít
Zavařování

Zavařování

Nejnovější články na Seznamu na téma Zavařování
  • Proženy

    Co vařit o víkendu: Prohledejte spíž a připravte si jídlo ze zásob

    Před 6 dny
    Cítíte jaro ve vzduchu? Zahrádkáři už piplají první sazeničky a těší se na první úrodu. Nejvyšší čas provětrat spíž, zužitkovat staré zásoby a udělat místo pro nové. Hodí se vám tipy na pokrmy ze zavařené zeleniny a ovoce? Tady jsou!
     Komentáře
  • Adbz

    I když „nakládačky“ ve sklenici změkly, dají se zachránit rajčatovým protlakem

    Před 12 dny
    Otevřete sklenici s okurkami a zjistíte, že jsou změklé a nekřupou. Není nutné takové okurky vyhazovat, jednoduchým krokem jim křupavost navrátíte.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Montoval motorky, dnes vaří z pampelišek. Jeho celerový tatarák ocenil i Pohlreich

    Před 13 dny
    Šéfkuchař Pavel Drdel se snaží každou surovinu zpracovat od kořene až po nať. Jeho strakonická restaurace Sůl a řepa je plná zavařovacích sklenic.
     Komentáře
  • Receptovník

    Tradiční polský bigos si lze snadno zavařit do zásoby. Na výběr jsou tři možné způsoby

    Před 1 měsícem
    Bigos je tradiční polské jídlo, ve kterém nechybí tři druhy masa a zelí. Chutná výtečně, navíc se hodí při různých příležitostech. Nesmí chybět při posezení s přáteli nebo na cestách. Z toho důvodu se hodí jej připravit do zásoby a uskladnit na pozdější dobu. Snadno, obdobně jako jiné pokrmy, lze bigos totiž zavařovat. Existují tři metody zavařování – v troubě, v hrnci nebo v myčce. Jaký si zvolíte vy?
     Komentáře
  • Apetit

    Znáte všechny druhy octů?

    Před 1 měsícem
    Do zálivky, při zavařování okurek nebo jako prostředek proti vodnímu kameni. Ocet může hrát v domácnosti důležitou roli. Proto se vyplatí znát jeho druhy i možnosti, jak ocet v praxi využít.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Na kompotech si mohou pochutnat i diabetici. Na klasické zavařování posledních desetiletí však rovnou zapomeňte

    Před 1 měsícem
    V minulosti představovaly ovocné kompoty častý doplněk k nedělním obědům. Na přípravu jsou kompoty velmi jednoduché a s jejich složením se dá značně experimentovat. Základem je tepelně zpracované ovoce ochucené různými druhy koření. Pokud pohlídáte kvalitu použitého ovoce a vynecháte cukerný nálev, je výsledkem zdravá pochoutka vhodná i pro diabetiky. Našemu tělu dodá často opomíjené tekutiny a navíc spoustu vlákniny, minerálů a dalších biologicky aktivních látek.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Ledové papriky: ideální k zavaření nebo naložení

    Před 1 měsícem
    Ledové papriky byly vyšlechtěny proto, aby si zachovaly svou chuť, barvu a tvar i po tepelné úpravě nebo při konzervaci nízkou teplotou.
     Komentáře
  • Náš dům

    Umíte zavařit ořechy? Může to být užitečné

    Před 2 měsíci
    Máte na Vánoce mísy plné báječného cukroví a nic vám nechybí? Průvodním jevem často bývá to, že se vám často doma nakupí zásoby, se kterými potom nevíte, jak naložit. Například vlašské ořechy, které vám po vyloupání zbyly, končí často žluklé v koši. Přitom by postačilo zavařit je do sklenic, přesně tak, jak to dělávaly naše babičky. Ty jídlem rozhodně neplýtvaly a vždy si uměly s nadbytečnými zásobami dobře poradit a také je správně zužitkovat.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Bleskový způsob sterilizace sklenic na zavařování

    Před 3 měsíci
    Správně zavařené potraviny mohou vydržet i několik let bez sebemenšího poškození. Kromě samotného průběhu zavařování je však velmi důležité použití čistých a sterilizovaných sklenic. Pokud tomu tak nebude, zavařené suroviny se snadno a rychle zkazí. Jak zabránit tomu, aby vaše práce a námaha vyšly nazmar?
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Recepty z roku 1916 na ořechový kompot a ořechový likér

