Zavřít
Ředkvičky

Ředkvičky

Nejnovější články na Seznamu na téma Ředkvičky
  • VařímeDobroty.cz

    Loni jsem na Štědrý den připravila tyto růžičkové jednohubky a měly obrovský úspěch – recept je snadný a zvládne ho fakt každý

    Před 11 dny
    Růžičkové jednohubky s vejci ocení všichni, kteří už mají dost sladkého vánočního cukroví. Vypadají luxusně a mají bohatou chuť.
     Komentáře
  • Neuvěřitelná kuchyně Slanýho Toma

    Asijské knedlíčky s křupavým bůčkem, bylinkami a lahodnou omáčkou

    Před 23 dny
    Objevte lahodné asijské knedlíčky Char Siu plněné křupavým bůčkem, doplněné čerstvými bylinkami a lahodnou omáčkou. Jednoduchý recept, který vás zaručeně nadchne!
     Komentáře
  • Cooky

    Lehký berlínský bramborový salát bez majonézy a pořádný berlínský řízek

    Před 29 dny
    Lehký salát a pikantní řízek je kombinace, které se těžko odolává. Podle tohoto receptu zvládnete obojí snadno.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Aktuální problémy zahrádkářů pod drobnohledem odborníka

    Před 1 měsícem
    Čtenáři se ptají, odborník odpovídá. Tentokrát se zaměříme na nejčastější problémy při pěstování ředkviček, lískových oříšků a košťálovin. 1. Ředkvičky s dutinkami a měkké Dotaz čtenáře:„Již několik let se snažíme pěstovat ředkvičky tak,…
     Komentáře
  • Deník magazín

    Microgreens: Zdravá pochoutka, kterou můžete doma denně sklízet i v zimě

    Před 1 měsícem
    Znáte microgreens neboli mikrozeleninu? Je to superpotravina plná vitamínů, kterou si vypěstujete doma snadno bez jakékoliv chemie. Zelené výhonky pak lze sklízet už po týdnu. Každý den, po celý rok.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Tajemství zahrady: Vyzkoušejte tři zázračné druhy zeleniny, které zvládne vypěstovat každý!

    Před 1 měsícem
    Současná inflace, vysoké ceny v obchodech, nedůvěra v prodávané potraviny, to vše jsou důvody vedoucí k tomu, že se jako lidé vracíme ke svým dřívějším kořenům. Zdroj
     Komentáře
  • Cooky

    Tip na dnešní večeři: Udělejte si zapečené palačinky s kuřecím masem a pestem z medvědího česneku

    Před 1 měsícem
    Palačinky na slano? Ale jistě, a ještě k tomu zapečené. Nepotřebujete k tomu nic speciálního, stačí vymést lednici. Inspiraci najdete v tomto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Těstovinový salát s dresinkem ze sušených rajčat, bazalky a marinovanými sójovými nudličkami

    Před 1 měsícem
    Odlehčený těstovinový salát, který se skládá ze samých zajímavých komponent. Dresink ze sušených rajčat, dále pak bazalka a marinované sójové nudličky.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Sklizeň pepína: Dodrželi jsme dvě zásady pro dokonalou úrodu

    Před 2 měsíci
    Panuje podzim a spousta rostlin na zahrádce dozrává. Pomalu končí sklizeň rajčat a většina z nás se soustředí hlavně na papriky a mnohé další rostliny. Na záhonu máme ještě spoustu kopru a pomalu se derou ven ředkvičky, jež jsme si vyseli před několika dny. Nyní jsme se ale dočkali i sklizně poměrně netradiční plodiny. Ano, představuje ji pepíno. Tato teplomilná rostlina se vyznačuje opravdu skvostnými plody, jež jsou maximálně šťavnaté a chuťově hodně zajímavé. My se na základní pravidla pro pěstování pepína podíváme podrobněji, zaměříme se i na naši úrodu a v neposlední řadě přiblížíme i chuť plodů.
     Komentáře
  • Proženy

    Nenechte zahálet prázdné záhony. Podzimní sklizeň čerstvé zeleniny ještě stihnete. A skoro bez práce!

