Zavřít
Guláš

Guláš

Nejnovější články na Seznamu na téma Guláš
  • TV Polar

    Mariánskohorské náměstí patřilo druhému ročníku Gulášfestu. Zájem byl velký

    Před 1 dnem
    V Mariánských Horách mají novou tradici. Tou je Gulášfest. Druhý ročník uspořádali na Mariánskohorském náměstí po skvělých zkušenostech z loňského roku a opět zaznamenal velký úspěch.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Sbíráte václavky? Připravte si guláš a václavky v octovém nálevu podle našeho receptu

    Před 1 dnem
    Podzim je tady a s ním přichází i sezona václavek, těch záhadných pařezových hub, které často houbaři přehlížejí. Dnes vám představíme nejen recept na václavkový guláš, ale také návod na naložení václavek v octovém nálevu.
     Komentáře
  • Extra

    Další rvačka politika na Slovensku: Miroslav Martinka se popral do krve při vaření guláše

    Před 6 dny
    Slovenský politik a kandidát strany Svoboda a solidarita Miroslav Martinka (47) se údajně dostal do bitky při soutěži ve vaření guláše. Ve slovenské obci Mojtín ho na konci srpna během zábavné soutěže prý napadli dva muži. Politik skončil na zemi a od krve. Jsou ale i tací, kteří tvrdí opak, že Martinka se prý pustil do útoku jako první. Informace přinesly TV Noviny.sk.
     Komentáře
  • iReceptář

    Houbový guláš z čerstvých hub: Poctivý recept mojí babičky nic nepřekoná

    Před 6 dny
    Konečně se zadařilo a nasbírali jste plný košík hub? Co teď s nimi? Uvařte si třeba houbový guláš. Receptů je celá řada. Vyzkoušejte třeba tyhle dva a vyberte si ten, který vám víc zachutná!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak upravit václavky? Vařte je alespoň 20 minut a připravte si z nich pikantní guláš, falešnou dršťkovku nebo je naložte

    Před 7 dny
    Na podzim začínají v nepřehlédnutelných shlucích růst houby václavky. Máte jich plný košík? Zjistěte, jak se upravují václavky, aby byly bezpečné na jídlo a abyste si zároveň pochutnali.
     Komentáře
  • Novinky

    Další bitka politika na Slovensku. Kandidáta zbili v soutěži vaření guláše

    Před 7 dny
    Bitka expremiéra Igora Matoviče a bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka ve středu před úřadem vlády v Bratislavě nebyla jediným střetem, který byl vyvolán blížícími se volbami. Kandidáta strany Svoboda a Solidarita (SaS) Miroslava Martinku už v srpnu napadli na akci, jejíž součástí bylo vaření guláše v obci Mojtín v okrese Púchov. Martinka tehdy skončil zakrvácený na zemi.
     Komentáře
  • Novinky.cz: Zahraniční

    Další bitka politika na Slovensku. Kandidáta zbili v soutěži vaření guláše

    Před 7 dny
    Bitka expremiéra Igora Matoviče a bývalého ministra vnitra Roberta Kaliňáka ve středu před úřadem vlády v Bratislavě nebyla jediným střetem, který byl vyvolán blížícími se volbami. Kandidáta strany Svoboda a Solidarita (SaS) Miroslava Martinku už v srpnu napadli na akci, jejíž součástí bylo vaření guláše v obci Mojtín v okrese Púchov. Martinka tehdy skončil zakrvácený na zemi.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Lepší guláš jste nikdy nejedli: Luxus na talíři

    Před 7 dny
    Výtečný a levný guláš může být skvělým řešením pro chutný oběd nebo večeři bez prázdnění peněženky. Seznam ingrediencí: Vývar 1 l Předvařené dršťky Mrkev 100 g Celer 80 g Petržel 80 g Šalotka 120 g Rajský protlak 70 g Sádlo 80 g Bobkový list, tymián Rozmarýn Pepř a sůl Česnek Bílé víno 200 ml Mletá paprika
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na ten nejlepší hospodský guláš? Zásadní je správný poměr cibule a masa a taky použití jedné tajné přísady

