Zavřít
Sladkosti

Sladkosti

Nejnovější články na Seznamu na téma Sladkosti
  • Vitalia

    Prodává kilo cukroví za více než tři tisíce. Je to nedoceněná práce, říká majitel cukrárny

    Před 12 hodinami
    Jeho cukrárna nabízí snad nejdražší cukroví v Česku. Kilo stojí letos skoro o tisícovku více než loni. Na odbyt jde torchu méně – trochu jsem to přepálil, přiznává majitel cukrárny, ale z ceny nesleví.
    Majitel cukrárny Jan Ševěček v rozhovoru s redaktorkou webu Vitalia.cz
    Jan Ševěček, majitel IPPA Café
    Pistáciový vaječňák , 1 l/ 950 Kč
    IPPA Café, cukroví
    IPPA Café, cukroví
    +
     Komentáře
  • Marianne

    Máte formičky, ale pracny ještě ne? Nejvyšší čas se do nich pustit, recept je snadný

    Před 3 dny
    Pracny patří mezi tradiční a stále velmi oblíbené cukroví. Potřebují ale dostatek času na rozležení, takže je potřeba dát se do jejich výroby s větším předstihem. Pokud tedy máte chuť, formičky a trochu času, neváhejte dlouho. Recept není složitý.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Sezamové kuličky s medem – rychlé 2-surovinové vánoční cukroví bez mouky a vajec

    Před 4 dny
    Rádi byste vyzkoušeli nějaké nové cukroví? V tom případě jste na správném místě! Přinášíme vám recept na vynikající sezamové kuličky bez vajec a bez mouky, které jsou hotové doslova za pár minut. Příprava je jednoduchá, rychlá a zvládne ji úplně každý. Sezamové kuličky s medem: 200 g sezamu 170 g medu 1. Na mírném plamenu […] The post Sezamové kuličky s medem – rychlé 2-surovinové vánoční cukroví bez mouky a vajec appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Apetit

    Čert, Anděl, Sinterklaas i Krampus: Kdo byl Mikuláš a jak se slaví nadílka v Česku, Nizozemsku a Rakousku?

    Před 4 dny
    Začátek prosince patří dětem a oslavám spojeným se svatým Mikulášem. Ti, co byli hodní, se mohou těšit na sladkosti a zlobivci se musí spokojit s bramborou a uhlím. Obdoby této zvyklosti najdeme v mnoha zemích po celém světě a považují se za oficiální začátek vánočního období.
     Komentáře
  • Jakubi
    naMédium

    Měl dobré srdce, byl štědrý k potřebným a zachraňoval nespravedlivě obviněné. Takový byl sv. Mikuláš

    Před 5 dny
    Kdo by neznal Mikuláše, hodného dědečka s bílým vousem, co rozdává dobroty. Toho zná asi opravdu každý. Ale, kdo a jaký byl doopravdy svatý Mikuláš? Někdo tuší, někdo ne, tak si ho pojďme připomenout.
     Komentáře
  • Newstream

    Mikuláš nenadělí všem. Pětina rodin válčí s rozpočtem

    Před 6 dny
    Zatímco pro část domácností představuje Mikuláš „zahřívací kolo“ před Vánoci, až pětina rodin s dětmi mikulášskou nadílku kvůli napjatému rozpočtu zcela vynechává.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Co nadělit dětem k Mikuláši? Něco dobrého upečte nebo vyzkoušejte domácí čokoládu

    Před 6 dny
    Svatý Mikuláš podle každoroční tradice naděluje dětem dárky, nejčastěji ty jedlé. Vytvořte dětem domácí balíček plný zdravých a chutných dobrot. Většina z nich nevyžaduje složitou přípravu a nachystané je budete mít za chvilku. Pojďte se inspirovat.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Voňavé a křehké ořechové květy: Vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku

    Před 10 dny
    Tyhle ořechové květy jsou doslova malým cukrářským pokladem. Spojení křehkého pečeného těsta a jemného nepečeného ořechového kousku uprostřed vytváří fantastickou chuť i texturu. Vypadají luxusně a chutnají ještě lépe! Ořechové květy 🛒 Ingredience: Pro pečené těsto: 280 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 220 g másla 100 g mletých vlašských ořechů 1 lžíce kakaa […] The post Voňavé a křehké ořechové květy: Vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Life24
    naMédium

