Tramvají za skleněným uměním a hradem v Toyamě | Japonsko VLOG 2025 (část 12)
Před 19 hodinamiPříjezd do Toyamy, vyzkoušení zdejší tramvajové sítě, či návštěva muzea skla s velkým zástupem českých exponátů. Návštěva hradu Toyama a jídlo od sushi po palačinku. Na konci také uvidíte klasický japonský hotelový pokoj. Exponáty muzea skla Toyama (včetně českých) https://toyama-glass-art-museum.jp/en/exhibition/exhibition-766/ https://toyama-glass-art-museum.jp/en/wp-content/uploads/d4c6774a592ee0bf8708961a8cb24c81.pdf Kapitoly 0:00 - Kanazawa - Toyama 2:07 - Tramvaj 4:35 - Sushiro 9:51 - Muzeum skleněného umění Toyama 11:12 - Hrad Toyama 14:57 - Palačinkárna CHILL OUT 16:10 - Večeře 17:33 - UbytováníDomácí banánová zmrzlina: Lahodný zázrak, který vás omladí!
Před 2 dnyMilujete zmrzlinu? A zkoušeli jste si někdy připravit skvělou domácí a pouze z banánů? Banánová zmrzlina patří mezi nejoblíbenější druhy. Je to produkt, který si můžete sami vyrobit, a budete vědět, z čeho přesně je vyrobený. Jedná se o zdravý dezert, díky kterému nebudete mít výčitky, že si dáváte něco sladkého.Studené pití ani zmrzlina vám v zimě nezpůsobí angínu. Jak to tedy je? – Vyvracíme nejčastější mýty
Před 2 dnyTento mýtus si většina z nás pamatuje už z dětství, kdy nám rodiče zakazovali pít studené nápoje nebo jíst zmrzlinu v zimě. Abychom ale onemocněli, je potřeba vždy virus nebo bakterie. V zimě jsme náchylnější k nemocem spíše kvůli trávení více času v uzavřených prostorách než kvůli pití studených nápojů.Výrobce zmrzliny Magnum vstupuje na burzu po oddělení od Unileveru
Před 5 dnyVýrobce zmrzliny Magnum Ice Cream Company dokončil dlouho očekávané oddělení od skupiny Unilever a vstoupil na akciovou burzu v Amsterodamu. Tržní kapitalizace firmy při jejím debutu dosáhla 7,84 miliardy eur (190,2 miliardy Kč). Magnum se tak stal největším samostatným výrobcem zmrzliny na světě, napsala agentura Reuters.Společnost Magnum vstoupila na burzu a testuje chuť investorů
Před 5 dnyMagnum Ice Cream Company má za sebou svůj první samostatný obchodní den. V Amsterdamu otevřela pod očekáváním, ale stala se největším samostatným zmrzlinovým hráčem na světě. Firma věří, že jí samostatnost dodá rychlost a fokus. Investoři řeší něco úplně jiného: zdravý životní styl, drahé oddělení od Unileveru a fakt, že v roce 2026 nepřijde žádná dividenda.Zmrzlina zalitá červeným vínem je hitem sociálních sítí. Zpříjemněte si advent touto netradiční mňamkou
Před 6 dnyAž vás doma přejde chuť na cukroví i vánoční punč, tahle nevšední dobrota ze sociálních sítí dokonale utiší všechny vaše choutky. Ale pozor, je návyková! Tenhle alkoholický dezert vám totiž může skutečně stoupnout do hlavy.Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera
Před 8 dnyKlasický britský dezert v moderní podobě – jemný kakaový piškot, vrstva ovocného džemu a krémová zmrzlina vytvářejí dokonalou sváteční sladkou chuť. Inspirujte se receptem ze svátečního speciálu Jamieho bezstresové Vánoce a vyměňte klasický polárkáč za luxusní zmrzlinovou roládu.Bývalá supermodelka Tyra Banks slaví 52. Přibrala pětadvacet kilo a za své kypré křivky se nestydí
