Zavřít
Vaření

Vaření

Nejnovější články na Seznamu na téma Vaření
  • eKuchařka

    3 bleskové recepty z medvědího česneku

    Před 23 hodinami
    Zelený poklad z vlhkých listnatých lesů se těší nebývalé popularitě. Stále více lidí vyráží v brzkém jaru na sběr voňavých zelených lístků a domů si odnáší bohatou úrodu. Pokud si lámete hlavu, jak medvědí česnek zpracovat, můžete se inspirovat následujícími recepty. Prozradíme i to, čím je tato bylinka prospěšná zdraví.
     Komentáře
  • StyleUp

    Triky babiček pomohou s dokonalou chutí polévek. Moderní hospodyňky zase ví, jak jim prodloužit trvanlivost

    Před 1 dnem
    Správná kuchařka se prý pozná podle toho, jak dobrou umí udělat polévku. Existuje několik jednoduchých triků, které vám usnadní vaření polévky, ale přesto bude chutnat dokonale. Stačí jen maličkosti, které z polévky udělají pořádné jídlo, na které budete mít chuť každý den.
     Komentáře
  • OnlyU

    Monika Absolonová přenechala vaření v přímém přenosu Bobu Kleplovi. Kvůli nemoci odbíhala na záchod

    Před 2 dny
    Monika Absolonová se na svém instagramu ráda dělí o své kulinářské dovednostmi. Tentokrát společně s Bobem Kleplem vařila pokrm s názvem adžabsandal. Jenomže se jí udělalo už na začátku videa zle a po zbytek natáčení sotva stála na nohou. Zdroj
     Komentáře
  • Parťáci od fochu

    Uvařte si doma vlastní pivo

    Před 3 dny
    Vařit si doma vlastní pivo bývalo kdysi dávno výsadou téměř každého města. Dnes už nepotřebujete glejt do krále a pivo si můžete doma uvařit dle chuti a libosti. Než se z vás ale stanou opravdoví znalci, můžete pří "právu várečném" nasekat spoustu chyb. Jak se jich vyvarovat vám poradí skutečný sládek a mistr ve svém oboru.
     Komentáře
  • Naturally
    naSeznam Médium

    Houbová sezóna právě začala! Kačenka česká a smrže jako poklady jarního lesa

    Před 4 dny
    Hřibovité houby, na které se těší nejeden vášnivý houbař a gastronomický nadšenec, se v našich lesích začnou objevovat až od měsíce května. Jaké jedlé a především chutné houby můžeme začít sbírat už nyní?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše

    Před 4 dny
    Bramborová kaše. Jedna z nejběžnějších příloh v českých domácnostech. Její množství se ale někdy špatně odhaduje. Poté vystává nelehká otázka: „Kam s ní“? Ve skutečnosti ji můžete hravě proměnit takřka v cokoliv! Omezíte plýtvání jídlem, a navíc si dobře pochutnáte.
     Komentáře
  • Žena-in

    Domácí smetanový sýr je lepší a levnější než ten z obchodu: Tipy, jak ho využít v kuchyni i v koupelně

    Před 5 dny
    Ceny kupovaných smetanových sýrů se v poslední době vyšplhaly do nebeských výšin. Jejich chuť také není vždy podle našich představ. Udělejte si vlastní, ušetříte peněženku, pochutnáte a můžete ho využít hned na několik způsobů.
     Komentáře
  • Adbz

    Nádobí s nepřilnavým povrchem má slabiny. Při vysoké teplotě se teflon stává nebezpečným

    Před 5 dny
    Dlouhodobé vystavení nádobí s teflonovým povrchem vysokým teplotám může zaútočit na zdraví. Když se nadýcháte toxických výparů, cítíte příznaky, jako kdyby na vás lezla chřipka.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak oddělit žloutek od bílku jednoduše a rychle. Mnohdy stačí šikovné ruce

    Před 8 dny
    Jak oddělit žloutek od bílku jednoduše a rychle? Pro někoho běžná rutina, pro jiného neřešitelný úkol. Oddělení bílku a žloutku čistě, beze zbytku, je v kuchyni nezbytnost, ať při vaření nebo při pečení. Pokud ještě svůj osvědčený způsob nemáte, nabízíme několik triků.
     Komentáře
  • Žena-in

    Manžel mi vyčítá, že se nedostatečně starám o něj i o domácnost. Sám přitom pije první ligu, stěžuje si Irena (46)

    Před 8 dny
    Ve společnosti je poslední dobou poukazováno na nedocenění žen za domácí práce, nejsou za to oceňovány ani finančně, ani nijak jinak, prý je to špatně. Co když si to ale nezaslouží? To si myslí manžel Ireny, která toho prý nedělá dost.
     Komentáře
  • Living

    Silikonové náčiní do kuchyně – víte o něm vše?

