Zavřít
Salát

Salát

Nejnovější články na Seznamu na téma Salát
  • Toprecepty

    Jak připravit vlašský salát? Tato retro pochoutka je milovaná po generace

    Před 15 hodinami
    Na chlebíčky nebo jen tak s čerstvým pečivem k svačině, přesně takto si nejčastěji vychutnáváme klasický vlašský salát. Tato retro dobrota nesmí chybět v žádném lahůdkářství a je nepřekonatelně výtečná. Provedeme vás jednoduchou přípravou.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vídeňský bramborový salát – bez majonézy a bez výčitek!

    Před 16 hodinami
    Ahoj všichni! Dneska si ukážeme, že bramborový salát nemusí být jen o tuně majonézy a těžkosti po Vánocích. Připravíme si vídeňskou variantu – lehkou, svěží a nečekaně návykovou. Rakouská klasika, která se skvěle hodí nejen k řízku, ale i k lehkému letnímu obědu. Ukážu vám jednoduchý recept, který zvládne každý – a možná si pak řeknete, že český salát má vážnou konkurenci. Tak pojďme na to – vídeňský bramborový salát bez majonézy a bez výčitek!
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Salát Olivier: předchůdce našeho bramborového salátu kdysi obsahoval kaviár a lanýže

    Před 1 dnem
    Existují pokrmy, bez kterých si svátky neumíme představit. Rozhodně k nim patří bramborový salát. Věděla jsi ale, že má svého vznešeného a mnohem staršího bratra? Seznam se s legendou ruské sváteční kuchyně: se salátem Olivier!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit a dochutit majonézu z tofu. Zkuste i další alternativy klasické majonézy

    Před 1 dnem
    Majonéza je oblíbená omáčka, která skvěle chuťově doladí saláty a pomazánky, po ochucení se uplatní jako dip a výborná je také do sendvičů a burgerů. Využití je ale mnohem širší. Skvělou alternativou klasické majonézy je tofu majonéza, která se připravuje bez vajec.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Ševcovský mls s vejci – tradiční salát

    Před 2 dny
    Ševcovský mls je tradiční, lahodný a pořádně sytý salát, který potěší každého milovníka klasických chutí. Přidání vařených vajec mu dodává jemnost a novou vrstvu chuti. Hodí se jako rychlá večeře, svačina nebo pohoštění pro návštěvu. Perfektní volba, když chcete něco jednoduchého, ale výborného! Ševcovský mls s vejci – tradiční salát Ingredience: 500 g salámu gothaj […] The post Ševcovský mls s vejci – tradiční salát appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Rajčata či salát v zimě bez zahrady? Hydroponické pěstování mění domácnosti v minipěstírny

    Před 2 dny
    Hydroponie je způsob pěstování rostlin bez půdy, pouze ve vodě obohacené o živiny. Rostliny tedy „žijí“ jen z toho, co jim dodáte v živném roztoku, což umožňuje přesně řídit jejich výživu. Díky tomu často rostou ... více Příspěvek Rajčata či salát v zimě bez zahrady? Hydroponické pěstování mění domácnosti v minipěstírny pochází z Pestrá Zahrada
  • Prima inspirace

    Rychlý a chutný těstovinový salát: hotový za pár minut

    Před 3 dny
    Těstovinový salát je ideální volba, když potřebujete rychlé, lehké a přitom výborné jídlo. Skvěle se hodí na oběd, večeři, grilování, oslavy nebo jako krabičkový pokrm do práce. Díky čerstvé zelenině je krásně svěží a majonéza se zakysanou smetanou mu dodají jemnou, lahodnou chuť. Budeme potřebovat těstoviny (dle chuti – vrtule, penne, kolínka…) rajčata papriky okurku […] The post Rychlý a chutný těstovinový salát: hotový za pár minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bezchybný pařížský salát podle ČSN: Lahůdku z dob minulých připravíte snadno a rychle, chutí vás úplně dostane

    Před 3 dny
    Pařížský salát je stálicí české studené kuchyně. Běžně ho najdeme na chlebíčcích, ve studených pultech, slouží i jako rychlá svačina. Spojení šunky, sterilovaných okurek, cibule a majonézy dává vzniknout chuti, kterou máme rádi už dlouhá léta. „Pařížák“ zkrátka zůstává pevnou součástí nabídky lahůdkářství a lidé po něm stále rádi sáhnou. Připravit si ho ale můžete snadno i doma, podle receptu z norem.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Tyhle rybí saláty zpestří tvůj jídelníček. Zkus tuňáka, pstruha i tresku!

