Zavřít
Pánev

Pánev

Nejnovější články na Seznamu na téma Pánev
  • Cestovinky

    Extrémní kuchyně: Nasekaný chřestýš sebou na pánvi divoce hází. Jedu se ale strávník prý už bát nemusí

    Před 10 hodinami
    Od nejsevernějšího výběžku Spojených států přes Mexiko a Střední Ameriku až po samý andský jih. Tam všude můžeme narazit na chřestýše.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nadýchané kefírové lívance již nebudete chtít dělat jinak

    Před 1 dnem
    Co může být větší slast, než nadýchané a vláčné lívance křupavé na povrchu, které jsou posypané česertvým ovocem. Náš recept je sice odlehčený, ale v chuti je dotažený prakticky do dokonalosti. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduché těstoviny se zeleninou

    Před 3 dny
    🔗 200g těstovin, 300g cukety, 1 paprika, 1 červená cibule, 4 stroužky česneku, 225g rajského protlaku, 2 lžíce oleje, 2 lžičky italských bylinek, 1 hrneček vody z uvařených těstovin, sůl, pepř, uzené tofu (nemusí být) 🌿Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme si zhruba 1 hrneček vody z těstovin. 🌿V pánvi na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou papriku a smažíme pár minut, potom přidáme česnek, cuketu a smažíme zhruba 2 minuty. 🌿Přisypeme italské bylinky, sůl, pepř a vaříme zhruba 5 minut do změknutí zeleniny. Můžeme postupně podlít vodou z těstovin začneme zhruba ½ hrnečkem. 🌿Přidáme rajský protlak, uvařené těstoviny a podle konzistence můžeme přidat více vody z těstovin.Promícháme a můžeme podívat třeba s uzeným tofu, s nasekanou bazalkou, nebo veganským parmazánem.
     Komentáře
  • Zacvičím si jógu doma

    Zacvičte si jógu doma. Protažení v sedu vám uvolní záda

    Před 3 dny
    Rozbalte si podložku a zacvičte si se mnou jógu. V první ze tří video lekcí jógy začneme ve zkříženém sedu. 1. Prodýcháme se a naladíme se na svůj dech. 2. Stále v sedu si rozpohybujeme svá ramena a lopatky. 3. Přejdeme do pozice Stolku. Navnímáme svou páteř v prohnuté a vyhrbené verzi. Najdeme rotaci v páteři díky zvednutí paže a podvléknutí pod opačným ramenem. 4. Plynule přejdeme z pozice Dítěte do lehu na břiše a přes Kobru zpátky do Dítěte. 5. Setkáme se v pozici ve Sfinga. Zaktivujeme svůj střed těla, stejně tak pocit vytažení za temenem hlavy. 6. Zakončíme v rotaci v sedě a všimneme se, jak se cítíme ve svém těle po tomto krátkém cvičení. 7. Pokud máte ještě chvilku, lehněte si a odpočiňte si. Každá minuta se počítá.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadupané palačinky ve zdravých verzích

    Před 5 dny
    Palačinky s marmeládou, případně s banány a šlehačkou či čokoládou, to už všichni známe. Ne snad, že by jejich slané verze nebyly dostatečně populární, přesto si vám dovolujeme nabídnout recepty na ty, o kterých si myslíme, že vážně stojí za vyzkoušení. Ochutnáte?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Korejské bezvaječné pažitkové palačinky s krevetkami

    Před 5 dny
    Skvělé syté, a přitom pestré jídlo s asijskými podtóny vás nemůže nenadchnout, i když se našim palačinkám tak úplně nepodobá.
     Komentáře
  • Vitalia

