Zavřít
Stévie

Stévie

Nejnovější články na Seznamu na téma Stévie
  • Befity

    Přírodní sladidlo stévie má negativní vliv na srdce

    Před 14 dny
    Používat stévii místo cukru, protože je zdravější? Těžko říct, zda je to ta nejlepší alternativa. Prý hodně sráží krev, čímž ohrožuje cévy i kardiovaskulární systém!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Stévie: Vypěstujte si na zahradě či na parapetu zdravé sladidlo

    Před 1 měsícem
    Pro ty, kteří ještě stévii neznají, tak se jedná a bíle kvetoucí rostlinku, které se také říká stévie cukrová, sladká tráva či medové lístky. Pochází z tropické a subtropické oblasti Jižní a Severní Ameriky. Používá se především jako alternativa běžného cukru, protože jejich kalorická hodnota je doslova nulová. Sladivost využívají především diabetici a lidé, kteří chtějí zhubnout. Říká se, že je třicetkrát sladší než bílý či jiný cukr. V obchodech si však můžete koupit sušené listy nebo sirup, ale je také možné si stévii pomocí semen či sazenic vypěstovat doma, a následně si své přírodní sladidlo vyrobit. Jak tedy o takovou rostlinku pečovat, aby krásně rostla?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Skrytá síla hlívy ústřičné

    Před 5 měsíci
    Mnohé zdravotní potíže pomohou vyřešit bylinky, které běžně rostou na louce, v zahradě nebo v květináči. Obrovskou moc však mají i houby. Víte které?
     Komentáře
  • Jímeto

    Zdravé náhrady cukru stále ještě nevytlačily škodlivý bílý cukr

    Před 5 měsíci
    O tom, že cukr škodí, už víme desítky let, a přesto je jen málo domácností, kde by se bílý rafinovaný cukr nevyskytoval. Navíc zcela vědomě krmíme pochoutkami plnými cukru naše děti.
     Komentáře
  • Pikant

    Jahodová sezóna začala: Upečte si výborný jahodový závin plněný tekutou čokoládou

    Před 9 měsíci
    Jaro a léto jsou nejoblíbenějším ročním obdobím co se dostupnosti ovoce a zeleniny týče. A jahody mezi nimi rozhodně hraji prim! Zadělejte těsto, nechte ho vykynout, pomažte čokoládou, ozdobte jahodami, upečte a mlsejte do zbláznění!.
     Komentáře
  • Zítřek

    Jak snížit příjem kalorií a přitom nevyřadit cukr ze svého jídelníčku?

    Před 1 rokem
    Na trhu existuje celá řada náhražek klasického cukru – od umělých po přírodní. Jednou z nich je i erythritol, který se pyšní řadou výhod a ostatní sladidla tak hravě strčí do kapsy. Má nulovou kalorickou hodnotu, je přírodní, nezpůsobuje vedlejší účinky a chutná téměř jako běžný cukr.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Cukrovkáři mohou zahradu přizpůsobit svým potřebám. Správné byliny záhon ozdobí a ještě poslouží zdraví

    Před 1 rokem
    Na cukrovku zabírá mnoho bylin, které lze koupit v lékárnách či bylinkářství. Proč ale za ně zbytečně utrácet peníze, když si je můžete vypěstovat sami.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zázrak jménem stévie

    Před 1 rokem
    Cukr. Jíme ho moc a přidáváme ho snad do všeho. Sám o sobě vůbec není špatný, je to skvělý zdroj energie. Bohužel jsme ho začali jíst v nekontrolované míře, a co si budeme povídat, mnozí lidé tu energii z něj nedokáží svým pohodlným stylem života upotřebit, proto se potýkáme s nadváhou, obezitou, diabetem a tak dále. Více než 1,9 miliardy 18 let a výš trpí nadváhou. Z toho je více než 650 milionů obézních. Nadváha a obezita zabije více lidí než lidí trpící podváhou, anorexií a bulimií.
     Komentáře
  • Feminela

    Bílý cukr neprospívá nikomu. Nahraďte ho a oslaďte si život zdravě

    Před 1 rokem
    Je obecně známo, že bílý cukr je velmi rozšířený. Přidává se i do nejrůznějších těst, krémů a cukrovinek. Přitom tělu nijak neprospívá. Dokonce si na něm můžeme vytvořit závislost. Čím ho tedy lze v jídelníčku nahradit?
     Komentáře
  • Vitalia

    Výrobci nápojů se snaží nahrazovat cukr. Se stévií to ještě nevzdali

    Před 1 rokem
    Cukr je pro lidi stále větším strašákem a výrobci limonád a ochucených vod pracují na tom, aby jejich nápoje byly pro zákazníka stále atraktivní. Hledají tedy nové způsoby, jak své nápoje osladit. Ideálně přírodní cestou a bez kalorií.
     Komentáře
  • Fajntip

    Jak sladit zdravě aneb nejzdravější sladidla

    Před 1 rokem
    Je známo, že cukr sám o sobě nemá mnoho příznivých účinků ani na naše tělo, ani na náš organismus. A radši ani nezmiňujeme, jaký mají vliv na vzrůstající číslo na váze! Tělo totiž vstřebává cukr z potravin jako první, dokonce i před tuky! Hlavně ženy tedy ocení alternativy bílého cukru, jež jsou šetrnější ke zdraví a k pěkné postavě.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Není cukr jako cukr