    Před 9 dny
    To, že my Češi jsme národ pivařů, nám asi už nikdo moc neodpáře. A jestli se něco k pivu hodí, tak je to poctivý hospodský guláš. Snadno jej uvaříte doma na sporáku nebo upečete v troubě, pokud si ale troufnete, můžete si jej připravit přímo v kotlíku nad ohněm. Ten mu totiž dodá tu správnou vůni a hlavně takové venkovní vaření bude příjemným zakončením léta.
     Komentáře
  • Novinky

    Tvrdá data: Hospody zdražily za poslední roky o třetinu, nejvíc polévku a guláš

    Před 10 dny
    Za čtyři roky se ceny v hospodách a restauracích zvýšily o 36 procent. Srovnání cen z letošního srpna s cenovou hladinou roku 2019  plyne z tzv. gastroindexu, který v úterý zveřejnila společnost Dotykačka. Index vychází z cenového srovnání pěti desítek položek v různých typech provozoven a mimo jiné ukázal, že nejvýrazněji podražily polévky, burgery a guláše.
     Komentáře
  • Newstream

    Gastro za pár let zdražilo o desítky procent. Lidé si připlatí za guláš i burger

    Před 10 dny
    Srpnové ceny v české gastronomii byly oproti roku 2019 vyšší o 36 procent. Vyplývá to z takzvaného gastroindexu společnosti Dotykačka, který analyzuje data z pokladních systémů. Index obsahuje 50 položek včetně jídel a nápojů z různých typů provozoven. Oproti minulému roku byly ceny podle indexu o osm procent vyšší.
     Komentáře
  • Kinotip2

    MasterChef Česko: V první venkovní týmové výzvě hrálo hlavní roli pivo a největší hvězdou byla Joy

    Před 10 dny
    Joy pivo nepije a ani kotlíkový guláš nebo buřty na pivu nepatří mezi jídla, která by znala. Přesto se škodolibě porotci rozhodli, že z ní udělají kapitánku jednoho z týmů. Druhým kapitánem se stal Štefan.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Jak připravit na grilu naprosto dokonalý steak

    Před 11 dny
    Příprava steaku je velice jednoduchá. Chcete jen si osvojit pár základních principů. Ve videu poradím jak na to.
     Komentáře
  • TV Polar

    Sousedská slavnost Zažít Porubu jinak letos nabídne i komentované prohlídky zámku

    Před 12 dny
    V Porubě se také letos uskuteční oblíbená akce Zažít Porubu jinak. Jejím cílem je oživení veřejného prostoru, ve kterém místní organizace i lidé představují svou činnost, nápady i dovednosti.
     Komentáře
  • Špetka Valašska

    Valašský guláš. Dobrota, ze které se budou všichni oblizovat

    Před 17 dny
    Maso dřív na Valašsku nebývalo každý den, ale i to bylo někdy potřeba. A pak přicházel na řadu guláš. Nejen z masa, ale i zeleniny a bylinek, no jedna báseň! Tradiční valašský guláš je ze skopového, ale můžete i jehněčí nebo vepřové použít. Vařit budete trochu déle, ale za ušima se budou všichni olizovat tak, že času u plotny litovat nebudete!
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Maďarský vepřový perkelt. Omáčka k vepřovému, která strčí český guláš do kapsy

    Před 20 dny
    Maďarská kuchyně je známá po celém světě díky svým chutným a pikantním pokrmům. Jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších maďarských jídel je perkelt. Tento pokrm, plný bohatých chutí a kořeněných omáček, má dlouhou historii a hluboké kořeny v maďarské kultuře.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Maďarský vepřový perkelt. Omáčka k vepřovému, která strčí český guláš do kapsy

