Ochutnali jste už někdy vietnamskou bagetu? Pokud ne, tak je nejvyšší čas. Já jsem tu svoji první měla už před mnoha lety při svých cestách po Vietnamu, kde na nás u stánku na autobusovém nádraží malého městečka kdosi křiknul, že tady dělají „best baguettes in the world“ – nejlepší bagety na světě.
Kečup, hořčice a… BBQ omáčka. To je asi hlavní omáčkové trio během grilovací sezony. Připravili jsme pro vás recept na výbornou domácí barbecue omáčku, kterou využijete ke grilovanému masu nebo uzeninám, ale i jako skvělou marinádu.
Žádné letní grilování se neobejde bez omáček a BBQ (barbecue) omáčka patří společně s kečupem a hořčicí nejspíš do první pětky. Prozkoumali jsme několik BBQ omáček z českých obchodů a zjistili jsme jejich složení, včetně jedné zásadní ingredience. Když ji přidáte do té své domácí, vaši hosté budou jen slintat!
Znáte to, jste pozváni na grilovačku k přátelům, na nějaký raut, firemní akci, k rodině, příbuzným. A je to výborné. Tak dobré, že si grilování musíte doma rychle zopakovat. Jenže ony jaksi nejsou výsledky vašeho “barbecue“ stejné. Vlastně vám krmě chutná o dost hůř. A je to vůbec barbecue, nebo obyčejné grilování? Kde jste udělali chybu? Může se jich dokonce sejít mnoho naráz.
Alabama má rozmanitou a pikantní kulinářskou historii – od prasečích uší přes „bílou omáčku“ až po legendární žebírka, která živila hnutí za občanská práva. Zde jsou ta nejlepší místa, kde je můžete ochutnat.
Co musí obsahovat dokonalý burger? Nesmí chybět kyprá bulka, která je natolik pevná, aby udržela všechnu potřebnou oblohu, ale zároveň je nadýchaná a měkká, placka šťavnatého hovězího, roztékající se sýr, majonéza a... Víte co? Rovnou vám prozradíme celý recept!
Na zámku ve Žďáře nad Sázavou se tento víkend koná Food Day Festival. Návštěvníci mohou ochutnat speciality od amerických barbecue po exotické indonéské pokrmy, ale třeba také křupavé červy. Akce nabízí pestrou paletu chutí pro gurmány i odvážné experimentátory.
Vaření není žádná věda, můžeme si pomyslet při přípravě míchaných vajíček. Jenomže to vůbec není pravda, jak ostatně dokázal již v padesátých letech minulého století profesor Roberte Carl Baker, který vymyslel úžasný pokrm, který má své místo na jídelníčku dodnes.
Barbecue omáčka je voňavá, tmavá a výrazná královna grilovací sezóny. Své místo má především v americké kuchyni, ale s oblibou si ji připravujeme i u nás. Hodí se nejen ke grilovanému masu, ale i k zelenině, sendvičům či jako dip k hranolkům. A co je nejlepší? Doma si ji dnes už zvládnete připravit sami, a navíc přesně podle vlastní chuti.
Barbecue omáčka je ikonickou součástí každé správné grilovačky. Doba pokročila a samozřejmě už dávno nemluvíme jen o grilovačkách amerických. Domácí barbecue omáčka vonívá i na českých zahradách. Její sladkokyselá chuť s kouřovým aromatem promění i obyčejné maso v kulinářský zážitek a tam, kde tahle omáčka chybí, jako by se snad gril ani pořádně nerozpálil.
Mohou se protnout světy BBQ a fine diningu? Přesně o to se ve svém novém podniku pokouší Isaac Starobin, který v Manifestu se svým Dirty Dog BBQ ukazuje Čechům, co...
Všichni o ní mluví, všichni po ní šílí. A my se tomu vůbec nedivíme. Tahle sladkoslaná omáčka totiž dokáže dochutit a vyladit kde co. Kávu tedy samozřejmě ne, ale od masa až po závitky zvládne vyšperkovat všechno.
