Zavřít
Guláš

Guláš

Nejnovější články na Seznamu na téma Guláš
  • Receptovník

    Maso v guláši bude vždy dokonale měkké díky ananasu. Exotické ovoce dodá i netradiční chuť

    Před 2 dny
    Připravit guláš není sice složitého, ale je to poněkud časově náročné. Základem dobrého guláše je měkké maso, které se rozpouští v ústech. Abychom toho dosáhli, neměla by v guláši chybět tato tajná přísada. Na internetu nebo v různých kuchařkách můžeme najít obrovské množství receptů, jak připravit ten nejlepší guláš, zaleží jen na nás, který recept bude pro vás ten pravý.
     Komentáře
  • Vlasta

    Jak zužitkovat zbytek guláše: Připravte ďábelské topinky, pastýřský koláč nebo polévku

    Před 2 dny
    U omáčkových pokrmů se stane, že je jich najednou moc. Třeba když myslíte, že na nedělní oběd dorazí všechny děti a najednou jste u stolu jen dva. Můžete stereotyp narušit přílohou, ale co takhle udělat z guláše úplně nové jídlo? Jde to?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kalorie ze svíčkové spálíte během tříhodinové procházky. Řízek se salátem „vychodíte“ za 7 hodin, kousek sushi za 5 minut

    Před 3 dny
    Když si zajdeme na oběd, nepřemýšlíme nad tím, že jednu porci oblíbené omáčky s knedlíkem budeme spalovat stejně dlouho, jako bychom se dívali na dva standardně dlouhé filmy. Přitom je důležité vědět, že pomocí normální chůze můžeme našemu tělu hodně ulevit. Kolik nás to bude stát času záleží na tom, jak se budeme stravovat. Nabízíme lehké srovnání spalování oblíbených potravin.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak na přesolený guláš. Vyzkoušejte triky našich babiček

    Před 5 dny
    Přesolení žádného jídla není příjemné. Pokud se vám podařilo přesolit zrovna guláš, můžete si říct, že takový přesolený guláš je rovnou na vyhození. Ale nezoufejte – vyhazovat jej nemusíte. Existují totiž určité kroky, které můžete podniknout, abyste přesolený guláš ještě zachránili.
     Komentáře
  • Apetit

    10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou

    Před 7 dny
    Hovězí guláš, to je klasika české kuchyně. Každý ho dělá trochu jinak, ale ten pocitvý hospodský má svůj daný postup. Rychlé vaření mu neprospívá, na guláš si pár hodin vymezte. Cibulový základ musí být co nejtmavší a maso se rozpadat na jazyku.
     Komentáře
  • TN

    Žena si pochutnávala na guláši, v knedlíku ze supermarketu našla kovový vrut

    Před 13 dny
    Balené knedlíky z Kauflandu obsahovaly kovový vrut, tvrdí zákaznice, která si je dala jako přílohu k večeři. Případem se zabývá prodejce. Výrobce tvrdí, že u něj problém vzniknout nemohl, protože knedlíky kontroluje detektorem. Na výrobní linku se přesto podívá potravinářská inspekce.
     Komentáře
  • Newstream

    Nejezte blbě s Pavlem Maurerem: Nejlepší hummus v Praze mají v bistru Paprika

    Před 13 dny
    Izraelská kuchyně. To je obrovský kotel „mezinárodního guláše”, chuťové bomby, exotického koření, ale i jednoduchého a stále více oblíbeného street foodu. Ochutnat ji můžete i na několika místech v Praze. Gastronovinář a gurmet Pavel Maurer osobně doporučuje bistro Paprika.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Irish stew aneb Guláš šmrncnutý Irskem: Voní česnekem, pivem a slaninou a s čerstvým chlebem chutná božsky

    Před 13 dny
    Jaro si dává načas, proto nám ještě mnohdy přijdou vhod pokrmy, které nás trochu zahřejí. A přesně takový je irish stew – vynikající dušené masové ragú, v němž se odráží půvab jednoduchosti irské kuchyně. A protože se blíží nejdůležitější irský svátek, Den sv. Patrika, je ideální čas si je připravit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Do originálního receptu na kuřecí perkelt patří jen 5 surovin. Vylepšení vývarem nebo protlakem nám Maďaři jistě odpustí

