Zavřít
Vitamíny

Vitamíny

Nejnovější články na Seznamu na téma Vitamíny
  • Prostřeno

    Obyčejná jídla pro krásné a pevné vlasy

    Před 1 dnem
    Dopřejte si tu nejlepší výživu pro zdravé a krásné vlasy! A to bez zbytečné chemie. Ty pravé vitaminy či minerály se mnohdy totiž skrývají v těch nejobyčejnějších potravinách…
     Komentáře
  • Bety

    Podzim přináší změny v péči o pleť

    Před 1 dnem
    Nové roční období, nové kosmetické podmínky. Pomozte své tváři přejít z horkého a vlhkého počasí do toho chladnějšího a suchého. S jedním známým vitaminem to půjde o dost snadněji!
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Melounová semínka jsou doslova plná zdravotních benefitů. Obsahují i zdravé tuky a vitamíny

    Před 1 dnem
    Melounová semínka nabízí řadu zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Pokud je zařadíte do svého jídelníčku, získáte tím mnoho prospěšných vitamínů a minerálů.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Ovocná kůže: Úctyhodná dávka vitamínů stočená do ruličky

    Před 1 dnem
    Pokud nevíte, co s přebytečnou úrodou ze zahrádky, pusťte se do výroby ovocné kůže. Vytvoříte ji takřka z jakéhokoliv ovoce a v nekonečném množství kombinací. Rázem tak získáte lahodnou, energetickou a zdravou svačinku do školy, práce nebo třeba na výlet.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šípky: Většina lidí neví jak je sušit a zbytečně si přidělávají práci. Co vy?

    Před 3 dny
    Je nejvyšší čas nasušit si do zásoby šípky na zimu! Tyto krásně rudé plody šípkových růží jsou skvělým zdrojem vitaminů, které posilují imunitní systém. S nimi vás žádná chřipka ani nachlazení neskolí. Naučte se je správně sušit a čaj z nich nebude mít chybu!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vhodné vitaminy v těhotenství

    Před 3 dny
    Těhotenství je pozoruhodná cesta, která zahrnuje péči a podporu růstu nového života. Zajištění zdraví a pohody nastávající matky i vyvíjejícího se plodu je nesmírně důležité. Vitaminy hrají při podpoře tohoto procesu zásadní roli a poskytují potřebné živiny pro optimální růst a vývoj dítěte. Jaké vitaminy je dobré během těhotenství brát?
     Komentáře
  • Befity

    Denně jedno jablíčko pro pevné zdravíčko

    Před 4 dny
    Obsahuje totiž celou řadu vitaminů, minerálů a látek, které byste jinde jen těžko hledali, a dokážou se do těla vstřebávat mnohem lépe než chemické doplňky stravy, protože ovoce kromě zmíněných vitaminů a minerálů obsahuje i spoustu zdánlivě bezvýznamných složek, které vstřebávání a využití potřebných látek pro tělo několikanásobně zvyšují.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Zeleninu plnou vitamínů můžete vysévat a sklízet i na podzim

    Před 4 dny
    Zahradnická sezóna s příchodem podzimu nekončí. Než necháte záhony zarůst plevelem, ještě naposledy je využijte. Vysít můžete nejen špenát, ale i ředkvičky nebo polníček. Jak na pěstování zeleniny v průběhu podzimu?
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Připravte se na zimu. Zelí rozhodně nesmí chybět

    Před 4 dny
    Zelí na zimu by nemělo chybět v žádné domácnosti. Je to totiž superpotravina, hotová vitaminová bomba, která má navíc minimum kalorií. Navíc je to potravina, kterou konzumujeme snad odjakživa. Představuje jeden z nejlepších zdrojů živin a vitamínů, s nimiž můžete zvládnout zimu v plném zdraví. Jak ale zelí uchovávat, aby vám vydrželo až do jara? Máme pro vás hned několik tipů.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Zapomenutý, vitamíny nadupaný morušovník: jeho zdravé plody si snadno vypěstujete sami na své zahradě

