Zavřít
Udírna

Udírna

Nejnovější články na Seznamu na téma Udírna
  • Toprecepty

    5 častých chyb při uzení masa: Poradíme, jaké to jsou i jak jim předcházet

    Před 2 dny
    Uzení je po staletí oblíbený způsob konzervace potravin, správný postup jim dodává naprosto jedinečnou kouřovou chuť i aroma. Udit můžete jakýkoli tučnější druh masa, sýry nebo ryby. Avšak i tato metoda má svá pravidla.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na domácí uzení masa? Dbejte na správnou přípravu i vhodné skladování

    Před 3 dny
    Uzení metodou studeného kouře patří mezi nejstarší techniky pro uchování masa, postup vyžaduje dostatek času i trpělivosti, aby se pochoutky vydařily. Klíčové kroky jsou v naložení masa a následném uzení při správné teplotě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Uzení masa pro začátečníky: Pusťte se do uzení pochoutek s pomocí cenných rad

    Před 6 dny
    Podzim s sebou přináší oblíbené období, kdy jsou roztopené udírny, ze kterých se line typická vůně doutnajícího dřeva. Uzení znamená pro mnoho lidí každoroční tradiční výrobu voňavých pochoutek, na kterých si pak během zimy pochutnávají.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak naložit maso na uzení? Správné nakládání do soli zajistí dokonalou chuť masa

    Před 13 dny
    Uzení v udírně je velmi oblíbená metoda uchování masa za pomoci teplého kouře, který mu navíc dodá dokonalou chuť i vůni. Uzení masa se také často stává rodinným rituálem, především v sychravém podzimním období.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dali byste si uzené, ale nemáte udírnu? Nevadí, využít můžete pomalý hrnec

    Před 26 dny
    Jste milovníci uzeného masa, ale na udírnu nemáte prostor? Vyzkoušejte uzení masa v pomalém hrnci podle následujících rad. Kromě masa potřebujete marinádu, tekutý kouř a trpělivost. S našimi tipy se jistě povede.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Sezóna uzení je konečně tu! Vyberte si vlastní udírnu a naučte se připravovat dobroty s kouřovým aroma

    Před 1 měsícem
    S příchodem prvních studených dnů se ze zahrádek rodinných domů line typická vůně doutnajícího dřeva. Znamená to, že sezóna uzení je konečně zpět! Pro mnohé je to tradice, zážitek a často i nostalgická záležitost. Pokud si chcete chuť uzených dobrot užít naplno, poradíme vám, jak vybrat novou udírnu a připravit ji na sezónu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Chcete se pustit do uzení masa? Přinášíme velký přehled pro začátečníky, jak vybrat domácí udírnu

    Před 1 měsícem
    S příchodem prvních studených dnů se z mnoha zahrádek rodinných domů line typická vůně doutnajícího dřeva. Znamená to, že sezóna uzení je konečně zpět! Pro mnohé je to tradice, zážitek a často i nostalgická záležitost. Pokud si chcete chuť uzených dobrot užít naplno, poradíme vám, jak vybrat novou udírnu a připravit ji na sezónu.
     Komentáře
  • Blanenský deník

    Rybáři ve vodě, zákazníci v řadě. Dymák ožil lovem i vůní uzeného tolstolobika

    Před 1 měsícem
    Vyhledávaný výlov rybníku Dymák se konal v sobotu v Jedovnicích na Blanensku. Přitáhl místní i přespolní. Rybáři v gumových kalhotách slovili kapry, amury a tolstolobiky, zatímco obsluha udíren nabízela uzené speciality. Akce byla nejen příležitostí k nákupu čerstvých ryb, ale i k příjemnému strávení dne v přírodě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    7 nejčastějších chyb při uzení masa: Krátce naložené maso i velké teplo v udírně

    Před 2 měsíci
    Pomalu ale jistě nastává čas zatopit v udírně a připravit kouřem provoněné pochoutky. Uzení je po staletí oblíbený způsob konzervace potravin za pomoci kouře v udírně. Avšak při tomto procesu se můžete také dopouštět chyb.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Domácí udírna je v Česku stále oblíbenější. Musí se ale správně postavit

