Zavřít
Olivový olej

Olivový olej

Nejnovější články na Seznamu na téma Olivový olej
  • Prima inspirace

    Pečené brambory lepší než hranolky: Jednoduchý recept na křupavé pečené brambory, které se vždy povedou

    Před 4 hodinami
    Domácí pečené brambory jsou vynikající slanou pochoutkou, kterou jsi můžete připravit přímo ve své kuchyni. Jsou křupavé, lahodné, lehce slané a jsou ideální pro chvíle, kdy máte chuť na něco slaného. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to! Můžete si k nim také vybrat svůj oblíbený dresink, který máte rádi. Jednoduchý a chutný recept […] The post Pečené brambory lepší než hranolky: Jednoduchý recept na křupavé pečené brambory, které se vždy povedou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Vychytávky Ládi Hrušky

    Recept na šťavnaté kuřecí řízečky přímo z trouby

    Před 1 dnem
    Servírujeme jednotlivé recepty a vychytávky Ládi Hrušky i nápady jeho zapálených fanoušků. Plnou nálož vychytávek, najdete na primaplus.cz
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlé krémové špagety s dýní hokaido, osmaženou slaninkou a vůní tymiánu: Recept na chvíle, kdy se vám nechtějí vymýšlet žádné složitosti

    Před 1 dnem
    Udělejte si trochu jiné špagety, než jen se sýrem a kečupem. Tyhle jsou s dýní hokaido, opečenou slaninou a sýrem na závěr.
     Komentáře
  • Cooky

    Krémová polévka z pečených kaštanů s řapíkatým celerem a zázvorem: Obejme a zahřeje vás jako teplá deka u krbu

    Před 1 dnem
    Lahodná krémová polévka se dá uvařit úplně ze všeho a z jedlých kaštanů je naprosto delikátní. Ideální jídlo na podzim.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Domácí houbová pizza: snadný postup na lahodnou žampionovou dobrotu

    Před 1 dnem
    Jednoduchý recept na domácí houbovou pizzu se žampiony, špenátem a třemi druhy sýra. Rychlý postup krok za krokem pro skvělý výsledek.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak vrátit omšelému zahradnímu nábytku lesk – a to zcela bez chemie

    Před 4 dny
    Jak vrátit omšelému zahradnímu nábytku lesk – a to zcela bez chemie. Patříte mezi hrdé vlastníky dřevěného vybavení zahrady, ale dělá vám starost jeho slábnoucí lesk či stále se zvětšující praskliny? Možná vás to překvapí, ale většinu věcí pro opravu najdete ve spíži nebo ve sklepě.
     Komentáře
  • Arecenze

    Test olivových olejů: Každý 2. vzorek měl pochybné složení, oleje byly žluklé a zatuchlé. Prodávají se však dál

    Před 5 dny
    Olivový olej patří k základním surovinám v kuchyni, rozeznat při koupi kvalitní produkt však může být složité. V redakci jsme pro vás zjišťovali, jak si vedou extra panenské olivové oleje v testech.
     Komentáře
  • Cooky

    Minestrone s mozzarellou: Polévka, která není recept, ale styl života v naší česko-italské verzi s mozzarellou

    Před 7 dny
    Minestrone není o dokonalosti, je o lžících, které voní po domově a o lidech, kteří se k vám připojí, když jí začnete míchat. Hustá, barevná a voňavá polévka podle našeho receptu s postupem plná zeleniny, kde se rozteklé kousky mozzarelly krásně táhnou mezi lžícemi.
     Komentáře
  • Cooky

    Kuřecí maso s jemně pikantní omáčkou a rýží: Plnohodnotné jídlo, které voní po paprice a česneku, doladěné čerstvým koprem

    Před 7 dny
    Kuřecí maso v jemně pikantní omáčce připravené podle receptu s postupem kombinuje šťavnatá marinovaná prsa, paprikový základ s cibulí a svěží kopr, který zjemňuje pikantní tón omáčky a krásně ladí s rajčatovým pyré.
     Komentáře
  • Žena-in

    Jemná smetanová omáčka s vepřovou panenkou

    Před 10 dny
    Jednoduchá smetanová omáčka hotová za necelou půl hodinku? A k omáčce šťavnatá vepřová panenka? Vyzkoušejte náš nový recept, který zachutná ve všední den i v neděli.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Langoše ze skyru bez smažení, které křupou jako z pouti, a přesto vás nechají v klidu si dát dva naráz