    Před 8 dny
    Uvažujete o koupi silikonového náčiní do kuchyně? Díky němu dostane vaření a pečení zcela nový rozměr. Pomůcky neztrácejí barvu ani po delší době, snesou vysokou teplotu, fyzický tlak i nejrůznější rozmary kuchaře.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak nahradit olivový olej v kuchyni

    Před 8 dny
    Vlastnosti olivového oleje jsou jedinečné. Tato takřka zázračná tekutina je plná nenasycených mastných kyselin a dalších látek cenných pro lidské zdraví. Není divu, že tvoří nedílnou součást nejednoho receptu. Ne vždy je ale po ruce. Prozradíme, čím ho v různých situacích šikovně nahradit.
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Když Češi začali jezdit k moři v Itálii, zjistili, jak chutná rizoto

    Před 9 dny
    Každý má nejspíš rizoto spojené s dětstvím a se školní jídelnou, kde se uvařená rýže smíchala s naloženým hráškem a se zbytky masa a na světě byla směs, která nesla název rizoto.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    Tereza, David, Erik a Kristýna z jihlavské školy uspěli ve Francii. Přišla i nabídka na stáž v michelinské restauraci

    Před 9 dny
    V Kraji Vysočina jsou talentovaní studenti. To ukázala účast čtveřice studentů z jihlavské střední školy, která reprezentovala v mezinárodním finále prestižní kuchařské soutěže Trophée Mille ve francouzské Remeši. Dvojice, která se věnovala vaření, si dokonce zasloužila pochvalu od samotného prezidenta soutěže Philippa Milla. Třešničkou na dortu byla i nabídka na prestižní stáž.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Základní vybavení kuchyně: Co vše napsat do nákupního seznamu

    Před 9 dny
    Zařizování první kuchyně. Radost, ale i starost. Máte pocit, že seznam potřebný ke každodennímu vaření a pečení je nesmírně obsáhlý a tápete, z kterého konce vlastně začít? Vezměte to hezky popořádku. Následující výčet nejdůležitějšího vybavení kuchyně vám její zařizování usnadní.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní brokolicová polévka s čedarem. Pochutnáte si a budete ji chtít vařit pořád

    Před 10 dny
    Brokolicová polévka s čedarem skvěle chutná a příprava je jednoduchá. Na vynikající brokolicovou polévku podle tohoto receptu budete potřebovat: brokolice 500 g, čedar 200 g, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, máslo 30 g, česnek 2 stroužky, hladká mouka 2 lžíce, vývar 1 l, plnotučné mléko 0,5 l, paprika ½ lžičky, muškátový oříšek, pepř a sůl 1 až 2 lžičky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ztracená vejce podle šéfkuchaře Romana Pauluse: Díky fintě s vidličkou se vám odteď už vždycky povedou

    Před 10 dny
    Dalo by se o nich říct, že jsou takovou delikatesou mezi vajíčky. Díky ztraceným vajíčkům povznesete snídani na vyšší úroveň, koprovka s nimi bude chutnat přímo luxusně, stejně jako kulajda. Nic však není zadarmo a ztracené vejce není tak jednoduché na přípravu. Díky následujícím radám je ale odteď zvládnete na jedničku.
     Komentáře
  • Proženy

    Co možná nevíte o vaření těstovin: Vodu solte, až když je vařící, a porci odměřte pomocí naběračky

    Před 10 dny
    Balíček těstovin se najde snad v každé domácnosti. Poslouží v časové tísni, ve chvílích, kdy se vám nechce moc vařit, a i tehdy, když máte chuť na něco opravdu dobrého. Je to jedno z prvních jídel, které jste uměli připravit, a o tom, jak je uvařit, víte téměř vše. Opravdu?
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Nadýchaná míchaná vejce jako od profíka: Střídání teploty smažení změní pravidla hry

    Před 10 dny
    Míchaná vejce patří mezi nejjednodušší pokrmy na přípravu, přesto vás dokážou skvěle zasytit. Pomocí tohoto triku si připravíte ty nejlepší a nejnadýchanější míchaná vejce.
     Komentáře
  • Home

    6 vynikajících zeleninových salátů, které vám pomohou odlehčit jídelníček!

