Zavřít
Vývar

Vývar

Nejnovější články na Seznamu na téma Vývar
  • Sport

    Dva tituly mistra Evropy získal. Ten nejcennější Bičovskému dopřán nebyl

    Před 16 hodinami
    Dvěma tituly mistra Evropy se pyšnit může, ten třetí a ze všech nejslavnější mu ovšem dopřán nebyl. A přitom by v šestasedmdesátém do Záhřebu a Bělehradu s československou reprezentací určitě jel a z památného triumfu by se s Panenkou, Nehodou, Ondrušem, Dobiašem a spol. radoval. „Stačí trochu smůly a rázem je všechno špatně,“ zůstává proto i po 46 letech v Přemyslu Bičovském kus hořkosti a smutku. Nejen na zlatý šampionát, o který ho připravila pochroumaná záda, vzpomíná Přemysl zvaný Hráč, další z hvězdných hostů podcastu Sport.cz Kopačky na hřebíku.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Víme, jak si poradit s kocovinou. Stačí kousek této obyčejné zeleniny

    Před 1 dnem
    Čeká vás oslava, párty nebo se blíží příchod nového roku? Pak si nezapomeňte v obchodě koupit petržel a připravit si petrželový vývar, který vás z kocoviny dostane raz dva. Urychluje totiž vstřebávání alkoholu díky obsaženým vitaminům. A recept je více než jednoduchý.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Poctivá domácí česnečka s bramborem, kterou si zamilujete

    Před 1 dnem
    Česneková polévka neboli česnečka je tradiční česká polévka. Příprava česnečky je jednoduchá a zvládne jí uvařit i začátečník. Česnečku miluji a dnes ji uvařím podle receptu mojí maminky. Suroviny: brambory cca 3 ks, anglická slanina 100 g, hovězí vývar 1,3 l, vejce 2 ks, sádlo 40 g, sýr eidam, chléb, majoránka, petržel, česnek, kmín, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vývar nemusí být nudný. Inspiraci najdeme u předků i v regionálních kuchyních

    Před 3 dny
    Vývar je velmi tradiční pokrm, který známe a milujeme všichni. Každá rodina ho připravuje trochu jinak, ale většina surovin zůstává u všech vývarů stejná. Existují ovšem i trochu netradiční a zvláštní ingredience, díky kterým získáme zcela jiný chuťový zážitek. Vývar s bramborem je záležitostí, která by každého nenapadla, ale přitom chutná úžasně. Překvapivé suroviny ve vývaru Brambory nejsou jedinou ingrediencí, kterou lidé dříve do vývarů přidávali běžně a dnes se jedná o velkou výjimku.
     Komentáře
  • IZdoprava

    V září bude dokončena rekonstrukce vodní nádrže Plumlov

    Před 5 dny
    Stavební práce na bezpečnostním přelivu a pravobřežním opevnění na plumlovské přehradě běží dle harmonogramu. Povodí Moravy dokončilo práce na opevnění pravého břehu v těsné blízkosti přelivného objektu, stavbu železobetonových konstrukcí i kamenné obložení bezpečnostního přelivu.
     Komentáře
  • Feminela

    Tradiční vývar může překvapit i profesionální kuchaře. Stačí ho jen malinko obohatit něčím novým

    Před 6 dny
    Některá tradiční jídla jako vývar si neumíme představit jinak, než jak je známe od svých babiček. Zkuste trochu experimentovat. Je mnoho doplňků a potravin, které bychom do vývaru mohli dát a ozvláštnit tím jeho chuť.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vývar, který nezkysne: Naše babičky věděly, proč si dát pozor na pórek a cibuli

    Před 7 dny
    Téměř každá rodina má svůj speciální recept na vývar, který se dědí z generace na generaci. A zrovna ten váš je samozřejmě nejlepší! Znáte ale starý trik, jak docílit toho, aby vám vývar nezkysnul a i po třech měsících chutnal jako právě uvařený?
     Komentáře
  • TopRecepty

    10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření

    Před 9 dny
    Různé druhy vývarů bývají u malých dětí velmi oblíbené. Navíc jim dodávají spoustu živin a potřebných tekutin. Víte, jak uvařit dokonalý vývar z hovězího masa? S našimi tipy už se vám vždy povede!
     Komentáře
  • Feminela

    Domácí lité nudle dodají každé polévce nádech nostalgie i jedinečnou chuť

    Před 10 dny
    Chcete si vychutnat silný vývar a k němu klasické domácí nudle? Nemusíte kupovat ty tenké, na které je mnoho lidí zvyklých. Tyto nudle jsou trochu větší, ale jejich chuť je skvělá a příprava velmi jednoduchá.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Dvě taktičky v Prostřenu! Vyplatí se aspoň jedné z nich jejich šokující bodování?

