Zavřít
Červené zelí

Červené zelí

Nejnovější články na Seznamu na téma Červené zelí
  • Pestrá Zahrada

    Zdraví z jedné hlávky. Proč by zelí nemělo chybět na talíři

    Před 1 dnem
    Zelí patří mezi nejdostupnější a nejcennější potraviny zimního období. V době, kdy se kolem nás množí virózy a tělo bojuje se sezónním vyčerpáním, dokáže tahle obyčejná hlávka nabídnout překvapivě silnou podporu. Obzvlášť kysané zelí představuje ... více Příspěvek Zdraví z jedné hlávky. Proč by zelí nemělo chybět na talíři pochází z Pestrá Zahrada
  • Pestrá Zahrada

    Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady

    Před 6 dny
    Silný imunitní systém nepotřebuje drahé doplňky stravy z lékárny. Stačí se podívat do vlastní zahrady nebo na balkon, kde můžete pěstovat plodiny s mimořádným obsahem vitamínů, antioxidantů a dalších prospěšných látek. Fermentace, sušení bylin a ... více Příspěvek Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady pochází z Pestrá Zahrada
  • Prima inspirace

    Pečená kachna s červeným zelím a bramborovými kluski

    Před 20 dny
    Tento recept na pečenou kachnu je krásně tradiční, přitom neuvěřitelně jednoduchý. Kachna se peče pomalu přes noc, takže maso je dokonale měkké, šťavnaté a samo odpadává od kosti. K tomu červené zelí s jablkem a domácí bramborové kluski – česká klasika, která nikdy nezklame. Pečená kachna s červeným zelím a bramborovými kluski Co budeme potřebovat: […] The post Pečená kachna s červeným zelím a bramborovými kluski appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Svatomartinské menu v podobě husy, červeného zelí a domácího knedlíku

    Před 24 dny
    Svatý Martin je jedním z nejoblíbenějších českých svátků, a to nejen kvůli tradici spojené s příchodem prvního sněhu na bílém koni, ale také pro svou bohatou kulinářskou nabídku. Svatomartinské menu, jehož základem je pečená husa, červené zelí a domácí knedlík, je jedním z gastronomických vrcholů podzimní sezóny. Jak se připravuje toto tradiční jídlo a čím bychom ho mohli doplnit?
     Komentáře
  • Dáma

    Exorcista i pronásledovatel pohanů: Svatý Martin ve skutečnosti nebyl žádný svatoušek

    Před 26 dny
    Martin z Tours neboli svatý Martin nebyl jen světcem, laskavým biskupem a poustevníkem, ale také exorcistou, vojákem a nesmiřitelným pronásledovatelem pohanů. Co se o světci, který 11. listopadu přijíždí na bílém koni, příliš neví?
     Komentáře
  • Cooky

    Kachna s červeným zelím a chlupatými knedlíky podle „paňmámy“: Svatomartinské pochutnáníčko jak se dělalo doma

    Před 1 měsícem
    Pokud jste milovníky pečené kachny, tento recept je přesně pro vás! Je poctivý, podle naší paňmámy - takto ji pečeme už po několik generací.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bramborová roláda s uzeným: Vynikající recept na sytý oběd s červeným zelím

    Před 1 měsícem
    Připravte se na fantastický nedělní oběd plný vůní a domácí pohody! Tato bramborová roláda s uzeným masem je vláčná, nadýchaná a krásně voní po uzeném. Skvěle ji doplňuje nasládlé dušené červené zelí – dohromady tvoří dokonale vyváženou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka poctivé české kuchyně. 🍽️ Bramborová roláda s uzeným masem a dušeným červeným […] The post Bramborová roláda s uzeným: Vynikající recept na sytý oběd s červeným zelím appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Poctivá domácí sekaná s bramborem a dušeným zelím

    Před 2 měsíci
    Klasika české kuchyně, kterou máme rádi snad všichni. Poctivá sekaná, k tomu vařené brambory a dušené zelí – bílé i červené. Jídlo, které provoní celý dům a potěší každý apetit. Příprava není složitá a výsledek stojí za to. ⏱️ Čas na přípravu: 30 minut ⏱️ Tepelná úprava: cca 1 hodina 👥 Porce: 6 Poctivá domácí […] The post Poctivá domácí sekaná s bramborem a dušeným zelím appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jak si doma rychle naložit kysané zelí plné vitamínů