    Před 2 měsíci
    Udírna na vlastní zahradě už dávno není pouze výsadou chalupářů. Stále více lidí si chce připravit uzené maso, sýry a ryby po svém. Aby výsledek opravdu stál za to, je potřeba vědět, jak udírnu správně navrhnout a postavit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat domácí klobásy? Poradíme osvědčený recept na uzené pochoutky

    Před 2 měsíci
    Podzim je báječné období, kdy na zahradě oprášíte svou udírnu a pustíte se do uzení voňavých pochoutek. Vlastní klobásy z domácí udírny přináší jedinečnou chuť, kterou vám žádná kupovaná klobása nenahradí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udit maso v udírně? Máme pro vás 7 užitečných rad k přípravě lahodné pochoutky

    Před 2 měsíci
    Uzení masa či jiných pochoutek má po světě dlouholetou tradici, jedná se o skvělý způsob, jak uchovávat maso pomocí kouře. Navíc není nad kousek voňavé uzeniny, která pokrmům dodá nenapodobitelnou vůni i chuť.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Udírna ze staré bedny a nevyužitých palet? Daniel dokázal, že to funguje

    Před 3 měsíci
    Postavit si vlastní udírnu není ve skutečnosti nic složitého. Zvlášť když člověk dokáže využít recyklované materiály. Daniel Lizna ze Šebetova v Jihomoravském kraji si vyrobil domácí udírnu ze staré kovové přepravní bedny a z palet, které by jinak skončily na skládce.
     Komentáře
  • Refresher

    Tři gastro zážitky, které ti zpříjemní poslední letní dny. Bude street udírna i burčák!

    Před 3 měsíci
    Hledáš dobré jídlo v Praze? Máme pro tebe tipy na tři gastro zážitky, které ti pořádně okoření konec srpna.
     Komentáře
  • Český kutil

    Připravte si své vlastní výtečné uzené

    Před 5 měsíci
    K létu na zahradě patří grilování a také uzení. A nemusíte se bát, není to nic náročného. Ze starého sudu si můžete vyrobit udírnu, ve které si uděláte skvělé domácí uzené nejen maso, ale také klobásy nebo i obyčejné buřty. Láďa vám ukáže, jak na to.
     Komentáře
  • Lovely Home

    Jak naložit sýr na uzení. S naším návodem si pochutnáte

    Před 6 měsíci
    Uzený sýr můžeme připravit při uzení studeným a horkým kouřem. K uzení je vhodná většina sýrů, jako eidam, ementál, syrečky nebo třeba niva, balkánský sýr i slaný jadel. Udí se v nádobách speciálních střívcích i punčoše. Jak udit sýr? Uzení studeným kouřem Pokud už vás přestalo bavit udit maso, zkuste to se sýry či rybami. Sýry se před uzením nemusí nakládat. Sýry můžeme rozložit na síťové rošty nebo použít síťku na uzení sýrů. Udíme je při teplotě do 30 °C a dobu uzení přizpůsobíme požadované intenzitě kouřového aroma, kterého chceme dosáhnout. Dobře patrné je už po hodině uzení. Za 2 hodiny už je většina sýrů zbarvená do zlatova. Pro intenzivnější chuť udíme sýry 3 až 4 hodiny. Pak nechte sýry úplně vychladnout, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici odpočinout a naležet alespoň přes noc. Uzení teplým kouřem Na menší kostky nakrájený oblíbený sýr, nebo klidně i více druhů sýrů vložte do sáčků vhodných pro uzení sýrů. Použít můžete koření i bylinky. Střívka je nutné dopředu namočit do teplé vody alespoň na půl hodiny. Můžete udit i ve vhodných nádobkách, nebo použít starou dobrou punčochu. Udírnu vyhřejte na 50 až 60 °C. Sýry se udí přibližně 2 hodiny, aby se kostky sýrů spojily a sýr zezlátl. Hlídejte si, aby vám sýry z punčochy nevytekly a hlídejte si teplotu. Víc jak 80 °C určitě nepoužívejte. Teplotu v udírně můžete zvýšit, pokud má daný sýr vyšší bod tavení. Uzení tofu Uzení tofu je velmi podobné jako uzením klasických sýrů. Tofu jde navíc před uzením velmi dobře marinovat. Použít můžete oblíbené koření i bylinky. Důležité je hlavně tofu před vložením do udírny důkladně osušit. Studené uzení probíhá asi 3 hodiny při teplotě do 30 °C. Barva se postupně změní na zlatavou. Stejně jako sýry, doporučujeme po vyuzení tofu zabalit do potravinové folie a nechat odležet přes noc v lednici. Dostane tak mnohem lepší a intenzivnější uzenou chuť. Při uzení horkým kouřem můžete udit i při vyšší teplotě nad 80 °C a udit asi 2 hodiny. Pokud ještě doma udírnu nemáte, podívejte se, jak se staví dřevěná udírna. The post Jak naložit sýr na uzení. S naším návodem si pochutnáte appeared first on Lovely Home.
  • Fotr na tripu

