Zavřít
Rebarbora

Rebarbora

Nejnovější články na Seznamu na téma Rebarbora
  • Befity

    Využijte naplno rozjetou sezonu rebarbory

    Před 2 měsíci
    Konečně je tu zase sezona rebarbory! Načerpejte inspiraci našimi recepty – koláče, dezerty, marmelády i něco navíc.
     Komentáře
  • Žena-in

    Plněné bramborové knedlíčky s rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou

    Před 2 měsíci
    Jeden z pokrmů, který vás zaručeně kdykoliv přenese do dětství, jsou sladké knedlíky plněné čerstvým ovocem. Máme pro vás recept, jak si tento tradiční pokrm moderním způsobem osvěžit kvalitními a sezónními potravinami – rebarborou a jahodami. Rebarboru si nejvíce vychutnáte v tomto období. Určitě všichni víte, že je charakteristická svou lehce kyselou chutí. Ta je v kombinaci se sladkými jahodami dokonalým a osvěžujícím gurmánským zážitkem.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jahodovo-rebarborový džem s nízkým obsahem cukru. Návod, jak na něj

    Před 2 měsíci
    Jahoda a rebarbora je osvědčená kombinace. Zatímco jahody jsou sladké, rebarbora je kyselkavá, takže dodá džemu určitý říz. Není třeba jej příliš doslazovat. Cukr má totiž tendence překrývat skutečnou chuť ovoce. Pokud máte rádi džem kvůli chuti ovoce, měli byste při jeho přípravě používat méně cukru. Ochutit jej můžete naopak bylinkami! Tipy pro přípravu úžasného džemu poskytujeme níže!
     Komentáře
  • Babinet

    Oblíbená i obávaná rebarbora. Rozumné množství neuškodí a podpoří srdce

    Před 2 měsíci
    Rebarbora je velmi chutná a šťavnatá zelenina. Její kyselá chuť vás v létě parádně osvěží a dostanete do sebe zároveň i spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například kyselina listová, hořčík, fosfor, nebo železo. Mnoho lidí si však rebarboru raději nedá kvůli obavám z vedlejších účinků.
     Komentáře
  • iGlanc

    Recepty, které neznáte: Rebarbora pětkrát jinak. Koláč se sněhem, zavařenina s banánem nebo sorbet

    Před 3 měsíci
    Rebarbora sice vůbec nepatří mezi ovoce, ale letní sladkou kuchyni opanovala dokonale. Kynuté drobenkové koláče jsou nepřekonatelná klasika, ale umí toho o poznání víc. Kdo si ji jednou nasadí do zahrady, má nadlouho vystaráno o přísun stonků, základní suroviny pro rebarborové vaření.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kynuté knedlíky plněné jahodami a rebarborou

    Před 3 měsíci
    Jahoda s rebarborou chutná famózně v koláčích, a proto je jasné, že ani jahodovo-rebarborové knedlíky nezklamou! Připravte si na stůl také tvaroh a rozpuštěné máslo, pak této sladké klasice už rozhodně nezvládnete odolat.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Litý kynutý koláč s rebarborou a křupavou drobenkou

    Před 3 měsíci
    Pokud máte z kynutého těsta respekt a recepty na kynuté koláče rovnou přeskakujete, dejte tomuto krasavci šanci. Litý koláč je totiž nejjednodušší ze všech kynutých těst, v podstatě nemůže překynout, ani se jinak zkazit. Nakyslá rebarbora a sladká drobenka se postarají o vítaný chuťový kontrast a vy také zažijete, jak se po koláči okamžitě zapráší.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Léčivka z Himalájí stará 5 tisíc let, rebarbora. Jak ji využít v kuchyni?

