Zavřít
Marmeláda

Marmeláda

Nejnovější články na Seznamu na téma Marmeláda
  • Prachatický deník

    Jozefína Růžičková a její vytříbené marmelády ze Šumavy opět bodují ve světě

    Před 1 dnem
    Netradiční spojení chutí a kvalitní ingredience. To jsou dvě domény, které z džemů a marmelád Rose Garden dělají produkty, jež milují nejen běžní spotřebitelé, ale také bodují na mezinárodních soutěžích a možná si na nich pochutnává i britská královská rodina.
     Komentáře
  • Jedna rodina

    Ve vesmíru všechno souvisí se vším - seriál TV Nova Jedna rodina

    Před 15 dny
    Filipovi tečou nervy. Norika ale už bere všechno s nadhledem a nenechá se jím vykolejit. Jaký vesmír chce Filip objevit?Více zákulisních videí a ukázek ze seriálu Jedna rodina najdete na nova.cz! Celé díly bez reklam zhlédněte na Voyo.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý

    Před 19 dny
    Palačinky milují malí i velcí. Máme pro vás recept na rychlé hrnkové palačinky. Připravte si ty nejlepší, které výborně chutnají a jejichž příprava zároveň ušetří čas.
     Komentáře
  • TRAVELER
    naSeznam Médium

    Co všechno už nám Evropská unie zakázala? Jsme ještě stále suverénní stát?

    Před 24 dny
    Evropská unie přejímá některé pravomoci, které dříve byly výlučně v pravomoci jednotlivých států. A zdá se, že jsme z Bruselu ovládáni čím dál víc. Víte, co všechno už nám Evropská unie zakázala? Tady je přehled.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Lucie Polišenská ze ZOO ráda peče, vyrábí marmelády a zpívá nejen v divadle

    Před 1 měsícem
    V rozhovoru pro Blízká setkání se zpívající herečka Lucie Polišenská, kterou znáte mj. ze seriálu ZOO, rozhovořila nejen o vánočním pečení, ale také o tom, jak se duševně uklidňuje na svém statku, jak zavařuje marmelády a proč by diváky pozvala do Národního divadla.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Největší evropské koblihy jsou ty polské s názvem paczki: Plněné pudinkovým krémem s vaječným likérem nemají chybu

    Před 1 měsícem
    Když se řekne kobliha, představíme si ty kulaté plněné marmeládou. Na podobných si pochutnávají i v sousedním Polsku a i jejich častou náplní je marmeláda, dokonce i méně tradiční šípková. Kromě klasických náplní je pro polské koblihy neboli paczki typická i náplň pudinková. Koblihy jsou díky ní vláčné a chutnají prostě skvěle.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Praktická využití meruňkových jader. Dokážou například zintenzivnit chuť marmelády

    Před 1 měsícem
    Při zpracovávání meruněk jejich jádra většinou bezprostředně letí do koše. Inspirujte se těmito způsoby, jak meruňková jádra ještě dále využít.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Tatranské řezy jako klenot ze starých kuchařek. Voní po marmeládě a křupavé jsou díky ořechům

    Před 1 měsícem
    Zbyly vám doma ještě po vánočních svátcích vlašské ořechy? Pokud přemýšlíte, kam je využít, možná vás zaujmou tatranské řezy. V této třívrstvé dobrotě se přímo úžasně snoubí máslové linecké těsto s kyselou marmeládou a vše završuje křehká ořechovo sněhová vrstva. Kdo by odolal?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Fantasticky nadýchané vdolečky - voňavá dobrota, kterou si zamiluje celá vaše rodina

    Před 1 měsícem
    Smažené vdolky jsou lehounké jako peříčko a tak voňavé! Tenounká křupavá kůrka každého vdolku schovává nadýchanou žluťounkou a vonící střídku… Chutnají třeba s povidly morušovými (nebo švestkovými) a strouhaným tvarohem, ale výborné jsou i s marmeládou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Ultrazlatá pomerančová marmeláda podle mistryně světa v oboru: Nepřekonatelná

    Před 1 měsícem
    Pomerančová marmeláda přináší hořkosladkou chuť a vůni exotiky. Nejlepší je ta domácí, její příprava není vůbec složitá.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Jak se převrací třítunová palačinka a navíc dva skvělé recepty