    Před 11 dny
    Prima pro vás připravila to nejlepší z legendárního pořadu Prostřeno! Pořádná dávka emocí, neskutečné hlášky soutěžících i šokující recepty. To a mnohem více si vychutnejte během pár minut. Další zkrácené díly této unikátní kulinářské show na vás čekají na iprima.cz
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Horší než v pekle, odporný zápach a k obědu vývar z holubů. Jak žijí lidé v Mariupolu?

    Před 16 dny
    V okupovaném a rozbombardovaném ukrajinském Mariupolu přebývá nadále zhruba 90 tisíc lidí. Ti i po ukončení bojů živoří kvůli nedostatku jídla a vody. Svědectví o kritické situaci ve městě, které se stalo symbolem ukrajinského utrpení, podal pro list The Guardian muž, kterému se podařilo z oblasti utéct do Kyjeva.
     Komentáře
  • TopRecepty

    První „slavná“ anorektička? Císařovna Sissy jedla jen pomeranče, užívala kokain a vážila se dvakrát denně!

    Před 17 dny
    Byla krásná, slavná a obdivovaná. Dnešní terminologií bychom řekli „celebrita“. Rakouská císařovna Alžběta, které se říkalo Sissy (1837–1898), byla svým vzhledem doslova posedlá a tomu podřizovala jídelníček.
     Komentáře
  • Feminela

    Dieta pomocí vývarů nabírá na popularitě. Umožní nejen zhubnout, tělu také prospěje

    Před 20 dny
    Dieta, která se skládá nejen z masových a zeleninových vývarů, je velkým hitem po celém světě. Svou slávu si získala hlavně tím, že je velmi jednoduchá, neobsahuje velké množství sacharidů, a tak se při ní rychle hubne.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Krémové polévky jako ideální večeře pro děti: Jeden jednoduchý postup stačí na desítky různých polévek

    Před 22 dny
    Vymýšlet každý den večeři, která děti zároveň zasytí, dodá jim potřebné živiny a ještě jim bude chutnat, není pro rodiče mnohdy snadný úkol. Krémové vydatné polévky plné zeleniny jsou na večeři pro celou rodinu ideální a můžete je připravit pokaždé trochu jinak.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní špagety na slanině s opečeným kuřecím prsíčkem

    Před 26 dny
    Recept na dokonalé těstoviny se slaninou, bazalkovým pestem a kuřecími prsy. Pro dvě osoby. Příprava 40 minut. Suroviny: kuřecí prso 1 kus, anglická slanina 100 g, špagety 300 g, česnek jeden stroužek, vývar 0,2 litru, parmazán, bazalkové pesto 3 až 4 lžičky, petrželka, bazalka, olivový olej, tymián, paprika sladká, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    Jak připravit neskutečně měkké a šťavnaté maso: Vaření nebo smažení s vývarem funguje na kuřecí, hovězí i vepřové

    Před 29 dny
    Jakmile začnete používat tuto metodu, uvidíte, že vaše maso bude vždy měkké a šťavnaté. Zajisté si pochutnáte – vyzkoušejte to.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Poctivý zlatavý zeleninový vývar krok za krokem

    Před 1 měsícem
    Téměř v každém receptu se můžete dočíst, zalijeme zeleninovým vývarem. My jsme proto připravili videorecept na poctivý zlatavý zeleninový vývar krok za krokem. Ten nemusíte používat jen do omáček, ale i jako výbornou polévku, do které jsme si my přidali trochu vaječného svitku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Historie bujónových kostek: Velkou roli při vzniku i rozšíření hrála armáda

    Před 1 měsícem
    Díky relativně nízké ceně, snadnému a rychlému použití a intenzivní chuti je bujon oblíbenou přísadou v kuchyních prakticky na všech kontinentech. Kde se ale vývar v kostce vzal?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Domácí vegeta ze sušeného libečku ochutí vývar i bramborovou kaši a vyjde na pár korun

    Před 1 měsícem
    Snad žádná jiná kořenicí směs není tak populární jako vegeta. Neoddělitelně se pojí s vývary, kterým dodá tu správnou intenzívní zeleninovou chuť i bez nutnosti dlouhého vaření. Výborně dochutí i omáčky, zeleninové či luštěninové pokrmy a masové speciality. A snadno si ji připravíte i doma.
     Komentáře
  • Proženy

    Maso, které je dietní jako kuře, ale výživné jako hovězí: uvařte si vývar z králíka!

