Zavřít
Sladkosti

Sladkosti

Nejnovější články na Seznamu na téma Sladkosti
  • ZdravéStravování

    Nadváha a silná chuť na sladké: Častý, avšak řešitelný problém. Výsledkem jsou mizející kila navíc

    Před 3 dny
    Mnoho lidí se setkalo s touhou po sladkých potravinách a mnozí by řekli, že mají nezastavitelnou chuť na sladké. Tato touha po sladkých potravinách může být způsobena různými faktory.
     Komentáře
  • Novinky

    Školní bufety na Slovensku bez energetických nápojů

    Před 10 dny
    Ze školních bufetů na Slovensku postupně zmizí energetické a slazené nápoje i smažená jídla. Ve čtvrtek o tom informoval tamní úřad veřejného zdravotnictví. Sladkosti, bramborové lupínky a podobné výrobky mohou tvořit maximálně polovinu sortimentu školních bufetů.
     Komentáře
  • Žena-in

    Retro sladkosti: Jaké dobroty mlsaly naše babičky a známé jsou i dnes

    Před 11 dny
    Každá generace má své oblíbené sladkosti, na které s láskou vzpomíná i v dospělosti, i když už se řadu let nevyrábějí. Existují ale také sladkosti, které společně s námi stárnou a některé z nich už dokonce dosáhly stovky.
     Komentáře
  • Žena-in

    Větší zlo, než bílý cukr? Umělá sladidla v běžných potravinách, před nimiž odborníci varují

    Před 13 dny
    Bílý cukr se netěší velké chvále kvůli svému neblahému vlivu na zdraví ani postavu, pokud s ním nešetříte. Pokud ale jako jeho náhradu volíte následující umělá sladidla, podle některých studií si škodíte ještě mnohem více. Tím hůř, pokud pokrmy s jejich obsahem dáváte dětem.
     Komentáře
  • Newstream

    Obaly Toblerone přijdou kvůli výrobě na Slovensku o Matterhorn

    Před 21 dny
    Z obalů čokolády Toblerone brzy zmizí obrázek ikonické alpské hory Matterhorn, protože americký výrobce Mondelez brzy přesune část produkce na Slovensko a švýcarské zákony v takovém případě neumožňují využívat v marketingu národní symboly alpské země. Informoval o tom list Aargauer Zeitung.
     Komentáře
  • Náš region

    Sladký život? Poradna doktorky Skulínkové

    Před 22 dny
    Často se říká – sladký život! Sladkou chuť máme tak nějak spojenou s radostí, se štěstím, s úspěchem. Ovšem nenechme se přesladit doslova, nepřeslazujeme se jídlem – to by nám totiž moc zdraví a štěstí nepřineslo…
     Komentáře
  • Žena-in

    Pochybná barviva v potravinách i sladkostech. Tato „éčka“ jsou pro děti naprosto nevhodná

    Před 23 dny
    Znáte to – co je výrazné, to nejvíce přitahuje dětské oči. Platí to bezezbytku i pro potraviny. Pestrobarevné sladkosti jsou sice na první pohled lákavé, ale dost často bohužel také absolutně nevhodné. Nejen pro nejmenší strávníky.
     Komentáře
  • Proženy

    Sladké a smažené: Nejlepší recepty na koblihy a další dobroty nejen na masopust

    Před 1 měsícem
    O nadcházejícím masopustním víkendu se bude linout z oken domů i paneláků neodolatelná vůně smažených koblih častěji než kdy jindy. A když ji ucítíte, velmi pravděpodobně na ně dostanete chuť. Recepty už hledat nemusíte, vybrali jsme pro vás ty nejlepší.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    ANKETA: Valentýn v Jihlavě. Fronty v květinkách, více zákazníků v sexshopu, rušno je i v porodnici

    Před 1 měsícem
    Dnes slaví všichni zamilovaní. Ti se obdarovávají květinami, sladkostmi, plyšáky, případně si zamilované páry u příležitosti svatého Valentýna dojdou na romantickou večeři do restaurace či na film do kina. Řada lidí svou polovičku obdaruje přáním, takzvanou valentýnkou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu

