Zavřít
Rebarbora

Rebarbora

Nejnovější články na Seznamu na téma Rebarbora
  • Prima inspirace

    Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

    Před 11 dny
    Objevte recept na luxusní rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou – osvěžující dezert s tvarohovou náplní, rebarborou a křupavou drobenkou. The post Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • StyleUp

    Rebarborová tinktura: Lahodně kyselá cesta ke zdraví?

    Před 23 dny
    Rebarbora je rostlina, kterou můžeme využít nejen do dezertů, ale také jako pomocníka při léčbě různých nemocí. Její sezona sice trvá pouze do poloviny června, ale vyplatí se ji nasbírat. Zkuste mimo dezertů nebo oblíbených kompotů rostlinu využít i jako tinkturu. Zbavíte se díky ní nejen zdravotních problémů, ale také posílíte svůj imunitní systém.
     Komentáře
  • Cooky

    Meruňkový koláč s drobenkou, který rozzáří i sychravé dny. Stačí kompot a pečete bez starostí i mimo sezónu

    Před 1 měsícem
    Na koláč podle tohoto receptu s podrobným postupem můžete použít čerstvé i mražené meruňky. Jen je v sezóně nezapomeňte strčit do mrazáku.
     Komentáře
  • Cooky

    Klasický kynutý koláč s ovocem a drobenkou: Když nevím, co upéct, sáhnu po kynutém těstě, trvá to sice déle, ale výsledek stojí za to

    Před 1 měsícem
    Kynuté těsto je klasika, která nezestárne. Můžete na něj dát jakékoli ovoce a upéct koláč podle tohoto receptu, který provoní váš domov a skvěle chutná k nedělní kávě.
     Komentáře
  • iReceptář

    Lilek i rabarboru je třeba před konzumací tepelně upravit

    Před 1 měsícem
    "Jezte syrovou zeleninu, je chutná a posílíte tím svoje zdraví,“ to slýcháme od dětství. Je to samozřejmě pravda, její konzumace přináší mnohé výhody. Měli bychom ale také vědět, že existují druhy, které je třeba nejprve tepelně upravit. Proč, a které to jsou?
     Komentáře
  • StyleUp

    Zasaďte rebarboru teď: Budete ohromeni jarní sklizní!

    Před 2 měsíci
    Rebarbora je rostlina, kterou si každý zamiluje. Můžete ji mít i na své zahradě, protože je velmi nenáročná na pěstování. Můžete z ní vyrobit nejen dorty, ale také ovocné kompoty, které pak můžete jíst po celý rok. Rebarboru najdete také v obchodech, ale mnohem více vám bude chutnat, pokud si ji sami vypěstujete.
     Komentáře
  • Cooky

    Rebarborová buchta z jogurtového těsta s tvarohovou náplní: Kyselkavá chuť rebarbory zjemněná tvarohem

    Před 2 měsíci
    Jogurtové těsto a šťavnatá rebarbora. Rychlá buchta na plech, která osvěží a potěší, zvládnete ji snadno podle našeho receptu s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • TVguru

    Kam se hrabe arsen. Oblíbený český koláč s rebarborou vypadá nevinně, ale obsahuje jed. Problémem jsou listy

    Před 3 měsíci
    Když se řekne babiččina kuchyň, většině z nás se vybaví jarní vůně čerstvého koláče, jemně kyselá náplň v buchtičkách nebo lahodný kompot. Kdo by odolal té kráse a svěží chuti, která okamžitě evokuje všechny ty báječné vzpomínky na léto u babičky? Jenomže kromě nich skrývá i méně příjemná tajemství.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Podzimní zázrak: S chutnou rebarborou osladíte jaro už na konci března!

