Zavřít
Vaření

Vaření

Nejnovější články na Seznamu na téma Vaření
  • Apetit

    Rozhovor s autorkou blogu o indické kuchyni Michaelou Samant: Jak se liší indická kuchyně v Česku od té tradiční?

    Před 1 minutou
    Do vaření a kulinářského světa se ponořila až v dospělosti daleko od domova, kam přijela za svým manželem. Díky jejím indickým receptům a radám z první ruky můžou i Slováci a Češi vařit jako Indové. O indické kuchyni i o životě v Indii píše Slovenka Michaela Samant na svém blogu Ako chutí masala. Proč příliš neholduje indickým dezertům, bez čeho se neobejde při vaření a ke které indické bylince si hledala cestu?
     Komentáře
  • Život v Česku

    Půvabná Markéta Hrubešová propadla kuchařské vášni už před lety. Nyní může její úžasné pokrmy ochutnat každý

    Před 18 hodinami
    Herečka, moderátorka a už dlouhou dobu i kuchařka Markéta Hrubešová (50) objíždí celou republiku a předvádí svůj um široké veřejnosti. Pro ŽivotvČesku.cz se rozpovídala o tom, co ji na vaření tolik baví, a proč začala vydávat i kuchařky pro děti. "Snažím se lásku k jídlu předávat dál," uvedla sympatická rusovláska.
     Komentáře
  • Žena-in

    Oslavte Mezinárodní den prosecca: 10 zajímavostí o oblíbeném šumivém nápoji

    Před 18 hodinami
    Kde se rodí nejlepší prosecco na světě, co znamená značení DOCG, které prosecco je to nejsušší a proč se stalo inspirací módních návrhářů? Poznejte o něco blíže tento italský skvost, který je s námi při malých i velkých životních okamžicích, a oslavte společně s přáteli Mezinárodní den prosecca, který letos připadá na sobotu 13. srpna.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak jinak využít tvořítko na led? 9 tipů, které stojí za to vyzkoušet

    Před 20 hodinami
    Ačkoliv věříme, že během letních měsíců jsou formičky na led ve vašem mrazáku zaneprázdněné neustálou výrobou ledu, máme pro vás několik tipů na jejich další využití. Od sladkých a osvěžujících lahůdek až po užitečné pomocníky při vaření nebo v domácnosti.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Víkendové obědy na X způsobů!

    Před 1 dnem
    Už vás neustále nebaví vymýšlet co své rodině uvaříte? Po celém náročném pracovním týdnu si chcete odpočinout, jenomže vaření je jen na vás? Zkuste naše tipy na víkendové obědy a rozhodně do toho můžete zapojit i vašeho partnera nebo děti!
     Komentáře
  • Náš dům

    Olivový olej není vhodný na vše. Víte, jak jej správně používat?

    Před 1 dnem
    Olivový olej je pro řadu lidí synonymem zdravého životního stylu. Tento produkt středomořské kuchyně je považován prakticky za dokonalý a rozhodně za všech okolností lepší než oleje rostlinné. Je to ale opravdu tak? Anebo lze najít i situace, pro které není olivový olej tou nejlepší volbou?
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Zapomenuté recepty z melounů podle našich prababiček

    Před 1 dnem
    Zajímá vás, co jak dokázaly zpracovat sladké zralé melouny naše prababičky? Můžete si to vyzkoušet sami a podle melounových receptů z roku 1916 si připravit třeba melounovou šťávu nebo melounový kompot.
     Komentáře
  • TopRecepty

    10 zásad, které by se malí kuchtíci měli naučit: pomozte jim nálepkami na dózy a slušivou zástěrkou

    Před 1 dnem
    Děti se rády učí napodobováním činností dospělých a pomáhání v kuchyni patří mezi ty pro ně nejzajímavější. Už od mala by si však malí pomocníci měli osvojit hygienické a bezpečnostní zásady, které je třeba dodržovat. Jak jim je jednoduše vysvětlit?
     Komentáře
  • OnlyU

    Jana Bernášková pořádala narozeninové oslavy pro své děti. Její syn si přál nádobí

    Před 2 dny
    Jana Bernášková je nejen herečkou, spisovatelkou, ale také pyšnou maminkou jedné dcery a jednoho syna. Obě její děti mají narozeniny hned za sebou, Janu tak čekal pořádně narozeninový srpen. Zatímco její dcera roste do krásy a uvažuje o modelingu, syn si oblíbil vaření.
     Komentáře
  • Apetit

    11 otázek pro Markétu Pavleje alias Kitchenette: Proč si myslí, že lidé žijí v blahobytu a v čem podle ní kuchaři chybují?

