Zavřít
Pánev

Pánev

Nejnovější články na Seznamu na téma Pánev
  • Toprecepty

    Jak udělat kuřecí rošťáky? Marinované maso připravené na pánvi je krásně šťavnaté

    Před 13 hodinami
    Pod názvem rošťáky nebo také rarášky rozumíme šťavnaté plátky masa, nejprve namarinované a poté usmažené na pánvi. Pro rošťáky je typická jednoduchou přípravy, rychlost a také výrazná chuť. Základem rošťáků je obvykle buď vepřové nebo také kuřecí maso.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Svérázný Julius vaří na lodi. Nad pánví kouří a pomocníky řídí lusknutím prstů

    Před 1 dnem
    Souboj amatérských kuchařů je tento týden speciální. Vaří známé tváře, které se více či méně pokusí navodit vánoční atmosféru u stolu. Čtvrtek patří osobitému Juliovi, kterému chvíli trvalo, než zapadl do party. Soupeře pohostí na lodi a má k dispozici pomocníky.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bramborová pánev se slaninou a sýrem: Recept na rychlou a chutnou večeři z jedné pánve

    Před 2 dny
    Rychlá a chutná bramborová pánev se slaninou a sýrem. Ideální recept na večeři nebo přílohu, která potěší celou rodinu. Připravte si ji snadno a rychle! The post Bramborová pánev se slaninou a sýrem: Recept na rychlou a chutnou večeři z jedné pánve appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí kuřecí řízky v luxusní hořčičné marinádě připravené na pánvi za pár minut

    Před 2 dny
    Existuje nepřeberné množství marinád. Každý z nás má svůj oblíbený. Někdy se však stane, že ať marinujeme sebevíc, veškerá šťavnatost a křehkost masa je pryč. Dnes si ukážeme marinádu z hořčice. Vyzkoušejte tyto domácí kuřecí řízky v luxusní hořčičné marinádě. Celá vaše rodina si bude olizovat prsty ještě dlouho po obědě. Recept na domácí kuřecí […] The post Domácí kuřecí řízky v luxusní hořčičné marinádě připravené na pánvi za pár minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Kondice

    Dlouhé sezení dává kyčlím zabrat. Naučte se cviky, které jim uleví a vás zbaví bolesti

    Před 3 dny
    Když člověk sedí celé dny u počítače nebo tráví hodiny za volantem, kyčle se začnou ozývat. Tuhnou, brní, pálí nebo táhnou až do nohy. Přitom právě mobilita kyčlí rozhoduje o tom, jak se pohybujeme, jak nás bolí bedra a jak držíme tělo. Dobrá zpráva je, že stačí pár jednoduchých cviků denně, a kyčle začnou znovu fungovat tak, jak mají.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Kuřecí směs z jedné pánve: Rychlý recept na šťavnaté kuřecí nudličky se zeleninou

    Před 4 dny
    Připravte si chutnou a rychlou kuřecí směs s paprikou, žampiony a pórkem. Tento jednoduchý recept je ideální pro večeři během rušného dne. Lahodné jídlo plné chutí máte hotové za pár minut! The post Kuřecí směs z jedné pánve: Rychlý recept na šťavnaté kuřecí nudličky se zeleninou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Když tělo stávkuje: SOS manuál pro ztuhlá záda a kyčle, který vás postaví zase na nohy

    Před 6 dny
    Připomíná ranní vstávání spíše výkon kaskadéra, zavázání tkaniček olympijskou disciplínu a po hodině v autě se ze sedačky dolujete jako archeologický nález? Pokud souhlasně přikyvujete, pravděpodobně patříte do stále početnější skupiny lidí, jejichž bedra a kyčle volají o pomoc. A ta existuje v podobě jednoduchých cviků.
     Komentáře
  • Arecenze

    Litinové pánve Češi moc neznají: Vydrží celé generace a mohou do trouby i na gril

    Před 6 dny
    Mít kuchyň vybavenou kvalitním nádobím je důležité víc, než si mnozí lidé uvědomují. Díky němu je vaření nejen snadné, ale i zcela bezpečné.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Který měsíční kráter je největší?

