Zavřít
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Vše, co potřebujete na dokonalého velikonočního beránka.
  • Super

    Karolína Mališová je po dvanácti letech zasnoubená, ale… Svatba do roka a do dne nebude!

    Před 6 měsíci
    Modelka Karolína Mališová se před dvěma roky zasnoubila. Partner ji požádal o ruku na dovolené v Římě po dvanácti letech vztahu a nasadil jí briliantový zásnubní prsten. „Pořád na něj koukám,“ usmívá se Karolína, které však pohled kazí nepříjemná spálenina na palci levé ruky.
     Komentáře
  • Žena-in

    Zeptali jsme se žen, co nesnáší na Velikonocích: Nejsou to jen opilí chlapi a potupné mrskání

    Před 7 měsíci
    Pro někoho jsou Velikonoce tím nejoblíbenějším svátkem v roce. Má pro ně náboženský význam, vyžívají se ve starých tradicích anebo oslavují příchod jara. Jiné ženy ale tomuto svátku nemohou přijít na jméno. Zeptali jsme se jich proto, co jim na Velikonocích nejvíce vadí.
     Komentáře
  • Apetit

    Proč je vyfouknuté vejce symbolem smrti, proč mají Velikonoce pohyblivé datum a proč zdobit palmu? Máme souhrn zajímavostí, o kterých jste možná ještě neslyšeli

    Před 7 měsíci
    Máme za sebou velkou noc, kdy podle tradice došlo ke Kristovu vzkříšení. Velikonoce jsou na svém vrcholu. A přesto, že toho v souvislosti s tímto svátkem bylo napsáno mnoho, troufneme si tvrdit, že některé věci a zajímavosti vás překvapí.
     Komentáře
  • Faei

    82 procent. O tolik za posledních pět let zdražil velikonoční beránek

    Před 7 měsíci
    Ingredience potřebné pro upečení běžného velikonočního beránka za posledních pět let výrazně zdražily, a to o 81,7 procenta.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Velikonoční zrůdičky: Podívejte se na nejvtipnější beránky. Ti nezabečí

    Před 7 měsíci
    Pečení velikonočního beránka je často velmi vtipná záležitost. Zejména v tu chvíli, kdy se nám výtvor nepovede. Zkoušeli jste ho upéct? A podařilo se?peč
     Komentáře
  • Marianne

    Velikonoční horor v kuchyni: Nejvtipnější beránci, kteří se lidem příliš nevyvedli

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek je symbolem svátků jara. Někdo ho peče každý rok s láskou a zkušeností, jinému se z trouby vynoří děsivý mutant. A právě těm druhým teď věnujeme pozornost. Protože i nepovedený beránek si zaslouží svou chvilku slávy.
     Komentáře
  • Extra

    Velikonoční beránci podle hvězd: Leitgeb se pochlubila sfingou, Tomešová udělala zrůdičku

    Před 7 měsíci
    Na Bílou sobotu mnoho českých rodin připravuje tradiční velikonoční pokrmy. Patří k nim i slavné osobnosti, z nichž ne všem se jejich výtvory povedly. Se svými (ne)dokonalými beránky se tak na sociálních sítích pochlubily například Nikol Leitgeb, Michaela Tomešová nebo Hanka Kynychová.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kakaový velikonoční beránek – vláčný moučník s čokoládou jako sladká tečka velikonočního menu

    Před 7 měsíci
    Oživte velikonoční tradice kakaovým beránkem, který voní po čokoládě a zamilujete si ho s prvním soustem. Díky zakysané smetaně je krásně vláčný a kombinace kakaa s hořkou čokoládou potěší každého mlsouna. A jeho příprava je navíc opravdu snadná!
     Komentáře
  • Newstream

    Velikonoční beránek za posledních pět let zdražil o 82 procent

    Před 7 měsíci
    Ingredience potřebné pro upečení běžného velikonočního beránka za posledních pět let výrazně zdražily. I tak je situace lepší než před deseti lety.
     Komentáře
  • Lena Aneer Pintnerová
    naMédium