    Před 3 dny
    Markétu Pavleje zná u nás každý milovník dobrého jídla. Svému blogu o vaření Kitchenette.cz se věnuje mnoho let a vydala několik kuchařek. Vidět ji můžete například pravidelně na kurzech vaření Gourmet Academy!
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Nemáte čas se doma ráno nasnídat? Tyto recepty na snídani do ruky musíte vykoušet!

    Před 4 dny
    Snídaně je základ dne a pokud patříte mezi ty, kteří ráno spěchají a nezbyde jim čas na to si v klidu vychutnat svou snídani, máme pro vás skvělý tip! Vyzkoušejte recepty na snídaně, které si můžete bez problému zabalit a vzít si je s sebou na cesty.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?

    Před 5 dny
    Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Zdravé pokrmy s cuketou v hlavní roli? Tyto recepty musíte vyzkoušet!

    Před 5 dny
    Lámete si hlavu s tím, jak zpracovat cuketu tak, abyste uvařili chutný a zároveň zdravý pokrm? Ať už máte cuketu ze zahrádky a nebo jste si jí pořídili na trzích či v supermarketu, s těmito recepty si pochutnáte nejen vy, ale i vaše rodina či přátelé.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak připravit vlastní kořenící směs

    Před 6 dny
    Bez soli se v kuchyni neobejdeme. A na paty jí pomyslně šlape i koření, která dokáže vykouzlit lahodnou chuť, příjemnou vůni a krásnou barvu. Není přitom třeba spoléhat pouze na kupované kořenící směsi, snadno a rychle si můžete připravit domácí koření. To bude chutnat skvěle i bez glutamátu či přemíry soli.
     Komentáře
  • Jímeto

    Chcete ohromit své přátele? Zkuste flambování

    Před 6 dny
    Pokud chcete svým hostům nabídnout nejen chutné jídlo, ale také nezapomenutelnou podívanou, může být flambování skvělým nápadem. Co si pod flambováním představit a jak se na něj připravit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Japonský trik na vaření rýže: Použijte ukazováček a nemůžete ji udělat špatně

    Před 6 dny
    I když není na vaření rýže na první pohled nic složitého, řada z nás se s tím stále potýká. Výsledek je buď převařená lepkavá hmota nebo nedovařená tvrdá zrníčka. Pokud je to i váš případ, je na čase naučit se jedno japonské pravidlo.
     Komentáře
  • Bydlíme chytře

    Párátka nemusí sloužit jen k odstranění zbytků jídla z mezizubních prostor. S čím pomohou kutilům a s čím kuchařkám?

    Před 6 dny
    Ještě před několika málo lety měl doma párátka téměř každý. Rozmanité moderní zubní pomůcky je ale z našich domovů do značné míry vytlačily.
     Komentáře
  • Jímeto

    Při strouhání sýra se často chybuje. Přitom stačí trochu jinak chytit struhadlo

    Před 7 dny
    Sýry patří k nejoblíbenějším potravinám na světě. Existuje mnoho různých druhů sýrů, od měkkých po tvrdé, s kůrkou nebo bez ní a v prodeji jsou doslova tisíce druhů.
     Komentáře
  • Zdravé Zprávy

    Tomáš Popp: Základní suroviny jsou nejzdravější

    Před 7 dny
    „Pokud vcházíte do restaurace a první, co cítíte, je olej, tak to je restaurace, kde já se otáčím a jdu pryč,“ říká v podcastu ZdraveZpravy.cz manažer Asociace kuchařů a cukrářů Tomáš Popp.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak bleskurychle nakrájet cibuli: Školní kuchařka se podělila o trik, který jí šetří desítky minut

    Před 7 dny
    Krájení cibule není vždy příjemný úkol. Pokud běžně dělá problém i vám, vyzkoušejte tento jednoduchý způsob, který vám ho usnadní.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Fazolím se není třeba vyhýbat. S našimi tipy si užijete jejich chuť bez nepříjemného nadýmání

