Co miluje každý Čech? Dozlatova vypečené vepřové výpečky se zelím
Před 6 hodinamiTento klasický český recept přináší oblíbenou chuť českého pohostinství. Vepřové pečené dozlatova a doplněné tradičním zelím, je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v České republice. Jednoduchý, chutný a plný nostalgických vzpomínek na rodinné večeře. Recept na konci pořadu.Jak jsme na Otavě rýžovali zlato
Před 7 hodinami„V Otavě je zlata mraky,“ tvrdil nám v telefonu místopředseda Českého klubu zlatokopů Tom Possum. Tak jsme si s ním dohodli schůzku v jihočeských Kestřanech, abychom vyzkoušeli, jestli i nás sklátí zlatá horečka.Šťavnaté kuřecí řízečky s okurkovým salátem - nejlepší je klasika
Před 1 dnemJeště nikdo nevymyslel nic lepšího než tyto klasické kuřecí řízky. Příprava je rychlá a jednoduchá. Suroviny: kuřecí prsa 1 kg, hladká mouka, strouhanka, vejce, smetana 12%, rostlinný olej, pepř a sůl.Jak správně postupovat při vzplanutí pánve s olejem
Před 1 dnemMožná to znáte z filmů, pravděpodobně nějakých hodně trhlých komedií. Ti méně šťastní ale něco takového zažili na vlastní oči nebo nedej bože na vlastní kůži. Pokud se v kuchyni při vaření nebo častěji smažení vznítí olej, většina z nás by instinktivně sáhla po sklenici s vodou a pokusila se hořící pánev či hrnec uhasit. Ale chyba lávky! Zalití hořícího oleje vodou způsobí explozi. A není to nic neobvyklého, hasiči k podobným výbuchům vyjíždějí častěji, než by bylo zdrávo. Co bychom tedy měli v podobné situaci udělat? A proč zalití ohně vodou nefunguje?Mexické mole: Zkuste si připravit exotickou kachnu podle Adama z MasterChefa
Před 3 dnyKuchařka Kamila Rundusová známá spíše pod přezdívkou Kamu není jediná z rodiny, kdo se tomuto oboru věnuje. Její bratr Adam šlape v jejích stopách, a stal se dokonce soutěžícím v pořadu MasterChef. A to i přesto, že má problémy s pozorností.Tereza Černochová: Rozhodla jsem se, že je důležité posunout se zase někam dál
Před 3 dnyPo osmi letech od desky Škrábnutí se zpěvačka Tereza Černochová připomíná sólovým počinem Slečna náročná. Obsahuje devět autorských skladeb, které jsou na rozdíl od těch předešlých vyzrálejší, sebevědomější a navýsost ženské. O jejich výsledný zvuk se stejně jako v případě předešlých nahrávek postaral hudebník a producent Roman Holý.Úžasná smažená brokolice v křupavém trojobalu
Před 3 dnyV dnešním videu o vaření budeme smažit brokolici a dochutíme tatarskou omáčku. 🔥Suroviny: 1 brokolice, 2 vejce, 200 ml mléka, 100 g hladké mouky, 200 g strouhanky a 200 ml rostlinného oleje.Jak připravit houby jako profesionál: Už vám nikdy nezhnědnou a budou tak akorát propečené
Před 4 dnyPřipravit houby na pánvi nemůže být nijak náročné. To si možná spousta z vás říkala, než jste to poprvé vyzkoušeli. Pokazit se dá i takto jednoduchý proces. Naštěstí ale existuje mnoho triků, které vám pomohou houby zpracovat ve stylu světových šéfkuchařů.Staronovým hitem mezi burgery je smash burger: Dá se totiž snadno připravit i bez grilu jen doma na pánvi
Před 5 dnyTrend burgerových restaurací amerického stylu nás naučil, že pravý burger má být pořádně silný, propečený akorát tak dorůžova a uvnitř šťavnatý. Smash burger je jeho pravým opakem, je totiž tenký a dokonale propečený. Přesto si našel spoustu příznivců a hlavně jeho domácí příprava je mnohem snazší.Máte problémy s „esíčkem“? Co to vlastně je a jak se bolesti postupně zbavit
