Zavřít
Tymián

Tymián

Nejnovější články na Seznamu na téma Tymián
  • Prima inspirace

    Závitek z králíka na tymiánu

    Před 4 hodinami
    Chcete překvapit své chuťové pohárky? Závitek z králíka na tymiánu je elegantní jídlo, které spojuje jemnost králičího masa s plnou chutí bylinek a tradiční náplně. Výsledek? Gurmánský pokrm, který udělá dojem na rodinu i návštěvu. Závitek z králíka na tymiánu Ingredience: Na maso a náplň: Králík – cca 600–800 g masa z hřbetu a břišní […] The post Závitek z králíka na tymiánu appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Závitek z králíka na tymiánu

    Před 4 hodinami
    Chcete překvapit své chuťové pohárky? Závitek z králíka na tymiánu je elegantní jídlo, které spojuje jemnost králičího masa s plnou chutí bylinek a tradiční náplně. Výsledek? Gurmánský pokrm, který udělá dojem na rodinu i návštěvu. Závitek z králíka na tymiánu Ingredience: Na maso a náplň: Králík – cca 600–800 g masa z hřbetu a břišní […] The post Závitek z králíka na tymiánu appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Křupavé sýrové lupínky: Zapomeňte na domácí brambůrky a upečte si sýr v troubě s kořením či bez

    Před 7 hodinami
    Sýrové chipsy místo bramborových ocení nejen příznivci low-carb stravy. O dietě se ale nedá mluvit, sýrové chipsy jsou pěkně kalorická pochoutka. Zkuste je upéct podle tohoto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlé krémové špagety s dýní hokaido, osmaženou slaninkou a vůní tymiánu: Recept na chvíle, kdy se vám nechtějí vymýšlet žádné složitosti

    Před 9 hodinami
    Udělejte si trochu jiné špagety, než jen se sýrem a kečupem. Tyhle jsou s dýní hokaido, opečenou slaninou a sýrem na závěr.
     Komentáře
  • Cooky

    Rybičková pomazánka: Výtečné kanapky z uzené makrely, které se hodí na oslavy i na Silvestra

    Před 2 dny
    Plánujete oslavu, ale nevíte, co na ní podávat? Pak vsaďte na tyto kanapky s pomazánkou z uzené makrely, jsou výborné!
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vepřová kýta na slanině

    Před 3 dny
    Lahodný recept na vepřovou kýtu na slanině s bohatou omáčkou z cibule a tymiánu. Šťavnaté maso a intenzivní chutě tohoto pokrmu jsou ideální pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti. The post Vepřová kýta na slanině appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vyzkoušejte karamelizované cibulové tartaletky s Brie. Jednoduchý předkrm, který chutná jako z luxusní restaurace

    Před 4 dny
    Karamelizované cibulové tartaletky s Brie a tymiánem jsou elegantní předkrm, který spojuje jemnost listového těsta, sladkou chuť dlouze restované cibule a krémovou výraznost sýra Brie. Během několika minut pečení se jednotlivé suroviny promění v malé gurmánské kousky s vůní tymiánu a zlatavým povrchem. Recept je rychlý, nenáročný a ideální pro chvíle, kdy chcete hostům nabídnout něco výrazného a zároveň překvapivě snadného.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady

    Před 6 dny
    Silný imunitní systém nepotřebuje drahé doplňky stravy z lékárny. Stačí se podívat do vlastní zahrady nebo na balkon, kde můžete pěstovat plodiny s mimořádným obsahem vitamínů, antioxidantů a dalších prospěšných látek. Fermentace, sušení bylin a ... více Příspěvek Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady pochází z Pestrá Zahrada
  • FitŽivot

    Domácí medicína na usnadnění vykašlávání: Vyzkoušejte tymiánový sirup

    Před 8 dny
    Kašel dokáže pěkně potrápit, a to nejenom děti, ale i dospělé. Naštěstí existuje celá řada přírodních produktů, které zabírají prakticky stejně jako drahé přípravky z lékáren. Zatočit s kašlem, ať už vlhkým či suchým, umí například tymiánový sirup. Poradíme vám, jak si jej doma připravit.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Trápí vás bolavé klouby? Pomůže olej a čaj z tymiánu

