Zavřít
Pečivo

Pečivo

Nejnovější články na Seznamu na téma Pečivo
  • VařímeDobroty.cz

    Klasická vánočka u nás nemá šanci – dělám místo ní tento vánoční karamelový cop a rodina se po něm může utlouct

    Před 1 dnem
    Vánoční karamelový cop je skvělou kombinací jemného těsta, lahodné náplně a křupavých ořechů. Skvěle se hodí ke svátečnímu posezení.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí housky: Nejjednodušší a nejlevnější recept na čerstvé a měkké pečivo

    Před 1 dnem
    V dnešním příspěvku si ukážeme recept od Petry a připravíme si domácí housky. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Domácí housky 400g hladké mouky 250g vlažné vody 50g oleje Lžička cukru a soli 25g droždí 1. Vše dáme do robota s hákem a […] The post Domácí housky: Nejjednodušší a nejlevnější recept na čerstvé a měkké pečivo appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Rybičková pomazánka: Výtečné kanapky z uzené makrely, které se hodí na oslavy i na Silvestra

    Před 2 dny
    Plánujete oslavu, ale nevíte, co na ní podávat? Pak vsaďte na tyto kanapky s pomazánkou z uzené makrely, jsou výborné!
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Hit letošních Vánoc: Poctivá hvězda z kynutého těsta – je tak dobrá, že ji budete chtít péct po celý rok

    Před 2 dny
    Vánoční hvězda z kynutého těsta vás zaujme hned na první pohled svým originálním vzhledem. Má osvěžující chuť a voní.
     Komentáře
  • Drbna

    Češi se postupně odvrací od alkoholu, ale masa jíme více

    Před 2 dny
    Celková spotřeba potravin na obyvatele včetně ztrát a odpadů v roce 2024 dosáhla 797 kg, meziročně vzrostla o 9 kg, jak vyplývá z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ). Spotřeba masa stoupla na 85,3 kg, z toho vepřové 43,3 kg a drůbeží 30,9 kg; hovězí činilo 9,1 kg.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Vánoční perníčky podle Dagmar Brožové: recept prověřilo už 60 let

    Před 2 dny
    Jak na vynikající vánoční perníčky? Perníčky jsou starodávné voňavé pečivo, které neodlučně patří k adventu a Vánocům. Pokud jste si na ně ještě netroufli, zkuste si je s námi upéct podle receptu starého více než šedesát let. Jeho autorkou je Dagmar Brožová, jedna z nejlepších českých perníkářek. Perníčky mají krásnou zlatavou barvu, velmi dobře se zdobí, a přitom nejsou tvrdé, takže si na nich můžete pochutnat hned.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků

    Před 3 dny
    Čerstvě upečený nebo právě zakoupený chléb je jednou z nejpříjemnějších vůní domova. Jakmile však leží pár dní na kuchyňské lince, rychle ztrácí své kouzlo – kůrka měkne, střída gumovatí a celková chuť mizí. Přitom není ... více Příspěvek Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků pochází z Pestrá Zahrada
  • TV Polar

    Čím krmíte ptáky v zimě? Frýdek-Místek instaloval tabule, které poradí

    Před 3 dny
    Víte, že pečivo nepatří do ptačího jídelníčku? O správném krmení vodních ptáků informují tabule u řeky Ostravice ve Frýdku-Místku. Nejlepší jsou například vločky, obilí nebo krájená zelenina. Cílem je, aby pomoc ptákům opravdu prospěla.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí cibulový chléb, který si snadno a levně připravíte

    Před 3 dny
    Milujete vůni čerstvě upečeného chleba? Tento domácí cibulový chléb je přesně ten typ bochníku, který provoní celý dům a chutná ještě lépe, než vypadá. Je krásně měkký uvnitř, na povrchu jemně křupavý a díky smažené cibulce má nezaměnitelnou chuť. Hodí se ke snídani, k polévce, k večeři i jako základ sendvičů. Domácí cibulový chléb Ingredience […] The post Domácí cibulový chléb, který si snadno a levně připravíte appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Apetit

