Zavřít
Grilování

Grilování

Nejnovější články na Seznamu na téma Grilování
  • iReceptář

    Fantastický cuketový makovec: Křehoučký a hotový bleskem

    Před 16 hodinami
    Úroda cuket je v plném proudu a vy si už nevíte rady, co s nimi udělat? Upečte si úplně jednoduchý cuketový makovec, který máte za chvilku hotový! Pochutná si na něm celá vaše rodina a jeden nebude stačit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jakmile vyndáte maso z grilu, musíte s ním udělat jednu věc, jinak si nepochutnáte

    Před 20 hodinami
    Grilování je synonymem pro slovo léto. Kdo v létě negriluje, jako kdyby vůbec neexistoval. Kouřem navoněné maso či zelenina nemá zkrátka konkurenci. Pokud si rádi vychutnáváte dobrý steak, nikdy nezapomeňte před konzumací udělat jednu zásadní věc.
     Komentáře
  • Náš region

    „Češi umí výborně grilovat,“ říká šéfkuchař a radí (nejen) jak vybrat správný gril

    Před 2 dny
    „Recepty se čtou vždycky odzadu,“ říká mistr grilu, šéfkuchař David Izák. Prozradil nám, jak maso a zeleninu grilovat zdravě, ale i jaká jídla nemá…
     Komentáře
  • Fajntip

    Jak nejlépe grilovat podle gurmána Davida Kubrichta, jehož videa mají 12 milionů zhlédnutí

    Před 3 dny
    Podle Davida není grilování žádná věda. Chce to jen dobrý gril, kvalitní suroviny, teploměr a pár triků, které si lze osvojit v praxi. Ani on se nevyhnul experimentování, než našel ty správné postupy.
     Komentáře
  • Vitalia

    Burger ze sáčku má řadu výhod. Už jste ho zkusili?

    Před 3 dny
    Mít doma sáček, ve kterém se skrývá trvanlivá sypká směs na burger, není od věci. Zvláště pokud holdujete dennímu grilování a máte rádi i rostlinné verze hamburgerů. Být vegan nebo vegetarián, případně flexitarián, je dnes výrazně snazší než v devadesátých letech. Je to dáno zejména tím, že takto se stravujících lidí je dnes výrazně více a tím pádem se rozšířila i nabídka produktů, směřujících právě do jejich jídelníčků. Jedním z nich jsou právě v tomto letním období burgery. Ty na platíčku, které vypadají jako hovězí, jsou již známou klasikou, my se ale zaměříme na ty, které najdete v regálech s trvanlivými potravinami, ve zdravém (často spíše internetovém) koutku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vyrobit domácí provensálské koření z bylinek ze zahrádky a zadarmo

    Před 4 dny
    Pěstujte bylinky? Připravte si vlastní provensálskou směs, která se vám bude hodit v kuchyni po celý rok. Díky provensálskému domácímu koření si můžete připravit skvělé marinády na grilování, směs se hodí i na všechny druhy mas a zeleninových pokrmů. Stačí si jen najít ten správný poměr bylinek, který bude nejvíce chutnat vám.
     Komentáře
  • Náš dům

    Přílišný zápach z grilování: Sousedské spory mnohdy nemají limity

    Před 5 dny
    Grilování v létě patří snad mezi nejznámější a nejoblíbenější kratochvíle mnohých z nás. Divit se tomu určitě nelze, vždyť připravit si skvělé maso, grilovanou zeleninu, sýr nebo cokoli jiného určitě stojí za to. Ne vždy ale musí být tato příprava jídla zrovna ideální. Pokud si soused rozdělá gril hned vedle vás u plotu nebo na sousedním balkónu, příjemné to být nemusí. Jaké jsou vlastně hranice mezi příjemnou vůni grilovaného masa a obtěžováním?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 14. 8. 2022

    Před 5 dny

    ·

    26 minut

    Další soutěžní recept na sladko: Kynuté koláče s tvarohem a rybízem od Jany Krejčí. Zelenina, kterou byste nečekali, že Josef Maršálek přidá do sladkého těsta kvůli vláčnosti. Zdražování zasahuje i do fenoménu grilování. Jaké maso nebo uzeniny zvolit?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    2 min

    Podcast
    Zdražování zasahuje i do fenoménu grilování. Jaké maso nebo uzeniny zvolit?