    Před 8 dny
    Fazole jsou zdravé. O tom není pochyb. Bohužel mnoho lidí je vylučuje ze svého jídelníčku, protože se obávají pocitu plynatosti, který přichází po jejich konzumaci. Dobrou zprávou je, že nic takového řešit nemusíte.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Čerstvé ovoce: jen důkladně umyté je skutečně zdravé

    Před 9 dny
    Milujete čerstvé ovoce? Ať už se chystáte zakousnout do právě utrženého jablka, do sklizené jahody nebo budete krájet právě koupený slaďoučký meloun - tak byste neměli zapomínat na hygienu. Článek z roku 1932 vám popíše, proč je potřeba každé ovoce důkladně mýt a některé i loupat.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Domácí sirupy mají nepřekonatelnou chuť a mohou léčit

    Před 10 dny
    Jsou jich plné regály, tak proč byste se měli pouštět do výroby domácího? Protože mají dokonalou chuť, stojí jen trochu námahy a pár drobných. Domácí sirupy obsahují velké množství vitamínů, žádná barviva a minimum konzervačních látek.
     Komentáře
  • Vitalia

    Už jste zkusili salsicciu? Italskou syrovou klobásu využijete skvěle v kuchyni

    Před 10 dny
    Víte, co je to salsiccia? Jde o specifický italský produkt, obvykle ne zcela přesně označovaný jako syrová klobása. Poradíme, jak ji využít v kuchyni. Snahám spotřebitelů zpestřit si svůj jídelníček o netradiční pokrmy z netradičních surovin vychází vstříc stále se rozšiřující nabídka produktů. Některé nejsou v Česku zatím příliš rozšířené, patří mezi ně například italská salsiccia.
     Komentáře
  • MůjLife

    Jak může být řepkový olej vhodný na vaření, když se používá na bionaftu? Způsobuje řepka alergii? Odpovídá nejpovolanější odborník

    Před 10 dny
    Semena řepky produkují jeden z nutričně nejkvalitnějších olejů. Řepka olejka je významnou plodinou českého zemědělství. Podobně důležité postavení má také v jiných zemích Evropy, ale též Severní Ameriky a Asie.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Naučte se zpracovat zeleninu bez odpadu! Kterým částem se naopak vyhnout?

    Před 11 dny
    Při vaření vzniká při zpracování surovin mnoho odpadu, který jsme si zvykli vyhazovat. Představte si ale, že ne všechen nutně musí končit v koši. Využijte potraviny na maximum, dejte zbytkům druhou šanci, výsledkem budete zcela jistě ohromeni!
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Jak se v dávném Egyptě vyrábělo pivo?

    Před 11 dny
    Pivo je s lidstvem už velmi, velmi dlouho. Zajímá vás, jak se archeologům podařilo zjistit, že si na pivu pochutnávali již staří Egypťané? A jak se vůbec pivo v Egyptě v dávných časech vyrábělo? To vám prozradí historický článek z roku 1935.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Jak připravit portobello a hamburger na grilu + 6 tipů na grilování na uhlících

    Před 12 dny
    Grilovací sezona je v plném proudu. Uhlíky jsou rozžhavené a vůně grilovaných lahůdek stoupá do nosu a dráždí smysly. Grilovat lze téměř všechno, možná jste však ještě nezkusili některé recepty.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Fazolí se není třeba bát. Díky správné úpravě budou vždy chutné bez nadýmání

    Před 12 dny
    Fazole jsou velmi zdravé a patří mezi luštěniny, které bychom měli pravidelně konzumovat. Mnoho lidí se jim ale vyhýbá, protože se nechtějí potýkat s plynatostí, která se obvykle dostaví po jejich konzumaci.
     Komentáře
  • Ženy sro

    8 tipů, jak vařit těstoviny jako profesionál

    Před 13 dny
    Uvařit těstoviny tak akorát al dente není jen tak. Vyzkoušejte osvědčené tipy, jak tuto disciplínu zvládnout jako pravý Ital.
     Komentáře
  • Feminela

    Brambory vaří každý, jen málokdo ale opravdu dobře. Jediná chyba je připraví o živiny i chuť

    Před 13 dny
    Brambory jsou potravina, kterou většina lidí miluje. Jsou velmi oblíbenou přílohou, můžete si je připravit na několik způsobů.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Newyorčan otevřel v Plzni vegetariánskou restauraci, nabídka těchto jídel chybí

