Zavřít
Pečivo

Pečivo

Nejnovější články na Seznamu na téma Pečivo
  • TopRecepty

    Čokoládový perník podle cukráře Josefa Maršálka: Vláčný je díky jablkům, těsto ovšem nesmíte šlehat, jen zlehka míchat

    Před 5 hodinami
    V posledním díle pořadu Buchty po ránu se Josef Maršálek s Terezou Bebarovou rozhodli zatočit s plýtváním, připravili trvanlivější pečivo a poskytli mnoho cenných rad, jak pečivo skladovat, aby dlouho vydrželo. Jedním z připravovaných moučníků byl i perník, který je díky jablkům přímo úžasně šťavnatý a vláčný.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Nejlepší velikonoční mazanec – jak na něj, aby se zaručeně povedl

    Před 13 hodinami
    Mazanec patří stejně jako beránek nebo jidáše k tradičnímu velikonočnímu pečivu. Říká se mu také velikonoční chlebíček. Kulaťoučký, dozlatova vypečený mazaneček symbolizuje slunce, kříž na něm proříznutý zase ukřižování Krista. Kdo sní na Velikonoční neděli kousek posvěceného mazance, bude celý rok zdravý a bude se mu dařit, domácí zvířata, pole i studna jím počastovaná zaručí hojnost všeho.
     Komentáře
  • Domácí recepty

    Zbylo vám doma staré pečivo? Nevyhazujte jej, máme pro vás 3 tipy na báječnou rychlou večeři

    Před 2 dny
    Zbylo vám doma včerejší pečivo? Určitě jej nevyhazujte. Můžete jej zpracovat a vykouzlit báječnou večeři. Staré pečivo nemusí být jen na strouhanku. Máme pro vás 3 recepty na rychlou večeři. Jistě vymyslíte spoustu dalších kombinací, dle své chuti. Na tyto recepty skvěle využijete zbytky uzenin a sýrů, které najdete v lednici. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 min. Domácí večeře ze zbytků.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Domácí churros krok za krokem

    Před 4 dny
    Tento recept na churros je snadný na přípravu. Smažené pečivo pochází ze španělské kuchyně a nyní je velmi oblíbené i u nás.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Nahraďte drahé máslo při pečení

    Před 4 dny
    Kvalitní máslo nepatří mezi nejlevnější kulinářské komodity. Navíc v dnešní době potravinových alergií je potřeba tyto produkty často nahrazovat něčím jiným. I když má máslo své nezaměnitelné chuťové vlastnosti, určitě stojí za rozmyšlení, zda do naprosto obyčejných receptů drahé máslo dávat. Navíc, když se dá levně nahradit alternativními surovinami.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Levné a efektivní domácí hnojivo z kuchyňských zbytků stimuluje růst sazenic

    Před 10 dny
    Probouzející se příroda značí začátek prací na zahradě. Nedočkaví zahradníci se už pouští do přípravy záhonů a vysazování prvních semínek. Takto můžete podpořit jejich růst.
     Komentáře
  • TopRecepty

    10 kroků k dokonalé velikonoční nádivce. Pečivo je třeba opéct, maso osmahnout a hlavně nezapomeňte na tuk

    Před 10 dny
    Už se těšíte na Velikonoce? Pokud se jich už nemůžete dočkat, co si třeba aspoň trochu navodit dopředu velikonoční atmosféru tím, že si upečete nádivku neboli hlavičku. Aspoň si natrénujete dopředu, vychytáte všechny nedokonalosti a o Velikonocích s ní pak přímo zazáříte.
     Komentáře
  • Praha.center

    Sladká cesta: cukrárna s rodinnou tradicí a osobitým stylem

    Před 11 dny
    Pokud hledáte místo, kde si můžete pochutnat na výborných dortech, zákuscích a pečivu, nebo si dát něco malého k snědku a sklenku vína, navštivte cukrárnu Sladkou cestu v Koněvově ulici na Žižkově.
     Komentáře
  • LeošBárta.cz
    naSeznam Médium

    Hovory o pekařském řemesle, božím daru a zmačkaném rohlíku

    Před 12 dny
    Petr Křivka dělal v životě leccos. Ale nedal pokoj, dokud neproměnil ve skutečnost svůj sen stát se pekařem. Mistrem pekařem. A štěstí že prý, proč ne?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    V centru Plzně budou první farmářské trhy s 50 stánky lokálních potravin

