Zavřít
Zvěřina

Zvěřina

Nejnovější články na Seznamu na téma Zvěřina
  • TopRecepty

    Moderátor Aleš Háma preferuje českou kuchyni: Dokážu si pochutnat i na vlašáku z papíru s rohlíkem, říká

    Před 7 hodinami
    Aleš Háma patří mezi naše nejvýraznější a nejvyhledávanější moderátory. Je ovšem také hercem, muzikantem, otcem od rodiny a milovníkem gastronomie. V rozhovoru pro Toprecepty.cz prozradil, proč má oblibu v dlouho připravovaných jídlech, na čem si pochutnává, když nestíhá vařit i jak jsou na tom jeho synové se vztahem k jídlu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Manžel Marie Terezie František Lotrinský miloval francouzskou kuchyni, ale doma měl nařízeno jíst rakouská jídla

    Před 4 dny
    Žít v 18. století ve stínu manželky nebylo rozhodně běžné. Ačkoli manžel rakouské císařovny Marie Terezie František Štěpán byl oficiálně korunován císařem, ve skutečnosti šlo jen o titul bez politického významu. V soukromí byl skromný a okázalý život mu byl cizí. Francouzský původ nezapřel ve vztahu k dobrému jídlu.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    Aktivně proti kůrovci. U Třeště se budou sázet stromy, akci doplní debata s mykology či ochutnávky zvěřiny

    Před 8 dny
    Víte, jak se sází stromy? Vyznáte se ve dřevinách a stopách od zvěře? Víte, jak pracuje lesní technika? Jak správně vyndat klíště? Všechny tyto otázky zodpoví sobotní akce Den za obnovu lesa 2023, která se letos bude konat na revíru Pouště u Třeště na Jihlavsku. Organizátoři pro návštěvníky chystají bohatý doprovodný program, na výběr je i to hlavní – každý dostane možnost zasadit si „svůj“ vlastní strom.
     Komentáře
  • Liberecká Drbna

    Zájem o zvěřinu stoupá, největší poptávka je po masu z divočáků

    Před 1 měsícem
    V Liberci, Jablonci nad Nisou a ve Frýdlantu si můžete od myslivců Lesů ČR koupit ve specializovaných prodejnách zvěřinu Zájem lidí o čerstvě ulovenou zvěř v poslední době rapidně vzrostl. Od loňského srpna si maloodběratelé koupili přes sto tun masa, a tak Lesy rozšířily počet prodejních míst celkem na 54.
     Komentáře
  • Ekolist

    Lesy ČR rozšířily výdejny zvěřiny o čtvrtinu na 54, zájem je hlavně o divočáky

    Před 1 měsícem
    Státní podnik Lesy České republiky (LČR) zvýšil o čtvrtinu počet prodejních míst zvěřiny. Prostřednictvím 54 výdejen chce uspokojit poptávku lidí po čerstvé zvěřině. "Zájem je stále velký, takže jsme na dalších jedenácti místech pořídili chladicí boxy k uchování ulovené zvěře, nově například v Jindřichově Hradci, Telči, Toužimi nebo Stříbře," uvedl výrobně-technický ředitel LČR Libor Strakoš. LČR, které spravují téměř polovinu lesů v ČR, s projektem prodeje zvěřiny pod značkou Z lesa na stůl začaly v roce 2020.
     Komentáře
  • Gulu

    Má zvěřina vysoký obsah cholesterolu? Vše, co potřebujete vědět

    Před 2 měsíci
    Zvěřina, tedy maso z losů a jelenů, je druh zvěřiny známý svou výraznou zemitou chutí a jemnou strukturou.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší maso na gril? Rychlé kuře, vepřové jako klasika nebo hovězí pro zkušené