    Před 14 dny
    Newyorčan Scott Van Wagenen si po zkušenostech s vařením v pětihvězdičkových hotelech v Praze i jinde v Česku splnil sen a v kulturním centru Papírna v Plzni otevřel vegetariánskou restauraci.
     Komentáře
  • Náš region

    Newyorčan využil díry na našem trhu, o jeho vegetariánskou restauraci je v Plzni zájem

    Před 14 dny
    Newyorčan Scott Van Wagenen si po zkušenostech s vařením v pětihvězdičkových hotelech v Praze i jinde v Česku splnil sen a v kulturním centru…
     Komentáře
  • Jímeto

    Při vaření vajec natvrdo musíte dodržovat pár pravidel. Nepopraskají a půjdou snadno oloupat

    Před 14 dny
    Loupání vajíček je někdy úplná hračka a jindy zase noční můra, při které málem ztratíte nervy.
     Komentáře
  • České noviny

    Newyorčan otevřel v Plzni vegetariánskou restauraci, nabídka těchto jídel chybí

    Před 14 dny
    Newyorčan Scott Van Wagenen si po zkušenostech s vařením v pětihvězdičkových hotelech v Praze i jinde v Česku splnil sen a v kulturním centru Papírna v Plzni otevřel vegetariánskou restauraci. Místo s nabídkou čistě vegetariánských a veganských jídel plánoval šest let. Přestože zájem o tyto pokrmy stále roste, nenašel se nikdo, kdo by chtěl do takového podniku investovat, řekl ČTK Van Wagenen. Začal na záhoncích pěstovat vlastní zeleninu a jeho snem je někdy dospět k soběstačnosti a vařit převážně z lokáních surovin a z produktů od místních malých farmářů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zapomeňte na plechovky i namáčení den předem. Fazole lze uvařit bleskurychle i bez toho

    Před 14 dny
    Našemu zdraví rozhodně mají co nabídnout, přesto se v jídelníčku objevují zřídka. Důvodem jsou předsudky, které vůči nim máme – zejména pak pokud jde o strach z nadýmání.
     Komentáře
  • Jímeto

    Důvod, proč jsou vaše těstoviny převařené. Důkladně prozkoumejte svoje nádobí

    Před 15 dny
    Už se vám někdy podařilo převařit těstoviny? I když se na první pohled zdá, že na uvaření těstovin není nic složitého, můžete při tomto úkolu nejednu věc pokazit.
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Radegast a BUTY ladili „pivní noty“. Vařilo se pivo na Radegast den

    Před 15 dny
    Sládci Pivovaru Radegast finišují s vařením piva na letošní Radegast den. Do vaření jedné z várek piva se pod odborným dohledem zapojil také Richard Kroczek, bubeník a spoluzakladatel skupiny BUTY.
     Komentáře
  • Jímeto

    Nevyhazujte kyselé mléko, ještě ho použijte na vaření a pochutnejte si

    Před 15 dny
    Plýtvání potravinami je bohužel každodenní problém, nad kterým se mnoho lidí vůbec nepozastavuje. Asi každému už se někdy stalo, že v lednici našel prošlou potravinu, kterou nestihl spotřebovat, a tak letěla do koše. Jsou situace, kdy není ...
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Tři kuchařky, které dokážou změnit kulinární obzory

    Před 16 dny
    S dobře napsanou kuchařkou je možné připravit výborná jídla. Ale jen ty nejlepší kuchařské knihy dokážou proměnit samotný styl vaření.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyléváte vodu po uvaření těstovin? Chyba. Namočte si do ní chodidla

    Před 16 dny
    Voda z těstovin má širokou škálu využití, přičemž o některých z nich mnozí jistě už někdy slyšeli. Dá se použít při následné přípravě omáčky, díky obsaženým vitamínům a minerálům slouží jako dokonalé hnojivo na rostliny, a dokonce zastoupí přípravky na čištění mastných povrchů. Její schopnosti ale sahají ještě dál. Věděli jste, že je možné si z vody z těstovin připravit i například zázračnou koupel na nohy?
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Tento recept na snadné rajčatové gazpacho prostě musíte vyzkoušet