    Před 2 měsíci
    Leden má pro mě příchutě, které většinou nemusím. Je tmavý, dlouhý, hořký, slaný, někdy i suchý, ale má jeden primát, který mnohé přehluší. Pravidelně v lednu se začínají ve Velké Británii prodávat sevillské pomeranče. To je chvíle, na kterou čekám i já. Začíná období přípravy marmelády ze sevillských pomerančů a já si v Británii nenechala uniknout ani jednu tuhle skvostnou nabídku prvního měsíce roku.
     Komentáře
  • inStory

    Zpěvačka Shakira přišla manželovi na nevěru kuriózním způsobem. A to díky snědené marmeládě

    Před 2 měsíci
    Manželství zpěvačky Shakiry skončilo po 11 letech hořce a její nenávist k exmanželovi, fotbalistovi Gerardu Piquému je stále velká. Shakira na jeho nevěru přišla navíc docela kuriózním způsobem a její nápovědou, že něco není v pořádku, byla obyčejná marmeláda v lednici.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduchý veganský sacher dort

    Před 2 měsíci
    Recept na Veganský Sacher: 🔗150g hladké mouky, 40g kakaa, ½ lžičky jedlé sody, 150g cukru, 190ml horké vody, 45ml oleje, 1 lžička jablečného octa, špetka soli, 200g meruňkové marmelády, 100g hořké čokolády (70% kakaa) , 50g cukru, 35ml vody 🌿Předehřejeme troubu na 180 ° C. Připravíme si dvě (menší) vymazané dortové formy stejné velikosti. 🌿Smícháme mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Cukr rozpustíme v horké (vroucí) vodě, přidáme olej a ocet. 🌿Suché a mokré části promícháme nebo vyšleháme v hladké těsto.Rozdělíme ho do dvou dortových forem a pečeme asi 15 minut.Necháme asi hodinu vychladnout. 🌿Marmeládu mírně zahřejeme, aby byla tekutější a roztíratelnější. Na spodní korpus rozetřeme část marmelády, přitiskneme druhý korpus a zbytkem marmelády potřeme vršek a strany dortu.Necháme zatuhnout v lednici asi 15 minut. 🌿Čokoládu společně s cukrem a vodou necháme rozpustit do hladké polevy. Necháme trochu vychladnout na poměrně hustou tekutou směs, kterou polijeme dort, po stranách si pomůžeme stěrkou. Dort necháme ztuhnout několik hodin. 🌿Dort krájíme nožem, který při každém řezu namočíme v horké vodě.🎂
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Vyrobte si bylinné maceráty

    Před 2 měsíci
    Také patříte mezi nadšence, kteří v domácích podmínkách vyrobí vše od marmelád až po ekologické čistící prostředky? Pak jste jistě neopomněli, že pod vaší vlastní rukou mohou vzniknout kvalitní výrobky přírodní kosmetiky.
     Komentáře
  • TN

    Už se ví, jak Shakira odhalila Piquého nevěru. Zpívá o tom v písni

    Před 2 měsíci
    Zpěvačka Shakira a fotbalista Gerard Piqué tvořili pár 12 let mají spolu dva syny. Loni v létě se ovšem rozešli kvůli fotbalistově nevěře. Nyní zpěvačka odhalila, jak na ni přišla. Fotbalistu prý prozradila jahodová marmeláda.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Tenoučké a lahodné palačinky, po kterých si budete olizovat prsty

    Před 2 měsíci
    Dobré palačinky jsou trochu věda. Příliš husté těsto by se po pánvi rovnoměrně nerozlilo, příliš řídké těstíčko zase způsobí, že se palačinka bude trhat. Suroviny: hladká mouka 250 g, vejce 2 ks, mléko 0,5 l, sůl a olej.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Líčidlo jedlé nebo americké – výrazný solitér do vaší zahrady

    Před 3 měsíci
    Tuto statnou zelenou rostlinu mohli do vaší zahrady přinést ptáci. Americkým líčidlem se původně Indiáni pomalovávali do boje, zatímco líčidlo jedlé má svůj původ v Asii, kde se začalo využívat k barvení látek. Rostlina vypadá velmi exoticky a z jejího jedlého druhu si můžeme připravit chutný salát nebo marmeládu.
     Komentáře
  • Feminela

    Zapomenuté superovoce, které přemůže každé nachlazení: dejte šanci kdouli, nebudete litovat

