Zavřít
Chleba

Chleba

Nejnovější články na Seznamu na téma Chleba
  • Jímeto

    Alena Šeredová je milovnice české kuchyně i sádla. Vyvažuje to pohybem

    Před 2 dny
    Aleně Šeredové se v životě daří. Před pár dny se dokonce na dovolené v Řecku zasnoubila. O ruku ji požádal Alessandro Nasi, se kterým má dvouletou dceru Vivienne.
     Komentáře
  • Vitalia

    Na Semilsku vyrábí unikátní Dopekový chléb. Je z kvasu a dopečete si ho doma

    Před 15 dny
    Dopekový chléb zraje až týden v pokojové teplotě. Kdy si ho ve vlastní troubě upečete, záleží na vás. Nejde o žádný zazmrazený polotovar, ale o řemeslně zpracovaný chléb s třístupňově vedeným kvasem. A objednat lze i na internetu. V ČR by mohly v budoucnosti vznikat malé rodinné nebo farmářské pekárny zásobující několik desítek lidí kvalitními a čerstvými základními pekárenskými produkty. Že je to reálně možné, dokazuje v praxi Otakarova farma v obci Radostná pod Kozákovem na Semilsku. Ta kromě výroby pekárenských výrobků úspěšně zpracovává i další zemědělské produkty a z vlny svých ovcí dokonce vyrábí svetry a další oděvy.
     Komentáře
  • Adbz

    Už nikdy nevyhodíte starý chleba. Ne po tom, co se ho naučíte využívat na zahradě – čeká vás ohromná záplava květů

    Před 22 dny
    Jestli vám doma zůstává plesnivé pečivo, odolejte tendenci ho ihned vyhodit. Můžete z něj totiž připravit velmi účinné hnojivo, které prospívá hlavně růžím.
     Komentáře
  • Deník

    I pečivo skokově podražilo. Na nákup rohlíků se čeká, až budou ve slevě

    Před 1 měsícem
    Rostoucí inflace, stále dražší energie a nepříznivé důsledky ruské války na Ukrajině. To jsou ve zkratce hlavní důvody, proč v posledních měsících výrazně zdražují potraviny, pečivo nevyjímaje. Mnozí lidé přitom již kvůli prázdným peněženkám obracejí každou korunu. Právě proto zákazníci ve slevových letácích hledají častěji než dosud nabídku levnějších rohlíků či chleba, které chybí jen v málokterém nákupním košíku. Ušetřit na jejich nákupu ve slevě tak nyní mohou i víc než pětinu jejich běžné ceny.
     Komentáře
  • Vitalia

    Kam až zajde zdražování chleba?

    Před 2 měsíci
    KOMENTÁŘ – Mimořádná pozornost, kterou spotřebitelé, média, politici i prognostici věnují budoucímu vývoji cen chleba jako základní potravině každodenní spotřeby, má právě z tohoto důvodu svou logiku. Jaká je prognóza? Obavy lidí navíc zvyšují informace o zásadním omezení pšenice z Ukrajiny, blokádě tamních přístavů i údaje o tom, kolik obilí, a tedy i pšenice, dokáže Ukrajina v průběhu válečného konfliktu zasít a kolik osetých ploch reálně sklidí.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Hnojení okurek chlebem: Využijte staré pečivo pro správný růst rostlin a bohatou sklizeň

    Před 2 měsíci
    Chlebová zálivka je hnojivo, které se snadno připravuje a používá. Okurky si z ní berou, co potřebují, a odvděčí se pěstitelům dobrou úrodou.
     Komentáře
  • Newstream

    Lukáš Kovanda: Zákaz vývozu pšenice z Indie zdraží chleba i v Česku, stát může i 60 korun

    Před 2 měsíci
    Výrobní ceny v tuzemském zemědělství letos v dubnu rostly nejvýrazněji v dějinách České republiky a současně v celé historii měření od roku 1992. Oproti loňskému dubnu se totiž zvýšily o 35,3 procenta.
     Komentáře
  • Žena-in