    Maršálek: Nejhorší vánočka byla z těch nejluxusnějších surovin. Můj recept klidně prozradím

    Před 13 dny
    Josef Maršálek se v rozhovoru rozpovídal nejen o svých začátcích a následné hvězdné kariéře, ale také o tom, v čem tkví jeho tajemství na oblíbenou vánočku. Tohle, na první pohled obyčejné vánoční pečivo, je totiž založeno především na kvalitních ...
     Komentáře
  • Vitalia

    Osvědčený recept na klasické linecké. Musíte použít správný poměr surovin

    Před 15 dny
    Tohle cukroví je naprostou vánoční klasikou. Drobné, křehké a krásně voňavé linecké promazané marmeládou. Podle tohoto receptu a videonávodu se vám povede na výbornou.
     Komentáře
  • Marianne

    Sladkosti jsou nejrychlejší cesta k vráskám. Dermatoložka vysvětluje, proč to s cukrem nepřehánět

    Před 15 dny
    Vaše pleť si pamatuje každou porci sladkého, kterou sníte. Zdravá, pevná a hydratovaná pokožka nezačíná jen v koupelně, ale i na talíři. A každý kousek dortu nebo čokolády je malou připomínkou, že cukr sice dělá dobře naší duši, ale pleti moc nesvědčí.
     Komentáře
  • Marianne

    Originální, půvabný a neobyčejně lahodný dezert: Oříšky jako z pohádky o Popelce

    Před 22 dny
    Přemýšlíte, jakým dezertem opravdu překvapit? Oříšky jako z pohádky spolehlivě okouzlí všechny. Šaty v nich sice nikdo nenajde, ale na sametovém krému z mascarpone a Nutelly si pochutnají děti i dospělí.
     Komentáře
  • Marianne

    Staňte se na chvíli cukrářem: Sladké muchomůrky, které všechny omámí vzhledem a chutí

    Před 24 dny
    Domácí cukrařina je oblíbený a doslova sladký koníček. Je také skvělým způsobem, jak zabavit děti a probudit jejich fantazii. Můžete se pustit třeba do pohádkových jedlých muchomůrek, které spolehlivě okouzlí půvabem i chutí.
     Komentáře
  • Filmová sedmička

    Jsi opravdový fanoušek Harryho Pottera? Tohle bys měl zažít

    Před 1 měsícem
    V dnešním videu se podíváme na všechno, co prostě musíš zažít, pokud chceš říct, že jsi opravdový Potterhead – od máslového ležáku až po návštěvu Příčné ulice!
     Komentáře
  • Expres Ráno

    27 min

    Podcast
    Kolik letos utratí v USA za halloweenské sladkosti? Proč lidé ve Španělsku mluví s pavouky? A virální robot do domácnosti není čím se zdá

    Před 1 měsícem

    ·

    27 minut

    Všechny podcasty na jednom místě. Na Seznamu. Hledejte, nacházejte a poslouchejte. Vybírejte z pořadů i témat. O seberozvoji, cestování nebo třeba o historii.
     Komentáře
  • Žena-in

    Optická hádanka: Najděte růžovou makronku a žlutou žvýkačku do 12 sekund. Zvládnou to jen ti nejbystřejší

    Před 1 měsícem
    Trick-or-treating dnes známe hlavně jako dětské koledování sladkostí v kostýmech, ale jeho kořeny sahají hluboko do historie. A právě sladkosti jsou i hlavním motivem zábavné optické iluze, ve které si můžete otestovat svůj postřeh. Najděte dvě konkrétní za méně než 12 sekund.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze mají nejlepší koprovku? Robin Nguyen má tipy, kde je opravdu famózní