    Před 22 dny
    Dnes vám přinášíme recept, který se stane novou hvězdou vaší kuchyně – autentický maďarský vepřový perkelt. Zapomeňte na obvyklé recepty a chuťové stereotypy, protože tento pokrm nabízí mnohem víc než jen klasický guláš. Vepřový perkelt je králem, který vládne v oblasti maďarské kuchyně. Jeho bohatá kombinace kvalitního vepřového masa, hlubokých kořenících směsí a nezaměnitelně husté omáčky vás přenese do srdce maďarských venkovských krajů. Naše video vám ukáže, jak snadno můžete doma připravit tento pokrm plný vášně a zážitků. Připravte se na nový zážitek pro své chuťové pohárky. Zůstaňte s námi a objevte, jak maďarský vepřový perkelt překonává tradiční guláš svou intenzivní chutí a vůní. Dáme vám krok za krokem návod na to, jak vytvořit tento lahodný pokrm, který zvýší váš obdiv k maďarské kuchyni. Připravte se na skutečnou chuťovou symfonii, která vás přenese přes hranice a zanechá vám nezapomenutelný gastronomický zážitek. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Znáte perkelt? Maďarský příbuzný guláše vyžaduje spoustu papriky a cibule a nejlepší je připravený na sádle

    Před 23 dny
    Perkelt neboli pörkölt je jedním z maďarských národních pokrmů a často se zaměňuje s "naším" gulášem. Spojují jej s ním právě některé ingredience – tedy paprika a cibule, v perkeltu jsou však další navíc. A i když je hustší než guláš, žádné zahuštění v podobě mouky nevyžaduje.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie

    Před 24 dny
    Také si myslíte, že rychlost a guláš nejdou úplně dohromady? Není to pravda. Víme, jak snadno připravit doslova za pár minut guláš ze zadního hovězího, který určitě uchvátí každého strávníka.
     Komentáře
  • knihoMolka
    naSeznam Médium

    Co bublá ve slovenském předvolebním guláši a bude výsledek k jídlu?

    Před 29 dny
    Už za měsíc čekají naše východní sousedy předčasné volby a zatím to vypadá, že předvolební guláš bude ostřejší než maďarská paprika. Mimochodem, maďarská menšina není letos až tak výrazná, jak bývala v minulosti.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Javoříčko provoní kotlíkové guláše. Výtěžek z charitativní akce půjde na pomoc postižené Sofince

    Před 30 dny
    Sedm druhů kotlíkových gulášů budou moci tuto sobotu ochutnat návštěvníci Gulášobraní v Javoříčku na Olomoucku. Kuchaři budou oblíbené jídlo připravovat podle tradičních a originálních receptur, každý, kdo si koupí porci a ochutná, zároveň přispěje na pomoc handicapované Sofince.
     Komentáře
  • Sport

    Postup Čechů? Nejtěžší štafeta, bizarní závod i guláš. Dál můžou snít o senzační medaili

    Před 1 měsícem
    Poskládali to nejlepší, co mají k dispozici. Kvarteto českých čtvrtkařů si pak ve smíšené štafetě doběhlo pro kýžený postup do finále mistrovství světa. Ale byl to v úvodní den šampionátu v Budapešti hodně divoký rozběh. Finále se poběží ještě dnes ve 21:49.
     Komentáře
  • TN

    Lidl prodával šizený guláš! Inspektoři nařídili stáhnout čtyři šarže výrobku

    Před 1 měsícem
    Inspektoři během kontroly odhalili nekalé praktiky českého výrobce. V maďarském guláši z Lidlu bylo daleko méně masa, než bylo uvedeno na obalu. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej hned čtyř šarží.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Víkendový sběr hub na talíři: Připravte si lahodný houbový guláš podle staročeského receptu

    Před 1 měsícem
    Chystáte se o víkendu na houby? Mimo toho, že je zavaříte, nasušíte a zamrazíte, připravte si z nich také vynikající houbový guláš. Je rychlý, jednoduchý a velice chutný.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dokonalý houbový guláš je nejlepší z hříbků. Chuť a barvu zvýrazní velké množství cibule a sladká paprika, guláš se konzumuje jen čerstvý

