Zavřít
Barbecue

Barbecue

Nejnovější články na Seznamu na téma Barbecue
  • Jidlo.cz

    Neodolatelná krkovice s domácí barbecue omáčkou pro dokonalé letní grilování

    Před 1 měsícem
    Bez šťavnaté krkovice to zkrátka není pravé léto. Ať už grilujete na zahradě, na chalupě nebo třeba na balkoně, pořádný k...
     Komentáře
  • Apetit

    Kam v Praze na nejlepší vietnamskou bagetu? Banh mi mezi sebou mají slušnou konkurenci

    Před 2 měsíci
    Ochutnali jste už někdy vietnamskou bagetu? Pokud ne, tak je nejvyšší čas. Já jsem tu svoji první měla už před mnoha lety při svých cestách po Vietnamu, kde na nás u stánku na autobusovém nádraží malého městečka kdosi křiknul, že tady dělají „best baguettes in the world“ – nejlepší bagety na světě.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Pankáč z křižovatky. V BBQ Boudě vás odzbrojí vymazleným masem za skvělou cenu

    Před 4 měsíci
    Mezi silnicemi a poli rozjel Miroslav Höschl něco, co byste nečekali: česko-americké barbecue, kde prim hrají masa od farmáře i domácí omáčky.
     Komentáře
  • Vlasta

    Recept na nejlepší domácí BBQ omáčku. Když ji převaříte, vydrží až 14 dní

    Před 4 měsíci
    Kečup, hořčice a… BBQ omáčka. To je asi hlavní omáčkové trio během grilovací sezony. Připravili jsme pro vás recept na výbornou domácí barbecue omáčku, kterou využijete ke grilovanému masu nebo uzeninám, ale i jako skvělou marinádu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Většina BBQ omáček z obchodu chutná podobně. Domácí verzi dodá výraznou chuť pár kapek tekutého kouře

    Před 4 měsíci
    Žádné letní grilování se neobejde bez omáček a BBQ (barbecue) omáčka patří společně s kečupem a hořčicí nejspíš do první pětky. Prozkoumali jsme několik BBQ omáček z českých obchodů a zjistili jsme jejich složení, včetně jedné zásadní ingredience. Když ji přidáte do té své domácí, vaši hosté budou jen slintat!
     Komentáře
  • České stavby

    Nechutnají vám dobroty z grilu, jak by měly? Přečtěte si, kde děláte při grilování chybu

    Před 4 měsíci
    Znáte to, jste pozváni na grilovačku k přátelům, na nějaký raut, firemní akci, k rodině, příbuzným. A je to výborné. Tak dobré, že si grilování musíte doma rychle zopakovat. Jenže ony jaksi nejsou výsledky vašeho “barbecue“ stejné. Vlastně vám krmě chutná o dost hůř. A je to vůbec barbecue, nebo obyčejné grilování? Kde jste udělali chybu? Může se jich dokonce sejít mnoho naráz.
     Komentáře
  • National Geographic

    V Alabamě oslavují 100. výročí jejich grilovací omáčky na gurmánské poutní stezce

    Před 5 měsíci
    Alabama má rozmanitou a pikantní kulinářskou historii – od prasečích uší přes „bílou omáčku“ až po legendární žebírka, která živila hnutí za občanská práva. Zde jsou ta nejlepší místa, kde je můžete ochutnat.
     Komentáře
  • Apetit

    Dokonalý domácí hamburger – šťavnatá klasika, kterou si zamilujete

    Před 5 měsíci
    Co musí obsahovat dokonalý burger? Nesmí chybět kyprá bulka, která je natolik pevná, aby udržela všechnu potřebnou oblohu, ale zároveň je nadýchaná a měkká, placka šťavnatého hovězího, roztékající se sýr, majonéza a... Víte co? Rovnou vám prozradíme celý recept!
     Komentáře
  • Cooky

    Kuře marinované v BBQ omáčce po kanadsku: Šťavnaté maso s chutí americké grilovačky