    Před 4 dny
    Ryby by neměly být jen součástí štědrovečerní večeře, jejich pravidelná konzumace je totiž jednou z nejlepších věcí, kterou můžeš pro své tělo udělat. Proto pro tebe máme tipy na rychlé a lehké rybí saláty, které si zamiluješ!
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí salát Coleslaw: Rychlý recept na krémový a křupavý salát

    Před 4 dny
    Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na domácí salát Coleslaw. Recept na domácí salát Coleslaw: 1 lžíci soli 1 cibuli, půlku celeru, 2 mrkve, 1 menší hlávkové […] The post Domácí salát Coleslaw: Rychlý recept na krémový a křupavý salát appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Neuvěřitelná kuchyně Slanýho Toma

    Tak jsem zkusil virální kebab. Jak to dopadlo

    Před 4 dny
    A jo, není to vůbec špatný! Chápu ten hype a musím říct, že mě to docela překvapilo.
     Komentáře
  • Kulturio.cz

    Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých svátků?

    Před 5 dny
    Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně...
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí pařížský salát – jednoduchá a krémová česká klasika

    Před 6 dny
    Domácí pařížský salát 🥗 je klasika, která nikdy nezklame. Rychlý, krémový, skvěle vyvážený a dokonale se hodí k čerstvé bagetě či toastu. Křupavé okurky, šunka, cibulka a hrášek tvoří kombinaci, která chutná dětem i dospělým. Domácí pařížský salát Ingredience 🛒 200 g šunky (nakrájené na kostičky) 1 malá cibulka (nadrobno nakrájená) Jarní cibulka (nakrájená na […] The post Domácí pařížský salát – jednoduchá a krémová česká klasika appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • BezHladovění

    Nutriční specialistka radí: 10 tipů, jak zhubnout při práci z domova (home office)

    Před 6 dny
    Práce z domova může být pohodlná, ale mnohdy vede k nezdravým návykům. Objevte 10 jednoduchých a účinných tipů, jak při home office zhubnout, zůstat aktivní a zlepšit své celkové zdraví. Práce z domova má své výhody, ale i úskalí Práce z domova má své kouzlo – žádné ranní dojíždění, větší pohodlí, flexibilita, klid na práci […]
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zelný salát podle ČSN: Obloha pokrmů z dřívějších dob je na přípravu velmi snadná

    Před 6 dny
    Pamatujete na zeleninovou oblohu (nejen) hotovek v restauracích? Často jí býval plátek rajčete, okurky a zelný salát, který chutnal v každé restauraci a hospodě téměř identicky. Jak je to možné? Díky dodržovaným normám.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Víte, jak správně uvařit brambory do štědrovečerního salátu? Otestujte se, zda solíte ve správný čas či používáte vhodný typ

    Před 7 dny
    Příprava bramborového salátu je jednoduchá, pokud se držíte jasného postupu. Přesto i zde hrají roli detaily, které mohou ovlivnit celkový výsledek. První krok je rozhodnout se, kdy začít pracovat, jak si práci rozvrhnout a jak zajistit, aby všechny části ladily dohromady. Pokud si chcete ověřit, jak dobře postup znáte, můžete si vyzkoušet náš kvíz.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Neuvěříte, co dokáže obyčejný lněný olej v domácnosti. Jeho sílu využijte na maximum

    Před 7 dny
    Lněný olej je levný, ale především chutný doplněk různých zeleninových salátů. V domácnosti ho však můžeme využít i jiným způsobem, jakým přesně? .
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Vypěstujte si zeleninu z odřezků: nejjednodušší druhy pro úplné začátečníky