    Před 1 měsícem
    Žvýkačka není žádný novodobý vynález. V bývalém Československu je její rozšíření spojené s americkými vojáky, kteří se v roce 1945 podíleli na osvobození naší země od nacistických okupantů. V USA se žvýkačky vyráběly od poloviny 19. století. Ale už před 9 000 lety obyvatelé severní Evropy žvýkali březovou kůru!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Cukr škodí i ve formě agávového sirupu či opěvovaného medu

    Před 2 měsíci
    Celebrity a nedostatečně odborně vzdělaní výživoví poradci neférově démonizují řepný cukr na úkor agávových sirupů či medu. Jenže ačkoli mezi těmito sladidly existuje rozdíl v kvalitě a obsahu dalších živin, zakrývá se tím úplně jiný problém. Nadměrný příjem jednoduchých sacharidů. Cukr je totiž cukr a je jedno, jakou má podobu. Nadměrný příjem škodí, i když ho člověk konzumuje ve formě medu, melasy či agávového či datlového sirupu. Navíc třeba agávový sirup – krom toho, že je zbytečně drahý – je mnohem větším rizikem z hlediska obezity či rozvoje diabetu 2. typu.
     Komentáře
  • Novinky

    Co způsobuje neodolatelnou chuť čokolády? Vědci přišli s odpovědí

    Před 2 měsíci
    Za neodolatelnou chutí čokolády stojí způsob, jakým se rozplývá v ústech a obaluje jazyk tukem. Uvedl to list The Guardian s odkazem na studii vědců z univerzity v anglickém Leedsu, podle nichž by jejich objev mohl posloužit k vytvoření zdravějšího, nízkotučného výrobku, který by byl stejně dobrý jako sladkost s vysokým obsahem tuku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vyžeňte z vašeho těla nadměrné množství cukru

    Před 2 měsíci
    Jste ten typ člověka, co si život rád osladí? Tím bohužel riskujete infarkt i předčasné stárnutí. Abyste těmto hrozbám nešli vyloženě naproti, je třeba věnovat se sportu, pít hodně vody a zaměřit se na příjem ovoce a zeleniny!
     Komentáře
  • ZdravéRady

    Které potraviny je během menstruace lepší vyřadit z jídelníčku?

    Před 2 měsíci
    I když většina žen a dívek o tom mluví jen výjimečně, období menstruace rozhodně není jejich oblíbenou částí měsíce. Menstruace totiž v řadě případů ztěžuje každodenní život.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Výtečné ostré kuřecí paličky s pečenými batáty, recept podle Karolíny

    Před 2 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cukrářka Míša Landová poradí, jak na dokonalé makronky s arašídy a mléčnou čokoládou

    Před 3 měsíci
    Francouzské elegantní a pestré makronky se na českých vánočních stolech pomalu zabydlují a snaží se vytlačit české pusinky. Jak vyrobit nadýchané křehké makronky, které po kousnutí křupnou a pak se jejich chuť na jazyku jen rozplyne, na to jsme se zeptali porotkyně z Peče celá země, cukrářky Míši Landové.
     Komentáře
  • Befity

    Nízkokalorické sladkosti versus obsah cukru

    Před 3 měsíci
    Ano! To skutečně existuje! Sladkosti jsou kalorické bomby a jed pro každou dietu. Bohužel chutnají tak dobře, že se bez nich nikdo nechce dlouho obejít. A ani nemusí, protože určitě existují nízkokalorické sladkosti, které se dají kombinovat s jakoukoliv dietou.
     Komentáře
  • Jímeto

    Honí vás mlsná? Uvařte si za pár minut skvělý slaný karamel

    Před 3 měsíci
    Slaným karamelem nic nezkazíte, ba naopak. Vhod přijde při přípravě mnoha druhů receptů, můžete jej darovat jako originální domácí dárek, anebo ho můžete sami ujídat ze skleničky. A co je na tom nejlepší? Jeho příprava je velmi jednoduchá.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Mikulášský balíček bez sladkostí? Existují dobroty, které je zcela nahradí a za které sklidíte úspěch!

