Zavřít
Chleba

Chleba

Nejnovější články na Seznamu na téma Chleba
  • Pestrá Zahrada

    Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků

    Před 3 dny
    Čerstvě upečený nebo právě zakoupený chléb je jednou z nejpříjemnějších vůní domova. Jakmile však leží pár dní na kuchyňské lince, rychle ztrácí své kouzlo – kůrka měkne, střída gumovatí a celková chuť mizí. Přitom není ... více Příspěvek Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků pochází z Pestrá Zahrada
  • Prima inspirace

    Domácí cibulový chléb, který si snadno a levně připravíte

    Před 4 dny
    Milujete vůni čerstvě upečeného chleba? Tento domácí cibulový chléb je přesně ten typ bochníku, který provoní celý dům a chutná ještě lépe, než vypadá. Je krásně měkký uvnitř, na povrchu jemně křupavý a díky smažené cibulce má nezaměnitelnou chuť. Hodí se ke snídani, k polévce, k večeři i jako základ sendvičů. Domácí cibulový chléb Ingredience […] The post Domácí cibulový chléb, který si snadno a levně připravíte appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrachová kaše s opečeným buřtem a kyselou okurkou: Připomeňte si školní léta nestárnoucí klasikou k obědu i večeři

    Před 7 dny
    Jemnou hrachovou kaši podle tohoto receptu uvaříte do hodiny a s párkem nebo buřtem si na ní skvostně pochutná celá rodina.
     Komentáře
  • Cooky

    České karbanátky s česnekem a voňavými bylinkami: Vyzkoušejte recept na smaženou klasiku s libečkem a majoránkou

    Před 12 dny
    Karbanátky s majoránkou a libečkem podle receptu s postupem. Tradiční pokrm v lehce netradiční, bylinkové úpravě.
     Komentáře
  • Události247

    Ceny pečiva dál rostou. Podle šéfa pekařů je to kvůli drahé mouce i mzdám

    Před 17 dny
    Pekárenský průmysl se v poslední době potýká se zásadním problémem, který výrazně ovlivní cenu pečiva. Spotřebitelé si za něj budou muset připlatit.
     Komentáře
  • Ekonomický deník

    Budeme mít chleba z Maďarska. Agrofert tam postaví továrnu za 1,5 miliardy

    Před 23 dny
    Maďarský výrobce pekařských a cukrářských výrobků Ceres Sütöipari ze skupiny Agrofert plánuje za 24 miliard forintů, tedy zhruba 1,5 miliardy korun, postavit ve městě Tata na severozápadě země závod na výrobu chleba. Agentuře MTI to sdělil obchodní ředitel společnosti István Mikos.
     Komentáře
  • Události247

    Pečivo opět zdraží. Podle šéfa českých pekařů jsou důvodem rostoucí mzdy

    Před 24 dny
    Mnoho Čechů si každý den kupuje pečivo a někteří by si bez něj možná nedokázali představit jediný den. Kvůli navyšování cen se to ale může změnit.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Nejčastější chyby při skladování chleba, které zkracují jeho čerstvost

    Před 1 měsícem
    Chléb patří k nejstarším a nejrozšířenějším potravinám na světě a je nedílnou součástí mnoha kultur. Existuje nepřeberné množství druhů – od klasického bílého až po celozrnný nebo bezlepkový – a každý má svou specifickou chuť ... více Příspěvek Nejčastější chyby při skladování chleba, které zkracují jeho čerstvost pochází z Pestrá Zahrada
  • Toprecepty

    Plzeňská smaženka podle Mirky van Gils Slavíkové: Díky ní vzpomínám na svou první brigádu v mléčném baru, říká cukrářka

    Před 1 měsícem
    Smaženka bývala oblíbeným občerstvením dřívějších „bufáčů“, „mlíčňáků“ a „nádražek“. Pokud jste tuto pochoutku s nádechem retra milovali stejně jako slavná cukrářka Mirka van Gils a rádi byste si ji trochu připomněli, můžete vaječnou specialitu vyzkoušet podle jejího receptu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zmrazení a následné opečení chleba mění jeho glykemický index