    Před 5 dny
    Pěstování morušovníku není stále v našich zahradách tak úplně běžné, což je velká škoda. Jeho plody - moruše, jsou velmi chutné, bývají ve velkém množství a plné vitamínů. Navíc existují kultivary, které se hodí i do malé zahrady. Co takový morušovník potřebuje ke svému růstu a proč byste ho měli vzít na milost a už teď, na podzim, si ho vysadit?
     Komentáře
  • Jímeto

    Syrové mléko: Trend, který může být nebezpečný. Pasterizace má své opodstatnění

    Před 6 dny
    V dnešní době se často diskutuje o výhodách nepasterizovaného mléka, které je preferováno některými zastánci zdravého životního stylu. Ti považují nepasterizované neboli raw (syrové) mléko za zdravější a bohatší na prospěšné látky. Skutečnost je však jiná. Pasterizace je proces, při kterém se mléko zahřeje na určenou teplotu, která má za úkol zničit patogenní mikroorganismy. Tato metoda byla vyvinuta v 19. století a slouží k prodloužení trvanlivosti mléka. Existují různé způsoby pasterizace, od krátkodobého zahřívání na 71–85 °C po dobu několika sekund až po metodu UHT (Ultra High Temperature), kdy se mléko zahřeje na teplotu 135–150 °C na 1 až 2 sekundy. Pasterizace je považována za šetrnější metodu úpravy než převaření. Nepasterizované mléko, jak název naznačuje, není podrobeno procesu pasterizace. Zůstává v syrovém stavu a neprochází teplotou, která by zničila patogenní mikroorganismy. Zastánci nepasterizovaného mléka tvrdí, že obsahuje více prospěšných živin, a zmiňují i další výhody. Možné benefity raw mléka Zastánci syrového mléka tvrdí, že se jedná o plnohodnotnou přírodní potravinu, která obsahuje více aminokyselin, antimikrobiálních látek, vitaminů, minerálů a mastných kyselin než pasterizované mléko. Tvrdí také, že je lepší volbou pro osoby s intolerancí laktózy, astmatem a autoimunitními a alergickými onemocněními. Co na to říká věda? Odborníci mají na nepasterizované mléko poněkud odlišný názor. Pasterizací mléka nedochází k výraznému úbytku vitaminů, sacharidů, minerálních látek ani tuků. Rozsáhlá metaanalýza 40 studií zjistila pouze malé ztráty ve vodě rozpustných vitaminů B1, B6, B9, B12 a C. Vzhledem k již tak nízkému obsahu těchto živin v mléce byly tyto ztráty bezvýznamné. Studie nezjistily ani žádné významné rozdíly v obsahu mastných kyselin a pasterizací nedochází ani ke ztrátě bílkoviny kasein, protože ten je tepelně stabilní. Metaanalýza z roku 2020 spojuje konzumaci syrového mléka s nižším výskytem astmatu a alergické rýmy (senné rýmy) u dětí. Je však důležité zdůraznit, že na vzniku alergií a astmatu se podepisuje mnoho faktorů včetně genetiky, environmentálních vlivů a životního stylu. Ani pro osoby s intolerancí laktózy nemáme dobrou zprávu. Ve studii z roku 2014 16 dospělých osob s intolerancí laktózy pilo syrové, pasterizované nebo sójové mléko v náhodném pořadí po dobu tří osmidenních období. Účastníci nepozorovali ve svém zažívání žádné rozdíly, ať už pili syrové, nebo pasterizované mléko. Proč se syrovému mléku raději vyhnout? Nejenže byla většina z tvrzení udávaných příznivci syrového mléka vyvrácena, nepasterizované mléko s sebou navíc nese značné riziko onemocnění. Podle studie z roku 2017 jsou nepasterizované mléčné výrobky příčinou 840x více onemocnění a 45x více hospitalizací než pasterizované mléčné výrobky. https://www.jimeto.cz/co-jist-kdyz-kourite-nebo-se-snazite-prestat-castecne-odcinte-skody-a-zaradte-potraviny-zhorsujici-chut-na-cigarety/ Jelikož syrové mléko neprojde teplotou ničící patogeny, může obsahovat např. bakterie Salmonella, E. Coli, Campylobacter a Listeria. Ty se do mléka dostanou z prostředí, z dojicího zařízení nebo třeba z vemen krav. Na základě všech výše uvedených informací nelze konzumaci syrového mléka v žádném případě doporučit. Zdroj: Solenne Costard, Outbreak-Related Disease Burden Associated with Consumption of Unpasteurized Cow’s Milk and Cheese, United States, 2009–2014, 2017, Lauren E Macdonald, A systematic review and meta-analysis of the effects of pasteurization on milk vitamins, and evidence for raw milk consumption and other health-related outcomes, 2011, Tabea Brick, The Beneficial Effect of Farm Milk Consumption on Asthma, Allergies, and Infections: From Meta-Analysis of Evidence to Clinical Trial,
     Komentáře
  • Babyweb

