Zavřít
Rebarbora

Rebarbora

Nejnovější články na Seznamu na téma Rebarbora
  • Magazín zahrada

    Skvělé vychytávky do zahrádky

    Před 9 dny
    Blížící se jaro vás brzy vyláká do zahrad a tam jistě oceníte mnoho z dobrých nápadů, které objevili jiní majitelé zahrad a pozemků již před vámi.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Když teď zasadíte rebarboru, můžete ji ještě letos sklidit na koláč. Známe 2 finty, jak její sklizeň urychlit

    Před 17 dny
    Milovaná i zatracovaná. Někdo tvrdí, že je to takový plevel, že se ho snad ani nedá zbavit, jiní se o její pěstování pokoušejí roky a nedaří se jim. O rebarboře se rozhodně nedá říct, že by nám byla jedno. A takové rostliny máme rádi.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Jedovaté rostliny na zahradě – nebezpečí pro děti

    Před 1 měsícem
    Z hlediska ochrany zdraví a života dětí pohybujících se často na zahradě nebo v přírodě je znalost jedovatých rostlin minimálně stejně tak důležitá jako znalost druhů okrasných či užitkových. Při nesprávném zacházení mohou jedovaté rostliny způsobit nenapravitelnou újmu na zdraví dětí.
     Komentáře
  • Feminela

    Rebarbora vyniká chutí i účinky na zdraví. Jedlý je pouze stonek, listy mohou otrávit

    Před 1 měsícem
    Na rebarborovou sezónu se těší mnoho Čechů. Rádi ji přidáváme do všech druhů bublanin, koláčů, děláme z ní kompoty a milovníci kyselé chuti ji také jedí syrovou. Ukazuje se však, že není jedlá každá její část.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Potraviny, které jsou ve skutečnosti jedovaté. Narazíte na ně v obchodě i na zahradě

    Před 1 měsícem
    Bezpečná manipulace a příprava potravin je zásadní pro zajištění lidského zdraví. Existuje pár běžných surovin, které dokáží při špatném zpracování nadělat obrovskou paseku. Podívejte se, na které si dávat pozor.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Přesazování rebarbory: Efektivní způsob, jak tuto rostlinu rozmnožit

    Před 1 měsícem
    Celý název rostliny zní reveň rebarbora, avšak častěji jí říkáme pouze „rebarbora“. Pěstujeme ji pro její chutné a šťavnaté řapíky, které mají růžovou až červenou barvu. Používáme ji ve sladkých i slaných receptech. Nejlépe se já daří na slunných polohách, vydrží ale také v polostínu. Důležitá je bohatá půda, která by měla být dostatečně prokypřená. Před výsadbou či přesazením je tedy třeba půdu dostatečně zpracovat.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Zkušení kuchaři vyhazují rebarboru raději pryč. Přesně poznají, jaké riziko v sobě skrývá

    Před 2 měsíci
    Na rebarborovou sezonu se už těší mnozí z nás. Rádi rebarboru přidáváme do všech druhů pečiva, vyrábíme z ní zavařeniny a milovníci kyselé chuti ji také jedí i syrovou. Ukazuje se však, že rostlina není celá k jídlu. Jedna její část obsahuje škodlivé toxiny. Oblíbená letní zelenina Rebarbora je skutečná vitamínová bomba. Je zdrojem vitamínů skupiny A, C a E, draslíku, kyseliny listové a vlákniny. Obsahuje také hořčík, draslík, sodík, železo a vápník.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Krušina olšová a léčebné účinky její kůry

    Před 2 měsíci
    Nenápadná dřevina má takové léčebné účinky, že bychom ji neměli míjet bez povšimnutí. Krušina má mnoho různých variet, které se liší způsobem růstu, tvorbou keřů, ale i vzhledem a tvarem listů. Dnes se však zaměříme na jediný druh - Frangula alnus, jehož kůra má významné léčebné účinky.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jít syrové

    Před 2 měsíci
    Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chutný crumble s jahodami a rebarborou

    Před 5 měsíci
    Crumble je vždy dobrý nápad – ale je obzvlášť dobrou kombinací na první podzimní dny. Tento recept vyrobený z rebarbory ​​a jahod a je skutečným vrcholem podzimní sezony!
     Komentáře
  • Feminela

    Rebarborová tinktura zaujme nakyslou chutí, nejvíce však svými jedinečnými účinky na zdraví

    Před 6 měsíci
    Rebarbora je rostlina, kterou můžeme využít nejen do dezertů, ale také jako pomocníka při léčbě různých nemocí. Její sezona sice trvá pouze do poloviny června, ale vyplatí se ji nasbírat.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Víte, kdy je ideální čas přesadit na zahrádce rebarboru?