    Vánoční štólu upečte ještě dnes! Do Vánoc se musí rozležet, aby byla dokonale vláčná

    Před 5 dny
    Štóla – bohaté, voňavé a máslové pečivo, které se tváří nenápadně, ale má za sebou stovky let tradice. Do českých kuchyní přišla z Německa, a i když není naším původním cukrovím, na vánočním stole se zabydlela rychle. Pokud chcete, aby byla na Štědrý den vláčná a měkká, je nejvyšší čas pustit se do pečení.
     Komentáře
  • Žena-in

    Staré pečivo nevyhazujte, radí zkušené hospodyňky. Ušetříte peníze, potěšíte ekology a ještě si pochutnáte

    Před 7 dny
    Rohlíky už dávno nejsou za korunu a zvláště kvalitní pečivo stojí nemalé peníze. Ne vždy se nám ale podaří sníst ho doma včas, a tak už není tak vábné konzistence a chuti. Máte raději čerstvě pečené a to pár dní staré vyhazujete? Velká škoda! Může vám ještě skvěle posloužit a vy tak ušetříte finance a budete se chovat ekologicky – nebudete zbytečně plýtvat potravinami.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Zapečené kaiserky s bylinkovým máslem, čedarem a šunkou: Rychlý recept na chutnou večeři

    Před 7 dny
    Zapečené kaiserky jsou rychlou a chutnou večeří či občerstvením pro návštěvy. Příprava je jednoduchá a výsledek je lahodný a esteticky přitažlivý. Můžete experimentovat s různými druhy náplní a vytvořit tak vždy novou variantu tohoto oblíbeného pokrmu. 👉 Náš tip: Připravte si domácí kaiserky – Jsou krásně nadýchané, jemné uvnitř a na povrchu dozlatova upečené Zapečené […] The post Zapečené kaiserky s bylinkovým máslem, čedarem a šunkou: Rychlý recept na chutnou večeři appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Karlovarský knedlík pečený v troubě se nerozpadne a jeho křupavé okraje vás nadchnou

    Před 7 dny
    Karlovarský knedlík je klenotem mezi knedlíky a směle ho můžeme označit za luxusnější a „vytuněnější“ verzi běžného houskového knedlíku. Možná to je důvodem, proč z jeho přípravy mají někteří obavy. Když jej ale upečete v troubě, máte jistotu, že se určitě podaří.
     Komentáře
  • Cooky

    Barevné ražniči z masa, klobásky a papriky, které udělá parádu v zimě i v létě: Chutná skvěle z trouby i z grilu

    Před 7 dny
    Ražniči podle tohoto receptu je vynikající, ať ho děláte na grilu nebo v troubě. Zkuste ho například s bramborovou kaší nebo rajčatovým salátem.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Houstičky jako z pekárny: Recept na vláčné domácí pečivo s křupavou kůrkou

    Před 7 dny
    Jste pekař/ka, který doma rád/a peče domácí rohlíky, chleba či jiné dobrůtky? Proto vám nyní nabízíme recept na lahodné houstičky jako z pekárny. Příprava je velmi jednoduchá, rychlá a zabere vám jen několik minut. Jsou vynikající! Co budeme potřebovat: 625 g pšeničné mouky 1 lžíce cukru 10 g sušeného droždí 1 lžička soli 200 ml […] The post Houstičky jako z pekárny: Recept na vláčné domácí pečivo s křupavou kůrkou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • extrainspirace.cz

    Nejlepší rohlíky ze supermarketu: Češi je kupují ve velkém, protože podle nich chutnají lépe, než z pekařství

    Před 8 dny
    Vybrat křupavý a chutný rohlík může být oříšek. Správně má být čerstvě […]
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Rozmíchejte tvarůžky do nejjemnější pomazánky plné bílkovin, kterou si natřete hned na několik chlebíků