    Před 6 měsíci
    Připravte si šťavnaté kuřecí stehno s vůní grilu doma v troubě podle našeho receptu s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Žďárský deník

    Žďárský zámek voní exotikou. Food Day Festival servíruje kulinářské zázraky

    Před 6 měsíci
    Na zámku ve Žďáře nad Sázavou se tento víkend koná Food Day Festival. Návštěvníci mohou ochutnat speciality od amerických barbecue po exotické indonéské pokrmy, ale třeba také křupavé červy. Akce nabízí pestrou paletu chutí pro gurmány i odvážné experimentátory.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší barbecue pochází z 50. let a vymyslel ho americký profesor. Jeho recept oslňuje i dnes

    Před 7 měsíci
    Vaření není žádná věda, můžeme si pomyslet při přípravě míchaných vajíček. Jenomže to vůbec není pravda, jak ostatně dokázal již v padesátých letech minulého století profesor Roberte Carl Baker, který vymyslel úžasný pokrm, který má své místo na jídelníčku dodnes.
     Komentáře
  • Čína pro pokročilé

    Cestuje po Číně podle Instagramu. Města duchů i čajové ráje

    Před 7 měsíci
    Otevřel jsem čínské sociální sítě a vydal se na roadtrip, abych zjistil, jestli i čínský internet klame. To, co jsem našel, mě šokovalo!
     Komentáře
  • Babinet

    Barbecue omáčka: Kouřová legenda s americkými kořeny, typickou chutí a obřím potenciálem

    Před 7 měsíci
    Barbecue omáčka je voňavá, tmavá a výrazná královna grilovací sezóny. Své místo má především v americké kuchyni, ale s oblibou si ji připravujeme i u nás. Hodí se nejen ke grilovanému masu, ale i k zelenině, sendvičům či jako dip k hranolkům. A co je nejlepší? Doma si ji dnes už zvládnete připravit sami, a navíc přesně podle vlastní chuti.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Domácí barbecue omáčka: k dokonalosti ji vyladíš česnekem, whisky, nebo dokonce čokoládou

    Před 8 měsíci
    Barbecue omáčka je ikonickou součástí každé správné grilovačky. Doba pokročila a samozřejmě už dávno nemluvíme jen o grilovačkách amerických. Domácí barbecue omáčka vonívá i na českých zahradách. Její sladkokyselá chuť s kouřovým aromatem promění i obyčejné maso v kulinářský zážitek a tam, kde tahle omáčka chybí, jako by se snad gril ani pořádně nerozpálil.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Když BBQ hledí směr fine dining. Americký průkopník otevřel novou restauraci

    Před 10 měsíci
    Mohou se protnout světy BBQ a fine diningu? Přesně o to se ve svém novém podniku pokouší Isaac Starobin, který v Manifestu se svým Dirty Dog BBQ ukazuje Čechům, co...
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Hoisin omáčka: čínská dochucovací barbecue topka, kterou si zamiluješ

    Před 10 měsíci
    Všichni o ní mluví, všichni po ní šílí. A my se tomu vůbec nedivíme. Tahle sladkoslaná omáčka totiž dokáže dochutit a vyladit kde co. Kávu tedy samozřejmě ne, ale od masa až po závitky zvládne vyšperkovat všechno.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dokonalá vepřová žebírka pečená v barbecue omáčce

    Před 11 měsíci
    Kdo má rád žebírka, měl by si uložit tento recept! Díky povaření se zeleninou, bylinkami a kořením si získají další chuť a barbecue omáčka je krásně doladí. Smažená cibulka je pak perfektním doplňkem tohoto famózního jídla, ke kterému pasuje sklenice piva.
     Komentáře
  • Jalopnik
    Zdroj v angličtině

    Jak dobře můžete skutečně uvařit steak na vašem motoru?