    Na chleba i na buchty: Nechte se inspirovat základním průvodcem světem mouk

    Před 3 měsíci
    Bílá pšeničná, žitná celozrnná nebo raději bezlepková jáhlová? Pokud si nejste jisti, po jakém druhu mouky sáhnout, aby se vám chleba nebo koláč povedly na jedničku, nechte se inspirovat základním průvodcem světem mouk.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Podle čeho vybrat domácí pekárnu na chleba? Některé umí udělat i jogurt

    Před 3 měsíci
    Mít každý den ráno čerstvý chléb není nic nemožného, a to pro něho nemusíte ani chodit do obchodu. Stačí si ho upéct, domácí pekárna to udělá za vás. Pojďme se podívat, podle čeho vybrat domácí pekárnu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Lněný chléb ze dvou druhů mouky potěší rodinu i návštěvy. Na přípravu je navíc snadný!

    Před 3 měsíci
    Pečivo v obchodech stále zdražuje, tak se mnoho z nás uchyluje k domácímu pečení. Proto dnes nabízím další ze svých receptů, tentokrát na chleba z žitné a pšeničné mouky. Zkuste jej podle tohoto návodu!
     Komentáře
  • Deník

    Pečivo výrazně zdraží. V Česku chybí dva tisíce pekařů, zato cukrářů je nadbytek

    Před 4 měsíci
    Po dva dny to v prostorách pardubické Střední průmyslové školy potravinářství a služeb vonělo chlebem a koláči. Desítka studentů ze škol z celé republiky tu usilovala o vítězství v národní soutěži Pekař roku 2022 v kategorii junior. Vítězem se mohl stát jen jeden z nich, přesto je soutěž i malým vítězstvím pro celý obor. Pekařů je totiž v poslední době zoufalý nedostatek. „Situace není růžová. Sice máme dostatek škol, ale učňů moc není,“ uvedl výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů Bohumil Hlavatý.
     Komentáře
  • Newstream

    Pekař Roman Teisler: Kolik bude stát chleba? Pšenice je kvůli dění na Ukrajině dvakrát dražší, energie třikrát

    Před 4 měsíci
    Pekárna Adélka je fenomén. V Pelhřimově funguje už od roku 1990. Obrat čtvrt miliardy korun, tři sta zaměstnanců. Je to rodinná firma, kterou dlouhé roky vede syn zakladatele Roman Teisler. Podnik má vlastní mlýn, vyrábí a prodává víc než tisíc produktů. Chleba, sladké pečivo, rohlíky. Je lokálním lídrem. Jak vlastně funguje pekárenský byznys? Zdraží dramaticky chleba, jak se o tom nyní píše?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Co se starým chlebem? Zkuste tuto výbornou chlebovou polévku podle Ládi Hrušky

    Před 4 měsíci
    Chleba do české kultury neodmyslitelně patří. Bez krajíce „Šumavy“ nebo poctivého kmínového chleba se mnozí u snídaně neobejdou.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Neptejte se jestli, ale kdy. Chleba 60 korun stát bude, řekl ekonom Štěpán Křeček. Přidal i další produkty, jejichž cena vás rozbrečí

    Před 4 měsíci
    Základní rovnice zdražování je prostá. Čím déle potrvá válka na Ukrajině, tím déle porostou ceny. Další proměnné jako počasí a úroda pak mohou růst cen ještě zvýšit. „Minimálně desetiprocentní zdražení se na českém trhu dotkne prakticky všeho,“ řekl pro ŽivotvČesku.cz ekonom Štěpán Křeček.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Válka čaruje s cenami. Chleba za 100 a litr benzínu přes 50 korun. Ekonomické dopady ruské agrese budou podle odborníků drastické

    Před 5 měsíci
    Ceny pohonných hmot letí vzhůru rekordním tempem a plná nádrž stojí den co den o několik desítek korun víc. Ekonomové přitom varují, že ačkoli už většina služeb a zboží zdražila, tak jsme teprve na začátku. "Je potřeba se připravit na dramatické zdražování," uvádí ve zprávě, kterou má ŽivotvČesku.cz k dispozici, ekonom Roman Pilíšek.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pečení domácího chleba: Základem je vyrobit správný kvásek a poctivě se o něj starat