    Před 1 měsícem
    Koprová omáčka budí emoce. Kde v Praze ale ochutnáte tu nejlepší? MasterChef Robin Nguyen opět otestoval čtyři podniky a naservíroval verdikt – kde mu nejvíc chutnalo a čím jednotlivé verze překvapily? Prozradíme, že ty dvě levnější obsadily první příčku s 30 body z 30, protože ve Vršovicích a Dejvicích ji prostě umí lépe než na Hradě. Lepší už tam být prostě nemohla!
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí pusinky z bílků – barevné, křehké a krásně lesklé

    Před 1 měsícem
    Domácí pusinky patří mezi ty nejjednodušší, ale zároveň nejefektnější sladkosti. Křehké, lehké a rozplývající se na jazyku – ideální pro zdobení dortů, zákusků nebo jen tak ke kávě. Stačí pár bílků, trochu cukru a špetka trpělivosti a vytvoříte malé umělecké dílo, které potěší oko i chuťové pohárky. 💕 Doba přípravy: 15 minut. Doba sušení: 1,5 […] The post Domácí pusinky z bílků – barevné, křehké a krásně lesklé appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Nadměrná konzumace sladkostí může signalizovat plísně v těle

    Před 1 měsícem
    Sladkosti miluje většina lidí. Někdo má rád kvalitní čokoládu, jiný zase moučníky či dortíky nebo klasické sušenky. Pokud si sladkou tečku dopřejete v rozumné míře, vašemu organismu to rozhodně neuškodí. Naopak cukry jsou zdrojem energie a ovlivňují funkci mozku. Otázkou je, co je ta rozumná míra. Pokud budete mít v těle nadbytek cukrů, tělo se přihlásí varovnými signály.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čokoláda je oblíbenou cukrovinkou a surovinou pro přípravu sladkých dobrot

    Před 1 měsícem
    Čokoláda je pochoutka vyrobená z kakaových bobů, kakaového másla a cukru. Kvalitní čokoláda je v malém množství zdravá. Nekvalitní čokoláda obsahuje palmový tuk a spoustu cukru, který naše tělo nepotřebuje.
     Komentáře
  • Jelizaveta Jelen
    naMédium

    Tyhle retro sladkosti jsme milovali v devadesátkách. Kdo je měl, byl ve škole za frajera

    Před 1 měsícem
    Všichni si vzpomínáme na časy, kdy jsme chodili do školy a o přestávce jsme mohli machrovat nějakou populární sladkostí. Vzpomínáte si, jaké cukrovinky byly mezi dětmi populární v devadesátkách?
     Komentáře
  • Apetit

    Tohle je víc než Pedro: Neuvěřitelná cesta žvýkačky od pravěké Loly až do vaší kapsy

    Před 1 měsícem
    Je malá, levná a často velmi nenápadná. Přitom má historii delší, než je nákupní seznam před státním svátkem nebo Vánocemi. Spustila průmysl, který ovlivnil chuť i marketing celého 20. století. Ano, řeč je o žvýkačce. Nenápadný společník kapes a přestávek má za sebou cestu z lesní pryskyřice až do rukou hollywoodských hvězd i do našich úst. Kdo ji vymyslel, proč ji žvýkali už pravěcí lidé a jak se stala symbolem moderní kultury? Je to příběh, který se nevypráví s plnou pusou – ale rozhodně stojí za to ho přežvýkat.
     Komentáře
  • Jelizaveta Jelen
    naMédium

    Tyhle sladkosti jsme mlsali za socialismu. Mnoho z nich už na pultech nenajdete

    Před 1 měsícem
    Ke vzpomínkám na mládí patří také pamlsky, které jsme milovali jako děti. Vybavíte si ještě ty nejoblíbenější z dob socialismu? Některé se vyrábí stále, jiné zmizely v propadlišti dějin.
     Komentáře
  • Apetit

    Lázeňské oplatky nejsou jen suvenýr. Jejich příběh vás vtáhne do minulosti – víte, jakou roli hrály v životech lázeňských dívek?