    Před 8 dny
    Všímat si, co všechno bez užitku mizí v koši, začalo být v posledních letech celkem běžné. Mnoho lidí tak zkouší dát zeleninovým zbytkům ještě jednu šanci – a to nejen kvůli úspoře, ale i proto, že mít doma trochu čerstvé zeleniny po ruce se jednoduše hodí. A překvapivě to jde i bez zahrady a složitého […]
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na dokonalý bramborový salát: Začněte u brambor, nezapomeňte na správné krájení i zálivku

    Před 8 dny
    Zapomeňte na složité hledání a nekonečné debaty o tom, který recept na bramborový salát je ten jediný pravý. Pravda je taková, že každá rodina má ten svůj, léty prověřený. Přesto existuje několik základních pravidel a tipů, díky kterým bude váš salát vždycky skvělý, ať už se držíte babiččiny klasiky, nebo rádi experimentujete. Pojďme se podívat, jak připravit salát, na který budete opravdu a právem pyšní.
     Komentáře
  • Apetit

    Zelný salát v hlavní roli: Zapomeňte na nudné zelí. 4 recepty na Coleslaw, křenovou pikantnost a hanáckou klasiku

    Před 9 dny
    Zelí je možná ta nejnenápadnější surovina, kterou doma máte, ale právě teď je ideální čas mu dát šanci zazářit. Je levné, křupavé, obsahuje víc vitaminu C než citrusy, pomáhá trávení a zrychluje metabolismus. Když se k tomu přidá fakt, že vydrží celé týdny, stojí pár korun a pochází většinou od českých pěstitelů, je jasné, že máme před sebou ideální surovinu na podzim a zimu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Tuňákový salát s těstovinami: Nejlepší recept na rychlý, sytý a zdravý oběd

    Před 9 dny
    Patříte mezi milovníky salátů a hledáte recept, který zasytí, potěší chuťové pohárky a je zároveň snadný na přípravu? Pak si rozhodně nenechte ujít tento tuňákový salát s těstovinami, barevnou zeleninou a lahodnou domácí zálivkou. Hotový je během chvilky a skvěle se hodí nejen jako oběd do práce, ale i jako lehká večeře. Navíc si ho […] The post Tuňákový salát s těstovinami: Nejlepší recept na rychlý, sytý a zdravý oběd appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vlašský salát: Vyzkoušejte přípravu klasiky české studené kuchyně a pochutnejte si

    Před 9 dny
    Pojďte si dát malou rozcvičku před chystáním vánoční tabule. Vlašský salát na rozdíl od bramborového obsahuje především měkký salám, zatímco brambory ho jen doplňují. Je také střídmější v množství surovin a díky většímu podílu majonézy má krémovější konzistenci.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Vlašský salát, který vrací atmosféru starých lahůdek – ale chutná mnohem líp

    Před 11 dny
    Vlašský salát vznikl jako noblesní delikatesa a postupně se změnil v klasiku českých lahůdek. Dnešní lehčí verze ukazuje, že tenhle salát nemusí být těžký. Stačí pár drobných úprav a rázem v něm ožije původní chuť i poctivost.
     Komentáře
  • Arecenze

    5 věcí, které mě při testu pařížských salátů překvapily: „Ceny se moc neliší, se složením to je úplně jinak“

    Před 11 dny
    Pařížský salát je klasika českých lahůdek – pro někoho retro svačina, pro jiného nutnost k rohlíku v pátek odpoledne. Jenže pod stejným názvem se v supermarketech skrývají velmi rozdílné výrobky.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Kuřecí salát: Recept na luxusní, lehkou a svěží večeři

    Před 12 dny
    Hledáte rychlý, lehký a plný chutí salát, který si zamilují i děti? Tento kuřecí salát je ideální volbou! Kombinuje šťavnatá kuřecí prsa s voňavými sušenými rajčaty, čerstvou zeleninou, sladkými fíky a krémovou mozzarellou. Je tak plný chuti, že nepotřebujete ani zálivku. Perfektní pro letní oběd, lehkou večeři nebo jako svačina do krabičky. Co budete potřebovat? […] The post Kuřecí salát: Recept na luxusní, lehkou a svěží večeři appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Arecenze