    Před 8 dny
    Tvarůžky v pomazánce umí překvapit jemností i bohatou chutí a právě tato verze spojuje jejich typickou vůni s krémovým základem žervé. Recept je hotový během pár minut a výsledek se hodí jako rychlá večeře i vydatná svačina. Stačí pár běžných surovin a získáte pomazánku, která se skvěle doplňuje s čerstvým pečivem a navíc obsahuje vysoký podíl bílkovin.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zapečená česneková bageta a další podobné rychlovky jsou oblíbenou večeří

    Před 8 dny
    Starší pečivo a trochu sýra z ledničky nemusí znamenat jen nudnou večeři. V kombinaci s česnekem a cibulí zvládnete během chvilky vytvořit lákavou chuťovku, kterou bude každý chtít. Provedeme vás jednoduchou přípravou a nabídneme vám několik dalších tipů.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    To si nemůžete dát ty rohlíky do jednoho sáčku? Vždyť okrádáte obchod

    Před 8 dny
    To si nemůžete dát ty rohlíky do jednoho sáčku? Vždyť okrádáte obchod. Ne, vážně si myslím, že občas by všichni udělali nejlépe, kdyby se starali takříkajíc o své a kdyby nedělali, co nemají. Zkoušeli jste někdy nacpat 10 rohlíků do jednoho sáčku, a ne třeba nějakých obyčejných, ale žitných nebo sojových? Já jo – a mockrát. Holt to jíme celá rodina. A většinou jsou ty sáčky zatraceně malé. Prostě tam to pečivo nenarvete, i kdybyste se zbláznili. A když už ho tam narvete, tak si sáček buď protrhnete, nebo ho nezavážete. Věřím, že to máte taky tak.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babiččiny plněné rohlíčky z ořechového těsta a máslového krému chutnají famózně

    Před 8 dny
    Babiččiny plněné rohlíčky často vévodily na tácech s cukrovím od našich babiček. Výraznější chuť ořechového těsta ve spojení s jemným krémem je opravdu lahodná. Postup sice není vhodný pro úplné začátečníky, ale výsledná chuť je skvělá.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí párková pomazánka: Rychlý recept na klasickou českou chuťovku

    Před 8 dny
    Domácí párková pomazánka s hořčicí, cibulí a zakysanou smetanou. Jednoduchý recept na rychlou a chutnou svačinu nebo lehkou večeři. Perfektní na pečivo a toasty. The post Domácí párková pomazánka: Rychlý recept na klasickou českou chuťovku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    „Za měsíc takhle ušetřím klidně několik stovek.“ Maminka se svěřila s metodou, díky které platí míň za pečivo

    Před 9 dny
    Ceny potravin dál rostou a každá koruna v rodinném rozpočtu se počítá. Čtenářka Lenka z Brna se redakci svěřila se svým způsobem, jak ušetřit při nákupu základní potraviny – pečiva. Nakupuje ho až těsně před zavřením obchodu, kdy ho řetězce zlevňují až o polovinu. Podle odborníků může tato strategie snížit měsíční výdaje na pečivo o stovky korun, aniž by se muselo sahat po méně kvalitních výrobcích.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Domácí rohlíky: Práce s kynutým těstem je relax, který vás odmění chutným pečivem

    Před 9 dny
    Domácí pečivo je nejlepší možnou variantou, jak si opravdu pochutnat. To je zkrátka holý fakt. Rohlíky z vlastní trouby už nikdy nebudete chtít vyměnit za ty kupované, za to vám ručíme. Jejich přípravou vás nyní provedeme.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí pita chléb

    Před 10 dny
    Měkoučký, voňavý a univerzální – skvělý na kebab, zeleninové směsi nebo dipy. Domácí pita chléb je překvapivě jednoduchá na přípravu a odmění vás dokonalou chutí i texturou. Uvnitř se při pečení vytvoří kapsa, kam můžete schovat maso, zeleninu nebo omáčku. Tento recept kombinuje hebkost jogurtového těsta a lehce křupavý povrch. Domácí pita chléb 400 g […] The post Domácí pita chléb appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Housky se slaninou a sýrem: Rychlý recept na křupavé slané pečivo