    Před 1 měsícem
    Konečně je tady dietní trik, při kterém nemusíte jíst méně ani se vzdávat pečiva, stačí konzumovat chleba, který prošel mrazem. Ne, to není rada od šíleného kuchaře, ale způsob, jak z toastu vytěžit maximum pro zdraví střev a lepší kontrolu nad krevním cukrem.
     Komentáře
  • Cooky

    Pro křupavý kmínový chléb nemusíte do pekárny, zvládnete ho upéct sami

    Před 1 měsícem
    Křupavý, voňavý chléb s máslem, sádlem nebo marmeládou. Nebo přikusovat k polévce. Dokážete si ho upéct sami doma podle tohoto postupu.
     Komentáře
  • Události247

    Pečivo by se nemělo skladovat v plastových pytlících. Pomůže například zamražení

    Před 2 měsíci
    Jak pečivo uchovávat, aby zůstalo co nejdéle čerstvé a nezplesnivělo? Odpověď je překvapivě snadná.
     Komentáře
  • Žena-in

    Markéta Hrubešová: Co můžu sníst, to si můžu namazat i na obličej

    Před 2 měsíci
    Herečka a vášnivá kuchařka Markéta Hrubešová dlouhodobě dbá na kvalitu surovin a propojuje tradiční českou kuchyni s láskou k přírodním produktům. Ve své domácí i profesionální kuchyni upřednostňuje bylinky, kvalitní oleje a pečivo z poctivých zdrojů a ráda objevuje nové chutě, které spojují zdraví, harmonii a radost z jídla.
     Komentáře
  • Cooky

    Topinky s pikantní masovou směsí: Česká klasika na mexický způsob

    Před 2 měsíci
    Masová směs, která z obyčejných topinek udělá neobyčejné jídlo s mexickým nádechem. Rychlá a snadná večeře nebo pohoštění k pivu v receptu s postupem krok po kroku.
     Komentáře
  • Techsvět

    Utěrka, voskovaný ubrousek nebo chlebník: Osvědčené triky, jak uchovat chleba, aby nezplesnivěl

    Před 3 měsíci
    Plesnivý chleba dokáže naštvat každého. Zvlášť ve chvíli, kdy doma nemáte nic jiného k jídlu a spoléhali jste na to, že pečivo, které jste koupili 3 dny zpět, bude ještě v pořádku. Aby se vám podobná situace už nestala, vyzkoušejte triky našich babiček. Chleba tak vydrží déle čerstvý a plíseň už nebudete muset řešit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chyby při pečení chleba v domácí pekárně: Pozor na usazení háků i konzistenci těsta

    Před 3 měsíci
    Domácí pekárna je skvělým pomocníkem. Ačkoliv si mnoho z vás může říkat, že je to zbytečný krám zabírající místo, opak je pravdou. Kromě pečení v ní připravíte marmelády, jogurty a další pochutiny. A jak na chleba?
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Kolik nožů je tak akorát? Stačí vám zhruba čtyři různé typy

    Před 3 měsíci
    Prodavači vám chtějí vnutit sadu s dvaceti noži na všechno možné, ale pravdou je, že většina z nich bude jen zabírat místo v kuchyňském šuplíku. Ve skutečnosti si s pouhými čtyřmi kvalitními noži poradíte s čímkoli – od krájení masa přes pečivo až po loupání brambor. Místo tuctu průměrných nožů si raději pořiďte čtyři pořádné a naučte se o ně starat. Dobrý nůž vydrží celý život, pokud ho umíte brousit a správně skladovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí chléb z hladké a žitné mouky s kmínem

    Před 3 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na domácí chléb ze žitné a hladké mouky s kmínem, který vám připomene chvíle domácí pohody.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Nekvetou vám hortenzie? Do krásy je nakopne hnojivo ze starého chleba

    Před 3 měsíci
    Nekvetou vám hortenzie? Do krásy je nakopne hnojivo ze starého chleba. Hortenzie jsou takové ty parádnice, co dělají dobré jméno každé zahradě.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaný domácí chléb bez zbytečné námahy a hnětení: Snadný postup, na kterém není co zkazit

    Před 4 měsíci
    Dobrý chléb, to je víc než jen pečivo – je to vůně vzpomínek třeba na babičku, která nám jej krájela na „housátka“, je to hřejivý pocit domova a poctivá chuť, která nemůže omrzet. Upéct si jej sami znamená provonět si dům nezaměnitelným aroma.
     Komentáře
  • Cooky

