Před 10 dny
Alobal je jedním z těch nenápadných, ale nepostradatelných kuchyňských pomocníků, který se běžně používá pro balení, tepelnou úpravu a skladování jídla. Jeho schopnost zadržovat vlhkost a rovnoměrně distribuovat teplo při pečení jej činí neocenitelným pro vytváření chutných a šťavnatých pokrmů. Jeho používání však má svá specifika. Jak správně používat alobal V rámci vaření často nedbáme na to, kterou stranu alobalu používáme, a přesto se pokrmy daří. Důležité je spíše pečlivě zabalit potraviny tak, aby dovnitř nepronikal vzduch. Vstupující vzduch totiž prodlužuje dobu pečení jídla, což není vždy žádoucí. Lesklá a matná strana alobalu je však podstatná, když jde o skladování hotových jídel. Lesklá strana odráží světlo a teplo, zatímco matná strana je naopak pohlcuje. Proto je vhodné mít lesklou stranu alobalu uvnitř balení, pokud chcete, aby jídlo zůstalo déle teplé, píše web iReceptář. Při vyšších teplotách nad 500 stupňů se vlastnosti lesklé a matné strany stávají výraznějšími, informuje web Zprávy.Tiscali. Lesklá strana lépe odráží teplo a světlo, což může ovlivnit tepelnou úpravu pokrmů během pečení nebo grilování. Nicméně, při pečení či grilování by nasměrování matné strany ven a lesklé dovnitř mohlo trochu urychlit proces tepelné úpravy potraviny. Tento efekt však není nijak dramatický a v běžném domácím vaření se může […]