Zavřít
Skladování potravin

Skladování potravin

Nejnovější články na Seznamu na téma Skladování potravin
  • BydlímeÚtulně

    Trvanlivost vína se liší podle jednotlivých druhů. Zkažené víno lze poznat podle specifické vůně a barvy

    Před 9 dny
    Přestože některé věci mohou chutnat lépe, pokud se nechají dostatečně odležet, nemusí toto pravidlo platit i pro otevřenou láhev vína. Takto poznáte, jestli je víno ještě dobré.
     Komentáře
  • Living

    Hra na schovávanou ve vaší kuchyni

    Před 17 dny
    Úložné prostory v kuchyni, toť věčný problém. Jistě by bylo hezké a příjemné přijít do kuchyně, kde je vše vzorově uklizeno a vše má své stálé místo. Jenže, kde vzít tolik místa na uložení všech těch potřebných věcí?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak účinně odstranit zápach z plastových krabiček na jídlo? Pomůžou staré noviny, káva, soda i octová voda

    Před 1 měsícem
    Plastové dózy potraviny výborně poslouží na zbytky jídel i na obědy a svačiny do školy i do práce. Máme je doma a s nimi je život trochu jednodušší. Problémem může být, po čase používání, jejich zápach, ale i na to existuje řešení a my jich nabízíme hned několik.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Načnuté mléko v lednici vydrží. Patří však na nejchladnější místo, aby nedošlo k znehodnocení

    Před 1 měsícem
    Skladování mléčných výrobků po jejich otevření může být docela problematické. Abyste zabránili vzniku plísně, měli byste se vyvarovat těmto chybám.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Skladujete potraviny správně? Citrony ani rajčata do ledničky nepatří

    Před 1 měsícem
    Určitě se někdy i vám stalo, že jste při kontrole domácnosti zjistili, že ovoce nebo zelenina začíná hnít či plesnivět, balení sýra vypršela trvanlivost už dávno, jogurt má namále. Trápí vás zbytečné plýtvání a přemýšlíte, jak skladovat potraviny tak, aby zůstaly chutné, čerstvé, bezpečné? Právě pro vás je náš článek.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Test čerstvosti vajec. Během pár vteřin je jasno, zda jsou ještě poživatelná

    Před 2 měsíci
    Abyste si prošlými vejci nezpůsobili trávicí potíže, otestujte před konzumací jejich čerstvost. Pomůže vám k tomu tento jednoduchý trik.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak dlouho vydrží různé druhy masa v mrazáku

    Před 2 měsíci
    Nejen vánoční nákupy děláme často s „velkýma očima“. Nezřídka nám doma zbyde maso, které není možné hned zpracovat a je třeba jej uskladnit. K tomu slouží mrazák, k různým druhům masa je ale třeba přistupovat různě.
     Komentáře
  • Living

    Chlebníky: truhly pro cennou pochoutku

    Před 3 měsíci
    Chléb a pečivo jsou nepostradatelnou součástí našeho jídelníčku. Po čerstvém kousku rádi sáhneme k snídani, svačině i večeři. Přestože si můžeme vybírat z široké nabídky obilných i bezlepkových pochoutek, vždy je důležité myslet na jejich vhodné skladování.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak uchovat čerstvého kapra? Hlavně s ním hned do chladu! Důležitá je teplota při skladování a hygiena při porcování

    Před 3 měsíci
    Plánujete na Vánoce koupit tradičního českého kapra? Pak pro vás máme pár tipů, jak rybu správně uchovat, aby zůstala čerstvá a na Štědrý den jste si skvěle pochutnali.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak nejlépe skladovat máslo koupené v akci? Trvanlivost prodlouží tmavý obal i nízká okolní teplota, pak bude máslo do cukroví skvělé

