Před 1 rokem
Vrátili jste se z lesa s plným košíkem, ale smaženice už máte plné zuby? Zkuste to tentokrát s kuskusem! Tato příloha typická pro severní Afriku už má své místo i v české kuchyni. Rychlý recept vás zasytí a ještě si pochutnáte. Suroviny 2 hrsti směsi lesních hub 1 hrnek kuskusu 1 cibule 4 stroužky česneku máslo olej 2 hrnky vývaru (vroucího) sůl drcený kmín Postup přípravy receptu V kastrole rozpálíme olej a máslo v poměru 1:1 a dohněda orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky, necháme rozvonět a přidáme očištěné, pokrájené houby. Promícháme, orestujeme, osolíme, posypeme kmínem, mírně podlijeme, přidáme lisovaný česnek a dusíme, dokud houby nebudou "na skus". Přisypeme kuskus, dobře promícháme, odstavíme z plotýnky a zalijeme vroucím vývarem. Necháme pod pokličkou nabobtnat a vsáknout veškerou tekutinu. Podle potřeby buď přilijeme vývar, nebo - bylo-li ho příliš - necháme krátce odpařit. Dosolíme, dochutíme a přidáme sekanou pažitku nebo petrželku.