Před 10 dnyVe čtvrtek slaví 52. narozeniny a je šťastnější než kdy dřív. Tyra Banks přibrala 25 kilo, založila zmrzlinářství a hlásí velký návrat na přehlídková mola.Češi pořád skladují krabičky od zmrzlin, ale netuší, že si tím můžou uškodit. Jsou v nich nebezpečné látky
Před 11 dnyMožná to znáte i z vlastní kuchyně. Dojíte zmrzlinu, krabičku vymyjete a odložíte na hromádku. Jednu máte na omáčku pro babičku, druhou na zbytky od oběda, třetí čeká na koláč pro sousedku. Vypadá to chytře, úsporně a tak trochu ekologicky.Nepoužívejte opakovaně plastové krabičky od zmrzliny. Horko a mastnota z nich uvolňuje chemické látky
Před 15 dnyKrabičku od zmrzliny vymyjete a schováte. Každý to někdy udělal a mnozí to stále dělají. Mají ideální velikost, do mrazáku jako když najdete. Skvěle se zavírají. Jenže je docela chyba je používat. Už to nedělejte.Přezrálé banány nevyhazujte. Udělejte z nich lívance, dezert s karamelem nebo zmrzlinu
Před 15 dnyTaky vás pokaždé otráví, když zjistíte, že banány, které jste před pár dny kupovali, jsou až moc měkké, nahnědlé a s černými tečkami? Byť přezrálý banán nevypadá zrovna lákavě, jeho vůně i sladkost jsou ideální do mnoha pokrmů.Pečená jablka jako od babičky: Mistrovské dílo završí kopeček vanilkové zmrzliny
Před 22 dnyK sychravým podzimním dnům neodmyslitelně patří vůně skořice, praskající oheň a sladká jablka.Kde ochutnat vyhlášenou smaženou zmrzlinu? U Hrocha ji spojují i s kouzly
Před 22 dnyV malebné obci Citice u Chebu se nachází hostinec U Hrocha, který spojuje tradiční českou kuchyni s kouzelnickým světem Harryho Pottera. Tento jedinečný podnik láká návštěvníky na lokální speciality, tematické apartmány a rodinné aktivity, čímž se stává ideálním cílem pro milovníky netradičních zážitků.Přestala hladovět a cpe se vlastní zmrzlinou: Tyra Banks hrdě ukázala křivky, které by před lety krutě kritizovala
Před 23 dnyMolo vyměnila za zmrzlinu. Ano, čtete správně, Tyra Banks (51) už dávno není tou vychrtlou hladovějící vílou z éry Victoria’s Secret. Na červeném koberci ARIA Awards 2025 v Sydney se objevila jako žena, která ví, co všechno může nabídnout a nebojí se to světu ukázat. Podniká navíc nyní ve zmrzlinách, kterým naprosto propadla.FOTO: Novinky z obchodů, které zbořily internet. Virální zmrzlina i vánoční koule, které nejsou jen na ozdobu
Před 27 dnyNaše redakce tento týden zamířila do obchodů a vybrala pro vás ty nejzajímavější novinky a slevy z poslední doby. Pulty už plní vánoční zboží, ale překvapivým tahákem se stala virální zmrzlina, která ovládla sociální sítě. Bez povšimnutí nezůstala ani kontroverzní kampaň PENNY, která upozorňuje na důležitý problém.Petr Švancara radí Pražákům jak se chovat v Brně
Před 1 měsícemPoprvé jsme vyrazili s pořadem Celebrity v autoškole do Brna. Abychom zjistili, jak řídí fotbalista a bavič Petr Švancara. Sice chtěl učitele Pavla Greinera několikrát vyhodit z auta a s balíčkem Starobrna ho poslat do Prahy, nakonec ale spolu jízdu dokončili. To se ani nedá popisovat, to musíte vidět :)Poláci si přivezli „pražský“ trdelník. Jenže s polskými cenami
Před 1 měsícemREPORTÁŽ: Trend trdelníků plněných nejrůznějšími sladkými pomazánkami nebo zmrzlinou překročil české hranice. Na stánek, který prodává „Rożek z Pragi“, jsme narazili v polské Poznani. I přes cenu, která je oproti Praze výhodnější, se ale zákazníci nehrnuli.Nečekali jsme to, říká Lukáš Pohnán po postupu do světového finále