    Před 5 měsíci
    Mnoho lidí by si rádo upeklo svůj vlastní domácí chléb, avšak k tomu je potřeba správný kvásek. Této ingredience se většina děsí, a proto se do pečení raději nepouští. Výroba je však vcelku jednoduchá a ingredience máte určitě doma.
     Komentáře
  • inStory

    Krev z masa či voda z vařených vajec mohou posloužit pokojovkám. Doslova pookřejí

    Před 5 měsíci
    Je škoda se veškerého odpadu, který vám vznikne při vaření, zbavit tím, že ho vyhodíte nebo spláchnete do dřezu. Až se dozvíte, jak některé maličkosti dokáží podpořit růst a krásu vašich pokojovek, možná už budete k tomuto odpadu příště přistupovat úplně jinak.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak skladovat čerstvý chléb, aby dlouho vydržel. Zabraňte jeho zplesnivění

    Před 5 měsíci
    Mít doma čerstvý chléb je mnohdy základem snídaně. Zdaleka ne každý má však ráno čas vyrazit do pekárny a tento luxus v podobě čerstvého chleba si pravidelně dopřávat. Proto je šikovné vědět, jak udržet chleba co nejdéle čerstvý a dobrý.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Přehnali jste to se solí? Vaječné bílky, pečivo a další triky našich babiček, které zachrání jakékoli přesolené jídlo

    Před 6 měsíci
    Se solí se musí zacházet velmi opatrně. Vždy je lepší hotové jídlo dosolit než jej při přípravě přesolit.
     Komentáře
  • Proženy

    Mák nemusí být jen na sladko! Přidejte ho spolu se sezamem do lehkého chlebíčku

    Před 6 měsíci
    Chlebíček se sezamem a mákem přijde vhod ke snídani s máslem a zavařeninou nebo pro přípravu sendvičů. Pro ještě intenzivnější chuť a vůni ho můžete vylepšit bylinkami podle chuti.
     Komentáře
  • Vitalia

    Vyhlášená pekárna peče chléb Podpažák. Nakrmí celou rodinu a čerstvý vydrží několik dní

    Před 7 měsíci
    Pekárna v Trnavě u Zlína je v okolí proslulá. Denně se tu tři pekařky starají o to, aby přesně v půl šesté ráno byly napečené rozmanité druhy slaného i sladkého pečiva. Zákazníci nedají dopustit na čerstvý chléb, vdolečky či tradiční frgály, a brány pekárny se tak od časného rána netrhnou. Jedním z nejoblíbenějších výrobků je trnavský chléb, zvaný Podpažák. Dvoukilový bochník je vyroben z ryze českých ingrediencí a vyniká křupavou kůrkou a těstem s vláčnou konzistencí. Díky tomu mu byla v roce 2021 udělena známka kvality Regionální potravina ve Zlínském kraji a úspěch pekárny je zařazen do série Příběhů regionálních potravin. Ale v Trnavě na úpatí Vizovických vrchů na Valašsku vlastně nejde jen o pekárnu…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Skladování pečiva bez snížení jeho kvality

    Před 7 měsíci
    Co se týká správného skladování, platí zásadní pravidlo – nejlepší je ho sníst vždycky čerstvé. Pokud tohle pravidlo nemůžete dodržet, je nutné dbát na několik dalších.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravotní výhody kváskového chleba

    Před 8 měsíci
    Křupavý a voňavý chléb patří k oblíbeným (nejen) ranním pochoutkám, které zpříjemňují vstávání malým i velkým. Proč dát přednost tomu kváskovému, jež získává na popularitě? Poskytuje zdravotní výhody!
     Komentáře
  • Prostřeno

    O pár kilo lehčí postava pomocí chleba

    Před 8 měsíci
    Když chcete zhubnout, asi těžko sáhnete po chlebu. Obecně platí, že běžný chléb vám kila v bocích naopak přidá. Ale skutečně existuje chléb, který vám s hubnutím údajně může pomoci – proteinový chléb. Je to opravdu možné?
     Komentáře
  • inStory

    Kvůli mastným flekům na kuchyňské zdi nemusíte malovat celou místnost. Stačí pár triků a skvrny půjdou docela dobře dolů