    První pomoc při bolesti beder. Cviky, které vám přinesou úlevu

    Před 5 dny
    Bedra jsou částí zad, která donáší naše sedavé zaměstnání či dlouhé hodiny za volantem. Tuhnou, bolí a v čase se tato potíž zhoršuje. Rozhýbat bedra přitom není tak těžké, jen se k tomu musíme dokopat a zároveň tak činit pravidelně. Naštěstí se dá účinný cvik provádět třeba při sledování oblíbeného seriálu. Bolí vás ve spodní části zad? Pohybová specialistka ze Studia Maiselovka pro vás připravila jednoduché, velice jemné, a přitom efektivní cvičení.
     Komentáře
  • Česko živě

    Češi chtěli kolonie v Africe: Toužili po kusu Etiopie, údolí řeky Zambezi je Jungmannova pánev

    Před 7 dny
    Jak by se vám líbilo odletět do zcela jiných tropických krajů, ale být stále na území České republiky? V minulosti si několik osobností i politiků zahrávalo s myšlenkou kolonizovat. Sen o malém Československu v Africe zní jako hloupý vtip, ale nevěřili byste, jak vážně se o něm uvažovalo. Náprstkovy výšiny a Jungmannova pánev v Africe? To není vtip, to je realita.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Snadné nadýchané pohankové palačinky

    Před 7 dny
    Lahodné palačinky s lehkou jemnou texturou a oříškovou chutí.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Sůl, soda a citron: Stojí pár korun, pro připálené pánve a hrnce jsou však milionovými surovinami

    Před 8 dny
    Připálené nádobí se leckdy čistí opravdu obtížně. Pokud si chcete ulehčit práci, použijte přírodní čisticí prostředky.
     Komentáře
  • Novinky

    Ženu v Tesku naštvalo víno. Lahve rozbíjela pánví

    Před 9 dny
    Žena v prodejně Tesco v anglickém Leicesteru nechala volný průchod svým negativním emocím a začala pánví rozbíjet lahve vína. Ostatní nakupující i zaměstnanci supermarketu jen strnule přihlíželi.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Potřebujete posílit tělo a zlepšit flexibilitu? Zkuste Animal flow!

    Před 9 dny
    Animal flow je systém cvičení, které vychází, jak sám název napovídá, ze zvířecích pohybů. Tento program odkazuje na skutečnost, že jsme se zapomněli pohybovat tak, jak původně příroda zamýšlela. Naše tělo je stvořeno pro pohyb ve všech směrech, nikoliv jen pro chůzi a sed jak tomu dnes často je.
     Komentáře
  • K.O.MICI

    Dabing: Recept na švejžužu

    Před 9 dny
    Prima COOL připravila pro milovníky neotřelé a bláznivé zábavy původní improvizační show K.O.MICI! Jak obstojí nejoblíbenější mistři skečů a stand-up komici v tak těžké disciplíně, jakou je improvizace? Tříčlenné týmy známých tváří svléknou boxerské župany, nabrousí mozkové závity a v ringu se budou předhánět v pohotových reakcích, vtipných smečích i schopnosti získat publikum na svoji stranu. To vše pod dohledem rozhodčího a moderátora v jedné osobě – Ondřeje Urbana. Celé díly najdete na primaplus.cz
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak udělat doma kebab, aby chutnal jako kupovaný. Jde to i na pánvi či v troubě

    Před 9 dny
    Kebab má kořeny v turecké kuchyni, ale stal se populárním po celém světě včetně Česka. Pokud ho milujete a chcete si kebab udělat doma, máme pro vás několik tipů a triků, jak připravit domácí kebab v pohodlí vaší kuchyně. Navíc to jde i bez profesionálního vybavení jen na pánvi či v troubě.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Opálené kuře s karamelovým dresinkem a klementinkou podle Ottolenghiho

    Před 10 dny
    Vaření na ohni má svou nepopiratelnou chuť a jistou romantickou divokost, která nás tak okouzluje. S tímto kuřetem ji můžete přenést i domů. Kuřecí stehna opravdu opalte – přidá to intenzivní chuť ke svěží chuti dresinku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Olivový olej dodá smaženým jídlům charakteristickou chuť. Klíčem je vybrat správný druh

