Zavřít
Salát

Salát

Nejnovější články na Seznamu na téma Salát
  • TopRecepty

    Pět způsobů, jak využít na mrkev nasladko: Kromě tradičního salátu výborně chutnají i vláčné mrkvové řezy nebo limonáda

    Před 2 dny
    Mrkev je typická podzimní zelenina, kterou si vychutnáme čerstvou nejlépe v tomto období. Nemusí být ale pokaždé jen naslano jako příloha nebo dušená s masem. Skvěle chutná také nasladko.
     Komentáře
  • OnlyU

    Udělejte si vynikající salát coleslaw. Lidé si na něm pochutnávali už v 1. století

    Před 3 dny
    Salát coleslaw je oblíbený především ve Spojených státech amerických, kde se podává ke grilovanému masu nebo třeba ke steaku s hranolky. U nás je velmi často nabízen k meníčkům ve fast foodových restauracích. Znáte ale jeho historii a víte, jak si ho vyrobit doma? Zdroj
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Ewa Farna kvůli kritice hubnout nehodlá. Mám si dát salát? Schválně si dám kachnu

    Před 3 dny
    Zpěvačka Ewa Farna (30) je známá tím, že její hmotnost je tak trochu jako na houpačce. Sem tam má kilo navíc, jindy zase hubne. Její tělo je proto předmětem diskusí, a to i ve chvílích, kdy se snaží například jen představit novou píseň nebo si vyjde na společenskou akci. Farna nyní popsala, jak komentáře na své tělo vnímá, a z jejích slov je evidentní, že se jimi už netrápí. Cesta k sebepřijetí však byla dlouhá a musela si přizvat i psychologa.
     Komentáře
  • OnlyU

    Salát 7 vrstev: Připravte si snadný pokrm, jenž vznikl pravděpodobně z lidské lenosti

    Před 4 dny
    Salát sedmi vrstev, nebo také sedmivrstvý salát, je základem každé větší společenské události v USA. Nejenže skvěle chutná, ale především velmi dobře vypadá. Jde tak o jídlo, které zdobí stoly na důležitých a velkých akcích. Zdroj
     Komentáře
  • Ostravský Gastrošéf Heřman Gazda

    Salát, který jsi nikdy ještě nejedl: „Esli ochutnáš, budeš muset na odvykačku“

    Před 4 dny
    Jestli uznáváš zdravou kuchyňu, tak kukni na recept z kuřecího masa a salátu. Obsahuje tajnů ingrediencu, která ti vytvoří na salátu závislost! Váš Heřman Gazda, držitel mišulinské hvězdy a Ostravský Gastrošéf.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Co by rozhodně nemělo chybět v žádné ledničce

    Před 5 dny
    Existuje několik potravin, které se dají použít prakticky kdykoli a k čemukoli. Během chvíle vytvoříte královskou hostinu. Které to jsou?
     Komentáře
  • Receptovník

    Rajčata můžeme zpracovat na sto způsobů. Využití najdou i ta nezralá

    Před 6 dny
    Nejčastěji se v kuchyni využívají červená rajčata. Hodí se k jídlu ať už syrová, třeba do salátu, nebo jako součást samotných pokrmů. Nicméně využití lze nalézt i pro rajčata zelená.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Třepané okurky: Rychlou verzi nakládaček připravíte snadno, nejdůležitější je okurky ve sklenici často protřepávat

    Před 8 dny
    Nashromáždilo se vám doma větší množství salátových okurek? Na nakládání se nehodí a do salátu je všechny nespotřebujete? Váš problém vyřeší třepané okurky. Tyto „naložené“ okurky vám v lednici vydrží až dva týdny. Jejich příprava je rychlá, snadná a hlavně zábavná.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Zeleninu s krátkou vegetační dobou můžete sklízet téměř celoročně