    Před 15 dny
    O tom, že i tak jednoduchá kombinace, jako je maso, cibule, tuk a paprika dokáže prorazit do světa, vědí svoje Maďaři. Jejich guláš a jeho příbuzný perkelt zdomácněl v mnoha zemích, tu naši nevyjímaje. Použít se na ně mohou různé druhy masa, byť v obou verzích dominuje hovězí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Připravte si křehký, šťavnatý a silný guláš

    Před 17 dny
    Co se vám vybaví, když se řekne stará domácí kuchyně? Bramboráky, svíčková, knedlo-zelo-vepřo – a šťavnatý guláš!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Snadný bramborový guláš? Dejte si ho ve (skoro) bezmasé variantě, s hříbky nebo jen s trochou dobré anglické slaniny

    Před 22 dny
    Bramborový guláš a buřtguláš může být to samé a přece se lišit. Jaký je rozdíl? Tohle tradiční jídlo je snadné na přípravu a rychlé, hotové už do půl hodiny. Připravte si výborný bramborový guláš i s malými obměnami.
     Komentáře
  • Newstream

    Nejezte blbě s Pavlem Maurerem: Od guláše přes smažák až k falafelu. Stravovací návyky Čechů se lepší

    Před 23 dny
    Pavla Maurera zná každý milovník dobrého a kvalitního jídla. Kromě gastronomických bedekrů a festivalů si jeho jméno lze spojit i s mottem „Nejezte blbě“, kterým bude Pavel Maurer inspirovat i čtenáře byznysového serveru Newstream. Maurerův gastroseriál plný vůní a chutí startujeme rozhovorem s tímto českým gurmetem.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Poctivý guláš se šesti: Vyzkoušíte tento tradiční recept?

    Před 23 dny
    U Čechů patří mezi ta vůbec nejoblíbenější jídla právě guláš, a to vepřový, hovězí nebo třeba z divočáka. Variant je nespočet, zajímavé ale je, že tak oblíbené české jídlo vlastně vůbec není české. Původ tohoto jídla totiž najdete v Maďarsku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Guláš ze srnčí kýty: Provoněný vínem a kořením chutná výtečně

    Před 25 dny
    Klasický guláš už vás nebaví? Máte-li rádi zvěřinu, rozhodně vyzkoušejte tento guláš ze srnčího masa. Výraznou chuť doprovodí speciální zvěřinové koření, rajčatová passata, vývar, cibule a červené víno. A pokud se ke zvěřině těžko dostáváte, je možné srnčí maso nahradit i hovězím a udělat "falešný srnčí guláš". I tak si pochutnáte!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečený pivní guláš z trouby: Večeře téměř bez práce uspokojí i ty náročnější jedlíky, ale opije vás jen svou skvělou chutí

    Před 1 měsícem
    Gulášek si velmi rádi dáváme v nejrůznějších obměnách. Také příprava může být odlišná. Snadno guláš na pivu upečeme v troubě. Připravte si s námi ten nejlepší. Víme, čemu věnovat pozornost.
     Komentáře
  • Proženy

    Vepřový guláš vás dostane: šťavnaté maso je krásně měkké a omáčka hustá a pikantní

    Před 1 měsícem
    Poctivě připravený vepřový guláš není žádná z nouze ctnost. Chutí si nijak nezadá s tím z hovězího masa, šťavnatou vepřovou plec navíc obvykle pořídíte levněji a dokonale měkká bude rychleji.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Počeštěný, ale stále vynikající pikantní segedínský guláš se zelím a knedlíky

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Segedínský guláš (Segedín): vepřová plec 1000g cibule 200g sádlo 150g paprika mletá 30g zelí kysané 800g česnek 20g smetana 250g mléko 200g mouka hladká 40g kmín sůl
     Komentáře
  • Jímeto

    Milovník masa David Suchařípa umí připravit skvělý segedínský guláš s knedlíky bez mouky