    Před 12 dny
    Tymián je středomořská bylinka, kterou řada z nás pěstuje i na našich zahrádkách. Skvěle dochutí například grilované maso, pečené brambory nebo saláty. Používáme ji jak v čerstvém, tak sušeném stavu. Má ovšem i řadu benefitů pro naše zdraví a dokáže ulevit například bolavým kloubům.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Tenhle vyladěný slaný koláč se šťavnatkou modřínovou zmizí ze stolu během vteřiny

    Před 14 dny
    Jednoduchý recept z listopadové houby.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Tymián použijte na přetrvávající kašel i rýmu

    Před 17 dny
    Tymián možná znáte z kuchyně, ale věděli j͏ste, že patří mezi nejstarší léčivé rostliny? Už naši předci si ho vážili nejen͏ pro͏ jeho chuť, ale i schopnost uklid͏nit kašel posílit tělo ͏a doda͏t o͏dvahu. Prostě – v době kdy ještě nebyly nov͏odobé léky byl tymián hvězdou doma ͏lékárničky!
     Komentáře
  • Cooky

    Kompletní menu na nedělní oběd: Pečené kuře s brambory a mrkví na másle, jablečno-mrkvový salát a bábovka ke kávě

    Před 19 dny
    Nedělní oběd podle receptu s postupem. Pečené kuře, brambory, mrkvička a bábovka – klasika, která potěší děti i dospělé.
     Komentáře
  • Cooky

    Pstruh po mlynářsku: Zlatavá kůrka, šťavnaté maso a chuť, která tě nepřestane bavit ani v zimě

    Před 20 dny
    Rychlý recept na skvělou, lehkou a zdravou večeři včetně postupu.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Tohle ovoce z jižních Čech je unikátní. Tolik šťávy v jiném nenajdete

    Před 23 dny
    V dnešním díle průvodkyně Dominika odhalí výjimečný příběh Chelčicko-lhenického ovoce, které má ochranu původu a má více než 700letou tradici. Moderátorka se podívá do sadů, kde se ovoce pěstuje a uvaří zajímavý recept z těchto unikátních jablek. Zůstaňte s námi.
     Komentáře
  • Cooky

    Farmářské pečené kuře na másle s česnekem, slaninou a bylinkami plus bramborové dukáty

    Před 23 dny
    Pečené kuře je lahůdka. A co teprve, když jde o farmářské kuře, které má tu pravou poctivou chuť. S bramborami je nejlepší.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Zahrada plná včel a vůní: Medonosné bylinky, které stojí za to pěstovat

    Před 26 dny
    Chcete mít zahradu plnou života, vůní a bzukotu včel? Stačí vysadit pár správných druhů! Medonosné bylinky nejsou jen ozdobou záhonu – jsou zázrakem pro přírodu i vaše smysly. Přilákají včely, motýly i čmeláky, a přitom nevyžadují téměř žádnou péči. Proměňte svůj záhon v živou zahradu, kde to voní, bzučí a neustále něco kvete.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vepřové kostky s žampionovou omáčkou a tymiánem, podávané s rýží

    Před 26 dny
    Tento recept staví na klasické technice přípravy masa – nejprve prudké opečení pro vytvoření chuti, následné pozvolné dušení a jemné zahuštění máslovou jíškou. Přidání čerstvého tymiánu a smetany pak dotváří sametovou omáčku s lehce bylinnou vůní. Zkušenost ukazuje, že největší rozdíl dělá trpělivost při restování masa a cibule – karamelizace vytvoří základ, který se v […] The post Vepřové kostky s žampionovou omáčkou a tymiánem, podávané s rýží appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečená rajčata plněná mletým masem a sýrem: Rajčata na půlky, voňavé koření, spousta sýra a večeře je hotová

    Před 27 dny
    Zapečená rajčata podle tohoto receptu chutnají k obědu i k večeři. Využijte vlastní úrodu ze zahrádky nebo si kupte masitá rajčata.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí chleba na špejli s česnekem a rozmarýnem. Ke grilovanému masu nebo jen samotný

    Před 1 měsícem
    Už jste někdy pekli třeba chleba na ohni? Zkuste to podle tohoto receptu s postupem a nebudete litovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Lahůdková kachna na pomerančích s tymiánem nádherně provoní kuchyň

    Před 1 měsícem
    Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem je božská a nádherně provoní kuchyni.
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Voňavý lék proti zimě: jak si připravit sirup z tymiánu (Thymus vulgaris) a k čemu ho používat

