Zavřít
Červené zelí

Červené zelí

Nejnovější články na Seznamu na téma Červené zelí
  • Prostřeno

    Právě nyní je na čase začít jíst červené zelí

    Před 5 měsíci
    Barevný podzim je tu, což znamená jediné. Přechod ze studené, čerstvé stravy na tu teplejší. Ale pozor, nevzdávejte se červeného zelí, které zpestří vaše chladnější dny a zároveň za vás vyřeší jeden dost zásadní problém, jenž většina lidí řeší okolo vánočních svátků!
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Červené zelí je zázrak přírodní lékárny, poradíme nejlepší recept na hanácký salát

    Před 6 měsíci
    Červené zelí je zázrak mezi potravinami. Připravili jsme pro vás krátký přehled zdravotních benefitů, které přináší konzumace zelí a zároveň přikládáme i jeden ozkoušený recept na hanácký salát od známého kuchaře Lukáše Erlebacha.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Červené zelí pod drobnohledem

    Před 11 měsíci
    Červené zelí se svou fialovou barvou a lesklými listy mezi svými kolegy naprosto vyniká. Jak ke své barvě přišlo? Můžete jíst červené zelí syrové, je červené zelí zdravé a kdo nebo co je modré zelí? Otázky, které je třeba objasnit!
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Udělejte letos na svatého Martina dokonalé červené zelí. Inspirujte se trikem šéfkuchařů

    Před 1 rokem
    Červené zelí je díky obsahu cenných látek označováno za superpotravinu. Je charakteristické svoji sytě fialovou barvou, která je dána přítomností flavonoidů, a poté lehce pepřovou chutí, která je výsledkem přítomnosti sloučenin síry nazývaných glukosinoláty.
     Komentáře
  • inStory

    Technologie umožnila izolovat modré potravinářské barvivo, které je zcela přírodní

    Před 1 rokem
    Vědci izolovali a využili to nejvzácnější, tedy organické modré potravinářské barvivo nacházející se v přírodě. A co víc, vymysleli způsob, jak jej vyrábět ve velkém měřítku.
     Komentáře
  • Náš region

    Jak na barvení vajíček? Stačí přírodní prostředky

    Před 1 rokem
    Letošní Velikonoce budou už druhé bez pomlázky. Máte-li malé děti, barvení vajíček rozhodně nevynechejte. Místo koledy můžete využít importovaný svátek - děti budou hledat vajíčka, která schová velikonoční zajíček. Co tak letos zkusit nabarvit vajíčka netradičně - třeba přírodními prostředky?
     Komentáře
  • iReceptář

    Pěstujeme a sklízíme červené zelí. Použijte trik při sklizni a zvyšte svou úrodu

    Před 2 roky
    Zelí patří ke stálicím naší kuchyně. Pěstovat jej můžeme i na zahradě. Při určitém způsobu sklizně můžeme z rostlin vytěžit další přírůstky i ve chvíli, kdy hlávky dozrály. Stačí použít jednoduchý trik.
     Komentáře
  • Dobrá kondice

    Není zelí jako zelí. Nejlepší je kysané

    Před 2 roky
    Staročeská zelňačka, zelné karbanátky, halušky se zelím, segedínský guláš nebo tradiční vepřo knedlo zelo, které slavný léčitel páter Ferda označil za učiněné dobrodiní pro naše zdraví – trefili jsme se vám do noty? Jsou tohle všechno vaše oblíbené pochoutky? Pak si nemusíte dělat starosti, že vás během chladných měsíců skolí kdejaký bacil. Zelí – ať už čerstvé, vařené, dušené či kysané – se postará o to, aby vaše imunita byla pevná jako skála.
     Komentáře
Reklama