Restauracím rychlého občerstvení se v tuzemsku daří a podle provozovatelů pokladních systémů přebírají část zákazníků tradičním podnikům. Zavedené řetězce rozšiřují síť svých poboček a přicházejí i nové značky, které jsou zaměřené i na zdravější stravování. Provozovatelé i analytici očekávají další růst fastfoodového sektoru. Lidé podle nich stále častěji vyhledávají rychlost, jednoduchost a moderní prostředí.
Hidden Wine Bistro v chorvatské Rijece je nenápadné místo s atmosférou moderního bistra, ale s ambicí fine diningu. Za konceptem stojí Deni Srdoč, šéfkuchař spojený s restaurací Nebo v hotelu Hilton Costabella nedaleko Opatije, pro níž získal Srdoč michelinskou hvězdu a zařadil se tak mezi nejvýraznější tváře současné chorvatské gastronomie.
Hradečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže, který má na svědomí několik trestných činů během jediného podvečera. Události se odehrály 1. prosince v okolí jedné z restaurací v Hradci Králové a vyústily v zadržení muže a následné podání návrhu na jeho vzetí do vazby.
V baru na severu novozélandského Jižního ostrova se v neděli 30. listopadu objevil nezvyklý host. Lachtaní mládě prohopsalo podnikem a uvelebilo se pod myčkou na nádobí. Nakonec se nechalo nalákat na lososa a ochranáři jej poté odvezli do bezpečí na nedaleký menší ostrov.
Jednání o rozvodu v rychnovské restauraci mělo rozhodnout o dalším osudu rodiny. Místo toho skončilo tragédií, která zasáhla celé město. Bývalý regionální novinář Miloslav Dostálek vytáhl legálně drženou pistoli a zastřelil jednou ranou do hlavy svou manželku. Za vraždu, která podle jeho dětí nebyla zkratem, si nakonec vyslechl čtrnáctiletý trest. Příběh vám redakce CNN Prima NEWS přináší v seriálu ZVLÁŠŤ ZÁVAŽNÉ ZLOČINY, který pojednává o největších kriminálních případech od začátku tisíciletí.
Vánoce jsou pro většinu rodin obdobím radosti, společných večeří a sváteční atmosféry. Pro Carlu Belucci (44) ale představují něco jiného. Chaos v restauracích, rozjívené děti a rodiče, kteří podle ní naprosto nezvládají kontrolu. A právě proto chce, aby během svátků děti do restaurací vůbec nesměly.
Hradečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže. Tomu kladou za vinu, že prvního prosincového dne, v podvečer v Hradci Králové, před jednou z restaurací nejprve poškodil plastové ...
Silná vánoční výzdoba, živá hudba a bufet s tématem krocaní pečeně. Tak vypadal první adventní brunch v pražském Marriottu, který vsadil na klidnou atmosféru a rodinné předvánoční setkání.
Pařížská policie vyšetřuje sexuální útok skupiny mladých mužů proti nezletilé dívce v nákupním centru Forum Les Halles v historickém jádru francouzské metropole. Podezřelé na místě zadržela.
Tentokrát bude moje gastroglosa částečně postavená na hlavu. Nebudeme se bavit o tom, co a jak dobře jíst a o trendech v gastronomii, ale o tom, jak nejíst. Respektive jak se nechat přinutit nejíst, pokud k tomu máte důvody, o kterých rozhodují lékaři. Na druhou stranu je však pro mě tato představa poněkud krutá a připomíná mi časy, kdy se do restaurací z nejrůznějších důvodů nechodilo.
Připravte si minutkovou čínu z kuřecího masa a zeleniny jako z restaurace. Rychlá a chutná kombinace šťavnatého masa, křupavé zeleniny a koření potěší každého. The post Minutková čína z kuřecího masa: Rychlý a chutný recept na čínu jako z restaurace, hotovou za 15 minut appeared first on Prima Inspirace.
Vztah krásné modelky Andrey Bezděkové a zpěváka Sebastiana byl vždycky tak trochu jako na houpačce. Nikdo ale nepochyboval o tom, že se ti dva mají rádi. Nedávno se ale na sociálních sítích objevilo něco, co naznačuje, že je velké lásce konec.