    Před 12 dny
    V Plzni začne tuto sobotu sezona farmářských trhů na náměstí Republiky v centru. Zhruba 50 prodejců tam bude nabízet čerstvé lokální potraviny, z téměř 80 procent z Plzeňského kraje.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Oblíbené farmářské trhy se vrací na plzeňské náměstí, své zboží nabídne přes 50 prodejců

    Před 12 dny
    Letošní první farmářské trhy nabídnou zhruba 50 stánků s výrobky ryze českých farem, pekáren či uzenářství. Z drtivé většiny půjde o výrobce z Plzeňského kraje. Poprvé budou moci lidé vyrazit na náměstí Republiky už tuto sobotu. Pro čerstvé pečivo, uzeniny, víno či sazenice si pravidelně chodí až 3000 Plzeňanů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na domácí bake rolls aneb Chlebové křupinky ze staršího pečiva skoro bez práce a skoro bez peněz

    Před 13 dny
    Milujete křupavé bake rolls či bruschetty z obchodu? Jeden pytlík vyjde na zhruba 25-30 Kč, podle druhu. Doma připravené vyjdou 10x levněji a ochutíte si je, jak chcete. Přitom navíc ještě zužitkujete zbytky!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Slané muffiny s prosciuttem a pažitkou

    Před 15 dny
    Základem těchto muffinů je tvaroh a vejce. Mouky je zde velice málo, díky čemuž je výsledek spíše low carb. Hodí se skvěle jako vydatná snídaně i jako skvěle „přenosná“ svačinka pro náročné dny. Jeden muffin obsahuje cca 150 kcal a díky nízkému obsahu sacharidů a cukrů vám nezvedne glykemický index tak, jako běžné pečivo, díky čemuž nebudete trpět ranními propady krevního cukru a typickou únavou, která vás dostihne po snědení bílého pečiva.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Jídelníček bez sacharidů: Jak je omezit a čím nahradit pečivo a přílohy?

    Před 15 dny
    Dieta bez sacharidů a cukru láká především na to, že díky ní rychle zhubnete. Je vynechání jedné ze tří hlavních živin opravdu cestou k vysněné postavě?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lidl končí s levnými bedýnkami! Víme, co je nahradí a jak a kde ještě ušetříte až 70 % z ceny potravin

    Před 15 dny
    Obchodní řetězce se staví do čela zachování udržitelnosti. Osvětovými programy vybízí své zákazníky k tomu, aby se zajímali o udržitelnost, zero waste či omezili plýtvání potravinami. Stále více řetězců nabízí potraviny na hraně vyhození za nižší peníze svým zákazníkům a tento systém slev se stává čím dál oblíbenějším.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Měkký a nadýchaný pohankový chléb

    Před 17 dny
    Pečení domácího bezlepkového chleba nemusí být vůbec taková alchymie, jak se na první pohled může zdát. Vzhledem k raketově rostoucím cenám (nejen) bezlepkového pečiva je na čase vydat se i tam, kam jste se dosud zdráhali vykročit, a to do tajů pečení domácího bezlepkového pečiva.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Potravinám, které urychlují stárnutí pokožky, je třeba zatnout tipec. Bílé pečivo i hranolky mají zdravé alternativy

    Před 18 dny
    Proces stárnutí nelze sice zastavit, ale rozhodně je možné ho zpomalit. Stačí se vyhýbat potravinám, které výskyt vrásek naopak podporují. Najděte si jejich zdravé alternativy.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak správně uchovávat chleba, aby dlouho vydržel. Na lednici zapomeňte

    Před 19 dny
    Také se vám někdy stane, že koupíte chleba víc, než je potřeba? Voňavé pečivo, jehož aroma se line po celé pekárně, naláká mnohdy každého kolemjdoucího. Člověk zkrátka čerstvému pečivu občas neodolá. Ale co potom s ním? Aby vám takové pečivo vydrželo čerstvé co nejdéle po příchodu domů, je potřeba správně chleba uchovat. A to už neumí každý. Jak na to?
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Poslední krok za vylepšením vývaru. Kousek chleba vylepší chuť a vstřebá přebytečné tuky

    Před 21 dny
    Díky různým trikům a vychytávkám je mnoho domácích činností snazších a rychlejších. S touto vychytávkou zlepšíte chuť i vlastnosti vývaru. Postačí vám k tomu jen kousek chleba.
     Komentáře
  • Události247

    Rohlík za 1 Kč je realitou: K pečivu zlevněnému až o 80 % se dá snadno dostat, důležitý je čas nákupu