    Před 3 měsíci
    Chutná skvěle v kompotech i v bublaninách, má totiž úžasný sladkokyselý nádech. Řeč je o rebarboře, což jsou řapíky rostliny, která se nazývá reveň kadeřavá. Zdroj
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Běžné potraviny, u kterých byste nikdy neřekli, že jsou jedovaté. Jedná taková roste i na mezi za humny

    Před 3 měsíci
    Běžné potraviny, u kterých byste nikdy neřekli, že jsou jedovaté. Jedná taková roste i na mezi za humny. Často se stává, že některé potraviny, jejichž konzumace není bezpečná, se kvůli nedostatečným znalostem přesto dostanou na naše talíře. Tato neznalost ovšem může vést k vážným zdravotním následkům a v některých případech může být i životu nebezpečná.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Rebarbora skrývá nebezpečí: když o něm víte, můžete být klidní

    Před 4 měsíci
    Rebarbora je pro někoho kyselá, pro jiného má pachuť, ale jsou i tací, kteří ji naprosto zbožňují! Může být zdroje vitamínů a minerálů. Použijte ji při pečení koláčů, do kompotů i marmelád. Ale pozor! Tahle rostlina má i svou temnou stránku. Ne všechny její části jsou vhodné pro konzumaci. To pak mohou nadělat víc škody než radosti. Co si tedy bez obav dopřát, a co raději hodit na kompost?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

    Před 5 měsíci
    Ve Vinograf Wine bar & Restaurant v Praze nabídka vždy podléhá aktuální sezóně a lokálním surovinám, které jsou v nejlepší kondici. Šéfkuchaři Radek David a Andrej Mišutka si s vybranými ingrediencemi dokáží opravdu vyhrát. Tento dezert je toho důkazem... Rebarbora ve více podobách, doplněná lahodnou smetanovou panna cottou a křupavou drobenkou, tvoří dokonalý koktejl chutí, barev i struktur.
     Komentáře
  • Cooky

    Kynutý rebarborový koláč: Šťavnatá dobrota s drobenkou

    Před 5 měsíci
    Pro rebarborový koláč hlasuji v kategorii nejlepší sezónní moučník. Upečte ho podle tohoto postupu krok po kroku. Je svěží, šťavnatý a kyselá rebarbora se sladkou drobenkou jednoduše nepřekonatelná.
     Komentáře
  • Kondice

    Rebarbora: Dejte si pozor na listy, jsou jedovaté

    Před 5 měsíci
    Rebarbora – ta červená kyselá krasavice, která na jaře září v kuchyni a dodává dezertům šmrnc. Ovšem pozor, není to tak úplně bez rizika. Všechny její části nejsou k snědku a některé mohou způsobit pořádný malér.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Nejlepší rady pro pěstování rebarbory s bohatou úrodou

    Před 5 měsíci
    Rebarbora je nenáročná trvalka, která odmění trpělivého pěstitele chutnými sklizněmi po mnoho let. Pokud chcete silné a šťavnaté řapíky, dodržujte těchto 15 ověřených rad od zahradnické odbornice Madison Moulton. 1. Vyberte správné stanoviště Rebarbora miluje ... více Příspěvek Nejlepší rady pro pěstování rebarbory s bohatou úrodou pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Rebarborový koláč plný svěžesti a vyvážených chutí

    Před 5 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Rebarborový koláč plný jarní svěžesti, který nám přináší slunce na stůl, když venku ještě mrzne.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Překvapení schovaná v oblíbené rebarboře

    Před 5 měsíci
    Rebarbora, často považovaná za netradiční pochoutku, si pomalu získává oblibu mezi milovníky zdravého stravování. Tato na první pohled nenápadná rostlina je ve skutečnosti plná příjemných překvapení, a to nejen díky své jemně kyselé chuti, ale především díky svým významným zdravotním přínosům.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rebarbora v kuchyni umí velké věci

    Před 5 měsíci
    Rebarbora, často podceňovaná zelenina, která si zaslouží více pozornosti díky svým kulinářským a zdraví prospěšným vlastnostem. Tato rostlina, jejíž načervenalé řapíky si nacházejí cestu do mnoha receptů, nabízí nejen osvěžující kyselou chuť, ale i několik zdravotních benefitů, které stojí za zmínku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Sušenky s bílou čokoládou a rebarborou – sladkokyselá dobrota ke kávě i čaji