    Před 1 měsícem
    Když se řekne vaření, vzpomíná herec David Suchařípa nejraději na jídla od maminky. On sám je však také zdatný kuchař. Vyzkoušejte třeba jeho segedínský guláš s knedlíky, na které nebudete potřebovat mouku.
     Komentáře
  • Apetit

    Levně a rychle: Vyzkoušejte gulášovku 6x jinak, retro i nevšední

    Před 1 měsícem
    Gulášová polévka se stejně jako guláš dá připravit na mnoho způsobů. Od tradiční varianty s kousky hovězího přes gulášovku s mletým masem, z klobásy až po vegetariánskou variantu z hlívy. Podívejte se s námi na 6 osvědčených receptů a vyberte si podle své chuti.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pikantní guláš na polský způsob: zázvor v zimě zahřeje, jablka dodají netradiční chuť

    Před 1 měsícem
    Jaké jídlo připravit do zásoby a během všedních dnů jen večer ohřívat? Guláš je naprosto ideální, protože chutná skoro každému, navíc se může podávat každý den s jinou přílohou. Rozhodně se tedy jedná o skvělou volbu, u které nikdo nemůže říci „Zase to samé?“. Tip na rodinnou večeři je od našich severních sousedů, polský guláš potěší zajímavou chutí s přídavkem zázvoru a jablek, navíc dokonale prohřeje v zimě.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Guláš s lejnem. Pamětníci líčí otřesnou šikanu v Československé lidové armádě 80. let

    Před 1 měsícem
    Většina mužů odvedených na povinnou dvouletou vojnu se bála šikany. A stejně tak buzerace ze strany lampasáků. „Mazáci jednou uvařili guláš s lidskými exkrementy a nás nováčky ho nutili sníst,“ vypráví o sadismu v armádě učitel hudby Martin Ládr, to se psal rok 1983. „Měl jsem k tomu hrát na kytaru. Kdo odmítl guláš jíst, toho zmlátili,“ vzpomíná. „V souvislosti se životopisem nově zvoleného prezidenta Petra Pavla se je třeba také ptát, jaké v Československé lidové armádě vládly poměry,“ říká dokumentarista Adam Drda z Paměti národa.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na nejlepší buřtguláš. Jídlo, které si dělá každý trochu po svém, má svá pravidla

    Před 1 měsícem
    Buřtguláš je oblíbená česká klasika, jejíž recept nemá striktní obrysy. Jde o rychlou a levnou variantu klasického guláše, která se často připravuje pro velkou skupinu lidí, například na čundru nebo horách. Nejlepší na něm je, že na jeho přípravu potřebujete minimum surovin a ty ještě můžete různě kombinovat a obohacovat.
     Komentáře
  • Žena-in

    Cizinci hodnotí česká jídla: Ukrajince zachutnaly jitrnice, svíčková naopak vůbec

    Před 1 měsícem
    Skupina cizinců, kteří navštívili Českou republiku, ochutnali typická česká jídla. Někteří byli chutí velmi příjemně překvapení, jiní křivili ústa při každém soustu. Co říkají na guláš nebo výpečky se zelím?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Citron není jen na ryby a kuře! V hovězím guláši, rizotu a vývaru si ho jednoduše zamilujete

    Před 1 měsícem
    U ryb neutralizují nepříjemný zápach, u grilovaného a smaženého zase zlepšují trávení a s drůbežím chutnají jednoduše skvěle. Citrony mají v kuchyni důležitou roli, spousta lidí se je ovšem neodvažuje dávat jinam než do tradičních pokrmů. Napadlo vás ale někdy přidat pár kapek citronové šťávy i do hovězího guláše, vývaru nebo našeho českého rizota? Podívejte se, v jakých jídlech se citrony rozhodně neztratí.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Rychlý a vydatný oběd. Bramborový guláš, který uspokojí i mlsnější jazýčky

    Před 1 měsícem
    Recept na tradiční bramborový guláš slovácké kuchyně v podání kuchaře Milana Píšťka.
     Komentáře
  • Extra

