Zavřít
Guláš

Guláš

Nejnovější články na Seznamu na téma Guláš
  • Apetit

    Japonec vaří v Tokiu guláš, na Floridě už 39 let smaží řízky Češi: České restaurace v zahraničí

    Před 23 hodinami
    Stesk po domově, fascinace naší kulturou nebo udržování kulturního odkazu. Tři z mnoha motivů, které stojí za vznikem českých restaurací a hospod v zahraničí. Po celém světě jich najdete desítky a většinou se v nich budete cítit jako doma. Tady jsou tři z nich.
     Komentáře
  • Světoběžník

    Šílená řeznice Katherine Knightová uvařila ze své osudové lásky guláš

    Před 1 dnem
    Katherine Knightová je první Australanka odsouzená na doživotí. Její život byl plný násilí. Nakonec spáchala brutální vraždu svého přítele.
     Komentáře
  • Ekolist

    Návštěvníci slavností ve Velkých Pavlovicích našli meruňky i v guláši

    Před 1 dnem
    O všestranném využití typického jihomoravského ovoce se přesvědčili návštěvníci sobotního meruňkobraní ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. Meruňky našli nejen v knedlících, ale také v guláši. Na meruňkovém dřevě se připravovala uzenina, meruňkový základ mělo i nabízené víno nebo pálenka. Do Ekocentra Trkmanka přišly stovky lidí. Program zpestřila soutěž v pojídání belešů, tedy placek z kynutého těsta.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Návštěvníci slavností ve Velkých Pavlovicích našli meruňky i v guláši

    Před 2 dny
    O všestranném využití typického jihomoravského ovoce se přesvědčili návštěvníci dnešního meruňkobraní ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku.
     Komentáře
  • České noviny

    Návštěvníci slavností ve Velkých Pavlovicích našli meruňky i v guláši

    Před 2 dny
    O všestranném využití typického jihomoravského ovoce se přesvědčili návštěvníci meruňkobraní ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. Meruňky našli nejen v knedlících, ale také v guláši. Na meruňkovém dřevě se připravovala uzenina, meruňkový základ mělo i nabízené víno nebo pálenka. Do Ekocentra Trkmanka přišly stovky lidí. Program zpestřila soutěž v pojídání belešů, tedy placek z kynutého těsta.
     Komentáře
  • Proženy

    Žádný hutný guláš! Připravte si odlehčenou klasiku se sezonní zeleninou. Ušetříte a ještě si pochutnáte

    Před 3 dny
    V létě přidávám sezonní zeleninu téměř do každého jídla. Má to několik dobrých důvodů: je ve vrcholné kondici, takže skvěle voní i chutná. Prospěje zdraví a také uleví peněžence. Když nastavíte hovězí ragú zeleninou, bude vám stačit výrazně menší kus masa a pochutnáte si možná i víc než na klasickém guláši.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Pikantní minutkový kuřecí guláš, který si vás získá svou chutí

    Před 7 dny
    Guláš se nejvíce připravují z hovězího a vepřového masa, ale z kuřecího masa je také dobrý. Příprava minutkového kuřecího guláše zabere přibližně 30 minut a guláše jsem uvařil 4 porce. Suroviny: kuřecí prsa 400 g, uzené maso 100 g, cibule 150 g, česnek 2 stroužky, strouhanka 2 lžíce, pivo 0,05 l, vývar 0,5 l, kečup 2 lžíce, olej, paprika ½ lžíce, pepř, chilli a sůl.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Divadelňák, věda, veteráni i ochutnávky guláše. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

    Před 10 dny
    Před námi relativně povedená sobota i neděle. Řada lidí vyrazí k vodě nebo do přírody. Pro ostatní tu máme přehled nejlepších akcí v Královéhradeckém kraji. Jednou z největších akcí v kraji je v současnosti hradecký Divadelňák. Dále se můžeme těšit na veterány, soutěž o nejlepší kotlíkový guláš, vědu, výročí bitvy 1866 nebo třeba noční vyhlídku na Hořice. Hradecká
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak nikdy nerozvařit knedlíky: Naše babičky používaly trik s utěrkou

    Před 11 dny
    Víte, jak na krásně nadýchané a dobré knedlíky? Vsaďte na ověřený recept a udělejte vše pro to, aby se nemohly rozvařit. Jak a co vše udělat? Zkuste některý z prověřených fíglů.
     Komentáře
  • Proženy