Před 1 měsícemKdo by si pomyslel, že z malé vesnice na Rakovnicku se může zrodit zmrzlina, která ohromí i italské porotce? Přesně to se podařilo Lukáši Pohnánovi, majiteli Zmrzliny Senomaty, který se svou příchutí Tarte Tatin uspěl v mezinárodní soutěži Gelato Festival World Masters. Tento prestižní podnik, považovaný za „mistrovství světa“ ve výrobě řemeslné zmrzliny, se koná každých pět let a vybírá nejlepší gelatérie z celého světa. „Nečekali jsme to, byl to pro nás obrovský úspěch,“ říká majitel zmrzlinárny Lukáš Pohnán, který se soutěže zúčastnil se svou manželkou.Tuto dobrotu bez cukru si můžete vychutnávat každý den i v zimním období
Před 1 měsícemTaké se v létě neumíte obejít bez zmrzliny? Pak vám Láďa přináší recept na dokonalé tvarohové nanuky. Jsou plné bílkovin a bez cukru, takže si je bez obav můžete dopřávat nehledě na roční období. Pustě se do nich a už nikdy nesáhnete po zmrzlině v obchodě.Zmrzlina s příchutí protestu. Zakladatel Ben & Jerry’s chystá propalestinskou zmrzlinu
Před 1 měsícemMelounový sorbet se stal symbolem solidarity a také důvodem sporu zakladatele zmrzlinárny Ben & Jerry’s Bena Cohena s mateřskou společností Unilever. Cohen tvrdí, že Unilever zakázal jeho propalestinskou zmrzlinu, aby se zalíbil Donaldu Trumpovi. Stopka od korporace ho ale nezastavila. Zmrzlinu na podporu Palestiny bude vyrábět sám.Spoluzakladatel společnosti Ben & Jerry’s tvrdí, že Unilever zablokoval zmrzlinu na podporu Palestiny
Před 1 měsícemSpoluzakladatel značky Ben & Jerry’s Ben Cohen tvrdí, že Unilever zablokoval plán na novou příchuť, která by vyjádřila solidaritu s Palestinou. Ohlásil proto vlastní sorbet s vodním melounem a rozjel kampaň za větší nezávislost značky. Spor znovu otevírá otázku, jak daleko smí komerční značka zajít v aktivismu a kdo o tom rozhoduje.Plastové krabičky od zmrzliny rozhodně opakovaně nepoužívejte
Před 1 měsícemMnoho z nás má ve zvyku recyklovat plastové obaly od zmrzliny. Snaha o udržitelnost je určitě chvályhodná, avšak právě v případě těchto obalů by mohla narazit na úskalí ohrožení našeho zdraví. Proč bychom tedy měli s opakovaným použitím zmrzlinových krabiček tak trošku šetřit?Zapomeň na Prahu: dej si tvarůžkovou zmrzlinu
Před 2 měsíciNávštěva Olomouce je tak trochu jako listování kronikou. Na každém rohu vás čeká jiná kapitola, jiný příběh, a občas i historka, která by se klidně mohla vyprávět u piva.Z Česka buduje zmrzlinářské impérium. Bez dubajské příchuti by to nešlo, říká šéf firmy
Před 2 měsíciChtěl být slavný fotbalista, dnes kope za zmrzlinové impérium, které z nuly vypiplal jeho tchán. Adria Gold má za sebou nejhorší sezonu za posledních dvacet let, říká šéf firmy Lukáš Bartoš. Po krátkém restartu se ale výrobce z Nivnice znovu nadechuje a v záloze má další trumf s názvem Utrhni.Nanuky za socialismu: Eskymo za 50 haléřů se vyrábí dodnes, nanuky však chutnaly víc, byly větší i levnější
Před 2 měsíciMrazicí pult, kde je Magnum, Twister, ovocné Calippo a záplava dalších barevných nanuků, by za socialismu zcela jistě vzbudil pořádný rozruch. Tehdy se totiž mlsalo jinak.Norsko má 89 % prodaných elektromobilů, Itálie pak 11 %. Jak se Evropa rozdělila na tři světy
