Zavřít
Zvěřina

Zvěřina

Nejnovější články na Seznamu na téma Zvěřina
  • Extra

    Putinovo hodování s čínským prezidentem: Tyto pochoutky obsahovalo sedmichodové menu

    Před 5 dny
    Vladimir Putin v pondělí pohostil svého přítele, čínského prezidenta Si Ťin-Pchinga, který přijel do Ruska probrat „spojenecké záležitosti“. Oba prezidenty to zmohlo tak, že si po pracovní schůzce k večeři dopřáli rovnou sedmichodové menu. To zahrnovalo tradiční východoevropské rybí speciality, zvěřinu, přičemž nechyběl ani dezert. Alespoň takto to uvádí web Daily Mail.
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    Jak se na silnici vyhnout střetu se zvěří, a jak v případě takové nehody postupovat

    Před 12 dny
    Během roku jezdí lidé z práce a do práce v jiných časech, a tedy i za jiných světelných podmínek. Zvířata ovšem hodinky nenosí a jíst či pít chodí denně prakticky stejně.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Nadlimitní rakovinotvorné zplodiny v mase a DDT i olovo ve zvěřině našli loni veterináři při kontrolách vzorků

    Před 17 dny
    Nadlimitní nálezy rakovinotvorných zplodin kouře v uzeném mase a olova ve vzorcích zvěřiny řešila loni Krajská veterinární správa (KVS) pro Plzeňský kraj. Z 3017 vzorků hygienických kontrol, které byly laboratorně vyšetřeny, šlo nejvíc o záchyt salmonely a překročení limitů polycyklických aromatických uhlovodíků v uzených masných výrobcích a derivátů DDT ve svalovině prasat divokých.
     Komentáře
  • Českokrumlovský deník

    Šumavskou zvěřinu vojenské lesy dopraví i do Prahy, výdejna je v Dejvicích

    Před 19 dny
    Vojenské lesy a statky ČR (VLS) spustily e-shop s nabídkou zvěřiny a biohovězího masa ze Šumavy. Nabídka je určená jak domácnostem, tak i velkoodběratelům, především restauracím a cateringovým společnostem. Vedle dvou výdejních míst na Českokrumlovsku si zákazníci mohou nechat produkty dopravit také do Prahy, kde výdej nově funguje v sídle státního podniku v Dejvicích.
     Komentáře
  • Lifee

    Máma na přechodu: Zapomněla jsem v troubě chleba a jela ho zachránit na koloběžce, líčí Vendula Pizingerová

    Před 1 měsícem
    Vendula Pizingerová se netají tím, že má ráda jídlo, pohostinství a restaurace. A jak přiznává v dalším pokračování své rubriky Máma na přechodu, také ráda a snad i dobře vaří. Ne vždycky jde ale všechno podle představ. A tak jednou zapomněla chleba v troubě a jednou si ve Francii dali s manželem delikatesu, na kterou budou ještě dlouho vzpomínat.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak vařit s červeným vínem? Kombinování vína s masem má své zásady

    Před 1 měsícem
    Apetit online vám poradí jak kombinovat červená vína s masem. Využít je můžete už při přípravě pokrmu, skvěle pak skloubíte aroma vína s chutí masa.
     Komentáře
  • Český rozhlas - Senátní duely

    3 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběhy potravin: S vůní tradice: Příběh divočáka. O zvěřině a našem zdraví s nutriční terapeutkou Václavou Kunovou

    Před 4 měsíci

    ·

    3 minuty

    Má maso zvěřiny své pozitivní stránky? Obsahuje vitamíny? Má konzumace černé zvěřiny svá úskalí? Musí maso projít veterinární kontrolou než skončí na talíři?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zvěřinová sezóna je tady! Kde koupit maso a za kolik?