    Chleba v bramborákovém těstíčku s pikantní kuřecí směsí spojuje asijskou a českou kuchyni

    Před 4 měsíci
    Nápadité spojení asijských tónů s českým bramborákem vás čeká v tomto receptu s postupem krok po kroku. Ideální pohoštění k pivu.
     Komentáře
  • Cooky

    Křupavý a měkký domácí chléb na portugalský způsob připravíte, aniž byste museli opustit Česko

    Před 4 měsíci
    Existují potraviny, které nalezneme ve všech koutech světa. Chléb je jednou z nich. Samozřejmě má různé podoby. V našich končinách nejčastěji narazíme na tmavší pecen nebo šišky, jinde zase preferují bílé pečivo, leckdy i nasládlé, součástí některých kuchyní bývají rozličné placky.
     Komentáře
  • Cooky

    Podmáslový domácí chléb – voňavý návrat ke kořenům

    Před 5 měsíci
    Prohlédněte si recept s jednoduchým postupem krok za krokem na podmáslový chléb a vraťte se k voňavým kořenům pečení domácího chleba. Určitě vám zachutná.
     Komentáře
  • Události247

    Starý chléb se může namočit a dát na chvíli do trouby. Bude opět křupavý a nadýchaný

    Před 5 měsíci
    Lidé již nemusí starší tvrdý chleba vyhazovat. Stačí na něj aplikovat tento trik a je znovu jako čerstvě vytažený z pekárny.
     Komentáře
  • Cooky

    Špaldový celozrnný chleba se slunečnicovými semínky

    Před 6 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem na domácí bochník chleba ze špaldové celozrnné mouky, přesně takový, jaký pekli naši předci!
     Komentáře
  • Nespěchej

    Plíseň v chlebu: Při nálezu plísně vyhoďte celý kus pečiva

    Před 6 měsíci
    Věděli jste, že Váš obyčejný každodenní krajíc chleba může skrývat i nebezpečné mykotoxiny nebo dokonce karcinogenní akrylamid? Přečtěte si, jak poznat rizikový chléb a ochránit své zdraví.
     Komentáře
  • Cooky

    Vylepšete svůj domácí chleba: Jak se vyhnout nejčastějším chybám

    Před 6 měsíci
    Prohlédněte si 8 tipů na chyby, kterým se vyhnout, chcete li, aby váš Chlebík byl upečený ke spokojenosti, krásný, měkkoučký a křupavý.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí chlebíček s bylinkami: Voňavý rustikální poklad vytažený právě z trouby

    Před 6 měsíci
    Domácí rustikální chléb s bylinkami právě vytažený z trouby. Upečte si doma svůj bylinkový chlebík a prohlédněte si recept s postupem jak na to. Pochutnáte si na čerstvém domácím pečivu.
     Komentáře
  • Adbz

    Chléb vydrží měkký a bez plísně až 3 týdny. O čerstvost se postará celer

    Před 6 měsíci
    Aby chléb zůstal krásně měkký a neobjevila se na něm plíseň, stačí ho dát do sáčku s jedinou ingrediencí. Vydrží čerstvý až dlouhé tři týdny.
     Komentáře
  • InRybář

    Nestárnoucí tajemství lovu kaprů: znáte ho také?

    Před 8 měsíci
    Lov kaprů se za poslední roky pořádně změnil. Moderní vybavení, boilies na každém kroku a technologické vychytávky. Ale někdy právě ty staré, zapomenuté fígle jsou to pravé ořechové…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadýchaný bezlepkový pohankový chléb

    Před 8 měsíci
    Bezlepkové stravování je stále populárnější volbou nejen pro ty, kteří trpí celiakií či intolerancí na lepek, ale také pro jedince hledající zdravější alternativy běžných potravin. Dnes se podíváme na jednu z možností, jak obohatit svůj jídelníček o výživný a chutný chléb – nadýchaný pohankový chléb.
     Komentáře
  • Žena-in