Před 5 dnyMnoho z nás se setkalo s bolestí zad či beder a často ani netušíme, že příčinou může být narušená funkce sakroiliakálního skloubení, nazývaného také jako SI neboli hovorově "esíčko". Tento klíčový spojník mezi páteří a pánví hraje významnou roli ve správném držení těla. V tomto článku si přiblížíme, co sakroiliakální skloubení je, jaké má funkce, jak se o něj starat, a představíme cviky, které mohou pomoci zmírnit bolest spojenou s jeho narušením.Historie pánve
Před 7 dnyDnes je pánev běžnou součástí kuchyňského vybavení, zjistili jsme ale, odkud se vzala. Věděli jste, že ji znali už ve starověké Mezopotámii? Člověk by řekl, že jde o vymoženost moderní doby, jenže omyl. Archeologické nálezy potvrdily, že už starověcí kuchaři v Mezopotámii připravovali různá jídla v mělké nádobě na otevřeném ohni. A zjistili, že jídlo má opravdu lepší chuť.Zářivě čistá pánev raz dva: Metody mytí se liší podle materiálu povrchu
Před 7 dnyVyzkoušejte také některý z těchto způsobů, s jejichž pomocí zbavíte pánev veškeré mastnoty i dalších nečistot. Za pár minut ji snadno vyčistíte i bez chemie a namáhavého drhnutí.Famózní vepřová panenka na zelenině
Před 8 dnyPanenku na zelenině opravdu miluji. Příprava je jednoduchá a hlavně rychlá. Oběd je hotov za 30 minut. A panenku na zelenině zvládne uvařit opravdu každý! Suroviny: vepřová panenka cca 0,6 kg, mrkev 200 g, petržel 200 g, olivový olej, celer 100 g, máslo 30 g, cukr 5 g, sójová omáčka, solamyl, sůl a pepř.Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve bez zbytečného nádobí a složité přípravy
Před 10 dnyJednoduchý a sytý oběd z jednoho pekáčku, který zvládne připravit každý a neztratí při tom ani celou hodinu času. Těstoviny s kuřecím masem a směsí zeleniny uvaříme jednoduše v jedné pánvi a podáváme posypané strouhaným sýrem.Nebezpečné záklony u miminka jsou nejčastější příčinou bolesti bříška
Před 12 dnyVěděli jste, že záklony u miminka jsou nejčastější příčinou bolesti bříška, nespavosti a celkové nespokojenosti a pláče dítěte? V tomto kurzu se dozvíte, jak o miminko citlivě pečovat, aby se záklonů hlavičky i tělíčka přirozeně zbavilo, mohlo se rozvíjet správně a bylo spokojené.V Rosicko-oslavanské uhelné pánvi obce zjišťují možnost využití důlních vod
Před 13 dnyV Rosicko-oslavanské uhelné pánvi, v níž už se přes čtvrt století netěží, kraj a obce zjišťují možnost využití důlních vod. Vzhledem ke složení vod je prakticky nemožné je využít jako pitnou vodu, ale existují možnosti energetického využití. Nebo by se důlní voda dala využívat k závlahám v obcích či na zemědělských pozemcích, řekl náměstek hejtmana Jan Zámečník (KDU-ČSL).Vynikající recepty z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, které musíte vyzkoušet
Před 14 dnyJaké jsou výhody vaření v jednom hrnci nebo třeba pánvi? Veškeré chutě a vůně se vám krásně prolnou. A co víc, nebudete muset mýt hromadu špinavého nádobí. Pročtěte si několik osvědčených receptů, kterými s radostí rozšíříte svůj (nejen) obědový repertoár.Díra v rukojeti pánve neslouží jen k pověšení. Funguje i jako držák na vařečku při vaření
Před 14 dnyDůvod vytvořeného otvoru v rukojeti pánve vás nejspíš překvapí. Ve skutečnosti má více funkcí, neslouží jen jako pomůcka pro zavěšení nádobí na příslušný hák.Pro čerstvé maminky: Upravte si pozici kočka-kráva a pozici stolu, abyste stabilizovaly pánev po porodu
Před 14 dnyMáte krátce po porodu a rády byste dostaly svou pánev a páteř opět do kondice? Vyzkoušejte tyto dvě pozice na všech čtyřech s mírnými úpravami pro posílení stability.Domácí prostředky zbaví hrnce zaschlých nečistot, využít je můžeme v celé kuchyni