    Před 4 měsíci
    Podzim v kuchyni neznamená jen dýni a kaštanovou nádivku. Tradičně je toto období spojené s loveckou sezónou, a tedy i s lahodnou zvěřinou. Její maso je v české kuchyni opravdovou delikatesou, která se v posledních letech vrací do módy. Jak si užít divočinu na talíři a nenaletět při jejím nákupu?
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zvěřina pro českého spotřebitele: Za jakých okolností se může dostat na talíř

    Před 4 měsíci
    Podzim je už v plném proudu a souvisí s ním mimo jiné také poměrně intenzivní lov zvěře. Stačí se podívat na jídelní lístky mnohých restaurací a budete mít jasno. Určitě není od věci podívat se na to, co všechno je třeba řešit, aby zvěřina mohla vůbec na trh. Poměrně mylná je představa mnohých, že myslivec donese zajíce do restaurace, a tak se z něj připraví skvělá pečeně na smetaně. Zvěřina se řadí mezi potraviny živočišného původu, takže se řadí do oblasti veterinárního dozoru. Jaká jsou tedy ona zmíněná pravidla pro uvedení zvěřiny na trh?
     Komentáře
  • Vitalia

    Kořenář radí, jak ochutit zvěřinu. Protože sůl a pepř nestačí

    Před 4 měsíci
    Sůl a pepř jsou sice ti nejdůležitější pomocníci v kuchyni, ale na zvěřinu jednoduše nestačí. Abyste ze zvěřiny dostali maximum, musíte přidat trochu aromatického koření. Naštěstí takového, které máte všichni doma. Zvěřina patří k podzimu stejně jako dýně, kaštany nebo Svatomartinské víno. Dnes už si zvěřinu můžete vybrat rovnou u lesníků, kteří vám maso rovnou naporcují a poradí, k jaké části se hodí jaká úprava. S ochucením vám poradíme my, prostřednictvím Jana Schneedorfera ze specializovaného obchodu s kořením Království chuti.
     Komentáře
  • TN

    Sapíkovi prozradili rodinnou recepturu. Toto jídlo se dřív podávalo na zámku

    Před 5 měsíci
    Na podzim přichází čas zvěřinových hodů. Své o tom ví kuchař Jaroslav Sapík a jeho syn Pavel Sapík, kteří v pořadu Do lesa ukázali recept na dančí hřbet s kaštanovým pyré.
     Komentáře
  • Šarm

    25 min

    Podcast
    Kde sehnat nejlepší zvěřinu a jak ji proměnit v lahůdku, po které oblíznete celý talíř i s hrncem?

    Před 5 měsíci

    ·

    25 minut

    Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:00:47 Zpěvačka Kamila Nývltová a její podzimní plány 05:07 V Módních trendech vás pozveme na návrhářskou přehlídku09:09 Zeptáme se, do jaké míry se muži zajímají o plastické estetické operace13:19 Ženám poradíme, jak pomocí make-upu ukrýt viditelné vrásky16:19 Šéfkuchař Radek Pálka a zvěřina. Recept na kančí kýtu s jalovcovou omáčkou19:45 Ochutnáme chilli papričky a povíme, proč bychom je měli zařadit do jídelníčku
     Komentáře
  • Vitalia

    Zvěřinu si teď můžete koupit přímo od lesníků

    Před 5 měsíci
    Je to docela paradox – ačkoli jsou ryby a zvěřina všeobecně považovány za jedny z nejkvalitnějších produktů živočišné výroby, pohybuje se již mnoho let spotřeba těchto produktů v Česku na velmi nízké úrovni. Konkrétně v případě zvěřiny činí spotřeba na osobu a rok pouhý jeden kilogram, což je jak z nutričního hlediska, tak z pohledu možného obohacení jídelníčků docela škoda.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Výběr z médií: náklady na maturitní plesy, zájem o zvěřinu a nevyužívaný elektronický lékový záznam

    Před 6 měsíci
    V českém tisku se ve čtvrtek dočtete, že vyšší náklady komplikují organizaci maturitních plesů, píše Deník. Češi mají podle Lidových novin větší zájem o zvěřinu. Většina lékařů pravidelně nevyužívá elektronický lékový záznam pacientů, upozorňuje Právo. Více se dočtete ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál.
     Komentáře
  • Českobudějovický deník

    Legendární volejbalista Antonín Procházka vozil Daně Zátopkové zvěřinu

    Před 6 měsíci
    Na Emila a Danu vzpomíná také volejbalový nahrávač bronzového týmu z OH v Mexiku z roku 1968 Antonín Procházka, který během víkendu osobně vyrazil do Rožnova pod Radhoštěm, kde si připomněl slavný český pár. Dana a Emil Zátopkovi by v pondělí 19. října oslavili 100 let!
     Komentáře
  • Apetit

    Mistr zvěřiny Jaroslav Sapík: Dal by si kance se šípkovou nebo zelím? A co vařil Václavu Havlovi?

