Zavřít
Grilování

Grilování

Nejnovější články na Seznamu na téma Grilování
  • Home

    6 vynikajících zeleninových salátů, které vám pomohou odlehčit jídelníček!

    Před 3 dny
    Ať už si chcete jídelníček odlehčit proto, že byste rádi zhubli pár kil, či pouze chcete tělu dopřát lehčí stravu, tak právě zeleninové saláty mohou být tou pravou volbou pro vás. Nejen že jsou snadné na přípravu, ale jsou také velmi chutné a bohaté na vitamíny, což oceníte především v období různých viróz. Vyzkoušejte sami některý z níže uvedených receptů a rozmazlete tak své chuťové buňky.
     Komentáře
  • Life24

    Party kuchař: „Podcenění péče o gril může z první jarní grilovačky udělat pěkné fiasko“

    Před 4 dny
    Živí se jako tzv. „party kuchař“. Jezdí po zahradních oslavách a připravuje hostům fantastická grilovaná jídla. Gril si ale vozí vlastní. Grily u zákazníků prý totiž většinou způsobí akorát problémy a zkaženou oslavu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    S elektrickým grilem vykouzlíte grilované pochoutky i během roku

    Před 13 dny
    Ačkoliv hlavní grilovací sezóna již skončila, o šťavnatý steak, pestré špízy ani grilované sýrové a zeleninové dobroty se připravit nemusíte. Jednoduše si je totiž připravíte i doma. Vystačíte si pouze s elektrickým grilem, speciální pánví, a dokonce i běžnou troubou.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Domácí klobásy nejen na letní grilovačku: Vyzkoušejte tuto domácí uzeninu bez chemie

    Před 21 dny
    Kvalitní klobásy, a především bez chemie, si zkrátka musíte sami vyrobit, v obchodě je totiž pravděpodobně nedostanete. Vyrobit si domácí klobásy ale není nic těžkého, a navíc nemusíte čekat až do léta, dát si je totiž můžete hned!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Nakládání slaniny na uzení: recepty a různé použité metody

    Před 21 dny
    Slanina je jedním z nejoblíbenějších uzených produktů. Její výhodou je charakteristická chuť a poměrně vysoké množství tuku, které zajišťuje, že výsledný produkt nebude „suchý“. Hodí se do různých pokrmů. Slanina se vyznačuje vrstvami jemného masa, prorostlého tukem. Zatímco čerstvá slanina se poměrně rychle zkazí, ta uzená vydrží poměrně dlouho (v závislosti na způsobu skladování). Nakládání slaniny na uzení není nic složitého. Nejdůležitější je nepřebít vůni a chuť slaniny.
     Komentáře
  • Novinky

    Přes dva tisíce lidí v Mexiku společně ugrilovalo více než pět tun masa

    Před 24 dny
    Celkem 2184 lidí se v neděli sešlo ke společnému grilování v severomexickém městě Hermosillo, které je hlavním městem státu Sonora. Na více než tisícovce roštů společně opékali po dobu pěti minut pět tun masa, a dosáhli tak světového rekordu v největším počtu současně grilujících lidí.
     Komentáře
  • WN24

    Co byste měli vědět před návštěvou Austrálie

    Před 1 měsícem
    Od opalovacího krému přes etiketu při grilování po bezpečné plavání. Přečtěte si tipy, co dělat a co nedělat, pokud se chcete v Austrálii vyhnout faux pas a být v bezpečí.
     Komentáře
  • Proženy

    Hamburger nepatří jen ke grilování! Připravte si doma tuhle oblíbenou klasiku i teď

    Před 1 měsícem
    Jemná máslová bulka, šťavnaté maso, něco zeleniny a navrch křupavá slanina. Až pevně stisknete dokonalý domácí hamburger a zakousnete se do všech těch báječných vrstev, nezbude než přivřít oči a říct mmm...
     Komentáře
  • Newstream

