Zavřít
Třešně

Třešně

Nejnovější články na Seznamu na téma Třešně
  • iReceptář

    Jak využít obyčejné mýdlo na zahradě: Škála možností vás překvapí

    Před 5 dny
    Kupí se vám doma zbytky tuhého mýdla, které je vám líto vyhodit? Můžete ho skvěle využít na zahradě. Vyrobte si z nich třeba účinný postřik proti škůdcům. Jeho příprava je velmi jednoduchá a zabere vám jen pár minut.
     Komentáře
  • Pěstujme

    V letním dezertu nesmí chybět šťavnaté třešně. Díky jednoduchým trikům je jejich vypeckování hračka

    Před 5 dny
    Vypeckování třešní je časově poměrně náročná činnost, avšak pokud se rozhodneme ovoce sušit, zavářet nebo zpracovat do dezertů, pak i nezbytná.
     Komentáře
  • iReceptář

    Můžete očesat ovoce z přečuhující větve sousedova stromu? Zákon mluví jasně

    Před 12 dny
    Jablkem sváru mezi sousedy bývaly jablka, ořechy či jiné plody, které padaly na cizí pozemek. Vzájemná nevraživost a boj „o pár švestek“ zahnal mnohé rivaly až na Obecní úřad. Nový zákoník však udělal těmto sporům jasnou přítrž.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Lahodnou chuť třešní si lze vychutnat po celý rok. Sladká šťáva zachutná dětem i dospělým

    Před 13 dny
    Milujete třešně, ale rádi byste je uchovali na zimní období? Máme pro vás řešení! Můžete si z nich udělat skvělou šťávu, kterou můžete popíjet po celý rok.
     Komentáře
  • WomanOnly

    Sakura neboli okrasná třešeň. Strom, který vás ohromí svou krásou

    Před 13 dny
    Sakura ozdobná, známá také pod názvy okrasná třešeň, slivoň sakura či třešeň sakura, je strom pocházející z Asie. Pěstuje se především v Japonsku, kde je známo přes 200 kultivarů, nicméně běžně se s ní lze setkat také v Číně, Indii, Vietnamu nebo Koreji. Květy sakury jsou doslova pastvou pro oči, proto se její pěstování rozšířilo i do dalších částí světa. Podívejte se, kdy sakury vysazovat a jak se o ně starat, abyste se z jejich krásy mohli těšit i vy.
     Komentáře
  • Receptovník

    Třešně jsou lahodné i zdravé, vyplatí se ale jíst jen jedenkrát do roka

    Před 15 dny
    V obchodech můžeme třešně najít již během jara. Hodně lidí si je kupuje, i když je jejich cena přemrštěná. Nechce se jim totiž čekat až do jejich sezóny, kdy stojí poloviční cenu a mnohem lepší chuť. Třešně jsou velmi zdravé a jistě stojí za konzumaci, ale naši předkové je také jedli jen během sezóny. Proč se vyplatí počkat a jak ovlivňují naše zdraví? Kdy je sezóna třešní?
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak rychle vypeckovat třešně? Použijte jednoduchý trik

    Před 16 dny
    Vypeckovat třešně potřebujete třeba při vaření marmelády nebo přesnídávky z třešní. Pokud však budete zakládat kvas, tak i tam je dobré dávat vypeckované třešně. Pecky totiž mohou při pálení pálenky způsobovat trochu nahořklou chuť. Pokud vám nevadí, že budou třešně nadrcené, můžete k odpeckování využít i jednoduchý trik s bedýnkou.
     Komentáře
  • Adbz

    Skvrny od jahod a třešní už nebudou vaší noční můrou. S jistotou je odstraní vaječný žloutek, když ho správně použijete

    Před 21 dny
    Dokonce i skvrn od jahod nebo třešní se můžete jednoduše zbavit. Stačí na to pár surovin, které máte v kuchyni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Meruňková povidla z trouby: Téměř bez práce a výsledek fantastický

    Před 24 dny
    Připravte meruňková povidla jednoduše v troubě. Zní to možná podezřele, ale povidla mohou být i pečená. Meruňková, švestková nebo třeba hrušková! To už je jen na vás.
     Komentáře
  • Adbz

    Vypeckovat plný škopek třešní či višní je záležitost pár minut. Nejlepšího pomocníka přitom máte doma a ani o tom ani nevíte

    Před 25 dny
    Jakmile vypukne sezóna ovoce, většina hospodyněk peče několikrát do týdne různé dobroty, které miluje celá rodina. Víme, jak si můžete usnadnit vypeckování třešní.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    6 zajímavostí o třešních. Proč jsou dobré před spaním a opravdu se na ně nesmí pít mléko?

