Zavřít
Zmrzlina

Zmrzlina

Nejnovější články na Seznamu na téma Zmrzlina
  • Hrot24

    Výrobce zmrzliny Magnum vstupuje na burzu po oddělení od Unileveru

    Před 22 hodinami
    Výrobce zmrzliny Magnum Ice Cream Company dokončil dlouho očekávané oddělení od skupiny Unilever a vstoupil na akciovou burzu v Amsterodamu. Tržní kapitalizace firmy při jejím debutu dosáhla 7,84 miliardy eur (190,2 miliardy Kč). Magnum se tak stal největším samostatným výrobcem zmrzliny na světě, napsala agentura Reuters.
     Komentáře
  • BusinessNews24

    Společnost Magnum vstoupila na burzu a testuje chuť investorů

    Před 1 dnem
    Magnum Ice Cream Company má za sebou svůj první samostatný obchodní den. V Amsterdamu otevřela pod očekáváním, ale stala se největším samostatným zmrzlinovým hráčem na světě. Firma věří, že jí samostatnost dodá rychlost a fokus. Investoři řeší něco úplně jiného: zdravý životní styl, drahé oddělení od Unileveru a fakt, že v roce 2026 nepřijde žádná dividenda.
     Komentáře
  • iGlanc

    Zmrzlina zalitá červeným vínem je hitem sociálních sítí. Zpříjemněte si advent touto netradiční mňamkou

    Před 1 dnem
    Až vás doma přejde chuť na cukroví i vánoční punč, tahle nevšední dobrota ze sociálních sítí dokonale utiší všechny vaše choutky. Ale pozor, je návyková! Tenhle alkoholický dezert vám totiž může skutečně stoupnout do hlavy.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

    Před 3 dny
    Klasický britský dezert v moderní podobě – jemný kakaový piškot, vrstva ovocného džemu a krémová zmrzlina vytvářejí dokonalou sváteční sladkou chuť. Inspirujte se receptem ze svátečního speciálu Jamieho bezstresové Vánoce a vyměňte klasický polárkáč za luxusní zmrzlinovou roládu.
     Komentáře
  • ReadZone

    Bývalá supermodelka Tyra Banks slaví 52. Přibrala pětadvacet kilo a za své kypré křivky se nestydí

    Před 6 dny
    Ve čtvrtek slaví 52. narozeniny a je šťastnější než kdy dřív. Tyra Banks přibrala 25 kilo, založila zmrzlinářství a hlásí velký návrat na přehlídková mola.
     Komentáře
  • UdálostiExtra

    Češi pořád skladují krabičky od zmrzlin, ale netuší, že si tím můžou uškodit. Jsou v nich nebezpečné látky

    Před 6 dny
    Možná to znáte i z vlastní kuchyně. Dojíte zmrzlinu, krabičku vymyjete a odložíte na hromádku. Jednu máte na omáčku pro babičku, druhou na zbytky od oběda, třetí čeká na koláč pro sousedku. Vypadá to chytře, úsporně a tak trochu ekologicky.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Nepoužívejte opakovaně plastové krabičky od zmrzliny. Horko a mastnota z nich uvolňuje chemické látky

    Před 10 dny
    Krabičku od zmrzliny vymyjete a schováte. Každý to někdy udělal a mnozí to stále dělají. Mají ideální velikost, do mrazáku jako když najdete. Skvěle se zavírají. Jenže je docela chyba je používat. Už to nedělejte.
     Komentáře
  • Kondice

    Přezrálé banány nevyhazujte. Udělejte z nich lívance, dezert s karamelem nebo zmrzlinu

    Před 10 dny
    Taky vás pokaždé otráví, když zjistíte, že banány, které jste před pár dny kupovali, jsou až moc měkké, nahnědlé a s černými tečkami? Byť přezrálý banán nevypadá zrovna lákavě, jeho vůně i sladkost jsou ideální do mnoha pokrmů.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Pečená jablka jako od babičky: Mistrovské dílo završí kopeček vanilkové zmrzliny