    Odlehčený rychlý guláš: místo hovězího dejte drůbeží maso

    Před 11 dny
    Tento guláš z krůtího stehenního masa výborně chutná a v papiňáku ho zvládnete připravit do hodinky (jinak to bude asi o půl hodiny delší). Pochutnají si i ti, kterým klasika s hovězí kližkou nejede.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Špindlerovský guláš je jídlo pro fajnšmekry. Asi proto chutná i Zdeňku Pohlreichovi

    Před 13 dny
    Gulášů existuje nepřeberné množství. S nadsázkou se dá říci, že každá rodina má ten svůj, který nikomu neprozrazuje. Obvykle se guláš připravuje z kližky, ale na Špindlerovský potřebujete pravou svíčkovou.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Perla české kuchyně: Lahodný hovězí gulášek s masem, které se rozpadá na jazyku

    Před 18 dny
    Hovězí guláš je jedna z perel české gastronomie. Jde o pravý recept přímo z hospody, kde se dozvíte, jak na vychucený a lahodný hovězí gulášek s masem, které se jen rozsípá. Lépe to již uvařit nejde a přitom je to prosté. Recept je ve videu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zeleninový guláš s červenou čočkou

    Před 22 dny
    Máte chuť na guláš, ale za maso se vám nechce utrácet? Připravte si tuhle dušenou zeleninovou směs, která je zahuštěná červenou čočkou, což jí dá taky hezky "gulášovou" barvu. K tomu chleba a jednoduchá, zdravá večeře je na stole hned.
     Komentáře
  • TN

    Kuchař Jaroslav Sapík prozradil trik, jak na výborný srnčí guláš

    Před 24 dny
    V pořadu Do lesa se můžete každý měsíc podívat do tajů přírod a myslivosti. Provede vás jimi myslivkyně Eliška Štefanicová, která diváky v rámci pořadu pozvala i do kuchyně známého kuchaře Jaroslava Sapíka. Ten prozradil některé svoje triky na delikátní srnčí guláš.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    V pořadu Prostřeno se hostitelce se neupekl chleba. Jak to vyřešila?

    Před 28 dny
    Prima pro vás připravila to nejlepší z legendárního pořadu Prostřeno! Pořádná dávka emocí, neskutečné hlášky soutěžících i šokující recepty. To a mnohem více si vychutnejte během pár minut. Další zkrácené díly této unikátní kulinářské show na vás čekají na iprima.cz
     Komentáře
  • Příbram

    Vydařené sobotní odpoledne patřilo v Březnici guláši

    Před 1 měsícem
    Gastronomická, a hlavně zábavná soutěž probíhala za velkého zájmu diváků, kteří jednotlivé gulášové výtvory ochutnávali a podle toho přidělovali body. Zároveň pokrmy také hodnotila odborná porota. Pro všechny byl připraven bohatý doprovodný program a soutěže.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chorvatsko na talíři: Zapomeňte na paštiku a ochutnejte vynikající černé rizoto nebo pikantní guláš s klobáskou

    Před 1 měsícem
    Když budete v Chorvatsku, jezte jako Chorvaté. Chorvatsko je snem gurmánů, protože nabízí jednu z nejlepších – a nejvíce podceňovaných – kuchyní v Evropě. Díky mnoha kilometrům pobřeží jsou samozřejmé mořské plody, ale ve vnitrozemí najdete také šťavnaté maso a vydatná dušená jídla.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč při krájení cibule profesionální kuchaři nepláčou: Jednoduché triky

    Před 1 měsícem
    Cibule je základ – přidává se do guláše, pod maso nebo jako surovina do různých salátů a pomazánek… Nakrájet tuhle baňatou zeleninu je řehole. Co můžete udělat proto, aby to proběhlo bez jediné slzičky?
     Komentáře
  • Lifee

    Agáta Hanychová o výchově svých dětí: Rady Veroniky Žilkové neposlouchám

    Před 1 měsícem
    Modelka Agáta Hanychová promluvila v talkshow Na kafeečko o tom, jak přistupuje k výchově svých dětí, Kryšpína a Mii. Proč jim nezakazuje sociální sítě? A jaký režim mají doma nastavený? Agáta se s námi podělila také o recept na chutný krůtí guláš, který si děti nenechají ujít.
     Komentáře
  • Feminela

    Naučte se připravit dokonale měkké maso v guláši, které se rozplyne na jazyku

    Před 1 měsícem
    Guláš je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v Čechách. Chutná dětem i dospělým a zároveň jeho příprava není nijak složitá. Dosáhnout toho, aby bylo maso jemné a křehké, může být někdy velkým oříškem.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Debrecínský guláš podle staré socialistické kuchařky ČSN