    Před 2 měsíci
    Záhony po letní sklizni nemusejí zůstat prázdné. I v září a říjnu můžete využít volná místa k výsevu či výsadbě druhů, které snesou kratší dny i chladnější počasí. Ředkvičky, ředkve, špenát, rukola nebo polníček patří mezi oblíbené volby. Je však třeba dodržet několik základních pravidel a uvědomit si specifika podzimního pěstování.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Co ještě zasadit v září, aby vaše zahrada přinesla úrodu i na podzim

    Před 2 měsíci
    Září nemusí znamenat konec pěstování. I když letní sklizeň rajčat, paprik nebo cuket už je za vámi, stále máte šanci z půdy získat něco chutného a čerstvého. Září je ideální čas pro výsadbu několika druhů ... více Příspěvek Co ještě zasadit v září, aby vaše zahrada přinesla úrodu i na podzim pochází z Pestrá Zahrada
  • Pestrá Zahrada

    Tip na 20 rostlin, které je nejlepší zasadit v září pro bohatou úrodu a krásnou zahradu

    Před 3 měsíci
    Září patří mezi nejdůležitější měsíce pro zahrádkáře. Půda je ještě vyhřátá, což umožňuje rostlinám dobře zakořenit před příchodem zimy, a na jaře se pak můžete těšit na dřívější sklizeň nebo bohatší kvetení. Výsadba v tomto ... více Příspěvek Tip na 20 rostlin, které je nejlepší zasadit v září pro bohatou úrodu a krásnou zahradu pochází z Pestrá Zahrada
  • Toprecepty

    Návod na krásný obložený talíř: Video napoví, jak vyrobit květinky z ředkviček i salámu, nebo mrkvové mašle

    Před 3 měsíci
    Chystáte občerstvení pro návštěvu a nevíte, jak hezky naaranžovat zeleninu? S trochou cviku budou od teď vaše obložené mísy hvězdami každé party a na paprice nebo mrkvi si pochutnají i vaše ratolesti. Jak vytvořit parádu na talíři, to nám pro Toprecepty poradila food blogerka Adéla Štěpánová.
     Komentáře
  • Náš dům

    Srpnová výsadba: 3 druhy zeleniny, které do podzimu sklidíte

    Před 3 měsíci
    Právě srpen je obdobím pro výsev zeleniny, která se dá sklízet na podzim i v zimě. O jaké druhy vlastně jde? Především je důležité hledat zeleninu, která přečká i chladnější či mrazivé dny. Nezoufejte však, protože máte poměrně široký výběr. Například červená řepa, kapusta, zelí, tuřín, pastinák nebo pórek.
     Komentáře
  • Marianne

    Srpnový výsev zeleniny vám zajistí čerstvou úrodu ještě na podzim

    Před 3 měsíci
    Srpen nemusí znamenat konec zahradnické sezóny. Naopak. Právě teď můžete vysít druhou vlnu zeleniny, která stihne vyrůst dřív, než udeří první mrazy. Díky srpnovému výsevu si prodloužíte radost ze sklizně a ještě v říjnu budete mít na stole čerstvé saláty, ředkvičky nebo bylinky.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Nenechte záhony prázdné. V srpnu můžete vysadit ředkvičky i salát

    Před 3 měsíci
    Srpen není jen časem sklizně. Byla by velká škoda nechat v zeleninové zahradě záhony po sklizni prázdné. Když v srpnu vysejete ředkvičky, špenát a saláty, můžete si na čerstvé zelenině pochutnávat i na podzim.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Sázení ředkviček, které ještě sklidíte a udělají radost

    Před 3 měsíci
    Ředkvička miluje chladnější počasí, kratší den a rovnoměrnou vláhu. Pozdní léto a začátek podzimu jsou pro ni ideální – nevytahuje se do květu a vytváří křupavé, nepálivé bulvičky. Většina raných odrůd dozrává za 25–35 dní, ... více Příspěvek Sázení ředkviček, které ještě sklidíte a udělají radost pochází z Pestrá Zahrada
  • iReceptář