    Před 12 dny
    Olivový olej je důležitou součástí středomořské stravy. Ta je klíčem k dlouhověkosti. Po celá desetiletí se vnímalo, že panenský olej by se měl konzumovat chladný nebo zahřívaný na nízké teploty. Existují tvrzení, že olivový olej není dobré používat pro tepelnou úpravu, v dnešním článku se na toto tvrzení zaměříme. Bod kouře Smažení na pánvi s malým množstvím tuku a smažení v hlubokém oleji jsou dva různé způsoby přípravy jídla.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Prská vám olej při smažení a pečení? Vyzkoušejte triky od babiček

    Před 15 dny
    Naše babičky si uměly poradit s lecčím a výjimkou nebyl ani prskající olej na pánvi. Některé osvědčené rady a postupy jsme vám proto shrnuli do následující článku. Při smažení však nezapomínejte, že je to jeden z nejméně zdravých způsobů tepelné přípravy potravin.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Naprosto dokonalá kombinace brokolice, těstovin a kuřecích prsíček. Rychlovka za 30 minut

    Před 17 dny
    Nejlepší brokolice s těstovinami, kuřecím masem a sýrem. Rychlé jídlo. Příprava zabere 30 minut. Chutná rychlovka. 🔥Suroviny: 250 g kuřecích prs, 200 ml mléka, 100 g hladké mouky, ½ hlávky brokolice, 100g sýr eidam 45%, olivový olej, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Apetit

    Česká klasika: Bramborák po každé jinak na osm netradičních způsobů

    Před 17 dny
    Jedno z nejoblíbenějších jídel vděčí za svou popularitu především skutečnosti, že není náročné na suroviny ani na přípravu. V zásadě stačí pouze brambory, česnek, sůl a dobrá pánev. Na druhou stranu způsobů, jak bramborák obměnit, vylepšit nebo pozvednout, existuje bezpočet. O některé se s vámi podělíme.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sladký popcorn snadno připravíte i doma: Nejoblíbenější je karamelový, určitě se ale vyplatí vyzkoušet i skořicový a čokoládový

    Před 18 dny
    Víte, že popcorn si snadno připravíte doma i bez mikrovlnky? Žlutá zrnka kukuřice snadno proměníte v bílé pukance i na pánvi. A když už se do toho pustíte, můžete si jej rovnou vyzkoušet ve sladké verzi. Až vás začne honit mlsná na něco sladkého, tato dobrota vaše chutě rozhodně uspokojí.
     Komentáře
  • Adbz

    Bublající mléko ani polévka nepřeteče díky troše oleje. Stačí jím potřít okraj hrnce či pánve

    Před 21 dny
    I když je vaření pro někoho způsob odreagování, patří spíše k rutinním záležitostem. Hospodyňky by vařily rády, ale vždy se zhrozí, když musí drhnout špinavý sporák.
     Komentáře
  • Karvinský a havířovský deník

    Pokrok, Hedvika, Fučík. Před 25 lety skončila těžba uhlí ve střední části OKR

    Před 22 dny
    Konec února vyvolává u mnoha obyvatel karvinského regionu vzpomínku na velkou životní změnu. Před 25 lety skončila těžba uhlí v petřvaldské pánvi, kde fungovalo šest dolů - Pokrok, Hedvika, Ludvík, Žofie, Evžen a Václav, kterým se za bývalého režimu říkalo Fučík.
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Přesně před 25 lety skočila těžba uhlí ve střední části Ostravsko-karvinského revíru

    Před 22 dny
    Konec února pro mnohé obyvatele karvinského regionu znamená konec éry těžby uhlí a životní změnu. Před 25 lety byla ukončena těžba v petřvaldské pánvi, která zahrnovala šest dolů - Pokrok, Hedvika, Ludvík, Žofie, Evžen a Václav. Těm se za bývalého režimu říkalo Fučík.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pizza z pánve je hotová během chvíle a připravit jde podle své chuti