    Před 1 měsícem
    Zimní období přináší nejen krásu sněhu a klidných večerů, ale i časté nachlazení, kašel a oslabenou imunitu. Právě v této době přichází na pomoc jedna z nejsilnějších léčivých bylin – tymián obecný (Thymus vulgaris). Tato malá, ale mocná rostlinka má v sobě ohromnou sílu. Z ní připravený sirup z tymiánu dokáže ulevit při kašli, posílit […] Příspěvek Voňavý lék proti zimě: jak si připravit sirup z tymiánu (Thymus vulgaris) a k čemu ho používat pochází z Bylinkopedie.cz
  • Gardening

    Tymiánové tajemství: Nenápadná bylinka, která rozhodí vaše smysly a spraví vaše zdraví!

    Před 1 měsícem
    Objevte moc přírody s tymiánem, zásobníkem zdraví a harmonie. Funguje při bolestech v krku, kašli, zažívacích potížích nebo otravách jídlem. Můžete si ho vypěstovat doma na parapetu, takže ho můžete mít doma i vy. Zdroj
     Komentáře
  • Cooky

    Křehká kuřecí stehna s hlávkovým zelím a „tureckou“ kořeněnou marinádou: Recept podle mého dědečka

    Před 1 měsícem
    Kuřecí stehna s tureckou marinádou spojují šťavnaté maso, voňavé koření a pečené zelí v jednom pekáči. Recept podle dědy, který voní domovem a poctivým vařením.
     Komentáře
  • Žena-in

    Tymiánový sirup - léčivý a skvělý na dezerty

    Před 1 měsícem
    Pěstujete si doma tymián? Na podzim ho pěkně ořezejte a uvařte si výborný sirup. Nejen, že je léčivý, ale můžete ho použít také na doladění sladkých i slaných receptů.
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Tymiánová mast pro volné dýchání a úlevu při nachlazení – domácí návod krok za krokem

    Před 1 měsícem
    Když přijdou chladné dny a s nimi rýma, kašel a ucpaný nos, saháme často po osvědčených přírodních prostředcích. Jedním z nich je tymiánová mast, která se v lidovém léčitelství používá už po staletí. Tato mast spojuje léčivou sílu tymiánu (Thymus vulgaris) s účinky přírodních tuků, které zajišťují, že se účinné látky snadno vstřebávají do pokožky […] Příspěvek Tymiánová mast pro volné dýchání a úlevu při nachlazení – domácí návod krok za krokem pochází z Bylinkopedie.cz
  • Prima inspirace

    Maminčino kuře s těstovinami a játrovým výpekem

    Před 1 měsícem
    Maminčino kuře je tradiční pokrm, který v sobě ukrývá chuť domova a pohody. Toto jídlo, připravované z lásky a pečlivosti, kombinuje šťavnaté kuřecí maso s těstovinami a aromatickým výpekem, čímž vytváří neodolatelný a útulný pokrm pro celou rodinu. Použití bylinek, jako je bazalka a tymián, společně s kuřecími játry a slaninou, dodává tomuto receptu bohatost […] The post Maminčino kuře s těstovinami a játrovým výpekem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Kuřecí paličky pečené na jednom plechu s rýží, cibulkou a česnekem a pár dalšími dobrotami: Plech plný chutí bez velké práce

    Před 1 měsícem
    Paličky na rýži v jednom pekáči jsou skvělý a rychlý oběd. Taková paella po česku. Ta zapečená rýže je na tom asi to nejlepší. Rychlý recept s postupem, díky kterému připravíte jídlo z jednoho pekáče.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

    Před 1 měsícem
    Pyttipanna je skandinávský pokrm, který připravíte snadno a rychle z brambor, zeleniny a masa. Skvěle se hodí jako vydatná večeře i způsob, jak zužitkovat zbytky z lednice. Díky jednoduché přípravě a výrazné chuti se stal oblíbeným nejen ve Švédsku, ale i v sousedním Norsku a Finsku.
     Komentáře
  • Cooky

    Šťavnatá kotleta v alobalu, co se rozpadá pod vidličkou. Se šťávičkou, máslovými bramborami a salátkem z pekingského zelí