    Před 5 měsíci
    Netradiční kombinace bílé čokolády a rebarbory dává těmto sušenkám originální chuť, která potěší milovníky sladkého i lehce nakyslého. Jsou ideální jako domácí mlsání nebo stylové pohoštění – a navíc jejich přípravu zvládne každý.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Rychlá nadýchaná bublanina s kakaem a rebarborou: Když klasika chutná trochu jinak

    Před 5 měsíci
    Máte doma rebarboru a nevíte, co s ní? Vyzkoušejte tento rychlý recept na čokoládovou bublaninu! Za pouhých 45 minut si můžete dopřát sladký dezert, který potěší celou rodinu. Kombinace hořkosladkého kakaa a svěží rebarbory vytváří nezapomenutelnou chuť, která se hodí nejen k odpolední kávě, ale také jako dezert na oslavy. A nejlepší na tom je, že příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý, i kuchař začátečník.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Letní závin s tvarohem, malinami a rebarborou – osvědčené spojení sezónních chutí

    Před 5 měsíci
    Tento nevšední závin spojuje krémový tvaroh s jemně nakyslými malinami a rebarborou a vytváří dokonalou sladkokyselost! Ideální jako dezert ke kávě nebo sladká tečka za víkendovým obědem.
     Komentáře
  • Novinky

    Kynuté koláče s rebarborou, tvarohem a křupavou drobenkou

    Před 5 měsíci
    Rebarbora je královna paradoxů: v kuchyni ji používáme jako ovoce, botanicky ale patří mezi zeleninu. Má hodně vitaminů a minerálů, zároveň ale obsahuje kyselinu šťavelovou, která ve větším množství tělu zrovna neprospívá. Je kyselá, až se tvář zkřiví, a přesto na ni nedáme dopustit. Pokud ji chcete letos ochutnat, pospěšte si – její sezona tradičně končí po svatém Janu, tedy 24. června.
     Komentáře
  • Žena-in

    Rebarborový crumble s tvarohem do skleničky

    Před 5 měsíci
    Sezona rebarbory je již v plném proudu a my vám přinášíme recept na sladkost s touto nakyslou zeleninou. Ano, čtete správně. Často se mylně rebarbora považuje za ovoce – hlavně proto, že se používá především do sladkých pokrmů, koláčů a kompotů. Ale vy již po dnešku budete vědět, že je to jinak.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rebarbora 5× jinak – méně známé způsoby, jak ji využít naplno a nejen do koláče

    Před 6 měsíci
    Rebarbora, jinak také reveň, není dobrá jen do koláče! Tato sezónní kráska se dá využít na mnoho způsobů, které nejsou typické pro sladkou kuchyni – třeba do pikantní omáčky ke grilu, jako nakládaná příloha k burgeru nebo jako voňavý sirup do letních drinků. A co teprve, když ji zkaramelizujete a přidáte k ní kozí sýr? Máme pro vás 5 tipů, jak využít pomalu končící sezónu rebarbory naplno!
     Komentáře
  • iReceptář

    Z čeho vařit v červnu: Držte se sezónních surovin a ušetříte. Většinu jich máte na záhonech

    Před 6 měsíci
    Červen je pro kuchaře nejvděčnějším měsícem. Záhony začínají vydávat jednu dobrotu za druhou, farmářské trhy přetékají barvami a chutěmi a vařit se dá doslova ze všeho, co příroda právě nabízí. Nemusíme složitě plánovat, stačí se rozhlédnout a nechat se inspirovat tím, co roste za plotem. Mladé brambory, křupavý hrášek, saláty, rebarbora, jahody – to vše máme často po ruce téměř zadarmo.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Jahodovo-rebarborový koláč ze špaldové mouky

    Před 6 měsíci
    Máte rádi ovocné koláče? Upečte si lehkou variantu ze špaldové mouky. Jahodovo- rebarborová kombinace je výborná. Reveň kadeřavá, reveň vlnovitá nebo reveň rebarbora je velmi zajímavá lahůdková zelenina, známá jednoduše jako rebarbora.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Pozor při zpracování rebarbory. Tyto části nikdy nejezte. Jsou jedovaté.