    Před 1 měsícem
    Receptů na hovězí guláš je opravdu mnoho. Při přípravě Debrecínského guláše podle starých norem ČSN si dávejte dobrý pozor na množství ingrediencí. Ve staré normě je uvedeno nesmyslně hodně soli a mouky! Tak pozor na to 👍 Ať máte z debrecínského guláše jen potěšení! Debrecínský se jmenuje podle párků, které se do guláše nakonec přidávají.
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Ženklava v sobotu hostí tradiční soutěž kotlíkových gulášů

    Před 1 měsícem
    ​Pokud v sobotu 21. května nemáte čas nebo náladu vařit oběd, můžete navštívit už tradiční soutěž ve vaření kotlíkového guláše v restauraci Oáza v Ženklavě na Novojičínsku.
     Komentáře
  • inSmart

    Další robotické vysavače Tesla míří na český trh: Zákazníci budou mít v Teslách guláš

    Před 1 měsícem
    Značek Tesla operuje na českém trhu hned několik. Českou značku nabízející robotické vysavače pod tímto označením již na našem trhu máme. Nyní se připojuje další se svým modelem Tesla Smart Robot Vacuum Laser. Co nabízí? Společnost Witty zařadila do své nabídky produktů pro inteligentní domácnost robotický vysavač s funkcí mokrého vytírání. Po bytě se bezpečně pohybuje pomocí laserové navigace a lze jej na dálku ovládat skrze aplikaci. Robotický vysavač Tesla Smart Robot Vacuum Laser pomůže s pravidelným úklidem. Hlavním tahákem chytrého vysavače je přesná a rychlá laserová navigace, se kterou si robot předem naskenuje celou místnost, aby si vytvořil mapu,
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Segedínský guláš na ohni s lahodným karamelovým zelím

    Před 1 měsícem
    Segedínský guláš je můj nejoblíbenější pokrm už od dětství. Jedl jsem ho od babiček, dědečků, maminek, tatínků a tak dále. Na Moravě jsem jedl Segedín do kterého se přidávala sladká smetana. Ten můj tak trochu kombinuje všechno (vyjma té smetany) a hlavně ho dělám s láskou venku na ohni, tak jak jste u mě zvyklí!
     Komentáře
  • 1t

    Zahustěte guláš konečně správně. Nedělejte stále stejnou chybu s moukou.

    Před 1 měsícem
    S lehkou nadsázkou ale můžeme říct, že co Čech, to recept na guláš. Jen v málokteré české rodině totiž chybí jedinečný recept na poctivý guláš. Někdo nedá dopustit na hovězí kližku, jiný dává přednost její kombinaci s vepřovým.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Tradiční segedínský guláš zahuštěný zakysanou smetanou

    Před 1 měsícem
    Nejlepší recept na klasický segedínský guláš. Suroviny: 800 g vepřového masa (plec), 0,5 l vývaru, 200 g uzeného bůčku, 300 g zakysané smetany, 400 g kysaného zelí, 50 g sádla, 2 cibule středně velké, 3 stroužky česneku, 250 g vepřových párků, 2 lžíce sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, nové koření, pepř černý, bobkový list, kmín a sůl.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Hovězí guláš má dost podivnou historii. Chutná ale skvěle

    Před 2 měsíci
    Asi nám dáš za pravdu, že v každé rodině se najde recept na ten nejlepší hovězí guláš. Co takhle si přečíst něco o jeho historii a zkusit recept od nás?
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Recept na vynikající fazolový guláš

    Před 2 měsíci
    Vepřový guláš s fazolemi, rajčaty, kukuřicí a paprikou vás dostane. Jednoduchý oběd, který je nenáročný na přípravu, která zabere sotva dvacet minut. Nejlepší maso na tento guláš je krkovice nebo plecko. Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně! Přeji vám dobrou chuť! Brepta.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kančí guláš

    Před 2 měsíci
    Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí guláš. Chuťově výrazný pokrm skvěle doplní houskové knedlíky.
     Komentáře
  • Deník

    V Beňově se ukázali milionoví krasavci. Spanilou jízdu potěšil myslivecký guláš

    Před 2 měsíci
    FOTOGALERIE/ Na spanilou jízdu s cílem na Helfštýně se vydala v neděli 24. dubna více než stovka historických vozidel a motorek. Součástí této jízdy byla i obec Beňov, kde proběhla malá zastávka s občerstvením pro účastníky spanilé jízdy veteránů s cílem jízdy na Helfštýně. Za krásnou fotoreportáž děkujeme starostovi obce Ivu Pitnerovi.
     Komentáře
  • Proženy