    Před 5 dny

    ·

    2 minuty

    Grilovat, nebo ne? To je kardinální otázka. Chuťové buňky nás přesvědčují, že rozhodně ano, ale lékaři varovně zvedají prst – při grilování vznikají karcinogenní látky a o ty nikdo nestojí. Jak tedy zdravotní riziko eliminovat nebo alespoň snížit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Blesková omáčka ke grilovanému masu podle Pohlreicha: Vynikající a super rychlá

    Před 6 dny
    K létu grilování prostě patří. Jste vášnivým „masožravcem" a chcete si masíčko něčím vylepšit? Zkuste super rychlou omáčku podle šéfkuchaře Zdenka Pohlreicha, jinou už dělat nebudete.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Jak připravit gril, abychom si perfektně pochutnali na voňavých laskominách: Grilovací sezóna

    Před 7 dny
    Léto je ten nejbáječnější čas, který skýtá člověku řadu potěšení. Mezi jednu z nejoblíbenějších kratochvílí dlouhých teplých večerů patří společenské a kulinářské vyžití při grilování. Ovšem i při grilování se dá leccos zkazit, dokonce si člověk může nenávratně zničit zdraví. Jak připravit gril? Správnými postupy při grilování vás provede gurmán a odborník na grilování Jiří Rašovský.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Čas grilování je tu! Vyzkoušejte naši marinádu, salsu i dip

    Před 7 dny
    Příjemné letní podvečery na zahradě či terase přímo vybízí ke grilování s přáteli či rodinou. Co všechno se dá grilovat a jaký dip či dresink si vybrat? Přečtěte si naše tipy a zpestřete si své příští letní posezení. Už se vám sbíhají sliny?
     Komentáře
  • Magazín

    5 důvodů, proč navštívit právě Berlín

    Před 7 dny
    Berlín je ideálním místem, kam vyrazit na dovolenou. Tato rušná metropole splňuje všechny požadavky moderního člověka.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Jak na ta nejlepší grilovaná žebírka? Kuchař prozradil pár triků pro stoprocentní úspěch

    Před 8 dny
    Léto je stále v plném proudu, i když se už prázdniny přehouply do své druhé poloviny. A co by k létu mělo patřit víc než posezení venku třeba na zahradě nebo alespoň na balkoně či terase, přátelé a něco opravdu dobrého na talíři? Pojďme si proto ugrilovat ta nejlepší vepřová žebra, na která budete ještě dlouho vzpomínat…
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak se naučit míchat vlastní koření? Základem je paprika, chilli a kvalitní pepř, říká pražský kořenář

    Před 10 dny
    Nebojte se experimentovat a namíchejte si svoji směs grilovacího koření, radí kořenář Jan Schneedorfer z Království chuti. Jenže jak se v koření vyznat a jak s mícháním směsí začít? Když se podíváte v obchodech do sekce s kořením, bude vás přecházet zrak. Jednodruhové střídá směs na kuře, čínu či rybu a na grilovanou zeleninu. Směs sušených bylinek doplňuje koření v bio kvalitě nebo to bez soli. V baleních malých, středních i v mlýnku, v celku i namleté. Vybrat si musí každý. A kdo si nevybere, ten je vítán u Jana Schneedorfera z Království chuti v pražských Nuslích, který dokáže poradit s kdejakou směsí koření. I s takovou, která nám připomene dovolenou v Řecku nebo v Jižní Americe.
     Komentáře
  • Feminela

    Aby grilování bylo bez starostí: vyčistit celý gril zvládnete během chvíle

    Před 12 dny
    Grilovací sezóna je v plném proudu. Před samotným začátkem grilování s přáteli a rodinou byste ale neměli zapomínat na jednu důležitou věc. Řeč je pochopitelně o hygieně.
     Komentáře
  • Befity