    Hyperemesis gravidarum: Když prozvracíte první měsíce těhotenství

    Před 8 dny
    S těhotenskými nevolnostmi, nechutenstvím, přecitlivělostí na pachy a občasným zvracením se v těhotenství potká většina žen. Některé ale potrápí nadměrné těhotenské zvracení.
     Komentáře
  • Vitalweb

    Rakytník – účinky, využití a návod na přípravu čaje, oleje, džemu či masti

    Před 9 dny
    S nadcházejícím podzimním obdobím, chladnějším a proměnlivějším počasím a díky tomu i větším výskytem nemocí, pracuje náš imunitní systém na plné obrátky. Lidský organismus prochází v této době opět zkouškou a je tedy důležité, abychom imunitu aktivně podporovali a dokázali se tak vyhnout nepříjemnému nachlazení, chřipce apod. Mimo různé doplňky stravy můžeme hledat pomoc i v přírodě, jež poskytuje mnoho darů, které jsou pro naše zdraví vůbec tou nejideálnější volbou. Jedním z nich je i rakytník.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Aronie; okrasná dřevina, drobné ovoce i plody plné vitaminů

    Před 12 dny
    Keř aronie sice není na první pohled nápadný, ale stačí si jen počkat na podzim. Pak hraje barvami a je plný černých jedlých malviček.
     Komentáře
  • Gardening

    Avokádový olej patří k nejcennějším vůbec. Doplní vzácný vitamin E a postará se o dokonalou pleť

    Před 14 dny
    Avokádo je nejen chutné a výživné, ale také velmi zdravé. Obsahuje mimo jiné vitamíny A, C, E, K a H a vitamíny ze skupiny B. Cenná je ale nejen dužina – pokladnicí vitamínů a dobrých mastných kyselin je pecka, ze které se lisuje velmi zdravý olej. Kdo by měl avokádový olej zařadit do svého každodenního jídelníčku? Obsahuje spoustu vitamínů Olej z avokádových pecek je produktem, který nemusíte používat jen v kuchyni. Jde o skutečnou vitamínovou bombu, která podpoří léčbu lupénky, ekzémů nebo kloubních problémů. Na trhu najdeme olej nerafinovaný (tmavší) a rafinovaný (světlejší).
     Komentáře
  • DIAstyl

    Mlsejte zdravě: Připravte si skvělé ovesné vločky do skleničky, prospívají zdraví

    Před 15 dny
    Ovesné vločky jsou tou nejrozporuplnější, co se do oblíbenosti týče, ale zároveň nejzdravější obilovinou, která v sobě skrývá nejenom komplexní sacharidy, bílkoviny a kvalitní tuky, ale zároveň důležité vitamíny, minerály a antioxidanty. Není divu, že je odborníci radí zařadit do jídelníčku každý den. Pokud se chcete udržet fit a hledíte na kalorie, zkuste recept na lahodné tiramisu právě z ovesných vloček.
     Komentáře
  • Receptovník

