Zavřít
Makronky

Makronky

Nejnovější články na Seznamu na téma Makronky
  • Nymburský deník

    V Lysé otevřela Makronkárna. Nabízí široký výběr dobrot i příjemné posezení

    Před 1 dnem
    /VIDEA, FOTOGALERIE/ V Lysé nad Labem otevřela nová Makronkárna, která navazuje na oblíbenou místní výrobnu Máminy makronky. Lidé si tu poprvé mohou koupit makronky bez objednání, vybrat si z pestré nabídky sladkých i slaných příchutí a posedět u kávy nebo čaje.
     Komentáře
  • National Geographic

    Nejúžasnější cukrárny v Curychu, kde mistři spojují švýcarskou preciznost se sladkým pokušením

    Před 5 dny
    Mistrovští cukráři v Curychu uspokojují švýcarskou zálibu ve sladkém přebohatou nabídkou řemeslných lahůdek, od jemných jahodových tartaletek Erdbeertörtli až po vzdušné makronky Luxemburgerli.
     Komentáře
  • Nymburský deník

    Sladké, slané i duhové. V Lysé vznikají Máminy makronky, které baví chutěmi

    Před 1 měsícem
    /VIDEA, FOTOGALERIE/ Z někdejší hospůdky je dnes růžové království plné sladkých i slaných pokušení. V Lysé nad Labem vznikají Máminy makronky – ručně vyráběné dobroty, za kterými stojí máma a dcera - Vlaďka Jará a Markéta Kloudová. A jejich příběh je stejně jemný a poctivý jako skořápka každé jejich makronky.
     Komentáře
  • Cooky

    Makronky jako cukrářská maturita: S malinovou a čokoládovou ganache a mandlovou moukou

    Před 1 měsícem
    Rády by jste si vyzkoušely cukrářskou maturitu? Tak si zkuste upéct makronky. Pečení makronek je náročné na techniku, přesnost a podmínky - vlhkost a teplotu, proto se jim říká i cukrářská maturita.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Špatný krém zkazí celý požitek ze zákusku. Naučte se cukrářský krém jako mistři!

    Před 2 měsíci
    Cukrářský krém je nepostradatelnou součástí mnoha českých i francouzských zákusků. Plníme jím věnečky, větrníky, eklérky, dorty i tartaletky nebo makronky. Jak připravit cukrářský krém doma stejně jako profi cukráři a kam ho použít?
     Komentáře
  • Dáma

    Pečení na víkend: Šmoulí makronky s ostružinami

    Před 2 měsíci
    Makronky jsou francouzský cukrářský sen v mini podobě. Křehké, nadýchané a s jemným mandlovým aroma. Přidejte k nim ostružiny a jejich mírně nakyslá chuť dokonale vyváží sladkost krému. V našem receptu najdete nejen postup krok za krokem, ale také tipy, jak makronky správně barvit a ozdobit.
     Komentáře
  • Apetit

    35 nejlepších receptů na francouzské dezerty, které musíte ochutnat: Od oblíbené čokoládové pěny po nadýchané makronky

    Před 2 měsíci
    Francouzské dezerty odjakživa okouzlují milovníky estetiky i dobré chuti po celém světě. Jsou totiž ukázkou precizní techniky a smyslu pro detail. Od křupavé karamelové krusty crème brûlée přes nadýchané kouzlo soufflé až po obávané, ale přesto milované makronky – každý kousek je vyjádřením harmonie chutí, textur a estetiky. V tradičních cukrárnách i na slavnostních tabulích působí tyto delikatesy jako malé kulinární šperky, které dokazují, proč je francouzská kuchyně považována za vrchol světové gastronomie.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Makronky – sladký klenot francouzských mistrů cukrářů, který má překvapivou historii

    Před 3 měsíci
    Makronky. Jemná mandlová sladkost, která dnes patří k symbolům francouzské cukrařiny. Kdo z vás ale tušil, že mají kořeny v úplně jiné zemi? Od servírování na královském dvoře se rozšířily do celého světa a dnes patří mezi dezerty, které najdete v nesčetných příchutích, od klasické čokoládové až po zelený čaj. Jak to s nimi tedy bylo?
     Komentáře
  • Mangazine

    Svíčková je láska, makronky propadák. Jak (ne)jí český národ

    Před 4 měsíci
    Češi šetří, vybírají jídlo podle ceny a vrací se ke klasice. Dezerty ubývají, vede svíčková, smažák i tatarák. Tlačenka propadla.
     Komentáře
  • FocusOn