    Letní grilování pod taktovkou změny

    Před 12 dny
    Horké letní dny jsou téměř za námi, avšak zahrada a příroda nám toho nabízí zdaleka nejvíce z celého roku. Patříte mezi nadšené zahradníky, kteří pěstují ovoce i zeleninu, nebo raději dáváte přednost supermarketům?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování levou zadní: Jak grilovat cuketu na předkrm, přílohu i jako hlavní chod. Na co si dát pozor

    Před 15 dny
    Řeknete si, že grilování cukety není žádná věda. I když ji můžete jen pokrájet na kolečka, hodí se tato skvělá zelenina na mnohem pestřejší využití. Zjistěte, jak cuketu grilovat a vychutnat si její chutě.
     Komentáře
  • WeboZdraví

    Jak správně grilovat

    Před 15 dny
    Grilování se stalo v posledních letech fenoménem. Kdo by si rád neposeděl s rodinou nebo přáteli a nepochutnal si na výborném masíčku či zelenině? Jenže pozor! Věděli jste, že populární a tolik opěvované grilování vlastně patří mezi nejméně vhodné způsoby tepelné úpravy?
     Komentáře
  • Vitalia

    Už jste zkusili salsicciu? Italskou syrovou klobásu využijete skvěle v kuchyni

    Před 16 dny
    Víte, co je to salsiccia? Jde o specifický italský produkt, obvykle ne zcela přesně označovaný jako syrová klobása. Poradíme, jak ji využít v kuchyni. Snahám spotřebitelů zpestřit si svůj jídelníček o netradiční pokrmy z netradičních surovin vychází vstříc stále se rozšiřující nabídka produktů. Některé nejsou v Česku zatím příliš rozšířené, patří mezi ně například italská salsiccia.
     Komentáře
  • Feminela

    Grilování k létu patří. Staňte se hvězdou každé letní party a připravte opravdové lahůdky

    Před 16 dny
    Češi milují grilování. Pro mnoho lidí jde o činnost, na kterou se těší během celé zimy.
     Komentáře
  • Refresher

    Je lepší česká klasika, nebo BIO? Otestovali jsme všechna balení plnotučných hořčic ze supermarketu

    Před 16 dny
    Je nám jasné, že se ti nechce kupovat všechna balení a testovat, která hořčice je ke grilování nejlepší. Tak jsme to udělali za tebe.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování levou zadní: Jak poznat zralý meloun a jak z něj připravit skvělou grilovací omáčku

    Před 17 dny
    Meloun nejspíš obvykle jíte jen tak rozříznutý. Dá se s ním ale mnohem více kouzlit. Šťavnatý plod se dá využít i na grilování a lze z něj připravit i výborná grilovací omáčka.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Jak připravit portobello a hamburger na grilu + 6 tipů na grilování na uhlících

    Před 18 dny
    Grilovací sezona je v plném proudu. Uhlíky jsou rozžhavené a vůně grilovaných lahůdek stoupá do nosu a dráždí smysly. Grilovat lze téměř všechno, možná jste však ještě nezkusili některé recepty.
     Komentáře
  • Rozmarýna

    Pochoutky z grilu

    Před 18 dny
    Grilovací sezóna už je v plném proudu, a tak vám jistě přijde k chuti pár receptů ze světové kuchyně. Co takhle losos s avokádovým guacamole, kuřecí tacos nebo vepřové ražniči?
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Oblíbené grilování k létu neodmyslitelně patří

    Před 19 dny
    Než začnete s oblíbenou letní aktivitou, jakou je určitě grilování, je vhodné si připomenout pár rad. Aby byl výsledný pokrm chutný, je nutné nepodcenit jeho přípravu, která se odvíjí od druhu konkrétní suroviny. Jinak budete připravovat maso a jinak zeleninu.
     Komentáře
  • Náš dům