    Před 3 měsíci
    Máslo je dnes velmi drahou ingrediencí, proto jsme rádi, když ho můžeme pořídit levněji. Jenže někteří mají obavy kupovat máslo v akci. Není důvod, máslo se dá skladovat dlouho, aniž by ztratilo na kvalitě.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak poznat zralý a nezkažený ananas? Kondici prozradí listy i vůně. Skladování doma pak pomůže trik s ananasovou šťávou

    Před 3 měsíci
    Ananas z plechovky je sice snazší na přípravu, ale čerstvý plod má více výhod. Nevíte, jak poznat zralost ananasu? Máme tipy, jak si poradit a jak toto ovoce využít.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak správně skladovat vánoční cukroví: Pusinky patří do krabice, perníčky do plechové dózy a úly do lednice

    Před 3 měsíci
    Když pečete cukroví, chcete, aby se krásně rozleželo a vy se z něj mohli těšit nejen na Štědrý den? Klíčem je správné skladování vánočního cukroví. Máme tipy, jak zajistit, aby bylo lahodné dlouho.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Lidé se stále nenaučili skladovat česnek. Časté chyby způsobují, že rychle hořkne a nedá se použít

    Před 3 měsíci
    Správné skladování potravin může ovlivnit výslednou chuť. Aby vám česnek dlouho vydržel čerstvý a lahodný, je potřeba se zaměřit na jeho skladování.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak a v čem správně skladovat koření? Hlavně ve tmě, dál od sporáku a s mrazákem opatrně

    Před 4 měsíci
    Koření je důležitou součástí vybavení kuchyně. Ať už skladujete jen pepř, kmín a papriku, nebo máte mnohem bohatší zásobu různých druhů, je potřeba respektovat určitá pravidla. Zjistěte, která to jsou.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak uzavírat otevřené igelitové pytlíky

    Před 4 měsíci
    Odmotávací a odtrhávací igelitové sáčky, které nám denně slouží k ukládání potravin, mají své nepopiratelné výhody, ale jejich používání má i jistá úskalí. V každém případě díky nim můžeme prodloužit životnost některých potravin. Toho lze docílit jejich uzavřením. Některé sáčky jsou samouzavíracím systémem vybaveny, většinou ale sami vymyslet, jak je uzavřít. Možností je hned několik: třeba pomocí lepenky nebo natahovacích gumiček, které můžete v kuchyni opakovaně použít. Tyto metody sice do jisté míry fungují, moc sofistikované a spolehlivé ale nejsou. Existuje něco lepšího?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak nejlépe skladovat česnek, aby dlouho vydržel? Připravte si skvělou česnekovou pastu nebo voňavou sůl podle těchto receptů

    Před 4 měsíci
    Česnek je výbornou surovinou pro množství různých jídel, kterým dodá svou typickou chuť. Jeho výhodou je, že se dá při vhodném skladování uchovávat celou zimu. Přečtěte si, jak ho zpracovat tak, aby vydržel co nejdéle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak správně skladovat vejce a jak poznat, zda jsou ještě čerstvá? Pomůže jednoduchý trik se sklenicí a vodou

    Před 4 měsíci
    Vejce jsou stále dražší, a tak se vyplatí kromě jejich kvality sledovat i čerstvost. Podívejte se, jak poznáte, v jakém stavu jsou, ale připomeňte si s námi také, jak je vhodně skladovat. Využijte naše tipy.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Nečekaně snadný způsob skladování potravin, který výrazně prodlužuje jejich trvanlivost

    Před 5 měsíci
    Všechny potraviny postupem času podléhají hnilobným procesům nebo jsou napadeny plísní. Naštěstí existují způsoby, jak tyto procesy zpomalit a potraviny alespoň částečně ochránit.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Způsob skladování vajec ovlivňuje to, jak dlouho vydrží čerstvá. Češi mnohdy dělají školácké chyby

    Před 5 měsíci
    Mnoho lednic má držák na vejce umístěný ve dveřích. To ale není nejlepší místo pro jejich skladování. Zjistěte, jak vajíčka uchovávat, abyste minimalizovali jejich kontaminaci.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit a uchovat křupavé domácí škvarky: Potřebujete kvalitní sádlo a dostatek času