    Ředkvičky se pěstují nejsnadněji. Zasejte je dnes a za tři týdny budete sklízet

    Před 3 měsíci
    Možná se snažíte využít každý centimetr zahrady a každý den, kdy by na něm mohlo něco růst. Možná jste jen trochu netrpěliví zahrádkáři, nebo chcete dětem ukázat kouzlo práce na zahradě. Ve všech případech se hodí plodina, která roste velmi rychle a téměř za všech podmínek.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jaké plodiny stihnete vypěstovat, když začnete v srpnu

    Před 4 měsíci
    Srpnové dny jsou na vrcholu léta a většina zahradníků už sklízí plody své práce. Mnozí si myslí, že je na výsev a výsadbu pozdě, ale opak je pravdou. Pokud chcete mít čerstvou zeleninu ještě na ... více Příspěvek Jaké plodiny stihnete vypěstovat, když začnete v srpnu pochází z Pestrá Zahrada
  • Kupi Magazín

    Zahrada v srpnu: Chcete letos ještě sklízet? Ředkvičky, kopr i špenát stíháte

    Před 4 měsíci
    Ačkoliv se zdá, že se v srpnu už všechno pomalu sklízí, tak si ve skutečnosti můžete ještě něco vysít! Třeba zeleninu, kterou budete sklízet už za několik týdnů. Zjistěte, které druhy můžete vysít a kdy se dočkáte úrody.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Ředkvičky podporují funkci jater i žlučníku: Připravit z nich můžete chutnou pomazánku

    Před 4 měsíci
    Ředkvičky jsou v Česku velmi oblíbené. Věděli jste, že jsou také velmi zdravé? Mohou podpořit funkci jater i žlučníku. Udělejte si z nich lahodnou pomazánku, prospěje vašemu tělu.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    Top 10 přírodních životabudičů: Jak ze zahrady získat energii a vitalitu

    Před 4 měsíci
    V dnešní uspěchané době se na nás valí ze všech stran požadavky na výkon. Někdy nás neustálý tlak tak unaví, že bychom se nejraději pokropili živou vodou. Řešení je jednoduché, příroda nám nabízí životabudiče, které si můžeme sami vypěstovat. Které to jsou?.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Tahle nenápadná zelenina vám v srpnu vyroste za pár týdnů

    Před 4 měsíci
    Ředkvičky patří mezi nejvděčnější a nejrychlejší zeleninu, kterou si můžete na zahrádce vypěstovat. Možná vás překvapí, že je ideální čas na jejich výsev právě v srpnu. Pokud si chcete ještě na podzim pochutnat na čerstvých, ... více Příspěvek Tahle nenápadná zelenina vám v srpnu vyroste za pár týdnů pochází z Pestrá Zahrada
  • Dům a zahrada

    Salát, ředkvičky a mangold patří mezi zeleninu, která vyroste rychle a potěší víckrát

    Před 4 měsíci
    Chcete mít čerstvou zeleninu prakticky stále po ruce? Sáhněte po rychle rostoucích druzích, které si můžete dopřávat z vlastní zahrádky už za pár týdnů a klidně několikrát za sezónu. Stačí znát pár jednoduchých triků.
     Komentáře
  • Prima Living

    Vodnice: Pěstujte zapomenutou staročeskou zeleninu! Jak na to?

    Před 4 měsíci
    Vodnice bývala oblíbenou staročeskou zeleninou. Má svěží chuť, něco mezi kedlubnou a ředkvičkou. Jaké má vodnice účinky, jak ji pěstovat a využít v kuchyni?
     Komentáře
  • Deník magazín

    Zahradníkův červenec: čas znovu zasít okurky, ředkvičky i kopr

    Před 4 měsíci
    Zatímco z jedněch záhonů sklízíte čerstvou zeleninu, jiné už mohou být připravené pro druhou úrodu. Právě červenec je ideálním časem, kdy do půdy znovu vysít saláty, ředkvičky, fazole, brokolici nebo třeba kopr. Aby vám semínka krásně vyklíčila a druhá úroda byla opravdu bohatá, začněte pečlivou přípravou záhonu. O skvělé tipy se podělil zkušený zahrádkář Petr Novák z Litomyšle.
     Komentáře
  • Kondice

    První sklizeň je tady: 3 recepty, které podpoří zdraví krve, jater i trávení

    Před 5 měsíci
    První sklizeň je tady a s ní i chutě, které vám pomůžou nastartovat tělo. Ředkvičky, špenát nebo mladé kedlubny nejsou jen lahodné. Umí podpořit imunitu, krev i zažívání. Přinášíme 3 rychlé recepty, které chutnají skvěle a jsou plné zdraví.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Nevzdávejte pěstování v létě, co ještě zasadit v červenci?