    Žádná věda: Jak v létě správně grilovat čerstvé houby

    Před 19 dny
    V období léta můžete grilovat nejen maso, zeleninu, ovoce, či sýry. Grilovat lze s úspěchem také houby. Je to potom velmi příjemné zpestření a doplněk ke klasickým grilovaným pochoutkám. Grilování hub není složité, platí pouze několik základních pravidel. Jakých?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Nejen maso, zkuste na grilu třeba tropickou bombu

    Před 20 dny
    V případě, že jste na svůj mistrovský gril právě využili k přípravě různých druhů masa… no, řekněme, že je to promarněná příležitost ke kulinářské kreativitě. Rozšiřte své hranice a zvažte, zda byste neměli ovoci dopřát trochu času v rozpáleném ohni. Také zelenina získá po pár minutách na roštu zvláštní chuť. A přemýšleli jste někdy o využití grilu k vytvoření zelného salátu nebo pizzy? Jak se zdá z těchto receptů, je to všechno určitě možné.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Zlepšujeme se v grilování ruských tanků, chlubí se Ukrajinci záběry drtivého útoku

    Před 20 dny
    Ukrajinci se pochlubili dalším útokem na ruskou těžkou techniku. Pomocí dělostřelectva se jim u Izjumu podařilo zasáhnout nepřátelský tank. Vzplanutí munice uvnitř stroje pak mělo pro obrněné vozidlo fatální následky. Ukrajinec, který video zveřejnil, přirovnal dělostřelecký úder k zahradnímu grilování. Okolnosti pořízení záběrů nelze v průběhu války nezávisle ověřit.
     Komentáře
  • Asenior

    Ugrilujte si zeleninu

    Před 20 dny
    Dlouhé roky bývaly letní grilovačky především o klobásách a mase. Zkuste pro jednou vyměnit živočišnou stravu za rostlinnou a na rošt si dejte zeleninu. Garantujeme, že se budete olizovat až za ušima.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Co v létě na gril? Klobásu a hambáč

    Před 21 dny
    Grilovací sezóna je v plném proudu, a pokud grilujete častěji, je dobré vnášet do výběru mas a produktů na gril trochu pestrosti. Není sice nad šťavnatý český hovězí steak, ale grilovanou klobásu Češi prostě milují. Burgery už také dávno nejsou jen doménou rychlého občerstvení a nalezneme je v téměř každé modernější restauraci. Během posledních let si ale hamburgery vydláždily cestu také do českých domácností.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování levou zadní: Jak na grilované houby. Víte, proč je předem nesolit?

    Před 22 dny
    Grilovat se dají nejen maso, zelenina a ovoce, ale také houby. Které houby jsou nejvhodnější a jak je připravit. Přečtěte si naše tipy, jak si houby vychutnat při grilovačce.
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Neskutečně lahodný rib eye steak s pepřovou omáčkou

    Před 23 dny
    Pokud máš k dispozici kvalitní hovězí maso, je grilování jedna velká radost. Já připravoval vyzrálý rib eye steak z Jestřebic s pepřovou omáčkou.
     Komentáře
  • Receptovník

    Grilovací sezona je v plném proudu. Čistý gril je základ pro celé letní menu

    Před 24 dny
    Letní sezóna je za dveřmi a s ní také období letního grilování. Základem je pochopitelně kvalitní a dokonale čistý gril, na který budete moci s klidným srdcem položit marinované maso, rybu v alobalu nebo zeleninu. Někteří lidé grilují rádi celé léto, a proto byste měli svůj gril udržovat neustále čistý. Poradíme vám, jak to udělat jednoduše a bez chemie.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak využít léto ke snížení cholesterolu: Správné grilování, vedro i výlety

    Před 24 dny
    Pokud by všem dospělým lidem v naší republice někdo změřil hladinu cholesterolu, měla by až polovina z nich vyšší hodnoty, než je zdravé. Proč to tak je a co udělat pro jeho snížení? A proč na to právě léto ideální?
     Komentáře
  • Bety