    Před 5 měsíci
    Škvarky jsou tuzemskou tradiční pochoutkou. Jejich příprava není žádná raketová věda. Když zvolíte vhodné suroviny, a dopřejete sádlu pozornost, tak budete mít postaráno o výborný chuťový zážitek.
     Komentáře
  • Náš dům

    Stihněte sezónu šípku. Jak na správný sběr a zpracování

    Před 5 měsíci
    Podzim je typický krásnými barvami. Ty vytváří nejenom listí, ale i dozrávající plody. Za zmínku a sbírání rozhodně stojí například šípek. Jedná se o plody z šípkové růže, které jsou plné vitamínů a dají se zpracovat nejrůznějšími způsoby. Podívejte se, kdy je ideální čas na sběr a jak si co nejlépe poradit se zpracováním.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Co s nespotřebovanou cibulí: Trvanlivost prodlouží máslo, alobal i speciální balení. Cibuli lze také bez obav zamrazit

    Před 5 měsíci
    Cibule je zeleninou, kterou potřebujete mít neustále po ruce. Někdy ale její množství neodhadnete a zbude. Jak s ní naložit? Zjistěte, co provést s nespotřebovanou cibulí a jak ji uchovat na delší dobu.
     Komentáře
  • Žena-in

    Prodlužte dýním život až do jara, stačí je správně uskladnit

    Před 5 měsíci
    Královny podzimu, jak se dýním také někdy přezdívá, si stále častěji nacházejí místo na českých zahrádkách. A to v nepřeberném množství druhů. Máte letos také požehnanou úrodu? Uložte ji tak, aby vám vydržela do příštího roku.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Důvody, proč by se vejce neměla uchovávat v lednici. Málokdo ví, že polička ve dveřích je to nejhorší možné místo

    Před 5 měsíci
    Skladování vajec má jistá úskalí a je potřeba se řídit několika základními pravidly. V opačném případě se mohou vejce zkazit nebo způsobit onemocnění.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sezona dýní je v plném proudu. Přinášíme stručný manuál sklízení, nakupování i skladování této podzimní zeleniny

    Před 6 měsíci
    Dýně jsou nádherným podzimním symbolem. Jejich převážně oranžová barva vytváří zlepšuje náladu v pošmourných dnech. Zjistěte, jak skladovat tyto poklady přírody, a na co si dát pozor, aby se nezkazily a vydržely dlouho.
     Komentáře
  • Jímeto

    Skladujte česnek správně. Nebude pak vysušený

    Před 6 měsíci
    Uměli byste si představit vaření bez česneku? Jasně, některé recepty s přehledem ano, ale pak jsou tu takové, ve kterých má česnek své nezastupitelné místo a obejít se bez něho jednoduše nejde.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak správně sbírat, sušit a skladovat vlašské ořechy: Osvědčené rady zkušených zahrádkářů nezklamou

    Před 6 měsíci
    V září až v říjnu dozrávají ořechy. Se sklizní se nevyplatí spěchat. Zjistěte, na co byste neměli zapomenout a na co si dát pozor, abyste se z voňavých a křupavých ořechů mohli radovat co nejdéle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na zimu dobře uskladnit velkou úrodu jablek? Při správném zacházení vydrží v dobré kondici až do dubna

    Před 6 měsíci
    Letos je velmi úrodná sezóna jablek. Zjistěte, jak toto u nás nejoblíbenější ovoce správně skladovat, abyste si těchto voňavých a lahodných plodů mohli užívat ještě měsíce po sklizni.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Přehledný manuál: Jak správně skladovat potraviny, abyste ušetřili peníze i čas. Tyhle jednoduché zásady fungují pro všechny