    Před 21 dny
    Supermarketům každý den zůstává velké množství neprodaného pečiva, které většinou skončí v popelnicích. Některé obchody však pečivo doprodávají za výhodnou cenu.
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Křupavá a neodolatelná bageta – symbol Francie

    Před 21 dny
    Skvělá francouzská bageta má svou historii a prošla mnoha obměnami, než se z ní stala dlouhá „křupavá tyč“, kterou dnes miluje celý svět. Především ve Francii patří mezi nepostradatelné potraviny.
     Komentáře
  • Vitalia

    Lidl končí s bedýnkami s levným ovocem a zeleninou. Nahradí je taškami

    Před 23 dny
    Projekt „S Lidlem šetříme jídlem“, zaměřený na prevenci proti plýtvání potravinami, se dál rozrůstá. Nově zahrnuje další druhy sortimentu, bedýnky s ovocem a zeleninou nahradí papírové tašky. Přemístěn byl také stojan, ve kterém budou tyto speciální tašky umístěny. Zákazníci jej nově najdou přímo na prodejní ploše v blízkosti pekárny. Projekt „S Lidlem šetříme jídlem“ se dočkal dalšího rozšíření. Kromě směsi ovoce a zeleniny za 25 Kč zahrnuje i chlazené výrobky, maso a ryby, o spuštění tohoto pilotního projektu jsme vás informovali již v říjnu 2022. Lidl též začal prodávat pečivo z předchozího dne, do budoucna plánuje prodávat tímto způsobem také nebalené pečivo.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na makovky, které vydrží dlouho vláčné? V tomto receptu mi skvěle funguje obyčejné podmáslí

    Před 27 dny
    Makovky, loupáky, sladké rohlíky... Pro tohle pečivo se ujalo více názvů a existuje i více receptů. Zkuste třeba tento, ve kterém figuruje podmáslí. Makovky jsou díky němu krásně vláčné, náramně voní a mizí ze stolu obvykle dříve, než stihnou pořádně vychladnout.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    K prodloužení trvanlivosti a čerstvosti pečiva povede změna ve skladování, stačí ho dát k bramborám

    Před 29 dny
    Výdrž pečiva lze prodloužit až o několik dní díky použití docela obyčejné brambory. S její pomoci bude chléb chutnat jako čerstvý.
     Komentáře
  • Novinky

    Zlevnit může zelenina i pečivo

    Před 30 dny
    Pro peněženky Čechů bolestivě rychlý růst potravin by měl v nadcházejících měsících zbrzdit, některé potraviny nejspíš i zlevní. Už je to vidět například u másla či oleje, zlevnit by mohla zelenina nebo pečivo.
     Komentáře
  • Události247

    Prodejci se snaží napálit zákazníky: Ve snaze ušetřit na pečivu zaplatí Češi víc, než si myslí

    Před 30 dny
    Chleba patří mezi základní potraviny a kupuje ho téměř každý. Jeho cena se však stále zvyšuje. Lidé se tak na něm snaží ušetřit.
     Komentáře
  • TN

    Žebříček ukázal nejoblíbenější pečivo světa. Umístilo se na něm i české

    Před 1 měsícem
    Tradiční kynuté koláčky s mákem, tvarohem či povidly seženeme snad v každé tuzemské pekárně. A nejen Čechům chutnají. To potvrzuje i fakt, že se umístily vysoko na světovém žebříčku nejpopulárnějšího pečiva. Tři desítky druhů ale mají lidé ve světě ještě raději, přičemž žebříčku dominuje francouzský croissant.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Upéct chleba je umění, lidé si rádi připlatí, tvrdí Islanďané. Chodí k nim celá Praha

    Před 1 měsícem
    "Na Islandu není pekařina špatně placená manuální práce. Řemeslo se učíme šest let a jsme na něj hrdí," říkají majitelé pekárny Artic Bakehouse.
     Komentáře
  • Novinky

    V obchodech zlevnilo máslo a pečivo, podražilo vepřové

    Před 1 měsícem
    Ceny některých základních potravin jako másla či pečiva v únoru v akcích oproti lednu výrazně klesly. Právu to sdělil Jaroslav Staněk, obchodní ředitel společnosti Česká distribuční, která sleduje vývoj cen ve slevových letácích.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Hitem internetu je máslová svíčka: Když ji zapálíte a namočíte do ní pečivo, budete uchváceni

    Před 1 měsícem
    Milujete je romantiku při svíčkách? A co si ji tak vylepšit ještě dobrým jídlem? A nebo můžete spojit vše dohromady prostřednictvím máslové svíčky. Její výroba je překvapivě snadná a když k máslu přidáte ještě bylinky a česnek, jen stěží odoláte tomu nespořádat ji na posezení.
     Komentáře
  • StyleUp