    Trhací chleba se sýrem – dokonalá pochoutka ke sdílení

    Před 8 měsíci
    Představte si křupavý, dozlatova upečený chleba, ze kterého se při každém trhnutí táhnou horké nitky rozteklého sýra…Trhací chleba je ideální pochoutka ke společné večeři s rodinou nebo přáteli – nikdo nemusí čekat na nakrájení, stačí natáhnout ruku a užít si tu lahodnou kombinaci máslové kůrky, voňavých bylinek a rozpečeného sýra. Je to jídlo, které spojuje – doslova i obrazně. Ať už ho připravíte jako doplněk k polévce, k vínu nebo jen tak na zobání, jedno je jisté: zmizí ze stolu hned.
     Komentáře
  • Náš dům

    Pivní sláma: Dobrůtka, kterou si doma uděláte za pár korun

    Před 8 měsíci
    Jistě to znáte. Přijde čas, kdy máte chuť na něco dobrého. Nebo si chcete prostě dát něco dobrého k filmu. Vsadit můžete na jednoduchou a trochu obyčejnou dobrotu. Pivní slámu si vyrobíte sami a nic speciálního k tomu nepotřebujete. Výroba je jednoduchá a hodí se k dipům, omáčkám a dalším dobrotám.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Eska otevřela na Letné a lidi šíleli. Fakt se vyplatí stát dvě hodiny kvůli chlebu za 68 korun?

    Před 9 měsíci
    Eska otevřela na Letné a lidi šíleli. Fakt se vyplatí stát dvě hodiny kvůli chlebu za 68 korun?. Kdo se jen trochu zajímá o dobrou gastronomii, ten tuhle báječnou pekárnu, zakládající si na původních řemeslných postupech, určitě zná. Když se ovšem tenhle karlínský fenomén rozhodl otevřít novou pobočku na Letné a k tomu slíbil zaváděcí slevy, bylo jasné, že se strhne mela. A taky že jo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Starý chleba nemusí skončit v koši: Kromě topinek si můžete připravit i speciální strouhanku, která však nepatří na řízky

    Před 9 měsíci
    Každému z nás se už někdy stalo, že koupil bochník voňavého chleba, který ale nestihl sníst včas. Výsledkem je tvrdý kus pečiva, který na první pohled vypadá, že musí skončit v odpadcích. Není tomu tak. Pokud s ním správně naložíte, můžete ho buď znovu „oživit“ nebo použít pro další vaření. Pojďme si ukázat, jak na to.
     Komentáře
  • Deník

    Když na Štědrý večer zaskočí rybí kost. Odborníci radí, jak se s tím vypořádat

    Před 11 měsíci
    Rybí polévka, bramborový salát a smažený kapr jsou v mnoha českých domácnostech při štědrovečerní hostině neodmyslitelnou tradicí. Rodinnou pospolitost u rozsvíceného stromečku a dárků si bez toho už mnozí ani nedovedou představit. Při pojídání ryby je však namístě opatrnost, aby nezaskočila kůstka. Deník přináší rady, jak na to.
     Komentáře
  • Epeníze

    Výdaje domácností v Česku rostou, telekomunikace však zlevňují

    Před 11 měsíci
    Výdaje českých domácností v poslední dekádě strmě rostou. Ceny základních potravin, energií i nájmů se výrazně zvýšily, zatímco telekomunikace tvoří výjimku – jejich ceny klesly téměř o polovinu. Chleba zdražil o více než 90 %, elektřina a plyn se zdvojnásobily, ale volání i mobilní data se stávají dostupnějšími. Proč je růst cen nerovnoměrný a jaké faktory ovlivňují jednotlivé sektory?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit

    Před 1 rokem
    Pěkně opečená křupavá topinka chutná samotná jen osolená a potřená stroužkem česneku, ale také s různými pomazánkami. A s dobře připraveným hovězím tatarákem se promění v luxusní večeři.
     Komentáře
  • Nová Večerní Praha

    Probio a Eska: Upečte si vlastní chleba na Biojarmarku

    Před 1 rokem
    Návrat dětí do školy znamená, že přichází podzim a s ním i více času doma. Čím si ho zpříjemníte? Co nového se letos naučíte
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Lidové trojhnojivo z chleba, popele a droždí: Okurky, rajčata i papriky ho doslova milují

    Před 1 rokem
    Tato skvělá směs rostliny nejen vyživuje, ale také zlepšuje zdraví půdy a posiluje imunitu rostlin, takže je ideální volbou pro vaše okurky, rajčata a papriky.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Kam o víkendu na jižní Moravě? Na vinobraní nebo na slavnosti chleba či česneku