    Před 10 dny
    Ať už si chcete jídelníček odlehčit proto, že byste rádi zhubli pár kil, či pouze chcete tělu dopřát lehčí stravu, tak právě zeleninové saláty mohou být tou pravou volbou pro vás. Nejen že jsou snadné na přípravu, ale jsou také velmi chutné a bohaté na vitamíny, což oceníte především v období různých viróz. Vyzkoušejte sami některý z níže uvedených receptů a rozmazlete tak své chuťové buňky.
     Komentáře
  • Žena-in

    Nejdivnější fobie, které opravdu existují: Nechybí strach ze zvracení nebo z vaření

    Před 11 dny
    Když se řekne fobie, většina lidí si pravděpodobně vybaví strach z pavouků nebo uzavřených prostor. Lidé ale mohou mít hrůzu z naprosto samozřejmých věcí, které by vás ani nenapadly.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Po dopití vína je moudré si korkový špunt schovat. Je zachráncem připáleného jídla

    Před 11 dny
    Zvlášť při vaření náročných pokrmů se může snadno stát, že dojde k jeho připálení. Odstranit nepříjemný zápach i pachuť připáleného jídla dokáže obyčejný korkový špunt.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Recepty našich prababiček na pomerančové likéry, kompoty, marmelády a další pomerančové dobroty

    Před 11 dny
    Už před sto lety byly na jaře v našich obchodech dostupné sladké a přitom levné pomeranče. Zajímá vás, jakými nejrůznějšími způsoby dokázaly tehdy naše šikovné prababičky toto chutné tropické ovoce zpracovat? Můžete si to sami vyzkoušet podle našich pomerančových receptů z roku 1923.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Zapomeňte na polotovar z obchodu. Vyzkoušejte těchto 6 receptů na domácí pudink

    Před 11 dny
    I vy si pamatujete z dětství na misku čokoládového nebo vanilkového pudinku s piškoty? Měli jste raději chlazenou nebo horkou verzi?
     Komentáře
  • Apetit

    Škola vaření: Připravte si skvělou cibuládu, hodí se ke klobáse s kaší i do toustu

    Před 12 dny
    Cibulové zavařeniny neboli cibulády se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách je můžete rozdávat jako jedlé dárky.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Pomalý hrnec: Uvaří (téměř) sám a výrazně s ním ušetříte!

    Před 12 dny
    Pořiďte si domů pomalý hrnec! Moderního pomocníka, který vám s minimem vašeho úsilí pomůže vykouzlit pokrm hodný michelinské hvězdy.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Prostřeno: S dalším novým týdnem se na obrazovkách objeví také nová soutěžní partička vycházejících kuchařských hvězd

    Před 13 dny
    Tentokrát si kamery posvítí na soutěžící z Prahy a středních Čech. A světlo bude potřeba už v pondělí, kdy to bude u soutěžícího Petra hodně intimní. Ve vypůjčeném bytě hostitele zradí elektřina, navíc z kohoutku poteče podezřele zbarvená voda.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Šopský salát, který si zamilujete

    Před 13 dny
    Vynikající šopský salát neboli „šopák“ je vynikajcí pokrm, který dostanete v snad v každé restauraci většinou jako předkrm. Základem je čerstvá zelenina a slaný sýr. Suroviny: okurka 100 g, paprika 100 g, rajčata 100 g, cibule 10 g, cukr ½ lžičky, pepř, ocet 1 lžička, olivový olej 1 lžička a balkánský sýr 50 g.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí kuchařka Bára: Tříchodové menu pro celou rodinu zvládnu uvařit do stokoruny