    Před 23 dny
    Pizza hned je leda u okénka prodejního stánku, ale doma? Musí se přece připravit těsto a nechat vykynout. Ale věřte, že nemusí, dokonce se nemusí péct ani v peci nebo v klasické troubě. Může se totiž připravovat nejlehčím možným způsobem, a to na běžné pánvi. Varianta pizzy z pánve je vhodná jako teplá večeře nebo jako rychlý oběd o víkendu. Takto připravená chutná skvěle a potěší jistě všechny členy rodiny.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Eskymačky stárnou žalostně brzy, svraštělé holohlavé stařeny s očima jak namrzlá jablka mají ale úzké boky, kulatou pánev a svůj půvab

    Před 24 dny
    „Původní Eskymák by se většině z nás Evropanů na první pohled zdál všelijakým, jen ne hezkým. Má kulatý široký obličej s velkými, hrubými rysy. Hnědé, zdravím a tukem se lesknoucí přírodní obličeje Eskymáků jsou krásné, máme v tomhle ohledu mnoho předsudků," opět popisuje polárník Nansen.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Sůl nad mnoho čisticích prostředků: Její vlastnosti přijdou vhod při odstraňování nečistot z pánve, žehličky nebo hašení ohně

    Před 25 dny
    Pravděpodobně se v dnešním světě nenajde člověk, který by doma neměl běžnou sůl. Tyto krystalky jsou tak běžné, že se uplatní prakticky v každém uvařeném jídle.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak vyčistit připálenou pánev. Nedrhněte ji silou, ulehčete si práci

    Před 25 dny
    Každému se již zřejmě v kuchyni přihodila nehoda v podobě připálené pánve a jistě si také pamatujete, jak složitě jste ji museli drhnout. Řešení může být mnohem jednodušší. Jak tedy snadno vyčistit připálenou pánev?
     Komentáře
  • StyleUp

    Vyčistit spálený hrnec zvládnete i bez agresivní chemie. Domácí metody jsou účinné a šetrné

    Před 1 měsícem
    Spálený hrnec není věc, se kterou byste si neporadili, ale pokaždé, když se to stane, je to nepříjemné. Zvlášť pokud se jedná o oblíbený kousek nádobí, ve kterém se vaří dobře. Stačí ale jen větší plamen nebo odběhnutí od sporáku a neštěstí je na světě.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Palačinkový den ohlašuje příchod Velikonoc. Užijte si poslední den před začátkem postního období

    Před 1 měsícem
    Pancake Day započal svou historii v Anglii – nejstarší zmínka pochází z 15. století a je pevně spjata s Velikonocemi. A jelikož jsou Velikonoce klouzavým svátkem i Palačinkový den nemá pevně stanovené datum. Vždy se ale oslavuje v úterý, které předchází Popeleční středě, začátku 40denního postního období, letos to vychází na 21. února.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší triky, jak na palačinky, aby byly bez hrudek, netrhaly se a ihned se po nich zaprášilo

    Před 1 měsícem
    Poslední úterý před Popeleční středou se ve světě slaví Palačinkový den. Je populární zejména v anglicky mluvících zemích, palačinky ale milujeme všichni a suroviny máte nejspíš doma, tak proč se k oslavám nepřidat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bleskový chleba z pánve pane in padella: Jednoduché italské pečivo připravíte do půl hodiny a výborně se hodí na sendviče

    Před 1 měsícem
    Došlo vám doma pečivo a do obchodu se vám už nechce? Tak si připravte tento jednoduchý italský chléb pane in padella. Nepotřebujete na něj kvásek, jen instantní droždí, a vlastně ani nemusíte zapínat troubu. Při jeho pečení si totiž vystačíte jen s obyčejnou pánví.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající sekaná roláda plněná vajíčkem, slaninkou a klobásou. Neskutečná dobrota