    Před 6 měsíci
    Roste vám na zahradě dlouhodobě reveň čili rebarbora a už moc neprospívá, má stále slabší řapíkaté listy. Nastal čas na její celkové omlazení. Poradíme, jak na to, abyste ještě dlouho mohli využívat její dužnaté listy na vaření nebo pečení lahodných pokrmů.
     Komentáře
  • StyleUp

    Teplé září je stvořené pro sázení rebarbory. Kuchyni obohatí příjemně nakyslou chutí i hromadou vitamínů

    Před 6 měsíci
    Má lehce nakyslou chuť, báječně se proto hodí do sladkých dezertů, kterým dodá na zajímavosti. Rebarbora se hodí též do domácích kompotů, ve kterých se výtečně snoubí s jablkem. Tuto zeleninu si lze v dnešní době koupit v každém supermarketu během její vrcholné sezóny, ale snadno si ji vypěstujete sami na zahrádce, zásobu vitamínů a minerálů tak můžete mít zcela kdykoli. K tomu chutná mnohem lépe než kupovaná. V čem rebarbora vyniká a jak ji pěstovat?
     Komentáře
  • Receptovník

    Rebarbora je zdravá, ale také jedovatá. Ne všechny části této zeleniny je radno jíst

    Před 7 měsíci
    Rebarbora je rostlina, kterou si můžete snadno vypěstovat na zahradě a poté ji používat například při pečení. Pravdou ale je, že rebarboru nemůžete používat celou, protože některé její části obsahují nebezpečné toxiny. Můžete z ní udělat nejen zavařeniny, ale také ji přidat do pečiva. Mnozí si ji vychutnají také syrovou. Jaké části rostliny ale nejíst? Rebarbora obsahuje spoustu vitaminů Rebarbora obsahuje mnoho vitaminů, mezi nejoblíbenější patří vitamin C, A nebo E.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Maliny, třešně, cibule, česnek a další obyčejné potraviny, které svými účinky strčí do kapsy drahé exotické superpotraviny

    Před 7 měsíci
    Co je to vlastně superpotravina? Výživová specialistka Irena Černá vysvětluje, že se jedná o „kategorii potravin vysokým obsahem vitaminů, minerálů, antioxidantů, stopových prvků, esenciálních mastných kysel, bílkovin, vlákniny, koenzymů či zdravých tuků.“ Jedná se tedy o potravinu, která má i v malém množství velmi pozitivní vliv na lidský organismus.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vrcholí sezona všestranně zdravé a chutné rebarbory

    Před 7 měsíci
    Každý rok od dubna do srpna je sezona rebarbory. A existuje doslova nespočetně receptů, jak tuto zvláštní rostlinu upravit. Asi téměř každý má jako jednu ze svých vzpomínek z dětství léto spojené s chutí rebarbory. Doba, kdy ke snídani na stole čekal rebarborový koláč nebo na oběd krupičná kaše s rebarborou.
     Komentáře
  • Receptovník

    Rebarborový nápoj překvapí sladkokyselou chutí. Je skvělý do dezertu, koktejlů i samotný

    Před 7 měsíci
    Rebarbora je mezi lidmi stále oblíbenější. Asi většina obdivovatelů její kyselé chuti zná recepty na koláč z rebarbory nebo na oblíbený kompot. Nicméně tím využití rebarbory rozhodně nekončí a je dobré seznámit se i se dalšími způsoby, jak rebarboru zpracovat – třeba při přípravě domácího rebarborového nápoje. Okouzlí vás dokonalým vyvážením sladké a kyselé chuti a navíc blahodárně působí na žaludek. Podívejte se, jak tento nápoj snadno připravit. Čím se pyšní nápoj z rebarbory?
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Reveň neboli rebarbora. Jak na její pěstování?

    Před 8 měsíci
    Reveň neboli rebarbora je zajímavá a nenáročná rostlina, která se obvykle krčí někde v koutě zahrady na trvalém stanovišti, kde žije vlastním životem. Pěstování rebarbory tedy není vůbec složité a zvládne to i úplný začátečník. Jak na to?
     Komentáře
  • Levou zadní

    Rebarbora známá i zatracovaná, plevel nebo účinná léčivka?