    Před 2 měsíci
    Jsou kulaté, tenké, voňavé – a návštěvu lázní si bez nich málokdo dovede představit. Lázeňské oplatky dnes koupíte na každé kolonádě, ale jejich příběh začíná v klášteře, kde se začalo experimentovat s těstem na hostie. Pekly se potají i během války, přežily znárodnění a dodnes se vyvážejí do Japonska i Saúdské Arábie.
     Komentáře
  • In-lifestyle

    Retro kvíz: Na kdysi oblíbené dobrůtky se už téměř zapomnělo. Významně však patří do české historie

    Před 2 měsíci
    Staré socialistické sladkosti měly něco do sebe a spoustu z nich má dodnes své místo v našich srdcích. Dnes si otestujeme, jak dobře si tyto sladkosti pamatujete.
     Komentáře
  • EnergoZrouti

    Od klášterní legendy k císařskému dvoru: Příběh českých lázeňských oplatek

    Před 2 měsíci
    Praví se, že jídlo spojuje lidi napříč různými kontinenty i kulturami. Mnoho států se může pyšnit specifickými jídly či potravinami.
     Komentáře
  • Newstream

    OBRAZEM: Precizní kremrole za 61 korun? Jedině v centru Prahy

    Před 2 měsíci
    Vůně čerstvě upečeného těsta, pohled na cukráře, kteří za sklem zdobí dortíky, a vitrína plná sladkých lákadel. Cukrář Skála v centru Prahy je místem, kde se tradice potkává s modernou – a to vše přímo před zraky hostů.
     Komentáře
  • CHARLIEHO FITNESS
    naMédium

    Aspartam: Ďábel, nebo hrdina?

    Před 2 měsíci
    Sladí dvěstěkrát více než cukr a přitom nemá skoro žádné kalorie. Aspartam se stal symbolem „light“ výrobků, ale kolem jeho bezpečnosti se už desítky let vedou spory. Nová rozsáhlá studie se pokusila tento spor vyřešit.
     Komentáře
  • Dáma

    Pečení na víkend: Šmoulí makronky s ostružinami

    Před 2 měsíci
    Makronky jsou francouzský cukrářský sen v mini podobě. Křehké, nadýchané a s jemným mandlovým aroma. Přidejte k nim ostružiny a jejich mírně nakyslá chuť dokonale vyváží sladkost krému. V našem receptu najdete nejen postup krok za krokem, ale také tipy, jak makronky správně barvit a ozdobit.
     Komentáře
  • Vitalia

    Vanilkové aroma se dá vyrobit i z plastového odpadu. Pomohou s tím bakterie

    Před 2 měsíci
    Historicky se v Česku k výrobě vanilinového cukru používá syntetický ethylvanilin, což je látka velmi intenzivní, byť umělé, vanilkové vůně. V budoucnu se možná vanilin bude vyrábět z plastového odpadu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit kandovanou dýni? Může posloužit k mlsání i do pečených moučníků

    Před 3 měsíci
    Kandované ovoce je sladká pochutina, která se vyrábí nakládáním ovoce do cukrového roztoku. Během kandování ovoce postupně ztrácí vodu a díky tomu se prodlužuje jeho životnost. Nejčastěji kandujeme kůru citrusů nebo také třešně.
     Komentáře
  • TVguru

    Husákovy děti jedly barevné prášky do pití po kilech celoročně. Dnešním dětem by to rodiče nedali, obsahovaly E102

    Před 3 měsíci
    V dětství jsme měli mnoho návyků, o kterých jsme neměli ani tušení, že nejsou zdravé nebo prospěšné. A přesně tenhle byl jedním z nich.
     Komentáře
  • EnergoZrouti

    Sušenky z Česka patří v zahraničí mezi vyhledávané pochoutky s vyšší cenou

    Před 3 měsíci
    Sladkosti nejsou pouze potěšením pro mlsné jazyky, ale také svébytným kulturním exportem. Pro každý stát mohou být typické trochu jiné druhy sladkostí.
     Komentáře
  • Vitalia

    Každý Čech sní za rok minimálně jednu Studentskou pečeť. K mání je 16 příchutí

    Před 3 měsíci
    Řadu let se Studentská pečeť prodávala jen jako mléčná či hořká čokoláda s rozinkami, arašídy a želé. Změny ve složení přišly až v devadesátých letech a ty nejzásadnější před třemi lety. Mapujeme historii Studentské pečeti, čokolády, která se prodává už padesát let.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Sladké pro ně není tabu, přesto hubnou: Jak mlsají národy milující středomořskou dietu