    Před 6 dny
    Na Měsíci se nachází pestrá mozaika kráterů nejrůznějších velikostí i stáří. Který z nich je tím úplně největším?
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pánev jako nová za pár korun! Levný a účinný trik s jedlou sodou: Zbavte se připálenin snadno.

    Před 7 dny
    Máte doma připálenou pánev, která vypadá, že své nejlepší dny má dávno za sebou? Než ji vyhodíte, zkuste tento účinný a překvapivě jednoduchý domácí trik, kterým ji můžete vrátit zpět k životu. Nejlepší na tom je, že k jeho realizaci potřebujete jen pár běžně dostupných ingrediencí, které máte pravděpodobně již doma. Co potřebujete: 1 sklenici […] The post Pánev jako nová za pár korun! Levný a účinný trik s jedlou sodou: Zbavte se připálenin snadno. appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šéfkuchař David Šlapák doporučuje pro přípravu rychlého jablečného koláče na pánvi zralá jablka

    Před 7 dny
    Někdy člověk prostě nechce zapínat troubu, ale chuť na sladké se nedá odbýt. A přesně v takových chvílích přijde ke slovu nenápadný jablečný koláč na pánvi. Vychází z úplně obyčejných surovin, které má člověk doma skoro vždy, a přitom chutná tak mile domácky, jako by se pekl dlouhé hodiny.
     Komentáře
  • National Geographic

    Karpatský cyklus: Díl druhý – O Panonii, Valašsku a lidech, kteří formovali kraj mezi horami

    Před 9 dny
    Karpatský oblouk je jedním z nejrozmanitějších a nejméně doceněných prostorů Evropy, v němž se po tisíciletí střetávaly kultury, říše i lidské příběhy. Václav Cílek nás v pokračování svého seriálu Karpatský cyklus zve k dalšímu nahlédnutí do tohoto spletitého světa, který sahá daleko za hranice běžných představ.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jednoduchá kuchyňská finta, která zastaví prskání oleje během smažení a ochrání vás před nepořádkem i popáleninami

    Před 11 dny
    Smažení patří mezi nejoblíbenější způsoby vaření, ale málokdo si neužil ten nepříjemný moment, kdy horký olej začne prskat všude kolem. Stříkance oleje dokážou zašpinit kuchyň, popálit ruce a úplně zkazit radost z vaření. Nejčastějším důvodem ... více Příspěvek Jednoduchá kuchyňská finta, která zastaví prskání oleje během smažení a ochrání vás před nepořádkem i popáleninami pochází z Pestrá Zahrada
  • Prima inspirace

    Minutková kuřecí směs se zeleninou a křupavými hranolkami: jednoduchý oběd za pár minut

    Před 12 dny
    Rychlý recept na minutkovou kuřecí směs se zeleninou a hranolky. Kombinace šťavnatého masa, křupavé zeleniny a aromatických omáček. Ideální na rychlý oběd či večeři. The post Minutková kuřecí směs se zeleninou a křupavými hranolkami: jednoduchý oběd za pár minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Minutková vepřová směs se zeleninou a křupavými hranolkami: rychlý oběd bez stresu

    Před 12 dny
    Šťavnaté vepřové nudličky, barevná zelenina, lesklá omáčka z pánve a k tomu zlatavé hranolky z trouby. Jídlo „na jeden plech + jednu pánev“, hotové dřív, než se stihne prostřít. Proč si ji zamilujete Rychlá pánev: nakrájíš, orestuješ, dochutíš – a je hotovo. Šťavnaté maso: krátká tepelná úprava po dávkách udrží nudličky křehké. Variabilní chuť: snadno […] The post Minutková vepřová směs se zeleninou a křupavými hranolkami: rychlý oběd bez stresu appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Receptovník

    Ohříváte párky špatně? Čtyři chytré způsoby, jak na to správně!