    Před 3 měsíci
    Utekl dlouhý rok a oblíbená trojice Čert, Mikuláš a Anděl znovu přichází. Děti si ji kromě sladkostí spojují se strachem z čerta, aby je neodnesl do pekla, dospělí naopak se sladkostmi a dalšími dobrotami, kterým se jinak během roku snaží vyhýbat. Někdo dostává brambory, druhý uhlí. Vždy se ale k tomu najde nějaká ta malá čokoládka. A co takhle vyzkoušet zdravé pochoutky, po kterých se netloustne a které chutnají fantasticky?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Udělejte si u vás doma atmosféru voňavých vánočních trhů - upečte si úžasně nadýchané trdelníky!

    Před 3 měsíci
    Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh. Mnoho lidí si trdelníky zkouší upéct doma, na zavařovacích sklenicích, plechovkách od piva, láhvích od vína... A i když to bez otevřeného ohně, nad kterým se péct správně mají, nikdy nebude úplně ono, jsou i domácí trdelníky výborné.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Zbavte se závislosti na sladkém! Nabízíme vám účinné tipy, jak se této neřesti zbavit

    Před 3 měsíci
    Sladká chuť je tělu vlastní. Navozuje pocit klidu, harmonie a celkového uvolnění, tlumí naše záporné emoce, dovolí nám zpomalit. Není divu, že si na ni člověk může vypěstovat závislost. Touhu po sladké chuti však můžete uspokojit různě. Následujících deset tipů vám pomůže sestavit si jídelníček tak, aby nevyvolával chuť na konzumaci dalších sladkostí.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší vánoční perníčky: Voňavé, tradiční i ty, které jsou hned měkké

    Před 4 měsíci
    Kdysi se říkalo, že těsto na správný perník má perníkář zadělat, když se mu narodí dcera, a zpracovat ho, když se vdává. Tak dlouho čekat nemusíte, pravda ale je, že i dnes potřebují perníčky čas na rozležení, proto je první adventní víkend ten správný čas na jejich přípravu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Domácí adventní kalendář: Recepty na měkké perníčky, karamelová lízátka, plněné pralinky i jednoduché sušenky zvládne každý

    Před 4 měsíci
    Do adventního kalendáře kromě drobných hraček, nápadů na aktivity a jiných překvapení určitě patří i malé dobroty. Nemusí však jít vždy o kupované sladkosti plné cukru a umělých dochucovadel. Zdravé pochutiny vhodné do adventního kapsáře nebo pytlíčků vyrobíte snadno doma, nejlépe pro více dětí současně.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jasné projevy přeslazeného těla

    Před 4 měsíci
    Kobliha, čokoláda, sušenka, bombička. Možná si život rádi osladíte. Kostka cukru sem, kostka tam. Co na tom záleží? Pravda je ale taková, že tělo může začít bít na poplach. Jak se pozná, že cukru máte až příliš? Pozor se dejte i na deprese!
     Komentáře
  • TopRecepty

    15 tipů na domácí jedlé dárky: Ořechy v medu, směsi koření, domácí "vegetu" nebo čokoládový likér můžeme připravovat už teď

    Před 4 měsíci
    Dárky určenými ke konzumaci nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je nejen velká úspora oproti mnohdy zbytečným darům, které skončí ve skříni, ale také to, že je lze připravit ve velkém. Můžete tak mít drobnosti nejen pro rodinu, ale i přátele, kolegy a náhodné návštěvy. Přinášíme vám inspiraci na více než 15 levných a přesto vynikajících jedlých dárků.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Proč mám neustále chuť na sladké? Důvodů může být více