    Raut v Babišově volebním štábu: Řízky, guláš a sázka na českou klasiku

    Před 1 měsícem
    Co se jedlo ve volebních štábech jednotlivých kandidátů? Bez legrace jedno z nejsledovanějších volebních témat, tedy samozřejmě kromě volebního výsledku. Novináři a hosté, kteří dorazili do štábu Andreje Babiše hladoví, nemuseli bědovat. Prezidentský kandidát si prostě, stejně jako v prvním kole, pro novináře připravil solidní zázemí. To je zajímavé, zvláště když obyčejně příliš lichotivých výrazů pro mediální pracovníky nemá. Dění v expremiérově štábu sleduje z místa redakce eXtra.cz.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak se jedlo v 60. letech: Voňavé jitrničky, guláš jako předehra a pěkně tučný ovar s křenem aneb Taková domácí zabíjačka

    Před 1 měsícem
    Od prosince do února, někdy i do března měli venkovští řezníci 60. let napilno. Vždyť téměř u každého venkovského domu byl chlívek s dobře vykrmeným „Pašíkem“, který už měl své pozemské dny sečteny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Levné a zdravé vaření: Z hlívy ústřičné můžeme připravit výtečnou polévku, voňavé rizoto i vegetariánský guláš

    Před 1 měsícem
    I v zimě se můžete vydat na houby jednou z nich je hlíva ústřičná. Z této zdravé houby si můžete připravit řadu výborných jídel. Udělejte si z ní třeba polévku, guláš i rizoto.
     Komentáře
  • Náš dům

    Ochuzený guláš v konzervě už v Lidlu nenajdete, musel ho stáhnout

    Před 1 měsícem
    Rádi si někdy dáte kvalitní konzervu? Jasně, nejde o jídlo, jež by bylo skvělé pro každodenní stravování, nicméně třeba na cestách jsou konzervy skvělé. Pozor si musíte dát hlavně při jejich výběru a následném nákupu. Zapomenout byste aktuálně měli na maďarský guláš v konzervě s obsahem masa, který se prodává v Lidlu. Šarže tohoto produktu musela být na popud potravinářské inspekce stažena z prodeje.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Maďarský guláš: Tato pochoutka se nezahušťuje a má lahodnou šťávu

    Před 1 měsícem
    Recept, jak připravit tradiční maďarský guláš. Díky přidané zelenině, která se rozvaří, se nemusí jinak zahustit. Guláš podáváme s chlebem. Ingredience jsou napsané na konci videa.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hovězí guláš podle babiček: Tradiční poctivý recept nic nepřekoná

    Před 1 měsícem
    Guláš se šesti je v naší zemi skoro ustálený tvar. Kdo by nemiloval kostky hovězího masa rozpadající se na jazyku v pikantní omáčce? Vyzkoušejte uvařit pravý guláš podle tradičního receptu a uvidíte, že jej nic nepřekoná.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Maďarský guláš lákal na více masa, než obsahoval. Inspekce ho odhalila v Lidlu

    Před 1 měsícem
    Obsah masa měl činit 62,5 procenta, laboratorní rozbor potvrdil, že je to pouze 50 procent obsahu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Klasický, bezlepkový nebo veganský? Guláše, na kterých si pochutná celá rodina

    Před 1 měsícem
    Nevíte, co uvařit k večeři? Připravte lahodný guláš, jednoduché a chutné syté jídlo, na kterém si pochutná celá rodina. Vyzkoušejte některý z našich receptů a nezapomeňte – nejlepší guláš je ten odleželý.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Na přípravu zabíjačkového guláše si rezervujte čas. Je snadný, ale nezkušené složením možná překvapí

    Před 2 měsíci
    Zabíjačkový guláš se od ostatních variant zcela zásadně liší. Ovšem, co se týká chuti, je naprosto výborný. Co do něj patří a čím ho zahustit? Víme, na co nezapomenout.
     Komentáře
  • Českobudějovický deník