    Nejlevnější vs. nejdražší pařížský salát (Test): Rozdíl není jen v chuti, liší se i složení

    Před 12 dny
    V redakčním testu šesti pařížských salátů z českých supermarketů se cenové rozdíly na první pohled nezdají velké – většina výrobků stojí okolo 15–16 Kč za 100 g.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Rumcajs salát – jednoduchý domácí recept s okurkou, salámem a cibulí

    Před 13 dny
    Domácí rumcajs salát je rychlý, pikantní a sytý salát, který skvěle funguje jako příloha, studená večeře nebo jednoduchý oběd. Kombinace nakrájeného salámu, křupavých okurek, výrazné cibule a pikantního svařitu s majonézou vytváří výraznou a lahodnou chuť, která se krásně propojí po odležení. Rumcajs salát s okurkou, salámem a cibulí Ingredience: 200 g měkkého salámu 4 […] The post Rumcajs salát – jednoduchý domácí recept s okurkou, salámem a cibulí appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech

    Před 14 dny
    Že saláty patří pouze k létu? Omyl! Přesvědčíme vás o tom, že se svého křupavého salátu plného vitaminů nemusíte vzdát ani na podzim a v zimě. Stačí jen lehce obměnit ingredience, přidat výbornou zálivku a máte teplé zdravé jídlo, které si můžete dát k obědu nebo večeři.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nechce se vám vařit? Tento salát máte hotový za 15 minut a chutná fantasticky!

    Před 14 dny
    Připravte si tento osvěžující těstovinový salát, který je ideální pro letní dny, grilovačky nebo jako lehký oběd do práce. The post Nechce se vám vařit? Tento salát máte hotový za 15 minut a chutná fantasticky! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Test znalostí o bramborovém salátu: Připravují ho všichni, ale zdaleka ne každý v rychlém kvízu uspěje

    Před 14 dny
    Bramborový salát, to je sváteční chlouba českých kuchyní. Znáte jej ale dokonale? Víte, co je pro něj stěžejní?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat pařížský salát? Skvěle chutná s čerstvým pečivem i namazaný na chlebíčku

    Před 15 dny
    Pařížský salát je po mnohé generace milovaný svačinový salát, který mizí z pultu každého lahůdkářství rychlostí blesku. Tento retro salát v sobě skrývá jemný salám společně se sterilovanou zeleninou a jemnou majonézou.
     Komentáře
  • Apetit

    Francouzský slaný koláč neboli lotrinská quiche stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem

    Před 15 dny
    Francouzský ideál mezi koláči. Slaný koláč - lotrinská quiche je skvělý recept, který stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem. Vychutnáte si ho horký, ale i za studena.
     Komentáře
  • Cooky

    Barevný středomořský salát z křupavé papriky, jemného lilku a česneku: Jíme jej čerstvý ke chlebu i zavařený k řízku nebo masu

    Před 16 dny
    Paprikovo-lilkový salát podle receptu s postupem. Barevný, svěží a plný chutí – skvělý jako příloha i jako lehké jídlo s chlebem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Domácí vepřový prejt se zelným salátem – tradiční zabijačková pochoutka z českého venkova, kterou můžete připravit i doma v kuchyni

    Před 16 dny
    Poctivý vepřový prejt je srdcem každé zabijačky. Křupavý na povrchu, vláčný uvnitř a krásně voňavý po majoránce a česneku. Skvěle chutná s kysaným zelím a čerstvým chlebem nebo vařenými brambory. Nebo se svěžím zelným salátem s křenem. Tento recept vám umožní připravit si autentickou chuť české tradice v pohodlí vlastní kuchyně i bez zabijačky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bramborový salát s majonézou podle ČSN: Dokážete si představit Vánoce bez salátu?

