Zavřít
Ředkvičky

Ředkvičky

Nejnovější články na Seznamu na téma Ředkvičky
  • Naše zahrada

    Už v březnu je možné vysévat zeleninu – jakou přesně?

    Před 15 hodinami
    Je však ale nutno dodat, že není březen jako březen. Někdy máme v tomto měsíce pořádný mráz, jindy zase krásné a slunečné teploty, které máme i nyní. Doporučujeme, abyste se řídili půdou. Je promrzlá? Dejte ji tedy čas a nechte ji probudit. V případě, že máte skleník či fóliák, nemeškejte a vysévejte. V druhém případě, kdy zem není promrzlá, můžeme se pustit do výsevu časné jarní zeleniny, která nám dodá potřebné živiny, která z nich to bude?
     Komentáře
  • Náš dům

    Čas na výsev ředkviček: Vůbec nic složitého, za chvíli máte hotovo

    Před 1 dnem
    Milujete čerstvou zeleninu a dali byste si něco i nyní přímo z vaší zahrádky? Pak je nejvyšší čas na výsev ředkviček. Nejde o vůbec nic složitého a za nějaký měsíc si můžete dát skvělé ředkvičky, které budou dokonale křupat a skvěle chutnat. Jestliže zvolíte výsev ředkviček do skleníku, můžete mít úrodu klidně i týden dříve. Pojďme se tedy nyní přímo podívat na to, jakým způsobem se ředkvičky vysévají a co všechno potřebují ke svému růstu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Opomíjené ředkvičky jsou bohatým zdrojem antioxidantů

    Před 2 dny
    Je k nevíře, že se do malé ředkvičky vejde tolik prospěšných živin. Tato zelenina napravuje porouchané trávení, povzbuzuje obranyschopnost, chrání před infekcemi a prospívá srdci. Nechcete si ji vypěstovat?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ředkvičkové listy končí v koši neprávem. Jsou skvělé pro obohacení polévek a vyrobíme z nich i tohle skvělé pesto

    Před 6 dny
    Ředkvičky jsou za poměrně dobrou cenu dostupné téměř po celý rok a jejich ideální využití do zeleninových salátů nikoho nepřekvapí. Mnohé by ovšem nenapadalo, že listy z ředkviček nejsou odpad, ale mohou se stát plnohodnotnou surovinou plnou zdraví prospěšných látek. Jak je připravit, zpracovat a jak vlastně ředkvičkové listy chutnají?
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Ředkvičky vyséváme, jakmile poleví hrozba větších mrazů

    Před 6 dny
    Přestože ředkvičky snesou mírný mráz, přikryjeme je po výsevu netkanou textilií. Chráníme je tím také před škůdci a uspíšíme jejich sklizeň.
     Komentáře
  • Novinky

    Pěstování ředkviček: Poradíme, jak je pěstovat pravidelně

    Před 8 dny
    Ředkvičky jsou chutnou a zdravou součástí pokrmů, kterou si navíc doma celkem snadno vypěstujete sami. Podle odrůdy si můžete dopřávat čerstvé ředkvičky už od časného jara, ochuzeni o ně ovšem nemusíte zůstat ani během léta a podzimu.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Březen je vhodný pro pěstování první rané zeleniny. Vysadit lze mnoho oblíbených druhů

    Před 9 dny
    Kilo rajčat nebo paprik za více než 120 či 150 korun? Konec zimy a začátek jara zelenině obecně nepřejí, letošní cenovky ale atakují nemyslitelné částky, přesto není třeba zůstat zcela bez zdravých produktů.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Včasné březnové výsevy zeleniny

    Před 13 dny
    Existuje poměrně velké množství zeleniny, kterou je potřeba vysít v časných, již březnových termínech, abychom se dočkali odpovídající úrody a čerstvé zásoby vlastnoručně vypěstovaných vitamínů na našich talířích. Pojďme si povědět, o které druhy se konkrétně jedná.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Víme, co dělat, aby ředkvičky nepálily a odpovídáme na všechny otázky, které vás s touto zeleninou možná napadly