    Před 18 dny
    K sychravým podzimním dnům neodmyslitelně patří vůně skořice, praskající oheň a sladká jablka.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Kde ochutnat vyhlášenou smaženou zmrzlinu? U Hrocha ji spojují i s kouzly

    Před 18 dny
    V malebné obci Citice u Chebu se nachází hostinec U Hrocha, který spojuje tradiční českou kuchyni s kouzelnickým světem Harryho Pottera. Tento jedinečný podnik láká návštěvníky na lokální speciality, tematické apartmány a rodinné aktivity, čímž se stává ideálním cílem pro milovníky netradičních zážitků.
     Komentáře
  • Super

    Přestala hladovět a cpe se vlastní zmrzlinou: Tyra Banks hrdě ukázala křivky, které by před lety krutě kritizovala

    Před 18 dny
    Molo vyměnila za zmrzlinu. Ano, čtete správně, Tyra Banks (51) už dávno není tou vychrtlou hladovějící vílou z éry Victoria’s Secret. Na červeném koberci ARIA Awards 2025 v Sydney se objevila jako žena, která ví, co všechno může nabídnout a nebojí se to světu ukázat. Podniká navíc nyní ve zmrzlinách, kterým naprosto propadla.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    FOTO: Novinky z obchodů, které zbořily internet. Virální zmrzlina i vánoční koule, které nejsou jen na ozdobu

    Před 22 dny
    Naše redakce tento týden zamířila do obchodů a vybrala pro vás ty nejzajímavější novinky a slevy z poslední doby. Pulty už plní vánoční zboží, ale překvapivým tahákem se stala virální zmrzlina, která ovládla sociální sítě. Bez povšimnutí nezůstala ani kontroverzní kampaň PENNY, která upozorňuje na důležitý problém.
     Komentáře
  • Učíme vás řídit

    Petr Švancara radí Pražákům jak se chovat v Brně

    Před 26 dny
    Poprvé jsme vyrazili s pořadem Celebrity v autoškole do Brna. Abychom zjistili, jak řídí fotbalista a bavič Petr Švancara. Sice chtěl učitele Pavla Greinera několikrát vyhodit z auta a s balíčkem Starobrna ho poslat do Prahy, nakonec ale spolu jízdu dokončili. To se ani nedá popisovat, to musíte vidět :)
     Komentáře
  • PrahaIN

    Poláci si přivezli „pražský“ trdelník. Jenže s polskými cenami

    Před 29 dny
    REPORTÁŽ: Trend trdelníků plněných nejrůznějšími sladkými pomazánkami nebo zmrzlinou překročil české hranice. Na stánek, který prodává „Rożek z Pragi“, jsme narazili v polské Poznani. I přes cenu, která je oproti Praze výhodnější, se ale zákazníci nehrnuli.
     Komentáře
  • Deník

    Nečekali jsme to, říká Lukáš Pohnán po postupu do světového finále

    Před 1 měsícem
    Kdo by si pomyslel, že z malé vesnice na Rakovnicku se může zrodit zmrzlina, která ohromí i italské porotce? Přesně to se podařilo Lukáši Pohnánovi, majiteli Zmrzliny Senomaty, který se svou příchutí Tarte Tatin uspěl v mezinárodní soutěži Gelato Festival World Masters. Tento prestižní podnik, považovaný za „mistrovství světa“ ve výrobě řemeslné zmrzliny, se koná každých pět let a vybírá nejlepší gelatérie z celého světa. „Nečekali jsme to, byl to pro nás obrovský úspěch,“ říká majitel zmrzlinárny Lukáš Pohnán, který se soutěže zúčastnil se svou manželkou.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Tuto dobrotu bez cukru si můžete vychutnávat každý den i v zimním období

    Před 1 měsícem
    Také se v létě neumíte obejít bez zmrzliny? Pak vám Láďa přináší recept na dokonalé tvarohové nanuky. Jsou plné bílkovin a bez cukru, takže si je bez obav můžete dopřávat nehledě na roční období. Pustě se do nich a už nikdy nesáhnete po zmrzlině v obchodě.
     Komentáře
  • Newstream

