Zavřít
Grilování

Grilování

Nejnovější články na Seznamu na téma Grilování
  • Receptovník

    Nechte se inspirovat tipy pro podzimní grilování

    Před 1 dnem
    Jak léto přechází do ostrého objetí podzimu, není třeba ještě balit gril. Září ve skutečnosti nabízí skvělou příležitost uspořádat podzimní grilování, využít chladnějšího počasí a bohaté sezónní úrody. Od uzených grilovaných mas po slané přílohy a sladké dobroty, tento článek vás provede nejlepšími volbami pro nezapomenutelné zářijové grilování. Grilované maso Podzimní grilování je o vychutnávání bohatých, kouřových chutí grilovaného masa. Zvažte tyto možnosti: Vepřová žebírka: Vepřová žebírka jsou grilovací klasikou. Marinujte je přes noc a poté je grilujte k dokonalosti, podlévejte barbecue omáčkou pro lahodnou polevu. Kuřecí stehna: Marinovaná kuřecí stehna jsou ideální pro ty, kteří preferují drůbež.
     Komentáře
  • Receptovník

    Ryby v září se hodí grilovat, péct i k přípravě hřejivé polévky

    Před 3 dny
    Září je skvělým obdobím pro čerstvé ryby. U nás najdete hlavně sladkovodní ryby, na které je nyní ideální čas. Navíc je venku stále ještě celkem hezky a teplo, takže si je můžete vychutnat venku na grilu s přáteli a rodinou. Poradíme vám hned několik způsobů, jak je připravit.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Chytrý způsob čištění grilu: Vlhké noviny odstraní veškerou mastnotu za 60 minut – vy se vůbec nenadřete

    Před 5 dny
    Chytrý způsob čištění grilu: Vlhké noviny odstraní veškerou mastnotu za 60 minut – vy se vůbec nenadřete. Sezóna grilování je v plném proudu a krásné počasí vybízí k venkovním setkáním a večírkům. Radost z hodování však rychle vyvane, když přijde čas na čištění grilu. Ale nebojte se, existuje osvědčená metoda, jak dosáhnout bezchybného grilu, díky které budete po vaření vždy bez stresu.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Obyvatelé Trojky si přejí zkrášlení kruháčů, komunitní zahrady nebo vodní prvky pro ochlazení v parných vedrech

    Před 7 dny
    Celkem 165 nápadů na zlepšení lokality v plzeňském centrálním obvodu zaslali lidé prostřednictvím speciální webové stránky. Mezi jejich návrhy se objevovaly například nápady na venkovní hřiště, zkrášlení okružních křižovatek, místa pro grilování nebo vodní prvky pro ochlazení v parných vedrech. Jednotlivé podněty radnice pečlivě posoudí, výběr zúží a nechá veřejnost znovu hlasovat. Na projekty vyčlenilo vedení obvodu ze svého rozpočtu šest milionů korun.
     Komentáře
  • Home

    Nový gril na podzimní rožnění? Poradíme podle čeho vybírat

    Před 7 dny
    Zvuk syčícího steaku, lákavá vůně grilované kukuřice, pronikavý smích a hřejivé sluneční paprsky. To je ideální grilovačka. Vše klapne na výbornou hlavně díky správnému grilu. Při jeho výběru je proto dobré zvážit všechna pro a proti u jednotlivých typů.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak uspořádat zahradní párty, na kterou nikdo nezapomene? Dopředu si vše naplánujte

    Před 10 dny
    Rádi hostíte své přátele a rodinu a trávíte čas společně u vás na zahradě? Aby vaše zahradní slavnost proběhla hladce a bez jakýchkoliv problémů, vše si pečlivě naplánujte. Menu počínaje a sezením konče. Na co byste při plánování rozhodně neměli zapomenout?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Plněné grilované žampiony se slaninou, modrým sýrem a zeleninovým salátem s kuskusem