    Před 8 měsíci
    Jde vlastně o takové babské rady, které ovšem spolehlivě fungují. Protože i když zas a znova vymalujeme, mastné fleky máme na zdi časem znovu.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Domácí pekárna připraví nejen křupavý chléb. Upečete v ní prakticky všechno a obsluha je velmi snadná

    Před 9 měsíci
    Je libo domácí chleba, housky, rohlíky, bezlepkové pečivo nebo dokonce těsto na pizzu, koláčky, kynuté knedlíky a další dobroty? To všechno za vás prakticky udělá domácí pekárna. Jak se peče v pekárně Peče se v ní snadno.
     Komentáře
  • Život v Česku

    České domácnosti pocítí drtivou sílu inflace. Pečivo může podražit až o 30 procent, říká ekonom Lukáš Kovanda

    Před 9 měsíci
    České domácnosti čekají nelehké časy, protože kvůli výrazně rostoucí inflaci dochází ke zdražování základních služeb a výrobků. Na těch nelze zásadním způsobem šetřit a je třeba kalkulovat s tím, že si lidé budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Renomovaný ekonom Lukáš Kovanda (41) upozorňuje na to, že oproti letním měsícům teď dochází na růsty cen položek, na které jsou lidé velmi citliví. "Bohužel si uvědomí sílu inflace. Například pečivo může podražit až o 30 procent, zdraží se i mléčné výrobky. Naopak tak moc neporostou ceny masa a masných výrobků," řekl pro ŽivotvČesku.cz.
     Komentáře
  • Náš region

    Brněnští vědci vaří pivo ze starého chleba. Mají už 30 receptů na ležák

    Před 9 měsíci
    Ze ztvrdlého, neprodaného chleba vaří v univerzitním pivovaru vědci z Agronomické fakulty MENDELU klasický český ležák.  Zužitkují při tom pečivo, které by jinak skončilo…
     Komentáře
  • Vitalia

    Nejprodávanější chleby v supermarketech. Kde je pečou a kde rozpékají?

    Před 9 měsíci
    Historicky nejprodávanějším chlebem u nás je Šumava. Svoji oblibu si sice drží stále, ale nabídka obchodníků i zájem zákazníků jsou dnes mnohem pestřejší. A další významná změna je fakt, že cena chleba je pro kupující sice stále důležitá, ale již není to hlavní. Maloobchodní řetězce v anketě pro server Vitalia.cz popsaly trendy, které udávají jejich zákazníci tím, o jaké druhy chleba projevují zájem. Na hlavních bodech se vesměs shodují – velmi populární zůstává stále klasický pšenično-žitný bochník, roste ale poptávka po dalších druzích, zejména kvasových, žitných, celozrnných. Lidé mají rádi chleby čerstvé, od lokálních dodavatelů. V oblibě jsou kulaté pecny a oproti minulosti mnohem více také menší varianty chleba.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    5 nejčastějších chyb při domácím pečení chleba. Pekařka poradila, jak mít vždy perfektní kůrku a měkký vnitřek

    Před 9 měsíci
    Také rádi připravujete domácí chleba, ale nemůžete přijít na to, proč se vám to tak úplně nedaří? Projděte si seznam nejčastějších chyb. The post 5 nejčastějších chyb při domácím pečení chleba. Pekařka poradila, jak mít vždy perfektní kůrku a měkký vnitřek appeared first on Chalupáři-Zahrádkáři.
     Komentáře
  • Pražská Drbna

    ​Muž dal prodavačce ránu pěstí. Nechtěla mu prodat chleba, protože neměl respirátor

    Před 9 měsíci
    V pátek 29. října odpoledne došlo v ulici V Horkách v Praze 4 k napadení prodavačky, která zákazníkovi nechtěla prodat chleba, protože neměl nasazený respirátor. Hlídku městské policie zastavila máváním a voláním žena, která přes výlohu viděla, jak muž napadl prodavačku v cukrárně.
     Komentáře
  • Deník

    Chléb s ořechy či semínky. Každý třetí bochník prodaný v Česku je speciál

    Před 9 měsíci
    Obyčejný bochník "Šumavy"? To už dávno zákazníkům nestačí. Zatímco v době koronavirových lockdownů nakupovali převážně balený chléb v supermarketech, nyní si jej chtějí opět více vychutnat. Roste proto zájem o nejrůznější speciály, které se od běžného chleba liší jak složením, tak i třeba i zajímavým tvarem. Podíl těchto specialit na celkovém prodeji chleba podle tuzemských pekařů už dosahuje jedné třetiny.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Čeká nás průvan v peněžence. Výrobci potravin se chystají citelně zdražit. Připlatíme si i za chleba