    Itinerář Fotra na tripu 9, díl druhý: Rusko, Kunda, saunování v udírně, ponorka a Tartu

    Před 7 měsíci
    Město Kunda Fotr nemohl při návštěvě Estonska vynechat, stejně jako Tartu, město kultury.
     Komentáře
  • skudlime.cz

    Jak dlouho udit salám

    Před 8 měsíci
    Vyuzený salám je tak lahodný, že se po něm jen zapráší. Připravit takto můžete jak domácí salám, který si vyrobíte od A do Zet, stejně jako si můžete doudit i koupený salám. Kouř z udírny mu dodá lepš
     Komentáře
  • EgoMan

    Právě teď je nejlepší doba na uzení masa doma

    Před 9 měsíci
    Domácí udírna vám otevře dveře k lahodnému uzenému masu, které si můžete vychutnat v kterémkoli ročním období.
     Komentáře
  • National Geographic

    Vůně kouře a šťavnaté chutě přetrvávající staletí. Britské udírny oživují středověké techniky

    Před 9 měsíci
    Slanina s rumem a melasou, za studena uzený losos, paštika z kapra – to vše najdete v britských udírnách.
     Komentáře
  • Fajnvylety.cz

    Vychutnejte si tradiční Humpolecké zabijačkové hody!

    Před 10 měsíci
    V sobotu 8. února 2025 se v malebném městečku Humpolec na Vysočině koná čtvrtý ročník oblíbené gastronomické akce Humpolecké zabijačkové hody. Pokud
     Komentáře
  • skudlime.cz

    Jak dlouho udit klobásy

    Před 10 měsíci
    Zima je nejlepším obdobím pro uzení a tak možná i vy přemýšlíte, co vyudit a hlavně jak dlouho to udit. Podívejme se proto společně, jak dlouho udit klobásy a na co si při tom dávat pozor. Klobásy jso
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny

    Před 10 měsíci
    Máte rádi uzené maso, ale udírnu si doma jen tak nepostavíte? Nevadí, i tak tu máme možné řešení. Stačí mít doma pomalý hrnec a nějaké to další náčiní. Ani na ingredience není příprava nijak extra náročná – celé kouzlo tkví v použití tekutého kouře. A pak už budete potřebovat jen dostatek času a trpělivosti. Tak dejte vědět, jak se vám vše povedlo!
     Komentáře
  • skudlime.cz

    Jak udit zvěřinu

    Před 10 měsíci
    Uzení patří k velmi oblíbeným (nejen mužským) koníčkům. Začátečníkům se přitom může zdát, že je snadné a nelze na něm nic zkazit. Což ale samozřejmě není pravda. Poradíme vám proto, jak udit zvěřinu a
     Komentáře
  • OK - RECEPTY - vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky...