    Před 1 měsícem
    V našich krajích je spousta houbařů. Patříte také mezi ně? Pokud jste si z lesa právě přinesli košík voňavých hříbků a dalších hřibovitých hub, nemusíte z nich připravovat jen smaženici. Další možností je houbový guláš.
     Komentáře
  • TV Polar

    Rekordní počet týmů vařil v soutěži Guláš bez hranic v Dívčím Hradě

    Před 1 měsícem
    Již podvanácté se sjeli milovníci dobrého guláše na tradiční velkou soutěž Guláš bez hranic v Dívčím Hradě. Na zdejším hřišti se sešel rekordní počet jedenácti soutěžních týmů ze širokého okolí. Stejně pestrý byl také výběr druhů gulášů.
     Komentáře
  • TV Polar

    V soutěži Guláš bez hranic v Dívčím Hradě porotoval i hejtman MS kraje

    Před 1 měsícem
    Již podvanácté se sjeli milovníci dobrého guláše na tradiční velkou soutěž Guláš bez hranic v Dívčím Hradě. Na zdejším hřišti se sešel rekordní počet jedenácti soutěžních týmů ze širokého okolí. Stejně pestrý byl také výběr druhů gulášů.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Krumlovský hotel paralyzoval hosta cenou za minutkový guláš

    Před 1 měsícem
    Český Krumlov leží asi dvacet kilometrů od Českých Budějovic. Rozkládá se pod hřebenem Blanského lesa a protéká jím oblíbená Vltava. Mezi Čechy se najde jen málo těch, kteří by malebné město s třinácti tisíci obyvateli nenavštívili.
     Komentáře
  • TV Polar

    Orlovský Gulášfest si nenechalo ujít přes 2000 návštěvníků

    Před 1 měsícem
    Orlová, Karvinsko
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na bramborový guláš? S červenými fazolemi bude sytější, klobása ho navoní a mletá paprika dodá tu správnou barvu i chuť

    Před 1 měsícem
    Bramborový guláš s uzeninou je tradiční syté nejen chalupářské a chatařské jídlo. Do rychlého pokrmu k obědu či večeři můžete využít i různé zbytky z lednice nebo ho naopak vylepšit a odlehčit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dovolená v Maďarsku 2023: Ceny potravin jsou srovnatelné, ale třeba kilo kuřete koupíte za 108 korun. V restauracích nabízí větší porce

    Před 1 měsícem
    Chuť pálivých klobás, tokajského vína či populárních langošů si užijete nejlépe v Maďarsku. Maďarská jídla obecně mají Češi v oblibě a Maďarsko se každoročně stává stále častějším cílem našich dovolených. A vlastně, proč ne?! Zmapovali jsme pro vás aktuální ceny a nabídku v obchodech a restauracích. Budete příjemně překvapeni!
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní guláš z hlívy ústřičné - lahůdka nejen pro vegany

    Před 1 měsícem
    Hlíva ústřičná je vynikající surovina nejen do polévek a omáček, ale také do guláše. Hlíva ústřičná má vynikající chuť a úžasné se hodí k zelenině. Příprava guláše z hlívy ústřičné zabere přibližně 40 minut a uvařil jsem 4 poctivé porce. Guláš můžete podávat s pečivem a nebo jen tak bez ničeho :)
     Komentáře
  • i60

    Sedmdesát. A co dál?