    Před 5 měsíci
    Červenec je vrcholem léta, kdy zahrady nabízejí bohatou úrodu a zároveň prostor pro nové výsevy a výsadby. Pokud si myslíte, že je už pozdě něco sázet, opak je pravdou! Tento měsíc je ideální pro rychle ... více Příspěvek Nevzdávejte pěstování v létě, co ještě zasadit v červenci? pochází z Pestrá Zahrada
  • Toprecepty

    Studený polský chlodnik je něco mezi salátem a polévkou. Kombinace okurek, ředkviček a česneku chutná božsky

    Před 5 měsíci
    Zastáváte názor, že polévka je grunt, oběd si bez ní nedokážete představit, ale v létě na horké jídlo nemáte ani pomyšlení? Řešením jsou polévky studené, jako je třeba polský chlodnik. Ten s kyselými okurkami a ředkvičkami je do teplých letních dní jak dělaný.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Netradiční zahradničení: V létě můžete ještě stihnout zasít hořčici

    Před 5 měsíci
    Léto nabízí spoustu možností, jak oživit zahradu nebo balkón netradičními plodinami. Zatímco sousedi už mají hotovo se saláty a ředkvičkami, vy teprve můžete začít s hořčicí, asijskou zeleninou nebo zimními ředkvičkami. Tyto rostliny milují teplé počasí a budou prospívat i na malém balkóně. Navíc většina z nich roste tak rychle, že první sklizeň stihnete ještě před koncem léta.
     Komentáře
  • iGlanc

    7 důvodů, proč jíst ředkvičky: Hydratují mnohem lépe než meloun a prokazatelně zlepšují funkci jater

    Před 5 měsíci
    Pokud ředkvičky nemáte pravidelně na talíři, po přečtení tohoto článku pro ně hned poběžíte do obchodu. Důvodů, proč jíst ředkvičky, je opravdu mnoho… Taková skromná ředkvička totiž patří mezi zeleninu s největším obsahem živin a z toho plyne spousta benefitů pro vaše zdraví.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Vsaďte na celoroční odrůdy

    Před 5 měsíci
    Ještě donedávna platilo, především pro ředkvičky a saláty, že jejich pěstování v letním období  není možné, protože vlivem tzv. dlouhého dne  jdou velmi rychle do květu. V současné době je však sortiment rozšířen o odrůdy označené jako celoroční, které je možné i v letním období úspěšně vypěstovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit nakládané ředkvičky: Sladkokyselý nálev jim dodá super svěží chuť a zmírní jejich pikantnost

    Před 5 měsíci
    Nemůžete se v létě dočkat, až se pustíte do zavařování různých druhů zeleniny? Nemusíte nutně čekat až na okurkovou sezonu. Stejným způsobem si můžete zavařit i ředkvičky – zeleninu, jejíž sezona právě vrcholí. Naložené v sladkokyselém nálevu zachutnají každému.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vyzkoušeli jsme fígl, jak celý týden udržet čerstvé a křupavé ředkvičky: Nestačili jsme se divit, co dokáže trocha vody

    Před 5 měsíci
    Na internetu se čas od času objeví trik, který slibuje jednoduché a levné řešení každodenních problémů v kuchyni. Jeden z těch, které teď kolují sociálními sítěmi, se týká ředkviček. Prý když je namočíte do vody a uložíte do lednice, zůstanou déle čerstvé a křupavé. V rámci našeho seriálu TOP, nebo STOP jsme tenhle zázračně jednoduchý lifehack otestovali.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Vzala jsem obyčejné ředkvičky, přidala k nim bylinky + pár dalších surovin: Kam se hrabou saláty – TATO pochoutka je 100krát lepší

    Před 5 měsíci
    Nakládané ředkvičky s česnekem jsou skvělou zdravou svačinkou, přílohou k masu i komponentem do salátů. Pochoutku připravíte za pár minut.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Ředkvičkové listy: Jsou ještě zdravější než samotné ředkvičky. Poradíme, co s nimi!