    Před 1 měsícem
    Králičí maso obsahuje minimum cholesterolu a je snadno stravitelné, takže ho můžete s klidem uvařit i dětem nebo nemocným. A vy si prostě a jednoduše pochutnáte, třeba na tomto jarním vývaru se zeleninou osmaženou na másle a bylinkovými celestýnskými nudlemi.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?

    Před 1 měsícem
    Pořádáte malou domácí a tradiční svatbu? Pak by na ní asi neměl chybět pořádně silný vývar a oblíbenými játrovými knedlíčky. Poradíme vám, jak udělat ty nejlahodnější.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slupky z cibule do koše nepatří. Využijete je jako koření, uplatní se ve vývaru a vylepší i vařenou rýži

    Před 1 měsícem
    Bez cibule se v kuchyni určitě neobejdete. Co ale děláte se slupkami, když ji oloupete? Pokud je jen bezmyšlenkovitě hodíte do odpadkového koše, máme pro vás pár tipů, jak je využít. Nejdříve však odstraňte tu nejšpinavější vnější vrstvu a před oloupáním cibuli důkladně omyjte.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající znojemská vepřová s rýží

    Před 1 měsícem
    Nejlepší recept na znojemskou vepřovu omáčku. Manželka ji miluje a mně nezbylo nic jiného než přijmout výzvu a uvařit manželce její oblíbenou znojemskou vepřovou. A musím říci, že chutnala výborně. Doma od manželky jsem dostal velikou pochvalu.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jemná pórková polévka. Na lahodný oběd vám stačí 30 Kč a 15 minut

    Před 1 měsícem
    Pokud chcete polévku, která zahřeje, zasytí, ale je rychle hotová a moc nestojí? Tak přesně taková je pórková polévka, po které zbude jen vylízaný talíř a spokojená rodina. Recept naleznete ve videu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Netradiční zavářky a vložky do polévek: Zkusili jste kapří knedlíčky, masový puding nebo bylinkové kapání?

    Před 1 měsícem
    Polévky v mnoha podobách, a vývary především, do jídelníčku dětí neodmyslitelně patří. Připadá vám, že vaříte pořád dokola ty samé? Originální zavářky a vložky do polévek vám rozšíří repertoár!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar

    Před 1 měsícem
    Polévka složitého názvu kotosoupa avgolemono je jednou z nejtradičnějších řeckých polévek, která nesmí chybět na žádné rodinné hostině. Je ideální možností, jak využít a vylepšit kuřecí vývar, pokud ho nechcete dělat klasicky s nudlemi. I přestože je poměrně vydatná, je i příjemně osvěžující.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Naučte se uvařit delikátní vývar podle Joshuy Weissmana. Po ochutnání už nebudete chtít jiný

    Před 1 měsícem
    Patří mezi nejinspirativnější šéfkuchaře, natáčí zábavná videa a umí si udělat legraci ze sebe i svého okolí, protože i jeho bližní podstupují nesnadné kulinářské výzvy, které následně sdílí na svém kanále YouTube.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Rajská polévka trochu jinak. Skvělou chutí vás přenese do prosluněné Itálie

    Před 1 měsícem
    Rajská polévka je tradiční italský pokrm, který málokdo vaří z rajčat, ale každý spíše použije kečup, vodu a těstoviny. V našem případě jsme zvolili jednoduchý a poctivý recept, který není přeslazený, ale má příjemně osvěžující chuť.
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    Užijte si domácí vývar na zcela nové úrovni. Díky jedné surovině navíc překoná i ten z oblíbené restaurace

    Před 1 měsícem
    Vývar se hodí snad k jakémukoliv jídlu a při nemoci vás dokáže hravě postavit na nohy. Přidejte do něj tuto surovinu a posunete ho na zcela novou úroveň.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Zatraceně dokonalé ragú z vepřového masa