    Před 1 měsícem
    Jsou prázdniny. Jsem doma sám, vařím masopustní guláš a topím vepřové sádlo. Ten guláš je pro chlapy. Je totiž „mocný“, jak říkají Poláci. Jeho hlavní suroviny jsou krkovička, vepřová játra, klobásy a špek. Chystáme se s mladýma na dovolenou. To jídlo je pro zetě, mě a vnuka.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Hospoda: Technické chyby v kultovním seriálu

    Před 2 měsíci
    I v takovém klenotu, jakým je právě seriál Hospoda, si lze všimnout drobností, které v záběru rozhodně být neměly. Od mikrofonu nad herci po snubní prsten na ruce svobodné postavy.
     Komentáře
  • Apetit

    Šéfkuchař Four Seasons Toshikazu Kato: Kuchaři zapomínají na tradiční techniky, v Česku mi chutná guláš a tatarák

    Před 2 měsíci
    Japonský šéfkuchař Toshikazu Kato začínal v kuchyni Four Seasons v Tokiu. Později se vydal na cestu napříč světem, až nyní zakotvil v Praze. Společně s kuchařem Nicholasem Trosienem stojí za menu FS restaurací CottoCrudo a Miru, v němž se snoubí prvky japonské a peruánské gastronomie.
     Komentáře
  • ZeStolu

    Na českém trhu vyšlo dalších pět stolních her a ještě víc jich je v přípravě

    Před 2 měsíci
    Souhrn novinek českých vydavatelství.
     Komentáře
  • TV Polar

    V Rychvaldě se konal Gulášfest, ten nejlepší se snažilo uvařit 8 týmů

    Před 2 měsíci
    V areálu rychvaldské sokolovny se konal 3. ročník Gulášfestu. Společně se Sokoli akci za podpory kraje pořádalo město a spolek Náš Rychvald. O nejlepší guláš soutěžilo 8 týmů.
     Komentáře
  • Skoro pánský klub

    „Na představení mi lidé stále nosili koprovku.“ Travesti skupina Screamers o dárcích

    Před 2 měsíci
    Jaké dostávají po vystoupení dárky a co jim píší fanoušci? Které jídlo nosili lidé Paule v celé zemi? Jak je vychovávali v dětství? Jak funguje propojení profesionálního života a soukromí? Umí lhát? A je tady i recept na rybu v přírodě. Jak jedí na turné?
     Komentáře
  • TV Polar

    V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

    Před 2 měsíci
    Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.
     Komentáře
  • Prima Fresh recepty

    Vepřový guláš: Nejlepší recept na pravou hospodskou klasiku

    Před 2 měsíci
    Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího. Další skvělé recepty najdete na fresh.iprima.cz
     Komentáře
  • TV Polar

    Havířovský Gulášfest vyhrály kuchařky z domova seniorů

    Před 2 měsíci
    Šest týmů se snažilo uvařit ten nejlepší guláš na Gulášfestu. Některé týmy vařily z bizoního masa, jiné vsadily na zvěřinu. Nejlepší jídlo uvařily čarodějky z domova seniorů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mexický guláš: Omáčku báječně doplní sterilovaná kukuřice, zjemní ji lžíce másla a božsky chutná s rýží

    Před 3 měsíci
    Guláš, to je oblíbená česká klasika. Někdo nedá dopustit na hovězí, jiný na vepřový, v některých rodinách se připravuje i z krůtího, ochutnat můžete také zvěřinový nebo jehněčí. Pro všechny je společný cibulový základ a směs koření. Stejně jako maso lze ovšem obměňovat i různé ingredience.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vepřový guláš zahuštěný bramborem. Už ho nebudu vařit jinak

    Před 3 měsíci
    Guláš z vepřového masa zahuštěný bramborem a s bohatou zeleninou miluji. Jídlo je fantastické, ještě jet cítím na jazyku užasnou chuť. Příprava tohoto guláše zabere přibližně 2,5 hodiny a uvařil jsem šest porcí.
     Komentáře
  • Zdravé Zprávy

    Dohodovací řízení se změnilo v totální guláš, říká Milan Kubek

    Před 3 měsíci
    Dohodovací řízení o úhradách za zdravotní výkony pro příští rok podle prezidenta České lékařské komory [ČLK] Milana Kubka přestalo respektovat jednací řád. Podle něj je vyloučené uzavírat dohody jen s některými pojišťovnami.
     Komentáře
  • Liberecká Drbna

    Ostrý zásah na hasičských slavnostech v Zákupech. Jednomu z týmů hořela polní kuchyně