    Před 10 dny
    Krok za krokem vám představíme skvělý recept na domácí housky se slaninou a sýrem. Příprava tohoto pokrmu Vám zabere jen několik málo minut a vznikne Vám vynikající domácí pečivo. Připravte je co nejdříve své rodině nebo známým, určitě si je také zamilují. Až zjistíte, jak snadné to je, budete chtít připravovat tento recept každý den! […] The post Housky se slaninou a sýrem: Rychlý recept na křupavé slané pečivo appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Novinky

    Máslo je levnější než loni, v akcích mnohdy stojí 45 korun

    Před 10 dny
    Všechny, kdo se už připravují na pečení vánočního cukroví, potěší aktuální ceny základní suroviny másla. Oproti minulému roku zlevnilo, přibylo slevových akcí na něj a vzrostla také průměrná výše slevy. Ukázala to analýza spotřebitelské služby Kupi.cz.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jablečné koláčky: Recept na rychlé a křehké pečivo ke kávě

    Před 10 dny
    Tento recept na jablečné koláčky je dokonalým doplňkem k vaší kávě a zaručeně potěší každého milovníka sladkého. Koláčky jsou rychlé, křehoučké a v kuchyni se z nich line nádherná vůně. Pokud máte doma jablka a pár dalších základních ingrediencí, můžete se pustit do pečení! Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na DOMÁCÍ SUŠENKY! Jablečné koláčky 2 […] The post Jablečné koláčky: Recept na rychlé a křehké pečivo ke kávě appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Česnekovo-sýrová pomazánka: Nejlepší recept na rychlou a pikantní svačinku

    Před 11 dny
    Vyzkoušejte tento snadný recept na česnekovo-sýrovou pomazánku s majonézou a tatarskou omáčkou - perfektní doplněk k vašemu oblíbenému pečivu nebo jako dip. The post Česnekovo-sýrová pomazánka: Nejlepší recept na rychlou a pikantní svačinku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Žena-in

    Délka bezpečného uchovávání v mrazáku je u různých potravin odlišná: Liší se i jednotlivé druhy cukroví

    Před 11 dny
    Možná jste si mysleli, že jakmile jednou dáte jídlo do mrazáku, můžete ho po roce rozmrazit a bude stále v perfektním stavu. Většina lidí považuje mrazák za časově neomezený trezor na potraviny. Ačkoliv zde skutečně dochází ke zpomalení procesů, které ovlivňují chuť, texturu a kvalitu potravin, úplně se nezastaví. Zmrazené jídlo tak sice zůstane bezpečné k jídlu déle, ale rozhodně ne navždy. Jak dlouho můžete v mrazáku skladovat maso, sýry či máslo?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak upéct mrkvové šátečky? Podle videa připravte jednoduché těsto s lahodnou náplní

    Před 11 dny
    Jednoduché mrkvové šátečky můžete plnit nasladko i naslano. Náplň si vyberte takovou, jakou máte rádi. Šátečky jsou hotové během chvilky a do těsta se nedává žádný cukr. Malé kousky můžete upéct i jako vánoční cukroví.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Staré pečivo do boxů, kde poslouží dobrému účelu

    Před 12 dny
    Neprodaného pečiva je za celý den dost. Druhý den se již na pulty nedostane, některé místní obchody ho tedy dávají do boxů, aby posloužilo ještě dobrému účelu.
     Komentáře
  • Kondice

    Ze starého pečiva mohou být skvělé dobroty – třeba chlebová pizza nebo španělský migas

    Před 12 dny
    Ztvrdlé rohlíky, housky nebo chleba nemusí končit v koši. Naopak – mohou se proměnit v gurmánský poklad. Od domácích krutonů přes žemlovku až po španělský migas – s trochou fantazie z nich vykouzlíte pokrmy, které potěší chuťové buňky i svědomí.
     Komentáře
  • Květy