    Před 8 měsíci
    Dlouho se řešilo, jestli je rebarbora, jinak také reveň kadeřavá, ovoce nebo zelenina. Pro někoho je to dokonce stále jen plevel. Rebarbora je ovšem v podstatě jedna z nejoblíbenějších a nejchutnějších plodin jara.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dřepčíci: Jak chránit záhony před jejich nemilosrdnými nálety zkázy?

    Před 8 měsíci
    Zlobí vás na zahradě dřepčíci? Ochraňte zeleninu před maličkými škůdci, ať vám nezbaští vše, oč se staráte. Dřepčíci do záhonů nesmí!
     Komentáře
  • iReceptář

    Plíseň a škůdci dokáží úplně zdecimovat okurky: Jak pomůžou česnek a cibule?

    Před 8 měsíci
    Krátce před sklizní zeleniny na zahradě je třeba ji řádně ošetřit, aby ji na poslední chvíli nenapadli nejrůznější škůdci či plísně a veškeré vaše snažení a měsíce práce nepřišly vniveč. Na trhu existuje spousta chemických postřiků, které sice jsou účinné, ale nejsou zrovna ekologické. Dokonalou práci lze ale odvést i podstatně šetrněji. Na mšice a plísně skvěle platí česnek a cibule. Víte, jak je použít?
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Sezona rebarbory vrcholí. Málokdo přitom ví, že tahle oblíbená zelenina může způsobit vážnou otravu

    Před 8 měsíci
    Právě nastala rebarborová sezóna, a tak bychom si měli říci, co vše rebarbora obsahuje. Rebarboru často používáme do zavařenin nebo do pečených dezertů. Někteří lidé dokonce rebarboru konzumují také za syrova.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Rebarborová sezona je tady. Nezapomeňte si připravit tinkturu, která překvapí svou jemně kyselou chutí

    Před 9 měsíci
    Sezóna rebarbory trvá obvykle do poloviny června. Většina milovníků této kyselé rostliny ji přidává do koláčů a kompotů, ale z rebarbory se dá připravit i domácí tinktura.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    27 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 26. 6. 2022

    Před 9 měsíci

    ·

    27 minut

    Další soutěžní recept na sladko: Likérové řezy od Aleny Doskočilové. Málokdo peče listové správně, naučte se to od Josefa Maršálka. Anýzová limonáda.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rebarbora v sobě skrývá nebezpečí: Kdo by ji nikdy neměl jíst?

    Před 9 měsíci
    Rebarbora čili reveň je milovaná i nenáviděná. Kyselkavé řapíky rebarbory mnozí v kombinaci s velmi sladkým ovocem v koláčích milují, zatímco jiným připadá až odporná. Víte, kdo by se měl rebarboře vyhnout?
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Kyselé a sladké zároveň. Tři dezerty, ve kterých se potkávají jahody s rebarborou

    Před 9 měsíci
    Když vás přepadne chuť na něco kyselého a sladkého zároveň a nezavděčí se vám ani citron, ani kyselé jablko, zkuste rebarboru s jahodami.
     Komentáře
  • iReceptář

    Na mšice skvěle funguje postřik z rebarbory: Takto ho vyrobíte

    Před 9 měsíci
    Jsou tak malé jako zrnko máku, ale dokáží nadělat velké škody. Řeč je o mšicích, které vám v mžiku udělají ze zahrady jedno velké pohřebiště. Jak se jich zbavíte?
     Komentáře
  • Ženy sro

    Nezaměnitelná chuť rebarbory v receptech, které zachutnají všem

    Před 9 měsíci
    Rebarbora neboli reveň kadeřavá je rostlina pocházející z Číny, kterou s oblibou využíváme v kuchyni, a to především do koláčů či marmelád. Pak už si můžete užívat její osvěžující nakyslou chuť, kterou nic nenahradí.
     Komentáře
  • Proženy

    Štrúdl v letní verzi: Naplňte ho rebarborou, jahodami a klidně i dalším ovocem

    Před 9 měsíci
    Jelikož je rebarbora zelenina, dá se říct, že takový závin z ní je zdravý... A když k ní ještě na přislazení přidáte hodně zralé ovoce, které byste jinak třeba ani nestihli zpracovat, můžete navíc mluvit o šetření zdrojů. Rebarborový štrúdl je zkrátka skvělý po všech stránkách!
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Domácí rebarbora poskytne vitamíny na celou sezónu. Nejlépe bude chutnat ze slunného záhonu

