Zavřít
Likér

Likér

Nejnovější články na Seznamu na téma Likér
  • Svět cestovatele

    Pomsta vietnamských farmářů – která káva má na trhu úplně nejhorší pověst?

    Před 6 dny
    Pomsta vietnamských farmářů: Káva z Vietnamu má ve světě poměrně různorodou pověst. Zatímco někteří si jí nemohou vynachválit, jiní jí ne a nemohou přijít na jméno.
     Komentáře
  • Lifee

    Popeleční středa v minulosti: Ženy natíraly mužům tváře mýdlem. Kdo odmítl, musel přispět na likér

    Před 27 dny
    Po rozverném masopustu přichází Popeleční středa, která již tak srandovní není. Křesťanům totiž začíná čtyřicetidenní půst končící Velikonocemi. Co by se mělo jíst po tu dobu? Jak by se měl člověk duchovně očistit a co byl takzvaný popelec?
     Komentáře
  • Receptovník

    Ratafia okouzlí ovocnou vůní i kořeněnou chutí. Tento likér v zimě zahřeje

    Před 1 měsícem
    Během svátečních dnů a významných událostí saháme často po sklence něčeho ostřejšího. Během zimy se volí aromatické likéry, které zahřejí u srdce. Doma připravený likér bude vždy chutnat výjimečně. Ratafii plnou ovocné vůně si snadno připravíte i vy sami doma. Ratafia – co je to? Ratafii se také říká sezónní likér a hodí se především ve vánočním období. Tento likér se připravuje ze sezónního ovoce a právě díky tomu má jedinečnou chuť a vůni.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Zdravý host ze Středomoří posílí imunitu i potenci

    Před 2 měsíci
    Fenykl je běžný v sortimentu u nás prodávané zeleniny, ale možná si říkáte, k čemu byste ho vlastně využili? Přitom je skvělý na posílení imunity a hodí se také do zeleninových salátů.
     Komentáře
  • Karlovarská Drbna

    Žena z Karlovarska slaví 102 let. Dostala kinder čokoládky i becherovku

    Před 2 měsíci
    Neuvěřitelných 102 let slaví Františka Skoupá z Dalovic na Karlovarsku. Vitální dámu, která zažila druhou světovou válku, budovatelské nadšení padesátých let nebo sametovou revoluci, chuť do života neopouští, ba naopak. Zdraví a kondici si udržuje i díky bylinnému likéru.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Udělejte si vánoční andělský likér: Chutná jako marcipán

    Před 2 měsíci
    Pokud letos ještě hledáte tip na dárek z vlastní kuchyně nebo chcete své hosty rozmazlovat jemným nápojem, pak je pro vás tzv. andělský likér tou správnou volbou. Recept potěší nejen vizuálně, ale i chuťově. A co je nejlepší, dá se připravit bleskově jen z pár ingrediencí. Na jazyku se vám bude rozplývat směs chutí bílé čokolády a Amaretta. Likér chutná jako tekutý marcipán! Zde je recept na jeho výrobu!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Nejlepší domácí likér bez mléka a vajec si připravíte z pudinku. A dokonce i v nealkoholické verzi pro děti

    Před 2 měsíci
    Milujete tu vůni likéru, která dokresluje kouzlo Vánoc, ale klasický vaječňák vás kvůli mléku či vejcím neláká, nebo jej dokonce ani nemůžete? Máme pro vás řešení – nejlepší likér bez mléka a vajec, a klidně i bez alkoholu. Pochutnáte si snad ještě více než na klasickém a rozhodně vás nebude tížit žaludek.
     Komentáře
  • Apetit

    Vánoční recepty pěkně na jednom místě: Od cukroví na poslední chvíli, přes štědrovečerní hody po vaječné likéry

    Před 3 měsíci
    Vánoce se považují za svátky klidu a míru. Nalijme si však čistého vína! Abychom s čistým štítem usedli ke štědrovečerní tabuli, je předtím potřeba udělat pořádný kus práce. Nejen vysmýčit celý byt, nachystat výzdobu, nakoupit dárky, ale také se pořádně otáčet v kuchyni. Proto pro vás máme malou podporu – kolekce těch nejlepších vánočních receptů pěkně pohromadě.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Recepty našich prababiček na zdravé dobroty z jeřabin