    Před 2 měsíci
    Nezáleží na tom, jestli grilujete jednou za čas nebo je to v době dovolených váš nejoblíbenější letní sport. Pokud má mít grilovačka dobrý výsledek, záleží hlavně na tom, jaké suroviny použijete. Poradíme, jak si vybrat to nejlepší maso.
     Komentáře
  • Náš region

    Maso z bobra je podle brněnských vědců poživatelné

    Před 3 měsíci
    Ač je bobr chráněným druhem, v Česku jsou místa, kde kvůli přemnožení škodí a jeho lov je povolený. Na rozdíl od jiné zvěřiny se…
     Komentáře
  • Ekolist

    Maso z bobra je poživatelné, lze z něj vyrobit klobásu, zjistili odborníci

    Před 3 měsíci
    Vědci z Mendelovy univerzity (MENDELU) v Brně zkoumali kvalitu masa bobrů evropských ulovených v těch částech České republiky, kde je jejich lov kvůli přemnožení povolený. Zabývali se také tím, jak maso ulovených zvířat nejlépe zpracovat. Ač je bobr chráněným druhem, v Česku jsou místa, kde kvůli přemnožení škodí a jeho lov je povolený. Na rozdíl od jiné zvěřiny se ale jeho maso nejí, i když v minulosti se bobří maso tradičně konzumovalo.
     Komentáře
  • Echo24

    Maso z bobra se dá jíst, nejlépe v klobásách, zjistili vědci z Brna

    Před 3 měsíci
    Vědci z Mendelovy univerzity (MENDELU) v Brně zkoumali kvalitu masa bobrů evropských ulovených v částech České republiky, kde je jejich lov kvůli přemnožení povolený. Zabývali se také tím, jak maso ulovených zvířat nejlépe zpracovat. Univerzita o tom informovala v tiskové zprávě. Ač je bobr chráněným druhem, v Česku jsou místa, kde kvůli přemnožení škodí a jeho lov je povolený. Na rozdíl od jiné zvěřiny se ale jeho maso nejí, i když v minulosti se bobří maso tradičně konzumovalo.
     Komentáře
  • Super

    Venčení na Pražáka. Herec Ondřej Pavelka přišel na trik, jak zaručeně unavit svého čtyřnohého mazlíčka

    Před 5 měsíci
    Herec Ondřej Pavelka, kterého mají divačky neodmyslitelně spjatého se seriály Ulice nebo Slunečná, volný čas rád tráví se svou fenkou Elou. Spolu často vyrážejí někam daleko od ruchu velkoměsta, kde ale může jezdit na svém skútru.
     Komentáře
  • Ekolist

    Lesy ČR investují do dvou zpracoven zvěřiny na finální potravinářské výrobky

    Před 5 měsíci
    Státní podnik Lesy České republiky (LČR) investuje zhruba 35 milionů korun do výstavby dvou provozů na zpracování zvěřiny na finální potravinářské výrobky. Chtěl by v nich ročně zpracovat kolem 190 tun zvěřiny nejen na balené maso, ale i na uzenářské výrobky, paštiky a další lahůdky. ČTK to řekl generální ředitel podniku Dalibor Šafařík. S převzetím více honiteb do vlastní režie podnik počítá s výrazným nárůstem množství ulovené zvěře.
     Komentáře
  • Extra

    Putinovo hodování s čínským prezidentem: Tyto pochoutky obsahovalo sedmichodové menu

    Před 6 měsíci
    Vladimir Putin v pondělí pohostil svého přítele, čínského prezidenta Si Ťin-Pchinga, který přijel do Ruska probrat „spojenecké záležitosti“. Oba prezidenty to zmohlo tak, že si po pracovní schůzce k večeři dopřáli rovnou sedmichodové menu. To zahrnovalo tradiční východoevropské rybí speciality, zvěřinu, přičemž nechyběl ani dezert. Alespoň takto to uvádí web Daily Mail.
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    Jak se na silnici vyhnout střetu se zvěří, a jak v případě takové nehody postupovat