    Vtip
    Velikonoční beránek

    Před 7 měsíci
    Máte chuť na beránka?
    Děti slaví
    Pozvání na rande
    Předvolební průzkumy
    Příprava na léto
    První máj
    Mezigenerační slet
    Koště pro čarodějnici
    Správné oslovení
    GDPR na hranici
    Nejvhodnější partner
    Voda ve víno
    Velikonoční zajíček
    Barevné zrní
    Malování vajíček
    Vznik světa
    Svátky jara
    Fronta na roli
    Moderna
    Podvodní kapela
    Nevěra po indiánsku
    Nevěra po indiánsku
    +
  • Chrissie
    naMédium

    Pohledem velikonočního beránka: Tady bude potřeba kompletní rekonstrukce

    Před 7 měsíci
    Velikonoce – pomlázka, vajíčka, čokoláda, nadílka. A samozřejmě i pečení velikonočního beránka, kterého pak ideálně ještě dozdobit a vystavět jako povedené veledílo. Ovšem někdy se tomu beránkovi ven z formy fakt nechce.
     Komentáře
  • Apetit

    Velikonoční beránek jako od babičky: Ohromí vás klasické jemné těsto, delikátní chuť a snadná příprava

    Před 7 měsíci
    Beránek je typickým symbolem Velikonoc, a tak na slavnostním stole nesmí chybět. Tradičně se peče z různých druhů těsta – od nadýchaného piškotového přes máslové až po vláčné tvarohové. Každý má svůj oblíbený recept, ale pokud hledáte beránka, který je krásně nadýchaný, jemný a dokonale drží tvar, vyzkoušejte právě toho našeho. Po letech pečení a ladění detailů máme jasno – tenhle beránek chutná prostě jako od babičky.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zapomeňte na sladké, letos zkuste slaného velikonočního beránka s vejcem a špenátovou nádivkou

    Před 7 měsíci
    Velikonoce nemusí být jen o sladkostech! Připravte letos na sváteční stůl slaného velikonočního beránka plněného špenátovou nádivkou, vejcem a šunkou. Tento originální recept zkombinuje křehké těsto, lahodnou špenátovou náplň a jemné chutě vajec s uzeninou. Ideální jako hlavní chod nebo efektní doplněk velikonočního menu. Překvapte rodinu i přátele tímto slaným překvapením, které chutná stejně dobře, jak vypadá!
     Komentáře
  • Dřevostavitel

    Takhle si Češi své výtvory určitě nepředstavovali. Fotografie zachycují ty „nejpovedenější“ velikonoční beránky

    Před 7 měsíci
    Určitě se vám už také někdy stalo, že pečení nedopadlo podle představ. Nejste v tom sami. Vybrali jsme pro vás fotografie těch nejlepších velikonočních příšerek.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Hledáte zdravější recept na velikonočního beránka? Nejen diabetikům zachutná varianta z jáhel, vloček a vlašských ořechů

    Před 7 měsíci
    Svátky jara jsou v plném proudu a kromě odpočinku mnozí tráví čas v kuchyni přípravou nejrůznějších tradičních i netradičních pochutin. Pokud se chystáte na pečení velikonočního beránka, ale rádi byste letos zvolili nějakou zdravější variantu, můžete vyzkoušet náš recept. V něm najdete řadu zdravých, ale zároveň také chutných surovin. A pochutná si na něm celá rodina – včetně diabetiků.
     Komentáře
  • Novinky

    Recept na šlehačkového beránka s kakaem

    Před 7 měsíci
    Zkuste si na Velikonoce upéct beránka, který v sobě spojuje jemnost šlehačky a bohatou chuť kakaa. Není to nic těžkého.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Velikonoční beránek na první dobrou

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek je jedním z nejznámějších symbolů Velikonoc, který se tradičně peče v mnoha domácnostech nejen v České republice, ale i v dalších evropských zemích. Tento lahodný pokrm, obvykle sladký, se stal neodmyslitelnou součástí velikonočního stolu. Jaká je historie tohoto tradičního pečiva a jaké jsou osvědčené postupy a triky při jeho přípravě?
     Komentáře
  • Proženy

    Fotky nejvtipnějších nepovedených beránků: Hlava bez tělíčka, bráchové po mejdanu, upír a další fešáci!