    Před 3 měsíci
    Kdoule patří mezi netradiční ovoce, které se pomalu dere do tuzemských spižíren. V syrové formě chutná trpce, ale v marmeládách nebo ve formě šťávy je výborné.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Sádlovky s marmeládou. Veganská verze, na které si pochutnají všichni

    Před 3 měsíci
    Recept na kakové důlkové koláčky: 🔗250g hladké mouky, 50g kakaa, 200g změklého rostlinného másla, 100g cukru, 2 lžíce rostlinného mléka, 150g meruňkové, nebo višňové marmelády 🌿 Ve větší míse ušleháme, nebo utřeme změklé rostlinné máslo s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku a kakao. Nakonec přidáme trochu rostlinného mléka a nejlépe rukama zpracujeme těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici. 🌿 Rukama vytvoříme přibližně stejné kuličky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Druhou stranou vařečky, kterou namočíme do mouku vytvoříme do kuliček důlek, který naplníme trochou marmelády zhruba do půlky důlku. Plech můžeme dát před pečením zhruba na 15 minut do mrazáku, nebo na 30 minut do lednice. 🌿 Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 10-15 minut. Můžeme pocukrovat moučkovým cukrem a uchováváme v chladu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Linecké máslové banánky: Fantasticky jednoduché bleskové cukroví krok za krokem

    Před 3 měsíci
    Znáte linecké banánky? Vyzkoušejte jednoduché cukroví, které si naplníte oblíbenou marmeládou a namočíte v čokoládě. Stříkané linecké pečivo poslouží jako vánoční cukroví, ale také drobný zákusek ke kávě či čaji. Existuje řada receptů na podobné drobné pečivo, ale tento recept se maličko liší nejen použitím čokolády, ale také mandlí. Vyzkoušejte jej!
     Komentáře
  • iReceptář

    Bobečky s marmeládou: Zapomenuté cukroví našich babiček hotové bleskem

    Před 3 měsíci
    Znáte sádlové cukroví? Bobečky jsou náramě jednoduché i chutné a rády vám v jejich přípravě pomohou i děti. Jejich drobné prstíky jsou totiž tak akorát velké na to, aby uprostřed každého bobečku udělaly dírku na chutnou náplň. Bude to marmeláda, povidla nebo třeba čokoládový krém?
     Komentáře
  • iReceptář

    Linecké cukroví podle Romana Pauluse: Fantastické a rozplývá se na jazyku

    Před 3 měsíci
    Na první pohled vypadá linecké cukroví jednoduše, vždyť jde jen o dvě sušenky slepené marmeládou! Ale kuchař Roman Paulus téhle klasice propůjčí osobitý šmrnc.
     Komentáře
  • Vitalia

    Zmrzlé šípky na marmeládu klidně sbírejte, zmrzlým jablkům se raději vyhněte

    Před 3 měsíci
    Šípky, trnky, mišpule nebo jedlé jeřabiny – to vše patří mezi plody naší přírody, které je možné, a dokonce někdy vhodné, sbírat až po přemrznutí. Mráz totiž v plodech pomáhá štěpení škrobů v nich obsažených na cukry, a plody jsou tak sladší, což se hodí nejen pro přímou konzumaci, ale i pro výrobu produktů z výše jmenovaných plodů. Zřejmě nejčastější je sběr šípků. Zatímco část kuchařů doporučuje sbírat šípky ještě předtím, než přijdou mrazy, jiní tvrdí, že právě plody přešlé mrazem jsou nejlepší surovinou pro přípravu šípkové omáčky.
     Komentáře
  • Proženy

    Cukroví pro ty, kdo neradi pečou drobné pečivo: Křehké řezy s ořechovým sněhem z plechu stačí jenom nakrájet

    Před 3 měsíci
    Patříte k těm, které od pečení cukroví odrazuje zdlouhavá práce a zdobení drobných kousků? Upečte plech této dobroty! Řezy s pikantní marmeládou a ořechovým sněhem chutnají dostatečně vánočně a stačí je jenom nakrájet.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Vyzkoušejte udělat linecké cukroví několika odlišnými způsoby

    Před 3 měsíci
    Za nejznámější klasiku, kterou tradičně pečeme o Vánocích se považuje linecké cukroví. Je křehké, sladké, ale současně svěží, díky marmeládě, která jeho chuť dokonale vyváží a my ho proto během svátků nemáme nikdy dost. Připravit si ho můžeme ovšem i jinak, než jsme zvyklí. Vyzkoušejte to i vy.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Linecké cukroví se dříve připravovalo z rozemletých ořechových skořápek