    Před 3 měsíci
    Na koupališti v Zákupech se v sobotu konaly Hasičské slavnosti, na které se sjeli hasiči z celého kraje. Ještě před jejich oficiálním zahájením ale došlo k ostrému zásahu. Hasičům z Horního Tanvaldu totiž při vaření soutěžního guláše začala hořet polní kuchyně.
     Komentáře
  • Apetit

    Rozhovor: Vyučený strojař David Kubricht aneb pipMaster je mistr grilu. Připraví na něm guláš i knedlík

    Před 3 měsíci
    Grilování patří k oblíbeným letním činnostem. Pro vyučeného strojaře Davida Kubrichta se stalo vášní. Pod jménem pipMaster na sociálních sítích radí, jak na grilu připravit nejen maso, ale i guláš s knedlíkem či pizzu.
     Komentáře
  • OnlyU

    Uvařte si maďarský guláš podle receptu manželů Gottových

    Před 3 měsíci
    Jsou slavní a bohatí, ale chutě mají stejné jako my. A tak i slavný zpěvák, jakým byl Karel Gott, měl svůj oblíbený recept na guláš, na který nedal dopustit. Zdroj
     Komentáře
  • Deník

    Souček láká Angličany do Prahy na guláš. Bramborový salát neshánějte, radí

    Před 3 měsíci
    Tomáš Souček a Vladimír Coufal se těší do Prahy na vysněné finále Konferenční ligy. Čeští fotbalisté natočili video jako turističtí průvodci, ve kterém zvou do české metropole fanoušky West Hamu. Londýňany lákají na historické památky - a Souček ještě na guláš.
     Komentáře
  • Příbram

    Fotogalerie: Pivo teklo proudem, vůně guláše provoněla Březnici

    Před 3 měsíci
    Třetí ročník Gulášování přilákal stovky lidí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tenhle guláš vydrží až 10 let. Češi nastolili nový trend ve stravování v přírodě a na cestách

    Před 3 měsíci
    Česká společnost Freeze Dry Company vyvinula technologii sušící hotová jídla pomocí lyofilizace. Jídla se tak zbaví veškeré tekutiny a v podstatě se zakonzervují. Vydrží tak 10 let a navíc se z nich stává perfektní potrava na dlouhé cesty či do válečných zón. Po zalití horkou vodou se z nich stane plnohodnotné jídlo.
     Komentáře
  • Českobudějovický deník

    Pomáhají i dámy, které cvičí pilates. Erik je prima kluk, podívejte se na video

    Před 3 měsíci
    Do Golfového klubu v Hluboké nad Vltavou dorazily i dámy, které jednou týdně na Srubci cvičí pilates. Domluvily se mezi sebou a pomáhají malému Erikovi. Jsou mezi nimi maminky, babičky, a dokonce i jedna prababička!
     Komentáře
  • Příbram

    Sobotní odpoledne bude patřit v Březnici milovníkům guláše

    Před 3 měsíci
    Gastronomická, a hlavně zábavná soutěž probíhá tradičně za velkého zájmu diváků, kteří jednotlivé gulášové výtvory ochutnávají a podle toho přidělují body.
     Komentáře
  • TV Polar

    Guláš pro slavnost v Lysůvkách vařili i tamní nadšenci

    Před 3 měsíci
    Různé druhy gulášů přilákaly davy návštěvníků na víkendový Gulášfest do Lysůvek. Organizátoři letos připravili 450 porcí, po kterých se během pár hodin doslova zaprášilo. Do vaření se vždy zapojují hasiči, myslivci, sokoli a další nadšenci.
     Komentáře
  • Living

    Uvařte si téměř bez práce – takový guláš jste ještě nejedli

    Před 3 měsíci
    Hledáte tip na nevšední oběd? Zkuste tento recept na pečený guláš, který je snadný a díky přípravě v troubě skoro bez práce – vy tak máte čas se při jeho pečení věnovat něčemu jinému. Zkuste ho, uvidíte, že díky použitým surovinám a kapce dobrého alkoholu bude opravdovou pochoutkou.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Delikátní buřt guláš. Rychlá dobrota, která zaplní bříško a potěší chuťové pohárky