    Smůla? Ani náhodou! Razantně odmítl Nestrašil. Pochválil Gulaše, Pecha a Vondrku

    Před 2 měsíci
    Hokejisté Motoru České Budějovice porazili Třinec. Mistrovský tým nevyzrál na Jihočechy ani počtvrté v sezoně. Dva góly vstřelil Andrej Nestrašil, ale nestačilo to. "Smůla? Ne. Nezasloužili jsme si vyhrát," konstatoval hokejový útočník, který skvěle dvakrát zakončil.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Klasický hospodský guláš: Voní česnekem a paprikou a chutná božsky

    Před 2 měsíci
    Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a pořádné množství cibule. Sterilovaná kapie dodá jídlu šmrnc! A nejlepší je guláš rozležený druhý den.
     Komentáře
  • Náš region

    Guláš z Lidlu obsahoval méně masa, než uváděl

    Před 2 měsíci
    V maďarském guláši v konzervě, který pod značkou Pikok prodává řetězec Lidl, našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce méně masa, než bylo uvedeno na…
     Komentáře
  • TopRecepty

    Segedínský guláš podle maďarského receptu: Zdravější a chutnější verze, než jakou známe my, se obejde bez mouky

    Před 2 měsíci
    Segedínský guláš patří mezi naše oblíbená jídla a vůbec nepochází z maďarského města Segedín. Vychutnejte si toto báječné spojení vepřového masa a zelí. Poradíme, jak na to.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Hospodská klasika: Vymazlený segedínský guláš podle tradičního receptu nezklame

    Před 2 měsíci
    Guláše jsou v naší zemi velice populární a mezi nimi se na předních pozicích drží určitě i segedínský. Naše receptura na tento pokrm je více méně tradiční, akorát jsme si více pohráli s chutí. Vyzkoušejte vymazlený segedínský guláš, který zvládnet úplně každý. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Ferty

    Guláš bude díky ovocné přísadě ještě chutnější a maso dokonale křehké

    Před 2 měsíci
    Klasický guláš patří mezi velké lahůdky a jen v málokteré české rodině chybí recept na jeho přípravu. Je jednoduchý, ale zabere hodně času.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bavorská specialita z jednoho hrnce: Pichelsteiner je šťavnatá směs masa a zeleniny, kterou si zamiluje každý

    Před 2 měsíci
    Je něco mezi vývarem, hustou polévkou a gulášem. Pokrm zvaný Pichelsteiner je přímo názornou ukázkou toho, čemu v Německu říkají Eintopf. Používají se do něj tři druhy mas, které se podávají ve vývaru doplněné zeleninou, již můžete obměňovat. Třeba podle toho, co zrovna máte v lednici.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jak na dokonalý guláš: Pro plnou chuť to chce velký hrnec a trochu méně cibule

    Před 2 měsíci
    Uvařit výborný guláš není jen tak! Jeho příprava vyžaduje nějaký čas i znalost užitečných triků a fíglů, které používaly už naše babičky. Pojďte se na ně podívat blíže!
     Komentáře
  • Refresher

    „Ještě není důvod slavit.“ U Petra Pavla se děkovalo opatrně, guláš ale nechyběl (Reportáž)

    Před 2 měsíci
    Volební sobota, druhý den prezidentských voleb, se nesla především ve znamení výsledků. Jaké to bylo přímo ve volebních štábech? Vyrazili jsme i k vítězi prvního kola, Petru Pavlovi.
     Komentáře
  • iReceptář

    Houskový knedlík do horších časů: Babica ví, jak na to

    Před 2 měsíci
    Houskový knedlík je jednou z nejoblíbenějších příloh české kuchyně, jenže je jeho příprava kvůli kynutí dost časově náročná. Věděli jste ale, že se dá připravit i během několika málo minut? Jirka Babica ví, jak na to. A dokonce má jednu vychytávku, jak houskovému knedlíku dodat ještě lepší chuť.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalý buřtguláš? Chuť vylepší vývar nebo trocha rajského protlaku, záleží ale i na správném množství cibule

