Zavřít
Fazole

Fazole

Nejnovější články na Seznamu na téma Fazole
  • Vím, co jím

    Fazolové brownies. Skvělý dezert, kterému neodoláte

    Před 22 hodinami
    Luštěniny jsou skvělým zdrojem živin a byla by chyba se jim vyhýbat. Ač by se mohlo zdát, že zařadit tuto potravinu do jídelníčku je oříšek, opak je pravdou. Luštěniny totiž mají velkou výhodu - dají se použít nejen do slaných pokrmů, ale i do těch sladkých. Vyzkoušejte neodolatelné fazolové brownies, zdravější variaci oblíbeného dezertu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

    Před 4 dny
    Vegetariánská varianta vídeňského řízku a naprosto luxusní fazolová nadstavba brkaše. Tohle prostě musíte vyzkoušet.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Připravte si vynikající salát z bílých fazolí, zvládnete to jen za 15 minut

    Před 8 dny
    Tento recept na fazolový salát s tuňákem a citrusovou zálivkou si zamilujete – je rychlý, snadný, zdravý a můžete si ho vyladit přesně podle své chuti.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Geniální toskánská polévka ze zajímavých ingrediencí

    Před 12 dny
    Z italských polévek je u nás populárnější minestrone, ale až ochutnáte její příbuznou ribollitu, určitě se u vás v kuchyni zabydlí také. Je plná zeleniny, fazolí, voňavých bylinek a zužitkujete do ní starší pečivo, které už nikdo nechce jíst.
     Komentáře
  • Žena-in

    Dorayaki, oblíbená japonská svačinka známá z anime Doraemon. Zvládnete si ji připravit i doma

    Před 13 dny
    Už jste někdy slyšeli výraz dorayaki? Možná pokud jste fanoušky japonského anime, něco vám to říkat bude. V anime Doraemon ho totiž hlavní postavička naprosto zbožňuje a kvůli této svačince klidně padne do jakékoliv pasti.
     Komentáře
  • Novinky

    Lékař zabil ženě dítě v náručí. Rodina požaduje po domažlické nemocnici miliony

    Před 16 dny
    Martínek byl doslova vymodlené dítě. Radost celé rodiny ale trvala jen rok a tři měsíce. Během banálního vyšetření v březnu 2020 chlapeček zemřel v Domažlické nemocnici. Za jeho smrt soud pravomocně potrestal podmínkou a zákazem činnosti tamního jednasedmdesátiletého primáře dětského oddělení Františka Zahálku, který batoleti po požití syrových fazolí vypláchl žaludek přesoleným roztokem, přestože mu žádné akutní nebezpečí nehrozilo.
     Komentáře
  • Žena-in

    Tortillu můžete naplnit masem, ale i namazat nutellou. Správně zamotat burrito není tak složité

    Před 16 dny
    Naplněnou tortillu měl v nějaké podobně asi každý. Mnoho z nás ji také připravuje doma jakožto rychlou a poměrně zdravou večeři. Ačkoli jsou tortilly nyní velice oblíbené a využívané téměř po celém světě, jejich historie sahá až ke kultuře Aztéků a Mayů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět jídel z jednoho hrnce či pekáče do stovky pro celou rodinu: Porce guláše vyjde na 25 Kč, porce bramboráku na 17 Kč

    Před 20 dny
    Inspirace na levná jídla, u jejichž přípravy strávíte minimum času a nezůstane po ní hora špinavého nádobí, se hodí do každé rodiny. Spočítali jsme pro vás, na kolik vyjdou pokrmy nejen snadné a s malým zásahem do rozpočtu, ale zároveň také ty, které dobře chutnají a zasytí.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Chilli con carne - chutný a vyvážený pokrm oblíbený po celém světě

    Před 21 dny
    Chilli con carne je pikantní, dušená lahůdka plná masa, fazolí, rajčat a koření. V našem podání chuťově vychytaná a nutričně vyvážená. Navíc je to jídlo z jednoho hrnce, takže odpadá následné mytí hromady nádobí. Jednoduše recept, který potěší.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Mexické chilli con carne s masovými kuličkami a fazolemi