    Před 6 měsíci
    Využijte ředkvičky beze zbytků! Jejich listy najdou své uplatnění ve studené i v teplé kuchyni a vašemu tělu dodají dokonce mnohem více živin než samotný kořen.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Úžasná ředkvičková smaženice je ideálním jarním pokrmem. Podávaná na topince a posypaná pažitkou chutná skvěle

    Před 6 měsíci
    Smaženice nemusí být jen z hub. Do tohoto vaječného pokrmu se výborně hodí i čerstvé ředkvičky. A kdy jindy takový pokrm připravit než na jaře, protože to je tato zelenina nejlepší, nejkřehčí a nejšťavnatější? Navíc ve smaženici zachutná i těm, kterým jinak vadí její pikantnost.
     Komentáře
  • ByznysDeník

    Pozdní výsev? Ředkvičky, cukety a špenát stihnete sklidit i po červnu

    Před 6 měsíci
    Na první sklizeň na své vysněné zahrádce nemusíte čekat celý rok. I na konci června máte stále možnost vypěstovat si vlastní čerstvou zeleninu. Vybrali jsme pro vás tři druhy zeleniny, které mají krátkou vegetační dobu a zvládnou vyrůst a dozrát během několika týdnů.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Máte už hotovo? Tohle všechno můžete sklízet na konci května

    Před 6 měsíci
    Konec května přináší první odměnu každému zahrádkáři – ranou sklizeň jarní zeleniny a bylinek. I když léto teprve klepe na dveře, záhony už vydávají první čerstvé plody, které jsou plné chuti, vitamínů a vůně. Co ... více Příspěvek Máte už hotovo? Tohle všechno můžete sklízet na konci května pochází z Pestrá Zahrada
  • VařímeDobroty.cz

    Kdo ještě nevyzkoušel TYTO nakládané ředkvičky, dělá velkou chybu – jsou perfektní do salátů i jako příloha k masu

    Před 6 měsíci
    Nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem poslouží jako příloha k masu i komponent do salátů. Připravíte je rychle a velmi jednoduše.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Holka u plotny radí: Jednohubky se sýrovou pomazánkou, zdobené ředkvičkou a květy pažitky chutnají božsky

    Před 6 měsíci
    Čekáte návštěvu a nevíte, co rychle připravit? Využijte sezónní zeleniny a kvetoucí pažitky. Získáte vzhledově parádní jednohubky, která chutnají dospělým i dětem, což mám vyzkoušeno na vlastní rodině!
     Komentáře
  • Apetit

    Týden s Apetitem: Všechny barvy jarní zeleniny na vašem talíři

    Před 6 měsíci
    Jaro je ideální čas, kdy můžete na talíř vrátit barvy a rebarbora, ředkvičky, chřest, špenát nebo jarní cibulka jsou teď v nejlepší formě. Nechte je zazářit v šesti jídlech, která nejsou složitá na přípravu, ale rozhodně stojí za ochutnání. Na co se můžete těšit tento týden?
     Komentáře
  • Česká NEJ

    1 min

    Podcast
    Zahrádkářské rekordy z obyčejných semínek: obří ředkvička, dýně nebo brambora

    Před 6 měsíci

    ·

    1 minuta

    Ze semínek koupených v drogerii vyrostla v roce 2007 Luboši Sukovi z Jiřic u Humpolce sice spousta ředkviček normální velikosti, ale i jedna, která se doslova zbláznila, a stálo to za zápis do České knihy rekordů. Vážila více než 1,75 kg a i s kvetoucí natí měla dohromady 111 centimetrů!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

    Před 6 měsíci
    Hledáte odlehčenou alternativu ke klasickému bramborovému salátu? Sáhněte po křupavých ředkvičkách! Salát je pak svěží, rychlý na přípravu a skvěle se hodí k jarním a letním jídlům. Vyzkoušejte tuto svěží kombinaci a zpestřete svůj jídelníček.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jak se zbavit dřepčíků: Vyzkoušejte funkční metody, které spolehlivě fungují a zároveň působí i preventivně