    Před 1 rokem
    První zářijový víkend bude ještě stále tropický, teploty vyšplhají i ke třiceti stupňům. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít.
     Komentáře
  • Adbz

    Japonské hospodyňky přidávají k rýži krajíc chleba. Díky tomu není rozvařená

    Před 1 rokem
    Aby byla vaše rýže maximálně chutná, stačí ji vařit podle starého japonského způsobu. Ve výsledku bude mít mimo jiné i perfektní strukturu.
     Komentáře
  • Adbz

    Když se chléb správně zmrazí, vydrží i 6 měsíců. Měl by být v igelitovém sáčku a nakrájený na plátky

    Před 1 rokem
    Někteří lidé se domnívají, že zmrazením chleba se ztrácejí živiny nebo se stává méně zdravým. Při správném postupu však nic podobného nehrozí.
     Komentáře
  • Vitalia

    Nejlepší chleby roku 2024 vyrábí malé pekárny. Tohle jsou vítězové

    Před 1 rokem
    Před pár dny se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Známe všech pět oceněných. Do soutěže bylo přihlášeno 113 vzorků ze 39 pekáren. Zároveň byl překonán rekord z roku 2019 v počtu vystavených chlebů na 1 místě, letos se „sešlo“ 272 různých druhů chleba, což svědčí o pestrosti chlebového sortimentu v ČR.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat

    Před 1 rokem
    Obří papriky plné chuti zajistí domácí hnojivo z chleba a kopřiv. Staré pečivo by bylo opravdu škoda vyhazovat. Při zahradničení je pro vývoj rostlin zásadní dodávat jim správné živiny ve správný čas. To platí zejména pro sazenice paprik.
     Komentáře
  • Fajntip

    Přírodní kvásek jako doplněk stravy pro rajčata: Pokud vám zbyl starý chléb, jednoduše si vytvořte efektivní hnojivo

    Před 1 rokem
    Potřebujete jen vodu, celozrnný chléb vyrobený z přírodního kvásku a sůl. Je to až takto jednoduché. Svým rajčatům dodáte všechny potřebné živiny a brzy si začnete všímat, že se jim daří mnohem lépe.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Chléb i bílé pečivo lze šikovně zamrazit až na 3 měsíce. Při vkládání je klíčem i čerstvost a obal

    Před 1 rokem
    V mrazáku dnes uchovává potraviny téměř každý. Od masa a uzenin přes zeleninu až po hotové pokrmy. A stejně tak i chleba.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Starý chleba ještě velice dobře poslouží

    Před 1 rokem
    Přecenili jste počet strávníků nebo jste prostě jen nestihli sníst čerstvě zakoupený chléb? Co teď s ním? Zužitkujte ho do poslední kůrky a drobečku!
     Komentáře
  • Toprecepty

    V téhle školní jídelně pečou tak výborný chléb, že se po něm jen zapráší! Recept je přitom docela snadný

    Před 1 rokem
    Vlastní pečivo si doma peče kde kdo. Ovšem raritou je, když mají domácí pečivo ve školní jídelně. Děti ze ZŠ Na Šumavě v Jablonci nad Nisou tuhle výhodu mají. Místní kuchaři jim totiž pečou chleba i rohlíky několikrát týdně.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Šéfkuchař Radek Kašpárek otevřel restauraci s obchodem v centru Prahy a natočil video zevnitř. Lidé si tam mohou koupit chléb i za 135 korun

    Před 1 rokem
    Šéfkuchař Radek Kašpárek měl v posledních měsících plné ruce práce. Jeho dlouho připravovaný projekt –⁠ restaurace s pekárnou s názvem »420«, který je zasazen do zrekonstruovaného interiéru domu U Červené lišky, v pátek otevřel pro veřejnost. Známý šéf michelinské restaurace Field dal na svém instagramovém profilu nahlédnout, na co se mohou návštěvníci pekárny těšit. "Otevření restaurace 420 je se zpožděním kvůli rekonstrukci domu, ale závěr roku se nakonec stihl," uvedl pro ŽivotvČesku.cz věhlasný gastro mistr Radek Kašpárek.
     Komentáře
  • Náš dům

