Zavřít
Kuskus

Kuskus

Nejnovější články na Seznamu na téma Kuskus
  • Bydlíme kvalitně

    Jak zachránit utopený telefon: Rýže jako nouzovka, lepší je kuskus

    Před 7 dny
    Spadl vám váš mobilní telefon do vody? Zachovejte chladnou hlavu a řiďte se našimi radami, které vám pomohou nefunkční mobil resuscitovat.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Co jsou jáhly a jak je uvařit? Překvapivě univerzální surovina, po které se v kuchyni jen zapráší

    Před 8 dny
    Až příště dostanete chuť na něco jednoduchého, rychlého, dobrého a zároveň i zdravého, sáhněte namísto kuskusu po jáhlách. I když se na ně v jídelníčcích často zapomíná, patří k tradičním českým surovinám. Kromě toho, že jsou přirozeně bezlepkové, obsahují navíc také vysoké množství bílkovin a vlákniny. Připravují se sice o něco déle než kuskus, stojí to ale určitě za to!
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlé jídlo pro líné kuchaře: připravte si kuskus se sýrem, který se nikdy nerozteče

    Před 21 dny
    Z kuskusu připravíte rychlé a chutné pokrmy během chvilky. Zkuste variantu bez masa s grilovaným sýrem, cuketou a olivami. Bylinky jídlo ochutí a krásně provoní.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rychlé recepty na letní pohodu

    Před 1 měsícem
    Ať už letní kuřecí maso Asie, kuskus, po kterém se jenom zapráší nebo špenátová polévka – ingredience na tyto jednoduché a rychlé letní recepty najdete v každém supermarketu. Tím získáte více času na to užít si léto.
     Komentáře
  • Proženy

    Zapomeňte na kuskus i bulgur, zkuste slzovku! Skvělá je jako bezlepková příloha i na pečení

    Před 1 měsícem
    Dáváte v letních parnech přednost lehčím obědům a na talíři vám nechybí bulgur, quinoa, jáhly nebo pohanka? Zkuste i méně známou slzovku. Chutná naslano i nasladko, je přirozeně bezlepková a pomůže i trávení.
     Komentáře
  • Tvůj magazín

    Na Novém Zélandu byl oficiálně objeven vzácný kuskus šupinoocasý

    Před 2 měsíci
    Právě byl oficiálně zaznamenán výskyt vačice šupinaté žijící v Severním teritoriu. Objev učinili ekologové z Australian Wildlife Conservancy.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Veganské jídlo: Víte, jak se liší od vegetariánského a jak na chutnou a levnou veganskou večeři?

    Před 2 měsíci
    Vegani a vegetariáni nejedí maso. Veganství je ale mnohem přísnější. Čím vším se liší, na co si dát pozor a co skvělého si dát k večeři, to vám prozradíme v následujícím článku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kuskus jsou malá zrnka plná živin

    Před 2 měsíci
    Pro mnoho lidí je kuskus a quinoa to samé. Jaký je mezi nimi rozdíl? Zatímco quinoa je bezlepkové zrno, kuskus lepek obsahuje. Ale to je asi ten jediný „minus“, který se s ním pojí. Nebo jich je víc?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravější výběr mezi kuskusem a rýží

    Před 3 měsíci
    Brambor máte až nad hlavu, a tak pro svá jídla hledáte další vhodnou přílohu, která by měla splňovat vaše osobní nutriční požadavky. Váháte mezi kuskusem a rýží? Jedna z těchto dvou variant se považuje za zdravější!
     Komentáře
  • TopRecepty

    5 tipů na zdravé dobroty, které zvládnete připravit do 20 minut: Těstovinový salát, plněný wrap nebo kuskus máte hned

    Před 3 měsíci
    Recepty do 20 minut? Pokud pospícháte a chcete si připravit rychlou výživnou svačinu, oběd, nebo večeři, máme pro vás 5 užitečných tipů, podle kterých ukuchtíte lahůdky bleskovým způsobem. A ještě si pochutnáte!
     Komentáře
  • Jímeto

    Kuskus a quinoa: Tyto alternativy příloh získávají na oblibě. Na své si přijdou i diabetici

    Před 4 měsíci
    Quinoa a kuskus jsou malé potraviny podobné zrnu, které se často konzumují jako alternativa rýže a těstovin. Vzhledem k jejich podobnému vzhledu a kulinářskému využití mnozí mají tendenci si je plést.
     Komentáře
  • Rozpal to, šéfe! - Prima Pauza