    Před 6 měsíci
    Správné skladování potravin je nutností. Když ho dobře provádíte, zároveň více přemýšlíte nad nákupy a tím, co budete vařit. Zároveň šetříte. Zjistěte, jak správně skladovat potraviny.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Jak správně skladovat potraviny a šetřit energii v kuchyni: Kam co dát aneb Jak neplýtvat

    Před 7 měsíci
    Jídlo ztrácí nesprávným skladováním až 90 % živin a minerálů. Také se rychleji kazí, prochází mu trvanlivost, plesniví. Z větší míry můžete takovým zbytečným ztrátám zabránit, když budete vědět, kde jaká potravina vydrží déle čerstvá.
     Komentáře
  • TopRecepty

    6 nejlepších způsobů, jak usušit houby i bez sušičky: Pomůže sůl, nit i obyčejné síto

    Před 7 měsíci
    Rádi byste si něco z hub uchovali také na zimu? Sušení je bezvadným způsobem. Zjistěte, jaké máte možnosti sušení hub, i když nemáte sušičku, a přečtěte si, jak houby sušily naše babičky.
     Komentáře
  • Náš dům

    Přírodní způsoby, jak se zbavit potravinových molů a zabránit jim v návratu

    Před 8 měsíci
    Jarní až letní měsíce jsou obdobím, kdy se hmyz množí nejenom venku, ale i vevnitř. Snadno se tak může stát, že se vám poměrně rychle namnoží potravinoví moli. Jakmile se tak stane, nemají problém dostat se snad do jakékoliv suché potraviny od sušeného ovoce, přes oříšky, až po obyčejnou mouku. Jak se potravinových molů co nejlépe zbavit a využít k tomu ideálně přírodní způsoby? To se dozvíte přímo v tomto článku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Voňavé čerstvé maliny: 7 důvodů, proč byste si je měli letos užít dosyta! Vyzkoušejte třeba malinovou zálivku

    Před 8 měsíci
    Maliny patří u nás mezi velmi oblíbené ovoce. Poměrně snadno se pěstují a stačí jim málo péče. Zato se vám bohatě odmění skvělou úrodou. Lahodné jsou z nich hlavně nepečené dezerty, ale i různé nápoje.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Čerstvé jahody po několik týdnů. Naučte se metody, které výrazně prodlouží jejich trvanlivost

    Před 9 měsíci
    Většina z nás miluje jahody a jejich letní úroda potěší snad každého. Problémem u jahod však je, že za normálních podmínek nevydrží příliš dlouho. Zjistěte, jak je tedy udržet čerstvé a šťavnaté.
     Komentáře
  • Žena-in

    Pozor na letní otravy: Uchovávejte správně potraviny a dbejte na hygienu

    Před 9 měsíci
    V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na to, aby to, co jíme nebo pijeme, bylo bezpečné. Přinášíme několik tipů, jak uchovat potraviny v bezpečí a čerstvé před letními vedry a na co dát pozor při jejich přípravě?
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Chybné způsoby rozmrazování masa mohou poškodit zdraví. Existují ale tři, které jsou bezpečné

    Před 9 měsíci
    V kuchyni je běžné, že se nespotřebované potraviny konzervují, suší nebo zamrazují, aby se využily později. Pokud by se tak nestalo, podlehly by zkáze, protože by se v nich množily mikroorganismy.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak doma skladovat kávu

    Před 9 měsíci
    Káva je pro mnohé životabudičem, průvodcem při probouzení a vkročení do nového pracovního i svátečního dne. Současně s ní mají její milovníci spojené i chvíle pro relax a pohodu. Aby ale vydržela káva co nejdéle čerstvá a byla stále stejně dobrá, je potřeba skladovat jí tak, abychom uchovali její jedinečnou chuť i aroma.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jaké funkce nabízí moderní lednice?