    Z panelákové kuchyně k miliardě. Jak rodinná cukrárna proměnila makronky v podnikatelský triumf

    Před 4 měsíci
    Značka Ollies začala jako malý rodinný projekt z Ostravy. Dnes generuje obrat přes 100 milionů korun ročně, zaměstnává 140 lidí a míří do franšíz. Ivo Gondek, zakladatel firmy, v rozhovoru pro pořad Big Deal na platformě FocusOn otevřeně mluví o podnikatelských chybách, generační výměně, rozmachu cukrářského e-commerce i o tom, proč se i po padesátce vrhl do síťového byznysu.
     Komentáře
  • Apetit

    Ivana Jandlová přiveze na Apetit piknik makronkový dort: „Když před spaním zavřu oči, vidím ten dort, ganache apod.“

    Před 5 měsíci
    Apetit piknik je již na dohled, tudíž je ideální příležitost představit další z jeho hvězd: je jí královna makronek Ivana Jandlová, která do pražské Grébovky přiveze z jižní Moravy makronkový dort. A i když má před svatbou a o makronkách se jí prý v podstatě i zdá, našla si chvilku na povídání.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kuchařka Ivana z Brna se zbláznila do makronek. Peče je ve tvaru krtečka i lega a za své výtvory získala již tři medaile

    Před 5 měsíci
    Upéct dokonalou makronku není žádná hračka, Ivana Jandlová navíc nedělá jen klasické kulaté, ale i v různých neobvyklých tvarech, jako jsou třeba postavy z pohádek. Své postupy si vypilovala sama, bez kurzů a učitelů. A dnes již její sladké zázraky sbírají spoustu ocenění.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Makronky, Rolls-Royce a Patek Philippe Aquanaut se kupují po jednom

    Před 6 měsíci
    Nedávno, 20. března, proběhl sladký Mezinárodní den makronek. Pokud máte pocit, že jdu s křížkem po funuse, mýlíte se. Právě v sobotu, 31. května, je Den makronek. Sladký je také, ale jiný. Nezbývá mi než vše objasnit.
     Komentáře
  • Apetit

    Pokořené výzvy: Redaktorky Apetitu prozradily svoje triky na nejlepší makronky i sushi

    Před 6 měsíci
    Co takhle vyzvat sami sebe a o víkendu se pustit do makronek nebo sushi? Asi každý má v kuchařském repertoáru ověřené klasiky, které se vždy povedou, možná je ale pávě teď čas pokořit něco nového nebo něco, co člověk dosud nepovažoval za možné.
     Komentáře
  • Karlovarská Drbna

    O titul Dobrota Karlovarského kraje soutěžily desítky potravin. Zabodovaly makronky i tvarůžková pomazánka

    Před 8 měsíci
    O ocenění Dobrota Karlovarského kraje letos usilovalo 64 potravin a nápojů. Odborná porota v pátek vybrala vítěze v devátém ročníku soutěže, kde v pěti kategoriích soutěžily produkty od dvou desítek regionálních výrobců, řekl krajský radní pro zemědělství Jan Vrba (ANO).
     Komentáře
  • Proženy

    Kvíz: Vyznáte se ve slavných dezertech? Z čeho se pečou makronky a co obarví Red Velvet

    Před 8 měsíci
    Jestli k neděli něco neodmyslitelně patří, je to sladká tečka. Po obědě se často podává oblíbená bábovka či koláč, v rodinách, kde se nepeče, putují na stůl zákusky od mistra cukráře. Tak se pohodlně usaďte, dejte si první sousto a otestujte se, jak jste na tom se znalostí dezertů. Víte, co dává tiramisu specifickou chuť a z čeho je božský cheesecake?
     Komentáře
  • Nymburský deník

    Podívejte se: Fontána z čokolády, makronky a pralinky na Čokofestu v Lysé

    Před 8 měsíci
    /FOTO, VIDEO/ Lysá nad Labem tento víkend voní čokoládou. Na výstavišti odstartoval Čokoládový festival, který láká na nepřeberné množství sladkostí, exkluzivní delikatesy i pestrý doprovodný program. Již první návštěvníci si mohli vychutnat nejen tradiční pralinky, makronky nebo čokoládové fondue, ale také opravdovou raritu – dubajskou čokoládu, která patří k nejvyhledávanějším specialitám současnosti.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Sladký butik, vegan makronky i dubajská čokoláda. Teď Ryasnyy zvažuje expanzi

    Před 9 měsíci
    S pečením začal ve dvanácti, ještě před třicítkou se stal z Vlada Ryasnyyho uznávaný cukrář. Jeho specialitou jsou makronky, ale zvládá toho mnohem víc.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Valentýnské pecky týdne od 5. 2.: Prosecco za půlku, Bohemka do stovky a Medovník s Merci za bezkonkurenční ceny!