Požár restaurace Bílý Kámen u Máchova jezera v Doksech na Českolipsku způsobila letos v létě technická závada na mrazicím zařízení. Potvrdil to znalecký posudek Technického ústavu požární ochrany. Na webu policie o tom informovala její regionální mluvčí Ivana Baláková. Policie požár se škodu zhruba 20 milionů korun šetřila pro možné podezření z poškození cizí věci.
V rámci programu FOOD, kterého se účastní 19 institucí a univerzit v Evropě, se každoročně uskuteční i průzkum tzv. Barometr FOOD. Cílem celé iniciativy je zlepšit stravovací návyky zaměstnanců zvýšením jejich povědomí o nutričně vyvážené stravě a zároveň zlepšit výživovou kvalitu jídel nabízených v restauracích v rámci pracovního dne. Společnost Edenred a její partneři se i letos podělili o výsledky tohoto rozsáhlého šetření založeného na odpovědích 52 016 zaměstnanců a 1 136 provozovatelů restaurací ve 21 zemích světa. Jaká jsou hlavní zjištění průzkumu v Čechách?
Policisté uzavřeli vyšetřování požáru restaurace a diskotéky Bílý Kámen v Doksech u Máchova jezera, ke kterému došlo letos v polovině července. Ukázalo se, že příčinou byla technická závada. Ohni tehdy budova zcela podlehla a zřítila se.
/VIDEO/ Zkolaudováno. Bývalý hotel Labuť v centru Vrchlabí po letech chátrání znovu ožívá. Dnes je z něj Galleria Central. V sobotu 6. prosince přivítá první hosty restaurace, v pátek 12. prosince hotelová část. Ve videu se můžete podívat, jak to vypadá uvnitř.
Večer v Štanglu je přesně promyšlený zážitek, kde každý chod dává prostor jedné zásadní surovině a odhaluje její chuť v plné komplexitě. Od jemně zakouřeného prvního chodu přes precizně připravené Wagyu až po elegantní lesní tóny jelena a sofistikovaný závěr dezertu - všechno je propojeno texturami, aromaty a pečlivě zvolenými párováními. Host je vedený krok za krokem, servis je nenucený a profesionální, a každý moment večera potvrzuje řemeslnou preciznost a kreativitu kuchyně.
Jakoby už toho neměli dost, třineckou restauraci Terra zasáhla během roku a půl další pohroma. Oblíbený podnik se ale nevzdává a pár dní po požáru opět otevřel.
Řetězec, který vznikl jako rodinná firma v roce 1986 ve Virginii, má mezi rychlým občerstvením doslova statusový symbol. Za Five guys se ještě donedávna jezdilo do Berlína nebo do Vídně. Nyní konečně, po několika odkladech, přibyla pobočka v Praze, první v zemích bývalého sovětského bloku. Veřejnosti se otevírá v pondělí, my jsme dostali možnost ochutnat v předstihu.
Máte rádi fastfoodové řetězce? Pak se již brzy dočkáte nového, který svým zákazníkům nabídne burgery z čerstvých surovin, ale také hranolky a koktejly.
Vánoce zdaleka nemusí vonět jen po vanilkových rohlíčcích a smaženém kaprovi. Stále více lidí letos vyměňuje tradiční štědrovečerní shon za klidný sváteční brunch v kulisách těch nejkrásnějších pražských interiérů. Luxusní hotely i vyhlášené restaurace lákají na sezonní menu, šampaňské i atmosféru, která dává svátkům nový rozměr. Vybrali jsme místa, kde si letos v Praze beze spěchu užijete brunch s těmi, které máte rádi.
Byl to prý jeho velký sen, který se mu teď plní. Martin Klán, syn majitele developerské společnosti Amadeus Real Estate Václava Klána, má ze všech fast foodů nejraději americký Five Guys. Ten ovšem v Česku dosud chyběl. Měl sem přitom dorazit už loni, jenže problémy s předchozím franšízantem posunuly premiéru až na letošní prosinec. Američané nyní svou první českou pobočku otevírají v pražském obchodním domě Máj, který rodině Klánů patří.