    Před 1 měsícem
    Kotleta je vděčné maso, které lze připravit na tisíc způsobů. Podle tohoto receptu s postupem zůstane zaručeně šťavnatá a jemná. Pečená v alobalu.
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Dýchej zhluboka: Jak tymián a jitrocel pomáhají při zimním kašli a zahlenění

    Před 1 měsícem
    Zima je obdobím, kdy se dýchací cesty dostávají pod velký tlak. Studený vzduch, přetopené místnosti, přechody mezi teplem a zimou – to vše oslabuje sliznice a zvyšuje riziko nachlazení, kašle a zánětu průdušek. Mnozí lidé v této době bojují s úporným kašlem a zahlěněním, které se vleče týdny. Přitom pomoc může být blíž, než si […] Příspěvek Dýchej zhluboka: Jak tymián a jitrocel pomáhají při zimním kašli a zahlenění pochází z Bylinkopedie.cz
  • Toprecepty

    Pečená bylinková mrkev: Připravte si chuťově výraznou přílohu k různým pokrmům

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečenou bylinkovou mrkev, kterou můžete podávat jako přílohu k jednoduše upravenému masu, nebo si ji vychutnat jen tak, a to třeba s kopečkem kuskusu či bulguru.
     Komentáře
  • Cooky

    Jemná houbová pomazánka s nivou: Masitá chuť lesa s pikantním sýrovým akcentem

    Před 1 měsícem
    Na podzim je všude hub jak máku. Co s nimi? Vyzkoušejte například houbovou pomazánku s nivou. Výtečná kombinace.
     Komentáře
  • Cooky

    Plněné papriky hovězím masem s poctivou rajskou omáčkou a domácím knedlíkem: Moje srdcovka k rodinnému obědu

    Před 1 měsícem
    Barevné papriky plněné masem a dušené v rajčatové omáčce. Klasika české kuchyně. Prohlédněte si recept s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Hustá zeleninová polévka ze zelí a fenyklu, která je skvělá pro detox organismu i přísnou dietu

    Před 1 měsícem
    Dejte si pořádnou dávku vitamínů ve skvělé výživné polévce ze zelí, brambor a fenyklu podle tohoto receptu s postupem. Hotová je za pár chvil a chutná skvěle.
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Zimní voňavý společník: jak pěstovat tymián doma, jeho účinky a využití v kuchyni

    Před 1 měsícem
    Tymián obecný (Thymus vulgaris) je bylinka, která se těší velké oblibě již od starověku. Římané jej pálili při obřadech, Egypťané používali k balzamování a ve středověku se věřilo, že dodává odvahu rytířům. Dnes si tymián ceníme především pro jeho výraznou vůni, léčivé účinky a široké využití v kuchyni. Ačkoliv se jedná o bylinu středomořského původu, […] Příspěvek Zimní voňavý společník: jak pěstovat tymián doma, jeho účinky a využití v kuchyni pochází z Bylinkopedie.cz
  • Cooky

    Zapečené cuketové hranolky s čedarem: Zdravější a téměř až návykově dobré

    Před 1 měsícem
    Při pomyšlení na tyto zapečené cuketové hranolky se mi sbíhají sliny. Patří mezi oblíbené recepty ze seriálu „Co připravit z cukety“. Cuketové hranolky s čedarem z trouby jsou nejen výborné, ale i zdravější než klasické bramborové hranolky z fritézy.
     Komentáře
  • Cooky

    Francouzská cibulačka se zapečeným sýrovým toustem: Hřejivá polévka do podzimních dnů

    Před 2 měsíci
    Tradiční francouzská polévka s křupavým toustem vás spolehlivě zahřeje v chladných dnech. Uvařte ji podle tohoto jednoduchého postupu.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Penicilin chudých toho umí hodně – zbaví vás třeba úporného kašle

    Před 2 měsíci
    Penicilin chudých toho umí hodně – zbaví vás třeba úporného kašle. Říká se, že neléčená rýma zmizí za 7 dní, léčená za týden. Kašel, to je ale úplně jiná věc. Může přetrvávat i několik týdnů, i když jiné symptomy onemocnění již dávno vymizely. Příroda má naštěstí odpověď i na tento problém, a tou je tymián, respektive tymiánový sirup. Ten snadno připravíte doma, použít můžete čerstvou i sušenou bylinku. Přinejhorším vás tak vyjde na pár korun.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pečené švestky s medem, tymiánem a ricottou – rychlý podzimní zázrak hotový za pár minut