    Před 16 dny
    V rámci štědrovečerní večeře si pochutnáváme zpravidla na smaženém kaprovi nebo řízcích s bramborovým salátem. Podoba salátu se však v každé rodině méně či více liší. Zkuste si ho letos připravit podle norem.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Salát Jennifer Aniston: Díky němu se herečka udržovala fit i při natáčení Přátel

    Před 17 dny
    Saláty rozhodně nemusejí být nudné a bez chuti. Před časem se na sociálních sítích stal naprosto virální salát, který herečka Jennifer Aniston jedla každý den při natáčení Přátel. A podle mnohých chutná naprosto fantasticky.
     Komentáře
  • Mezi COOLky

    Nádherná kolmice přímo do úst! Jak asi vypadá večeře s komentátorem

    Před 17 dny
    Velká porce chytrého, absurdního, i úplně hloupého humoru. Skeče z vašeho i sousedova života, humor z vyšinuté současnosti, budoucnosti i minulosti. Udělejte si legraci ze všeho a všech kolem nás, ale hlavně ze sebe! Mezi COOLky-přímý zásah do humoru!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak nechat dozrát kaki: V sáčku se správným ovocem zesládne a změkne za pár dní

    Před 17 dny
    Sytě oranžové kaki láká barvou a sladkostí, ale občas přineseme domů plod, který je tvrdý a svíravý. Nezoufejte, i v domácích podmínkách může kaki dozrát a krásně změknout a zesládnout. Vychutnáte si ho pak samotné, na kaši, v palačinkách, lívancích nebo v salátu. Poradíme vám, jak na to.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zelný salát podle ČSN: Barevný, křupavý a příjemně sladkokyselý býval součástí oblohy. Skvěle chutná samotný i k masu

    Před 17 dny
    Zelný salát je jednoduchá studená příloha i zeleninová obloha, která se opírá o kvalitní suroviny a přesný postup, obzvláště, pokud chcete, aby chutnal jako podle dřívějších norem. Správně připravené zelí zůstává křupavé, nálev vyvážený a chuť přesně taková, jakou si ji pamatujeme z dob minulých.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Domácí zavařená zelenina – nejen na bramborový salát

    Před 18 dny
    Zavařte si domácí zeleninu, kterou využijete po celý rok! V tomto videu vám ukážu jednoduchý recept na zavařenou zeleninu, která se skvěle hodí nejen na bramborový salát, ale i jako příloha k masu nebo do pomazánek. Podle tohoto receptu zůstane zelenina krásně křupavá, chutná a trvanlivá. Dozvíte se, jak připravit nálev, jaké množství surovin použít a jak dlouho zeleninu sterilovat podle velikosti sklenic. Tento tradiční domácí recept na zavařování zeleniny zvládne opravdu každý – i začátečníci! Pokud máte rádi domácí nakládanou zeleninu a další recepty na zavařování na zimu, dejte 👍, napište komentář a přihlaste se k odběru. ❤️
     Komentáře
  • Apetit

    Německý bramborový salát: Svěží alternativa bez majonézy našla své místo i na českých stolech. Máme pro vás recept, který vás nadchne

    Před 18 dny
    Zatímco český štědrovečerní stůl se neobejde bez bramborového salátu s majonézou, v Německu mají vlastní, o poznání lehčí variantu. Německý bramborový salát, nebo také „Kartoffelsalat“, je skromnější, osvěžující, ale přesto plný chuti. V posledních letech si získává stále více fanoušků i u nás. V čem tkví jeho kouzlo a proč byste mu měli dát šanci nejen o Vánocích?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Tenhle vlašák tě přenese do doby, kdy bylo pivo za tři padesát

    Před 19 dny
    Tenhle vlašský salát má přesně to, co od něj čekáš – jemnou chuť, krémovou konzistenci a vyvážený poměr všeho, co k téhle české klasice patří. Žádné těžké omáčky ani přehnané experimenty, jen čistá chuť, která funguje. Lehký, svěží a ideální na rychlý oběd nebo večerní chuťovku. Vlašák, který konečně působí moderně – a přitom neztratil nic z toho, proč ho máme rádi. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Arecenze

    Pařížský salát v testu: 6 značek ze supermarketu ochutnáno, vítěze by nikdo netipl

    Před 19 dny
    Pařížský salát je pro mnohé Čechy synonymem rychlé svačiny a nostalgie. Původní recept z 70. let 20.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!