    Dejte si blízkovýchodní pochoutku: Osvěžující kuskusový salát tabouleh

    Před 5 měsíci
    Nenechte si s Prima Pauzou ujít Zdeňkovy jedinečné pochoutky na gril, včetně zkrácených receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem! Ještě více skvělých receptů najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Roztomilý kuskus skvrnitý: Neohrabaný vačnatec na jídelníčku Novoguinejců

    Před 6 měsíci
    Kuskus skvrnitý je vačnatec veliký zhruba jako kočka domácí. Na Nové Guineji je jejich maso velmi oblíbené, což snad prozatím neznamená, že by byl tento druh bezprostředně ohrožen
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka - Prima Pauza

    Skvělý kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem

    Před 6 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi od Prima Pauzy to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak připravit nadýchaný a jemný kuskus? Pět minut vám stačit nebude!

    Před 10 měsíci
    Tuhle skvělou lehkou přílohu jedni milují, druzí se jí vyhýbají. Přitom v druhém případě za tím dost možná stojí špatná příprava. Jak na heboučký, nadýchaný kuskus nám dnes opět poradí food blogerka Šárka Adámková, známá jako Holka u plotny.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Houbový kuskus: lehká letní večeře

    Před 1 rokem
    Vrátili jste se z lesa s plným košíkem, ale smaženice už máte plné zuby? Zkuste to tentokrát s kuskusem! Tato příloha typická pro severní Afriku už má své místo i v české kuchyni. Rychlý recept vás zasytí a ještě si pochutnáte. Suroviny 2 hrsti směsi lesních hub 1 hrnek kuskusu 1 cibule 4 stroužky česneku máslo olej 2 hrnky vývaru (vroucího) sůl drcený kmín Postup přípravy receptu V kastrole rozpálíme olej a máslo v poměru 1:1 a dohněda orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky, necháme rozvonět a přidáme očištěné, pokrájené houby. Promícháme, orestujeme, osolíme, posypeme kmínem, mírně podlijeme, přidáme lisovaný česnek a dusíme, dokud houby nebudou "na skus". Přisypeme kuskus, dobře promícháme, odstavíme z plotýnky a zalijeme vroucím vývarem. Necháme pod pokličkou nabobtnat a vsáknout veškerou tekutinu. Podle potřeby buď přilijeme vývar, nebo - bylo-li ho příliš - necháme krátce odpařit. Dosolíme, dochutíme a přidáme sekanou pažitku nebo petrželku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Raw květákový kuskus stojí za vyzkoušení

    Před 1 rokem
    Chystáte víkendové grilování pro rodinu nebo přátele, a hledáte inspiraci, čím je překvapit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ochutnejte Tunisko! Dejte si čerstvé datle, smažené taštičky brik nebo speciální mrkvový salát

    Před 1 rokem
    Chystáte se někam na prázdniny, nebo máte volno už teď a rádi byste vyrazili k moři? Dobrou volbou je Tunisko. Za málo peněz získáte hodně muziky. Užijete si skvělé moře a ještě si pochutnáte na místních dobrotách. Ty vám teď představíme a přidáme i jeden originální tuniský recept.
     Komentáře
  • Cuketka zdravě

    Buďte fit: dopřejte si luxusní květákový kuskus

    Před 1 rokem
    Tenhle kuskus je extra lehký, nadýchaný a moc dobrý. V základu je ho jen polovina, zbytek tvoří "kuskus" z mixovaného květáku. Tahle kombinace funguje opravdu báječně, musíte ji zkusit. Rozpis surovin máte na konci videa.
     Komentáře
  • Ekolist

    Ve vratislavské zoo se narodilo mládě vzácného vačnatce, kuskuse medvědího

    Před 1 rokem
    V zoologické zahradě v polské Vratislavi se narodilo mládě vzácného kuskuse medvědího. Jde o teprve čtvrté mládě těchto vačnatců, které se narodilo v zajetí, píše na svém webu televize Polsat News.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Exotika ve vaší kuchyni: Zkuste arabský kuskus se sušenými rajčaty