    Před 3 měsíci
    Sladké v tradiční středomořské stravě vůbec není tabu. Lidé z regionu středomoří si dopřávají sladkosti, mnohdy bohaté na přírodní přísady, ale umí je zařadit do svého jídelníčku s rozmyslem a rovnováhou. I díky tomu si navzdory mlsání dokážou udržet nejen štíhlou postavu, ale i zdravé cévy.
     Komentáře
  • EnergoZrouti

    České buchty: Tradiční dezert, který si nachází místo na stolech ve Francii i Španělsku

    Před 3 měsíci
    Sladké pochutiny se mohou obecně těšit z velké obliby. Pro každý stát je typická jiná specialita, nicméně vlivem globalizace se tato jídla postupně rozšiřují po celém světě.
     Komentáře
  • Žena-in

    Babička nám vykrmuje dceru do pořádné nadváhy, zákazy i prosby zcela ignoruje, říká Sabina

    Před 3 měsíci
    Sedmiletou dceru v jídle nijak neomezovali, ale když je lékařka na sedmileté prohlídce upozornila, že dítě roste do nadváhy, rychle řekli dost. Poradili se s odborníky, zavedli vhodnější stravu a sladkosti dali pod zámek. To by ale nesměli bydlet pod jednou střechou s babičkou, která má na věc zcela odlišný názor.
     Komentáře
  • ReadZone

    Historie zmrzliny: Od starověkých perských sněhových sorbetů po dnešní gelato

    Před 3 měsíci
    Zmrzlina je s námi už od starověku, i když první moderní verze vznikla až ve středověké Itálii. Jak se tento pamlsek vyvíjel a rozšiřoval?
     Komentáře
  • Vitalia

    Mila už není jen jedna. Na trhu se objevily padělky populární oplatky

    Před 3 měsíci
    Slogan hlásá Mila je jen jedna, ale to už neplatí. Oplatku, která se vyrábí už 56 let, někdo začal napodobovat a to tak, že na první pohled nepoznáte rozdíl. Co na to říká výrobce?
     Komentáře
  • Marianne

    Domácí Mila oplatky vás dostanou jednoduchostí i chutí

    Před 4 měsíci
    Když se řekne Mila, málokomu se nevybaví křehká oplatka s jemnou mléčnou náplní, zalitá kakaovou polevou. Není divu, že se tato legendární cukrovinka stala inspirací i pro domácí pečení. Náš recept vám nezabere více než půlhodinku a výsledek je skvělý!
     Komentáře
  • Výlety

    3 min

    Podcast
    Na zámku Konopiště si můžete vychutnat autentickou atmosféru barokní hostiny

    Před 4 měsíci

    ·

    3 minuty

    Zámek Konopiště ve Středočeském kraji máme dnes spojený hlavně s jeho posledním majitelem, následníkem habsburského trůnu, arcivévodou Františkem Ferdinandem d´Este. Reprezentativní místnosti ale zůstávají chloubou zámku díky svému baroknímu stylu. V hostinské jídelně čeká návštěvníky originální aranžmá barokních sladkostí ve stylu „à la française“ a v Růžovém salonu pak atmosféra dámské společnosti při odpoledním čaji.
     Komentáře
  • Novinky

    Nevyspali jste se? Díky správným rozhodnutím si den můžete užít i po probdělé noci

    Před 4 měsíci
    Ať už je důvod jakýkoli, každý z nás se občas musí vyrovnat s následky probdělé nebo příliš krátké noci. Jak zařídit, abyste se neplížili jako živoucí mrtvola? Stačí pár správných rozhodnutí v průběhu celého dne.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Upečte si ovocný koláč, který voní létem

    Před 4 měsíci
    Léto je v plném proudu a na zahrádkách dozrává nejrůznější ovoce. Ideální čas upéct něco dobrého – třeba ovocný koláč! Přinášíme vám několik ověřených receptů na ovocné koláče od Hanky Major Sládkové, které…
     Komentáře
  • Za Plzní - Pavel Žižka
    naMédium