    Před 9 měsíci
    Láska je nejen ve vzduchu, ale také v akčních letácích týdne vašich oblíbených řetězců. Ty zařadily do svých nabídek od 5. 2. do 11. 2. speciality, které potěší všechny zamilované hrdličky. Květiny, bublinky, čokolády nebo třeba makronky a jahody. To a mnohem více můžete nyní vychytat za lákavé ceny. Kam za valentýnskými nákupy vyrazit?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zapomeňte na čokoládu! Tyhle srdíčkové makronky jsou na Valentýna trefa do černého

    Před 10 měsíci
    Chcete překvapit své blízké sladkostí, která nejen skvěle chutná, ale také vypadá jako z luxusní cukrárny? Srdíčkové makronky s jemným mascarpone krémem jsou ideální volbou!
     Komentáře
  • TN

    Miluji makronky a krajky, říká zpěvačka. Když to jinak nejde, potápí se ve vaně

    Před 1 rokem
    Do pořadu TALK! na TN Live přijala pozvání známá česká šansoniérka a muzikálová zpěvačka Radka Fišarová. V pořadu rozebrala svou lásku k francouzské kultuře, konkurenci v kariéře nebo se také přiznala k tomu, která netradiční činnost jí pomáhá vyrovnat se s únavou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Citronovo-malinové makronky

    Před 1 rokem
    Domácí makronky jsou trochu vyšší dívčí, ale pokud jste se rozhodli tuto francouzskou sladkost vyzkoušet, jděte do toho! Máme pro vás recept, díky kterému to určitě zvládnete. A kdyby ne po prvním pečení, nevadí. Zkoušejte to dál, protože tato lahůdka za to rozhodně stojí.
     Komentáře
  • Plzeň

    Pomazánky i makronky. Děti z příměstského tábora se učily vařit

    Před 1 rokem
    Zeleninové polévky, pizzu nebo sushi připravily děti z příměstského tábora Letní škola vaření. Speciální akci pořádala 10. školní jídelna Plzeň ve svém středisku Kulinářský institut Plzeň a zúčastnily se jí děti ve věku od 6 do 11 let.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde se vzaly makronky a jak se liší od laskonek: Na na francouzský dvůr je přivezla Kateřina Medicejská, makronkový boom způsobil film

    Před 1 rokem
    Už jste přemýšleli nad tím, co mají tyto dva lehké zákusky společného nebo v čem se liší? Na výrobu obou je potřeba vyšlehaných bílků a spojuje je lahodný krém. Proč jsou makronky taková věda? A co patří do tradičních laskonek?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jak na makronky: Máme pro vás tipy, jak zdolat tuhle cukrářskou výzvu!

    Před 1 rokem
    Upéct dokonalé makronky je výzva nejen pro začátečníky, ale i pro zkušené cukráře. Pojďte s námi zjistit, v čem spočívá jejich tajemství! S našimi tipy a triky budou vždy dokonalé.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Dezert s francouzským šarmem: Dokonalé domácí makronky snadno vykouzlíte díky teploměru a pečlivosti

    Před 1 rokem
    Makronky jsou velmi oblíbeným cukrovím. Kromě skvělé chuti nás lákají také různými barvami a variacemi náplní. Příprava makronek je tak trochu cukrářská alchymie, při které hraje roli především pečlivost. I když se ale postup může zdát na první pohled složitý, s našimi tipy je hravě zvládnete. Tak jdeme na to, ať vás ta odvaha nepřejde!
     Komentáře
  • Apetit

    Makronky od Ivči: Vyučená kuchařka má už dvě stříbrné medaile a titul Nejlepší kulinářka. Učila se sama

    Před 1 rokem
    Ivana Jandlová se vyučila se kuchařkou a k této profesi se vrátila i po mateřské, cukrařině se věnuje ve volném čase. Své makronky poprvé přivezla loni v červnu na Apetit piknik a hned získala titul Nejlepší kulinářka. Ze soutěží pořádaných Asociací kuchařů a cukrářů v Olomouci má dvě stříbrné medaile.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Sledovat při práci porotkyni třetí řady Peče celá země Michaelu Landovou je potěšení