    Před 2 měsíci
    Kysané zelí je stálicí české kuchyně – hodí se k masu, do salátů i jen tak na chuť. Díky tomuto jednoduchému návodu ho zvládnete připravit doma během tří dnů bez zbytečné chemie a s maximem ... více Příspěvek Jak si doma rychle naložit kysané zelí plné vitamínů pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Třináctihodinová pečená kachna s domácími knedlíky a červeným zelím: Kachna, jak má být

    Před 2 měsíci
    Přes noc pečená kachna - 13 hodin. S variací domácích knedlíků s červeným zelím. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na pomalu tahanou kachnu. Protože není pečení jako pečení. Dlouho a na malé teplotě je maso dokonale křehké.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Proč je kysané zelí pokladem zdravé české kuchyně dodnes a jak na něj

    Před 2 měsíci
    Tradiční pokrm s léčivou silou Kysané zelí patří mezi nejstarší a nejzdravější způsoby konzervace zeleniny, a to nejen v Česku, ale i ve světě. U nás má pevné místo v lidové kuchyni, ať už jako ... více Příspěvek Proč je kysané zelí pokladem zdravé české kuchyně dodnes a jak na něj pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Bramborová roláda plněná uzeným masem a podlitá sosem

    Před 5 měsíci
    Zkuste místo knedlíků vytvořit tuto plněnou bramborovou roládu uzeným masem! Postačí vám tento recept s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Pečená krkovička s hlávkovým zelím, červeným vínem a bramborovým knedlíkem

    Před 6 měsíci
    Poctivá domácí pečená krkovička s hlávkovým zelím, červeným vínem a bramborovým knedlíkem - tradiční slavnostní jídlo! Prohlédněte si recept s postupem.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Zelí na zahradě od jara do podzimu aneb jak si vypěstovat zásobu vitamínů

    Před 6 měsíci
    Zelí patří mezi tradiční českou zeleninu, která je nejen chutná, ale i mimořádně zdravá. Obsahuje vitamíny C, K, B6, kyselinu listovou a vlákninu. Hodí se do salátů, polévek, na kvašení i zapečení. Vypěstovat si ho ... více Příspěvek Zelí na zahradě od jara do podzimu aneb jak si vypěstovat zásobu vitamínů pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Bramborové placičky plněné mletým masem, podávané se zelím – rustikální radost na talíři

    Před 7 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na bramborové placičky plněné mletým masem, podávané s červeným kysaným zelím dušeným na karamelu.
     Komentáře
  • Cooky

    Kousky krůtí šunky na lůžku z červeného zelí a řepy s hrnkovým knedlíkem

    Před 9 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na výborné meníčko vhodné pro rodinný oběd nebo večeři složený ze zelí, řepy, šunky a knedlíků.
     Komentáře
  • Cooky

    Bramborové knedlíky plněné kutrovanou pečenou plecí na cibulce a česneku

    Před 9 měsíci
    Pochutnejte si na této syté dobrotě, kde hlavní roli hrají bramborové knedlíky a kutrovaná vepřová plec! Stačí si prohlédnout tento recept i s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Pečeme víkendovou kachnu na jablkách: tradiční kachna se zelím a bramborovými noky

    Před 11 měsíci
    Pečeme si kachnu, tentokrát na jablkách a cibuli, čímž vznikne chutná nasládlá směs. Velmi snadný recept. Kachna má příjemnou chuť právě díky přidaným jablkům. Tuto verzi si zamilujete.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Červené zelí můžete připravit i zdravě: vyzkoušejte saláty z něj a neprohloupíte!