    Před 27 dny
    „Na třešně se nesmí pít, bude tě bolet břicho!“ Typická věta našich maminek a babiček, kterou nás v dětství strašily každé prázdniny. Je to ale pravda? Přečtěte si šest zajímavostí o třešních, které vám mimo jiné prozradí, proč se vyplatí si na nich v létě pochutnávat, v čem jsou pro nás prospěšné i jak je to s oním zapíjením.
     Komentáře
  • iRozhlas

    ‚Půda si pamatuje nevinnou krev.‘ Román Kyselé třešně popisuje masakr na Švédských šancích

    Před 27 dny
    Jsou třešně na kopci Švédské šance u Přerova opravdu kyselé? Nebo je to jen lež rodičů, kteří tak chtěli zabránit svým dětem, aby si trhali ovoce v aleji, kde bylo v červnu 1945 bestiálně zavražděno 267 nevinných lidí? Desítky let se o masakru, jehož obětí byli němečtí obyvatelé Slovenska, převážně ženy a děti, nesmělo mluvit. Přerovská spisovatelka Lenka Chalupová události popisuje ve svém románu Kyselé třešně.
     Komentáře
  • Radiožurnál

    „Půda si pamatuje nevinnou krev.“ Román Kyselé třešně popisuje masakr německých obyvatel na Slovensku

    Před 28 dny
    Jsou třešně na kopci Švédské šance u Přerova opravdu kyselé? Nebo je to jen lež rodičů, kteří tak chtěli zabránit svým dětem, aby si trhali ovoce v aleji, kde bylo v červnu 1945 bestiálně zavražděno 267 nevinných lidí? Desítky let se o masakru, jehož obětí byli němečtí obyvatelé Slovenska, převážně ženy a děti, nesmělo mluvit. Přerovská spisovatelka Lenka Chalupová události popisuje ve svém románu Kyselé třešně.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zavařit jahody, aby z nich nebylo bláto bez chuti

    Před 30 dny
    Připravit jahodový kompot se na první pohled může zdát jako hračka, přesto se spousta lidí setkává s tím, že jsou jahody po zavaření až příliš měkké, nedrží svůj tvar a v některých případech je kvůli tomu dokonce těžké kompot rozeznat od marmelády. Navzdory tomu, že je výroba jahodového kompotu skutečně dost snadná, je třeba držet se několika rad, aby byl výsledek co možná nejlepší.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Infuze z třešňových stopek utiší bolesti a uleví při nemocných ledvinách. Připravená je během chvíle

    Před 30 dny
    Sezóna třešní začala, ale cena za tyto červené plody každým rokem stoupá a překonává nové rekordy. Pokud se nám podaří koupit, nebo ještě lépe vypěstovat vlastní třešně, určitě nevyhazujte jejich stopky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Meruňkové knedlíky z bramborového těsta: Lepší jste nejedli!

    Před 1 měsícem
    Milujete ovocné knedlíky? Pokud se vám letos urodily meruňky, máme pro vás tip na lahůdku, které prostě neodoláte.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Třešňová sezona je konečně tady. Šťavnaté plody ale nejsou jediné, co přináší

    Před 1 měsícem
    Sezóna třešní začala. Bohužel cena za tyto lahodné plody láme každý rok nové rekordy. Jakmile se staneme šťastnými majiteli třešní, nezahazujme jejich stopky. Poradíme, jak si z nich vyrobit zdraví prospěšný nálev.
     Komentáře
  • iReceptář

    Mátová zmrzlina bez zmrzlinovače: Lahodná, voňavá, zdravá a hotová bleskem

    Před 1 měsícem
    Co vás v létě spolehlivě osvěží a zároveň zažene chuť na něco sladkého? Zmrzlina. Jak si ji však dopřát z domácích surovin, když právě nemáte po ruce čerstvé ovoce? Zkuste mátu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Třešně mají tukožroutské schopnosti: Proč by je ženy nad 50 měly jíst ve velkém?