    Před 3 měsíci
    Rebarboru si můžete vychutnat mnohem dříve než ostatní druhy ovoce a zeleniny ze zahrádky. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek, koláčům a dezertům propůjčuje nezaměnitelnou sladce-kyselou chuť. Jak využít rebarboru v kuchyni? Poradíme vám.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Překvapení schovaná v rebarboře

    Před 3 měsíci
    Rebarboru známe asi jen jako ovoce ve vedlejších rolích. A přitom je to zelenina! Rebarbora má ale spoustu dalších překvapení.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Rebarbora je zajímavým zpestřením jídelníčku. Konzumovat lze pouze stonky

    Před 3 měsíci
    Právě nastala rebarborová sezóna, a tak bychom si měli říci, co vše rebarbora obsahuje. Rebarboru často používáme do zavařenin nebo do pečených dezertů. Někteří lidé dokonce rebarboru konzumují také za syrova. Je důležité si říct, že ne všechny části této rostliny jsou zdravé a jedlé. Jedna její část je dokonce jedovatá a obsahuje škodlivé toxiny! Jaké vitamíny rebarbora obsahuje? Rebarbora je velmi bohatá na vitamíny A, C a E.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bramborové knedlíčky plněné rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou

    Před 3 měsíci
    Jeden z pokrmů, který vás zaručeně kdykoliv přenese do dětství, jsou sladké knedlíky plněné čerstvým ovocem. Máme pro vás recept, jak si tento tradiční pokrm moderním způsobem osvěžit kvalitními a sezónními potravinami – rebarborou a jahodami.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Sladkost na víkend: Rychlá hrnková buchta s rebarborou a jahodami

    Před 3 měsíci
    Milujete rychlé recepty? Tenhle je super rychlý. Na těsto můžete použít jakékoli ovoce, ale pokud ještě v obchodech narazíte na rebarboru, určitě ji vyzkoušejte. Rychlá hrnková buchta je skvělá i s jahodami (klidně v kombinaci), meruňkami, malinami, višněmi…
     Komentáře
  • Prima Living

    Sladké jahody a kyselá rebarbora. Senzační kombinace ovoce a zeleniny vynikne v koláči, sirupu i džemu

    Před 3 měsíci
    Výrazně nakyslá a osvěžující rebarbora skvěle ladí se sladkými a voňavými jahodami a spolu tvoří dokonalé spojení chutí. A nejen to – rebarbora a jahody společně podporují trávení, detoxikaci i sex. Na zahradě se sklízejí zhruba ve stejný čas, takže si kombinace atypické zeleniny a oblíbeného ovoce můžeme dosyta užít. Upečte si třeba jedinečný koláč nebo připravte pikantní džem a sirup.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost

    Před 3 měsíci
    Kyselá chuť rebarbory patří k jaru i časnému létu. Kromě voňavých koláčů a dalších moučníků ji můžete využít také v rebarborové marmeládě se zázvorem a mátou, která má svěží a pikantní aroma.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Recept: Rebarborový drobenkový koláč

    Před 3 měsíci
    Máte rádi koláče s drobenkou a nevíte co s rebarborou ze zahrádky? Vyzkoušejte tento lehký a zdravý koláč plný vlákniny a vitamínů díky ovesným vločkám, špaldové mouce a rebarboře. Kyselejší chuť rebarbory skvěle doplňuje med, pomeranč a skořice.
     Komentáře
  • Pečeme s Jenny

    Co z rebarbory? Vyzkoušejte tento výborný crumble

    Před 3 měsíci
    Jednoduchý recept z rebarbory. Chutná skvěle jak za tepla, tak i za studena. Rebarbora obsahuje mnoho prospěšných vitamínů a minerálů. Podporuje metabolismus, váže na sebe tuk a zbavuje tělo toxinů. Konzumovat by se však měla s mírou a vždy tepelně upravená.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat

    Před 3 měsíci
    Rebarbora dodá koláčům a buchtám nezaměnitelnou příchuť. Její sezóna není dlouhá, trvá jen od května do poloviny června. Proto bychom ji ještě teď měli využít naplno a vyzkoušet báječné moučníky.
     Komentáře
  • Prima Living

    Domácí sirupy z květů černého bezu, levandule a rebarbory: Udělejte si osvěžující lék

    Před 3 měsíci
    Domácí sirupy se dají připravit například z květů černého bezu, rebarbory, máty, zázvoru nebo levandule. Některé mají velkou tradici a možná i vy si z dětství pamatujete, jak babička nebo maminka připravovaly bezový sirup. Nyní si můžete podle našich receptů velmi snadno vyrobit vlastní sirup taky.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Vypadá to, že Češi jsou původci ovocného knedlíku