    Před 6 měsíci
    Rebarbora je velmi chutnou surovinou, která se však v kuchyních objevuje spíše zřídka. Mnozí totiž nevědí, jak ji zpracovat tak, aby nebyla příliš tvrdá nebo kyselá. To však není jediným problémem. Kromě toho je důležité dávat si pozor i na to, které části rebarbory zpracujete. Některé jsou totiž jedovaté.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Odhalte tajemství úspěšného pěstování rebarbory na české zahrádce

    Před 6 měsíci
    Rebarbora je nenáročná trvalka, která roste téměř sama a každým rokem vás může potěšit větší a větší úrodou. Pokud ji ale pěstujete správně a znáte několik zahrádkářských tajemství, odmění vás extra silnými, dlouhými a šťavnatými ... více Příspěvek Odhalte tajemství úspěšného pěstování rebarbory na české zahrádce pochází z Pestrá Zahrada
  • Pestrá Zahrada

    Máte už hotovo? Tohle všechno můžete sklízet na konci května

    Před 6 měsíci
    Konec května přináší první odměnu každému zahrádkáři – ranou sklizeň jarní zeleniny a bylinek. I když léto teprve klepe na dveře, záhony už vydávají první čerstvé plody, které jsou plné chuti, vitamínů a vůně. Co ... více Příspěvek Máte už hotovo? Tohle všechno můžete sklízet na konci května pochází z Pestrá Zahrada
  • Naše krásná zahrada

    Sezona rebarbory je tady. Připravte z ní lahodnou hrníčkovou bábovku. Máme pro vás recept

    Před 6 měsíci
    Pokud hledáte recept na moučník s rebarborou, jenž připravíte snadno a rychle, pak jste na správném místě. Máme pro vás tip na bábovku, u kterého nemusíte nic vážit, stačí vám hrnek. Ozvláštněná je přitom svěží rebarborou. Tak ji také vyzkoušejte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Úžasný křehký jahodový koláč s rebarborou a mandlemi: Vláčné těsto s kombinací sladkých i kyselých chutí, které se prolínají

    Před 6 měsíci
    Na přelomu května a června nastane ten vzácný čas, kdy se protne sezóna dvou plodin, které společně chutnají naprosto úžasně, a to jahod a rebarbory. Tak proč tohoto období nevyužít k tomu připravit si z nich třeba tento vynikající koláč, který vás přímo naladí na léto.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    V hlavní roli rebarbora: Upečte si šťavnatý kynutý koláč s drobenkou jako od babičky

    Před 6 měsíci
    Na sklizeň rebarbory je právě teď ideální čas. Využijte její krátkou sezonu a upečte si tenhle výborný koláč s drobenkou.
     Komentáře
  • Adbz

    Tajná zbraň na slimáky: Ze srdce nenávidí rebarboru. Připravte si z ní postřik a budete mít klid

    Před 6 měsíci
    Slimáci. Zahrádkářova noční můra. Naštěstí ale existuje přírodní finta, díky které se tihle nenasytní vetřelci začnou vaší zahradě obloukem vyhýbat.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Zahradu je třeba ochránit před nebezpečnou invazí slimáků. Odradí je i postřik z rebarbory

    Před 6 měsíci
    Zpracovávejte beze zbytku – z řapíků rebarbory si udělejte koláč, zatímco listy svařte na postřik proti slimákům. Vaše plodiny to ocení.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Na povrchu křupavé, uvnitř jemné – tyhle rebarborové muffiny vás dostanou svou sladkokyselou chutí

