Zavřít
Melasa

Melasa

Nejnovější články na Seznamu na téma Melasa
  • Toprecepty

    Jaký je rozdíl mezi třtinovým a bílým cukrem? Vysvětlíme, v čem se od sebe liší

    Před 6 dny
    Jistě jste se již také setkali se "zaručenými radami" ke zhubnutí, kdy vám má dopomoci pouhá výměna bílého cukru za ten hnědý. Budeme upřímní - je to naprostý nesmysl. Prozradíme vám, v čem se tyto dva cukry liší.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Melasa – „vedlejší poklad“ při výrobě cukru

    Před 2 měsíci
    Hustý, tmavě hnědý sirup – tak vypadá melasa. Jeho chuť? Výrazná, stejně jako vůně. A není to jen obyčejná sladidlová náhrada – melasa je doslova zásobárnou minerálů, jako je železo, vápník, hořčík či draslík.
     Komentáře
  • Moje zdraví

    Jak poznat nedostatek železa v těle? Anémie hrozí hlavně ženám

    Před 6 měsíci
    Lámou se vám nehty, třepí vlasy, jste pobledlá a zápasíte s únavou? Nemusíte za tím hledat závažný problém. Možná že máte pouze nedostatek červených krvinek v důsledku dlouhodobého deficitu železa. Co vám pomůže?
     Komentáře
  • MotorGuru

    Dopřejte si sladká potěšení v zimě. Zahřeje vás klasický med v teplém čaji nebo také melasa a skořice

    Před 1 rokem
    Vymrzlí a prokřehlí zatoužíme po něčem sladkém. Co nás potěší, ale taky bude zdraví prospěšné a jako dělané pro zimní období.
     Komentáře
  • Deník

    Před 105 lety se Bostonem přehnala smrtící vlna melasy. Ničila domy, topila lidi

    Před 1 rokem
    Před 105 lety došlo v americkém Bostonu k jedné z nejneobvyklejších katastrof 20. století. Velká melasová povodeň tam zničila téměř celou čtvrť North End a zanechala za sebou 21 mrtvých, dalších asi 150 zraněných a desítky bostonských staveb v troskách.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Melasa je odpad, ale zatraceně zdravý. Prý pomáhá s libidem i s těhotenskými nevolnostmi

    Před 2 roky
    Bílý cukr? Brrr! Ke slazení už ho dneska používá mnohem míň lidí, než tomu bylo dřív. Osvěta ale udělala svoje. Pokud tedy hledáte alternativu, vyzkoušejte třeba melasu. A rozhodně se nenechte odradit tím, že jde o odpad.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Proč jsou pro vás umělá sladidla hrozná

    Před 2 roky
    No, protože je to stále… cukr. Cukr je pro vás mnohem lepší než umělé sladidlo. Nejlepší je cukr nepoužívat vůbec. Jak cukr, tak umělá sladidla jsou pro vaše zdraví problémem. Ale v případě, že porovnáváme, co je více horší pro zdraví, jsou průmyslová sladidla daleko škodlivější než cukr.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Třtinový cukr: Při nákupu se nenechte ošálit bílým cukrem v hnědém kabátku

    Před 2 roky
    Začali jste místo klasického bílého cukru, který se v posledních letech hojně označuje za bílý jed, používat ten hnědý v domnění, že tím svůj jídelníček razantně vylepšíte? Jak se to se třtinovým cukrem má doopravdy?
     Komentáře
  • Jan Beneš
    naMédium

    Kterak se dvě desítky Američanů utopily v sirupu

    Před 2 roky
    15. ledna roku 1919 zasáhla americký Boston katastrofa, která je dodnes jednou z nejhorších povodní v dějinách země. Nefigurovala v ní voda, ale sirup.
     Komentáře
  • Olga Ryparová
    naMédium

    Bílý a třtinový jsou prakticky totožné cukry

    Před 2 roky
    Cukry. Pokud nepočítáte každou korunu, tak automaticky sáhnete po těch, které mají hnědou barvu. Je to tím, že jsou zdravější? Ve 3 minutách se dozvíte vše, co o cukru potřebujete vědět.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Melasa je zdravějším typem sladidla