    Před 20 dny
    Můžete si ho dát syrový jako lahodnou svačinku, případně ho přidat do salátů nebo smoothie, dá se ale i tepelně upravovat. Řeč je o řapíkatém celeru, který nejenom, že skvěle chutná, ale je i velmi zdravý. Co o něm všechno (ne)víte?
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Svěží a poctivý těstovinový salát s kuřecím, ideální na večeři i do krabičky

    Před 20 dny
    Připravte si luxusní studený těstovinový salát s kuřecím masem, paprikami a dresinkem z majonézy. Osvěžující a sytý pokrm ideální pro letní dny! The post Svěží a poctivý těstovinový salát s kuřecím, ideální na večeři i do krabičky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Líné sváteční vaření: Rozpadlý ptáček s opékanými bramborami

    Před 20 dny
    Uvažujete u nějaké dobrotě a nechce se vám stát dlouho u plotny? Pak vsaďte na velmi jednoduchý a rychlý recept. My jsme připravovali různé druhy masa s opékanými bramborami a žádné dlouho chvíle jsme v kuchyni určitě nestrávili. Recept vám samozřejmě prozradíme a ukážeme také některé fotografie z průběhu přípravy tohoto jídla.
     Komentáře
  • Příbram

    Gastro agent: Maya’s

    Před 20 dny
    Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme podniky, kde se dá najíst nejen svižně — ale i s nápadem. Nečekáme stříbrné příbory, ale chceme chuť, čistotu, férovou cenu a prostředí, kde se člověk necítí jako v čekárně. Hodnotíme tradičně na škále do deseti bodů. Sledujeme nejen to, jak rychle se najíme, ale i za kolik, jestli po jídle musíme ještě pro rohlík vedle do potravin, a jestli podnik nabízí něco navíc než jen papírovou krabičku. Ať už si jídlo vezmete s sebou, nebo se posadíte, jde o to, jestli vám někdo nabídne víc než jen kalorii. Navštívili jsme. Ochutnali. Vy se rozhodnete, jestli tam půjdete taky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vynikající celerový salát je hitem oslav: Nadchne vás chuť ananasu a kukuřice, nesmíte však přípravu uspěchat

    Před 20 dny
    Celerový salát je jednoduchý pokrm, který spojuje výraznou chuť celeru s jemnějšími a sladšími přísadami. Díky snadné přípravě, dostupným surovinám a vyvážené chuti se hodí do běžného jídelníčku i na rodinné oslavy.
     Komentáře
  • Arecenze

    Nejlepší pařížské saláty z testu (Podzim 2025): Salát z Lidlu a Varmuža chutnají skoro jako poctivý originál

    Před 20 dny
    Pařížský salát patří mezi klasiky české studené kuchyně.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Babicův tajný recept na geniální rybí salát odhalen! To musíte vidět

    Před 21 dny
    Tajný recept na geniální rybí salát odhalen ve světové premiéře na Streamu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Ázerbajdžánská verze salátu Mimosa kombinuje kuře s kurkumou, brambory a mrkev ve vrstvách

    Před 22 dny
    Když jsem poprvé ochutnal azerbajdžánskou verzi známého ruského salátu Mimoza, netušil jsem, že se stane mojí nejoblíbenější pochoutkou. Je lehčí než klasická verze s rybou, voní po kurkumě a kuřecím mase a na stole vypadá naprosto fantasticky.
     Komentáře
  • Arecenze

    Nejhorší pařížské saláty z testu: Separát, ocet a chemie místo masa a chuti

    Před 22 dny
    Pařížský salát má být poctivá lahůdka s lyonským salámem, okurkami a majonézou s vaječným žloutkem. Jenže dnešní průmyslové verze mají s původní recepturou společné už jen jméno.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    Jedli jste už někdy krysí ocásek? Tato pikantní ředkev vás okouzlí vzhledem i chutí