Před 15 dnyHrnce a pánve jsou nádobím, které by nemělo chybět v žádné domácnosti. Při vaření se bez nich přeci jen neobejdeme. Právě při jejich častém používání ale také dochází k jejich rychlému opotřebování. Největším nešvarem hrnců a pánví je připálené dno. A to ani ne od jídla, ale zkrátka opálené od ohně. Jak ale nečistoty vydrhnout tak, aby bylo nádobí jako nové? Způsobů je několik. My vám dnes představíme ty, které jsou rychlé a zároveň levné.Radek Kašpárek si musel vybrat mezi manželkou a alkoholem. V kuchyni zase létaly pánve a na zaměstnance křičel
Před 19 dnyŠéfkuchař Radek Kašpárek dostal doslova nůž na krk. Tělo i rodina mu dali žlutou kartu, aby sundal nohu z plynu. I přesto je však jeho pracovní nasazení veliké. Jak pracoval předtím? A kdo mu pomohl od alkoholu? ZdrojOd ležení až k lezení
Před 19 dnyPomůžeme vám nastavit vývoj vašeho miminka tak, aby se přirozeně rozvíjelo správně a vytvořilo si tak zdravý základ pro své tělo, na celý život. Vysvětlíme vám nejčastější příčiny, proč některé děti nelezou a co s tím. Ukážeme si také následný vývoj dítěte, přes sed až do samostatné chůze a jak mu pomoct toho dosáhnout.Pomerančový karamel: Vychutnáte si ho samotný i na palačinkách
Před 20 dnyNa přípravě klasického domácího karamelu není nic složitého. A stejně tak jeho různé ochucené verze máte hotové během chvilky. Napadlo vás někdy spojit chuť karamelu s lahodnými pomeranči? Pokud ne, tenhle recept jednoduše musíte vyzkoušet. Mít doma v lednici karamel se hodí.3 postnatální jógové pozice pro zlepšení stability pánve
Před 21 dnyBěhem těhotenství a porodu prochází pánev i klouby významnými změnami. Pomocí jógy se lze nejen lépe připravit na porod, ale i následně pomoci tělu se z porodu zotavit.Vaječná omeleta, kterou snídám třikrát týdně
Před 22 dnyNadýchaná vaječná omeleta se sýrem, šunku a zeleninou. Rychlý a lehký recept na dokonalou snídaní. Příprava zabere jen 10 minut.Co dělat s dětmi, když nemůžete ven? Zkuste si vyrobit domácí modelínu. Potěší malé i velké výtvarníky
Před 22 dnyKaždý rok rodiče řeší, jak své dítě zabavit. Můžete spolu jít ven, kde najdete pokaždé jinou zábavu, co ale dělat v případě, že se venku žení všichni čerti a musíte zůstat doma? Vyrobte si skvělou modelínu, kterou ocení malí i velcí kreativci.Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu
Před 22 dnySmažené tofu na pánvi je jednoduché domácí jídlo, oblíbené v čínských domácnostech, které obsahuje masité kousky tofu s křupavým povrchem a sladkokyselou omáčkou. Spolu s rýží je to snadný a chutný způsob, jak připravit vegetariánské jídlo, které si všichni zamilují!Připáleniny se na pánvi nebudou mít šanci udržet. Efektivním domácím pomocníkem je pečicí papír
Před 22 dnyVyzkoušejte tento jednoduchý trik a usnadněte si práci v kuchyni. Takto pro vás bude příprava jídla mnohem snadnější a vyhnete se riziku jeho možného připálení.Otvor v rukojeti pánve neslouží pouze k zavěšení. Na své si díky němu přijde i špinavá vařečka
Před 24 dnyPánev používáme běžně na smažení, vaření a občas možná i nějaké ty experimenty. Obecně je těžké si bez ní kuchyň vůbec představit. Jen ta dírka v rukojeti nejednoho zmate.Snadné a chutné kajenské černé kuře
Před 25 dnyStále hledáte nové způsoby, jak připravit kuře? Někdy potřebujete recept na kuře, který je víc než jen obyčejné grilované kuře, ale nevyžaduje spoustu času. A na to je nejlepší recept na černé kuře.Proč se po porodu zaměřit na postnatální jógu
Před 27 dnyKurzy prenatální jógy jsou o přípravě těla na porod a spojení s miminkem. Ale co návrat k sobě, který je po porodu nezbytný?Jak na bolesti zad v těhotenství