    4 originální recepty v elektrické udírně - OK - RECEPTY

    Před 11 měsíci
    Milujete vůni uzeného? Nejen masa, ale třeba i sýrů a všech možných dalších pokrmů. V dnešní várce receptů vám ukážeme, že vyudit se dá spousta dobrot, a ani to nemusí stát moc práce. S elektrickou udírnou zvládne uzení i vy. Elektrická udírna dokáže připravit stejné pokrmy jako udírny na dřevo, jen s menší námahou. Doba uzení bude stejná, protože čím…
     Komentáře
  • Hanácký večerník

    Od udírny chytl celý rodinný dům

    Před 11 měsíci
    „Hasili jsme rodinný dům a kůlnu ve Štěpánově. Zraněni byli dva lidé, poskytli jsme jim první pomoc a předali jsme je záchranářům. V dýchací technice jsme požár lokalizovali a zamezili jeho šíření na další části budovy a okolní zástavbu,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová. Na požářišti našli hasiči čtyři tlakové lahve, které vynesli a ochladili. Na místě zasahovaly čtyři jednotky, a to profi ze stanice Šternberk a dobrovolní ze Štěpánova, Bohuňovic a Olomouce- Černovíra. Objekt byl požárem i následným zásahem hasičů natolik poničen, že je neobyvatelný. Odhadovaná škoda je kolem dvou milionů. „ Jen díky všímavosti občanů se podařilo profesionálům a našim hasičům odvrátit možnou daleko větší tragédii. Zdroj požáru udírna,“ popsal starosta Šindler. Varoval občany, aby nenechávali udírny bez dozoru.
     Komentáře
  • Prostějovský Večerník

    HASIČI RADÍ: V okolí udírny neskladujte palivové dřevo

    Před 11 měsíci
    HASIČI RADÍ: V okolí udírny neskladujte palivové dřevo
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Požár v Dolní Kalné zaměstnal desítky hasičů na celou noc

    Před 1 rokem
    Devět hasičských jednotek bojovalo s rozsáhlým požárem střechy penzionu v Dolní Kalné, který vypukl kvůli závadě na udírně. Zásah trval do pozdních nočních hodin, ale díky rychlé reakci hasičů se podařilo uchránit majetek v hodnotě čtyř milionů korun.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    V Královéhradeckém kraji přibývá v poslední době požárů udíren

    Před 1 rokem
    Hasiči v Královéhradeckém kraji zasahovali hned u dvou požárů udíren. Připomínají všem, že bezpečné uzení vyžaduje pravidla, která mohou předejít podobným škodám.
     Komentáře
  • pozary.cz

    Ve Vlčkovicích v Podkrkonoší zasahují hasiči u požáru udírny.…

    Před 1 rokem
    Ve Vlčkovicích v Podkrkonoší zasahují hasiči u požáru udírny. Požár se povedlo dostat pod kontrolu a zamezit rozšíření na rodinný dům. Příčina vzniku je v šetření.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perfektní uzení Davida Plzáka naučil jeho dědeček: Vše, co vytváříme, děláme ručně a zákazníci to oceňují, říká

    Před 1 rokem
    Kvalitní potraviny by na svém stole rád uvítal každý strávník. Je proto dobře, že mnoho rodinných firem dbá na to, aby jejich výrobky splňovaly všechny požadavky, které zákazníci mají. O co nejlepší práci se snaží i v plzeňské udírně Plzák, kde vyrábí ty největší lahůdky z masa, které navíc připravují podle osvědčených receptů, fungujících už po desetiletí. Jak se udržuje tradice v uzení, zjišťovaly Toprecepty.cz u majitele firmy, Davida Plzáka.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Chytrá stavba domácí udírny: Poslouží celou sezónu, potřeba jsou jen staré cihly

    Před 1 rokem
    Při správném plánování, troše píle a starých cihel můžete postavit odolnou udírnu, která vám bude sloužit po celou udicí sezónu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Stará známá pomazánka na chleba: Lahodná čajovka získává dokonalou chuť v udírně

    Před 1 rokem
    Pomazánky jsou zkrátka naprostou nutností, pokud máte doma večírek či četnou návštěvu. A nyní se stává opět populární jedna stará známá pomazánka, která byla ještě nedávno opomíjena. Podívejte.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Domácí udírna dokáže velké věci. Její konstrukce má však svá pravidla