    Před 3 měsíci
    Vedle perníčků je linecké cukroví nejoblíbenějším druhem pečeným na Vánoce. Dvě slepená kolečka marmeládou se do povědomí lidí dostala před 400 lety. V původní receptuře byste ovšem naše oblíbené linecké cukroví poznali jen stěží.
     Komentáře
  • OnlyU

    Zužitkujte mandarinky, které dětem přinesl Mikuláš. Uvařte z nich marmeládu nebo upečte chlebíček

    Před 3 měsíci
    Zlobivější děti si letos opět od čerta vysloužily uhlí nebo bramboru, ty hodnější dostaly od anděla čokoládové figurky. V obou případech pak Mikuláš nadělil vašim ratolestem balík mandarinek, protože být zdraví si zaslouží všichni. Jenže zatímco čokoláda zmizí ve vašich dětech prakticky okamžitě, mandarinky zůstanou doma na stole. A vy si budete lámat hlavu, co s nimi.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Zdravé nepečené veganské cukroví bez cukru a mouky

    Před 3 měsíci
    🔗1 hrnek nesolených kešu oříšků, ⁠ ¼ hrnku kokosové mouky⁠, 3 lžíce javorového sirupu (lze použít i jiný sirup)⁠, 1 lžička rozpuštěného kokosového oleje⁠, ¼ lžičky vanilkové pasty (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)⁠, špetka soli⁠ Marmeláda nebo jiná pomazánka, čím budete linecké spojovat. ⁠ 🎅 Kešu oříšky namočíme přes noc ve studené vodě a nebo je povaříme ve vodě 1 hodinu, aby oříšky změkly.⁠ 🎅 Kešu, kokosovou mouku a sůl dáme do mixéru, nebo kuchyňského robotu a mixujeme do té doby, než dosáhneme jemné konzistence.⁠ 🎅 Přidáme sirup, kokosový olej a vanilkovou pastu a znovu mixujeme dokud se směs nespojí. Těsto přendáme do misky, přikryjeme a dáme alespoň na hodinu do lednice.⁠ 🎅 Těsto vyndáme z lednice a vyvalujeme mezi dvěma pečícími papíry ( je to tak jednodušší, těsto je opravdu křehké takže to chce trošku času a trpělivosti), vykrajovátkem vykrojíme požadovaný tvar a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Cukroví opět vložíme do lednice, aby ztuhlo.⁠ 🎅 Cukroví spojujeme marmeládou, nebo jinou oblíbenou pomazánkou podle chuti a preferencí. Uchováváme v lednici.⁠
     Komentáře
  • Proti Proudu

    O kvalitě potravin rozhodujeme našimi penězi, říká Josef Dvořáček

    Před 3 měsíci
    S Josefem Dvořáčkem jsme probrali jak je to s chemií v jídle a jestli je vůbec možné dnes jíst 100% zdravě? Mrkněte na BEST OF rozhovoru! 👍
     Komentáře
  • Proženy

    Dárky, na kterých můžete ušetřit: Vyrobte si je doma! Zkusíte utopence, čatní, karamelky nebo nějakou kosmetiku?

    Před 3 měsíci
    Každý dárek potěší, ale takový, do kterého jste vložili čas i energii, ten je zkrátka nej. Máme pro vás pár tipů na maličkosti pro mlsouny, milovníky ostřejších chutí nebo likérů a také pro ty, kdo mají rádi přírodní kosmetiku.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Linecké těsto: Vánoční dárek pro vaše chuťové pohárky

    Před 4 měsíci
    Má krásnou nažloutlou barvu, chutná po másle a jemně voní vanilkou. Kolečka, hvězdičky či kytičky s charakteristickou dírou uprostřed a slepovaná rybízovou marmeládou patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jak je připravit? A jaké další sladké dobroty můžeme z lineckého těsta vykouzlit?
     Komentáře
  • NAMAŽ SI ROHLÍK – antimotivační podcast

    14 min

    Podcast
    Aktualita: Marmeláda je nový alkohol a jak podpálit supermarket

    Před 4 měsíci

    ·

    14 minut

    No nazdar, lidi, je nás na světě už osm miliard. Jak v té konkurenci zanechat jinou stopu než uhlíkovou? Stačí zapalovačem srovnat se zemí Penny Market? Kdo chce mít dobrý kamarády, ať ochutná všechny marmelády. Možná je totiž marmeláda nový alkohol. To všechno probíráme v Aktualitě. A na konci si zazpíváme.
     Komentáře
  • Hospodářské noviny