    Před 13 dny
    Tříchodové menu za 25 Kč zní jako sen. Je jasné, že v restauraci něco podobného nikdy nepořídíme. Ale doma to reálné být může. Tvrdí to naše čtenářka Bára, která se nám pochlubila se svým receptem na nedělní tříchodové menu pro čtyřčlennou rodinu. Náklady na suroviny nepřesáhnou sto korun. Tady je její tip. Levné vaření? Žádný problém Byla to moje maminka, která mě učila vařit. A myslím, že mě to naučila velmi dobře.
     Komentáře
  • Befity

    Vařením doma máte své zdraví pod kontrolou

    Před 15 dny
    Konzumace jídel z restaurací může sice být příjemné a pohodlné, ale dříve nebo později se z něho může stát zátěž pro zdraví i vaši peněženku. Jaké existují benefity vaření doma pro tělo a hubnutí? Jak najít ten správný balanc mezi domácí a kupovanou stravou?
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty ze zásob v mrazáku

    Před 15 dny
    Ještě několik málo dní potrvá, než jaro oficiálně vystřídá zimu. Aby nám čekání na teplejší měsíce rychleji utíkalo, můžeme je zatím přivolávat v kuchyni. Také máte ještě v mrazáku loňskou úrodu ovoce a hub? Je načase ji zpracovat!
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Dnes se slaví Den svatého Patrika. Oslavte ho zelenými dobrotami!

    Před 15 dny
    Pojďte i vy letos slavit v zeleném stylu a připravte si doma nějakou chutnou dobrůtku, kterou uctíte patrona Irska.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Aby lžíce už nikdy nespadla do misky horké polévky: Palčivý problém vyřeší obyčejný kolíček

    Před 15 dny
    Zkuste využít ideální místo na odkládání lžíce během ochutnávání pokrmů, které už jednoduše opravdu nejde přehlédnout.
     Komentáře
  • Deník

    Je libo domácí pivo? Stále více Čechů se pouští do vlastnoručně uvařeného moku

    Před 16 dny
    Češi si v poslední době oblíbili domácí vaření piva. Ještě před několika lety evidoval Cech domácích pivovarníků 600 těchto nadšenců. Nyní je jich takřka třikrát tolik. A stále přibývají.
     Komentáře
  • Žena-in

    Společné aktivity, které vás s partnerem vytrhnou ze stereotypu

    Před 16 dny
    Všichni asi víme, co se dá s partnerem nejčastěji dělat po dlouhém a náročném dni. Koukat na televizi. Pokud byste ale nechtěli upadnout do stereotypu a svůj společný večer sem tam nějak oživit, inspirujte se následujícími tipy.
     Komentáře
  • Adbz

    Prkénko má tajnou funkci, která šetří čas: Otvor v něm usnadňuje úklid

    Před 16 dny
    V dnešní době není domácnost, která by nevlastnila alespoň jedno prkénko. Možná ale nevíte, že skrývá jednu tajnou funkci, která vám usnadní vaření a ušetří čas.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Tradiční knedlíky budou lahůdkou, když si je připravíte doma

    Před 16 dny
    Kdo touží po krásně nadýchaném knedlíku výrazné chuti, pustí se do domácí přípravy podle tradičních receptů. Potěší vás, že vaření domácích knedlíků je snadné a využijete starší pečivo. Vraťte se ke kořenům české kuchyně a připravujte knedlíky doma.
     Komentáře
  • UdálostiExtra

    Horkovzdušné fritézy: dobré hranolky i bez litrů oleje

    Před 17 dny
    Smažené pokrmy patří k výživově nejméně vhodným, přesto se těší velké oblibě. Dnešním tématem budou horkovzdušné fritézy.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    5 rychlých, svěžích a lehkých jídel, se kterými přivítáte jaro

    Před 17 dny
    Jaro klepe na dveře, všechno se začíná zelenat, a tak je ideální čas zařadit do jídelníčku zelené potraviny. Recepty jsou lehké, nenáročné na přípravu a velice chutné.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zapomeňte na kupovanou. Těsto na tortillu zvládnete i sami doma