    Před 1 rokem
    Udit se dají nejrůznější druhy masa – vepřové, kuřecí, krůtí, jehněčí, hovězí, telecí, kachní, ale také zvěřina a ryby, párky, klobásy nebo šunka. Výborně chutná i uzený sýr, zelenina nebo dokonce houby.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Čas postavit si vlastní udírnu: Jde to za pár drobných, poslouží pak celou sezónu

    Před 1 rokem
    Připravte se na úchvatné kulinářské dobrodružství přímo na vaší zahradě, které zapůsobí na rodinu a přátele po celý rok. Taková je totiž domácí udírna.
     Komentáře
  • HomeInCube

    Domácí udírna: Jak ji postavit a jak v ní správně udit

    Před 1 rokem
    Vůně uzeného masa přiláká všechny mlsné jazýčky a úroveň gastronomie posouvá opět o maličko výše než klasické grilování nebo pečení v zahradní peci. Domácí udírnu si přitom zvládnete postavit sami. Nejenže může v zahradě skvěle vypadat, ale zároveň si v ní připravíte nejrůznější dobroty.
     Komentáře
  • HomeInCube

    Domácí udírna: Jak ji postavit a jak v ní správně udit

    Před 1 rokem
    Vůně uzeného masa přiláká všechny mlsné jazýčky a úroveň gastronomie posouvá opět o maličko výše než klasické grilování nebo pečení v zahradní peci. Domácí udírnu si přitom zvládnete postavit sami. Nejenže může v zahradě skvěle vypadat, ale zároveň si v ní připravíte nejrůznější dobroty.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Muž rodině postavil zahradní kuchyň: Má udírnu i pec a uklidit jde hadicí

    Před 1 rokem
    Rodina koupila dům s rozlehlou pergolou. Adam Jedlička do ní vestavěl parádní venkovní kuchyni. Nechybí v ní udírna ani pec na pizzu. Kutil z Kostelce nad Černými lesy se přitom dostal na cenu běžné kuchyňské linky.
     Komentáře
  • Týdeník Policie

    Policisté na Svitavsku prověřovali krádež masa z udírny. Muž si pak vzpomněl, že ho raději v noci schoval

    Před 1 rokem
    O tom, že některé výjezdy našich policistů končí úsměvně, svědčí nedělní ranní oznámení na linku 158. Sem nám telefonoval pán z obce na Svitavsku, že by chtěl nahlásit krádež masa, které vyudil v ...
     Komentáře
  • Dřevostavitel

    Své ženě postavil Michal luxusní venkovní kuchyni. Zvládl to svépomocí a prozradil postup i cenu

    Před 1 rokem
    Venkovní kuchyně je pravděpodobně snem i vaší ženy. Michal poprosil svého otce a společně vymysleli brilantní a velmi kreativní plán. Dali hlavy dohromady a společnými silami dokončili velký projekt, ze kterého byla celá rodina v šoku.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak skladovat uzené maso, aby dlouho vydrželo. Zabraňte jeho zkažení

    Před 1 rokem
    Uzené maso vám může doma vydržet opravdu dlouhou dobu, pokud ho budete správně skladovat. Existuje několik možností, jak doma skladovat uzené maso. Každé řešení je jiné a přináší různou dobu trvanlivosti uzeného masa.
     Komentáře
  • Pestrasmes
    naMédium

    „Co dělají vaši?“ „Babička sedí nahá ve škole a děda staví udírnu“

    Před 1 rokem
    Když mě kamarádka seznámila se svou matkou, zdálo se mi, že jsem ji už někde viděla. Nevěděla jsem proč, ale byla mi hodně povědomá.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Nemáte udírnu? Jak připravit uzené maso v troubě bez uzení