    V Praze zvítězila průmyslová automatizace a výroba marmelád

    Před 4 měsíci
    Hlavní město je bezesporu hospodářským tahounem a podnikatelsky velmi atraktivním regionem České republiky. Svědčí o tom nakonec i čtvrtinový podíl na celorepublikovém HDP. Stojí za tím mimo jiné rozvoj elektrotechnických oborů, výroba informačních a měřicích zařízení a výpočetní techniky, stejně jako farmaceutický průmysl nebo cestovní ruch a na něj navázané služby.
     Komentáře
  • České noviny

    JamParáda v Kunraticích se dostala mezi české rekordy, marmelád bylo 686

    Před 4 měsíci
    Mezi české rekordy se oficiálně zapíše největší marmeládová soutěž v zemi, která se dnes podesáté konala v příhraničních Kunraticích u Frýdlantu na Liberecku. V tamním kulturním domě bylo dnes možné ochutnat 686 vzorků marmelád, které poslalo 246 soutěžících. Vzorků bylo sice původně o sedm více, ty ale do dnešní prezentace nevydržely, a tak nemohly být oficiálně uznané.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dort podle milenky císaře Napoleona: Paní Walewska chutná fantasticky

    Před 5 měsíci
    Vyzkoušejte dokonale rafinovaný dort s netradičním názvem paní Walewska. Jedná se o jméno polské šlechtičny, s níž udržoval milenecký vztah sám Napoleon Bonaparte. Dezert je vyrobený z několika vrstev tenkého lístkového těsta s nadýchaným krémem, kterým vzbudíte obdiv u všech milovníků sladkého.
     Komentáře
  • České noviny

    Pražskou firmou roku je výrobce automatizovaných výrobních linek

    Před 5 měsíci
    Pražskou firmou roku 2022 je výrobce automatizovaných výrobních linek ICE Industrial Services. Živnostníkem roku se pak stala Linda Bezusová Kamarádová, která se věnuje tradiční výrobě marmelád, cibulád a sirupů ze sezonních produktů. V tiskové zprávě to dnes oznámil mluvčí projektu David Pavlát. Vítězové titulů IBM Firma roku 2022 a MONETA Živnostník roku 2022 postupují do celostátního kola soutěže.
     Komentáře
  • TV Polar

    Effatha už ve svých dílnách přeladila na vánoční dekorace

    Před 5 měsíci
    V rámci sociálně terapeutických dílen Effatha vyrábějí lidi s handicapy různé keramické předměty, pletou košíky a vaří i marmelády. Uplatnění pro své výroky nacházejí na charitativních akcích a jarmarcích. Největší příležitost pro ně nastává ke konci roku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč naše babičky přidávaly do marmelády jedlou sodu a proč byste měli taky

    Před 5 měsíci
    Marmeláda je skvělým dochucovadlem mnoha moučníků či palačinek. Vyrábíte si vlastní domácí marmeládu, ale výsledek není stejný, jako v obchodě? Poradíme vám, v čem jedlá soda pomůže, aby marmeláda vypadala jako od profesionála.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Co s letošní úrodou: 4 netradiční, ale za to velmi chutné džemy. Marmeláda z červené řepy nebo cibule zaručeně poblázní všechny chuťové pohárky

    Před 5 měsíci
    Nápadů na marmelády není nikdy dost. A díky těmto netradičním receptům v nich lze zpracovat i mnohé opravdu neobvyklé suroviny.
     Komentáře
  • VipShow

    Kdyby to tak tušila. Po smrti královny Alžběty jdou marmelády a corgi na dračku

    Před 5 měsíci
    Jak to bývá, po smrti významné osobnosti se o věci s ní spojené strhne litý boj. Alžběta II. milovala marmelády a psí plemeno corgi a po její smrti se jejich hodnota povážlivě zvyšuje. Královnino oblíbené jídlo a psi jsou tak dražší než kdy jindy.
     Komentáře
  • Náš dům