    Před 23 dny
    Masové kuličky si obvykle spojujeme se špagetami a americko-italskou kuchyní, tady ale došlo k jinému významnému sňatku – s texaskomexickým chilli con carne. Přátelé, nemá to chybu.
     Komentáře
  • TN

    Inspektoři odhalili nebezpečné fazole v Tescu. Byly plné pesticidů

    Před 29 dny
    Závadné fazole původem z Etiopie našli inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v prodejně Tesco. Potravina obsahovala vysoké množství pesticidů. Maximální limit byl překročený trojnásobně.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pečená rajčatová rýže s fazolemi a kukuřicí ve stylu Tex-Mex

    Před 1 měsícem
    Rýže je velmi variabilní surovina, kterou můžete od jednoduché přílohy připravit třeba i jako hlavní chod a náš recept na mexickou rýži je toho jasným příkladem. Toto tradiční jídlo Tex-Mex kuchyně lze připravit na mnoho způsobů, kombinace s fazolemi, rajčatovou passatou, výrazným kořením, čerstvým koriandrem a rozpečeným sýrem je ale obzvlášť povedená.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Trenčianský párek s fazolí: Slovenská pochoutka s bohatou chuťovou paletou

    Před 1 měsícem
    Slovenská kuchyně je bohatá na chutné pokrmy, které čerpají inspiraci z tradičních receptů a místních surovin. Jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších pokrmů, který se stal ikonickým symbolem slovenského jídla, je Trenčianský párek s fazolí. Tento jedinečný pokrm má hlubokou historii a pevné místo v srdcích mnoha Slováků.
     Komentáře
  • OnlyU

    Edamame fazole: Luštěniny, které snižují riziko rakoviny prsu. Ocení je i diabetici

    Před 1 měsícem
    Říká se jim edamame fazole, ve skutečnosti jde o sójové boby, které bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů. Tato tisíce let stará surovina se v posledních letech stala velmi oblíbenou také v západních zemích. A běžně se dá koupit i u nás. Zdroj
     Komentáře
  • Žena-in

    Od fazolí po žvýkačku: Pět rozličných potravin, jejichž konzumace může způsobit nadýmání

    Před 1 měsícem
    Nafouknuté břicho jistě čas od času potrápí mnoho z nás, a to mnohokrát i ve chvílích, kdy se to hodí naprosto nejméně. I když se následně snažíme ono nafouklé břicho schovat, bolest nezamaskujeme. Nejběžnější potraviny, které způsobují nadýmání, jistě znáte. Ne vždy je však na vině potravina sama o sobě.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Trenčianský párek s fazolí: Slovenskou pochoutka s bohatou chuťovou paletou

    Před 1 měsícem
    Trenčianský párek s fazolí, který vám ukáže, proč si tento pokrm rozhodně zaslouží připravit doma a proč je mnohem lepší než ten z konzervy. Kombinace čerstvých ingrediencí, autentických koření a lákavého fazolového doplňku vás přenese do srdce slovenské kuchyně. Uvidíte, jak snadno a rychle můžete vytvořit bohatou chuťovou paletu, kterou konzervované verze jen těžko dosáhnou. Zanechte konzervy stranou a připravte si skvělý Trenčianský párek s fazolí plný domácích vůní a tradice. Vaše chuťové buňky vám za to budou nesmírně vděčné! Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Befity

    Recept na cuketový falafel

    Před 1 měsícem
    Pokud jste někdy jedli v restauraci na Středním východě, pravděpodobně jste falafel buď vyzkoušeli, nebo jste ho alespoň viděli v nabídce. Toto jídlo vhodné pro vegetariány se prodává na každém rohu v zemích jako Sýrie, Libanon, Jordánsko a Palestina a je velmi chutné. Je také velmi snadné si ho vyrobit a vychutnat přímo doma.
     Komentáře
  • Kondice