    Před 4 měsíci
    Co se dá dělat s velkou úrodou vlašských ořechů? Historické recepty z roku 1916 vám poradí, jak z ořechů udělat dva druhy ořechových kompotů a navíc i lahodný ořechový likér. Vyzkoušejte je a sami posuďte, jaké dobroty kdysi naše prababičky dokázaly z „vlašáků“ vykouzlit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Recept na slavnou socialistickou vepřovku pomůže uchovat maso na horší časy. Příprava je velmi snadná

    Před 4 měsíci
    Konzerva s vepřovkou byla za časů socialismu přímo fenomén. Cestovala s námi do kempů, na prázdniny na chatě či chalupě, k Balatonu a po revoluci s prvními turisty i do Itálie nebo do Chorvatska. Obvykle si ji spojujeme s konzervou, ta domácí zavařená ve skle může být i dokonalou delikatesou.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Odteď už nálev z okurek nikdo nikdy nevylije: Uplatnit ho lze během úklidu, léčby nachlazení nebo leštění dřevěných povrchů

    Před 5 měsíci
    Nálev z okurek řada lidí považuje za odpad. Je to ovšem škoda – v domácnosti má ještě mnohá nápaditá využití.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Milovníci zavařování, zpozorněte: Ultrarychlý způsob sterilizace sklenic, který musí znát každý. Za 5 sekund je hotovo a už se nikdy nic nezkazí

    Před 5 měsíci
    Pokud se chystáte zavařovat, musíte mít po ruce spolehlivý způsob, jak sterilizovat sklenice. Jinak vám výrobky dlouho nevydrží.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Zavaření hroznového vína by měl zvážit každý: Dobře chutná a navíc pomáhá zažívacímu ústrojí a močovým cestám. Poradíme, jak na to

    Před 5 měsíci
    Hroznové víno můžete zavařit jako kompot, sirup nebo džem. Nejjednodušší na přípravu je kompot. Stačí si vzít k ruce osvědčený recept.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    I po měsících mohou rajčata chutnat stejně jako právě sklizená: Klíčem k zachování chuti je správné uskladnění podle profesionálních zahradníků

    Před 5 měsíci
    Uskladnit rajčata na zimu lze tak, aby chutnala jako čerstvá. Budete potřebovat jen několik šikovných triků.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak správně zavařit meruňky, aby nekvasily. Zavařování krok za krokem

    Před 5 měsíci
    Zavařit meruňky je jednoduchá věc, do které můžete klidně zapojit celou rodinu. Na zavařování meruněk nepotřebujete žádné speciální suroviny. Plně vám k tomu postačí sklenice, voda, cukr a zavařovací hrnec. Správně zavařené meruňky vydrží klidně i několik let, pokud je budete i vhodně skladovat. A jak to tedy udělat? Podívejte na náš návod krok za krokem.
     Komentáře
  • Jímeto

    Agáta Hanychová miluje houby na kyselo. Kromě nich zavařovala i zeleninu

    Před 5 měsíci
    Podzim je obdobím, kdy se v mnoha domácnostech zavařuje. Zpracováváme úrodu ze zahrádky, ať už jde o sladká jablka nebo třeba sklizenou zeleninu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě

    Před 5 měsíci
    Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak zavařit václavky: S kořením a zeleninou chutnají výtečně a Jednoduchý postup zvládne podle návodu každý

    Před 5 měsíci
    Svátek svatého Václava vyhledává řada houbařů právě proto, že probíhá sezona sběru václavek. Jsou výborné na zavařování. Vyzkoušejte jejich přípravu v různých variantách, s kořením, i se zeleninou.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vyvarujte se chyb při zavařování. Pohlídejte si správnou teplotu i kvalitu surovin

    Před 5 měsíci
    Pamatujete na své dětství a prázdniny u babičky, kdy se zavařovalo jedna báseň? Ovoce, zelenina, marmeláda i povidla – zkrátka v létě má zavařování zelenou. Ne každý si ale na tento kuchařský počin troufá, a najdou ...
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak správně sterilizovat sklenice? Návod pro začátečníky