    Před 6 měsíci
    Šéfkuchař Jaroslav Sapík ochutnal ve světě ze zvědavosti maso nejrůznější exotických zvířat žijících v divoké přírodě, ale na českou zvěřinu nedá dopustit. Sám si ji umí ulovit, vyvrhnout i rozbourat. „Kuchař, který by neuměl rozbourat maso, by u mě ani nemohl pracovat,“ říká majitel restaurace a penzionu v Klokočné.
     Komentáře
  • Zmlsané dějiny

    Houbová smaženice tak, jak si na ní pochutnávali naši předci

    Před 6 měsíci
    Naši předkové si už v 16. století pochutnávali na houbách stejně jako my. Našli jsme pár zajímavých receptů z té doby, ne všechny jsou ale vhodné k přípravě... co takhle rychlá a dietní smaženice se zajímavým kořením?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Norsko na talíři: Norové si pochutnávají na rybách, zvěřině nebo speciální sladké kaši

    Před 10 měsíci
    Norsko je královstvím ryb. Tradiční jídlo se i proto v mnoha ohledech liší od většiny kontinentální Evropy. Klade větší důraz na ryby a zvěřinu – a maso z ryb i zvěřinu se Norové naučili připravovat opravdu excelentně a na mnoho způsobů.
     Komentáře
  • Fajntip

    Šéfkuchař Sapík a jeho mistrovský guláš. Nechte si poradit!

    Před 11 měsíci
    Kdyby při vaření guláše vedle vás stál šéfkuchař Sapík, nejspíš byste mu vařečku s chutí přenechali a těšili se na skvělé jídlo. Pokud tedy tuhle příležitost nemáte, alespoň se při vaření guláše můžete inspirovat jeho tipy na chutný srnčí guláš.
     Komentáře
  • Jímeto

    Svišti byli dříve oblíbenou pochoutkou. Tlak na ekologické zemědělství je možná vrátí zpátky na gastronomická menu

    Před 1 rokem
    Svišti u nás již nejsou moc hojní, ale dříve byli ve světě považováni za kulinářskou delikatesu. Jejich maso má na rozdíl od jiné zvěřiny jemnější chuť a navíc odpadá potřeba je průmyslově krmit.
     Komentáře
  • Vitalia

    Naložit jelení na guláš? U masa z farmového chovu to není nutné

    Před 1 rokem
    I jelenovitá zvěř je chována na farmách, maso z ní mívá ještě vyšší kvalitu než u volně žijící zvěřiny. Když například podle receptu připravujete jelení guláš nebo jiné dušené pokrmy, výhody masa z farmového chovu oceníte. Je to svým způsobem paradox – přestože je jedním z problémů naší země nejen při zalesňování a nejen po kůrovcové kalamitě přemnožená zvěř, nepatří zvěřina mezi standardní součást našich jídelníčků. „Suroviny“ k přípravě zvěřinových pokrmů je přitom dost, většinou ale končí u myslivců, případně jejich přátel a známých.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelníček královny Alžběty II.: Snídá uzeného sledě, večeří gaelský steak a miluje čokoládový dort!

    Před 1 rokem
    Britská panovnice rozhodně není žádná gurmánka. Dává přednost tradiční britské a francouzské kuchyni, pochutná si na zvěřině nebo na rybách, brambory a těstoviny zrovna nemusí a nerada do jídelníčku zařazuje nová jídla. Co tedy má obvykle na talíři?
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč před jakoukoli tepelnou úpravou posypat maso jedlou sodou?

    Před 1 rokem
    Jedlá soda má skvělé vlastnosti nejen pro čistění čehokoli, ale dokonce dokáže pomoci i při vaření, a to jako součást jídla. Když ji totiž použijete na maso před jeho tepelnou úpravou, tedy před smažením, pečením nebo grilováním, jedlá soda zajistí masu neuvěřitelnou měkkost a šťavnatost.
     Komentáře
  • iReceptář

    Recept na vynikající zapomenutou šípkovou omáčku: Tuhle miloval Werich

    Před 1 rokem
    Liboval si v dobré společnosti, stejnou měrou miloval jídlo. Jan Werich ve své vile často přijímal desítky nejrůznějších hostů, takže muselo být stále navařeno nebo připraveno něco k zakousnutí. Zkuste recept na jeho oblíbeného divočáka se šípkovou omáčkou.
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty na oblíbená jídla z drobné zvěřiny

    Před 1 rokem
    V dávné minulosti si tuto pochoutku dopřávala především šlechta. Ani dnes nejde o potravinu zrovna levnou, ale proč si zvěřinu jednou za čas nedopřát.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč každé ráno po vyčištění zubů rozžvýkat dva hřebíčky? Vyplatí se to!