    Před 1 měsícem
    Sekaná roláda se připravuje z hovězího masa. Do nádivky dávám klobásu, slaninu a vajíčka. Příprava sekané rolády zabere přibližně 80 minut. prověřený. Suroviny: hovězí maso mleté 0,5 kg, rajčatový protlak 1 lžíce, hořčice 1 lžíce, mléko 1 dl, vejce 4 ks. cibule 1 ks, uherská klobása cca 150 g, anglická slanina 6 plátků, voda 2 dl, olej, sádlo 20 g, máslo 20 g, sůl, pepř a alobal.
     Komentáře
  • Cvičením proti bolesti zad, hlavy, paží a nohou

    Cvičení na uvolnění bederní páteře

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte dva jednoduché, ale velmi účinné cviky na uvolnění bederní páteře - v leže na zádech bez pomůcek a v leže na zádech s malým míčem pod křížovou kostí. Oba cviky můžeme provádět při bolesti zad a nebo jako prevenci, aby záda nebolela.
     Komentáře
  • Žena-in

    Žít s bolestí zad není rozhodně normální

    Před 1 měsícem
    Bolesti zad jsou jednou z nejčastějších bolestí, které člověk za svůj život pozná. Má na to vliv náš zejména sedavý životní styl, vymizení pohybu z našeho života, dlouhodobá práce ve statické a neměnné pozici, často také nedostatečné doléčení menších úrazů a zranění a v neposlední řadě i stav našich chodidel. Varovným příznakem je i to, že se tyto obtíže týkají stále mladších lidí. V ordinaci se pak běžně lékaři či terapeuti setkávají s tím, že pacient považuje za normální žít s bolestí zad.
     Komentáře
  • Vlasta

    Slunečnicový, olivový nebo kokosový olej. Který patří na pánev. Nebojte se alternativ

    Před 1 měsícem
    Vyznat se v široké nabídce olejů na trhu není vůbec jednoduché. Nevhodně zvolený olej přitom nemá vliv jen na chuť výsledného pokrmu, ale může ovlivnit i naše zdraví.
     Komentáře
  • Adbz

    Díra v rukojeti pánve neslouží jen k pověšení. Při vaření se také hodí jako držák vařečky

    Před 1 měsícem
    Rukojeť pánve slouží k lepší manipulaci, případně zavěšení. O dalším praktickém důvodu jste nejspíš nevěděli.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Krémové kuře na paprice. Je návykové i pro ty, kteří ho nemají rádi

    Před 1 měsícem
    Kuře na paprice je typické babičkovské jídlo a rozděluje lid na ty, kteří ho milují a na ty, kteří si ho nedávají. Tento recept však bude zaručeně chutnat všem, protože je vymazlený do nejmenšího detailu. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Opéct toustový chleba je možné i bez toustovače. Svou práci odvede trouba, pánev, či táborák

    Před 1 měsícem
    Troubu lze využít nejen pro pečení masa a koláčů. Tento trik vám usnadní přípravu snídaně či svačiny. Během chvilky můžete servírovat pro celou rodinu.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Čištění zrezlých pánví a hrnců za pomoci domácích pomocníků: Citron, brambora a sůl podají pomocnou ruku

    Před 1 měsícem
    Odstranění rzi nemusí být nijak časově ani finančně nákladné. Naopak. Pokud vsadíte na osvědčené domácí pomocníky, nebude mít rez šanci
     Komentáře
  • Adbz

    Šéfkuchař vyjmenoval nejčastější chyby při přípravě ryb: Moc soli, příliš dlouhá tepelná úprava a otáčení na pánvi

    Před 1 měsícem
    Pokud se vám nedaří správně připravit ryby, možná děláte některé z těchto typických chyb. Šéfkuchař vysvětluje, jak na to jít správně a získat co nejlepší výsledek.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Domácí indie za pár korun. Skvělý veganský naan na pánvi