Před 2 měsíciNorsko prodává téměř 90 % elektromobilů, zatímco velké trhy jako Itálie se drží sotva na 11 %. Ambiciózní cíl Evropy na konec spalovacích motorů v roce 2035 se tak paradoxně vzdaluje, a to ne vinou automobilek. Problém je jinde: lidé elektrická auta nekupují dostatečně rychle jak si Evropa představovala. Ale proč? Podle nejnovější analýzy se kontinent rozpadá na tři odlišné světy, což odhaluje, proč peníze, dostupná infrastruktura a chytré dotace rozhodují o všem.Myslíte, že zmrzlina za volantem je v pohodě? Připravte si 6 000 Kč
Před 2 měsíciSedíte v autě, v ruce kornout zmrzliny a říkáte si: „Co se může stát?“ Možná hodně. Konzumace zmrzliny za volantem se může zdát nevinná. Nicméně zákon a policie na ni koukají jako na potenciální rozptýlení pozornosti. V některých zemích můžete za takový „zločin“ zaplatit klidně několik tisíc korun.Google se nelíbí používání stále stejných telefonů. Jako ukázkový příklad si vybral vanilkovou zmrzlinu
Před 2 měsíciGoogle odpověděl na představení nových iPhonů 17 typicky po svém. Čekali jsme porovnání nového iPhonu s Pixelem v rámci kampaně #BestFriendsForever, jenže ta v poslední době ztratila šťávu.Toskánské San Gimignano, město plné středověkých věží, vína a romantiky
Před 2 měsíciMěsto San Gimignano leží v kopcovité krajině Val d’Elsa. Jeho symbolem jsou vysoké obytné věže, díky nimž si vysloužilo přezdívku „středověký Manhattan“. UNESCO jej zařadilo na svůj seznam světového dědictví a místo si oblíbily i zamilované páry, které přitahuje jeho romantická atmosféra. Okouzlí i vás?Kornoutky jsou určené k plnění. Chutnají se zmrzlinou, krémem i pěnou s ovocem
Před 2 měsíciKornoutky ve sladké kuchyni jsou cukrářské výrobky, které se plní zmrzlinou, krémy, pěnami a ovocem. Nejznámější jsou zmrzlinové oplatkové kornoutky, ale také kornoutky ořechové, čokoládové nebo z listového a jiného těsta.Domácí Kinder Bueno nanuky s čokoládovou náplní bez formiček
Před 2 měsíciMáte rádi tuto slavnou tyčinku? Tak si z ní vyrobte Kinder Bueno nanuky. Uvidíte, že vám děti urvou ruce, jak jsou dobré.Ledová káva jako z kavárny? S našimi tipy ji zvládnete doma levou zadní i bez šejkru
Před 2 měsíciV horkých dnech není nic lepšího než sklenice ledové kávy, která vás osvěží a zároveň přinese pořádnou dávku energie. Ať už preferujete klasickou variantu, nebo si ji chcete vylepšit zmrzlinou či šlehačkou, ledová káva je ideálním způsobem, jak zkombinovat osvěžení s chutí. Příprava je navíc jednoduchá a rychlá, takže si ji můžete udělat kdykoliv i doma, bez potřeby specializovaného vybavení. Víme, jak na to!.Kam o víkendu na jídlo? V Praze zažiješ legendární soutěž v pojídání hotdogů
Před 2 měsíciKam o víkendu na brunch, na oběd, nebo kde prosedět celé odpoledne?Spoluzakladatel zmrzliny Ben & Jerry's končí kvůli sporu o aktivismus
Před 2 měsíciPo téměř půl století opouští spoluzakladatel Jerry Greenfield svou značku Ben & Jerry's. Společnost je známá nejen lahodnou zmrzlinou, ale také svým sociálním aktivismem. V posledních letech se ovšem Greenfield názorově rozcházel s mateřskou společností Unilever. Tvrdil, že firma přišla o svou nezávislost a s ní i o hlas, kterým roky komentovala politiku, lidská práva či klimatickou krizi.Africké menu v Prostřeno! Je Kristýnin manžel nigerijský princ?