    Před 4 měsíci
    „Dolce vita“ přeloženo z italštiny znamená sladký život. Neberte to jako poučování, ale jako pouhé připomenutí. Také se to dá chápat jako sladký životní styl – pozor, nepleťte si to s přepadením cukrárny a následným přejídáním se sladkým lupem. Vše můžeme vnímat jako italský životní styl zdůrazňující radost ze života, pohodu a harmonii.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Krátký průvodce ke správnému sklízení rebarbory

    Před 4 měsíci
    Nesbírejte rebarboru v prvním roce, protože to jí pomůže lépe se usadit. Tím později získáte hojnější únoru. Sklízejte tedy až v druhém roce, a to v dubnu, kdy je listí zcela rozvinuto a stonky jsou dlouhé asi 30 centimetrů. Sběr můžete obvykle provádět až do června. Sklízení této zeleniny není vůbec složité. Jednoduše vytáhněte každý stonek ze základny a vytočte jej z koruny nebo jej odřízněte nožem.
     Komentáře
  • Náš dům

    Rebarborový koláč dvakrát jinak: Zaručeně si pochutnáte

    Před 4 měsíci
    Rebarbora je pro mnohé stále ještě záhadnou surovinou. Má však mnohá využití. Asi nejznámější je rebarborový koláč. Společně s jiným ovocem ji ale můžeme použít také na přípravu sirupů a zavařenin. Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, ale pravdou je, že její chuť je poměrně trpká a kyselá. Proto ji tak často kombinujeme s jahodami, které jsou naopak sladké. Díky tomu můžete získat vyváženou chuť.
     Komentáře
  • Zdravě

    Rebarbora – bezpečně si ji vychutnáte jen několik týdnů v roce

    Před 4 měsíci
    Máte rádi rebarboru? Pak se o ní možná rádi dozvíte trochu víc. Je právě její sezóna, a proto si ji dopřávejte podle chuti, dokud to jde. Její příjemně nakyslá chuť dokáže obohatit každý koláč neodolatelnou svěžestí. Rebarbora se však konzumuje jen v době své sezóny, tedy od začátku května do konce června. Víte proč?
     Komentáře
  • Extra

    Co z rebarbory? Recepty na klasické koláče i odvážné experimenty s mascarpone a portským

    Před 4 měsíci
    Rebarbora je zvláštní rostlina, která člověku může pomoci, ale i ublížit. Důležité je její správné zpracování a správná doba jejího sběru. Přesto je u nás stále oblíbená a lidé se po ní mohou utlouct. Rebarborový koláč zná asi každý, tato rostlina má však mnohem více využití v kuchyni. Proč tedy letos nevyzkoušet i nějaký méně známý recept? Ve spolupráci s webem Toprecepty.cz jsme jich pro vás v redakci eXtra.cz pár vybrali.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dokonalá kombinace kyselé a sladké chuti: Koláč s rebarborou a tvarohem

    Před 4 měsíci
    Tvarohový koláč s ovocem se celé léto těší obrovské oblibě. Zkuste ale tento, ve kterém ovoce plnohodnotně nahradí rebarborová náplň s pudinkem. Sladký tvaroh a máslová drobenka dokonale vyváží kyselost rebarbory a koláči nikdo neodolá.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes

    Před 4 měsíci
    Krátká sezóna rebarbory vrcholí v květnu a je ji třeba využít na maximum. Rebarborový koláč se sněhovou peřinkou podle receptu slavné kuchařky Marie Janků Sandtnerové je pro zpracování rebarbory neboli reveně ideální. Vyzkoušeli jsme, jak náročná je jeho příprava.
     Komentáře
  • Apetit

    Sezona: Co jíst a na čem si pochutnávat v květnu? Vsaďte na křupavost a svěží chuť

    Před 4 měsíci
    Saláty, ředkvičky, chřest, rebarbora – květnové dny jsou doslova nabité barvami a vitaminy. Připravte si z nich chutné jídlo, ze kterého ucítíte příval svěžesti.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vyzkoušejte rebarboru naslano! Jak se dá jíst k masu, v polévkách nebo slaných koláčích?