    Před 4 měsíci
    Buřtguláš nebo také bramborový guláš je guláš, který se připravuje především z párků a brambor. Tento pokrm je tradiční v České republice, jednoduchý, ale především chutný. Příprava vynikajícího Párkového guláše guláše podle tohoto receptu zabere přibližně 45 minut a guláš jsem vařil pro 4 lidi. Suroviny: párky, brambory 800 g, cibule 2 kusy, česnek 2 až 4 stroužky, vývar 2 dl, kmín 1 lžička, sladká paprika 1 až 2 lžíce, pálivá paprika dle chuti, majoránka 1 lžíce, petržel ⅔ lžíce, pepř, sůl a sádlo.
     Komentáře
  • Deník

    Boršč, guláš nebo kuře na kari. Ukrajince při ofenzivě zasytí i jídlo z Česka

    Před 4 měsíci
    Vojenští pozorovatelé očekávají blížící se ukrajinskou protiofenzivu. Kromě dodávek zbraní a dalšího vojenského nebo zdravotnického materiálu míří na frontu i další pomoc. Konkrétně z Česka odejdou tisíce porcí jídla, na které se skládají lidé i ve veřejné sbírce. Díky moderním technologiím už dnes nejsou vojáci v bojích odkázáni jen na konzervy, ale mají možnost si sami vybrat, zda dají přednost třeba svíčkové, nebo vegetariánskému zeleninovému obědu.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Uvařil jsem Znojemský guláš podle starých norem. Výsledek je úžasný

    Před 4 měsíci
    Vyzkoušejte Znojemský guláš podle starých norem ČSN! (Normy teplých jídel) Musím se přiznat že postup přípravy mi přišel „zajímavý“, ale nakonec všechno dobře dopadlo. Seznam ingrediencí: Hovězí kližka 1000 g Sádlo škvařené 150 g Cibule 250 g Kyselé okurky 150 g Hladká mouka 80 g Mletá paprika 15 g Pepř 1 g Kmín 2 g Sůl 30 g Voda 1200 g
     Komentáře
  • Expres FM

    Robert Jašków: Střízlivý opilého zahraje, ale opilý střízlivého ne

    Před 4 měsíci
    Herec Robert Jašków přišel do odpoledního vysílání Expres FM představit novou inscenaci pražského Švandova divadla Chlast, která je adaptací dánského oscarového filmu. S Veronikou probrali i silný filmový koktejl Sazerac, ale i na netradiční sportovní disciplínu, v níž Robert dosáhl na několik mistrovských titulů. Další díly (90) Divadlo má pořád smysl Po premiéře Chlastu vás…
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Experti o vládě: Škrty zpatlala na poslední chvíli. Je to guláš, lidi zírají a nevědí

    Před 4 měsíci
    Rezignace vlády na porozumění běžného občana je ohromující. Poradci NERV hovoří moudře o tom, co se má dělat a lidi čumí a nevědí, co jim říkají. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS takto zhodnotil představení konsolidačního balíčku odborník na politický marketing Oto Klempíř. S kritikou souhlasili i reportér Seznam Zpráv Václav Dolejší a šéfredaktor Týdeníku Echo Dalibor Balšínek. Podle nich kabinet Petra Fialy (ODS) zpatlal úsporná opatření na poslední chvíli a vznikl z nich guláš.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak zachránit spálené nebo připálené jídlo: Osvojte si šikovné triky

    Před 4 měsíci
    V životě se něco stane, po smrti už nic. A tak se občas prostě přihodí, že připálíte, neřkuli spálíte pečeni, omáčku nebo bábovku. A co teď? Po první impulzivní myšlence všechno vyhodit naskočí další, že je to škoda a co teď bude rodina jíst. Nepropadejte panice, leccos se dá ještě zachránit.
     Komentáře
Reklama