    Dýně v octovém nálevu obohatí jídelníček o nové chutě

    Před 15 dny
    V obchodech i na trhu najdeme desítky druhů dýní. Všechny mají jedno společné. Jsou pro náš organismus velmi zdravé. Můžeme si z nich připravit obrovské množství pokrmů. Navíc obsahují nespočet vitamínů, minerálů a antioxidantů, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Víte, jak zavařit na podzim dýni, aby vám vydržela po celou zimu? Co budete potřebovat? Dýně je čistě podzimní záležitost. Jakmile si ji zavaříte, můžete si její chuť i zdravotní přínosy užívat po celý rok. Postup je přitom velmi jednoduchý.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Kočky rády okusují pokojové rostliny. Předejde tomu prevence

    Před 16 dny
    Kočky jsou tvorové, kteří se rádi povalují na gauči, ale povaha průzkumníka se v nich stále občas probouzí. Všudypřítomné a zvědavé chlupaté kuličky rády doprovázejí svého opatrovníka při domácích pracích nebo pozorují své okolí. Majitelé rostlin, kteří se zároveň starají i o kočku, si často mohou všimnout, že zvířata ráda okusují pokojové květiny. Proč to dělají a je to nebezpečné?
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Víte, že vitamíny v jablku jsou i ve stopce?

    Před 16 dny
    Nejen u nás se říká, že kdo sní jedno jablko denně, bere práci lékařům. Jak ho ale správně konzumovat, když chcete podpořit zdraví střev?
     Komentáře
  • Žena-in

    Příprava na chřipkovou sezónu zahrnuje i správné dávkování doplňků. Hořčík berte před spaním a vitamín C na lačno

    Před 17 dny
    Abychom se vyhnuli častým nachlazením a chřipkám v zimním období, je třeba se začít připravovat včas. Zařaďte do jídelníčku vhodné doplňky, které ale budou fungovat jen tehdy, když víte, kdy a jak se brát. Udělejte si přehled.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Jak uchovat cuketu až do jara – šikovné zamražení v ní zachová všechny vitamíny

    Před 21 dny
    Jak uchovat cuketu až do jara – šikovné zamražení v ní zachová všechny vitamíny. Při správném zmrazení může cuketa potěšit vaše chuťové pohárky svou báječnou chutí i během zimních měsíců.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Cuketa a její zpracování v kuchyni, které možná ještě neznáte

    Před 21 dny
    Původně pochází ze Střední Ameriky, ale do dnešní podoby byla cuketa vyšlechtěna v Itálii koncem 19.století. Dnes je její obliba enormní.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Doplňte si konzumací droždí vitaminy pro pevné nervy i rychlý metabolismus

    Před 22 dny
    Aby tělo mohlo z přijímaných potravin získávat energii, potřebuje k tomu niacin – vitamin B3. Proč je pro tělo důležitý a jak poznat jeho nedostatek?
     Komentáře
  • Inspirmag

    Spirulina je zdrojem vitamínů, minerálů i bílkovin

    Před 22 dny
    Spirulina se jako jedna z největších superpotravin dostala do povědomí lidí již před několika lety. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje. Najdete v ní aminokyseliny, vitamín B1, B2, B12, selen, zinek, mangan, železo nebo měď. Navíc má silné detoxikační vlastnosti, takže dokáže tělo zbavit škodlivých toxinů. Jak ji začlenit do jídla? Konzumace spiruliny stojí za to Spirulina je zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Její zelená barva a silná chuť mnoho lidí odrazuje. Jestli ji nechcete konzumovat ve formě prášku, můžete si ji v lékárně zakoupit jako tabletky, které nemají tak silnou chuť.
     Komentáře
  • CzechSight

    Příroda to umí nejlépe. Syntetická aditiva v doplňcích stravy nahrazujeme akáciovou vlákninou, říká Michal Kočí z Trime

    Před 23 dny
    Trh s výživovými doplňky je plný syntetických aditiv, která našemu zdraví neprospívají. Některá mohou dokonce stát za rozvojem nádorových onemocnění a dalšími zdravotními komplikacemi. Česká firma Trime se toto snaží měnit.
     Komentáře
  • Příbram