    Zářivě čistý gril

    Před 26 dny
    Grilování milujeme – jen kdyby druhý den ráno nebyl na zahradě stále špinavý gril. S tímto domácím prostředkem ho ale zvládnete vyčistit do zářivé čistoty.
     Komentáře
  • Bety

    Grilování s sebou nese riziko rakoviny

    Před 27 dny
    Grilování je velice oblíbenou aktuální zábavou. Ale bohužel může zdravotně uškodit. Proč maso vždy marinovat? A jaké přísady k tomu použít?
     Komentáře
  • Čtidoma

    4 tipy na nejlepší grilování: Pomůže cibule, ale i kostka ledu

    Před 27 dny
    Spolu s létem je v plném proudu i sezona venkovních grilů. Pořádná grilovačka je zkrátka jednou z těch nejoblíbenějších letních aktivit. Někdy se ale může stát, že omylem vysušíme maso nebo nám gril zkrátka nejde vyčistit. Naštěstí existuje hned několik tipů, které vám s těmito problémy pomohou.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Grilparáda: Tady jsou tipy a triky, jak správně na grilování masa!

    Před 28 dny
    Griluju špatně, ale rád. Přesně to by o sobě mohl říct nejspíš každý druhý Čech. Jen co jsme do jisté míry vyměnili špekáčky z ohně za maso z grilu, začali jsme dělat chyby. Jaké jsou ty nejčastější při přípravě masa a jak to dělat správně?
     Komentáře
  • Kreativní techniky

    Upcyklace: Nevyhazujte prázdné plechovky. Máme pro vás tip, jak je využít

    Před 28 dny
    Vyrobte si užitečného pomocníka pro letní grilování.
     Komentáře
  • UdálostiExtra

    Obtěžuje vás soused hlasitou hudbou či dýmem z grilování? Jak se můžete bránit?

    Před 28 dny
    Příjemné letní večery přímo vybízí k odpočinku na zahrádkách, terasách nebo balkonech, ale může se to občas i zvrtnout.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Jak grilovat zdravě

    Před 28 dny
    Dodržovat při grilování „technologický“ postup a „správnou výrobní praxi“ se vyplatí nejen proto, aby vám strávníci na závěr „grilovačky“ zatleskali, ale i pro jejich zdraví.
     Komentáře
  • Bety

    Letní faux pas při výběru oblečení

    Před 29 dny
    Jakkoli je léto krásné, přináší s sebou také jisté problémy. Ať už jsou to skvrny od deodorantu, zápach po grilování nebo pomačkané oblečení. Máme tipy, jak to vyřešit.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Připravte svým přátelům nezapomenutelnou grilovačku

    Před 30 dny
    Pokud chcete, aby na grilovačku u vás kamarádi vzpomínali ještě minimálně příští léto, buďte originální. Nepřemýšlejte jen nad výběrem jídla a pití, které budete servírovat. Zamyslete se i nad detaily. Ty jsou také hodně důležité. Stylová výzdoba zahrady, pohodová hudba nebo téma večírku můžou udělat opravdu hodně. Mrkněte na tipy, které vašim přátelům vezmou dech.
     Komentáře
  • Receptovník

    Staňte se hvězdou grilovací party. S našimi tipy vždy připravíte dokonalé maso i delikátní rybí menu

    Před 30 dny
    Horké dny jsou jako stvořené pro pořádání letní grilovačky. Celá rodina si sedne ke společnému stolu i s přáteli a užívají si léta v plném proudu. Grilovat však můžeme i špatně. Dávejte si pozor na některé věci, abyste si mohli grilovačku užít naplno.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Ostružinové čatní: na grilovací party jako dělané

    Před 30 dny
    Čatní je původem z indické kuchyně. Jedná se o zavařeninu, kterou tvoří ovoce, zelenina, koření, ocet a cukr (případně i bylinky). Připravit si je můžete z různých druhů ovoce i zeleniny. Velice častou přísadu tvoří zejména cibule. Jakékoli sezónní ovoce je možné využít tímto způsobem a podávat ho po celý rok. Kromě ostružinového čatní můžete narazit také na rajčatové, mangové, mátové, pomerančové nebo dokonce arašídové čatní.
     Komentáře
  • Cesty a výlety