    Potraviny bohaté na vlákninu. Patří tam nečekaně i růžičková kapusta

    Před 1 měsícem
    Věděli jste, že když ve své stravě cíleně navýšíte podíl vlákniny, získáváte velmi efektivní hubnoucí plán?
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduchý gnocchi salát

    Před 1 měsícem
    Recept na Gnocchi salát: 🔗větší hrst rukoly, 250g cherry rajčat, ½ okurky, 1 plechovka bílých fazolí, 1 balení vegan gnocchi, 100g rostlinného jogurtu, 2 lžíce tahini, 2 lžíce citronové, nebo limetkové šťávy, 1 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř 🌿Gnocchi uvaříme podle návodu. 🌿Rukolu umyjeme a dáme do misky, přidáme nakrájená cherry rajčata, nakrájenou okurku, propláchnuté fazole a uvařené gnocchi Zeleninu si můžeme přidat podle chuti. 🌿V misce smícháme rostlinný jogurt, tahini, citronovou šťávu, rajský protlak, sůl a pepř, můžeme přidat bylinky podle chuti. 🌿Dresink smícháme s gnocchi a podáváme, nebo necháme vychladit.
     Komentáře
  • OnlyU

    Pečené fazole: Jídlo, které pomáhalo přežít kanadským dřevorubcům. Sílu dodají i vám

    Před 1 měsícem
    Před více než stoletím se uskutečnila jedna z prvních studií, která položila základy vědě o výživě. Hlavními hrdiny se stali kanadští dřevorubci a pečené fazole. Vše ale začalo sbíráním výkalů. Zdroj
     Komentáře
  • OnlyU

    Šumajstr: Zdánlivě obyčejná klasika ze Slovácka a Záhoří, která vám zachutná

    Před 1 měsícem
    Šumajstr je jídlo, které je jednou z klasik Slovácka a Záhoří. Kombinuje luštěniny se zeleninou a uzeným masem a trochu se podobá jídlu zvanému kočičí tanec. Místo čočky jsou v něm ale fazole. Zdroj
     Komentáře
  • Receptovník

    Fazolové lusky lze upravit jako výborné zdravé chipsy

    Před 1 měsícem
    Fazolová sezóna je každé léto v plném proudu. Mnoho lidí s radostí konzumuje fazole, ale vyhazuje jejich slupky. To je velká chyba, protože ve slupkách se skrývá obrovské množství vitamínů, minerálů a živin. Navíc si z nich můžete připravit velmi dobrou svačinu, která bude hotová během chvilky. A uvidíte, že si pochutnáte.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Kvíz s potřeštěným Angličanem Mr. Beanem, který svými kousky okouzlil celý svět

    Před 1 měsícem
    Stačí vyslovit jméno „Rowan Atkinson“ a snad každému se okamžitě vybaví svérázný chlapík v hnědém tvídovém saku, bílé košili a červené kravatě s věrným plyšovým medvídkem po ruce. Ověřte si, jak dobře znáte příhody sympaticky všedního Mr. Beana, v našem kvízu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelní rozmary slavných: Walt Disney jedl v levných bufetech, plechovku fazolí nabízel hostům k obědu a vozil si ji i na cesty

    Před 1 měsícem
    Přestože představivost Walta Disneyho byla legendární, jeho jídelní preference byly jako z jiného světa. U jídla představivost nefungovala a americký filmový producent, režisér, scenárista a dabér neměl žádné zvláštní chutě a stravoval se skromně.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Prázdniny pana Beana: Poslední plnohodnotné vystoupení této postavy na obrazovce

    Před 1 měsícem
    Druhý celovečerní film s postavou pana Beana je zároveň posledním, kde si ho můžeme dosytosti užít. Pokud tedy nepočítáte čínskou komedii Huan Le Xi Ju Ren z roku 2017, kterou na západní polokouli vidělo jen pár lidí. Jde o vedlejší produkt populární čínské TV show ve stylu America's Got Talent.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nadýmání po fazolích už nebude problém. Pomůže bobkový list nebo jiné koření