    Před 1 rokem
    Domácí uzené maso je doslova pokladem. Aktuálně se udí ve velkém a připravit si ho není nijak složité. Stačí vám k tomu trocha zkušeností, kvalitní ingredience a pochopitelně udírna. Nebo vlastně ne? Uzené maso si lze připravit i bez ní. Stačit by vám k tomu měla úplně obyčejná trouba. My se na zajímavou alternativu přípravy uzeného masa pouze v troubě podíváme v následujících řádcích. Nápad pochází od čtenářky slovenského magazínu tojenapad.sk. Nejde o nic extra složitého a chuť může být skutečně zajímavá.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jednoduchý návod na uzení masa: Zvolili jsme nakládání do vakua

    Před 2 roky
    Rádi byste si dali kousek uzeného masa, ale nemáte chuť kupovat si to ze supermarketu. Není se čemu divit, vždyť je většinou plné dusitanů a jiných látek, které prostě konzumovat nutně nepotřebujeme. Ideální je proto domácí uzení masa. Máte-li doma udírnu, není co řešit. Ideální je ale využít třeba jednu velkou udírnu a vyudit si maso ve více lidech. Jde o společenskou akci se zajímavým výsledkem. Pokud jste maso nikdy neudili, třeba vám pomůže náš malý návod. Udili jsme maso před týdnem a rozhodně se povedlo.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Šikovně vybrané dřevo zajistí efektivní uzení masa i příjemnější chuť. Vhodnými druhy jsou i jasan a olše

    Před 2 roky
    Pokud patříte mezi milovníky uzeného masa a sami si tuto pochoutku rádi připravíte, pak byste měli vědět, jak se liší jednotlivé druhy dřeva a které je pro vás nejlepší volbou.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Prezidentský pár si vyšlápl k Lesnímu baru na Jesenicku. Čekaly tam klobásky v udírně a vychlazené pivo

    Před 2 roky
    K samoobslužnému Lesnímu baru nedaleko Lipové-lázní na Jesenicku si dnes vyšlápl prezident Petr Pavel s chotí při návštěvě Olomouckého kraje. V cíli je čekal oheň, udírna s klobáskami a speciální žlaby, ve kterých se chladilo pivo či nealko. Bar je běžně zásoben i špekáčky, na ty však během návštěvy už nedošlo.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Domácí uzený sýr aneb krok za krokem ke gurmánskému zážitku

    Před 2 roky
    Uzení sýra je velmi jednoduché. V několika jednoduchých krocích vám ukážeme, jak dodat vašemu oblíbenému sýru intenzivnější uzenou chuť.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Jak je to se stavbou domácí udírny podle zákona: Nesmí být například příliš blízko k hranici pozemku

    Před 2 roky
    Uzené dobroty patří mezi oblíbené pochoutky mnoha lidí a nic nechutná tak dobře, jako když si to sami připravíte. Zjistěte, jaká pravidla při stavbě udírny musíte dodržovat.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jak na skvělý domácí uzený sýr? Nejlepší je ten z obyčejné punčochy

    Před 2 roky
    Pořídili jste si domácí udírnu a kromě masožravců chcete potěšit i ty, kteří domácím klobáskám, vyuzenému špeku a žebrům příliš neholdují? Připravte pro ně luxusní uzený sýr! Poradíme, jak na to a přidáme i pár tipů na ochucení.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    České lečo je hanbou! Pravé maďarské, kde vejce a ocet nenajdete

    Před 2 roky
    Lečo má svůj původ v Maďarsku, a tak jsme připravili originální recept, který je samozřejmě o mnoho chutnější a lepší než ten, který většina zná ze školních jídelen a konzerv. Na vajíčka, točeňák, ocet či cukr můžete zapomenout. Jde o lehce dušenou zeleninu, která je dušená ve vlastní šťávě. Chuť je naprosto výjimečná a musí si ji zamilovat snad naprosto každý. Recept je navíc tak jednoduchý, že se dá bez problémů připravit klidně i na plynovém vařiči uprostřed kempu. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Chtěl udělat na dvorku posezení pro rodinu. Za tři roky vybudoval domácí lázně