    Před 23 dny
    Ředkev hadí zaujme na první pohled svými dlouhými zelenými lusky a po ochutnání jemně pikantní chutí. Tato netradiční zelenina přináší na zahradu exotický prvek a v kuchyni zase příjemné překvapení v podobě křupavých, svěžích lusků.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Tohle čevabčiči má víc charakteru než tvoje třídní z devítky

    Před 24 dny
    Tohle čevabčiči má všechno, co jsi miloval na obědech ze školní jídelny – jen bez hliníkového tácu a pachuti po kantýně. Je šťavnaté, voňavé, s pořádnou dávkou cibule a chutí, která tě vrátí do časů, kdy ti bylo jedno, kolik máš cholesterolu. Je to ta stará dobrá klasika, která má styl a charakter. Když ji ochutnáš, pochopíš, proč se o tomhle čevabčiči mluví víc než o třídním srazu po dvaceti letech. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

    Před 25 dny
    Připravte si opravdový rakouský zážitek ve své kuchyni s perfektní kombinací křupavého řízku, pikantního bramborového salátu a sladkých brusinek, které celé jídlo dovedou k dokonalosti. Právě tento kulinářský zážitek si Lubojatzky Couple přinesli z Rakouska a po hodinách testování a ladění ho nyní můžete zrealizovat u sebe doma. Jejich tajemství? Precizní technika, kvalitní suroviny a několik triků, které dělají rozdíl mezi obyčejným řízkem a tím opravdu vídeňským.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Test pařížských salátů: Dřívější normu by nesplnily, nejhorší měl místo masa separát a kůže

    Před 25 dny
    „Vybrali jste si ho sami, a tak jsme ho otestovali! V anketě o nejoblíbenější lahůdkový salát u vás jednoznačně zvítězil pařížský,“ uvádí na svých stránkách dTest. Do laboratoře proto poslal osm vzorků pařížských salátů včetně privátních značek řetězců. A výsledek? Největším kamenem úrazu je kvalita salámů, které nemají s originálním pařížským moc společného. Často obsahují kuřecí separáty, škroby a další levnější suroviny. Jak v obchodech vybrat ty lepší?
     Komentáře
  • Marianne

    Čerstvý salát i v lednu. Vypěstujte si doma polníček a mějte vitamíny po ruce po celý rok

    Před 27 dny
    Polníček je skvělou volbou pro každého, kdo si chce i v zimě dopřát čerstvou a chutnou zeleninu. Jeho pěstování doma na okenním parapetu je překvapivě snadné. Nejenže získáte listy plné vitamínu C, A, kyseliny listové a železa bez jakýchkoliv chemických postřiků, ale budete je mít po ruce, kdykoliv dostanete chuť na zdravý salát.
     Komentáře
  • Janayrin Sramicik
    naMédium

    „10 deka vlašáku, prosím.“ Původní recept by si oblíbil málokdo, ikonu z něj udělal socík

    Před 27 dny
    Ikonická svačina, na kterou svého času nedal dopustit snad nikdo. Deset deka vlašáku, k tomu dva nebo tři křupavoučké voňavé rohlíky a žaludek si hvízdal. Dneska už to ale tak nějak není, co to bývalo.
     Komentáře
  • Receptovník

    Užijte si gurmánské zážitky bez výčitek: Zdravě a chutně!

    Před 27 dny
    Při tvorbě zdravější verze oblíbených pokrmů je třeba se zaměřit na snížení tuku a zvýšení chuti.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Těstovinový salát s tuňákem: Dopřejte si ho jako lehkou večeři nebo výživnou svačinu

    Před 27 dny
    Tento salát připravíte během chvilky, přitom vás příjemně zasytí. Stačí těstoviny uvařené na skus, kvalitní tuňák z konzervy a pár dalších surovin podle chuti. Přidat můžete také vejce pro extra porci bílkovin.
     Komentáře
Reklama