    Před 10 dny
    Jen málokterá houba se u nás těší takové oblibě jako žampiony. Mají jemnou chuť, jejich příprava je snadná a můžete s nimi v kuchyni nebo na grilu doslova kouzlit: poslouží vám jako vynikající příloha, lehký předkrm nebo jako hlavní chod. S naším receptem můžete připravit hostinu, ve které kromě žampionů budou hrát důležitou roli i kvalitní slanina a modrý sýr.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Gril můžete vyčistit zeleninou

    Před 14 dny
    Nikdo dobrovolně nezvedne ruku, nevezme kartáč a nezačne bojovat s připečeným jídlem a nečistotami na svém grilovacím roštu. Chcete si usnadnit práci? Použijte ocet a cibuli!
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Jak připravit na grilu naprosto dokonalý steak

    Před 14 dny
    Příprava steaku je velice jednoduchá. Chcete jen si osvojit pár základních principů. Ve videu poradím jak na to.
     Komentáře
  • Novinky

    Grilovaný led je v Číně hit

    Před 16 dny
    Na čínských sociálních sítích vzbudily značnou pozornost záběry, na nichž se na grilu připravuje led. Po jídle připravovaném z kamení tak jde v krátké době o další čínskou kulinářskou specialitu.
     Komentáře
  • Lifee

    Vyzkoušeno redakcí: Chutné pesto z mrkvové natě si rozumí s těstovinami a masem, ale vynikne i jako pomazánka

    Před 19 dny
    Nad vlastnoručně vypěstovanou mrkev čerstvě vytaženou ze záhonu není! Chutná božsky a v kuchyni má širokou škálu využití. Jedlá je vlastně celá, včetně natě. Pojďte si z ní společně s námi připravit chutné pesto s parmazánem, které ještě upotřebíte na poslední letní grilovačky!
     Komentáře
  • Novinky

    Tajná ingredience šéfkuchařů, díky které bude maso jemnější a chutnější

    Před 23 dny
    Po kávě saháme nejčastěji ráno nebo když nás přepadne odpolední únava. Věděli jste ale, že mletá káva se hodí i jako skvělá kořenící přísada? Díky ní bude maso křehčí a získá ojedinělou chuť.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Grilovaná kukuřice od utržení po gastrozážitek: Díky předvaření je šťavnatá a ochucené máslo ji na závěr doladí k dokonalosti

    Před 23 dny
    Zralá cukrová kukuřice typická svou sladkou chutí je ideální přílohou nebo chuťovkou při grilování. Jak poznat, že jsou klasy zralé a jak si vychutnat dokonalou grilovanou kukuřici?
     Komentáře
  • HomeInCube

    Soused grilující na balkoně: Kdy nezmůžete nic a kdy se můžete bránit?

    Před 24 dny
    Češi jsou milovníci grilování – a to nejen v létě, ale klidně i v zimě. A protože jídlo připravené na grilu chutná tak nějak líp, není divu, že se začalo grilovat i na balkonech u bytů. Víte ale, jaké má grilování na balkonu pravidla? A kdy máte právo si na bezohledné sousedy stěžovat?
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak správně ohřát párky. Řada lidí je ohřívá špatně

    Před 25 dny
    Párky jsou oblíbeným pokrmem, který si často dopřejeme jako rychlou večeři či pochoutku při grilování. I když je příprava párků relativně snadná, řada lidí dělá chyby, které mohou ovlivnit jejich chuť. V článku se dozvíte, jak správně ohřát párky, aby si zachovaly chuť a nepopraskaly.
     Komentáře
  • Zvířecí zprávy

    Popáleniny i špejle zabodnuté v krku. Dvě pětiny veterinářů musí ošetřovat psy zraněné při grilování

    Před 27 dny
    Poslední průzkum Britské veterinární asociace (BVA) ukázal, že psy zraněné při grilování pravidelně ošetřuje skoro čtyřicet procent veterinářů. Ještě před pěti lety to přitom bylo jen čtrnáct procent.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Grilování bez jediné chybičky? Pozor si dejte na teplotu i omáčky