    Před 4 měsíci
    Milujete rebarboru, nebo ji chcete konečně ochutnat? Právě teď v květnu máte jedinečnou příležitost, kyselé výhonky se totiž sezónně konzumují pouze zhruba do poloviny června. Co však mnoho lidí netuší je, že je rebarbora výborná i naslano. Máme pro vás pár tipů, jak reveň neboli rebarboru kombinovat se slanými surovinami a jak ji zakomponovat do polévek, omáček i hlavních jídel.
     Komentáře
  • Babinet

    Vychutnejte si sezónu rebarbory. Tajemství kyselého kouzla ve vaší kuchyni

    Před 4 měsíci
    Rebarbora je jedinečnou sezónní ingrediencí, která svou kyselou chutí obohacuje mnoho receptů. V tomto článku vám představíme původ, použití a zdravotní benefity (i zápory) rebarbory, a také vám poskytneme inspiraci prostřednictvím zajímavých receptů.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    V obchodech se už teď začíná objevovat rebarbora. Zahrajte si s kyselostí: Neodolatelné recepty z rebarbory

    Před 4 měsíci
    V obchodech se už od konce dubna začíná objevovat rebarbora. Tato zvláštní rostlina, která vyniká svou specifickou chutí, má svou sezónu v květnu, kdy ji běžně koupíte v každém větším supermarketu. Rebarbora, známá také jako reveň, je oblíbený druh zeleniny, který lidé často připravují jako ovoce. Je zdravá, chutná a v kuchyni se s ní dá doslova čarovat – aby také ne, když podporuje hubnutí nebo chuť na sex. Vyzkoušejte naše osvědčené tipy nejen na pečení.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zdravá i nebezpečná rebarbora. Pozor na správnou sklizeň

    Před 4 měsíci
    Rebarbora neboli reveň kadeřavá se pěstuje nejen jako zelenina, ale také okrasná solitéra. Zaujme obřími listy, které jsou dekorativní. Zatímco křehké řapíky jsou zdravou delikatesou, kterou lze zpracovat efektivně v kuchyni. Jenže jak je rebarbora zdraví prospěšná, tak může být i nebezpečná. Prozradíme, na co si dát pozor a jak správně sklízet.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu

    Před 4 měsíci
    Krátká sezóna rebarbory je v květnu v plném proudu a všichni milovníci její kyselé chuti by ji měli využít na maximum. Univerzální rebarborová omáčka se dá použít k jakémukoli masu, sýrům i dezertům a sladkým hlavním pokrmům. Udělat si ji můžete i do zásoby a vychutnat si tak rebarboru po celý rok.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rebarborový crumble je snadný a rychlý. Stačí vylepšit drobenku o pár ingrediencí a šťavnatá sladkokyselá chuť moučníku vás dostane

    Před 4 měsíci
    Na první řapíky rebarbory už můžete narazit v obchodech, mnohým zase roste na zahradě. Pokud patříte k úspěšným pěstitelům, možná řešíte každoročně problém, co z ní připravit. Crumble je ideálním řešením. Do tohoto snadného dezertu se totiž kyselá chuť rebarbory báječně hodí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rebarbora: Sezonní královna jarní kuchyně v receptech sladkých i slaných

    Před 4 měsíci
    Rebarbora patří k tradičním rostlinám, které najdeme na mnoha českých a moravských zahrádkách. Je velmi dekorativní a působivá, a řadí se mezi první kousky, které ze zahrady můžou putovat rovnou do koláče. Její nakyslá, jemně pikantní chuť je vskutku neodolatelná.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bleskový rebarborový koláč na plech