    Před 2 měsíci
    Bramborový guláš, nebo také buřtguláš, může být jen rychlou a vydatnou záchranou, pokud chybí čas na dlouhé vaření nebo finance na suroviny. Ale také se může stát luxusní pochoutkou s plnou chutí, pokud přípravě věnujete potřebnou péči.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zabijačkový guláš si snadno připravíte doma. Pečený v troubě je dokonalý

    Před 2 měsíci
    Klasický guláš patří mezi velké lahůdky, ovšem takový vepřový zabijačkový guláš, to je úplně jiná písnička. Krásně voní, různé části vepře mu dodají ještě lepší chuť, a když jej upečete v troubě, maso se bude doslova rozpadat.
     Komentáře
  • České noviny

    Kyjov se znovu loučil se starým rokem tradiční Gulášpárty na náměstí

    Před 2 měsíci
    Po dvou vynechaných ročnících se lidé v Kyjově na Hodonínsku letos znovu loučili s končícím rokem na tradiční Gulášparty, při níž vedení města v čele se starostou Františkem Luklem (STAN) vydává na Masarykově náměstí dva druhy guláše. V roce 2020 bylo kvůli covidu nutné tradiční akci zrušit, o rok později ji pak vedení města odložilo na jaro, řekl ČTK Lukl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Poctivý vepřový guláš (nejen) pro opravdové chlapy

    Před 2 měsíci
    Uvařit klasický hovězí guláš může vyjít i na několik dlouhých hodin, neboť u hovězího často trvá, než pořádně změkne. Zato vepřové maso je hotové podstatně rychleji a v guláši přesto skvěle chutná. Víte, jak udělat dokonalý vepřový guláš, kterým nikdo nepohrdne?
     Komentáře
  • Krajské listy

    Mládež jezdí v předražených autech terorizovat pohraničí. Komentář Štěpána Chába

    Před 2 měsíci
    26. prosince v půl sedmé večer. Za oknem tma. Ježíšek už je se štědrovečerní kocovinou zpátky na nebesích. Před domem zastavilo auto. Zastavují tam často, bydlíme na křižovatce, hodně řidičů zapomene odbočit, a tak se vrací. Nevšímal jsem si ho. Pak se auto pomalu rozjelo. Bavíme se s mou paní o buřt guláši, který právě na kamnech společnými silami klohníme. Najednou se ozvala děsivá rána, sypalo se sklo. Hluk pohltil celý prostor. Pak už jen ticho a pískání v uších. Vyběhli jsme s mou paní ven. Oba jsme mysleli, že se nám před domem někdo vyboural a prostor po nás bude chtít nějaké hrdinství. Nic takového, koukali jsme s největší pravděpodobností na zábavu znuděné německé mládeže.
     Komentáře
  • OnlyU

    Václav Havel byl skvělým kuchařem. Připravoval například sametový burgundský guláš

    Před 2 měsíci
    Václav Havel zemřel v roce 2011, zanechal po sobě ale řadu mouder a jeho odkaz žije v mnoha lidech dál. Že si liboval v dobrých jídlech, to je o něm všeobecně známo. Ne každý ale možná ví, že sám Havel byl také skvělým kuchařem. A rád se svými recepty chlubil.
     Komentáře
  • EgoMan

    Poctivý guláš žádný chlap neodmítne. Díky ovoci bude maso dokonale měkké a šťavnaté

    Před 3 měsíci
    Proces přípravy guláše jistě není složitý, ale je velmi časově náročný.
     Komentáře
  • OnlyU

    Valašský „zoftový“ guláš: Regionální specialita, která dobije energii. Může se připravit i v přírodě

    Před 3 měsíci
    Je všeobecně známo, že každá země má nějaké své gastronomické speciality. Nezřídka se stává, že svůj specifický pokrm mají i jednotlivé regiony dané země. Nejinak je tomu i u nás. Dnes vám tak ukážeme, jak si připravit „zoftový“ guláš, který pochází z Valašska a na kterém si rozhodně pochutnáte.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Nový účes, teplé svršky a guláš. Fotbalisté Zbrojovky rozveselili bezdomovce a chudé

    Před 3 měsíci
    Alespoň chvilkové rozptýlení ve složité životní situaci si užili sociálně slabí, bezdomovci a chudí, které si pozvali na stadion prvoligoví fotbalisté Zbrojovky. Hostům nabídli teplý guláš v plastové misce, horký nápoj nebo teplé oblečení. Ruku k dílu přidaly rovněž mladé kadeřnice, jež potřebné ostříhaly a učesaly.
     Komentáře
  • Apetit

    15 receptů z fazolí: Z levné suroviny připravíte guláše, polévky, saláty i burgery!