    Stihněte sezónu šípku. Jak na správný sběr a zpracování

    Před 5 měsíci
    Podzim je typický krásnými barvami. Ty vytváří nejenom listí, ale i dozrávající plody. Za zmínku a sbírání rozhodně stojí například šípek. Jedná se o plody z šípkové růže, které jsou plné vitamínů a dají se zpracovat nejrůznějšími způsoby. Podívejte se, kdy je ideální čas na sběr a jak si co nejlépe poradit se zpracováním.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Těsně utažené víčko dokáže dost dobře potrápit

    Před 5 měsíci
    Máte radost ze své spíže a zimních zásob? Je báječné, když podle chuti sáhnete, vytáhnete pampeliškový med, džem, marmeládu, zavařené houby či sterilovanou zeleninu. Akorát s těmi příliš utaženými víčky je to horší! Jak si poradit v případě nouze?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak využít šípky? Jednoduchá marmeláda je připravená za chvilku a na zimu nám dodá vitaminy

    Před 5 měsíci
    Šípek je plodem růže šípkové a krášlí svou oranžovo-červenou barvou meze a kraje lesů. Tento přírodní poklad můžete využít nejen na čaj. Připravte si šípkovou marmeládu.
     Komentáře
  • Náš dům

    Pár tipů na super marmeládu — už nikdy neochutnáte jinou

    Před 5 měsíci
    Domácí džemy a marmelády jsou chutné k snídani, skvěle se hodí do pečiva nebo koláčů, ale jsou také skvělou přílohou k pečenému masu. Lze ji přidat do omáček nebo využít k ochucení nápojů.
     Komentáře
  • Fantasymag

    Lidožrouti z Lízátkova: krev, pot a jahodová marmeláda v ujetém výletu do drsné variace na Perníkovou chaloupku

    Před 5 měsíci
    Od bizarro horroru můžete očekávat… absolutně všechno. Tento subžánr fantastiky si nebere servítky a nezná vůbec žádné hranice. Na co se tedy má připravit obyčejný čtenář, který si nelibuje v mučení zvířátek a vzývání Satana?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jednoduchá a levná mrkvová marmeláda ze tří surovin je skvělá na chleba i na palačinky

    Před 6 měsíci
    Mrkev u nás patří vedle brambor, rajčat a papriky mezi nejčastěji využívanou zeleninu. Nemusí přijít pouze do polévky, nebo do koláče. Zjistěte, jak připravit mrkvovou marmeládu a objevte varianty, které ji udělají ještě zajímavější.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak zpracovat hložinky? Recepty, které si zamilujete

    Před 6 měsíci
    Hloh je rostlina, která roste podél cest, na okrajích lesů nebo jejich součástí. Na podzim můžete vidět drobné červené ovoce, které se na tomto keři nebo stromu vyskytují. Hložinky jsou velice zdravé a rozhodně bychom je neměli přehlížet. Ptáte se, jak zpracovat hložinky? Způsobů je celá řada! Můžete si je užít v marmeládě, nakládané nebo třeba jako tinkturu. Zde jsou nejznámější recepty.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    (Ne)známé hložinky: Vydejte se na jejich sběr a připravte si medoládu

    Před 6 měsíci
    Vyrazte na sběr hložinek! Chutných a velice zdravých podzimních plodů, které se skvěle hodí k přípravě čaje i k výrobě vynikající medolády. Jedlé jsou však i za syrova.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Pět tipů pro dokonalou domácí marmeládu: už nikdy nebudete chtít jinou

    Před 6 měsíci
    Domácí džemy a marmelády jsou výtečné k snídani, chutnají skvěle v dezertech nebo v dortech, ale také jsou úžasným doplňkem k pečenému masu. Dokonce se přidávají také do omáček nebo se jimi ozvláštňují nápoje.
     Komentáře
  • Ekolist

    Správa parku žádá, aby lidé nenosili k uctění královny sendviče, plyšové medvídky ani květiny v plastu

    Před 6 měsíci
    Správa parku před Buckinghamským palácem v Londýně žádá návštěvníky, aby k uctění zesnulé britské královny Alžběty II. nenosili sendviče s marmeládou ani plyšové medvídky Paddingtony. Jsou to sice symboly spojované s panovnicí, ovšem mají negativní vliv na životní prostředí. Ze stejného důvodu jsou podle správy parku v centru Londýna nevhodné také květiny v plastových obalech a foliích.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí šípkový džem. Tenhle je nejlepší, snadný a hned hotový

    Před 6 měsíci
    Pomalu začíná období, kdy dozrávají plody plané růže. A bylo by škoda si je nenasbírat! Jsou nejen velmi zdravé a je z nich skvělý čaj, ale dají se z nich v kuchyni vyrobit i mnohé pochoutky. Jednou z nich je vynikající šípková marmeláda, která je svou výraznou chutí nezaměnitelná a na výrobu velmi jednoduchá.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Nevíte, co ještě udělat z dýní? Máme pro vás nové recepty!!!