Před 2 měsíciTentokrát se vaří na Vysočině. Kristýna nechá všechny v šoku, když připraví menu složené z nigerijských receptů. Sama celý týden kritizovala, že je jídlo nedochucené. A soutěžící při šmejdění najdou důvod. Má manžela z Nigérie a tamní kuchyně je dost pikantní. Sledujte Prostřeno! každý všední den v 16.50 na Primě. Epizody a bonusy najdete na www.iprima.cz/prostreno.Jsme nanukoví a milujeme Míšu, říká šéfka českého Magnumu
Před 3 měsíciČeši jsou už přes šedesát let věrní jednomu tvarohovému nanuku, který nemění název, recepturu ani design. Nejen o Míšovi mluví Eva Kadlecová z firmy The Magnum Ice Cream Company.Park s terasou v korunách stromů. Největší proměna sídliště Ostrava – Poruba
Před 3 měsíciU Hlavní třídy v Ostravě – Porubě vzniklo místo k setkávání a odpočinku i nové gastro podniky. Pozornost však přitahuje především prstencová terasa vyzdvižená nad zem.Královna nanuků. Kadlecová řídí strategii prodeje zmrzliny v jednadvaceti zemích
Před 3 měsíciPodzim budou mít horký. A to navzdory tomu, že obchodují se zmrzlinou. The Magnum Ice Cream Company, která se letos oficiálně oddělila od mateřského globálního obra Unilever, vstupuje na burzy v Amsterodamu,...Potraviny našeho dětství, které přežily dodnes a Češi je zbožňují: Polárka, Kofola i Pedro pořád frčí
Před 3 měsíciVzpomínáte, jak jste se jako děti těšili na smetanovou Polárku nebo jak jste sbírali tetovačky z žvýkaček Pedro? Některé chutě prostě zůstanou v našich srdcích napořád! I když dnes můžeme vybírat z tisíců zahraničních dobrot, stejně nás to táhne k těm starým známým, které jsme milovali už jako malí. Co je to za kouzlo, že i po desítkách let saháme po Hašlerkách, Májce nebo Kofole? Možná je to nostalgie, možná jedinečná chuť, kterou prostě nic nenahradí.Kontroly SZPI ukázaly alarmující čísla. Skoro polovina zmrzlin a více než polovina ledů nesplnily hygienické limity
Před 3 měsíciMěla to být sladká tečka léta, místo toho inspektoři odhalili nepříjemnou realitu. Kontroly zmrzlin a ledů ukázaly, že téměř polovina vzorků nesplňuje základní hygienické limity. Co inspektoři zjistili a co to znamená pro spotřebitele?Jednoduchá ovocná zmrzlina ze dvou surovin, bez cukru a chemie
Před 3 měsíciDopřejte si letní osvěžení v té nejlahodnější podobě! Dnes si spolu připravíme domácí zmrzlinu plnou šťavnatého ovoce, která vás příjemně ochladí a potěší svou svěží chutí. Ingredience: 200 - 350 g mraženého ovoce, 2 bílky, 100 ml mléka nebo smetany, cukr dle vaší chuti ––– Ozdoba: ovoceVietnamské Benátky vábí restovanou zmrzlinou
Před 3 měsíciPravé Benátky jsou jedny, ale mnohá místa si vysloužila tento pseudonym. Snad u žádného není podoba tak věrná, jako u zdarma přístupného zábavního komplexu Grand World Phu Quoc. Na umělých kanálech se můžete projet na gondolách a „benátské“ architektonické skvosty září kolem vás. Jen nabídka občerstvení, suvenýrů a služeb je odlišná. Restauracím dominují krabi pochodující v akváriích, každý druhý podnik nabízí masáže a zmrzlina sice nechybí, ale je restovaná.Vietnamské Benátky vábí restovanou zmrzlinou
Před 3 měsíciPravé Benátky jsou jedny, ale mnohá místa si vysloužila tento pseudonym. Snad u žádného není podoba tak věrná, jako u zdarma přístupného zábavního komplexu Grand World Phu Quoc. Na umělých kanálech se můžete projet na gondolách a „benátské“ architektonické skvosty září kolem vás. Jen nabídka občerstvení, suvenýrů a služeb je odlišná. Restauracím dominují krabi pochodující v akváriích, každý druhý podnik nabízí masáže a zmrzlina sice nechybí, ale je restovaná.Průvodce Národní: Kde začít, kam pokračovat a kde zakončit foodtour po nové gastrozóně
Před 3 měsíciNárodní třída se mění v nejžhavější gastroadresu Prahy. Fine dining, legendární bary, originální bistra i nejlepší zmrzlina ve městě – na pár stovkách metrů tu vyrostla scéna, jaká nemá v Česku obdoby. S Petrem Szamuhelem z brněnské streetfoodové legendy Būcheck jsme prošli podniky, které dnes definují, proč se na Národní chodí nejen za kulturou, ale i za gastrozážitkem.Mohl být doktor, nakonec se rozhodl pro řemeslnou zmrzlinu. Založil Filipovo gelato a dělá klasiku i divočinu