    Nebaví vás už krkovička, nebo kuře? Zkuste lososa na citronech podle sicilské receptury

    Před 30 dny
    Grilovací sezóna je v plném proudu, tak proč nezkusit nějaký skvělý recept z oblíbených dovolenkových destinací. Na sicilském pobřeží dělají například skvělého grilovaného lososa na citronech.
     Komentáře
  • Tvořte s námi

    Nevyhazujte prázdné plechovky! Vyrobte si užitečného pomocníka pro letní grilování

    Před 1 měsícem
    Máte doma prázdné plechovky? Nevyhazujte je. Máme pro vás tip, jak je využít. Grilujete často a stále přenášíte příbory a další věci sem a tam? Upcyklujte a vyrobte si z prázdných plechovek užitečný stojan na příbory na stůl i na přenášení. Budete mít vše stále pohromadě. Příbory snadno přemístíte. Stojan na příbory se skvěle hodí na letní grilování | DIY návody, inspirace a nápady na tvoření.
     Komentáře
  • Levou zadní

    Letní grilování je v plném proudu, grill a správný výběr masa je základ

    Před 1 měsícem
    Jak na domácí grilovačku a na co nezapomínat když vybíráme gril a když vybíráme maso na grilování. A samozřejmě nezapomínat na správnou údržbu grilu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování levou zadní: Jak nejlépe grilovat kuřecí maso, abyste se neotrávili? Pozor na kleště i čisté talíře!

    Před 1 měsícem
    Grilování kuřecího masa je oblíbené, ale pokud nerespektujete základní pravidla, může se stát, že bude maso po úpravě suché, nebo naopak krvavé. Přečtěte si, jak správně grilovat kuře a jak zajistit, aby bylo šťavnaté a propečené.
     Komentáře
  • Apetit

    Grilování v latinském rytmu: Vůně argentinského či kolumbijského grilu vás dostane do kolen

    Před 1 měsícem
    Tradiční pokrmy států latinské Ameriky mají svá specifika, na která jsou jejich občané patřičně hrdi. Nahlédněte pod pokličku venezuelské, argentinské, kolumbijské a brazilské kuchyně a nechte se zlákat vůní středně propečených steaků, kukuřice, fazolí, exotického koření a dalších neodolatelných surovin.
     Komentáře
  • Ecoista

    Spotřeba mléka je v Česku na vzestupu. Trendu pomohlo grilování, cestování i známé složení suroviny

    Před 1 měsícem
    „Člověk je jediný savec, který pije mléko jiného savce. Jediný tvor, který pije mléko nejen v kojeneckém věku. Přibližně v pěti letech ztrácí schopnost trávit laktózu,“ tvrdí mýty, které v minulosti i současnosti kolovaly a kolují ve veřejném prostoru.
     Komentáře
  • Příbram

    Letní grilování: Vyzkoušejte netradiční pochoutky

    Před 1 měsícem
    Na téma grilování existuje mnoho rad od amatérů i excelentních kuchařů. A protože rad není nikdy dost, přinášíme netradiční recepty.
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Čtyři marinády na vepřovou krkovici, které promění grilování ve famózní kulinářský zážitek

    Před 1 měsícem
    Vepřová krkovice je ideální maso pro nakládání před grilováním. Připravil jsem pro vás čtyři marinády, aby si každý mohl vybrat podle svojí chuti.
     Komentáře
  • Novinky

    Pět způsobů, jak využít banánové slupky

    Před 1 měsícem
    Pokud se domníváte, že snědením banánu jeho slupka dohrála svou roli na světě a hodí se už leda do odpadu, možná budete překvapeni. Využít ji lze ještě při grilování, k očistě pokojovek od prachu, jako lapač octomilek, ochranu proti mšicím i hnojivo.
     Komentáře
  • Náš dům

