Zavřít
Pečivo

Pečivo

Nejnovější články na Seznamu na téma Pečivo
  • iRozhlas

    Cena pšenice klesla na úroveň před válkou, čeští pekaři ale nezlevní. Na vině je hlavně drahá energie

    Před 2 dny
    Pekaři v Česku neplánují zlevňovat pečivo ani přes klesající ceny pšenice na burze. Podle Svazu pekařů a cukrářů je spíš pravděpodobné, že ceny pečiva ještě naopak porostou. Pekařům totiž zdražují vstupní suroviny, jako je máslo, kmín nebo sůl. Výrazně na ně pak doléhá zdražování elektřiny a plynu. Právě na něm jsou přitom pekaři závislí. Některým u plynu stouply náklady o víc než 300 procent.
     Komentáře
  • Femina

    Sacharidy. Co jsou doopravdy zač a z čeho je čerpat?

    Před 2 dny
    Sacharidy tvoří společně s bílkovinami a tuky jednu ze tří základních makroživin. Kolem sacharidů se však poslední dobou šíří obrovské množství informací a ne všechny jsou pravdivé. Jak to tedy s nimi je? Opravdu je musíš vyřadit z jídelníčku, abys zhubla? Zeptali jsme se výživového poradce.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 geniální způsoby, jak využít starý chleba: Vyhazovat ho je hřích

    Před 6 dny
    Zbývá vám doma občas starý chleba? V žádném případě ho nevyhazujte, byla by to věčná škoda. Kromě toho, že si z něj v kuchyni můžete vykouzlit topinky, krutonky či strouhanku, může být užitečný i pro pěstované rostliny. Jak ho můžete využít?
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak připravit tvarohovou i povidlovou náplň do koláčů a k tomu sváteční drobenku

    Před 7 dny
    Ingredience na 36 koláčků. TVAROHOVÁ: 250 g měkkého plnotučného tvarohu, 50 g cukru, 5 g vanilkového cukru, 5 g nastrouhané citronové kůry, 1 vejce, 20 g rozinek v tuzemáku. POVIDLOVÁ: 440 g švestkových povidel, 5 g tuzemáku, 2 g mleté skořice, 10 g strouhanky (zbytek uchovejte v lednici) SVÁTEČNÍ DROBENKA: 130 g hrubé mouky, 80 g másla, 60 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, 5 g tuzemáku.
     Komentáře
  • Novinky

    Byl závislý na sendvičích. Teď zhubl 130 kilogramů a po pěti letech vyšel z domu

    Před 8 dny
    Byly doby, kdy Brit Ian Whitmore snědl 12 sendvičů denně. Na pečivu s uzeninami, sýrem a pořádnou dávkou majónezy byl doslova závislý. Podařilo se mu ale zhubnout 130 kilogramů a po pěti letech konečně vyjít z domu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Cena pšenice klesá, pečivo i přesto zdražuje! A levnějších rohlíků nebo chleba se jen tak nedočkáme

    Před 8 dny
    Rohlík opět pod dvě koruny? Podle aktuální klesající ceny pšenice teoreticky ano, podle reálných podmínek českých pekařů jen fantaskní představa. Pečivo neustále zdražuje, ani přesto ale výrobcům nepokrývá náklady. Proč tomu tak je a můžeme v nejbližší době očekávat, že rohlíky a chleba zlevní?
     Komentáře
  • Novinky

    Něco tady nehraje. Cena pšenice je zpět na úrovni před válkou, pečivo však nezlevňuje

    Před 10 dny
    Cena pšenice na globálním trhu v posledních měsících značně klesá. Od poloviny května zlevnila zhruba o 60 procent a propadla se zpátky na úroveň z doby před válkou na Ukrajině. Pokles ceny se ale nepropsal do cen pečiva či mouky v Česku. Podle pekařů jsou na vině čeští zemědělci a drahé energie. Zemědělci zase tvrdí, že na konečných cenách potravin v obchodech mají malý vliv.
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastická letní pomazánka z pečené zeleniny ze zahrádky: Levná a hotová hned