    Zmrzlina s příchutí protestu. Zakladatel Ben & Jerry’s chystá propalestinskou zmrzlinu

    Před 1 měsícem
    Melounový sorbet se stal symbolem solidarity a také důvodem sporu zakladatele zmrzlinárny Ben & Jerry’s Bena Cohena s mateřskou společností Unilever. Cohen tvrdí, že Unilever zakázal jeho propalestinskou zmrzlinu, aby se zalíbil Donaldu Trumpovi. Stopka od korporace ho ale nezastavila. Zmrzlinu na podporu Palestiny bude vyrábět sám.
     Komentáře
  • BusinessNews24

    Spoluzakladatel společnosti Ben & Jerry’s tvrdí, že Unilever zablokoval zmrzlinu na podporu Palestiny

    Před 1 měsícem
    Spoluzakladatel značky Ben & Jerry’s Ben Cohen tvrdí, že Unilever zablokoval plán na novou příchuť, která by vyjádřila solidaritu s Palestinou. Ohlásil proto vlastní sorbet s vodním melounem a rozjel kampaň za větší nezávislost značky. Spor znovu otevírá otázku, jak daleko smí komerční značka zajít v aktivismu a kdo o tom rozhoduje.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Plastové krabičky od zmrzliny rozhodně opakovaně nepoužívejte

    Před 1 měsícem
    Mnoho z nás má ve zvyku recyklovat plastové obaly od zmrzliny. Snaha o udržitelnost je určitě chvályhodná, avšak právě v případě těchto obalů by mohla narazit na úskalí ohrožení našeho zdraví. Proč bychom tedy měli s opakovaným použitím zmrzlinových krabiček tak trošku šetřit?
     Komentáře
  • Po Česku

    Zapomeň na Prahu: dej si tvarůžkovou zmrzlinu

    Před 2 měsíci
    Návštěva Olomouce je tak trochu jako listování kronikou. Na každém rohu vás čeká jiná kapitola, jiný příběh, a občas i historka, která by se klidně mohla vyprávět u piva.
     Komentáře
  • Finmag

    Z Česka buduje zmrzlinářské impérium. Bez dubajské příchuti by to nešlo, říká šéf firmy

    Před 2 měsíci
    Chtěl být slavný fotbalista, dnes kope za zmrzlinové impérium, které z nuly vypiplal jeho tchán. Adria Gold má za sebou nejhorší sezonu za posledních dvacet let, říká šéf firmy Lukáš Bartoš. Po krátkém restartu se ale výrobce z Nivnice znovu nadechuje a v záloze má další trumf s názvem Utrhni.
     Komentáře
  • Arecenze

    Nanuky za socialismu: Eskymo za 50 haléřů se vyrábí dodnes, nanuky však chutnaly víc, byly větší i levnější

    Před 2 měsíci
    Mrazicí pult, kde je Magnum, Twister, ovocné Calippo a záplava dalších barevných nanuků, by za socialismu zcela jistě vzbudil pořádný rozruch. Tehdy se totiž mlsalo jinak.
     Komentáře
  • EV Magazin

    Norsko má 89 % prodaných elektromobilů, Itálie pak 11 %. Jak se Evropa rozdělila na tři světy

    Před 2 měsíci
    Norsko prodává téměř 90 % elektromobilů, zatímco velké trhy jako Itálie se drží sotva na 11 %. Ambiciózní cíl Evropy na konec spalovacích motorů v roce 2035 se tak paradoxně vzdaluje, a to ne vinou automobilek. Problém je jinde: lidé elektrická auta nekupují dostatečně rychle jak si Evropa představovala. Ale proč? Podle nejnovější analýzy se kontinent rozpadá na tři odlišné světy, což odhaluje, proč peníze, dostupná infrastruktura a chytré dotace rozhodují o všem.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Myslíte, že zmrzlina za volantem je v pohodě? Připravte si 6 000 Kč