    Před 3 měsíci
    Fazole patří mezi oblíbené suroviny v kuchyních a jídelnách. Nestojí mnoho, pro peněženku tedy nepředstavují velkou zátež. Hodí se do celé řady pokrmů – do pomazánek, polévek, placek a burgerů, chili con carne i dalších dušených pokrmů, jako jsou mexické kotlíky nebo indický dal až po guláše.  Pokud koupíte fazole konzervované, je vaření s nimi superrychlé!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Seznámili jsme se s procesem zpracování masa a připravili chutný zabijačkový guláš

    Před 3 měsíci
    V tomto díle pořadu Mistr Málek navštíví Maso Jičín a podívá se, jak zde z kvalitních surovin vznikají chutné masné výrobky, ze kterých uvaří chutný zabijačkový guláš.
     Komentáře
  • Deník

    Češka proslavila hospodu ve španělském zapadákově. Vaří guláš a houbovku

    Před 3 měsíci
    Do španělského Přírodního parku Tinença de Benifassà vede úzká silnice, která se klikatí na úbočí hor. Návštěvník musí počítat s tím, že cestou vzhůru stoupne průměrná spotřeba auta o nějakou tu desetinu litru, ale to se zlepší na cestě zpátky. Každopádně asi v 1100 metrech nad mořem se nachází malá vesnička Fredes, a vyhlíží přesně tak, jak by si našinec malou španělskou horskou vesnici představoval – okrové domy s kamennými zdmi namačkané blízko sebe. A právě tady už dva roky provozuje restauraci paní Zdena, která se do Španělska přestěhovala před více než dvaceti lety ze Zlína.
     Komentáře
  • Salámista

    Souboj řezníka a kuchaře: Echt zabijačkový guláš vs. pravé plíčky na smetaně

    Před 3 měsíci
    Tentokrát jsme šli až ke kořínku celé zabíjačky. Pajšl neboli kořínek řezník využil na zabíjačkový guláš. Kuchař Ozzy se pustil do plíčků na smetaně. Kdo pro vás souboj vyhraje? Posuďte sami.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Připravte si předchůdce našeho guláše - maďarský perkelt z krůtího masa

    Před 3 měsíci
    Někdy prostě člověk potřebuje rychlé jídlo. Maďarský perkelt je předchůdcem českého guláše a v krůtí variantě se jedná o extrémně chutné a rychle jídlo. Pokud hledáte rychlý oběd, pak neváhejte a připravte si ho!
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Zkuste recept na výborný český guláš s cibulí od JosefaHoluba, který vás jistě potěší a zahřeje

    Před 3 měsíci
    Suroviny 5 porcí Hovězí guláš: hovězí knížka nebo krk 1000g cibule 400g paprika mletá 30g rajský protlak 70g hladká mouka 30g sádlo 80g sůl, pepř a majoránka
     Komentáře
  • Receptovník

    Připravte dokonalý guláš, který se rozplyne na jazyku. Díky netradiční ingredienci bude maso nádherně měkké

    Před 4 měsíci
    Proces přípravy guláše určitě není komplikovaný, ale je časově náročný. Aby se maso rozplynulo v ústech, bylo měkké a chutné, v našem receptu by neměla chybět určitá složka. Až s ní se toto jídlo stává skutečným kulinářským zážitkem. Pozor na sůl Někteří při přípravě vepřového guláše sahají po speciálních změkčujících solích. Ukazuje se, že to není nutné. Stačí si pořídit úplně jinou, přírodní přísadu.
     Komentáře
Reklama