    Před 3 měsíci
    Máte někde poblíž stromy, na kterých namrzly jeřabiny? Kuchařka z roku 1923 vám nabízí recepty, jak z takových jeřabin připravit jeřabinový likér, jeřabinovou marmeládu a jeřabinových kompot. Díky velkému množství vitamínů v jeřabinách půjde nejenom o chutné, ale hlavně i zdravé pochoutky!
     Komentáře
  • Ulice

    Ukázka na speciální štědrovečerní díl Ulice

    Před 3 měsíci
    Letošní štědrovečerní díl Ulice zavede diváky na Šumavu. A to do starobylého městečka Kašperské Hory, odkud pochází jedna z nejoblíbenějších postav seriálu – Miloš Knobloch. U stromečku se proto sejde celá rodina Knoblochových včetně Aničky a Emy. Všechny díly Ulice bez reklam si můžete pustit na Voyo. A pokud se chcete dozvědět žhavé drby z Ulice, nezapomeňte sledovat nova.cz.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Domácí vánoční likéry: Připravte si karamelovou lahodu nebo "zázvorák", který léčí

    Před 3 měsíci
    Zpříjemněte svým blízkým poslední dny do Vánoc a potěšte je vánočním likérem! Máme pro vás čtyři jednoduché recepty na lahodné likéry, které rozhodně potěší.
     Komentáře
  • OnlyU

    Vaječňák podle vítězek MasterChefa: Verze bez tuzemáku i silný likér s půl litrem rumu

    Před 3 měsíci
    Vaječný likér k Vánocům jednoznačně patří. Nejen že se používá při výrobě některých druhů cukroví, například vosích hnízd, rádi si na něm ale určitě pochutnáte i během zimních večerů u televize. Pokud si chcete tento alkoholický nápoj skutečně vychutnat, nekupujte ten z obchodu. Vyrobte si doma vlastní.
     Komentáře
  • Marianne

    Becherovka? Rodinné karlovarské stříbro z bylinek

    Před 3 měsíci
    Od dob, kdy hořkosladký bylinný likér začal šířit slávu rodinné firmy Becherů po celém světě, uplynula již pěkná řádka let. Je i váš oblíbený? Poznejte také jeho dlouhou historii.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    4 recepty na domácí vánoční likéry, které skvěle chutnají a pod stromečkem udělají radost

    Před 3 měsíci
    Ne nadarmo se říká, že vlastnoručně vyrobené dárky potěší vždy nejvíc, zvláště, když je v nich navíc i nějaká ta kapka alkoholu a sladce chutnají po Vánocích. Zkuste své blízké letos překvapit lahví domácího likéru. Máme pro vás hned 4 skvělé a jednoduché recepty. Upíjení povoleno!
     Komentáře
  • OnlyU

    Vánoce podle Ornelly: Její vanilkové rohlíčky i likér stojí za vyzkoušení

    Před 3 měsíci
    Rodina Koktových se přestěhovala do nového domu za Prahou. Pilná hospodyňka Ornella už má dům vánočně vyzdobený a nechybí ani vánoční stromeček. Dokonce má i napečeno. Doma na stole nesmí chybět linecké ani vanilkové rohlíčky.  Vánoce si nedokáže představit ani bez vaječného likéru, který si sama vyrábí. Její vanilkové rohlíčky i likér stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Novinky

    Mandlovka z Hustopečí kraluje tuzemským likérům

    Před 3 měsíci
    Nezvyklý dárek dostala Mandlárna z Hustopečí na Břeclavsku k desátým narozeninám. Na soutěži Czech National Spirits Competition 2022 v Praze ocenili degustátoři o víkendu zlatou medailí jejich Mandlovku jako nejlepší likér.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Máte rádi vaječný koňak? Připravte si doma likér s dlouholetou tradicí