    Před 2 měsíci
    Sedíte v autě, v ruce kornout zmrzliny a říkáte si: „Co se může stát?“ Možná hodně. Konzumace zmrzliny za volantem se může zdát nevinná. Nicméně zákon a policie na ni koukají jako na potenciální rozptýlení pozornosti. V některých zemích můžete za takový „zločin“ zaplatit klidně několik tisíc korun.
     Komentáře
  • MobilMania

    Google se nelíbí používání stále stejných telefonů. Jako ukázkový příklad si vybral vanilkovou zmrzlinu

    Před 2 měsíci
    Google odpověděl na představení nových iPhonů 17 typicky po svém. Čekali jsme porovnání nového iPhonu s Pixelem v rámci kampaně #BestFriendsForever, jenže ta v poslední době ztratila šťávu.
  • Vogue

    Toskánské San Gimignano, město plné středověkých věží, vína a romantiky

    Před 2 měsíci
    Město San Gimignano leží v kopcovité krajině Val d’Elsa. Jeho symbolem jsou vysoké obytné věže, díky nimž si vysloužilo přezdívku „středověký Manhattan“. UNESCO jej zařadilo na svůj seznam světového dědictví a místo si oblíbily i zamilované páry, které přitahuje jeho romantická atmosféra. Okouzlí i vás?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kornoutky jsou určené k plnění. Chutnají se zmrzlinou, krémem i pěnou s ovocem

    Před 2 měsíci
    Kornoutky ve sladké kuchyni jsou cukrářské výrobky, které se plní zmrzlinou, krémy, pěnami a ovocem. Nejznámější jsou zmrzlinové oplatkové kornoutky, ale také kornoutky ořechové, čokoládové nebo z listového a jiného těsta.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí Kinder Bueno nanuky s čokoládovou náplní bez formiček

    Před 2 měsíci
    Máte rádi tuto slavnou tyčinku? Tak si z ní vyrobte Kinder Bueno nanuky. Uvidíte, že vám děti urvou ruce, jak jsou dobré.
     Komentáře
  • Dáma

    Ledová káva jako z kavárny? S našimi tipy ji zvládnete doma levou zadní i bez šejkru

    Před 2 měsíci
    V horkých dnech není nic lepšího než sklenice ledové kávy, která vás osvěží a zároveň přinese pořádnou dávku energie. Ať už preferujete klasickou variantu, nebo si ji chcete vylepšit zmrzlinou či šlehačkou, ledová káva je ideálním způsobem, jak zkombinovat osvěžení s chutí. Příprava je navíc jednoduchá a rychlá, takže si ji můžete udělat kdykoliv i doma, bez potřeby specializovaného vybavení. Víme, jak na to!.
     Komentáře
  • Refresher

    Kam o víkendu na jídlo? V Praze zažiješ legendární soutěž v pojídání hotdogů

    Před 2 měsíci
    Kam o víkendu na brunch, na oběd, nebo kde prosedět celé odpoledne?
     Komentáře
  • Novinky

    Spoluzakladatel zmrzliny Ben & Jerry's končí kvůli sporu o aktivismus

    Před 2 měsíci
    Po téměř půl století opouští spoluzakladatel Jerry Greenfield svou značku Ben & Jerry's. Společnost je známá nejen lahodnou zmrzlinou, ale také svým sociálním aktivismem. V posledních letech se ovšem Greenfield názorově rozcházel s mateřskou společností Unilever. Tvrdil, že firma přišla o svou nezávislost a s ní i o hlas, kterým roky komentovala politiku, lidská práva či klimatickou krizi.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Africké menu v Prostřeno! Je Kristýnin manžel nigerijský princ?

    Před 2 měsíci
    Tentokrát se vaří na Vysočině. Kristýna nechá všechny v šoku, když připraví menu složené z nigerijských receptů. Sama celý týden kritizovala, že je jídlo nedochucené. A soutěžící při šmejdění najdou důvod. Má manžela z Nigérie a tamní kuchyně je dost pikantní. Sledujte Prostřeno! každý všední den v 16.50 na Primě. Epizody a bonusy najdete na www.iprima.cz/prostreno.
     Komentáře
  • Reportér Magazín