    Před 12 dny
    Domácí langoše nemusí být mastná hříšná bomba. Tato pečená skyr verze si drží vzdušnost a jemnost, přitom zůstává lehká a překvapivě sytá. Když jsem zkoušela první várku, zaujalo mě, jak snadno se těsto vypracuje a jak krásně voní po upečení. Recept oceníte ve chvílích, kdy toužíte po rychlé, a přesto výjimečné večeři i jako víkendové potěšení pro celou rodinu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech

    Před 12 dny
    Že saláty patří pouze k létu? Omyl! Přesvědčíme vás o tom, že se svého křupavého salátu plného vitaminů nemusíte vzdát ani na podzim a v zimě. Stačí jen lehce obměnit ingredience, přidat výbornou zálivku a máte teplé zdravé jídlo, které si můžete dát k obědu nebo večeři.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí pizza s tenkým středem a nadýchaným okrajem: Italská pizza Vegetariana s kukuřicí a špenátem

    Před 14 dny
    Kdo by neměl rád pizzu? Pizza Vegetariana podle receptu s postupem. Kombinace kukuřice, špenátu a mozzarelly na domácím těstě s krásně vzdušnými okraji.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Usnadněte si úklid: Domácí sprej proti prachu vyrobíte ze surovin, které většina lidí má doma

    Před 14 dny
    Známe to všichni. Jeden den setřeme v celém bytě či domě prach a druhý den už vidíme, jak se znovu začíná hromadit. Ale i tuhle práci si můžete zjednodušit, když použijete vlastnoručně vyrobený sprej proti prachu. Ze surovin, které má většina lidí běžně doma.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Ozdravná kúra proti zahlenění: smíchejte olivový olej s citronem

    Před 14 dny
    Olivový olej a citron mají nezanedbatelné pozitivní účinky na naše zdraví. Když tyto dvě ingredience navíc spojíte dohromady, vznikne doslova životabudič, který vás ochrání před řadou zdravotních problémů. Přitom stačí vypít denně panáčka tohoto blahodárného elixíru.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Olivový olej jako lék: Vyladí zažívání, zmírní nadýmání a prospívá vlasům

    Před 15 dny
    Zapomeňte na ranní kávu, hitem sociálních sítí je úplně jiný způsob, jak začít den. Nejlepší je prý dát si nalačno šťopičku kvalitního extra panenského olivového oleje. Na tuto metodu nedá dopustit i řada celebrit. Britská novinářka Lynsey Hopeová se proto rozhodla, že pití olivového oleje vyzkouší.
     Komentáře
  • Koktejl

    Jak se rodí olivové mýdlo: Cesta od starověkých lázní po dnešní koupelny

    Před 15 dny
    Jednoduchý recept, tisícileté know-how. Olivový olej, popel, vůně Orientu – a řemeslo,jehož produkt možná máte doma v koupelně.
     Komentáře
  • Cooky

    Neuvěříte, že není z masa: Veganská „slanina“ z rýžového papíru je křupavá, slaná a bude vám chutnat i pokud milujete maso

    Před 15 dny
    Veganská slanina z rýžového papíru podle receptu s postupem. Křupavá, slaná a kouřová dobrota, která vznikla na veganských blozích kolem roku 2015.
     Komentáře
  • Cooky

    Těsto na neapolskou pizzu, které je jemné, tenké a bez vzduchových bublin: To, jak vypadá a chutná pravá neapolská pizza záleží na těstu i na obloze

    Před 16 dny
    Tenké těsto, nadýchané okraje a minimalistická obloha – udělejte si doma opravdovou neapolskou pizzu podle tohoto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Apetit

    Udělejte si domácí tortillu a naplňte ji chutěmi z celého světa. Rychleji už to nejde!