    Před 6 měsíci
    Hledáte dokonalý recept na něco sladkého, co oslní vaše chuťové buňky i vaše hosty? Rebarborové muffiny z mandlového těsta jsou tou pravou volbou! Spojení sladkokyselé rebarbory, jemných mandlí a nadýchaného těsta je zkrátka neodolatelné. Ať už plánujete odpolední kávu s přáteli, rodinnou oslavu, nebo si jen chcete dopřát něco výjimečného, tento recept vás nezklame. Navíc je příprava snadná a zvládne ji i začátečník. Pojďte se do toho pustit a objevte kouzlo domácího pečení!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vrstvený rebarborový dort s želé – osvěžující jarní dezert na rodinnou oslavu

    Před 6 měsíci
    Vyzkoušejte svěží vrstvený dort s rebarborou a želatinou. Jemný krém, ovocné želé a sezónní rebarbora vytvoří dokonalý jarní moučník, který si s chutí dáte nejen ke kávě.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recept na zdravou domácí rebarborovou limonádu, která předčí i ty drahé ze supermarketu

    Před 6 měsíci
    Horké letní dny si žádají něco osvěžujícího, co vás nejen ochladí, ale zároveň potěší vaše chuťové buňky. Domácí rebarborová limonáda je ideální volbou! Tento jednoduchý recept zvládne opravdu každý a výsledek vás překvapí svou přírodní chutí. Navíc si ji můžete přizpůsobit podle své fantazie a přidat třeba bylinky nebo ovoce. Zapomeňte na kupované limonády – domácí rebarborová limonáda je zdravější, chutnější a připravíte ji během chvilky.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle

    Před 6 měsíci
    Jestli ještě nemáte upečeno na víkend nic sladkého, máme pro vás pár tipů. Prvním je recept na úžasný spálený koláč, který je hitem posledních let. Pochází ze Španělska, vůbec nechutná spáleně a chutí trochu připomíná cheesecake. Nebo možná dáte přednost rychlé buchtě s příjemně nakyslou rebarborou. A kdybyste snad potřebovali zužitkovat přezrálé banány, můžete si z nich připravit sladké vafle, třeba k nedělní snídani.
     Komentáře
  • Žena-in

    5 nejchutnějších receptů se svěží rebarborou

    Před 6 měsíci
    Sezona rebarbory není příliš dlouhá. Proto si ji musíte pořádně vychutnat a vyzkoušet co nejvíce dezertů s touto skvělou rostlinou. Máme pro vás pět vynikajících dezertů, které z ní můžete připravit.
     Komentáře
  • TN

    Klára Issová překvapila svým koníčkem. Vypěstovala obří rebarboru

    Před 6 měsíci
    Hvězda Jedné rodiny Klára Issová fanoušky potěšila veselým snímkem ze zahrady. Přiznala jim, že její velkou vášní je teď zahradničení. Vypěstovala dokonce několik metrů dlouhou rebarboru, z níž plánuje udělat koláč.
     Komentáře
  • Proženy

    Rebarbora není ovoce, ale zelenina! Kdy ji sklízet, aby byla opravdu dobrá a neškodila zdraví

    Před 6 měsíci
    Rebarbora je jedním z prvních poslíčků jara na zahradě. Její výrazně kyselá chuť a vysoký obsah vlákniny z ní dělají oblíbenou ingredienci nejen do koláčů. Aby však byla sklizeň co nejchutnější a zároveň bezpečná, je důležité vědět, kdy a jak správně rebarboru sklízet.
     Komentáře
  • Vlasta

    Jedovatá rostlina, kterou jíme v koláčích, používá se i k hubení mšic. Sezona rebarbory právě začíná

    Před 6 měsíci
    Zajímavý paradox, nemyslíte? Na jednu stranu se stonky této rostliny z čeledi rdesnovitých dávají po staletí do koláčů, na druhou stranu obsahuje pro člověka nebezpečnou kyselinu šťavelovou. Výluh se navíc používá k hubení mšic!
     Komentáře
  • iReceptář

    Jahodové nebe v puse: Sladkost jahod s kyselostí rebarbory a aromatickým nádechem tymiánu

    Před 6 měsíci
    Když začnou zralé jahody vonět už na dálku a rebarbora je na stáncích čerstvá a křehká, je ten pravý čas na dezert, který v sobě spojí to nejlepší z obou. A když k tomu přihodíte špetku tymiánu, bylinky, která voní po létě a slunci, vznikne kouzlo, které budete chtít ochutnat.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rebarbora: chcete silné a šťavnaté stonky? Vyberte pro ni správné místo!