    Před 6 měsíci
    Během roku jezdí lidé z práce a do práce v jiných časech, a tedy i za jiných světelných podmínek. Zvířata ovšem hodinky nenosí a jíst či pít chodí denně prakticky stejně.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Nadlimitní rakovinotvorné zplodiny v mase a DDT i olovo ve zvěřině našli loni veterináři při kontrolách vzorků

    Před 6 měsíci
    Nadlimitní nálezy rakovinotvorných zplodin kouře v uzeném mase a olova ve vzorcích zvěřiny řešila loni Krajská veterinární správa (KVS) pro Plzeňský kraj. Z 3017 vzorků hygienických kontrol, které byly laboratorně vyšetřeny, šlo nejvíc o záchyt salmonely a překročení limitů polycyklických aromatických uhlovodíků v uzených masných výrobcích a derivátů DDT ve svalovině prasat divokých.
     Komentáře
  • Českokrumlovský deník

    Šumavskou zvěřinu vojenské lesy dopraví i do Prahy, výdejna je v Dejvicích

    Před 6 měsíci
    Vojenské lesy a statky ČR (VLS) spustily e-shop s nabídkou zvěřiny a biohovězího masa ze Šumavy. Nabídka je určená jak domácnostem, tak i velkoodběratelům, především restauracím a cateringovým společnostem. Vedle dvou výdejních míst na Českokrumlovsku si zákazníci mohou nechat produkty dopravit také do Prahy, kde výdej nově funguje v sídle státního podniku v Dejvicích.
     Komentáře
  • Lifee

    Máma na přechodu: Zapomněla jsem v troubě chleba a jela ho zachránit na koloběžce, líčí Vendula Pizingerová

    Před 7 měsíci
    Vendula Pizingerová se netají tím, že má ráda jídlo, pohostinství a restaurace. A jak přiznává v dalším pokračování své rubriky Máma na přechodu, také ráda a snad i dobře vaří. Ne vždycky jde ale všechno podle představ. A tak jednou zapomněla chleba v troubě a jednou si ve Francii dali s manželem delikatesu, na kterou budou ještě dlouho vzpomínat.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak vařit s červeným vínem? Kombinování vína s masem má své zásady

    Před 8 měsíci
    Apetit online vám poradí jak kombinovat červená vína s masem. Využít je můžete už při přípravě pokrmu, skvěle pak skloubíte aroma vína s chutí masa.
     Komentáře
  • Český rozhlas - Senátní duely

    3 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběhy potravin: S vůní tradice: Příběh divočáka. O zvěřině a našem zdraví s nutriční terapeutkou Václavou Kunovou

    Před 10 měsíci

    ·

    3 minuty

    Má maso zvěřiny své pozitivní stránky? Obsahuje vitamíny? Má konzumace černé zvěřiny svá úskalí? Musí maso projít veterinární kontrolou než skončí na talíři?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zvěřinová sezóna je tady! Kde koupit maso a za kolik?

    Před 10 měsíci
    Podzim v kuchyni neznamená jen dýni a kaštanovou nádivku. Tradičně je toto období spojené s loveckou sezónou, a tedy i s lahodnou zvěřinou. Její maso je v české kuchyni opravdovou delikatesou, která se v posledních letech vrací do módy. Jak si užít divočinu na talíři a nenaletět při jejím nákupu?
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zvěřina pro českého spotřebitele: Za jakých okolností se může dostat na talíř

    Před 10 měsíci
    Podzim je už v plném proudu a souvisí s ním mimo jiné také poměrně intenzivní lov zvěře. Stačí se podívat na jídelní lístky mnohých restaurací a budete mít jasno. Určitě není od věci podívat se na to, co všechno je třeba řešit, aby zvěřina mohla vůbec na trh. Poměrně mylná je představa mnohých, že myslivec donese zajíce do restaurace, a tak se z něj připraví skvělá pečeně na smetaně. Zvěřina se řadí mezi potraviny živočišného původu, takže se řadí do oblasti veterinárního dozoru. Jaká jsou tedy ona zmíněná pravidla pro uvedení zvěřiny na trh?
     Komentáře
  • Vitalia