Zatímco se Lela Ceterová (36) doma stará o nemocného syna Arnieho, její manžel Karlos Vémola (40) vymetá restaurace. Zdá se, že se čím dál víc potvrzují slova od zdroje pro eXtra.cz, který nedávno tvrdil, že Karlos se o pomoc v domácnosti a rodině vůbec nezajímá. Lela je tak na všechno sama, jak se dá poznat i z jejího posledního příspěvku na sociálních sítích.
Společnost Sedmý schod, nájemce největší žatecké restaurace U Orloje, s jejím provozem končí. Hospodu s minipivovarem opustí. Příspěvková organizace města Chrám chmele a piva, jehož součástí restaurace je, hledá nového nájemce. Zájemci mohou podávat přihlášky do poloviny prosince.
Když chcete dobýt Evropu, na city není čas. Promotér Ondřej Novotný v otevřené zpovědi přiznal, že práce v Oktagonu připomíná spíše peklo v kuchyni michelinské restaurace než pohodovou kancelář, a vysvětlil, proč musí někdy vyhodit i lidi, které má lidsky rád, aby nebrzdili rozjetý vlak.
Policisté z Roudnice nad Labem dopadli podezřelého, který má mít na svědomí opakovaná vloupání do restaurace a přívěsu s občerstvením. Jeho nenechavé prsty řádily také v hotelu.
Řízek je stálicí českých hospod, restaurací i jídelen. Tento pro nás už legendární pokrm se objevuje na jídelních lístcích v mnoha podobách, kombinujících jak druhy masa, které je použito, tak způsoby přípravy. Redakce webu Toprecepty.cz vyrazila do terénu, abychom mohli zodpovědně říct, kam si v Praze můžete zajít na poctivý a chutný řízek.
V restauraci řetězce rychlého občerstvení KFC v Jenišově na Karlovarsku našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) plesnivé muffiny umístěné na pultu pro…
Restaurace zaměřená výhradně na brambory? Realita překonává očekávání. Podnik s lakonickým názvem Brambory, který najdete přímo naproti pražskému obchodnímu centru Arkády Pankrác, dokazuje, že i ta nejskromnější surovina se může stát hvězdou fine-diningu. A to doslova na všech úrovních – od hranolek až po dezerty.
Barrandovské terasy byly symbolem prvorepublikového snu: jazz, lampiony, hvězdy filmového plátna a bazén, který patřil k nejmodernějším v Evropě. Z rodinného výletního místa se stalo zákulisí velké politiky i filmových večírků.
Pan Vlastimil vzal rodinu na oběd do dražší restaurace a těšil se, že si všichni pochutnají. Místo nezapomenutelného gastronomického zážitku ale přišlo zklamání. Na stole mu přistálo nedovařené jídlo. Obsluze za nekvalitní pokrm odmítl zaplatit. A měl na to právo. I s restauratérem totiž uzavíráte kupní smlouvu, a pokud servírované jídlo a nápoje nesplňují vaše očekávání, můžete je reklamovat.
Byla to aféra, kterou trh s rychlým občerstvením v Česku nepamatuje. Poté, co Jan Tuna zveřejnil na internetu materiály o údajných praktikách KFC při nakládání s masem, se řetězec stáhl do ústraní a od té doby prakticky nekomunikoval. To dalo prostor ke spekulacím. České KFC ale mlčení prolomilo a jeho šéfka pro CzechCrunch vysvětluje, co se v souvislosti s kauzou změnilo, jak to bylo s „libereckým masem“ a jak ve firmě reagují na zvýšený počet kontrol, které podle oficiální zprávy Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) dopadly pro KFC dobře.