    Před 8 dny
    Pěstování zeleniny s krátkou vegetační dobou nám může zaručit i dvojitou sklizeň během sezóny. Proto třeba ředkvičky nebo salát zvládneme vysít a sklidit na jaře, a dále v létě nebo dokonce i na podzim.
     Komentáře
  • V jednom hrnci

    Tahle ingredience dodá rajčatovému salátu říz

    Před 8 dny
    Uzrálá rajčata nakrájejte na drobné kousky, smíchejte je s vejcem a cibulkou. Klíčovou ingrediencí je jemně nasekaná celerová nať, která výrazně zvýší chuťový požitek z rajčat s jemnou majonézovou příchutí. Tento salát mi dělávala maminka na chatě, kde nám rostlo spoustu rajčat a toto byl můj nejoblíbenější způsob, jak je zkonzumovat.
     Komentáře
  • Apetit

    Lichořeřišnice: Zkuste léčivou sílu přírody. Až půjdete kolem truhlíku, utrhněte pár lahodných kvítků do pusy nebo do salátu

    Před 11 dny
    Květy lichořeřnice můžete utrhnout a rovnou jíst. Nebo je na chvilku uschovat a přidat do salátu či jimi ozdobit jakýkoli talíř. Skvěle vypadá a ještě líp chutná! Při pohledu na tuto barvami hýřící rostlinku by málokdo tušil, jak zázračně může na lidský organismus působit. Lichořeřišnice či řeřicha se považuje za přírodní antibiotikum, má totiž schopnost bojovat se záněty.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Polévka z pečených paprik báječně chutná, je snadná na přípravu a kromě paprik potřebujete jen pár ingrediencí

    Před 11 dny
    Papriky dozrávají a nemusíme je dávat jen do salátu. Skvělé jsou i grilované či pečené. Lahodná je také polévka z pečených paprik, která je příjemnou změnou. Připravte si ji k obědu nebo večeři.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí nakládané fazolky jsou skvělou přílohou i doplňkem salátu

    Před 12 dny
    Zelené fazolky se do českého jídelníčku pomalu, ale jistě vracejí s tím, jak Češi stále více dbají na své zdraví a hledí si toho, co jedí. Oblíbený pokrm našich předků přitom z našeho stolu málem vymizel. Za časů našich babiček se fazolové lusky jedly nejen na přelomu léta a podzimu, kdy dozrávají, ale také v chudých zimních měsících, kdy mnohé jiné potraviny nebyly k dispozici. Zelené fazolky se totiž dají nakládat. A právě na nakládané fazolky pro vás máme jeden skvělý a jednoduchý recept.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Květákové listy se hodí do smoothie, skvělé jsou jako chipsy i v salátu

    Před 12 dny
    Ne každý ví, že kromě růžice květáku jsou jedlé i jeho listy. Proto tato cenná část rostliny často končí v popelnicích. Dají se přitom jíst syrové i vařené a navíc obsahují spoustu prospěšných látek. V ničem tak nezaostávají za bílými růžicemi. Najdeme v nich spoustu vlákniny, která je nezbytná pro správnou činnost střev a žaludku. Jsou plné vitamínů Listy květáku jsou nízkokalorické, proto by se měly objevit na jídelníčku lidí, kteří si chtějí udržet štíhlou linii. Jsou dobrým zdrojem železa, vápníku a vitamínů A, C a E.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

    Před 12 dny
    Máte rádi utopence, ale nechcete čekat, než se rozleží? Pak je pro vás tento salát jako stvořený. Základem jsou kvalitní špekáčky, dobré kysané zelí a sladkokyselé okurky.
     Komentáře
  • Čelisti

    40 min

    Podcast
    Rozhodně nejsi zvaná na můj coleslaw! Adam Sandler uklohnil dobrou teenagerskou dramedii s jarmulkou