    Před 9 měsíci
    Někteří výrobci potravin se chystají zdražit své výrobky až o desetinu. Důvodem je nejen rekordní inflace, ale také rostoucí ceny surovin, energií, obalů a výdaje na platy zaměstnanců. Pomalu už se to promítá i do cen na pultech a v regálech obchodů.
     Komentáře
  • České noviny

    Průměrného Čecha stojí chléb 120 Kč měsíčně, výdaj by mohl vzrůst o 30 Kč

    Před 9 měsíci
    Průměrný Čech podle Svazu pekařů a cukrářů ČR měsíčně utratí za chléb asi 120 korun. Kvůli případnému zvýšení ceny z důvodu rostoucích nákladů pekařů by zákazníci mohli zaplatit o 30 korun více. Cena chleba za kilogram podle aktuálních dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) činí zhruba 30 korun, v rámci Evropské unie má ČR pátý nejlevnější chléb. Na tiskové konferenci to dnes řekli zástupci Svazu pekařů a cukrářů. Neúměrně nízká podle nich je v Česku i cena rohlíku, který lidé koupí za 1,9 koruny.
     Komentáře
  • Vitalia

    Omáčka ze starého chleba aneb Recept proti plýtvání

    Před 10 měsíci
    Přijde vám škoda vyhazovat starý chléb, ale nevíte si rady, jak ho zpracovat? Kuchař Martin Škoda s Veronikou Láchovou, ředitelkou České federace potravinových bank, v rámci projektu společnosti Penny Market #konecplytvani poradí, jak ze starého chleba vykouzlit chutnou omáčku se zeleninou.
     Komentáře
  • Vitalia

    Jako jediná v Česku peče chleba bez obilí. Vyjde i na pět set korun

    Před 10 měsíci
    Už jste někdy jedli chleba, na který nebyla použita ani hrstka běžné pšeničné mouky? Jde o směs rozemletých semínek spojenou jablečnou vlákninou a vejci, která se upeče ve formě. Ilona Dostálová tyto chleby vyrábí ve slané i sladké verzi pod vlastní značkou Puretaste.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Starý chleba nevyhazujte, dobře vám poslouží

    Před 11 měsíci
    Přecenili jste svoje síly a potřeby strávníků, nebo jste jen nestihli včas sníst dřív vláčný a voňavý, ale teď už tvrdý chleba. Co s ním? Zužitkujte ho do posledního drobečku!
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak využít staré pečivo? Dejte mu ještě jednu šanci

    Před 11 měsíci
    Pokud chcete nějakým způsobem využít staré pečivo, aby se zbytečně nevyhazovalo, tak máte několik možností. Každému z nás se někdy stane, že mu zůstanou například rohlíky, které se už prostě nedají sníst, protože jsou dva až tři dny staré. I když pečivo není nákladná záležitost, tak se s ním rozhodně nemusí plýtvat.
     Komentáře
  • Feminela

    Krajíc chleba je výborný nejen k jídlu. Doma najde další skvělá využití

    Před 1 rokem
    Chleba známe jako základní potravinu, na které si každý den pochutnává většina z nás. Krásně voní, zasytí a možná dietářkám se po něm stýská.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Mikrovlnka je šikovnější pomocník, než si většina lid myslí. Pomůže s mnohými neoblíbenými činnostmi

    Před 1 rokem
    Pokud máte doma mikrovlnnou troubu, byla by škoda ji využívat jen způsobem, ke kterému je předurčena, tedy k ohřívání potravin. Slupky jsou pryč za pár vteřin Loupat česnek je jednou z nejotravnějších činností při přípravě jídla.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Domácí pečivo vhodné pro redukci hmotnosti