    Před 18 dny
    Ředkvičky patří mezi nejranější druhy zeleniny a když budete mít chuť a půjdete na jejich výsev chytře, můžete je sklízet téměř celý rok. A chtít byste měli, protože tyhle malé bulvičky jsou doslova zdravotním zázrakem.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jarní ředkvičky vysévejte už v polovině března

    Před 1 měsícem
    Dnes si můžete koupit červené ředkvičky po celý rok skoro v každém obchodě. Ty jarní a navíc vlastnoručně vypěstované jsou ale jednoznačně lepší. Vysévat je můžeme už v polovině března.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Jednoduchý návod, jak pařeniště téměř celoročně pěstitelsky využít

    Před 1 měsícem
    Pařeniště díky svému krytu zadržuje teplo ze slunečních paprsků. Toho využijeme k předpěstování sadby nebo k pěstování některé zeleniny.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Vypěstujte si zeleninu na parapetu a užijte si její vitamíny ještě před příchodem jara

    Před 1 měsícem
    Také už se nemůžete dočkat jara a léta, až si pochutnáte na šťavnaté zelenině od místního pěstitele nebo z vaší zahrádky? Nač čekat, když si určitý druh zeleniny můžete vypěstovat nyní v únoru, a to ke všemu na parapetu? Stačí vhodně zvolená zelenina, substrát, ale také umístění, kde vám vše krásně vyroste. Společně se tedy podívejme na to, které druhy lze pěstovat i v domácích podmínkách.
     Komentáře
  • Feminela

    Nakládané okurky už nikoho neoslní. Zavařené ředkvičky dodají obědu nebo svačince nový rozměr

    Před 1 měsícem
    Nakládané papriky, okurky nebo houby jsou skvělým nápadem na občerstvení během večírku nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Ochutnali jste ale už někdy nakládané ředkvičky? Jejich chuť je nezaměnitelná a navíc jde o hodně zdravé občerstvení.
     Komentáře
  • Receptovník

    Netradiční ředkvičková polévka oživí každý jídelníček. Správnou přípravou zachováte všechny benefity

    Před 1 měsícem
    Rozmanitost se v kuchyni dá zařídit především tak, že budete používat sezónní zeleninu. Tato jarní ředkvičková polévka je skvělým způsobem, jak oživit váš jídelníček a dopřát si zase trochu něco nového. Je vydatná, příjemně štiplavá po ředkvičkách, ale také plná vitamínů a důležitých látek. Udělejte si ji ještě dnes a velmi si pochutnáte. Proč ředkvičky? Ředkvičky jsou skvělým zdrojem výživy a mají mnoho zdravotních výhod.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Chcete mít každý den čerstvé ředkvičky? Objevte tajemství postupné sklizně

    Před 2 měsíci
    Když sluníčko zlikviduje poslední zbytky zimy a pořádně osuší půdu, dejte se do ředkviček. Tuto jemně štiplavou oblíbenou jarní zeleninu můžete sklízet už po zhruba čtyřech týdnech od výsevu. Chcete-li mít ředkvičky každý den čerstvé, objevte tajemství postupné sklizně: každý týden vysejte jeden řádek semínek a po celou jarní sezonu budete mít každý den čerstvé ředkvičky. Prozradíme také, jako odrůdy jsou vhodné pro jarní pěstování ředkviček.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Figurka rolníka bez kalhot či koňská lebka na tyči: Přečtěte si nejhorší či nejpodivnější vánoční tradice z celého světa

    Před 2 měsíci
    Snad každý zná alespoň jednu z našich vánočních tradic, mezi které patří například rozkrojení jablka napůl, lití olova, zpívání koled, polibek pod jmelím nebo třeba házení střevíčkem. Jenže ne všude po světě jsou tradice takto romantické nebo hezké. Někde totiž k Vánocům patří neodmyslitelně i kakající panáček nebo třeba koňská lebka.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Na Vánoce zdravě! Recept na lehký bramborový salát bez majonézy