    Před 17 dny
    Mnoho receptů na gazpacho se zahušťuje chlebem, ale tento snadný recept na gazpacho používá pouze zeleninu, takže je to bezlepkové osvěžení pro horké letní dny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kdy sklízet papriky? Jinak je to na vaření a jinak na jídlo

    Před 17 dny
    Srpen je měsícem, během kterého se většina zahrádkářů pouští do sklizně paprik. Právě v srpnu totiž bývají dokonale zralé, krásně barevné a také sladké. Věděli jste ale, že můžete papriky sklízet i podstatně dříve? Pro následné zpracování zeleniny může být dřívější sklizeň dokonce žádoucí.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    8 skvělých receptů na přípravu domácích nanuků, které vás osvěží během horkých dnů

    Před 18 dny
    Domácí nanuky nepotěší jen děti, ale i dospělé. Můžete udělat ovocné, smetanové, nebo nanuky s tvarohem. Výhodou je i složení – jen pár surovin, žádná aromata, barviva anebo zbytečně velké množství cukru. Vyzkoušejte a uvidíte, že nanuky už kupovat nebudete. Místo toho sáhnete do mrazáku, který můžete zásobit všemi druhy, které máte rádi.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Díky jednoduchému triku brambory po uvaření neztmavnou. Dokonalé příloze už nic nebrání

    Před 18 dny
    Brambory jsou velmi oblíbená příloha. Připravujeme je často a uvařit je umí každý. Může se ale stát, že po uvaření ztmavnou. Ne každý ví, jak tomu zabránit. Vařte pouze zdravé brambory! Připravte si na vaření pouze zdravé, hezké brambory. Plesnivé nebo nahnilé vyhoďte. Nekonzumujte ani zelené brambory, mohou být jedovaté. Vybrat pouze zdravé kusy je první krok, aby se povedly. Pozor na solanin Zejména na jaře, v době, kdy brambory začínají rašit, si dejte pozor na solanin.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vařit nebo nevařit některé druhy zeleniny

    Před 18 dny
    Zastánci syrové (raw) stravy s tím souhlasit nebudou, ale mnohé druhy zeleniny dodají tělu více vitaminů a biologicky aktivních látek, když jsou povařeny. Třeba u rajčat to platí vždy. Ačkoli je lidé milují syrová, zdravější jsou vařená. Tehdy se totiž uvolní z jejich buněk antioxidant lykopen, který se ze syrového rajčete do těla téměř nevstřebává. Podobné je to s mrkví, zatímco špenát a papriky jsou naopak zdravější v syrovém stavu.
     Komentáře
  • StyleUp

    Rýžová voda je tajemstvím krásy asijských žen. Skvěle působí na vlasy i pokožku celého těla

    Před 18 dny
    Rýžová voda je voda, která se získává z vaření rýže. Nehledejte v tom nic složitého. Její vlastnosti jsou ale blahodárné, proto stojí za to ji vyzkoušet. Používají ji hlavně Japonci, u nás je známější spíše lněné semínko. I tak byste na rýži neměli zapomínat a minimálně vyzkoušet účinky rýžové vody, které mohou vylepšit stav nejen pokožky, ale také vlasů.
     Komentáře
  • Fantasymag

    Labužníci: ideální hra na letní dovolenou, ve které soutěžíte o nejlepší food court světových kuchyní

    Před 18 dny
    Fenomén velkoměst, pobřežních letovisek a všech turisticky oblíbených míst, food court se ocitl v deskoherní podobě na našich stolech, abychom i my poškádlili naše labužnické jazýčky. Foodies, přeložení do češtiny jako Labužníci. Předkrm První věcí, které si na krabici všimnete, je výrazná ilustrace fešáckého kuchaře. Ten nese na talíři nějakou vymazlenou pochoutku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?