    Kořenář radí, jak ochutit zvěřinu. Protože sůl a pepř nestačí

    Před 10 měsíci
    Sůl a pepř jsou sice ti nejdůležitější pomocníci v kuchyni, ale na zvěřinu jednoduše nestačí. Abyste ze zvěřiny dostali maximum, musíte přidat trochu aromatického koření. Naštěstí takového, které máte všichni doma. Zvěřina patří k podzimu stejně jako dýně, kaštany nebo Svatomartinské víno. Dnes už si zvěřinu můžete vybrat rovnou u lesníků, kteří vám maso rovnou naporcují a poradí, k jaké části se hodí jaká úprava. S ochucením vám poradíme my, prostřednictvím Jana Schneedorfera ze specializovaného obchodu s kořením Království chuti.
     Komentáře
  • TN

    Sapíkovi prozradili rodinnou recepturu. Toto jídlo se dřív podávalo na zámku

    Před 11 měsíci
    Na podzim přichází čas zvěřinových hodů. Své o tom ví kuchař Jaroslav Sapík a jeho syn Pavel Sapík, kteří v pořadu Do lesa ukázali recept na dančí hřbet s kaštanovým pyré.
     Komentáře
  • Šarm

    25 min

    Podcast
    Kde sehnat nejlepší zvěřinu a jak ji proměnit v lahůdku, po které oblíznete celý talíř i s hrncem?

    Před 11 měsíci

    ·

    25 minut

    Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:00:47 Zpěvačka Kamila Nývltová a její podzimní plány 05:07 V Módních trendech vás pozveme na návrhářskou přehlídku09:09 Zeptáme se, do jaké míry se muži zajímají o plastické estetické operace13:19 Ženám poradíme, jak pomocí make-upu ukrýt viditelné vrásky16:19 Šéfkuchař Radek Pálka a zvěřina. Recept na kančí kýtu s jalovcovou omáčkou19:45 Ochutnáme chilli papričky a povíme, proč bychom je měli zařadit do jídelníčku
     Komentáře
  • Vitalia

    Zvěřinu si teď můžete koupit přímo od lesníků

    Před 11 měsíci
    Je to docela paradox – ačkoli jsou ryby a zvěřina všeobecně považovány za jedny z nejkvalitnějších produktů živočišné výroby, pohybuje se již mnoho let spotřeba těchto produktů v Česku na velmi nízké úrovni. Konkrétně v případě zvěřiny činí spotřeba na osobu a rok pouhý jeden kilogram, což je jak z nutričního hlediska, tak z pohledu možného obohacení jídelníčků docela škoda.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Výběr z médií: náklady na maturitní plesy, zájem o zvěřinu a nevyužívaný elektronický lékový záznam

    Před 1 rokem
    V českém tisku se ve čtvrtek dočtete, že vyšší náklady komplikují organizaci maturitních plesů, píše Deník. Češi mají podle Lidových novin větší zájem o zvěřinu. Většina lékařů pravidelně nevyužívá elektronický lékový záznam pacientů, upozorňuje Právo. Více se dočtete ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál.
     Komentáře
  • Českobudějovický deník

    Legendární volejbalista Antonín Procházka vozil Daně Zátopkové zvěřinu

    Před 1 rokem
    Na Emila a Danu vzpomíná také volejbalový nahrávač bronzového týmu z OH v Mexiku z roku 1968 Antonín Procházka, který během víkendu osobně vyrazil do Rožnova pod Radhoštěm, kde si připomněl slavný český pár. Dana a Emil Zátopkovi by v pondělí 19. října oslavili 100 let!
     Komentáře
  • Apetit

    Mistr zvěřiny Jaroslav Sapík: Dal by si kance se šípkovou nebo zelím? A co vařil Václavu Havlovi?

