Před 2 měsíci
Červená řepa obsahuje hodně vlákniny, která zlepšuje trávení. Má také mnoho benefitů, které tato zdravá zelenina přináší. Vyzkoušejte skvělé recepty na zavařování červené řepy a dopřejte si tuto pochoutku i v zimě. Sladkokyselý nálev na červenou řepu Ingredience: 1 l vody 0,3 l octa 100 g cukru 1 lžička soli Postup přípravy: Do hrnce nalijte vodu s octem a přisypte cukr a sůl. Směs míchejte a přiveďte k varu a nechte nálev vychladnout. Sladký nálev na červenou řepu Ingredience: 2 l vody 500 ml jablečného octa 200 g cukru 40 g soli Postup přípravy: Vodu nalijte do hrnce, přidejte ocet, sůl a cukr, nechte projít varem a pak nechte vychladnout. Klasické konzervování červené řepy Ingredience a pomůcky: Uvařená řepa Nálev dle volby Zavařovací sklenice s víčky Zavařovací hrnec Postup přípravy: Připravte si nálev a sterilizujte sklenice i s víčky. Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na 1 cm kostky. Sklenice naplňte, zalijte nálevem a zavíčkujte. Vložte je do zavařovacího hrnce, dejte 1 cm od sebe a vařte 20 minut na 80 °C. Nakonec je otočte dnem vzhůru, nechte vychladnout a skladujte na chladném a tmavém místě. Nakládaná červená řepa s křenem Ingredience: 30 až 40 ks menších červených řep 2 šálky vody 3 šálky bílého octa 2 šálky cukru 1 lžíce soli 2 lžičky celého kmínu 1 lžička semínek fenyklu 1 lžička kuliček černého pepře 1/2 lžičky chilli čerstvý křen nakrájený na plátky Postup přípravy: Červenou řepu uvařte v páře nebo upečte do měkka, nechte mírně vychladnout, oloupejte, nakrájejte na tenké plátky nebo nahrubo nastrouhejte. Vložte ji do nádoby a na noc uzavřete. V hrnci smíchejte vodu, cukr, ocet, sůl, kmín, fenykl, černý pepř a chilli, přiveďte k varu, přikryté vařte 15 minut a nechte mírně vychladnout. Nalijte přes síto na řepu, zamíchejte a nechte 2 až 3 hodiny uležet. Na dno sklenic položte pár plátků čerstvého křenu, naplňte je nakládanou řepou, zavíčkujte a zavařte. Nakládaná červená řepa se zelím Ingredience: 1 kg červené řepy 1 kg bílého hlávkového zelí 200 g cibule 250 ml octa 2 lžíce soli 1/2 lžíce cukru Postup přípravy: Řepu omyjte, uvařte, za 30 minut sceďte, nechte vychladnout a nahrubo nastrouhejte. Zelí očistěte, nakrájejte na nudličky i s cibulí, smíchejte a 5 minut povařte v nálevu z vody, cukru, octa a soli. Přimíchejte nastrouhanou řepu, horkou směs plňte do sklenic a zavařte. Čatní z červené řepy Ingredience: 1 kg červené řepy 2 pomeranče 500 ml jablečného octa 400 g třtinového cukru 3 cibule 3 jablka 2 stroužky česneku 1 lžíce soli 4 hřebíčky 2 chilli papričky 1 bobkový list 1 tyčinka skořice 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru Postup přípravy: Oloupejte řepu a nakrájejte na kostičky. Z pomeranče nastrouhejte kůru, odstraňte bílou dřeň a dužinu bez membrány nakrájejte na kousky a šťávu uchovejte. Ingredience dejte do pánve a pomalu zahřívejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, snižte na mírný plamen a vařte hodinu do měkka. Vyjměte bobkový list a tyčinku skořice, rozmělněte směs šťouchadlem na brambory, nalijte do sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Po otevření čatní vydrží měsíc v lednici. The post Nejlepší recepty na zavařování řepy appeared first on Lovely Home.