    Před 9 měsíci
    V dnešní době nabízí výrobci moderních lednic pro uskladnění jednotlivých druhů potravin vysoký komfort. Cíl je samozřejmě jasný, jde o to, aby potraviny nejen dobře vypadaly, ale také dobře chutnaly. Tomu mohou dopomoci i nejrůznější moderní funkce, které se pomalu stávají u lednic standardem. O jakých funkcích mluvíme především?
     Komentáře
  • TopRecepty

    7 tipů, jak nejlépe mrazit potraviny: Co potřebují jahody a jak mrazit slaninu i koláče, aby pak byly perfektní

    Před 9 měsíci
    Mražení potravin je skvělým způsobem pro uchovávání potravin. Některé se ovšem pro mražení nehodí. Zjistěte, které to jsou. Inspirujte se, které potraviny se dají mrazit tak, aby byly dobře připravené k dalšímu využití.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Citrony zvládnete udržet čerstvé dlouhé měsíce. V míse s ostatním ovocem se vám to ale nepodaří

    Před 9 měsíci
    Citrony jsou v kuchyni nepostradatelnou surovinou. Při špatném skladování však velmi rychle ztrácí svoji šťavnatost. S těmito triky budete mít po ruce čerstvý citron vždy, když bude třeba.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Kuchyňský zvyk se vám může stát osudným. Nikdy nedávejte na hrnec pokličku dnem vzhůru

    Před 9 měsíci
    Občas se stane, že je v lednici málo místa mezi jednotlivými poličkami a potřebujeme tam vložit hrnec s pokličkou. Abychom ušetřili pár milimetrů, dáme pokličku uchem vzhůru.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Byliny v kuchyni: Jarní cibulka může vydržet hodně dlouho, když víte, jak ji skladovat

    Před 9 měsíci
    Jarní cibulka je osvěžující zelenina, která má pestré využití. Přesto se stane, že ji nezvládnete spotřebovat. Přečtěte si, jak ji uchovat, abyste o rostlinu zbytečně nepřišli. Inspirujte se tipy, jak jarní cibulku využít.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak nasušit bylinky, abyste nejlépe zachovali jejich aroma? Tyhle kroky zajistí perfektní výsledek

    Před 10 měsíci
    Sušení bylinek je skvělá věc. Bylinky jsou nejlepší čerstvé, ale nevydrží v tomto stavu po zbytek roku. Přečtěte si, co udělat, aby si bylinky zachovaly co nejvíce aroma a vy abyste se z voňavých rostlinek mohli radovat i v době, kdy nerostou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Manuál mražení bylinek: Které bylinky můžete dát k ledu a jak na to? Pomůže máslo i vývar

    Před 10 měsíci
    Bylinková sezóna je v běhu. Mražení je skvělým způsobem, jak si tyto poklady přírody uchovat. Poradíme, jak na to, aby byly co nejdéle ve skvělé kondici, a nabídneme různé varianty mražení.
     Komentáře
  • Vitalia

    Kaufland otevřel obří sklad ovoce a zeleniny. Než se dostanou do obchodů, stráví tu nejdéle den

    Před 10 měsíci
    Zvenku je to hala, v níž může být uskladněno cokoliv. A ani vevnitř na první pohled nepoznáte, k čemu slouží. Jen chlad napoví, že podmínky jsou uzpůsobeny tak, aby se tu zboží nekazilo. Nejplnější je sklad ovoce a zeleniny vždy v úterý. Důvod? Pravidelné středeční akce Kauflandu. Nový sklad pro ovoce a zeleninu stojí v areálu distribučního centra Kauflandu v Modleticích nedaleko Prahy mezi mnoha dalšími, na pohled podobnými stavbami. Jen haly, rampy, kamiony… Režim skladu ovoce a zeleniny je přitom uvnitř v mnohém specifický.
     Komentáře
  • Vitalia