    Před 6 měsíci
    Jak se zbavit dřepčíků, aby neohrožovali úrodu? A jak je poznat? Zasáhněte proti nim ve správný čas a zbavte se jich jednoduchou a přírodní cestou.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vyhazováním natě z ředkviček okrádáte tělo o velmi cenné živiny

    Před 6 měsíci
    Ředkvičky jsou oblíbenou a osvěžující zeleninou, kterou mnozí z nás milují pro její pikantní chuť a křupavost. Často si je dopřáváme jako součást salátů, sendvičů nebo je prostě jen zakusujeme. Většina lidí však při přípravě jídel z ředkviček nať nevyužije a bezmyšlenkovitě ji vyhodí. Tím se ale ochuzují o významné množství cenných živin, které by mohly prospět jejich zdraví.
     Komentáře
  • Babinet

    Sezóna zahrádkářů je v plném proudu. Nyní můžete vysévat drobnou zeleninu

    Před 6 měsíci
    Je tu polovinu května a nyní jsou na řadě plodiny, které lze vysévat do volné půdy. Je po „zmrzlých“, takže vysazovat začínáme i předpěstované rostlinky. Dostatečně teplou půdu i vzduch si ale ještě ohlídejte.
     Komentáře
  • V jednom hrnci

    Pomazánka z ředkviček podle 70 let staré kuchařky

    Před 6 měsíci
    U babičky jsem našel klenot. Starou českou kuchařku z roku 1955. A v ní tento recept na skvělou pomazánku. Ustrouhanou nebo jemně nasekanou ředkvičku smícháme s dobře utřeným tvarohem, s máslem, osolíme a přidáme pažitku. Je to zdravá pomazánka nejen pro děti. Dobrou chuť.
     Komentáře
  • Cooky

    Bramborový salát na německý způsob: Jde o odlehčenou, avšak neméně chutnou verzi

    Před 6 měsíci
    Bramborový salát patří mezi krále kuchyně nejen české, ale i například německé, polské či rakouské. Prohlédněte si recept na ten na německý způsob. Můžete porovnat, který vám bude chutnat nejvíce.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem

    Před 6 měsíci
    Jsou plné vitamínu C, jejich lehce pikantní chuť dodá šmrnc nejen pomazánkám a salátům a navíc je to jedna z mála zelenin, kterou můžete už v dubnu koupit českou. Ředkvičky by ve vaší kuchyni na jaře zkrátka chybět neměly. Nechte se inspirovat našimi tipy na originální recepty s ředkvičkami a užijte si jaro svěže a chutně!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok

    Před 6 měsíci
    Nakládané ředkvičky jsou skvělým způsobem, jak si užít pikantní chuť této zeleniny po celý rok. Ideální jsou jako chutný doplněk k salátům, sendvičům nebo jako lahůdková příloha ke grilovanému masu, uzeninám či sýrům.
     Komentáře
  • Styl života

    Průvodce jarní zeleninou a bylinkami: Křupavé, svěží, zdravé. 10 nápadů, jak využít jarní ředkvičky naplno

    Před 7 měsíci
    Ředkvičky patří mezi levnou zeleninu, ze které se můžeme těšit už brzy zjara. Získejte tipy, jak se dají využít. Příspěvek Průvodce jarní zeleninou a bylinkami: Křupavé, svěží, zdravé. 10 nápadů, jak využít jarní ředkvičky naplno pochází z Styl ŽIVOTA
  • Apetit

    35 receptů z první jarní úrody, které máte teď jedinečnou šanci vyzkoušet

    Před 7 měsíci
    Ředkvičky, chřest, rebarbora, salát, špenát, jarní cibulka i první bylinky. Ze všeho, co právě vyrostlo, je radost vařit. Po dlouhé zimě, během níž jsme si museli vystačit se skladovanou zeleninou nebo dovozem, přichází konečně čas svěží domácí úrody. Ať už si ji utrhnete přímo na zahrádce, ve skleníku nebo zakoupíte na farmářském trhu, rozhodně stojí za to ji využít – ať už syrovou, nebo v některém z jarních receptů.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    10 minut a máte hotovo! Ředkvičky, vejce, hrášek a dokonalý salát je na stole