    Před 1 rokem
    Michaela Landová se poslední týdny na televizních obrazovkách objevovala jako porotkyně ve třetí řadě kulinářského pořadu Peče celá země. Přitom to není tak dávno, co byla sama pouze hobby cukrářkou a upoutala na sebe pozornost hlavně blogem o pečení.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Cukrářka Míša Landová nabídla recept na makronky s vaječným koňakem. Neodolal jim ani moderátor Jan Kraus

    Před 1 rokem
    Míša Landová se stala další osobností z oblasti gastronomie, kterou Jan Kraus pozval na svou proslulou červenou sedačku. Populární moderátor ve své show na Primě zjišťoval nejen to, jak se Landová stala tak známou cukrářkou, ale rovněž bojoval se svou nechutí k makronkám, které od Michaely dostal jako dárek.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Valentýnské růžové makronky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové

    Před 1 rokem
    Pokud milujete pečení a neodradí vás ani složitější recept, pak je pro vás sladké opojení v podobě francouzských makronek jako stvořené. Naplno si je vychutnáte v přítomnosti nejmilovanější osoby a s šálkem oblíbené kávy. Kdyby se vám do přípravy makronek nechtělo, ale rádi byste je ochutnali, můžete si na tuto sladkou pochoutku zajít do kavárny Ivety Fabešové ve Werichově vile.
     Komentáře
  • Jímeto

    Malinové makronky: Tak trochu jiné vánoční cukroví

    Před 1 rokem
    Makronky jsou hitem posledních let. Zvládnout krásné a stejně vypadající makronky je doslova umění, čemuž odpovídá i jejich cena. Jaký je původ této pochoutky? A co takhle letos vyměnit jeden druh cukroví za malinové makronky?
     Komentáře
  • Apetit

    Sladkosti mám rád od doby, co je peču sám, říká cukrář Vlad Ryasnyy, který vydal knihu o makronkách

    Před 1 rokem
    Vlad Raysnyy svými sladkými kreacemi ohromil už jako teenager. Někdejší zázračné dítě dnes ve 25 letech platí za jednoho z nejlepších cukrářů u nás. Jeho vášní jsou makronky, o kterých nedávno vydal obsáhlou knihu v češtině a angličtině.
     Komentáře
  • Proženy

    Paříž za 3 dny: Po stopách Emily in Paris, tisíců památek i nejkrásnějších vyhlídek

    Před 2 roky
    Město módy, umění, světel, lásky, dobrých sýrů a lahodných makronek. To je Paříž. Najdete tu na dva tisíce památek a muzeí, neustále potkáváte filmaře a nevíte, co dřív ochutnat a vidět. Zaměřit se na svět umění na levém břehu Seiny, nebo na ruch velkoměsta na pravém?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Cukrář Vlad Ryasnyy: Jsem strašně zvědavý a mám potřebu všechno ochutnat

    Před 2 roky
    Když se s Vladem poprvé potkáte, překvapí vás, jak je mladý. Přesto má ve svých 24 letech vlastní značku, s kterou sklízí úspěchy i v zahraničí. Ochutnejte jeho makronky, džemy, oříškové krémy nebo granoly a zažijete opravdový „sladký život“ neboli Sugar Life.
     Komentáře
  • VisitChef

    Talent. Ve čtyřiadvaceti je Vlad Ryasnyy v nároďáku, vyrábí i veganské makronky a vzdává poctu Pierru Hermé

    Před 2 roky
    Cukrářského nadšence a experimentátora hledejte za značkou Sugar Life. Myšlenka vybudovat jí se zrodila už v roce 2018 během jeho cesty do Barcelony, kde ochutnal džem z mučenky a manga, což byla na tu dobu neobvyklá kombinace. Dnes Vlad vyrábí džemy, karamely, ořechové pomazánky a – zejména makronky.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Proč se používá mandlová mouka na makronky? A nešlo by to s jinou?