    Jaký máte vztah ke komunistické straně a co děláte s daty? Šéfa TikToku čeká grilování v Kongresu

    Před 1 měsícem
    Výkonný ředitel firmy provozující sociální síť TikTok Shou Zi Chew bude 23. března vypovídat před výborem pro energetiku a obchod americké Sněmovny reprezentantů. Kongresmany bude zajímat dopad TikToku na mladé uživatele, jeho vztah k čínské komunistické straně a zacházení s daty svých uživatelů. Shou bude jediný, kdo bude takto vypovídat.
     Komentáře
  • Novinky

    Obří porci grilovaného masa spořádal za 37 minut. Nezaplatil ani korunu

    Před 2 měsíci
    Britovi Adamu Moranovi se podařil husarský kousek. Jako první totiž zdárně pokořil jídelní výzvu restaurace The Mountain Air ve Walesu, při níž musel spořádat gigantickou porci grilovaných mas, cibulových kroužků, volských ok a hranolek. Podařilo se mu to za 37 minut, díky čemuž nemusel vůbec nic platit.
     Komentáře
  • Adbz

    Jedlá soda posune maso na vyšší úroveň: Mění vlastnosti jeho vláken, zvyšuje hladinu pH a díky tomu je mnohem chutnější

    Před 2 měsíci
    Každý hostitel se snaží upravit maso na grilování nebo na slavnostní večeři tak, aby bylo měkké a hosté si opravdu pochutnali. Není proto od věci využít jednoduchý trik.
     Komentáře
  • Sport TN.cz

    Argentinci odmítli luxusní hotel, bydlet budou na kolejích. Důvod je bizarní

    Před 4 měsíci
    Lionel Messi se svými spoluhráči z argentinské reprezentace budou mít na světovém šampionátu hodně skromné ubytování. Jihoamerický celek odmítl pětihvězdičkový hotel a bydlet bude na studentských kolejích. Důvod je hodně bizarní. Argentinci potřebují prostor pro tradiční grilování hovězího masa.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Začal předělávat odporný starý dřez: Všichni sousedé záviděli, když zjistili, co z něj nakonec mladý muž vytvořil

    Před 4 měsíci
    Pokud vám po rekonstrukci kuchyně zbyl starý dřez, nemusíte ho vyhazovat. Snadno si z něj uděláte venkovní ohniště.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Doveďte grilované menu k dokonalosti. Profesionálové radí, jak připravit tu nejlepší rybu

    Před 4 měsíci
    Češi milují grilování na zahradě nebo balkonu. Jedná se o velkou společenskou událost, kdy se setkáme s rodinou a přáteli. Hodně lidí si myslí, že grilují správně, ale rozhodně můžete ještě pár věcí vylepšit. Maso i zelenina budou chutnat mnohem lépe a vy si svoje grilování užijete mnohem více. Podívejme se, co byste měli dělat trochu jinak. Grilování je malé umění Mnoho lidí má pocit, že na upečení klobásy na grilu nic není.
     Komentáře
  • Proženy

    Co jíst k večeři, abyste zhubli 15 kilogramů za půl roku

    Před 4 měsíci
    Jak vypadá typická česká večeře, která se jeví docela nevinně, ale s hubnutím se nesnese? Chleba se salámem či se sýrovou pomazánkou. Sníte dva krajíce, ani nevíte jak. A večeře má pak klidně 2 000 kilojoulů, tedy jako čtyři bílé rohlíky! Co večer jíst, abyste hubli a neměli hlad?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Grilované maso chutná nejlépe s domácí omáčkou či dipem. Zapomeňte na kečup

    Před 4 měsíci
    Plátek kuřecího masa, marináda ze sáčku, kyselá okurka, kečup nebo hořčice. Ano, tak opravdu vypadaly počátky grilování v Česku. Dnes už jsme jistě dál, nakládání masa a zeleninové saláty jako přílohu jsme dotáhli k dokonalosti. Chybí jen výtečná domácí omáčka. Přinášíme tipy na oblíbené, doma připravené omáčky a dipy ke grilování.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Chybí vám letní grilování? S kontaktním grilem můžete grilovat i v zimě ve své kuchyni