    Před 2 měsíci
    Vánoční bramborový salát nemusí být jen klasický, majonézový. Zkuste letos trošku lehčí verzi se zakysanou smetanou, řapíkatým celerem, avokádem a ředkvičkami. Salát je chuťově vyvážený a skvěle doplní lososa, klasického kapra nebo třeba vegetariánskou alternativu štědrovečerní večeře.
     Komentáře
  • Dopolední host

    16 min

    Podcast
    Chuť mikrobylinek je občas jiná, než by člověk čekal, říká pěstitel Filip Vašátko

    Před 3 měsíci

    ·

    16 minut

    „Zrovna ředkvička chutná jako ředkvička, ale u brokolice je chuť úplně jiná. Mikro brokolici bych přirovnal spíš k listové zelenině než k normální brokolici,” popisuje pěstitel mikrobylinek Filip Vašátko, který byl dopoledním hostem Rádia ZET. „Jsou to malé výhonky. Obsahují dvou a půl až čtyřicetinásobek živin než dospělé rostliny či jejich plody. Jedním z druhů microgreens, který znají asi všichni, je řeřicha,” dodává. 
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jednoduché pěstování ředkviček na parapetu: I na úplného amatéra bude čekat neomezené množství plodů po celý rok

    Před 4 měsíci
    Ředkvičky je možné pěstovat po celý rok. Stačí jen při jejich výsevu dodržet všechna potřebná pravidla.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Luxusní úroda plná důležitých živin: V zimě ředkvičky zasadíme, na jaře se těšíme z obří várky oblíbené vitamínové bomby

    Před 4 měsíci
    Aby byla na jaře dobrá úroda ředkviček, je nutné je vysít ještě před příchodem zimy. Řadu procesů tak lze skvěle urychlit.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Herec a zahrádkáři: Ředkvičky podle divadelního kalendáře

    Před 5 měsíci
    Jan Zadražil plánuje výsevy zeleniny podle kalendáře divadelního spolku Kašpar. To aby se jako herec stihl věnovat zahradě i zahrádkářům. The post Herec a zahrádkáři: Ředkvičky podle divadelního kalendáře appeared first on Zahrádkář.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Když teď zasejeme ředkvičky, za pár týdnů sklidíme nálož vitaminů

    Před 6 měsíci
    V povědomí je máme spolu se salátem zafixované jako první jarní zeleninu, ale už málokdo by sázel na fakt, že jsou i vděčnou zeleninou podzimní. Ředkvička je totiž kultura, které rozhodně nevyhovují vysoké teploty. Od poloviny srpna ale už pomalu končí parné léto a teploty pro její pěstování začínají být opět příznivé.
     Komentáře
  • Vaříme světově

    Výborná domácí pomazánka na stole za pár minut

    Před 6 měsíci
    Tofu pomazánka připravená během chvíle.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Podzimní výsev zeleniny nejen pro ranou jarní sklizeň. Některou můžete sklízet ještě letos

    Před 6 měsíci
    Léto je sice pryč a zanedlouho se objeví první přízemní mrazíky, ale to neznamená, že na zahradě končí práce a že již nic jiného nelze vypěstovat. Naopak, mnoho druhů zeleniny, zejména té kořenové, lze vysít i na podzim pro časnou jarní sklizeň.
     Komentáře
  • Proženy

    Září na zahradě: Vysejte zeleninu, kterou sklidíte ještě teď na podzim

    Před 6 měsíci
    Zahradnická sezona ještě nekončí. Nenechte volné záhony zarůst plevelem. Vysejte si zeleninu, která vám vyroste, ještě než udeří první mrazíky. Pochutnat si můžete nejen na ředkvičkách nebo špenátu.
     Komentáře
  • Žena-in