    Před 12 dny
    Ohřívání párků není žádná věda. I přesto to mnoho lidí dělá špatně a zbytečně se tím připravují o jejich jedinečnou chuť a strukturu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit nejlepší palačinky, které se při obracení netrhají? Tyhle mizí tak rychle, že je nestíháte smažit

    Před 12 dny
    Toužíte po krásně tenkých nadýchaných palačinkách, které se dají snadno obracet? S naším přesným postupem je zvládnete připravit i doma. Jen pozor, jsou tak dobré, že mizí hned z pánve. Možná je rovnou udělejte z dvojnásobné dávky těsta, ať je také ochutnáte.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Vysychání krajiny: Arizona se propadá kvůli nadměrné spotřebě spodní vody

    Před 12 dny
    Přílišné čerpání podzemní vody na jihu Arizony vede k nevratným změnám v podzemí. Zdejší půda se na některých místech propadá rychlostí až 15 centimetrů za rok.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jak vyčistit připálené pánve: jednoduchý trik, který odstraní špínu bez drhnutí

    Před 14 dny
    Připálená pánev po intenzivním vaření nemusí znamenat konec vašeho oblíbeného kuchyňského nádobí. Namísto použití drahých chemických přípravků můžete sáhnout po účinném a ekologickém domácím řešení. Směs octa a jedlé sody dokáže odstranit i ty nejodolnější připáleniny, aniž by poškodila povrch pánve. Proč se pánve připálí? Nejčastější důvody připálené pánve: Nedostatek tekutiny – vaření bez dostatečného […] The post Jak vyčistit připálené pánve: jednoduchý trik, který odstraní špínu bez drhnutí appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Tenhle vyladěný slaný koláč se šťavnatkou modřínovou zmizí ze stolu během vteřiny

    Před 15 dny
    Jednoduchý recept z listopadové houby.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Revoluce v kuchyni: Proč všichni přecházejí na uhlíkovou ocel

    Před 15 dny
    Možná ten scénář důvěrně znáte. Koupíte si zaručeně kvalitní nepřilnavou pánev, zacházíte s ní jako v bavlnce, používáte jen dřevěné náčiní, a přesto po dvou, maximálně třech letech začne povrch jevit známky únavy.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Tohle musíte zkusit: šťavnatá panenka v krémové pepřové omáčce + křupavá slanina

    Před 15 dny
    Vepřová panenka patří mezi nejjemnější kusy masa – připravuje se rychle, a pokud se dodrží postup, zůstává krásně růžová, šťavnatá a měkká. V této variantě je doplněná výraznou pepřovou omáčkou se slaninou, která dodá masu hloubku a neodolatelné aroma. Vepřová panenka se slaninovou pepřovou omáčkou Ingredience: Maso: 1 vepřová panenka (cca 500–600 g) 1–2 lžíce […] The post Tohle musíte zkusit: šťavnatá panenka v krémové pepřové omáčce + křupavá slanina appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Kondice

    Rychlý koláč z pánve: Má slanou i sladkou verzi a s proteinovým práškem doplní bílkoviny

    Před 15 dny
    K přípravě skvělého podzimního koláče nepotřebujete troubu. Postačí vám pánev s poklicí a pár minut u sporáku – výsledek vás mile překvapí. Během pár minut máte dobrotu jako z pekárny, která je navíc vhodná i při dietě, žádná kalorická bomba.
     Komentáře
  • iReceptář

    Ocet zpomaluje zhnědnutí povrchu kuřete a umožňuje propečení masa bez zbytečného vysušení

    Před 16 dny
    Kuřecí prsa se tváří jako jednoduché maso, ale každý ví, že stačí pár vteřin navíc a jsou z nich suché podrážky. Možná i proto kolují mezi kuchaři různé triky, jak jim vrátit šťavnatost a chuť. Jeden z těch nejspolehlivějších je překvapivě jednoduchý.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šéfkuchař David Šlapák doporučuje krátké marinování jater v mléce pro zmírnění hořkosti a zjemnění chuti

    Před 16 dny
    Někdy stačí maličkost, aby se z jídla, které běžně nevyhledáváte, stala domácí dobrota. Játra patří právě mezi tyto pokrmy. Jsou výživná, levná, rychlá na přípravu, ale zároveň lehce hořká. Jenže existuje jeden starý trik, který to vyřeší tak elegantně, že si je zcela jistě opět zamilujete.
     Komentáře
  • Cooky

    Francouzské střapaté řízečky nejsou žádnou nudnou klasikou. Jemné kuřecí kousky, smetana, česnek a vůně z pánve z nich dělají malou slavnost na talíři