    Před 1 měsícem
    Ach, ta (přebytečná) kila! Také vás tíží? Zkuste se jich zbavit pomocí třešní.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak snadno odpeckovat višně a třešně: Znáte trik s lahví a pastelkou?

    Před 1 měsícem
    Sezónu jahod vystřídala sezóna třešní a višní. Připravte se na pečení, zavařování i vaření. Pokud potřebujete tyto sladké plody vypeckovat, máme pro vás zajímavé triky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak ochránit třešně a višně proti moniliové spále

    Před 1 měsícem
    Všimli jste si někdy na stromech uhnívajících plodů? Spousta z nich má na sobě bílé kruhy (skoro vypadají jako terč) a jsou zvláštně cítit. Právě jste se seznámili s postrachem zahrádkářů – moniliovou spálu. Napadá hlavně peckoviny – například třešně a višně.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na šlehačkovou bublaninu s třešněmi? Takhle se dělá podle cukrářky Katky

    Před 1 měsícem
    Taky máte rádi bublaninu, ale je na vás někdy moc suchá? Zkuste tenhle recept od profesionální cukrářky Katky. Bublanina bude vláčná a přesto krásně nadýchaná. Nám doma chutná moc.
     Komentáře
  • TN

    Lesníci chtějí změnit skladbu lesů. Pomoci mají například třešně

    Před 1 měsícem
    Vedení Lesů České republiky chce změnit druhovou skladbu lesa. Smrků je v našich lesích víc než všech listnáčů dohromady, a to není podle odborníků dobře. Lesníci proto vysazují do lesů nejen buky a duby, ale například i plané třešně, takzvané ptáčnice. A pecky, ze kterých stromy vyrostou, získávají v Semenářském závodě v Týništi nad Orlicí.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Účinky třešní na zdraví jsou dobře známé, málokdo však ví, že neméně prospějí i jejich stopky

    Před 1 měsícem
    Třešně jsou oblíbenou pochoutkou, ale bohužel většina lidí netuší, že se dají využít také jejich stopky.
     Komentáře
  • Náš dům

    Naučte se, jak správně zvládnout letní řez třešní a višní

    Před 1 měsícem
    Letní řez peckovin patří mezi důležitá opatření pro podporu zdraví stromu a zvýšení tvorby plodů v následujících letech. Platí to i pro třešně a višně, které bez správného zákroku mohou zbytečně přerůstat, což může vést až k lámání větví a vzniku prasklin, které mohou být vstupním bodem pro choroby. Podívejte se na praktický návod, jak si co nejlépe poradit s letním řezem višní a třešní.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Pokácená třešeň otce George Washingtona a třešňový štrúdl

    Před 1 měsícem
    Napsat něco o třešních je věc jednoduchá. Mohu na ně pět slávu, vzpomínat na třešňovky u každé vsi a městečka, popisovat nádheru, když rozkousneme zralou chrupku nebo srdcovku. Nebo jak se zatváříme, když naopak kousneme do višně, a jak jsou višně bezvadné, když jsou naložené na sladko, a jaké jsou višně úžasné, když se přemění v griotku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak ochránit třešně před hladovými špačky: Takto vám úrodu nesežerou

    Před 1 měsícem
    Máte na zahradě šťavnaté ovoce, třešně, borůvky nebo angrešt? Budete sklízet vy nebo špačci? Způsobů, jak ochránit třešně před špačky a dalšími ptáky, je řada, ale špačci jsou ptáci prohnaní a nenechají se jednoduše vystrašit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč naše babičky nikdy nevyhazovaly stopky a pecky od třešní: Takto je využily

    Před 1 měsícem
    Nastala sezóna, kdy si můžeme vychutnávat čerstvé třešně. Víte však, že jsou k užitku i jejich pecky a stopky? Jejich účinky jsou prospěšné našemu zdraví. Rozhodně už je nikdy nevyhazujte!
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč byste na třešně nikdy neměli pít vodu, natož mléko

    Před 1 měsícem
    Pochutnáváte si rádi na čerstvých třešních? Dejte pozor při jejich konzumaci a dodržujte pár jednoduchých pravidel.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Nejdůležitější zásady při sklizni třešní

    Před 1 měsícem
    V červnu se stejně jako jahody sklízí také třešně. Ani jeden z těchto druhů ovoce ale nedozrává jednorázově. Je proto dobré vědět, jak správně při sklizni postupovat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Máte málo místa na ovocné stromy? Pěstujte je naplacato!