    Žemlovka spojuje chuť a tradici: Voní dětstvím a domácí pohodou. Podívejte se, jaké má ve světě obdoby

    Před 12 dny
    Když se řekne žemlovka, většina z nás si vybaví dětství. Babiččinu kuchyň a vůni skořice linoucí se z trouby. Tenhle sladký zapečený poklad z pečiva a jablek má v sobě něco víc než jen chuť nostalgie. Je to symbol pohody a úspornosti. Ale věděli jste, že se podobné dezerty pečou po celém světě?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat pařížský salát? Skvěle chutná s čerstvým pečivem i namazaný na chlebíčku

    Před 12 dny
    Pařížský salát je po mnohé generace milovaný svačinový salát, který mizí z pultu každého lahůdkářství rychlostí blesku. Tento retro salát v sobě skrývá jemný salám společně se sterilovanou zeleninou a jemnou majonézou.
     Komentáře
  • Recepty z české i mezinárodní kuchyně | Neplechanaplechu.cz

    SUPERRYCHLÉ CROISSANTY SE SKOŘICÍ

    Před 15 dny
    Jednoduchý rychlý recept na croissant se skořicí. Vše bez zdlouhavého překládání a kynutí. Dlouho čerstvé a voňavé.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Místo klasické vánočky peču tento luxusní rozinkový cop – je nadýchaný jako peřinka a chutná 100krát líp

    Před 15 dny
    Vánoční rozinkový cop s džemem se skvěle hodí k pohoštění, až vás o svátcích navštíví rodina a přátelé. Je úžasně nadýchaný a vláčný.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Dokonalé bylinkové bagetky: obložené občerstvení, které si zamiluje každý

    Před 15 dny
    Obložené bylinkové bagetky jsou skvělou volbou pro každou příležitost – od rychlého občerstvení pro rodinu, přes návštěvy až po večírky. Příprava je jednoduchá, ale výsledek působí efektně a chutná fantasticky. Díky bylinkovému máslu a čerstvým surovinám si je oblíbí úplně každý. Obložené bylinkové bagetky Ingredience: Bageta (dle potřeby) Plátky šunky Salám Plátky sýra Okurka Rajče […] The post Dokonalé bylinkové bagetky: obložené občerstvení, které si zamiluje každý appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Škvarkové placky podle receptu z horské chaty na Černé hoře v Krkonoších

    Před 17 dny
    Tento recept je oproti některým, které znám, velice jednoduchý, protože se těsto nepřekládá. Jednoduše se nechá vykynout a peče.
     Komentáře
  • Události247

    Ceny pečiva dál rostou. Podle šéfa pekařů je to kvůli drahé mouce i mzdám

    Před 17 dny
    Pekárenský průmysl se v poslední době potýká se zásadním problémem, který výrazně ovlivní cenu pečiva. Spotřebitelé si za něj budou muset připlatit.
     Komentáře
  • Příbram

    Nutrie v Sedlčanech: roztomilé vetřelkyně, které ničí přírodu. Proč je nekrmit?

    Před 18 dny
    Na první pohled působí jako přítulní vodní hlodavci, kterým by člověk nejradši hodil kousek pečiva. Jenže za nevinným kukučem nutrií se skrývá problém, který v Sedlčanech nabírá na obrátkách.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Hledáte inspiraci na domácí pečivo? Vyzkoušejte tento bylinkový chléb!

    Před 19 dny
    Omrzel vás už klasický kupovaný chléb a rádi byste vyzkoušeli nějakou to novinku? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme netradiční domácí chléb se sýrovou náplní. Příprava této dobroty je navíc velice snadná a hlavně časově nenáročná! Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka. Pokud hledáte […] The post Hledáte inspiraci na domácí pečivo? Vyzkoušejte tento bylinkový chléb! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Houstičky plněné kuřecím masem a zeleninou – Vyzkoušejte toto domácí pečivo!