    Před 7 měsíci
    Smát se někomu není jistě hezké, ale jestli vás také každoročně pobaví fotky nepovedených beránků, jste tu správně. Než začnete vyklápět z formy toho svého letošního, můžete si ukrátit čas nad fotogalerií těch nejnepovedenějších.
    To je beránek jak z balady o vodníkovi: hlava bez tělíčka, tělíčko bez hlavy…
    Tenhle beránek jako kdyby vyhlížel, jestli už po něm nejde někdo s nožem
    Beránek, oslík… nebo lama
    Beránčí bráchové po mejdanu
    Ten den, kdy jste si beránka museli z formy doslova vyrvat…
    Punkový beránek s čírem
    Beránek, nebo čerstvě vykopaný archeologický nález
    Vypadá jako smutný pejsek, do kterého řízne opravdu jen velký drsoň
    Mamííí, na stole sedí pštros
    Když se ráno chystáte zdobit beránka, ale večer před tím jste se dívali na upírskou ságu
    Zlatí upíři - tohle spíš vypadá na celou sérii „Živí mrtví“
    Co jste říkali? Jsem jedno velké ucho
    A mně je to všechno jedno, klidně si řízni…
    Když se snažíš vehementně „zamáznout“ nedostatky a ono se to vymkne kontrole
    Tenhle beránek se na to už nemůže dívat…
    Spát, chce se mi spáááát…
    Barbie evidentně také peče
    Beránek optimista, který už se těší, až ho spláchnou skleničkou piva
    A beránku, proč máš tak velké oči
    Když miluješ sladké a čokoláda je na ozdobení málo…
    To si tak dáš péct beránka, vyklopíš beránka, nazdobíš beránka, a když se ohlédneš, je z toho ježek
    Někdy vypadá plech na pečení spíš jako místo činu…
    Pomóóc, všechno se se mnou točí…
    Ty na mě chceš vzít nůž? Tak bacha, nebo tě kousnu
    A víte co, já tady taky vůbec nemusím být… už odcházím
    Pamatuju si, že ta forma byla tady… ještě loni tu byla!
    Z jaké galaxie asi dorazil tenhle beránek
    Bééézva řešení pro domácnosti bééz formy na beránka
    Beránek, který vypadá, že si své rohlíky ohlídá - jako by už vrčel na každého, kdo po nich sáhne
    Tohle už by měl vidět veterinář nebo kožař…
    Neuteče, ani když do té formy vroste…
    Občas vyplavou na povrch i roztodivné kreace z nejtemnějších hlubin moře
    Jako kdyby mu bylo maličko špatně a chystal se omdlít…
    Jsou formy, které svůj obsah prostě dobrovolně nevydají…
    O Velikonocích měly neštovice nejen děti, ale i beránek…
    Klidně ho vyklop, ten už musí být dávno propečený…
    Chceš udělat rodině hezké Velikonoce, ale současně tě už všichni maličko štvou…
    Chceš udělat rodině hezké Velikonoce, ale současně tě už všichni maličko štvou…
    +
     Komentáře
  • Dáma

    Velikonoční beránek: Vyznejte se ve velikostech forem a množství těsta

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek je jednou z tradic, která se v mnoha rodinách každoročně dodržuje. Sladký beránek ozdobí stůl a později také potěší váš žaludek. Jak se ale při pečení vyznat ve velikosti forem?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Velikonoční beránek: Proč ho pečeme a jak upéct toho nejlepšího?

    Před 7 měsíci
    Bez beránka si málokdo dokáže Velikonoce představit. Na každém kroku a každém pohledu na internet na nás nějaký ten beránek zpoza rohu či nalistované stránky vykoukne. Ať se jedná o pečicí formu, tip na recept 8x jinak, hotový moučník, čokoládovou figurku či menu v jídelníčku, všude samý beránek a nadívané jehněčí. Ale proč ho vlastně každý rok připravujeme?
     Komentáře
  • Žena-in

    Velikonoce bez beránka? To by prostě nebylo ono!