    Před 5 měsíci
    Jestliže jste milovníci grilovaných pochoutek, nemusíte s koncem letní sezóny smutnit. Grilovat se totiž dá i v zimě. Stačí si pořídit kontaktní gril, s nímž jednoduše a rychle připravíte chutný oběd, večeři nebo pohoštění pro návštěvy.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Po létě si zaslouží gril pořádně vyčistit. Se správnými triky bude znovu jako nový

    Před 5 měsíci
    Léto je už nadobro pryč a je to tedy ideální čas pořádně vyčistit gril a nachystat ho na příští sezonu. Poradíme vám, jak vyčistit gril bez chemie. Čistý rošt není jen estetická, ale především hygienická záležitost. Gril správně vyčistěte, aby váš žaludek nebyl vystaven nebezpečným bakteriím a grilování bylo skutečně příjemné pro všechny.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Maso, maso, maso. Ve Wood & Steak kralují řezníci

    Před 5 měsíci
    Tohle nebude nic pro vegetariány. Nová restaurace na Vinohradech je zasvěcena pouze a výhradně masu. Ostatně už samotný název Wood & Steak říká, že vedle masa je zde místo už jen na dřevo.
     Komentáře
  • Chatař & Chalupář

    Gril jako ze škatulky

    Před 6 měsíci
    Pravidelné čištění a údržba grilu obvykle patří k těm méně oblíbeným činnostem spojeným s grilováním. Pokud si ale chcete dopřát chutné a hygienicky nezávadné pochoutky, tyto povinnosti vás neminou.
     Komentáře
  • Jímeto

    Výborná BBQ omáčka s překvapivou ingrediencí, která jí dodá šmrnc

    Před 6 měsíci
    BBQ omáčka je dnes již nedílnou součástí grilování. Z velkého množství jejích variací si dnes ukážeme recept, ve kterém použijeme trochu netradiční ingredienci, a to colu.
     Komentáře
  • Vitalia

    Burgery a párky bez masa se musí jmenovat jinak, chtějí výrobci

    Před 6 měsíci
    Na trhu přibývá produktů rostlinného původu, které používají zavedené názvy potravin z masa. Zdaleka již přitom nejde jen o již dříve diskutovaný veganský burger, ale také párky, klobásy, řízky nebo právě veganské maso. Producenti masa jsou proti. Nejen producenti a zpracovatelé masa napříč státy EU, ale už i organizace zastřešují veškeré zpracovatele zemědělských komodit, například Potravinářská komora ČR, chtějí na celoevropské úrovni dosáhnout legislativní ochrany potravin živočišného původu, a především pak pojmu „maso“.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Šťavnatý skládaný chléb jako z Itálie

    Před 6 měsíci
    Hledáte lahodnou přílohu ke grilování nebo něco, co byste mohli vzít jako dárek na party?
     Komentáře
  • Sport

    Diamant od hlíny, grilování s rodinou i šok s playstationem. Český kouč vzpomíná na africké posily

    Před 6 měsíci
    Bony Wilfried, Leo Kweuke, Simon Deli, Benjamin Tetteh, Tiémoko Konaté. To je neúplný výčet Afričanů, které v Česku trénoval Martin Hašek. Jak složitá byla spolupráce? „Musíte s nimi spolupracovat stejně jako s dalšími hráči. Mluvit k nim, motivovat je, být k nim férový. Když to hráči vycítí, dokážou to ocenit,“ neskrývá v pořadu Přímák na Sport.cz.
     Komentáře
  • Echo24

    Grilování masa rozhádalo Francii. Politička ho prohlásila za znak nezdravé mužnosti