    Před 13 dny
    Máte zahrádku plnou zeleniny a už nevíte co s ní? Pak je čas na skvělou letní pomazánku z pečené zeleniny, kterou si vychutnáte nejvíce na křupavém čerstvém pečivu.
     Komentáře
  • EgoMan

    Hodiny strávené v posilovně jsou zbytečné. Zhubnout pomůžou jednoduché návyky každý den

    Před 13 dny
    Všude je plno článků, jak zhubnout za pomoci různých diet, ale stačí vlastně málo, jen pozměnit některé denní rutiny, a uvidíte
     Komentáře
  • Receptovník

    Obyčejný rohlík dokáže s tělem zamávat. Hodnota glykemického indexu u běžného pečiva překvapí

    Před 13 dny
    Chléb nebo jiné druhy pečiva jíme snad každý den. Jedná se o nedílnou součást snídaně, přílohu k hlavnímu jídlu nebo studenou večeři. Možná si myslíte, že všechny druhy pečiva jsou prospěšné pro vaše zdraví. Není to ovšem pravda. Některé mají mnohem vyšší glykemický index (GI) než jiné druhy. Co je glykemický index a co nám říká?
     Komentáře
  • Příbram

    V příbramském Tescu po pečivu poskakoval holub. Nechutné, stěžují si zákazníci

    Před 13 dny
    Chuť na pečivo z příbramského Tesca přešla v sobotu ráno mnoho zákazníků. Do housek, rohlíků a dalších pekařských výrobků se dostal holubí vetřelec. Poskakoval po nich a uzobával, občas si i ulevil.
     Komentáře
  • Jímeto

    Upečte si housku ze 3 dostupných surovin. Jednodušší už to být nemůže

    Před 15 dny
    Pečivo je kontroverzní téma, které rozděluje lidi na dva tábory. Někteří ho jedí bez problému, ba dokonce si život bez něj neumí představit.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak uchovat pečivo z obchodu déle čerstvé

    Před 15 dny
    Pečivo, které si přinesete z obchodu, je prakticky vždy voňavé a čerstvé. Jeho trvanlivost se ale může významně měnit podle způsobu uskladnění. Pokud pečivo doma uskladníte správně, vydrží vám i několik dní jako by bylo čerstvé. V opačném případě bude už druhý den téměř na vyhození.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Když vláda nic neudělá, budeme zdražovat dál, varuje šéfka výrobců jídla

    Před 16 dny
    Pokud nám stát nekompenzuje drahé energie, budeme dál zdražovat, varují výrobci potravin. Zdraží mléko, maso i pečivo. Rozhodně ještě na vrcholu nejsme, předpovídá šéfka Potravinářské komory.
     Komentáře
  • Vitalia

    Na Semilsku vyrábí unikátní Dopekový chléb. Je z kvasu a dopečete si ho doma

    Před 16 dny
    Dopekový chléb zraje až týden v pokojové teplotě. Kdy si ho ve vlastní troubě upečete, záleží na vás. Nejde o žádný zazmrazený polotovar, ale o řemeslně zpracovaný chléb s třístupňově vedeným kvasem. A objednat lze i na internetu. V ČR by mohly v budoucnosti vznikat malé rodinné nebo farmářské pekárny zásobující několik desítek lidí kvalitními a čerstvými základními pekárenskými produkty. Že je to reálně možné, dokazuje v praxi Otakarova farma v obci Radostná pod Kozákovem na Semilsku. Ta kromě výroby pekárenských výrobků úspěšně zpracovává i další zemědělské produkty a z vlny svých ovcí dokonce vyrábí svetry a další oděvy.
     Komentáře
  • Jímeto