    Před 4 měsíci
    Sladkosti ve formě zákusků, sušenek nebo sladkého pečiva si občas dopřeje každý. Pokud se ale snažíte hubnout, měli byste toto mlsání omezit co nejvíce. Chuť na sladké dokáže každé snažení přerušit. Proč máme pořád na něco chuť, když víme, že to nesvědčí našemu zdraví? A tato touha po sladkém je mnohokrát bohužel silnější, než náš rozum a touha po štíhlém pase. Proč tolik mlsáme?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sladká cesta Evropou: Těchto 15 slavných dezertů překonalo hranice. Dokonalý Sacher dort nebo svěží tiramisu zvládne každý

    Před 4 měsíci
    Bez sladké tečky se neobejde žádná slavnostnější příležitost a světoví mistři cukráři to samozřejmě vědí. Vyzkoušejte nejslavnější evropské dezerty, z nichž některé jsou velmi jednoduché a stačí na ně pár ingrediencí. Dáte přednost italské klasice, francouzské eleganci, nebo slavnému dortu od našich sousedů?
     Komentáře
  • Vitalia

    Čím při pečení nahradit drahé máslo? Řešením je směsný tuk. Ale jaký?

    Před 4 měsíci
    Čím nahradit drahé máslo při pečení, toť otázka, kterou se aktuálně zabývá spousta lidí, kteří se ani letos nehodlají vzdát domácího cukroví. Variantou může být tuk, který máslo částečně obsahuje. Je konec října, a tak se řada z nás začíná pomalu chystat na pečení cukroví. Zatím jen v rovině propočtů, neboť letošní Vánoce budou o penězích více než kdy jindy.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Ze života rodiče: Sladkosti jako „normální odměna“ pro dítě? U nás nikoliv

    Před 5 měsíci
    Mám sedmiletého syna Vojtu. I když zastávám názor, že každé dítě je jiné a svým způsobem jedinečné, mají obecně vzato děti mnoho společného. V jedné věci je můj Vojta opravdu odlišný od svých vrstevníků. Denně se setkává s úžasem adresovaným ke své osobě, jak ze strany dětí, tak i od nás dospělých. Proč? Nejí totiž sladkosti, čímž často dostává dospělé do prekérní až trapné situace.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Sedm zapomenutých receptů na dokonalé koláčky

    Před 5 měsíci
    Rádi mlsáte a milujete domácí koláčky? Nabízíme vám sedm historických receptů z roku 1928, podle kterých kdysi pekly naše prababičky. Vyzkoušíte, jak tehdy chutnaly medové, ořechové, mandlové, máslové, kořeněné, vanilkové a čokoládové koláčky?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Jak se zbavit závislosti na sladkém? Nejdůležitější je spánek, vyvážený jídelníček a práce se stresem

    Před 5 měsíci
    Co je to vlastně chuť na sladké? Lze ji chápat jako nějakou intenzivní, nutkavou, až řekněme abnormální touhu sníst nějaký sladký pokrm. Po konzumaci daného sladkého jídla se dostaví krátkodobý pocit potěšení, radosti, uspokojení či štěstí.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Oreo ukrylo recepturu a sušenky v protiatomovém krytu pro případ apokalypsy

    Před 5 měsíci
    Každý člověk asi někdy slyšel o sušenkách Oreo. Nám to možná přijde jako novinka posledních několika let, ale ve skutečnosti spatřila tato sušenka plněná mléčným krémem světlo světa již v roce 1912 v New Yorku. Tyto sušenky vynikají hlavně svou extrémně tmavou barvou a kontrastem s bílou mléčnou náplní.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Zase vás honí mlsná? Známe příčinu!

    Před 6 měsíci
    Všichni víme, jaké to je, když nás přepadne neodbytná chuť na něco sladkého. Nedá se tomu zkrátka odolat, a tak naše kroky zamíří do spíže pro tabulku čokolády. Jednou za čas na tom není samozřejmě nic špatného, ale jakmile se z toho stane zvyk, může se to nehezky podepsat na naší hmotnosti. A také na zdraví.
     Komentáře
  • Žena-in

    Původ známých dezertů: Věděli jste, že makronky pochází z Itálie?