    Před 6 měsíci
    Francií cloumá během prvních zářijových dní nezvyklé téma – grilování coby symbol nezdravé mužnosti. Spor odstartovala politička a členka strany Evropa Ekologie – Zelení (EELV) Sandrine Rousseauová, která ve snaze upozornit na dopad jezení masa na klima prohlásila, že Francie musí „změnit svoji mentalitu, aby pojídání steaků připravených na grilu nebylo symbolem mužnosti“. Bývalá akademička s odkazem na statistiky uvedla, že v zemi „steaků“ a „hovězího po burgundsku“ jedí muži dvakrát více…
     Komentáře
  • EgoMan

    Pouze čistý gril připraví ty nejlepší letní speciality. Složité drhnutí není třeba, jde to snadněji

    Před 6 měsíci
    Letní sezóna už pomalu končí, stále se ale můžeme těšit na teplé dny, kdy vytáhneme gril.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Gril vyčistí obyčejná brambora

    Před 6 měsíci
    Ještě pár posledních grilování a šťavnaté steaky vonící ohněm a kořením budou mít utrum. Už teď se děsíte klasického posezonního čistění grilu? Nemusíte. Jděte na to od lesa – použijte bramboru!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Nymburk spustil hlasování v participativním rozpočtu, rozdělí půl milionu

    Před 6 měsíci
    V Nymburce začalo hlasování o participativním rozpočtu města. Lidé mohou vybírat z pěti projektů, například umístění šachových stolků do parku nebo pořízení zázemí pro grilování na sídliště.
     Komentáře
  • StyleUp

    Expert radí, jak z obyčejného grilování vytvořit nezapomenutelný zážitek. S jeho triky zazáříte

    Před 6 měsíci
    Robert Makłowicz patří mezi polské celebrity. Propaguje polskou kuchyni a je specialistou na slow food. Neochvějně prezentuje recepty na dokonalé pokrmy v televizních pořadech a ve svých videích na oblíbeném kanále YouTube se statisíci sledujícími. V nejnovějších dílech se věnuje grilování, protože nejen v tuzemsku patří tato kratochvíle mezi národní sporty. I Poláci rádi zažehnou gril a připraví občerstvení pro přátele. Jaké jsou tedy rady pro dokonalé grilování podle Makłowicze?
     Komentáře
  • Vitalia

    Samé zdravé jídlo, a přesto kila navíc? Vyzrajte na letní stravovací prohřešky

    Před 6 měsíci
    Přibrali jste přes léto nějaké to kilo navíc, i když si myslíte, že jste se stravovali vzorově? Ke grilovanému masu jen salát, večer jen bílé víno a sem tam zmrzlina? Chyby lze najít i ve zdánlivě zdravém jídelníčku. Celý rok se snažíte držet zdravý jídelníček, ale pak přijde léto a s ním spoustu nástrah, kterým se jen těžko odolává. Ne všechny mohou být na první pohled nebezpečné pro vaši hmotnost. Zeptali jsme se nutriční specialistky Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování, která se zabývá sestavováním dietních jídelníčků, před čím je vhodné se mít (nejen) během léta na pozoru.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zákusky připravené na grilu

    Před 6 měsíci
    Když už jste jednou rozpálili gril, bylo by docela praktické, připravit na něm nejen „hlavní chod“, ale i zákusek. Souhlasíte? Tak tady máte několik nápadů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nejlepší tipy na fit grilování

    Před 6 měsíci
    Grilovací sezóna bez výčitek a obětování toho nejlepšího? Tohle funguje! Máme pro vás nejlepší tipy pro příští grilování.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Opékání špekáčků má svá pravidla

    Před 6 měsíci
    Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.
     Komentáře
  • Proženy

    Špinavý gril znamená zápach i kontaminaci jídla. Jak ho vyčistit od mastnoty a přípečků?