    Máslo můžete nechat mimo lednici. Nesmíte však překročit jasně stanovený čas

    Před 17 dny
    Pro většinu lidí je máslo základní položkou na nákupním seznamu a doma jim zkrátka nesmí chybět. Mažeme si ho na pečivo, přidáváme jej do moučníků nebo si s ním poléváme ovocné knedlíky. Menším nešvarem je fakt, že pokud máslo uložíme do lednice, ztvrdne a namazat si ho pak třeba na chleba je docela oříšek.
     Komentáře
  • inStory

    KOMENTÁŘ: Lidé už nemají na prémiové pečivo, přestává se kupovat i péct, některé firmy jsou před krachem

    Před 17 dny
    Určitě jste si toho také všimli. Nákup potravin začíná být velmi nepříjemnou a hlavně náročnou záležitostí.
     Komentáře
  • MůjLife

    Dejte na 4 týdny STOP pečivu: Takto výrazně se změní vaše figura a silueta

    Před 17 dny
    Vynechejte na měsíc pečivo a na své postavě budete pozorovat obrovskou změnu. Víte, co to s vaší figurou udělá?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečivo levnější nebude. Podívejte se, jak za uplynulý půlrok vzrostly ceny

    Před 17 dny
    Takovou drahotu potravin jsme ještě nezažili. Téměř při každém nákupu potravin pro domácnost se podivujeme, že jejich cena je oproti minulému nákupu zase o něco vyšší. Ekonomové varují, že ceny ještě porostou, a to i přes to, že třeba cena pšenice za posledních několik týdnů poklesla. Přesto se pekaři zlevňovat nechystají, proč?
     Komentáře
  • Náš region

    Snížit cenu pečiva je nereálné. Pekaři se ohradili proti výroku ministra

    Před 19 dny
    Cena pšenice na světových trzích v uplynulých dvou týdnech mírně poklesla, stále je však o cca 50 % vyšší než v minulém roce a…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potravinám poškozujícím vlasy vstup zakázán

    Před 19 dny
    Sklenka alkoholu, dietní soda nebo zpracované maso. Chcete mít hezké a kvalitní vlasy? Pak tohle z jídelníčku raději zcela vyřaďte! A stejně tak i bílé pečivo, které vám může zadělat i na hormonální nerovnováhu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Seznam běžných potravin, které obsahují nejvíce vlákniny a hubne se po nich

    Před 20 dny
    Cítíte se slabí, unavení a aniž byste se přejídali, tloustnete? Možná, že ve vašem životě chybí jedna zásadní věc – vláknina!
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastické cuketové koláče 3x jinak: Vynikající, jednoduché a hotové bleskem

    Před 20 dny
    Co si počít s nadúrodou cuket? Tak tuto otázku si v létě pokládá mnoho zahrádkářů, a pokud patříte mezi ně, rozhodně je využijte. Cukety jsou totiž úžasné ve sladkých moučníkách. Zkuste naše tři rychlé a vynikající cuketové koláče.
     Komentáře
  • Asenior

    Diana Ruchser: Low Carb pečení

    Před 21 dny
    Low carb představuje způsob nízkosacharidového stravování, kdy nedochází k velkým výkyvům cukru v krvi ani úbytku energie, a je doporučovaný při některých zdravotních obtížích či redukční dietě.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    V hlubocké zoo uhynuli dva berani. Návštěvníci je krmili pečivem

    Před 21 dny
    Zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou publikovala koncem tohoto týdne na svém facebookovém profilu fotografie dvou uhynulých beranů. Zvířata zemřela poté, co požila pečivo a další nevhodné krmení od neukázněných návštěvníků.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Thiem byl po téměř dvou letech blízko finále, v Olomouci uspěla Bejlek

    Před 21 dny
    Vítěz předloňského US Open Dominic Thiem na první finále na ATP Tour po téměř dvou letech v Gstaadu nedosáhl.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Cena pšenice na světových trzích klesá, ke snížení cen pečiva to ale nepovede, tvrdí analytik Havel