V restauraci řetězce rychlého občerstvení KFC v Jenišově na Karlovarsku našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) plesnivé muffiny umístěné na pultu pro výdej jídel. Ze sedmi připravených kusů byly čtyři pokryté šedobílou plísní, jež byla viditelná pouhým okem, řekl ČTK mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
Brno - V restauraci řetězce rychlého občerstvení KFC v Jenišově na Karlovarsku našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) plesnivé muffiny umístěné na pultu pro výdej jídel. Ze sedmi připravených kusů byly čtyři pokryté šedobílou plísní, jež byla viditelná pouhým okem, řekl ČTK mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
Jan Přeučil (88) a Eva Hrušková (73) tvoří jeden z nejharmoničtějších párů českého showbyznysu. Manželé se v rozhovoru pro Prima Ženy rozpovídali o tom, jak stráví letošní Vánoce. Plánují vyrazit do jedné z pražských restaurací na šneky. Nový rok pak stráví ve Františkových Lázních.
Cesta amerických zástupců Stevea Witkoffa a Jareda Kushnera do Moskvy v úterý připomínala spíš turistickou návštěvu, než vyjednávání o ukončení ruské války na Ukrajině. Ve svém komentáři to píše moskevský korespondent stanice Sky News. Výsledky jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem zatím známy nejsou, o zážitkovém programu Američanů, který mu předcházel dlouhých šest hodin předtím, ale ruská média informovala poměrně obsáhle.
Když mluvíme o italské kuchyni, většina lidí řekne, že jim chutná. Jenže naše představa se od reality dost liší. Pražská gastromapa se sice od devadesátých let hodně změnila, ale někde pořád autenticita ustupuje českým chutím.
Od restaurace Papilio se čeká hodně. Ať už v souvislosti s blížícím se udílením hvězd Michelin Guide, nebo přímo u degustační večeře, která je v této restauraci ve Vysokém Újezdě gurmánským svátkem. Šéfkuchař Jan Knedla a jeho tým dlouhodobě sází na kombinaci preciznosti, kreativity a servisu zajímavých surovin. Jak se tato mozaika propisuje do zimního menu?
Jak Daniel Křetínský coby majoritní vlastník skupiny Metro, do které patří rovněž české Makro, změnil její fungování? I na to v rozhovoru pro Forbes odpovídá CEO tuzemské pobočky nadnárodního řetězce...
REPORTÁŽ: Ke konci listopadu jsme se vydali na Valašsko, nejprve do Vizovic, následně do Olšan. Vizovice nás okouzlily státním zámkem a muzeem slivovice. Do Olšan jsme mířili především kvůli vzpomínkám na herce Bolka Polívku. Jeho farma už mu ale dávno nepatří a nenese ani původní název. Poslední roky jde o Statek Olšany.
Roboti už nejsou skrytí jen v průmyslových provozech. Stále častěji se s nimi lidé setkávají v obchodech nebo restauracích. Nově mohou na další narazit v ulicích Prahy. K týmu lidských kurýrů se v Karlíně přidalo v úterý pět robotických. Zatím dovezou jídlo z jedné restaurace rychlého občerstvení. Firma Foodora zároveň plánuje přidat další provozy. Překvapením pro zákazníky se už před několika lety stali robotičtí číšníci v síti salaterie UGO Trade. Mají je ve zhruba třetině provozoven, kde to prostor dovolí. Personál jimi ale nahradit nechtějí. Stejně jako rozvozová firma Wolt, která rovněž zvažuje nasazení robotů v metropoli – rovněž coby doplněk práce kurýrů.
Šéfkuchař Marek Raditsch, který sbíral cenné zkušenosti v michelinských restauracích v Dánsku, Norsku i New Yorku, vás v novém video seriálu provede celým světem ryb. Ukáže, jak poznat skutečně čerstvou rybu, správně ji zpracovat, porcovat a připravit tak, abyste ji konečně začali jíst častěji a s radostí. Naučte se vše od české klasicky v podobě kapra či candáta až po tuňáka nebo lososa!
Americký fastfoodový řetězec Popeyes otevře v úterý 9. prosince v 10 hodin svou první ostravskou pobočku v OC Forum Nová Karolina. Návštěvníci se mohou těšit nejen na ikonické smažené kuře, ale také na speciální akci pro první příchozí. Popeyes otevřelo první pobočku na podzim 2023 v Praze a na sendvič zdarma tehdy čekaly desítky lidí ve frontě i 26 hodin.