    Jarní očista pro vaši kuchyň

    Před 11 měsíci
    S příchodem jara máme tendence probírat věci na sebe, čistit spíž, zrevidovat své jídelní návyky, kila navíc. Napadlo vás ale někdy dopřát takovou jarní očistu i vaší kuchyni? Pojďme se podívat, zda něco takového vaše kuchyň potřebuje a co ji může jarní očista přinést. I v malé kuchyni je možné se dobře a s přehledem orientovat. Každá surovina a každá kuchyňská pomůcka může mít své místo. Místo by mělo být intuitivní a snadno přístupné. Dejte si čas a projděte si vaši kuchyň. Stává se vám, že některé věci nemůžete nikdy najít? Jako by vaší kuchyní cestovaly, pokaždé měnily místo? Přidělejte novou poličku, háček, závěsný držák. Ať je vše po ruce, lehce v dosahu a vždy tam, kde jste si určili.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Dávat kečup do lednice, nebo jej uchovávat při pokojové teplotě? Tato otázka rozděluje lidi na dva tábory

    Před 11 měsíci
    Patří kečup do lednice, nebo se dává do komory, potravinové spíže či na kuchyňskou linku? Pokud druhému člověku položíte tuto otázku, zamotáte mu rozhodně hlavu. Jakým způsobem tedy skladovat kečup, abyste zachovali jeho kvalitu? Výrobci této potraviny mají v tomto případě jasno.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak správně skladovat citrony

    Před 11 měsíci
    Citron je plod, jehož zásobu má doma snad úplně každý. Bereme jako samozřejmost, že si můžeme kdykoliv nakapat citronovou šťávu do čaje, na řízek, případně jí využít pro přípravu osvěžující limonády. Dokážete ale nakoupené citrony vždy spotřebovat? Anebo vám často shnijí a musíte je nahradit nově koupenými? Pokud je správně druhá možnost, možná stačí zvolit lepší způsob skladování.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chybí vám doma spíž? Řešení se najde i v mini kuchyni. Poradíme, kam se zásobami!

    Před 11 měsíci
    Krásně srovnané zásoby na poličkách ve spíži jsou asi snem každé hospodyňky. Bohužel to však vypadá, že samostatným spížím už odzvonilo a v moderních bytech se s nimi nepočítá. Potřeba skladovat potraviny se však nezměnila. Přinášíme vám proto 14 tipů, kam uložit dózy s potravinami a skleničky se zavařeninami.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Skladujete tyto potraviny v ledničce? Raději to nedělejte

    Před 1 rokem
    Skladujete tyto potraviny správně? Zjistěte, které jídlo byste nikdy neměli skladovat v ledničce, upozornil web Myself.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jaké potraviny do lednice nepatří

    Před 1 rokem
    Přijdeme domů z nákupu, vybalíme tašky a potraviny naskládáme do lednice: to je pro většinu z nás prakticky každodenní rutina. Většinu lidí by ani nenapadlo, že je možné udělat při tomto triviálním procesu něco špatně. Pravda je však taková, že přesně to se nám občas „povede“. Takovou chybou je především používání lednice pro potraviny, které do ní nepatří. U kterých potravin chybujeme v tomto ohledu nejčastěji?
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak správně skladovat vajíčka

    Před 1 rokem
    Bez vajíček se neobejde téměř žádná kuchyně a ve většině domácností jsou v lednici neustále připravené. Jak je to ale s jejich skladováním? I vajíčka lze totiž skladovat dobře a špatně. V tom druhém případě nás čeká zkrácení jejich trvanlivosti a jejich zbytečné vyhazování, v horším případě potom zdravotní komplikace. Vzhledem k tomu, že se lidé často neshodnou ani na tom, zda vajíčka patří do lednice či nikoliv, nezaškodí zopakovat si několik základních pravidel.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak správně skladovat cibuli

    Před 1 rokem
    Cibule je v našich kuchyních jednou z nejběžnějších položek, dalo by se říct, že se bez ní jen těžko obejdeme. Stejně jako u mnoha jiných potravin a ingrediencí ale platí, že až příliš mnoho se jich vyhodí kvůli plísni a hnilobě, které jsou pouze výsledkem nesprávného skladování. Co dělat, aby se nám to stávalo co nejméně často?
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak zacházet s čerstvými potravinami? Bylinky vydrží v sáčku s dírkami, drobné ovoce ve větší krabičce