    Před 21 dny
    Cena pšenice na světových trzích poslední dva měsíce klesá, ke snížení cen pečiva a dalších potravin to ale v blízké době spíše nepovede. Očekávat lze spíše výrazný pokles rychlosti zdražování, bude ale záležet na tom, jak se budou vyvíjet ceny energií. Do cen potravin se také může ještě promítnou zdražování například hnojiv nebo obalů. Řekl to agrární analytik Petr Havel.
     Komentáře
  • Newstream

    Agrární analytik Havel: Cena pečiva dál poroste. Jen mírněji než doposud

    Před 22 dny
    Zlevňování pečiva a dalších potravin nelze přes světový pokles cen pšenice v blízké době v Česku očekávat. Zdražování by ale mělo být pomalejší než doposud, řekl agrární analytik Petr Havel. Podle něj bude záležet na tom, jak se budou vyvíjet ceny energií.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Ceny pečiva klesat nebudou, má jasno expert. Varuje před dalším zdražováním

    Před 22 dny
    Cena pšenice na světových trzích poslední dva měsíce klesá, ke snížení cen pečiva a dalších potravin to ale v blízké době spíše nepovede. Očekávat lze spíše výrazný pokles rychlosti zdražování, bude ale záležet na tom, jak se budou vyvíjet ceny energií. Do cen potravin se také může ještě promítnou zdražování například hnojiv nebo obalů. Řekl to agrární analytik Petr Havel.
     Komentáře
  • Příbram

    Ceny pečiva klesat nebudou, lze očekávat spíše pomalejší zdražování

    Před 22 dny
    V červnu podle Českého statistického úřadu vzrostly ceny zemědělských výrobců meziročně o 42,5 procenta, v květnu meziročně o 39,2 procenta.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Slza v oku mojí maminky byla zlom. Podařilo se mi život zase nastartovat, říká Šimčík

    Před 22 dny
    Herec Pavel Šimčík z Dejvického divadla během pandemie "prozřel". Teď se dočkal první hlavní role v komedii Miroslava Krobota Velká premiéra
     Komentáře
  • České noviny

    Analytik: Ceny pečiva klesat nebudou, lze očekávat spíše pomalejší zdražování

    Před 22 dny
    Zlevňování pečiva a dalších potravin nelze přes světový pokles cen pšenice v blízké době v Česku očekávat. Zdražování by ale mělo být pomalejší než doposud, řekl ČTK agrární analytik Petr Havel. Podle něj bude záležet na tom, jak se budou vyvíjet ceny energií. Do cen potravin se také může ještě promítnou zdražování například hnojiv nebo obalů. Svaz pekařů a cukrářů v ČR v žádném případě neočekává snižování cen pečiva, sdělil ČTK jeho výkonný ředitel Bohumil Hlavatý.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Zapomeňte na nudné máslo, ochuťte ho

    Před 23 dny
    Máslo lze nejen namazat na pečivo, ale také použít při vaření a pečení, kde výsledným pokrmům dodává lahodnou chuť. Chcete-li však své chuťové pohárky ještě více rozmazlit, zkuste máslo vylepšit nejrůznějšími ingrediencemi dle své fantazie. Poradíme vám, jak ochucená másla využít.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ivana Jirešová si udržuje postavu blahodárným druhem cvičení i vyřazením pečiva. Má i další fígle

    Před 25 dny
    Pro herečku Ivanu Jirešovou je typická štíhlá a pevná postava. Udržuje si ji nejen pravidelným cvičením jógy, ale také přísnějším stravováním. Které potraviny si dopřeje a které jsou na černé listině? 
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Upekly za miliardu, kvůli cenám mouky a energií už si u nich rohlík nekoupíte

    Před 30 dny
    Kvůli prudkému zdražování energií a rostoucím cenám mouky ukončily činnost pekárny s ročním objemem výroby zhruba za miliardu korun, což představuje asi pět procent kapacity pekárenského průmyslu v ČR
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší hnojivo na okurky nejspíš pravidelně vyhazujete. Nedělejte to