    Jsme nanukoví a milujeme Míšu, říká šéfka českého Magnumu

    Před 2 měsíci
    Češi jsou už přes šedesát let věrní jednomu tvarohovému nanuku, který nemění název, recepturu ani design. Nejen o Míšovi mluví Eva Kadlecová z firmy The Magnum Ice Cream Company.
     Komentáře
  • Earch

    Park s terasou v korunách stromů. Největší proměna sídliště Ostrava – Poruba

    Před 2 měsíci
    U Hlavní třídy v Ostravě – Porubě vzniklo místo k setkávání a odpočinku i nové gastro podniky. Pozornost však přitahuje především prstencová terasa vyzdvižená nad zem.
     Komentáře
  • Forbes

    Královna nanuků. Kadlecová řídí strategii prodeje zmrzliny v jednadvaceti zemích

    Před 2 měsíci
    Podzim budou mít horký. A to navzdory tomu, že obchodují se zmrzlinou. The Magnum Ice Cream Company, která se letos oficiálně oddělila od mateřského globálního obra Unilever, vstupuje na burzy v Amsterodamu,...
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Potraviny našeho dětství, které přežily dodnes a Češi je zbožňují: Polárka, Kofola i Pedro pořád frčí

    Před 2 měsíci
    Vzpomínáte, jak jste se jako děti těšili na smetanovou Polárku nebo jak jste sbírali tetovačky z žvýkaček Pedro? Některé chutě prostě zůstanou v našich srdcích napořád! I když dnes můžeme vybírat z tisíců zahraničních dobrot, stejně nás to táhne k těm starým známým, které jsme milovali už jako malí. Co je to za kouzlo, že i po desítkách let saháme po Hašlerkách, Májce nebo Kofole? Možná je to nostalgie, možná jedinečná chuť, kterou prostě nic nenahradí.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Kontroly SZPI ukázaly alarmující čísla. Skoro polovina zmrzlin a více než polovina ledů nesplnily hygienické limity

    Před 2 měsíci
    Měla to být sladká tečka léta, místo toho inspektoři odhalili nepříjemnou realitu. Kontroly zmrzlin a ledů ukázaly, že téměř polovina vzorků nesplňuje základní hygienické limity. Co inspektoři zjistili a co to znamená pro spotřebitele?
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Jednoduchá ovocná zmrzlina ze dvou surovin, bez cukru a chemie

    Před 3 měsíci
    Dopřejte si letní osvěžení v té nejlahodnější podobě! Dnes si spolu připravíme domácí zmrzlinu plnou šťavnatého ovoce, která vás příjemně ochladí a potěší svou svěží chutí. Ingredience: 200 - 350 g mraženého ovoce, 2 bílky, 100 ml mléka nebo smetany, cukr dle vaší chuti ––– Ozdoba: ovoce
     Komentáře
  • Novinky

    Vietnamské Benátky vábí restovanou zmrzlinou

    Před 3 měsíci
    Pravé Benátky jsou jedny, ale mnohá místa si vysloužila tento pseudonym. Snad u žádného není podoba tak věrná, jako u zdarma přístupného zábavního komplexu Grand World Phu Quoc. Na umělých kanálech se můžete projet na gondolách a „benátské“ architektonické skvosty září kolem vás. Jen nabídka občerstvení, suvenýrů a služeb je odlišná. Restauracím dominují krabi pochodující v akváriích, každý druhý podnik nabízí masáže a zmrzlina sice nechybí, ale je restovaná.
     Komentáře
  • Novinky