    Před 1 rokem
    Čerstvé, průmyslově neupravené potraviny jsou to nejlepší, co můžeme svému tělu dopřát. K tomu, aby ovoce, zelenina, bylinky či mléčné produkty vydržely v dobrém stavu a nemuseli jsme je zbytečně vyhazovat, pomohou osvědčené postupy, „babské rady“ i chytré krabičky. Na čerstvé potraviny a omezení plýtvání jídlem se čím dál více zaměřují i maloobchodní řetězce. Společnost Billa připravila několik praktických tipů, které pomohou ovoce, zeleninu a další uchovat v dobrém stavu, takže si na nich pochutnáte a nebudete muset z lednice nic zbytečně vyhazovat.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak snížit vlhkost v chladničce

    Před 1 rokem
    Lednice je zařízení, bez kterého se dnes neobejde žádná domácnost. Díky tomu jí považujeme za samozřejmost a příliš se nestaráme o tom, jak vlastně funguje. K tomu, aby potraviny v ní uskladněné skutečně profitovaly z toho, že jsou v lednici, je však třeba zajistit, aby vnitřní prostředí, které lednice vytváří, bylo skutečně takové, jaké by být mělo. Jedním z jeho nejdůležitějších parametrů je vlhkost.
     Komentáře
  • Náš dům

    Nejčastější chyby při skladování potravin

    Před 1 rokem
    Na první pohled se jedná o triviální záležitost: nakoupit potraviny, přinést je domů a uložit do lednice nebo kuchyňské skříňky a je hotovo. Pravda je ale taková, že mnoho lidí skladuje potraviny špatně a díky tomu zbytečně zkracuje jejich trvanlivost. Jaké konkrétní chyby děláme nejčastěji?
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Jak skladovat potraviny tak, aby vám vydržely déle?

    Před 1 rokem
    Už se vám někdy stalo, že jste si do ledničky naskládali spoustu zdravého ovoce a vydatné zeleniny, jen abyste po pár dnech sledovali, jak plesniví a rozkládají se? A v době, jako je ta současná, kdy do obchodu s potravinami nechodíte tak často, není ideální jít si pro krajíc chleba a zjistit, že už je na něm plíseň. Nejenže je to velké plýtvání penězi, ale když jsou vaše zásoby čerstvých potravin omezené, budete chtít, aby vám vydržely co nejdéle, píše portál EatThis.
     Komentáře
  • Žena-in

    Odkrojit plíseň (ne)stačí. Některé potraviny jsou mykotoxiny zasaženy do hloubky mnohem rychleji

    Před 1 rokem
    Snižují obranyschopnost organismu, mohou vést ke vzniku rakoviny, nebo v tom nejhorším případě i ke smrti. S mykotoxiny, které neušlechtilé plísně produkují, není radno si zahrávat. Kdy napadenou potravinu vyhodit a kdy stačí ložisko jen důkladně vykrojit?
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Některé ženy uklízí houbičky na nádobí zásadně do lednice. Důvod je překvapivý

    Před 1 rokem
    Může se to zdát velmi překvapivé a možná trochu podivné, ale houbička na nádobí by skutečně měla být skladována v lednici. Ukázalo se to jako nejjednodušší způsob, jak prodloužit trvanlivost mnoha potravin.
     Komentáře
  • TopRecepty

    8 potravin, které rozhodně nepatří do mrazáku: K ledu nepatří brambory ani některé sýry!

    Před 1 rokem
    Pokud jste uvařili nebo nakoupili příliš mnoho potravin, nemusíte je vyhazovat. Mražení je vhodný způsob uchovávání většiny z nich. Představme si ale ty, kterým mrazák nedělá dobře.
     Komentáře
Reklama