    Před 1 měsícem
    Fazole všech barev jsou velmi zdravé a chutné. Bohužel hodně lidí se jim vyhýbá, protože mají strach z nadýmání. Pravdou je, že vás tato nepříjemnost vůbec nemusí potkat. Stačí, když se naučíte fazole správně vařit. Osvědčený trik vám pomůže, abyste si je mohli vychutnat bez vedlejších účinků. Kromě toho se také podíváme na to, proč byste fazole neměli vynechávat ze svého jídelníčku. Proč jíst pravidelně fazole? Všichni si uvědomujeme, že jsou fazole zdravé. Víte, proč tomu tak je? Fazole patří mezi luštěniny a stejně jako jiné druhy luštěnin obsahují vysoké nutriční hodnoty.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Co jsou tonka fazole – seznamte se s exotikou na stole. O luštěniny vlastně vůbec nejde

    Před 1 měsícem
    Slovo tonka, donedávna u nás téměř neznámé, je v současné době skloňováno v mnoha oblastech průmyslu. Například v potravinářském, kosmetickém, tabákovém, farmaceutickém nebo v parfumerii. A pokud sledujete kulinářské pořady či časopisy, potkali jste se s ním docela určitě. Fazole tonka jsou totiž současným cukrářským i kuchařským hitem.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Největší katastrofa v dějinách filmu i výtvarného umění – Mr. Bean je zpět

    Před 1 měsícem
    Když je nablízku pan Bean, raději sundejte ze zdí všechny obrazy a schovejte je do bezpečného sejfu. Víme totiž, jak to dopadá, když tenhle anglický podivín docela nevinně kýchne na cennou malbu. Pak začne průšvih napravovat tak, že z toho vzejde ještě větší pohroma.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Češi by měli jíst víc luštěnin. Nadýmavé účinky lze omezit, ujišťuje expertka

    Před 1 měsícem
    Češi jedí málo luštěnin. Zatímco obyvatel jižní Evropy jich v průměru spořádá přes šest kilogramů za rok a v rozvojových zemích ještě daleko víc, průměrný Čech v letech 2020 a 2021 snědl podle údajů Českého statistického úřadu těchto semen rostlin zvaných luskoviny jen 3,6 kilogramu. Dlouhodobě to dokonce bývaly pouhé dva kilogramy. „Luštěniny u nás totiž nebyly moc oblíbené,“ odůvodnila to pro Deník vysokoškolská profesorka a specialistka v oboru potravinářství Jana Dostálová. Má za to, že Češi by měli ve spotřebě luštěnin přidat, byť se nemá nic přehánět.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak na rychlou sváču: Topinky s rozmarýnovým máslem

    Před 2 měsíci
    Tady začínám trošku netypicky jen s máslem a rozmarýnem. Vznikne hnědé karamelizované máslo s aromatikou rozmarýnu. Pak už jen základ s cibulí a česnekem a ve finiši částečně rozšťouchané fazole. A šup s tím na topinky! :) Suroviny: 1 plechovka máslových fazolí, 4 plátky chleba, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička chilli, čerstvý rozmarýn, sůl a pepř.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na bramborový guláš? S červenými fazolemi bude sytější, klobása ho navoní a mletá paprika dodá tu správnou barvu i chuť

    Před 2 měsíci
    Bramborový guláš s uzeninou je tradiční syté nejen chalupářské a chatařské jídlo. Do rychlého pokrmu k obědu či večeři můžete využít i různé zbytky z lednice nebo ho naopak vylepšit a odlehčit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Barbunya Pilaki – dušené turecké fazole v olivovém oleji s rajčaty

    Před 2 měsíci
    Tento lahodný veganský pokrm se skvěle hodí jako lehký oběd nebo příloha ke grilovanému a pečenému masu, rybám a zelenině. Tradičně se na něj používají žíhané fazole borlotti, ale varianta s bílými fazolemi bude stejně výtečná.
     Komentáře
  • Feminela

    Nadýmání po fazolích zmírní správný postup jejich přípravy

    Před 2 měsíci
    Luštěniny patří mezi základní potraviny, které má někdo v oblibě a jiný se jim vyhýbá. Důvodem může být to, že luštěniny mají nadýmavé účinky, což je pochopitelně hodně nepříjemné.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Fazole jsou důležitou součástí jídelníčku