    Před 7 měsíci
    Užijte si grilování, dokud to ještě počasí dovoluje. A nezapomeňte se za odměnu o svůj gril také pořádně postarat! Poradíme, kdy a jak ho zbavit mastnoty a přípečků!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rychlý recept na thajský špagetový salát

    Před 7 měsíci
    Připravujete party s grilováním a rádi byste své hosty překvapili trochu jiným salátem? Pak je ideální tento recept na thajský špagetový salát.
     Komentáře
  • Novinky

    Co dělat, když vás soused obtěžuje hlasitou hudbou či dýmem z grilování?

    Před 7 měsíci
    Příjemné letní počasí přímo vybízí k tomu, aby člověk trávil volné chvíle, ať už přes den či večer, na zahrádce, terase či balkonu. Ovšem ne vždy se podaří si je opravdu užít. Stačí, aby sousedé pořádali hlasitou párty až do rána, nebo pravidelně obtěžovali dýmem z grilování.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Postavte si zahradní bar na grilování a využijte hezké dny na vaření pod širým nebem

    Před 7 měsíci
    Barový pult poskytne příležitost k posezení a občerstvení, kuchyňská část zase dostatek prostoru na vaření nebo grilování.
     Komentáře
  • Český kutil

    Nevíte co s klacíky? Vyrobte si z nich designový stojan na víno

    Před 7 měsíci
    Náš návod na stojan vám pomůže zpracovat klacíky z vaší zahrady. Nevěříte? Máme pro vás vychytaný postup Ládi Hrušky. Vyrobte si podle něj designový kousek, který vám poslouží třeba při grilování. Je to velmi jednoduchá práce, kterou zvládnou i děti.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Netradiční slané palačinky

    Před 7 měsíci
    Chystáte večerní posezení či grilování s přáteli, a rádi byste je překvapili něčím novým a netradičním?
     Komentáře
  • Bydlíme chytře

    Léto neznamená jen grilování aneb jak uspořádat elegantní zahradní večírek

    Před 7 měsíci
    Léto je ideálním obdobím pro pořádání grilování a zahradních večírků či oslav s přáteli i rodinou. Je příště s organizováním řada na vás?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravější letní opékání na rozpáleném grilu

    Před 7 měsíci
    Letní grilovačky jsou českým fenoménem. Výzkumy však naznačují spojení mezi grilovaným jídlem a rakovinou. Naštěstí se tohle riziko dá snížit s pomocí jednoduchých tipů. Jak dlouho marinovat maso a jak je to s vodními grily? Mějte jasno o zdravějším opékání na rožni!
     Komentáře
  • EgoMan

    K létu patří grilování. Přestaňte dělat nejčastější chyby a staňte se hvězdou večera

    Před 7 měsíci
    Všichni milují období grilování, kdy usedáme ke stolu s přáteli a rodinou a vychutnáváme si teplé večery.
     Komentáře
  • Jímeto

    Co si vzít do kempu, když nechcete podporovat smažák za dvě stovky. Ušetříte a pochutnáte si

    Před 7 měsíci
    Ceny hotových jídel v restauracích a stáncích mohou v současné době náklady na dovolenou hodně navýšit.
     Komentáře
  • Kondice

    Jak hravě zvládnout letní grilovačky?

    Před 7 měsíci
    Doba dlouhých večerů, posezení s přáteli a letních grilovaček je tady. Aby pro vás každá sešlost nebyla strašákem, podívali jsme se s naším odborníkem Janem Cahou na „nástrahy“ grilování a přinesli tipy, jak si ho pořádně užít a neprohřešit se nutně vůči zdravému životnímu stylu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastický cuketový makovec: Křehoučký a hotový bleskem

    Před 7 měsíci
    Úroda cuket je v plném proudu a vy si už nevíte rady, co s nimi udělat? Upečte si úplně jednoduchý cuketový makovec, který máte za chvilku hotový! Pochutná si na něm celá vaše rodina a jeden nebude stačit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jakmile vyndáte maso z grilu, musíte s ním udělat jednu věc, jinak si nepochutnáte