    Před 17 dny
    Z tortillových placek můžete vykouzlit oslnivý předkrm, lehkou večeři, stejně jako plnohodnotné hlavní jídlo. Nemusíte ale kupovat předražené již hotové placky. Ty vytvořené doma jsou snadné, chutné a levné. A můžete si je připravit klidně i do zásoby.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Pohlreichův souboj restaurací: Tentokrát se divákům představí nejoblíbenější kuchyně světa, jež je plná italského slunce

    Před 18 dny
    Italská kuchyně si získala věhlas hlavně tím, že, bez ohledu na módní trendy, vycházela vždy z tradičních receptur a z regionálních potravin. K tomu se později přidaly i ostatní národní kuchyně. V italských restauracích jsou pokrmy plné rozmanitých chutí. Nad vším vládne především čerstvost.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

    Před 18 dny
    Podceňovaná, ba nezřídka nenáviděná. Zapomeňte nyní na rozvařené vybledlé blátíčko ze školních jídelen. Tuto košťálovou zeleninu lze připravit chutně. Roztomilé růžičky jsou navíc plné vlákniny a vitamínů. A zelené zdraví na talíři vám dokonce pomůže i při hubnutí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením

    Před 19 dny
    Uvařit vejce se zdá jako jednoduchá disciplína, ale i ta má svá pravidla, při jejichž dodržení bude výsledek přesně podle vašich představ. Vyzkoušeli jsme na 10 čerstvých vejcích velikosti M, jak při optimálních podmínkách vypadá žloutek a bílek po minutách vaření.
     Komentáře
  • eKuchařka

    S elektrickým grilem vykouzlíte grilované pochoutky i během roku

    Před 19 dny
    Ačkoliv hlavní grilovací sezóna již skončila, o šťavnatý steak, pestré špízy ani grilované sýrové a zeleninové dobroty se připravit nemusíte. Jednoduše si je totiž připravíte i doma. Vystačíte si pouze s elektrickým grilem, speciální pánví, a dokonce i běžnou troubou.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Co se před 100 lety jedlo v březnu? Jaké maso se vařilo nejčastěji a jak to tehdy bylo s ovocem a zeleninou?

    Před 20 dny
    Zajímá vás, jak vypadala před sto lety vypadala březnová kuchyně našich prababiček? Jaké maso bývalo tehdy v březnu nejdostupnější a jak si ho připravovaly? Nebo jaké překvapivé ovoce bylo v této době tehdy nejchutnější? To vše vám prozradí část z kuchařky z roku 1923.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Úžasná tvarohová pomazánka s pažitkou. Tak ji připravuje moje babička

    Před 20 dny
    Tvarohovou pomazánku můžete připravit snad na tisíc způsobů. Tento recept na tvarohovou pomazánku s pažitkou je jednoduchý a přitom vynikající. Suroviny jsou pro dvě porce a příprava tvarohové pomazánky s pažitkou zabere necelých 5 minut. Suroviny: měkký tvaroh 150 g, česnek 2 stroužky, pažitka, eidam 100 g, mléko, pepř a sůl.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Poslední krok za vylepšením vývaru. Kousek chleba vylepší chuť a vstřebá přebytečné tuky

    Před 20 dny
    Díky různým trikům a vychytávkám je mnoho domácích činností snazších a rychlejších. S touto vychytávkou zlepšíte chuť i vlastnosti vývaru. Postačí vám k tomu jen kousek chleba.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Prostřeno z Moravskoslezského kraje: Elita kulinářského světa opět v akci

    Před 20 dny
    Ke sporáku se tentokrát postaví čtyři muži a jedna žena. Každý bude chtít předvést to nejlepší. Některé kuchtíky rozhodí i jednoduchý úkol týdne. A jak už bývá zvykem, závist, skrytá pod zástěrkou taktiky, na sebe nenechá dlouho čekat.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Vodu po vaření vajíček nevylévejte

    Před 20 dny
    Jak často vaříte doma vajíčka? Ať hodně, nebo málo, rozhodně vodu jen tak nevylévejte. Je skvělá nejen na hnojení rostlin, protože obsahuje mnoho užitečných látek. Pojďme si říct více.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zimní jídelníček postavte na zahřívacích potravinách

    Před 20 dny
    Jistě jste již zaslechli, že se potraviny dle čínské medicíny rozdělují na zahřívací, ochlazovací a neutrální. V zimním období zařazujte do jídelníčku co nejčastěji potraviny zahřívací a potraviny neutrální. Představíme vám potraviny, po kterých se tělo příjemně zahřeje zevnitř.
     Komentáře
  • Adbz