    Guláš ze Zakarpatí: připravte si ukrajinský bograč, kromě masa do něj patří i brambory

    Před 2 měsíci
    Bograč je někdy připisován Slovinsku, jindy Ukrajině, pravda je ale taková, že jeho prazáklad je stejně jako u guláše v Maďarsku. Bograč vznikl jako pastevecké jídlo na horách, kdy se do kotlíku přidávalo, co se zrovna našlo. Brambory, mletá paprika a několik druhů masa ale nikdy nechybí.
     Komentáře
  • Fajntip

    Znáte tajemství chutného guláše podle Radka Kašpárka?

    Před 2 měsíci
    Šéfkuchaře Radka Kašpárka by si přál mít v kuchyni nejspíš každý. Když to však nejde, k srdci si můžete nejen při vaření guláše vzít alespoň jeho rady. Radek Kašpárek říká, že příprava guláše začíná už při nákupu surovin.
     Komentáře
  • TN

    Ukrajinští Romové se usídlili v parku, ti čeští jim nosí guláš

    Před 2 měsíci
    Z Ukrajiny do České republiky prchají také Romové. Kromě náročné cesty se také musí vypořádávat s čekáním na udělení pobytu, bez něhož nezískají statut uprchlíka.
     Komentáře
  • Fajntip

    Proč se pustit do zavařování guláše? A jak ho zavařit?

    Před 2 měsíci
    Máme odzkoušeno, že guláš v lednici vydrží až pět dní, pokud se tedy rychleji nesní. Ale když se guláš podaří, dokáže z hrnce zmiznout už do druhého dne. A to si vezměte, že byste přebytky mohli zavařit. Jak a proč zavařit guláš?
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Recept na pravý hospodský guláš z hovězí kližky

    Před 2 měsíci
    Na poctivý hospodský hovězí guláš už nemusíte do restaurace. Uvařte si tuto dobrotu doma. Základem je kus dobré hovězí kližky. Tento recept ocení všichni milovníci masa. Jako příloha je vhodný houskový nebo bramborový knedlík. Dobrou chuť!
     Komentáře
  • Fajntip

    Gulášové festivaly jsou ideální příležitostí, jak se najíst, něco zažít a inspirovat se

    Před 2 měsíci
    Milujete guláš na všechny jeho způsoby? Potom nesmíte chybět na gulášovém festivalu. Ten se může konat v místě vašeho bydliště, avšak za dobrým gulášem se vyplatí zajet i dál. Gulášové festivaly – takzvané gulášfesty – jsou příležitostí, jak se o guláši dozvědět více.
     Komentáře
  • Fajntip

    Jaké houby se nejlépe hodí do houbového guláše?

    Před 2 měsíci
    Guláš dokáže okouzlit chuťové pohárky na tisíc způsobů. Jednou jeho veganskou, vegetariánskou nebo chcete-li levnou variantou je houbový guláš. Houby mají totiž výjimečnou vlastnost nahradit maso... A tak můžete ušetřit i od masa odlehčit svůj jídelníček.
     Komentáře
  • Fajntip

    Milujete guláš? Prozradíme vám, co patří do toho klasického hovězího a vepřového

    Před 2 měsíci
    Zatímco někdo se honí za experimentováním a do guláše přidává netradiční ingredience, jako je smetana, skořice nebo perník na strouhání, jiný si dává velký pozor na to, aby bylo v guláši jen to, co v něm má být. Co patří do klasického hovězího a vepřového guláše?
     Komentáře
  • Jímeto

    Guláš je národním jídlem Maďarska. Tato chutná ikona má za sebou bohatou historii

    Před 2 měsíci
    Když se řekne Maďarsko, mnoho lidí si automaticky vybaví nejen klobásu, ale především guláš. Pro málokterou jinou zemi je tenhle pokrm natolik typický. Také máte s Maďarskem spojený právě guláš?
     Komentáře
  • Fajntip

    Šéfkuchař Sapík a jeho mistrovský guláš. Nechte si poradit!