    Před 5 měsíci
    Ve spoustě receptech na marmelády, džemy či jiné zavařeniny se často uvádí: sterilizujte. Co to vlastně je a jak tok udělat? Pokud budete správně sterilizovat sklenice, zajistíte, že budou prosty patogenů, které by mohly jejich obsah znehodnotit. Sterilizaci sklenic bychom měli provést před každým zavařením (pokud jste sklenice sterilizovali před týdnem, je dobré projít tímto procesem raději znovu). Tento proces může být sice krokem navíc, není však zbytečný.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Staré štítky ze sklenic jde odlepit raz dva. Stylovému zavařování už nic nestojí v cestě

    Před 5 měsíci
    Sezóna zavařování je v plném proudu, džemy, zavařeniny, džusy nebo saláty vypadají lépe ve sklenicích zdobených etiketami. Jak však odstranit staré nálepky, které byly předtím na láhvi?
     Komentáře
  • Pikant

    Nejchutnější způsoby konzervace hub. Ochutnejte hříbky ve vlastní šťávě, v sádle či houbové pesto

    Před 5 měsíci
    Houbaři mají v těchto dnech po celé republice doslova houbařské žně. Sušení hub ale není jediným způsobem, jak je na dlouho konzervovat a užívat si jejich chuť i další měsíce, kdy zem pokryje vrstva sněhu.
     Komentáře
  • Pikant

    Nastal podzim a s ním přichází i období dýní. Jak je správně skladovat, aby vydržely až do jara

    Před 6 měsíci
    Kdo byl letos v pěstování dýní úspěšný, jistě nyní řeší otázku, kam veškerou úrodu dát a jak ji uskladnit tak, aby vydržela celou zimu. Nabízí se hned několik možností, které vám přinesou mnohem delší potěšení z vypěstované zeleniny.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak uchovat zeleninu, aby vydržela celou zimu?

    Před 6 měsíci
    Ať už jde o okurky, řepu, třešně, meruňky, jahody, nebo houby, tradice zavařování je v Česku silně zakořeněná. Starší generace si určitě vzpomene na dobu, kdy se kvůli nedostatku zavařovalo či sušilo téměř vše, co se v daném roce urodilo. Nabídka obchodů byla v meziválečném období spíše omezená, a co si člověk nepřipravil do zásoby, to neměl. V dnešní době je zavařování především milou rodinnou tradicí, kdy se recepty po babičce předávají z generace na generaci. Vedle zavařování můžete letní úrodu také zamrazit nebo nasušit.
     Komentáře
  • Adbz

    Proč zavařené okurky explodují: 3 začátečnické chyby, kterých je třeba se vyvarovat

    Před 6 měsíci
    Mnoho lidí nerado zavařuje zeleninu, protože mají strach, že jim sklenice potom explodují. Ale stačí dodržovat základní pravidla a nestane se to.
     Komentáře
  • Receptovník

    Maso nemusí skončit v mrazáku. Uchovat jde i zavařené ve sklenici, vždy tak bude po ruce

    Před 6 měsíci
    Každá hospodyňka by měla vědět, jak zachovat čerstvost surovin co nejdéle. Zavařování patří mezi způsoby, jak prodloužit nejen trvanlivost potravin, ale také jejich chuť. Vypadá to jako složitý proces, ale opak je pravdou. Pokud víte, jak na to, můžete si práci v mnohém ulehčit. Jako maso konzervovat ve sklenicích a jak uchovat jeho vlastnosti po celou dobu? Poradíme triky, díky kterým bude zavařování jednodušší.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Houby naložené v sádle nebo v soli: Dva tradiční způsoby, jak si uchovat poklady z lesa na zimu

    Před 6 měsíci
    Houbařská sezona je v plném proudu a i jinak méně úspěšní hledači se vrací z lesa s plnými košíky. Po prvotním nadšení ovšem přijde vystřízlivění, když si uvědomíme, že úlovek z lesa musíme nějak zpracovat. Při velké úrodě je nejlepší možností je nějak zakonzervovat na později. V zimních měsících pak zásoby určitě oceníte.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dvě méně známé delikatesy z hroznového vína: Vinné želé nebo šampaňské ledové kuličky chutnají božsky

    Před 6 měsíci
    Hroznové víno patří mezi oblíbené druhy ovoce, pro jeho sladkost je milují hlavně děti. Jedním z jeho hlavním předností je, že je v obchodech seženete po celý rok. Jeho hlavní sezona je ovšem na podzim. Právě tehdy jsou k dostání i u nás vypěstované malé kulaté plody. Jak je využít, když výrobu vína neplánujete?
     Komentáře
  • Lifee