    Začíná hlavní sezona moštování jablek

    Před 26 dny
    Urodilo se vám na zahradě hodně jablek a přemýšlíte, jak tuto nadílku zpracovat? Způsobů je několik, ale co takhle voňavý poctivý mošt plný vitamínů?
     Komentáře
  • Befity

    Kolem vitaminových náplastí je to mnoho povyku pro nic

    Před 27 dny
    Pokud vám chybí vitaminy, nalepte si speciální náplast a je po starosti. I tak nějak by mohla znít reklama na nové řešení nutričních nedostatků. Jenže ouha, ono to asi nebude tak jednoduché.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Jak na správné uchování jablek, aby dlouho vydržela

    Před 28 dny
    Jablka jsou jistě jedním z nejrozšířenějších a nejběžnějších druhů ovoce. Věděli jste však, že se v jablkách nachází osm ze třinácti vitaminů? Obsahují také pro tělo nezbytné minerální látky, z nichž nejhojnější jsou draslík, dále fosfor, vápník, hořčík, sodík, železo, křemík, mangan, měď, zinek, fluor, jód a selen. Množství těchto látek závisí na půdě, ve které se jabloně pěstují.
     Komentáře
  • ELLE

    Na srdce, mozek i imunitu. Výživový poradce o vitaminu D a o tom, jaké množství je už příliš

    Před 30 dny
    Může za pevné kosti, silnou imunitu, zdravé srdce i svěží pleť. Vitamin D je zkrátka k nezaplacení. V létě ho navíc můžete čerpat téměř bez omezení. Ale pozor, čeho je moc, toho je příliš. I takzvaným slunečním vitaminem se totiž můžete předávkovat…
     Komentáře
  • Novinky

    Vitaminy a minerály, na které je dobré se zaměřit po padesátce

    Před 30 dny
    Toužíte-li prožít stáří v co nejlepší kondici a zdraví, neobejdete se bez fyzické aktivity ani správné výživy. Zejména po padesátce je velmi důležité dbát na složení jídelníčku a dostatečnou konzumaci vitaminů a minerálů a dalších nutričně zajímavých látek.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Když tělo poptává více vitamínů: Mezi spolehlivé příznaky patří šupinaté skvrny nebo lupy

    Před 1 měsícem
    Nedostatek vitamínů je nebezpečný problém, který se může snadno podepsat na vašem zdraví. Pokud rozpoznáte tyto příznaky, raději se poraďte s lékařem.
     Komentáře
  • Gardening

    Nektarinky, nebo broskve. Oba druhy příjemně osvěží a dodají tělu potřebnou dávku vitaminů

    Před 1 měsícem
    Jedná se o stejné ovoce, nebo je to jiný druh? Mnoho lidí tápe, pokud se mají rozhodnout mezi broskvemi a nektarinkami. Toto ovoce je velmi chutné, a pokud máte možnost, určitě si je vypěstujte doma, protože budou chutnat úplně jinak než ty koupené v obchodě. V čem se liší broskev od nektarinky a který druh ovoce je zdravější? Dočtete se v následujících řádcích.
     Komentáře
  • Befity

    Zdravé vlasy díky správný vitaminům

    Před 1 měsícem
    Je všeobecně známo, že vitaminy a minerály jsou důležité pro naše zdraví. Věděli jste ale, že některé vitaminy mohou podpořit i růst vlasů? Které vitaminy jsou pro zdravé vlasy nezbytné a jak svému tělu dodat dostatek živin?
     Komentáře
  • Feminela

    Mrkvová šťáva konzumovaná pravidelně přináší tělu řadu benefitů

    Před 1 měsícem
    Znáte mrkvovou šťávu? Je plná nejen vitaminů, ale také dalších látek, které nám mohou pomoci nejen v případě nemoci. Vyplatí se ji připravovat vždy čerstvou nebo si můžete dát i syrovou mrkev, kterou si dopřejete místo noční sladké svačinky. Mrkev obsahuje nejen spoustu vitaminů, ale má také vlastnosti, které se budou hodit pro lidský organismus.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Důležitý vitamín C: Může pomoci na suchou pokožku