    Před 3 měsíci
    Vaječný koňak či likér, anglicky eggnog, neodmyslitelně patří k zimnímu svátečnímu období. V mnoha rodinách se jedná o specialitu babiček, které mají svoje vlastní, střežené recepty. Historie této alkoholické dobroty ale sahá do hluboké minulosti – však byla také svědkem mnoha zajímavých událostí.
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí likéry pod stromeček: Slaný karamel, čokoládový, zázovrový a další

    Před 3 měsíci
    Připravte likéry s dostatečným předstihem, aby měly čas se uležet, a hlavně jim najděte opravdu dobrou skrýš. Pak už jen zbývá nakoupit štíhlé lahve s přiléhajícím uzávěrem a ozdobit je stuhou v barvě Vánoc a ručně psanou cedulkou s věnováním. Uděláte radost sobě i obdarovaným.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte si domácí likér ve stylu baileys. Je to snadné a jen se po něm zapráší

    Před 3 měsíci
    Honí vás mlsná, nebo nevíte, co dát blízkým pod stromeček? Sladké baileys budete mít za chvíli připravené a přátelé jistě ocení vlastnoručně vyráběný dárek, tedy pokud ho před obdarováním sami nevypijete.
     Komentáře
  • Proženy

    Dárky, na kterých můžete ušetřit: Vyrobte si je doma! Zkusíte utopence, čatní, karamelky nebo nějakou kosmetiku?

    Před 3 měsíci
    Každý dárek potěší, ale takový, do kterého jste vložili čas i energii, ten je zkrátka nej. Máme pro vás pár tipů na maličkosti pro mlsouny, milovníky ostřejších chutí nebo likérů a také pro ty, kdo mají rádi přírodní kosmetiku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Domácí vánoční Salko: Je skvělé jako základ likérů, uplatní se do krémů i pro výrobu fantastických Rafaello kuliček

    Před 4 měsíci
    Kondenzované mléko je oblíbenou surovinou do krémů používaných při výrobě cukroví nebo do vánočního likéru. Je to nejen díky skvělé chuti, ale také trvanlivosti při delším ponechání v pokojové teplotě. Aktuální cena slazeného zahuštěného mléka však není pro nákup ve větším objemu příznivá. Vyrobit si ho ale můžete jednoduše doma a ušetřit tak na jedné plechovce minimálně 25 korun.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    5 typů tequily: Co způsobuje různé zbarvení a jak dlouho zrají v sudech

    Před 4 měsíci
    Většině lidí tento slavný mexický destilovaný likér vykouzlí vzpomínky na bláznivé večírky s dobrými přáteli. V tequile je však mnohem víc. Proces výroby je zdlouhavý. Existuje několik druhů, z nichž každý má různé vlastnosti a hodí se na něco jiného.
     Komentáře
  • TopRecepty

    15 tipů na domácí jedlé dárky: Ořechy v medu, směsi koření, domácí "vegetu" nebo čokoládový likér můžeme připravovat už teď

    Před 4 měsíci
    Dárky určenými ke konzumaci nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je nejen velká úspora oproti mnohdy zbytečným darům, které skončí ve skříni, ale také to, že je lze připravit ve velkém. Můžete tak mít drobnosti nejen pro rodinu, ale i přátele, kolegy a náhodné návštěvy. Přinášíme vám inspiraci na více než 15 levných a přesto vynikajících jedlých dárků.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Recepty z roku 1916 na ořechový kompot a ořechový likér

    Před 4 měsíci
    Co se dá dělat s velkou úrodou vlašských ořechů? Historické recepty z roku 1916 vám poradí, jak z ořechů udělat dva druhy ořechových kompotů a navíc i lahodný ořechový likér. Vyzkoušejte je a sami posuďte, jaké dobroty kdysi naše prababičky dokázaly z „vlašáků“ vykouzlit.
     Komentáře
  • Jímeto

    Mahulena Bočanová ráda ukazuje i soukromí. Tentokrát připravila palačinky a nezapomněla zkritizovat Forejta