    Před 1 měsícem
    Moderní doba si žádná moderní řešení. A to se týká i řezu stromů, které se teď přizpůsobují hektické době a menším zahradám.
     Komentáře
  • iReceptář

    Třešňový sirup je zdravotní zázrak: Původní domácí receptura našich babiček

    Před 1 měsícem
    Třešně jsou sezónní ovoce a na našich stolech se objevují jen pár dní v roce. A právě teď je jejich čas. Užijte si je čerstvé, na koláčích i v knedlících. Ale myslete i na svůj pitný režim, který můžete občerstvit lahodným nápojem z tohoto báječného ovoce. Přinášíme vám recept na zdravý domácí třešňový sirup, který skvěle chutná a opravdu osvěží!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak nejlépe připravit piškotovou bublaninu s třešněmi: Dobrému výsledku pomůže ocet i horká voda

    Před 1 měsícem
    Piškotová bublanina je jedním z nejčastějších dezertů z třešní. Její příprava není těžká, ale přesto skýtá několik nástrah. S našimi tipy si ale připravíte ten nejlepší nedělní moučník, na který bude rodina dlouho vzpomínat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Čím pohnojit třešně a višně, abyste maximalizovali úrodu: Závisí na stáří stromu

    Před 1 měsícem
    Bohatá sklizeň plodů třešně i višně zajisté potěší každého zahrádkáře. Pro tento účel je na zahradě většinou máme. Chcete trhat plody po koších? Pojďte omrknout průvodce hnojením, které je důležité zejména u postarších stromů.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Třešně ohrožuje mnoho chorob i škůdců. Přírodní postřik je ochrání i posílí

    Před 1 měsícem
    Třešně jsou vynikající ovoce, které si mnoho lidí pěstuje na zahradě. Bohužel tyto stromy jsou poměrně náchylné na poškození chorobami a škůdci. Postřik třešní je nutné provádět pravidelně, abyste se dočkali velké úrody.
     Komentáře
  • iReceptář

    Tinktura ze stopek třešní: Naše babičky ji připravovaly každý rok. Věděly proč

    Před 1 měsícem
    Pochutnáváte si rádi na třešních a užíváte si třešňovou sezónu? Jakmile slupnete sladkou dužinu, určitě nevyhazujte pecky a uchovejte i stopky. Dají se skvěle vyžít.
     Komentáře
  • České stavby

    Čerstvé třešně si můžete natrhat zdarma dokonce i v Praze

    Před 1 měsícem
    V jedné malé obci u Českých Budějovic je dosud za vsí třešňová alej, kdysi to bylo tak, že ke každé chalupě patřil jeden strom, dnes již ale zřejmě nikdo neví, který ke které. A alej zůstala veřejnou, kde si může čerstvé třešně zdarma natrhat, kdo chce. Takové možnosti však přináší i města, třeba v Praze je více jak 60 veřejných sadů. Praha je dokonce "českou královnou sadů".
     Komentáře
  • TN

    Samosběry třešní začínají. Dají se ušetřit pořádné peníze

    Před 1 měsícem
    K létu patří třešně. A ty si stejně jako jahody můžeme sami natrhat na mnoha místech republiky. Je to sice práce, ale na druhou stranu to vyjde podstatně levněji než v obchodech, kde stojí kilo třešní v průměru 150 korun.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zavařování třešní: Trik, jak se jednoduše zbavit červů

    Před 1 měsícem
    Milujete třešně? Pokud ano, tak nyní nejspíše někde zrovna lezete po stromu nebo si vychutnáváte již sklizenou úrodu. Letos je třešní poměrně hodně a určitě není od věci vsadit také na jejich zavařování. Vždyť kompotované třešně jsou především v zimě, kdy není dostatek kvalitního ovoce, ideální volbou. Tedy rozhodně mnohem lepší než do sebe soukat různou chemií napumpované produkty, které jsou v zimních měsících na pultech obchodů. Poměrně nepříjemnou záležitost však u třešní představují červíci. Spousta lidí je jí, nicméně mnohem lepší je se jich zbavit.
     Komentáře
  • Náš region