Před 28 dnyTěhotenské hormony uvolní vazy a tkáně, které spojují klouby. Roste váha ženy, mění se držení těla. Důsledkem mohou být bolesti zad. Ale i těm se dá předcházet. Jak?Jak na dokonalá krémová míchaná vajíčka? Není to věda, ale musíte znát tato pravidla
Před 30 dnyNeobejde se vaše snídaně bez míchaných vajíček? Prozradíme vám, jak je udělat, aby byla šťavnatá, krémová, jemná a neodolatelná.Nepřekonatelné smažené asijské nudle. Už nemusíte chodit do asijské restaurace
Před 1 měsícemSmažené asijské nudle s kuřecím masem a bohatou zeleninou miluji. Jídlo je fantastické, skoro lepší než v asijské restauraci. Příprava smířených asijských nudlí je velice rychlá. Zabere přibližně 20 minut a uvařil jsem dvě poradce.Jak ohřát smažený řízek. Aby byl křupavý jako čerstvě usmažený
Před 1 měsícemSmažený řízek je oblíbeným jídlem mnoha lidí díky své křupavosti. Po usmažení je ideální zkonzumovat řízek ihned, ale co když jich uděláte k obědu víc? Dnes si proto povíme, jak ohřát smažený řízek druhý den tak, aby zůstal stejně křupavý jako po usmažení.Jak využít plný potenciál peřinky k tomu, aby se vaše dítě správně rozvíjelo
Před 1 měsícemKoupili jste si náš set peřinky s polštářkem nebo nad tím uvažujete a chcete se naučit vše, co vám tento zázrak nabízí? Jenom mít peřinku nestačí a v tomto videu se dozvíte, jak využít její plný potenciál k tomu, aby vaše dítě bylo zdravé, spokojené a správně se rozvíjelo. Naučte se, jak ji používat správně, kdy už miminko nebalit, ale jen „pelíškovat“, jak ji využít do kočárku, v zimě i v létě. Webinář najdete tady: https://bit.ly/Mit_perinku_neni_vsechno Sledovat nás můžete na našem Facebooku, kde najdete různá podobná výuková videa, spoustu akcí a novinek: https://www.facebook.com/evakiedronov... Také na našem Instagramu, kde pravidelně sdílíme hodnotný obsah: https://www.instagram.com/evakiedronova/ Neustále pro vás točíme a zdokonalujeme nové on line kurzy a webináře, najdete je tady: https://evakiedronova.cz/online-produkty Pomůcky, které používáme a doporučujeme, najdete na našem Kennyshopu: https://www.kennyshop.cz Veškeré informace o našich aktivitách: https://www.evakiedronova.czTrhanec jedině sladký? Ale houby! Zkuste Babicův houbový trhanec a budete ohromeni
Před 1 měsícemPoužité ingredience: cibule, hlíva ústřičná a královská, máslo, 3 vejce, 1,5 dcl mléka, sůl, pepř, 7 lžic mouky, zelená petrželka.Čištění pánví pomocí jedlé sody: Stačí je na pár hodin ponořit a budou jako nové
Před 1 měsícemNemusíte nutně kupovat drahé čisticí přípravky plné chemikálií, abyste vyčistili zašlé nádobí. S černým povlakem na dně pánve vám pomůže trocha jedlé sody.Kuřecí stehna s bramborami a zeleninou v jedné pánvi. Ideální do letních veder
Před 1 měsícemJídlo které vám ušetří čas i nádobí. To je dnešní jednoduchý oběd z jedné pánve ideální do letních veder.Se rzí na litinové pánvi pomůže trouba
Před 1 měsícemLitinové pánve jsou vysoce kvalitní, relativně dostupné a multifunkční. S litinou můžete vařit na sporáku, v troubě i na grilu. Při správné údržbě je tento materiál přirozeně nepřilnavý a může vydržet po celý život, bohužel však podléhá rzi. Ale proti té se dá bojovat troubou!Podplamenice: Dříve se pekly na kamnech pro děti a čeledíny. Dnes si je připravíte snadno na pánvi
Před 1 měsícemNěkde se jim říká podplamenice, jinde podplameňáky. Jejich podoba se během posledních století hodně měnila, v původní verzi jde ale o placky, které se pečou nasucho v peci nebo na kamnech. Dnes si je ale můžete udělat i na pánvi.Věděli jste, že některé úklidové prostředky nahradí obyčejná sůl?