    Před 6 měsíci
    Dýňovou marmeládu zná asi každý. Pokud dostanete nebo koupíte dýni, přemýšlíte obvykle, co všechno z ní lze ještě vyrobit. Zkuste trochu netradiční, ale výbornou pochoutku. Uvidíte, že po řadě marmelád a kompotů ji oceníte.
     Komentáře
  • Prachatický deník

    Džemy a nakládané okurky Jozefíny Růžičkové opět dobývají svět

    Před 6 měsíci
    Nejchutnější marmelády světa se vaří v malé provozovně v Prachaticích. Jejich autorkou je Jozefína Růžičková, která tento rok už poněkolikáté obhájila výjimečnost svých produktů v nejprestižnější soutěži svého druhu, Great Taste Awards. Slavnostní vyhlášení vítězů Great Taste Awards 2022 proběhlo 5. září 2022 v londýnské Southwark Cathedral.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Úroda dýní se vyvedla? Vyzkoušejte tyto netradiční recepty!

    Před 6 měsíci
    Dýně jsou typickou plodinou pozdního léta i raného podzimu. Ovšem, když se jich urodí tolik, že nevíte, kam s nimi a co s nimi, chce to rychlý plán. Po otevření spíže zjistíte, že kompotů, marmelád a dýňových polévek máte od loňska tolik, že byste je mohli prodávat. Tak co s dýněmi? Máme několik zajímavých receptů.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Rakytníková marmeláda ze 3 ingrediencí: Tuto dobrotu využijete i na přípravu zdravého čaje

    Před 6 měsíci
    Přemýšlíte, jak zpracovat rakytník? Udělejte si báječnou rakytníkovou marmeládu, která je velmi jednoduchá na přípravu. Máme pro vás recept z pouhých 3 ingrediencí, ze kterého si můžete následně připravit také zdravý rakytníkový čaj nebo limonádu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bezinková marmeláda podle babiččina receptu voní kořením a v zimě vám zlepší náladu. Takhle snadno se dělá

    Před 6 měsíci
    Právě dozrávají plody černého bezu. Bezinky jsou velmi šťavnaté, nedají se jíst zasyrova, zato zpracované jsou vynikající. Připravte si marmeládu, zjistěte, jak na ni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Borůvková marmeláda s mátou: Zdravotní zázrak podle receptu našich babiček

    Před 6 měsíci
    Kyselkavá, sladká a s nádechem voňavé máty! Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci borůvek a máty. Překvapí vás, jak je skvěle chuťově vyvážená. Zpracujete poslední borůvky, a ještě si budete moci pochutnat kdykoli během roku. Jak připravit borůvkovou marmeládu s mátou?
     Komentáře
  • iReceptář

    Švestkové knedlíky z Chalupářů. Jak je připravovala Bohdalová?

    Před 6 měsíci
    K létu patří sladká jídla a jedním typicky českým hitem jsou švestkové knedlíky. Pojďte si je připravit tak, jak je dělala Jiřina Bohdalová ve známém kultovním seriálu Chalupáři. Vzpomínáte, jak si na nich Toník Balabán z rukou paní Fuchsové pochutnával?
     Komentáře
  • iReceptář

    Povidla z rajčat a jablek: Zapomenutá vynikající kombinace do buchet i na koláče

    Před 6 měsíci
    Využijte letošní bohaté nadílky z úrody jablek i rajčat a připravte si voňavá míchaná povidla právě z těchto dvou surovin. Jsou chuťově neodolatelná a jejich výroba je naprosto jednoduchá.
     Komentáře
  • iReceptář

    Švestky ve vlastní šťávě: Bez cukru, celý rok jako čerstvé a hotové bleskem

    Před 7 měsíci
    Máme pro vás super tip! Nechte se inspirovat, jak mít doma v zásobě chutné švestky po celý rok. Poradíme vám, jak se dají zavařit, a to bez nezdravého cukru! Hodí se vám do koláčů, nákypů i ovocných knedlíků.
     Komentáře
Reklama