    Před 6 měsíci
    Rebarbora potřebuje to správné místo, a pak vám na zahradě poroste spokojeně rok co rok s minimem vaší práce. Tahle trvalka toho moc nepotřebuje a přitom vás odmění! Každý rok můžete sklízet chutné a zdravé stonky. Čas na výsev semínek jste už ale propásli. To je totiž ideální udělat hned, jak země po zimě trochu povolí. Už jste si koupili semínka? Odložte je na podzim. To je totiž druhý termín, kdy výsadba bude fungovat. A místo? Tak to volte pečlivě! Rebarbora zde totiž může žít klidně i deset let!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zapomeňte na štrúdl a zkuste rebarborovo-jahodový koláč: Dokonalé pokušení, které zvládne i ten, kdo nikdy nepekl

    Před 6 měsíci
    Křehké máslové těsto, voňavá náplň z jahod a rebarbory a vzhled, který by mohl zdobit titulku food magazínu. Tenhle rebarborovo-jahodový koláč je chutí jara – šťavnatý, sladkokyselý a naprosto neodolatelný. Ideální volba, když dostanete chuť na ovocný dezert, ale nechcete trávit věčnost v kuchyni. Příprava je jednoduchá, obejdete se bez formy a výsledek? Maximální chuť za minimální úsilí. Podívejte se, proč jsme si ho zamilovali a jak si ho můžete upéct i vy – bez zbytečných komplikací.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Nebojte se rebarbory. Jedinou hrozbou je špatné načasování sklizně

    Před 6 měsíci
    Rebarborový koláč nebo kompot ocení na talíři nejeden strávník. Mňam, to si dám, řeknete si, jenže ač vypadá reveň zdravě a lahodně, její konzumace může způsobit značné potíže.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Rebarborovo-jahodový koláč

    Před 6 měsíci
    Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu. Upečte jim lahodný koláč ze sezónní rebarbory. Rebarbora, statná načervenalá bylina, jejíž chuť je někdy až nepříjemně kyselá, se konzumuje hlavně v období od poloviny května do poloviny června.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní

    Před 6 měsíci
    Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se daly chutně využít. O to víc vás může překvapit, jak skvěle chutná rebarbora sladce a možná někdy i lehce pikantně zavařená.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rebarborový koláč podle Josefa Maršálka je vláčný díky tvarohu v těstě a nádherně voní kardamomem

    Před 6 měsíci
    V obchodech už nyní můžete narazit dlouhé řapíky rebarbory a radost ze sklizně si mohou užít i ti, kdo ji pěstují na zahrádkách. A právě teď je ideální chvíle proměnit tuhle svěží surovinu v něco sladkého a voňavého – třeba v luxusní koláč podle Josefa Maršálka.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čatní z rebarbory: Pikantní sladkokyselý doplněk, který skvěle dochutí maso, sýry i sendviče. Příprava je snadná

    Před 6 měsíci
    Rebarborové čatní je zajímavá a chutná příloha, která spojuje sladké, kyselé i pikantní chutě. Využívá se hlavně k masu nebo sýrům, ale najde si místo i v sendviči nebo jako doplněk ke grilování. Připravuje se na jaře, kdy je rebarbora čerstvá a nejchutnější, a při správném skladování vydrží dlouhé měsíce.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak spařit rebarboru a snížit v ní obsah nežádoucích kyselin? Poradíme vám