    Před 13 dny

    ·

    40 minut

    Aleš, Tonda a Tomáš poprvé v historii Čelistí živě ve studiu požili salát coleslaw. Chroupání ručně krájeného zelí s kapkou fenyklu doprovázelo hodnocení nejnovějšího pokračování hororu Sestra o vraždící jeptišce i překvapivě kompetentní dívčí teenagerské dramedie Rozhodně nejsi zvaná na mou Bat Micvu!, za kterou stojí komik a producent Adam Sandler.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jedlá krása pro potěšení oka i těla

    Před 13 dny
    Vypadá krásně a chutnají výborně. Navíc jsou velmi zdravé. Řeč je o jedlých květech. Že nevíte, které ochutnat? Poradíme vám!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Lahodný a krémový dip z modrého sýra s ledovým salátkem

    Před 14 dny
    Ledový salát s dipem z modrého sýra je svěží a zároveň sytý pokrm, který spojuje křupavý ledový salát s bohatý a krémový dip. Salátové listy jsou osvěžující a dip z modrého sýra přidává do salátu výraznou chuť s jemnými kousky aromatického sýra, který se krásně sladí s ostatními ingrediencemi.
     Komentáře
  • Super

    Doma zpívá sousedům přes tenké zdi paneláku. Barbara dostala porotu Talentu písní o menstruaci

    Před 14 dny
    Třicetiletá Barbara z Ostravy odrovnala porotu Talentu písničkou, ve které popisovala úskalí menstruace.
     Komentáře
  • OnlyU

    Rajčur: Oblíbený salát 90. let. Recept na něj se předává z generaci na generaci

    Před 14 dny
    Podle mojí babičky byl tenhle rajčatový salát nejoblíbenější v 90. letech. Tehdy ho ona sama také naučila maminku. A nakonec jsem recept na tento rajčur, jak mu doma říkáme, podědila i já. A podle mě rozhodně stojí za to, aby si ho doma vyzkoušel připravit kdokoli z vás. Zdroj
     Komentáře
  • Snídaně

    Hudební Host Ondřej Ruml hodnotil výkony moderátorů

    Před 15 dny
    V sobotní Víkendové Snídani se moderátoři věnovali Skandinávii. Webařka Naty si pro ně přichystala bláznovou skandinávskou challenge. Ondřej Ruml se nečekaně ocitl v roli porotce. A jak to dopadlo? Na to se podívejte sami.
     Komentáře
  • Vera Taušová
    naSeznam Médium

    Prezentují se jako země nejbezpečnějších potravin na světě, přitom zalévají saláty močkou

    Před 15 dny
    Různé epidemie tam na sebe nenechávají dlouho čekat a jsou spíš součástí jejich životů než výjimkou. Řeč je o jedné z nejvyspělejších částí světa - Americe. Kdo by to byl řekl.
     Komentáře
  • Apetit

    Dieta podle Wonder Woman: Gal Gadot má zajímavý jídelníček, který ji udržuje štíhlou a fit

    Před 16 dny
    Herečka a podnikatelka Gal Gadot, která se v rodné Izraeli stala Miss a několik let působila v tamní armádě, vypadá, jako by se pro roli Wonder Woman narodila. I přesto musela během natáčení dodržovat předepsaný stravovací plán. Přečtěte si, jak se lišil od jejího běžného jídelníčku.
     Komentáře
  • WN24

    7 potravin s vysokým obsahem vody, které mohou pomoci předcházet dehydrataci

    Před 16 dny
    Jistě víte, že dostatečný příjem tekutin je pro naše zdraví nezbytný. Dobrá zpráva pro ty, kteří mají problém celý den popíjet vodu: Potraviny, které jíte, hrají v hydrataci velkou roli.
     Komentáře
  • OnlyU

    Masový salát: V každé zemi chutná trochu jinak. Zkuste jeho německou verzi

    Před 17 dny
    V němčině se mu říká wurstsalat. Mnoho lidí si proto představí, že se dělá z buřtů. Německý masový salát má ale obvykle jako základ spíš nějaký ten měkký salám. A ačkoli jeho složení je naprosto jednoduché a jeden by řekl skoro až obyčejné, pochutnáte si na něm. Zdroj
     Komentáře
  • Home