    Vendula Pizingerová o peripetiích při zavařování: Máma se ošklivě opařila, připletla se jí do cesty kočka a spadla ze schodů

    Před 6 měsíci
    Konec prázdnin a začátek podzimu se ve spoustě domácností nese ve znamení zavařování zemědělských přebytků. Krok s dobou se snaží držet také Vendula Pizingerová.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Přišla jsem na dokonalý postup, jak udržet kukuřici čerstvou až 2 roky. Jednodušší už to být nemůže

    Před 6 měsíci
    Kukuřice může vydržet jako čerstvá po dlouhou dobu – stačí jen vědět, jak ji správně uskladnit a které suroviny použít.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bulharská ljutenica: Originální recept na omáčku podobnou ajvaru nám poskytla Mariana z Plovdivu

    Před 6 měsíci
    Urodilo se vám letos hodně paprik a přemýšlíte, v jaké formě je uskladnit? Co třeba zkusit ljutenici? Tato omáčka nebo spíš pasta je v Bulharsku velice populární a servírují ji tu snad ke všemu, hlavně ovšem ke grilovaným masům. Každá rodina má svůj ověřený recept a jeden takový přímo z Bulharska pro vás máme i my.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Se správným postupem je zavařování ovoce snadné. Pasterizaci v troubě zvládne každý

    Před 6 měsíci
    Léto je obdobím, kdy sbíráme ovoce a následně z něj připravujeme zavařeniny, džemy a marmelády. Rádi je pak využíváme v pozdním podzimu a v zimě. Abychom si však užili jejich nezapomenutelnou chuť, musíme jejich přípravě věnovat náležitou pozornost.
     Komentáře
  • iReceptář

    Švestky ve vlastní šťávě: Bez cukru, celý rok jako čerstvé a hotové bleskem

    Před 6 měsíci
    Máme pro vás super tip! Nechte se inspirovat, jak mít doma v zásobě chutné švestky po celý rok. Poradíme vám, jak se dají zavařit, a to bez nezdravého cukru! Hodí se vám do koláčů, nákypů i ovocných knedlíků.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak sterilizovat sklenice před zavařováním

    Před 6 měsíci
    Kdo by neznal zavařování ve sklenicích, vždyť takto si dělaly zásoby již naše prababičky a babičky. Zavařování pro ně znamenalo přípravu na zimní měsíce. Časem pro zavařování je samozřejmě především léto, kdy je sklizeň sezonního ovoce největší. Ovoce je dozrálé, a protože se všechno sklizené množství nestihne zkonzumovat, zavařování je jedinou možností, jak ovoce uchovat na delší dobu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak uchovat lečo na zimu: Nejlepší postupy na zavařování i zmrazení zeleninové delikatesy

    Před 6 měsíci
    Rajčata a papriky dozrávají a letos nabízejí skutečně skvělou úrodu. Mezi tuzemská nejoblíbenější jídla z těchto druhů zeleniny určitě patří lečo. Možná byste si ho rádi uchovali na zimu. Zjistěte, na co nezapomenout při zavařování a mražení leča.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejjednodušší způsoby sterilizace sklenic: Rychlé postupy téměř bez práce

    Před 7 měsíci
    Zavařujete okurky, ovoce nebo marmelády? Pak určitě řešíte problém čistých sklenic. Vyzkoušejte naše tipy, které vám usnadní práci.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Blesková příprava okurek: Báječně slané a kyselé budou na stole do 60 minut. Jednodušší už to být nemůže

    Před 7 měsíci
    Rychlý způsob nasolení okurek zcela bez zaváření. Budou chutnat opravdu skvěle, a navíc se dostanou bleskově na stůl.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Oblíbené kozí či beraní rohy jsou nejlepší v sladkokyselém nálevu. Takhle snadno se připravují

    Před 7 měsíci
    Naložené papričky známé jako kozí či beraní rohy jsou oblíbenou chuťovkou, která se co do popularity vyrovná třeba kyselým okurkám. Hlavně tedy mezi milovníky pikantních chutí. Ale nebojte, dají se sehnat i nepálivé. A když si je naložíte sami doma, budou úplně nejlepší.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Zavařování podle lunárního kalendáře: vyplatí se počkat na novoluní, pozor na magický úplněk