    Zkušené hospodyňky do vývaru dávají banánovou slupku. Zkrátí si tím čas přípravy a maso chutná lépe

    Před 20 dny
    Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a vylepšete chuť masa i jeho šťávy pomocí banánové slupky. Výsledek vás zaručeně potěší a na obojím si moc pochutnáte.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vaříme beze zbytku: Čokoládová pěna z nálevu z cizrny (aquafaba)

    Před 21 dny
    Aquafaba neboli onen slizký nálev, který vám zbude po scezení cizrny, je sice trochu bizarní surovinou na vaření, ale zároveň naprosto geniální! Vyšleháte ji totiž do pevného sněhu, který použijete všude tam, kde byste jinak dali bílky. A nemusíte se přitom bát, že by bylo jídlo cítit po cizrně. Recept navíc funguje i z koncentrované vody po uvaření cizrny doma.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Montoval motorky, dnes vaří z pampelišek. Jeho celerový tatarák ocenil i Pohlreich

    Před 22 dny
    Šéfkuchař Pavel Drdel se snaží každou surovinu zpracovat od kořene až po nať. Jeho strakonická restaurace Sůl a řepa je plná zavařovacích sklenic.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Křupavé bramboráky jsou snem hospodyněk. Přitom stačí vyvážit množství vody a přidat lněné semínko

    Před 22 dny
    Mezi nejoblíbenější pokrmy patří bezesporu klasické bramboráky. Takto si můžete doma snadno připravit dokonale chutné a křupavé placky, které nebudou mít konkurenci.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků

    Před 22 dny
    Mají specifickou a nezaměnitelnou chuť, jsou plné bílkovin, zdravých tuků a udržují srdce v dobré kondici. Pozvat domů byste si je měli i tehdy, pokud toužíte nějaké to kilo shodit. Ve vašem úsilí vás totiž skvěle podpoří.
     Komentáře
  • OnlyU

    Romana Pauluse a jeho ženu spojilo dohromady jídlo a vášeň k němu. Jejich dětem ve školní jídelně moc nechutná

    Před 23 dny
    Která žena by si doma nepřála mít proslaveného šéfkuchaře? Manželka Romana Pauluse má to štěstí, že je ženou držitele prestižního gastronomického ocenění – michelinské hvězdy. Ona sama nicméně pracuje ve stejném oboru, v kuchyni se tak střídají. To, že si doma pomáhají s vařením, není jediný důvod, proč jim to ve vztahu tak klape. Zdroj
     Komentáře
  • České noviny

    The Guardian: Vylepšení člověka pomocí robotických částí těla je na dosah ruky

    Před 23 dny
    Ať už jde o péči o děti, operování pacienta nebo vaření nedělní večeře, existuje mnoho příležitostí, kdy by se hodil pár rukou navíc. Vědci nyní tvrdí, že takové vylepšení lidí je na obzoru, a naznačují, že by mohli navrhnout další robotické části těla, které by zdokonalily naše schopnosti, napsal list The Guardian.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Čerstvě uvařená kukuřice je lahůdka, která doplní jídelníček o skvělou chuť i vitamíny

    Před 24 dny
    Nejlepší čas pro konzumaci této potraviny je bezesporu léto. Ale tuto žlutou obilovinu se vyplatí konzumovat po celý rok. Samotné vaření není nic komplikovaného, přesto je dobré znát pár dobrých rad, jak správně kukuřici vařit.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak rychle a snadno určit správnou porci špaget pro jednoho jedlíka? Stačí k tomu jedna mince

    Před 24 dny
    S tímto jednoduchým trikem s mincí už nebudete muset odhadovat správnou porci špaget na jednoho jedlíka, postačí vám k tomu dvoukoruna.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Lák z okurek nevylévejte. Naložíte do něj maso a pomůže od nachlazení

    Před 24 dny
    Že se bez nakládaných okurek neobejdete? My taky ne! Ve chvíli, kdy vylovíte poslední okurčičku, zbylý nálev rozhodně nevylévejte. Proč? Doma totiž najde řadu využití.
     Komentáře
Reklama