    Před 9 měsíci
    Většina z nás ví, jak chutná rebarbora. Když jsme byli děti, rebarborový koláč na návštěvě u babičky nikdy nechyběl. Není se čemu divit, protože tato rostlina je plná vitamínů a minerálů.
     Komentáře
  • Prima Living

    Zamilujte se konečně do rebarbory. Ochutnejte bábovku, koláč, džem nebo kompot

    Před 9 měsíci
    Reveň alias rebarbora je výjimečná zelenina se specifickou kyselou chutí, která se připravuje jako ovoce. Snadno se pěstuje, postupně sklízí celé jaro až do letního slunovratu a dokonce pomáhá při hubnutí a zvyšuje chuť na sex. Poradíme, jak reveň správně sklízet a připravit k jídlu. A máme pro vás čtyři recepty, díky nimž si rebarboru určitě zamilujete.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Výborný a nadýchaný rebarborový koláč

    Před 9 měsíci
    Pokud k létu něco opravdu patří, jsou to skvělé a nadýchané koláče, které můžete jíst jak vy se svojí rodinou, tak i vaše nečekané návštěvy. Obzvlášť vynikající je pak koláč z rebarbory. Ochutnejte a uvidíte, že jej nebudete chtít jinak.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Přírodní zesvětlení vlasů zvládnete doma s pomocí citronu, medu nebo octu

    Před 9 měsíci
    Zejména v letošní sezóně jsou prosvětlené vlasy jedním z hlavních módních trendů a mnoho celebrit si nechává prosvětlit vlasy metodou balayage. Tato metoda je však finančně nákladná a k vlasům nešetrná, neboť je poměrně agresivně odbarvuje.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak na mšice: Smíchejte známý sladký nápoj s vodou a postříkejte rostliny

    Před 9 měsíci
    Zkoušeli jste se někdy zbavit nepříjemných mšic přírodními prostředky? Máme pro vás pár tipů, jak si postřik proti mšicím vyrobit doma z běžně dostupných surovin. Budete překvapeni, které to jsou.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Recept na super chutný koláč: Jahody, rebarbora a drobenka

    Před 10 měsíci
    Super jednoduchý a nedá se ani moc vysušit. Rebarboru s jahodami před pečením marinuji v cukru – rebarbora se probarví a v těstě se pak chová o dost lépe než syrová. Jinak používám klasické těsto na bublaninu/koláč. Olej můžete nahradit rozpuštěným máslem pro extra bohatou verzi! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Rebarbora: lahůdka, ale i život ohrožující zelenina. Jaké nebezpečí se v ní skrývá a jak se mu vyhnout? Záleží na její sklizni a úpravě

    Před 10 měsíci
    Reveň kadeřavá, lidově rebarbora, je vytrvalá a poměrně statná rostlina, která se pěstuje pro jedlé narůžovělé řapíky listů. Ty se sklízejí však jen do doby, než rebarbora vykvete, tj. zhruba do konce června. Pak už mají příliš vysoký obsah kyseliny šťavelové.
     Komentáře
  • Proženy

    Bábovka s rebarborou: dokonalá kombinace chutí, která nepřestává bavit

    Před 10 měsíci
    Sezona rebarbory je právě teď. Využijte její jedinečnou pikantní chuť a připravte si chutnou bábovku ze špaldové mouky. Chutná jemně po oříšcích.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Rebarbora není náročná. Stačí jí jen málo, aby dobře a bohatě rostla

    Před 10 měsíci
    Většina z nás si pamatuje rebarborový koláč z dětství. Připravit z rebarbory ale můžeme také kompot. Vypěstovat si ji na zahradě není složité, pokud jí splníte pár jednoduchých přání.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Připravte si bleskový nadýchaný rebarborový koláč s drobenkou, po kterém se jen zapráší

    Před 10 měsíci
    Rebarbora je poměrně nevšední ingredience, která má však mnohé využití v kuchyni. Naše babičky z rebarbory dokázaly připravit naprosté zázraky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rebarborový žmolenkový koláč hotový bleskem a nadýchaný jak obláček

    Před 10 měsíci
    Pokud jste nikdy neochutnali rebarboru, měli byste to napravit. Už naše babičky ji milovaly a často z ní pekly skvělý koláč s drobenkou. Rebarbora je navíc velmi zdravá, tudíž uděláte svému tělo službu a ještě si pochutnáte.
     Komentáře
  • Proženy