    Vietnamské Benátky vábí restovanou zmrzlinou

    Před 3 měsíci
    Pravé Benátky jsou jedny, ale mnohá místa si vysloužila tento pseudonym. Snad u žádného není podoba tak věrná, jako u zdarma přístupného zábavního komplexu Grand World Phu Quoc. Na umělých kanálech se můžete projet na gondolách a „benátské“ architektonické skvosty září kolem vás. Jen nabídka občerstvení, suvenýrů a služeb je odlišná. Restauracím dominují krabi pochodující v akváriích, každý druhý podnik nabízí masáže a zmrzlina sice nechybí, ale je restovaná.
    Karibik? Ale kdeže… vietnamský ostrov Phu Quoc
    Jemný písek a teplé moře jsou hlavními lákadly ostrova. Možnosti tím však ani zdaleka nekončí.
    Dospělí i děti se zabaví ve vietnamských Benátkách.
    Je libo pepřové bonbony, kosmetiku z lokálních bylin či stylové proutěné kabelky? Grand World Phu Quoc je tím pravým místem pro nákupy všeho druhu.
    Na safari je možné pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí. Osvěžující koupel přijde vhod nejen medvědům.
    VinWonders dominuje pohádkový zámek.
    Každý večer se u něj koná velká show s projekcemi, ohňostroji i ohnivými efekty.
    Součástí je i westernové městečko, dům z Alenky v říši divů a další tematické oblasti.
    Nejen vstupní bránu lemují obchody a restaurace.
    Nejen vstupní bránu lemují obchody a restaurace.
    +
     Komentáře
  • VisitChef

    Průvodce Národní: Kde začít, kam pokračovat a kde zakončit foodtour po nové gastrozóně

    Před 3 měsíci
    Národní třída se mění v nejžhavější gastroadresu Prahy. Fine dining, legendární bary, originální bistra i nejlepší zmrzlina ve městě – na pár stovkách metrů tu vyrostla scéna, jaká nemá v Česku obdoby. S Petrem Szamuhelem z brněnské streetfoodové legendy Būcheck jsme prošli podniky, které dnes definují, proč se na Národní chodí nejen za kulturou, ale i za gastrozážitkem.
     Komentáře
  • Apetit

    Mohl být doktor, nakonec se rozhodl pro řemeslnou zmrzlinu. Založil Filipovo gelato a dělá klasiku i divočinu

    Před 3 měsíci
    Rozhodnout se v osmnácti letech, co byste chtěli v životě dělat? Velmi těžké. A mnozí tak i vystudují obor, kterému se nakonec nevěnují – ato je případ i Filipa Knotka, který šel studovat medicínu, aby nakonec zjistil, že ho to táhne ke zmrzlině. A tak vzniklo Filipovo gelato: poctivá řemeslná zmrzlina, která získává ocenění i na prestižních soutěžích.
     Komentáře
  • České noviny

    Problémy prodejců zmrzlin podle inspekce přetrvávají, polovina vzorků nevyhovuje

    Před 3 měsíci
    Brno - Problémy prodejců zmrzlin podle zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce přetrvávají. Podíl nevyhovujících vzorků kopečkových i točených zmrzlin se dlouhodobě pohybuje okolo 50 procent, letos to bylo dosud 46 procent, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Za hlavní příčinu nevyhovujících výsledků lze považovat nedodržení hygieny výroby, nedostatečné vyčištění zařízení a nedodržení výrobního postupu. Roli může hrát i nedostatečné proškolení personálu.
     Komentáře
  • Novinky

    Polovina vzorků točené a kopečkové hygieně nevyhověla. Hlavně pozor na vanilkovou

    Před 3 měsíci
    Nadlimitní počty kolonií bakterií odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce u 67 ze 146 kontrolovaných vzorků točených a kopečkových zmrzlin. Může to představovat riziko pro zdraví spotřebitele. Mezi nevyhovujícími vzorky převažuje vanilková příchuť. Více než polovina kontrolovaných prodejců nedodržela limity i u ledů do nápojů.
     Komentáře
  • Jana Jirásková Beranová
    naMédium

    Zmrzlina v Borových Ladách překvapila

    Před 3 měsíci
    Jednu z nejlepších točených zmrzlin, jakou jsem letos jedla, můžete ochutnat na parkovišti v Borových Ladách na Šumavě. Byť je místo turisticky exponované, zmrzlina tu stojí za hřích.
     Komentáře
  • Bezpečnost potravin