    Před 1 rokem
    Šéfkuchař Jaroslav Sapík ochutnal ve světě ze zvědavosti maso nejrůznější exotických zvířat žijících v divoké přírodě, ale na českou zvěřinu nedá dopustit. Sám si ji umí ulovit, vyvrhnout i rozbourat. „Kuchař, který by neuměl rozbourat maso, by u mě ani nemohl pracovat,“ říká majitel restaurace a penzionu v Klokočné.
     Komentáře
  • Zmlsané dějiny

    Houbová smaženice tak, jak si na ní pochutnávali naši předci

    Před 1 rokem
    Naši předkové si už v 16. století pochutnávali na houbách stejně jako my. Našli jsme pár zajímavých receptů z té doby, ne všechny jsou ale vhodné k přípravě... co takhle rychlá a dietní smaženice se zajímavým kořením?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Norsko na talíři: Norové si pochutnávají na rybách, zvěřině nebo speciální sladké kaši

    Před 1 rokem
    Norsko je královstvím ryb. Tradiční jídlo se i proto v mnoha ohledech liší od většiny kontinentální Evropy. Klade větší důraz na ryby a zvěřinu – a maso z ryb i zvěřinu se Norové naučili připravovat opravdu excelentně a na mnoho způsobů.
     Komentáře
  • Fajntip

    Šéfkuchař Sapík a jeho mistrovský guláš. Nechte si poradit!

    Před 1 rokem
    Kdyby při vaření guláše vedle vás stál šéfkuchař Sapík, nejspíš byste mu vařečku s chutí přenechali a těšili se na skvělé jídlo. Pokud tedy tuhle příležitost nemáte, alespoň se při vaření guláše můžete inspirovat jeho tipy na chutný srnčí guláš.
     Komentáře
  • Jímeto

    Svišti byli dříve oblíbenou pochoutkou. Tlak na ekologické zemědělství je možná vrátí zpátky na gastronomická menu

    Před 1 rokem
    Svišti u nás již nejsou moc hojní, ale dříve byli ve světě považováni za kulinářskou delikatesu. Jejich maso má na rozdíl od jiné zvěřiny jemnější chuť a navíc odpadá potřeba je průmyslově krmit.
     Komentáře
  • Vitalia

    Naložit jelení na guláš? U masa z farmového chovu to není nutné

    Před 1 rokem
    I jelenovitá zvěř je chována na farmách, maso z ní mívá ještě vyšší kvalitu než u volně žijící zvěřiny. Když například podle receptu připravujete jelení guláš nebo jiné dušené pokrmy, výhody masa z farmového chovu oceníte. Je to svým způsobem paradox – přestože je jedním z problémů naší země nejen při zalesňování a nejen po kůrovcové kalamitě přemnožená zvěř, nepatří zvěřina mezi standardní součást našich jídelníčků. „Suroviny“ k přípravě zvěřinových pokrmů je přitom dost, většinou ale končí u myslivců, případně jejich přátel a známých.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelníček královny Alžběty II.: Snídá uzeného sledě, večeří gaelský steak a miluje čokoládový dort!

    Před 1 rokem
    Britská panovnice rozhodně není žádná gurmánka. Dává přednost tradiční britské a francouzské kuchyni, pochutná si na zvěřině nebo na rybách, brambory a těstoviny zrovna nemusí a nerada do jídelníčku zařazuje nová jídla. Co tedy má obvykle na talíři?
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč před jakoukoli tepelnou úpravou posypat maso jedlou sodou?