    Před 2 měsíci
    Kdyby při vaření guláše vedle vás stál šéfkuchař Sapík, nejspíš byste mu vařečku s chutí přenechali a těšili se na skvělé jídlo. Pokud tedy tuhle příležitost nemáte, alespoň se při vaření guláše můžete inspirovat jeho tipy na chutný srnčí guláš.
     Komentáře
  • Fajntip

    Mílujete maďarský guláš? Prozradíme vám, co vše do něj patří

    Před 2 měsíci
    Vzhledem k řadě verzí a variací na téma maďarský guláš můžete mít sami guláš v tom, co by měl takový správný maďarský guláš obsahovat. Pokud však chcete připravit opravdu klasický maďarský guláš, držte se jednoduchosti a kvality vybraných surovin.
     Komentáře
  • Fajntip

    Umíte uvařit guláš? Tak si troufněte na soutěž ve vaření guláše

    Před 2 měsíci
    Nevíte, o čem se bavit s lidmi, se kterými vás nic moc nespojuje? Pak vytáhněte téma guláš a máte zaděláno na několik hodin vášnivých debat. Ledakdo totiž umí guláš nejlépe, největší mistr se však pozná podle toho, zda si troufne jít se svým gulášem i mimo svou kuchyni.
     Komentáře
  • Fajntip

    Jakou historií je opředen guláš?

    Před 2 měsíci
    Ačkoliv má původ v Maďarsku, je guláš považován za tradiční pokrm české kuchyně, avšak tvrdit, že guláš pochází z Maďarska, by bylo dost strohé. Protože právě okolo guláše existuje celá řada historek. Která je ta pravá, to se nedozvíme. Za zmínku ale určitě stojí.
     Komentáře
  • Fajntip

    Jaký guláš vám naservírují ve světě?

    Před 2 měsíci
    Ačkoliv pro guláš je typické Maďarsko, známý je tento pokrm po celém světě. Není divu, jen málokomu guláš nechutná! Ať už jste v zahraničí pracovně nebo na dovolené, klidně si můžete objednat guláš. Připraveni však musíte být na to, že se bude jídlo maličko lišit do guláše, jak jej známe v Česku.
     Komentáře
  • Fajntip

    Vepřový versus hovězí guláš – který chutná lépe?

    Před 2 měsíci
    Jste fandou hovězího nebo vepřového guláše? Který připravujete častěji a proč? Je zdravější vepřové nebo hovězí maso? A už jste jedli vepřovo-hovězí guláš?
     Komentáře
  • Fajntip

    Také vegani a vegetariáni si mohou pochutnat na guláši

    Před 2 měsíci
    Víte, co vám nejspíš vegani a vegetariáni závidí? Chuť poctivého a nefalšovaného guláše... Ten tradiční si totiž z důvodu obsahu masa dát logicky nemohou. Jen kdyby se vzdali svého životního stylu. K tomu je však nikdo nenutí, pochutnat si mohou na chutné verzi bez masa.
     Komentáře
  • TN

    Muž ukradl guláš a odešel si ho sníst do vedlejšího bytu. Zůstal tam žít celý měsíc

    Před 2 měsíci
    Počet vloupání do bytů v některých krajích roste a výjimkou není ani Mostecko. Policisté tam vyšetřují mimo jiné i kuriózní případ muže, který na sídlišti v centru města nejdřív sebral z parapetu hrnec s domácím gulášem a šel si ho sníst do vedlejšího zamčeného bytu. Dostal se do něj pootevřeným oknem. Měsíc tam bydlel a pak ho vykradl.
     Komentáře
  • Fajntip

    Jak vaří guláš šéfkuchař Zdeněk Pohlreich?

    Před 2 měsíci
    Dali byste svůj guláš ochutnat šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi? Že ano? V tom případě smekáme před vaší kuchyní i vaší odvahou. Je vidět, že si v kuchyni věříte. A právě to je jedna z mnoha rad, které by vám Zdeněk Pohlreich při vaření nejen guláše dal.
     Komentáře
  • Fajntip

    Jak připravit ten nejlepší kotlíkový guláš?

    Před 2 měsíci
    Chcete se setkat s rodinou či přáteli venku, ale zároveň musíte připravit oběd? Ani jedna možnost se nevylučuje, pokud zvolíte kotlíkový guláš. Kotlíkový guláš je sám o sobě velmi výjimečný. Už samotná jeho příprava bude pro vás zážitkem. A co teprve jeho konzumace!
     Komentáře
  • Fajntip

    Tradiční a netradiční přílohy ke guláši, už jste je všechny vyzkoušeli?