    Před 27 dny
    K dokonalé letní pohodě neodmyslitelně patří vůně grilování. Ať už jste milovníci šťavnatých steaků, pořádných burgerů, nebo si rádi vychutnáte lehkou rybu, barbecue promění i běžnou večeři ve společenskou událost. Dnes už k tomu navíc ani nepotřebujete zahradu. Díky kvalitním stolním kontaktním grilům si oblíbené pochoutky snadno připravíte i v malém bytě nebo na terase či balkóně. Pozor si dejte jen na základní chyby během grilování, kterými se můžete ochudit o dokonalou chuť připraveného pokrmu. Na co si dát pozor, abyste si jej naplno užili?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Colachup omáčka: Jejím základem je cola. A je boží na grilování

    Před 29 dny
    Grilovací sezóna ještě ani zdaleka nekončí! Pokud chcete hosty překvapit netradiční omáčkou, zkuste smíchat dvě zdánlivě nesourodé ingredience. Dobroty s omáčkou z koly a kečupu zmizí rychlostí blesku!
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Víte, že grilování patří mezi velmi nebezpečné zábavy? Jak bezpečně grilovat?

    Před 29 dny
    Grilování je skvělým způsobem, jak se sejít s přáteli i rodinou a strávit společné chvíle. Není nad vůni právě ugrilovaného masa nebo sýru, ale je zapotřebí myslet i na bezpečnost. Z oblíbené večerní zábavy se může lehce stát zdraví nebezpečná činnost. A u té byste se mohli doslova lehce spálit. V následujících řádcích prozradíme, jak bezpečně grilovat.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    All American Fest představí mistry grilu v čele se Zdeňkem Pohlreichem

    Před 1 měsícem
    Poslední prázdninový víkend 1. – 3. září bude v Praze patřit jedinečné akci All American Festu, který se stane oslavou nejen svobody, volnosti, motocyklů Harley-Davidson, adrenalinu nebo zábavy, ale i typické americké gastronomie. A k ní už nedomyslitelně patří grilování a burgery na všechny možné i nemožné způsoby.
     Komentáře
  • Pěkné bydlení

    Vášeň na grilu

    Před 1 měsícem
    Grilování je u nás velmi populární, takže není divu, že téměř polovina domácností vlastní gril. Každý typ grilu má své výhody, výběr tak záleží především na preferencích rodiny.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Těchto 6 potravin nikdy negrilujte! Jsou mezi nimi i mořské plody, oblíbená zelenina nebo slanina

    Před 1 měsícem
    Grilování, národní sport Čechů, je v létě v plném proudu. Na roštu se ocitá vše od masa, zeleniny, mořských plodů nebo sýrů. Ne vše je ale dobrou volbou. S některými potravinami na grilu hrozí nejen zkažená hostina, ale také zbytečné zaneřádění grilu, požár, nebo dokonce ohrožení zdraví. Na kterých 6 potravin si dát při grilování pozor a připravit je jinak?
     Komentáře
  • Kreativní dům

    Prase na grilu. Jak ho naložit a ugrilovat, aby bylo křupavé i šťavnaté

    Před 1 měsícem
    Prase rádi grilujeme pro jeho křupavou kůži. Jak ugrilovat prase na grilu, aby bylo zároveň i šťavnaté uvnitř? To si ukážeme v dnešním článku, který bude mapovat přípravu od naložení prasete až po jeho grilování.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Výlet lodí na Nissyros na vlastní kůži: Malebné Mandraki i cesta do nitra vulkánu

    Před 1 měsícem
    Souostroví Dodekanes nabízí spousty krásných míst, která stojí za zhlédnutí. Mnozí turisté se podobně jako my ubytují na Kosu a podnikají výlety na lodích. Moc hezká je bezesporu plavba na sopečný ostrov Nissyros. My jsme vyrazili výletní lodí z města Kardamena a výlet rozhodně stál za to. Konkrétně jsme si zakoupili výlet, jehož součástí bylo i grilování. S cenou jsme se vešli do 220 eur za tři dospělé soby a jedno dítě.
     Komentáře
  • OnlyU