    Před 1 rokem
    Jedlá soda má skvělé vlastnosti nejen pro čistění čehokoli, ale dokonce dokáže pomoci i při vaření, a to jako součást jídla. Když ji totiž použijete na maso před jeho tepelnou úpravou, tedy před smažením, pečením nebo grilováním, jedlá soda zajistí masu neuvěřitelnou měkkost a šťavnatost.
     Komentáře
  • iReceptář

    Recept na vynikající zapomenutou šípkovou omáčku: Tuhle miloval Werich

    Před 1 rokem
    Liboval si v dobré společnosti, stejnou měrou miloval jídlo. Jan Werich ve své vile často přijímal desítky nejrůznějších hostů, takže muselo být stále navařeno nebo připraveno něco k zakousnutí. Zkuste recept na jeho oblíbeného divočáka se šípkovou omáčkou.
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty na oblíbená jídla z drobné zvěřiny

    Před 1 rokem
    V dávné minulosti si tuto pochoutku dopřávala především šlechta. Ani dnes nejde o potravinu zrovna levnou, ale proč si zvěřinu jednou za čas nedopřát.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč každé ráno po vyčištění zubů rozžvýkat dva hřebíčky? Vyplatí se to!

    Před 1 rokem
    Hřebíček máme většinou všichni doma. Úžasně voní a je prvotřídním dochucovadlem nejen zvěřiny, ale i v zimě tak oblíbených nápojů, jako jsou punč či svařák. Ale to není všechno! Tohle báječné koření má blahodárné účinky na lidské tělo. Už jste slyšeli, jak je užitečné jeho pravidelné žvýkání?
     Komentáře
  • Zmlsané dějiny

    Víte, že naši předci jedli veverky? Roman Vaněk ji připravil podle tradičního receptu. Jak chutná?

    Před 1 rokem
    Celý recept na veveřici se žlutou jíchou najdete zde: https://www.mall.tv/zmlsane-dejiny/veverice-2
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dejte ve své kuchyni šanci pečené zvěřině

    Před 1 rokem
    Lovecká sezona je v plném proudu, a pečená zvěřina je neoddělitelnou součástí podzimního jídelníčku mnohých domácností. Ne každá hospodyňka však zrovna plesá radostí, když se její muž vrátí domů s kusem divočáka. Úprava takového typu masa si totiž žádá poněkud jiný postup, než na co je většina kuchařinek zvyklá.
     Komentáře
  • Vitalia

    Šéfkuchař Sapík: Letos upečeme 280 svatomartin­ských hus. Rezervace máme plné

    Před 1 rokem
    ROZHOVOR – Podzim je každoročně zasvěcen zvěřině, a začátkem listopadu i husám. Šéfkuchař Jaroslav Sapík z vyhlášené Restaurace U Sapíků na Klokočné má letos husy až z Francie a zvěřině zasvětil novou kuchařku. Jaroslav Sapík je velkým fanouškem zvěřiny, ale i hus. Každoročně, už přes čtyřicet let, jim kolem svatého Martina věnuje veškerou péči, aby si jeho hosté v Restauraci U Sapíků na Klokočné co nejvíc pochutnali. Prozradil nám, kolik druhů pokrmů z husy připravuje i jaká je u hostů nejoblíbenější úprava. Ale nenechte se zlákat až moc, museli byste mít opravdu velké štěstí, aby na vás jeho husa zbyla, do konce týdne má totiž na svatomartinské hody plné rezervace.
     Komentáře
  • Hvězdy nad hlavou - Prima Pauza

    Žhavé tango i rozštěp: Jak mladá herečka vzpomíná na tanec s Romanem Vojtkem?