    Kontrola Potravinářská inspekce: nevyhovělo 46 % zmrzlin a 57 % ledů do nápojů

    Před 3 měsíci
    Tisková zpráva – Průběžné výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v letošní sezóně potvrdily, že velká část provozovatelů nedodržuje předepsané postupy pro výrobu kopečkových a točených zmrzlin a ledů do nápojů. Velmi vysoký podíl odebraných vzorků nesplnil požadavky právních předpisů v oblasti limitů pro přítomnost bakterií a takové potraviny představují riziko pro zdraví spotřebitele. […]
  • Magazín Patriot

    Novinky od CukroBarona. Domácí zmrzlina i větší nabídka mini dezertů

    Před 3 měsíci
    Prázdniny už sice skončily, teplým dnům ale ještě určitě není konec. Patří k nim i zmrzliny, které nově začali dělat u CukroBarona ve Frýdku-Místku.
     Komentáře
  • Prostějovský deník

    Sladký první školní den v Prostějově. Cukrárna Pepe's Pattiserie otevřela u D46

    Před 3 měsíci
    Hudba, balonky a zmrzlina pro děti zdarma. Zahájení provozu Cukrárny a kavárny Pepe's Pattiserie v Prostějově, se neslo ve velkém stylu. Premiérový otevírací den byl stanoven na pondělí 1. září, tedy datum, kdy odstartoval nový školní rok. V útulné provozovně v Obchodní galerii Arkáda u sjezdu z dálnice D46 se tak logicky dveře netrhly.
     Komentáře
  • COOP Club

    V kuchyni s dětmi: Zdravé mlsání – COOP Club

    Před 3 měsíci
    Patříte mezi ty šťastné rodiče, jejichž děti baští ovoce a zeleninu s chutí a s nějakou tou čokoládkou či jinou pochoutkou se v pohodě spokojí jen občas za odměnu? Tak to máte kliku, takových šťastlivců totiž moc neznáme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Trnková zmrzlina: Osvěžující sorbet od šéfcukráře restaurace Triton zvládnete snadno i doma

    Před 3 měsíci
    Znáte trnky? Drobné modré kuličky jsou příbuzné švestkám, ale mají výrazně kyselou chuť. Zesládnou, když přemrznou, často se proto sbírají až po prvních mrazících. Na keřích ale dozrávají už od léta. Šéfcukrář pražské restaurace Triton, Marc Le Breton, se proto rozhodl z nich připravit sorbet a prozradil nám, jak si ho můžete udělat i doma.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Rotunda u Pražského mostu v Hradci Králové čeká na nového nájemce

    Před 3 měsíci
    Hradec Králové hledá nového nájemce jednoho z kiosků na Pražském mostě. Jedná se o rotundu na Eliščině nábřeží naproti papírnictví. Naposledy se zde prodávala točená zmrzlina. Město připouští i jiné způsoby využití, například prodej suvenýrů či sezónních produktů.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Stracciatella – pod jedním slovem se skrývají hned tři typické chutě Itálie. Znáte je všechny?

    Před 3 měsíci
    Slovo stracciatella možná znáte jako název zmrzliny. Ale věděli jste, že pod tímto názvem se v Itálii skrývají hned tři různé pochoutky? A všechny mají něco společného – jemnou trhanou strukturu, která dala této specialitě jméno. Slovo stracciatella pochází z italského stracciare, tedy trhat nebo roztrhat na kusy. Co si pod tím ale představit v kuchyni?
     Komentáře
  • Svitavský deník

    Zápisník Pralinkové tety: V Chorvatsku celutitida i z plážového lehátka

    Před 3 měsíci
    Každý rok nás před prázdninami média upozorňují na nástrahy, které nás čekají po příjezdu do Chorvatska, nejoblíbenější to destinace Čechů. Jako první je na seznamu žralok, který objíždí vyhlášené pláže a pátrá po českých učitelkách, netušíc, že ty z posledních sil finišují ve škole. Pak jsou na programu znečištěné pláže a těsně před prázdninami nehorázné zdražení zmrzliny, pizzy a piva. Tohle všechno patří již několik let k předdovolenkovému koloritu.
     Komentáře
  • Žena-in