    Argentinské asado: Uspořádejte grilovačku, kde žádný kus masa nepřijde nazmar

    Před 1 měsícem
    Léto je časem grilování. Ještě nějaký ten čas bude počasí vybízet k tomu, abychom připravovali maso venku. Výraz asado označuje pravou argentinskou grilovačku, která má svá jasná pravidla. Když je budete dodržovat, užijete si zážitek, který jste doposud nezažili. Zdroj
     Komentáře
  • Jímeto

    Cibulové placky jsou ideální letní večeří. Hodí se i ke grilování

    Před 1 měsícem
    Cibule je zelenina plná vitamínů, která se dá zpracovat na mnoho způsobů. Loni jsme si s rodinou během grilovací sezony oblíbili dělat k masu také cibulové placky. A letos opět nastal jejich čas.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jíme bezpečně: Jak na zdravé grilování

    Před 1 měsícem
    Grilování k létu zkrátka patří. Je to skvělý způsob, jak spojit čas strávený s rodinou a přáteli, pobyt venku a k tomu dobré jídlo plné bílkovin, ale také vlákniny a vitamínů v podobě grilované i syrové zeleniny. Přesto nám může i uškodit. Na co si dát při grilování pozor a jak grilovat zdravěji?
     Komentáře
  • Magazín Doma

    3 recepty na dokonalé marinády, které udělají z grilovaného masa nezapomenutelný požitek

    Před 1 měsícem
    Už se těšíte na víkend, až si s rodinou ugrilujete křehký kus masa? A už máte vybráno, do čeho maso naložíte, aby chutnalo přímo výtečně? Máme pro vás tři tipy na skvělé marinády, které budou chutnat.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Naprosto úžasná grilovaná vepřová panenka s brambory na grilu

    Před 1 měsícem
    K obědu jsem připravil vepřovou panenku na grilu. Panenka je ten nejlepší kousek vepřového masa. Je jemná, křehká, šťavnatá a má delikátní chuť. Grilování panenky nezabere moc času. A perfektně se k ní hodí grilované brambory, nakládaná zelenina případně čerstvá rajčata.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jak připravit krkovici na grilu, aby byla chuťově dokonalá a křehká: Vyhněte se soli a naklepání

    Před 1 měsícem
    Chystáte se o víkendu grilovat? Máme pro vás několik tipů, jak ugrilovat tu nejlepší a křehkou krkovici, kterou si zamiluje každý. Stačí jen dodržet několik zásad.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Bizarnosti na grilu: Ochutnejte grilovaný meloun, bábovku z grilu nebo vnitřnosti

    Před 1 měsícem
    Grilovací sezóna je v plném proudu. Pokud vás už ale unavují nekonečné zástupy grilovaných krkovic a kuřecích křídel, zkuste při další příležitosti ogrilovat meloun nebo ananas. Máme pro vás seznam dalších „bizarností“!
     Komentáře
  • Bety

    Čištění grilu na dřevěné uhlí je nutností

    Před 1 měsícem
    Grilovací sezona je v plném proudu, na rošty se pokládají šťavnaté steaky, cukety, rajčata i lilky. Věděli jste ale, že gril je špinavější než záchodové prkénko? Proto ho pravidelně čistěte!
     Komentáře
  • Nápady návody

    Kuře pečené na ohni. Jak ho správně připravit a ugrilovat

    Před 1 měsícem
    Patříte mezi nadšence do letního grilovaní? Poté stojí za zkoušku i kuře pečené na ohni. Každý, kdo ho vyzkoušel, tak potvrdí, že se mu žádné jiné nevyrovná. Pojďte se podívat, jak si takové kuře na ohni připravit. Není to vůbec nic složitého a s trochou šikovnosti to zvládne každý.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Šťavnaté makrely na grilu. Jak je naložit a správně ugrilovat

    Před 1 měsícem
    Připravujete si doma rádi ryby? Poté byste určitě měli vyzkoušet recept na šťavnaté makrely na grilu. Přečtěte si náš návod od naložení makrel až po jejich dokonalé ugrilování. Doufáme, že vám budou chutnat.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Středomořské grilované jehněčí kotlety