    Před 1 měsícem
    Recept na veganský naan: 🔗Zhruba 8 porcí: 375g hladké mouky, ½ čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 240ml sójového mléka, 1 lžička citronové šťávy, 30 ml oleje Bylinkové máslo: 30g rostlinného másla, 2 stroužky česneku, petrželka, koriandr nebo jiné bylinky podle chuti 🌿V míse smícháme mouku, droždí, cukr a sůl. 🌿Přidáme sójové mléko, olej a citronovou šťávu a dobře promícháme. Těsto hněteme několik minut, dokud mouka není dobře zapracována. 🌿Těsto necháme alespoň hodinu vykynout. 🌿Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, na pomoučněné pracovní ploše vyválíme placky o tloušťce asi 4 mm. 🌿Do rozpálené pánve vložíme placky a pečeme 30-60 sekund z každé strany. Nahoře by se měly tvořit velké bubliny. 🌿Jakmile je naan hotový okamžitě ho pomažeme rozpuštěným rostlinným máslem smíchaným s česnekem a bylinkami.
     Komentáře
  • Cvičením proti bolesti zad, hlavy, paží a nohou

    Cvičení s malým míčem - jemné uvolnění krční a bederní páteře

    Před 1 měsícem
    Velmi účinné a přitom jednoduché cviky s malým míčem provádíme v leže na zádech. Jemnými pohyby hlavou nebo pánví dochází k uvolnění zatuhlých míst v oblasti krční a bederní páteře. Pohyby jsou odlehčené tím, že hlava nebo pánev leží při cvičení volně na nafouknutém měkkém míčku. Lze použít i při akutní bolesti, při migréně nebo při zatuhlém kříži.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Jedno z oblíbených jídel Michaela Jacksona byla sýrová quesadilla. Zkuste ji doma

    Před 1 měsícem
    Král popu Michael Jackson měl hned několik oblíbených jídel. Jedním z nich je i sýrová quesadilla, kterou si můžete připravit snadno a navíc rychle. Není nijak náročná a za pár minut si můžete udělat oběd, který miloval i slavný zpěvák.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak na čištění pánve: Když nic nepomáhá, vyplatí se sáhnout po citronu a soli

    Před 1 měsícem
    Připálenou pánev lze zbavit nečistot během několika minut. Stačí vsadit na osvědčené pomocníky ze spíže a správný postup.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Připravte si vynikající lokše podle babiččina receptu: Vynikající víkendová pochoutka

    Před 1 měsícem
    Kdo by neznal lokše neboli bramborové placky, které s určitou pravidelností připravovaly naše babičky? Pokud vám tuto dobrotu připravovala i vaše babička, jistě jste se vždy nemohli dočkat toho, až pojedete na návštěvu, víkend či prázdniny k prarodičům a pochutnáte si na této zmíněné lahůdce. Nutno také poznamenat, že se připravují různé druhy bramborových placek a také každé z nich nesou své pojmenování.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Nemocnice využívá pro nastávající maminky metodu šátkování, zpevňuje pánev a před porodem mírní bolesti

    Před 1 měsícem
    Novou službu, která nastávající maminky připraví pro snazší průběh porodu mohou využít těhotné ženy, které navštěvují gynekologickou ambulanci nebo plánují porod ve Stodské porodnici. Jedná se o takzvané Rebozo, nebo též šátkování. Těhotným ženám pomůže tato technika zpevnit pánev a správně polohovat plod. Rodičkám před samotným porodem pak zmírnit bolesti a rovněž podpořit porod správným polohováním bříška.
     Komentáře
  • Beze ztrát

    Připravte si ze staršího chleba tradiční toskánskou polévku Pappa al pomodoro

    Před 1 měsícem
    Připravte si tradiční toskánskou polévku Pappa al pomodoro ze staršího chleba. V naší rubrice Beze ztrát se opravdu nic nevyhodí a Luboš Rychvalský vám ukáže, že i starý chleba nemusí skončit jako krmivo pro prasátka, ale dá se z něho vykouzlit chutná polévka.
     Komentáře
  • Adbz