    Čištění grilu cibulí je jednoduché a účinné

    Před 1 měsícem
    Obejít se v kuchyni bez cibule fakticky nelze. Jedná se no základní kuchyňskou surovinu vhodnou pro přípravu spousty pokrmů. Cibule je ale vynikající i v mnoha jiných ohledech. Pomůže třeba s mytím oken, hodí se na skvrny od potu, případně po štípnutí hmyzem nebo je výborná pro čištění grilu. Právě na tuto devízu cibule se podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Možná, že tento trik vůbec neznáte.
     Komentáře
  • iReceptář

    4 největší chyby při grilování kuřecího masa: Neděláte je taky?

    Před 1 měsícem
    Grilování kuřecího masa může být poměrně ošemetné a spousta lidí se často setkává s tím, že je maso po sundání z grilu suché, má nevýraznou chuť, anebo je uprostřed ještě syrové. Příprava kuřecího na grilu přitom není nikterak složitá. Možná se ale i vy dopouštíte jedné z nejčastějších chyb a nevědomky se tak připravujete o skvělý chuťový zážitek.
     Komentáře
  • Menutovka

    Rychlá a svěží příloha, která nemůže chybět u žádného grilování

    Před 1 měsícem
    Rychlá a poctivá řecká klasika osvěží horké večery při grilování! Na 2 velké (či 4 přílohové) porce: 2 větvičky čerstvého oregana (nebo ½ lžičky sušeného), šťáva z ½ citronu, necelá lžička soli, čerstvě mletý pepř, 4–5 lžic olivového oleje extra virgin, ½ menší červené cibule, 200 g okurky, 200 g sladkých zralých rajčat, 200 g červené papriky, 100 g fety, 12 černých oliv (ideálně Kalamata).
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilování levou zadní: Hovězí srdíčka anticuchos byla kdysi jídlem pro otroky. Dnes díky této marinádě nahradí svíčkovou!

    Před 1 měsícem
    Grilujete rádi, ale pořád jen samá krkovička není to pravé? Zkuste peruánskou specialitu anticuchos z hovězího srdce. Díky speciální marinádě jde o šťavnatou delikatesu, kterou po prvním ochutnání asi navždy zařadíte do vašich grilovacích receptů.
     Komentáře
  • Apetit

    Večeře z grilu: zelenina jako příloha i hlavní chod. Na grilu si můžete připravit i lasagne nebo tacos

    Před 1 měsícem
    Grilovaná zelenina je skvělou přílohou i hlavním chodem. Nepotřebuje ani příliš koření, leckdy stačí sůl a pepř. Připravit z ní můžete salát, sendvič či tacos a mnoho dalších jídel, které najdete pod článkem. Vůni papriky, lilku, rajčat nebo cukety nikdo neodolá!
     Komentáře

Rozpalte na grilu celý svět


<p><b>Spojené státy - barbecue</b>: toto slovo označuje jak grilované maso, tak samotnou událost. Charakteristické je tím, že se jídlo opéká pomalu a dlouho.</p> <p><b>Japonsko - yakiniku</b>: maso i zelelnina se krájí na tenké a malé plátky, ryby nebo vnitřnosti se obvykle napichují na bambusové špejle. Omáčkou se potírá až během grilování.</p> <p><b>Balkán - pljeskavica či čevapčiči</b>: balkánská jídla z masa jsou charakteristická mícháním mletého jehněčího a skopového dochucená čerstvými bylinkami a směsí koření (např. čubrica).</p> <p><b>Latinská Amerika - asado</b>: Maso se připravuje na speciálním grilu zvaném asador, který vypadá jako klec a zavěsí se nad hromadu rozžhaveného uhlí.</p> <p><b>Blízký východ a severní Afrika - arabský mangal</b>: marinované a na grilu pečené maso zvané šavarma je charakteristické pro libanonskou, izraelskou i tureckou kuchyni. Můžete ji připravit z jehněčího, kuřecího, krůtího nebo hovězího masa.</p>

    Více informací včetně receptů na Seznam Zprávy
    Reklama