    Před 1 rokem
    Hřebíček máme většinou všichni doma. Úžasně voní a je prvotřídním dochucovadlem nejen zvěřiny, ale i v zimě tak oblíbených nápojů, jako jsou punč či svařák. Ale to není všechno! Tohle báječné koření má blahodárné účinky na lidské tělo. Už jste slyšeli, jak je užitečné jeho pravidelné žvýkání?
     Komentáře
  • Zmlsané dějiny

    Víte, že naši předci jedli veverky? Roman Vaněk ji připravil podle tradičního receptu. Jak chutná?

    Před 1 rokem
    Celý recept na veveřici se žlutou jíchou najdete zde: https://www.mall.tv/zmlsane-dejiny/veverice-2
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dejte ve své kuchyni šanci pečené zvěřině

    Před 1 rokem
    Lovecká sezona je v plném proudu, a pečená zvěřina je neoddělitelnou součástí podzimního jídelníčku mnohých domácností. Ne každá hospodyňka však zrovna plesá radostí, když se její muž vrátí domů s kusem divočáka. Úprava takového typu masa si totiž žádá poněkud jiný postup, než na co je většina kuchařinek zvyklá.
     Komentáře
  • Vitalia

    Šéfkuchař Sapík: Letos upečeme 280 svatomartin­ských hus. Rezervace máme plné

    Před 1 rokem
    ROZHOVOR – Podzim je každoročně zasvěcen zvěřině, a začátkem listopadu i husám. Šéfkuchař Jaroslav Sapík z vyhlášené Restaurace U Sapíků na Klokočné má letos husy až z Francie a zvěřině zasvětil novou kuchařku. Jaroslav Sapík je velkým fanouškem zvěřiny, ale i hus. Každoročně, už přes čtyřicet let, jim kolem svatého Martina věnuje veškerou péči, aby si jeho hosté v Restauraci U Sapíků na Klokočné co nejvíc pochutnali. Prozradil nám, kolik druhů pokrmů z husy připravuje i jaká je u hostů nejoblíbenější úprava. Ale nenechte se zlákat až moc, museli byste mít opravdu velké štěstí, aby na vás jeho husa zbyla, do konce týdne má totiž na svatomartinské hody plné rezervace.
     Komentáře
  • Hvězdy nad hlavou - Prima Pauza

    Žhavé tango i rozštěp: Jak mladá herečka vzpomíná na tanec s Romanem Vojtkem?

    Před 1 rokem
    Kateřina Marie Fialová a její herečtí kolegové vám představí klíčová místa a postavy seriálu Hvězdy nad hlavou. Podívejte se s Prima Pauzou na bonusová videa o natáčení, nepovedené záběry a další extra pecky. Všechny díly nového seriálu z venkova si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Čím vylepšit zvěřinový guláš? Chuti pomůžou pivo, rum i nastrouhaný perník

    Před 1 rokem
    Jednou z věcí, která patří k podzimu kromě jablek, hrušek, dýní a hub je zvěřina. V podzimním období totiž vrcholí lovecká sezona a zvěřinu tak bez problémů seženete i bez toho, abyste měli kamaráda myslivce. Určitě stojí za to ji zkusit, toto maso vyniká specifickou chutí a navíc je poměrně dietní.
     Komentáře
  • TN

    Veterináři nařídili stáhnout z trhu maso z divočáka, obsahuje nebezpečné olovo

    Před 1 rokem
    Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu maso z divokých prasat obsahující vysoké množství olova. Balené zmrazené maso od zpracovatele z Plzeňského kraje prodával řetězec Makro, který ve spolupráci s veterináři už maso začalo stahovat z trhu.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Středověkým mnichům zkomplikovalo povolení jíst maso život, měli zažívací problémy

    Před 1 rokem
    Britští výzkumníci zjistili, že konzumace hovězího, vepřového nebo skopového masa neprospívala zdraví mnichů z opatství Muchelney.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Tymián: Ochutí zvěřinu, ale pomůže i při kašli nebo průjmu

    Před 1 rokem
    Tuhle aromatickou bylinku si zamilujete, nebo ji navždy zatratíte. Pokud ale můžete, dejte jí šanci. Jídlu dodá nezaměnitelný chuťový šmrnc a třeba vám pomůže i se zdravotními potížemi, jako jsou kašel nebo infekce močových cest.
     Komentáře
  • Ekolist