    Hrnková bublanina na plech: Zkuste kakaový piškot s rebarborou a voňavou skořicí

    Před 10 měsíci
    Sezona rebarbory je krátká, proto neváhejte a využijte její pikantní a jedinečnou chuť na maximum. Nadýchaná hrnková bublanina se špaldovou moukou je k tomu ideální: je rychlá, jednoduchá a výborná.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou voní skořicí

    Před 10 měsíci
    Máte rádi rebarboru? Pokud ano, dejte jí šanci v tomhle koláči! Je krásně nadýchaný a vláčný zároveň a právě rebarbora mu dodá zajímavou chuťovou jiskru. Těsto večer zaděláte a ráno už jen v klidu upečete.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejjednodušší křehký koláč s rebarborou a drobenkou

    Před 10 měsíci
    Máte rádi rebarboru a jemné koláče s vanilkovým krémem? Právě jste narazili na recept, který si pravděpodobně zamilujete. Je skvělý, a když těsto koupíte, tak i úplně jednoduchý. A drobenka je jen třešnička na dortu: pokud se vám do ní nechce nebo ji nemáte rádi, klidně ji vynechte. I tak si pochutnáte!
     Komentáře
  • Extra

    Co připravit z rebarbory? Nemusíte zůstat jen u koláče. Recepty, které překvapí i zachutnají

    Před 10 měsíci
    Po roce je tu opět sezona rebarbory, která potrvá zhruba do konce června, kdy už nebudou řapíky této zeleniny kvalitní. K jejímu využití v kuchyni je teď ten nejlepší čas. Zajisté není nad rebarborový koláč, ale vychutnat si ji můžete i jinak. Ve spolupráci s webem Toprecepty.cz se podíváme na ty nejoblíbenější recepty.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Je to zelenina nebo ovoce? Tak trochu tajemná rebarbora…

    Před 10 měsíci
    Navinulá chuť reveně neboli rebarbory nesedí každému, ale má své kouzlo. Mnozí z nás ale stále tápou co vlastně rebarbora je a jak ji správně připravit. Reveň kadeřavá (lidově zvaná rebarbora) je druh zeleniny, který se vyznačuje nezaměnitelnou kyselou chutí.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Kyselá a trochu jedovatá. Vedle koláčů rebarbora funguje i s masem

    Před 10 měsíci
    Její čas je krátký. Rebarboru můžeme sbírat jen pár týdnů v roce, zhruba od začátku května do konce června. Pak už začíná být nebezpečná. V Česku se využívá při přípravě koláčů, což je škoda, protože má místo i ve slané kuchyni.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rebarborový kompot: Jak jej připravit a dochutit, aby byl dokonalý? Pomůže hřebíček i citronová kůra

    Před 10 měsíci
    Rebarbora je další jarní potravinou, která nám přináší krásu a skvělou chuť do života. Jasně červené stonky jsou vítanou vzpruhou a možností, jak tuto surovinu pestře využít v kuchyni. Dnes pro vás máme tipy na skvělý rebarborový kompot.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nikdy nejezte rebarboru, pokud máte toto onemocnění

    Před 10 měsíci
    Máte rádi rebarboru? Kyselé řapíky lisů se používají do ovocných dezertů, a pokud jí přidáte tak akorát, bude mít váš moučník báječnou sladkokyselou chuť. Víte však o tom, že může být rebarbora nevhodná a škodlivá? Máte-li problémy s ledvinami, raději se rebarboře vyhněte!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ten nejlepší rebarborový koláč: Proč jej dochutit skořicí a přidat jahody?

    Před 10 měsíci
    Vyrostly vám na zahrádce konečně stonky rebarbory? Právě teď nastává vrcholná sezona této zeleniny, která je ale poměrně krátká, trvá totiž jen od května do poloviny června. Na nic tedy nečekejte a pusťte se do pečení. A jak si nakyslou chuť rebarbory nejlépe užít? Přece v koláči.
     Komentáře
  • Babinet

    Sezóna rebarbory je tady! Jak ji využít při vaření v kuchyni, a pro koho naopak není vhodná?