    Před 1 rokem
    Kateřina Marie Fialová a její herečtí kolegové vám představí klíčová místa a postavy seriálu Hvězdy nad hlavou. Podívejte se s Prima Pauzou na bonusová videa o natáčení, nepovedené záběry a další extra pecky. Všechny díly nového seriálu z venkova si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Čím vylepšit zvěřinový guláš? Chuti pomůžou pivo, rum i nastrouhaný perník

    Před 1 rokem
    Jednou z věcí, která patří k podzimu kromě jablek, hrušek, dýní a hub je zvěřina. V podzimním období totiž vrcholí lovecká sezona a zvěřinu tak bez problémů seženete i bez toho, abyste měli kamaráda myslivce. Určitě stojí za to ji zkusit, toto maso vyniká specifickou chutí a navíc je poměrně dietní.
     Komentáře
  • TN

    Veterináři nařídili stáhnout z trhu maso z divočáka, obsahuje nebezpečné olovo

    Před 1 rokem
    Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu maso z divokých prasat obsahující vysoké množství olova. Balené zmrazené maso od zpracovatele z Plzeňského kraje prodával řetězec Makro, který ve spolupráci s veterináři už maso začalo stahovat z trhu.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Středověkým mnichům zkomplikovalo povolení jíst maso život, měli zažívací problémy

    Před 2 roky
    Britští výzkumníci zjistili, že konzumace hovězího, vepřového nebo skopového masa neprospívala zdraví mnichů z opatství Muchelney.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Tymián: Ochutí zvěřinu, ale pomůže i při kašli nebo průjmu

    Před 2 roky
    Tuhle aromatickou bylinku si zamilujete, nebo ji navždy zatratíte. Pokud ale můžete, dejte jí šanci. Jídlu dodá nezaměnitelný chuťový šmrnc a třeba vám pomůže i se zdravotními potížemi, jako jsou kašel nebo infekce močových cest.
     Komentáře
  • Ekolist

    Myslivci chtějí peníze na zpracovny zvěře, stát s tím zatím nepočítá

    Před 2 roky
    Českomoravská myslivecká jednota chce, aby stát v budoucnu přispíval na takzvané bourárny, tedy zpracovny zvěře u mysliveckých spolků. Lépe by se pak dostávalo maso k veřejnosti, nemusela by se tak prodávat nestažená a nenaporcovaná. ČTK to sdělil předseda jednoty Jiří Janota. Ministerstvo zemědělství o této podpoře pro myslivce zatím neuvažuje, sdělil ČTK mluvčí úřadu Vojtěch Bílý.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Myslivci chtějí peníze na zpracovny zvěře, stát s tím zatím nepočítá

    Před 2 roky
    Českomoravská myslivecká jednota chce, aby stát v budoucnu přispíval na takzvané bourárny, tedy zpracovny zvěře u mysliveckých spolků.
     Komentáře
  • Deník

    Kilo zvěřiny teď stojí polovinu, co hovězí. Češi mu na chuť ale zatím nepřišli

    Před 2 roky
    S šípkovou, nebo se zelím? Dilema, které u divočáka řeší myslivci v kultovním snímku Slavnosti sněženek. Filmová hláška se stala okřídlenou. Ne tak však samotná zvěřina. Tu Češi stále na svém talíři mají jen okrajově. A přitom právě zvěřina je v současné době o dost levnější, než „klasické“ vepřové či hovězí. A navíc je k dostání takřka u každého myslivce.
     Komentáře
  • TV Polar

    Myslivci uspořádali alternativní srnčí hody. Bez hudby a zábavy

    Před 2 roky
    Myslivecké sdružení Karviná-Ráj se rozhodlo i letos uspořádat svou tradiční akci Srnčí hody. Stejně jako loni se ale konaly u jejich hájenky a byly zaměřeny pouze na prodej produktů ze zvěřiny, jako jsou klobásy nebo srnčí guláš.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Nebojte se zvěřiny. Je chutná, zdravá a příprava není až tak složitá

    Před 2 roky
    Sehnat dnes kvalitní zvěřinu není nic složitého. Dá se koupit ve speciálních obchodech nebo v dobrém řeznictví. Někdo se však tento druh masa bojí zpracovávat, ovšem není k tomu žádný důvod. Klasická úprava totiž rozhodně není složitá. Podívejte se, jak na to.
     Komentáře
  • Vitalia