    Před 3 roky
    Pro mnohé je melasa stále pouhou přísadou do krmiv pro zvířata. Jenže zdání klame! Tento sirup má zajímavé nutriční složení, přičemž platí za prevenci anémie, zkrášlující prostředek i zprostředkovatele dobré nálady.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší čaje pro ty, kteří mají problémy s prostatou

    Před 3 roky
    Prostata je velmi častým problémem stárnoucích mužů. Nejčastěji se problémy s prostatou objevují mezi 50. a 60. rokem, a až polovina mužů trpí benigní hyperplazií prostaty (BPH). S přibývajícím věkem dokonce ještě více a zvětšená prostata postihuje až 90 % mužů starších 80 let. Co může pomoci? Čaje.
     Komentáře
  • Rozum v troubě

    Bílý cukr = bílá smrt? Vážně je zdravější ten hnědý? Nenechte se zmanipulovat

    Před 4 roky
    Nezpochybnitelné zdravotní problémy způsobuje nadbytečná konzumace sacharózy. A tu obsahuje bohužel jak bílý, tak hnědý cukr. Roman Vaněk a Petr Havlíček objasňují jeden mýtus ve výživě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zdravější sladké potěšení: Jak vyrobit hnědý cukr z bílého? I doma to jde snadno a rychle

    Před 4 roky
    Cukr je základní složkou každé kuchyně. Jenomže klasický bílý je poslední dobou mnoha lidmi přezdívaný bílý jed a čím dál oblíbenější jsou cukry třtinový a hnědý.
     Komentáře
  • iReceptář

    Přehled nejlepších domácích hnojiv na orchideje: Máte je v kuchyni a nic nestojí

    Před 4 roky
    Zdobí váš domov orchidej? Vznešená pokojová rostlina, která je dnes velmi populární a oblíbená. Pro svou důstojnost je často nazývána královnou mezi všemi květinami. Aby se jí dařilo a dělala vám stálou radost, potřebuje občas pohnojit. Dopřejte jí domácí hnojivo, které si snadno můžete zhotovit sami.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Podívejte se na zub alternativním sladidlům

    Před 4 roky
    O škodlivosti cukru toho už bylo řečeno mnoho a každý má na to svůj názor. Dnes se zaměříme na jeho běžné alternativy, jsou všechny opravdu tak zdravé, nebo byste se měli mít na pozoru?
     Komentáře
  • Fajntip

    Jak sladit zdravě aneb nejzdravější sladidla

    Před 4 roky
    Je známo, že cukr sám o sobě nemá mnoho příznivých účinků ani na naše tělo, ani na náš organismus. A radši ani nezmiňujeme, jaký mají vliv na vzrůstající číslo na váze! Tělo totiž vstřebává cukr z potravin jako první, dokonce i před tuky! Hlavně ženy tedy ocení alternativy bílého cukru, jež jsou šetrnější ke zdraví a k pěkné postavě.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Není cukr jako cukr

    Před 4 roky
    Pro náš organismus představují sacharidy základní zdroj energie. Během redukce váhy jsou často mylně vynechávány, ale jak je známo, jakýkoli extrém je pouze dočasný! Sacharidy k životu potřebujeme, a to nejenom pro správné fungování mozku či centrálního nervového systému. Chrání také svalstvo, jelikož místo bílkovin ve svalech zpracovávají energii z uložených tuků. Navíc v přiměřeném množství brání lidské úzkosti.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zahrada po celý rok: Červen

    Před 4 roky
    Červen, všemi zahrádkáři očekávaný měsíc. Začíná léto a přináší s sebou první sklizeň. Na své si přijdou milovníci jahod a třešní, ale úrodu si užijí i ti, co dávají přednost zelenině. Je libo hlávkový salát, rukolu či polníček? Anebo třeba raný hrášek či kedlubny? To vše vám bude odměnou za již odvedené zahradní práce, nebo i ty, co vás v červnu teprve čekají.
     Komentáře
  • SportyŽivě

    Existuje něco jako zdravý cukr? Je lepší hnědý, bílý nebo kokosový?