    Někteří se chlebu vyhýbají, ve zdravé variantě je ale cenným zdrojem sacharidů

    Před 1 měsícem
    Je opravdu tmavý chléb zdravější než pšeničné rohlíky? Neplatí to samozřejmě pro každého. Záleží velmi na tom, v jakém zdravotním stavu se nacházíme. Pokud se chcete vzdát sacharidů, protože chcete zhubnout, je tmavé pečivo rozhodně lepší. I tak se ale může objevit na dně pyramidy zdravého životního stylu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Ochutnejte 10 ikonických sendvičů z celého světa

    Před 1 měsícem
    Když vás popadne malý nebo i velký hlad, pěkně nadupaný sendvič je báječným řešením! Není divu, že plněné pečivo je oblíbené na celém světě. A některé sendviče si získaly přímo celosvětovou popularitu. Už jste ochutnali všechny?
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Správné skladování pečiva tak, aby zůstalo čerstvé několik dní: Roli hraje nejen místo, ale také obal

    Před 1 měsícem
    Skladování chleba má svoje zásady. Pokud je ovšem pečlivě dodržíte, můžete jeho trvanlivost prodloužit o několik dní.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Preclíky od lišky: Výborné pečivo z kynutého těsta zpestří půst a podle našeho receptu je zvládnete jako nic

    Před 1 měsícem
    Máme tu čas půstu, který sice dnes již lidé tolik nedodržují, to nám ale nebrání si některé zvyky připomenout i dnes. Třeba o první masopustní neděli se v některých koutech naší vlasti pekly preclíky. Navíc se s tímto slaným pečivem pojil zajímavý příběh a zvyk, který dělal radost hlavně dětem.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Zmražený chléb vydrží i 8 měsíců. Neudělejte ale častou chybu

    Před 1 měsícem
    Mražení čerstvého pečiva je praktická věc, díky které bude po správném rozmrazení chutnat, jako byste ho zrovna vytáhli z trouby. Pozor ale na to, abyste nemrazili již jednou rozmražené pečivo. Takové pečivo může mít v sobě již započatý proces plesnivění, což by znamenalo jen nepříjemné zdravotní problémy.
     Komentáře
  • Apetit

    10 + 1 tip jak zpracovat a znovu použít staré pečivo

    Před 1 měsícem
    Ne vždy se podaří nakoupit tolik pečiva, abychom ho zvládli sníst čerstvé. Někdy zbydou rohlíky, housky, chléb, veka nebo třeba vánočka. Určitě nic z toho nevyhazujte. Ukážeme vám několik tipů, jak staré pečivo „recyklovat“ a nachystat z něj dokonalou pochoutku.
     Komentáře
  • Události247

    Muž několik týdnů olizoval a okusoval zboží v Albertu. Lidé si ho pak nevědomky koupili

    Před 1 měsícem
    Možná jste se někdy zamysleli nad tím, jak bezpečné je kupovat si v obchodech nebalené zboží, například pečivo.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bleskový chleba z pánve pane in padella: Jednoduché italské pečivo připravíte do půl hodiny a výborně se hodí na sendviče

    Před 1 měsícem
    Došlo vám doma pečivo a do obchodu se vám už nechce? Tak si připravte tento jednoduchý italský chléb pane in padella. Nepotřebujete na něj kvásek, jen instantní droždí, a vlastně ani nemusíte zapínat troubu. Při jeho pečení si totiž vystačíte jen s obyčejnou pánví.
     Komentáře
  • Adbz

    Domácí buchty, koláče a pečivo budou jako čerstvé i po 3 dnech. Stačí přidat trochu škrobu

    Před 1 měsícem
    Aby vám pečivo po upečení během pár dní nezvtrdlo a neseschlo, přidejte do svého receptu tuto tajnou přísadu. Díky ní si vychutnáte čerstvé domácí pečivo mnohem déle.
     Komentáře
  • OnlyU

    Ruisleipä: Příprava žitného chleba není náročná, ale zabere vám dva dny. Finové ho milují s míchanými vajíčky

    Před 1 měsícem
    Každá země má nějaké pečivo, jež by označila za své vlastní, které se nikde jinde ve světě tradičně nedělá. Ve Finsku je to ruisleipä, což je tmavý žitný chléb. Ten se obvykle dělá ve formě bochníku, existuje ale také v podobě malých bulek. Jeho příprava zabere dva dny, ale výsledek stojí za to Zdroj
     Komentáře
  • Apetit