    Před 16 dny
    Tortilla je něco jako bílý list papíru – záleží jen na vás, jaký příběh na ni napíšete. Nebo v tomhle případě, co do ní zabalíte. Může být křupavá nebo vláčná, pšeničná, kukuřičná, cizrnová, s vůní olivového oleje nebo římského kmínu. Zkrátka taková, jakou si ji uděláte. A to je na ní to nejlepší.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Olivový olej proslul vlastnostmi prospěšnými pro srdce

    Před 16 dny
    Na olivový olej jste pravděpodobně narazili třeba v salátu nebo na čerstvé pizze, ale možná jste netušili, že tento všestranný produkt má mnoho dalších využití a také zajímavou historii. Existuje už tisíce let a je jedním z nejoblíbenějších olejů na světě.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Zapomenutý zázrak: 5 nečekaných důvodů k výběru řepkového oleje

    Před 17 dny
    Olivový nebo slunečnicový? Raději řepkový! Má totiž až desetkrát více omega-3 mastných kyselin než vychvalovaný olivový olej, k tomu je mnohem vhodnější na smažení.
     Komentáře
  • Cooky

    Francouzské střapaté řízečky nejsou žádnou nudnou klasikou. Jemné kuřecí kousky, smetana, česnek a vůně z pánve z nich dělají malou slavnost na talíři

    Před 17 dny
    Jednoduchý a rychlý recept s postupem na nevšední způsob, jak zpracovat kuřecí maso, vám určitě zachutná.
     Komentáře
  • Cooky

    Maďarský šmrnc na italském těstě: Domácí pizza s paprikášem, nivou a pórkem

    Před 18 dny
    Domácí pizza má jednu velkou výhodu – dáte si na ni přesně to, co máte rádi. Zkuste tuhle s maďarským šmrncem.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavé dýňové kari s cizrnou: Když máte dýni a nechcete z ní dělat polévku, zkuste toto jednoduché hřejivé kari

    Před 22 dny
    Z dýně nemusíte vařit jen polévku. Dýňové kari podle tohoto receptu je vhodné pro vegany a přinese do vaší kuchyně trochu exotiky.
     Komentáře
  • EpochaPlus

    Olivový olej jenom pro studenou kuchyni? Na smažení se hodí víc, než si myslíte

    Před 22 dny
    Olivový olej má pověst krále zdravých tuků, ale většina lidí po něm sahá jen při přípravě salátů nebo zálivek. Jakmile přijde na smažení, nastupuje obava, že se přepálí a vytvoří škodlivé látky. Jenže tohle varování už dávno neplatí.
     Komentáře
  • Techzprávy

    Zázrak z kuchyně: Olivový olej a ocet vrátí lesk i letitému nábytku

    Před 25 dny
    Dřevěný nábytek může časem ztratit svůj šarm, ale nepotřebujete drahé prostředky plné chemie. Díky přírodním ingrediencím jako je olivový olej, ocet nebo kokosový olej ho snadno vyčistíte, vyživíte a vrátíte mu původní lesk – šetrně, účinně a s minimem námahy.
     Komentáře
  • CzechCrunch

    Práci jsem vyměnil za olivový olej, víno a budování slávy Říma. A už dlouho jsem se tak hezky nebavil

    Před 26 dny
    Mohl jsem být o víkendu produktivnější. Mohl jsem například něco udělat do práce. Mohl jsem taky doma třeba uklízet. Ale já si řekl ne. Raději jsem vyráběl olivový olej, pěstoval víno, vařil pivo, vydělával spoustu peněz a užíval si krásu a slávu Říma. A bavil jsem se u toho tak pěkně, jako dlouho ne.
  • Vaříme s Kubíčkem

    Nejlepší salát z červené řepy, jaký jste kdy jedli!

    Před 27 dny
    Objevte recept na nejlepší salát z červené řepy, jaký jste kdy jedli! Tento jednoduchý a zdravý salát kombinuje sladkost červené řepy s pikantním křenem a osvěžujícím citronem, takže je ideální jako příloha nebo lehký oběd. Připravíte ho rychle, a navíc si můžete salát připravit dopředu – chutě se krásně propojí a výsledkem je barevný a chutný pokrm, který potěší oči i chuťové pohárky.
     Komentáře
  • Marianne

    Ranní lžička olivového oleje slibuje podle influencerů zázraky, ale skutečnost je trochu jiná