    Na Plzeňsku začala sklizeň třešní, úroda má být letos rekordní

    Před 1 měsícem
    Sady Nebílovy na Plzeňsku zahájily sklizeň třešní. Úroda všech druhů ovoce by měla být letos velmi vysoká. Nemrzlo, bylo zatím dost vody, včely létaly,…
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recepty z třešní, které si musíte uložit: Rychlý koláč s mandlemi a likér jen ze 3 ingrediencí

    Před 1 měsícem
    Sezóna třešní je v plném proudu. Můžete je sníst jen tak, zavařit je do zásoby, zamrazit nebo si udělat skvělý třešňový koláč. Potřebujete na něj jen pár ingrediencí, 15 minut času na přípravu a 25 minut na pečení. A ještě teplý jej můžete dávat na stůl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naši předci nakládali třešně a vyráběli z nich ocet: Je to lék na 7 neduhů

    Před 1 měsícem
    Možná i vás překvapila úroda třešní a vy teď přemýšlíte, jak s ní naložit, aby se třešně nezkazily a vy z nich tak vytěžili co možná nejvíce. Způsobů existuje hned několik. Můžete třeště například zabalit a uložit do mrazáku, anebo z nich udělat kompot či lahodnou marmeládu. Dá se z nich ale také vyrobit úžasný třešňový ocet. Ten nejenže dodá dokonalou chuť vašim letním salátům, ale je také nabitý zdraví prospěšnými látkami.
     Komentáře
  • Gulu

    15 nejlepších zdravých nočních svačinek

    Před 1 měsícem
    Je dávno po setmění a v žaludku vám kručí. Výzvou je zjistit, co můžete sníst, aby to bylo rychlé, chutné a nepřibralo vám to kila.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Ovocnáři čekají dobrou úrodu, má být 156 155 tun, to by bylo nejvíc od roku 2018

    Před 1 měsícem
    Letošní sklizeň ovoce v České republice by měla meziročně vzrůst o 17 procent na nadprůměrných 156 155 tun. Měla by tak být nejvyšší od roku 2018. Proti průměru sklizní předchozích pěti let by měla být vyšší o 11 procent.
     Komentáře
  • iReceptář

    Třešňová omeleta z trouby: Naházejte na plech suroviny a za chvilku servírujete

    Před 1 měsícem
    Přemýšlíte, jakou sladkou dobrotu vykouzlit pro rodinu k snídani? Chce to něco jednoduchého, rychlého a dobrého. Třešňovou omeletu máte hotovou vmžiku a během chvíle servírujete vynikající letní dezert.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Delikatesa z třešní: Jak na jednoduchý třešňový džem? Obejdete se i bez chemie

    Před 1 měsícem
    Džemy a marmelády patří mezi skvělé letní poklady, ze kterých se pak těšíte po celý rok. Třešňový džem i marmeláda jsou skvělé, máme tipy, jak si je připravit.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak účinně a rychle vypudit červy z třešní a švestek? Pomůže jednoduchý trik s octem a solí

    Před 1 měsícem
    Bohatá úroda a zdravé ovoce jsou snem každého pěstitele. Plody jsou však ohrožené různým hmyzem, který je příčinou jejich červivosti a dalších nemalých škod. Naštěstí ale existuje několik jednoduchých triků, jak boj s červy vyhrát. Poradíme vám, jak pomocí vody, soli a octu vypudíte z ovoce červy, kteří jsou ukrytí v třešních a švestkách.
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    2 min

    Podcast
    Antonín Pelíšek: Sdílená třešeň

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    Na zahradě mi roste třešeň. Z malého stromku, který se nechal zprvu otrhat ze země, pak z krátkých štaflí a nakonec jedině šplháním do větví, je dnes pořádný macek, do jehož koruny by se dalo spustit jen z vrtulníku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak chránit třešně před červy? Nalákejte vrtuli třešňovou na žlutou barvu