    Před 4 měsíci
    Divákům přirostla k srdci jako šestiletá holčička v seriálu Chalupáři. Svůj život má herečka pěkně zdokumentovaný, protože se v prostředí médií pohybuje již od dětství. A rozhodně se nedá přehlédnout. Před kamerou hraje, tančí, a dokonce i vaří ...
     Komentáře
  • Jímeto

    Zelené štěstíčko báby Jiráskové. Připravte si domácí mátový likér

    Před 4 měsíci
    Na mátový likér neboli peprmintku (popřípadě zelenou) se hospodští štamgasti dívají skrze prsty. Přitom se jedná o zdraví prospěšný nápoj, který si snadno můžete připravit i doma.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Ani žlutá, ani zelená! Barvou letošního podzimu je chartreuse. Můžete ji nosit i vypít

    Před 5 měsíci
    Letošní podzim rozhodně nebude nudný a tmavý. Rozzáří ho totiž zbrusu nová barva chartreuse, která je úzce spjata se stejnojmenným francouzským likérem i aktuálními trendy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naše babičky si připravovaly tenhle snadný likér z máty: Je to zdravotní zázrak

    Před 5 měsíci
    Pokud se vám urodilo dost bylinek, využijte je k výrobě léčebných pochutin. V případě, že máte špatné trávení, jedinečným pomocníkem je máta, která se hodí nejen do mojita, ale jsou z ní i báječné čaje, a hlavně chuťově neodolatelný léčivý likér.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Barvou letošního podzimu je chartreuse. Můžete ji nosit i vypít!

    Před 5 měsíci
    Letošní podzim rozhodně nebude unavený a smutný. Tedy pokud dáte na nejnovější trendy a zahalíte se do zářivé žlutozelené barvy zvané chartreuse. Víte, že je tento odstín pojmenovaný po jednom prastarém „léku“ na dlouhověkost, který se dodnes vyrábí? Přečtěte si, proč je tato barva tak oblíbená.
     Komentáře
  • Tajemství domova

    Skvělá obrana proti chřipce! Se šípkovým likérem bude vaše imunita nepřekonatelná

    Před 5 měsíci
    Šípkový likér je doslova nabitý vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Pokud chcete podpořit svou imunitu, zmírnit bolesti v krku při chřipce nebo při bolestech zubů, rozhodně si nezapomeňte včas připravit právě šípkový likér. Je lahodný a zdravý.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Přehled základních anýzových likérů. Čím se liší Sambuca a Ouzo

    Před 5 měsíci
    Říká vám něco Ouzo, Raki, Sambuca či Mastika? A tušíte, co mají společného? Všechno jsou to likéry, jejichž základem je anýz. S anýzovkami se nejčastěji setkáme ve Středomoří, ale také v Latinské Americe nebo Asii. Jedná se o alkoholické nápoje čiré nebo výjimečně jantarové barvy s velmi výraznou chutí a vůní. S ohledem na způsob výroby je v nich cítit anýz, badyán, často i lékořice a různé bylinky jako máta či meduňka. Kvůli silné chuti bývají namíchané s vodou či ledem, ale také se silnou černou kávou.
     Komentáře
  • Proženy

    Ani žlutá, ani zelená, ale chartreuse! Letošní barva podzimu rozzáří i propršené dny

    Před 6 měsíci
    Podzimní oblečení se oproti tomu letnímu nese v tmavších tónech, rozhodně to ale neznamená, mít všechno oblečení šedé či hnědé. Třeba zrovna letos mezi podzimními trendy kraluje žlutozelená! Barva inspirovaná francouzským likérem skvěle doplní neutrální kousky a zcela jistě rozsvítí každý pochmurný den.
     Komentáře
  • Prima Living

    Bezinky bojují proti chřipce a nachlazení. Pomáhá bezinkový čaj, sirup i likér

    Před 6 měsíci
    Viry a bacily se v sychravých podzimních dnech začínají šířit jako o závod. A protože dozrávají zázračné bezinky, plody bezu černého, můžeme letos na vlastní kůži vyzkoušet jejich léčivé schopnosti a udělat si ze známých černých až černofialových bobulek přírodní léky, které jednak posilují imunitu, jednak pomáhají při kašli, rýmě, chřipce, ale i bolestech hlavy a kloubů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bezinkový likér: Dokonale lahodný nápoj s vůní kávy, vanilky a rumu může být skvělým jedlým dárkem