    Před 1 měsícem
    Jak nejlépe přihnojit okurky? Překvapivě dobře rostou a sílí po docela obyčejném chlebovém hnojivu, které si doma můžete připravit a používat, kdy jen vás napadne. Nevyhazujte starý chleba, raději z něj udělejte skvělé hnojivo pro okurky a další zeleninu.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Tipy, jak správně kompostovat chléb (a proč to dělat)

    Před 1 měsícem
    Kompostování chleba je tak trochu kontroverzním tématem. Někteří to nedoporučují, jiní ano. Pravdou je, že chléb lze přidat do kompostu, je ale důležité nedávat jej v příliš velkém množství. Pokud jste běžnou domácností, ve které nestihnete spotřebovat chléb tak jednou až dvakrát za týden, jeho zbytky můžete přidat do kompostu. Neměla by ale vzniknout jednosložková vrstva pečiva, protože ta by mohla začít plesnivět či kvasit.
     Komentáře
  • Žena-in

    Odvěký spor dvou táborů – přílohy a hubnutí. Poradíme, jak s nimi pracovat a shodit pár kil

    Před 1 měsícem
    Spousta lidí se domnívá, že k úspěšnému hubnutí je potřeba značně omezit či zcela vynechat přílohy. Proč se staly přílohy jako brambory, rýže, těstoviny, ale třeba i pečivo postrachem hubnoucích a jak se to s nimi má doopravdy? Zeptali jsme se na názor výživové poradkyně a fitness trenérky.
     Komentáře
  • TN

    Prudce zdražuje i pečivo. Pekárnám rostou náklady, nemají ani zaměstnance

    Před 1 měsícem
    Pekárny bojují o přežití. Vstupy jako suroviny nebo plyn kvůli válce na Ukrajině zdražují a rostou tedy i výsledné ceny pečiva. Zákazníci ho kvůli tomu prý méně kupují. Řada pekáren už musela ukončit provoz, zbylé se snaží hledat řešení.
     Komentáře
  • TN

    Ušetřete za pečivo: Domácí banketky i bochník chleba za pár korun. RECEPTY

    Před 1 měsícem
    Vysoké ceny pečiva donutily řadu lidí k vlastní výrobě. Upéct si rohlíky nebo chleba je totiž jednoduché a nepotřebujete k tomu nic speciálního. Jen správné suroviny a troubu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Čím prospěje muškátům prášek do pečiva?

    Před 1 měsícem
    Chcete mít nejkrásnější muškáty v širokém okolí se záplavou nádherných květů? Poradíme vám, jak na to.
     Komentáře
  • Partička

    To nejlepší z Partičky: Jak by vypadal pohovor Genzera a Suchánka?

    Před 1 měsícem
    Vtrhne k vám jako uragán! Kdo? Co? No přece Partička s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Igorem Chmelou, Ondřejem Sokolem, Michalem Novotným a Danielem Danglem. Prima Pauza vám přináší výběr toho nejzábavnějšího z legendární „PÁRTY, CO BY NIKDO NEŘEKL" a spousty dalších nezapomenutelných her. Více improvizační zábavy na iprima.cz
     Komentáře
  • iReceptář

    Bezlepková dieta: Tipy, jak vařit a péct bez lepku + 4 bezlepkové dobroty

    Před 1 měsícem
    Už nikdy žádné pečivo, koláče ani těstoviny? Ale kdeže, jen je potřeba správně vybírat a najít si dobré recepty.
     Komentáře
  • Deník

    I pečivo skokově podražilo. Na nákup rohlíků se čeká, až budou ve slevě

    Před 1 měsícem
    Rostoucí inflace, stále dražší energie a nepříznivé důsledky ruské války na Ukrajině. To jsou ve zkratce hlavní důvody, proč v posledních měsících výrazně zdražují potraviny, pečivo nevyjímaje. Mnozí lidé přitom již kvůli prázdným peněženkám obracejí každou korunu. Právě proto zákazníci ve slevových letácích hledají častěji než dosud nabídku levnějších rohlíků či chleba, které chybí jen v málokterém nákupním košíku. Ušetřit na jejich nákupu ve slevě tak nyní mohou i víc než pětinu jejich běžné ceny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jednoduché domácí máslo: S čerstvými bylinkami je naprosto luxusní!