    Před 16 dny
    Jednoduchý a rychlý recept s postupem na nevšední způsob, jak zpracovat kuřecí maso, vám určitě zachutná.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Rychlovka s velkou chutí: Krakonošův oheň – pikantní kuřecí nudličky v krémovém kabátu

    Před 17 dny
    Hledáte rychlý, pikantní a neuvěřitelně krémový oběd? Zapomeňte na nudné kuřecí nudličky! Vyzkoušejte Legendární Krakonošův oheň, kde se pikantní kuřecí maso koupe v husté omáčce z 33% smetany. Tento recept je hotový za 20 minut a potřebujete na něj jen pět základních surovin. Zbytek práce už necháte na času a pánvi. Je to rychlé, jednoduché […] The post Rychlovka s velkou chutí: Krakonošův oheň – pikantní kuřecí nudličky v krémovém kabátu appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • EnergoZrouti

    Litinová pánev je investice na desítky let. Mezi největší přednosti patří nepřilnavost a odolnost

    Před 18 dny
    Teflonové pánve jsou stálicemi českých kuchyní už desítky let. Lidé si je oblíbili pro jejich univerzálnost použití – na přípravu masa, zeleniny i dalších pokrmů. Dnes se však zdá, že teflonový boom začíná opadat. Češi se vracejí ke starému osvědčenému materiálu, který je prý zdravější a vydrží celý život.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlá minutka z pánve: Pražský flamendr z vepřového masa s cibulí, paprikou a kapkou piva

    Před 18 dny
    Na zjemnění jídla můžete na konci přidat lžičku smetany. Oblíbená a skvělá restaurační verze je i s volským okem navrch.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Snadný a rychlý recept na smažené šneky plné sýra – Připravené na pánvi!

    Před 19 dny
    Hledáte slanou pochoutku, která je jednoduchá, netradiční a přitom neodolatelně chutná? Pak si rozhodně nenechte ujít tyto sýrové šneky na pánvi, které zvládnete připravit i bez trouby! Křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř a hotové raz dva. Díky fotoreceptu a video návodu to zvládne úplně každý – i začátečník v kuchyni. Další skvělé recepty naleznete také […] The post Snadný a rychlý recept na smažené šneky plné sýra – Připravené na pánvi! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • kroniQa

    Symfyziotomie: Bolestivý zákrok, od kterého Irsko neopustilo ani v 80. letech. Nutilo ženy rodit víc dětí za každou cenu

    Před 20 dny
    Vydávali za alternativu k císařskému řezu. Ve skutečnosti šlo o operaci, která ženám zničila život. Symfyziotomie byla běžnou praxí v irských nemocnicích.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Proč prská maso na pánvi? Poradíme, jak se tomu vyhnout a prskání minimalizovat

    Před 20 dny
    Prskání masa při smažení vzniká především v důsledku kontaktu vody s rozpáleným tukem. Tento běžný kuchyňský jev má jasné fyzikální vysvětlení a lze ho do značné míry omezit správnou přípravou suroviny i volbou techniky smažení.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Žampiony po burgundsku: hutné a hřejivé podzimní jídlo do sychravých dní

    Před 22 dny
    Jednoduchý recept, jak si připravit žampiony po burgundsku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nádobí, které vládne kuchyni: Zázrak bez připálenin!

    Před 22 dny
    Vaření je umění a jako každý dobrý umělec ví, správné nástroje jsou klíčem k mistrovskému dílu.
     Komentáře
  • Zacvičím si jógu doma

    Jak na zápěstí, která potřebují rozhýbat

    Před 22 dny
    Naše zápěstí jsou někdy trochu zapomenutým kloubem. Na rozdíl od ramen a kyčlí, které často řešíme, zůstávají zápěstí takovou Popelkou. A přitom je během všedního dne hodně zatěžujeme a máme od nich velké očekávání, že nás podrží. Pokud máte pocit strnulých zápěstí, které by ocenily rozhýbat, tak jste na správném místě. Zacvičte si se mnou pár pohybů a všimněte si, jak se budete v zápěstí cítit. Co budete potřebovat? Deku nebo polštář na vypodložení pánve v sedu na patách Co budeme cvičit: 1. V sedu na patách - dáme pěstí a plynule kroužky v zápěstích, z pěstí rozvírání do natažených prstů a zpátky a hitovka - vyklepání prsty. 2. Ve Stolku - zvedání a pokládání dlaní v různé orientaci prstu a přidání kroužku k tomu, překlopení na hřbety dlaní s polo-klikem 3. V sedu na patách - kroužky v zápěstích s nataženými prsty 4. Odpočinek – podle sebe Tato krátká sekvence je součástí plnohodnotné 20minutové lekce jógy. Zacvičte si se mnou online www.jogasumava.cz/online-lekce/
     Komentáře
  • Aktin