    Před 27 dny
    Sociální sítě zaplavila videa lidí, kteří si každé ráno dávají panáka olivového oleje a tvrdí, že se jim díky tomu změnil život. Tisíce sledujících jim tleskají a přísahají, že jde o tajemství zdraví a dlouhověkosti. Jenže věda k tomu má o něco střízlivější pohled. Olivový olej je sice skvělý, ale zázraky neumí na povel.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečená kuřecí prsa se šunkou, rajčaty, sýrem, krémovou hořčicovou omáčkou a čerstvou bazalkou: Rychlé jídlo, které vypadá jako z restaurace

    Před 28 dny
    Kuřecí prsa zapečená se schwarzwaldskou šunkou, rajčaty a sýrem spojují šťavnaté maso, voňavou šunku a rozpečený sýr. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na rychlou, efektní večeři, která chutná i vypadá skvěle.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Vědci odhalili pravdu o účincích olivového oleje při ranní konzumaci

    Před 1 měsícem
    Každé ráno si dáváte lžíci olivového oleje a čekáte zázraky? Tisíce lidí na sociálních sítích vám tvrdí, že je to elixír mládí. Jenže odborníci mají poněkud jiný názor. Pravda je totiž mnohem zajímavější – a možná trochu překvapivá.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí chleba na špejli s česnekem a rozmarýnem. Ke grilovanému masu nebo jen samotný

    Před 1 měsícem
    Už jste někdy pekli třeba chleba na ohni? Zkuste to podle tohoto receptu s postupem a nebudete litovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Polévka z pečené dýně hokaido s cibulí a česnekem. Skvěle zahřeje v chladných podzimních dnech

    Před 1 měsícem
    Dýňová polévka podle tohoto receptu vás zahřeje v chladných a sychravých dnech jako je ten dnešní. Je rychle hotová a spolehlivě zasytí.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Zdravější, ale stokrát lepší! S naším trikem budou pečené brambory KŘUPAVÉ jako hranolky

    Před 1 měsícem
    Domácí pečené brambory jsou vynikající slanou pochoutkou, kterou jsi můžete připravit přímo ve své kuchyni. Jsou křupavé, lahodné, lehce slané a jsou ideální pro chvíle, kdy máte chuť na něco slaného. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to! Můžete si k nim také vybrat svůj oblíbený dresink, který máte rádi. Jednoduchý a chutný recept […] The post Zdravější, ale stokrát lepší! S naším trikem budou pečené brambory KŘUPAVÉ jako hranolky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Meníčko nejen na všední den: Cibulové zapečené vepřové plátky s bramborem a pažitkou a k tomu oblíbený rajčatový salátek

    Před 1 měsícem
    Stačí kousek masa, cibule a čas a vznikne chuť, kterou si budete pamatovat celý život.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlá pizza bez hnětení, z tekutého těsta a rovnou na plech

    Před 1 měsícem
    Rychlou pizzu bez dlouhého kynutí, kterou si upečete do hodiny podle tohoto receptu, si zamilujete.
     Komentáře
  • National Geographic

    Podzim v Toskánsku voní lanýži, vínem a kaštany. Amber Guinnessová představuje svá tajná gurmánská místa

    Před 1 měsícem
    Autorka kuchařek Amber Guinnessová odhaluje nejlepší toskánská jídla a restaurace, které stojí za to objevit na podzim – v hlavní sezóně hřibů, olivového oleje, kaštanů a lanýžů.
     Komentáře
  • Arecenze

    Nejhorší olivové oleje dle testu: 8 značek podle inspekce propadlo, mezi nimi Franz Josef či oleje z Tesca

    Před 1 měsícem
    Kvalita potravin je pro spotřebitele bezpochyby jedním z nejdůležitějších parametrů a není tomu jinak ani u olivových olejů.
     Komentáře
  • Cooky

    Výživná pikantní salámová pomazánka, která má říz. Dělám ji ze špekáčků nebo ze salámu

    Před 1 měsícem
    Pomazánka vonící po starých časech - uzeném salámu, sýru a pikantní paprice. Pro její přípravu stačí miska, pár ingrediencí a kousek dobrého chleba.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Haloween na talíři: Pikantní treska, jednohubky jako oči, sušenky jako prsty a z poháru lezou hadi

    Před 1 měsícem
    K Halloweenu patří aspoň špetka strašení, a tu si můžete dopřát také v kuchyni. Kdo se nebojí, pustí se do našeho halloweenského menu, které si zamiluje celá rodina. Ale pozor, chuť zejména sušenkových „prstíků“ je návyková!
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Neodolatelná rajčatová omáčka z jednoduchých surovin