    Masopustní pečení aneb Od pagáčů, přes boží milosti až po koblihy

    Před 1 měsícem
    Nejem masem živ je člověk. Během masopustu přijde k chuti i kousek pečiva. Ať už to budou vypečené rohlíčky nebo chleba, na který si namažeme škvarkovou pomazánku, nebo dozlatova vysmažené kobližky či křehké boží milosti, zalahodí našemu požitkářství, kterému se během únorového hodování nehodláme vůbec bránit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Celozrnné pečivo vhodné ke koupi

    Před 1 měsícem
    Je pečivo nezdravé a tloustne se po něm?
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Majitel srnínské pekárny je jihočeským podnikatelem roku, nově vyváží do Asie

    Před 1 měsícem
    Vítězem soutěže EY Podnikatel roku 2022 Jihočeského kraje se stal Josef Bukovský, majitel firmy Pekárna Srnín u Českého Krumlova. Zaměstnává 220 lidí, denně vyrobí přes 160 tisíc kusů pečiva. Firma s více než šedesátiletou tradicí a obratem přes 350 milionů korun nově vyváží také do Asie.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Boží milosti byly v minulosti lidovou obdobou hostií. Jak je připravit, aby byly krásně křehké a křupavé

    Před 1 měsícem
    S masopustem si většinou spojujeme koblihy, na sádle se ale v masopustní dny a na Tučný čtvrtek především, připravuje ještě jedno pečivo – boží milosti. Toto křupavé cukroví z jednoduchého těsta mělo obvykle tvar obdélníku s prokrojeným středem, někde se ale dělaly i mašličky nebo růžičky.
     Komentáře
  • Přehledně 24

    Ceny pečiva letos porostou, ne ale tak razantně jako loni. Občané pro růst cen nevidí žádný důvod

    Před 1 měsícem
    Pečivo bude i nadále zdražovat. Zatímco loni zdražilo o více než půlku, v současné době by nemělo docházet k nárůstu většímu než jen o pár procent. Ukazují to statistiky Svazu pekařů a cukrářů ČR. Výrazně dříve vzrostly také ceny sladkého pečiva, ani u nich se neočekává další výrazné zdražování.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Hrníčkový recept – úžasné univerzální kynuté jogurtové těsto na slané nebo sladké pečivo

    Před 1 měsícem
    Připravit kynuté univerzální jogurtové těsto je velmi snadné, a přitom je tak vynikající! Uděláme z něj jak slané, tak sladké pečivo – to podle toho, kolik do těsta přidáme cukru nebo soli. A víte, co ještě je na tomto receptu zajímavého? Při jeho realizaci není třeba kuchyňská váha, suroviny jsou odměřeny na hrníčky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Ceny pečiva už letos skokově neporostou

    Před 1 měsícem
    Pečivo v posledních měsících výrazně podražilo. Svaz pekařů a cukrářů ale přichází s dobrou zprávou. Po šokovém zdražení už se další vlny zdražování bát nemusíme. Je tomu téměř rok, co Svaz pekařů a cukrářů (SPK) apeloval na vládu, aby včas zasáhla, omezila vývoz české pšenice do zahraničí a poskytla dotace pekárnám. V opačném případě prý dojde ke skokovému zdražení pečiva. „Šumava by stála 60 Kč,“ varoval tehdy svaz. Dnes přichází s přívětivější zprávou. Ceny pečiva už dramaticky neporostou.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Podle pekařů by ceny pečiva už neměly růst. Chleba loni zdražil o polovinu

    Před 1 měsícem
    Ceny pečiva by letos měly růst jen v řádu jednotek procent a nemělo by už docházet ke skokovému zdražení jako v minulém roce. V tiskové zprávě to uvedl Svaz pekařů a cukrářů v ČR.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Ceny pečiva by už letos růst neměly, tvrdí svaz pekařů. Chléb loni zdražil o polovinu

    Před 1 měsícem
    Průměrná cena kilogramu konzumního chleba byla podle Českého statistického úřadu v prosinci loňského roku meziročně o polovinu vyšší.
     Komentáře
  • České noviny

    Svaz pekařů: Ceny pečiva by letos už neměly růst, chléb loni zdražil o polovinu

    Před 1 měsícem
    Ceny pečiva by letos měly růst jen v řádu jednotek procent a nemělo by už docházet ke skokovému zdražení jako v minulém roce. V tiskové zprávě to uvedl Svaz pekařů a cukrářů v ČR. Průměrná cena kilogramu konzumního chleba byla podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) v prosinci loňského roku meziročně o polovinu vyšší.
     Komentáře
  • Novinky