    Trénink pro zadek: Co a jak cvičit pro maximální efekt?

    Před 23 dny
    Nejlepší cviky na zadek a proč na nich záleží: role hýždí pro zdraví, výkon i prevenci bolesti + zásady správné techniky.
     Komentáře
  • Apetit

    Hrachová kaše už nemusí být strašák ze školních jídelen, tahle verze chutná lépe než od babičky

    Před 23 dny
    Rozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, která se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se, chutná ještě lépe než od babičky! Servírovat ji můžete s klobáskami, párky nebo s uzeným masem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Smažený sýr z hrnku? Pochutnáte si. Už žádné obalování a vyteklý sýr na pánvi

    Před 24 dny
    Smažený sýr je oblíbenou klasikou z našich restaurací, ale dnes často hledáme alespoň trochu zdravější varianty. Dobrým nápadem je smažený sýr bez smažení, který připravíte jednoduše v troubě. Potřebovat k tomu budete hrnek.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Cvik Motýlek zlepší držení těla a uvolní svaly v oblasti pánve. Proč si ho zacvičit po celodenním sezení v práci

    Před 25 dny
    Všichni mluví o síle středu těla a pevných břišácích, ale často zapomínáme na tu druhou, stejně důležitou stránku: flexibilitu. Právě ztuhlé kyčle a svaly v pánevní oblasti bývají skrytou příčinou bolavých zad, špatného držení těla a celkového pocitu rozlámanosti. Tento geniálně jednoduchý cvik je sice takový jógový evergreen, ale málokdo ví, jak moc umí být v téhle oblasti účinný. Říká se mu Motýlek a možná je to přesně to, co vaše tělo po celém dni sezení potřebuje.
     Komentáře
  • Marianne

    Lasagne z jedné pánve a bez zapékání: Jde to bezvadně a chutnají božsky

    Před 26 dny
    Lasagne vynalezli gurmáni starověkého Říma. Od té doby však tohle jídlo procestovalo a podmanilo si celý svět, vyvíjelo se a získalo nespočet variací. Dnešní recept přichází s nápadem, jak jednoduše připravit chutné lasagne na jedné pánvi a bez zapékání.
     Komentáře
  • Kondice

    Připálené nádobí nemusíte čistit jen agresivní chemií. Jde to i pomocí soli nebo octa

    Před 27 dny
    Připálené pánve dokážou potrápit každého kuchaře. Už žádné pracné škrábání a drhnutí. Existují jednoduché triky, které vám pomohou zbavit se spálenin bez použití agresivních chemikálií. Vaše pánve budou zase jako nové.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Cviky pro ztuhlá záda i kyčle: napětí pomáhá uvolnit aktivace svalů kolem pánve a kyčlí

    Před 28 dny
    Cítíte, že vás po dlouhém sezení bolí bedra, kyčle nebo máte nepříjemný pocit v noze? Možná za to může nenápadný, ale velmi vlivný hruškovitý sval – piriformis.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Tajemství dokonalé houbové omáčky tkví ve správné kombinaci různých druhů hub

    Před 29 dny
    Nejlepší houbová omáčka, jakou jste kdy ochutnali! Naučte se, jak připravit krémovou, bohatou omáčku plnou lesní chuti – ideální ke knedlíkům, masu nebo těstovinám. Rychlé, snadné a neodolatelné!
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Už žádné drhnutí! S octem a sodou oživíte připálenou pánev: Znovu bude jako nová