    Před 1 měsícem
    V dnešním videu vám ukážu, jak si připravit neodolatelnou rajčatovou omáčku z jednoduchých surovin, kterou zvládne úplně každý. 🍅Použijeme voňavé bylinky, česnek, máslo a kvalitní loupaná rajčata – dohromady vytvoří dokonale vyváženou chuť Itálie. Tahle omáčka se skvěle hodí k těstovinám, masu nebo jako základ na pizzu. Ukážu vám krok za krokem, jak dosáhnout bohaté chuti bez složitostí.
     Komentáře
  • Cooky

    Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce s paprikou a česnekem: Oběd z obyčejných surovin, který zvládnete uvařit i po práci

    Před 1 měsícem
    Kuřecí prsa v pikantní smetanové omáčce spojují jemnost smetany s lehkou ostrostí chilli a papriky. Prohlédněte si recept s postupem, jak připravit rychlý, šťavnatý a chuťově vyvážený oběd.
     Komentáře
  • svetmyslivosti.cz

    Plec z divočáka s karamelizovanou červenou cibulí

    Před 1 měsícem
    800 g plece z divočáka bez kosti, 3 velké červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 citron, 2 lžíce medové hořčice, lžíce třtinového cukru, olivový olej, zvěřinový vývar, mletý citronový pepř, sůl Odblaněnou plec z divočáka nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme a z obou stran osolíme a posypeme...
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Dokonalé Špagety Pomodoro - Lahodná omáčka a nejlepší chuť Itálie

    Před 1 měsícem
    V dnešním videu se ponoříme do světa jednoduchosti, vůní a klidu. Na plotně se pomalu zahřívá pánev, olivový olej se leskne a čerstvá rajčata se proměňují v sametovou omáčku. Příprava těch nejlepších špaget pomodoro není jen o obyčejném receptu. Je to o chvíle zastavení, o návratu k základům a o kouzlu obyčejných surovin, které se pod rukama mění v dokonalou harmonii chutí. Seznam ingrediencí: Olivový olej Česnek Cherry rajčátka Sůl a pepř Bazalka Petrželka Máslo Parmezán Špagety
     Komentáře
  • Koktejl

    V Toskánsku je na podzim rušno. Farmáři lisují olivy, aby měli olej, na který jsou právem pyšní

    Před 1 měsícem
    Když budete na podzim projíždět toskánským venkovem, budete míjet stavení s nápisem Frantoio. Bude tu rušno. Jsou to obdoby palíren a moštáren známých z naší části Evropy. Toskánští farmáři sem nevozí švestky ani jablka, přivážejí olivy, aby si odvezli čerstvě vylisovanou zelenozlatavou tekutinu.
     Komentáře
  • Apetit

    Už nikdy se nenechte napálit! Tajemství, jak vybrat kvalitní máslo a olej, je na každé etiketě!

    Před 1 měsícem
    Otázka, zda sáhnout po másle, nebo po oleji, trápí nejednoho zákazníka všech malých obchodů, ale i supermarketů. Lidé stále více řeší nejen cenu, ale také kvalitu a zdravotní přínosy tuků, které kupují. Dobrou zprávou je, že i za dostupnou cenu lze najít kvalitní produkty, jen je třeba vědět, na co se zaměřit.
     Komentáře
  • Cooky

    Tip na dnešní večeři: Udělejte si zapečené palačinky s kuřecím masem a pestem z medvědího česneku

    Před 1 měsícem
    Palačinky na slano? Ale jistě, a ještě k tomu zapečené. Nepotřebujete k tomu nic speciálního, stačí vymést lednici. Inspiraci najdete v tomto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Milujete uzeného lososa? Zkuste gravlax: Skandinávskou specialitu z lososa a červené řepy

    Před 1 měsícem
    Gravlax – marinovaný losos připomíná chutí a strukturou uzeného lososa. Červená řepa dodá výjimečnou chuť a barvu. Postup je velmi snadný a rychlý a zvládnete ho s přehledem podle tohoto receptu.
     Komentáře
  • Apetit