    Před 21 dny
    Hledáte chutnou, slanou inspiraci, kterou byste si zpříjemnili své odpoledne? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si totiž přichystáme vynikající kynuté houstičky plněné zeleninou, kuřecím masem a sýrem. Jedná se o dobrotu, která je sice trošku náročnější na přípravu, díky ale přiloženému foto receptu a video návodu jej zvládne připravit téměř každý! […] The post Houstičky plněné kuřecím masem a zeleninou – Vyzkoušejte toto domácí pečivo! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Jidlo.cz

    Rychlé domácí pečivo z pizza těsta chutná všem i bez náplně

    Před 21 dny
    Máte chuť na domácí pečivo a nechce se vám vyrábět složité těsto? Zkuste italskou klasiku trochu jinak. Základní těsto na...
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jakou mouku používáme nejčastěji a kam se která z nich hodí? Poradíme vám s výběrem

    Před 21 dny
    Mouka je prášek vyrobený z rozemletých syrových zrn obilovin, luštěnin a semen z rostlin a kořenů. Většina druhů mouky má několik stupňů hrubosti a podle toho se z nich připravují konkrétní sladké i slané pokrmy.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Připravte si domácí loupáky: neuvěřitelně měkké a lepší než z obchodu

    Před 22 dny
    Domácí loupáky, ty kouzelné pečivo, které se na první pohled zdá být výsadou zkušených pekařů, si můžete snadno připravit i ve vlastní kuchyni. Tyto lahodné, křehké a zároveň měkké rohlíčky s mákem jsou ideální na snídani, svačinu nebo jen tak k čaji. Následujte tento jednoduchý recept a připravte si doma vlastní loupáky, které zpříjemní každé […] The post Připravte si domácí loupáky: neuvěřitelně měkké a lepší než z obchodu appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Cibulák – voňavá pomazánka na pečivo plná chuti

    Před 22 dny
    Lahodná nátěrka na pečivo s cibulí, česnekem, ostrou omáčkou a šunkovým salámem. Cibulák je jednoduchý recept ideální na tousty nebo topinky. Podávejte teplé i studené. The post Cibulák – voňavá pomazánka na pečivo plná chuti appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Cibulák – voňavá pomazánka na pečivo plná chuti

    Před 22 dny
    Lahodná nátěrka na pečivo s cibulí, česnekem, ostrou omáčkou a šunkovým salámem. Cibulák je jednoduchý recept ideální na tousty nebo topinky. Podávejte teplé i studené. The post Cibulák – voňavá pomazánka na pečivo plná chuti appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí slané pečivo za pár minut — snadné, voňavé a ideální ke každé příležitosti

    Před 22 dny
    Tento recept na slané pečivo je ideální, když potřebujete rychlé pohoštění nebo něco k vínu, pivu či jen tak na zakousnutí. Těsto je křehké díky máslu a taveným sýrům, příprava zabere jen pár minut a výsledek je vždy dokonalý – voňavý, jemný a lehce křupavý. Skvělá volba, když chcete potěšit rodinu i hosty bez složité […] The post Domácí slané pečivo za pár minut — snadné, voňavé a ideální ke každé příležitosti appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Agrofert postaví v Maďarsku pekárnu za 1,5 miliardy Kč

    Před 23 dny
    Maďarský podnik Ceres Sütöipari by chtěl do roku 2027 zvládnout vyrábět 100 tun chleba denně. Ten by se kromě Maďarska dodával partnerům v Česku či na Slovensku.
     Komentáře
  • Ekonomický deník

    Budeme mít chleba z Maďarska. Agrofert tam postaví továrnu za 1,5 miliardy

    Před 23 dny
    Maďarský výrobce pekařských a cukrářských výrobků Ceres Sütöipari ze skupiny Agrofert plánuje za 24 miliard forintů, tedy zhruba 1,5 miliardy korun, postavit ve městě Tata na severozápadě země závod na výrobu chleba. Agentuře MTI to sdělil obchodní ředitel společnosti István Mikos.
     Komentáře
  • Novinky