    Před 1 měsícem
    Na přípravě bylinkového másla není nic těžkého, přesto se s domácím bylinkovým máslem setkáte jen výjimečně. Nemusíte utrácet za sýry, uzeniny a různé pomazánky. Výjimečně lahodné domácí bylinkové máslo připravíte doma za chviličku.
     Komentáře
  • Newstream

    Obilí bude letos dostatek. Mouka a pečivo bude přesto zdražovat

    Před 1 měsícem
    První odhad letošní sklizně, s nímž ČSÚ přišel, je poměrně povzbudivý. Sklizeň základních obilovin by měla být na úrovni loňského, poměrně úspěšného roku a měla by převyšovat pětiletý průměr.
     Komentáře
  • Faei

    V Česku se letos urodí dost obilí, cena mouky i pečiva přesto dále citelně poroste

    Před 1 měsícem
    První odhad letošní sklizně, s nímž Český statistický úřad (ČSÚ) přišel v pondělí, je poměrně povzbudivý. Sklizeň základních obilovin by měla být na úrovni loňského, poměrně úspěšného roku a měla by převyšovat pětiletý průměr. Prvotní odhady sklizní přitom bývají často spíše pesimističtější, než jaká je nakonec sklizeň finální. V uplynulých letech tomu tak v řadě případů bylo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Višňová marmeláda podle našich babiček: Vylepšená mátou chutná božsky

    Před 1 měsícem
    Nadúrodu višní lze vyřešit snadno. Vyhrňte si rukávy a vrhněte se do přípravy višňové marmelády nebo správně džemu. Dochuťte ho mátou, která dodá džemu zajímavou a netradiční příchuť.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Jak uchovat chleba čerstvý po dobu 3 týdnů. Stačí k tomu jednoduchý trik

    Před 1 měsícem
    Asi každý z nás má problém s tím, že nám chleba buď rychle ztvrdne, nebo se na něm objeví plíseň, zvláště v létě. Naštěstí ale existuje způsob, pomocí kterého vám vydrží čerstvý několik týdnů, a to bez zamražení.
     Komentáře
  • Proženy

    Místo masových koulí cuketové: s rajčatovou omáčkou se stanou skvělým letním jídlem

    Před 1 měsícem
    Masové kuličky zkuste projednou vyměnit za zdravou a lehčí alternativu z cukety a uvidíte, že si je oblíbíte tak, že si je uděláte i podruhé, potřetí... Skvěle poslouží samostatně třeba jako lehčí večeře anebo jako parádní příloha k masu.
     Komentáře
  • Asenior

    Co se starším nebo suchým pečivem

    Před 1 měsícem
    I z pečiva, na které kvůli jeho tvrdší konzistenci nemáte chuť, se dá udělat skvělá večeře, snídaně nebo oběd. Znáte tipy našich babiček? My jsme zapátrali a sepsali vám pár dobrých tipů.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Bylinkové máslo - jednoduchá delikatesa

    Před 1 měsícem
    Bylinkové máslo skvěle chutná na pečené rybě, grilovaném masu, bramborách, ale klidně i jen tak na čerstvém chlebu či rozpečené bagetě. Recept je jednoduchý, přitom na každém pokrmu chutná luxusně. Suroviny: máslo, pomazánkové máslo, česnek, bazalka, petržel a sůl.
     Komentáře
  • EgoMan

    Celozrnné výrobky patří do každého jídelníčku. Pomůžou zhubnout i zklidnit trávení