    Před 7 měsíci
    Jarní slunce probouzí nejen přírodu, ale i chuť na poctivé domácí pečení. Beránek je navíc dezertem, který je s tímto křesťanským svátkem neodmyslitelně spjatý a mnozí už se na jeho jemnou chuť s vůní máslového těsta těší od minulého roku. Přivítejte jaro společně s námi a staňte se hvězdou letošního svátečního pečení. Stačí pár základních surovin spolu se špetkou elánu a výsledkem bude nejen chutný dezert, ale i velikonoční atmosféra, která potěší každého u stolu!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Youtuber Kovy: „Na beránkovi se letos naučím konečně péct, ale radost mi nedávno udělal i šunkový chlebíček,“ říká se smíchem

    Před 7 měsíci
    Populární youtuber Kovy se rozhodl, že se konečně naučí péct. Přestože dříve tvrdil, že prvním experimentem bude bábovka, letos své plány změnil. Premiérovou pochoutkou, kterou připraví ve své troubě, bude velikonoční beránek. Neodrazuje ho ani představa, že by mohl dopadnout jako mnoho těch nepovedených, které každoročně vídáme na internetu.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Symbol Spasitele i sladká tradice. Velikonočního beránka zvládneš i bez vajec

    Před 7 měsíci
    Velikonoce si nejde představit bez malování vajíček, pletení pomlázky, a hlavně bez vůně čerstvě upečeného beránka. Málokdo ale ví, že má za sebou krvavou historii. A už jsi ho někdy zkoušela upéct z máku a citrónové kůry?
     Komentáře
  • Vitalia

    Vyzkoušejte osvědčené recepty na velikonočního beránka, kterému se hlava neutrhne

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek se po právu považuje za zlatý hřeb velikonoční hostiny. Upéct ho si vyžaduje opravdový kumšt. Příprava těsta přitom není složitá, zádrhel přichází až při vyklopení beránka z formy. Často se totiž stává, že ve formě část těsta zůstane nebo se beránkovi po vyklopení ulomí třeba hlava. Klíčem k úspěchu je dobře vymazaná forma.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Sladký velikonoční beránek je tradičním symbolem Velikonoc. Takto se připravoval v minulosti.

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek je jedním z nejvýznamnějších symbolů Velikonoc. Obvykle se připravuje jako sladký dezert. Receptů na něj je nespočetné množství. Do mnoha se přidává čokoláda nebo kakao, do jiných zase sušené rozinky nebo jiné ovoce. Někteří ho dokonce i dekorují potravinářskými barvami. Ať už vás zajímá historie beránka nebo jen hledáte ověřený recept, sepsali jsme pro vás všechny důležité informace.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jak na dokonalého beránka: Máslo nechte ve formě zatuhnout a čekejte s vyklopením

    Před 7 měsíci
    Chystáte se letos na Velikonoce upéct velikonočního beránka? Víme, jakým chybám se vyhnout, a prozradíme vám několik tipů a triků, aby se vám povedl a byl dokonalý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Holka u plotny peče: Hrníčkový šlehačkový beránek voní vanilkou a přípravu zvládne i začátečník

    Před 7 měsíci
    Velikonoce jsou za dveřmi a tak, pokud váháte, jakého beránka letos upéct, mám pro vás tentokrát úplně nejrychlejší recept. Hrníčkový beránek ze šlehačkového těsta je hotový vcukuletu a chutná báječně.
     Komentáře
  • Dáma

    Nejznámější velikonoční tradice: Proč malujeme vajíčka či pleteme pomlázku?

    Před 7 měsíci
    Kde se vzala tradice malovaných vajec? Proč pečeme zrovna beránka? A proč dívky plakávaly, když je nikdo nepřišel vyšlehat? Kde se vzal velikonoční beránek a kytice z jívových „kočiček“? Velikonoce v sobě mísí křesťanství s pohanskými zvyky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hrníčkový beránek s Margotkou chutná po kokosu, rumu a čokoládě a na přípravu je velice snadný

    Před 7 měsíci
    Přemýšlíte, jakého letos upečete beránka? Možností je spousta, takže je už načase začít vybírat. Chcete-li tento rok vyzkoušet něco méně tradičního, možná vás zaujme beránek z těsta vylepšeného o tyčinku Margot. Recept je navíc hrníčkový, takže nemusíte nic vážit a těsto je hotové během chvilky.
     Komentáře
  • Marianne

    Recepty podle Marianne: Šlehačkový velikonoční beránek, po kterém se jen zapráší!