    Její tatínek vymyslel recepturu, ona provozuje jednu z top zmrzlináren v Evropě: Jitka Štáhlichová

    Před 4 měsíci
    Nejlepší zmrzlina? Zmrzlina, která nadchne chuťové pohárky náhodných kolemjdoucích i slavných gourmetů? Právě takovou v Plzni vyrábí žena s odzbrojujícím úsměvem.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Na pomezí sladkosti a kyselosti. Dobrota ze švestek od Danuše Novotné má snadný recept

    Před 5 měsíci

    ·

    7 minut

    Ke skvělému dezertu stačí málo, třeba hutný piškot, sladko-kyselé ovoce a drobenka navrch. Své o tom ví i Danuše Novotná z Roudnice nad Labem, která dobrotu ze švestek peče už přes 20 let.
     Komentáře
  • Pravda24

    Proč máme rádi sladké? Evoluce nás vybavila schopností rozpoznat potraviny, ze kterých získáme nejvíce energie pro přežití

    Před 5 měsíci
    Zeptejte se kohokoli, co má radši – čokoládu, nebo brokolici. Výsledek bude jasný. Sladké milujeme od narození, hořké nás odpuzuje. Není to rozmar nebo špatná výchova. Je to dědictví po našich předcích, kteří museli rychle poznat, co je bezpečné jíst a co ne. Sladká chuť znamenala energii a přežití, hořká často jed a smrt. Dnes žijeme v jiném světě, ale naše chuťové pohárky si to ještě neuvědomily.
     Komentáře
  • Vychytávky Ládi Hrušky

    Jak se zbavit lupů pomocí obyčejného celeru

    Před 5 měsíci
    Servírujeme jednotlivé recepty a vychytávky Ládi Hrušky i nápady jeho zapálených fanoušků. Plnou nálož vychytávek, najdete na primaplus.cz
     Komentáře
  • Rungo

    Cukr, kam se podíváš: Co dáváme dětem na koupališti?

    Před 5 měsíci
    Léto. Čas slunce, koupališť a… sladkých bomb. Zdánlivě nevinná ledová tříšť, cukrová vata a třetí zmrzlina v řadě ale může hrát zásadní roli v dětské obezitě. Přečtěte si, co se…
     Komentáře
  • Žena-in

    Pět druhů potravin, které byste nejlépe neměli mít vůbec doma: Od obyčejných mlsů až po alkohol

    Před 5 měsíci
    Že jsou některé potraviny zdravější než jiné, to je vám asi jasné. Některé nezdravé potraviny jsou však při nadměrné konzumaci rizikové pro vaše zdraví a je tak lepší se jich v domácnosti úplně vyvarovat. Které to jsou?
     Komentáře
  • RaptorX
    naMédium

    Jsou chutě na sladké známkou toho, že tělo něco potřebuje?

    Před 5 měsíci
    Máte chuť na čokoládu? Pak vaše tělo potřebuje hořčík, který mu můžete dopřát i pomocí oříšku. Anebo možná taky ne…
     Komentáře
  • Marianne

    Gastronomický kvíz: Poznáte české i světové dezerty podle obrázku? Prověřte své chuťové buňky

    Před 5 měsíci
    Sladkosti provázejí naše životy už od dětství, kdy jsme za vysvědčení chodili s rodiči do cukrárny a narozeniny slavili s oblíbeným dortem. Dezerty se tak často vážou ke krásným a radostným vzpomínkám. Nejsou ale jen obyčejným jídlem, jsou emocí, rituálem i potěšením. Ukažte, jak velký jste milovník sladkého, a zkuste poznat dezert na obrázku.
     Komentáře
  • Dáma

    Žlučníková dieta: Nevíte, co jíst? Kterým potravinám se vyhýbat a co naopak vařit

    Před 5 měsíci
    Žlučníková dieta, zvaná také dieta s omezením tuků, zahrnuje pouze lehce stravitelná jídla. Cílem je nezatěžovat žlučník. Z tohoto důvodu se musí omezit konzumace tučných a smažených jídel, sladkostí a alkoholu. Žlučníkáři musejí také poctivě dodržovat pitný režim a vypít minimálně 2 litry tekutin denně. Důležitá je také pravidelnost v jídle a dostatek času na trávení.
     Komentáře
  • Marianne