    Při vysokých teplotách přijdou vhod saláty. Některé druhy ovoce vyniknou hlavně z grilu

    Před 17 dny
    Ovocné saláty jsou plné barevných a lahodných plodů, které nabízejí bohaté množství vitamínů, vlákniny a antioxidantů. Připojte se k nám a objevte různé varianty, které si zamilují i děti.
     Komentáře
  • Zápisník zahraničních zpravodajů

    3 min

    Podcast
    Kimči je korejský recept na zdraví a sílu. Zjistili jsme, jak ho připravují přímo v Soulu

    Před 18 dny

    ·

    3 minuty

    Pikantí fermentovaný salát z nakládané zeleniny plný probiotik a vitaminů – to je korejské kimči (kimchi). Existuje asi 200 druhů a co rodina, to vlastní recept. Nejčastěji se vyrábí z pekingského zelí, ale přidávat do něj můžete řepu, ředkev, okurky, ryby i krevety. Snad nejvíc se o tomto salátu dozvíte v korejském Soulu, v muzeu Kimchikan. Jeho přípravu si tam pod odborným vedením vyzkoušela reportérka Jana Magdoňová.
     Komentáře
  • Žena-in

    Geniální způsob, jak využít zbytky a vyrobit z nich výbornou pikantní arašídovou omáčku

    Před 18 dny
    Dojedli jste arašídové máslo, ale zbylo ho ještě spousta po stranách sklenice? Ukážeme vám jednoduchý návod, jak si z těchto zbytků vyrobit skvělou arašídovou omáčku, kterou využijete například do salátů, na maso nebo jako dochucení pokrmů na asijský způsob.
     Komentáře
  • Jímeto

    Štěrbák: Alternativa k hlávkovému salátu, kterou můžete sklízet i v listopadu

    Před 20 dny
    Někdy se mu říká štěrbák, znát ho ale můžete také pod názvem endivie. Jedná se o rostlinu, která je příbuzná čekance. Jde o alternativu k hlávkovému salátu, která se dá na zahrádkách sklízet až do zimy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Švestky naložené naslano

    Před 20 dny
    Jíte švestky? Ne? Pak děláte chybu. Tyhle plody jsou plné výživných látek, které vám prodlouží mládí.
     Komentáře
  • OnlyU

    Žlutá řepa se od té červené liší chutí, ale má podobné využití. Zkuste ji do polévek i salátů

    Před 21 dny
    Ve spojení s řepou si pravděpodobně každý hned představí červenou barvu, která navíc nejde vyprat, když se od ní něco ušpiní. Víte ale, že existuje také řepa žlutá? Prozradíme vám, v čem se liší a jaké je její využití. Zdroj
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Houbový salát z lišky obecné, lahodná a lehká pochoutka

    Před 22 dny
    V tomto videu vám představím snadný recept na výborný houbový salát ze surovin, které má každý doma.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kuřecí salát je skvělý do sendvičů. Zpracujete v něm zbytky pečeného masa z oběda

    Před 24 dny
    Kdykoli naše rodina vyrazila někam na výlet, musela mít s sebou sendviče s kuřecím salátem. A jelikož je tu opět léto, kdy na túry nebo k vodě chodíme často, období kuřecího salátu znovu začalo.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tuňákovo-fazolkovo-fazolový salát s vajíčkem

    Před 24 dny
    Perfektní zakončení teplých dnů, perfektní kombinace chutí, zdravých přísad a dobrých kulinárních nápadů. A také ideální jídlo do krabičky... Světová inspirace!
     Komentáře
  • iReceptář