    Před 7 měsíci
    Jedním z typických symbolů Velikonoc je vedle malovaných vajíček, mazance či nádivky také velikonoční beránek. Podle tradice by se měl péct na Bílou sobotu.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Přidali jste někdy do nadýchaného velikonočního beránka vaječňák? Měli byste

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek s vaječném koňakem/likérem INGREDIENCE 250g moučkového cukru 5 vajec Špetka cukru 2 vanilkové cukry 250g vaječného koňaku/likéru 130g polohrubé mouky 130g jemného kukuřičného škrobu (např. Solamyl) 1 prášek do pečiva Pečeme 1 hodinu a to v předehřáté troubě takto - prvních 40 minut na 180°C a poté 20 minut – 160°C
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tereza z Peče celá země nabídla recept na beránka: Vyjde na 74 Kč a díky několika fintám jej bezchybně vyklopíte z formy

    Před 7 měsíci
    Velikonoce jsou obdobím tradic, rodinných setkání a dobrého jídla. Jedním z nejoblíbenějších symbolů těchto svátků zůstává beránek, sladký moučník, který zdobí sváteční stoly už po generace. Stále však při jeho přípravě dokážeme dělat chyby. Na co si dát pozor, vysvětlila pro Toprecepty.cz finalistka třetí řady Peče celá země Tereza Olbrichtová.
     Komentáře
  • TN

    PŘEHLED: Beránka můžete upéct i levněji. Ceny surovin se v obchodech liší

    Před 7 měsíci
    Velikonoce už pomalu klepou na dveře a mnoho hospodyněk tak už začíná nahřívat troubu. Velikonoční beránek totiž k tomuto svátku bezpochyby patří a připravit jej lze na mnoho způsobů. Redakce TN.cz sestavila přehled cen základních surovin, které jsou na výrobu tohoto sladkého moučníku potřeba.
     Komentáře
  • Apetit

    Šlehačkový beránek: Připravte si tradiční velikonoční pochoutku podle receptu z hotelu International

    Před 7 měsíci
    Šlehačkový beránek z cukrárny pražského hotelu International je důkazem, že tradice a delikátní chuť mohou jít ruku v ruce. Jemné těsto s nadýchanou konzistencí nejen dokonale vyplní formu a snadno se vyklopí, ale především zůstane vláčné i několik dní – bez nutnosti složitých postupů či velkého množství ingrediencí. Tento recept, osvědčený generacemi cukrářů, by na svátečním stole neměl chybět.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak ozdobit velikonočního beránka: Snadno to jde čokoládou, šlehačkou či jednoduchou tradiční polevou s vůní rumu

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek nechybí na většině slavnostních stolů. Důležitá přitom bývá otázka: Jak ozdobit velikonočního beránka? Máme pro vás několik inspirativních variant, které pomohou při výběru.
     Komentáře
  • Vitalia

    Barvení vajíček patří mezi velikonoční tradice. Obarvit je můžete přírodně cibulí, červenou řepou či kopřivami

    Před 7 měsíci
    Zatímco v minulosti se vajíčka na Velikonoce barvila kvůli tomu, že je lidé nemohli konzumovat a bylo potřeba snůšky zpracovat, dnes jde spíše o oblíbenou kratochvíli. Populární bývala především červená barva symbolizující vzkříšení Ježíše Krista. Technikami, které používali naši předci, se můžete inspirovat a obarvit vajíčka přírodně – stačí k tomu cibulové slupky, kopřivy, červená řepa nebo zelí.
     Komentáře
  • Cooky

    Velký přehled receptů na velikonoční beránky – od ořechového k tvarohovému s medem

    Před 7 měsíci
    Vyberte si z tohoto velkého výběru ten svůj recept na velikonočního beránka a prohlédněte si je postupně všechny! Celkem sedm skvělých receptů na velikonoční beránky.
     Komentáře
  • Apetit

    Vše o velikonočním beránkovi: Od vymazání formy přes dokonalé vyklopení až po lahodnou polevu