    Návod, jak uskladnit ovoce a zeleninu, aby vydržely déle čerstvé a k nakousnutí

    Před 6 měsíci
    Z obchodu, nebo dokonce od farmáře si přinesete lákavě vypadající ovoce a zeleninu, jenže během několika dnů už vůbec lákavě nevypadá. Je povadlá, bez života a mnohdy skončí v koši. Dost možná neumíte jednotlivé druhy správně skladovat a zbytečně si tak vyhazujete peníze z peněženky.
     Komentáře
  • Receptovník

    Ředkviček není nikdy dost. Vyzkoušejte nakládanou variantu, hotové budou během chvíle

    Před 6 měsíci
    Nakládané papriky, okurky nebo houby jsou skvělým nápadem na občerstvení během párty nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Vyzkoušeli jste však už někdy charakteristickou chuť nakládaných ředkviček? Pokud ne, stojí za to znát osvědčený způsob, jak je jednoduše připravit. Zdravé občerstvení Nakládané ředkvičky se vyznačují výraznou, mírně kořeněnou chutí, takže budou fungovat všude tam, kde potřebujete šťavnatý a výrazný akcent, který dodá vašim jídlům charakter.
     Komentáře
  • Adbz

    Vypěstujte ředkvičky za pouhé 2 týdny. S revoluční trsovou metodou nikdo nešlápne vedle

    Před 6 měsíci
    Ředkvičky svou výraznou chutí obohatí jakýkoliv letní salát. Když si je vypěstujete sami, chutnají ještě lépe. S touto metodou je můžete vypěstovat za 2 týdny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Výsevy babího léta: Co teď zasít, abyste sklízeli celý podzim

    Před 7 měsíci
    Dny se krátí a to mnohé zelenině svědčí, neboť nevybíhá do květu a nehořkne. Můžeme toho využít a zasít úrodu, kterou budeme sklízet po celý podzim.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Srpnová výsadba ředkviček a další zeleniny: Jaké druhy vysadit, abyste sklízeli úrodu ještě na podzim

    Před 7 měsíci
    Pakliže vysejete konkrétní druhy zeleniny nyní během srpna, tak se můžete pak celý podzim radovat z takzvané podzimní sklizně. Obecně tyto druhy zeleniny vhodné k podzimní sklizni rychle rostou.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vyhazováním natě z ředkviček okrádáte tělo o cenné živiny

    Před 7 měsíci
    Všimli jste si, že většina z nás rovnou v obchodě otrhá zelené listy a slavnostně si odnáší jen červené kuličky? To je velká chyba, v ředkvičkové nati se skrývá spoustu cenných živin. Přestaňte sami sebe okrádat a naučte se je zužitkovat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co vysít v srpnu a kdy jít na houby: Zahrada podle Luny a hvězdných znamení

    Před 7 měsíci
    Nastal poslední letní měsíc. Pod horkými slunečními paprsky se dopéká ovoce, semena zrají, padají na úrodnou půdu a koloběh života začíná znova. I my můžeme na zahradě nejen sklízet, ale také znovu sít a znásobit tak hojnost blížícího se podzimu. Jak nám při tom pomáhá horoskop, cyklus Luny a hvězdných znamení?
     Komentáře
  • Zahrádkář

    V srpnu vysejme ředkvičky, na podzim můžeme sklízet

    Před 7 měsíci
    Díky krátkému vegetačnímu období, které nepřesáhne čtyřicet dní, si stihneme ředkvičky vypěstovat ještě do začátku podzimu.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejen čas sklizně, ale i výsevu! Teď je ještě čas dát do země ředkvičky, salát i mrkev

    Před 7 měsíci
    Když sklidíte saláty a další brzkou letní zeleninu, záhony jsou najednou smutně prázdné. Nenechte je zahálet. Vysejte novou várku listové zeleniny a plodiny, které si užijete napřesrok.
     Komentáře
  • iReceptář

    Které rostliny na zahradě nesmíte nikdy vysadit vedle sebe: Tyto se nenávidí!