    Před 1 rokem
    Vysoká konzumace pečiva je v poslední době označována za jednu z hlavních příčin zvyšování tělesné hmotnosti, a ve snaze zhubnout se mu spousta lidí zcela vyhýbá, což však dříve či později vede k ještě větší, až přehnané touze po tom, co jsme si zcela odepřeli, a bludný kruh začíná.
     Komentáře
  • Gulu

    Pečení vlastního chleba má více výhod, než si myslíte

    Před 1 rokem
    Po chlebovém šílenství, které vypuklo na začátku pandemie, nadšenci pro pečení stále pokračují v domácí výrobě chleba. Ta má totiž více pozitiv než si myslíte.
     Komentáře
  • Vitalia

    Léto je pro pekaře kvasového chleba pohroma

    Před 1 rokem
    Každý, kdo si v lednici hýčká kvásek pro chleba, těsto na pizzu nebo kvasové koláče, zažívá perné období. Kvas v tomto teplém počasí roste pod rukama a člověk si láme hlavu, jak se ke kvasu během léta chovat. Poradíme, jak kvasové těsto zbrzdit, jak kvas krmit i jak poznat, kdy už není ve formě.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Důvod, proč se milovníci chleba třesou strachy

    Před 1 rokem
    Jeho chuť a vůně je opojná. Málokdo mu odolá! Bez křupavého, voňavého a nadýchaného chleba se mnozí neobejdou. Už jen ten zvuk, když nůž projede kůrkou, je fascinující. Rozhodně se ale nejedná o potravinu, kterou je vhodné jíst každý den. Co dělá s vaším tělem a proč se chleba radši vzdát?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Není chleba jako chleba. Vyberte ten zdravý

    Před 1 rokem
    Jaké přednosti má celozrnné pečivo? A je vážně nutné kupovat výhradně jen to bezlepkové, když netrpíte celiakií?
     Komentáře
  • Olomoucká Drbna

    Pejskaři pozor! V Olomouci někdo nalíčil chleba napíchaný hřebíky

    Před 1 rokem
    Kus chleba napíchaný hřebíky našli pejskaři v uplynulých dnech ve Smetanových sadech v Olomouci. Není to první případ, co se někdo snaží vážně zranit nebo otrávit psy. Pejskaři se nyní mezi sebou varují. Chovatelé by si měli dávat na své čtyřnohé miláčky pozor.
     Komentáře
  • Vitalia

    Pekař z Esky: Z obyčejné mouky upeče chleba každý, my jsme zvolili jinou cestu

    Před 1 rokem
    Restaurace s pekárnou Eska a výrobce mouky Probio nás pozvali na exkluzivní návštěvu. Dali nám nahlédnout pod pokličku výroby chleba, který se rozkutálí mezi zákazníky málem dřív, než ho stihnou upéct.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Domácí chléb s vlašskými ořechy

    Před 1 rokem
    Všichni už určitě slyšeli o pozitivním vlivu ořechů na naše zdraví. Jak konkrétně nám pomáhají třeba vlašské ořechy? Dozvíte se plus pro vás máme recept na voňavý domácí chléb s vlašskými ořechy.
     Komentáře
  • Deník

    Recept na sýrové muffiny s toastovým chlebem: jsou rychlé, jednoduché a chutné

    Před 1 rokem
    Tyhle sýrové muffiny se hodí jako příloha, k salátům, nebo třeba jen tak jako svačinka. Dají se různě obměňovat.
     Komentáře
  • Vitalia

    Kvas na chleba ze žitné či celozrnné mouky: jaké má benefity a jak ho připravit

    Před 1 rokem
    Nadýchané housky, tradiční vánočky a mazance, koláče ani žitný chléb s křupavou kůrkou by neexistovaly bez poctivého kvásku. Jeho historie sahá tisíce let před počátek našeho letopočtu. Přestože se v čase objevily i jiné způsoby kynutí těsta, kvásek plně nahradit nedokážou.
     Komentáře
  • Deník

    Lidská ruka vyválí těsto na chleba lépe než stroj, říká majitel rodinné pekárny

    Před 1 rokem
    Psal se rok 1999, když Antonín a Marie Malenovi zakládali rodinnou pekárnu v Jaroměřicích nad Rokytnou. Jejich syn Štěpán tam tehdy brigádničil a vůni chleba si zamiloval natolik, že je z něj dnes šéf vyhlášené pekárny. S úsměvem a uznáním vzpomíná, jak jeho táta chodil ve zmíněném roce 1999 po Jaroměřicích a dával lidem ochutnat chleba, aby zjistil, jak jim chutná.
     Komentáře
  • Vitalia

    Pekařství Paneolit: zmrazené polotovary mají vstup zakázán!