    Před 6 měsíci
    V září a říjnu dozrávají bezinky. Plody černého bezu si můžete připravit kromě jiného i jako výborný bezinkový likér plný chutí a síly. Přečtěte si, jak na něj, abyste si ho mohli užívat po dlouhé chladné měsíce.
     Komentáře
  • Babinet

    Bezinky významně posilují imunitu a urychlují uzdravování. Připravit si z nich můžete i skvělý likér

    Před 6 měsíci
    Léčivé účinky bezu byly známy již ve středověku. V minulosti se bezem léčilo snad téměř vše. Výhonky bezu se používaly na zmírnění bolesti zubů, mladé lístky smíchané s ječnou moukou léčily popáleniny a přikládaly se též na rány způsobené pokousáním vzteklého psa. Práškem z rozemletých suchých listů se zastavovalo krvácení z nosu.
     Komentáře
  • WomanOnly

    Hořec je u nás chráněný a jeho kořen se odedávna dával do likérů. S čím nám ještě pomůže?

    Před 7 měsíci
    Hořec je krásná modrá skalnička, kterou nejčastěji najdeme na zahrádkách. Vyskytuje se ale i v horských oblastech a existuje spousta druhů, z nichž některé se využívají v lidovém léčitelství. Jaké má hořec léčivé účinky a s jakými neduhy nám pomůže?
     Komentáře
  • VisitChef

    Chablis trip: V domě Pana lihovarníka

    Před 7 měsíci
    Tyhle likéry znáte a zná je každý zkušený barman. A taky jste se určitě setkali s tím fajnovým a elegantním koktejlem Kir Royale. Jak by ne?! Je to legendární záležitost stejně, jako je legendou sám Pan lihovarník Joseph Cartron.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Perfektní letní dort s ovocem

    Před 7 měsíci
    Koktejl a dort v jednom? Perfektní kombinace! S tímto snadným receptem na ovocně sladký tvarohový koláč s likérem Lillet si připravíte vynikající letní dezert.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zpracovat ostružiny: Luxusní ovocné placičky a další triky našich babiček

    Před 7 měsíci
    Nemůžete odolat báječným plodům ostružin a máte jich doma plný košík? Naše babičky byly zvyklé zpracovat vše do poslední bobulky, dělejte to také tak. Máme pro vás tipy, jak ostružiny snadno a rychle zpracovat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Poctivá rybízová šťáva za studena: Původní recept nic nepřekoná

    Před 7 měsíci
    Kdo má rád rybíz, nyní přichází jeho čas. Zelené keře jsou obsypány červenými nakyslými nebo černými sladkými plody. Možností jejich zpracování jsou desítky, jednou z nich je rybízová šťáva. Vyzkoušeli jste ji někdy?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Netradiční ovoce českých zahrádek: Josta připomíná rybíz a připravíte z ní tenhle delikátní likér

    Před 8 měsíci
    Když jostu uvidíte někde na keříku, snadno můžete nabýt dojmu, že byl jeho majitel značně úspěšný při pěstování černého rybízu a kuličky mu dorostly víc než je obvyklé. I když josta vypadá jako černý rybíz, jde o specifický druh ovoce chutí se podobající nejen rybízu, ale i angreštu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Voňavá povidla z muchovníku: Jak na netradiční ovocnou pomazánku podle receptu bylinkářky

    Před 8 měsíci
    Máte na zahradě keř muchovník obsypaný plody a vy už nevíte, co z modrých kuliček udělat? A co třeba zkusit z nich uvařit netradiční povidla? Ta švestková či hrušková znají všichni, těmi muchovníkovými ale každého příjemně překvapíte. Jsou akorát tak sladká a voní trochu jako mandle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Úžasný ořechový likér: Jaké ořechy do něj použít, jak je naložit a kdy si likér nejlépe vychutnat?