    Před 1 měsícem
    Nedostatek vitamínu C se projevuje špatným zdravotním stavem a zhoršenou kvalitou pleti. Když ho máte dostatek a dodáte ho navíc pleti zevně, budete překvapeni výsledkem.
     Komentáře
  • TN

    Pozor na nedostatek důležitého vitamínu. Může vést k demenci, varují lékaři

    Před 1 měsícem
    Vitamíny a další minerální látky je potřeba doplňovat, a to nejen v zimě. Lékaři varují před nedostatkem vitamínu B12. Zejména u starších lidí to dle nich může zapříčiňovat i vznik demence.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí citronová limonáda osvěží a dodá tělu vitamíny

    Před 1 měsícem
    Vychlazená limonáda je tím nejlepším nápojem v horkých letních dnech. Nejenže zažene žízeň, ale také doplní hodně vitamínů. Těšit se můžete také na hydrataci a osvěžení, když zvolíte správný recept. Jestli si doma chcete připravit domácí limonádu namísto kupovaných limonád s tunou cukru a škodlivých látek, musíte vyzkoušet tento vynikající recept.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zátka na láhvi s olejem usnadní jeho nalévání

    Před 1 měsícem
    Rostlinný olej je univerzální složka, kterou lze snadno nalézt v mnoha kuchyních. Používáme ho nejen na pečení, do salátů nebo na smažení, ale také na domácí úklid. Velmi často oleje nalijeme příliš mnoho, což způsobuje, že končí rychleji v koši. Okamžité řešení problému spočívá v jeho zátce. Používejte vršek oleje správným způsobem a ušetříte.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Bezinky nejsou jedovaté. Polyfenoly v nich obsažené mohou pomoci diabetikům s managementem glukózy

    Před 1 měsícem
    Jakmile kolem nás začnou dozrávat plody černého bezu, začnou se hojně objevovat diskuze o tom, zda jsou bezinky jedovaté, či nikoliv. Pravdou je, že bobule černého bezu obsahují jedovatou látku sambunigrin, ta se ale při tepelné úpravě rozkládá. Tepelně zpracované bezinky jsou tedy nejen neškodné, ale navíc i tělu prospěšné – a to nejen pro diabetiky.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Vitamín C: Liposomální vitamín má blahodárné účinky

    Před 1 měsícem
    Vitamin C (askorbová kyselina) hraje klíčovou roli v mnoha funkcích v těle a je základem pro správné fungování imunity, tvorbu kolagenu a také pro ochranu proti oxidačnímu namáhání. V tomto článku se podíváme konkrétně na dopady liposomálního vitaminu C na lidský organismus a také se podíváme na správné dávkování tohoto vitaminu.
     Komentáře
  • Vitalweb

    Oblíbená letní zelenina, která dodá vodu, antioxidanty a vitamíny

    Před 1 měsícem
    Péče o pleť v létě má svá úskalí. Vhodně zvolený jídelníček pomůže dodat nekonečnou hydrataci a zásobí pokožku potřebnými vitamíny a minerály. Oblíbená letní zelenina navíc obsahuje pigmenty a další látky, důležité pro zachování krásné a zdravé pleti.
     Komentáře
  • Jímeto

    Skandinávská ovocná polévka: Jídlo plné vitamínů, jehož pojetí se v různých zemích liší

    Před 1 měsícem
    Skandinávská ovocná polévka se svým složením podobá kompotu. Konzumovat se ale může jak studená, tak také teplá, oproti kompotu obsahuje více druhů ovoce a také větší množství koření. V každé severské zemi se navíc dělá trochu jinak.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Víte, co nejlépe zabírá na bolavé afty?