    Před 1 rokem

    ·

    Spalovací motor má určitě své silné stránky, ale i ten nejúčinnější motor je daleko od toho, aby dokázal přeměnit veškerou energii obsaženou v benzínu na výkon. V důsledku toho se váš motor při běhu docela zahřívá, i když mu pomáhá chladič. Opravdu se zahřívá natolik, aby se s ním dalo vařit,… čtěte dál...
    Chcete dostávat články z anglických zdrojů?
  • Zdraví na talíři

    Nejlepší oběd na světě: Pečená křidélka s brambory z jednoho pekáčku

    Před 1 rokem
    Vítejte na našem kanálu, kde vám ukážeme, jak připravit úžasná kuřecí křidélka v BBQ omáčce, pečená společně s lahodnými bramborami v jednom pekáči. Tento recept je ideální pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. Připravte se na explozi chutí, kterou si zamilujete! Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Grilovačka v přírodě: Mapa ukazuje padesát míst, kde je vše připravené pro barbecue

    Před 1 rokem
    Počasí opět vybízí ke grilování. Nemáte ale potřebné vybavení? Přinášíme místa, kde na vás bude čekat i veřejný gril.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jednoduché barbecue recepty na letní večery

    Před 1 rokem
    Léto je ideální čas na grilování a barbecue je jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak si vychutnat teplé večery s přáteli a rodinou. Přinášíme vám tři jednoduché a chutné barbecue recepty, které zvládne každý. Tyto recepty jsou nejen rychlé, ale také zdravé a plné chutí.
     Komentáře
  • Jalopnik
    Zdroj v angličtině

    Vytvořte si vlastní pizzu - Lexus Monogram GX na vaření za méně než 5 000 dolarů

    Před 1 rokem

    ·

    Včera Lexus představil nový koncept: GX s troubou na pizzu vzadu, takže vy a vaši šikovní přátelé můžete mít nejluxusnější tailgate na světě. Monogram GX, jak se nazývá, je unikátní model, který předvádí spotřebiče značky Monogram — drahé vybavení v drahém autě s drahým provedením...
    Chcete dostávat články z anglických zdrojů?
  • Engadget
    Zdroj v angličtině

    Nejlepší grily a grilovací doplňky v roce 2024

    Před 1 rokem

    ·

    Je grilovací sezóna, všichni. Je čas vyčistit ty venkovní kuchařské stanice, nebo investovat do nové a ujistit se, že máte všechny nástroje, které potřebujete pro konečné kulinářské nastavení dvorku. Abych vám pomohl s výběrem, sestavil jsem seznam nejlepších grilů a doplňků pro vaření na verandě, palubě, terase nebo kdekoli jinde venku, když jste doma. Naše recenze lineup zahrnuje širokou škálu grilů a dalších smart-grilling zařízení, které vám mohou pomoci pozvednout vaši BBQ hru. Mám i některá doporučení ohledně dalších položek, včetně způsobů, jak udržet nápoje studené, a nejlepší trouby na večírky s pizzou na dvorku. Tento článek se původně objevil na Engadgetu na https://www.engadget.com/best-grilling-gear-143011296.html?src=rss
    Chcete dostávat články z anglických zdrojů?
  • Kupi Magazín

    Společnosti Heinz a Mattel se spojily a vytvořily růžovou „Barbiecue“ omáčku

    Před 1 rokem
    Barbie v minulém roce ovládla svět a zdá se, že nehodlá přestat. Tento rok slaví 65. výročí a to je potřeba řádně oslavit! Společnost Heinz proto připravila něco speciálního pro milovníky Barbie, a hlavně barbecue omáčky. Oslavíte výročí spolu s Mattelem a ochutnáte omáčku v růžové barvě, které výrobci dosahují díky extraktu z červené řepy?
     Komentáře
  • Ekolist