    Před 1 měsícem
    Vynikající ragú s vepřového masa. Ragú je směs masa a zeleniny, případně i jiných přísad, které se většinou dusí. Příprava pokrmu zabere přibližně 1 hodinu. Suroviny: 500g vepřového masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 dl červeného vína, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), pepř, tymián, nové koření, jalovec, sůl, rostlinný olej, cukr a citronová šťáva.
     Komentáře
  • Feminela

    Vývarová dieta zatočí s kily přirozeně a s chutí. Tělu může jedině prospět

    Před 1 měsícem
    Světový den obezity nás každý rok upozorňuje na to, jak velký tento problém je.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bobkový list zvládne pěstovat i začátečník, když se vyhne těmto 2 chybám

    Před 1 měsícem
    Chcete mít vlastní bobkový list do vývaru, anebo raději vavřínový věnec jako Caesar? Obojí je možné, když si vypěstujete vlastní bobkové listy čili vavřín vznešený (Laurus nobilis). Jak se pěstuje a co potřebuje bobkový list?
     Komentáře
  • iReceptář

    Polévka z medvědího česneku podle Pauluse: Chutná skvěle a je zdravotní zázrak

    Před 1 měsícem
    Chutná jako česnek, je i stejně zdraví prospěšný, ale česnek to není. Tedy vlastně je, říká se mu medvědí česnek a na rozdíl od toho klasického si ho můžete dopřát jen pár týdnů v roce. Připravte si z něj třeba fantastickou polévku podle známého šéfkuchaře.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    5 tipů, jak zužitkovat zbytky chřestu. Udělejte vývar nebo překvapte jedlým dárkem ze sušeného chřestu

    Před 1 měsícem
    Chřest je jarní pochoutka, která se dá upravit na mnoho způsobů. Při jeho přípravě ale pokaždé zůstane na kuchyňské lince ležet poměrně velká hromádka slupek a odkrojků. Přijde vám pokaždé škoda to všechno vyhodit, ale nevíte, co s tím? Inspirujte se našimi tipy a zužitkujte chřest beze zbytku. Věřte, že chřestový vývar je skvělým základem pro polévky či rizota a že díky sušenému chřestovému koření si nádech jara můžete v kuchyni připomenout, kdykoli se vám zamane.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dřevnaté stonky chřestu nevyhazujte. Dají se v kuchyni perfektně využít

    Před 2 měsíci
    Období chřestu je dost krátké. Vychutnáváme si jej od dubna do konce června a na prodejních pultech se řadí k dražší zelenině. Proto je škoda ho nevyužít až do posledního kousku stonku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak správně připravit hovězí vývar: Nešizený, čirý, chutný a plný zdraví

    Před 2 měsíci
    Není lepšího pomocníka v období chřipek a nachlazení, než je hovězí vývar. Je plný chutí, vůní a síly, která pomáhá tělu vstřebávat všechny živiny, které potřebuje. Pojďte si spolu s námi připravit poctivý hovězí vývar, před kterým by smekly i vaše babičky.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Výtečná, jemná a osvěžující: Polévka ze zeleného hrášku s krutony

    Před 2 měsíci
    Jaro je tu v plném proudu, a proto je na čase udělat si kvalitní, dobrou a osvěžující polévku z mladého zeleného hrášku, který se vyznačuje typickou chutí a obrovským množstvím vitaminů a zdraví prospěšných látek. Lepší hráškovou polévku jste určitě nejedli.
     Komentáře
  • inStory

    Vyrobte si domácí bujónovou kostku neboli masox. Je chutný, zdravý, zcela bez glutamanu a éček

    Před 2 měsíci
    Zeleninový, hovězí nebo kuřecí vývar je základem mnoha omáček, polévek a dalších receptů. Kvůli úspoře času jsou však tyto pravé vývary často nahrazovány bujónovou kostkou.
     Komentáře
  • Cestovinky

    Extrémní kuchyně: Tiết Canh je „tak trochu“ jiná pho, ze které se vám zvedne žaludek

    Před 2 měsíci
    Asijskou kuchyni buď milujete, nebo nenávidíte. Luxusní vývary, nudle v mnohých obměnách, hromady bylinek, oříšků a čerstvé zeleniny zaujaly nejednoho tuzemského strávníka.
     Komentáře
  • Proženy