    Před 7 měsíci
    Velikonoční beránek je tradiční symbol jara a Velikonoc. Spolu s mazancem a nádivkou tvoří základní trojici, která na Velikonoce nesmí chybět snad na žádném stole. Aby byl váš beránek dokonalý, je důležité věnovat pozornost nejen výběru správné formy, ale také jejímu důkladnému vymazání, pečení těsta a následnému vyklopení hotového beránka. Podívejte se na naše osvědčené rady a tipy.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zapomeňte na sladké, letos zkuste slaného velikonočního beránka se špenátovou nádivkou a vejcem

    Před 8 měsíci
    Velikonoce nemusí být jen o sladkostech! Připravte letos na sváteční stůl slaného velikonočního beránka plněného špenátovou nádivkou, vejcem a šunkou. Tento originální recept zkombinuje křehké těsto, lahodnou špenátovou náplň a jemné chutě vajec s uzeninou. Ideální jako hlavní chod nebo efektní doplněk velikonočního menu. Překvapte rodinu i přátele tímto slaným překvapením, které chutná stejně dobře, jak vypadá!
     Komentáře
  • Novinky

    Už to není, co bývalo: Nákup surovin na velikonočního beránka se Čechům v Polsku citelně prodraží

    Před 8 měsíci
    Je mnohaletá éra levných nákupů potravin v Polsku skutečně pryč? Stále více se ukazuje, že ano. Novinky.cz provedly o víkendu zkušební nákup surovin na velikonočního beránka ve dvou obchodech na obou stranách hranice. A výsledek je velmi výrazně příznivější pro Česko.
    Litr nejlevnějšího mléka se dá koupit v Polsku v přepočtu za 24,40 Kč. Česko jasně vítězí.
    Kilo cukru přišlo v Polsku na 18,30 korun, v Česku o dost méně, zvlášť pro držitele věrnostní karty Kauflandu.
    Nejlevnější kostka másla sice v Polsku přišla na 58 korun, ale jde pouze o 200 gramů. Máslo je v Polsku o čtvrtinu draží.
    Vanilkový cukr stojí v Polsku 4,50 korun, tedy o 50 procent více než v Česku.
    Kilo citronů vyjde v Polsku na 60 korun, v Česku stojí o deset kilo méně.
    Vajíčka v balení po 10 kusech vyjdou v Polsku o deset korun levněji.
    Cena kypřicího prášku do pečiva je zcela srovnalná.
    Mouka je za zcela srovnatelnou cenu, v Polsku i v Česku stojí necelých 13 korun.
    Kontrolní nákup byl v Polsku o přepočtu o 20 procent draží než v Česku.
    Kontrolní nákup byl v Polsku o přepočtu o 20 procent draží než v Česku.
    +
     Komentáře
  • Cooky

    Biskupský máslový beránek: Čím více chutí, tím lépe

    Před 8 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem na biskupského beránka z máslového těsta a dopřejte si to nejlepší!
     Komentáře
  • Apetit

    Velikonoční beránek - sladký symbol Velikonoc, který potěší celou rodinu

    Před 8 měsíci
    Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžete ho upéct z třeného, piškotového, šlehačkového, ba i tvarohového nebo mramorovaného těsta. Ať jsme zkoušeli, jak jsme zkoušeli, tento recept na beránka je za nás skutečně ten nejlepší.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rady na vyklopení velikonočního beránka z formy: Stačí využít osvědčený postup i pár fíglů a beránek bude výstavní

    Před 8 měsíci
    Chcete krásného svátečního beránka? Zjistěte, jak vyklopit velikonočního beránka, aby dělal na stole ozdobu a nepatřil do série kuriozit. Postupujte podle našich osvědčených rad.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho a při jaké teplotě péct velikonočního beránka? Jen ten správně propečený půjde snadno vyklopit z formy

    Před 8 měsíci
    Snad žádné jiné pečivo nemá tolik podob jako velikonoční beránek, snad jen kromě bábovky, která se peče z podobných těst. Pro oba moučníky je navíc typické, že se pečou ve speciální formě, což má vliv i na dobu pečení. Ta se pak odvíjí i od toho, jakou formu zvolíte.
     Komentáře
  • Vitalia