    Myslivci chtějí peníze na zpracovny zvěře, stát s tím zatím nepočítá

    Před 1 rokem
    Českomoravská myslivecká jednota chce, aby stát v budoucnu přispíval na takzvané bourárny, tedy zpracovny zvěře u mysliveckých spolků. Lépe by se pak dostávalo maso k veřejnosti, nemusela by se tak prodávat nestažená a nenaporcovaná. ČTK to sdělil předseda jednoty Jiří Janota. Ministerstvo zemědělství o této podpoře pro myslivce zatím neuvažuje, sdělil ČTK mluvčí úřadu Vojtěch Bílý.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Myslivci chtějí peníze na zpracovny zvěře, stát s tím zatím nepočítá

    Před 1 rokem
    Českomoravská myslivecká jednota chce, aby stát v budoucnu přispíval na takzvané bourárny, tedy zpracovny zvěře u mysliveckých spolků.
     Komentáře
  • Deník

    Kilo zvěřiny teď stojí polovinu, co hovězí. Češi mu na chuť ale zatím nepřišli

    Před 1 rokem
    S šípkovou, nebo se zelím? Dilema, které u divočáka řeší myslivci v kultovním snímku Slavnosti sněženek. Filmová hláška se stala okřídlenou. Ne tak však samotná zvěřina. Tu Češi stále na svém talíři mají jen okrajově. A přitom právě zvěřina je v současné době o dost levnější, než „klasické“ vepřové či hovězí. A navíc je k dostání takřka u každého myslivce.
     Komentáře
  • TV Polar

    Myslivci uspořádali alternativní srnčí hody. Bez hudby a zábavy

    Před 1 rokem
    Myslivecké sdružení Karviná-Ráj se rozhodlo i letos uspořádat svou tradiční akci Srnčí hody. Stejně jako loni se ale konaly u jejich hájenky a byly zaměřeny pouze na prodej produktů ze zvěřiny, jako jsou klobásy nebo srnčí guláš.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Nebojte se zvěřiny. Je chutná, zdravá a příprava není až tak složitá

    Před 1 rokem
    Sehnat dnes kvalitní zvěřinu není nic složitého. Dá se koupit ve speciálních obchodech nebo v dobrém řeznictví. Někdo se však tento druh masa bojí zpracovávat, ovšem není k tomu žádný důvod. Klasická úprava totiž rozhodně není složitá. Podívejte se, jak na to.
     Komentáře
  • Vitalia

    Bývalý zájezdní hostinec dnes žije prodejem zvěřinových klobás

    Před 1 rokem
    Kdysi se tu občerstvovali pošťáci při cestě z Vídně do Prahy, dnes na kasárenské křižovatce u Jihlavy zastaví mnoho z projíždějících řidičů. Důvodem je celkem obyčejný stánek, a hlavně udírna, z níž voní zvěřinové klobásy a další pochoutky.
     Komentáře
  • StoryMag

    Proti tlustým mnichům – v portugalském klášteře Alcobaça najdete dveře široké jen 32 centimetrů

    Před 1 rokem
    Na jedné straně se hromadilo množství zvěřiny a vedle další zvěřina, na druhé straně neskutečně rozmanitá nabídka zeleniny a ovoce. Za dlouhou řadou kamen a pecí se tyčily kopce pšeničné mouky bělejší než sníh, skály cukru, nádoby s nejčistším olejem a řádná zásoba pečiva.
     Komentáře
  • Ekolist

    Zpracování zvěřiny pokleslo, střílí se ale dál

    Před 2 roky
    V Karlovarském kraji loni výrazně klesl objem zpracované zvěřiny, zvěř ale myslivci střílí zhruba stejně. Místo zpracování v závodech zvěřinu nabízejí přímo oni, měli by však splnit přísné podmínky. Jenže ty jsou pro ně většinou nesplnitelné. ČTK to řekla ředitelka Krajské veterinární správy pro Karlovarský kraj Mária Slepičková. Prodej zvěřiny přímo od myslivců má podle ní z veterinárního pohledu i rizika.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    V Karlovarském kraji kleslo zpracování zvěřiny, střílí se ale dál