    Záchrana špinavých hrnců a pánví: Starý tuk se dá odstranit horkou lázní, s připálenými nečistotami zatočí jedlá soda s alobalem

    Před 1 měsícem
    Pokud máte hrnce a pánve staršího data a vesele se na nich tvoří fleky od připálenin, nezoufejte. Stačí si vyhradit chvilku času a nádobí bude zase jako nové.
     Komentáře
  • Ferty

    Zkuste palačinky z PET láhve. Žádné špinavé nádobí, a přitom skvělá chuť

    Před 1 měsícem
    Palačinky jsou oblíbené téměř po celém světě. Nejen, že se jedná o velice univerzální jídlo, kterým potěšíte prakticky každého, jde také o jeden z nejstarších pokrmů vůbec.
     Komentáře
  • iReceptář

    Levná domácí paštika do sklenic: Za pár korun zásoba až do jara

    Před 1 měsícem
    U nás se proslavila hlavně májka nebo játrovka. Paštika je lahodné jídlo, v našich končinách bohužel jsou však levnější verze vyráběny z ne příliš kvalitních surovin a ty kvalitnější exempláře jsou zase cenově méně přijatelné. Lahodnou paštiku si však velmi jednoduše můžete připravit v pohodlí domova. Za pár korun a zásoby si můžete udělat až do jara!
     Komentáře
  • Run magazine

    Běhej přirozeně, radostně a s lehkostí. Díl 1.

    Před 1 měsícem
    Pánev – protože tam to všechno začíná. Přirozený běh, chi-running, běh bez úsilí, natural running. O fenoménu slýcháme vcelku často, přesto si kdekdo nadále klade otázku: CO TO JE? Ruku tomu nepodáš, ani v masně se k tlačence přikoupit nedá, nevyspíš se z toho. K čemu je to tedy dobré?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Naprosto bezkonkurenční žampionový krém

    Před 1 měsícem
    Vynikající žampionový krém je ideální polévka na podzim a zimu. Je nádherně hustý, krásně voní a výborně zahřeje. Suroviny: žampiony 400 g, slanina 50 g, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, vývar 2 dl, voda, smetana 33% 2 dl, olej, citrón, máslo 30 g, sádlo 20 g, tymián, muškátový oříšek, petržel a sůl.
     Komentáře
  • Cvičením proti bolesti zad, hlavy, paží a nohou

    Cviky proti bolesti zad a na zpevnění hlubokého břicha a pánevního dna

    Před 1 měsícem
    Tyto dva účinné cviky v kleče na zemi pomohou při bolestech hlavně v oblasti bederní páteře, ale využijete je i jako cvičení na předcházení bolesti celé páteře a na protažení svalů celého těla. Při prvním cviku s protažením třísel současně uvolníte bederní páteř a protáhnete svaly trupu, při druhém cviku zpevníte hluboké břišní svaly a hluboké svalstvo pánevního dna. Cviky lze provádět samostatně s výdrží nebo plynule jako sestavu. Doporučuji cvičit každý den.
     Komentáře
  • Adbz

    Prskání oleje není problém, když se pánev položí na dvířka od myčky. Také se mu dá předejít osušením surovin ještě před smažením

    Před 1 měsícem
    Před smažením je nutné nalít olej do pánve. Jenomže právě v tuto chvíli se objeví problém, protože se jen málokdo trefí. Olej začne prskat a nepříjemně vonět.
     Komentáře
  • iReceptář

    Starý knedlík nevyhazujte. Takhle z něj uvaříte neuvěřitelnou dobrotu

    Před 1 měsícem
    Knedlíky jsou oblíbenou a častou přílohou mnoha českých domácností. Co však se starým knedlíkem, který jste nestihli dojíst?
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Síla mléka dokáže prodloužit životnost teflonových pánví