    Před 7 měsíci
    Hledáte lehký, svěží a zdravý recept, který rozzáří váš jarní jídelníček? Připravte si tento ředkvičkový salát s vejci, hráškem a medvědím česnekem! Ideální volba na lehký oběd, večeři nebo jako příloha ke grilování. Kombinace křupavých ředkviček, krémové jogurtové majonézy a osvěžující citronové šťávy vás dostane. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který zvládne každý – a překvapte svou rodinu či přátele něčím neodolatelným!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nezbavujte se ředkvičkových listů. Skvěle se hodí do salátů nebo na přípravu pesta

    Před 7 měsíci
    Ředkvička je nenáročná na pěstování a daří se jí téměř všude. Proto bývá oblíbenou zeleninou českých zahrádek. Nejen plody ředkviček jsou doslova nabité vitaminy, také její listy jsou zdrojem cenných živin. Přesto v drtivé většině končí v odpadkovém koši, což je veliká škoda. Jak tedy celou rostlinu smysluplně zužitkovat?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Křupavé ředkvičky, šťavnatý chřest a lahodné máslo: Teplý salát, který vás nakopne energií

    Před 7 měsíci
    Teplý salát z ředkviček a zeleného chřestu je dokonalým pokrmem pro každého, kdo hledá rychlé, chutné a zdravé jarní jídlo. Tento recept je jednoduchý na přípravu, a přitom plný svěžích chutí, které osvěží každý pokrm. Využijte sezónních surovin a připravte si salát, který bude perfektní jako příloha k masu nebo jako samostatný lehký oběd. Je ideální pro teplé jarní dny, kdy máte chuť na něco svěžího a zároveň výživného.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Křupavé ředkvičkové placičky: Recept, který trumfne i klasické bramboráky a zaboduje na každé večeři!

    Před 7 měsíci
    Ředkvičky jsou jednou z nejoblíbenějších jarních zelenin, ale co když se rozhodnete je použít jinak než jen do salátu? Vyzkoušejte recept na křupavé ředkvičkové placičky se sýrem, které potěší každého, kdo hledá něco originálního a svěžího. Tento jednoduchý recept zvládne každý, i ti, kteří nemají s vařením příliš zkušeností. Je ideální pro rychlou večeři nebo jako chutné občerstvení pro návštěvu. Pokud máte rádi netradiční chutě, ředkvičkové placičky se sýrem vás rozhodně nezklamou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak skladovat ředkvičky? Vlhký papírový ubrousek nebo miska s vodou jsou sázkou na jistotu, na oživení je dobré znát pár fíglů

    Před 7 měsíci
    Ředkvičky patří mezi oblíbenou zeleninu obzvlášť na jaře. Jak skladovat ředkvičky, aby dlouho vypadaly skvěle? Poradíme také, co s nimi udělat, když začnou být svraštělé.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Ředkvičky, aneb botanické povídání Václava Větvičky

    Před 7 měsíci
    V dubnu jsem jako malej kluk nedočkavě vyhlížel, kdy naše ředkvičky začnou červenat, Ať byly ještě ocáskově tenké, zpravidla jsem neodolal a zkusil je zakousnout. Bydleli jsme na jižním Zápraží, v kraji a…
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Už žádné zvadlé ředkvičky! Naložte je do nálevu, ve sklenicích vydrží dlouhé týdny

    Před 7 měsíci
    Ředkvičky už nemusí končit v koši, když ztratí svou svěžest. Naučte se je nakládat, ať už do sladkokyselého nálevu, nebo fermentací, a objevte zcela nový způsob, jak si užívat jejich svěží chuť a křupavost. Tento recept vás provede krok za krokem a ukáže vám, jak lze z obyčejných ředkviček vytvořit delikatesu, která oživí vaše saláty, chlebíčky nebo masové pokrmy.
     Komentáře
Reklama