    Před 2 roky
    Proč se používá mandlová mouka na makronky? Použít ji můžete prakticky kamkoliv – muffiny, palačinky, dorty, sušenky – tam všude se hodí. Pozvedne sladké krémy, poskytne základ pro výrobu domácího marcipánu, dovolí vám upéct oblíbené makronky nebo poslouží jako přísada do zdravého müsli či jako sypaná ozdoba, která navíc dodá jídlu navíc mnoho cenných nutričních látek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    French financiers: Vláčné francouzské koláčky chutnají skoro jako makronky. Jsou jednodušší a specifickou vůni jim dodá hnědé máslo

    Před 2 roky
    Drobné pečivo zvané french financiers nebo zkráceně financiers patří k méně známým francouzským druhům pečiva. Možná není tak slavné jako populární makronky, z hlediska chuti se jim ale určitě vyrovná. Báječné spojení másla a mandlí v křupavé krustě určitě stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kočičí kavárna nejde dělat pouze jako byznys, říká majitelka té smíchovské. Přidává i recept na luxusní škvarkovou pomazánku

    Před 2 roky
    Kavárna je místem, kam si lidé chodí odpočinout a načerpat nové síly. V posledních letech se objevují podniky, kde jim k tomu pomáhá nejen atmosféra, dobré pití či jídlo a usměvavý servis, ale také domácí zvířata, konkrétně kočky. Jaké je provozovat kočičí kavárnu v samém centru Prahy, jak se hosté musí v takovém prostředí chovat či na co se mohou zákazníci těšit, prozradila serveru Toprecepty.cz majitelka Kočičí kavárny Lucie Heráková.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak podle cukráře Josefa Maršálka dovést k dokonalosti laskonky a makronky? Fígl je v přípravě italského a švýcarského sněhu

    Před 2 roky
    Další díl pořadu Buchty po ránu nabídl skvělé recepty na cukrářské skvosty, ale také dva tipy na speciální druhy bílkového sněhu. Josef Maršálek divákům představil, jak vytvořit švýcarský a italský sníh, jenž se skvěle hodí do zákusků, které jsou hitem v každé cukrárně.
     Komentáře
  • Liberecký deník

    Propojila své dvě vášně. Tvůrkyně upekla přes 10 tisíc „libereckých" makronek

    Před 2 roky
    Tereza Plášilová se přes deset let věnuje tvorbě autorských šperků pod značkou Kousek tebe. Dostala se k tomu během mateřské dovolené, když potřebovala neřešit jen starosti a radosti kolem výchovy dítěte. Šperky vyrábí z polymerové hmoty a inspiraci čerpá všude kolem sebe. „Jsem tvůrčí duše. Potřebuji ze sebe dostat kreativitu ven, naplňuje mě uvádět nápady v život,“ řekla maminka tří dětí a regionální tvůrkyně.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Byli první, kdo v Ostravě dělal makronky. Letos Sladký časy slaví už deset let

    Před 2 roky
    Jsou místa, která k Ostravě už neodmyslitelně patří. Sladký časy jsou rozhodně jedním z nich.
     Komentáře
  • Forum 24

    Pavel věnoval Babišovi makronky. Šéf hnutí ANO to schytal za chaos při covidu

    Před 2 roky
    Stejně jako ve středu na televizi Prima začala i čtvrteční předvolební debata na Nově předáváním dárků. Generál Petr Pavel v ní obdaroval šéfa hnutí ANO Andreje Babiše balíčkem makronek. Narážel ...
     Komentáře
  • Brněnský deník

    Silvestrovská žranice: Lidé rádi připlatí, říká majitelka brněnské chlebíčkárny

    Před 2 roky
    /FOTO, VIDEO/ Čtyřicet druhů chlebíčků, pařížský salát, veky i domácí makronky. V brněnské chlebíčkárně Ema se den před Silvestrem dveře netrhnou. „Jen za dopoledne jsme obsloužili skoro dvě stě zákazníků,“ vysvětluje v pátek těsně před polednem obsluha chlebíčkárny Jana Meistrová.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Cukrářka Míša Landová poradí, jak na dokonalé makronky s arašídy a mléčnou čokoládou

    Před 2 roky
    Francouzské elegantní a pestré makronky se na českých vánočních stolech pomalu zabydlují a snaží se vytlačit české pusinky. Jak vyrobit nadýchané křehké makronky, které po kousnutí křupnou a pak se jejich chuť na jazyku jen rozplyne, na to jsme se zeptali porotkyně z Peče celá země, cukrářky Míši Landové.
     Komentáře
  • Žena-in

    Původ známých dezertů: Věděli jste, že makronky pochází z Itálie?