    V září vysejte ještě ředkvičky, mangold nebo saláty. Sklízet budete v babím létě

    Před 24 dny
    Prázdniny se chýlí ke konci a záhony značně prořídly. Hlavní úroda je skoro sklizená, což ale neznamená, že zahradničení je konec. Naopak. Vysaďte na záhon ještě některé druhy zeleniny a sklízejte lahodnou úrodu už během babího léta!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Italský těstovinový salát s cherry rajčaty

    Před 25 dny
    Těstovinový salát asi není jídlo, při jehož zmínce budete hned nadšení. Ten, na kterém většina z nás vyrostla, je obvykle plný majonézy, cukru (skrytá přísada, o které vám mnoho lidí neřekne!) a rafinovaných bílých těstovin. A proto je načase vyzkoušet tento recept inspirovaný Itálií. Je nabitý čerstvými chutěmi a zdravými ingrediencemi a samozřejmě ho připravíte snadno.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Michael Jackson měl rád smažené kuře, i když se snažil být vegetarián. Jeho posledním jídlem byl špenátový salát s kuřecím masem

    Před 25 dny
    Geniální a zároveň kontroverzní umělec by 29. srpna oslavil pětašedesátiny. Osud mu ale dopřál jen padesát let života. Král popu Michael Jackson proslul plastickými operacemi i závislostí na návykových látkách. Jeho jídelníček byl celkem jednotvárný, nějakou dobu byl vegetarián, pak většinou skončil u smažených kousků kuřete z fastfoodového řetězce.
     Komentáře
  • TVguru

    „Voe“ z Volhy, otužování, přes pět kilo majonézových salátů a další zajímavosti z natáčení serilové novinky OKTOPUS

    Před 25 dny
    Již dnes večer míří na naše obrazovky seriálová novinka z kriminálního prostředí OKTOPUS. Pojďte si přečíst zajímavosti z natáčení této seriálové novinky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka

    Před 26 dny
    Doba salátová se pomalu chýlí ke konci stejně jako letní období, kdy máme kvůli horku na saláty největší chuť. Toužíte-li již po něčem vydatnějším, je salát niçoise tím pravým. Kromě zeleniny jsou v něm totiž navíc brambory, tuňák a vajíčka vařená natvrdo.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduchý gnocchi salát

    Před 27 dny
    Recept na Gnocchi salát: 🔗větší hrst rukoly, 250g cherry rajčat, ½ okurky, 1 plechovka bílých fazolí, 1 balení vegan gnocchi, 100g rostlinného jogurtu, 2 lžíce tahini, 2 lžíce citronové, nebo limetkové šťávy, 1 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř 🌿Gnocchi uvaříme podle návodu. 🌿Rukolu umyjeme a dáme do misky, přidáme nakrájená cherry rajčata, nakrájenou okurku, propláchnuté fazole a uvařené gnocchi Zeleninu si můžeme přidat podle chuti. 🌿V misce smícháme rostlinný jogurt, tahini, citronovou šťávu, rajský protlak, sůl a pepř, můžeme přidat bylinky podle chuti. 🌿Dresink smícháme s gnocchi a podáváme, nebo necháme vychladit.
     Komentáře
  • Ferty

    Bramborový salát ve speciální úpravě na léto. Ideální příloha do horkých dnů

    Před 27 dny
    Bramborový salát je klasika, která nemůže chybět na žádné štědrovečerní hostině. Každá rodina má svůj zaručený recept a ve většině z nich nechybí majonéza.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Čerstvé bylinky na podzim? Vysejte petrželku, kopr či kerblík, nejsou nijak náročné na půdu, ani na péči, a skvěle doplní saláty

    Před 28 dny
    Konec léta přináší i příležitost vrhnout na pěstování bylinek. Jedině tak budete mít čerstvé bylinky na vaření a do příprav salátů během podzimu. Přinášíme jednoduchý návod, jaké bylinky je možné touto dobou vysévat, a tipy, jak je úspěšně pěstovat.
     Komentáře
  • Apetit