    Netradiční využití chleba aneb Vysaje tuk, odstraní třísku i změkčí paty

    Před 2 roky
    Chleba patří mezi základní potraviny. Rozhodně není levnou záležitostí. Je to právě chléb, který v posledních letech se nese v duchu většího zdražování. Byla by tak škoda nevyužít jeho potenciál naplno. Neslouží totiž jen ke konzumaci. Jaké neobvyklé využití nabízí?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého

    Před 2 roky
    Tři čtvrtiny škol a tím pádem i školních jídelen jsou dnes ve stávce. Platí to i pro jídelnu základní školy ZŠ Na Šumavě v Jablonci nad Nisou. Vyrazili jsme zde ale nejen kvůli stávce, spíš proto, že zdejší jídelně vládnou muži a dělají to s láskou. Za ty peníze to ostatně ani jinak dělat nejde.
     Komentáře
  • Náš dům

    Péče o starý obraz aneb Jak navrátit do zašlé malby světlo

    Před 2 roky
    Obrazy jsou hodnotnou dekorací v interiéru. Avšak na obrazech na zdi ulpívá spousta prachu a tato hodnotná díla podléhají času a mnohdy působí zanedbaně. Poradíme vám, jak se starat o obrazy a navrátit do zašlé malby opět světlo.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Rozmrazování chleba není jen tak. Efektivně zvolený proces zahrnuje i radiátor nebo troubu

    Před 2 roky
    Jedna z nejhorších situací dne je, když si potřebujete rychle udělat snídani a jediný dostupný chleba je v mrazáku. Nejlepší je samozřejmě vyndat ho předem, často na to však zapomínáte.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nejzdravější druhy chleba, které byste měli zařadit do svého jídelníčku

    Před 2 roky
    Na povrchu vláčný, uvnitř křupavý, ale hlavně voňavý. Chleba nemá zrovna tu nejlepší pověst, pokud jde o hubnutí, neboť obsahuje hodně sacharidů. Ale není plátek jako plátek! Tyhle druhy patří k těm zdravějším variantám!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Starý chleba vám ještě velice dobře poslouží

    Před 2 roky
    Přecenili jste svoje síly a potřeby strávníků, nebo jste jen nestihli včas sníst dřív vláčný a voňavý, ale teď už tvrdý chleba. Co s ním? Zužitkujte ho do posledního drobečku!
     Komentáře
  • Adbz

    K bujnému kvetení hortenzie dopomůže obyčejný chleba

    Před 2 roky
    Nemusíte utrácet peníze za drahá hnojiva, aby byly hortenzie dokonalou ozdobou vaší zahrady. Do krásy vám vykvetou i díky obyčejnému chlebu. Vyzkoušejte také tento trik.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká

    Před 2 roky
    Klasický poctivý český chleba má většina z nás na talíři denně. Jenže někdy se stane, že bochník rychle ztvrdne, nebo naopak předčasně zplesniví či okorá. Máte-li doma kvalitní pecen, tohle by se stát nemělo. Jak tomu předejít, radí pro Toprecepty.cz komisařka soutěže Chléb roku 2023 a zkušená pekařská technoložka Hana Nykodymová.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pečeme s Ivou: Nejjednodušší recept na kváskový chléb, který se dá jíst denně, a nikdy se vám nepřejí

    Před 2 roky
    Chleba jíme každý den, a přece se nám nikdy nepřejí. Obzvlášť ten bez droždí, pomalu kynutý pouze žitným kváskem. Jeho chuť je úžasná, nenapodobitelná. Kdo takový kváskový chleba jednou ochutná, pamatuje si ji navždy. A přitom je tak snadné ho upéct! Základem je silný a zdravý žitný kvásek.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jídlo ve starém Egyptě: Pivo pili ke všemu, někdy si dali i myši

    Před 2 roky
    V současném moderním světě se lidé začínají stále více ohlížet do minulosti a hledat v ní inspiraci. Týká se to oblékání, kosmetiky, životního stylu a také jídla. Pokud byste se i vy chtěli vrátit takzvaně zpátky ke kořenům, můžete to vzít pořádně „z gruntu“. V našem článku se totiž dozvíte, na čem si pochutnávali starověcí Egypťané.
     Komentáře
Reklama