    Před 2 měsíci
    Podzim je ideální čas na sladké i slané experimenty v kuchyni. Švestky, které právě dozrávají, se skvěle hodí k pečení a v kombinaci s medem a bylinkami dokážou proměnit obyčejný dezert v malý gurmánský zážitek.
     Komentáře
  • Cooky

    Jelení guláš: Nejlepší česká zvěřinová pochoutka. A přidání rybízové nebo brusinkové marmelády dodá správný šmak

    Před 2 měsíci
    Pokud jste dostali chuť na opravdový poklad lesa, prohlédněte si tento recept s postupem na pravý jelení guláš!
     Komentáře
  • Cooky

    Přírodní Jägerschnitzel: Lovecký řízek jako biftek s houbovou omáčkou

    Před 2 měsíci
    Možná ho znáte jako lovecký řízek. Pochází z Německa a připravuje se s výbornou houbovou omáčkou. Prohlédněte si recept s postupem na přírodní Jägerschnitzel se silnou smetanovo-houbovou omáčkou.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Tato houbová polévka je sázka na jistotu – voňavá, krémová a připravit ji zvládne i začátečník. My už doma jinou neděláme

    Před 2 měsíci
    Houbová polévka s tymiánem a smetanou je krémová, má výraznou chuť a dokonale zasytí. Poslouží jako rychlý předkrm i lehké hlavní jídlo.
     Komentáře
  • Cooky

    Minestrone: Recept na tradiční italskou polévku plnou zeleniny, fazolí a těstovin

    Před 3 měsíci
    Minestrone je barevná italská polévka, která se vaří podle sezóny a toho, co máte doma. S fazolemi, zeleninou a těstovinami skvěle zasytí a podle našeho receptu s postupem krok za krokem to zvládnete snadno.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Poznáte jedlé bylinky podle listu a vůně? Ověřte si své znalosti v našem kvízu

    Před 3 měsíci
    Bylinky patří k nejoblíbenějším rostlinám nejen na zahradě, ale i v kuchyni. Dodají jídlu chuť, vůni i špetku zdraví navíc. Možná si ale ne vždycky jste jistí, jestli držíte v ruce tymián, nebo mateřídoušku, případně jestli list, který voní po citronu, patří mátě, nebo meduňce. Právě proto jsme připravili kvíz, ve kterém si můžete otestovat, jak dobře bylinky opravdu znáte.
     Komentáře
  • iReceptář

    Specifika uchování bylinek: Bazalka potřebuje zmrazit, tymián usušit. Šalvěj naložte do oleje

    Před 3 měsíci
    Léto končí, nad sklizenými poli se vznášejí ranní mlhy a zahrádkáři pomalu sklízejí poslední zbytky letošní úrody. Na svůj čas čekají také bylinky, které ještě zbyly na záhonech a chladné noci snášejí stále hůř. Abychom je využili do poslední větvičky, bude třeba je sklidit a náležitě uskladnit…
     Komentáře
  • Toprecepty

    Italská rajčatová polévka: Dopřejte si osvěžující chuť zralých a sladkých rajčat

    Před 3 měsíci
    Rajčatová polévka patří k oblíbeným jídlům nejen u dětí. Je příjemně sladká, lehce nakyslá a plná chuti čerstvých rajčat. Připravuje se snadno a rychle, a pokud ji doplníte těstovinami nebo rýží, promění se ve vydatné jídlo, které skvěle zasytí. Na závěr ji stačí ozdobit kvalitním sýrem a čerstvými bylinkami.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit pečená rajčata ve vlastní šťávě? Voní dokonale po česneku a tymiánu

    Před 3 měsíci
    Už vám dochází nápady, jak zpracovat velkou úrodu rajčat? Vyzkoušejte pečená rajčata ve vlastní šťávě, která chutnají skvěle s čerstvou bagetou, ale hodí se i do základu pod maso nebo na pizzu. Poradíme, jak tuto delikatesu připravit.
     Komentáře
  • Cooky

    Hovězí na česneku se špenátem a bramborovou kaší zasytí i největší hladovce

    Před 3 měsíci
    Žádná školní jídelna, ale skvělý gastronomický zážitek. Českou klasiku hovězí na česneku připravíte velmi jednoduše podle tohoto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Přírodní krkovička se smetanovou omáčkou, žampiony a pečenými bramborami: Rychlé a slavnostní jídlo pro gurmány