    Na Velikonoční menu zařaďte třeba bramborové placky, nemusí tam být jen beránek a nádivka

    Před 8 měsíci
    V nynější době velikonoční menu tvoří především mazanec, beránek, vajíčková pomazánka a velikonoční nádivka. Vybavit si nějaké další velikonoční pokrmy může být pro řadu lidí těžké, ba přímo nemožné. Dříve se jich přitom připravovalo na Velikonoce daleko více. Každý den měl přesně daná jídla, která se k němu pojila. Pojďme si je připomenout.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Velikonoční biskupský beránek recept od maminky 🥰😘

    Před 8 měsíci
    Velikonoční biskupský beránek recept od maminky 🥰😘 Ingredience 120g másla 150g hladké mouky 150g moučkového cukru 4 vejce 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 100g čokolády - na polevu rozinky kandované ovoce oříšky pečeme na 160'C - 45min
     Komentáře
  • Cooky

    Kokosový velikonoční beránek: Tradice v exotickém kabátku

    Před 8 měsíci
    Vyzkoušejte letos kokosovou variantu velikonočního beránka a prohlédněte si recept s postupem na něj zde!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Z jaké mouky upéct velikonočního beránka, aby byl nadýchaný a dobře se vyklopil? Jen jedna zajistí skvělý výsledek

    Před 8 měsíci
    Velikonočního beránek sice nemá tak dlouhou tradici jako mazanec, co do oblíbenosti ale možná nad kynutým bochánkem vítězí. Udělat jej můžete z mnohem jednodušších těst, a navíc v různých příchutích. Na to, jak se bude na velikonočním stole vyjímat, má rozhodně vliv i mouka, kterou do těsta použijete.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Laďka Něrgešová se podělila o svůj recept na vláčného beránka: Poradila také, jak ho vyklopit bez nehod

    Před 8 měsíci
    Velikonoce jsou obdobím, kdy se v domácnostech naplno rozvoní tradiční pečivo. Mezi nejoblíbenější pochoutky patří velikonoční beránek, sladký symbol jara, pro někoho také obnovy. Není divu, že tato sváteční pochoutka patří i mezi oblíbené druhy pečených dobrot u Laďky Něrgešové. Známá moderátorka má nejen svůj skvělý recept, ale i trik na bezchybné vyklopení.
     Komentáře
  • BetterLife

    Mramorovaný beránek podle Josefa Maršálka by neměl na vašem stole chybět

    Před 8 měsíci
    Beránek na Velikonoce nesmí chybět. Letos můžete vyzkoušet jeho mramorovou podobu podle Josefa Maršálka. Na přípravu je snadný a chutná skvěle.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Velikonoce u babičky: Hrnkový velikonoční beránek voní vanilkou, chutná skvěle a hotový je do hodiny

    Před 8 měsíci
    Vzpomínáte, jaké to bylo trávit Velikonoce u babičky? Kuchyní se linula vůně čerstvě upečeného beránka, stůl zdobila barevná vajíčka a pomalu se blížily oblíbené svátky. Dnes si tu atmosféru můžeme snadno připomenout. Beránka totiž můžeme připravit snadno a bez vážení surovin.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nepovedení velikonoční beránci vás skvěle pobaví: Co kus, to originál, připomínající spíš koně, lachtana či larvu

    Před 8 měsíci
    Taky se vám při pečení občas něco nepovede? Nezoufejte, nejste v tom sami! Jak uvidíte v naší obsáhlé galerii, i mistr tesař či pekař se někdy utne a místo beránka pak na stole přistane velbloud, čert, larva, kůň nebo jiné zvláštní tvary. A jelikož nic tak nepobaví jako cizí kuchařské průšvihy, mrkněte se na to, jak to vypadá, když se nedaří jiným.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak vymazat a vysypat formu na beránka: Takto zajistíte, že půjde snadno a lehce vyklopit a nerozpadne se