    Před 2 roky
    V Karlovarském kraji loni výrazně klesl objem zpracované zvěřiny, zvěř ale myslivci střílí zhruba stejně. Místo zpracování v závodech zvěřinu nabízejí přímo oni, měli by však splnit přísné podmínky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Přišli s unikátním automatem na maso, další projekt je Farmářský dům

    Před 2 roky
    Sedláci startují další formu prodeje lokálních produktů. Farmářský dům Vrchlabí nabízí u nás dosud neznámý prodej – z masomatu. Koupíte tu maso přímo od chovatelů, do budoucna včetně zvěřiny a ryb. A mají i další plány.
     Komentáře
  • Moulík

    Psi a kosti: Zapomeňte na vařené a zvěřinu, mohou psa zabít

    Před 2 roky
    Psi a kosti k sobě patří. Nebo ne? Ve skutečnosti může špatně zvolená nebo naservírovaná kost psa dokonce zabít. Zároveň jsou – nebo by alespoň měly – být důležitou součástí psího jídelníčku. Jaké kosti tedy volit?
     Komentáře
  • Drbna

    Webová kamera nabízí pohled na zvěř žijící v karlovarských lázeňských lesích

    Před 2 roky
    Příspěvková organizace města se pod novým vedením rozhodla k řadě inovací a novinek. Nejzásadnější změnou bylo přestěhování společnosti do nových prostor. Další změny na sebe nenechávají dlouho čekat.
     Komentáře
  • Příbram

    Myslivci letos zaznamenávají vysoké ztráty

    Před 2 roky
    Oslavy honů, plesy a další akce jsou zakázané. Zvěře je v lesích dostatek, nicméně není odbyt. Pokud ale máte místo, můžete si ji objednat domů.
     Komentáře
  • Novinky

    Podzimní kulinářské variace z hub, zvěřiny a hrušek

    Před 2 roky
    Houby, zvěřina, zralé hruštičky… Podzim je tu a je to důvod k radosti - minimálně z hlediska kulinářského. Speciality inspirované tímto ročním obdobím pro vás připravil šéfkuchař restaurace Styl & Interier v pražské Vodičkově ulici Michal Čopák.
     Komentáře
  • Ekolist

    Brněnská univerzita začala prodávat zvěřinu z vlastních lesů

    Před 2 roky
    Mendelova univerzita v Brně začala prodávat zvěřinu z univerzitních lesů. Škola má nově i vlastní bourárnu, kde jsou zvířata na maso zpracovávána. K mání je několik druhů masa, například i mufloní. Stavy zvěře je nutno regulovat mimo jiné i z důvodu ochrany nových výsadeb po kůrovcových kalamitách, uvedl mluvčí univerzity Filip Vrána.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Stát otvírá prodejny masa divoké zvěře. Bude v celku a s kůží

    Před 2 roky
    Lesníci chtějí prodávat zvěř v celku a s kůží. Naučí se národ porcovat doma kance nebo srnu?
     Komentáře
  • Ekolist

    Myslivci i státní lesnické podniky spustily webové stránky na podporu odbytu zvěřiny

    Před 2 roky
    Po myslivcích spouští web na podporu odbytu zvěřiny státní lesnické podniky Lesy ČR a Vojenské lesy a statky ČR. Myslivci už dříve uvedli, že trh se zvěřinou prakticky zkolaboval, spustili tak stránky Pro zvěřinu. Státní podniky začaly maso nyní nabízet na webu Z lesa na stůl, prostřednictvím kterého si lidé mohou podle podniků koupit zvěřinu na 65 místech v ČR. Podle webu si ale budou muset spotřebitelé zvířata sami stáhnout z kůže.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Kupujte zvěřinu za výhodné ceny, láká Čechy stát. Maso z lesů je opředeno mýty, tvrdí

    Před 2 roky
    Od minulého týdne je možné nakoupit jelení, dančí, srnčí, mufloní, bažantí nebo třeba maso z divočáků na celkem 65 prodejních místech.
     Komentáře
  • Očima

    Ani Pinďa už to nežere. Myslivci nevědí, co se zvěřinou, zkouší vlastní on-line prodej

    Před 2 roky
    Myslivci řeší netradiční problém: hromadí se jim maso ulovené zvěřiny. Zájem o ni totiž i kvůli koronaviru opadl a výkupny se rozbíhají jen pomalu. Myslivci proto přišli s nápadem na přímý prodej zákazníkům prostřednictvím interaktivního webového portálu. Pomoc slibuje i stát, který se chystá myslivcům nabízet příspěvek až 40 tisíc korun na nákup chladicích boxů, kde by ulovenou zvěř mohli uchovávat.
     Komentáře
  • Sport