    Před 2 roky
    Když přijdete na dvorek Martina Bucňáka ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku, máte pocit, jako kdybyste vstoupili do římských lázní. Humna za rodinným domem přestavěl ve velkém stylu. A to jen s pomocí své maminky, kamaráda a přítelkyně. Najdete tam třeba bazén, toaletu, udírnu a zahradní domek.
     Komentáře
  • Kreativní dům

    Jak skladovat uzené maso, aby dlouho vydrželo. Zabraňte jeho zkažení

    Před 2 roky
    Dobré uzené maso vám doma může vydržet opravdu velmi dlouho, pokud ho budete správně skladovat. Existuje několik možností, jak doma skladovat uzené maso. Každé řešení je jiné a přináší různou dobu trvanlivosti uzeného masa.
     Komentáře
  • Radiožurnál

    Losos, úhoř, sleď i šproty. V polské udírně udí ryby tradičně – bukovým dřevem

    Před 2 roky
    K Polsku, zvlášť tomu severnímu, patří uzené ryby. Nedaleko Słowińského národního parku jedna taková udírna stojí. Rodina Przysieckých si zakládá na tradičních postupech – žádná chemie, žádné konzervanty, jen bukové dřevo, oheň, kouř... a samozřejmě ryby. Zatímco jejich výrobky míří do celého Polska, do jejich podnikové prodejny směřuje čím dál více zákazníků. A zamířila tam i zpravodajka Českého rozhlasu v Polsku Kateřina Havlíková.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak roztopit udírnu. Vyvarujte se možným chybám

    Před 2 roky
    Víte, jak roztopit udírnu? Pak máte napůl vyhráno. Pokud ne, je tu pro vás tento článek. Správné roztopení udírny před samotným uzením masa je totiž velmi důležité a má své zásady, které se musí dodržovat. Přečtěte si článek a vyvarujte se tak možným chybám.
     Komentáře
  • Ivanova farma

    Vyrobte si vynikající domácí turistický salám

    Před 2 roky
    Ivan na své farmě tentokrát připravuje domácí turistický salám.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Domácí uzené maso, které nemá chybu: Poradíme, jak ho naložit a na co pozor

    Před 2 roky
    Asi nic nepřekoná domácí klobásky nebo šťavnatou krkovičku, kterou jste si sami naložili, vyudili a ještě horkou nakrájeli na dřevěné prkénko. K tomu, abyste si ale na téhle lahůdce mohli pochutnat, vede poměrně dlouhá cesta.
     Komentáře
  • Ivanova farma

    Ivanovy domácí klobásky podle dědova receptu voní i z videa

    Před 2 roky
    V dalším díle uvidíte, jak si jednoduše vyrobit vynikající domácí klobásky.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak na výrobu vlastní udírny: Poslouží celou sezónu, ohromí rodinu i přátele

    Před 2 roky
    Pokud patříte mezi milovníky masa a nemůžete se dočkat sezóny grilování a opékání masa na ohni, můžete si tuto sezónu plnou chuti prodloužit vlastní udírnou.
     Komentáře
  • Česko netradičně

    Česká firma z Valtic dobývá s udírnami světový trh

    Před 2 roky
    Víte, jak se udí maso? Jaké moderní zařízení se pro zpracování masa vyrábí v naší republice? A jak společnosti Mauting pomohly fondy EU? Pojďte se s námi podívat přímo do výroby!
     Komentáře
  • České stavby

    Jak správně udit a proč si každý uzenář myslí, že právě on to dělá nejlépe

    Před 2 roky
    Uzení je vášeň i umění, oblouznění i jistá zvrhlost až zemitá, je nezdravé i nenapodobitelné. Hříšné i vysoce morální. Uzeniny voní neopakovatelně, tedy až do chvíle, než udíme znova. A každý uzenář, profesionál i domácí koumák, si vždycky myslí, že právě jeho udírna a právě jeho výrobky jsou nejlepší. Stejně jako dřevo, které si pro tento účel schovává. To radši tasí meč, než by přiznal chybu. I když v dnešní době spíše zahradní rýč. Meče již nejsou v kurzu. Udírny je ale přečkaly.
     Komentáře
Reklama