    Před 2 měsíci
    Fazole jsou velmi zdravé a patří mezi luštěniny, které bychom měli pravidelně konzumovat. Mnoho lidí se jim ale vyhýbá, protože se nechtějí potýkat s plynatostí, která se obvykle dostaví po jejich konzumaci. Pravdou je, že si je můžete vychutnat beze strachu. Stačí, když se je naučíte správně připravit. Existuje jednoduchá metoda, díky které si fazole vždy dáte rádi.
     Komentáře
  • Adbz

    Špetka jedlé sody zkrátí namáčení fazolí z 24 na necelou 1 hodinu

    Před 2 měsíci
    Fazole patří k nejoblíbenějším luštěninám, jenomže jejich vaření je zdlouhavé a musí se namočit přes noc. Dobu jejich namáčení můžete zkrátit díky jedlé sodě.
     Komentáře
  • Gulu

    13 Potravin, které způsobují nadýmání (a co jíst místo nich)

    Před 2 měsíci
    Mnoho potravin, včetně fazolí a sycených nápojů, může způsobovat zažívací potíže, jako je nadýmání, zejména u lidí s potravinovou intolerancí nebo citlivostí.
     Komentáře
  • Flowee

    Rostliny mají paměť a dokážou se učit. Uvědomují si ale samy sebe?

    Před 2 měsíci
    Takzvaná neurobiologie je věda stará teprve 16 let. Její zastánci vidí paralely mezi vedením vzruchů cestami elektrické signalizace, které se nacházejí v rostlinách, a nervovým systémem živočichů.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Fazole můžeme připravit na mnoho způsobů

    Před 2 měsíci
    Fazole jsou jedny z lusků, které se jedí pouze v sezóně. Ta trvá od konce června několik týdnů, takže si je můžeme užít jen krátkou dobu. Pokud jste fazole nikdy neměli rádi nebo jste je doposud neměli možnost ochutnat, je čas to změnit. Nejen že nabízí jedinečnou chuť, jsou také plné mnoha živin, které prospějí zdraví.
     Komentáře
  • StyleUp

    Těstoviny se špenátem a fazolemi ozvláštní veganský jídelníček

    Před 2 měsíci
    Potřebujete nový nápad na vegetariánský nebo veganský oběd či večeři? Vyzkoušejte tyto těstoviny s fazolemi a špenátem, které chutnají jednoduše skvěle. Fazole jsou bohatým zdrojem bílkovin a komplexních sacharidů. Snadno je můžete také nahradit cizrnou.
     Komentáře
  • Novinky

    Tonka, stále oblíbenější koření mezi cukráři a kuchaři

    Před 3 měsíci
    Nazývají se fazole, ale není to správně. Nejsou to ani boby, jak se jim také říká. Klamou vzhledem, protože skutečně vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, polévku z nich však neuvaříte. Znáte tuto záhadnou potravinu? Jde o fermentovaná semena tropického stromu silovoň obecný.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Pro kvalitní maliny je tu neuvěřitelný trik s fazolemi

    Před 3 měsíci
    Maliny jsou jednou z nejčastějších plodin na českých zahrádkách a v zahraničí si zcela právem vysloužily označení „královny bobulí“. Jejich líbezná vůně a lahodná chuť jsou neodolatelné, a navíc jsou jedním z nejléčivějších druhů ovoce vůbec.
     Komentáře
  • FinTag

    Fazole v jídelníčku se vyplatí, jsou levné a zdravé

    Před 3 měsíci
    V Česku stále bohužel platí, že se u luštěnin většině vybaví čočková polévka, hrachová kaše, čočka na kyselo s něčím, jako je uzené maso, vajíčko, klobása či párek. Ale jen o tom luštěniny nejsou. Příkladem budiž fazole babičky Dragici.
     Komentáře
  • iReceptář