    Před 1 rokem
    Kuskus je základem řady tradičních pokrmů arabské i africké kuchyně. Díky boomu zdravé výživy už si ale tato dobrota našla cestu i do českých kuchyní. Vyzkoušejte kukus s olivami a sušenými rajčaty a ochutnejte exotiku! Suroviny: olivy kuskus černé olivy sušená rajčata kapary petrželová nať Postup přípravy receptu: Dáme jeden hrnek kuskusu do misky, polijeme olivovým olejem a zalijeme vroucí vodou. Necháme ho několik minut pod pokličkou, dokud nezměkne. Do kastrolu dáme sušená rajčata v olivovém oleji, nakrájený česnek, kapary a půlené černé olivy, vše spolu zlehka osmažíme. Do směsi přidáme kuskus a čerstvě nasekanou petrželku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Proč zařadit kuskus do zdravého jídelníčku

    Před 1 rokem
    Mnoho lidí považuje kuskus za druh zrna, ale tak tomu není. Kuskus je tradiční pokrm severoafrických kultur a skládá se z malých kuliček z tvrdé pšenice. Jedná se ve skutečnosti o stejné těsto, z jakého se vyrábějí některé těstoviny. Výhodou kuskusu oproti těstovinám je jeho rychlá příprava, takže si můžete vykouzlit teplé jídlo za pár minut i ve vaší kanceláři. A čím si vás může získat?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kuskus odvede při hubnutí kus práce za vás

    Před 1 rokem
    Kuskus je tradiční pokrm severoafrických kultur, který se skládá z malých kuliček tvrdé pšenice, ječmene nebo prosa. Kdo by tušil, že posiluje imunitní systém a zlepšuje svalovou hmotu? A z jakých dalších důvodů byste si ho měli přidávat na svůj stůl?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Seznam UNESCO obohatil africký kuskus, české ozdoby i finské sauny

    Před 1 rokem
    „Příklad mezinárodní spolupráce.“ Tak označila OSN tradiční severoafrický pokrm kuskus. Zařadila ho proto do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Nově přibyla i česká ruční výroba vánočních ozdob.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nesporná pozitiva afrického kuskusu

    Před 1 rokem
    Něco rychlého, jednoduchého a zdravého? Kuskus! Ten díky obsahu selenu prospívá štítné žláze a kardiovaskulárnímu systému, zatímco představuje prevenci rakoviny. Ovšem zkrátka nezůstane ani imunitní systém.
     Komentáře
  • Proženy

    Zbylo vám trocha kuřecího masa? Připravte si plnohodnotnou lehkou večeři či oběd

    Před 1 rokem
    Kuskus má oproti klasickým těstovinám jednu velkou výhodu: hotový je opravdu rychle a bez vaření. Jeho výroba spočívá v tom, že se zrnka krupice střídavě prolévají slanou vodou a suší, až se pak rozdrtí na jemný kuskus. Vám už stačí jen zvolené množství zalít vroucí vodou a chvíli počkat.
     Komentáře
  • Proženy

    Kuřecí vývar může být plnohodnotné jídlo. Jak jej pořádně „vytunit“?

    Před 1 rokem
    Mnoho lidí považuje kuřecí vývar ze něco podřadnějšího než vývar hovězí – za celkem obyčejnou, nudnou polévku. Variací na polévku z kuřete je přitom nepočítaně a pokaždé ji jde udělat úplně jinak. Nevěříte? Pojďte to zkusit – tentokrát se zázvorem, kurkumou a perlovým kuskusem.
     Komentáře
  • Deník

    Párek a burger jsou nejoblíbenější. Na koupalištích se však daří i kuskusu

    Před 2 roky
    Venku je parno, slunce svítí, obloha bez mráčku. Ideální čas vyrazit k vodě. Jak však zahnat hlad? Zkuste to zdravě. Bufety na některých koupalištích už svou nabídku přizpůsobily, a tak se na ní objevila i zdravější jídla, než jsou párek v rohlíku a hranolky. Ty však stále zůstávají stálicemi, které najdete takřka všude a mnoho lidí je má s letními radovánkami spojené.
     Komentáře
  • Proženy

    Co si připravit v kempu k večeři? Zkuste kuskus s tuňákem

    Před 2 roky
    Ať už jdete na čundr s baťohem, vyrážíte na cesty autem nebo si prostě jen chcete ozvláštnit výlet vařením v přírodě (a že venku připravené jídlo chutná stokrát lépe než z jakékoli restaurace!), nároky bývají podobné – aby byl výsledek chutný a výživný, suroviny se po cestě nezkazily a nebylo třeba je dlouho vařit. Proto miluju kuskusový salát s tuňákem!
     Komentáře
Reklama