    Před 4 měsíci
    Regály obchodů se začínají plnit rebarborou a to znamená jediné, nastal čas rebarborových koláčů! I když se dle botaniků jedná o zeleninu, máme tendence ji považovat za ovoce a zpracovávat nasladko do moučníků. A protože dobrých receptů není nikdy dost, přinášíme vám jeden na babiččin koláč na plech. Uvidíte, že se z něj stane stálice vaší kuchyně.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Překvapivá tajemství rebarbory: Zdravá i nebezpečná první jarní zelenina chutná skvěle se skořicí i badyánem

    Před 5 měsíci
    Rebarbora je první čerstvá jarní zelenina, která obohatí náš jídelníček po nekonečné zimě. Je tedy vítaným doplňkem naší stravy, je ale důležité znát, jak ji konzumovat a vědět o možných nebezpečích, která může představovat nevhodné zpracování.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rebarbora nesmí chybět na vaší zahradě ani na balkóně. Pěstování je snadné a podle našeho návodu je zvládne i začátečník

    Před 5 měsíci
    Rádi zavařujete džemy a milujete drobenkové koláče? Pak zcela jistě je rebarbora tím, co by nemělo chybět na vaší zahrádce. Je to nenáročná rostlina a zvládnete ji pěstovat i na balkóně.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Superzdravá rebarbora ti učaruje! Má to ale jeden háček...

    Před 5 měsíci
    Rebarbora je známá svou nezaměnitelnou kyselou chutí, díky které se skvěle hodí do koláčů a jiných dezertů. Má ale i svou stinnou stránku.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Skvělé vychytávky do zahrádky

    Před 6 měsíci
    Blížící se jaro vás brzy vyláká do zahrad a tam jistě oceníte mnoho z dobrých nápadů, které objevili jiní majitelé zahrad a pozemků již před vámi.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Když teď zasadíte rebarboru, můžete ji ještě letos sklidit na koláč. Známe 2 finty, jak její sklizeň urychlit

    Před 6 měsíci
    Milovaná i zatracovaná. Někdo tvrdí, že je to takový plevel, že se ho snad ani nedá zbavit, jiní se o její pěstování pokoušejí roky a nedaří se jim. O rebarboře se rozhodně nedá říct, že by nám byla jedno. A takové rostliny máme rádi.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Jedovaté rostliny na zahradě – nebezpečí pro děti

    Před 7 měsíci
    Z hlediska ochrany zdraví a života dětí pohybujících se často na zahradě nebo v přírodě je znalost jedovatých rostlin minimálně stejně tak důležitá jako znalost druhů okrasných či užitkových. Při nesprávném zacházení mohou jedovaté rostliny způsobit nenapravitelnou újmu na zdraví dětí.
     Komentáře
  • Feminela

    Rebarbora vyniká chutí i účinky na zdraví. Jedlý je pouze stonek, listy mohou otrávit

    Před 7 měsíci
    Na rebarborovou sezónu se těší mnoho Čechů. Rádi ji přidáváme do všech druhů bublanin, koláčů, děláme z ní kompoty a milovníci kyselé chuti ji také jedí syrovou. Ukazuje se však, že není jedlá každá její část.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Potraviny, které jsou ve skutečnosti jedovaté. Narazíte na ně v obchodě i na zahradě

    Před 7 měsíci
    Bezpečná manipulace a příprava potravin je zásadní pro zajištění lidského zdraví. Existuje pár běžných surovin, které dokáží při špatném zpracování nadělat obrovskou paseku. Podívejte se, na které si dávat pozor.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Přesazování rebarbory: Efektivní způsob, jak tuto rostlinu rozmnožit

    Před 7 měsíci
    Celý název rostliny zní reveň rebarbora, avšak častěji jí říkáme pouze „rebarbora“. Pěstujeme ji pro její chutné a šťavnaté řapíky, které mají růžovou až červenou barvu. Používáme ji ve sladkých i slaných receptech. Nejlépe se já daří na slunných polohách, vydrží ale také v polostínu. Důležitá je bohatá půda, která by měla být dostatečně prokypřená. Před výsadbou či přesazením je tedy třeba půdu dostatečně zpracovat.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Zkušení kuchaři vyhazují rebarboru raději pryč. Přesně poznají, jaké riziko v sobě skrývá