    Dřina pro biatlonisty. A Koukalová vystavila zadek v plavkách

    Před 2 roky
    Páteční záblesk léta s vedrem je v sobotu při velké dřině už trápit nebude. Domácí biatlonová esa poměří síly s elitními lyžaři v kopcích ve Velkých Karlovicích a okolí. Zopakuje domácí ogar Jakub Štvrtecký loňský úspěch, když za sebou nechal všechny laufaře?
     Komentáře
  • Příbram

    Začíná srnčí sezóna, VLS nabídnou zvěřinu na domácím trhu

    Před 2 roky
    Srnčí maso patří na českém trhu dlouhodobě k nejvyhledávanějším druhům zvěřiny. Podle statistik obchodních řetězců se nejvíce prodává právě srnčí s jelením, teprve za ním následují divočáci a daňci.
     Komentáře
  • Krajské listy

    Levné, čisté, bez chemie, bez hormonů, živené lesem. Proč si radši koupit zvěřinu, než levné hovězí z Argentiny

    Před 3 roky
    Ploužíte se supermarketem a hledáte, co zase k večeři? Zastavíte u masny a prohlížíte si nabízené. Kilo kýty za 150,-? Hodně drahý špás, kterému se ovšem nevyhnete. Ono tak nějak všechno podražilo a na maso se, podle všeho, plánují ekologické daně, které jeho cenu mají ještě zvednout. Ale už teď je tu bezkonkurenční nabídka. Zvěřina. Kilo masa z kance za 46,-? To je vlastně za pakatel. Za takovou cenu se prodává ve státním podniku Vojenské lesy a statky, kde si vedle masa z černé zvěře můžete vybrat i z mnoha další druhů divokých zvířat. Jen to má pro někoho pár zásadních háčků.
     Komentáře
  • Krajské listy

    Československý hiphopový král vydává další (skvělou) desku. DJ Wich, Jako ryba ve vodě

    Před 3 roky
    Jestli je v českém hiphopu, kde se toho opravdu moc neděje, něco stabilního, pak je to Wichova konstantě kvalitní produkce. Jeho kumšt spočívá nejen v hudebním nadání, ale také v píli, s jakou se tento jednačtyřicetiletý muzikant pouští stále do nových věcí. Berme v potaz, že námi představované album je 16. v pořadí a že jména, s nimiž se v minulosti autorsky spojil, výrazně překračují hranice regionu i Evropy: Rasco nebo Talib Kweli, M.O.P… Hosty na báječným tracku ´ What We Need´ snadno dohledáte sami. Nadání DJ Wiche podtrhuje i řada cen. Od Anděla (2001) po Žebřík Music Awards Jardy Hudce. Krajské Listy.cz se sice hudbě nevěnují pravidelně, ale jsou desky, u kterých se podělíme o zážitek. Wichova poslední k nim bezesporu patří.
     Komentáře
  • Náš region

    Středočeští hygienici našli u Chocholouška zvěřinu bez dokladů a prošlé maso

    Před 3 roky
    Zanedbaný úklid, jelení maso bez dokladu nabytí a původu, suroviny s prošlou záruční lhůtou. To je popis kuchyně Hospůdky u Chocholouška Tochovicích na Příbramsku v době návštěvy hygieniků.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jak zpestřit jídelníček? Vyzkoušejte i neobvyklé druhy masa

    Před 3 roky
    Hovězí, kuřecí či vepřové maso jsou hodně běžné. Telecí, jehněčí, či králičí maso už tak často nejíme. Ale co ještě méně typické druhy masa – klokaní, pštrosí nebo antilopí? Určitě stojí za vyzkoušení, mají specifickou chuť a nízký obsah tuku i cholesterolu.
     Komentáře
  • Náš region

    Blahobyt sovětských soudruhů. Na zvěřině z vládní rezervace si jako jeden z posledních totalitních funkcionářů pochutnával i Černěnko

    Před 3 roky
    I když hlavně a jen proto, že se stal Brežněvovým oblíbencem a národu byl spíše k smíchu. Nakonec humor měl a má své místo v každém totalitním režimu. Černěnko se stal i objektem humoru černého. Jak ale také jinak, když se jmenoval Černěnko…
     Komentáře
Reklama