    Před 3 měsíci
    Krkovička je ideální maso na restování i grilování. Připravte ji na přírodní způsob se smetanovou žampionovou omáčkou podle tohoto jednoduchého postupu.
     Komentáře
  • Cooky

    Bleskový přírodní kuřecí plátek se žampiony a pečenými bramborami: Skvělá večeře hotová do hodiny

    Před 3 měsíci
    P5írodní kuřecí plátek se žampiony patří k retro receptům s odkazem na 90. léta. Připravte ho elegantně, chutně a moderně podle tohoto postupu krok po kroku.
     Komentáře
  • Cooky

    Romantická večeře nebo vzácná letní návštěva? Zkuste šťavnatá kachní prsa na portském víně s křupavou kůžičkou a višňovou omáčkou

    Před 3 měsíci
    Uvařte si naprosto luxusní kachní prsa s jedinečnou omáčkou z portského a višní. Stoprocentně si pochutnáte a zvládnete to snad podle našeho receptu s postupem krok za krokem. Dobrou chuť!
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Pěstování tymiánu mezi zeleninou pro zdravou a voňavou zahradu

    Před 3 měsíci
    Tymián obecný (Thymus vulgaris) patří mezi nejznámější středomořské bylinky. Jeho charakteristická vůně a léčivé účinky jej řadí k bylinám, které by neměly chybět v žádné zahradě. Tymián je zároveň skvělým společníkem pro pěstování se zeleninou – dokáže odpuzovat škůdce, podporuje zdravý růst sousedních rostlin a zlepšuje celkový mikroklimatický efekt v záhonu. Proč pěstovat tymián mezi […] Příspěvek Pěstování tymiánu mezi zeleninou pro zdravou a voňavou zahradu pochází z Bylinkopedie.cz
  • Cooky

    Hovězí po burgundsku nebo Boeuf Bourguignon: klasika francouzské kuchyně s vínem a žampiony

    Před 3 měsíci
    Užijte si opravdu slavnostní pokrm. Hovězí po burgundsku je symbolem francouzské kuchyně – a je vynikající!
     Komentáře
  • Cooky

    Katův šleh: Pikantní legenda hospodské kuchyně s americkými brambory, která vás vrátí v čase

    Před 3 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Katův šleh s americkými brambory a uvařte toto jídlo jako kompletní oběd pro opravdové gurmány, kteří milují pálivou chuť, kterou znají z minulosti.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Česká česnečka je sice dobrá, ale TATO francouzská je 1000krát lepší – díky 1 kroku navíc je polévka silná jako řemen

    Před 3 měsíci
    Francouzská česnečka s tymiánem a smetanou je lahodná, má výraznou chuť a hodí se jako lehké hlavní jídlo i předkrm. Chutná i zastudena.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Kuře se skvělou omáčkou z polničky topolové zvládne připravit každý

    Před 3 měsíci
    Polnička topolová recept.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Tymián: Bylinka, které se právem přezdívá „penicilin chudých“. Neměla by chybět ani u vás doma

    Před 3 měsíci
    Římané se údajně v rozvaru z této bylinky koupali před bitvou, Egypťané ji používali při léčení a balzamování a dámy ji ve středověku darovaly rytířům jako symbol síly a odvahy. Teprve později vědci potvrdili, že má reálné antibiotické účinky a další benefity. Víte, o kterou bylinku jde?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Mavromatika – řecká fazolová polévka s tymiánem

    Před 3 měsíci
    Tato klasická řecká polévka je lehká, výživná a voní po tymiánu. Pro její přípravu se používá speciální druh bílých fazolí, kterým se říká černé oko, protože mají na sobě černý flíček. Pokud necháte fazole namočit předem, není příprava polévky ani náročné časově. V Řecku je oblíbená nejen v postních dnech.
     Komentáře
  • Cooky

    Pečené vepřové koleno na pivě: Poctivá pivní klasika s křupavou kůrčičkou

    Před 3 měsíci
    Vepřové koleno pečené na pivu není jen tak ledajaké jídlo. U nás doma je pečení kolene něco jako obřad a pečeme ho při zvláštních příležitostech. Upečte ho s námi krok po kroku.
     Komentáře
Reklama