    Před 1 rokem
    Červené zelí se v české kuchyni obvykle připravuje pouze v dušené podobě, nejčastěji ke knedlíku a kachně nebo huse. Můžete si z něj ale připravit bezpočet salátů, které se dají konzumovat i v zimě. Jedná se totiž o zimní zeleninu, která je dostupná i v tomto ročním období a doplňují jej další ingredience, které jsou pro toto období typické. Proč jíst červené zelí? Oproti tomu bílému obsahuje více vitamínu C, draslíku a železa. Všechny tyto prvky jsou nezbytné pro lidské zdraví.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Červené zelí ke svatomartinské huse: vyzkoušejte ho třikrát jinak

    Před 1 rokem
    Den svatého Martina je tradičně spojován s mladým vínem. Pojí se ale také se svatomartinskou husou, ke které se nejvíce hodí právě zelí. Červené zelí je jednou z možností, jak ozvláštnit svůj talíř nejen novými chutěmi, ale také barvou. Oproti tomu bílému je chuťově jemnější a obsahuje o něco více vitamínu C, draslíku a železa. To všechno jsou důvody proč jej letos připravit. Ale jak?
     Komentáře
  • inStory

    Jak obarvit vajíčka přírodní cestou? Funguje červené zelí, řepa, kurkuma nebo špenát. Nakonec je vyleštěte sádlem

    Před 2 roky
    Kraslice jsou v České republice jedním z nejvýraznějších symbolů Velikonoc a jejich výroba má hluboké kořeny v historii. Výroba je tradiční rodinnou aktivitou, která spojuje generace a přenáší se z rodičů na děti.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Právě nyní je na čase začít jíst červené zelí

    Před 3 roky
    Barevný podzim je tu, což znamená jediné. Přechod ze studené, čerstvé stravy na tu teplejší. Ale pozor, nevzdávejte se červeného zelí, které zpestří vaše chladnější dny a zároveň za vás vyřeší jeden dost zásadní problém, jenž většina lidí řeší okolo vánočních svátků!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Červené zelí pod drobnohledem

    Před 3 roky
    Červené zelí se svou fialovou barvou a lesklými listy mezi svými kolegy naprosto vyniká. Jak ke své barvě přišlo? Můžete jíst červené zelí syrové, je červené zelí zdravé a kdo nebo co je modré zelí? Otázky, které je třeba objasnit!
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Udělejte letos na svatého Martina dokonalé červené zelí. Inspirujte se trikem šéfkuchařů

    Před 4 roky
    Červené zelí je díky obsahu cenných látek označováno za superpotravinu. Je charakteristické svoji sytě fialovou barvou, která je dána přítomností flavonoidů, a poté lehce pepřovou chutí, která je výsledkem přítomnosti sloučenin síry nazývaných glukosinoláty.
     Komentáře
  • inStory

    Technologie umožnila izolovat modré potravinářské barvivo, které je zcela přírodní

    Před 4 roky
    Vědci izolovali a využili to nejvzácnější, tedy organické modré potravinářské barvivo nacházející se v přírodě. A co víc, vymysleli způsob, jak jej vyrábět ve velkém měřítku.
     Komentáře
  • Náš region

    Jak na barvení vajíček? Stačí přírodní prostředky

    Před 4 roky
    Letošní Velikonoce budou už druhé bez pomlázky. Máte-li malé děti, barvení vajíček rozhodně nevynechejte. Místo koledy můžete využít importovaný svátek - děti budou hledat vajíčka, která schová velikonoční zajíček. Co tak letos zkusit nabarvit vajíčka netradičně - třeba přírodními prostředky?
     Komentáře
  • iReceptář

    Pěstujeme a sklízíme červené zelí. Použijte trik při sklizni a zvyšte svou úrodu

    Před 5 roky
    Zelí patří ke stálicím naší kuchyně. Pěstovat jej můžeme i na zahradě. Při určitém způsobu sklizně můžeme z rostlin vytěžit další přírůstky i ve chvíli, kdy hlávky dozrály. Stačí použít jednoduchý trik.
     Komentáře
  • Dobrá kondice

    Není zelí jako zelí. Nejlepší je kysané

    Před 5 roky
    Staročeská zelňačka, zelné karbanátky, halušky se zelím, segedínský guláš nebo tradiční vepřo knedlo zelo, které slavný léčitel páter Ferda označil za učiněné dobrodiní pro naše zdraví – trefili jsme se vám do noty? Jsou tohle všechno vaše oblíbené pochoutky? Pak si nemusíte dělat starosti, že vás během chladných měsíců skolí kdejaký bacil. Zelí – ať už čerstvé, vařené, dušené či kysané – se postará o to, aby vaše imunita byla pevná jako skála.
     Komentáře
Reklama