    Před 8 měsíci
    Na rebarborovou sezonu se už těší mnozí z nás. Rádi rebarboru přidáváme do všech druhů pečiva, vyrábíme z ní zavařeniny a milovníci kyselé chuti ji také jedí i syrovou. Ukazuje se však, že rostlina není celá k jídlu. Jedna její část obsahuje škodlivé toxiny. Oblíbená letní zelenina Rebarbora je skutečná vitamínová bomba. Je zdrojem vitamínů skupiny A, C a E, draslíku, kyseliny listové a vlákniny. Obsahuje také hořčík, draslík, sodík, železo a vápník.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Krušina olšová a léčebné účinky její kůry

    Před 8 měsíci
    Nenápadná dřevina má takové léčebné účinky, že bychom ji neměli míjet bez povšimnutí. Krušina má mnoho různých variet, které se liší způsobem růstu, tvorbou keřů, ale i vzhledem a tvarem listů. Dnes se však zaměříme na jediný druh - Frangula alnus, jehož kůra má významné léčebné účinky.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jít syrové

    Před 8 měsíci
    Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chutný crumble s jahodami a rebarborou

    Před 11 měsíci
    Crumble je vždy dobrý nápad – ale je obzvlášť dobrou kombinací na první podzimní dny. Tento recept vyrobený z rebarbory ​​a jahod a je skutečným vrcholem podzimní sezony!
     Komentáře
  • Feminela

    Rebarborová tinktura zaujme nakyslou chutí, nejvíce však svými jedinečnými účinky na zdraví

    Před 1 rokem
    Rebarbora je rostlina, kterou můžeme využít nejen do dezertů, ale také jako pomocníka při léčbě různých nemocí. Její sezona sice trvá pouze do poloviny června, ale vyplatí se ji nasbírat.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Víte, kdy je ideální čas přesadit na zahrádce rebarboru?

    Před 1 rokem
    Roste vám na zahradě dlouhodobě reveň čili rebarbora a už moc neprospívá, má stále slabší řapíkaté listy. Nastal čas na její celkové omlazení. Poradíme, jak na to, abyste ještě dlouho mohli využívat její dužnaté listy na vaření nebo pečení lahodných pokrmů.
     Komentáře
  • StyleUp

    Teplé září je stvořené pro sázení rebarbory. Kuchyni obohatí příjemně nakyslou chutí i hromadou vitamínů

    Před 1 rokem
    Má lehce nakyslou chuť, báječně se proto hodí do sladkých dezertů, kterým dodá na zajímavosti. Rebarbora se hodí též do domácích kompotů, ve kterých se výtečně snoubí s jablkem. Tuto zeleninu si lze v dnešní době koupit v každém supermarketu během její vrcholné sezóny, ale snadno si ji vypěstujete sami na zahrádce, zásobu vitamínů a minerálů tak můžete mít zcela kdykoli. K tomu chutná mnohem lépe než kupovaná. V čem rebarbora vyniká a jak ji pěstovat?
     Komentáře
  • Receptovník

    Rebarbora je zdravá, ale také jedovatá. Ne všechny části této zeleniny je radno jíst

    Před 1 rokem
    Rebarbora je rostlina, kterou si můžete snadno vypěstovat na zahradě a poté ji používat například při pečení. Pravdou ale je, že rebarboru nemůžete používat celou, protože některé její části obsahují nebezpečné toxiny. Můžete z ní udělat nejen zavařeniny, ale také ji přidat do pečiva. Mnozí si ji vychutnají také syrovou. Jaké části rostliny ale nejíst? Rebarbora obsahuje spoustu vitaminů Rebarbora obsahuje mnoho vitaminů, mezi nejoblíbenější patří vitamin C, A nebo E.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Maliny, třešně, cibule, česnek a další obyčejné potraviny, které svými účinky strčí do kapsy drahé exotické superpotraviny

    Před 1 rokem
    Co je to vlastně superpotravina? Výživová specialistka Irena Černá vysvětluje, že se jedná o „kategorii potravin vysokým obsahem vitaminů, minerálů, antioxidantů, stopových prvků, esenciálních mastných kysel, bílkovin, vlákniny, koenzymů či zdravých tuků.“ Jedná se tedy o potravinu, která má i v malém množství velmi pozitivní vliv na lidský organismus.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vrcholí sezona všestranně zdravé a chutné rebarbory