    Před 6 měsíci
    Makronky, pudink nebo obyčejné sušenky. Dezerty, které pravděpodobně všichni známe. Jak vznikly? Přečtěte si o jejich začátcích. Možná budete překvapeni a dozvíte se něco nového o těchto oblíbených laskominách.
     Komentáře
  • Žena-in

    Khrustyky z Ukrajiny nebo argentinské alfajores: Dezerty, které možná neznáte

    Před 6 měsíci
    Téměř každá země se pyšní pro ni typickým dezertem, který v dané zemi milují a nedají na něj dopustit. Podívejte se na zajímavých pět z nich, možná by vám mohly chutnat.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Mlsání všechny smutky zahání? Ani při diabetu není zapovězené, jděte na to však „od lesa“!

    Před 6 měsíci
    Možná si myslíte, že pokud trpíte diabetem, snažíte se zhubnout, nebo jen zkrátka chcete žít zdravě, je pro vás mlsání tabu. Pokud je řeč o klasických koblihách, sušenkách nebo třeba croissantech, máte pravdu, ty by se v jídelníčku měly objevovat opravdu minimálně, ideálně vůbec. Mlsat se dá ale i zdravě! A my vám v tomto článku ukážeme, jak na to.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Osvěžující a lehký dezert jen ze 3 ingrediencí: Ovocnou pěnu zvládnou připravit i děti

    Před 6 měsíci
    Nadýchanou a svěží delikatesu si můžete vychutnat nejen v horkém létě. Je hotová během chvilky a pomocí mixéru a ručního šlehače ji zvládne připravit i úplný začátečník. Ovocná pěna se dá vyrobit téměř z každého ovoce a s našimi radami se vždy povede.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ester Ledecká dodržuje přísný jídelníček. Přiznává však, že někdy podlehne pokušení

    Před 7 měsíci
    Sport a zdravý životní styl patří tak nějak k sobě. A čím dále to ve sportovní disciplíně chcete dosáhnout, tím přísnějším pravidlům se musíte podřídit.
     Komentáře
  • Jímeto

    Horoskop: Každé znamení hřeší na jiném jídle. Čemu neodolá to vaše?

    Před 7 měsíci
    Není nic špatného na tom dopřát si dobré požitkářské jídlo. Každé znamení zvěrokruhu má dokonce nějaké jídlo, kterému prostě nemůže odolat. Čemu neodolá to vaše? Díky astrologii se snažíme porozumět našim osobnostem a vlastnostem, které ...
     Komentáře
  • Prostřeno

    Naučte se mlsat zdravě

    Před 8 měsíci
    Všichni víme, jak nejrůznější sladkosti a potraviny s vysokým obsahem cukru škodí našemu organismu, o naší postavě ani nemluvě. A tak se většina z nás snaží všechny možné dobrůtky co nejvíc omezit. Jenže co když se dostaví nepřekonatelná chuť na něco sladkého?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zdravé mlsání: Ovocné bonbony, domácí Kinder řezy nebo sušenky z červené řepy si děti zamilují

    Před 8 měsíci
    Je pro vás důležitý zdravý jídelníček vašich dětí? Jistě se snažíte, aby na talíři vždy bylo to nejlepší pro ně. Dřív nebo později se však bažení po dobrotách nevyhnete, neboť na děti číhají téměř všude. Máme pro vás dobrou zprávu. Želatinové bonbony, sušenky nebo čokoládu můžete vyrobit mnohem zdravější, než seženete v supermarketu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle

    Před 8 měsíci
    Moučník nejen pro návštěvy! Maličké rohlíčky, sladké tak akorát, tmavé a vonící kakaem jsou na stole nato šup! Lákavé pro nečekané hosty i vaše malé mlsouny. Jsou bleskově hotové - vykouzlíte je opravdu během pouhých 60 minut!
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Recepty našich prababiček na báječné domácí bonbony