    Před 8 měsíci
    Máte na zahradě vzrostlý ořešák obsypaný ořechy a nechce se vám čekat až na podzim, abyste si mohli užívat jeho plody? Právě teď je nejlepší čas natrhat ještě zelené ořechy. Z nich si pak můžete připravit vynikající likér, na kterém si můžete pochutnávat až do podzimu. I když nejlepší je prý až na Vánoce.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    8 min

    Podcast
    Likérové řezy od Aleny Doskočilové

    Před 8 měsíci

    ·

    8 minut

    Na likérové řezy použila Alena Doskočilová z Drnovic na Blanensku likér Bombardino, který má nejraději. Stejně tak dobře poslouží obyčejný vaječný koňak, griotka nebo peprmintový likér, který se přidává do máslového krému. Řezy pak tvoří ještě vláčný piškot, ovoce a vrstva šlehačky. Je to nebe v puse.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Dolce di Amalfi. Citrónová bábovka z Božského pobřeží

    Před 8 měsíci
    V poslední době jsem společně s vámi „ochutnávala“ Neapol. Dnes se přesuneme do provincie Salerno, konkrétně na pobřeží Amalfi. Pokud chcete vidět, jak má vypadat středomořská krajina, nenajdete lepší místo než Amalfi a jeho okolí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč naše babičky v červnu trhaly zelené nezralé ořechy a nakládaly je do lihu

    Před 8 měsíci
    Jednou z oblíbených „medicín” na zažívání byla už odpradávna ořechovka. S přípravou tohoto voňavého nahořklého tmavého likéru je důležité začít včas, a to právě nyní, na začátku léta.
     Komentáře
  • Prima Living

    Svatojánský likér z mladých zelených ořechů podporuje trávení a dobrou náladu

    Před 8 měsíci
    Nezralé zelené vlašské ořechy po staletí patřily k nejoblíbenějším magickým plodům. Podle lidových tradic se mají trhat na sv. Jana (24. června). Připravuje se z nich zejména svatojánský likér, kterému se říká různě, nejvíc ořechovka a ořechovice. Kromě toho, že skvěle chutná, má také léčivé účinky, především podporuje trávení a přispívá k dobré náladě.
     Komentáře
  • iReceptář

    Likér z květů lípy podle prastarého původního receptu našich babiček

    Před 9 měsíci
    Kvetoucí lípa o sobě dává vědět svou omamnou a sladkou vůní, které není možné uniknout. Ano, právě nastal čas tohoto posvátného českého národního stromu. Využijte jeho květy a vyrobte si z nich zdravý a chuťově jedinečný likér.
     Komentáře
  • Pikant

    Vypadá jako ostružina, roste jako jahůdka. Naučte se pěstovat vzácnou morušku

    Před 9 měsíci
    V Norsku běžná plodina, u nás nevídaná. Svým tvarem připomíná malinu nebo ostružinu, chutí a způsobem růstu je však odlišná.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Když odkvete bez: v kuchyni i domácí lékárně hojně využijete bezinky. Vyzkoušejte s námi bezový likér s vůní badyánu

    Před 9 měsíci
    Nestihli jste si letos natrhat bezové květy na limonádu, sirup nebo kosmatice? Nezoufejte a vyčkejte na smradinky, jak se v některých oblastech přezdívá bezinkám. Kromě jejich léčivých účinků můžete využít dužnatých plodů k výrobě sladkého likéru. Video vám prozradí, jak na to.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Bylinné likéry, které zvládnete vyrobit i doma

    Před 9 měsíci
    Nevíte, co s načatým odpolednem? Můžete uklízet, jen tak lenošit nebo se vydat do přírody. Ale dělat se dá spousta jiných věcí! Přímo se nabízí tvorba likéru, jenž v umírněném množství podpoří vaše zažívání, plodnost i nervový systém.
     Komentáře
  • Jímeto

    Chioská masticha: Tekutý poklad s vůní borovice. Řecký likér z pryskyřice patří mezi světové dědictví UNESCO

    Před 11 měsíci
    Chioská masticha je název velice oblíbeného a výjimečného likéru, jehož základem je pryskyřice získávaná z řečíku lentišku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co se stane, když do kávy nalijete pomerančový džus. Vřele doporučujeme!