Kdo má rád žebírka, měl by si uložit tento recept! Díky povaření se zeleninou, bylinkami a kořením si získají další chuť a barbecue omáčka je krásně doladí. Smažená cibulka je pak perfektním doplňkem tohoto famózního jídla, ke kterému pasuje sklenice piva.
Spalovací motor má určitě své silné stránky, ale i ten nejúčinnější motor je daleko od toho, aby dokázal přeměnit veškerou energii obsaženou v benzínu na výkon. V důsledku toho se váš motor při běhu docela zahřívá, i když mu pomáhá chladič. Opravdu se zahřívá natolik, aby se s ním dalo vařit,… čtěte dál...
Vítejte na našem kanálu, kde vám ukážeme, jak připravit úžasná kuřecí křidélka v BBQ omáčce, pečená společně s lahodnými bramborami v jednom pekáči. Tento recept je ideální pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. Připravte se na explozi chutí, kterou si zamilujete! Recept na konci pořadu.
Léto je ideální čas na grilování a barbecue je jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak si vychutnat teplé večery s přáteli a rodinou. Přinášíme vám tři jednoduché a chutné barbecue recepty, které zvládne každý. Tyto recepty jsou nejen rychlé, ale také zdravé a plné chutí.
Včera Lexus představil nový koncept: GX s troubou na pizzu vzadu, takže vy a vaši šikovní přátelé můžete mít nejluxusnější tailgate na světě. Monogram GX, jak se nazývá, je unikátní model, který předvádí spotřebiče značky Monogram — drahé vybavení v drahém autě s drahým provedením...
Je grilovací sezóna, všichni. Je čas vyčistit ty venkovní kuchařské stanice, nebo investovat do nové a ujistit se, že máte všechny nástroje, které potřebujete pro konečné kulinářské nastavení dvorku. Abych vám pomohl s výběrem, sestavil jsem seznam nejlepších grilů a doplňků pro vaření na verandě, palubě, terase nebo kdekoli jinde venku, když jste doma. Naše recenze lineup zahrnuje širokou škálu grilů a dalších smart-grilling zařízení, které vám mohou pomoci pozvednout vaši BBQ hru. Mám i některá doporučení ohledně dalších položek, včetně způsobů, jak udržet nápoje studené, a nejlepší trouby na večírky s pizzou na dvorku. Tento článek se původně objevil na Engadgetu na https://www.engadget.com/best-grilling-gear-143011296.html?src=rss
Barbie v minulém roce ovládla svět a zdá se, že nehodlá přestat. Tento rok slaví 65. výročí a to je potřeba řádně oslavit! Společnost Heinz proto připravila něco speciálního pro milovníky Barbie, a hlavně barbecue omáčky. Oslavíte výročí spolu s Mattelem a ochutnáte omáčku v růžové barvě, které výrobci dosahují díky extraktu z červené řepy?
Vůně mletého hovězího přilákala na odpolední grilování v americkém státě Tennessee párek medvědů baribalů. Zatímco hostitelé raději zahradu opustili, jedna ze šelem si zručně otevřela gril a spořádala deset hamburgerů, napsal sever listu New York Post (NYP).
Specialitu nazvanou trhané maso má v současnosti v nabídce spousta restaurací. Plní se jím burgery, tortilly, sendviče, podávat jej můžete se salátem a báječně chutná také s rýží nebo šťouchanými bramborami. Nejčastěji se tak připravuje vepřové, upéct a natrhat na nitky však můžete i hovězí nebo drůbež.
Hustá, lehce pikantní, s typickou kouřovou vůní, která ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Prozradíme, jak na ni i kde ji nejlépe využijete.
Americký jih se vyznačuje nejen svojí nehezkou otrokářskou historií a rebelií proti severu, nýbrž i hrdými lidmi, pestrým folklorem, směskou různých kultur. A také velkou láskou k barbecue. Pokud barbecue milujete stejně jako my, pokračujte ve čtení.