    Před 1 měsícem
    Každý máme doma nějakou oblíbenou pánev, na které rádi připravujeme pokrmy. V současné době je kladen důraz na zdraví a zdravé vaření. Čím dál více lidí pak vyhledává pánve, které jsou nepřilnavé a pro smažení je potřeba minimum tuku. Jsou různé druhy pánví, ale nejrozšířenější nepřilnavý materiál je teflon. Víte jak o teflonové pánve pečovat? Podívejte se s námi na triky, jak můžete starou poškrábanou pánev i obnovit!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak nejlépe opéct jitrnici pěkně dozlatova, aby nepopraskala? Pomůže mouka i jednoduchý trik s horkou vodou

    Před 1 měsícem
    Jitrnice patří k oblíbeným masopustním pochutinám. Někdo si je vychutnává studené, nejlepší jsou ale stejně opečené krásně dozlatohněda a s křupavou kůrčičkou. Jediné, co nám může zkazit požitek, je, když jitrnice praskne. Tomu však snadno zabráníte díky našim tipům.
     Komentáře
  • Bety

    Typ objetí vypovídá o síle vašeho vztahu

    Před 1 měsícem
    Objetí je základní formou fyzického dotyku. Představuje intimitu, pocit bezpečí, emoční podporu, náklonnost a lásku (partnerskou či mateřskou). Víte ale, že hodně záleží na jeho typu? Díky němu snadno poznáte, zda vás partner skutečně miluje!
     Komentáře
  • Deník

    Je zdravější smažit na sádle? Na pánev je nutné dát velkou vrstvu

    Před 1 měsícem
    Sádlo je často zmiňované jako ingredience, která nemohla chybět v žádné domácnosti našich předků. Nepostradatelné bylo nejen v kuchyni, třeba na sádlové koláčky, ale sahali k němu již od dávnověku i léčitelé, předchůdci dnešních farmaceutů. V době, kdy neexistovaly speciální obchody s přírodní kosmetikou, se v domácnostech míchaly bylinné masti právě do sádlového základu. Dnes se ke všem receptům našich babiček postupně vracíme.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Rychlé krémové těstoviny bez masa

    Před 1 měsícem
    1. Recept na Těstoviny z jednoho hrnce: 🔗Na 2 porce: 180g těstovin, 100g mraženého hrášku, 140g hummus pomazánky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 380g vody, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř 🌿Všechny ingredience (kromě citronové šťávy) dáme do hrnce, nebo pánve a vaříme na středním plameni zhruba 15 minut za občasného míchání. 🌿 Nakonec přidáme citronovou šťávu a podáváme. 2.Těstoviny s krémovou omáčkou: 180g těstovin, 200g mraženého hrášku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 140g pažitkové krémové tofu pomazánky od luntera, nebo jiný vegan krémový sýr/pomazánka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř trochu vody z uvařených těstovin podle chuti trochu citronové šťávy na dochucení 🌿 Těstoviny si uvaříme podle návodu a cibuli a česnek si mezitím nakrájíme najemno. 🌿 Na oleji osmažíme cibuli a česnek, potom přidáme mražený hrášek a uvaříme doměkka, můžeme přidat trošku vody. 🌿Uvařené těstoviny slijeme, ale necháme si trochu vody. Hrášek společně s cibulí a česnek přendáme do mixéru, přidáme pažitkovou pomázánku, přidáme vodu z těstovin a rozmixujeme dohladka. 🌿 Těstoviny smícháme s omáčkou, můžeme chvilku povařit, aby se nám těstoviny prohřály a spojily s omáčkou a dochutíme solí a pepř, můžeme přidat trochu citronové šťávy, ozdobíme hráškem a podáváme. 00:00 Těstoviny z jednoho hrnce 0:43 Těstoviny s krémovou omáčkou
     Komentáře
Reklama