    Před 7 měsíci
    Zavařování je národním sportem, hospodyňky se předhánějí v množství skleniček, druhů i nejrůznějších kombinací. Recepty na marmelády, sirupy nebo čalamády jsou pak oblíbeným námětem na hovory.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Lahodné nakládané okurky trochu jinak: „Pražský“ způsob jednou člověk ochutná a jiné už chtít nebude

    Před 7 měsíci
    Okurky nakladačky mají v Čechách i na Moravě dlouhou tradici. Almanachy našich babiček nabízí unikátní recepty k přípravě.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pikantní zeleninová chuťovka: Čalamáda podle maďarského receptu nemá chybu a zvládne ji připravit každý

    Před 7 měsíci
    Zavařovací sezona je plném proudu a čalamády jsou nejlepší možností, jak si poradit s různými druhy zeleniny. Nejčastěji do nich patří zelí, mrkev či papriky, mohou však být i okurkové nebo rajčatové. Jsou dokonalou přílohou ke grilovanému masu, k sekané zapečeným pokrmům nebo klidně i do burgeru.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Křupavé okurky lze konzervovat i ve studené vodě a bez octa. Přesto chutnají skvěle a vydrží věky

    Před 7 měsíci
    Okurky lze nádherně křupavé uchovat i bez sterilace. A nepotřebujete k tomu ani ocet nebo jiné nepříjemné ingredience.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Recept na domácí nakládané okurky i pro začátečníky

    Před 7 měsíci
    Chutnají skvěle s řízkem, se sekanou a mnozí z nás je určitě rádi ukusují „jen tak“ samotné. Nakládané okurky se zkrátka hodí skvěle k řadě českých pokrmů a neměly by chybět v žádné spíži. Vyzkoušejte recept na křupavé nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu, které si budete pochvalovat, píše Apetit Online.
     Komentáře
  • Deník

    Domácí vaření v inflaci ušetří peníze. Vsaďte na vnitřnosti i odpad ze zeleniny

    Před 7 měsíci
    S každým dalším nákupem saháme hlouběji do peněženky a řada lidí omezuje nákup surovin, které dříve běžně kupovala, a hledá levnější alternativu. Šidit tělo ani chuťové buňky nemusíme. Podle odborníků jde úspora ruku v ruce se změnou v jídelníčku, kam je dobré zařadit i vnitřnosti nebo málo využívané druhy masa i zeleniny. Pomůže také zavařování.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Zásoby na zimu: jak na zavařování a zmrazování

    Před 7 měsíci
    Vlastníte zahrádku a ta vám letos nadělila bohatou úrodu? Neleňte a zavařujte, nebo ještě lépe zmrazujte. Ušetříte pár peněz a v nenadálých situacích budete mít zásoby pro všechny případy.
     Komentáře
  • Kreativní techniky

    Domácí kečup

    Před 7 měsíci
    Recept na výborný domácí kečup s jemnou kořeněnou chutí
     Komentáře
  • JenŽeny

    Zavřeniny: Tento způsob uchování ovoce bez zavařování je bez cukrů i konzervantů

    Před 7 měsíci
    Přemýšlíte nad tím, jak uchovat sezonní ovoce bez zavařování? Připravte si do sklenic tzv. zavřeniny. Jde o způsob uchování ovoce bez zavařování, ke kterému nepotřebujete žádné cukry ani konzervanty. Jako zavřeninu můžete připravit zvláště chemicky neošetřené maliny, borůvky, rybíz, třešně nebo angrešt.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zavařování v troubě: Jak vytvořit chutnou zavařeninu v jakémkoli druhu trouby

    Před 7 měsíci
    Zavařování v troubě: Někdy se nám stane, že máme více ovoce, zeleniny či hub, než dokážeme spotřebovat. Rádi bychom ho zavařili, ale nevlastníme zavařovací hrnec? V takovém případě využijeme troubu, tu máme doma přece všichni.
     Komentáře
  • Asenior

    Zásady správného zavařování

    Před 7 měsíci
    Nastal čas, kdy zahradníci ve velkém sklízejí úrodu a snaží se ji uschovat na zimu. Co je potřeba dodržet, abyste si i v chladných měsících pochutnali na plodech své práce?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Historie zavařování: Původně se sklenice uzavíraly pytlíkem z vepřového měchýře a na marmelády se lil parafín