    Před 1 rokem
    Paneolit je slovní hříčka, upomínající na francouzskou inspiraci malými řemeslnými pekárnami a tradičním přístupem k pečení z doby kamenné. V pekárnách využívajících tuto technologii zvládnou na malém prostoru pestrou nabídku pečiva, bez chemických přísad, s dlouhým kynutím a pečením na sálavém teple.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Jak doma upéct ten nejlepší pecen chleba

    Před 1 rokem
    Vlastně ani nezáleží na tom, jestli máte raději poctivý kváskový pecen žitného chleba nebo ten z bílé pšenice na způsob italského či francouzského pečiva, které se láme a přikusuje prakticky k jakémukoliv pokrmu. Vůně čerstvě upečeného pečiva, linoucí se po celém domě, je jako pohlazení po duši. A pak, když se nikdo nedívá, zakrojíte do křupavé vlahé kůrky, a šup s patkou do pusy. Je to prostě lahůdka. Ale jen, když je i střídka krásně nadýchaná a vláčná. Co dělat, aby se chléb opravdu povedl?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Domácí pekárna je skvělým pomocníkem. Umí nejen péct, ale také připravit marmeládu nebo jogurt

    Před 1 rokem
    Domácí pekárna umožňuje jednoduchou přípravu čerstvého pečiva a je tak skvělým pomocníkem do každé domácnosti. Navíc díky domácí pekárně přesně víte, jaké ingredience jste použili a ušetříte peníze i čas.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Pozor na toustový chleba z Polska. Obsahuje kovové střepy, varuje inspekce

    Před 1 rokem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje před celozrnným toustovým chlebem Dan Cake vyrobeným v Polsku. Při kontrole bylo zjištěno, že obsahoval větší množství kovových střepů. Lidé by tento chleba v žádném případě neměli jíst.
     Komentáře
  • inStory

    Mastnota na zdech je problémem nejedné kuchyně. Můžete se jí poměrně jednoduše zbavit

    Před 1 rokem
    Mastné skvrny na zdech nejsou nic neobvyklého, nejčastěji na ně narazíme v kuchyni. Vypořádat se s mastnými fleky kolem sporáku a nad kuchyňskou linkou, však může být oříšek.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Máslo je pro mnoho lidí drahá komodita. Existují zdravé a chutné suroviny, kterými ho lze výborně nahradit

    Před 1 rokem
    Máslo je odpradávna považováno za základní surovinu. Jeho cena ale stále stoupá a ne každý si ho může dovolit.
     Komentáře
  • inStory

    Mikrovlnka dokáže více než jen ohřívat jídlo. Oloupe česnek, upraží ořechy, odšťavní citrony

    Před 1 rokem
    Mikrovlnku má doma téměř každý. Lidé ji využívají především k ohřívání jídel. Málokdo však ví, že toho dokáže mnohem více. Má mnoho dalších využití, která nejsou příliš známá. Patrně vás překvapí, co všechno dokáže. Zjistěte, jaké fígle s ní můžete provádět.
     Komentáře
  • inStory

    Jak se zbavit fleků na zdi od zabitých komárů. Nemusíte malovat, jsou i snadnější způsoby

    Před 2 roky
    Kromě toho, že vás komár v bytě může nepříjemně pokousat nebo vás v noci budí svým pronikavým bzučením, může vám nepřímo způsobit i další nepříjemnosti. Když se je totiž budete snažit zahubit, můžete mít za chvilku stěny plné krvavých fleků.
     Komentáře
  • inStory

    Navraťte původní lesk obrazům. Zapomeňte na chemické čističe, máme dobré tipy

    Před 2 roky
    O obrazy je potřeba se starat stejně jako o nábytek. I ten nejvzácnější obraz totiž vypadá velmi ošklivě, pokud je na něm vrstva prachu.
     Komentáře
Reklama