    Okrasné fazole jako netradiční letničky, které obrostou celý balkon

    Před 3 měsíci
    Odhalte krásu květů, lusků i samotných fazolí fantastických okrasných druhů. Na luscích z nich si nepochutnáte, ale na samotných fazolích ano. Navíc vás potěší úžasnými barvami svých květů. Jsou to fazole jako vymalované. Jediné, na co jsou tyto rostliny háklivé, je zálivka.
     Komentáře
  • Zdravé Zprávy

    Dobrou chuť: Dragan peče fazole babičky Dragici

    Před 3 měsíci
    V Česku stále platí, že se u luštěnin většině vybaví čočková polévka, hrachová kaše, čočka na kyselo s něčím, jako je uzené maso, vajíčko, klobása či párek. Ale jen o tom luštěniny nejsou. Příkladem budiž fazole babičky Dragici.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Luštěniny, to nejsou jen obyčejné fazole a hrách. Vyzkoušejte kromě klasiky třeba belugu a vignu

    Před 3 měsíci
    Vypadají tak obyčejně, a přitom je to superpotravina nabitá živinami. Spousta z nás tuto nepostradatelnou součást jídelníčku přehlíží, a tím se připravuje o významný zdroj bílkovin a vlákniny. A přitom dnes máme opravdu na výběr. Víte, kolik různých barev čočky se dnes dá koupit? A už jste ochutnali některou z méně známých luštěnin, jako je třeba vigna zlatá?
     Komentáře
  • Bety

    Zdravé jídlo nemusí být nutně drahé

    Před 3 měsíci
    Jíst zdravě nemusí nutně znamenat utrácet každý měsíc spoustu peněz. Existuje spousta výživných, cenově dostupných potravin, které lze snadno začlenit do vašeho jídelníčku, stačí vědět, co hledat. Jak na to, abyste mohli jíst zdravě a zároveň ušetřit?
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Kovbojské fazole se slaninou na raketových kamnech

    Před 3 měsíci
    Vyzkoušejte úžasné fazole se slaninou a rajčatovou omáčkou. Přeji vám krásnou podívanou. Brepta.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Okurky, rajčata, papriky... Jak pěstovat teplomilnou zeleninu

    Před 3 měsíci
    Výsadba okurek a dalších teplomilných zelenin pomocí vertikosystému rozhodně stojí za to jí vyzkoušet. Výsev semen do správně připravené půdy je prvořadým krokem k dobré a zdravé sklizni.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Keříčkové fazolky se hodí pro každý záhonek. Nejsou náročné na pěstování a zralost poznáte podle rozlomení lusků

    Před 3 měsíci
    Uvolnilo se vám místo v záhonku po sklizni jarní zeleniny nebo přemýšlíte, co ještě na zahrádce nemáte? Tak sáhněte po fazolkách, zrovna je jejich čas. Pěstování není náročné a dařit se jim bude i v nádobách. Pokud si rádi jako přílohu dáte fazolové lusky či rádi grilujete zeleninu, tak směle do toho.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Veganské kimchi burrito s rýží a fazolemi

    Před 3 měsíci
    Pokud jste propadli lásce ke korejskému salátu kimchi, určitě oceníte další recept do sbírky, kde tuto zdravím nabitou potravinu využijete. Rychlá plněná tortilla chutná skvěle i studená, proto se hodí třeba jako oběd do krabičky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak dlouho namáčet luštěniny? Nejvíce času potřebují fazole a cizrna, bez namáčení se obejdou červená čočka a loupaný hrách

    Před 3 měsíci
    Luštěniny jsou neodmyslitelnou součástí pestrého a vyváženého jídelníčku. Některé druhy se díky dobré stravitelnosti namáčet nemusí, jiné se bez něj naopak neobejdou. Přinášíme vám přehled, podle kterého si s luštěninami vždy poradíte.
     Komentáře
  • Befity