    Před 9 měsíci
    Chtěli byste uvařit pro své děti nějakou mimořádnou dobrotu? Zkuste jim podle našich receptů z roku 1927 připravit jeden z řady bonbonů, které kdysi doma vyráběly naše prababičky. Myslíte, že budou vašim dětem více chutnat medové cetle, smetanové bonbony nebo třeba vanilková cukrátka?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Britský plán na boj s obezitou se hroutí. A lidé tloustnou

    Před 10 měsíci
    Zákaz umísťování sladkostí před pokladny supermarketů je poslední, co zůstalo z několika opatření, která chtěl prosadit britský premiér Boris Johnson v boji proti obezitě. Nyní obchodníci tlačí na vládu, aby vzdala i tento bod.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Chuť na sladké? Zastavte ji přírodními metodami

    Před 10 měsíci
    Jednoduchý cukr v potravinách může být návykový. Čím víc ho sníte, tím víc po něm toužíme. Avšak někdy může cukr způsobit značné škody na našem zdraví. V první řadě je to obezita a nemoci, které jsou s ní spojené (kardiovaskulární zdraví, snížená pohyblivost, bolesti kloubů atd.). Dále pak jsou to bolesti hlavy a pocit nespokojenosti – takže nakonec sníme víc, než je běžné. Příliš mnoho sladkostí se projeví také na vzhledu vaší pokožky. Existují ale metody, s jejichž pomocí se můžete chuti na sladké zbavit.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Bylinky, které zmírní chuť na sladké

    Před 10 měsíci
    Chuť na sladké je zabíječem každé snahy o hubnutí. Je těžké odolat, když vás myšlenka na „něco dobrého“ pronásleduje, kudy chodíte. Proč po cukru tolik toužíme? Když jej jíme, náš mozek uvolňuje neurotransmitery serotoninu. To je hormon dobré nálady. Díky tomu v našem těle dochází k navození pocitu pohody, ke zvýšení sebeúcty a k uvolnění úzkosti. Ale pozor – pouze dočasně!
     Komentáře
  • Náš region

    V českých obchodech se objevila nebezpečná oplatka z Bulharska

    Před 10 měsíci
    V Česku se objevila oplatka z Bulharska, která mnohonásobně překročila povolený limit pro množství arašídů. Na obale byla informace, že může obsahovat stopy burských…
     Komentáře
  • Befity

    Signály těla o nadbytku cukru

    Před 11 měsíci
    Vaše tělesná hmotnost se nebezpečně zvyšuje a mnohdy cítíte nesnesitelnou žízeň? Je vám tento stav známý? I takhle se dokáže vymstít nadměrná spotřeba cukru. Zbystřit byste měli ale i v případě únavy nebo častého močení.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Vyzkoušejte naše výborné slané recepty ze zbytků velikonoční čokolády

    Před 11 měsíci
    Každý rok nám po Velikonocích zbyde spousta čokolády a my nevíme co s ní. Mnoho labužníků sdílí své nejchutnější recepty na různé dezerty, jak spotřebovat zbytky čokolády. Co když jste ale už sladkého jídla přejedení? Čokoláda může být chutným doplňkem i slaných jídel, píše Metro.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Hotovo do 10 minut! Čokoládové košíčky s arašídovým máslem, na které potřebujete jen 3 ingredience

    Před 11 měsíci
    Když jde o arašídové máslo a čokoládu, rozhodně platí, že více je více! A přesně z toho jsou vyrobeny tyto arašídové košíčky bez mléka. Na těchto čokoládových košíčcích s arašídovým máslem se nám líbí, že jsme vzali klasický čokoládový košíček s arašídovým máslem, ale zesílili jsme ho větším množstvím čokolády a arašídového másla, a to prostě nemůžete pokazit.
     Komentáře
  • Náš region

    Ferrero stahuje výrobky Kinder. Byla v nich salmonela!