    Před 6 měsíci
    Jste milovníci zajímavých chutí a rádi je kombinujete, zkoušíte a spojujete? Pak určitě vyzkoušejte zajímavou a přitom velmi neobvyklou chuť rebarbory, která se skvěle hodí např. do koláčů, dortů nebo džemů. Má příjemnou lehce nakyslou chuť, které nebudete moci jen tak odolat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty

    Před 6 měsíci
    Rebarbora je tak trochu záhadná surovina. Je to ovoce, nebo zelenina? Může se jíst syrová, nebo ne? Pravdou je, že rebarbora má spoustu zdravotních přínosů, a kdybychom měli jmenovat jen jediný důvod, proč si ji právě teď užít, pak to zcela jistě budou skvělé koláče, kterým dodá rebarbora příjemně nakyslý šmrnc.
     Komentáře
  • Ženy sro

    Nechte se zlákat chutí rebarbory, má řadu benefitů a její využití je rozmanité

    Před 6 měsíci
    Specifická chuť rebarbory možná zpočátku neosloví každého, ale stačí ochutnat koláč či kompot a podmaní si vás.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

    Před 6 měsíci
    Už jste někdy slyšeli o moučníku Dunajské vlny? Jsou to krásně jemné vrstvené řezy s kakaovým a světlým těstem, které vylepšíte svěží rebarborou a dvojitou čokoládovou polevou. Skvělý moučník ke kávě i na rodinné oslavy! A proč se mu vlastně říká Dunajské vlny? Německý název je Donauwelle a dostal ho na základě toho, že po upečení vzniká na řezu moučníku vlnková struktura, připomínající vlnky na Dunaji. A tuto myšlenku navíc umocňuje ještě poleva, která má vlnky vytvořené pomocí vidličky!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře

    Před 6 měsíci
    I když se rebarbora botanicky řadí mezi zeleninu, její kyselá chuť dokonale vynikne ve sladkých moučnících. Vychutnejte si ji v koláči s drobenkou, křehkou mřížkou nebo třeba sněhovou čepicí.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    Reveň rebarbora: Kdy a jak sklízet rebarboru a kdy je jedovatá?

    Před 6 měsíci
    Roste vám na zahradě rebarbora? Právě teď je období, kdy je ideální doba pro sklizeň jejích řapíků. Přečtěte si, jak při sklizni správně postupovat. A jak je to s pěstováním rebarbory? Poradíme vám, co jí prospívá, jak na její přesazování i množení.
     Komentáře
  • Apetit

    Obarvěte máj na růžovo: 8 dezertů, které promění i obyčejný den v oslavu

    Před 6 měsíci
    Máj je ideální příležitost pustit do kuchyně trochu růžové. Barva malin, jahod nebo rebarbory rozzáří každý májový den. Vybrali jsme pro vás osm sladkých receptů, které si zaslouží čestné místo na jarním stole – vyberte si ten svůj a obarvěte máj na růžovo – lžičku po lžičce.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

    Před 6 měsíci
    Zdravý jídelníček stojí a padá s konzumací velkého množství zeleniny. Pozor ale na to, že některé druhy zeleniny prospívají tělu více, když je tepelně upravíte. V syrovém stavu obsahují škodlivé látky a můžete si ublížit. Zjistěte, které druhy zeleniny si lépe vychutnáte vařené a jakou zeleninu nikdy nekonzumovat syrovou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

    Před 6 měsíci
    Sezona, ve které je bezpečné konzumovat rebarboru, je celkem krátká, proto stojí za to si ji pořádně užít a vyzkoušet nějaké nové recepty. V tomto koláči se nakyslé stonky rebarbory skvěle snoubí se sladkými jahodami. Vyšší vrstva tvarohové náplně i trik se sušenkovým korpusem připomíná klasický cheesecake.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Květy rebarbory: Co s nimi, abychom si užili mnoho lahodných řapíků?

    Před 7 měsíci
    Rebarbora, taktéž známá jako reveň, patří k oblíbeným rostlinám, které se hojně pěstují. Co ale dělat s rebarborou, která kvete? Zjistěte vše, co je potřeba.
     Komentáře
Reklama