    Před 1 měsícem
    Afty vypadají jako mělké bílé nebo mírně nažloutlé boláky, které se objevují na jazyku, rtech a mandlích. Objevují se velmi náhle a obvykle zmizí během několika týdnů. Pálení, řezání a bolest se objevují mnohem dříve než skutečné afty. Vhodná péče může bolest zklidnit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Maso z vnitřních orgánů má vyšší obsah živin

    Před 1 měsícem
    Ačkoli vnitřnosti nejsou úplně typickou potravinou pro většinu z nás, tato výživná složka je ve skutečnosti plná důležitých vitaminů, minerálů a mikroživin, které mohou mít obrovský dopad na vaše zdraví.
     Komentáře
  • Bety

    Těhotenské vitaminy mohou prospět i netěhotným

    Před 1 měsícem
    Těhotenské vitaminy jsou sice primárně určené pro gravidní ženy, ale těžit z nich mohou i ty, které na mateřství mají ještě čas. Nejenže posilují vlasy a nehty, snižují také míru únavy a doplňují železo, o které během každé menstruace tělo přichází.
     Komentáře
  • Žena-in

    Loupat či neloupat? Slupka jablka obsahuje vysoké množství cenných látek, lidé se však obávají pesticidů

    Před 1 měsícem
    Lidé se v podstatě dělí na dvě skupiny – na tu, která loupe slupku jablka a na tu, která jí nechává. Každá skupina pak argumentuje odlišně její vliv na zdraví člověka. Pojďme se podívat na to, jaké zdravotní přínosy jablečná slupka přináší a také na to, jak je to s těmi pesticidy.
     Komentáře
  • Bety

    Doplňky stravy zlepšující kvalitu vlasů mohou podpořit vznik akné

    Před 1 měsícem
    Nějaké kapsle, tobolky či sladké gumové medvídky pro podporu vlasů nabízí skoro každá lékárna i drogerie. Kolují však zvěsti týkající se toho, že zatímco vlasům pomáhají, pleti mohou škodit. Jaká je pravda?
     Komentáře
  • Bety

    Život s roztroušenou sklerózou

    Před 1 měsícem
    Roztroušená skleróza, které se lidově říká „ereska“, je nejčastější invalidizující neurologické onemocnění mladých dospělých, jež o svých prvních symptomech obvykle dává vědět mezi 20 až 40 lety. Vyléčit se nedá, ale zpomalit či zastavit ano. Jak?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Lahůdkové droždí je skvělou potravinou i pro diabetiky: Dodá prospěšné vitamíny skupiny B i fosfor

    Před 1 měsícem
    Nutriční kvasnice, známé také jako neaktivní kvasnice nebo lahůdkové droždí, jsou oblíbeným zdrojem pro doplnění důležitých živin do organismu. Jejich chuť příjemně překvapí i ty, kteří se s nimi ještě neskamarádili. Pro diabetiky poskytují cenné vitamíny skupiny B a bílkoviny.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Rakytník: Vypadá zvláštně, ale ochrání vám srdce

    Před 1 měsícem
    Na první pohled vypadají oranžové bobulky rakytníku velmi nenápadně, ale ve skutečnosti se jedná o poklad plný zdraví prospěšných látek. Nabízejí pomoc při zabezpečení těla před toxiny, zvyšují odolnost imunity a mají užitečné účinky na pokožku. Lze z nich vyrobit špičkový sirup, olej nebo marmeládu!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Pažitka je nejen okrasné koření. Pozor na správné zpracování

    Před 1 měsícem
    Pažitka je bohatá na vitamíny. Je i svým způsobem okrasným kořením. Jak ji využít v kuchyni? A proč je podstatné správné zpracování?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Dresinky a zálivky: Dodejte svým salátům skvělou chuť

    Před 1 měsícem
    Saláty jsou zdravou a osvěžující součástí naší stravy. Nabízejí širokou škálu vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou pro naše tělo nezbytné. Nicméně, abychom v plné míře ocenili chuť a texturu jednotlivých ingrediencí, je klíčové přidat k salátům různé dresinky a zálivky. Ať už si vyberete klasické recepty nebo si vyzkoušíte něco originálního, používání dresinků a zálivek přináší řadu výhod, které nemůžeme ignorovat.
     Komentáře
  • Vitální senior