    Před 10 měsíci
    Reveň, známá častěji jako rebarbora, má tak velké listy, že ji v zahrádce těžko můžete přehlédnout. Vždyť jen samotné řapíky často bývají více než půlmetrové. Přesto jí občas majitelé pozemku nevěnují pozornost. Přitom právě tahle zelenina může obohatit náš jídelníček v době, kdy ještě na zahrádce není téměř co sklízet.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Rebarbora znovu dobývá české kuchyně. Její skvělé účinky na zdraví zná ale celý svět

    Před 11 měsíci
    Rebarbora je rostlina, kterou si můžete velmi snadno vypěstovat na zahradě. Má spoustu účinných látek, které jsou pro naše tělo prospěšné. Proto mnozí z nás rádi vzpomínají na rebarborový kompot, který dělaly naše babičky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Správný postup, jak česnek zbavit nebezpečného háďátka: Pozor na střídání plodin

    Před 11 měsíci
    Lze háďátko zhoubné, zabydlené v česneku, zcela zlikvidovat? Tam, kde chemické i biologické prostředky nestačí, zbývá jen držet se osvědčených postupů a striktně je dodržovat. Háďátko je totiž schopné zlikvidovat nejen česnek.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Rebarbora chutná nejlépe z vlastní zahrádky. Potřebuje pouze dostatek slunce a vody

    Před 1 rokem
    Rebarbora je v mnoha zemích považována za zeleninu, v některých státech ji zase berou jak ovoce. Pravdou ale je, že se hodí na koláče a kompoty. Jak můžete rebarboru využít a jaké jsou její vlastnosti? Našemu tělu je velmi prospěšná a vy se o ní můžete dočíst více. Důležité je vědět, kdy ji můžete sklízet.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Pěstování rebarbory ze semen není nic, co by nezvládl i začátečník

    Před 1 rokem
    Asi každý zná rebarboru čili reveň jako vzrostlou rostlinu, která se pyšní obrovskými listy a kyselými stonky, které si s oblibou dáváme do koláče. Měli bychom ale také vědět, že rebarbora obsahuje spoustu vitamínů a cenných látek.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rebarboře se daří i v nevyužívaném koutu zahrady a její pěstování není těžké

    Před 1 rokem
    Nové rostlinky rebarbory jednoduše získáte dělením trsů starších rostlin, které jsou zdravé a dostatečně vzrostlé. Sazenice můžete vysazovat podzim do poloviny října, ale i na jaře. Pokud máte vlhčí půdu, vysazujte je raději na jaře, v druhé polovině března až do začátku dubna. Zabráníte tak vymrznutí mladé rostlinky. V prvním roce pěstování třeba rostlinu chránit před zimou listím nebo rašelinou.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravé potraviny skrývající zdravotní rizika

    Před 1 rokem
    Může se vám konzumace brambor, sladkých třešní nebo pestrobarevné rebarbory vymstít? Netušíte, jak moc! Proč se v jejich souvislosti zmiňuje otrava?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Vypoklonkujte chemii z kuchyně – na vyčištění pánví vám stačí obyčejná rebarbora

    Před 1 rokem
    Máte už plné zuby připečených pánví a hrnců se stopami mastnoty, ale nedokážete si s nimi poradit jinak, než s pomocí drahých komerčních čističů? Pak nám dovolte seznámit vás s jedním malým trikem.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Rebarbora: kdy a jak dělit reveň kadeřavou

    Před 1 rokem
    Pokud rebarbora vytváří stále více slabých listových řapíků, nastal čas na její rozdělení a přesazení. Vhodným termínem je k tomu podzim, kdy rostlina začíná zavadat a zatahovat listy.
     Komentáře
  • inStory

    Dřepčíci jsou tak žraví, že během sucha zničí všechny rostliny. Efektivně je zničíte i ekologickou cestou

    Před 1 rokem
    Dřepčíci jsou tak žraví, že během sucha zničí všechny rostliny, které si pěstujete v nádobách i na záhonech v zahradách. K dostání je celá řada chemických přípravků, které dřepčíky vyhubí, ale co si máte počít, pokud chcete zachovat svou zahradu bez chemie? Řešení existuje.
     Komentáře
  • inStory

    Nekupujte předražené exotické superpotraviny. Pochutnejte si na těch českých, které dozrávají v létě

    Před 1 rokem
    Nedáte dopustit na superpotraviny a pravidelně kupujte drahé exotické ovoce a zahraniční produkty jako acai berry, chia semínka nebo guaranu? To je velká škoda. Vždyť spousta superpotravin roste v Česku a můžete si je i sami pěstovat.
     Komentáře
Reklama