    Před 29 dny
    Máte doma připálenou pánev, která vypadá, že své nejlepší dny má dávno za sebou? Než ji vyhodíte, zkuste tento účinný a překvapivě jednoduchý domácí trik, kterým ji můžete vrátit zpět k životu. Nejlepší na tom je, že k jeho realizaci potřebujete jen pár běžně dostupných ingrediencí, které máte pravděpodobně již doma. Co potřebujete: 1 sklenici […] The post Už žádné drhnutí! S octem a sodou oživíte připálenou pánev: Znovu bude jako nová appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Omeleta se žampiony - Snídaně šampiónů za 5 minut

    Před 1 měsícem
    Objevte, jak připravit dokonalou žampionovou omeletu za pouhých 5 minut! Tato rychlá a chutná snídaně je ideální pro každého, kdo chce začít den s energií a dobrou náladou. Díky čerstvým žampionům a bylinkám získáte lahodnou kombinaci chutí a vůní. Perfektní tip pro snídaně doma nebo když potřebujete rychlou inspiraci na zdravé jídlo. Připravte si tuto snídaně šampiónů a začněte svůj den jako vítěz! 💪
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Obrácené řízky z trouby s cibulovým výpekem – šťavnatější než klasika z pánve

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte obrácené řízky z trouby – křupavé zvenku, šťavnaté uvnitř. Maso zapečené s cibulkou ve výpeku je výborné s bramborem i kaší. Snadný recept, který si zamiluje celá rodina. The post Obrácené řízky z trouby s cibulovým výpekem – šťavnatější než klasika z pánve appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Minutková pikantní kuřecí směs s hranolky – rychlý oběd z jedné pánve

    Před 1 měsícem
    Připravte si rychlou pikantní kuřecí směs s hranolky! Tento jednoduchý minutkový recept kombinuje kuřecí maso, omáčky a čerstvou zeleninu do lahodného pokrmu, který potěší celou rodinu. The post Minutková pikantní kuřecí směs s hranolky – rychlý oběd z jedné pánve appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

    Před 1 měsícem
    Barevná směs paprik, čočky a rajčat s voňavou kari pastou a jemným květákem, doplněná o zapečená vejce přímo v pánvi, připomíná blízkovýchodní shakshuku. Tentokrát ale v lehce orientálním stylu. Skvělý tip na zdravý a přitom vydatný oběd nebo večeři, který nasytí celou rodinu.
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní menu bez přemýšlení! Od pondělí do pátku: Plán večeří, který šetří čas i nervy. Zapečené těstoviny, tuřín z pánve i nudle z konvice!

    Před 1 měsícem
    Další týden před námi a s ním i ta známá otázka: Co bude k večeři? Právě pro tyhle chvíle jsme dali dohromady pět receptů, které vás podrží v běžném provozu – bez polotovarů a bez pocitu, že jíte pořád to samé. Nejsou okoukané, suroviny seženete snadno a příprava vám nezabere celé odpoledne.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Obrácený jablečný koláč: karamelová dobrota hotová za 30 minut

    Před 1 měsícem
    V pánvi připravíš jednoduchý karamel, přidáš jablka, překryješ rychlým těstem a po upečení jen převrátíš. Výsledek? Šťavnatý koláč s lesklou karamelovou glazurou a jemným jablečným středem – ideální „ke kafíčku“. Proč si ho zamilujete Expresní dezert: od startu na stole zhruba za půl hodiny. Skvělá textura: měkoučký střed, karamelem provoněný povrch. Jedna pánev + jedna […] The post Obrácený jablečný koláč: karamelová dobrota hotová za 30 minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • iReceptář

    Litinové a nerezové pánve slouží desítky let a představují zdravější alternativu k teflonu

    Před 1 měsícem
    V každé domácnosti se časem hromadí věci, které kdysi dávaly smysl a nebo jsme nevěděli, že mohou být rizikové. Jenže nádobí, náčiní i drobné kuchyňské pomůcky mají svou životnost, o dříve používaných materiálech už dnes víme víc.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Uzená krkovice v jednom pekáči od Babici. Fantastické jídlo, kterému neodoláte

    Před 1 měsícem
    Fantastický recept z jednoho pekáče od Jiřího Babici vás opravdu nadchne.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Děláte volské oko špatně. Takhle ho smaží michelinští kuchaři