Pravé americké barbecue potřebuje pravou americkou barbecue omáčku. A pravá americká barbecue omáčka potřebuje dvě suroviny s rozporuplnou pověstí: kečup a colu. Zvedáte lehce nesouhlasně obočí? Nemějte obavy. Je krásně vyvážená, má bohatou lehce uzenou chuť, příjemnou konzistenci a hodí se i k našemu českému grilování.
U nás se většinou griluje, Američané zase naprosto milují barbecue. I když se na první pohled zdá, že jde o stejný způsob úpravy pokrmů, k němuž je nezbytný gril a žhavé uhlíky, v mnohém se liší. Barbecue není překlad slova grilování, je vhodné pro určité druhy masa, potřebujete na něj jiný gril a hlavně více času.
Konečně tu máme teplejší večery, což pro milovníky grilovaných mas, sýrů, klobásek i zeleniny znamená jediné – je čas nakoupit brikety, rozpálit topeniště a pustit se do grilování. Jaké koření či marinády je třeba mít doma, abyste byli připraveni a mohli zahájit „opékací“ období ve velkém stylu?
Venkovní grilovací sezona se kvapem blíží, ale asi si budete muset ještě nějakou tu chvilku počkat, až se počasí trochu umoudří. To ale neznamená, že si nemůžete dopřát grilované klobásky nebo šťavnaté steaky už teď. Stačí si pořídit šikovný stolní gril. S nákupem vám pomohou tipy v tomto článku.
Výbuch podmořské sopky v tichomořském souostroví Tonga byl cítit až v České republice. O vzácném jevu informoval Český hydrometeorologický ústav. Zatímco v tuzemsku ji pozorovatelé zaznamenali pouze díky přístrojům, obyvatelé ostrova se budou z exploze vzpamatovávat ještě dlouho.
Americké barbecue neznamená jen brisket a kuřecí křidélka. A není to ani samotné grilování – barbecue znamená v pojetí zasvěcených hodiny pozorování udírny, sledování správné teploty, výhřevnosti i aromatiky dřeva a samozřejmě materiálu, který se do udírny vloží. Spolu se Silvií Jackson a Tomášem Oujezdským z restaurace Big Smokers jsme probrali, co to obnáší, věnovat se téhle zálibě profesionálně a v centru Prahy.
Ve světě gastronomie se entomofagie, neboli využívání hmyzu jako potraviny, těší čím dál větší přízni. Na světě je přibližně 1500 druhů jedlého hmyzu, který bývá v některých zemích tradiční součástí pokrmů. Ne každý si ale na takový gastro zážitek potrpí, a co je horší, když se do jídla dostane hmyzí kamarád omylem.
Ostrovní stát Nový Zéland se díky včasnému a tvrdému potlačení koronavirové nákazy vymanil z otěží pandemie. V zemi, kde právě vrcholí léto, dokonce premiérka Jacinda Ardernová uspořádala barbecue párty pro dva a půl tisíce lidí. Bez roušek, bez rozestupů, bez viru.
Kdo viděl strašlivou nehodu Romaina Grosjeana ve Velké ceně Bahrajnu F1, ještě dnes nechápavě kroutí hlavou, jak že mohl otec tří dětí z plamenů sám vystoupit.
Grilování Češi milují. Je jedno, zda máte doma klasický gril na dřevěné uhlí, plynový či elektrický. Pokud chcete vaše kulinářské umění povýšit, pořiďte si chytré pomůcky. Díky nim budou vaše grilované pochoutky ještě lepší.
Klasikou při grilování je barbecue omáčka. Na její výrobu potřebujete trochu víc ingrediencí, ale rozhodně se vyplatí to vyzkoušet. Její chuť je totiž skvělá!
Milujete momenty, kdy si přichystáte skvělé maso, sýry, zeleninu a rozpálíte gril tak, že uhlíky budou žhavé? Aby ne! Stejný pocit jistě zažijete i s plynem a případně elektrickým grilem. Nynější v podstatě už letní počasí k této kratochvíli přímo svádí. Proč si tedy neužít těchto parádních chvilek a nedat si k tomu ještě třeba trochu pěnivého moku nebo vynikající víno? O grilování koluje spousta různých zajímavostí. My se na některé z nich podíváme mnohem podrobněji.