    Na barbecue v Tennessee přišli medvědi, jeden z nich zapil hamburgery colou

    Před 2 roky
    Vůně mletého hovězího přilákala na odpolední grilování v americkém státě Tennessee párek medvědů baribalů. Zatímco hostitelé raději zahradu opustili, jedna ze šelem si zručně otevřela gril a spořádala deset hamburgerů, napsal sever listu New York Post (NYP).
     Komentáře
  • Toprecepty

    Trhané maso je hit! Chutná výborně, příprava je velice snadná a využití v kuchyni široké, stačí jen dodržet postup

    Před 2 roky
    Specialitu nazvanou trhané maso má v současnosti v nabídce spousta restaurací. Plní se jím burgery, tortilly, sendviče, podávat jej můžete se salátem a báječně chutná také s rýží nebo šťouchanými bramborami. Nejčastěji se tak připravuje vepřové, upéct a natrhat na nitky však můžete i hovězí nebo drůbež.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na to: Pusťte se do domácí BBQ omáčky, nebudete litovat

    Před 2 roky
    Hustá, lehce pikantní, s typickou kouřovou vůní, která ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Prozradíme, jak na ni i kde ji nejlépe využijete.
     Komentáře
  • Jak správně jíst

    Top 7 hotových omáček na vylepšení jídelníčku, které můžete i při dietě

    Před 2 roky
    Hledáte nějaké způsoby, jak oživit jídelníček a posunou chutě na jinou úroveň? Mám pro vás svých top 7 omáček, které používám nejraději.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Ta nejúžasnější barbecue omáčka se dělá takhle

    Před 2 roky
    Americký jih se vyznačuje nejen svojí nehezkou otrokářskou historií a rebelií proti severu, nýbrž i hrdými lidmi, pestrým folklorem, směskou různých kultur. A také velkou láskou k barbecue. Pokud barbecue milujete stejně jako my, pokračujte ve čtení.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší omáčka na grilování? Přidejte do ní kečup a colu!

    Před 3 roky
    Pravé americké barbecue potřebuje pravou americkou barbecue omáčku. A pravá americká barbecue omáčka potřebuje dvě suroviny s rozporuplnou pověstí: kečup a colu. Zvedáte lehce nesouhlasně obočí? Nemějte obavy. Je krásně vyvážená, má bohatou lehce uzenou chuť, příjemnou konzistenci a hodí se i k našemu českému grilování.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Užijte si v létě barbecue. V čem spočívá tento způsob úpravy masa a jak se liší od grilování?

    Před 3 roky
    U nás se většinou griluje, Američané zase naprosto milují barbecue. I když se na první pohled zdá, že jde o stejný způsob úpravy pokrmů, k němuž je nezbytný gril a žhavé uhlíky, v mnohém se liší. Barbecue není překlad slova grilování, je vhodné pro určité druhy masa, potřebujete na něj jiný gril a hlavně více času.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Grilování levou zadní: Jaké oleje použít na marinádu a čím ji nejlépe dochutit?

    Před 3 roky
    Konečně tu máme teplejší večery, což pro milovníky grilovaných mas, sýrů, klobásek i zeleniny znamená jediné – je čas nakoupit brikety, rozpálit topeniště a pustit se do grilování. Jaké koření či marinády je třeba mít doma, abyste byli připraveni a mohli zahájit „opékací“ období ve velkém stylu?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nemůžete se dočkat venkovní grilovačky? Se stolním grilem si užijete parádní grilování i doma kuchyni! Jak jej vybrat?

    Před 3 roky
    Venkovní grilovací sezona se kvapem blíží, ale asi si budete muset ještě nějakou tu chvilku počkat, až se počasí trochu umoudří. To ale neznamená, že si nemůžete dopřát grilované klobásky nebo šťavnaté steaky už teď. Stačí si pořídit šikovný stolní gril. S nákupem vám pomohou tipy v tomto článku.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Exploze podmořské sopky byla znát až v Česku. Erupce udělala barbecue, tvrdí nadšenci