    Před 11 měsíci
    Italský výrobce cukrovinek Ferrero stahuje z českého trhu veškeré výrobky vyrobené v jeho závodě v Arlonu v Belgii, kde firma pozastavila provoz. Děje se…
     Komentáře
  • Žena-in

    Tchyně je za hodnou babičku, ale klukům svým přístupem ubližuje, vypráví Kristýna (40)

    Před 1 rokem
    Vnuky miluje a dala by jim první, poslední. V tom je ale ten problém, kvůli němuž je poslední dobou v rodině dusno. Snacha už neví, jak své tchyni vysvětlit, že jim naopak ubližuje.
     Komentáře
  • Vitalia

    Pikao: retro sladkost se vyrábí 70 let stále podle stejného receptu

    Před 1 rokem
    Mlsají ho už generace. Zahuštěné slazené mléko s kakaem v tubě či plechovce patří desítky let ke klasice. Tatra Pikao vyrábí stále ze tří stejných surovin, nově je také Pikao příchuť například v medovníku, nanuku nebo tvarohovém krému. Mnozí z nás si ještě vzpomenou na to, jak jako malí cucali z tuby Pikao. Letos slaví tato sladkost sedmdesát let. A co se za tuto dobu změnilo? Kromě mírné úpravy grafiky obalu prakticky nic. Pikao se totiž již desítky let své historie vyrábí v naprosto totožné receptuře. Část jeho výroby dokonce probíhá ve stejném přístroji jako na začátku, což je světový unikát.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Prosím, dá se můj džem z kdoulí jíst? Nebo přátele otrávím?

    Před 1 rokem
    Poprvé v životě jsem dostala pytel kdoulí, ty jsem rozčtvrtila a vařila i se semeny, půjčila jsem si pasírovací ruční strojek.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Exotika z Vinohrad. Tyčinka Margot vás aspoň v představách přenese na prosluněnou pláž

    Před 1 rokem
    Dnes má sice mnoho jiných konkurentů v podobě tyčinek Bounty nebo kuliček Rafaelo, stále je ale spousta těch, kteří na kokosovou příchuť tyčinek Margot šmrncnutou trochou rumu nedají dopustit. Zrodily se pod slavnou čokoládovou hvězdou Orion a jejich exotickou chuť si užíváme již skoro 80 let.
     Komentáře
  • Feminela

    Nahradit sladkosti něčím zdravým není těžké. Domácí dobroty zachutnají i dětem

    Před 1 rokem
    Sladkosti jsou oblíbené nejen u dětí, nedá na ně dopustit ani mnoho dospělých.
     Komentáře
  • České noviny

    Koláčky ve tvaru olympijského maskota dostaly čínské cukráře na tenký led

    Před 1 rokem
    Čínští pekaři a cukráři, kteří se pokusili něco vytěžit z popularity maskota zimních olympijských her v Pekingu, se dostali na tenký led. Úřady zjistily, že několik podniků po celé zemi nabízelo sladkosti ve tvaru boubelaté pandy Bing Dwen Dwen, aniž by mělo licenci na použití její podoby, napsala agentura AFP.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Souvislost mezi sladkostmi a průjmem

    Před 1 rokem
    Už jste si všimli, že po konzumaci bonbonů, dortíků, čokolády nebo sušenek utíkáte na toaletu? Mezi cukrem a průjmem existuje souvislost!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro sladkost z čokolády: Kočičí jazýčky byly hitem dvacátých let a milujeme je dodnes

    Před 1 rokem
    Čokoládovou cukrovinku připomínající kočičí jazyk zbožňují hlavně děti. Ale i dospělé si získávají nejen tvarem, nýbrž i dokonale jemnou mléčnou chutí. Přestože jsou považovány za typickou českou sladkost, ve skutečnosti pocházejí od našich sousedů, z Rakouska.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?

    Před 1 rokem
    Když se osmdesátá léta přehoupla do devadesátých, nastaly nám zlaté časy. Konečně byly i v českých obchodech k sehnání produkty, o kterých jsme do té doby mohli jen snít. Devadesátky byly obdobím šílení po všem novém a vůbec nikomu nevadilo, že to bylo sladké a nezdravé, hlavně, že to bylo ze západu.
     Komentáře
Reklama