    Před 4 roky
    Neustále slýcháme o rizicích stravy s vysokým obsahem cukru. Bohužel však okolo cukru kolují jisté dezinformace, znáte je? Čemu věřit a čemu ne?
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Alternativní sladidla: melasa sladí i pomáhá. Třeba s chudokrevností

    Před 4 roky
    Klasický bílý cukr už se dneska moc nenosí. Tedy nejí. Existuje totiž celá řada kvalitních náhrad. Tentokrát si společně posvítíme na melasu.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Nejlepší domácí hnojivo na orchideje: Vyzkoušejte rýžovou vodu, banánové slupky nebo brambory

    Před 4 roky
    Orchideje jsou vznešenými pokojovými rostlinami, které nám dělají radost krásou svých květů. Jenže, co když vaše orchidej neprospívá? Podpořte její růst a kvetení osvědčenými domácími hnojivy na orchideje. Po použití banánových slupek, brambor, melasy nebo rýžové vody vám orchideje pokvetou jako nikdy předtím.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak se peče s melasou – známe správný přepočet

    Před 4 roky
    Nahrazování cukru v nejrůznějších dezertech je v poslední době v módě.
     Komentáře
  • inStory

    Jak vyhnat rybenky z bytu. Pomohou obyčejné i neobyčejné domácí suroviny

    Před 5 roky
    Rybenky milují teplé, vlhké a tmavé prostředí, nejčastěji na ně proto narazíte v koupelnách, kuchyních, chodbách, spížích či na toaletách. Na světě už žijí asi 300 milionů let.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Melasa: přírodní obranný štít proti nachlazení a virózám

    Před 5 roky
    Melasa je vlastně odpadní produkt krystalizace cukrové řepy či třtiny při výrobě cukru. Kromě toho, že se používá k výrobě lihu a dalších produktů, je také přínosná pro lidské zdraví. Díky vysokému obsahu železa a vápníku je vhodná pro osoby trpící chudokrevností a v chladném počasí zase poskytuje ochranu před působením různých druhů patogenů.
     Komentáře
  • Proženy

    Snadná hrušková buchta na plech s karamelovou chutí

    Před 5 roky
    Hrušky skvěle ladí se zázvorem a skořicí a melasa dá těstu zcela novou, karamelovou chuť. Tenhle podzimní moučník si určitě zamilujete.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak chránit rajčata před plísní a zároveň je hnojit: přidávejte ke kořenům mléko

    Před 5 roky
    Kravské mléko je lahodný nápoj, který je velmi důležitý pro vývoj našich kostí. Ale využít jej můžete nejen v kuchyni. Vápník hraje důležitou roli také ve světě rostlin.Věděli jste, že mléko můžete použít jako hnojivo pro rostliny?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Třtinový cukr patří ke zdravějším náhradám bílého cukru

    Před 5 roky
    Již dávno jste vyměnili rafinovaný bílý cukr za přírodní sladidla? V pořádku. V obchodě se podívejte i po cukru muscovado, který patří ke zdravějším náhradám. Proč si ho někteří lidé tak oblíbili? Prý je zdravější!
     Komentáře
  • inStory

    Šednutí vlasů je možné zpomalit nebo je dokonce zastavit

    Před 5 roky
    Snad každého z nás to jednou potká, nejdříve sem tam šedivý vlas, který většinou vytrhneme, ale s postupem věku se vlasy stávají stále bělejší. Víte ale, že s tímto problémem si můžete díky přírodním a lehce dostupným surovinám poradit?
     Komentáře
  • Novinky

    Češi před svátky utratí víc za dražší alkohol, pořád ale kraluje tuzemák

    Před 5 roky
    Koncem roku utrácejí čeští zákazníci ze všech potravinových skupin nejvíce za alkoholické nápoje. V prosinci rostou nejvýrazněji útraty za tvrdý alkohol, který je hned po pivu druhým největším alkoholovým segmentem z hlediska obratu. Lidé víc než dříve kupují dražší a kvalitnější lihoviny, nejprodávanější ale pořád s téměř čtvrtinovým podílem zůstává tuzemák, vyplývá z analýzy mezinárodní společnosti Nielsen.
     Komentáře
Reklama