    Před 1 měsícem
    Volské oko vypadá jako nejjednodušší jídlo na světě. Prostě hodíte vajíčko na pánev a je to. Jenže pokud chcete dosáhnout jisté dokonalosti, jako jsou křupavé okraje, krémový žloutek a bílek přesně tak akorát, to už je trochu jiná káva. Michelinští kuchaři mají svoje osvědčené triky a my vám je teď prozradíme. Připravte si kvalitní vejce a pojďme na to!
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Do pánve vložím nakrájená rajčata, cuketu a zalijeme touto skvělou směsí

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte nejlepší letní jídlo: vysmaženou cuketu s rajčaty. Jednoduchý a rychlý recept na lehké a osvěžující jídlo ideální pro horké letní dny. The post Do pánve vložím nakrájená rajčata, cuketu a zalijeme touto skvělou směsí appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho se vaří květák před smažením? Zapomeňte na rozvařené kousky

    Před 1 měsícem
    Smažený květák s vařenými bramborami a domácí tatarkou je českou klasikou. Předtím, než květák obalíme a dáme na pánev, je dobré jej chvíli povařit, díky čemuž se lépe propeče a nebude uvnitř tvrdý.
     Komentáře
  • Ekonews

    Teflonovým pánvím přibývá ekologičtější konkurence. I alternativy je ale potřeba prověřovat

    Před 1 měsícem
    Pokud se povrch teflonové pánve poškodí v myčce či poškrábe kuchyňským náčiním, nelze jej považovat za bezpečný.Platí to i v případě, že je vystaven vysokým teplotám.
     Komentáře
  • Marianne

    Čerstvá, křupavá a hotová za chvilku: Rychlá granola z pánve skvěle dochutí snídani i svačinu

    Před 1 měsícem
    Historie granoly v České republice není dlouhá. Její popularita úzce souvisí s trendy zdravé výživy v posledních desetiletích. Granolu si samozřejmě můžeme koupit, ale za vyzkoušení rozhodně stojí i domácí granola z pánve. Do čtvrthodinky je na stole skvělá a zdravá snídaně.
     Komentáře
  • Rungo

    Získejte pevné hýždě, záda bez bolesti a lepší běžeckou kondici – první cvik výzvy je tady!

    Před 1 měsícem
    Zapomeňte na nesmyslné třicetidenní planky, po kterých vás akorát bolí záda. Tohle je něco jiného. (Pod)zimní Rungo výzva přináší šest pečlivě vybraných cviků, které mají reálný přínos – pro běhání,…
     Komentáře
  • Apetit

    Eggs in purgatory: Nebe, peklo a Neapol! Recept na lehký italský oběd plný pikantní vášně

    Před 1 měsícem
    Když se vejce ponoří do rajčatové omáčky tak rudé, že by se za ni nestyděl ani samotný ďábel, vznikne scéna, kterou by člověk čekal spíš v napínavém filmu než na pánvi ve vlastní kuchyni. Eggs in purgatory, neboli „vejce v očistci“, jsou jednoduchá, hříšně dobrá a dokonale vyvážená. Jak je připravit a proč si získala srdce milovníků italské kuchyně?
     Komentáře
  • Zacvičím si jógu doma

    S nohama vzhůru – pro uvolnění beder a úlevu nohám

    Před 1 měsícem
    Podzimní melancholické počasí úplně svádí k tomu si lehnout na chvíli a opečovat se. Především ulevit bedrům, navnímat a rozpohybovat pánev a odlehčit nohám po celém dni. Dopřejte svému tělu pár pohybů a uvidíte, co na to vaše tělo. Co budete potřebovat? Jógovou podložku nebo měkkou deku a pro vypodložení pánve buď jógový bloček či pevný menší polštář. Co budeme cvičit? 1. Vleže na zádech s pokrčenými koleny projdeme 3 pohyby pánve 2. Ve variantě Můstku zaktivujeme hýžďové svaly, protáhneme bedra. 3. S vypodloženou pánví rozpohybujeme kotníky a protáhneme nohy a vyzkoušíme restorativní verzi Svíčky 4. Odpočinek – podle sebe Tato krátká sekvence je součástí plnohodnotné 20min lekce jógy. Zacvičte si se mnou online www.jogasumava.cz/online-lekce/
     Komentáře
Reklama