    Před 7 měsíci
    Zdá se vám, že některé pěstované rostliny nevypadají moc k světu? Důvod může být prostý. Možná se jedná o druhy, které se mezi sebou nesnášejí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dřepčíci: Jak chránit záhony před jejich nemilosrdnými nálety zkázy?

    Před 8 měsíci
    Zlobí vás na zahradě dřepčíci? Ochraňte zeleninu před maličkými škůdci, ať vám nezbaští vše, oč se staráte. Dřepčíci do záhonů nesmí!
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Švédský stůl pro škůdce aneb jak vyzrát na dřepčíky a květilky

    Před 8 měsíci
    Generace pěstitelů uměly v minulosti využít své zkušenosti a znalosti tak, aby na škůdce, třeba dřepčíky a květilky, zbylo co nejméně úrody.
     Komentáře
  • Prima Living

    Pěstujte černou ředkev! Léčí játra i kašel, její pikantní chuť je skvělá k pivu

    Před 8 měsíci
    Černá ředkev je uvnitř stejně bílá a křupavá jako ředkvička, a proto se jí dost často říká černá ředkvička. Černá ředkev se konzumuje méně než červená ředkvička, zřejmě proto, že je štiplavější a má křenu podobnou chuť. Ovšem právě její pálivost z ní dělá skvělou léčivou zeleninu, domácí šťáva a sirup jsou generacemi osvědčenými přírodními léky.
     Komentáře
  • Receptovník

    Ředkvičková šťáva je studnicí zdravých složek, které tělo pročistí a zanechají pocit lehkosti

    Před 8 měsíci
    Léto je plné zdravých plodů ovoce i zeleniny. Nejspíš ani u vás doma nechybí chlebíčky plné vůní. Pažitka, jarní cibulka, ředkvičky… Konkrétně zmíněné ředkvičky nepůsobí skvěle jen na naše chuťové buňky, ale také na naše zdraví. Snižují vysoký krevní tlak a podporují funkci ledvin, střev a jater. Už jste vyzkoušeli ředkvičkovou šťávu?
     Komentáře
  • Domácí recepty

    Výborný recept na okurkový salát

    Před 8 měsíci
    Recept na okurkový salát se smetanou a ředkvičkami. Osvěžující okurkový salát pro horké letní dny. Okurky a ředkvičky nastrouháme na kolečka nebo na nudličky na hrubém struhadle. Podle toho, co máme raději. Vše dáme do mísy, přidáme kopr, šťávu z limetky a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, promícháme a dáme vychladit do lednice. Rychlý recept na rychlý okurkový salát s ředkvičkami a smetanou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Měsíc dorůstá a to je ten pravý čas na výsev zeleniny. Už máte zaseto?

    Před 8 měsíci
    Léto překypuje svou hřejivou silou, čas slunce a hojnosti vrcholí. Zahrada si žádá vláhu a výživu, aby naplno plodila. O rostliny můžete pečovat i v souladu s letním rytmem Luny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejčastější chyby při pěstování okurek, které dělají i zkušení zahrádkáři

    Před 8 měsíci
    Patříte mezi nadšence v pěstování okurek? Děláte, co se dá, ale rostlinám se moc nedaří? Některé pěstitelské chyby vám okurky nebudou tolerovat, proto se jim zcela určitě vyhněte! Mohli byste zbytečně přijít o celou úrodu.
     Komentáře
  • Feminela

    Netradiční úprava ředkviček osvěží v horkém létě a dodá tělu maximum zdraví

    Před 8 měsíci
    Chléb s máslem na jaře nesmíte ochudit o chutné a příjemně štiplavé ředkvičky. Jde o poměrně podceňovanou zeleninu, ale rozhodně byste na ni neměli zapomínat, protože má příznivý vliv na zdraví. Snižuje krevní tlak, podporuje činnost jater, ledvin i střev.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Na kvasinkové infekce pomáhají i ředkvičky