    Před 1 měsícem
    Bez ohledu na to, jak moc milujete jídlo nebo vaření, je snadné uvíznout v rutině. A nakonec se člověk přistihne, že vaří stále dokola pět deset možná dvacet svých oblíbených a osvědčených receptů. Často se tak omezujeme na stejné druhy masa. Ale je čas rozšířit si obzory a přidat jehněčí do jídelníčku vaší rodiny a tyto grilované jehněčí kotlety jsou perfektní způsob, jak to udělat.
     Komentáře
  • Knihobaze

    Markus Kaufer: Udíme a grilujeme

    Před 1 měsícem
    V přitažlivě vypravené knize nabízí populární německý autor Markus Kaufer (nar. 1978) sedmdesát receptů vonících kouřem. Již deset let je slavným „grilovacím youtouberem“ @0815BBQ, jehož videorecepty si oblíbily milióny diváků. Jejich zájem pravidelně stoupá v létě, a to i díky milovníkům grilování.
     Komentáře
  • Kondice

    Grilovat se dá i zdravě. Vše začíná u správného výběru masa

    Před 1 měsícem
    Berete grilování jako příležitost setkat se párkrát za léto s přáteli nebo s oblibou grilujete téměř každý den? Přece jen je to celkem jednoduchá, rychlá a sezónní úprava potravin bez zbytečně zašpiněného nádobí. Pokud patříte spíš do té druhé skupiny, měli byste si dát o to větší pozor, abyste grilovali zdravě a bezpečně.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Originální malý patinovaný stolek na gril krok za krokem

    Před 1 měsícem
    Léto je čas grilování a vyrobit si malý stolek pod gril není nijak těžké. Pokud máme gril větší, třeba na dřevěné uhlí nebo plyn, poslouží nám stolek na přípravu a odkládání grilovacích pomůcek, koření, omáček apod.
     Komentáře
  • Lifee v akci

    Roman Staša o přitažlivosti žen, které vládnou v kuchyni

    Před 1 měsícem
    Vítěz soutěže MasterChef Česko pro rok 2020, Roman Staša, se téměř před dvěma lety stal otcem malého Samuela. V rozhovoru pro Lifee.cz popisuje, jaký je jeho synek strávník a co by radil čtenářům, jejichž děti odmítají jíst konkrétní potraviny. Jaký kus oblečení se mu na jeho manželce nelíbí? A jsou pro něj vůbec přitažlivé ženy, které vládnou v kuchyni? K dobru také přidává tip na letní grilovanou pochoutku
     Komentáře
  • Kondice

    Nástrahy grilování. Pozor si dejte na bakterie a vyšší teploty

    Před 1 měsícem
    Léto si bez grilování neumíme představit. Podle společnosti STOB řada z nás postupně na grilu vyměňuje špekáčky a klobásy za libová masa, ryby a zeleninu, což je určitě dobře. Ve dvou dílech si řekneme, jak podle STOBu grilovat bezpečně, tak abychom si zdravě pochutnali, a přitom se vyhnuli rizikům s grilováním spojeným.
     Komentáře
  • Babinet

    Jak na správné opékání špekáčků? Vyzbrojte se trpělivostí

    Před 1 měsícem
    Oheň plápolá, pivo se chladí, kytary jsou naladěné. Je čas přistoupit k tomu nejdůležitějšímu – k opékání špekáčků. Připravte si pruty a ostré nože a vyzbrojte se trpělivostí. Nic se nesmí uspěchat.
     Komentáře
  • Dřevostavitel

    Odborníci doporučují: Vyhněte se jednorázovým grilům

    Před 1 měsícem
    Jednorázový gril je praktický balíček se vším, co je ke grilování potřeba. Stačí ho rozbalit, zapálit a lze začít grilovat. Přesto se mluví o jeho zákazu.
     Komentáře
  • Ženy sro

    Žhavá jízda: Uspořádejte nezapomenutelnou BBQ zahradní party

    Před 1 měsícem
    Uspořádejte tu nejlepší BBQ zahradní party, je to jednodušší, než by se mohlo zdát. Originální recepty, skvělé jídlo, zábava, přátelé, co víc si přát.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Tipy, jak si bezpečně užít letní večery u ohně bez volání hasičů