    Čočkový salát můžete připravit pokaždé jinak a vždycky bude dokonalý

    Před 29 dny
    Víte, co je na čočkovém salátu nejlepší? Že na něm nemůžete nic zkazit – snad vyjma toho, že rozvaříte čočku. Použít můžete jakoukoli: obyčejnou hnědou, zelenou, černou nebo červenou. Hodí se do krabičky k obědu, na piknik i na zahradní party. Nedojedené zbytky poslouží druhý den k večeři i svačině, uleželý salát je totiž nejlahodnější!
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Už nevíte, co s cuketami? Máme pro vás tipy na 3 vynikající saláty

    Před 29 dny
    Nápadů, jak zpracovat úrodu cuket, není nikdy dost. Tentokrát ji vyzkoušejte v kombinaci se sýrem, opečeným kuřecím masem nebo ve formě špaget.
     Komentáře
  • OnlyU

    Kuřecí řízek Caesar: Udělejte si místo klasiky variantu po italsku

    Před 30 dny
    Většina lidí si dovede představit Caesar salát. Čerstvou zeleninu s kousky kuřecího masa si dávají lidé velmi často v restauraci jako lehký oběd. Já ale doma dělám takzvané Caesar řízky. Tam je to vlastně naopak, místo salátu s kousky masa je kuřecí prso dipem a zeleninou naplněné. Je to taková varianta klasického řízku po italsku. Zdroj
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající těstovinový salát s kuřecím masem

    Před 30 dny
    Těstovinový salát s kuřecím masem je vnikající a zdravé jídlo plné zeleniny. Ochucen je česnekovým dipem. Těstovinový salát je ideální nejen v létě. Příprava zabere necelých 30 minut a uvařil jsem dvě porce.
     Komentáře
  • Apetit

    Připravte si snadné zálivky, se kterými vás saláty budou bavit

    Před 30 dny
    Máte rádi salát, ale už nevíte, čím jej ozvláštnit? Apetit online vám přináší 6 druhů zálivek, které podtrhnou chuť zeleniny, dodají jí další prospěšné látky a celkovou chuť povýší o ještě jeden level.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro rajčatový salát: Potřebujeme krásně vyzrálé plody, dobře ochucenou zálivku z oleje a octa, navrch pak jemně nakrájenou cibulku

    Před 1 měsícem
    Ať už naše rajčata mají jakýkoliv tvar, velikost a barvu, krásně jim to sluší v salátu. Rajčatový salát z plodů dobře vyzrálých na sluníčku nemá chybu a báječně chutná.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Lehký a snadný salát z řecké kuchyně oživí oběd a vylepší každou večeři

    Před 1 měsícem
    Lehký, chutný a výživný salát můžete připravit jak na oběd, tak na večeři. Zeleninu krájíme na větší kousky, to je pro tento salát typické. Pokud máme chutnou zeleninu, s dobrým salátem si připomeneme letní dovolenou.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Nejlepší jídlo v tomhle vedru? Bleskový těstovinový salát se šunkou a hráškem

    Před 1 měsícem
    V horkém letním počasí rozhodně oceníte tento recept na vychlazený těstovinový salát s lehkou zálivkou ze zakysané smetany. V kuchyni strávíte sotva půl hodinky a nasytíte celou rodinu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jednoduchý letní salát ze tří surovin a tří dochucovadel překvapí snadnou přípravou a fantastickou chutí

    Před 1 měsícem
    Rajčata, okurka a ledový salát. Tři levné a dostupné suroviny, ze kterých uděláte zcela bez námahy naprosto skvělý salát, který si u nás doma každý přidává. Kouzlo výborné chuti tkví totiž v dochucení. Ani to není ale nijak složité, a už vůbec ne nákladné.
     Komentáře
  • Gardening