    Před 8 měsíci
    Beránek je jednou z tradičních ozdob velikonočního stolu, a to dokonce takovou, že jej někteří mají problém nakrojit a sníst. To ovšem platí jen za předpokladu, že se vám beránek povede nejen upéct, ale i vyklopit z formy tak, aby mohl dělat jen parádu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zapomeňte na sladké, letos zkuste slaného velikonočního beránka se špenátovou nádivkou

    Před 8 měsíci
    Velikonoce nemusí být jen o sladkostech! Připravte letos na sváteční stůl slaného velikonočního beránka plněného špenátovou nádivkou, vejcem a šunkou. Tento originální recept zkombinuje křehké těsto, lahodnou špenátovou náplň a jemné chutě vajec s uzeninou. Ideální jako hlavní chod nebo efektní doplněk velikonočního menu. Překvapte rodinu i přátele tímto slaným překvapením, které chutná stejně dobře, jak vypadá!
     Komentáře
  • Bydlet Česky

    Tradiční velikonoční jídla, na kterých si smlsnete

    Před 8 měsíci
    Těšíte se na Velikonoce? Máme pro vás pár receptů na osvědčené velikonoční pokrmy. Připravte si beránka, Jidáše, velikonoční sekanou nebo nádivku. Velikonoční beránek z piškotového těsta Na Boží hod velikonoční se podává jako dezert velikonoční beránek jako symbol Ježíše Krista,... The post Tradiční velikonoční jídla, na kterých si smlsnete appeared first on BydletČesky.cz.
  • Jana Jane
    naMédium

    Slasti a strasti velikonočního beránka: proč ho vlastně pečeme?

    Před 1 rokem
    Patří k symbolům svátečního stolu stejně jako na Vánoce vánočka. Proč si vlastně získal oblibu a jaké nástrahy hospodyňky při jeho přípravě čekají?
     Komentáře
  • Zajímavá videa

    Budete brečet smíchy: Velikonoční beránci jsou zpět

    Před 1 rokem
    Který beránek se vám nejvíce líbí? Hlasujte v komentářích. Veselé Velikonoce!
     Komentáře
  • Marianne

    Hrnkového velikonočního beránka budete mít hotového raz dva

    Před 1 rokem
    Nestíháte, ale chcete mít na stole velikonočního beránka? Pak vyzkoušejte hrnkový recept, který je snadný a rychle hotový.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Nejlepší velikonoční beránek voní po vanilce a rozplývá se na jazyku. Jak ho upéct, aby se povedl?

    Před 1 rokem
    Velikonoční beránek patří neodmyslitelně na náš stůl. S dcerou jsme vyzkoušely několik receptů a ověřily si, které recepty opravdu fungují. Vyzkoušejte je s námi.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Rychlý a vláčný beránek z jogurtového těsta. Bez šlehání sněhu a těsto je hned v troubě

    Před 1 rokem
    Velikonoční beránek je tradičním symbolem jara, někdy ale umí udělat neplechu. Máme pro vás osvědčený recept na jogurtového beránka i praktické tipy, díky nimž se zaručeně povede.
     Komentáře

Sladký pečený beránek je velikonoční tradice, která nesmí chybět na žádné slavnostní tabuli. Péct by se měl na Boží hod velikonoční, tedy v neděli před velikonočním pondělím. Symbolizuje čistotu a nevinnost, v křesťanských tradicích pak beránek symbolizuje oběť Ježíše Krista.

Vyzkoušejte vláčného beránka z tvarohového těsta nebo si vyberte některý z osvědčených receptů z kynutého nebo piškotového těsta. Pokud se do velikonočního pečení pouštíte poprvé, zkuste beránka s kandovaným ovocem podle video návodu.

Sladký pečený beránek je velikonoční tradice, která nesmí chybět na žádné slavnostní tabuli. Péct by se měl na Boží hod velikonoční, tedy v neděli před velikonočním pondělím. Symbolizuje čistotu a nevinnost, v křesťanských tradicích pak beránek symbolizuje oběť Ježíše Krista.

Vyzkoušejte vláčného beránka z tvarohového těsta nebo si vyberte některý z osvědčených receptů z kynutého nebo piškotového těsta. Pokud se do velikonočního pečení pouštíte poprvé, zkuste beránka s kandovaným ovocem podle video návodu.

Reklama