Před 1 měsícemNechtěné skvrny, zašlé spotřebiče, připálená pánev, ale i zežloutlý proutěný nábytek. S tím vším si umí poradit obyčejná sůl, která nahradí i drahé čisticí prostředky.Kvalitní pepř má především chutnat, ne jen pálit. Rozpoznat ho může i laik, říkají podnikatelé
Před 1 měsícemKlára Dohnalová a David Pavel jsou fascinováni pepřem. Jejich start-up pomáhá chudým rodinám pěstitelů v rámci fair trade a jejich světově unikátní lyofilizovaný zelený pepř se solným květem získal „gastro Oscara“ – Zlatou vidličku v prestižní mezinárodní gastronomické soutěži. „Fascinovalo nás, že Kambodžané dokážou vzít stonek čerstvého pepře, vložit ho na pánev a usmažit s čerstvými krevetami,“ popisují oba zkušenost, díky které začali podnikat.Virální hit z Tik Toku: Recept na Big Mac smash burger tacos krok za krokem
Před 1 měsícemSociální síť ovládl nový recept. Tentokrát je opravdu povedený a určitě stojí za vyzkoušení. Představte si všechny chutě oblíbeného Big Mac burgeru, ovšem s bleskovou přípravou a v podobě zábavných tacos. Tahle vtipná kompilace se nestala virální náhodou…Recept na křupavé bramboráky, které přijdou k chuti samotné i jako příloha
Před 1 měsícemBramboráky patří mezi oblíbené pochoutky snad každého Čecha. Navíc je můžete použít i jako přílohu k masu, takže se snadno stanou multifunkčním doplňkem k jídlu. Malé verze bramboráků budou na talíři vždy vypadat skvěle.Moje babička přidávala do míchaných vajíček speciální ingredienci
Před 1 měsícemOtevřete okno do minulosti s tímto zvláštním receptem na míchaná vajíčka, který zdobí vzpomínku na mojí babičku. Její tajemná speciální ingredience dodává do každému soustu kouzlo a chuť nezapomenutelných okamžiků. Naučte se, jak přinést do své kuchyně dávno zapomenutou chuť a skloubit tradici s moderním stylem podání. V tomto receptu je láska k vaření zděděná z generace na generaci. Recept na konci pořaduMaličký přemožitel mastných pánví i hrnců: Aspirin si spolehlivě poradí se špínou i připáleninami
Před 1 měsícemNa mastnou troubu, připálenou pánev i ucpané potrubí existuje jedno univerzální řešení. Mnoho lidí však o něm neví, takže je pro ně připálená trouba zbytečnou dřinou.Trápí vás mastné pánve? Můžete se jich lehce zbavit
Před 1 měsícemČištění pánve je jedním z málo oblíbených úkonů v kuchyni. Možná méně oblíbený je běžný úklid, který zahrnuje čištění prostoru za policemi a sporákem. Navzdory všem pokrokovým materiálům se na pánvi běžně zformuje povlak zaschlého a přepáleného oleje, který se v podstatě jen zvětšuje. To znamená, že s ní mnohdy seškrábete teflon nebo jiný povrch pánve.Jógová svačinka pro lepší náladu
Před 1 měsícemNěkdy ráno nebo během dne, se může stát ze ikdyz je zdánlivě všechno v pořádku, tak my se tak úplně necítíme. Zacvičte si se mnou krátkou jógovou sestavou, díky které můžeme zase najít v sobě takovou tu jiskru pro svůj den. Rozbalte si podložku a jdeme na to :-)Legendární Strážnické brambůrky: Začalo to na pánvi v JZD