    Před 8 měsíci
    Ředkvičky můžete jít takřka v neomezeném množství, protože mají minimum kalorií. Kromě toho, že vyladí trávení a sníží riziko rakoviny, pomohu zastavit i infekce, které vám otravují život!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak využít natě a listy zeleniny: Hodí se do polévek, slaných kaší i do salátů

    Před 8 měsíci
    Natě ze zeleniny a některé listy většinou míří do odpadkového koše, výjimečně na kompost. Zcela ojediněle pak na talíř a to je škoda. Natě ze zeleniny využijete i v jídle. Přečtěte si, co a jak zahrnout do jídelníčku.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Ředkvičková pomazánka: rychlá, neuvěřitelně zdravá a chuťově perfektní

    Před 8 měsíci
    Pomazánky jsou neuvěřitelně vděčné jídlo. Když nějakou připravíš fakt dobře, strávníci ti budou schopní líbat ruce. A i ty si můžeš nebývale pochutnat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    7 nejlepších obědových salátů pro léto 2022: Se šunkou, lučinou nebo pečeným masem skvěle chutnají a zasytí na dlouho

    Před 8 měsíci
    Saláty k létu bezpochyby patří. V tomto období chcete svěžest a hodí se využít i čerstvou zeleninu, často z vlastních výpěstků. Máme pro vás ty nejlepší, které jsou přímo stvořené pro horké dny. Ovšem, aby to nebylo jen "hladové jídlo", je třeba přidat k salátu taky nějakou tu bílkovinu. Proto všechny naše následující recepty můžete směle využít jako dobrý letní oběd.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Domácí prostředky likvidující nepříjemný tělesný odér

    Před 9 měsíci
    Co mají společného glycerin, ředkvička, alkohol, bílý ocet, jablečný ocet, čajovníkový olej, brambory nebo třeba prášek do pečiva a rajčatová šťáva? Všechny vyjmenované položky mohou mírnit tělesný zápach! Tušili jste, že máte doma takové zabijáky?
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    6 druhů zeleniny, kterou můžete vysévat i v červnu

    Před 9 měsíci
    V červnu se sklízí úroda ředkviček, salátů a dalších raných plodin. To ale neznamená, že je pěstovací sezóna u konce. Můžete se pustit do dalších výsevů. Je spoustu druhů zeleniny vhodných pro výsev v červnu nebo dokonce i celoroční pěstování. Které to jsou?
     Komentáře
  • Poznáváme zemědělství

    Ředkvičky, poklad pro naše zdraví

    Před 9 měsíci
    Zajímalo nás, proč jsou ředkvičky pokladem pro naše zdraví. Proto jsme dorazili do zelinářského podniku Agata s.r.o., abychom natočili reportáž s doc. Ing. Aleš Rajchlem, Ph.D. z VŠCHT Praha o významu ředkviček ve výživě člověka.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kterou zeleninu můžete zasadit ještě teď v červnu? Vsaďte na špenát, zelí i pór

    Před 9 měsíci
    Uteklo vám jaro a vy jste ještě nezačali zahradničit? Nevadí. Mnohé druhy zeleniny můžete sázet i v červnu. Znáte je? Ať už se chystáte osázet truhlíky na terase nebo záhonek na dvorku, tyto zeleniny se hodí vysadit či vysít právě teď v červnu.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Proč ředkvičky nerostou? Zde je 5 hlavních důvodů, proč se netěšíte z bohaté úrody

    Před 9 měsíci
    Ředkvičky jsou nenáročné, ale při výsadbě a pěstování byste je neměli nechat bez dozoru. V opačném případě existuje šance jejich úhynu. Abyste se takovému osudu vyhnuli, stačí znát hlavní důvody, proč vám ředkvičky nerostou.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    8 lákavých pokrmů, které si připravíte z ředkviček. A tipy, jak je uchovat co nejdéle čerstvé