    B-komplex může vyřešit mnoho drobných zdravotních problémů, radí lékárnice

    Před 1 měsícem
    Signály nedostatku vitaminu B často nebývají vážné, ale umí znepříjemnit život. Mezi běžné příznaky patří bolest hlavy, podrážděnost, slabost, chlad nebo mravenčení v končetinách. Nedostatek se projevuje také na kůži drobnými prasklinkami nebo vyrážkou, výskytem aftů, koutků nebo oparů. I když příčinou těchto potíží může být jiný problém, doplnění B-komplexu tělu jen prospěje.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Nejslavnější mýty o zdraví versus realita

    Před 1 měsícem
    Chceme udělat to nejlepší pro své zdraví, a tak věříme tvrzením, která se mnohdy nezakládají na pravdě. Místo toho, abychom svému tělu prospěli, nevědomky mu můžeme naopak i uškodit. Uvádíme nejčastější mýty o zdraví a zdravém životním stylu na pravou míru.
     Komentáře
  • Gulu

    14 Nejzdravějších druhů zeleniny

    Před 1 měsícem
    Všechna zelenina je výživná, ale některá je výživnější než jiná. Pokud chcete svůj jídelníček zpestřit zeleninou bohatou na živiny, zkuste do něj zařadit špenát, brokolici, česnek, červenou řepu nebo další.
     Komentáře
  • Gulu

    25 Superovocí, které můžete do svého jídelníčku zařadit ještě dnes

    Před 1 měsícem
    Ovoce je plné vitamínů, minerálů, vlákniny a rostlinných látek zvaných fytonutrienty. Proto je to jedna z nejzdravějších potravin, které můžete jíst.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Ovocná jádra a semínka: Diabetikům dodají vlákninu a organismu prospěšné látky

    Před 1 měsícem
    Jádra a semínka by měla být součástí jídelníčku i lékárničky. Mohou poskytnout výživu unavenému tělu, diabetikům dodají potřebnou vlákninu, vitamíny i minerály. Podívali jsme se na oblíbenou trojici používanou v naturopatii.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Citronečník jako okrasný keř i ovocná dřevina: málokdo ví, že obsahuje plno vitamínů. Jeho květy a plody jsou doslova zářivé

    Před 1 měsícem
    Citronečník patří k méně pěstovaným ovocným druhům, v zahradách je známý spíše jako okrasný keř. Neméně důležitá je ale i jeho ovocnářská funkce, protože jeho plody jsou plné vitamínů. Jedná se sice o subtropickou rostlinu, ale lze ji, za určitých pravidel, pěstovat i u nás. Jak tedy tohoto stále nedoceněného krasavce pěstovat na své zahradě?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    MUDr. Rodion Schwarz: Multivitamínová infuze je tajná zbraň v uspěchaném světě

    Před 1 měsícem
    Zajištění vyvážené stravy je v současném hodně uspěchaném světě často docela složité. Výsledkem jsou dlouhá pracovní doba, stres návštěvy fast foodů a další faktory, které se negativně projeví na životě každého z nás. Lidé mnohdy trpí nedostatkem energie a únavou. Jejich imunitní systém může být kvůli těmto faktorům narušen. Vrátit jim vitalitu mohou vitamínové infuze. Právě o nich jsem si povídal s MUDr. Rodionem Schwarzem, vedoucím lékařem soukromé kliniky.
     Komentáře
  • Ferty

    Vyzkoušejte pleťovou masku nebo zábal z droždí. Účinky na pleť jsou velké

    Před 2 měsíci
    Pekařské droždí je studnice živin, bílkovin a vitamínů. Těmi nejvíce zastoupenými jsou vitamin B1, který pozitivně ovlivňuje činnost srdeční a nervovou soustavu. Vitamin B2, ten prospívá pokožce, zraku a trávicí...
     Komentáře
Reklama