    Bývalý zájezdní hostinec dnes žije prodejem zvěřinových klobás

    Před 2 roky
    Kdysi se tu občerstvovali pošťáci při cestě z Vídně do Prahy, dnes na kasárenské křižovatce u Jihlavy zastaví mnoho z projíždějících řidičů. Důvodem je celkem obyčejný stánek, a hlavně udírna, z níž voní zvěřinové klobásy a další pochoutky.
     Komentáře
  • StoryMag

    Proti tlustým mnichům – v portugalském klášteře Alcobaça najdete dveře široké jen 32 centimetrů

    Před 2 roky
    Na jedné straně se hromadilo množství zvěřiny a vedle další zvěřina, na druhé straně neskutečně rozmanitá nabídka zeleniny a ovoce. Za dlouhou řadou kamen a pecí se tyčily kopce pšeničné mouky bělejší než sníh, skály cukru, nádoby s nejčistším olejem a řádná zásoba pečiva.
     Komentáře
  • Ekolist

    Zpracování zvěřiny pokleslo, střílí se ale dál

    Před 2 roky
    V Karlovarském kraji loni výrazně klesl objem zpracované zvěřiny, zvěř ale myslivci střílí zhruba stejně. Místo zpracování v závodech zvěřinu nabízejí přímo oni, měli by však splnit přísné podmínky. Jenže ty jsou pro ně většinou nesplnitelné. ČTK to řekla ředitelka Krajské veterinární správy pro Karlovarský kraj Mária Slepičková. Prodej zvěřiny přímo od myslivců má podle ní z veterinárního pohledu i rizika.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    V Karlovarském kraji kleslo zpracování zvěřiny, střílí se ale dál

    Před 2 roky
    V Karlovarském kraji loni výrazně klesl objem zpracované zvěřiny, zvěř ale myslivci střílí zhruba stejně. Místo zpracování v závodech zvěřinu nabízejí přímo oni, měli by však splnit přísné podmínky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Přišli s unikátním automatem na maso, další projekt je Farmářský dům

    Před 2 roky
    Sedláci startují další formu prodeje lokálních produktů. Farmářský dům Vrchlabí nabízí u nás dosud neznámý prodej – z masomatu. Koupíte tu maso přímo od chovatelů, do budoucna včetně zvěřiny a ryb. A mají i další plány.
     Komentáře
  • Moulík

    Psi a kosti: Zapomeňte na vařené a zvěřinu, mohou psa zabít

    Před 2 roky
    Psi a kosti k sobě patří. Nebo ne? Ve skutečnosti může špatně zvolená nebo naservírovaná kost psa dokonce zabít. Zároveň jsou – nebo by alespoň měly – být důležitou součástí psího jídelníčku. Jaké kosti tedy volit?
     Komentáře
  • Drbna

    Webová kamera nabízí pohled na zvěř žijící v karlovarských lázeňských lesích

    Před 2 roky
    Příspěvková organizace města se pod novým vedením rozhodla k řadě inovací a novinek. Nejzásadnější změnou bylo přestěhování společnosti do nových prostor. Další změny na sebe nenechávají dlouho čekat.
     Komentáře
  • Příbram

    Myslivci letos zaznamenávají vysoké ztráty

    Před 2 roky
    Oslavy honů, plesy a další akce jsou zakázané. Zvěře je v lesích dostatek, nicméně není odbyt. Pokud ale máte místo, můžete si ji objednat domů.
     Komentáře
  • Novinky

    Podzimní kulinářské variace z hub, zvěřiny a hrušek

    Před 3 roky
    Houby, zvěřina, zralé hruštičky… Podzim je tu a je to důvod k radosti - minimálně z hlediska kulinářského. Speciality inspirované tímto ročním obdobím pro vás připravil šéfkuchař restaurace Styl & Interier v pražské Vodičkově ulici Michal Čopák.
     Komentáře
Reklama