    Před 1 rokem
    Pro náš organismus představují sacharidy základní zdroj energie. Během redukce váhy jsou často mylně vynechávány, ale jak je známo, jakýkoli extrém je pouze dočasný! Sacharidy k životu potřebujeme, a to nejenom pro správné fungování mozku či centrálního nervového systému. Chrání také svalstvo, jelikož místo bílkovin ve svalech zpracovávají energii z uložených tuků. Navíc v přiměřeném množství brání lidské úzkosti.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Stévie je novým lékem na lymskou borreliózu

    Před 1 rokem
    Stévie je přírodní sladidlo, které si dietáři a příznivci zdravého stravování velice oblíbili. Také aby ne, když nemá žádné kalorie! Hodně teď o něm mluví i vědci. Zjistili totiž, že likviduje bakterii způsobující lymskou borreliózu už po týdnu užívání. Prý je srovnatelná s antibiotiky!
     Komentáře
  • ZdravéRady

    Zapomeňte na cukr. Čím ho lze snadno nahradit?

    Před 1 rokem
    Bílý cukr a jeho nadměrná konzumace jsou považovány za jeden z nejhorších stravovacích prohřešků, který má pro náš organismus dalekosáhlé nežádoucí účinky. S cukrem není spojena pouze obezita, ale také řada zdravotních problémů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Stévie nahradí nezdravý cukr a pomůže s hubnutím

    Před 1 rokem
    Jak nahradit cukr? Znáte stévii? Běžně se používá jako náhrada cukru. Je při shazování kil skutečně tak užitečná, jak se o ní říká!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Stévie na talíři a její vedlejší účinky

    Před 1 rokem
    Osladit si život něčím, co nezatěžuje organismus? Tak to je sen! A ten slibuje stévie, o které se říká, že patří k bezpečným náhražkám cukru. Ale co když je to celé úplně jinak?
     Komentáře
  • Náš region

    Jaké znáte alternativy cukru? Oslaďte si život zdravěji

    Před 2 roky
    Cukr krystal, cukr kostka, cukr, cukr a znova cukr. V posledních letech slovo cukr dostalo až hrozivý ráz. Někteří lidé ho nazývají „bílou smrtí“, jelikož spotřeba cukru některých jedinců zdaleka přesahuje doporučenou denní dávku. Samozřejmě nesmíme zapomenout na skryté cukry, které přijímáme i z jiných potravin, a v tomto duchu by mohl článek pokračovat. Dnes si ale nebudeme povídat o výživových hodnotách. Řekneme si něco o možných alternativách, sladidlech, kterými můžeme bílou krupičku nahradit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Alternativy nezdravého slazení

    Před 2 roky
    Otázka, kterou ve svém okolí slýchám veliče často: „A čím je tedy nejlepší sladit?“
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Stévie: jak si vypěstovat tuto sladkou bylinku

    Před 2 roky
    Stévie je známá především jako sladidlo. Nicméně existuje velké množství druhů stévie, z nichž některé nejsou určeny ke konzumaci a pěstují se spíše pro své okrasné účely. Na pěstování této bylinky není nic složitého. Pokud si chcete pěstovat svou rostlinku pro vlastní výrobu sladidel, pak zvolte druh nazvaný Stevia rebaudiana. Ta je vhodná ke slazení pokrmů.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Domácí výroba sladidel: vyrobte si vlastní produkty ze stévie

    Před 2 roky
    Pokud pěstujete vlastní stévii, nejlépe druh Stevia rebaudiana, můžete si vyrobit vlastní sladidla. Ta můžete používat všude tam, kde používáte klasický cukr. Stévie je obecně sladší, proto postačí menší množství – na poměr si jistě brzy přijdete sami. Výhodou sladidel vyrobených ze stévie je to, že obsahují jen velmi malé množství kalorií a přitom pokrm osladí. To je důvod, proč jsou tolik oblíbené.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Stévie sladká jako alternativa sladidla nemá žádné kalorie

    Před 2 roky
    Chuť na něco sladkého zažene nejlépe kousek čokoládové tyčinky, kterou si můžete dopřát ke své odpolední kávě. Velmi často si i tu lidé rádi osladí a pak se jen s hrůzou dívají na stále se zvyšující číslo na osobní váze. Přibrat kilogramy tělesné hmotnosti není nic těžkého. Ovšem zbavit se jich, to už vyžaduje značné úsilí. Čím tedy nahradit cukr? Třeba stévií sladkou neboli cukrovou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zdravá sladidla vhodná i pro diabetiky si můžeme pěstovat jednoduše i na zahradě

    Před 2 roky
    Jídelníček při cukrovce nebývá někdy snadné sestavit. Představíme vám dvě rostliny, které se snadno pěstují na zahradě a které umožní diabetikům jídelníček zpestřit a dokonce i osladit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Přírodní stévie vede nad bílým rafinovaným cukrem

    Před 2 roky
    Stévie je přírodní sladidlo, které pochází z rostliny stevia rebaudiana, jenž byla poprvé objevena v Paraguayi domorodým obyvatelstvem. Co se stane, když její účinky porovnáte s rafinovaným cukrem? Sami se rozhodněte, která varianta je pro vás lepší!
     Komentáře
Reklama