    Před 18 dny
    Těstoviny jsou u nás oblíbenou přílohou, pro Italy jsou jednou ze základních surovin. Ať už si k nim dáte masové kuličky nebo je jen dochutíte česnekem a chilli, pro dokonalou chuť pokrmu je třeba hlavně dobře uvařit samotné těstoviny. I když by se mohlo zdát, že na jejich vaření není nic těžkého, je třeba dodržet pár zásad.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Malinové recepty našich prababiček: domácí kompot, šťáva, marmeláda nebo malinový ocet

    Před 18 dny
    Zajímá vás, co vše si dokázaly naše šikovné prababičky samy doma připravit ze sladkých malin? Historické recepty z roku 1916 vám podrobně popíší, jak si z můžete doma připravit malinový kompot, šťávu, marmeládu, rosol a huspeninu. Nebo dáte přednost malinovému likéru či malinovému octu?
     Komentáře
  • Jímeto

    Horoskop: Některá znamení jsou v kuchyni experty. Jiným raději nůž do ruky nedávejte

    Před 19 dny
    Dnes už dávno neplatí, že do kuchyně patří především ženy. Řada slavných šéfkuchařů jsou muži a v mnoha domácnostech je právě chlap tím, kdo tráví více času u plotny.
     Komentáře
  • Události247

    Češi o pracovní pauze stále častěji vyhledávají fastfoody než jídlo v restauraci

    Před 19 dny
    Lidé se vracejí k vaření doma. Dobré časy zažívají fastfoody. Viníkem klesajícího zájmu o menu v restauracích je růst jejich cen: Brzy dosáhne průměrně 200 korun.
     Komentáře
  • EnergetikaOnline

    Jeden z největších tuzemských dodavatelů energií zdražuje od září plyn o 30 %

    Před 19 dny
    Vzhledem k nadále přetrvávajícímu nepříznivému cenovému vývoji na velkoobchodních trzích zdraží od září 2022 i Pražská plynárenská, a to razantně.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vodní meloun: Skvěle chutná, osvěží, a navíc je zdravý!

    Před 20 dny
    Většina lidí sáhne po melounu během tropických letních dní. Šťavnatý a vodou nadupaný plátek melounu totiž příjemně osvěží a potěší lahodnou sladkou chutí, za kterou vděčí obsahu přirozených cukrů. Meloun je ale nejenom skvělá pochoutka, má totiž také řadu zdravotních benefitů.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Meloun je zdravá a svěží pochoutka. Vyzkoušejte našich 10 letních tipů, jak ho připravit

    Před 20 dny
    Meloun se k horkým letním dnům náramně hodí. Je osvěžující, a protože ho tvoří z více než 90 % voda, jeho konzumací dostáváte přirozeně (a nenásilně) do těla i potřebné tekutiny. Meloun si můžete vychutnat v několika podobách, na sladko i na slano, mražený, v tekuté podobě nebo v salátu. Inspirujte se!
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí jitrocelový sirup bez vaření: Silný jako býk, kašel nebude mít šanci

    Před 21 dny
    Léky z lékárny stojí spoustu peněz. Vyrobte si přírodní sirup proti kašli, který ocení celá rodina.
     Komentáře
  • Finmag

    Cukrářství je chemie, vaření filozofie, říká šéfkuchař Knedla

    Před 22 dny
    Jan Knedla procestoval svět a vařil pod taktovkou nejvyhlášenějších světových chefů. Teď si otevřel svůj podnik, kde českou kuchyni podrobil kúře pátou chutí umami – a má stále nabito.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vaření v myčce budí kontroverze, fanoušci na jeho výhody ale nedají dopustit

    Před 22 dny
    Myčka je neocenitelný přístroj v mnoha moderních domácnostech. Pokud i vy ji v kuchyni máte, nejspíš ji využíváte téměř každý den k mytí talířů, hrnců a příborů, zkrátka jakéhokoliv nádobí. Nejspíš by vás ani nenapadlo, že myčku je možné použít i k přípravě pokrmů. Jakkoliv se to může zdát absurdní, vaření v myčce má ve skutečnosti smysl.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Ražniči s pečeným bramborem. Vše na jednom pekáči

    Před 22 dny
    Ražniči s pečeným bramborem je jídlo, které vám bude zaručeně chutnat. Ražniči patří mezi velmi oblíbené pokrmy. Podívejte se, jak může vypadat klasický postup.
     Komentáře
  • Home

    5 nejčastějších chyb při pečení, které mohou zničit vaše koláče, zákusky či dorty

    Před 23 dny
    Zanedlouho tu máme sváteční pečení. Určitě chcete, aby nejen ono, ale i vaše běžná příprava koláčů a zákusků dopadla na výbornou. Bohužel ne vždy je tomu tak a i ten nejlepší kuchař má právo na omyl. Znáte nejčastější chyby při pečení? Těmto se vyplatí (i dá) předem vyhnout!
     Komentáře
Reklama