    Od Excelu k pralinkám: Příběh Mia Chocolat je oslavou chuti, odvahy a řemesla

    Před 5 měsíci
    Začínala v IT světě a uměla kouzlit s tabulkami. Dnes vyrábí čokoládové pralinky, které nejen skvěle chutnají, ale vypadají jako umělecké miniatury. Každá z nich projde několikrát jejíma rukama. A je to znát. Mia Chocolat, značka s duší i citem pro detail, je důkazem, že když se spojí systematičnost s vášní a řemeslným přístupem, vzniká opravdová radost.
     Komentáře
  • Anna Vartášová
    naMédium

    Fascinující příběh belgických pralinek: Jak se z léku stala pochoutka

    Před 6 měsíci
    Žádnému milovníkovi čokolády nejsou pralinky cizí. Taky milujete ten pocit, když vejdete přímo do „pralinkárny“ a vybíráte si nejlepší kousky z táců a stojanů do krabičky? A co teprve když krabičku doma otevřete a jednu po druhé si je vychutnáváte.
     Komentáře
  • Lidé a Země

    Wagaši: sladké poklady Japonska, které vám bude líto sníst

    Před 6 měsíci
    Když se řekne Japonsko, mnoho lidí si vybaví suši, možná ramen nebo knedlíčky gjóza. Japonská kuchyně toho však nabízí mnohonásobně více a právem patří mezi ty nejlepší na světě. V našich končinách poněkud opomíjenou složkou jsou japonské sladkosti, ty tradiční označované wagaši.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Stopněte chutě na sladké. 5 kroků, které jsou jednodušší, než si myslíte. Bílkoviny, vláknina a zdravé tuky

    Před 6 měsíci
    Všichni to známe. Chuť na sladké přichází v tu nejméně vhodnou dobu. Nejhorší je to večer. Jenže co s tím? Inspirujte se efektivními tipy, děkovat můžete později.
     Komentáře
  • Dáma

    Středomořská dieta mění nejen jídelníček, ale i způsob života

    Před 6 měsíci
    Také vždycky na dovolené v Řecku, Itálii či Španělsku obdivujete místní obyvatele, s jakým klidem si dlouze vychutnávají bohaté obědy a večeře, a přitom stále zůstávají štíhlí? Pak vyzkoušejte středomořskou dietu. V čem tkví její kouzlo?.
     Komentáře
  • Marianne

    Kvíz: Co jsme mlsali za socialismu? Připomeňte si sladké poklady té doby

    Před 6 měsíci
    Za minulého režimu rozhodně regály obchodů nepřekypovaly zbožím tak jako dnes. I obyčejné sladkosti tehdy měly punc něčeho vzácného a výjimečného. Nešlo o přeplácané obaly ani exotické příchutě, a přesto byly některé cukrovinky natolik oblíbené, že na ně lidé s nostalgií vzpomínají – a mnozí si je dodnes s chutí kupují. Vraťte se s námi do minulosti a připomeňte si, co jste jako děti rádi mlsali.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Kvíz: Jaké sladkosti jsme milovali v devadesátkách? Na některé nelze zapomenout, jiné jsou na trhu dodnes

    Před 6 měsíci
    Barevné obaly, nezaměnitelné příchutě, vůně cukrovinek z automatu a kapsy plné žvýkaček a bonbonů. Vzpomínáte? Otestujte své sladké vzpomínky a zjistěte, kolik z těchto dobrot si ještě vybavíte. Náš dnešní kvíz je provoněný a ochucený sladkostmi z devadesátek. Zkuste odpovědět na všechny vzpomínkové otázky psrávně.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Osmiletý chlapec si objednal z matčina telefonu lízátka za 4000 dolarů

    Před 7 měsíci
    Okolo 70 000 lízátek čekalo na zápraží před domem na Američanku, jejíž syn si z Amazonu objednal zásilku za zhruba 4000 dolarů (88 000 korun). Amazon ženě peníze nakonec vrátil.
     Komentáře
Reklama