    Před 11 měsíci
    Nejste milovníky nových chutí a na vaši kávu vám nikdo nesmí sáhnout? Nenechte se zmýlit neobvyklou kombinací! Káva a pomerančový džus jdou totiž opravdu výborně k sobě a výsledek je překvapivě dobrý. Zkuste tuhle novinky, ale na horké kafíčko a vymačkaný pomeranč zapomeňte. Káva a pomeranč patří na led!
     Komentáře
  • iReceptář

    Luxusní nepečený dort ze 3 ingrediencí: Lahodný a hotový bleskem

    Před 11 měsíci
    Nechce se vám péct, ale potřebujete připravit rychlý dezert? Máme pro vás řešení, a to nepečený dort, který připravíte pouze ze tří ingrediencí.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Rok 1916: Jarní pomerančové likéry, šťávy a kompoty podle receptů našich prababiček

    Před 11 měsíci
    Ještě nedávno u nás patřily pomeranče mezi těžko dostupné exotické ovoce, nicméně před více jak sto lety byly pomeranče celkem běžnou součástí jídelníčku. A protože v březnu je jižní ovoce nejchutnější, taky bývaly právě pomeranče doporučované jako zajímavé obohacení jarního jídelníčku. Recepty z roku 1916 vám dávají možnost ochutnat pomeranče tak, jak je dnes už asi neznáte.
     Komentáře
  • Jímeto

    Opilé krevety: Tento gurmánská zážitek skrývá jedno odpudivé tajemství. Krevety se podávají zaživa

    Před 11 měsíci
    Čína je zemí známou pro netradiční pokrmy. Pokud patříte mezi odvážlivce a milovníky dobrodružství, kteří neváhají ochutnat ledacos, pak si právě tady zaručeně přijdete na své.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Chcete mít trávení bez trápení? Máme pro vás tip, čím ho můžete podpořit

    Před 1 rokem
    Spousta lidí miluje limoncello, což je výtečný italský likér, který se vyrábí z citronů. Víte ale, že existuje i finocchieto? Rovněž je to italský likér, který se však připravuje z fenyklu. Pokud máte rádi likéry a chutná vám i anýz a absint, pravděpodobně si fenyklový likér zamilujete. Máme pro vás recept, díky němuž si ho můžete připravit i doma.
     Komentáře
  • Na baru

    Between The Sheets, recept inspirovaný klasickým koktejlem Sidecar!

    Před 1 rokem
    Příjemně kyselý, osvěžující a snadno pitelný drink. Drink byl vytvořen na počátku 30. let během prohibice, a to Harrym MacElhoneem z Harry's New York Baru v Paříži. Byl odvozen od koktejlu Side Car. Existují další konkurenční teorie o vzniku tohoto nápoje které tvrdí, že byl koktejl vytvořen v Berkeley přibližně v roce 1921 ve francouzských nevěstincích, jako aperitiv pro konzumaci s prostitutkami.
     Komentáře
  • Proženy

    Zbyl vám doma vaječný koňak? Upečte z něj dokonalé řezy!

    Před 1 rokem
    V lednici mi od Vánoc zůstal zbytek vaječného likéru a tak přišel čas přeměnit ho na něco jiného, stejně dobrého. Tyhle řezy jsou ho plné: najdete ho v těstě i na povrchu. Díky němu jsou vlhké, krémové a nesmírně lahodné. Jenom je nenabízejte dětem a řidičům.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pečení ořechového chlebíčku levou zadní

    Před 1 rokem
    Vlašské ořechy jsou sice nejčastěji spojovány s podzimem, nicméně jejich konzumaci oceníte zejména v zimě, kdy jsou noci dlouhé a dny až příliš krátké. Ořechy totiž zlepšují náladu, to je dokázáno!
     Komentáře
Reklama