    Fazole jsou velice cenným zdrojem bílkovin

    Před 3 měsíci
    Fazole jsou plné nejrůznějších živin, které vám pomohou dosáhnout vašich fitness cílů. Obsahují komplexní sacharidy, které poskytují trvalou energii a pomáhají udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. Jsou také skvělým zdrojem vlákniny, která vám pomůže udržet pocit sytosti po delší dobu a napomáhá trávení. Jaké další benefity má pravidelná konzumace fazolí a jaké dobroty se z nich dají uvařit?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny pro silné a zdravé plíce

    Před 3 měsíci
    Konečně můžeme relativně svobodně dýchat bez roušek a respirátorů. O zdraví plic je třeba se ale starat nadále. Z obchodu si tak určitě přineste jablka, fazole a kajenský pepř. Tyto přírodní poklady vám totiž pomohou s hubnutím, a navíc prospějí celé dýchací soustavě!
     Komentáře
  • eKuchařka

    Fazolová magie: Jak fazole správně uvařit a zabránit nadýmání

    Před 3 měsíci
    Fazole jsou jedním z nejcennějších zdrojů rostlinných bílkovin, a proto bychom je měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Možná vás ale odrazuje zdlouhavé vaření a raději sáhnete po plechovce. Anebo je nepoužíváte vůbec kvůli obavě z nadýmání. Přečtěte si, jak si s nimi v kuchyni poradit.
     Komentáře
  • Partička

    Čelovka: Mr. Bean a Jiří Bartoška

    Před 4 měsíci
    Vtrhne k vám jako uragán! Kdo? Co? No přece Partička s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Igorem Chmelou, Ondřejem Sokolem, Michalem Novotným a Danielem Danglem. Přinášíme vám výběr toho nejzábavnějšího z legendární „Párty“, „Co by nikdo neřekl" a spousty dalších nezapomenutelných her. Více improvizační zábavy na primaplus.cz.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Využití fazolí je rozmanité

    Před 4 měsíci
    Luštěniny by měly být jednou ze základních potravin vašeho jídelníčku. Proč si je ale kupovat? Můžete si vybrat druhy vhodné k pěstování právě do vaší zahrady, které můžete sklidit ve formě plodů nebo lusků. Využití fazolí po sklizni je opravdu pestré. Najdou své uplatnění nejen v kuchyni, ale mohou sloužit i jako zajímavá dekorace. Poradíme, jaké druhy si k pěstování zvolit, kdy a kde je vhodně vysadit a jak je co nejlépe zužitkovat.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Perfektní Frijoles Refritos – Mexické smažené fazole

    Před 4 měsíci
    Podle tohoto mistrovského receptu můžete připravit dokonalé smažené fazole v jakémkoli stylu: hrubou kaši nebo hladký dip, s černými fazolemi nebo s fazolemi pintos a s použitím libovolného tuku na vaření.
     Komentáře
  • StyleUp

    Sicilská zelenina vytvoří zajímavou kombinaci chutí

    Před 4 měsíci
    Lahodná sicilská zelenina není jen vhodná pro vegetariány a vegany, ale vychutná si ji úplně každý během celého roku. Fazolky snadno seženete mražené, takže si s nimi nemusíte dělat hlavu. Jedinečnost tohoto pokrmu spočívá v netradiční kombinaci jednotlivých surovin, která se může na první pohled zdát podivná, ale nakonec se jednotlivé složky skvěle doplňují. Navíc si můžete recept přizpůsobit podle vlastní chuti. Co budete potřebovat?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Druhy zeleniny pro snadné pěstování

    Před 4 měsíci
    Většina z nás má málo času na to, aby volno trávila vybíráním nenáročných druhů zeleniny, které se snadno pěstují. Šetřete síly a vysaďte saláty, fazole či rajčata!
     Komentáře
  • Proženy

    Které rostliny vysadit k rajčatům? Lepší úrodu zajistí bylinky i salát

    Před 4 měsíci
    Nastává dlouho očekávaná doba, kdy by mělo být bezpečné vysadit do venkovních záhonů rajčata. Pokud je chcete ochránit před škůdci nebo chorobami a také zvýšit jejich úrodu, nasaďte mezi ně třeba mátu nebo petržel. Proč?
     Komentáře
Reklama