    Nečekaně dobrá a překvapivě zdravá. Ředkev obohatí saláty i pokrmy s masem

    Před 1 měsícem
    Bílá ředkev je často mylně nazývána tuřínem. Tuřín je ovšem zcela jiný druh zeleniny. Podlouhlá ředkev má bílou barvu jak zvenku, tak i zevnitř. Je, dá se říct, sestřenicí červené ředkvičky, která jsou hlavně u Čechů velmi oblíbená. Důležité je si říct, jaké jsou plusy bílé velké ředkvičky a jaké aktivní složky tato zelenina obsahuje. Pojďme si tuto kořenovou zeleninu trochu více představit. Ředkev do salátů I když se to na první pohled nemusí zdát patrné, tato ředkvička je velmi oblíbenou zeleninou přidávanou do salátů. Její mírně štiplavá chuť oživí salát založený nejen na zelenině.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Milovníci pikantních jídel zbystřete! Po "pfeferonovém" retro salátu podle ČSN se utlučete

    Před 1 měsícem
    Během naší retro cesty za téměř zapomenutými jídly a původními recepturami, které podléhaly přísným normám, nemůžeme minout jednu z ikon studené lahůdkářské výroby – pfeferonový salát. Jak si ho připravit tak, aby chutnal jako kdysi?
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Chutné letní saláty, které osvěží a zasytí

    Před 1 měsícem
    Stát během rozpáleného dne u plotny a kuchtit svíčkovou s pěti? Komu by se chtělo? Proto jsme se zaměřily na přípravu letních salátů, které tě příjemně zasytí a osvěží.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Co se dá vysévat v srpnu: ještě pořád není pozdě na saláty nebo ředkvičky. Podívejte se na video, jak na to

    Před 1 měsícem
    Sklidit teď ze záhonů okurky, rajčata a jinou plodovou zeleninu a nechat je až do příštího roku ležet ladem, by byla škoda. Jednak by se své šance hned chopil plevel a hlavně byste se ochudili o podzimní sklizeň křupavé zeleniny.
     Komentáře
  • iGlanc

    Dokonalá zálivka na salát podle MasterChefa Romana Staši: Jde o geniální záležitost!

    Před 1 měsícem
    Nedělají vám ta letní vedra také dobře? Nemáte chuť jíst, přesto stále cítíte hlad? Vítěz MasterChefa prozradil iGlancu velmi zajímavý, ale přesto snadný recept. Sám jí v létě především saláty, proto zálivku na ně dovedl k dokonalosti.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jakou zeleninu vysít do skleníku pro podzimní sklizeň

    Před 1 měsícem
    Úroda na zahrádkách je v polovině září už z větší části sklizená. Pokud ale vlastníte skleník, navíc třeba ještě vytápěný, můžete si sezónu vlastnoručně vypěstované čerstvé zeleniny podstatně prodloužit. Poradíme vám, co všechno se dá sklízet už za měsíc.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Svěží okurkový salát s jogurtem a koprem: Letní osvěžující recept k nezaplacení

    Před 1 měsícem
    V létě je okurkový salát ideální volba na osvěžení. Podáváme po vychlazení v ledničce. Ingredience jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • Jímeto

    Bramborovou pomazánku připravíte i ze zbytků. Hosté ji ocení

    Před 1 měsícem
    Před pár dny jsem doma měla několik uvařených brambor a hledala jsem pro ně využití. Jelikož jsme čekali k večeru hosty, rozhodla jsem se udělat na chlebíčky bramborovou pomazánku. A na to, že šlo o pokrm ze zbytků, se po ní jenom zaprášilo.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Coleslaw - nejoblíbenější americký salát z českých surovin bude ozdobou každé grilovačky

    Před 1 měsícem
    V USA oblíbený salát s východoevropsky znějícím jménem ve skutečnosti pocházející z Nizozemí. Znáte něco více “amerického”? A přesně do filosofie rychlých občerstvení a barbecue zapadá: je výtečný a zcela jednoduchý. Naučíme vás ten pravý i jeho variace.
     Komentáře
Reklama