    Před 1 měsícem
    „Červ leze z díry...už zase? Vždyť je to rok co rok stejné!“. Ale nemusí! Zkuste zlákat vrtuli třešňovou na žlutou barvu, která je pro ně neodolatelná!
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Rostlinolékař popisuje, co útočí na třešeň, rybíz a ostružiní

    Před 1 měsícem
    Na otázky čtenářů odpovídá rostlinolékař: Jak chránit rybíz proti padlí a ostružiní před rzí, jak závažný je útok houbové choroby na třešeň.
     Komentáře
  • Forum 24

    Pomsta ukrajinských zemědělců, otrávili ruské vojáky třešněmi. Neměli je krást, vzkázali

    Před 1 měsícem
    Kromě toho, že Putinovi vojáci na Ukrajině demolují, na co přijdou, zabíjejí nevinné civilisty a vypalují budovy, které jim přijdou do cesty, také kradou. Ať už jde o rabování benzinových pump či ...
     Komentáře
  • Velké ucho

    Třešně. Recepty, jak je zpracovat netradičně a originálně

    Před 1 měsícem
    Třešně se velmi rychle kazí a pokud jich máte větší množství, musíte je ihned zpracovat. Zkuste si připravit třešňový džem, želé a sirup trochu jinak.
     Komentáře
  • Proženy

    Kynuté třešňové knedlíky s něčím extra: Přidejte dovnitř marcipán

    Před 1 měsícem
    Sezona ovocných knedlíků je v plném proudu. Právě teď dozrávají třešně. Vyzkoušejte kynuté knedlíky s kouskem marcipánu, který si dokonale rozumí s třešněmi.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na nejlepší bublaninu s třešněmi? Tahle těsta patří mezi nejoblíbenější

    Před 1 měsícem
    Červené třešně dávají najevo, že si zase na nich budete moci smlsnout. Bublanina je oblíbeným dezertem, který má ale řadu podob. Může být velmi rychle připravená a potěšit tak brzy nedočkavé strávníky u stolu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bublanina s třešněmi podle Ivety Fabešové: Jednoduchá a nadýchaná jak obláček

    Před 1 měsícem
    Co upéct z třešní? Jednoznačně bublaninu, to je prostě klasika. Vyzkoušejte tentokrát francouzskou verzi tohoto nadýchaného moučníku. Je neskutečně snadná a rychlá.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak ochránit jahody před kosy a jinými ptáky: Chytrý trik s víčky od PET lahví

    Před 1 měsícem
    Jahody právě dozrávají a strach o úrodu je oprávněný. Kromě zrádných slimáků či mravenců si na sladkých plodech rádi pochutnávají i ptáci. Jak je od jahodových záhonů odradit?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Sezóna třešní je tady aneb jak bleskově vypeckovat sklizené třešně a zabavit zároveň i děti

    Před 1 měsícem
    Sezóna sklizně třešní bude za chvíli u konce. Proto musíme ze stromů sesbírat postupně všechny třešně, které jsme ještě nestihli sníst a přesunout se k té méně zábavné činnosti – zpracování třešní.
     Komentáře
  • iReceptář

    Třešně fungují jako prevence rakoviny tlustého střeva: Kolik jich denně sníst?

    Před 1 měsícem
    Jakmile se stromy obsypou třešněmi, neváhejte je jíst každý den. Jsou nejen sladké a lahodné, ale také neskutečně zdravé. Možná právě proto rostou v našich podmínkách jen tak krátkou dobu v roce.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Nedovolte škůdcům a chorobám, aby vás letos připravili o úrodu sladkých třešní. Postříkejte třešně v ten správný čas vhodnými prostředky

    Před 1 měsícem
    Úroda sladkých a šťavnatých třešní není samozřejmostí. Naopak, je třeba si ji pojistit vhodnými zásahy proti škůdcům a chorobám.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Sezóna třešní je tady! Trhejte je se stopkou, mnohem déle vydrží!

    Před 4 roky
    Třešně patří mezi jedno z nejoblíbenějších ovocí. Červené až tmavě rudé plody uzrávají koncem května. Těšit se z nich však můžete až do konce července a dopřát si jich můžete, co hrdlo ráčí. Jen pozor na kombinaci s vodou.
     Komentáře
Reklama