    Původně valentinské šifle pečou manželé celoročně

    Před 1 měsícem
    Mouka, med, cukr, vejce, směs koření a kypřicí prášek nebo soda. Přesně z těchto ingrediencí vyrábí Eva a Luboš Gilarovi ze Skotnice na Novojičínsku šifle. Jde o medové pečivo, připomínající tabulku čokolády či střešní tašku, které je v sousedním Příboře spjato s Valentinskou poutí.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Naposledy a definitivně: Staré pečivo pro ptáky vhodné není – může za deformace křídel i další postižení – nejnovějším důkazem je odstrašující příklad z Prahy

    Před 1 měsícem
    Staré pečivo pro ptáky vhodné není: Patří to už k oblíbeným kratochvílím poblíž snad jakéhokoli vodního toku obývaného kachnami nebo jiným vodním ptactvem. Koneckonců – dělalo se to tak vždycky a trocha starých rohlíků přece ptactvu uškodit nemůže – nebo ano?
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Hnojivo ze starého pečiva dodá rostlinám potřebné živiny pro správný růst

    Před 1 měsícem
    Zbytky starého pečiva nemusíte mlít na strouhanku nebo je házet do koše. Můžete z nich vyrobit i velmi účinné hnojivo.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak uchovávat chleba, aby nezplesnivěl? Většina lidí, dělá tu samou chybu

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na křupavý plátek chleba a namísto toho najdete plesnivou patku? Zřejmě jste chléb špatně skladovali. Voňavý bochník potřebuje zabalit do plátna, nechat na suchém a tmavém místě a uložit nejlépe v chlebníku. Pokud je chléb navíc čerstvý, vždy ho nechte nejdříve vystydnout, než jej zabalíte.
     Komentáře
  • Vlasta

    Pravda o pečivu: Lepek nezavrhujte, šťastnější vás neudělá. Rohlík ani kobliha vás nezabije

    Před 1 měsícem
    Je to základní potravina, která má spoustu podob a ještě víc možností využití. Poslouží k snídani, obědu, večeři i svačině. Nicméně v poslední době se stále častěji vynořují doporučení pečivo z jídelníčku vyřadit.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Oslavte masopust tradičně: Co nesmí chybět na masopustní tabuli?

    Před 1 měsícem
    Oslavujte masopust? Pojďte si s námi připomenout tuto pradávnou tradici, její symboliku, zvyky i jídlo, které k ní patří. Využijte tohoto období a dopřejte si něco dobrého, co k jeho oslavám patří. Inspirujte se s námi zabijačkovými hody i smaženými dezerty.
     Komentáře
  • Proženy

    Co se zbylým pečivem? Upečte vláčnou slanou žemlovku se slaninou a špenátem

    Před 1 měsícem
    Vděčné rodinné jídlo, do kterého schováte zbylé starší pečivo, kousky uzenin či sýrů. Slaná žemlovka je skvělá hned po upečení, ale i v pokojové teplotě na druhý den ke svačině. Trocha špenátu jí dodá barvu a výraznější chuť.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Fantasticky chutnající louhované pečivo s dokonalou kůrkou si dnes doma může snadno upéct každý z nás

    Před 1 měsícem
    Známé kupované pečivo s příjemně nahořklou, překrásně lesklou, mahagonově hnědou kůrkou je před pečením máčeno ve slabounkém roztoku louhu a vody. Doma není nutné dělat nic takového, stačí nám vařící voda a jedlá soda. Na tyto louhované kaštánky si může troufnout každý!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Delikátní jednohubky bez bílého pečiva

    Před 1 měsícem
    Kdo by neměl rád jednohubky neboli chuťovky? Tyhle malé dobroty rozhodně patří na seznam neoblíbenějších pochoutek. Připravte si je tentokrát trochu jinak. Co třeba bez pečiva?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Škvarkové pagáče mají maďarský původ. Toto pečivo se hodí připravit o masopustu i dalších slavnostních událostech

    Před 1 měsícem
    Pokud na chvíli zapomeneme na zdravou stravu a vybavíme si škvarkové pagáče, možná se rozhodneme pro jejich přípravu. Voňavé škvarky mohou být koupené i doma připravené, pagáče si pak snadno připravíte sami.
     Komentáře
Reklama