Před 1 měsícemV pětitisícovém jihomoravském městě Strážnice dva bratři Libor a Petr Hobžovi vyrábějí brambůrky, které zná celé Česko i část světa. Heslem „nejsme chipsy, jsme brambůrky“ zdůrazňují specifický výrobn…Burizony: Zavzpomínejte na dětství díky domácí pufované rýži. Je to snadné
Před 1 měsícemV dětství jsme možná všichni milovali burizony. Ať už sladké, nebo jen tak bez chuti, jedli jsme je ve velkém. Dnes je spíše známější rýžový chléb, kterému hodně lidí přezdívá „polystyren“.Sýrové obžerství. Vyzkoušejte tři domácí bláznivá fitness jídla
Před 1 měsícemMáte rádi měkký, rozehřátý, tekoucí sýr jako hlavní složku jídla? Potom musíte vyzkoušet tyto 3 nejoblíbenější šílená sýrová jídla, která v dietě opravdu miluju.Jak připravit steak podle Romana Pauluse? Důležité je mít vhodné maso a myslet na základní pravidla
Před 1 měsícemUdělat správný steak může být někdy pěkná věda. Když ale víte, jak na to, zvládnout byste to měli. Pomoci vám může třeba i několik rad šéfkuchaře Romana Pauluse.Chyby, kvůli kterým se jídlo přichytává na pánev: Studený olej, přehřátí i vlhkost
Před 1 měsícemPřipalování jídla na pánvi nebo v hrnci má své fyzikální důvody. Pokud víte, jaký proces tu probíhá, pak je jednoduché se přichytávání pokrmů vyhnout.Steak připravíte chutně i doma. Vysoká kuchařská škola není třeba
Před 1 měsícemPřípravě steaku se mnozí doma vyhýbají v obavách, že se jim nepodaří kvalitní kus masa připravit stejně, jako ve vyhlášené restauraci. Pokud si osvojíte pár pravidel, bude se vám domácí příprava steaku dařit. Poradíme vám s přípravou steaku doma i s recepty na steakové omáčky.Míchaná vejce podle Gordona Ramsayho: Dodržujte jeho postup, aby byla vždy perfektní
Před 1 měsícemMíchaná vajíčka nejspíš už někdy dělala většina z nás. Možná k snídani, možná k večeři. A pokud jste je měli třeba u kamaráda, je vám jasné, že každý je dělá malinko jinak. Pokud si chcete vychutnat míchaná vajíčka jako od profesionála, vyzkoušejte ta podle receptu Gondona Ramseyho. ZdrojZapružit si v kolenou
Před 1 měsícemVyzkoušejte si pár pohybů, díky kterým můžete objevit pocit pružnosti v kolenou. To se může hodit třeba při procházce nebo na túře s batohem na zádech. Rozbalte si podložku a jdeme na to.Dutch baby – nadýchaná palačinka z trouby
Před 1 měsícemIdeální víkendová snídaně! Dutch baby je silnější než klasická palačinka, peče se zásadně v troubě a díky našlehanému těstu a předehřáté pánvi se nádherně nafoukne. V této verzi ji podávejte nasladko s ovocem, tvarohem či džemem, ale připravuje se i ve slané verzi, třeba k pečené zelenině.Smažený sýr už nikdy nevyteče. Stačí použít jednoduchý trik
Před 2 měsíciSmažený sýr je bezpochyby jedním z nejpopulárnějších pokrmů na světě. Ale jak dosáhnout perfektního smaženého sýra, který je zvenčí křupavý a uvnitř krásně roztavený, aniž by během smažení vytekl na pánvi? V našem článku si ukážeme jednoduchý trik a přidáme pár dalších tipů, díky kterým vám už smažený sýr nikdy nevyteče.Pekáč i pánev bez mastnoty je snem hospodyněk. Sodová pasta odvede úspěšnou práci v řádu hodin
Před 2 měsíciNenechte si pečení zkazit následným nepříjemným čištěním. Objevte babiččin osvědčený trik na čistý pekáč i pánev během 30 minut, je účinný a jednoduchý.