    Před 1 měsícem
    Od prvních teplejších dnů až do podzimu je v Česku oblíbená sezóna grilovaček a táboráků. To ale neznamená, že můžeme pálit vše a rozdělávat oheň čímkoliv, třeba pomocí benzínu. Proto vám poradíme, jak si chvíle u ohně užít bezpečně a s ohledem na přírodu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Dresinky a zálivky: Dodejte svým salátům skvělou chuť

    Před 1 měsícem
    Saláty jsou zdravou a osvěžující součástí naší stravy. Nabízejí širokou škálu vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou pro naše tělo nezbytné. Nicméně, abychom v plné míře ocenili chuť a texturu jednotlivých ingrediencí, je klíčové přidat k salátům různé dresinky a zálivky. Ať už si vyberete klasické recepty nebo si vyzkoušíte něco originálního, používání dresinků a zálivek přináší řadu výhod, které nemůžeme ignorovat.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    RECENZE: Meva grilovací rošt pro pohodlné a zdravé grilování

    Před 1 měsícem
    V dnešní recenzi se podíváme na grilovací rošt od společnosti Meva. Tento rošt by měl umožnit zdravější grilování, protože zabraňuje přímému styku vypečeného tuku a výpeku se zdrojem tepla. Uvidíme, jak si poradí tento grilovací rošt v praxi.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Chcete dokonale čistý gril? Levně a ekologicky to zvládnete s bramborou, jedlou sodou nebo kávou!

    Před 1 měsícem
    Čistý a nablýskaný gril je základem úspěchu každého grilování. Jídlo díky němu bude chutnat lépe a vy nebudete riskovat zdravotní problémy. V obchodech se dají pořídit speciální prostředky, gril se ovšem dá vyčistit i běžnými surovinami, které má každý doma. Levněji, ekologičtěji a stejně účinně.
     Komentáře
  • iGlanc

    Jak správně marinovat maso: Nesmí plavat v oleji, je to plýtvání. Grilovat se dá i nasucho

    Před 1 měsícem
    Prázdniny se přehouply do své poloviny, ale času na grilovačky zbývá ještě dost. Až se budete na nějakou chystat, zapomeňte na předem naložené polotovary z obchodu. Zvládnete to sami, naložit maso je tak jednoduché.
     Komentáře
  • Refresher

    Test vegan burgerů: Vyzkoušeli jsme rostlinný výběr z českých supermarketů. Jaký je náš verdikt?

    Před 1 měsícem
    Letní grilovačky jsou v plném proudu. Burgery si ale rádi připraví i lidé, kteří preferují rostlinnou stravu. Rozhodli jsme se proto otestovat veganské burgery z českých řetězců a vybrali jsme ten nejlepší.
     Komentáře
  • iReceptář

    Špekáček pečený na ohni: Zkuste ho nařezat do dvojí spirály nebo jako chobotnici

    Před 1 měsícem
    Milujete pochoutku českého léta jménem špekáček? Máme pro vás triky, jak správně na jeho opékání, a také, jak si ho nařezat, aby měl dokonalou chuť.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Tajemství perfektního špekáčku: Vsaďte na kvalitu a pečte nad plamenem

    Před 1 měsícem
    Milujete prázdninové táboráky a opékání buřtů? Chcete si připravit nezapomenutelný zážitek na zahradě společně s rodinou? V našem článku vám poskytneme tipy a triky, jak vybrat ideální špekáček pro opékání na ohni nebo jak správně naříznout uzeninu pro lepší propečení.
     Komentáře
  • Kreativní dům

    Naložené makrely a grilování. Jak je naložit a ugrilovat, aby byly šťavnaté

    Před 1 měsícem
    Grilované makrely jsou oblíbené pro svou výbornou chuť. Když se totiž makrely správně připraví a ugrilují, mohou být šťavnaté a chutné. V následujícím článku se proto dozvíte, jak naložit a ugrilovat makrely, aby byly ve výsledku dokonale šťavnaté.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Připravte si tapenádu – dodá šmrnc letním grilovačkám i posezení u vína