    Babišův Agrofert bude stavět v Maďarsku továrnu za 1,5 miliardy

    Před 23 dny
    Maďarský výrobce pekařských a cukrářských výrobků Ceres Sütöipari ze skupiny Agrofert plánuje za 24 miliard forintů, v přepočtu asi 1,5 miliardy korun postavit v průmyslovém parku ve městě Tata na severozápadě země závod na výrobu chleba. Agentuře MTI to sdělil obchodní ředitel společnosti István Mikos.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zero-waste snídaně pomáhají využít zbytky pečiva a ovoce a snižují množství vyhozeného jídla v domácnosti

    Před 23 dny
    Ranní spěch, otevřená lednice a pocit, že v ní není nic k snědku, tak to známe všichni. Přitom právě drobné zbytky z předešlého dne mohou být základem skvělé snídaně. Zero‑waste snídaně nejsou jen o šetření, ale hlavně o chuti a kreativitě.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Víte, jak uchovat pečivo čerstvé? Tyto triky vás překvapí!

    Před 24 dny
    Skladování pečiva je velmi důležité, když si ho chcete užít po dlouhou dobu. V opačném případě ho velmi rychle vyhodíte a budete muset zaplatit za jiné.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chyby při zadělávání a zpracování kynutého těsta: Nejen dvojité kynutí je nezbytné

    Před 24 dny
    Práce s kynutým těstem vyžaduje alespoň základní zkušenosti v kuchyni. Pokud však dodržíte jasně daná pravidla pro jeho zadělání a zpracování, není se čeho bát. Připravte se, obrňte trpělivostí a hurá do toho.
     Komentáře
  • Události247

    Pečivo opět zdraží. Podle šéfa českých pekařů jsou důvodem rostoucí mzdy

    Před 24 dny
    Mnoho Čechů si každý den kupuje pečivo a někteří by si bez něj možná nedokázali představit jediný den. Kvůli navyšování cen se to ale může změnit.
     Komentáře
  • Marianne

    Domácí pečivo jako od zámeckého mistra pekaře: Do královských rohlíků patří syrovátka

    Před 24 dny
    Málokomu se při představě čerstvě upečeného chleba nebo rohlíku nezačnou sbíhat sliny. Specifickou vůni pečiva, nadýchanost a křupavý povrch milují lidé už po tisíciletí. Pro všechny, kteří mají chuť pustit se do domácích rohlíků, je určený dnešní recept na výborné „královské“.
     Komentáře
  • Náš region

    Turnovské pivnice spouštějí vlastní e-shop

    Před 24 dny
    Turnovské pivnice spustily nový e-shop, kde si můžete objednat poctivé uzeniny od mistra řezníka, čerstvé pečivo, merch i řemeslné Turnovské pivo. Zaplatíte online a…
     Komentáře
  • Macchiato

    Krafin: Kde se pečou dobroty pro bezlepkáře, lidi v nouzi i Billie Eilish

    Před 25 dny
    Pekárna, kavárna i catering. Tak se nechá krátce shrnout Krafin, který můžete navštívit na adrese Voroněžská 19, Praha 10.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nekynuté svatomartinské rohlíčky chutnají nejlépe až druhý den po upečení

    Před 26 dny
    Pro svatomartinské hody jsou typickým pečivem plněné rohlíčky nebo také podkovy. Pečou se z různých těst, dříve obvyklé kynuté těsto dnes často nahrazují jiná, která jsou na přípravu rychlejší. Jednoduché nekynuté rohlíčky si můžete upéct s námi.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

    Před 26 dny
    Křehké, máslové a nádherně voňavé! Přesně takové jsou makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami, které pro některé z nás představují návrat do dětství. Dvě tradiční náplně s perfektně ladícím ovocem potěší všechny milovníky domácích koláčků a sladkého k nedělní kávě.
     Komentáře
Reklama