    Před 7 měsíci
    Grilování je synonymem pro slovo léto. Kdo v létě negriluje, jako kdyby vůbec neexistoval. Kouřem navoněné maso či zelenina nemá zkrátka konkurenci. Pokud si rádi vychutnáváte dobrý steak, nikdy nezapomeňte před konzumací udělat jednu zásadní věc.
     Komentáře
  • Náš region

    „Češi umí výborně grilovat,“ říká šéfkuchař a radí (nejen) jak vybrat správný gril

    Před 7 měsíci
    „Recepty se čtou vždycky odzadu,“ říká mistr grilu, šéfkuchař David Izák. Prozradil nám, jak maso a zeleninu grilovat zdravě, ale i jaká jídla nemá…
     Komentáře
  • Fajntip

    Jak nejlépe grilovat podle gurmána Davida Kubrichta, jehož videa mají 12 milionů zhlédnutí

    Před 7 měsíci
    Podle Davida není grilování žádná věda. Chce to jen dobrý gril, kvalitní suroviny, teploměr a pár triků, které si lze osvojit v praxi. Ani on se nevyhnul experimentování, než našel ty správné postupy.
     Komentáře
  • Vitalia

    Burger ze sáčku má řadu výhod. Už jste ho zkusili?

    Před 7 měsíci
    Mít doma sáček, ve kterém se skrývá trvanlivá sypká směs na burger, není od věci. Zvláště pokud holdujete dennímu grilování a máte rádi i rostlinné verze hamburgerů. Být vegan nebo vegetarián, případně flexitarián, je dnes výrazně snazší než v devadesátých letech. Je to dáno zejména tím, že takto se stravujících lidí je dnes výrazně více a tím pádem se rozšířila i nabídka produktů, směřujících právě do jejich jídelníčků. Jedním z nich jsou právě v tomto letním období burgery. Ty na platíčku, které vypadají jako hovězí, jsou již známou klasikou, my se ale zaměříme na ty, které najdete v regálech s trvanlivými potravinami, ve zdravém (často spíše internetovém) koutku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vyrobit domácí provensálské koření z bylinek ze zahrádky a zadarmo

    Před 7 měsíci
    Pěstujte bylinky? Připravte si vlastní provensálskou směs, která se vám bude hodit v kuchyni po celý rok. Díky provensálskému domácímu koření si můžete připravit skvělé marinády na grilování, směs se hodí i na všechny druhy mas a zeleninových pokrmů. Stačí si jen najít ten správný poměr bylinek, který bude nejvíce chutnat vám.
     Komentáře
  • Náš dům

    Přílišný zápach z grilování: Sousedské spory mnohdy nemají limity

    Před 7 měsíci
    Grilování v létě patří snad mezi nejznámější a nejoblíbenější kratochvíle mnohých z nás. Divit se tomu určitě nelze, vždyť připravit si skvělé maso, grilovanou zeleninu, sýr nebo cokoli jiného určitě stojí za to. Ne vždy ale musí být tato příprava jídla zrovna ideální. Pokud si soused rozdělá gril hned vedle vás u plotu nebo na sousedním balkónu, příjemné to být nemusí. Jaké jsou vlastně hranice mezi příjemnou vůni grilovaného masa a obtěžováním?
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 14. 8. 2022

    Před 7 měsíci

    ·

    26 minut

    Další soutěžní recept na sladko: Kynuté koláče s tvarohem a rybízem od Jany Krejčí. Zelenina, kterou byste nečekali, že Josef Maršálek přidá do sladkého těsta kvůli vláčnosti. Zdražování zasahuje i do fenoménu grilování. Jaké maso nebo uzeniny zvolit?
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    2 min

    Podcast
    Zdražování zasahuje i do fenoménu grilování. Jaké maso nebo uzeniny zvolit?