    Před 1 měsícem
    Celozrnné produkty jsou oblíbené především u lidí, kteří se snaží zhubnout.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Co jíst při střevní chřipce? S nevítanou návštěvou pomůže pečivo nebo banán

    Před 1 měsícem
    Střevní chřipka potrápí občas každého. Stačí si špatně umýt ruce, přijít do kontaktu s někým, kdo už ji má, sníst něco zkaženého a už v tom lítáme.
     Komentáře
  • Deník

    Šest balíčků mouky, a dost. Obchody omezují prodeje surovin na pečení

    Před 1 měsícem
    Strach z příliš drahého pečiva zřejmě některé lidi přiměl k nadměrným nákupům surovin, které slouží k domácímu pečení. V některých tuzemských řetězcích se totiž v minulém týdnu objevily nápisy omezující nákup vybraných potravin na určitý počet. Takové opatření je běžné u slevových akcí, tentokrát se ale nápisy objevily také u nezlevněného zboží z citlivých komodit, jako je mouka či olej.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Pravda o pečivu: Je skutečně tak nebezpečné, jak si myslíme?

    Před 1 měsícem
    Pečivo je spousta lidmi považováno za nejdůležitější potravinu, kterou si můžete dát na snídani. Čím dál více ale sílí vliv, který tvrdí, že pečivo je původcem mnohého zla, které se odehrává v našem těle. Řada lidí se tak snaží pečivu vyhýbat. Když už si jej dají, tak ráno a nikoli po třetí hodině odpolední, protože se někde se dočetli, že mouka ucpává střeva, když si ji dopřejeme několik hodin před spánkem. Bezlepkovým pečivem nemusíte problém vyřešit, protože nejde vždy jen o lepek.
     Komentáře
  • Epeníze

    Majitel pekárny: Ceny pečiva byly podhodnocené, rohlík by měl stát 8 korun

    Před 1 měsícem
    Zdražování je již patrné na mnoha různých potravinářských výrobcích, přičemž nejčastěji se pochopitelně mluví o pečivu. Tady totiž na zdražení slyší úplně každý, vždyť jde o základní potraviny, bez nichž se neobejdeme. Cena pečiva jde nahoru doslova raketově a divit se tomuto faktu bohužel nelze. Vždyť mouka zdražila o více než 100 %. Zemědělcům ostatně nezbývá nic jiného než jít s cenami surovin nahoru, vždyť zdražily pohonné hmoty a extrémně také hnojiva. Jak to vlastně tedy s cenami pečiva bude vypadat? Vyjde pecen chleba na 100 korun?
     Komentáře
  • Befity

    Celozrnný rohlík pod zákonem

    Před 2 měsíci
    Pečivo se řadí k nejstarším potravinám moderního člověka. Za hlavní obiloviny, které se podílely na výživě člověka, lze označit pšenici a žito a po staletí se jednalo o pečivo celozrnné.
     Komentáře
  • Proženy

    Snadnější, než se zdá: domácí bulky na hot dog

    Před 2 měsíci
    Plný plech s domácími bulkami na hot dogy používám jako tajnou zbraň na oklamání nepřítele při velkém grilování s dětmi. Jakmile je přinesu, slétnou se všechny od nejmenších po puberťáky, obloží si je podle chuti a s plnými bříšky zase zmizí. Zbytek grilování pak probíhá ve větším klidu.
     Komentáře
  • Frýdecko-místecký a třinecký deník

    Sestry z Frýdku-Místku vymyslely pytlík, kde chleba vydrží týden. Pokud se nesní

    Před 2 měsíci
    Na počátku bylo rozčarování z plastového odpadu a z vyhazování starého pečiva. Pak přišlo plnohodnotné podnikání až s patnácti švadlenkami. Tak popisují sestry Lea a Darja z Frýdku-Místku své „obalové“ aktivity.
     Komentáře
Reklama