    Zázrak pro tělo? Pití olivového oleje nalačno má svá pravidla

    Před 1 měsícem
    Je lžíce olivového oleje nalačno mýtus, nebo praktický trik pro zdraví? V posledních letech se na sociálních sítích rozšířil trend, který prezentuje zázračnou detoxikaci těla, podporu trávení i celkovou očistu organismu. Co na to říkají odborníci, výzkumy a další odborné zdroje?
     Komentáře
  • Cooky

    Tlačenkový salát – studená klasika, která se hodí téměř ke všemu

    Před 1 měsícem
    Potřebujete připravit chuťovku na posezení u piva anebo jen tak studenou večeři pro rodinu? Nakrájejte tlačenku, přidejte k ní pár ingrediencí a talčenkový salát bude to pravé.
     Komentáře
  • Cooky

    Medové řezy zvané „farní“: Černé vánoční řezy známé pod různými jmény s ořechovým krémem a hořkou čokoládou

    Před 1 měsícem
    Farské, farní, medové řezy. Upečte si dobrotu známou pod různými jmény. Základem jsou medové vrstvené pláty a poleva. Vypadají složitě, ale opak je pravdou.
     Komentáře
  • Cooky

    Vepřové nudličky s bramborovými dukátky: Super jídlo jen z několika surovin

    Před 1 měsícem
    Vepřové nudličky a bramborové dukátky chutnají a vypadají famózně navzdory jednoduchosti receptu a malému množství surovin. Zkuste je také podle tohoto receptu krok po kroku.
     Komentáře
  • Cooky

    Zatloukaný řízek z panenky na česneku, podávaný s pažitkovou bramborovou kaší a salátkem

    Před 1 měsícem
    Pojďte si připravit kvalitní a kompletní obídek pro svoji rodinu, který spojuje tradice s moderní gastronomií. Uvařte zatloukanou vepřovou panenku na česneku s bramborovou kaší a polníčkovým salátkem.
     Komentáře
  • Cooky

    Hustá zeleninová polévka ze zelí a fenyklu, která je skvělá pro detox organismu i přísnou dietu

    Před 1 měsícem
    Dejte si pořádnou dávku vitamínů ve skvělé výživné polévce ze zelí, brambor a fenyklu podle tohoto receptu s postupem. Hotová je za pár chvil a chutná skvěle.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlá domácí majonéza z vařených vajec. Pro její univerzální využití si ji člověk okamžitě oblíbí

    Před 1 měsícem
    Tato domácí majonéza z vařených vajec překvapí hlavně svou jemností i rychlostí přípravy. Stačí pár základních surovin a krémový zázrak je hotový.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Olivový olej svědčí našemu mozku: Může zpomalit rozvoj demence

    Před 1 měsícem
    Alzheimerovu chorobu zatím neumíme vyléčit, ale zpomalit její rozvoj ano. Nové studie ukazují, že vitamin E a extra panenský olivový olej mohou chránit mozek a snižovat riziko demence až o 28 procent.
     Komentáře
  • Cooky

    Salát s vídeňským šmrncem: Teplý bramborový salát z Rakouska s cibulí, hořčicí a vývarem

    Před 1 měsícem
    Šmrncovní salát vypůjčený od sousedů. Teplé brambory nakrájené na kolečka, lehce nasáklé vývarem - přesně takto se vytvoří základ bramborového salátu, který drží chuť pohromadě. Cibule svařená s hořčicí, cukrem a octem dodá salátu správný říz
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečené cuketové hranolky s čedarem: Zdravější a téměř až návykově dobré

    Před 1 měsícem
    Při pomyšlení na tyto zapečené cuketové hranolky se mi sbíhají sliny. Patří mezi oblíbené recepty ze seriálu „Co připravit z cukety“. Cuketové hranolky s čedarem z trouby jsou nejen výborné, ale i zdravější než klasické bramborové hranolky z fritézy.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Nejhorší místa pro skladování olivového oleje: Určitě ho nemějte přímo u sporáku

    Před 2 měsíci
    Extra panenský olivový olej si většina z nás kupuje hlavně kvůli chuti a zdraví. Má být plný antioxidantů, jemně vonět po čerstvé trávě a dodat salátům i těstovinám tu správnou jiskru. Jenže i ten nejkvalitnější olej ztratí během pár týdnů to nejlepší, pokud ho doma skladujete špatně.
     Komentáře
Reklama