    Před 1 rokem
    Každý rok od dubna do srpna je sezona rebarbory. A existuje doslova nespočetně receptů, jak tuto zvláštní rostlinu upravit. Asi téměř každý má jako jednu ze svých vzpomínek z dětství léto spojené s chutí rebarbory. Doba, kdy ke snídani na stole čekal rebarborový koláč nebo na oběd krupičná kaše s rebarborou.
     Komentáře
  • Receptovník

    Rebarborový nápoj překvapí sladkokyselou chutí. Je skvělý do dezertu, koktejlů i samotný

    Před 1 rokem
    Rebarbora je mezi lidmi stále oblíbenější. Asi většina obdivovatelů její kyselé chuti zná recepty na koláč z rebarbory nebo na oblíbený kompot. Nicméně tím využití rebarbory rozhodně nekončí a je dobré seznámit se i se dalšími způsoby, jak rebarboru zpracovat – třeba při přípravě domácího rebarborového nápoje. Okouzlí vás dokonalým vyvážením sladké a kyselé chuti a navíc blahodárně působí na žaludek. Podívejte se, jak tento nápoj snadno připravit. Čím se pyšní nápoj z rebarbory?
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Reveň neboli rebarbora. Jak na její pěstování?

    Před 1 rokem
    Reveň neboli rebarbora je zajímavá a nenáročná rostlina, která se obvykle krčí někde v koutě zahrady na trvalém stanovišti, kde žije vlastním životem. Pěstování rebarbory tedy není vůbec složité a zvládne to i úplný začátečník. Jak na to?
     Komentáře
  • Levou zadní

    Rebarbora známá i zatracovaná, plevel nebo účinná léčivka?

    Před 1 rokem
    Dlouho se řešilo, jestli je rebarbora, jinak také reveň kadeřavá, ovoce nebo zelenina. Pro někoho je to dokonce stále jen plevel. Rebarbora je ovšem v podstatě jedna z nejoblíbenějších a nejchutnějších plodin jara.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dřepčíci: Jak chránit záhony před jejich nemilosrdnými nálety zkázy?

    Před 1 rokem
    Zlobí vás na zahradě dřepčíci? Ochraňte zeleninu před maličkými škůdci, ať vám nezbaští vše, oč se staráte. Dřepčíci do záhonů nesmí!
     Komentáře
  • iReceptář

    Plíseň a škůdci dokáží úplně zdecimovat okurky: Jak pomůžou česnek a cibule?

    Před 1 rokem
    Krátce před sklizní zeleniny na zahradě je třeba ji řádně ošetřit, aby ji na poslední chvíli nenapadli nejrůznější škůdci či plísně a veškeré vaše snažení a měsíce práce nepřišly vniveč. Na trhu existuje spousta chemických postřiků, které sice jsou účinné, ale nejsou zrovna ekologické. Dokonalou práci lze ale odvést i podstatně šetrněji. Na mšice a plísně skvěle platí česnek a cibule. Víte, jak je použít?
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Sezona rebarbory vrcholí. Málokdo přitom ví, že tahle oblíbená zelenina může způsobit vážnou otravu

    Před 1 rokem
    Právě nastala rebarborová sezóna, a tak bychom si měli říci, co vše rebarbora obsahuje. Rebarboru často používáme do zavařenin nebo do pečených dezertů. Někteří lidé dokonce rebarboru konzumují také za syrova.
     Komentáře
  • Apetit

    Rebarbora: mnoho tváří královny jarního menu

    Před 1 rokem
    Známe ji jako rebarboru i jako reveň a v sezóně patří mezi oblíbené náplně buchet, koláčů a moučníků . Dokonalý duet tvoří například spolu s jahodami, receptů však u nás najdete daleko víc. Šťavnatý kyselý řapík rebarbory přitom skrývá vedle zajímavé chuti i spoustu vitaminů a tělu prospěšných látek.
     Komentáře
Reklama