    Před 1 měsícem
    Připravte si tapenádu – dodá šmrnc letním grilovačkám i posezení u vína. Tapenáda je provensálský pokrm, který pochází z jižní Francie. Jedná se o pomazánku nebo dip připravovaný především z oliv, kaparů, ančoviček, česneku a olivového oleje. Název „tapenade“ pochází z provensálského slova pro kapary „tapeno“.
     Komentáře
  • Proženy

    Vyberte ideální ohniště pro vaši zahradu či terasu: hloubené, přenosné, z kamene nebo kovu

    Před 1 měsícem
    Vaření pod širým nebem s praskáním dříví či uhlíků je v létě skvělou příležitostí, jak trávit teplé večery nejen s rodinou, ale i s přáteli venku dlouho do noci. Kromě grilu si můžete pořídit trochu levnější variantu, jíž je venkovní ohniště. A práci vám usnadní přenosné modely, které dnes pořídíte od 1 000 Kč.
     Komentáře
  • Receptovník

    Bramborová klobása přijde k chuti nejen během grilování

    Před 1 měsícem
    Recept, který se objevuje v různých obměnách snad na všech poutích nebo ve stáncích na náměstích po celé republice při různých příležitostech. Bramborová klobása chutná delikátně, přitom se připravuje velmi snadno a z ingrediencí, které jsou levné a vždy dostupné. Recept pochází z běloruské kuchyně, ale v různých obměnách se vyskytuje v Polsku, v Litvě, na Ukrajině nebo v Rusku. Čím začít? Strouhanými bramborami. Brambory, slanina a smažená cibulka V čem tkví jedinečnost bramborové klobásy?
     Komentáře
  • Babinet

    Jaké zásady dodržovat při grilování a vyvarovat se tak možným trávicím potížím, radí odbornice

    Před 2 měsíci
    Grilování je rozhodně možné řadit mezi nejoblíbenější letní aktivitu mnoha Čechů. I přes to, že se jedná téměř o národní sport, jsou zde stále tací, kteří porušují základní doporučení pro co nejbezpečnější uchovávání a přípravu potravin ke grilování. Jaké zásady je při grilování vhodné dodržovat a jak se vyvarovat možných trávicích potíží, které s ním mohou být spojené, radí odborná konzultantka BENU lékáren, PharmDr. Ivana Lánová.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    PharmDr. Ivana Lánová: Grilování má svá pravidla, trávicí potíže mohou přijít velmi rychle

    Před 2 měsíci
    Jak často v létě grilujete? Poměrně jednoduchá otázka, na kterou by mnozí odpověděli, že takřka každý den. Vždyť jde o poměrně jednoduchou, rychlou a zábavnou úpravu jídla. Přesto se nejedná o aktivitu, která by se obešla bez nějakých těch rizik.
     Komentáře
  • Prostřeno

    To nejkaloričtější jídlo a pití, které vás v létě pravděpodobně zláká

    Před 2 měsíci
    Grilování, koktejly u bazénu nebo stánky s rychlým občerstvením (na pláži přece nebudete vařit). Je toho hodně, co vás přes prázdniny může zlákat k nezdravému stravování. Které gurmánské prohřešky patří k těm nejhorším a co se na vaší postavě  nejvíc podepíše?
     Komentáře
  • Žádný špeky

    NÁVOD: Umíte pít alkohol a neopít se? Poradíme vám zaručené tipy

    Před 2 měsíci
    Letní období je často spojováno s oslavami, grilováním a posezením s přáteli. Téměř neodmyslytelnou součástí těchto posezní a oslav je pak i alkohol. Alkohol v kombinaci s teplým letním dnem pak není zrovna ideální, protože žár znásobuje účinky alkoholu a někdy to může mít i tragické následky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravé grilování začíná výběrem správného masa

    Před 2 měsíci
    Když konečně přijde teplé počasí, není lepší způsob oslavy než rozdělat gril a uspořádat grilování. Grilování bylo vždy považováno za zdravý způsob přípravy pokrmů, protože přímý žár při přípravě pokrmů v sobě uchovává přirozenou chuť a šťávy.
     Komentáře
Reklama