Před 3 měsíciRozhodnout se v osmnácti letech, co byste chtěli v životě dělat? Velmi těžké. A mnozí tak i vystudují obor, kterému se nakonec nevěnují – ato je případ i Filipa Knotka, který šel studovat medicínu, aby nakonec zjistil, že ho to táhne ke zmrzlině. A tak vzniklo Filipovo gelato: poctivá řemeslná zmrzlina, která získává ocenění i na prestižních soutěžích.Problémy prodejců zmrzlin podle inspekce přetrvávají, polovina vzorků nevyhovuje
Před 3 měsíciBrno - Problémy prodejců zmrzlin podle zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce přetrvávají. Podíl nevyhovujících vzorků kopečkových i točených zmrzlin se dlouhodobě pohybuje okolo 50 procent, letos to bylo dosud 46 procent, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Za hlavní příčinu nevyhovujících výsledků lze považovat nedodržení hygieny výroby, nedostatečné vyčištění zařízení a nedodržení výrobního postupu. Roli může hrát i nedostatečné proškolení personálu.Polovina vzorků točené a kopečkové hygieně nevyhověla. Hlavně pozor na vanilkovou
Před 3 měsíciNadlimitní počty kolonií bakterií odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce u 67 ze 146 kontrolovaných vzorků točených a kopečkových zmrzlin. Může to představovat riziko pro zdraví spotřebitele. Mezi nevyhovujícími vzorky převažuje vanilková příchuť. Více než polovina kontrolovaných prodejců nedodržela limity i u ledů do nápojů.Zmrzlina v Borových Ladách překvapila
Před 3 měsíciJednu z nejlepších točených zmrzlin, jakou jsem letos jedla, můžete ochutnat na parkovišti v Borových Ladách na Šumavě. Byť je místo turisticky exponované, zmrzlina tu stojí za hřích.Kontrola Potravinářská inspekce: nevyhovělo 46 % zmrzlin a 57 % ledů do nápojů
Před 3 měsíciTisková zpráva – Průběžné výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v letošní sezóně potvrdily, že velká část provozovatelů nedodržuje předepsané postupy pro výrobu kopečkových a točených zmrzlin a ledů do nápojů. Velmi vysoký podíl odebraných vzorků nesplnil požadavky právních předpisů v oblasti limitů pro přítomnost bakterií a takové potraviny představují riziko pro zdraví spotřebitele. […]Novinky od CukroBarona. Domácí zmrzlina i větší nabídka mini dezertů
Před 3 měsíciPrázdniny už sice skončily, teplým dnům ale ještě určitě není konec. Patří k nim i zmrzliny, které nově začali dělat u CukroBarona ve Frýdku-Místku.Sladký první školní den v Prostějově. Cukrárna Pepe's Pattiserie otevřela u D46
Před 3 měsíciHudba, balonky a zmrzlina pro děti zdarma. Zahájení provozu Cukrárny a kavárny Pepe's Pattiserie v Prostějově, se neslo ve velkém stylu. Premiérový otevírací den byl stanoven na pondělí 1. září, tedy datum, kdy odstartoval nový školní rok. V útulné provozovně v Obchodní galerii Arkáda u sjezdu z dálnice D46 se tak logicky dveře netrhly.V kuchyni s dětmi: Zdravé mlsání – COOP Club
Před 3 měsíciPatříte mezi ty šťastné rodiče, jejichž děti baští ovoce a zeleninu s chutí a s nějakou tou čokoládkou či jinou pochoutkou se v pohodě spokojí jen občas za odměnu? Tak to máte kliku, takových šťastlivců totiž moc neznáme.Trnková zmrzlina: Osvěžující sorbet od šéfcukráře restaurace Triton zvládnete snadno i doma
Před 3 měsíciZnáte trnky? Drobné modré kuličky jsou příbuzné švestkám, ale mají výrazně kyselou chuť. Zesládnou, když přemrznou, často se proto sbírají až po prvních mrazících. Na keřích ale dozrávají už od léta. Šéfcukrář pražské restaurace Triton, Marc Le Breton, se proto rozhodl z nich připravit sorbet a prozradil nám, jak si ho můžete udělat i doma.Rotunda u Pražského mostu v Hradci Králové čeká na nového nájemce
Před 3 měsíciHradec Králové hledá nového nájemce jednoho z kiosků na Pražském mostě. Jedná se o rotundu na Eliščině nábřeží naproti papírnictví. Naposledy se zde prodávala točená zmrzlina. Město připouští i jiné způsoby využití, například prodej suvenýrů či sezónních produktů.Stracciatella – pod jedním slovem se skrývají hned tři typické chutě Itálie. Znáte je všechny?