    Hlavní jídlo a polévka v jednom: připravte si tafelspitz jako z vídeňské restaurace

    Před 2 měsíci
    Tohle jídlo miloval i císař František Josef I. V dobrých vídeňských restauracích vám tafelspitz přinesou na stůl ve velkém měděném hrnci. Je v něm silný vývar, trocha zeleniny, morková kost a šťavnatý kus hovězí nebo telecí květové špičky. Servíruje se s kompletním příborem a zástupem misek a mističek, ve kterých najdete různé omáčky a doplňky k masu.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Konzumujte jej, pokud máte problémy s klouby a bolavými koleny. Vynikající zdroj kolagenu za pár kaček

    Před 2 měsíci
    Kosti zvířat obsahují řadu složek, které pomáhají bojovat proti problémům s bolavými klouby. Zde najdete recept, jak si z nich snadno připravit vývar.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naši předci často jedli vývar z kostí. Věděli, že je to zdravotní zázrak

    Před 2 měsíci
    Někomu se může zdát zcela obyčejný, opak je však pravdou. Vývar z kostí je považovaný za velice cennou ingrediencí pro vaření, ale především pro naše zdraví.
     Komentáře
  • Adbz

    Vývar nikdy nezkysne díky radám předávaným z generace na generaci. I po 3 měsících bude chutnat jako právě dovařený

    Před 2 měsíci
    Vývar patří mezi velmi oblíbené pokrmy. Občas se však bohužel stane, že zkysne. Podívejte se, co za tím vězí, a jak zajistit, aby se to už nestalo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Papriky nemusíte plnit rýží: S touto náplní budou ještě mnohem lahodnější

    Před 2 měsíci
    Plněné papriky jsou českou klasikou, ale samozřejmě podobné recepty najdete po celém světě. Ve středomoří se plní směsí rýže s masem i zelné či vinné lisy. Ochucenou rýží lze naplnit i cukety či malé lilky. Pokud máte rádi plněné papriky, ale rádi byste vyzkoušeli malou obměnu, pak je tu právě tenhle recept. Rýži můžete jednoduše vyměnit za bulgur. Proč je to dobrý nápad?
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Recept: Dokonalý hovězí vývar

    Před 2 měsíci
    Silný, čirý a chutný – přesně takový je dokonalý hovězí vývar, z něhož lze připravit skvělou polévku. Víte ale, jak na jeho přípravu? Jaké maso použít, jak dlouho vývar vařit a která zelenina by neměla chybět? O tom vám dnes řekneme víc.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak předejít kocovině? Ochrání vás silný vývar z kostí a další triky

    Před 2 měsíci
    Velikonoční svátky jsou dny, jež dávají zabrat nejen hospodyňkám, které prožívají náročné dny v kuchyni, ale také dospělým koledníkům, kteří namísto vajíček upřednostňují panáčka tvrdého alkoholu.
     Komentáře
  • Krajské listy

    Jarní zeleninový vývar s libečkem a kudlásky… Co se vařilo na Velikonoce dříve a jak mlsáme dnes

    Před 2 měsíci
    Ačkoliv si z nás dubnové počasí občas tropí šprýmy, jaro už je nezadržitelně tady a s ním i oblíbené velikonoční svátky. Akademie kvality proto připravila čtyři nové recepty, kterými si můžeme jarní sváteční stůl obohatit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč byste neměli jíst instantní polévky a v čem jsou tak nebezpečné?

    Před 2 měsíci
    Polévka je grunt, říká se. Platí to ovšem pouze v případě, že je uvařená dle receptury z kvalitních ingrediencí bez použití chemie. Ne vždy je však čas vařit, namítnete, a sáhnete po instantní verzi v sáčku. Takovým “polévkám” byste se však měli raději vyhnout.
     Komentáře
  • Prostřeno! - Prima Pauza

    Bizarní Monika sladí řízky a ukazuje hostům sbírku zubů

    Před 2 měsíci
    Prima pro vás připravila to nejlepší z legendárního pořadu Prostřeno! Pořádná dávka emocí, neskutečné hlášky soutěžících i šokující recepty. To a mnohem více si vychutnejte během pár minut. Další zkrácené díly této unikátní kulinářské show na vás čekají na iprima.cz
     Komentáře
  • i60