    Před 3 roky
    Makronky, pudink nebo obyčejné sušenky. Dezerty, které pravděpodobně všichni známe. Jak vznikly? Přečtěte si o jejich začátcích. Možná budete překvapeni a dozvíte se něco nového o těchto oblíbených laskominách.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hitem sociálních sítí je tento slaný dort z kynutého těsta: Makronky z mini sýrů jej nádherně dekorují

    Před 3 roky
    Slaných dortů už jsem viděla více, ale tento mě na Facebooku neskutečně zaujal a nejen mě. Proto jsem oslovila jeho autorku, amatérskou pekařku Lucii Chromčákovou, zda by se s námi nepodělila o recept a své tipy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí levandulové makronky: S tímto receptem je zvládne i úplný nešika

    Před 3 roky
    O makronkách se tvrdí, že patří mezi nejnáročnější kousky cukroví. Náš recept však zvládnete hravě, i když nepatříte zrovna mezi zkušené cukráře. Levandulová příchuť je tou nejlepší volbou právě nyní, kdy začíná léto.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejlepší svatební menu roku 2022: Hitem jsou kachní prsíčka s brusinkami a novinkou jsou slané bary

    Před 3 roky
    Chystáte se brát a vymýšlíte svatební menu? Přečtěte si, jaké chutě vítězí na svatební hostině a co je pro ně typické. Máme pro vás to nejlepší menu roku 2022.
     Komentáře
  • Jímeto

    Makronky: Sendvičové sušenky, které okouzlily svět a mají svůj svátek

    Před 3 roky
    Jsou to malé, kulaté, sladké sušenky na bázi pusinek s náplní uprostřed. Lidé si je oblíbili hlavně proto, že jsou lehké a křupavé na vnější straně a hedvábně měkké uprostřed.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Náročné recepty? S námi zvládnete svíčkovou i makronky jako šéfkuchař!

    Před 3 roky
    Náročné recepty nemusí představovat pouze cizokrajná jídla. Máme pro vás dvě české klasiky, které se dají povýšit na luxusní jídlo a jedno jídlo, které je luxusní, už při vyslovení jeho názvu.
     Komentáře
  • Tipy pro lepší domov

    Upečte si s námi makronky. Báječný recept, který zvládne každý

    Před 3 roky
    Před námi jsou Velikonoce a s nimi kromě zdobení vajíček také milá povinnost nachystat pohoštění pro koledníky. Co třeba zkusit upéct makronky? Podle našeho video návodu se vám povedou napoprvé.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Oblíbené zákusky - makronky. Praktické rady a tipy, jak je zvládnout a uspět hned napoprvé

    Před 3 roky
    Makronky se v posledních letech staly hitem pekařů, cukrářů a hlavně mlsounů. Křehké skořápky, vzdáleně připomínající české laskonky, se vyrábějí z mandlové mouky, bílků a cukru, často se barví potravinářskými barvivy a jsou plněné rozličnými krémy.
     Komentáře
  • Podnikatel

    Makronkové podnikání: Jak pracují mámy, jimž makronky změnily profesní život?

    Před 4 roky
    Je kulatá, barevná, sladká. Co je to? Makronka. Soudě dle výloh cukráren, Češky a Češi si makronky oblíbili. Radka a Irena si zas z makronek udělaly podnikání. Makronky se pečou v celé barevné škále, od bílé po tak tmavě hnědou, že přechází až do černa. V červené či zelené klidně mohou zazářit i na vánočním stole. V době, kdy už mnohé kavárny, pekárny a cukrářství inzerují prodej vánočního cukroví, nás zajímalo, jak pracují podnikatelky, které stoprocentně vsadily na pařížský esprit a francouzské makronky.
     Komentáře
  • Prachatický deník

    Makronky od Ireny Melmerové zavoní jako Vánoce

    Před 4 roky
    Irena Melmerová ze Žernovic chytila před pár lety příležitost za pačesy. Její makronky a dorty během dvou let znají v Prachaticích všichni. Ač vystudovala oděvní průmyslovku, pracovala vždy v gastronomii.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Makronky: kde se vzalo sladké potěšení a čím si nás získalo?

    Před 4 roky
    Jemné, vláčné, slaďoučké. Když se do nich zakousneme, naše chuťové buňky se roztančí a my propadáme absolutnímu blahu. Řeč je o makronkách. Kde se u nás vzaly, jaký je jejich původ a hlavně co z nich dělá takhle božskou věc?
     Komentáře
  • Někdo to rád sladké

    Francouzské makronky

    Před 4 roky
    Vánoční tabuli můžete zpestřit i méně obvyklými druhy sladkostí. Francouzské makronky jsou oblíbená cukrovinka, na kterou si spousta dobrých pekařek doma netroufá. Není se čeho bát, s tímto receptem se zaručeně povedou a vánoční návštěvy ohromíte vlastnoručně připravenou delikatesou.
     Komentáře
Reklama