    Před 3 roky
    Výbuch podmořské sopky v tichomořském souostroví Tonga byl cítit až v České republice. O vzácném jevu informoval Český hydrometeorologický ústav. Zatímco v tuzemsku ji pozorovatelé zaznamenali pouze díky přístrojům, obyvatelé ostrova se budou z exploze vzpamatovávat ještě dlouho.
     Komentáře
  • Ve vlastní šťávě

    19 min

    Podcast
    Udírna je živý organismus, ne konvektomat, říkají majitelé holešovické barbecue restaurace

    Před 4 roky

    ·

    19 minut

    Americké barbecue neznamená jen brisket a kuřecí křidélka. A není to ani samotné grilování – barbecue znamená v pojetí zasvěcených hodiny pozorování udírny, sledování správné teploty, výhřevnosti i aromatiky dřeva a samozřejmě materiálu, který se do udírny vloží. Spolu se Silvií Jackson a Tomášem Oujezdským z restaurace Big Smokers jsme probrali, co to obnáší, věnovat se téhle zálibě profesionálně a v centru Prahy.
     Komentáře
  • Deník

    Jedinečný recept: Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce

    Před 4 roky
    Křidélka na večeři, to je sázka na jistotu. A pokud si k nim uděláte i omáčku, je o zážitek postaráno…
     Komentáře
  • Super

    Červ jako třešnička na dortu: Podívejte se, jaký trapas se přihodí hostitelce v Prostřeno!

    Před 4 roky
    Ve světě gastronomie se entomofagie, neboli využívání hmyzu jako potraviny, těší čím dál větší přízni. Na světě je přibližně 1500 druhů jedlého hmyzu, který bývá v některých zemích tradiční součástí pokrmů. Ne každý si ale na takový gastro zážitek potrpí, a co je horší, když se do jídla dostane hmyzí kamarád omylem.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Nový Zéland si užívá léto bez covidu. Premiérka uspořádala barbecue pro tisíce lidí

    Před 4 roky
    Ostrovní stát Nový Zéland se díky včasnému a tvrdému potlačení koronavirové nákazy vymanil z otěží pandemie. V zemi, kde právě vrcholí léto, dokonce premiérka Jacinda Ardernová uspořádala barbecue párty pro dva a půl tisíce lidí. Bez roušek, bez rozestupů, bez viru.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Romain Grosjean: Mám rád barbecue, ale tohle bylo moc

    Před 5 roky
    Kdo viděl strašlivou nehodu Romaina Grosjeana ve Velké ceně Bahrajnu F1, ještě dnes nechápavě kroutí hlavou, jak že mohl otec tří dětí z plamenů sám vystoupit.
     Komentáře
  • inStory

    Ještě lepší pochoutky aneb doveďte grilování k dokonalosti

    Před 5 roky
    Grilování Češi milují. Je jedno, zda máte doma klasický gril na dřevěné uhlí, plynový či elektrický. Pokud chcete vaše kulinářské umění povýšit, pořiďte si chytré pomůcky. Díky nim budou vaše grilované pochoutky ještě lepší.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší domácí barbecue omáčka

    Před 5 roky
    Klasikou při grilování je barbecue omáčka. Na její výrobu potřebujete trochu víc ingrediencí, ale rozhodně se vyplatí to vyzkoušet. Její chuť je totiž skvělá!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Grilování není barbecue: Tyto zajímavosti o něm možná neznáte

    Před 5 roky
    Milujete momenty, kdy si přichystáte skvělé maso, sýry, zeleninu a rozpálíte gril tak, že uhlíky budou žhavé? Aby ne! Stejný pocit jistě zažijete i s plynem a případně elektrickým grilem. Nynější v podstatě už letní počasí k této kratochvíli přímo svádí. Proč si tedy neužít těchto parádních chvilek a nedat si k tomu ještě třeba trochu pěnivého moku nebo vynikající víno? O grilování koluje spousta různých zajímavostí. My se na některé z nich podíváme mnohem podrobněji.
     Komentáře
Reklama