    Před 9 měsíci
    Možná vás překvapí, že ředkvičky se dají využít nejen ve studené, ale i v teplé kuchyni. "Já si většinou dávám ředkvičky jen tak samotné, ale jelikož si je pěstujeme na zahradě, máme jich pak najednou hodně a musíme je nějak zužitkovat. Pak z nich dělám saláty, pomazánky i dekorace," říká redaktorka Veronika. Vyzkoušejte její oblíbené recepty.
     Komentáře
  • iReceptář

    Užitečné triky, jak jednoduše postavit chytré vyvýšené záhony

    Před 9 měsíci
    Vyvýšené záhony jsou ideální volbou pro zahradníky, kteří si chtějí užít svou pěstitelskou vášeň bez bolesti zad. Patříte mezi ně?
     Komentáře
  • iReceptář

    Kdy (ne)zahradničit podle kalendáře? Řiďte se podle rostlin

    Před 9 měsíci
    V nejrůznějších zahradnických rádcích se můžeme dočíst, co sít a sázet v březnu, dubnu i květnu. Pro základní orientaci jsou tyto léty prověřené údaje užitečné, ale jen pokud se jimi neřídíme jako dogmaty. Vhodné termíny totiž ovlivňuje mnohem více faktorů než jen kalendář. Na co bychom vždy měli brát zřetel?
     Komentáře
  • Prima Nápady

    6 pravidel, jak úspěšně pěstovat kořenovou zeleninu v nádobě na balkoně

    Před 9 měsíci
    Vypěstovat kořenovou zeleninu na balkoně nemusí být utopie. Bylinky a rajčata jste už určitě zkusili, letos zkuste také mrkev nebo ředkvičky. Zvolte menší odrůdy a dodržením těchto základních pravidel si i na menším balkoně vypěstujete chutné vitamínové bomby ke svačině.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Fantastické nakládané ředkvičky nahradí nakládačky. Jak postupovat, aby byl výsledek perfektní?

    Před 9 měsíci
    Nakládání zeleniny je oblíbené. Nemusí se ale vůbec jednat jen o okurky a zelí. I takové ředkvičky můžete tímto způsobem zužitkovat a využít jejich bohatou sklizeň. Přečtěte si, co hlídat u fermentace ředkvičky, abyste si ji mohli pořádně vychutnat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pikantní ředkvičky: 5 tipů, jak je využít do salátu, pomazánek, do polévky i při grilování

    Před 10 měsíci
    Pikantní ředkvičky k jaru patří. Někteří se ale obávají jejich štiplavosti, nebo nevědí, jak je upravit. S obojím vám dnes pomůžeme! Vysvětlíme, proč ředkvičky trochu pálí, jak je pálivosti zbavit i co s nimi v kuchyni.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Pravidla pro pěstování prvotřídních ředkviček – díky nim se nikdy nevytáhnou ani nezhořknou. Naučte se, jak je praktikovat i na své zahradě

    Před 10 měsíci
    Pěstován ředkviček není nijak obtížné. A díky šikovným trikům nikdy nebudou hořké ani vytáhlé. Lepší jste ještě nejedli.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Červivé ředkvičky: Problém, jemuž se lze vyhnout

    Před 10 měsíci
    Vytáhli jste ze země ředkvičky a těšili jste se, až je ochutnáte? Jasně, aby také ne, čerstvé ředkvičky přímo ze zahrádky jsou naprosto skvělé. Pokud ovšem konkrétní bulvu rozkrájíte na poloviny, možná zjistíte, že dužina není bílá tak, jak by měla. Lemují ji hnědé nevzhledné chodbičky. Sem tam najdete i nějakou tu larvu. Vůbec nic příjemného. Ba naopak. Za vším stojí květilka zelná, respektive její larvy. Právě proto se vyplatí zaměřit se na tohoto škůdce podrobněji a podívat se na to, jak se nepříjemností vyvarovat.
     Komentáře
Reklama