Před 3 měsíciSlovo stracciatella možná znáte jako název zmrzliny. Ale věděli jste, že pod tímto názvem se v Itálii skrývají hned tři různé pochoutky? A všechny mají něco společného – jemnou trhanou strukturu, která dala této specialitě jméno. Slovo stracciatella pochází z italského stracciare, tedy trhat nebo roztrhat na kusy. Co si pod tím ale představit v kuchyni?Zápisník Pralinkové tety: V Chorvatsku celutitida i z plážového lehátka
Před 3 měsíciKaždý rok nás před prázdninami média upozorňují na nástrahy, které nás čekají po příjezdu do Chorvatska, nejoblíbenější to destinace Čechů. Jako první je na seznamu žralok, který objíždí vyhlášené pláže a pátrá po českých učitelkách, netušíc, že ty z posledních sil finišují ve škole. Pak jsou na programu znečištěné pláže a těsně před prázdninami nehorázné zdražení zmrzliny, pizzy a piva. Tohle všechno patří již několik let k předdovolenkovému koloritu.Užijte si vaření a grilování v letní kuchyni
Před 3 měsíciVaření a grilování v letní kuchyni je příjemným zakončením horkých letních dnů. Ovoce na grilu se zmrzlinou jako dezert je ideální pro ty, kdo hledají rychlý a chutný sladký pokrm, který využívá sezónní ovoce. Díky grilování získá ovoce jedinečnou chuť a skvěle se doplňuje s chladnou zmrzlinou. Luboš Rychvalský připravil grilované ovoce, ke kterému ale nepodával klasickou zmrzlinu. Místo toho se v duchu rubriky "Beze ztrát" rozhodl pro zajímavější a originálnější variantu.Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?
Před 6 měsíciS teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr zmrzlinář ovocem nadupané novinky: rybízovou a meruňkovou zmrzlinu. A na konci školního roku vám za vysvědčení nadělí střední zmrzlinu za cenu malé. Meruňkovou nebo rybízovou? První červnové dny patří ovoci. Můžete se těšit […]Sbohem, vanilková? Novodobou klasikou mezi zmrzlinami je podle průzkumu kinder nebo slaný karamel
Před 1 rokemZmrzlinová sezóna začíná a před stánky a cukrárnami se už tvoří fronty. Zmrzlinářství Tomivo Gelato, které prodává zmrzlinu napříč republikou, se rozhodlo zjistit, jak se vyvíjejí chutě Čechů a které zmrzliny jim chutnají nejvíce. Kdo by na pomyslném stupni vítězů čekal vanilkovou nebo čokoládovou, je vedle. Prvenství si posledních pět let drží příchuť kinder a stejný […]Sedm důvodů, proč je domácí zmrzlina lepší než kupovaná
Před 2 rokyLéto začíná a pro naše chuťové pohárky to znamená jediné: touhu po ledovém osvěžení v podobě zmrzliny. Oblíbená letní pochoutka má dnes mnoho podob. Jak ale najít tu správnou? Přestaňte v obchodech hledat zmrzlinový grál a raději si vytvořte vlastní. Díky současným domácím zmrzlinovačům je to jednodušší než kdy dříve. Výroba má navíc mnoho výhod – […]




































































