    Zmrzlina pod lupou: sladký dezert, nebo nečekaný lék

    Před 3 měsíci
    Zmrzlina patří mezi nejoblíbenější dezerty na světě. V létě osvěží, v zimě potěší, a pro mnohé z nás je spojena s dětstvím, relaxací nebo malou každodenní odměnou. Není proto divu, že se vědci i veřejnost opakovaně ptají: může mít tato sladká pochoutka kromě potěšení také nějaké zdravotní benefity? Anebo jde jen o kalorickou bombu, které bychom se měli co nejvíce vyhýbat?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit melounový sorbet? Pouze dvě suroviny postačí k lahodnému osvěžení

    Před 3 měsíci
    K létu neodmyslitelně patří lahodná zmrzlina, která dokonale osvěží a zažene chuť na sladké. A co teprve pravá domácí a z čerstvého ovoce, taková zmrzlina vykouzlí každému úsměv na tváři. Skvělou dobrotou je také sorbet, s jeho přípravou vám poradíme.
     Komentáře
  • Deník

    Vanilka, švestka i dračí ovoce v kornoutu. Opočenská zmrzlina z Doudleb vyhrála

    Před 3 měsíci
    Je srpnové páteční odpoledne, poněkud chladnější než ty předchozí. Ale zdá se, že chuti na sladké osvěžení to tady - u zmrzlinového stánku v Doudlebách nad Orlicí - neubírá. Našli byste ho kousek od úřadu městysu. Sousední výlohu zdobí velký poutač s vyobrazením dívky v puntíkovaných šatech s kornoutem opočenské zmrzliny, snad té nejznámější po celém Česku. Její domov je také v tomto kraji pod Orlickými horami, ale točí se i tady v Doudlebách, ve stánku, který už řadu let vede Dagmar Voborníková. A právě jí čtenáři v anketě Deníku o nejlepší zmrzlinu na Rychnovsku přiřkli svými hlasy vítězství, přišlo jich přesně 5 069.
     Komentáře
  • Český kutil

    Užijte si vaření a grilování v letní kuchyni

    Před 3 měsíci
    Vaření a grilování v letní kuchyni je příjemným zakončením horkých letních dnů. Ovoce na grilu se zmrzlinou jako dezert je ideální pro ty, kdo hledají rychlý a chutný sladký pokrm, který využívá sezónní ovoce. Díky grilování získá ovoce jedinečnou chuť a skvěle se doplňuje s chladnou zmrzlinou. Luboš Rychvalský připravil grilované ovoce, ke kterému ale nepodával klasickou zmrzlinu. Místo toho se v duchu rubriky "Beze ztrát" rozhodl pro zajímavější a originálnější variantu.
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

    Před 6 měsíci
    S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr zmrzlinář ovocem nadupané novinky: rybízovou a meruňkovou zmrzlinu. A na konci školního roku vám za vysvědčení nadělí střední zmrzlinu za cenu malé. Meruňkovou nebo rybízovou? První červnové dny patří ovoci. Můžete se těšit […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Sbohem, vanilková? Novodobou klasikou mezi zmrzlinami je podle průzkumu kinder nebo slaný karamel

    Před 1 rokem
    Zmrzlinová sezóna začíná a před stánky a cukrárnami se už tvoří fronty. Zmrzlinářství Tomivo Gelato, které prodává zmrzlinu napříč republikou, se rozhodlo zjistit, jak se vyvíjejí chutě Čechů a které zmrzliny jim chutnají nejvíce. Kdo by na pomyslném stupni vítězů čekal vanilkovou nebo čokoládovou, je vedle. Prvenství si posledních pět let drží příchuť kinder a stejný […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Sedm důvodů, proč je domácí zmrzlina lepší než kupovaná

    Před 2 roky
    Léto začíná a pro naše chuťové pohárky to znamená jediné: touhu po ledovém osvěžení v podobě zmrzliny. Oblíbená letní pochoutka má dnes mnoho podob. Jak ale najít tu správnou? Přestaňte v obchodech hledat zmrzlinový grál a raději si vytvořte vlastní. Díky současným domácím zmrzlinovačům je to jednodušší než kdy dříve. Výroba má navíc mnoho výhod – […]
     Komentáře
Reklama