    Před 7 měsíci

    ·

    2 minuty

    Grilovat, nebo ne? To je kardinální otázka. Chuťové buňky nás přesvědčují, že rozhodně ano, ale lékaři varovně zvedají prst – při grilování vznikají karcinogenní látky a o ty nikdo nestojí. Jak tedy zdravotní riziko eliminovat nebo alespoň snížit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Blesková omáčka ke grilovanému masu podle Pohlreicha: Vynikající a super rychlá

    Před 7 měsíci
    K létu grilování prostě patří. Jste vášnivým „masožravcem" a chcete si masíčko něčím vylepšit? Zkuste super rychlou omáčku podle šéfkuchaře Zdenka Pohlreicha, jinou už dělat nebudete.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Jak připravit gril, abychom si perfektně pochutnali na voňavých laskominách: Grilovací sezóna

    Před 7 měsíci
    Léto je ten nejbáječnější čas, který skýtá člověku řadu potěšení. Mezi jednu z nejoblíbenějších kratochvílí dlouhých teplých večerů patří společenské a kulinářské vyžití při grilování. Ovšem i při grilování se dá leccos zkazit, dokonce si člověk může nenávratně zničit zdraví. Jak připravit gril? Správnými postupy při grilování vás provede gurmán a odborník na grilování Jiří Rašovský.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Čas grilování je tu! Vyzkoušejte naši marinádu, salsu i dip

    Před 7 měsíci
    Příjemné letní podvečery na zahradě či terase přímo vybízí ke grilování s přáteli či rodinou. Co všechno se dá grilovat a jaký dip či dresink si vybrat? Přečtěte si naše tipy a zpestřete si své příští letní posezení. Už se vám sbíhají sliny?
     Komentáře
  • Magazín

    5 důvodů, proč navštívit právě Berlín

    Před 7 měsíci
    Berlín je ideálním místem, kam vyrazit na dovolenou. Tato rušná metropole splňuje všechny požadavky moderního člověka.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Jak na ta nejlepší grilovaná žebírka? Kuchař prozradil pár triků pro stoprocentní úspěch

    Před 7 měsíci
    Léto je stále v plném proudu, i když se už prázdniny přehouply do své druhé poloviny. A co by k létu mělo patřit víc než posezení venku třeba na zahradě nebo alespoň na balkoně či terase, přátelé a něco opravdu dobrého na talíři? Pojďme si proto ugrilovat ta nejlepší vepřová žebra, na která budete ještě dlouho vzpomínat…
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak se naučit míchat vlastní koření? Základem je paprika, chilli a kvalitní pepř, říká pražský kořenář

    Před 7 měsíci
    Nebojte se experimentovat a namíchejte si svoji směs grilovacího koření, radí kořenář Jan Schneedorfer z Království chuti. Jenže jak se v koření vyznat a jak s mícháním směsí začít? Když se podíváte v obchodech do sekce s kořením, bude vás přecházet zrak. Jednodruhové střídá směs na kuře, čínu či rybu a na grilovanou zeleninu. Směs sušených bylinek doplňuje koření v bio kvalitě nebo to bez soli. V baleních malých, středních i v mlýnku, v celku i namleté. Vybrat si musí každý. A kdo si nevybere, ten je vítán u Jana Schneedorfera z Království chuti v pražských Nuslích, který dokáže poradit s kdejakou směsí koření. I s takovou, která nám připomene dovolenou v Řecku nebo v Jižní Americe.
     Komentáře
  • Feminela

    Aby grilování bylo bez starostí: vyčistit celý gril zvládnete během chvíle

    Před 7 měsíci
    Grilovací sezóna je v plném proudu. Před samotným začátkem grilování s přáteli a rodinou byste ale neměli zapomínat na jednu důležitou věc. Řeč je pochopitelně o hygieně.
     Komentáře
Reklama