    Dubnové recepty z kvalitních surovin obarvené Velikonocemi

    Před 2 měsíci
    V dubnu už se všechno zelená, proto jsme tuto barvu přenesli do většiny našich nových receptů. Pochutnáte si v nich mj. na pažitce, kopru nebo třeba libečku. Navíc tento měsíc nás čekají Velikonoce, na které nemůžeme zapomenout.
     Komentáře
  • Refresher

    Recept na ramen polévku: uvař si doma kapku Asie v podobě hutného vývaru s nudlemi

    Před 2 měsíci
    V článku se dozvíš, odkud populární pokrm pochází a jak si doma připravit kuřecí miso i veganskou variantu s arašídovým máslem.
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    Vývar už nikdy nezkysne, pokud se vyvarujete školácké chyby. Věděly o ní už naše babičky

    Před 2 měsíci
    Vývar z masa a zeleniny je základem každé dobré polévky i omáčky. Někdy ale zkysne dříve, než bychom čekali. Odstraňte jednu chybu a už se vám to nestane.
     Komentáře
  • Vitalia

    Masový vývar potřebuje maso, kosti a čas. V kostce není ani jedno

    Před 2 měsíci
    V restauracích i školních jídelnách chybí kvalitní vývary. Stejně jako pro většinu potravinářských produktů platí i pro vývary, že se jejich složení, a tím i kvalita a množství možného příjmu hodnotných látek z těchto produktů zásadně liší. V naší zemi je dlouholetým zvykem využívat k přípravě polévek základ v podobě „masových“ kostek ve formě bujónů. Přičemž slovo masový je uvedeno v uvozovkách zcela záměrně.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Polévka pho jako z Prostřeno: Vietnamská kuchařka poradí, jak udělat ten nejlepší vývar a jak jej ochutit

    Před 2 měsíci
    Pokud se dnes chystáte dívat na Prostřeno, pak asi už víte, že soutěžící Petr bude podávat vietnamskou polévku pho, známou i u nás z asijských bister. Aby ovšem tenhle silný vývar s kořením chutnal fantasticky, je potřeba dodržet správný postup. Jak na to pro Toprecepty prozradila lektorka kurzů vaření vietnamské kuchyně Minh Luongová.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Hovězí vývar: 9 kroků k jeho dokonalosti. Naučte se je i vy!

    Před 2 měsíci
    Jen máloco dokáže v chladném počasí tak rozproudit energii a zahřát jako pořádně silný hovězí vývar. Pomůže i při nemoci, kdy dodá výživu a sílu, aniž byste se museli namáhat kousáním. Poradíme vám 9 osvědčených triků, jak ho udělat naprosto dokonalý!
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Silný a lahodný kuřecí vývar, který vás nakopne

    Před 2 měsíci
    Základem dobrého kuřecího vývaru je opečení kuřecích kostí, masa a zeleniny v troubě. Poté necháme v hrnci vývar několik hodin pomalu táhnout. Výsledek je dokonalý.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slavné omáčky: Espagnole vynese i obyčejný pokrm do nebeských výšin! Takhle ji dělají profíci

    Před 2 měsíci
    Už spisovatel Honoré de Balzac říkal, že „...omáčka je triumfem kuchařského umění...“. Ta hnědá španělská, espagnole, je jednou z pěti základních omáček a zároveň je i základem k různým chuťově sofistikovanějším variantám.
     Komentáře
  • Feminela

    Triky babiček pomohou s dokonalou chutí polévek. Moderní hospodyňky zase ví, jak jim prodloužit trvanlivost

    Před 3 měsíci
    Správná kuchařka se prý pozná podle toho, jak dobrou umí udělat polévku. Existuje několik jednoduchých triků, které vám usnadní vaření polévky, ale přesto bude chutnat dokonale.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Domácí bujon: Chce to dlouhý pomalý var a pak formičky na led

    Před 3 měsíci
    Zapomeňte na kupované bujonové kostky, které jsou plné soli a nezdravých látek. Raději si je vyrobte doma! Máme pro vás jednoduchý recept na jejich zdravou domácí alternativu.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Co se starým chlebem? Zkuste tuto výbornou chlebovou polévku podle Ládi Hrušky

    Před 3 měsíci
    Chleba do české kultury neodmyslitelně patří. Bez krajíce „Šumavy“ nebo poctivého kmínového chleba se mnozí u snídaně neobejdou.
     Komentáře
Reklama