    Před 2 měsíci
    Guláš je typické hospodské jídlo, které si pro svou skvělou chuť našlo místo v jídelníčku všech domácností. Jednou z jeho výhod je jeho rozmanitost. Guláš lze uvařit z různých druhů masa a ani přílohy se nemusí nést jen ve znamení knedlíků, těstovin a pečiva.
     Komentáře
  • Fajntip

    Obecné rady šéfkuchařů, jak uvařit guláš

    Před 2 měsíci
    Jak uvařit guláš? To záleží hlavně na tom, jaký guláš chcete vařit. Na výběr totiž máte celou řadu gulášů, které vás mohou okouzlit svou tradičností, výjimečností či nezvyklými surovinami. Stačí však dodržet podobný postup. Suroviny se tedy budou lišit, kroky vedoucí k přípravě příliš ne.
     Komentáře
  • Fajntip

    Původní maďarský guláš se skládal jen z několika ingrediencí

    Před 2 měsíci
    Je těžké dohledat recept na původní maďarský guláš, protože zub času a experimenty kuchařů do něj přidaly řadu dalších ingrediencí. Původní maďarský guláš byl spíše masovou směsí, kterou vymysleli Turci. Maďaři pak z této směsi vytvořili hustou a vydatnou polévku.
     Komentáře
  • Fajntip

    Znáte všechny nezvyklé ingredience do guláše?

    Před 2 měsíci
    Názory na nejlepší guláš se samozřejmě různí. Aby také ne. Koneckonců, to, co dělá guláš nejlepším, jsou vámi odzkoušené ingredience a triky při jeho přípravě. Už jste do guláše dávali pivo, čokoládu, smetanu nebo povidla?
     Komentáře
  • Fajntip

    Maďarský guláš... Vznikl opravdu v maďarských hrncích?

    Před 2 měsíci
    Guláš, jak si na něm v hospůdkách i doma pochutnáváme dnes, má svůj původ v Maďarsku, kde se vařil podstatně dříve. Ani tam se však nezrodil v pravém slova smyslu. Masitý základ guláše sahá do Turecka, tedy na dno jejich hrnců.
     Komentáře
  • Fajntip

    Jaké maso vybrat na guláš?

    Před 3 měsíci
    Fakt, že pro guláš je typická hovězí kližka, ještě neznamená, že si nemůžete pochutnat na jiných masových variacích. Připravit guláš můžete z vepřového masa, ze zvěřiny nebo z krůtího masa. Každé maso pak má svá specifika.
     Komentáře
  • Fajntip

    Guláš... Jak dlouho vydrží a co dělat, aby nezkysl?

    Před 3 měsíci
    Zatímco většina jídel by se měla zkonzumovat ještě teplá a pokud možno bez přihřívání, u guláše tohle neplatí. Správně uleželý guláš je totiž výjimkou. Jeho chutě jsou totiž na vrcholu mezi druhým a třetím dnem od uvaření!
     Komentáře
  • Fajntip

    Znáte rady šéfkuchaře na ten nejlepší guláš?

    Před 3 měsíci
    Příprava guláše rozhodně není tím nejtěžším úkolem na světě. Ale připravit guláš tak, aby všem chutnal a všichni si chtěli přidat znovu a znovu... Tak na to potřebujete rady šéfkuchaře. Jak připravit ten nejlepší guláš?
     Komentáře
  • Proženy

    Levný guláš z dušené oháňky a kořenové zeleniny

    Před 3 měsíci
    Hovězí oháňka patří mezi levnější druhy masa, a když na ni v řeznictví narazíte, určitě ji kupte. Nechte si ji nasekat na kousky široké asi 4 cm a pomalu ji duste s kořenovou zeleninou a červeným vínem. Maso krásně změkne a bohatá omáčka uspokojí všechny milovníky silných chutí.
     Komentáře
  • Fajntip

    Guláš lze připravit na milion způsobů, které jeho verze znáte vy?

    Před 3 měsíci
    Když se řekne guláš, většině se vybaví tradiční guláš, jehož základem je hovězí kližka. Pravdou však je, že lze guláš připravit z různých druhů masa a přidat lze do něj další, možná až netypické přísady, které z něj vytvoří specialitu.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak vychladit guláš bez profesionálního zařízení. Nedělejte zásadní chybu

    Před 3 měsíci
    Guláš je vhodné vařit dostatečně předem, aby měl čas se uležet a mohla se v něm rozložit chuť každé suroviny. V tomto případě musíte guláš vychladit, aby se nezačal kazit. Vychladit guláš by se mělo v podstatě co nejrychleji po jeho dovaření. Někteří tuhle věc opomíjejí, což je zásadní chybou.
     Komentáře
Reklama