    Před 7 měsíci
    Nakládání do soli, octa, medu i oleje, sušení, uzení a vosk, to všechno se dříve využívalo k prodloužení trvanlivosti potravin. Skutečný přelom však ve využívání znamenal objev konzervy, zavařovací sklenice a sterilace. Jak doma uchováváte ovoce a zeleninu vy?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jediný správný postup, jak zavařovat v troubě: Většina lidí ho nezná

    Před 7 měsíci
    Nemáte zrovna po ruce zavařovací hrnec a chcete si dát úrodu, kterou nestíháte spotřebovat, jak se říká „do sklenic"? Využijte běžný kuchyňský spotřebič! Máme pro vás skvělý tip, jak zavařovat v troubě bez jakýchkoliv ztrát a bezpečně.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Zavařování v troubě

    Před 7 měsíci
    Sklizeň je v plném proudu. Obchody přetékají čerstvým ovocem a možná je na tom podobně i vaše zahrada. Co s tím vším? Nezkusíte konečně zavařování? Je to jednoduché! Přinášíme podrobný návod.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Borůvky ve vlastní šťávě chutnají skoro jako čerstvé. Jak je připravit a uskladnit na zimní měsíce?

    Před 7 měsíci
    Nasbírali jste v lese hodně borůvek a rád byste si je uchovali na později? Můžete z nich udělat marmeládu nebo kompot, pokud si jich ale chcete užívat i v zimních měsících stejně jako v létě a upéct si z nich třeba koláč, nezbývá vám než je zamrazit. A nebo je zavařit ve vlastní šťávě.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    V myčce může zavařovat i úplný začátečník. Stačí utáhnout víčka a zvolit správný program

    Před 7 měsíci
    Myčka na nádobí není skvělým pomocníkem pouze na špinavé talíře. Perfektně se v ní totiž dá zavařovat. Připravte zeleninu, houby nebo klidně hotová jídla a pusťte se do toho. Nepotřebujete k tomu žádný zavařovací hrnec a ani teploměr.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Proč zavařovat dvakrát? Je to důležité, předejte tím otravě

    Před 7 měsíci
    U potravin, jako je především maso, masné výrobky, ryby, ale i ovoce, med nebo zelenina, hrozí při prvotním zavařování vysoké riziko vzniku botulotoxinu, proto se v domácích podmínkách pro jistotu přistupuje k opětovnému zavařování po 24 hodinách.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak zavařit maso do sklenic. Zavařené vydrží i roky

    Před 7 měsíci
    Chcete si zkusit zavařit maso a mít tak po ruce pochoutku nejen za studena, ale předem připravenou i k rychlému ohřátí? Zavařené maso může řešit aktuální přebytek masa nebo také vaše svačinky na cesty. Samotné zavařování masa je jednoduché a nedá se na něm téměř nic pokazit. Pojďme se tedy podívat, jak zavařit maso do sklenic krok za krokem.
     Komentáře
  • iReceptář

    Chyby při zavařování, které zničí všechnu vaši snahu. Neděláte je taky?

    Před 8 měsíci
    Hitem každého léta je zavařování. Byla by škoda nezpracovat všechno ovoce a zeleninu, které jsou celou pěstitelskou sezónu k dispozici, na nejrůznější lahůdky. Jestliže chcete mít plody pod víčkem hezky v bezpečí, neměli byste při této činnosti dělat zbytečné chyby, proto se vyvarujte zásadních přešlapů.
     Komentáře
  • inStory

    Zavařování je symbolem prázdnin. V troubě to zvládnete i bez zkušeností

    Před 8 měsíci
    Ať už máte přebytek meruněk, švestek, jahod, nebo se chystáte do kempu a chcete si s sebou vézt sklenice se zavařeným obědem či večeří, nezbyde vám, než se naučit zavařovat. Pokud se ale obáváte klasického zavařování ve vodní lázni a nemáte s ním zkušenosti, zkuste zavařování v troubě, o kterém píše ve své tiskové zprávě MORA.
     Komentáře
  • Pikant

    Sklidili jste hořké okurky? Třete je o sebe. Hořkost z nich zmizí v podobě pěny

    Před 9 měsíci
    Na sklizeň okurek se těšíte celý rok a když je to konečně tady, je vám do breku. Okurky jsou hořké.
     Komentáře
Reklama